Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Alakerta: mitä se on, tärkeimmät rakennuskohteet

Jos viittaat SNiP: ään, niin voit tavata tällaisen tulkinnan kellarikerroksesta - tämä on sellainen lattia, jonka lattia on sovitettu alle tietyn korkeuden maa-alueen. Se ei ylitä puolta kotitilojen korkeudesta.

Mikä on pohjakerros? Jos sen päällekkäisyyden yläpuoli ylittää maan keskimääräisen kohdepisteen korkeintaan 2 metriä.

Sitä kutsutaan myös socle-seinäksi, joka suojaa maanalaista tilaa ulkopuolelta. Kellarissa tulisi olla vahva lujuus, sademäärän ja pohjaveden vastustuskyky.

Mestareilla kellarin huoneen määritelmällä on sama merkitys, mutta se kuulostaa hieman erilaiselta: tämä huone sijaitsee maanpinnan alapuolella. Tämä on rakennuksen alempi osa, joka on rakennettu juuri perustaan. Jalustan, erityisesti sen pintaosien, valmistuksessa kannattaa käyttää kestäviä materiaaleja.

Jos käännymme termin historiaan, "kellarin" alkuperää tulee italiankielisestä sanasta "zoccolo". Sitä pidetään rakennuksen pohjana säätiölle.

Itse asiassa pohja on yksinkertainen perustan jatkuminen. Sen alin piste on maan pinta, yläosa on pohjakerroksen taso. Suunnittelulla on vähän eroa siitä. Mutta ulkonäöltään hän on yhdistettävä harmonisesti koko talon arkkitehtuuriin.

Hanke on talo, jossa kellarikerroksessa on avustustyö.

Motivaatio korkin luomiseksi

Tällaisen huoneen tarve johtuu useimmiten sivuston helpottamisesta. Esimerkiksi, jos kehys rakennetaan kehysrakennukselle rinteelle, niin tämä huone on tärkein päätös samankaltaisessa tilanteessa. Perus mahdollistaa monien helpotustasojen käytön suurella tehokkuudella. Samaan aikaan rakennuksen estetiikka ei häiriinny.

Kun kellarikerroksessa oleva rakennelma rinnastetaan rinteeseen, osa kellarihuoneesta melkein ylittää maan pinnan ja saa täydellisen auringon valaistuksen. Joissakin tapauksissa auringon valaistuksen puute heikentää huomattavasti kellariin liittyvien vaihtoehtojen luetteloa. Ja täällä he järjestävät sisäänkäyntialueen, olohuoneen tai ruokasalin.

Tärkein este kellarin rakentamiseen - korkea pohjavesiasema. Tässä tilanteessa luodaan monimutkainen viemäröintitekniikka. Pumput voidaan järjestää. Myös korkealaatuinen vedensuojaus. Tällaiset tekijät vaikuttavat dramaattisesti rakentamisen hintaominaisuuksiin ja mökkien toimivuuteen.

Pohjakerros on pystytetty edellä mainituista syistä. Henkilökohtaisten toiveiden lisäksi tarvitaan kiireellisesti vuoristoalueilla, joilla on kapriittisia maaperä, alueilla, joilla on vaarallisia seismisiä olosuhteita.

Pohjakerros sai erityisen jakelun Skandinaviassa. Suuri kunnia hän antoi norjalaisille. Siellä he varustavat kylpyhuoneita, kirjastoja, luokkahuoneita, saunoja, kasvihuoneita. Jälkimmäisessä tapauksessa vähennetään erillisen kasvihuoneen rakentamista ja pysyvän korkean lämpötilan säilyttämistä. Luonnonvalo kasvaa paremmin, kun kellari ylittää alueen päärakenteen. Ja sen katto on samanlainen kuin ammatillisten kasvihuoneiden kattorakenteet.

Norjalaiset, perustamalla kellarissa, järjestävät pohjakerroksessa suuria keittiöt ja olohuoneet.

Kellarin korkeus ne vaihtelevat välillä 2-3 metriä.

Moderni skandinaavinen talo

Venäläiset järjestävät usein kellarikerroksessa varastoja, kattilahuoneita, varastoja jne. Ja tässä korkin korkeus on vähintään 210 cm.

Jotkut käsityöläiset tekevät autotallit kellarista. Mutta tällainen yhdenmukaistaminen tosiasiassa tuo kotiin ympäristölle haittaa. Ja kellari-autotalli luo yhä vähemmän.

Mutta kaikki yksityisten talojen venäläiset omistajat eivät pidä pohjakerroksessa jotain. Ja hänestä tulee lepo- ja terveysalue. Siellä voi olla "sammakoita" tai uima-altaita, "rocking", elokuvateattereita, biljardia. Tällaisilla käsillä pohjan on oltava lämmin. Tässä ovat vivahteet ylläpitää vaadittua lämpötilaa. Se voi vaihdella suuresti, riippuen tarkoituksesta. Tästä johtuen kustannukset ovat erilaisia.

Kellari määrää huomattavasti rakennuksen kerrosten lukumäärän. Tämä on erittäin tärkeää, koska IHC: n rakennuksissa saa olla korkeintaan kaksi kerrosta korkeus (mansardit eivät ole otettu huomioon). Pohjakerros on maanpinnan yläpuolella ja se lisätään talon lattioihin, jos katon yläosa ylittää maan pinnan 2 metriä tai enemmän.

Kiinnitysten ansiosta rakennuksen arkkitehtuuri kasvaa. Sen pinta-alaa voidaan tehdä enemmän tai vähemmän kuin päärakenne. Ensimmäisessä versiossa sen katto on toimiva litteä katto. Sen päälle voit luoda terassin tai parvekkeen. Toisessa vaihtoehdossa on runsaasti erilaisia ​​malleja. Nämä voivat olla taloudellisia, viihde- ja vapaa-ajan tehtäviä.

Korkkien tyypit

Tänään on perustettu seuraavat peruslajit:

 1. Kaiutin Tämä on perinteinen ilme. Yleensä se on järjestetty, kun rakennus on säädetty kevyestä kivestä. Tämän näkymän avulla voit säätää seinien asentoa, kun säätiön rakenne on läpäissyt virheet. Tämäntyyppiset haitat:
  • suuret rakennusmateriaalikulut
  • tarve luoda suojaava tyhjennys ulkoseinän ulkopuolelle,
  • rakenteen estetiikan rikkominen.
 2. Pudota pois Tänään tämä tyyppi on erityisen suosittu, kun on tarpeen luoda hyvä esteettinen perusta. Se suojaa vesivarastosta saostumista, mikä parantaa sen toimivuutta. Kun se on pystytetty, vähemmän materiaalia tuhlataan. Ei tarvitse luumuja. Ja näyttää miellyttävältä, koska ulkonema on piilossa vesisuojakerroksella.
 3. Yhdellä tasolla ulkoseinällä. Glory tässä lajissa on erittäin heikko, koska niin hydro-suojaava päällyste on avoin. Ja siihen vaikuttavat ympäristötekijät ja luonto. Myös vedeneristysmateriaali kuuluu ulkoisen tarkastelun piiriin, mikä on epämiellyttävä estetiikan kannalta.

Tietoja materiaaleista

Materiaalien valinta riippuu myös pohjan tyypistä. Niiden on oltava korkealaatuisia. Tyypillisesti pohja on luotu: betonista, butobetonasta, kiveistä ja tiilestä.

Paras vaihtoehto lujuuden ja kestävyyden kannalta on kiinteä betoni. Monoliittisen kellarikerroksen rakentaminen menee välittömästi rakennuksen yleisen kehän varrella. Ei ole saumoja (horisontaalinen, pystysuora). Base on luotu muottiin. Työssä käytetään M300-400-sementtejä. Suunnittelu on vahvistettua vahvistavaa silmää. Sen solut: 15 x 15. Se on valmistettu lanka, jonka poikkileikkaus on 6 cm. Niiden halkaisija on 8-12 cm. Kellarin alaosa on peitetty antiseptisten aineiden kanssa. Tämä luo esteen pohjan kosketuksesta maan kanssa. Tällainen toimenpide vähentää laajennetun maaperän vaikutusta tähän komponenttiin.

FBS-korttelia pidetään myös erinomaisena vaihtoehtona. Pohjalla on niiden ansiosta kestävyys, korkea lujuus ja luotettavuus.

Luonnonkivi. Sen pohja on rakennettu sementtikoostumukseen. Alkuvaiheessa säätiö asetetaan säätiölle. Sen leveys vastaa tarkoitetun korkin leveyttä. Muuraus alkaa kulmista. Laita kaikkein ulottuvimmat kivet.

Kun asetat kivien asentoa: suurin approksimaatio toisiinsa. Niiden väliset aukot on täytetty sementtikoostumuksella. Asennuksessa pystysuuntaiset saumat ovat erityisen merkittäviä. Ne ovat sitoutuneet kehittämään voimaa. Antaa seinän tasaisuuden käytetyn johdon "hymy". Hän venyttää kiviä kulmissa.

Kellarin yläpinta tasoitetaan monoliittisella betonilla. Muurauksessa olevien rivien korkeuteen vaikuttaa kivien korkeus ja saumojen paksuus vaakasuunnassa (10-15 mm). Sallittu sauman paksuus pystysuunnassa: 8 - 15 mm.

Brick. Muuraukseen käytetään tavallisesti punaista ulkonäköä. Erityisen suosittu tuotemerkki 50 Mp3. Alueilla, joissa on kylmää säätä -30 ja kellarin seinän alapuolella, ne tuottavat 1,5 - 2 tiiliä (paksuus). Asuminen on varmasti suojattu erikoisrakenteilla tai maaleilla. Alaosa on vahvistettava: lanka, halkaisija - 6 mm, solut - 13 x 13. 25 cm: n langankoukut asetetaan 25 cm: n sisään tämän halkaisijan sisällä (sama halkaisija - 6 mm)

Peruslaite. FBS-lohkot

Edellä pidettiin vaihtoehtoja betonin, kiven ja tiilen perustamiseksi. Nykyisin suosituimmat ovat kuitenkin FBS-lohkot.

Työskentely heidän kanssaan perustuu liuskan perustukseen ja liikkuu tämän järjestelmän mukaisesti:

Työvaiheet ovat seuraavat:

 1. Maan toimintoja. Määrätyn maaperätyypin mukaan. Lasketaan pohjan ja sen muiden parametrien syvyys (leveys ja pituus). Kaivaa kaivo lasketun syvyyden alle. Yleensä se on 2-2,5 m. Sen seinät laskevat nollasta pohjaan. Heidän asema saadaan 45 asteen kulmassa. Kaivon pohja puhdistetaan huolellisesti ja tasoitetaan.
 1. Perustapohjan luominen. Tämä on levy, jossa on vahvistusta. Sen paksuus: 15-20 cm. Laatta kaadetaan muottiin. Muottiparametri on samanlainen kuin säätöparametrit. Vaadittava sementti valu: M400. Vahvistusmateriaali: aallotettujen sauvojen verkko (niiden halkaisija on 12 mm). Kaivon pohjalla asettuu hiekan ja soran tyyny. Kerros: 30-40 cm. Se on peitetty kerrosmateriaalilla.
 1. Perustan seinien luominen. Työ alkaa peruslevyn absoluuttisen kovettumisen jälkeen. Asemointilohkot kulkevat nimettyyn linjaan. Suunta: kulmat - keskusta. Käytä ligaatiota. Monoliitti täyttää aluselementin päälle kootun muotin, joka on vahvistettu poikittaiselementeillä (välikappaleet). Pystyvahvistustangot liitetään hitsaamalla aiemmin luoman levyn vapautumiseen.

Tärkeitä kriteereitä tässä työssä:

 1. Lohkojen koko ei ole alhaisempi kuin kellarin korkeus.
 2. Vaakasuuntaiset saumat eivät ole sallittuja.
 3. Manuaalisen muurausmenetelmän mukaan suurin sallittu paino on 100 kg.
 4. Teknisellä menetelmällä massa on 500 kg.

Lohkojen ulkopinta voidaan leikata kiveillä, keramiikalla ja rauniolla. Se voi olla reliefit tai sileä.

Luodut seinät on myös eristettävä. Tässä on mukana lämmittimen levyt. Ne yhdistävät seinät vedenpitävällä mastilla. Ja ne on kiinnitetty lämpöä kestävillä tapilla. Näiden levyjen väliset saumat täytetään vaahdolla.

Laitteen korkin muut hetket

Kun jokin laitteen kellarista on tärkeää noudattaa seuraavia vaiheita:

 1. Sen korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 50 cm.
 2. Erityistarpeita tarvitaan. Ne tarjoavat ilmanvaihtoa. Perustaan ​​luodaan 15 x 25 cm: n reiät (noin). Ne on suojattu verkolla. Niiden sijainti on vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolella. Laskelma: 1 reikä - epaulet. metrin pohja). Kylmässä reiät sulkeutuvat.

Laite on tiili

Materiaali on voimakas, brändi M-50. Kellarikerroksen minimikorkeus on 4 tiilirivistöä. Sovitetun kiven viimeistely, laatta, sivuraide.

Laitteeseen. Pilarin perusta

Täällä työ vaatii valtavaa työtä, aikaa ja keskittymistä. Socle täällä on grillage ja aita. Nämä ovat palkkeja tai levyjä. Ne on järjestetty pilarien väliin.

Esimerkki 1. Rostverk:

Zabirku luo paljon helpompaa. He puolustavat kellarin sateelta ja likaa. Se luodaan tavallisesti puurakennuksissa tämän säätiön kanssa. Sen materiaali on samanlainen kuin pylväiden materiaali.

Esimerkki 2. Vibraattori:

Se upotetaan maaperään 0-50 cm: n päähän. Jos maaperä on savi, tehdään hiekkakerros 15-20 cm poran alla.

Jos käytetään tiiliseinää, sen paksuus on puolet tiilestä - tiilestä, raskasta muurausta - 20-30 cm, betonista, joka on vahvistettu - 10-12 cm.

Jalkakäytävän tuuletuksen varmistamiseksi tehdään 14 x 14 cm: n ilmakanavat. Laskenta ja asennot ovat samat. Ruuveilla voit järjestää tuuletusaukot.

Vedeneristysongelma

Veden suojaava kerros on kellarikomponentissa. Se on järjestetty 15-50 cm maanpinnan yläpuolella, mutta aina lattian alapuolella. Se estää kosteuden liikkumisen seinämiin.

Hydrosuojausmateriaali: kastomateriaali mastilla, sementtiseoksen kaistaleet. Jos maa on kuiva, luodaan sementti-hiekkastre. Taso - 2-3 cm. Jos se on märkä, se peitetään 2-3 kerroksella.

lämpeneminen

Tämän tehtävän materiaalin on vastattava luonnollista ja kausittaista metamorfosta, huurretta, sadetta ja kosteutta.

Kellarin sisäpuoli on eristetty laajennetulla savella tai mineraalivillalla.

Ulkoeristeisiin käytetään merkkituotteita, kuten yritys "Izover".

Hintaan liittyvät näkökohdat

Rakentamisen estimaatti riippuu siitä, millaista pohjaa ja mitä materiaaleja olet rakentanut. On myös tärkeää, mihin yritykseen haetaan tai suoritetaan työ itse. Esimerkiksi Keski-alueilla keskimääräiset hinnat ovat:

Mikä on kellarikerros? Tyypit ja kellarin käyttö

"Cap" - italialainen sana. Äidinkielellään se on kirjoitettu nimellä zoccolo. Käännös: - "Shoe with wooden sole." Miten tämä liittyy rakentamiseen? Yritetään selvittää. Aloitetaan käsitteestä, joka ei ole vain kellari, nimittäin kellari.

Mikä on kellarikerros?

Pohjakerros - rakennuksen jalka, itse asiassa, kuin kengän ainoa. Ajoittain hänen täytyy sitoa muta. Sama tapahtuu kellareissa. Osittain he menevät maan alle ja osittain katsovat kadulle.

Joten, kellarikerroksen projekti ei voi olla täysin piilotettu tai maanpinnan yläpuolella. Viimeinen vaihtoehto on nimeltään 1. kerros ja ensimmäinen kellari. Cap - jotain välillä. Arkkitehti Alexander Gorbunov määritti artikkelin sankarin "kellarikerrokseksi, joka pyrkii olemaan ensimmäinen".

SNiP: n mukaan kellarin lattian pitäisi mennä kellariin korkeintaan puolet huoneen korkeudesta. Samaan aikaan asetetaan ehto, joka koskee ensimmäisen kerroksen lattioiden korkeutta. 2 metriä maanpinnan yläpuolella on niiden raja.

Säätiön järjestelyn näkökulmasta talon, jossa on kellari, erottaa sen syventämisestä. Kiinteä laatta tai kaista valetaan kuopassa, jonka syvyys on noin puolet huoneen korkeudesta.

Sen seinät ovat liuskajohdon jatkuminen. Tämä tarkoittaa sitä, että standardin sijaan esimerkiksi matalarakentamisessa 50 senttimetrin täyttö on 1,5-2 metriä.

Niinpä betonin kuutiokapasiteetti kuluu, kuopan ja muottien kustannukset kasvavat. Lisäksi kellarin rakentaminen ei saa antaa 200: n betonimerkkiä ja kestävämpi ja kalliimpi 300 ja 400.

On välttämätöntä vastustaa aggressiivisia vaikutteita. Kadun sateista, tuulista, lumisesta sateesta ja joskus jotain osuu seiniin. Kellarista voi pestä pohjavesi pois. Yhdessä heidän kanssaan, joskus kemiallisia aineita vuotaa ulos. Yleensä pohja, kuten saappaiden pohja, olettaa pääkuorman.

Kuivissa ja vakaissa maissa on kattokerroksen ontot katot sallittu. Lattia yksityisessä talossa sekä asuintalo on jäädyttämättä. Jos majoitetaan olohuoneiden, toimistojen ja julkisten organisaatioiden osittain maanalaisissa tiloissa, tarvitaan huomattavia lämmityskustannuksia.

Hollow seinäelementit pitävät lämpöä. Näin voit säästää lämmitykseen. Mutta mutkittelevissa maissa vain monoliittinen betoni kaataminen toimii. Seinät, joissa ei ole sisäisiä onteloita, jäätyvät nopeammin. Siksi kylmillä alueilla sorkojen huollon on kurotettava.

Miksi tarvitset kellarikerroksen?

Kellarikerros on suosittu vaihtoehto laajentaa talon käytävää aluetta pääkaupunkiseudulla. Sinä lunastat maapallon. Jo rakennetun talon ympärillä ei ole laajennusvaihtoehtoja.

Meidän on rakennettava niin kutsuttu kynttilä - korkea, kompakti rakennus. Lisätulot antavat maanalaisia ​​kerroksia, myös kellarin. Nurmikon hinnalla, esimerkiksi Moskovassa, rakentamisen kustannukset ovat perusteltuja.

Joskus ilman kellarissa rakennus ei näytä. Puhumme rakennuksista vuorten rinteillä, yleensä paikkakunnilla, joissa jyrkät pudotukset maanpinnan tasolla. Yhtäältä säätiö tuskin lähtee maahan, ja toisaalta se putoaa muutaman metrin päähän. On loogista käyttää näitä metrejä, eikä täyttää kiinteällä.

Perus, jossa kellarissa ja vastaava sisustus, esimerkiksi villi kivi, antaa rakenteen lujuuden ja lujuuden. Psykologisesti kuva nähdään puuna, joka juurtuu maahan.

Psykologit sanovat, että taloja, joissa jalustat on ostettu aktiivisesti, herättävät luottamusta asunto- ja toimistotuottajien hakijoihin, huolimatta hinnasta.

Tyypit kellareihin

Alkuperäisessä merkityksessään rakennusperusta ei ole pelkästään rakennuksen vaan myös muistomerkin tai sarakkeen perusta. Jos puhumme talosta, sitä pidetään yhteydessä ulkoseiniin.

Näin ollen ulkonevat ja putoavat socles. Jälkimmäisessä pohjassa on ulkoseinä, jo sen pohja. Suunnittelua pidetään luotettavimpana.

Ensinnäkin vedeneristys on hyvin piilotettu. Sen kerros on seinän edessä. Muussa tapauksessa maaperän kosteus "ryömii" talon läpi. Kaltevat sateet tulevat, putoava jalusta antaa esteettömän veden virtauksen.

Heidän virrat kiirehtivät alas seinistä ja rakennuksen katosta. Muuten, paras zapadka-indikaattori katsotaan 5 cm: n peruskorvaksi seinän alle.

Ulkoneva alusta on leveämpi kuin ulkoseinä. Ensinnäkin se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Käytä enemmän konkreettisia. Toiseksi, ulkoneva pohja on avoin, kuten sanotaan, kaikkien tuulien kohdalla.

Toisaalta kellarikerroksen leveät seinät suojaavat sitä kylmältä. Joissakin tapauksissa ulkoneva kellari on arkkitehtoninen ratkaisu, joka "toimii" rakennuksen ulkoisessa käsitteessä.

Myös kellarissa on kompromissiversio. Kutsutaan haalistumista. Toinen sanamuoto on tasainen perusta. Siinä säätiön paksuus on sama kuin kadun seinämän leveys.

Sattuma on pääsääntöisesti satunnainen. Esimerkiksi oli ulkoneva tukikohta. He lisäsivät julkisivun - se tuli vääryys. Arkkitehtoninen ratkaisu tulee myös pohjan pohjaksi.

Muuten, kellari lattiat, joskus, osoittautuvat täytettävä ensin. Yleensä se erottaa muinaiset rakennukset. On useita määritelmiä houkutuksia, jotka todella käsittelevät ensimmäisessä kerroksessa.

Jos rakennuksessa on sarakkeita, niiden pohjaa kutsutaan perustaksi. Näemme postin, joka menee maan alle, mikä tarkoittaa, että myös ensimmäinen kerros on mennyt sinne. Hänen jauheensa puhuu ja poistuu maasta. Jopa amatööri voi erottaa muuraukset perustuksesta.

Toinen maanalaiseen maanalaiseen signaali, joka on mennyt maan alle, on täysimittaiset ikkunat, joista osa sijaitsee maanpinnan alapuolella. Tämä tapahtuu talon laskeutumisen, toistuvan päällystyksen ja asfaltoinnin vuoksi. Tuulenpimennysmaalla on myös rooli. Ei ole ihme, että muinaiset kaupungit kaivaavat, eikä vain löytyneet metsien ja kenttien keskuudessa.

Kellarikerroksen käyttö

Puoli-maanalaisista alueista tarkastellaan asuinkerrostalot. Kuten mansardin ylärakenteita, huoneistot sijoitetaan myös maahan syvemmälle.

Nämä ovat halvempia kuin tärkeimmät, ja siksi ne ovat kysyntää. Ennen ostoa on kuitenkin varmistettava, että jalustan järjestelyjä noudatetaan. Niiden pitäisi olla kompakti pumppausasema.

Kattilahuonehuone

Siitä johtuen viemärivedet nousevat moottoritielle. Olohuoneisiin tarvitaan myös aukkoja, jotka antavat auringonvalolle. Toisin sanoen on oltava ikkunoita. Asumattomilla kellareilla tarkoitetaan myös kiinteitä seiniä keinotekoisella valolla.

Jos kellari on käytössä, mutta siellä on paloturvallisia huoneita, tarvitaan toinen hätäuloskäynti. Älä tee ilman savunpoistoa ja poistamista. Kiinnitä huomiota myös tuuletukseen.

Lasitusalue on pieni. Ilmastojärjestelmien tai ainakin erikoistuotteiden asennus on toivottavaa. Niin kutsuttu läpi reikien seinät, eli perusta.

He menevät kadulle, kuten ylemmän kerroksen hengitysteihin. Vain täällä kellarissa olevien reikien lukumäärä on toivottavaa, esimerkiksi pari jokaista huonetta kohti.

Useimmissa olohuoneissa on pohjakerroksen kauppoja. Siksi puoliksi kellareja - kannattavaa vuokra tilaa. Jos he ovat asuinrakennuksissa, etuudet tulevat alihankkijoille.

Johtavien organisaatioiden on neuvoteltava heidän kanssaan mahdollisuudesta laittaa kampaamoja, putiikkeja ja työpajoja kellariin. Vihreällä valolla talon asukkaat sopivat osittaisesta palautuksesta vuokraamasta samaa ZHEU: ta tai muita tarpeita.

Teoriassa kellari- ja puolisotila-alueet ovat asuntojen omistajien omaisuutta. Siksi heillä on oikeus kieltää tai vuokrata.

Yksityisissä taloissa he varustavat kellarin omilla käsillään, esimerkiksi "mehiläisten" alla. Mehiläiset siirretään alempaan taloon talvella. Voit myös sijoittaa keittiön kellarihuoneisiin.

Kuntosali kellarissa

Tämä poistaa keittiön haju päähuoneissa. Monet ärsyttävät hajuja, jotka tulevat huoneisiin. Hood näyttää olevan vain osan kuluttajista. Jotkut ärsyttävät ja huminaavat tuulettimet.

Monet ovat kiinnostuneita siitä, miten saunan pohjakerros tehdään. Laimennus maa-alueilla on epäloogista. Kellarissa oleva sauna voi olla kaupallinen projekti tai vain talon asukkaiden omaisuus.

He voivat myös sijoittaa vesipumppausaseman alustalleen. Tämä eliminoi tarpeen käydä kauhalla kaivoon tai kaivoon. Ei ole mikään salaisuus, että yksityiset talot ovat usein vailla keskitettyä vesihuoltoa.

Mutta mökkien asukkaat eivät riitä puutarhasta. Jotkut istuttaa sen ruoholla ja kukilla. Muut hedelmäkasvit kasvattavat kasviksia. Talon kellarista tulee erinomainen varastointi aihiot, viinikellarit.

Nämä huoneet tarvitsevat viileyttä, mikä estää rakennuksen "pohjan" lämmittämisen kustannukset. Kellarin seinät pakotetaan hyllyillä, pullot, tölkit ja pulloilla.

Suosittu sokeiden käyttö ja työpajoja. Joku valmistaa huonekaluja, joku maalaa kuvia, toiset kirjaavat ristin. Hiljaisuus ja henkilökohtainen tila ovat tärkeitä jokaiselle päällikölle. Muille talon asukkaille ei ole tärkeää, että hän ei päätykärki, kun henkilö tekee. Cap - suuri kompromissi.

Suurten perheiden pesutilat sijaitsevat usein kellarissa. Vakaa melu pesukoneista, roikkuu pyykkiä kaikkialla ja likaiset vuoret olohuoneessa.

Piirtäminen putkien ja järjestää laitteita, jotka voivat tulvia talon ei ole vaihtoehto myös ullakolla. Pelastaa pohjan uudelleen. Palaute niiltä, ​​jotka rakensivat ja käytti tilaa, on usein positiivinen. Ylimääräiset neliömetrit eivät ole tarpeetonta. Ainoa negatiivinen, nämä mittarit vaativat lisäkustannuksia.

Pohjakerros talossa: määritelmä ja perustelut rakentamisen hyväksi

Monet kaupunkilaiset ovat kiinnostuneita rakentamaan omia talonsa, jossa on useita kerroksia, autotalli, kylpylä ja monia muita hyödyllisiä tiloja. Yksi keino lisätä talon hyödyllistä aluetta on saada se pohjakerrokseksi. Kellarin korkeus riippuu kodin omistajan ja projektin toiveista.

Mutta mikä on perusta? Kellari on korotettu osa talon kellarista. Pohjakerros on erilainen kuin pohjakerros, koska se on haudattu maahan joiltakin osin (enemmän tai vähemmän). Tässä se on samanlainen kuin kellari. Kellari on kuitenkin toiminnallisempi ja sopii erilaisiin olohuoneisiin ja kotitaloustavaroihin.

SNiP: llä on seuraava määritelmä kellarikerroksesta: "Tämä on lattia, jolla lattiamerkki sijaitsee suunnittelun maamerkin alapuolella korkeintaan ½ huoneiden korkeuteen. Lattiaa voidaan pitää kellarina, jos huoneen yläosa päällekkäin on enintään 200 cm maanpinnan keskiarvon yläpuolella. "

Lisäksi SNiP: ssä on useita vivahteita, jotka ovat luon- teisia pohjakerroksille, mutta yleensä vain ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota niihin.

Etäisyys kellarista kellarista.

Edut, joilla on kellari talossa

Mitä voidaan erottaa perusrakennuksen tärkeimmistä eduista maanrakennuksessa:

 • Mahdollisuus saada suurempi määrä käyttökelpoista tilaa, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin.
 • Talon huoneiden kätevä ja rationaalinen järjestely. Esimerkiksi pesutupa voi olla kellarikerroksessa. Lisäksi he tekevät usein keittiön, jossa on kasvihuone, ja niiden yläpuolella on olohuone, jossa valmiita aterioita voidaan toimittaa erityiseen hissiin.
 • SNiP: n mukaan tiettyjä laitteita voidaan sijoittaa pohjakerrokseen, mukaan lukien kaasukattilat, joten maan omistajan ei tarvitse miehittää tilaa tontille ja käyttää ylimääräistä rahaa taloudellisen rakenteen rakentamiseen.

On muita etuja, mutta ne ovat erityisiä tapauskohtaisesti.

Arkkitehtoniset mahdollisuudet

Kellarin läsnäolon ansiosta voit rakentaa talon, jossa on enemmän kerroksia. Tämä on erityisen tärkeää, koska SNiP: n ja muiden normien mukaisesti on mahdotonta rakentaa yksityinen talo, jonka korkeus on yli kaksi kerrosta ullakolla. Useimmissa tapauksissa pohjakerrosta ei oteta huomioon (jos se kuuluu edellä määriteltyyn määritelmään), joten maan omistusoikeus voi saada täysimittaisen kolmikerroksisen kartanon edullisemmin.

Koska kellari kaksikerroksinen talo muuttuu kolmikerroksinen.

Pohjakerros, jonka lattia sijaitsee hieman maaperän suunnitteluarvona, sopii käytettäväksi useisiin tarkoituksiin. Erityisesti asunnonomistaja voi sijoittaa kattilahuoneen kaasukattiloihin rikkomatta SNiP: tä.

Alueella pohjakerros voi olla enemmän tai vähemmän kuin talon ensimmäinen taso. Ensimmäisessä tapauksessa kellari-tilan päällekkäisyksestä tulee hyödynnetty katto, johon terassit sijoitetaan. Luonnollisesti on välttämätöntä tarjota paitsi koristeellinen komponentti myös maanalaisten tilojen tehokas eristys.

Suunnittelun ominaisuudet

Suurin osa kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa ei ole mitään erityistä eroa. Pääsääntöisesti rakennetaan perinteinen nauhatus tai monoliittinen vahvistettu laatta kaadetaan. Pohja pohjaan tässä tapauksessa sijoitetaan lattiatason alapuolelle. Rakennuksen kellarikerroksen katto ja seinät ovat pääsääntöisesti betoni- tai pohjaseinä (niiden paksuus ja brändi voivat olla hyvin erilaisia, koska ne valitaan maaperän olosuhteista riippuen ja alueen ilmastollisista olosuhteista riippuen).

Jos maa on riittävän kuivaa, seinien rakentamiseen käytetään kevyitä onttoja lohkoja. Tällaiset lohkot pitävät lämpöä hyvin ja niiden käyttö on oikea päätös, jos se on suunniteltu lämmittämään kellarissa. Kuitenkin jopa "lämpimimpiin" lohkoihin suositellaan edelleen eristystä ja leikkaamista eristysaineella.

Kellarissa olisi oltava erityiset tuuletusaukot, jotta ilmanvaihto olisi sisätilan läpi ja estettäisiin lauhteen muodostuminen rakennusten rakenteille.

Usein kellareiden rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota rakenteelliseen vahvuuteen. Tämän indikaattorin merkittävän jälleenvakuutuksen takia rakennusalan työ tulee kohtuuttoman kalliiksi. Joissakin tapauksissa rakennuksen laitealustateoria on niin korkea, että se kattaa kaikkien muiden maanpäällisten kerrosten rakentamisen kustannukset. Ratkaiseva asema tässä tilanteessa on arkkitehdin kokemus, joka pystyy hankkimaan hankkeen asiantuntevasti ja harkitsemaan tiettyjen rakennusmateriaalien käyttöä. Usein voit säästää paljon, jos et tee seinät ja lattiat liian paksu ja käytä kevyempiä rakennusmateriaaleja.

Tässä on yksi esimerkki: kun maaperän olosuhteet sallivat, sinun ei pidä tehdä kalliita monoliittisia säätiöitä, on suositeltavaa antaa etusija epäjatkuvalle alustalle, jossa betonilohkot on pinottu säännöllisin väliajoin. Tulevaisuudessa nämä aukot ovat vain maaperän peitossa.

On kuitenkin syytä huomata, että vedeneristyksen säästö ei missään tapauksessa ole sen arvoista, koska kosteus ja kosteus vaikuttavat kielteisesti rakennusaineisiin. Ja muotin ulkonäkö puolestaan ​​vahingoittaa ihmisten terveyttä.

Rakennuksen kellariin ei ole altistunut sateen jatkuvaa vaikutusta, vaan sen on tehtävä sokea alue koko talon ympäryksen ympärille.

Tekniset huoneet

SNiP: n sääntöjen mukaan useissa teknisissä tiloissa ei voida sijoittaa useimpiin maalaistaloihin. Tämä johtuu siitä, että usein kellari ei täytä asiaankuuluvia vaatimuksia. Useimpien maalaistalojen tärkein tekninen huone on kaasukattilahuone, joka voi sijaita kellarikerroksessa ilman ongelmia. Tämä johtuu siitä, että perusrakennuksesta johtuen kellarin huone, toisin kuin kellari, täyttää useimmissa tapauksissa kaikki SNiP: n vaatimukset kattiloiden sijoittamiseksi.

Esimerkki kattilahuoneiston sijoittamisesta.

Myös hyvä paikka säästää tilaa sivustolla on laitteen autotalli rakennuksen pohjakerroksessa. Kuitenkin äskettäin asunnonomistajat alkoivat kieltäytyä tällaisesta päätöksestä, koska talon alla olevasta pysäköintialueesta alkavat kemialliset hajut alkavat nousta tiloissa. Tämä vaikuttaa kielteisesti talon ihmisten mukavuuteen.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi auton omistajien on varustettava kellariin laadukas ilmanvaihtojärjestelmä, joka voi poistaa poistokaasut ja hajuja heti niiden ilmestymisen jälkeen. On myös suositeltavaa sulkea huone SNiP: n normien ja asiantuntijoiden suositusten mukaisesti (ei vain lattia vaan myös seinät). Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​viimeistelymateriaaleja ja eristäviä yhdisteitä.

Asuintilat

Jos tilaa on riittävästi, talon kellarista voi tulla ylimääräinen asuinalue, jossa on useita huoneita sekä urheilualue. Kun asuntotiloja järjestetään kellarissa, on välttämätöntä erottaa tilat tehokkaasti kosteudesta ja lämpötilan muutoksista, ja tämä on tehtävä rakennuksen rakennusvaiheessa. Kaikki eristys työ on toivottavaa suorittaa ulkopuolelta säätiön. Tällöin voit saada tehokkaimman tuloksen edullisesti.

On erittäin hyvä, jos maanrakennus on kellarikerroksessa. Tässä tapauksessa saat yhden seinän, joka sijoitetaan päälle tai samalle tasolle maan kanssa. Tällöin voit järjestää pohjakerroksessa olohuoneen tai makuuhuoneen, jossa on täysin lasiseinä, jonka ansiosta voit saada uskomattoman muotoilun.

Lisäksi kellari näyttää hyvältä: sauna, höyrysauna, turkkilainen sauna. Myös biljardihuoneiden, kuntosalien ja altaiden sijoittaminen on suosittua. Tiettyjen asuintilojen läsnäolo kellarissa ei säädä SNiP: n normeja, joten kaikki voidaan sijoittaa tänne.

Suositut sijoitukset makuuhuoneissa, toimistoissa ja lastenhuoneissa kellarissa. Maanalainen tila on vyöhyke, joka on suojattu riittävästi ulkoisesta ympäristöstä, jolla on hyödyllinen vaikutus virkistäytymiseen, työnkulkuun ja henkilön rentoutumiseen. Tärkeintä on huolehtia mukavasta mikroilmastosta sisätiloissa.

Valtion määräysten noudattaminen

SNiP antaa selkeän määritelmän kellarista. Älä ajattele, että valtion rakennusta koskevat määräykset ovat jotenkin sorretut. Jos talossa on kellari, voimme käyttää sitä mielestämme. Rakennuksen kellarissa on kuitenkin sääntöjen mukaan oltava tietty koon suhde, ja rakennusyritysten toimittamien hankkeiden on välttämättä otettava huomioon tämä seikka. Siksi sopimuspuolen valintaa olisi harkittava huolellisesti, eikä se ole pätevä tutustumaan tärkeimpiin sääntelyasiakirjoihin.

Ennen rakentamisen aloittamista on selvitettävä, mitä ominaisuuksia maaperä on sivustossasi. Taso, jolla pohjavesi sijaitsee, vaikuttaa merkittävästi ruoppausmahdollisuuksiin.

Pohjaan upotettu lattia on mahdollisuus käyttää lisää elintilaa. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa alkoi rakentaa yksityisiä koteja ja kellareja vuosisatoja sitten. Tämä muoti tulee meille vain nyt, mutta yhä useammat asunnon omistajat ymmärtävät ja hyväksyvät kaikki tällaisen arkkitehtonisen ratkaisun edut.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Mikä on kellarikerros?

Esikaupunkialueilla, joilla on kehittynyt infrastruktuuri, lähellä megacities, rakennus ei ole yhtä lähellä kuin kaupungeissa itse. Piilotettujen varantojen vuoksi käytettävän tilan laajentaminen on erittäin tärkeä asia sivustoprojektin luomisessa.

Yksi vaihtoehdoista on pohjakerros: tämä on tilaisuus kasvattaa talon elintilaa ottamatta senttimetriä pois puutarhasta tai kasvispuutarhasta.

Onko kellarikerros pohjakerroksessa?

Onko kellari maanalainen tai maanpäällinen? Konseptia voidaan käyttää molemmissa vaihtoehdoissa, mutta tämä on väärä.

Kellarin erikoisuus - se on osittain haudattu maahan.

Tilan alapuolella oleva huone on oikeampi soittaa kellariin, ja ensimmäinen kerros on aina yläpuolella.

Onko pohja itsessään seinä tai pohja?

Tämä on pohjakerros kellarista, joka erottaa kellarin kadulta. Sen suunnittelukorkeus voi olla mikä tahansa, 30 cm: stä puolentoista metriin tai enemmän.

Kellari on osa taloa, joka ottaa suurimmat kuormitukset ja altistuu kaikista aggressiivisista vaikutuksista sekä kadulta (sademäärä, tuuli, lumimassa, erilaiset mekaaniset vaikutukset) että maan alla (pohjavesi, mukaan lukien erilaiset kemialliset aineet aktiiviset ainesosat).

Joskus kellari on maanalainen kerros: se voidaan tehdä myös ilman ikkunoita ja ulkoovia, ja sitä voi käyttää vain asuinalueelta. Mutta yleensä tämän tilan toimivuus on korkeampi.

Kellareita käytetään useammin liike-elämän tarkoituksiin (kellari, kattilahuone, varasto). Perusta voidaan varustaa oleskeluun tai virkistäytymiseen.

SNiP-määritelmän mukaan pohjakerroksessa on huone, jonka alaraja (lattiakorkeus) haudataan maaperään korkeintaan puolet koko huoneen korkeudesta edellyttäen, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyys on maanpinnan yläpuolella enintään kaksi metriä.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakenteelliset erot laitteen kellarissa tavallisen pienen kellarikerroksesta. Jos pohja on betonilaatta, se asetetaan maanpinnan alapuolelle; jos säätiö on nauha, sen maanalaisessa osassa menee kellariin.

Seinät ja lattiat tehdään useimmiten pohjaseinästä tai monoliittisesta betonista. Materiaalien ominaisuudet riippuvat alueen maaperän ja ilmaston ominaisuuksista. Kuiville stabiileille maille voidaan käyttää onttoja lohkoja, joilla on pieni massa. Niiden etuna on alhainen lämmönjohtavuus: kun laitetta käytetään, kellarin energiankulutus lämmitykseen on vähemmän.

Vaikka käytettäessä materiaaleja, joilla on alhainen lämmönjohtavuus "kuivissa" olosuhteissa, aluslohkojen on oltava vedenpitäviä ja eristettyjä.

Laitteen tärkeä kohta on ilmanvaihto. Toisin kuin asuinalueilla, kellarissa ei ole ikkunoita tai lasitusalue on pieni. Ilmanvaihto saadaan aikaan luomalla erityisiä hengitysteitä rakenteeseen ja / tai asentamalla nykyaikaiset ilmastointilaitteet lattialle ilmanpoistotoiminnon avulla. Näin vältetään liiallinen kosteus ja seurauksena kondensaation muodostuminen seinämille.

Mitä voidaan ja jota ei voi tallentaa:

 • klassisen monoliittisen sijasta on sallittua tehdä epäjatkuvan esivalmisteen perustus hyvällä maaperällä: järjestää lohkot ei päästä päähän vaan tietyin väliajoin. Levyjen väliset alueet asennuksen lopussa nukkuvat maaperään. Tällaisen perustan laskeminen olisi annettava asiantuntijalle;
 • Talouden kannalta ei pidä loukata huoneen lämmöneristys- ja lämpöeristystekniikkaa. Tämä johtaa paitsi kosteuteen, materiaalien huonontumiseen ja mikroilmastoon talossa, mutta myös nopeuttaa tukirakenteiden kulumista;
 • samoista syistä sokea aluetta ei pidä laiminlyödä, ja korkealla pohjaveden pinnalla - vedenpoistoa ei pidä laiminlyödä;
 • erillisryhmä viimeistelyaineita käytetään sokeiden päin: kellarikerros, keraamiset graniittilaatat, jne. Ei ole toivottavaa käyttää julkisivuja sen sijaan. niiden lujuus ja kulutuskestävyys eivät täytä säätiöiden vaatimuksia.
sisältöön ↑

Edut ja mahdollisuudet käyttää kellarikerroksia

Lisätilan luomisen lisäksi tällainen kerros mahdollistaa koko talon ulkoasun järkiperäistämisen. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja hyödyllisten huoneiden kompaktiin ja toimivaan järjestelyyn:

 • järjestää pesula alemmalle tasolle;
 • työpajan;
 • keittiö yhdistettynä kellariin ja kasvisliikkeeseen. Edellä voit tehdä ruokasali tai olohuone ja tarjoilla ruokia ylöspäin rakentaa improvisoitu hissi;
 • varaa kattilahuone. Erillinen huone lämmityskattilaa varten säästää tilaa vain asuinalueella, mutta myös varmistaa ympäristön puhtauden.

SNiP säätää yksityisten talojen rakentamista koskevat säännöt. Yli kaksi kerrosta ullakolla vuokranantajalla ei ole varaa. Pohjakerrosta, joka on tehty perusnormien mukaisesti (ks. Edellä), ei oteta huomioon. eli omistajat saavat ylimääräisen täyden osan talosta rikkoen hallinnollisia vaatimuksia. Paikka tässä kattilahuoneessa, jossa on kaasukattila, ei ole myöskään ristiriidassa standardien kanssa.

Yksi suosituimmista tavoista käyttää puoli-kellareita on rakentaa autotallit. Tällaisen hyödyntämisen edut ovat ilmeisiä: sivustolla ei ole ylimääräistä tilaa; Voit varustaa uloskäynnin autotallista suoraan taloon, jotta ei pääse käymään autotallin ja talon välillä sateessa. Mutta on myös miinus: bensiinin, öljyjen ym. Tuoksut jne. tunkeutumaan asuinalueisiin. Jotta tämä ei tapahdu, kellari vaatii parannettua ilmanvaihtoa. Lisääntynyt huomio kiinnittyy seinien päällekkäisyyden kaikkien liitosten tiivistämiseen.

Toinen haittapuoli: kun rakennat autotallin suoraan taloon, palovaara lisääntyy. Palamattomia ja palonkestäviä materiaaleja tulee käyttää rakentamiseen.

Muut lattian käyttötavat:

 • makuuhuone tai lastentarha. Äänieristys tässä huoneessa on parempi kuin päärakennuksessa;
 • kirjasto;
 • toimisto;
 • elokuvateatteri Jos ikkunoita ei ole, pimennysongelma on jo ratkaistu.
 • kuntosali;
 • baari;
 • biljardihuone;
 • sauna;
 • allas, jne.

Jos talo on rinteessä, kellarin alapuoli voi olla täysin lasitettu ja varustettu alkuperäisellä olohuoneella tai talvipuutarhalla.

Ja jos alakerroksen koko on suurempi kuin päärakennus, terassi sopii yläpuolella olevan "ylijäämäisen" alueen päälle.

Alakerta - mitä se on?

Maa-talon rakentamisen suunnitteluvaiheessa on monia kysymyksiä huoneiston toimivuuden lisäämisestä, mikä lisää käyttökelpoista aluetta. Tehtävän ratkaiseminen mahdollistaa kellarin järjestelyn, jonka korkeus määräytyy projektin ominaisuuksien ja rakennuksen omistajan halun mukaan. Teknisten suositusten noudattaminen on helppo rakentaa kellarista omiin käsiinsä, johon voi sijoittaa erilaisia ​​apupuita.

Alakerta - mitä se on?

Yksityisen talon kellari, joka sijaitsee tasaisella alustalla tai rinteessä, on osa pohjaa, joka haudataan tai osittain haudataan maahan. Suorittaa useita tehtäviä:

 • suojaa rakennuksen seiniä kosteutta absorboivalta;
 • suojaa rakennuksen alaosassa sijaitsevan huoneen tunkeutumista kylmältä kadulta;

Onko kellari maanalainen tai maanpäällinen? Konseptia voidaan käyttää molemmissa vaihtoehdoissa, mutta tämä on väärä.

 • jakaa suhteellisesti kuorman pohjaan;
 • muodostaa alemman kerroksen tarvittavan lattiatason;
 • nostaa korkeuden maanalaisesta pohjasta lattialaattoihin;
 • antaa edustavan kuvan rakennuksesta;
 • voit järjestää hyödyllisyys-, teknisiä ja asuintiloja.

Yksityisen talon lattian nollatasolla sijaitseva laite mahdollistaa suunnitelmien mukaan seuraavanlaiset tilat:

 • asuinhuone - huone, olohuone;
 • tekninen - autotalli, työpaja, kattilahuone;
 • apupysäkki, sauna, kuntosali;
 • kotitalous - varastot, pesula.

Asuntorakennuksessa kellarikerrokselle on ominaista suurempi tilavuus ja siihen mahtuu:

 • varastoissa;
 • toimistot;
 • ostoskeskukset;
 • tuotantorakenteet;
 • parkkipaikka.

Kellareita käytetään useammin liike-elämän tarkoituksiin (kellari, kattilahuone, varasto). Korkki voidaan varustaa oleskeluun tai virkistykseen

Rakennusten rakennustöiden mukaan käytetään seuraavia kellarintyyppejä:

 • ulkonevat rakennuksen seinämistä rakennuksen ulkopuolelta. Ulkonevan rakenteen järjestelyä pidetään kaikkein kalliimpana, koska se vaatii lisääntynyttä rakennusmateriaalia. Sen ansiosta rakennuksen perusosassa sijaitsevat huoneet voidaan parantaa. Varustettu kaltevuuden ympärysmitta, joka mahdollistaa veden valumisen;
 • joka on tehty samalle tasolle pääseinien ulkopinnan kanssa. Voit parantaa huomattavasti esteettistä rakennetta. Lisäksi se on suojattu kosteudelta vedenpitävällä materiaalilla. Se on valmistettu lohkoista sekä erilaisista rakennusmateriaaleista. Voi olla perusta alkuperäisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiselle.
 • tasoitetaan 4-8 cm: n päähän kantavien seinien suhteen rakennuksen sisäpuolelle. Tarjoaa kykyä vähentää rakennusmateriaalien kulutusta. Sen ansiosta voit luotettavasti suojata pohjan, kantavien seinien alemmat osat ja vedenpitävyys saostumisen ja kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, jotka virtaavat alas seinien pinnalle ja maahan ja ohittavat vedenpitävyyden.

Kellarin valmistukseen, joka on perustan jatkaminen, käytetään seuraavia materiaaleja:

 • FBS-lohkot. Ero lisääntynyt kestävyys. Sitä käytetään usean huoneiston rakennuksessa suurien esineiden rakentamiseen;
 • kivi. Yleinen materiaalityyppi. Mahdollistaa rakennusten vakauden, tarvitsee lämpenemistä;
 • kiinteä betoni. Kaadetaan valmiiksi asennettuun suojamuottiin. Laajamittainen yksityisten yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen;

Seinät ja lattiat tehdään useimmiten pohjaseinästä tai monoliittisesta betonista.

 • ilmastetun betonin ja muiden betonityyppien. Tiiliin verrattuna rakennustoimintaa voidaan nopeuttaa. Kosteuden imeytyminen;
 • tiili. Perinteinen rakennusmateriaali, jota käytetään yksityisessä rakentamisessa. Käytetään erilaisia ​​tyyppejä, joista yleisin on valkoinen silikaattilainen tiili, joka on erittäin kestävä kosteudelle ja ulkoisille tekijöille.

Varoitus! Lohkojen pohjan rakentaminen eri ulottuvuuksille mahdollistaa huomattavasti rakennustoimien keston.

Huoneen, joka sijaitsee rakennuksen pohjalla nollatasolla, on sen etuja ja haittoja. Tärkeimmät edut:

 • käytettävissä olevan tilan järkevä käyttö. Asuinrakennusten portaikkoon liitettyjen apu-, talous- ja teknisten rakennusten sijoittamisen vuoksi ei ole mahdollista rakentaa lisärakennuksia tontille;
 • kyky muodostaa erillinen sisäänkäynti rakennukselle, jotta auringonvalo pääsee sisään kellarikerroksen sisälle asentamalla ikkunat alustan antenniosaan;
 • tarjoten miellyttävän mikroilmaston kellariin yläpuolella olevassa huoneessa tai huoneistossa. Helppokäyttöisten lämpöeristysmateriaalien avulla voidaan parantaa lämpömoodia, jolloin saadaan mukava kosteus.

Haittoihin kuuluu kasvanut kustannustaso, joka liittyy kellarin rakentamiseen ja eristämiseen sekä sisäiseen ja ulkoiseen koristeluun.

Lisätilan luomisen lisäksi tällainen kerros mahdollistaa koko talon ulkoasun järkiperäistämisen.

Se on tärkeää! Sisäänrakennetulle huoneelle on luotava luotettavaa tuuletusta, seinien vedenpitävyyden varmistamiseksi, jotta se voidaan sijoittaa lähelle tiiviisti sijaitsevaa pohjavettä.

Kun ymmärsit, mitä pohja tarkoittaa, me asumme yksityiskohtaisesti rakentamisen tekniikkaa.

Miten perustaa kellarin omilla kädillä

Ennen työn suorittamista sinun on päätettävä pohjan mitat:

 1. Korkeus. Nollamerkin yläpuolella olevaa ylimäärää ei säädellä rakennuskoodeilla. Määritelty suunnittelutieto, rakenteen ominaisuudet, sademäärä ja maasto. Joten kun sijoitat rakennuksen rinteeseen, korkeus kasvaa.
 2. Leveä. Säätiön seinämien leveys on yleensä muurausmateriaalin mittasuhteiden monimutkaisuus tai kiinteän perustan paksuus. Pallosäätiön kohdalla se on 0,3-0,5 m, nauhan pohja määräytyy nauhalementin paksuuden perusteella. Pinta on suojattava kosteudelta ja esitettävä esine.

Harkitse, miten voit tehdä nykyisen säätiön omilla käsillään yksityisen talon pohjakerroksessa. Se on helppo rakentaa, suorittaa työn asianmukaisesti vaiheittaisten ohjeiden mukaan ja noudattaa tekniikkaa.

Klassisen monoliittisen sijasta on sallittua suorittaa jaksottainen esivalmiste perustukselle hyvällä maaperällä

Ensin sinun on tehtävä basementin yläpuolella sijaitsevan kellarikerroksen omalla monoliittisella levyllä tai nauhamaisella pohjalla. Prosessi koostuu pääseinämien ääriviivojen siirtämisestä, suunnitelmassa ilmoitetuista sisäosioista todellisiin olosuhteisiin.

Toinen joukko toimenpiteitä perusrakenteen rakentamiseksi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Maaperän poisto.
 2. Soran ja hiekan tyynyn täyttö ja tiivistyminen.
 3. Jätevesijärjestelmän järjestäminen.
 4. Kaadetaan betonin vedeneristyskerros, joka on pohjan lattia.
 5. Asettaa rullan vedeneristys.
 6. Monoliittisen pohjan tai asennuslohkojen FBS kaatopaikan rakentaminen.
 7. Vahvikehikon kokoaminen ja asennus.
 8. Täytä pohja tai seinä lohkojen perustukset.
 9. Ulkoisen ja sisäisen vedenpitävyys.
 10. Lattialaattojen asennus.
 11. Plinth koristelu.
 12. Laitteet, joiden ulostulot (huiput) on vedenjakelua varten.

Nykyisen perustuksen pohjalta kellari rakennetaan projektin mukaisten rakennusmateriaalien avulla - tiilet, erilaiset lohkot.

Jokaisen kellarin tarkoitusta varten sinun on vastattava vastuullisesti vedeneristys- ja sokea-alueeseen.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti menetelmää, jossa perustaa pohja tiilien avulla olemassa olevalle nauhalle tai monoliittiselle alustalle:

 1. Peitä pohjan tukipinta lämmitetyllä bitumilla tai bitumimastilla.
 2. Peitä valssattu kattomaali 10-15 cm: n päällekkäisyydellä vedenpitävyyden varmistamiseksi.
 3. Käsittele pohjan sivupintoja syvällä tunkeutumisformulaatioilla.
 4. Tarkista ruletti vastaavia kulmia vertaamalla eroja diagonaaleissa.
 5. Valmistetaan sementtikomponentti perustuu sementti M400 ja hiekka suhteessa 1: 4.
 6. Levitä liuos kahden senttimetrin kerroksen kanssa pohjan pinnalle.
 7. Aseta vahvistusverkko.
 8. Tiilet lähtien kulmista ja seurustelujärjestelmän jälkeen.
 9. Vahvista muuraus 4 riviä.
 10. Tarkista rakennustasolla, että tiilimuodon oikeellisuus horisontaalisessa ja pystytasossa.
 11. Aseta vedeneristyskerros katemateriaalista, joka muodostaa rajan tiilipohjan ja tulevien seinien väliin.
 12. Täytä noin 50-60 cm: n sokea alue.
 13. Kiinnitä ekstrudoitu polystyreeni vaahto sivupintoihin eristykseen.
 14. Tee jalusta vuori käyttäen perinteistä kipsiä, keraamista laattaa tai kiveä.

Varoitus! Rakennuksen pääseinien rakentaminen tehdään vasta sen jälkeen, kun sementtilaastin lujuus ja kuivaus on saatu.

Miten rakentaa kellarikerrokseen

Riippuen tietylle maaperälle, erilaiset kellarikerrokset ovat mahdollisia:

 • vyö. Nauhan pohja, joka on matala syvyys maaperässä, on luotettava perusta rakenteen ja koko rakennuksen kellariosan vakauden varmistamiseksi. Muodostuu vakaa maaperä, hiekka, hiekkainen hiekka maaperä, samoin kuin lisääntynyt sisällön kivistä epäpuhtauksia maaperässä.
 • monoliitti. Pohjalevytyyppi on kellarissa tehokkaasti märällä maaperällä, turvemenetelmällä, kosteudeltaan kyllästyneellä hiekalla tai heikoilla maaperityypeillä. Monoliittinen levy varmistaa rakenteen samentumisen mahdottomuuden ja jakaa tasaisesti koko rakennuksen massan koko alueelle;
 • kasaan. Sitä käytetään levitettävillä mailla sekä korotetuilla pohjavesien pinnalla. Mahdollistaa talvisin kellarikerroksen ongelmattoman käytön. Paalun paikka tukee syvemmälle kuin jäätymisalue neutraloi maaperän vaikutuksen kellariin;
 • Yhdistetty. Komposiittiversio asennetaan erilaisiin maaperään, ja se mahdollistaa suurikokoisten teräsbetonilaattojen käytön sementtilaastiin. Tämä säätiö tarjoaa vankan perustan erilaisille rakennuksille.

Varoitus! Laajakaistainen teippi ja monoliittinen tukikannan peruskokoonpano, jolle on tyypillistä lisääntynyt monimutkaisuus. Suuret levyt voidaan kuitenkin nopeasti perustaa kellarirakenteeksi.

Rakenna kellari kellarista omiin käsiisi teräsbetonilaattojen pohjalta käyttäen seuraavaa algoritmia:

 • Valmista kuoppaan erikoisrakennustarvikkeet. Varmista, että pohjan pohjan alapuolella olevan kuopan syvyys on 50-60 cm.
 • Suunnittele manuaalisesti ojan pinnan, tiivistynyt maaperä manuaalisilla rihlatuilla. Varmista kuopan seinämän pystysuuntaus. Asenna vedenpoisto.

Taloon, jossa on kellari, tärkeimmät edut on säätiön lisäalue, lujuus ja luotettavuus, jonka avulla voit rakentaa monikerroksisen mökin

 • Täytä pohja hiekan ja soran seoksella, varmistaen kerroksen paksuuden 100-150 mm. Pudota matriisi vedellä tiivisteenä, paina varovasti.
 • Estä pohja viiden senttimetrin betonikerroksella M100. Peitä muodostettu vedeneristyskerros kahdella kerroksella valssattua kateainetta.
 • Tee asennus, jossa käytetään nostolaitteita lohkoelementtien asentamiseen. Levitä sementtilaasti pinnalle, tiukasti pinottavat lohkot.
 • Suorita vedenpitävä lohkoperustetta katemateriaalilla tai muilla vedenpitävällä materiaalilla, joka valmistelee pohjaa edelleen tiilien asettamiselle. Suorita polystyreenivaahdon eristys pohjan alapuolella.
 • Viimeistele lohko perustus levittämällä kipsiä. On mahdollista tehdä kaakeli- tai koristekivistä päin, sekä kiinnittää koristeellinen sivuraite ruuvikiinnityksen avulla.

Varoitus! Päättäessä sulkemalla eristys- ja suojauskohdat kosteudelta, suosittelemme pitkiä käyttöiän omaavia materiaaleja.

Rakennuksen pohjakerroksessa on mukava ja toimiva huone, jonka järjestely on tehtävä teknisten suositusten mukaisesti. Suositusten avulla voit tehdä työn itse, mikä vähentää kustannuksia.