Kuinka paljon kuutiota painaa?

Sementtilaastin käyttö rakennustarkoituksiin löytyy paljon useammin kuin useimmat muut tunnetut materiaalit. Siksi usein sinun on tiedettävä yhden kuutiometrin massa seoksesta - valmiiden betonien ja betoniterästen paino on tärkeä rooli rakenteiden suunnittelussa. Sitten puhutaan siitä, kuinka paljon kuutio painaa konkreettisesti ja mikä vaikuttaa tähän ominaisuuteen.

Painoluokitus

Betonimassan käyttö on tullut varsin yleiseksi: viimeistelystä patojen rakentamiseen. Siksi seoksen ominaisuudet näyttävät luokkien ja tuotemerkkien jakautumisen perusteella. Tämä mahdollistaa tarkat valinnat tiettyihin tarkoituksiin. Esimerkiksi betonin B25 merkki on paljon voimakkaampi kuin B10 ja luonnollisesti sen massa on suurempi. Myös massasta riippuva erotus. Se auttaa varmasti näkemään betonin painon 1m3: n taulukossa, mutta vielä vähän myöhemmin, harkitsemaan nyt jakautumista "painoluokkiin":

Paino riippuu suoraan kaikkien elementtien tiheydestä ja voi olla välillä 300-3000 kg.

Lämpöeristys (erityisesti valo)

Tällainen materiaali on sementtiä ja täyteaineita, joka sekoitettuna johtaa rakenteeseen, jossa on noin 85% aukkoja. Käytetään rakenteiden valmistukseen, joilla on erityiset lämmönjohtavuusvaatimukset (kun taas ne eivät kestä kestämään huomattavia kantavuutta). Tähän luokkaan kuuluvat seokset, joiden massa on enintään 500 kg kuutiometriä kohden. Joissakin tapauksissa, niiden lujuuden lisäämiseksi pehmittimiä käytetään betoniin.

On otettava huomioon huokoisten rakenteiden alhainen vastustuskyky pakkasen vaikutuksille. Asennettaessa ne on asennettava vedenpitävään suojaan.

helppo

Tämä on luokiteltu liuos, jonka paino on 500-1800 kg. Sitä käytetään pääasiassa erityisten rakennuspalikoiden luomiseen, joiden rakenteessa on huokosia - ne voidaan muodostaa vaahdotusaineiden avulla tai johtuen solujen täyteaineiden käytöstä (esimerkiksi savi).

Valmiiksi sekoitettu betoni voi täsmälleen täsmää määritetyn massan ja brändin kanssa.

raskas

Raskas betoni on yksi yleisimmistä rakenteilla. Se soveltuu erinomaisesti kantotaajuutta toteuttavien rakennekomponenttien rakentamiseen. Kuution paino tässä tapauksessa voi olla 1800-2500 kg - tämä luku riippuu täysin hiekan ja karkean kiviaineksen prosenttiosuudesta sekä jälkimmäisen tiheydestä (vaikka samaan määrään käytetään graniitti- ja sora-aggregaattia, yhden kuutiometrin lopullinen paino on erilainen).

Heavyweight (erityisesti raskas)

Sen tuotantoa käyttäen metallisia täyteaineita, mikä lisää painon ominaisuuksia enintään 1 kuutiometrin maksimikäytävään - hieman yli 3000 kg. Tällaisia ​​seoksia käytetään estämään säteilyn leviäminen seinämien läpi.

Raskasseosten tuotannossa käytetään melko erityisiä rakennusmateriaaleja, joiden kustannukset tekevät talon rakentamisen melko kalliiksi. Siksi niitä käytetään yksinomaan sellaisten esineiden rakentamiseen, joilla on lisääntynyt vaatimus säteilyltä.

Paino 1 m3 (kuutiota) betonia

Jos haluat tietää, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa - käytä alla olevaa vertailutaulukkoa. Pöydässä on kaikki tärkeimmät tuotemerkit. Eri betonivalmistajilla voi olla hieman erilainen paino. Voit selvittää selvitys- ja arviointitiedot. Kunkin rivin taulukossa on 1 m3 betonin paino.

Tiedot on otettu valmistajien hinnastoista sekä rakennustarvikkeiden vertailutaulukkoista (EV Makarov).

Online-laskuri betonipainosta M100, M150, M200, M250, M300, M350 ja muita merkkejä

Kuinka käyttää online-laskinta? Online laskin auttaa laskemaan eri laatuluokan betonin kokonaispainon. Määritä kuutioiden määrä ja saat lopullisen painon. Kokonaismäärät lasketaan automaattisesti jokaiselle riville ja sitten taulukon kokonaisuudeksi. Toivomme, että palvelun käyttö on sinulle sopivin ja hyödyllinen.

Lisätietoa 1 m3 betonin painosta sen tuotemerkin, taulukon mukaan

Betonia käytetään aktiivisesti rakennusalalla. Ilman tätä rakennusmateriaalia on mahdotonta täyttää säätiötä, sitä käytetään suojarakenteiden ja massiivisten teollisuuslaitosten rakentamisessa. Mutta kyseisen tuotteen kaikkien suorituskykyominaisuuksien varmistamiseksi on erittäin tärkeää tietää parametrit, kuten tilavuuspaino. Pidäthän tätä ominaisuutta ymmärtääkseen, mihin se riippuu.

Raskas betonipaino

Tämän rakennusmateriaalin valmistuksessa käytettiin kovia kiviä kuin soraa tai murskattua kiveä. Tuloksena olevia ratkaisuja käytetään tukirakenteiden ja betonirakenteiden valmistukseen. Tuotannon aikana voidaan soveltaa tiettyä osaa, mutta se voi vaihdella. Tästä syystä ei ole mahdollista määrittää tarkasti 1 m3 betonin painoa. Useimmissa tapauksissa massan arvo voi olla 1800-2500 kg / m3.

Mitkä ovat betonin B15 ominaisuudet tässä artikkelissa.

Jos pidämme erityisen raskaita materiaaleja, niitä käytetään erittäin harvoin, useimmiten erikoistarkoituksiin tarkoitettujen esineiden rakentamisen aikana. Asuintalojen rakentamisessa älä käytä sitä.

Kaikki 1 m3 erityisen raskasta betonia riippuu baritien tai hematiittimäärästä. Näitä komponentteja käytetään täyteaineina. Myös harkitun rakennusmateriaalin koostumuksessa käytetään valurautaa ja rautamalmia. On huomattava, että tuotantoteknologia edellyttää korkealaatuisten sementtien käyttöä.

Löydät konkreettisen brändin ominaisuudet 25: stä tästä artikkelista.

Erittäin raskaan materiaalin volumetrinen painoarvo nousee 2500-3000 kg / m3. Näin ollen tuotteiden hinta on paljon suurempi kuin raskasbetonin hinta.

Kevyt ja erittäin kevyt materiaali

Esitetystä tuotteesta on ominaista huokoisempi rakenne. 1 m3 tällaista materiaalia painaa 500-1800 kg. Kevytbetonin valmistuksessa käytetään tällaisia ​​täyteaineita, kaktufia, hohkakiveä, laajennettua savea. Käytä kevyitä materiaaleja kevyiden rakenteiden väliseinien ja seinien rakentamiseen.

Ultrakevytbetonille 1 m3 on enintään 500 kg. Pienen painonsa vuoksi on mahdollista käyttää perliittiä ja vermuliittia täyteaineena. Koska ultrakevyt betoni on vähäinen, rakennusalalla niitä voidaan käyttää lämpöeristeenä esimerkiksi saumojen ja saumojen tiivistämisen yhteydessä.

Erikseen on syytä mainita tällaiset materiaalit kuten vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni. Niiden massa ei ole suuri, koska solukkorakenne on läsnä. Huokosten läsnäolo tarkasteltavana olevissa materiaaleissa liittyy kaasujen kehittymiseen, joka tapahtuu kemiallisen reaktion aikana liuoksessa tai liuoksen valmistamisen aikana lisäämällä vaahtoa. Vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin tärkeimmät edut ovat edelleen vähäinen lämmönjohtavuus ja korkea höyryläpäisevyyskerroin.

Mark M200

Tämä brändi kuuluu yleisimpiin. Levitä M200 kaatamalla portaita ja perustuksia lattian polkujen ja kerrosten rakentamisessa eri rakennustekniikoissa. Kyseessä olevan maskin kohdalla on 200 kg / cm3 kuorma.

Betonin valmistukseen käytetään seuraavia komponentteja:

 • sementtimerkki 400-500;
 • vesi;
 • seulottu hiekka;
 • graniitti-, kalkki- tai soramakivi pienistä jakeista.

On olemassa tilanteita, joissa betonin koostumuksessa lisätään eri aineosia tuotannon aikana, minkä vuoksi betonin käyttöominaisuuksia voidaan parantaa.

Tätä tuotemerkkiä esiintyy usein myös erilaisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi sitä käytetään ilmateiden jalkakäytävien rakentamisessa, tiellä. Erityinen m-betoni M300 on 18, t / m3.

Käytettävän materiaalin valmistuksessa käytettävät ainesosat:

 • sementtiä 400 tai 500;
 • täyteaineita;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.

Kuinka paljon sementtiä yhtä betonia kohti on tarpeen, voit oppia tästä artikkelista.

Käytä tätä tuotemerkkiä kosteudenkestävässä käsittelyssä. M400-betonille on ominaista korkea lujuus ja erittäin korkea kovettumisnopeus. Käytettävän materiaalin valmistuksessa ovat seuraavat komponentit:

M400: n ominaispaino on 2000 kg / m3.

Mikä on erityinen painovoima

Tällainen parametri tilavuuspainon mukaan riippuu tällaisista indikaattoreista kuin valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden luonne ja rakenne. Kevytbetonista valmistetut huoneet ovat halvempia kuin rakennelma, jonka rakentaminen toteutettiin raskaan materiaalin avulla. Liuoksen tiheys on suorassa suhteessa sen m: iin. Jos liuos on huokoinen, sen pienempi on sen massa.

Mikä on tulenkestävän betonin koostumus, löytyy tästä artikkelista.

Materiaaliin vaikuttavat kaikki sen ainesosien ominaisuudet. Vaikeinta materiaalia valmistetaan käytettäessä merkittäviä painoisia aggregaatteja, esimerkiksi valurauta. Tämän seoksen ominaispaino on 2,5-3 t / m3.

Video kertoo betonin painosta 1m3:

Voit selvittää, kuinka paljon betoni-M350-kuutio painaa artikkelissa.

Kun käytät kallion täyteainetta tavallisella tiheydellä, et saa liian kevyesti, mutta ei kovin raskasta materiaalia. Näihin tulisi kuulua graniittikivejä ja kvartsihiekkaa. Massan m tällaiselle liuokselle voi olla 1,8-2,5 t / m3.

Betonin ominaispaino on fysikaalinen parametri, joka ilmaisee aineen massan suhteen sen tilavuuteen. Esitetty parametri on samanlainen kuin tiheysominaisuus. Käytä sitä sementtituotteisiin, mutta tässä on tärkeää tarkkailla osuutta.

On hyvin vaikeaa laskea esitetty ominaisuus. Painon määrittämiseksi on tarpeen murskata jäykistetty erä ja kääntää se hienoksi pölyksi. Ja teknisesti on hyvin vaikeaa tehdä tätä. Tästä syystä monet rakentajat yrittävät käyttää volumetrisiä parametreja, koska ne on paljon helpompi laskea.

Tietoja siitä, kuinka paljon konkreettista kosteaa kosketusta artikkelissa todetaan.

Yhden m 3: n seoksen osuus on verrannollinen betonin lujuuteen ja luokkaan. Kun otetaan huomioon tarkasteltavat ominaisuudet, rakenteet on jaettu kolmeen tyyppiin: kevyt, raskas ja erityisen raskas. Tarvittava materiaali valitaan ottaen huomioon rakennuksen rakennuksen tarkoitus.

Pöydälle - betonin paino riippuen keruusta:

Vertailu teräsbetonin painoon

Vahvistettu betoni on rakennusmateriaali, joka yhdistää betonin ja teräksen, minkä seurauksena sillä on ainutlaatuiset ominaisuudet. Korkean lujuuden ja pitkän käyttöiän läsnäolo on mahdollistanut tämän materiaalin lujittavan rakentamisen.

Aivan kuten edellisessäkin, teräsbetoni on jaettu neljään ryhmään, joista kullakin on oma paino:

 1. Erityisen raskas. Ominaispaino on 2500 kg / m3. Barites, magnetites, hematites ja metal scrapes toimivat täyteaineena täällä.
 2. Raskas. Näille aineille ominaispaino on 1800 - 2500 kg / m3. Täyteaineet ovat murskattuja kiviä ja soraa.
 3. Keuhkoihin. Ominaispaino on 500-1800 kg / m3. Täyteaineet ovat hiekka, perliitti, karboliitti, laajennettu savi. Vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni voidaan viitata tähän materiaaliryhmään.
 4. Erityisen kevyt. Erityinen painovoima on alle 500 kg / m3.

Tietoja siitä, kuinka paljon raunioita tarvitaan 1 m3: n betoniin, mainitaan tässä.

Jos käytämme analyysiä betonin ja raudoitetun betonin ominaispainon arvojen välillä, niin kyseisten kahden rakennusmateriaalin osalta kyseinen parametri on sama. Betoniä valittaessa on aina tutkittava huolellisesti sen ominaispiirteitä, jotta ne eivät erehdy valinnassa ja hankittava laadukasta materiaalia. Yksi näistä parametreistä on ominaispaino, tietäen, että voit olla varma, että kaikki betonin valmistukseen tarkoitetut mittasuhteet havaittiin oikein.

Tällainen eri betonin paino 1 m3: taulukko liuoksen massan ja valmiiden rakenteiden laskemiseksi

Rakenteiden kantokyvyn laskemisessa tai suoraan rakennustyömaalla on kiireesti selvitettävä 1 m3 raudoitetun betonin paino, esimerkiksi puretut rakenteet.

Yleisesti keskisuurten raskaiden betonien osalta määritetään tuotteen tilavuus m3, kerrottuna 2,5 t / m3 tiheydellä ja arvo tonnilta saadaan. Tämä on yksinkertaistettu laskenta betonin painosta. Mutta tämä ei ole yleinen kaava, koska tämän rakennusmateriaalin lajikkeita on paljon. Täällä puhumme niistä.

Mikä on irtotiheys ja mistä se saa

Sellaisen aineen paino, joka ei ole tyhjä, kutsutaan sen todeksi tiheydeksi.

 • Tämän arvosta riippuen myös betonityyppejä erotetaan - sitä korkeampi se on, sitä suurempi on paino 1 m3.
 • Käytännössä määritä, kuinka paljon betoni painaa, käyttää toista arvoa - tilavuuspainoa.
 • Mutta tämä ominaisuus ei ole vakio, se riippuu komponenteista, joiden perusteella seos valmistettiin, ja liuoksen sekoittamiseen käytetyn veden määrästä.

Yksityiskohtaisia ​​laskelmia on asiaa koskevassa lainsäädännöllisessä kirjallisuudessa. Nämä voivat olla GOSTit, SNiP: t tai vain passi konkreettiselle sekoitukselle tai tehtaalle. tuote.

Sieltä löydät ominaisuuksia:

 • tilavuuspaino;
 • ominaispaino;
 • irtotavarana;
 • tiheys.

Mittayksikkö on sama kaikille - se on t / m3 tai kg / m3. Tietenkin mennään hienovaraisuuksiin ja suhteellisuuteen - ne eivät ole toistensa tasavertaisia. Mutta jos emme puhu avaruudessa tapahtuvaa rakentamista varten, voit selvittää, kuinka paljon 1 m3 betonia painaa, voit käyttää mitä tahansa näistä arvoista.

Varsinkin rakennustyömaiden karkeita laskelmia tai integroitua arvioiden tai rahdin painojen keräämistä.

Huomautus: jos esimerkiksi dimensioton arvo ilmoitetaan, kuten esimerkiksi passi konkreettisiin tavaroihin, sinun on tarkasteltava merkkien lukumäärää. Eli jos se on 3 tai 4-numeroinen luku (500 tai 2400 kuten yllä olevassa kuvassa), mittayksikkö on kg / m3. Jos arvo on pieni ja murto-osa (0,5 tai 2,4), se ilmoitetaan t / m3: ssä.

 • Nyt, kun volumetrinen massa tunnetaan - on helppo tehdä: laske tilavuus m3: ksi ja kerro yksi toisistaan.
 • Mutta mitä tehdä, kuinka laskea betonin painoa, jos haluttua tiheysominaisuutta ei löydy?
 • Tällöin on tarpeen selvittää, minkä tyyppinen betoni on, ja käyttää artikkelissa esitettyjä viitearvoja.

Paino betonityypin mukaan

Tiheydestä riippuen seuraavat lajit eroavat toisistaan:

 • ylimääräinen valo;
 • valossa;
 • raskas;
 • varsinkin raskas.

Perustukset on yleensä tehty raskaasta raudoitetusta betonista, ja seinämille käytetään yhä enemmän hiiltynyttä betonia, sardeldiittia ja muita soluihin ja muihin tyyppeihin liittyviä. Ydinvoimaloiden rakentaminen, ydinjätehuollon tankkerit ovat erittäin raskasta betonia. Ja erityisesti kevyitä käytetään lämmöneristykseen. Kunkin lajin tilavuuspaino on hyvin erilainen.

Huomaa: Joskus sinun on tiedettävä, kuinka paljon litraa betonia painaa. Se on yksinkertainen: sinun täytyy muuntaa litroja kuutiometreiksi ja kerrotaan bulkkipainon viitearvolla. 1l on 0,001m3. Samoin lasketaan ja kuinka paljon betonia 10 litraa. Vastaavasti 10l on 0,01 m3

Merkin ja tyypin mukaan kuutiometrin paino voidaan määrittää taulukosta:

Betonimäärälaskuri

Kirjallisuudessa voidaan löytää tietoja ominaispainosta riippuen sen tyypistä ja aggregaatiosta:

Betonin merkki ja luokka, mikä on ero?

Betonimerkki tarkoittaa puristusvoimaa kgf / cm2: ssa ja se on sen vahvuuden pääindikaattori. Ammattimaiset rakentajat käyttävät luokkaa useammin.

Indikaattoreiden brändi ja luokka ovat samankaltaisia. Kuitenkin jälkimmäisessä käytetään kestävyyttä, jolla taataan turvallisuus ja leimasimet keskimääräinen vahvuus. Betonin tonnin paino on 1000 kg.

Huomautus: luokka B25 tarkoittaa, että materiaali 95%: ssa kestää 25 MPa: n paineen. Mikä vastaa noin M350-tuotemerkkiä. Paino 1 m3 betonia V25 on 2502 kg.

Toinen tapa laskea betonin paino on käyttää konkreettista painonlaskinta verkkosivuillamme. Se auttaa sinua nopeasti määrittämään, kuinka paljon betonia tarvitaan laskeutumisen, talon, autotallin tai kesämökin rakentamiseen. Tai ymmärrä, kuinka paljon betonin paino painaa.

Betonin koostumuksen laskeminen

Kevytbetoni

Tällaisella rakennusmateriaalilla on erittäin huokoinen rakenne tai siinä käytetään soluväliaineita. Kevytbetonin koostumus voi sisältää noin 600 kg hiekkaa / m3. Sitä käytetään useimmiten valmiiden lohkojen muodossa. Paino 1 m3 kevytbetonia jopa 1800 kg.

 • huokoisissa aggregaateissa (perlitobetoni, keramiitti);
 • kevyissä orgaanisissa täyteaineissa (arbolit, polystyreeni-betoni);
 • solumuovit (vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni).

Taulukko betonin painosta riippuen teknisistä ominaisuuksista ja tarkoituksesta on annettu alla.

Huomaa: kevyen betonin käyttö kannattavuuden rakentamisessa. Niiden avulla voit lisätä akustisia ja lämpöominaisuuksia, vähentää rakennuskustannuksia ja vähentää rakennuksen painoa.

Raskas betoni

Nämä ovat tavallisia teräsvahvisteisia betonipintoja, jotka on täytetty soralla ja hiekalla. Raskasta betonia käytetään kaikentyyppisiin rakennustöihin, kuten liikenne- ja hydraulirakenteisiin, tie- ja lentokenttäjuiluihin ja perustuksiin. Raskasbetonin kuutiometrin paino voi olla 1 800 - 2 500 kg ja erityisesti 3 000 kg.

Huomaa: rakenteiden ja liitosten tukirakenteissa - tavallisesti suurella lujuusluvulla (jopa 10%). Näin ollen rakenteen paino tässä paikassa on suurempi. Loppujen lopuksi metalli on raskaampaa kuin kivi. Välillä on puolestaan ​​keskimääräinen vahvistusosuus (3-5%). Pieni (noin 1%) - kuormittamattomilla alueilla.

Taulukko: raskaan betonin paino:

Tätä rakennusmateriaalia käytetään useimmiten erilaisten perusvahvisteisten betonirakenteiden rakentamiseen.

raunioista betoni

Tämä on monoliittista betonia, jossa täyteaineena käytetään rakeita - vähintään 40%.

Sitä voidaan käyttää aidan ja erilaisten aidojen rakentamiseen.

 • Käytetään usein laitteen nauhan säätiöissä matalarakenteisissa rakenteissa, esimerkiksi autotallin tai kylpyammeen rakentamisessa omin käsin.
 • Käytettäessä betonia käytetään korkealaatuista sementtiä - B15 ja edellä.
 • B15-betonipaino on 1 m3 - 2432 kg.

Huomautus: betonissa et voi tehdä vahvistusta kiven muodon takia, mutta voit tehdä lujitushihnoja. Samanaikaisesti on tarpeen järjestää vähintään 3 cm suojaava betonikerros vahvikkeelle.

Tämän perusteen tärkeimmät edut:

 • vedenkestävyys;
 • vahvuus;
 • alhainen hinta;
 • helppo asennus

Voit määrittää betonin painon käyttämällä taulukkoa:

Kuiva betoni

Siinä tapauksessa, että betonikomponenttien varastointitilaa ja erikoislaitteiden kulkua rakennustyömaalle on vaikea järjestää ja työn laajuutta oletetaan olevan pieni, on parempi käyttää valmiita kuivaseosseoksia. Niistä on helppo tehdä ratkaisu, yksinkertaisesti lisäämällä tietty määrä vettä ohjeiden mukaan.

Betonin B15 paino on 2432 kg. Huomautus: valmiin laastin käyttö kuivasta sekoituksesta ei eroa tavallisesta betonista. Sitä voidaan käyttää tuotteiden heittämiseen ja monoliittiseen betoniin.

Kuivan betonin etuja:

 • pitkä seoksen kestoaika (enintään kuusi kuukautta ilman laadun heikkenemistä);
 • helppokäyttöisyys (liuoksen valmistamiseksi sinun tarvitsee lisätä vain vettä siihen);
 • kohtuullinen hinta;
 • mahdollisuus järjestää työ ahtaissa olosuhteissa.

Kulutus on 90-100 kg / m2, kerroksen paksuus 50 mm. Portland-sementti, jolla on korkea lujuusluokka (min. M400), aggregaatit, erilaiset lisäaineet ovat niiden osa. Kunkin betoniseostyyppisen valmistajan osalta kehitettiin käyttöohjeita. Lue lisää katsomalla videota tässä artikkelissa.

Huomaa: Kuivan betonin paino määräytyy sen koostumuksen mukaan, se on yleensä pakattu. Markkinoilla on laaja valikoima valmistajien mukaan. Ne kaikki on pakattu eri säiliöihin, esimerkiksi pusseihin. Kauhan paino betonilla on ilmoitettava pakkauksessa merkin ja täyteaineiden mukaan.

Yksittäiseen rakennukseen ja korjaukseen sopiva kuiva betoniseos. Se ei vaadi vaikeita kuljetus-, varastointi- ja käyttöolosuhteita, ja sillä on kaikki lopullisen tuotteen hyödylliset ominaisuudet, mutta se ei ole heikompia kuin lujuus tai luotettavuus.

Kuinka paljon teräsbetoni painaa

Nämä ovat rakennuksia tai yksittäisiä valmiita betonituotteita, joissa on työ- ja rakennevahvistus (vahvistettu). Niillä on suuri palonkestävyys ja resistanssi negatiivisten lämpötilojen negatiiviselle vaikutukselle. Niissä kaikkien vaikutusten lasketut voimat tulisi ymmärtää betonilla ja työvahvistuksella (3.8 jakso SP 63.13330.2012).

Rakenteen tyypin mukaan erotellaan:

Esivalmistetut rakenteet

Ne on valmistettu esivalmistetuista elementeistä (teräsbetonituotteet), jotka asennetaan rakennushankkeeseen hankkeen mukaan. Esivalmistetut betonilohkot sisältävät peruslohkoja, paaluja, erilaisia ​​laattoja ja poikkipalkkeja. Jos haluat selvittää betoniteräsrakenteiden painon, sinun on viitattava tietyn tuotteen dokumentaatioon.

Huom. Kaikki tehtaalla valmistetut betonituotteet ovat merkinnät.

Monoliittiset teräsbetoniset rakenteet

Tämäntyyppisen työn erityispiirteenä on se, että rakenteet tehdään suoraan rakennustyömaalla asettamalla seos muottiin. Näin voit rakentaa monimutkaisen muodon tai epätavanomaisten suunnittelupäätösten rakennetta tai rakennetta mahdollisimman pian.

Monoliittisten rakenteiden muodostamisprosessiin liittyy lujitus, joka palvelee jännityksiä ja kantoja tasaisesti.

Rakenteen, betonimerkin ja valitun vahvistusjärjestelmän mukaan riippuen rakenteen muoto ja tarkoitus monoliittisen raudoitetun betonin paino vaihtelee. Mikä tärkeintä on oksojen ja niiden osien lukumäärä.

Vahvitetun betonin rungon raudoituksen määrää pidetään yleensä viitteenä. Sen paino määräytyy taulukon mukaan:

Kuinka laskea betonin paino? Harkitse esimerkkiä monoliittisesta raudoitetusta betonimerkistä M350, joka on vahvistettu sauvoilla, joiden halkaisija on 12 mm.

Vahvikkeen vahvistamisen määrä kuutiometrissä vahvistetusta betonista lasketaan kaavalla:

π · r 2 · L = 3,14 · (0,006) 2 · 16 = 0,0018 m3, jossa:

 1. r - venttiilin säde, m
 2. L - raudoituksen kokonaispituus 1 m3: ssa raudoitettua betonia, m

Tiedot on otettu edellä esitetystä taulukosta.

On käynyt ilmi, että betoni on 0,9982 m3.

 1. Sitten vahvistuksen paino 1 m3 betonia kohden: 7850 * 0,0018 = 14,13 kg,
 2. Missä: 7580 on teräksen tiheys, kg / m3
 3. ja betoni 0,9982 * 2502 = 2497,50 kg.
 4. Betonin M350 paino 1 m3 on 2502 kg.

Näin saamme teräsbetonin paino m3: 14,13 + 2497,50 = 2511,63 kg.

Esimerkki: on tarpeen laskea betonipinnoitteen paksuus 5 cm luokka B20. Aikaisemmin asetetusta taulukosta päätettäisiin, että 1 m3 betonin B20 ominaispaino on 2348 kg / m3. Huoneen pinta-ala on 15 m2. Saamme painon 15 * 0.05 * 2348 = 1761 kg - tämän huoneen betonilaatan paino.

Esivalmistetut monoliittiset rakenteet

Ne koostuvat esivalmistetuista betonituotteista ja kiinteästä betonista, joka sitoo koko rakennetta yhteen. Tämän tekniikan keskeinen rooli on esivalmistettujen elementtien monoliittisten elementtien tarttuvuus. Tällaiset mallit yhdistävät esivalmistetun ja monoliittisen rakenteen edut.

Paino tässä tapauksessa riippuu esivalmistetun monoliittisen rakenteen komponenteista.

Sen määrittämiseksi on siis tarpeen:

 1. Laske betonituotteiden paino;
 2. Laske monoliittista betonia;
 3. Yhteenveto tiedot.

Huomaa: esivalmistettujen monoliittisten rakennusten rakentamisen tekniikka mahdollistaa erilaisten betonilaattojen ja -laattojen käytön määränpäästä riippuen. Monoliittiset alueet on valmistettu betonista, joka ei ole pienempi kuin M100 hienojakoisella täyteaineella. Paino 1 m3 betonia M 100 on 2494 kg ja betonin paino B20 1 m3 on 2348 kg.

johtopäätös


Kuinka paljon 1 m3 betonia painaa? Riippuen tyypistä, merkistä, täytteestä, rakennetyypistä, vastaus tähän kysymykseen on erilainen. Artikkelissa esitetään useita tapoja määrittää paino. Saadut laskentarajat ovat likimääräisiä, koska mikään menetelmistä ei merkitse laskennan tarkkuutta. Mutta nämä tiedot riittävät laskemaan rakenteen.

Kuinka paljon painaa betonikuorta - kaikkien merkkien punnituspöytä!

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan. Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on.

Paino m3 betonimerkkiä M100, M200, M300, M400, M500.

Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti 500 kg: n valoisuus;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Kuten näet, konkreettisen ratkaisun massaa laskettaessa ei ole mitään vaikeaa, ja tarkastelemme tarkemmin kysymystä siitä, mitkä eri tuotemerkkien konkreettiset massat sekä yksityiskohtainen taulukko.

Betonin ominaispaino ja paino 1 m3, kaikkien merkkien massan taulukko.

Betoni - minkä tahansa rakennustyön pääkomponentti, olipa se normaali korjaus tai kaivojen ja rakenteiden rakentaminen. Se on alun perin voimakas, mutta lisäaineita käytettäessä se voi parantaa suorituskykyä.

Rakentamisen aikana lasketaan ensisijaisesti, kuinka paljon betoni painaa, koska tämän ominaisuuden perusteella määritetään sen käyttötarkoituksen ja sovelluksen erityispiirteet. Liuoksen paino riippuu suoraan lisäaineiksi lisätyistä aineosista. Tämä voi olla sellaisia ​​materiaaleja kuin murskattu kivi, laajennettu savi, pikkukivi ja monet muut.

Myös sekoittumisen yhteydessä otetaan huomioon kulutetun veden määrä. Näiden ominaisuuksien perusteella betoni on jaettu neljään tyyppiin: kevyt ja raskas, erityisen kevyt ja erittäin raskas.

Paino 1 kpl kaikenlaisia ​​betonisia ja laatuja, taulukko:

1 kpl: n betonipainotyyppejä.

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen massa on erottelu spesifisen painovoiman mukaan.

Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: Maksimipaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt - betonikoostumukset, jotka on täytetty kevyillä huokoisilla aggregaatteilla, kuten laajennetulla savella tai ilman aggregaatteja mutta joilla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Kevytbetonin kuutiometri (kuutiometriä) painaa 500 - 1800 kg. Noin 600 kg hiekkaa, tärkein ja pakollinen komponentti, sisältyy betonin kuutioon. Kevytbetonia käytetään tavallisesti esivalmistettujen rakennuspalikoiden muodossa.
 3. Raskas. Tämä on yleisin (klassinen) laastin tyyppi. Se sopii parhaiten tukirakenteiden pääkappaleiden rakentamiseen, kaatolevitykseen, aidan rakentamiseen jne. Raskasbetonin rakenne sisältää suurikokoisia ja massiivisia täyteaineita: karkeaa hiekkaa, soraa, murskattua kiveä. Ne käyttävät suurimman osan seoksesta. Tällaisen materiaalin kuutiomittari painaa 1800-2500 kg.
 4. Erityisen raskas. Käytettäessä käytettyjä metalli-täyteaineita, jolloin saadaan lopputuotteen massiivisuus. Betonin kuution paino on 2500-3000 kg. Super-raskaiden seosten koostumus sisältää välttämättä sementtiä, jolla on suuri lujuus. Yksityisessä asuntorakentamisessa ei ole kyse. Yleensä niistä valmistetaan erityisiä suojarakenteita, esimerkiksi ydinreaktoreille.

Betoni m200 - materiaalin osuus

Yksi rakennusmateriaalien ominaisuuksista, jotka liittyvät huokoisten alueiden esiintymiseen. Ne vaikeuttavat spesifisen painovoiman mittaamista, koska selkeyttää tietoja, joita on tarpeen punnita ihanteellisen tiheyden elementti. Tämä merkitsee sitä, että konkreettinen näyte olisi poistettava. Teknisesti, on vaikea suorittaa, ja se on välttämätöntä vakavissa tutkimuksissa. Ja vielä, mikä on betonin m200 erityinen painovoima?

Betoni luokittelu painon mukaan

Tämä on tärkein osa monissa rakennuskohteissa, joilla on suuri lujuus. Ensinnäkin määritetään, kuinka paljon 1 m3 betonia m200 painaa, koska tämän ominaisuuden perusteella määritellään sovelluksen erityispiirteet.

Betonimassaa käytetään lähes kaikissa töissä. Tästä syystä koostumuksen ominaisuuksiin kuuluvat sen jakautuminen palkkaluokittain ja brändin mukaan. Näin voit valita tiettyä tarkoitusta varten konkreettisesti.

Painoluokittain betoni on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 1. Lämmöneristys - betoni on valmistettu sementtimateriaalista ja täyteaineesta. Sekoittamisen jälkeen muodostuu rakenne, jolla on jopa 80 prosenttia tyhjiöistä. Käytä sitä rakenteiden valmistuksessa, joihin lisätään lämmön johtavuuden vaatimuksia. Tähän luokkaan kuuluvat seokset, joiden massa on enintään viisisataa kilogrammaa kuutiometriä kohden. Joskus lujuuden lisäämiseksi käytetään pehmittimen lisäaineita.
 2. Valo - tämän liuoksen massa on 500 - 1 800 kg. Siinä on erityisiä lohkoja, joissa on rakenteeltaan huokosia, jotka muodostuvat lisäämällä paisutusaineita tai täyteaineita solukkorakenteella.
 3. Raskas - yleisimpi rakennusteollisuuden ryhmä. Tätä betonia pidetään ihanteellisena vaihtoehtona rakenteiden rakentamiselle, joihin on asetettu laakeritoimintoja. Kuumasolmimassa painaa 1 800 - 2 500 kg, ja tämä luku riippuu täysin hiekan ja täyteaineen osuuksista.
 4. Raskaat painot - käytettäessä käytettyjä metalli täyteaineita, mikä lisää indikaattorin painoa enimmäistasolle - kuutiometriä kohden on yli 3 000 kg.

On huomattava, että huokoiset rakenteet eivät kestä roskaa hyvin. Asennuksen aikana on huolehdittava vedenpitävästä suojauksesta.

Betonin ominaispaino ja irtotiheys

Useimmiten käytetään tätä ominaisuutta - betonimerkin M200 irtotiheyttä. Tämä indikaattori määritetään mittaamalla valmiin betonikoostumuksen massa tietyssä tilavuudessa. Arvo voi olla erilainen ja riippuu käytetyistä täyteaineista, huokosten, ilmakuplien tai kaasun esiintymisestä.

Betonipaino m200 1 m3: ssa vaihtelee 2,300: stä 2,500: een tai sen yli. Tähän ryhmään kuuluvat seokset, joissa täyteaineena käytetään murskattua kiveä. Perliittiä, laajennettua savea tai aramzitia käytetään keskibetoniin, mikä helpottaa painoa jopa 1 200 - 1 800 kg.

On tarpeen tietää, että kuhunkin betonityyppiin ilmestyvät huokoset johtuen koostumuksesta tulevasta haihdutuksesta. Ja selvitettäessä 1 m3 betonin M200 painoa, ei ole tarvetta ottaa yhteyttä hakukoneisiin syöttämällä asianmukaiset kyselyt. Riittävää on käyttää tilavuuspainon indikaattoreita, kuten hiekkaa, soraa, tiiliä ja muita materiaaleja.

Jotkut ovat väärässä, uskovat, että sen massa riippuu betonin lujuudesta. Sementin koostumuksen merkki vaikuttaa seoksen lujuuteen ja massa riippuu täyttökomponentin tyypistä, sen määrästä ja jakeista.

Jos konkreettisen massan m200 arvoa on tarpeen selventää 1 m3: ssä, tämä voidaan tehdä suunnilleen lisäämällä hiekan massaa, sementtikoostumusta, täyteaineita ja vettä.

Merkki betonista m200

Tätä lajia pidetään yleisempiä. Betonia käytetään portaiden ja pohjien kaatamiseen raitoja ja lattioita valmistettaessa. Numero "200" tarkoittaa, että tämä konkreettinen merkki pystyy kestämään jopa kaksisataa kilogrammaa voimaa neliösenttimetrillä.

M200 on kevytbetonin luokka. Materiaalin tiheys on melko pieni, ja tämä johtuu siitä, että onttoja lisäaineita. Ominaispaino riippuu liuoksen veden määrästä ja hiekan ja soran tiheydestä. Tämä indikaattori on pääsääntöisesti 1,500 kg / kuutiometri.

Betonin m200 valmistukseen:

 • sementti M400 - M500 (yksi osa);
 • vettä nopeudella 42 litraa 10 litraa sementtiä kohden;
 • hiekka (2,8 osake);
 • murskattua graniittia tai kalkkia (enintään 4,8 osaa).

Tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi voidaan käyttää erilaisia ​​lisäaineita.

Betonin m200 pääindikaattorit ovat:

 1. ominaispaino 1 500 - 2 500;
 2. voimakkuuden osoitin B15. Betoni pystyy kestämään jopa 196 kg: n painoisia kuormia.
 3. vastustuskyky pakkaselta. Jos käytetään hyvätä täyteainetta, betoni kestää vähintään sata jäädytys- ja sulatusjakson;
 4. merkki vedenkestävyydestä - W4, suurin paine, joka betoni kestää ja ei anna kosteutta läpi - 4 atm;
 5. jos veden ja sementin paino 1 m3: ssa betonia m200 otetaan tavanomaisissa määrissä, kartioleimuri on 5-20 cm, tämä parametri saattaa vaihdella käyttöön otettujen pehmittimien vuoksi. Veden määrän lisääminen vähentää materiaalin lujuutta;
 6. on mahdollista työskennellä sellaisen konkreettisen ratkaisun kanssa tilassa, jossa on viisi tai kolmekymmentä lämpöä.

Betonin m200 käyttö

Materiaali on yleismaailmallinen, sen pääominaisuudet mahdollistavat betonin käytön erilaisten rakenteiden rakentamisessa, jotka on suunniteltu käytettäväksi tavanomaisissa kuormituksissa. Betonin laajuus on seuraava:

 • lattialaattojen järjestely, säätiöperustukset, pidätetyyppiset seinät, portaat ja muut monoliittiset elementit;
 • kevyesti kuormitettujen rakenteiden järjestely;
 • jalkojen, päällystyslautojen, lattialaattojen, lohkojen ja muiden betoniterästuotteiden tuotanto;
 • lujitustöiden suorituskyky;
 • tyynyjen järjestelyyn käytettävien teiden rakentamiseen;
 • kunnostustöiden aikana.

Kuinka erityinen painovoima vaikuttaa betonin laatuun?

Tämä parametri määrittää tietyn tehtävän sopivan ratkaisun tyypin. Tukirakenteita varten käytetään tiheämpiä koostumuksia, jotka kevyen betonin avulla ratkaistaan ​​toissijaisia ​​tehtäviä. Tiheysindeksiin vaikuttaa aggregaatin raekoko, veden määrän väheneminen. Jos haluat lisätä painoa, voit käyttää pehmittimiä.

Lujuusindeksin lisäksi veden kestävyys ja pakkasenkestävyys riippuvat irtotiheydestä. Vaaleat ja huokoiset betonirakenteet ovat toinen tärkeä ominaisuus - äänieristys. Tässä tapauksessa on palautetta - mitä tiheämpi betoni, sitä pahempaa se lämpenee ja suojaa melulta. Lisäksi betonimerkki määrää huokoisuuden tason - sitä korkeampi se on, sitä vähemmän ilmaa on betonissa.

Merkin 200 1 m3 betonin paino voidaan määrittää erityisissä taulukoissa.

johtopäätös

Kiinteä materiaali m200 on kysyntää, sitä käytetään melko usein. Materiaalin tekniset parametrit ja ominaisuudet määräytyvät valtion standardin mukaan, betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien mittasuhteet on ehdottomasti säilytettävä. Materiaalin tärkeimmät edut ovat monipuolisuus, murtumiskestävyys, korkealaatuisten kytkinlaitteiden luominen, kohtuulliset kustannukset.

Kuinka paljon 1 m3 betoniseosta painaa?

Tietäen kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa on erittäin tärkeää. Rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa on tarpeen laskea kuormitus pohjaan ja maahan. Monoliittiset rakenteet ovat kuitenkin liian raskaita, jotta niitä ei voida jättää huomiotta. Toisaalta, jos tiedetään 1 m3: n rakennusmateriaalin tiheys ja sen perusmittasuhteet, on helppo laskea saman perustuksen materiaalikustannukset.

Rakenteissa käytetään laajasti vain kolmea erilaista tiheyden omaavaa päätyyppiä. Näistä vain kevyitä ja raskaita yhdisteitä tuotetaan nestemäisinä seoksina:

1. Erityisen kevyitä voidaan erottaa pienimmän painon mukaan (1 m3 ei tavallisesti ole painoltaan yli 500 kg) ja kestävyys, joten niistä valmistetaan vain seinälohkoja. Ne pitävät lämpöä hyvin, mutta eivät siedä vakavia kuormia. Tämä ryhmä sisältää solumateriaaleja, joissa on paljon ilman huokosia sisältäen jopa 85% kokonaismäärästä.

2. Kevytbetonit ovat sellaisia ​​aggregaatteja, kuten laajennettu savi, perliitti, tuffi. Ne vähentävät betonin painoa 500-1800 kg / m3.

3. Raskas seokset (1800-2500 kg / m3) - yleisimpiä erittäin vahvoja ja kestäviä materiaaleja. Ne valmistetaan lisäämällä soraa tai murskattua kiveä sementti-hiekkaseokseen.

Mikä määrittää tiheyden?

Betoniyhdistelmän massa vaikuttaa pääasiassa aggregaatin tyyppiin. Tätä voidaan käyttää erilaisten tiheyden omaavien koostumusten valmistukseen:

 • Sora ja tavallinen raunio lisää kaatopainoa 2,3-2,4 t / m3.
 • Rikkoutuneet tiilet - jopa 1,8-2,0 t / m3.
 • Kuonaa käytetään kevyiden sekoitusten painamiseen 1,4-1,7 tonnia.
 • Claydite vieläkin huomaamaton helpottaa kuutiometriä liuosta 1,0-1,4 tonnia.

Jos pienen rakennuksen rakentaminen ei edellytä vahvaa pohjaa, laitteeseen merkittyä betoniä ei ole valittu liian korkeaksi. Sitten yhteenlaskettu karkea fraktio voi olla helpompaa.

Brandin identiteetti vaikuttaa myös tiheyteen. Asia ei kuitenkaan ole komponenttien ominaisuuksissa - ne ovat suunnilleen samat kaikille ratkaisuille, mutta niiden osuuksina. M350, jolla on suuri sementtipitoisuutensa vuoksi suuri tiheys, on raskaampaa kuin M500, jonka tiheys on karkea aggregaatti.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia m200, m300, m400, m500

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan.

Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on. Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti valo 500 - 1000 kg;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Erityisen kevytbetoni on solumuovi, jolla on suuri määrä (enintään kuudes seitsemäs kokonaistilavuus) pieniä ja keskisuuria ilmakuplia (enintään 1,5 mm). Erityisen kevytbetonipaino on noin puoli kuutioa. Erityisen kevyttä betonia käytetään useimmiten lämmöneristysmateriaalina.
Kevytbetoni on betonia, joka sisältää kevyitä huokoisia aggregaatteja, tai se on betonia, jossa ei ole aggregaatteja, mutta jolla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 500 - 1800 kg.

Betoniseoksen kuutio-mittari sisältää 600 kg hiekkaa, mikä on perus- ja välttämätön osa. Kevytbetonia käytetään useimmiten valmiiden rakennuspalikoiden kanssa.

Raskas betoni on betoni, johon kuuluvat raskas ja karkea aggregaatti (ne voidaan täyttää raunioilla tai sora). Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 1800 - 2500 kg. Betonimassan päämassa on aggregaatti (1 150 - 1 300 kg), hiekan massa on 600-750 kg, sementin massa on 250-450 kg ja veden massa on 150-200 l.

Raskas betoni on klassinen ja siinä on melko laaja käyttötarkoitus.

Erityisen raskas betoni on betoni, joka koostuu magneettista, baritista, hematiitista, erilaisista metalliesineistä. Erittäin raskaan betoniseoksen kuutiometriä painaa 2500-3000 kg. Suurin osa betoniseoksesta on karkeaa aggregaattia. Erityisesti raskasta betonia käytetään ydinvoimaloiden henkilöstön suojelemiseen radioaktiivisen säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.

Kuinka paljon erilaisia ​​betonipakkauksia painaa?

Yksi konkreettisen ratkaisun pääindikaattoreista on sen tiheys. Ja kun kysytään, kuinka paljon kuutiota painaa, on välttämätöntä ymmärtää, että puhumme tiheydestä, jonka mittayksikkö on kg / m³.

Ja mitä suurempi tiheys, sitä suurempi on itse liuoksen paino. On muistettava, että nämä kaksi indikaattoria riippuvat täyttötyyppistä. Täältä ja keinokivestä.

Ominaispainoerotus

Neljä ryhmää luokiteltaessa 1 m 3: n seoksen painoalueet:

 1. Raskas 1800-2500 kg.
 2. Kevyt 500-1800 kg.
 3. Erityisen raskaat 2500-3000 kg.
 4. Erityisesti valo jopa 500 kg.

vakava

Tämän liuoksen koostumus sisältää suuria ja raskaita täyteaineita (murskattu kivi, sora, karkea hiekka). Materiaali kuutiometriä painaa 1800-2500 kg. Jopa reseptin mukaan on selvää, että täyteaineet ottavat suurimman osan seoksesta.

Esimerkiksi standardi sisältää 1200-1300 kiloa soraa tai murskattua kiveä, 600-700 kiloa hiekkaa ja vain 250-450 kiloa sementtiä. Veden määrä on 150-200 litraa.

Nämä ovat perinteisiä (klassisia) betonityyppejä, joita käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Niistä kaatoi tukirakenteita, tasoituksia, aidat ja paljon muuta.

keuhkot

Tämän tyyppisiin täyteaineisiin käytetään huokoisia materiaaleja, kuten laajennettu savi, vermikuliitti, vaahtoutunut perliitti, eri teollisuuden jätteet. Materiaalin huokoisuus vähentää betonin painoa, minkä vuoksi sitä kutsutaan valoksi.

Tämän tyyppisen betonikupin paino on 500-1800 kg. Kaikki kevyet lajit eivät käytä hiekkaa. Mutta jos reseptin mukaan sen pitäisi olla läsnä, sen massa on 1 m 3 noin 600 kilogrammaa. Kevyitä liuoksia käytetään kerrosten, aitojen, lohkotuotteiden täyttämiseen.

Erityisen raskas

Yksityisissä asunnoissa tätä tyyppiä ei käytetä. Vain ilmaistaan ​​sen suorituskykyä. Tällaisen betonin massa on 1 m 3 2500-3000 kg. Suurimmat tilavuudet ovat suuret aggregaatit. Muista käyttää sementtiä suurella lujuudella. Useimmiten tätä tyyppiä käytetään suojarakenteena ydinreaktoreissa.

Erityisen kevyt

Itse asiassa nämä ovat solukkovettejä, jotka eivät sisällä suuria aggregaatteja. Tämä on laasti, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan, johon lisätään vaahtoava aine. Samanaikaisesti liuoksessa muodostuu huokosia (niiden tilavuus on 85%). Siksi osuus on hyvin alhainen: alle 500 kiloa. Useimmin tätä tyyppiä käytetään levyt ja lohkot, jotka suorittavat insuliinien toimintoja.

Merkintä tuotemerkillä

Raskasbetonin valmistuksessa, nimittäin klassisessa, on useita merkkejä. Komponenttien suhde kunkin tuotemerkin muotoilussa on erilainen. Jossain enemmän täyteaineita, joskus vähemmän. Näin ollen betonin massa on erilainen. Erot ovat vähäisiä, mutta ne ovat.

Alla on taulukko, joka esittää eri merkkien komponenttien suhdetta.

Kuinka paljon 1 m3 eri tyyppisten tai tyyppisten betoniseosten painoa?

Välittömästi varaa mitä sinun tarvitsee tietää tämä ominaisuus. Tosiasia on, että tietyntyyppisen rakennusmateriaalin ominaispaino (tiheys) riippuu suoraan sen käyttöalueesta, lujuudesta, lämmönjohtavuudesta ja kustannuksista.

Tässä on seuraava "tasa-arvo": sitä korkeampi tiheys mitattuna kg / m3, sitä suurempi on lopputuotteen paino. Yleensä liuoksen paino riippuu täyteaineen tyypistä ja massasta: murskatusta kivestä, sorasta, hiekasta, laajennetusta savesta, kuonasta ja muista täyteaineista. Seuraavassa on seuraavat betonityyppiset tyypit (tyypit):

 • Raskas. 1 m3: n massa on 1 800 - 2 400 kg;
 • Keuhkoihin. Punnitusalue 1 m3 500-1 800 kg;
 • Erityisen raskas. Painoalue 1 m3 on 2,450 - 2,950 kg;
 • Erityisen kevyt. Materiaalin paino, jonka tilavuus on 1 m3 - 550 kg.

Kuinka paljon 1 eri betonikupla painaa?

 • Raskasbetonit. Tämän tyyppisen rakennusmateriaalin koostumus sisältää karkeasti jakeittain täytettyjä täyteaineita, jolle on tunnusomaista suuri massa: murskattu graniitti, sora, jokivesi. Erityisesti 1 m3: n laajaan levityskerroksen valmistukseen tarkoitettu vakiomuoto sisältää seuraavat osat: 1250-1300 kg murskattua kiviä (soraa), 650-700 kg hiekkaa, 160-200 litraa vettä ja 250-450 kg portlandsementtiä M400-M500. Raskaan betonin laajuus: kaikki laakerit, levyt, aidat jne.;
 • Kevytbetonit. Nimiä vastaavasti käytetään huokoisia (kevyitä) täyteaineita tällaisen materiaalin sekoittamiseen: laajennettu savi, vermikuliitti, vaahtoutunut perliitti ja metallurgisen ja energiantuotannon jätteet. Kevytbetonilla on runsaasti huokoista "vartaloa", joten niitä käytetään rakentamiseen: lattiapäällysteet, asuinrakennusten seinät, lohkotuotteet ja sisäiset väliseinät;
 • Erityisen raskaat betonit. Tämäntyyppistä materiaalia ei tavallisesti käytetä matalarakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen tällaisen betonin kokonaismäärä koostuu suurista raskaista komponenteista. Sideaineina käytetään korkeamman asteen sementtejä. Soveltamisala: sillan, alustojen, suojarakenteiden ja atomi- voimalaitoksen rakentaminen sekä vesiteollisuustyön rakentaminen;
 • Erityisen kevyt betoni. Nämä ovat niin kutsuttuja "solu-aineita", jotka eivät sisällä suuria aggregaatteja. Kevytbetoni on rakenteellinen laasti, joka on valmistettu sementin, hiekan ja vaahdotusaineen perusteella. Samaan aikaan liuosrungossa esiintyy huokosia, jotka ovat jopa 85% tilavuudesta. Erityisen kevytbetonia käytetään "lämpimän" lohkojen, laattojen ja verhoseinien valmistukseen.

Paino 1 metriä kuutiometriä eri merkkejä

GOSTin mukaan raskaat betonit on jaettu merkkeihin M100-M600 (M100, M150, M200, M250 jne.). Tiettyjen brändin betonin koostumus riippuu määrästä: sideaineesta, hiekasta, rauniosta, vedestä ja myös sementin tuotemerkistä (yleensä Portland-sementtiä М400 tai M500).

Niinpä tämäntyyppisten betonilajien arvot 1 m3 ovat erilaisia, mutta niin vähän, että tämä ero voidaan jättää huomiotta. Yleisesti ottaen sekä ammattimaiset rakentajat että yksityiset kehittäjät käyttävät laskelmissaan 1 m3: n suuruista raskaan betonin massaa (riippumatta siitä, mikä merkki) - 2400 kg.