Katemateriaalit

Katemateriaali on laminoitua muovia, joka perustuu paperiin (katepaperi) ja bitumihartsiin. Sen mukaisesti se on pehmeä, joustava arkki (valssattu), riittävän kestävä, UV-valolle, lämpötila-ääriliikkeille, säänkestävälle, kevyelle ja hyvälle vedeneristys- ja dielektriselle ominaisuudelle. Kuten näette, monia etuja on listattu, joten tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kattotiilet huolehdittaisiin oikein katto-aineella taloudellisten kattojen rakentamiseksi ja vedenpitäviksi (pääasiassa perustuksiksi).

Bitumin haittapuoli on, että kartonkipohja, vaikka se on kyllästetty alhaalla sulavaa bitumilla, voi lopulta hajota tai imeä kosteutta, jos suojakerros on rikki. Lisäksi epävakaa lävistys ja repiminen; materiaali on pimeää, mikä tarkoittaa, että se on hyvin kuumaa auringosta (vaikka se peitetään päälle tulenkestävän bitumihartsin kerroksen kanssa).

Eri tuotemerkkien kateaineen pahvilla on erilainen tiheys, joka määrittää sen tarkoituksen. Telan pituus on 15 metriä ja niiden paino ja vahvuus ovat erilaiset. Ennen katon kattoa rullissa oleva katehuopa on käännettävä takaisin kääntöpuolella.

Kolmas kirjain on tyyppinen ylähuuli, esimerkiksi:

 • "K" - karkea
 • "P" - hilseilevä
 • "M" - hienojakoinen

Kuviot - kartongin tiheys, sitä enemmän se on, sitä vahvempi on kateaine.

Karkea karkea kateaine on aina ulomman kerroksen kohdalla. Tehokkain vedeneristys antaa sulatetun kateaineen, jolla on paksu yläkerros ja erikoispohjamateriaali. Voit liimaa sitä kerosiinilla tai valkoisella höyryllä tai sulattamalla pohjakerros polttimella.

Kuinka monta kerrosta katemateriaalia on tarpeen sijoittaa

Katemateriaalikerrosten määrä riippuu siitä, kuinka kauan kattorakenne, kaltevuus ja käytetyn materiaalin käyttö on suunniteltu. Kun euroroofing materiaali voidaan sijoittaa yhteen kerrokseen, vaaditaan 2 kerrosta tavanomaista katemateriaalia.

Rinteillä, joiden kaltevuus on 45 astetta, jotta kattorakenne, joka kestää useita vuosia, kateaine on asetettu vähintään 2 kerrosta: liimaa bitumiin mastiksi ylimääräinen kerros ilman murusia, sitten yläkerroksen kivi muru.

Kun kaltevuus on 20-40 astetta ja jos kattoa tarvitaan enemmän kestävä, 10-15 vuotta, 3 kerrosta sopii. Kaksi alempaa ovat pro forma, ylempi on kivi-sirut.

Kattoissa, joissa on pieni kaltevuus (enintään 15 astetta), asetetaan neljä kangasta, kolme haarukkaa ja viimeistely, ne asetetaan kohtisuoraan toisiinsa.

Litteille kattoille tehdään 5 kerrosta katemateriaalia ja kaikki liima. Pylätyt kohtisuorat toisiaan vasten.

Keittäminen katon pintaan

Katemateriaali asetetaan litteälle alustalle, kattorakenteille tai kannattimelle. Kaikki katemateriaalin kattotyöt suoritetaan vain kirkkaissa sääolosuhteissa. Jos sataa, voit järjestää matkatavaran ja jatkaa työskentelyä, mutta vain, jos pinta pysyy kuivana tai ei vaahdota roiskeilta, sumuilta ja kosteudelta. Muutoin materiaali ei yksinkertaisesti tartu kiinni.

Jos katodimateriaali on suljettava tasaisella betonikattoon (esim. Betoniteräksestä), tehdään lumenpoistoon tai kouruun helpompi lujitettu kerros 3-5 cm paksu, jonka kaltevuus (1 cm per lineaarimittari). Kuivattu tai puhdistettu lattia harjalla tai rullalla (lisävaruste - kaadetaan mastipumppu, murskaa se mopilla) levitetään kevyesti kuumennettua tai kylmää (ks. Takavarikoituna voit liittää ensimmäisen kerroksen kateaineita.

Jos kaltevuus on pieni, kantta tarvitaan jatkuvasti (pöydät tai vaneri, lastulevy), muuten lumi voi työntää kangasta ja katemateriaali alkaa sortua. Yli 30-40 asteen kulmakerroin tekee ei-jatkuvaa laatikkoa, mutta aukkojen enimmäispituus on 30 mm.

Tehdäksesi kattopalkin, sinun täytyy työntää lauta maatilojen välillä ullakolta ja kiinnittää se ulkopuolelta naulata se tilalle. Aloita tehdä laatikko alhaalta, kun kotelo on hieman enemmän kuin telan leveys, se päällystetään mastilla ja aseta sille kerroskerros katemateriaalin, joka on yhdensuuntainen katon alareunan kanssa. Kiinnitetään liuskekiillolla. Sitten tehdään seuraava betonikerros jne.

Kuinka käyttää läpäisevää vedenpitävää pohjaa 100%: n suojaamiseksi kodin kellarista vuotamasta.

Tiilimuuraustekniikka auttaa lyhyessä ajassa rakentaa laajennus taloon, lue yksityiskohtainen opas.

Katonmateriaalin asettaminen bitumiin

Keittoastiasto

Bitumipitoisuus - käyttövalmis, joka on myyty pankkeihin, ei vaadi sulamista. Voit sulata bitumihartsi, mutta se on epämukava ja traumaattinen. On helpompaa laimentaa bitumi bensiinillä kisselin sakeuteen, makua käytetyn moottoriöljyn kanssa (kysy huoltoasemalta). Mastiini ei halkeile, kateaine kiinnitetään täydellisesti kattoon. Ainoa ominaisuus - tuoksuva ja palovaara, kunnes se kuivuu.

Ruploidin valmistusprosessi

Katemateriaalia ei tarvitse liimata. Mutta jos kaltevuus on pieni ja katto tehdään talvella, tarvitaan liimapinta. Se on kätevää kiinnittää, puristaa metallinauhalla (teräs tai alumiini) tai säleillä 50 cm: n portaissa.

Kansien päällekkäisyys riippuu katon kaltevuudesta. Mitä suurempi kaltevuus, sitä pienempi se on (7-20 cm). Katto on peitettävä alhaalta ylöspäin, asetteluarkit päällekkäin ja mitoitettu, niin vesi ei pääse saumoihin. Esikangas asetetaan haluttuun pituiseen palaan.

Kattorakenteiden ja ruberoidikattojen menetelmät ja tekniikka

 • Paneelit rinteessä. Aseta yläreunan päälle 10-20 cm: n päällekkäisyydellä yläreunasta yläreunasta ylöspäin, eikä vettä pääse saumoihin.
 • Liinat rinteessä. Sivuttain päällekkäisyyksiä tehdään tuulen suhteen, myös 10-20 cm. Asettaminen puusta (katso tuulen nousu, tuuli ei saa repimään kerroksia!).
 • Ensimmäiselle kerrokselle ylhäältä ja ylhäältä - rinteen suuntaisesti.

Askel askeleelta ohjeet:

 1. Yleensä kattolamateriaalin ensimmäinen kerros asetetaan valmistetun pohjan bitumiin, jossa on 15-20 cm: n päällekkäisyys katon reunan suuntaisesti, ja niiden päät kääritään katon reunan alapuolelle, joka on kiinnitetty ripustuksella.
 2. Kiinnitä lisäksi liuskekiillot (50 cm). Ne päällystetään bitumimateriaalilla, pinoavat seuraavan kerroksen päällekkäisyydellä harjan yli (sen kangas on kohtisuorassa ensimmäiseen), reunat kääritään myös.
 3. Jälleen laittaa bitumi ja laittaa viimeistelykerros katemateriaalin.
 4. Jokainen seuraava kerros asetetaan arkin 1/3 tai 1/2 sivupinnalle siten, että ylemmän kerroksen saumat eivät ole alempien saumojen yläpuolella: ensimmäinen paneeli taitetaan puolan puolen puolelle tai leikkaa puolet, loput liikuvat seurauksena.
Aseta ruberoid tarve päällekkäin 5-15 cm

Katteen rakentaminen pylväskatolle tarvitset tikkaat tarpeeksi kauan, jotta voit helposti naulata päällystyslevyt korkeimpaan katon osaan.

Rullaa ruploidin rullaa lähes pystysuoralle kelalle, se on ripustettu koukkuun tai putkeen, kuten lankaa. Koukku on koukussa taittolaudalle ja liikuttamalla sitä ripustetaan rullalle.

Viimeinen levy on kiinnitettävä ulkopuolelta, koska se leviää harjan läpi. Toinen kerrosmateriaalin kerros voidaan sijoittaa harjan yli rungon yli, tälle tarvitaan tikkaat. Katemateriaalien kaltevaan kattoon ei käytetä harjan elementtejä.

Sisäänrakennetun katemateriaalin asettaminen

Säilytetyllä kateaineella on lämmitettävällä kalvolla varustettu kalvo, jonka liimaus on riittävän kuumaa, se muuttuu valkoiseksi ja palaa. Levyt eivät ylikuumenta, ne helposti sulavat.

Katteen kateaineen paksuus ja leveys.

Katon huovan päämitat (paksuus, leveys) määrittävät sen käyttöalueen.

Esimerkiksi ohut katemateriaali sopii erinomaisesti vedenpitäviksi töiksi ja vuorausmateriaaliksi, mutta paksu on tarkoitettu kattotyöhön.

Ruberoidipaksuus.

Kateaineen paksuus koostuu seuraavista kerroksista:

 1. Ylä.
 2. Kansi.
 3. Tärkein.
 4. Kansi.
 5. Sisäinen.

Valtion säädösten mukaan valssattujen kateaineiden standardipaksuus tulisi olla 4-4,5 mm. Paksuus säädetään erilaisten hienorakeisten kastikkeiden avulla.

Jauheen yläkerroksen tulisi suojata materiaalia ulkoisilta sääolosuhteilta (aurinko, sade, tuuli), joten se on paksumpi ja siinä on 3-5 mm: n indikaattorit. Ruiskutuksen luonnolliset osat: hiekka, keraaminen basalttirakeet.

Kateaineen paksuus voidaan määrittää painon mukaan, sitä raskaampi rulla, sitä suurempi on rainan paksuus.

Ruberoidia, jota käytetään pääkatteen vuorausmateriaalina, sen paksuus ei saa olla yli 3,5 mm. Tällaisella kateaineella ei ole käytännöllisesti katsoen mitään sputterointia, ja sitä käsitellään talkkipulverilla, jotta vältytään liimamasta yhteen kankaan rullalle.

Kateaineen paksuus määrittää sen rikkoutumisen, muodonmuutoksen, vedenpitävyyden ja vedenpitävyyden.

Kateaineen kerroksen paksuus.

Kateaineen kerroksen paksuus riippuu siitä vaikuttavista tekijöistä. Jos odotat pitkän käyttöajan katon, on tarpeen käyttää vähintään kahta kerrosta: ylempi ja vuori.

Yläkerroksen kateaine on noin 5 mm, pohja 3,5 mm. Osoitetaan, että vaaditun kerroksen paksuus on vähintään 9,5 mm.

Kun kattokerroksessa on kattorakenteita 10 - 15 ° kulmissa, suositellaan kateaineen kaksikerroksista paksuutta. Tämä riittää tuuli- ja lumikuormiin.

Mutta katon varovasti kaltevilla osuuksilla, joissa sedimentin kertymisen muunnos on mahdollinen, on asetettava viisi kerrosta katemateriaalia: ensimmäiset neljä kerrosta - vuorausmateriaali, jossa ei ole rakeita siruja, yläosa materiaalina, jossa on karkea karkeus (luokka RK-500-2).

Katemateriaalin paksuutta neljässä kerroksessa suositellaan sijoitettavaksi kattoihin, joiden kaltevuus on 2-3 0. Aluksi käytetään kolmea kerrosta vuorausmateriaalia (esimerkiksi tuotemerkki RPP-350B), ja sitten yläkerros levitetään hienorakeisella ruiskutuksella.

Kaikki kerrokset on käsitelty bitumimateriaalilla, mikä lisää merkittävästi katon kerrosta, mikä parantaa niiden kattavuutta.

Katon leveys.

Ruberoidin leveydellä GOST: n ja teknisten olosuhteiden mukaan tulisi olla seuraavat arvot: 1000, 1025, 1050 mm. Toleranssit eivät saa ylittää ± 5 mm, muuten rulla katsotaan vialliseksi.

Ostajan pyynnöstä tuotanto voi säätää erikseen erikseen differentiaalisen bitumimateriaalin leveyden.

Jos kaikki on hieno leveysindikaattorin kanssa, mutta vertailuaineiden painossa on eroja, tuote ei ole viallinen, koska sumutetun kerroksen kerrostumien yhtenäisyys voi olla sallittua.

 • Mielenkiintoisia tietoja ruberoidin tuotannosta.
 • Rollin koko ja ruberoidikoostumus - hyödyllisiä tietoja tästä http://urokremonta.ru/ruberoid/razmeryi-rulona-i-sostav-ruberoida.html
 • Kateaineiden tekniset ominaisuudet näkyvät tässä.

Valssatun kateaineen valmistuksen edellytys on merkintöjen ja mittojen (leveys, pituus, paino) soveltaminen. Tämä helpottaa räätälöityä kuljetusta toisesta kaupungista.

Katso myös mielenkiintoista videota ruberoidin ominaisuuksista

6 kommenttia: Katteen huuhtelu ja leveys katolle.

Yleensä kateaineen leveys on enintään metriä. On parasta ostaa kattohuopa enimmäispaksuus, koska se on vahvempi kuin ohut. Laadukasta kateaineita jauhetta tulisi pitää hyvin.

Laaja olisi hyvä vaihtoehto, minusta tuntuu, ja on parempi asettaa katolle paksu. Hän on raskaampi, kestää tuulen voimakasta tuulta. En ole koskaan ajatellut, että he tekisivät joitakin kerroksiaan katolle.

Erittäin hyödyllinen artikkeli hänestä opetti valitsemaan katon katon kateaineen tai paksuuden ja leveyden. Jos et tiedä vielä, varmuuskopiointi on hyödyllinen.

Mielenkiintoisia tietoja. Ajattelin, että mitat eivät ole merkityksellisiä ruberoidille. Mutta tällaisissa kevyissä rakennusmateriaaleissa on myös monia muunnelmia.

Minusta tuntuu siltä, ​​että paikoissa, joissa on mahdollista kerätä sadetta, riittää kolme kerrosta katemateriaalia, juuri tällaisissa paikoissa pitäisi olla ainakin osittain vedenpoistojärjestelmä, muutoin ajan myötä tällaisessa osassa katodimateriaali tulee nopeasti käyttökelvottomaksi.

Sitä voidaan rajoittaa kahteen kerrokseen, mutta on ensin pinnoitettava pinta ja käsiteltävä se bitumilla kyllästämällä - sitten pinnan vedeneristysominaisuudet ovat korkeammat.

Talon rakentaminen

Katto on talon tärkein osa, jonka laatu määrittelee sen mukavuu- den. Ja jos moderniin mökkiin kuuluu kalliita katemateriaaleja, sitten pienille maalajeille, autotallille ja ankkuripaikoille, useimmat omistajat valitsevat edelleen kateaineita. Tämä halpa materiaali on menestyksekkäästi vakiinnuttanut itsensä useiden vuosikymmenien ajan. Artikkeli kertoo, kuinka valita oikea materiaali ja kattakaa katto kattotuulella niin, että se toimii monta vuotta ilman lisäkorjausta.

sisältö:

Kateaineen edut kateaineina

Ruberoidi on edullinen ja laajalti saatavilla oleva materiaali. Sen ydin on rakennuslevy, joka on kyllästetty öljybitumilla ja päällystetty tulenkestävällä materiaalilla. Se myydään eri pituisina rullina. Joissakin tapauksissa kattotuotteeseen sovelletaan asbestin tai talkin kerrosta sen tarkoituksesta riippuen.

Tämän kateaineen tärkeimmät edut ovat se, että se luo erittäin hyvän vedenpitävyyden ja asettaa se omilla käsilläsi ei aiheuta suuria vaikeuksia. Myös kattopäällysteiden hinta kattotuilla on tärkeää, mutta se on tällä hetkellä halvin katemateriaali.

Edut lisäksi ruberoidilla on joitakin haittoja:

 • tämä materiaali voi helposti syttyä;
 • sillä on myös melko alhainen lujuus;
 • haittoja ovat sen ulkonäkö, esimerkiksi vertaamalla sitä liuskekiveä tai laatta.

Kattotuotteita käytetään loppukattoina tai yksinkertaisesti yhtenä katon "pie" kerroksista. Sen päätehtävänä on suojata rakennusta sademäärästä. Mutta lisäksi kattotiiliä käytetään myös vedenpitävänä materiaalina kellareissa ja varastoissa.

On sanottava, että sitä käytetään paitsi rakennustöissä. On joitain ihmisiä, jotka kykenevät lämmittämään uunin ruberoidilla ja myös lannoitamaan puutarhaa. Jotkut jopa väittävät, että hänellä on äänieristetyt ominaisuudet, mutta tämä ei tietenkään ole totta. Tämän materiaalin äänieristys ei ole parempi kuin linoleumilla.

Katemateriaali on valmistettu sekä kartonkipohjaisesti että lasikuitukankaasta. Katepaperiin perustuvassa materiaalissa ei ole kovin pitkä käyttöikä ja pieni lujuus. Siksi se on viisi tai jopa enemmän kerroksia. Mutta lasikuitumateriaalia, et voi pelätä laittaa kahteen tai edes yhteen kerrokseen, ja tämä riittää.

Kattolaitteisto

Rullat on avattava etukäteen ja sallittava kateaineen purkaminen vähintään yhden päivän ajan. Tämä tehdään siten, että ruberoidi ei käpristy käytön aikana. Yksi vielä neuvoa, ennen kuin pääset töihin, sinun täytyy nähdä, mitä sää on tällä hetkellä. Päivä pitää olla aurinkoinen ja optimaalinen ilman lämpötila on vähintään kaksikymmentä astetta.

Ensinnäkin pinta on halkaistu erityisellä mastiksella bitumipohjaan. On olemassa suuri määrä mastattityyppejä, ja mikä valitaan tietystä tapauksesta riippuu kateaineen tyypistä. On suositeltavaa ottaa yhteys rautakaupan henkilöstöön materiaalin määrittämiseksi. Tällä hetkellä markkinoilla on itsekiinnittyvä pinnoite, jolla helpotetaan ja nopeutetaan munintaprosessia.

Asennuksen aikana arkit asetetaan tasaisesti ja yhdensuuntaisesti toisiinsa.

Kiinnitä erityistä huomiota myös seinän ja katemateriaalin väliseen liitokseen - ei saa olla pieniä aukkoja.

Yhteenvetona edellä, voimme päättää. Lyhyellä aikataululla ja vaatimattomalla budjetilla, mutta tarvetta luoda luotettava katto, ja se on katteen laadun sijaan estetiikkaa, joka priorisoidaan, on täysin loogista ja perusteltua valita kattohuopa.

Ruberoidin merkintä

Kattoon asennettaessa on monenlaisia ​​kateaineita, joista kullakin on oma etiketti.

 • Ensinnäkin tulee nimi "P" - mikä tarkoittaa ruberoidia.
 • Toinen kirjain kuvaa materiaalin levitysmenetelmää: "P" - vuori ja "K" - katto.
 • Kolmas kirjaintyyppi luonnehtii sidoksen tyyppi: "M" - hienojakoinen, "H" - hilseilevä, "K" - karkea ja "P" - jauhettu.
 • Numerot kirjainten lyhenteiden jälkeen osoittavat kartongin tiheyden.

Esimerkiksi tulkitsemme PKK-420-katodimateriaalin merkinnät - kattotiili Kattotiili karkealla jakeistuksella, jonka tiheys on 420 g / m2.

Itsenäinen katto, jossa on kateaineita

Ennen kuin aloitat ryöstämisen, on tarpeen valmistaa bitumimastista. Kaikkiaan on kahta tyyppiä - se on kuumaa ja kylmää mastista.

Kuinka tehdä bitumimuovia ja aluketta tehdä se itse

Masten valmistukseen tarvitaan:

 • useita palasia bitumia ilman epäpuhtauksia;
 • täyteaineita (useimmiten se on asbestia);
 • pehmittimenä.

5 kg: n valmistamiseen tarvitaan 4,2 kg bitumia, 0,5 kg täyteainetta (asbestia, sahanpurua, turvea, metsäromua, kumirumua tai mineraalivillaa), 0,25 kg pehmitintä, jota käytetään jäteöljynä.

Mastiksin valmistukseen käytettiin paksuseinäisiä kattiloita kannella. 3 mm: n seinien paksuus takaa tasaisen lämmönjakelun ja siten yhtenäisen bitumin lämmityksen.

Ruoanvalmistusvaiheet:

 • kattilassa on enintään 2/3, muuten tahna kiehuu kiehumisen aikana;
 • bitumikattila ei sijaitse aivan tulipalossa, vaan jonkin matkan päässä siitä. Samaan aikaan se on asennettu vakaaseen telineeseen;
 • ei missään tapauksessa saa käyttää bitumin ylikuumenemista, joka voi johtaa rakenteen tuhoutumiseen. Homogeenisen massan saamiseksi ilman vihreän keltaisen kuplien lämpötilaeroja ei pitäisi olla;
 • ensinnäkin on tarpeellista murskata suurimmat bitumipisteet ja poistaa mahdollisuuksien mukaan lika ja hiekka niistä;
 • tulipalo on säädettävä niin, että keittoastia etenee hitaasti. Yhteensä kestää noin 3 tuntia;
 • mitä täyteainetta käytetään, se täytyy murskata ja kuivata ennen sen lisäämistä kattilaan;
 • pehmitintä ja täyteainetta lisätään vähitellen, sekoittamalla ne lapioon ja poistamalla saatu vaahto.

Jos ruoan aikana jotain yllättäen meni vikaan, sinun on välittömästi suljettava kattila, jossa seos valmistettiin. Syynä tähän voi olla ainesosien virheellinen jakautuminen sekä seoksen ylikuumeneminen. Tätä mastista ei suositella käytettäväksi. Jos harmaa savu tulee kattilasta ja kuulet hilistä, niin prosessi on oikea.

Tällainen kalkki valmistetaan välittömästi ennen kattotyön aloittamista, koska sen säilyvyysaika ei ole yhden päivän kenttä. Käytettäessä sen on oltava jatkuvasti kuumaa.

Betonimateriaalin tarttumisen parantamiseksi kattopinta alustetaan ensin.

Tällaisen alukkeen koostumus on helppo tehdä itse. Tee näin 3 osaa bensiinistä ja 1 osa bitumista. 76. bensiinissä 700 asteeseen lämmitettyä bitumista lisätään vähitellen ja sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on täysin liuennut siihen. Jäähdytyksen jälkeen seos suodatetaan hienojakoisen verkon läpi.

Kuinka monta kerrosta katemateriaalia tarvitsee tehdä?

Riippuen katon kaltevuudesta, joka asetetaan ruperoidiksi ja riippuu halutusta kerrosten määrästä. Mitä pienempi kaltevuus kaltevuus - sitä paksumpi materiaalin kerros.

Viisi kerrospinnoite

Tätä enimmäispaksuutta suositellaan tasakattoille. Vahvan perustuksen yhteydessä saadaan luotettava katto, joka pystyy kestämään lumikuormituksia myös maan pohjoisilla alueilla.

Nelikerroksinen muotoilu

Sitä käytetään katoissa, joiden kaltevuus on 2-3 astetta (mutta vain hyödyntämättä). Peruskerrokselle valitaan RPO-350V ja RPP-350V kattohuopa. Sen päälle sijoitetaan merkin RKM-350V tai RKM-350B (jolla on hienojakoinen kastike) katemateriaali.

Päällystys kolmessa kerroksessa

Tämä kateaineen paksuus riittää katon kaltevuuteen 3 - 10 astetta. Tässä tapauksessa RKK-350-katemateriaalia käytetään parhaiten viimeisenä kerroksena. Usein, kun 15 asteen kaltevuus kattaa myös vain 3 kerrosta. Mutta sitten alempi kerros käytetään RKK-500A, C-PM tai RKK-400A materiaalia. Yläosa on säädetty kateaineesta RK-500-2.

Kahden kerroksen kateaineen katto

Sitä käytetään katon kallistamisessa 10-15 asteeseen. Jyrkemmän kaltevuuden vuoksi on suositeltavaa korvata kateaineet muilla kateaineilla (liuskekivi, metallilevy, sinkitty rauta tai aallotettu lattia).

Työkalu kattotarvikkeet

Kattotyötekniikan kattorakenteet riippuvat valitusta lasitusmenetelmästä. Tähän voidaan tehdä kolme tapaa:

 • mekaaninen menetelmä. Tässä tapauksessa kateaine on kiinnitetty kiskojen kanssa kynsillä tai ruuveilla. Materiaalilevyt vuorottelevat ja pinotaan päällekkäin 15 cm: n päähän reunoja pitkin. Samanaikaisesti liuskat, jotka sijaitsevat materiaaliliuskojen kohdalla, varmistavat, että se puristuu tiukasti katon pohjaan. Näin ollen työ vaatii vasaraa tai ruuvimeisseliä sekä erityisiä muovi- tai rauta-sieniä, jotka estävät kattotavaroiden vaurioitumisen;
 • murskaaminen. Metallisäiliön läsnäolo mastin ja pitkä harjan sulattamiseen on välttämätöntä, jotta kuuma seos voidaan sovittaa katemateriaaliin. Tämä menetelmä tarkoittaa kastomateriaalin tiivistämiseen täyteainetta koko alueelle tai vain nivelet (päällekkäisyydet). Työlle tarvitaan tela sovituksen ja manuaalisen rullan käyttöön;
 • kaasukattopolttimen avulla. Kuten nimestä käy ilmi, tarvitset manuaalisen kaasupolttimen. Sen avulla alempi kattoma- teriaali sulatetaan, joka kääritään rullaksi ja pehmeällä purkauksella ja lämmityksellä se liimataan kiinteästi katon pintaan. Jotta poistettaisiin lauhteen muodostuminen levyn välisen jäljellä olevan ilman takia, on hyödyllinen kädenvalsin, joka ulottuu koko katon pinnalle. Tätä menetelmää sovelletaan vain tasaisiin pintoihin.

Miten leikata ruberoidia

Koska kateaineistoa myydään tietyn pituisina rullina, on usein välttämätöntä lyhentää sitä. Mutta sattuu, että sinun on leikattava arkkia. Kummassakin tapauksessa leikkauksen on oltava sileää ja laadukasta. Leikkaaminen ei ole vaikeaa, tämä tehdään taloudellisen tai kenkäveitsen avulla. Pitkittäinen osa on parasta tehdä ilman katon materiaalin purkamista ja leikata haluttu leveys rullalta puun sahan avulla. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa kostuttaa aine vedellä.

Katteen pohjan valmistelu

Ennen asennusta on tarpeen huolellisesti rakentaa ja tarkastaa katon pinta. Se on puhdistettava roskista, pölystä ja muista epäpuhtauksista. Ja myöskään ei ole hampaita tai merkittäviä korkeuseroja.

Kattotiilet

Useimmiten tasaiset katot on varustettu osuuskunnissa sijaitsevilla autotallilla. Tällöin rakennuksen seinät on tehty tiilistä ja peitetty teräsbetonilaattoilla. Siksi kattomateriaalin asettaminen ei ole erityisen vaikeaa. On huomattava, että tässä rakenteessa on kolme heikkoa pistettä: lattialaattojen liitoskohta keskenään ja seinien kanssa.

Työn vaiheet

Ensinnäkin pinta puhdistetaan perusteellisesti roskista ja tarvittaessa pestään ja kuivataan, kunnes se on täysin kuiva. Pilvistä säästä tämä prosessi voidaan kiihdyttää puhaltimella.

Kun pinta on valmistettu, voit aloittaa lämmittämällä bitumimastia. Sen kulutus riippuu katon pinnan epätasaisuudesta. Keskimäärin kuitenkin 2 säiliötä koostumuksesta käytetään 6x10 m (60m2) katolla. Tässä vaiheessa alukerrosliuos valmistetaan myös edellä mainitun reseptin mukaisesti.

Se on tärkeää! Alkutuotteen (alukkeen) valmistuksessa omilla kädillä se on bensiini kaataa lämmitetty bitumi, eikä päinvastoin! Tämän säännön noudattamatta jättäminen voi johtaa ratkaisun syttymiseen.

Pohjustus täyttää kaikki halkeamat, delaminoitumat, halkeamat. Bitumin mastia suositellaan katkeamatta koko katon kattoa, mutta kun se kiinnittämällä se asetetaan vain kateaineiden arkkien reunaan. Joka tapauksessa mastikerroksen paksuus ei saa olla yli 5 mm.

Nyt voit siirtyä suoraan rouberoidin asettamiseen. Teokset on tehty alhaalta ylöspäin (normaalisti tapahtuu hieman epäsuoruus). Kun työskentelet polttimen kanssa, materiaalirullat on pinottu niin, että ne avautuvat päällekkäin toisistaan ​​noin 15-20 cm.

Vähitellen kehruu, ruberoidia kuumennetaan kaasukattoketjulla ja puristetaan (käsipyörällä tai yksinkertaisesti jalkojen avulla). Kuinka tarkkaan se tehdään, riippuu katon käyttöiästä. Tämä johtuu siitä, että kondensaatti väistämättä muodostaa huonosti pakatetuilla alueilla, mikä lyhyen ajan kuluessa tuhoaa kattohuopa.

Jos lattia on tehty mastiksella, aluksi koko alue peitetään ohuella koostumuskerroksella, ja katon materiaali asetetaan päälle.

Saadun päällysteen päälle levitetään toinen ohut kerros mastista ja asetetaan toinen kerros materiaalia. Taustakuvioissa arkin on oltava kohtisuorassa edelliseen kerrokseen nähden. Levittämisen jälkeen materiaalin reunat kääritään ja kiinnitetään liuskekynsiin. Ja kaikki toistaa tarvittavan määrän kertoja.

Nyt on aika laittaa ylhäältä kolmas kerros. Hänelle kattotiiliin kuuluu karkea jauhe, joka suojaa sitä ulkoisen ympäristön vaikutuksilta.

Aseta se edellisten kerrosten periaatteen mukaisesti. Sen on myös sovittava tiukasti, nivelillä on tarvittava päällekkäisyys ja reunat on kiinnitetty kynsillä. Tällä kattotyö päättyy. Laadukas suorituskyky, tällaisen katon käyttöikä on vähintään 10 vuotta.

Roofing katto ruberoid video

Kustannusten kustannukset ruberoid katto

Kunkin katon osalta materiaalin määrä lasketaan erikseen ja riippuu paitsi pinta-alasta, myös kerrosten määrästä. Joka tapauksessa on suositeltavaa ottaa materiaali noin kymmenen prosentin marginaaliin, mikäli joku osio ei ole oikein asennettu. Kattomateriaalin myynti, useimmiten kymmenen-viidentoista metrin rullissa. Keskimäärin rulla 10 metriä pitkä ja 1 metriä leveä maksaa 300-400 ruplaa valmistajan mukaan. Bitumimateriaalin hinta vaihtelee myös, mutta keskimäärin kaksikymmentä litran säiliö maksaa noin 500 ruplaa.

Kateaineiden käyttö on varsin kannattavaa, koska materiaalien alhaiset kustannukset ylittävät melko alhaisen käyttöjakson. Siksi katemateriaali on yhä kysyntää, vaikka nykyaikaisempia, korkean teknologian ja kestäviä katemateriaaleja on olemassa.

Katon kate kattaa omat kädet

Kiinteistöjen ja autotallien kattojen rakentamisessa käytetään usein kalliita mutta erittäin suosittuja materiaaleja - katemateriaalia. Useimmiten sitä käytetään kattamaan pieni kaltevuuskulma, toisin sanoen silloin, kun muuntyyppiset päällysteet eivät pysty tarjoamaan hyvää vedenpitävyyttä. Kattointimateriaalin katto omilla kädillä on melko toteutettavissa, vain materiaalien asennuksen tekniikkaa ja ominaisuuksia on ymmärrettävä.

Kattolevyn kattorakenteessa on aina useita kerroksia, ja pohjakerrokset on valmistettu vuorauskerrosmateriaalista, jolla ei ole suojaavaa kerrosta, ja viimeinen yläkerros on kattotuotteista, jossa on sadetus. Ruberoidin pinnoitteella on erilainen murto-osa, ruberoidin resistanssi vaurioille riippuu hiukkaskoon.

Leimat kateaineista: miten ymmärtää niitä?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, mikä on tämä materiaali. Perinteinen, tunnetuin katodisäaine on valssattu pahvimateriaali, jolla on bitumipitoinen kyllästys, tiheämmällä päällyskerroksella, sileällä tai sprinklillä. Kattointimateriaalin nykyaikaisempia muutoksia voidaan tehdä lasikuitujen perusteella, mikä lisää materiaalin lujuutta ja vedenkestävyyttä. Niin sanotulla euroroofing-materiaalilla on lisäksi kelluva polymeerikerros, joka lämmitettäessä muodostaa viskoosisen pinnan, joka saa aikaan ruberoidin liimaamisen pohjaan. Euroruberoid ei vaadi mastisten levittämistä kerrosten välillä.

Perinteisellä katemateriaalilla on aakkosnumeerinen merkintä, joka osoittaa sen tarkoituksen ja tekniset ominaisuudet. Jokaisen pinnoitekerroksen osalta sinun on valittava sopiva katemateriaali.

Merkinnän ensimmäinen kirjain on aina "P", se tarkoittaa materiaalin tyyppiä - kateaineita. Toinen voi olla "K" - katto tai "P" - vuori. Merkin kolmannella kirjaimella ilmoitetaan ylemmän kerroksen tyyppi: "K" tai "M" - karkea tai hienorakeinen, "H" - hilseilevä, "P" - jauhettu. Se voi myös olla merkitty "E" - joustava. Merkinnän numerot tarkoittavat kartongin tiheyttä grammoina neliömetriä kohden. Katon alempien kerrosten kohdalla päällyskerrosmateriaaliluokka RPP tai RPE ylhäältä - RSC, RCM, RCCH, RCP. Sisäänrakennetulla katemateriaalilla on vastaavasti merkitty RM ja RK.

Kerrosten lukumäärän määrittäminen ja materiaalin laskeminen

Kerrosmateriaalin kerrosten määrä luodakseen luotettavan pinnoitteen riippuu kattokaivoksesta ja mahdollisesta lumikuormituksesta sekä itse katon luotettavuudesta ja sen kyvystä kestää kateaineen ja bitumin painoa. Mitä pienempi katon kaltevuus, sitä enemmän kerrosmateriaalia tarvitaan tiivistetyn vedenpitävän pinnoitteen suorittamiseen.

Taitekerrokset, joiden kaltevuuskulma on 2-3 astetta, vaativat yleensä vähintään neljä kerrosta katemateriaalia: kolme kerrosta RPP-350-brändistä, neljäs - PKM-350-brändi. Jos kattoa käytetään ihmisten liikkumiseen, taustalla olevien kerrosten tulisi olla neljä - tämä katto voi kestää henkilön painon ja lumikuorman.

Kattoja, joiden kaltevuuskulma on 3-6 astetta, tavallisesti peitetään kolmella kerroksella katemateriaalia - kaksi taustalla ja yksi katto. Jos katon kaltevuus on 6-15 astetta, riittää kaksi kerrosta kateaineita. Kattoja, joiden kallistuskulma on yli 15 astetta, käytetään harvoin katoainemateriaalia, tavallisesti vedenpitävänä kerroksena muille pinnoitustyypeille: levyt, onduliini tai liuskekivi.

Materiaalin laskemisen yhteydessä on otettava huomioon kerrosten lukumäärä, mutta myös pakollinen 10 cm: n päällekkäisyys jokaiselle nauhalle sekä 20 cm: n marginaali harjanteen ja rinteessä olevien kaistojen pituudelle. Saatu materiaalin määrä pyöristetään telan alueelle.

Mastic liimaamalla ruberoidia

Jotta kattotiilien tiukka sovitus kattoon olisi liimattu bitumimateriaaliin. Poikkeuksena on kerrostettu kateaine, jolla on jo liimakerros. Bitumipitoisuus voi olla sekä kylmä, valmis että kuuma, jonka on oltava esikuumennettu 150-200 asteen lämpötilassa.

Liuotinpohjaista kylmämuovia myydään yleensä purkkeissa, ennen kuin se on tarpeeksi perusteellisesti sekoitettuna. Kylmämuovaus on paljon helpompi käyttää, mutta kuivuu pidempään, sen lisäksi se ei tarjoa riittävää päällystysvoimaa. Siksi, kun kattotiilimateriaali käyttää usein kuumaa mastista.

Keittäminen kuumakastista vaatii jonkin aikaa. Bitumi myydään palasina kiinteässä muodossa, ja se on kuumennettava viskoosiin tilaan, minkä jälkeen siihen lisätään lujitemuovausainetta. Bitumi kuumennetaan kattilaan, kauhaan, tynnyriin tai mihin tahansa muuhun säiliöön puhalluslaitteella tai avotulella, jolloin muodostuu vaahtoa ja harvinaisia ​​kuplia. Vaahto poistetaan ja bitumiin lisätään täyteaineen määrä 20% tilavuudesta. Täyteaine voi olla sahanpuru, turve, hiekka, lasikuitu. Mastia sekoitetaan perusteellisesti ja levitetään kuumaksi katon pinnalle.

Teknologia antaa ruberoidia

 1. Katon pinta ei sisällä vanhasta kannesta, roskista, likaista ja pölystä. Betonipinta voidaan käsitellä pohjustimella, joka parantaa tarttuvuutta. Puinen katto on ommeltu kiinteästä laatikosta leikattuna alustalta, kaataa kaikki aukot ja aukot.
 2. Leikkaa ruberoidi halutuksi pituudeksi, jonka kummassakin päässä on 20 cm: n marginaali. Kattomateriaalikuvioita katolla, jonka kaltevuus on korkeintaan 3 astetta, voidaan laittaa sekä rinteeseen että poikki. Suuremmalla puolueellisuudella, jotta vettä ei pysähdy liuskakohdan risteyksestä vinossa rinteessä.
 3. Valmistetulle pinnalle levitetään ensimmäinen bitumimateriaalin kerros ja välittömästi odottamatta sen kovettamista, rypytetty RPP- tai RPE-tuotemerkki, jossa on 10 cm: n päällekkäisyys, käämitystyöt, ja varmistetaan, että materiaali kiinnittyy pinnalle täydellisesti. Rulla voidaan valmistaa metalliputkesta tai pehmeästä, mutta raskaasta materiaalista, joka on valssautettu telaan.

Teknologia, jolla fuusioitunut ruberoidi asetetaan

 1. Katteen pinnan valmistaminen on käytännöllisesti katsoen sama kuin kattotuulikan- teen valmistelu. Jotkut valmistajat tuottavat rullalle kerrostettuja materiaaleja, jotka voidaan asettaa vanhan pinnoitteen päälle, mikä vähentää merkittävästi aikaa pinnan valmistamiseen.
 2. Kun katto kattaa ensimmäisen kerran, pinta on käsiteltävä polymeerillä tai bitumimateriaalilla materiaalin tarttumisen parantamiseksi ja vedenpitävyyden parantamiseksi.
 3. Talletettua kateainetta oleva rulla pyöritetään hieman paikoillaan ja kuumennetaan puhalluslaitteella, kunnes valkaisu ja liimakerroksen liukenemisen alku, minkä jälkeen se puristetaan voimakkaasti pinnalle ja valssataan telalla. Jatka telaa telalla 20-30 cm, toista menettely. Ruberoidin kerrosten päällekkäisyyden pitäisi olla myös noin 10 cm.

Oikein asetetulla kateaineella on takuuaika 5 vuotta, mutta katolla on huollettu ja ajoissa puhdistettu lumi ja roskat, vahingoittuneiden alueiden korjaus, tällainen katto voi kestää yli 25 vuotta. Käsityön kateaineen katto säästää huomattavasti rahaa autotallin ja muiden rakennusten rakentamiseen.

Menetelmät katodimateriaalin liimaamiseksi bitumimastilla ja lämmityksellä

Tässä artikkelissa kuvataan tapoja liimata kattohuopa.
Yksi helpoimmista tapoista asettaa vesitiiviin matto on liimata kateaineita bitumimateriaalilla. Tätä varten tarvitaan pohjamaali, joka perustuu bitumiin tai ns. Alukkeeseen. Mikä on välttämätöntä lisäämään valssatun materiaalin tarttumisvoimaa (tarttuvuutta) betonin tai sementti-hiekkalaastiin. Katso kuva siitä, miten tämä prosessi näyttää.

Jos kyseessä on ruberoidin liimaus vanhalle ruberoidille, kattopohjamaalin käyttöä ei tarvita.

Bitumainen mastesi levitetään valmistettuun pohjaan spatulan avulla. Ruberoidin liima enintään 2 mm. Sitten valssattu vedeneristys puristetaan käsitellyllä alueella. Materiaalikuvioiden päällekkäisyyden on oltava vähintään 80 millimetriä. Liimaa rullat ilman kuplien ja taitteiden muodostumista.
Paina vedeneristys ennen bitumin virtaa saumasta. Pehmeän laattojen ja valssattujen materiaalien asennuksessa on tarpeen käyttää erityisiä valssausteloja.

Kylmän polymeeriliiman kiistämätön etu:

 1. Mukavuus työprosessissa.
 2. Ei tulipalovaaraa.


Minkälaisia ​​merkkejä bitumimastista suositellaan?

Kun on keskusteltu ruberoidien liimausmenetelmistä, on järkevää käyttää liimamastarin tyyppiä mastisena. Kuten:

Ruberoidi: tekniset ominaisuudet

Katemateriaali on yksi klassisista materiaaleista, joita käytetään kattopäällysteinä, vedeneristysperusteina, kellareineen ja erilaisin rakennusten kattojen rakenteellisissa rakenteissa. Tämäntyyppinen vedeneristys toimii myös kattorakenteiden rakentamisessa.

Sovellusominaisuudet

Katemateriaali on tuote, joka koostuu erityisestä katodipaperiin, joka on kyllästetty bitumifraktioilla. Valmistuksessa ensin kartonkia käsitellään bitumihartsien kevyillä fraktioilla. Kun kartonki on saanut kosteutta kestäviä ominaisuuksia, se peitetään raskaammilla bitumiseoksilla.

Saatu monikerroksinen materiaali peitetään erilaisilla lisäaineilla, jotka suorittavat vahvistustoimintoja. Yleisimmin käytetty jakeittain hiekka, jauhemaiset sidokset eri raekokoa. Vähemmän yleisesti käytetty talkki tai asbesti erikoistilanteissa kateaineiden käytölle. Nykyiset tekniikat mahdollistavat kattohuovan tuottamisen erinomaisilla lujuusominaisuuksilla.

Tätä materiaalia käytetään lähes kaikentyyppisissä rakenteissa riippumatta siitä, millaisia ​​kattoja käytetään. Tämä johtuu tuotteiden monipuolisuudesta. Joten jokaisessa rakennuksessa on säätiö, jonka on tarkoitus eristää kosteudesta, nollan nivelet ja rakennusten ensimmäisen tason on pitänyt tehdä ruberoidien eristys.

Laattojen ulkonevat parvekkeet suojaavat ilmapiiriä altistumiselta katemateriaalille, peittäen sen yläpuolelta ohut solmio. Tämä materiaali kattaa myös tukien ja levyjen vastuulliset ja tukevat rakenteet. Litteät katot on aina eristetty sateen vaikutuksista tähän materiaaliin.

Asettelu tehdään kuumalla ja kylmällä menetelmällä. Kuuma menetelmä käsittää rullien asettamisen raskaan fraktiolin lämmitetyn bitumin pinnalle tai telojen suoran lämmityksen käyttämällä kaasupoltinta. Kylmämenetelmää käytetään harvemmin, se koostuu rullien levittämisestä erityiseen mastiksi.

Tämän tyyppisen päällysteen monipuolisella käytöllä on sen edut ja haitat, jotka ilmaistaan ​​tietyillä tekijöillä.

 • alhaiset kustannukset;
 • helppokäyttöisyys;
 • pinnoitteiden suhteellisen helppokäyttöisyys;
 • erinomaiset vedeneristysominaisuudet;
 • kyky ottaa haluttu muoto (eristysreunoissa, katoksissa, betonilohkoissa).
 • heikko kestävyys fyysiselle rasitukselle (pinnoite on helppo vahingoittaa mistä tahansa esineestä);
 • rajoitettu käyttöikä (kuivaus, halkeilu, repiminen);
 • mahdottomuus käyttää samanaikaisesti esteettistä ja lopullista kattoa).

Koot, paksuus, paino

Kotimaisen teollisuuden tuottamasta kateaineesta on erilaisia ​​rullakokoja, jotka voivat vaihdella tuotteen tyypistä riippuen. Rullien koosta, niiden alueesta, painosta ja poikkeamista on tiettyjä standardeja.

Tuotteiden tärkeimmät fyysiset parametrit:

 • telojen leveys, mm - 1000, 1025, 1050;
 • telojen alue, m2 - 10, 15, 20;
 • rullan paino (RCP-350), kg - 22-25;
 • paino 1m2 (RCP-350), kg - noin 1,7.
 • rullan leveys, mm - enintään ± 5;
 • poikkeamat alueella, m2 - enintään ± 0,5.

Yksi m2 kankaasta tulisi sisältää vähintään 0,8 kg bitumia.

valmistajat

Tällä hetkellä Venäjällä ja Ukrainassa on paljon kasveja, jotka tuottavat kattohuopaa yhdessä muiden vedeneristystuotteiden kanssa. Seuraavassa luettelossa on joitain samanlaisia ​​tuotannollisia yrityksiä:

 • Balakovorezinotehnika, Balakovo;
 • Lutskin pahvi- ja ruberoiditehdas;
 • Rakennusteollisuus, Kiev;
 • ZKM "Aquaizol", Kharkov;
 • Zhytomyr kattotarvikkeet, Zhytomyr;
 • OJSC "Blasto", Kremenchug;
 • Altaikrovlya, Novoaltaisk;
 • Hydrol-Rufing, Moskova;
 • Omskkrovlya,
 • Kubangidroizolyatsiya;
 • koskee TechnoNIKOLia.

Jokainen valmistaja pyrkii saavuttamaan tietynlaisen täydellisyyden tämän päällysteen tuotannossa samalla, kun käytetään eri bitumien laatuja, vahvistavia päällysteitä, nykyaikaistamalla tuotantolinjoja.

Leimat ja tyyppiset kateaineet

Valmistetut tuotteet ovat tiukasti leimattuja, joissa otetaan huomioon vedenpitävän materiaalin tarkoitus, sen fysikaaliset ominaisuudet ja lujittavan päällysteen osat.

Brändillä on sen sisältö kirjaimia ja numeroita. Kirjeitä tulkitaan seuraavasti:

 • ensimmäinen kirjain (P) - tarkoittaa materiaalin nimeä (katemateriaalia);
 • toinen kirjain (K) tai (P) - osoittaa sovelluksen laajuuden (K-katto, P-vuoraus);
 • kolmas kirjaintyyppi lujittaa vahvistuskerroksen tyyppiä (K, P, M, H), - karkea, pölytön, hienorakeinen, hilseilevä.

Digitaalinen arvo ilmaisee käytetyn kattolevyn tiheyden. Tässä tapauksessa mittayksikkö on g / m2. Esimerkiksi kuvio 350 osoittaa, että yhden metrin kateaineen paino sisältää 350 g kartonkikomponenttia.

Roofing materiaali RKP 350. Kattotyyppi, pölyisessä pölyisessä kerroksessa. Se sisältää peruspaperi, jonka tiheys on 350 g / m2.

 • kaura-kerroksen tyyppi - hienorakeinen (molemmin puolin);
 • veden imeytyminen 24 tuntia, painoprosenttia - enintään 2;
 • vesitiiviys - 72 h (7,6 mm elohopeaa)
 • lämmönkestävyys, ° C - 80 ° C;
 • hajotusvoima, H-274;
 • bitumipitoisen ja jauhemaisen kerroksen massa, g / m2 - vähintään 800;
 • rullan pituus, m - 15;
 • rullan leveys, m - 14
 • rullan paino, kg - 24 - 27,
 • tyyppi kastike - kvartsijuuri tai talkki.

Sovelluksen ominaisuudet. Tämä tuote on tarkoitettu kaikentyyppisten kattojen pinnoitteisiin, joihin kuuluu pehmeiden kateaineiden käyttö. Riippuen asianmukaisesta asettumisesta käy ilmi halpa ja melko tiukka päällyste. Suositellaan kerrostalojen kattojen ja muiden kiinteiden rakennusten eristämiseksi teräsbetonilla.

Ruberoid RPP 300. Aluslaji, joka on suunniteltu luomaan vedeneristyskerros perustuksiin, parvekelevyihin, rakennusten teknisiin rakenteisiin. Sitä voidaan käyttää myös kattopäällyksenä lievän kaltevuuden vuoksi.

 • viljapäällysteen tyyppi on hienojakoinen sisäpuolelta ja karkea raekoko ulkopuolelta;
 • veden imeytyminen 24 tuntia, painoprosenttia - enintään 1,8;
 • vedenpitävyys - 72 tuntia (paine 7,0 mmHg);
 • lämmönkestävyys, ° C - 80 ° C;
 • hajotusvoima, H - 216;
 • bitumipitoisen ja jauhemaisen kerroksen massa, g / m2 - vähintään 500;
 • rullan pituus, m - 15;
 • rullan leveys, m - 1;
 • rullan paino, kg - 20;
 • kastike tai talkki on sidottu.

Sovelluksen ominaisuudet. Tämäntyyppistä ruberoidia suositellaan perustusrakenteiden vedeneristämiseksi, koska pienestä paksusta johtuen on mahdollista valmistaa lattia monimutkaisten geometristen rakenteiden rakenteiden muodossa. Tämän materiaalin avulla ne suorittavat tuuletusaukkojen, tuuletusaukkojen, liitosten tiivistymisen läpi katon läpi. Tämä materiaali sopii ihanteellisesti päällyskerroksen muodostamiseen pääkatteen alle.

Katemateriaali PKK 350. Tämä materiaali on tarkoitettu kattojen rakentamiseen rakennuksissa, joissa on litteä katto. Eräs ominaisuus on karkea rakeinen päällyste, joka lisäksi vahvistaa levitettyä eristävää kerrosta.

 • soramainen pinnoitustyyppi on karkean hiotun kerroksen telan ulkosivulle ja sisäpuolelta hienojakoinen;
 • veden imeytyminen, 24 h,% - 2,0;
 • vedenkestävä - 72 tuntia (paineessa 7,6 mmHg);
 • lämmönkestävyys, ° C - 80 ° C;
 • katkaisuvoima, H - 312;
 • bitumipitoisen ja jauhemaisen kerroksen massa, g / m2 - vähintään 800;
 • rullan pituus, m - 10;
 • rullan leveys, m - 1;
 • rullien paino, kg - noin 25;
 • tyyppi kastike - karkea kvartsihiekka.

Sovelluksen ominaisuudet. Tämän tyyppistä on suositeltavaa käyttää kattopäällysteenä vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, joissa voimakkaat sademäärät ja tuulenpuuska ovat mahdollisia, kuten raekuuroja.

Ruberoid TechnoNIKOL. Tämä yhtiö keskittyy erilaisten rakennus- ja korjaustöiden valmistukseen. Yrityksen tuottamalle kateaineelle on ominaista parannetut fysikaalis-kemialliset ominaisuudet, joita käytetään bitumin kattolevyyn.

RCP 350 -standardin tekniset ominaisuudet:

 • pölyäminen - jauhe;
 • veden absorptio, 24 h,% - 2;
 • vedenkestävä -72h (vedenpaineessa 80 mmHg);
 • lämmönkestävyys, ° C - 80 ° C;
 • hajotusvoima, H-274;
 • bitumimassa, g / m2 - vähintään 800;
 • rullan pituus, m - 15;
 • rullan leveys, m - 1;
 • rullien paino, kg - 24;
 • tyyppi jauhemaalaus - talkki.

Sovelluksen ominaisuudet. TechnoNicol Corporationin tuottamassa ruberoid RCP 350: ssä käytetään vedenpitävä pinnoitus kaikentyyppisille kattoille, jotka ovat enimmäkseen tasomaisia, pienellä kallistuskulmalla.

GOST ruberoid tuotteita

Useiden yritysten valmistamien katemateriaalien on täytettävä GOST 10923-93, jossa kaikki tekniset ehdot ja standardit on vahvistettu. Valtion standardilla säännellään seuraavia määräyksiä:

 • soveltamisala;
 • sääntelyviitteet;
 • parametrit ja mitat;
 • tekniset vaatimukset;
 • turvallisuusvaatimukset;
 • hyväksymistä, varastointia ja kuljetusta koskevat säännöt;
 • testaustiedot;
 • suosituksia.

GOSTin tuotteita koskevat poikkeamat ovat avioliitto ja niitä ei kohdella edelleen jakamalla kaupallisia verkostoja.

Ennen Ruberoid-ostoksen tekemistä sinun on varmistettava, että sinulla on laatustodistus myytävistä tuotteista. Käsityömenetelmällä valmistettu kattotiili ei ole käyttökelpoinen yhden kauden aikana huonolaatuisten bitumisten raaka-aineiden vuoksi ja tuotantoteknologian noudattamatta jättämisen vuoksi. On tärkeää harkita materiaalin tulevaa käyttöä ja ostaa se käyttöehtojen mukaisesti.

Katontekomateriaalin kattopäällysteiden erityispiirteet

Katemateriaali - vedeneristysmateriaali, joka on valmistettu kartongin pohjalta, joka on kyllästetty öljybitumilla. Useimmiten myydään rullina.

Ruberoidin valokuvallinen katto

Kateaineiden käyttö ei koske ainoastaan ​​sen soveltamista tasakattoihin vaan myös kattoihin. Lisäksi kateaine on erinomainen vedeneristysmateriaali perustukselle ja katolle (ylempi ja alempi kerros). Samankaltainen tapa kattaa katto on pehmeä katto TechnoNIKOL.

Katemateriaali kateaineina on jaettu neljään tyyppiin:

 1. Yksinkertainen (asfaltti). Päällystyskoostumus, jolla on erityinen sidos, levitetään pahvista valmistetusta pohjasta, joka vuorostaan ​​on kyllästetty bitumilla;
 2. Päällystetyt (rubumast). Toisin kuin yksinkertaiset kattohuopat, on paljon helpompi työskennellä;
 3. Ruberoidi, jolla on synteettinen tai lasikuitupohja. Toiminta-aika on 12 vuotta.
 4. Päällystetyt (euro ruberoidit). Uuden sukupolven katto, joka perustuu bitumipolymeerimateriaaleihin. Käytännössä ei ole mätää. Toiminta-aika on jopa 25 vuotta.

Kun valitset kateaineita, on tärkeää tietää, millainen erityinen kattotiili on ja kuinka tehdä laadukasta valintaa.

Kuinka valita katon materiaali katolle

Kuva näyttää ruploidien rullat

Kun valitset ja ostaessasi ruberoidia, sinun on kiinnitettävä huomiota lyhenteeseen, joka koostuu joukosta numeroita ja kirjaimia:

 • Ensimmäinen kirjain on materiaalin nimi. "P" - ruberoidi;
 • 2. kirjain tarkoittaa kohdetta. "K" - katto, "P" - vuori;
 • Kolmas kirjain (t) ilmestyy ruiskutuksen tyyppi. "K" - karkea; "M" - hienojakoinen; "PP" - jauhe; "H" - hilseilevä;
 • Numerot 300 - 400 ilmaisevat kartonkitiheyden (1 grammaa per neliömetri).

Jotta saataisiin helpommin ymmärtää, anna esimerkki: RKK-400 tarkoittaa, että tämä kateaine on karkeaa kateainetta, jonka tiheys on 400 g neliömetriä kohden.

Neljä erilaista materiaalia:

 1. Toll. Se perustuu paljousalustalle tai kivihiilen substraatille kyllästettyyn katepahviin. Molemmilta puolilta ripustettu kivi-jauhe. Käyttö on yleismaailmallista;
 2. Rubemastilla on melko korkea viskositeetti-indeksi bitumista, jota levitetään pahvilaatan alapuolelle. Alemman kerroksen asettamisen yhteydessä on sulatettava tai liuotettava;
 3. Lasi vahvistettu (lasi mash). Perusta ei ole pahvia eikä lasikuitua. Sovellus on yleismaailmallista;
 4. Euroruberoid on erityinen kattolamateriaali, jonka pohja koostuu polyesteriä tai lasikuitua, johon käytetään polymeeri-lisäaineita sisältävää bitumikerrosta. Sijoitetaan sulattamalla pohjakerros.

Katontekomateriaalien oikeaan valintaan tarvittavat vivahteet:

 • Telan on oltava sileä, kerrosten ulkonema ei saa ylittää 1,5 cm;
 • Ei pidä tarttua yhteen;
 • Ilman näkyvää vaurioita - taittuu, halkeamia, kyyneleitä jne.
 • Impregnoinnin on välttämättä oltava tasaisesti;
 • Jokainen rulla on pakattu erikseen 50 cm: n leveydeltään paperia, joka on välttämättä merkitty;
 • GOST-leimalla on oltava valmistajan tiedot, tekniset tiedot, eränumero ja materiaalin vapauttamisvuosi.

Kuinka laittaa katon materiaali katolle

Jotta katon päälle sijoitettaisiin asianmukaisesti ja nopeasti rosoidi, on tärkeää tietää tämän katodisädevalmistuksen järjestys:

 1. Ruberoid - roll - materiaali. Siksi muutamia päiviä ennen työtä, ruberoyd kääritään tasaiselle pinnalle, jotta se pystyy suoristamaan;
 2. Lattian litteissä osissa kattotarvikkeet on sijoitettava 4 kerrokseen ja jyrkillä - 2 kerroksessa;
 3. Ennen kattoma-aineen aloittamista pinnan on oltava valmistettu (sen on oltava kuiva ja tasainen);
 4. Kattoasennukset on tehtävä kuivalla, tuulettomalla säällä;
 5. Materiaali liimataan kylmällä tai kuumalla mastiksella, joka määräytyy materiaalien, joista kateaine on tehty;
 6. Työn aloittaminen on välttämätöntä kattolattiamateriaalin pohjalla.

Kuinka katon kattorakenne asennetaan katolle

Katemateriaali asetetaan useaan vaiheeseen:

 • Valmista pinta huolella. Poista roskat ja tarvittaessa huuhtele ja anna kuivua (huonolla säällä voit käyttää puhallinpuristinta);
 • Esikuumentaa bitumi-kimmoisuus, jonka kulutus riippuu kokonaan työpinnan tasaamisesta;
  Valmista alusta ja täytä halkeamat, halkeamat ja näkyvät delaminaatit;

Jos kaikki on tehty oikein, katon elämä on yli 10 vuotta. Tietoja ei kalliista tapa lämmittää katto lukea tällä sivulla.

Kuinka kattaa autotallin katto kattohuopa

Autotallin katto, kuten muutkinkin, on peitettävä asianmukaisesti. Posliinisen ruberoidin teknologia voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

 • Valmista pinta;
 • Tunnista olemassa olevat viat - hilseily, halkeamat, reiät;
 • Lämmitä bitumi;
 • Valmista alusta (edellä kuvattu itsestään ruoanvalmistusmenetelmä);
 • Kaada pohjamaali halkeamiin ja rakoihin, anna kuivua ja tasata katon mastiksella;
 • Aseta vuorauskerros kateaineen päälle (on mahdollista, että on useita tällaisia ​​kerroksia) päällekkäin alhaalta ylös ja täytetään mastilla (sinun on täytettävä jokainen kerros);
 • Edge vahvistaa kynnet;
 • Aseta yläkerros materiaalille ja kiinnitä reunat.

Videokäsky, kuinka kattaa autotallin katto kattohuopa

Jotta laatua voidaan kattaa kattavasti kattopaperilla, on otettava huomioon muutamia kohtia, jotka on kuvattu täydellisesti alla olevassa videossa.

On tärkeää tietää, että ennen katon peittämistä on tarpeen määrittää materiaalin ominaispaino ja sen kuorma katolla. Koska kattorakenne ottaa aina pääkuorman, tämä laskenta on välttämätöntä. Muussa tapauksessa katto voi taivuttaa painovoimalla. Lue muita tapoja korjata autotallin katto tällä sivulla.

Katon katon korjaus

Loppukeväästä ja alkusyksystä, eli sateisen kauden päättymisestä tai alkamisajankohdasta, kattopuusta katettu katto on tarkastettava ja tunnistettava virheet.

Korjaustyöt riippuvat täysin vahingon laatuun ja määrään:

 • Halkeamia. Jos halkeamat ovat pieniä, alusta lähtien katto on puhdistettava roskista ja kuivuttava perusteellisesti. Sitten peitä mastilla ja bitumikerroksella, jonka kulutus on tässä tapauksessa enintään 1,2 kg / neliömetri;
 • Reikiä. Suorita pinta huolellisesti, puhdista sekä roskat että vanhan mastikerroksen. Hyvin pienet reiät voivat olla yksinkertaisesti kitti;
 • Vaijeri voi häiritä roskien katon puhdistamista, mutta sen sisäänpääsy kattotiilikattoon on mahdoton hyväksyä, koska se rikkoo vedenpitävyyttä ja säätiön eheyttä.
 • Lievä vaurio. Tämä ongelma voidaan ratkaista soveltamalla laastaria, joka on valmistettu samasta kateaineistosta kuin katto, reunat voidaan käsitellä mastiksella.

Jotta vältetään irrottaminen laastaria, korjattu paikka katto on kiinteä tiiliä, lankkuja tai raskaita esineitä, jotta saadaan täydellinen liimaus ja kuivaus.

Kuinka katon kalkin laskeminen katolla on?

Kuvassa näkyy katteen peittäminen kattohuopa.

Tarvittava materiaalin määrä riippuu katon kaltevuuden kulmasta. Joten jos kulma on 45 astetta, tarvitaan vain 1 kerros katemateriaalia, jos 20-40 astetta tarvitaan 2 kerrosta ja 5-15 asteen kulmassa tarvitaan 4 kerrosta materiaalia.

Jos haluat määrittää ruberoidin määrän, sinun on tiedettävä:

 • Kattotila;
 • Rullan materiaalin määrä;
 • Tarvittava määrä kerrosmateriaaleja.

On huomattava, että materiaalin keskimääräiset kustannukset 1 neliömetrille yhdellä kerroksella on 75 ruplaa. Kaksikerroksinen muoto voi maksaa 130 ruplaa neliömetriä kohti tai enemmän.

Katon vedeneristyskateaine

Kattotiiviste on kattorakenteiden ympäristöystävällisin versio. Tämän tyyppinen työ toteutetaan täysin kaikissa vaiheissa, mikä pidentää katon toimintaa:

 • Valmistus. Puupäällysteen pohjamaalaus, kattolamateriaalien valmistus. Maan kerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen - kattotiilikanava;
 • Lämmitä bitumi (jos tarpeen), kiinnitä liimakerros ja päällekkäin kattolamateriaalin levyt (10-20 cm);

Kuinka paljon katto kattaa katto tuntuu

Laskentataulukon laskemisesta työn kustannuksista sinun on tiedettävä, kuinka paljon materiaalia on käytetty.

 • Älä unohda, että kerrosten vähimmäismäärä on kaksi, mikä tarkoittaa, että katon pinta-ala kerrotaan kahdella.
 • Aseta varamateriaali, jos laitetta ei ole asennettu oikein ja vaihdettava.
 • Osta mastasia tai ainesosia itse valmistukseen. Keskimäärin 1 neliömetri vie noin 2 litraa mastista.

Jos on tarpeen peittää pinta, jonka pinta-ala on 13 neliömetriä:

 • 13x2 = 26 (koska kateaineen kerrokset ovat 2);
 • 250 ruplaa x 2 = 500 ruplaa (250 ruplaa maksaa keskimäärin 1 rulla katemateriaalia, pituus 15 m);
 • Pakkaus 20 litraa bitumimateriaalia maksaa noin 450 ruplaa. Jos kierrät arvon ja otetaan 30 litraa, sitten 30x2 = 60.
 • Se kestää 60 litraa mastia, mikä tarkoittaa 1350 ruplaa.

Arvioidut laskelmat osoittivat, että arvioidut työt (tuotettu) ovat 1,850 ruplaa. Nämä luvut ovat hyvin likimääräisiä, joten laskelmat olisi tehtävä tarkkojen laskelmien perusteella.

video

Kattomateriaalin asettaminen tapahtuu useassa vaiheessa, jotka esitetään alla olevassa videossa.

Katon katon katto suojaa taloa, autotallia tai muuta rakennetta sääilmiöiltä, ​​mutta myös säästää rahaa ja vaivaa. Ruberoid on yleislääke, jota asiantuntijat käyttävät laajalti. Voit kattaa katon ja katon mastiksin.