Kuinka kauan säätiö saa vahvuutta

Monoliittisen raudoitetun betonilaitteen laite edellyttää monien tärkeiden kohtien tuntemista ja ymmärrystä.

Ennen seoksen kaatamista muottiin, teoriassa olisi valmisteltava rakennusalan ulkopuolinen ammattilainen.

Merkittävä merkitys on aika, kun laudoitus on purettu. Kuinka hallita voimaa ja milloin perusta voidaan ladata?

Kuinka kauan odottaa voimaa

Kuten SNiP 2.03.01-84 kohdassa 2.5 on todettu, betonipäällysteisiin ei saa käyttää betonia, joka on pienempi kuin M-200. Koska BM-100: ta käytetään valmistelulaitteeseen, itse säätöruumiin tehdään useimmiten betonista M-200.

Muotoon asetetun ratkaisun kovuutta ovat erilaiset tekijät, kuten seuraavat:

 • Ainesosien oikea suhde;
 • Ilman lämpötila;
 • Ilman kosteus;
 • Seos ennen valmistusta;
 • Kerroksen paksuus;
 • Tekniikan noudattaminen jne.

Voima on kemiallinen prosessi, joka vaatii optimaalisia olosuhteita, lämpö ja kosteus ovat tärkeimpiä. Näiden indikaattorien suhdetta riippuen sääntelyllisten lujuusominaisuuksien saavuttamisprosessi kestää jopa 28 päivää.

Jos se on liian kuuma, eli ilman lämpötila on yli 25 astetta, seos murtuu, normaali kovettumisreaktiolle tarvittava kosteus haihtuu nopeasti siitä ja alle +5 asteen lämpötiloissa prosessit hidastuvat, mikä vaikuttaa negatiivisesti kovettumisaikaon.

Optimaalinen lämpötila on +20 astetta. Jo ensimmäisistä tunteista seoksen lujuus alkaa lisääntyä: 2,5 tunnin kuluttua seos asetetaan, mutta kovuus on vielä liian pieni betonin pitämiseksi muodoltaan. Intensiivinen säätiö on vahvistumassa ensimmäisellä viikolla ja saavuttanut 70% hankkeesta. Kovettuminen, kovettuminen kestää jopa 28 päivää.

Betoniasetusten säätö

Rakennusyritysten konkreettisen työn olosuhteissa laadunvalvonta toteutetaan testaamalla betoninäytteitä käyttäen seuraavia menetelmiä:

 • Pakkaus erikoislaitteet;
 • Kashkarin vasara koputtaa joukon;
 • Ultraäänilaitteet (tuhoamaton menetelmä).

Testauksessa paikallaan olevalle koneelle valmistetaan kuutioita: yhden seoksen osasta kaadetaan näytteitä, joiden koko on vähintään 10 x 10 cm, näytteiden merkitseminen itse samoin kuin niiden päivämäärä ja kellonaika.

Kuutit siirretään erityiseen rakennuslaboratorioon testien suorittamiseksi, jolloin kuution kuoleman perusteella lasketaan ja saadaan betonin lujuus ottaen huomioon kuutioiden ikä. Tätä menetelmää pidetään tarkana.

Hammering antaa likimääräisiä tuloksia ja viittaa virheellisiin menetelmiin. Vasarat ovat erilaisia, ja Kashkarov-laitteen rakenne on huomattava, koska iskuvoima ei vaikuta lopullisiin lujuuslukuihin. Vasara itse painaa 400-800 g.

Vahvuusindikaattorit määräytyvät betonilla jäljellä olevilla jäljillä sääntelykirjallisuuden taulukon mukaisesti.

Ultraäänilaitteet perustuvat ultraäänen nopeuden määrittämiseen betonin kerroksen kautta: mitä tiheämpi betoni, sitä nopeampi. Vahvuuden suuruuden lisäksi ultraäänitekniikan avulla voidaan todeta tyhjennysten, ontelojen läsnäolo kellariryhmässä tai muussa rakenteessa.

Erityisiä menetelmiä tulisi soveltaa ammattilaisten, joilla on kokemusta järjestelmästä. laboratoriot, dilettantes ei pysty määrittämään tarkkaa määrää materiaalin kestävyyttä puristukseksi eli vahvuudeksi.

Käsityöläisolosuhteissa asetustesti suoritetaan seuraavasti: samanaikaisesti kun seoksen muodostaminen muottipesässä kaadetaan mielivaltaisen koon muoto erikseen (10 x 10 cm suunnitelma), mutta edullisesti sama korkeus kuin perusrakenne.

Toisena päivänä, toisella puolella, muotti on poistettava ja katsoa, ​​onko betonilla muoto, kuinka paljon se tarttuu. Tarvittaessa, yksi päivä myöhemmin, muotti on poistettava näytteen toiselta puolelta ja analysoitava asetusnopeus. Yksi näyte voi yrittää murtautua sen kovuuden varmistamiseksi.

On tärkeää ymmärtää, että näyte on pienempi kuin perustusmassiivi ja pienessä tilavuudessa betoni jäätyy nopeammin. Varmistaaksesi, että näyte on tarttunut, sinun on annettava taulukolle vielä 2-5 päivää aikaa saada haluttu tulos - kovasti karkaistu, ymmärretty säätö.

Milloin irrotetaan muotti

Muottien poistaminen voi tapahtua, jos kyseessä on akuutti tarve 3-5 päivää, mutta on parempi kestää 7-14 päivää.

Betoni, joka on hyvin tarttunut, 30-70% kestävyydestä, joka on kerännyt 30%, pitää muodon, ei anna siruja lajittelematta puutavaraa. Purkaminen on sallittua alkuvaiheessa, jos levyt, levyt on tehtävä toisen koukun tai seuraavan kohteen käsittelyyn.

On järkevää olla kiirehtimässä yksityisessä rakentamisessa ja anna seoksen saada tarvittavat voimakkuuden indikaattorit, jotka kestävät 2 viikkoa.

Kuinka paljon voit ladata säätiön

Kuorman antaminen pohjalle edellyttää rakennuksen seuraavan vaiheen suorittamista, kun kyseessä on säätiö se on seinien laite:

Kuormitus on hyväksyttävissä, kun betoni hankkii 100% suunnittelun lujuusparametreista. Tässä tapauksessa et voi pelätä muodonmuutoksia, säätiön tuhoutumista, koska rakentava on jo pystynyt näkemään kuorman seinistä, lattioista ja kattopinnoista.

Tällainen aika tulee 28-30 päivän kuluttua siitä, kun betoni kaatettiin muottiin.

Tätä ajanjaksoa voidaan vähentää, jos käytät erikoistyökaluja - kemiallisia lisäaineita tai teknisiä menetelmiä, kuten kylmäkauden lämpenemistä, vedellä vettä tai suojaa märällä matolla kesällä, kun se on kuumaa.

Jos betoni asetetaan luonnollisissa olosuhteissa, on parempi olla kiirehtiä ja irrottaa muottien aikaisintaan yhden tai kahden viikon kuluttua, mutta rakentaa vähintään 4 viikkoa vanhat seinät.

Suosittelemme katsomaan videota:

Säätiön rakentamisessa ei ole mitään monimutkaista, mutta on parempi, kun ammattilaiset, joilla on kokemusta ja tekniset keinot hallita betonin kovettumista, tekevät sen.

Jos kaatopaikan valaistus on itsestään selvää, purkaminen onnistuu paremmin 7-14 päivän kuluttua, eikä kuormitus ole aikaisintaan 28 päivää valukappaleesta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Betonin lujuus - lämpötila, kosteus, nesteytys

Erilaisten kokoonpanojen ja tarkoitusten rakenteiden rakentaminen edellyttää säätiön kaatamista. Siksi monet rakentajat, lähinnä aloittelijat, ovat kiinnostuneita siitä, mikä on aika rakentaa konkreettista vahvuutta. Välittömästi on syytä huomata, että tämä prosessi riippuu lukuisista hetkistä, joista ei ole pelkästään ympäristöolosuhteita vaan myös itse ratkaisun komponentteja, jotka täyttävät säätiön.

Tässä artikkelissa yritämme selvittää, miten konkreettinen on voimaa ja onko menetelmiä nopeuttaa tätä prosessia.

Mikä on prosessin ydin?

Perinteisesti se on jaettu kahteen vaiheeseen:

 1. Tarttua. Tämä vaihe tapahtuu ensimmäisten 24 tunnin aikana peruskiven sekoittamisen jälkeen. Liuoksen asetusaika riippuu huoneen tai ulkopuolen lämpötilasta. Ja jos varmistat kunnolliset olosuhteet, voit nopeuttaa betonipainon asettamista.
 2. Karkaisu. Heti kun pohja tarttuu, se asetetaan sisään. Kumma kyllä, mutta säätiön jähmettyminen jatkuu 12-24 kuukautta. Valmistajan ilmoittamat arvot, varmistaen suotuisat olosuhteet, määritetään 28 päivän kuluttua kaatamisesta.

On mielenkiintoista, että monissa lähteissä voidaan löytää, mikä määrittää voimakkuuden kinetiikan - lämpötilan ja ajan. kosteutta, laadukkaita ainesosia. Mutta muutamissa paikoissa löydät vastauksen kysymykseen siitä, mikä konkreettinen on voimaa? Tämä tapahtuu sementin nesteytysprosessissa.

Kuivassa materiaalissa on neljä pääelementtiä:

 • sorbi-;
 • valkaisee;
 • trikalsiumaluminaatti;
 • tetrakalsiumalluminoferriitti.

Ensimmäinen erä on alliitin reaktio, mutta se on haurain mineraali. Seuraavat ovat aluminaatteja ja aluminoferriittejä. Viimeinen reaktio on valkaisu, se antaa myös tarvittavan lujuuden. Samalla se hydratoidaan vähitellen vuosittain tarvittavien parametrien saamiseksi. Jopa 50 vuoden kuluttua nesteytysprosessia kuluu koko ajan, betoni jatkuu vahvana.

Sementtilasituksen prosessi alkaa sekoittumishetkellä veden kanssa ja jatkuu pitkään.

Betonin osalta sen parametrit riippuvat sementin hydraation asteesta. Jos se on alhainen, sen jälkeen 4 viikon kuluttua se saavuttaa vaaditun 90%. Korkean lujuuden omaavassa koostumuksessa samanaikaisesti vain puolet tulee olemaan (jopa 49%), ja tulevaisuudessa se vain kasvaa ajan myötä. Keskimäärin 3-5 vuotta, kasvu on noin 60%.

Mikä vaikuttaa säätiön kypsymiseen

Kuten aikaisemmin mainittiin, useita vivahteita vaikuttavat betonin määrän kasvuun, ja tärkeimmät ovat:

 • ympäristön lämpötilaolosuhteet;
 • kosteuden taso paikassa, jossa säätiö valetaan;
 • sementti laatua;
 • aikaa.

Lämpötilat

Betonin lujuus, riippuen ympäristön lämpötilasta, on kiireellinen asia useimmille ihmisille, jotka harjoittavat omaa työtäsä täyttääkseen säätiön. On yksi tärkeä sääntö muistaa: sitä kylmempi on kadulla tai huoneessa, jossa pinta on betonoitu, sitä pidempi kovettumisaika.

Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen

Alle 0 ° C: n lämpötilassa perustuksen vahvistaminen on keskeytetty ja sen seurauksena lujuuden lisäysjakso kasvaa loputtomiin. Joskus valmistajan ilmoittamien lujuusominaisuuksien saavuttaminen tapahtuu useiden vuosien jälkeen. Tällöin prosessi tapahtuu pohjoisilla alueilla. Tämä ilmiö johtuu siitä, että sementtimassassa oleva vesi jäätyy. Ja koska prosessille tarvittava hydraatio on varmistettu kosteudella, niin kovettaminen on niin sanotusti "jäädytetty".

Mutta heti kun se alkaa lämmetä ulos ja nousee nollan yläpuolelle, kovettuminen jatkuu. Ja niin edelleen. Näin betonin lujuus riippuu lämpötilasta.

Lämpimät sääolosuhteet "aktivoivat" ja nopeuttavat sementtipohjan kovettumista. Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen on suoraan verrannollinen ympäristönsuojelun tason nousuun. Joten 40 ° C: ssa valmistajan ilmoittamat luvut saavutetaan 7-8 päivässä. Tästä syystä monet kokeneet asiantuntijat suosittelevat betonipohjan täyttämistä tontilla kuumalla säällä, minkä takia koko rakennusprosessin koko organisointiin tarvitaan paljon vähemmän aikaa kuin säätää säätiö kylmemmälle säälle.

Talvella, heti kun lämpötila laskee 0 asteeseen, hydrausprosessi pysähtyy kokonaan.

Mutta tässäkin tapauksessa ei ole välttämätöntä "overcook" betonia, kun taas alemmat kerrokset tarttuvat, ylemmät alkavat särkyä. Tämä ei lisää esteettisyyttä eikä kovuutta. Kun työskentelet kuumalla säällä, pinta kastellaan vedellä 2-3 kertaa päivässä ja peitetään sellofaanilla.

Kuinka paljon konkreettisia hyötyjä on talvikaudella? Lähtökohtana talven rakentaminen on työläs prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä sementtimassan lämmittämiseksi säännöllisesti, jotta sen kovettumisprosessia voidaan nopeuttaa.

Konkreettisessa massassa työskentelyä jähmettymisen kiihdyttämiseksi yli 90 ° C: n lämmitystä ei voida hyväksyä. Tämä voi johtaa tulevan pinnan halkeiluun.

Jotta ymmärtäisit, kuinka lämpötila vaikuttaa kiinteytymisen prosessiin, voit tutkia betonin voimakkuuden kaavaa. Tämä mahdollistaa tämän ilmiön visuaalisen ymmärtämisen. Pakkauksen aikataulu koostuu linjoista, jotka on rakennettu sementtiä M400 varten kerättyjen tietojen pohjalta eri tiloissa.

Betonin kovettumisaikataulun avulla voit määrittää, mikä osuus tuotemerkin indikaattoreista saavutetaan tietyn ajan kuluttua. Yksinkertaisesti sanottuna näistä riveistä on mahdollista selvittää, kuinka monta päivää massa saavuttaa kovan tuotteen tuotemerkin arvon tietyssä lämpötilassa.

Lujuuskaavio sementtiasteelle

aika

Jotta voitaisiin määrittää optimaalinen, jopa jopa sanoa, turvallinen määräaika rakennustöiden aloittamiselle, voimakkuustaso on usein otettu huomioon. Sen avulla voit helposti määrittää, kuinka kauan tiettyä sementtimerkkiä valmistava säätö kovenee. Siksi kokeneet asiantuntijat käyttävät aina vastaavia tietoja taulukoita.

Sementin merkki

Keskimääräinen päivittäinen s sementtikanta, ° С

Päivän kovettuminen päivällä

Kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa?

Määritellyllä betonibrändillä on mahdollista ymmärtää, mikä on suurin kuorma kgf / cm2: ssa yhdelle tai jollekin toiselle tuotteelle. Tietenkin kaikki betoniterästuotteet luovutetaan tuotannosta jo myydyllä lujuudella, joka kesällä tulee olla vähintään 70% brändistä ja talvella - vähintään 90%. Siksi rakennusalan yritykset voivat heti käyttää tuotetta toiminnassaan.

Mutta kuluttajat, jotka ostavat valmiiksi sekoitettua betonia säätiön kaatamiseksi tai haluavat tehdä sen itse, ovat kiinnostuneita siitä, kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa ja miten tämä saadaan nopeasti?

28 päivää brändinvalvontaan

Tuotemerkin valvonnassa teknologiat käyttävät 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla, lämpimällä säällä, betoni on voimakkaasti vahva, noin 70 prosenttia todellisesta. Tämä johtuu sementtijyvien ja veden vuorovaikutuksesta, minkä seurauksena kaliumhydrosilikaatit muodostuvat. Prosessi voi kestää yli vuoden. Esimerkiksi joissakin konkreettisissa tuotteissa, joihin betonilaatua M 200 esitettiin, muutaman vuoden kuluttua voima saavutti betonin 400 asteen.

Milloin irrotetaan muotti?

Jos täytät itsenäisesti pohjan, on suositeltavaa poistaa pohjamateriaalit kolmessa päivässä, mutta betonirakenteen lataaminen on parempi viikossa. Talvikaudella voimakkuuden kasvu vähenee merkittävästi. Jos rakennetta ei peitellä, betoni voi jäädyttää eikä saada lainkaan voimaa. Kesäkaudella tarvitaan myös erityistä huolta, eli kosteutta ja suojaa suoralta auringonvalolta, jotta betonipinta ei kuivu.

Lämpö- ja kosteusprosessointi nopeuttaa betonin kovettumista

Kuinka monen päivän kuluttua betonista tulee voimaa, jos se altistuu lämpöä ja kosteudelle? Muutamassa tunnissa. Jos lämpötila höyrykammiossa on 80-90 astetta, niin malli saa jopa 60-70 prosenttia merkkituotteesta 12-14 tunnissa. Mutta tällaisissa olosuhteissa betoni menettää nopeasti vettä ja samaan aikaan alkaa kutistua. Siksi paras betoni on sellainen, joka sai voimaa luonnollisissa olosuhteissa.

Voiman kehityksen nopeuttamiseksi voit käyttää erityisiä betonin lisäaineita, joita käytetään seoksen valmistuksessa. Annos on tehty sementin määrästä. Lisäaineiden avulla betoni voi saada tuotemerkin vahvuuden kahdessa viikossa. Jälleen, jos kovettuminen tapahtuu lämpimän kauden aikana. Talvella voidaan käyttää pakkasnesteen lisäaineita, jotka pitävät positiivisen lämpötilan betonissa asetusaikana.

Kun itseohjaat nauhalevyä, voit suunnata itseäsi kuinka monta päivää betoni on voimaa - kuukauden sisällä. Yritä siis ylläpitää tätä välinettä, jotta estettäisiin epämiellyttävät seuraukset tulevaisuudessa rakenteen kuormituksen aikana.

Betoni - asettaminen aika ja vahvuus

Betonin kovettumisaika

Valtava enemmistö amatöörirakentajista katsoo, etteivät täysin selkeät syyt, että betonisoitumisprosessi saadaan päätökseen sen jälkeen, kun se on valmistunut muottipesään tai suoritettiin tasoitustöiden suorittamista. Sitä vastoin betonikiinnitysaika on paljon pidempi kuin sen asettaminen. Betoniyhdistelmä on elävä organismi, jossa munimotyön päätyttyä tapahtuu monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä fysikaalis-kemiallisia prosesseja, jotka liittyvät laastin muuntamiseen luotettaviksi rakennustekniikan perusteiksi.

Ennen pinnoitusta ja saadun tuloksen saavuttamista on tarpeen luoda mukavimmat edellytykset kypsyttämiselle ja betonin optimaaliselle hydratoinnille ilman, että monoliitin haluttu lujuus on mahdotonta saavuttaa. Rakennuskoodit sisältävät todennettuja tietoja, jotka on lueteltu betoniasetusten aikatauluissa.

Tietenkin virallisten taulukoiden sisältämien tietojen tulisi olla ohjeita betonirakenteiden tai betonirakenteiden asettamisesta itsenäisesti. Mutta tällaisten tietojen käyttö pitäisi tapahtua tiukasti käytännössä sitoutumalla rakentamisen todellisiin olosuhteisiin.

Betonin hoito kaatamisen jälkeen: päätavoitteet ja menetelmät

Prosessit, jotka liittyvät purkamista edeltäviin toimintoihin, sisältävät useita teknisiä menetelmiä. Tällaisten toimien tarkoituksena on - rakentaa raudoitetut betonirakenteet, jotka ovat olennaisimpia hankkeen sisältämien parametrien fysikaalis-teknisten ominaisuuksien kannalta. Tärkein tapahtuma, tietenkin, on huolehtia konkreettisesta seoksesta.

Hoito on sellaisten toimenpiteiden toteuttaminen, joiden tarkoituksena on luoda olosuhteet, jotka vastaavat optimaalisesti seoksen fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia betonin kovettumisen aikana. Tiukasti noudatettu hoitoteknologia mahdollistaa:

 • vähennetään vähimmäisarvojen kutistumista muovisen alkuperän betoniseoksessa;
 • antaa betonirakenteen lujuutta ja väliaikaisia ​​arvoja hankkeen määrittelemissä parametreissä;
 • suojaa betoniseosta lämpötilamuutoksilta;
 • estää betoniseoksen esikyllättäminen;
 • suojella rakennetta mekaanisten tai kemiallisten vaikutusten eri alkuperää.

Tuoreen betoniteräksen kunnossapitomenetelmät on aloitettava välittömästi sen jälkeen, kun seos on asetettu valmiiksi ja jatkuu, kunnes se saavuttaa 70 prosenttia hankkeen vahvuudesta. Tämä määrätään SNiP 3.03.01: n kohdassa 2.66. Strippaus voidaan suorittaa aikaisemminkin, mikäli tämä on perusteltua vallitsevilla parametrisillä olosuhteilla.

Betonimassan asettamisen jälkeen on tehtävä muotin tarkastus. Tällaisen tarkastuksen tarkoituksena on selvittää geometristen parametrien säilyminen, seoksen nestemäisen komponentin vuotojen tunnistaminen ja mekaanisten vaurioiden selvittäminen muottien elementteihin. Kun otetaan huomioon, kuinka kauan betoni kovenee, tarkemmin ottaen huomioon sen asettamisen ajankohta, ilmenneet virheet on eliminoitava. Keskimääräinen aika, jonka aikana tuore betoniseos voi tarttua, on noin 2 tuntia riippuen lämpötilaparametreista ja portlandsementin tuotemerkistä. Suunnittelu on suojattava kaikilta mekaanisilta vaikutuksilta iskun, värähtelyn, tärinän ilmaisujen muodossa niin kauan kuin betoni kuivuu.

Vahvuusrakenteiden betonivaiheet

Minkä tahansa koostumuksen betoniseos pyrkii tarttumaan ja saamaan tarvittavat lujuusominaisuudet kahden vaiheen kulun aikana. Optimaalisen ajan suhteen, lämpötilaparametrien ja kosteuspitoisuuden arvojen noudattaminen on ratkaisevan tärkeää monoliittirakenteen saavuttamiseksi suunnitelluilla ominaisuuksilla.

Prosessin vaiheittaiset ominaisuudet ovat:

 • betonikoostumuksen asettaminen. Esivalinta-aika ei ole pitkä ja se on noin 24 tuntia keskipitkällä +20 ° C: n lämpötilassa. Alkuasetusprosessit tapahtuvat kahden ensimmäisen tunnin kuluessa seoksen sekoittamisesta veden kanssa. Lopullinen asetus tapahtuu pääsääntöisesti 3-4 tunnin kuluessa. Erikoistuneiden polymeerien lisäaineiden käyttö sallii tietyissä olosuhteissa seoksen alkuasetusten lyhentämisen kymmeneen kymmeneen minuuttiin, mutta tällaisen äärimmäisen menetelmän soveltuvuus on perusteltua suurimmaksi osaksi teollisten rakenteiden raudoitettujen betonielementtien jatkuvaa tuotantoa varten;
 • betonin kovettuminen. Betoni voittaa voimaa, kun hydrausprosessi etenee massassaan, toisin sanoen veden poistamisen betoniseoksesta. Osa vedestä tämän prosessin kulun aikana poistetaan, kun se haihtuu, toinen osa sitoutuu molekyylitasolla kemiallisten yhdisteiden seoksen komponenttien kanssa. Hydraus voi tapahtua tarkasti ottaen huomioon kiinteytymisen lämpötila ja kosteus. Eri olosuhteiden rikkominen johtaa epäonnistumisiin nesteytyksen fysikaalis-kemiallisten prosessien kulkiessa ja siten myös betoniterästen laadun heikkenemiseen.

Ajan kestävyys riippuu betonisekoituksen tuotemerkistä

On loogisesti selvää, että useiden erilaisten Portland-sementin merkkien käyttö konkreettisten koostumusten valmistukseen johtaa betonin kovettumisajan muutokseen. Mitä suurempi portlandsementin laatu on, sitä vähemmän aikaa, joka tarvitaan seoksen lujuuden säätämiseen. Mutta kun käytät jotain tuotemerkkiä, olkoon se 300 tai 400, älä käytä kuorman huomattavaa mekaanista lujuutta betonirakenteeseen aikaisemmin kuin 28 päivän kuluttua. Vaikka betonikiinnitysaika rakennussääntöjen taulukoiden mukaan voi olla pienempi. Erityisesti se koskee betonia, joka on valmistettu käyttämällä Portland-sementtiä 400.

Kuinka konkreettisia voittoja voimaa ja kuinka hallita näitä parametrejä

Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka paljon konkreettisia aikoja on voimaa ja millaisia ​​keinoja tämän parametrin hallitsemiseksi ovat käytettävissä.

Artikkelin aihe ei ole vahingossa, koska suurin osa rakennushankkeista rakennetaan vuosittain betonin avulla. Tämän materiaalin suosio ei vähene vaan päinvastoin kasvaa, vaikka vaihtoehtoiset teknologiat ovat laajalle levinneet eri laitteiden rakentamisessa.

Materiaalin rakenne, kun haluttu kovuus saavutetaan

Siksi kysymys on niin tärkeä, minkä jälkeen konkreettinen vahvuus kasvaa ja miten tämä vaikuttaa rakentamisen ajankohtaan?

Keskimääräinen vahvuusaste

Vahvistettu sementti-hiekkalaattilevy

Ennen vastaamista kysymykseen, kun konkreettinen saavuttaa 70 voimaa, käsittelemme sitä, mitä numero 70 merkitsee. Itse asiassa tämä on brändiparametrien prosenttimääritys. Kun tämä parametri saavutetaan, rakenteet ja rakenteet täyttävät ehtonisesti GOSTin vaatimukset.

Ei ole mikään salaisuus, että määritetyn betonibrändin mukaan ei ole vain hintaa määriteltävä vaan myös suurin sallittu kuorma kgf / cm², jota voidaan käyttää betonituotteisiin vaarantamatta tuotteen eheyttä. Siksi kaikki teolliset betonituotteet valmistetaan 70 prosentin myyntivoimalla brändin normilla kesällä ja 90 prosenttia talvikaudella.

Koska kaikki teollisesti valmistetut betonituotteet täyttävät oletusarvoisesti GOST: n vaatimukset, rakennusyritykset voivat käyttää sitä tarkoitukseensa välittömästi tilauksen saamisen jälkeen.

Toisin kuin rakennusalan yritykset, jotka tekevät betonituotteita tehtaalta, laastin yksityisillä käyttäjillä on oltava selkeä käsitys siitä, kuinka kauan betonilla on vahvuus kaatopaikan kaatamisen yhteydessä.

Kuvaustyössä betonilla kylmässä kaudella

Keskimäärin teknologiat tekevät merkkituotteita 28 päivän kuluttua ratkaisun päättymisestä muottiin. Voidaan olettaa, että tämä on keskimääräinen aikaindikaattori, joka tarvitaan optimaalisten kovuusparametrien joukkoon.

Lämpimällä säällä, ensimmäisellä viikolla muninnan jälkeen, materiaalin voimakas kovettuminen tapahtuu ehdollisen 70%: n arvosanasta. Tämän prosessin aikana sementtirakeiden ja nestemäisen väliaineen välinen vuorovaikutus tapahtuu kaliumhydrolysaattien muodostumisen jälkeen.

Tärkeää: Kovettumisprosessi voi jatkua jopa 70%: n ehdollisen sarjan jälkeen.
Esimerkiksi jotkut konkreettiset tuotteet, joilla on alkuasteella betonia M 200, muutaman vuoden kuluttua hankkivat lujuuden, joka vastaa materiaaleja, joissa on merkintä M 400.

Aika poistaa muotti

Säätörakenteen rakentaminen

Nyt, kun olemme päättäneet siitä, kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa, päätämme, milloin jatkaa laattojen purkamista.

 • Jos konkreettinen säätiö kaadetaan omiin käsiisi, mutta ottaen huomioon tekniset vaatimukset ja suositukset, voit aloittaa muottien purkamisen kolmessa päivässä.
  Tänä aikana saavutetaan optimaaliset kovuusparametrit, joiden avulla teräsbetoni voidaan leikata timanttipiireillä. Mutta tästä huolimatta rakenne voidaan ladata aikaisintaan viikossa.
 • Jos rakenteiden ja rakenteiden täyttäminen toteutetaan talvella, voimakkuuden kasvu hidastuu merkittävästi. Siksi muotti voidaan poistaa aikaisintaan viikossa. On mahdollista ladata tämän tyyppisiä rakenteita ja suorittaa timanttiporaus reikiä betoniin aikaisintaan 2 viikkoa.

Tärkeää: Tiivistyslomake on tehtävä talvella käyttäen erityisiä pinnoitemateriaaleja, koska paljastunut liuos jäätyy eikä sillä ole lainkaan vaadittua voimaa.

Olisi ymmärrettävä, että tämä käsky on tärkeä, sillä jos purkaa aika ajoin, on suuri todennäköisyys, että halkeamat näkyvät valmiin rakenteen paksuudessa. Meidän on kuitenkin otettava huomioon se, että myös muokkaustyön ylityötä ei ole toivottavaa, sillä se estää ilman vapaan pääsyn, minkä seurauksena betoni kuivuu epätasaisesti.

Näiden parametrien säätämisen nopeudet ja menetelmät

Kuva - säätiö laatoituksen oikea-aikaisen purkamisen jälkeen

Palataan siihen, kuinka paljon konkreettisia on voimaa, harkitse asteittaisen kovettumisen vauhtia:

 • Ensimmäisten kolmen päivän aikana normaalilämpötilojen asettamisen jälkeen materiaali saa noin 30% tuotemerkin vahvuudesta.
 • 7-14 päivän kuluttua siitä, kun se on asetettu normaaleissa lämpötiloissa, materiaali saa yli 60% laatumerkistä.
 • 28 päivän ajan betoniasennuksen jälkeen betoni pystyy saamaan 100% brändinormeista.
 • 90 päivän kuluessa muninnan jälkeen materiaali pystyy saamaan jopa 120% brändinormista.
 • Myös rakenteiden kovettamista ja kovettamista tapahtuu kosteuden läsnä ollessa, mutta prosessin intensiteetti on suuruusluokkaa pienempi.

Sementtiä sisältävien liuosten kovin kovettuva estää lämpötilan laskua. Jäähdytyksen seurauksena sementin hiukkaset vaikuttavat vähemmän aktiivisesti veden kanssa. Tämän seurauksena kemialliset reaktiot toimivat erittäin hitaasti.

Lämpötilan alentaminen negatiivisiin arvoihin pysäyttää yleensä kovettumisprosessin. Ympäristön lämpötilan myöhemmän nousun myötä materiaali kovenee, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse laskea tuotemerkin vahvuutta.

Valokuvassa - ratkaisun kuivauksen tulos asetusprosessissa.

Samanaikaisesti materiaalin paksuuden lämpötilan nostaminen mahdollistaa kovettumisnopeuden kiihdyttämisen. Lämpötilan nostaminen kuitenkin edellyttää, että muottipesän ratkaisu ei kuivu ennen määrättyä aikaa.

Esimerkiksi kun betonia kuumennetaan vesihöyryllä 80 ° C: n lämpötilaan, se kestää vähintään 16 tuntia rekrytoimalla 70% laatan lujuudesta. Täten teollinen höyrytys suoritetaan paalujen ja lukuisten muiden betonituotteiden valmistuksessa.

Tärkeää: Betonia ei saa kuumentaa yli 90 ° C: een, koska kiehuvan veden lämpötilassa tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa sementtiä sisältävän laasti kovettuu mahdottomaksi.

Toinen asia, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota on se, että sementtiä sisältävän laastin kovettuminen on eksoterminen prosessi, jonka aikana betoni tuottaa lämpöä. Tämän seurauksena lisäämällä lämpötilaa kovempaan kovettumiseen, vaarannat betonin liian kuivaamisen, koska eksotermisen prosessin aikana vapautuva lämpö lisätään lämmityslämpötilaan.

Nyt tiedät kuinka paljon konkreettisia on voimaa ja mitkä tekijät määräävät tämän prosessin voimakkuuden. Tämän ansiosta voit varmistaa betonirakenteiden kovettumisen teknisten suositusten puitteissa.

Löydät enemmän hyödyllisiä ja informatiivisia tietoja katsomalla videota tässä artikkelissa.

Kuinka konkreettisia voittoja voimaa ja kuinka hallita näitä parametrejä

Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka paljon konkreettisia aikoja on voimaa ja millaisia ​​keinoja tämän parametrin hallitsemiseksi ovat käytettävissä.

Artikkelin aihe ei ole vahingossa, koska suurin osa rakennushankkeista rakennetaan vuosittain betonin avulla. Tämän materiaalin suosio ei vähene vaan päinvastoin kasvaa, vaikka vaihtoehtoiset teknologiat ovat laajalle levinneet eri laitteiden rakentamisessa.

Materiaalin rakenne, kun haluttu kovuus saavutetaan

Siksi kysymys on niin tärkeä, minkä jälkeen konkreettinen vahvuus kasvaa ja miten tämä vaikuttaa rakentamisen ajankohtaan?

Keskimääräinen vahvuusaste

Vahvistettu sementti-hiekkalaattilevy

Ennen vastaamista kysymykseen, kun konkreettinen saavuttaa 70 voimaa, käsittelemme sitä, mitä numero 70 merkitsee. Itse asiassa tämä on brändiparametrien prosenttimääritys. Kun tämä parametri saavutetaan, rakenteet ja rakenteet täyttävät ehtonisesti GOSTin vaatimukset.

Ei ole mikään salaisuus, että määritetyn betonibrändin mukaan ei ole vain hintaa määriteltävä vaan myös suurin sallittu kuorma kgf / cm², jota voidaan käyttää betonituotteisiin vaarantamatta tuotteen eheyttä. Siksi kaikki teolliset betonituotteet valmistetaan 70 prosentin myyntivoimalla brändin normilla kesällä ja 90 prosenttia talvikaudella.

Koska kaikki teollisesti valmistetut betonituotteet täyttävät oletusarvoisesti GOST: n vaatimukset, rakennusyritykset voivat käyttää sitä tarkoitukseensa välittömästi tilauksen saamisen jälkeen.

Toisin kuin rakennusalan yritykset, jotka tekevät betonituotteita tehtaalta, laastin yksityisillä käyttäjillä on oltava selkeä käsitys siitä, kuinka kauan betonilla on vahvuus kaatopaikan kaatamisen yhteydessä.

Kuvaustyössä betonilla kylmässä kaudella

Keskimäärin teknologiat tekevät merkkituotteita 28 päivän kuluttua ratkaisun päättymisestä muottiin. Voidaan olettaa, että tämä on keskimääräinen aikaindikaattori, joka tarvitaan optimaalisten kovuusparametrien joukkoon.

Lämpimällä säällä, ensimmäisellä viikolla muninnan jälkeen, materiaalin voimakas kovettuminen tapahtuu ehdollisen 70%: n arvosanasta. Tämän prosessin aikana sementtirakeiden ja nestemäisen väliaineen välinen vuorovaikutus tapahtuu kaliumhydrolysaattien muodostumisen jälkeen.

Tärkeää: Kovettumisprosessi voi jatkua jopa 70%: n ehdollisen sarjan jälkeen.
Esimerkiksi jotkut konkreettiset tuotteet, joilla on alkuasteella betonia M 200, muutaman vuoden kuluttua hankkivat lujuuden, joka vastaa materiaaleja, joissa on merkintä M 400.

Aika poistaa muotti

Säätörakenteen rakentaminen

Nyt, kun olemme päättäneet siitä, kuinka monta päivää konkreettinen on voimaa, päätämme, milloin jatkaa laattojen purkamista.

 • Jos konkreettinen säätiö kaadetaan omiin käsiisi, mutta ottaen huomioon tekniset vaatimukset ja suositukset, voit aloittaa muottien purkamisen kolmessa päivässä.
  Tänä aikana saavutetaan optimaaliset kovuusparametrit, joiden avulla teräsbetoni voidaan leikata timanttipiireillä. Mutta tästä huolimatta rakenne voidaan ladata aikaisintaan viikossa.
 • Jos rakenteiden ja rakenteiden täyttäminen toteutetaan talvella, voimakkuuden kasvu hidastuu merkittävästi. Siksi muotti voidaan poistaa aikaisintaan viikossa. On mahdollista ladata tämän tyyppisiä rakenteita ja suorittaa timanttiporaus reikiä betoniin aikaisintaan 2 viikkoa.

Tärkeää: Tiivistyslomake on tehtävä talvella käyttäen erityisiä pinnoitemateriaaleja, koska paljastunut liuos jäätyy eikä sillä ole lainkaan vaadittua voimaa.

Olisi ymmärrettävä, että tämä käsky on tärkeä, sillä jos purkaa aika ajoin, on suuri todennäköisyys, että halkeamat näkyvät valmiin rakenteen paksuudessa. Meidän on kuitenkin otettava huomioon se, että myös muokkaustyön ylityötä ei ole toivottavaa, sillä se estää ilman vapaan pääsyn, minkä seurauksena betoni kuivuu epätasaisesti.

Näiden parametrien säätämisen nopeudet ja menetelmät

Kuva - säätiö laatoituksen oikea-aikaisen purkamisen jälkeen

Palataan siihen, kuinka paljon konkreettisia on voimaa, harkitse asteittaisen kovettumisen vauhtia:

 • Ensimmäisten kolmen päivän aikana normaalilämpötilojen asettamisen jälkeen materiaali saa noin 30% tuotemerkin vahvuudesta.
 • 7-14 päivän kuluttua siitä, kun se on asetettu normaaleissa lämpötiloissa, materiaali saa yli 60% laatumerkistä.
 • 28 päivän ajan betoniasennuksen jälkeen betoni pystyy saamaan 100% brändinormeista.
 • 90 päivän kuluessa muninnan jälkeen materiaali pystyy saamaan jopa 120% brändinormista.
 • Myös rakenteiden kovettamista ja kovettamista tapahtuu kosteuden läsnä ollessa, mutta prosessin intensiteetti on suuruusluokkaa pienempi.

Sementtiä sisältävien liuosten kovin kovettuva estää lämpötilan laskua. Jäähdytyksen seurauksena sementin hiukkaset vaikuttavat vähemmän aktiivisesti veden kanssa. Tämän seurauksena kemialliset reaktiot toimivat erittäin hitaasti.

Lämpötilan alentaminen negatiivisiin arvoihin pysäyttää yleensä kovettumisprosessin. Ympäristön lämpötilan myöhemmän nousun myötä materiaali kovenee, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse laskea tuotemerkin vahvuutta.

Valokuvassa - ratkaisun kuivauksen tulos asetusprosessissa.

Samanaikaisesti materiaalin paksuuden lämpötilan nostaminen mahdollistaa kovettumisnopeuden kiihdyttämisen. Lämpötilan nostaminen kuitenkin edellyttää, että muottipesän ratkaisu ei kuivu ennen määrättyä aikaa.

Esimerkiksi kun betonia kuumennetaan vesihöyryllä 80 ° C: n lämpötilaan, se kestää vähintään 16 tuntia rekrytoimalla 70% laatan lujuudesta. Täten teollinen höyrytys suoritetaan paalujen ja lukuisten muiden betonituotteiden valmistuksessa.

Tärkeää: Betonia ei saa kuumentaa yli 90 ° C: een, koska kiehuvan veden lämpötilassa tapahtuu kemiallinen reaktio, jossa sementtiä sisältävän laasti kovettuu mahdottomaksi.

Toinen asia, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota on se, että sementtiä sisältävän laastin kovettuminen on eksoterminen prosessi, jonka aikana betoni tuottaa lämpöä. Tämän seurauksena lisäämällä lämpötilaa kovempaan kovettumiseen, vaarannat betonin liian kuivaamisen, koska eksotermisen prosessin aikana vapautuva lämpö lisätään lämmityslämpötilaan.

johtopäätös

Nyt tiedät kuinka paljon konkreettisia on voimaa ja mitkä tekijät määräävät tämän prosessin voimakkuuden. Tämän ansiosta voit varmistaa betonirakenteiden kovettumisen teknisten suositusten puitteissa.

Löydät enemmän hyödyllisiä ja informatiivisia tietoja katsomalla videota tässä artikkelissa.

Rakennus myyttinen numero 2. Onko tarpeen odottaa 28 päivää betonin kaatamisen jälkeen?

Kysymys kuuluu: kuinka kauan kestää odottaa betonin koventumista? Kuinka ja mihin aikaan konkreettinen vahvuus on? Pitääkö todellakin odottaa 28 päivää betonin heittämisen jälkeen? Milloin voin ladata betonirakenteita?

Kullekin kehittäjälle tai rakentajalle on kannattavampaa rakentaa, rakentaa tai rakentaa mahdollisimman lyhyessä ajassa. Mutta on olemassa erilaisia ​​näkemyksiä siitä, mitä on olla, kun betonointityön malleja odottaa rakentamisen "kovettua", sitten edetä seuraavaan rakennusvaiheessa.

Kuinka ja mihin aikaan konkreettinen vahvuus on?

Onko tarpeen odottaa 28 päivää betonin kaatamisen jälkeen?

Oikean lopputuloksen kannalta on tarpeen analysoida sääntelyasiakirjat ja määritellä moodi, vaiheet ja rakennusaika.

Konkreettista työtä tehdessään he kohtaavat kaksi painavaa asiaa:

 1. Mihin aikaan voit poistaa muottipesän?
 2. Milloin voit ladata betonielementin tai -rakenteen?

Harkitse näitä kysymyksiä yksitellen.

Esivalmistettujen betonituotteiden osalta on erittäin tärkeää määritellä myyntivoimakkuus.

Ajallinen lujuus on betonin lujuus, joka on luotu säädöksillä, joissa on mahdollista toimittaa betonituotetta tehtaalta rakennustyömaalle.

Levyvoimakkuuden arvo asetetaan GOST: n tai muiden säädösten mukaan riippuen:

 • rakenteen tyyppi ja koko;
 • betonin koostumus;
 • kovettumisolosuhteet;
 • ympäristön lämpötila ja ilmasto-olosuhteet;
 • kuorman pituus ja koko;
 • kuljetusolosuhteet.

Alla olevassa taulukossa 1 annetaan betonityypistä ja -luokasta riippuen keskimääräiset arvot myyntivoimasta prosentteina suunnittelusta.

Niinpä betonielementtien myyntivoima useista tekijöistä riippuen on 50 ÷ 100% suunnittelusta. Johtopäätös nro 1: kun saavutat myyntivoiman, voit jo asentaa ja ladata betoniteräsrakenteita odottamalla, että täysi lastaus (100%) tapahtuu viimeistään 28 päivän kuluttua tuotteiden valmistuksesta. Esivalmistettujen rakenteiden tarkempi menettely ja lastausvaatimukset on määritelty CPD: ssä (projektityö).

Myös rakentamisessa on sellainen asia kuin irrotusvoima.

Purkamislujuus on vähimmäisbetonvoimakkuus, jolla on mahdollista poistaa muotti ilman betonin vahingoittumista. Betonista valmistetun betonin on oltava riittävä turvallisen kuljetuksen varmistamiseksi. Valmistaja määrittelee kuivatuksen olosuhteet ja nopeuden jokaiselle tuotteelle tai rakenteelle.

Rakennuspaikan olosuhteissa monoliittirakenteiden valmistuksessa purkaus suoritetaan yleensä juuri ennen rakenteen lastaamisen alkua.

SNiP 3.03.01-87 vahvistaa seuraavat edellytykset betoniteräsrakenteiden purkamiseksi (ks. Taulukko 2).

Venäjän sääntelyasiakirja TR 80-98 "Tekniset suositukset betonirakennustekniikasta, jossa käytetään monoliittirakenteita lämpöä ja kiihdytettyä lämpöä käyttäen ei-lämmitettyä menetelmää", antaa seuraavia rakenteiden ja tilojen kuormituksia taulukossa 3.

Tarvittava betonivahvuus kasaus ja kuormitus:

huomautuksia:

 1. On syytä muistaa, että täysin 100% kuormitus rakenteesta on mahdollista vain, kun betoni on saavuttanut täydellisen rakenteensa.
 2. Muotoon kuulumattomasta osasta voidaan poistaa sivutuotteet edellyttäen, että betonin ja ulkoilman välinen lämpötilaero täyttää seuraavat edellytykset:
 • Dt = 20 ° С rakenteille Mn = 2 - 5;
 • Dt = 30 ° C malleissan suurempi kuin 5, jossa Mn - moduulin pintarakenne (rakenteiden jäähdytettyjen pintojen pinta-alan summa m 2: ssä sen tilavuuteen m 3: ssä), m -1.

Muita toimenpiteitä muottien toteuttamiseksi ja työntekijöiden liikkumiseksi betonirakenteissa sallitaan betonin lujuuden ollessa 1,5 MPa tai enemmän. (SNiP 3.03.01-87, s. 2.17). Tässä sääntelyasiakirjassa on myös maininta (s. 2, 110), että käytettäessä välitukia (kannattimia) päällekkäisyyksille, jolloin osittainen tai peräkkäinen poistoaukko poistetaan, sallittavissa oleva irrotuslujuus voidaan laskea, mikä tarkoittaa suurempaa muottien liikevaihtoa ja pienempi rakennusaika. Erityisimpiä toimenpiteitä muottien varhaiseen poistamiseen olisi määritettävä rakentamisen erityisolosuhteiden perusteella ja katettava CPD: ssä.

Jotkut kirjallisuuslähteet osoittavat seuraavia arvoja betonirakenteiden purkamiseen, taulukko. 4:

Päätelmä numero 2: Edellä esitetyn perusteella ja analysoimalla kaikki taulukot betonin irrotusvoimasta ja sen kuormituksesta, strippauslujuus on 50... 80% suunnittelusta. sitten:

 1. rakenteen purkaminen on sallittua, kun betonin todellinen voima saavuttaa 70% suunnitteluarvosta, jolloin se voidaan asteittain ladata edelleen;
 2. Rakennetta on mahdollista purkaa, ja sen todellinen voima on 50% suunnittelusta. Tarvittavat lisävarusteet on asennettava vain poikkeamien vakuuttamiseen ja poissulkemiseen. Tässä tapauksessa voit myös ladata asteittain rakennetta (laita muottiin, muuraus jne.).

Sen jälkeen, kuinka paljon aikaa betoni voi saada irrotusvoiman, jolla on myös mahdollista ladata rakenne?

Kuten edellä mainittiin, erilaisissa olosuhteissa (lämpötila, kosteus, saostuminen jne.) Erilaiset betonivahvistusvoimat eri tavoin. Kuv. Kuvio 2 esittää kaavion lujuusnopeudesta TVO: n lämpötilan (kosteuden käsittelyn lämpö) funktiona.

Kaaviosta voidaan nähdä, että laboratorio-olosuhteissa vakiolämpötilassa 60 ° C betoni (70%) saavuttaa keskimääräisen purkautumislujuuden 32 tunnin kuluttua (1,3 päivää) ja 30 ° C: ssa, kestää noin 4 päivää.

Koska rakennustyömailla päivän aikana ilmasto ilman lämpötila vaihtelee, ne huomioivat keskimääräisen päivittäisen lämpötilan, joka kesällä on 18... 28 ° C ja syksyllä 5... 10 ° C. Tällaisissa lämpötiloissa betoni saa vahvuutensa paljon hitaammin.

Kuva 1. Betonitehon voimakkuuden kasvu riippuu TVO: n lämpötilasta (kosteuden käsittelyn lämpö) [1]

Yrityksissä betonituotantoon ja siihen valmistettuihin rakenteisiin on oltava aikataulut tietyn koostumuksen betonin kovettumiselle. Betonin lujuuden määrittämiseksi käytä voimalaitekarttoja riippuen sementtityyppistä, lämpötilasta ja betonityypeistä (kuva 2) sääntelyasiakirjoista [2, 3].

Alla on betonin lujuuden nousu ympäristön lämpötilasta tai TVO: sta riippuen (% R: stä)28):

a) luokka S15 - С25 Portland-sementtimerkin M400 perusteella

b) luokka C30, joka perustuu Portland-sementtimerkkiin M500

c) luokka S15 - S25 kuona-sementtiä varten Portland-sementtiä М400

d) luokka C40, joka perustuu Portland-sementtimerkkiin M600

e) nopeasti kovettuva erittäin aktiivinen portlandsementti (BTZ)

Vahvuuskartat (taulukot 5-9)

Betoniluokan C15 - C25 lujuus portlandsementtimerkillä M400 (% R28):

Betoniluokan C30 lujuus portlandsementtimerkillä M500 (% R28):

Betoniluokan С15 - С25 vahvistaminen kuonasementille Portland-sementti М400 (% R28):

Betoniluokan C40 lujuusluokka Portland-sementtiasteella M600 (% R28):

Betonin lujittaminen käyttämällä jäätymisenestoaineiden lisäaineita:

Päätelmä numero 3: kaaviosta ja taulukoista voidaan nähdä, että betonista, joka perustuu portlandsementtiin, jonka keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 10 ja yli, saa 50% suunnittelun lujuudesta 5... 7 päivässä ja betonia kuona-sementillä ja sementin voitolla samoissa olosuhteissa 14 tai useamman päivän ajan. Talvella negatiivisissa lämpötiloissa, joissa käytetään jopa pakkasnestolaitteiden lisäaineita (taulukko 9), betonivahvistimet kestävät 90 päivää tai pidempään. Vaadittavan voimakkuuden asettamiseksi tarvittavan ajan nopeuttamiseksi talven talteenoton aikana on välttämätöntä käyttää sähkölämmitystä.

Nopealle lujuudelle SNiP 3.03.01-87: n mukaan "Laakeri- ja sulkemisrakenteet. 2. Konkreettista työtä (kohta 2.15) tarvitaan konkreettiseen hoitoon. Betonin huolto alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin ja jatkuu puristushetkeen saakka. Betoni on varastoitava suoralta auringonvalolta ja sademäärästä, tuulesta ja myös lämpö- ja kosteusolosuhteista sen kovettamiseksi (kansi kalvolla). Suositeltava betoni on valmistettu portlandsementin kohti 7päivä kastelua vettä, ja se perustuu alhaisen tason ja kuona veteen on vähintään 14 päivä. 15 ° C: n ilman lämpötilassa on suositeltavaa vedellä betonia 3 tunnin kuluttua kolmen ensimmäisen päivän aikana. Keskimäärin ilman lämpötilaa +5... 0 ° C, betonin kastelua ja kastelua ei suoriteta. Vahvistettujen betonirakenteiden täydellinen kuormitus (suunnittelu) on sallittu vasta sen jälkeen, kun betonilla on rakenteellinen lujuus.

Suositukset säätiöiden toteuttamiseksi

Erikseen halusin keskittyä säätiöön, koska hänen työnsä jotkut piirteet ovat:

 1. Paras aika rakentaa säätiö on kesä (hyvät lämpötilat).
 2. Ei ole toivottavaa, että säätiö pidentää seisokkia, koska kuopan tukkeutuminen, huurteen turvotus, vuorottelevat jäädytys- ja sulatusmateriaalit tuhoavat sen.
 3. Edellä mainitut tekijät johtavat säätiön epätasaiseen kutistumiseen.
 4. Jos kuitenkin on tarpeen jättää säätiö talviin, on tärkeää "säilyttää" se - sulkea ja suojata se sademäärästä, sulkematta maaperän pohjaan pohjautuvan maanpinnan kaatuminen ja tulvat (noin 0,4... 0,5 m).
 5. Koska betoni edullisissa olosuhteissa saavuttaa 50... 80% suunnittelun voimakkuudesta 7... 14 vrk: ssa, se saa ladata säätiön 7... 14 päivän kuluttua, kun otetaan huomioon, että täysi täyttö (100%) tapahtuu vasta 28 päivän kuluttua perustuksen täyttämisestä.
 6. Käytettäessä kovetuskiihdyttimiä normaaleissa lämpötiloissa on mahdollista ladata pohja jopa 5 päivän kuluttua.
 7. Pohja on ladattava tasaisesti, jotta emäksestä ei päästä epätasaisesti.

Tarkempaan turvaverkkoon perustusten tai muiden raudoitettujen betonirakenteiden lujuuden säätämiseksi valmistetaan sarja 150x150x150 tai 100x100x100 mm: n standardikuutioja, jotka testataan sitten puristamiseen.

Viitteet:

 1. Miten rakentaa talon. Kuinka konkreettinen vahvistaa voimaa? Betonin kovettumisaika, linnoitusten aikataulu Käyttötila: linkki artikkeliin.
 2. ТР 80-98 Tekniset suositukset betonirakennustekniikasta, joka käyttää lämmittämättömiä monoliittirakenteisia menetelmiä käyttäen termosta ja nopeutetusta termosta. MOSKOVA - 1998.
 3. VSN 20-68 Ohjeet betonirakentamiseen talvella Moskovan asfalttibetonipinnoille.

Lujuus betonilla. Betonin kovettumisaika. Sementin kuumeneminen (betoniseos).

Lujuus betonilla. Betonin kovettumisaika. Sementin lämpöhäviö (betoniseos).

Veden puuttuessa kovettumista ei tapahdu (täytyy kastella). Toisin sanoen kuivattu betoni lakkaa vahvistamasta voimaa ja pakastettu betoni lakkaa vahvistamasta (on tarpeen lämmittää tai käyttää lisäaineita). Jos betonia kuumennetaan tai sulatetaan sitten, se jatkaa voimaa, mutta mitä enemmän se noutaa nimelliseltä, sitä myöhemmin kovettumisesi pysähtyy.

Uskotaan, että 20 ° C: n lämpötilassa betoni (kosteuden saanti = jos ei kuivunut) saa taivaan kaavan mukaan 28 päivän kuluessa merkin voimakkuuden:

Kolmen ensimmäisen päivän aikana tavanomaisissa olosuhteissa betonipitoisuus on enintään 30% lujuusluokasta.

1-2 viikon (7-14 päivää) jälkeen betoni normaaleissa olosuhteissa saavuttaa 60-80% laatan lujuudesta.

4 viikon (28 päivän) jälkeen betoni normaaleissa olosuhteissa saa 100% brändin vahvuuden.

Kolmen kuukauden (90 päivää) jälkeen betoni normaaleissa olosuhteissa saa 120% lujuusluokasta.

Tulevaisuudessa, kun kosteutta saadaan, betoni jatkaa voimaa, mutta hyvin hitaasti.

Lämpötilan pienentäminen hidastaa betonin kovettumista, jos et käytä erityisiä lisäaineita. Lämpötilan nousu dramaattisesti nopeuttaa betonin kovettumista, mutta ei saisi antaa betonin kuivausta. Jos betonia kuumennetaan vesihöyryllä 80 o C: n lämpötilassa 16 tuntia, betoni noutaa 60-70% brändin lujuudesta (tehdashöyrystys on paalujen valmistus jne.).

On mahdotonta lämmittää betonia yli 90 o С.

Seuraavaksi on tärkeä huomautus:

Sementin takavarikointi ja kovettuminen on eksoterminen prosessi, ts. Kun betoni on voimaa, vapautuu erittäin merkittävä määrä lämpöä, mikä lisää käytännössä betonikuivauksen vaaraa ja vähentää merkittävästi betonin jäädyttämisriskiä.

Ominaiset (arvioidut) lämmön vapautumisarvot ovat:

200 kJ = 50 kcal per kilo portland-sementtiä 7 päivän ajan.

200 kJ = 50 kcal per kilogramma alumiinioksidiseosta 1 päivän ajan.

Betonin lujuuden prosessi ja vaiheet

Vahvistin - betonin pääominaisuus rakennemateriaalina. Yksi sen ominaisuuksista on betonin rakentaminen ajan myötä. Vain täydellisen jähmettymisen jälkeen voidaan tehdä laadun arviointi, koska indikaattori saavuttaa enimmäisarvonsa.

Kuinka konkreettisia voittoja voimaa

Konkreettisten betonisekoitusten jälkeen alkavat fysikaalis-kemialliset prosessit muuttamaan sen kiinteäksi pohjaksi rakennusrakenteelle. Heti kun niiden vaikutus veden ja sementin välillä on vuorovaikutuksessa, liuos vähitellen menettää liikkuvuutensa ja muuttaa ominaisuuksiaan. Uuden rakenteen muodostuminen tapahtuu tietyn ajan kuluessa. Betonikiven kypsyminen edellyttää ratkaisun kulkua kahdessa vaiheessa: alkuasetus ja lopullinen - jähmettyminen. Niiden kulku mahdollistaa tietyn luokan ja brändin betonin vastaavan lujuusominaisuudet.

Vaiheasetus

Betonisekoittimessa tapahtuvan betonisoitumispaikan kuljetuksen aikana seos pysyy liikkuvana johtuen jatkuvasta sekoittamisestaan ​​ja tiksotrooppisista ominaisuuksistaan. Mekaanisen vaikutuksen irrottaminen liuoksesta kaatamisen jälkeen lisää sen viskositeettia ja se alkaa asettaa. Kaikki tunnistetut virheet on eliminoitava betonikivin ensimmäisen vaiheen alussa, se alkaa välittömästi valukappaleen jälkeen, eikä kestä kauan.

Asetusaika riippuu ympäröivästä ilman lämpötilasta. Vakiolämpötila + 20 ° C pidetään ihanteellisena edellytyksenä liuoksen kovettumisen ensimmäiselle vaiheelle, jolloin se voi asettaa 3 tunniksi. Jos tämä ehto muuttuu, asetusaika voi laskea tai suurentaa. Pisin aika, tämä vaihe kestää ympäristön lämpötila-arvot lähellä 0 astetta.

Kovettumisvaihe

Liuoksen lopullisen asettamisen jälkeen kovettumisvaihe alkaa. Alkuvaiheessa kiteytyneiden sementtihiukkasten kiinnittynyt aggregaatti ei anna vaadittua vahvuutta. Mutta nesteytysreaktion alkaessa kovettuminen tulee dynaamisimmaksi. Betonipohja 7 vuorokautta tulee paljon vahvemmaksi. Tässä lyhyessä ajassa konkreettiset voitot ovat 70 prosenttia vahvuisia. Tämän prosessin hidastumisen jälkeen saavutetaan vielä 25% kovuus kolmen viikon aikana. Betonipohjan täydellinen kovettuminen tapahtuu muutaman vuoden kuluttua.

Kuinka paljon konkreettisia hyötyjä on

Jos betonin taso kaatamisen jälkeen määritetään 28 päivän kuluttua, niin tämä on vastaus kysymykseen, joka kiinnostaa monia, siitä, kuinka paljon konkreettisia voittoja vahvuus. Mutta älä unohda jotain betonin lujuuden ominaisuuksia lämpötilasta riippuen:

 • Alhaisissa lämpötiloissa lujuusarvot kasvavat hitaammin;
 • Nollaan se ei kovettu lainkaan, koska jäädytetyn veden aiheuttaman sementin nesteytys tulee mahdottomaksi, lämmitys aktivoi betonipohjan kovuuden.
 • Märkä ympäristö auttaa konkreettista perustaa vahvistamaan;
 • Alhainen kosteus, laite hidastuu ja saattaa jopa pysähtyä sementin nesteyttämisen kannalta tarpeellisen veden puutteen takia.

Taulukon tietojen perusteella voidaan havaita, että betonialustan kovettumisen ajallinen indikaattori riippuu brändin ja lämpötilan olosuhteista.

On pidettävä mielessä, että liuoksen jähmettymisnopeus on muuttuva. Kaavio osoittaa selvästi, että ensimmäisen viiden päivän aikana saavutettu nopeus alkaa vähitellen laskea. Ajan aikaväli, jossa liuoksen nopeutettu kovettuminen tapahtuu, kutsutaan tavallisesti pidätysjaksoksi. Tällä hetkellä on tärkeää antaa tulvoitetulle liuokselle tarvittavat lämpötila- ja kosteusolosuhteet.

Vaikka betonivahvuuden aikataulu on koottu kuukaudeksi, tämä prosessi ei ylitä tätä ajanjaksoa (SP 63.13330.2012). Rakenteen lopulliseen kovettumiseen voi kestää vuosia.

Mikä määrää voimaa

Jos suotuisat olosuhteet luodaan, betonin pohja kovettuu 28 päivässä. Mutta joidenkin tekijöiden vaikutuksesta betonivahvuuden kasvu voi lisääntyä tai päinvastoin vähentyä. Betonikiven kovettumisaika riippuu:

 • Lämpötilan indeksien pysyvyys betonin vanhenemisen aikana;
 • Kosteuden taso betonin paikassa;
 • Mahdolliset sademäärät ja niiden voimakkuus;
 • Brand sementti;
 • Runtime-täyttö.

lämpötila

Jos puhumme ympäröivän lämpötilan vaikutuksesta betonin lujuuteen, sovelletaan seuraavaa sääntöä: sitä kylmempi on betonin paikka, sitä enemmän aikaa betonipohjan kovettamiseksi. Negatiivisissa lämpötiloissa prosessi pysähtyy, minkä vuoksi lopullinen jähmettymisaika kasvaa. Siksi pohjoisessa, jossa betonikiven kypsyminen tapahtuu matalissa lämpötiloissa, prosessi voi kestää vuosia.

Tällainen pitkä aika johtuu siitä, että sementin hydratoimiseen tarvittava vesi ei voi haihtua, koska se pysähtyy jatkuvasti. Mutta kun lämpeneminen alkaa ja ilman lämpötila kasvaa positiivisiksi arvoiksi, betonirakenteen kiinteytymisen prosessi jatkuu.

aika

Määritettäessä betonirakennuksen ajoitusta rakennuksen rakenteen perustamiseksi käytä taulukkoa kovan kovuusryhmän kanssa. Se osoittaa voimakkuuden indikaattorit, jotka saavuttavat betonikivin tietyn ajan kuluttua kaatamisen jälkeen eri lämpötila-arvoissa.

kosteus

Paineilman kosteuden vähen- täminen betonin kohdalla vaikuttaa haitallisesti betonikiven kovettumisprosessiin. Kuivassa ilmassa kosteuden haihtuminen liuoksesta on paljon nopeampi, joten tarvittavan betonivahvuuden nousu on melko korkea. Mutta sementin nopeutettu hydratointi ei sitoudu riittävästi komponentteihin, ja betonipohja osoittautuu hauraaksi.

Se on tärkeää! Paras mahdollinen kosteuden osoitin on 66-70%.

Kesäaikaan valumisaika riippuu kosteudesta. Suurin kosteus lisää kovuuden kasvua.

Sementti ja lisäaineet

Portland-sementin erilaisten laatujen käyttäminen vaivaamisessa johtaa sen kovettumisajan muutokseen. Sillä mitä korkeampi sementtimerkki on, sitä vähemmän päiviä se tekee konkreettisesti tuotemerkin vahvuuden. Merkittävän vaikutuksen seoksen kiinteytymisnopeuteen on sen koostumus ja lähtöaineiden ominaisuudet.

Kun työskentelet talvella, liuokseen lisätään pakkasnesteseoksia, koska se välittömästi kaatamisen jälkeen voi kovettaa hiukan lämmöntuotannosta johtuen, mutta veden jäätymisen jälkeen prosessi pysähtyy.

Kesällä päinvastoin on parempi hidastaa kosteuden haihtumista, jotta rakennetta voidaan suojata ennenaikaiselta kuivaukselta. Se on helppo tehdä erityisten lisäaineiden avulla, mikä myös parantaa betonin lujuusominaisuuksia.

Varoitus! Jos koostumus on huokoista materiaalia, kosteuden haihtuminen tapahtuu hitaasti.

Betonin kovan kovuuden nopeuttamiseksi ja laadukkaan rakenteen saavuttamiseksi on välttämätöntä varmistaa asianmukainen hoito. Ja sinun pitäisi aloittaa huolehtiminen välittömästi kaatamisen jälkeen, ja jatka kunnes muotti on poistettu. Betonipäällysteen täysi kuorma on mahdollista vain sen jälkeen, kun betoni on saanut mallin lujuuden.