Melkoshchitovaya-muottiin säätiölle

Melkoshchitovuyu muottien, joita käytetään seinien, pilarien, perustusten, tunneleiden ja jopa monimutkaisten arkkitehtonisten muotojen tai lattioiden rakentamiseen. Liimamateriaali on kevyt, monipuolinen ja luotettava, joten se sopii rakenteisiin, joissa on monimutkainen rakenne ja muoto. Melkoshchitovuyu muottien yhdistettynä suuri-kilpi. Näin voit käyttää sitä muissa paikoissa, joissa muiden muottien käyttö on mahdotonta. Melkoshchitovuyu muotti on usein käytetty maanrakennusten, mökkien ja muiden rakenteiden rakentamiseen. On erittäin tehokasta käyttää tällaisia ​​muottirakennuksia kellareiden rakentamiseen.

Pieni paino ja koot tarjoavat monia etuja:

 • Purettu ilman nosturia ja rahtimekanismin käyttö.
 • Siirretään manuaalisesti missä tahansa rakennustyömaalla.
 • Tehokas kaupunkikehityksessä tai talon takapihalla, jossa laitteiden sisäänkäynti on vaikeaa tai kielletty.
 • Sopii käytettäväksi missä tahansa huoneessa. Ei pilata ympäröivää rakennusta.

Järjestelmän ominaisuudet ja laitteet

Melkoshchitovaya-muotti koostuu joukosta lineaarisia, universaaleja, ylimääräisiä, kulmikkaita, nivellettyjä ja muita eri korkeuksia ja leveyksiä. Suojukset yhdistetään ja yhdistetään toisiinsa. Riippuen tehtävästä, ne voidaan asettaa tai asettaa sivulle. Nämä ominaisuudet mahdollistavat lähes minkä tahansa rakennuksen seinän tai perustuksen muodostamisen.

Olemme kehittäneet yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun, jonka avulla voit yhdistää lähes kaikkien tunnettujen valmistajien pienten ja suuren paneelin muottien. Pienet suojat ovat erittäin käteviä, jos haluat täyttää epätavallisen korkeuden seinät tai sarakkeet.

Esimerkiksi, kun on olemassa joukko suuria muottilevyjä 3,0 m, ja sinun on täytettävä seinä, jonka korkeus on suurempi.

Suositukset käytöstä

Jos rakennat vain aidan suoraa perustetta, niin ei ole erityisiä suosituksia - rakenna!

Jos esineessäsi on paljon seiniä, kulmia, kierroksia ja useita rivejä pienten paneelilaitteiden korkeutta, lue huolellisesti ehdotettu askel askeleelta kokoonpanojärjestelmä ennen asennustöiden aloittamista!

Järjestelmässä on arkki, jolla on sovittu tekninen tehtävä (betoniseinät) ja useita levyjä, joissa on kaikki suojukset tasoitettuina järjestelyinä. Jokainen kaaviossa oleva suojus on mitoitettu ja merkitty. Joskus suojien välillä on piirejä, jotka on merkitty piirustukseen sanalla "rako", johon puusta kiinnitetään levy tai puu. Nämä lisäosat ovat välttämättömiä, jotta ne täyttävät täysin seinämien koon.

Pienten paneelilaitteiden rakentamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Suojukset on yhdistetty toisistaan ​​erityisellä iskunlukolla käyttäen yksinkertaista vasaraa. Minkään muun erikoistyökalun käyttöä tarvitaan. Kytkeytyy vastakkaisten suojusten kanssa puristusruuveja käytettäessä. Seinämän pystysuunta on tukipyörät. Lisäksi suojat kohdistavat palkin, jos haluat antaa korkeuden yli 3 metriä.

On suositeltavaa aloittaa asennus kulmapaneelien asennuksella. Ne kiinnittyvät vierekkäiseen kilpiin. Tällaisen liitännän jälkeen kulmasuojalla liitos ei laskeudu ja voit tarkistaa lineaariset etäisyydet kaikkien kulmien ja diagonaalien välillä. Jos kaikki on kunnossa, jatka telakoita edelleen.

Pienen muottien edut

 • Helppo - kaikki järjestelmän osat voidaan asentaa, kuljettaa, ladata käsin.
 • Universaalisuus - mihin tahansa järjestykseen ja asemaan.
 • Yksinkertaisuus - kaikki mitä tarvitset on vasara.
 • Yhteensopivuus - ei ole liikaa, suojakotelon pinta-ala melkein sama kuin seinien pinta-ala.
 • Työnopeus - 2-3 työntekijää ilman tarvikkeita kerää noin 100 m2 päivässä.
 • Yhteensopivuus - mahdollisuudet telakointiin suurimpien valmistajien (Doc, Peri, Agrisovgaz, Gamma, Mekos, Betoform jne.
 • Rahaa säästyy kaikessa (nosturilla, asetetuilla alueilla, monoliittisten töiden ajan jne.)

Toimitamme muottirakenteita Voronezhin ja Voronezhin alueella (Anna, Bobrov, Borisoglebsk, Boguchar, Kalach, Liski, Novovoronezh, Ostrogozhsk, Pavlovsk, Ertil, Rossosh jne.).

Toimitamme myös laitteita Kurskille, Lipetskille, Belgorodille, Stary Oskolille, Orelille ja Tamboville.

Alumiinimuottien käyttöominaisuudet

Monoliittinen rakentaminen on vauhdittunut - nyt ja maanrakennukset rakentuvat usein tähän tekniikkaan. Kyllä, ja luotettavan betonin perustana ei ole vielä tullut esiin. Tällöin myös muottien kysyntä on kasvanut, mutta se on sellainen, että se täyttää kaikki kestävyysvaatimukset eivätkä pelota hintoja. Ja rakentamispalveluja tarjoavat yritykset ovat kiinnostuneempia suuresta varastojen vaihdosta menettämättä ominaisuuksiaan.

Ominaisuudet ja ominaisuudet

Alumiininen muotti oli kaikilta osin kunnossa. Tuomari itsellesi:

1. Vahva voima, jota voidaan käyttää suurien esineiden rakentamiseen ja kestää kymmenien ratkaisukuutioiden painetta.

2. Helppo, jonka avulla voit työskennellä sen kanssa ilman erikoislaitteiden osallistumista.

3. Kestävä, koska se ei aiheuta syövyttävää kulumista ja sitä voidaan käyttää noin 300 sykliä varten - vain vanerinpaneelit muuttuvat vain ajoissa.

Tietenkin alumiinilaatikkoa ei voida verrata teräksen lujuuteen, ja se on alttiimpi muodonmuutoksille. Täällä vain ensimäinen haitta on kompensoitu enemmän sopivalla hinnalla, kun taas toinen voidaan poistaa toimivaltaisella suunnittelulla.

Laite ja mitat

Alumiini, kuten muut muottipesät, on koottu vaaka-, pysty- ja kaltevista elementeistä. Suojukset ovat pääsääntöisesti pitkänomainen suorakulmainen muoto. Runko ja poikkipalkit hitsataan argonilla alumiiniosastoista.

Ripojen nousu säilyy 290 mm riippumatta kehyksen leveydestä. Suuret elementit (800-1200 mm) ylä- ja alareunassa vahvistetaan lisäksi T-muotoisilla hyppyillä. Näin varmistetaan kilpien jäykkä laskeutuminen pystysuoraan.

Rakenteellinen muotti on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

1. Seinien ja pylväiden muottipinta eli lineaarinen ja puolikiiltymäinen muoto - tällainen sarja riittää lähes minkä tahansa monimutkaisuuden kohteen rakentamiseen.

2. Universal - suosituin tyyppi. Voit hallita yhtä säädettävän leveyden suojusta eri kohteissa. On parempi vuokrata tällaisia ​​tuotteita.

3. Palkki - käytetään lattiapinnoitteiden ja kattopalkkien kaatamiseen. Mutta useimmin käytetään neliöosan sarakkeiden muodostumista.

Erillinen rivi sisältää kulmaelementit, saranoidut ja ylimääräiset paneelit, jotka varmistavat muotokokojen täsmällisen yhteensopivuuden ja kohteen suunnitteluparametrit. Doborin korkeus valitaan 60, 120, 150 ja 270 cm leveysstandardeista.

Seinälevyt ovat saatavana kolmessa kokoluokassa:

1. Pieni paneelilauta käytetään useimmiten perustustyöhön tai lisäelementtiin, koska sen mitat eivät ylitä 1000x1500 mm.

2. Keskitaso - välimuoto, jonka eri valmistajilla voi olla omat.

3. Alumiinisen suuren paneelin muotti on suosituin vaihtoehto, jonka pinta-ala on 0,9 m2 ja korkeus noin 3 m. Se on kätevää käyttää sitä, jos haluat täyttää suuret kuurot pinnat. Tällöin paneelien määrän väheneminen lyhentää kokoonpanoaikaa.

Etulevyjä käytetään laminaattikalvona - niiden (liikevaihto enintään 80 sykliä) tai muovipinnoitteella (250).

Alumiiniprofiilin vahvuuden ja sen alhaisen painon yhdistelmä mahdollistaa metallien muottien käytön matalissa rakennuksissa puulautojen sijaan ja suurissa teollisuuslaitoksissa. On kuitenkin kannattavaa rakentaa hyvin pieniä taloja tai säätiöitä tällaisten sarjojen avulla. Alumiininen rakennemuotti ei sovellu vakaviin rakenteisiin, kuten tunneleihin ja siltoihin, vaan jo sen muovisten ominaisuuksien vuoksi.

Moduulien kokoonpano suoritetaan suoraan rakennustyömaalla sarjan mukana toimitetulla kaaviolla. Asennus on sallittu sekä kentällä, jos säätiö toimii, ja valmiilla betonipinnoilla.

 • liitä suojat haluttuun kokoiseen korttiin;
 • yhden mallin kokoaminen ja elementtien kiinnittäminen epäkeskollisilla lukoilla (vähintään 3 kpl / pm);
 • lävistys, tukitanko ja tukijalat;
 • sulautettujen suojien asennus uraan.

Alumiinikustannukset, vaikka ne näyttäisivät suurilta ensi silmäyksellä, ovat taloudellisesti perusteltuja. Rakenteiden valtava voimavara, joka ei vahingoita lujuusominaisuuksia, tarjoaa heille nopean takaisinmaksun. Ja epävarmuus korroosiota aiheuttavasta kulumisesta antaa takuun siitä, että vuokrattu alumiinilaippa ei häviä.

Tästä syystä yritykset ja yksityiset ryhmät käyttävät laajasti tällaisia ​​rakenteita, ja tuotantolaitokset eivät pelkästään tarjoa tuotteita vaan myös oma "puisto" vuokrataan. Yksittäiskäyttöön tarkoitettu yksityinen rakentaja on kaksi kertaa halvempaa kuin uusien tuotteiden osto.

Alumiiniseinä muottiin. Osta alumiinilaatat Voronezhissa. Muottien vuokraus

LLC Everest-Stroy tarjoaa alumiinilaatikoiden myyntiä ja vuokrausta. Voit myös ostaa meiltä muunnelmia.

Voit selvittää alumiinilaatikoiden kustannukset hinnoista tai napsauttamalla linkkiä: "Alumiinimuottien hinta"

Alumiiniseinämuotti on yleinen muottirakenne monoliittiselle kotelorakenteelle ja betonirakenteiden asentamiseksi asuntotuotantoon, teolliseen käyttöön ja siviilikäyttöön.

Alumiinimuotti koostuu modulaarisista runkosuojista.

Runko on valmistettu erittäin tarkkista profiileista, joiden paksuus on 140 mm. Laattoja käytetään laminoidulla vedenkestävällä vanerilla, jonka päät on suojattu alumiiniprofiililla ja tiivisteellä.

Alumiinilautatöiden vuokrausolosuhteet on esitetty osiossa "Laitteiden vuokraus" linkillä: "Alumiinilaitteiden vuokraus"

Alumiinilaatikoiden tekniset ominaisuudet:

 • Suojusten suurin korkeus: 3,3 m
 • Betoniseoksen paine: 80 kPa
 • Rakennustelineen suurin sallittu kuorma: 180 kg / m2
 • Taipuma: enintään 1/400 span
 • Suoja (vaneri) kannen liikevaihto: enintään 80 sykliä (40 sykliä kummallakin puolella)
 • Suojaryhmän liikevaihto: enintään 300 sykliä
 • Keskimääräinen paino 1 m2 alumiinisuojus: 35 kg


Alumiiniprofiilien komponentit on valmistettu suuritehoisesta teräksestä. Alumiinipaneelien rakenteet on suunniteltu betoniseoksen paineeksi 80 kPa. Levyt voidaan yhdistää pystysuorissa ja vaakasuorissa asennoissa paneelissa, joiden koko ja kokoonpano on mahdollista.

LLC Everest-Stroy tarjoaa seuraavia tyyppisiä muottipaneeleja:

 • yleismuotoiset suojakalvot
 • Lineaariset suojaverkot (perus- ja ylimääräiset)
 • muottien kulmakortit
 • muottien saranapaneelit

Erilaisten alumiiniprofiilien koot mahdollistavat optimaalisen valintaa mihinkään esineisiin:

 • kilven korkeus: 0,6; 1,2; 2,5; 3.0; 3,3 m;
 • kilven leveys: 0,25 - 1,1 m.

Taulukossa on suosituimpien muottipintojen mitat ja likimääräinen paino.

Alumiiniset muottilevyt eivät ole standardikokoisia.

Alumiiniseinämän pääkilven mitat ja paino:

3,3 m korkeat kilvet

Suojuksen korkeus 3,0 m

2,5 m korkeat kilvet (lisä)

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

Lineaariset muottipaneelit

Yleismatot (CB)

Kulmat muottipaneelit

Nivelletyt paneelit (S)

Seinälevyt on valmistettu primaarialumiinista (luokka A-7). Alumiiniprofiilien tuotanto tapahtuu Venäjällä itävaltalaisissa ja italialaisissa laitteissa.

Seinätaso voidaan asentaa erillisin suojuksin tai esiasennetuilla paneeleilla. Kun asennetaan muottipaneeli, on asennettava muottipaneeleja yhdistävät nastat.

Alumiinilaatat vastaavat luokan 1 GOST 52085-2003 mukaisia.

Mitä muotoiluun: tehokkaimmat ratkaisut

Muottirakenne on tärkeä elementti rakennuksen säätiön rakentamisessa. Alustan vahvuus, mutta myös kodin mukavuus sekä rakenteen kestävyys, riippuvat laatikon laadusta. Samalla eri muotojen muodot eroavat monesta ominaisuudesta, joten on tärkeää valita oikea rakenne.

Materiaalit pohjamateriaalille

Monien rakennusten perustana on monoliittinen betonirakenne. Tällaisen rakenteen luominen mahdollistaa muottien muodon, joka on muoto, johon betoniliuos kaadetaan kiinnittämiseen. Sen tuottamiseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja, joista kullakin on omat asennuksensa ominaisuudet.

Puiset kilvet ovat suosittu ja haluttu muottimateriaali.

Säätiön täyttömuodolla on oltava optimaaliset parametrit, joihin pohjan kantavuus riippuu. Rakennusmuodon menetelmä määräytyy työn käyttämää materiaalia käyttäen.

Muoviset muotit säätiölle

Korkealaatuinen muovimuotti on polypropeenin suojus - komposiittimateriaali, joka kestää ultraviolettisäteilyä, kosteutta, lämpötila-ääripäitä ja muita ilmastollisia tekijöitä. Tällaiset kilvet painavat keskimäärin 22 kg, joten ne voidaan kuljettaa helposti ja asentaa toisiinsa. Muovilevyt kestävät betonin seoksen painetta, joka ei ylitä 60 kN / m 2. Valmistajat tuottavat osia, mukaan lukien useita eri elementtejä, jotka ovat helposti yhdistettävissä. Yksi sarja kestää jopa 100 täyttöä säästä.

Muovimuottien kiinnittäminen on hyvin yksinkertaista

Muovisuojukset voivat olla irrotettavia tai irrotettavia. Tietyn vaihtoehdon valinta riippuu säätiön tyypistä ja muista tekijöistä. Esimerkiksi monoliittiselle perustukselle käytetään usein pysyvää muottirakennetta, joka betonin kiinnittymisen jälkeen tulee osa seinää, saraketta tai muuta rakennuselementtiä. Tällaisten tuotteiden asennus on varsin yksinkertaista, koska levyillä on tasainen pinta ja jäykisteet ulkona. Kaikentyyppisiä muovimuottiosia voidaan yhdistää muiden materiaalien, kuten vanerin tai metallin, rakenteisiin. Eri materiaalien käyttö mahdollistaa minkä tahansa halutun lomakkeen luomisen.

Ulkoiset jäykisteet tekevät suojukset kestäviksi, joten muovimuotti ei tarvitse sivuseinämiä

Muovisen muottiyksikön teknologia on melko yksinkertainen. Asennuksen päävaiheet ovat seuraavat:

 1. Rakennuspaikan tyhjennys ja tasoitus.
 2. Muottielementtien sisäpinnan puhdistaminen.
 3. Asennustason taso kiinnittyy maaperään.
 4. Suojusten kytkentä erikoismekanismilla, kiinnitys - erikoispulttien asennus halkaisijaltaan 1,7 cm.

Muoviset muottipaneelit on kytketty käyttäen erityisiä kytkentäpultteja, joiden läpimitta on 17 mm

Muovisuojusten tai radiaalisten elementtien asennus on mahdollista sekä positiivisten että negatiivisten lämpötila-indikaattoreiden avulla. Jälkimmäisessä tapauksessa on tärkeää olla varovainen, koska muovi tulee hauraaksi, joten betoniseos on esilämmitettävä. On syytä harkita, että muovimuotti ei vaadi voitelua, toisin sanoen emulsolin käyttöä. Betonin kiinnittämisen jälkeen irrotettavat elementit on helppo poistaa, mutta ne on puhdistettava seoksen jäännöksistä.

Alumiinimuotti

Monoliittisten rakenteiden ja perustusten rakentamiseen käytetään usein alumiinilevyjä, jotka ovat erilaisten kilpien. Ne koostuvat kannesta ja kehyksestä, jossa on jäykkyydet. Alumiinisuojuksen korkeus ovat reikiä, joita tarvitaan solmun kiinnittämiseen. Ne on vahvistettu lisää kartiomaisilla tai putkimuodoilla. Rungoilla on myös reikiä, jotka toimivat tukien ja tukirakenteiden asennuksessa. Tämä paneelien rakenne takaa luotettavan kiinnityksen muottiin säätöä varten ilman, että parametrit muuttuvat betonin jälkeen.

Alumiiniset muottipaneelit kiinnitetään myös siteillä

Alumiinisen muottirakenteen suunnittelu harkitaan ja se mahdollistaa tuotteiden helppokäyttöisyyden. Tuotteella on seuraavat tekniset ominaisuudet:

betoniseoksen suunnittelupaine on 80 kPa (8 t / m2);

suurin kuormituksen poikkeama ei ylitä 1/400: ta;

yksi neliömetri muottiin painaa keskimäärin noin 30 kg;

 • kehys käänne on noin 300 kertaa.
 • Liimauksen vähentämiseksi alumiiniprofiilin sisäpinta, joka on kosketuksissa betoniin, vaatii voitelua. Käytetty työkalu ei saisi aiheuttaa metalli-korroosiota, liuottaa veteen ja tunkeutua syvälle betonikerrokseen. Tärkein valintakriteeri on seinämän ja betonin välisen tarttuvuuden väheneminen. Voiteluaine alumiinimuodossa säätiölle tai muille rakenteille on helppo käyttää eikä aiheuta lisävaikeuksia työhön.

  Teräsrakenteet

  Rakennusteollisuudessa kysyntää on metallin muotoilu, jota edustavat alumiini- ja teräsrakenteet. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa on suurempi lujuus, kestävyys ja luotettavuus verrattuna vähemmän käytännölliseen alumiinista. Teräsmuotin etu säätöön on seuraava:

  • elementtien tarkka geometria varmistetaan teräksisten osien jäykkyydellä;
  • teräksen avulla voit täyttää minkä tahansa paksuuden seinät ilman teknisiä häiriöitä ja vaurioita rakenteesta;
  • profiilin jäykkyys ei vaadi runsaasti kiinnittimiä yksikköä kohti;
  • Käytetään vain kahdentyyppisiä kiinnittimiä - kiilamekanismi ja tasoituspultti.

  Laadukas teräsmuotti koostuu nurkkaelementeistä, lineaarisista ja saranoitetuista suojista, kiilaturvat, kaarimaiset osat. Pakkaus sisältää myös kaksiportaiset telineet ja telineen telineet.

  Teräselementit on helppo asentaa ja antaa tarkan perustusgeometrian.

  Voima antaa sinun käyttää sitä monta kertaa. Jokaisen asennuksen yhteydessä tarvitaan vain uusia tarvikkeita, esimerkiksi muoviset pistokkeet, pidikkeet, kartiomaiset pistokkeet. Teräselementtien asennus toteutetaan rakennettavan esineen projektin mukaan.

  Puutavaranmuotti

  Yksinkertaisin, edullisin ja helppokäyttöisin vaihtoehto on puumateriaali. Tätä varten voidaan käyttää levyjä, OSB-levyjä ja lastulevyä. Muodon kiinnitys kunkin materiaalin materiaaleista on erilainen ja siksi on tarpeen hallita tekniikka ennen rakentamista. Esimerkiksi leikattujen levyjen muotti on budjetti ja yksinkertainen vaihtoehto, jolla on seuraavat ominaisuudet:

  • levyn vähimmäispaksuus on 25 mm, ja 40-45 mm: n paksuiset elementit ovat välttämättömiä leveälle pohjalle;
  • Puulaji voi olla mikä tahansa, mutta levyjen on oltava vahvoja, kestämään betoniseoksen vaikutuksen;
  • lomakkeiden kokoaminen, asentaminen ja kiinnittäminen kortilta kestää kauan;
  • elementit kiinnitetään yhdessä kynsien kanssa, voitelu vaaditaan muottiin ja sivutukeen.

  Muottipaneeleilla ei pitäisi olla merkkejä hajoamisesta, sillä betonin kiinnityksen laatu riippuu muodon lujuudesta.

  Kun asennat puurakenteita, tarvitaan lisätukea.

  Lastulevyn tai OSB-levyt ovat yksinkertaisempia asentaa, koska ne antavat nopeasti luoda betonin kaatopaikan. Elementit kiinnitetään toisiinsa puupalkkien avulla, joiden leikkaus on 40 x 40 mm. Lastulevyn tai OSB-levyjen paksuuden tulisi olla 18-21 mm, ja erityisen suurille rakenteille käytetään 40 mm: n paksuisia levyjä.

  Vaneria käytetään usein myös muottiin. Materiaalivaatimukset ovat samat kuin lastulevyssä tai levyissä. Paksuuden tulee olla vähintään 18 mm. Laminoitu vaneri voidaan käyttää irrotettavaan käyttöön, koska se kestää useita käyttötarkoituksia.

  Vanerin muotti on helpompi tehdä kuin levyt

  Vaneri-, lastulevy- tai OSB-levyjä kiinnitetään pultilla laattojen päälle ja tukipalkit asennetaan rakenteen sivuille. Asennuksen yhteydessä on tärkeää tarkistaa rakenteen tasaisuus, koska tulevan perustan laatu riippuu siitä.

  Video: OSB-suojien valmistelu

  Tiilimuotti

  Vain kiinteä muotti on tehty tiilistä. Tässä tapauksessa malli on tiilen-betonikiinnitys. Erityisen tärkeää on tällaisen säätiön perustan asianmukainen valmistelu. On tarpeen tasata kaivon pohja, kaataa kerros hiekkaa ja soraa noin 30 cm: n paksuiseksi, kostuttaa ja tiivistää materiaalia. On tärkeää luoda kiinteä ja tasainen pohja, johon tehdään sementin vahvistaminen. Seuraava on tiilien sijoittaminen kaikkien tekniikan sääntöjen mukaan.

  Tiilimuotti on valmistettu kahdesta rivimuodosta, jonka välissä on betonia tai täynnä raunioita

  Tiilimuotti ei ole irrotettava ja on siksi optimaalinen luoden luotettavan perustan seinille, joka ei tarvitse ylimääräistä vuorausta. Tämä johtuu siitä, että rakentamiseen käytetään usein punaista tiiliä, joka ei menetä estetiikkaa säätiön asennuksen jälkeen.

  Kertakäyttöinen pahvimuotti

  Sarakkeiden tai paalujen luominen käyttää usein pahvilaatikoita, mikä on yksinkertainen ja budjettivaihtoehto. Valmis muoto on valmistettu materiaalin monikerroksisella käämityksellä erikoisakselilla, jonka tuloksena ne muodostavat melko jäykkiä ja kestäviä tuotteita. Tuotantoprosessissa pahvi on lisäksi kyllästetty polymeeriyhdisteillä, jotka parantavat lomakkeiden luotettavuutta.

  Kartongin muodot - talousarvio ja käytännöllinen vaihtoehto paalujen luomiselle

  Materiaalin alkukyvystä huolimatta pahvi esitetään useissa versioissa:

  • Neliön tai suorakaiteen muodot sopivat sarakkeiden luomiseen. Ne on helppo taittaa kuljetusta varten ja kestää betonin paine jopa 60 kN;
  • pyöreän osan tuotteita pyytävät sarakkeiden ja paalujen rakentamista. Muotti on helppokäyttöinen ja voit luoda luotettavia tukia eri halkaisijoille.
  • elementit, joilla ei-vakio-osuuksilla on tilaus, samalla kun tällaisten lomakkeiden tekniset ominaisuudet säilyvät.

  Kartonkituotteet - innovaatio rakennusmarkkinoilla. Samanaikaisesti materiaali on kysyntää ja osoittautunut tehokkaaksi erilaisten mallien luomiseksi. Ennen betonin kaatamista, pahvilaatan on voiteltava siten, että valmistettujen osien kovettumisen jälkeen se voidaan helposti irrottaa. Asennukseen liittyy usein betonielementtien vahvistaminen, mikä vahvistaa tulevan rakenteen vahvuutta.

  Video: pahvin muottipylväät

  Muottien voiteluaineiden tyypit

  Pääasiallinen tarkoitus voiteluaineiden käyttämiseksi erilaisissa muottipesuissa on estää betoniseos lujasti tarttumasta materiaaliin, josta muotti valmistetaan. Tämä on välttämätön helpottamaan irrotettavien muottien purkamista, joka toteutetaan sen jälkeen, kun betoni on täysin kiinnitetty. Voiteluaineiden käytön ansiosta säätiön geometrinen muoto säilyy ja sen pinta muuttuu mahdollisimman tasaiseksi. Tämä johtaa viimeistelykustannusten pienentymiseen, rakennuksen perustan laatuun ja kestävyyteen.

  Kun käytät materiaalia muottiin muovia lukuun ottamatta, tarvitset voiteluainetta

  Voiteluaineissa on joukko vaatimuksia, jotka tähtäävät rakentamisen korkeaan tehokkuuteen:

  • Rasva ei saa jättää öljymäisiä tahroja betonipinnoille. Poikkeukset ovat tapaukset, joissa betonirakenteet on peitetty maalla, joka on peitetty vedeneristämällä;
  • aine ei saisi vaikuttaa betonin lujuuteen, koostumukseen ja tiheyteen;
  • voiteluaineen koostumuksessa ei saa olla haihtuvia komponentteja, jotka haittaavat ihmisen terveyttä;
  • työkalu on pidettävä pystysuorassa tai vaakasuorassa pinnassa vähintään 24 tuntia.

  Voiteluaineiden toiminta perustuu koostumukseltaan rasvahappojen läsnäoloon, jotka muodostavat suojakalvon käsitellylle pinnalle. Tämän seurauksena irrotettava muoto on helppo purkaa ja betoni säilyttää korkean pinnan laadun.

  emulsol

  Lomakkeiden käsittelyyn käytetään usein öljyseoksia "Emulsol EX-A" ja "Emulsol IM". Ne tarjoavat sileän betonipinnan poistamalla muodon, ilman huokosia ja reikiä sekä helposti irrottamalla laitetta. "Emulsolan" koostumus sisältää korroosionestoaineita, mineraalityyppisiä öljyjä, emulgointiaineita. Aineiden suhteellisesta suhteesta johtuen voiteluaineella on vähäinen palovaara eikä se ole vuorovaikutuksessa betoniseoksen lisäaineiden kanssa.

  Betonipinta voiteluaineen ja ilman sitä

  "Emulsol" tarjoaa vettä hylkiväominaisuuksia, mikä estää kosteuden vaikutukset perustuspohjaan. Työkalua käytetään maalisuihkulla tai harjalla. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen suurien pintojen käsittelyyn, ja harja sopii varojen käyttämiseen pienelle alueelle.

  Muodosta öljy

  Mahdollisuus muodostaa ohut kalvo pintoihin on välineet, joihin kuuluvat kivennäisöljyt. Niistä TiraLux ja TiraMin ovat kysyntää. Niitä ei laimenneta vedellä, niillä on läpinäkyvä väri, jossa on vähäinen yellowness, eivät vaikuta betonin sävyyn. Sovellukseen kuuluu erikoisruisku tai ruiskupistooli. Harjaa voidaan käyttää pienen alueen pinnoille, mutta voiteluainekerroksen paksuus ei saa olla yli 0,3 mm.

  Valmistajat tuottavat rasvaa eri pakkauksissa

  Kivennäisöljypohjaiset tuotteet ovat turvallisia ihmisten terveydelle ja niitä voidaan käyttää asuinrakennusten rakentamisessa. Kaikille laatutuotteille, joita on käsiteltävä muottiin, on ominaista vähäinen paloriski.

  Vesipohjaiset tuotteet

  Voiteluaine, joka sisältää öljyjä, muodostaa ohuen kalvon, joka antaa vedenpitävyyden ja suojaa betonia. Yksinkertaisempia aineita on kuivassa jauheessa, jotka liuotetaan veteen. Niillä on alhainen hinta, niitä käytetään samalla tavalla kuin öljy, eli spray. Vesipohjaisten tuotteiden tärkein ero on heikko tehokkuusaste ja se, että ne eivät käytä karkeista materiaaleista valmistettujen muottien, kuten levyjen, käsittelyyn.

  Ruiskutus on tehokkain murskainvoidemenetelmä.

  Vesipohjaiset tuotteet sisältävät jauhemaisia ​​komponentteja, jotka ovat hyvin liukoisia veteen. Ratkaisun valmistelu on helppo toteuttaa, kun olet tutkinut pakkauksen ohjeita.

  Video: Voitelu kohdistetaan ruiskutuskoneella

  Erilaisten materiaalien muotti on erilainen asennustekniikassa, teknisissä ominaisuuksissa ja muissa ominaisuuksissa. Ennen rakennuksen rakentamista on tärkeää määritellä käytettyjen lomakkeiden paras materiaali, koska betonirakenteen laatu riippuu siitä.

  Säätömuotti - tyypit ja asennusmenetelmät

  Yksityisten talojen rakentamisessa usein tehdään monoliittisia perustuksia, koska ne ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​ja taloudellisesti edullisia. Ja säätiön suojamoduuli tässä tapauksessa on yksinkertaisesti välttämätöntä.

  Paneelin muotti on tilapäinen muoto, jossa betoni hankkii voimaa ja nimettyä muotoa. Harjataso vaihtelee materiaalin, toimivuuden ja muiden kriteerien mukaan.

  Rakennustuotteen mukaan voidaan jakaa:

  Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

  Taittamalla - irrotettava muotti ja irrotettava. Kiinteä muotti on valmistettu polystyreenivaahdosta tai vaahdosta, polyuretaanivaahtoa. Käytetään myös metallilevyjä, joissa on erittäin jäykkää kylkiluita. Kiinteiden muottien käyttö vähentää rakennuskustannuksia osittain, koska se ei vaadi asennuksen ja purkamisen kustannuksia.

  Materiaali jaetaan seuraavasti:

  Toiminnallisuutena - puutavara seiniin, pohjaan, päällekkäin, pylväät ja muut mallit.

  Muovimuotti

  Irrotettava muotti on betonin kovettumisen jälkeen poistettu ja se voidaan tarvittaessa järjestää uudelle betonisointialueelle ja betoniin ei-irrotettaville jäämille, ja se muuttuu tuotteen lisäominaisuukseksi, mikä lisää sen lujuutta. Metallien ja puisten muottien ohella laajoja ja pienikokoisia muovilaatikoita on viime aikoina käytetty laajalti.

  Muovisen muotin kevyt ja kestävä rakenne koostuu 1210x605 mm: n mittaisista suojista, joita yksi henkilö voi helposti kiinnittää käsin.

  • lukkojen - kiinnittimien,
  • UV-kestävä ABS-muovi,
  • muotti kestää 100 käyttökertaa
  • se on helppo puhdistaa juuttunut betoni avulla rätit ja vesi,
  • ei tarvitse voitelua ennen betonin kaatamista.

  Muovimuottien avulla on mahdollista rakentaa korkeintaan 3 metriä korkeita monoliittisia rakenteita, joissa käytetään metallisia sauvoja pohjan vahvistamiseksi.

  Alumiinilevyt

  Alumiinilaatat ovat paljon harvinaisempia rakennustyömailla kuin teräksellä tai puulla. Syynä tähän on se, että alumiinilaatat eivät ole yhtä kestäviä kuin teräs ja suurissa kuormissa nopeasti menettää geometrinen muoto. Jos teräsmuottien muotoja voidaan korjata ja antaa heille haluttu ulkoasu, alumiinilaatat eivät korvaa.

  Alumiinisen muottien tärkein etu on sen kevyt paino ja epätodennäköisyys korroosiota varten.

  Alumiinimuotti koostuu muovista, puusta tai kosteutta kestävästä vanerista valmistetuista suojapeitteistä, jotka on kehystetty alumiiniseoksesta. Materiaalipakkauksessa on suojien lisäksi erilaisia ​​kiinnitysosia, kiinnityslukkoja, telineitä betonimassojen vastaanottamiseen ja asentamiseen sekä muihin yksityiskohtiin.

  Laattarakenteissa on lisäksi suojat ja kehykset, ruuviliitokset, palkit ja haarukat, joihin ne on asennettu.

  Suojaverkko

  Teräsrakenteella on paljon etuja verrattuna alumiiniin, puupaneelilaudan muottiin ja muoviin. Se on valmistettu suuritehoisesta galvanoidusta teräksestä tai jauhemaalattu elektrolyyttämällä, sillä on hyvä kestävyys muodonmuutokselle ja kantavuudelle. Erityinen pinnoite luotettavasti suojaa sitä korroosion vaikutuksilta ja edistää hyvää puhdistusta betonimassasta.

  Teräsprofiilikehys on varustettu laminoidulla vanerilla, jopa 18 mm: n paksuisella tai kosteudenkestävällä muovimateriaalilla peitetyllä vanerilla.

  Precast-suojamoduuli kootaan yksittäisiltä suojilta eri tasoilla, sekä vaakasuorassa että pystysuorassa. Teräsmuottien monipuolisuus antaa sinun käyttää sitä rakenteiden valmistukseen eri tarkoituksiin.

  Jotkin muotityyppisten levyjen sisäpuolelle voidaan sijoittaa kouru, joka on järjestetty lukkojen "Pekomo" asennusta varten. Näiden lukkojen avulla suojat eivät ole vain toisiinsa liitettyinä, vaan ne ovat myös kohdakkain sekä vaakasuorassa että pystysuorassa.

  Teräsmuottipaneelien vaihdettavuus mahdollistaa seinäpaneeleiden, lattian ja muiden rakenteiden valmistuksen.

  Kokoonpannut - kokoontaitettavat pienpaneelit

  Melkoshchitovaya-muotti on valmistettu 3 kV: n muottipellikokoilla. m ja painaa jopa 50 kg, mikä mahdollistaa sen asentamisen ja uudelleenjärjestelyn manuaalisesti. Suojukset kiinnitetään lanka- tai erikoiskiinnikkeillä. Pieni paneeli on koottu merkintäpiirustusten mukaisesti.

  Pienten paneelilaitteiden rakenne koostuu monista eri teräskehyksistä, jotka on täytetty suojuksilla:

  Muottipaneelien kiinnitys ja rullatus suoritetaan teräsrungolla hitsatuilla erikoisnosturisilmukoilla, jotka mahdollistavat suurien muottiyksiköiden uudelleenjärjestelyn nostureilla ja muilla nostomekanismeilla.

  Kun rakennat yksittäistä taloa tai muuta kertaluontoista esinettä pienen tilavuuden omaavien monoliittirakenteiden rakentamiselle, ei ole järkevää ostaa suojamoduulia. Se on helpompaa ottaa se yrityksiltä, ​​jotka tuottavat suojamuotojen, mutta vuokraaminen on paljon kannattavampaa kuin tehdä se itse.

  Tehdasvalmisteiset suojamitat on mitoitettu mittapätevyyden, betoniseoksen paineen vastustuskyvyn ansiosta ja tarjoavat siten korkealaatuisia monoliittirakenteita.

  Tällaisten muottien avulla säästät aikaa, mikä johtaa lopulta pienempiin rakennuskustannuksiin.

  Vuokrattu suljetun muottitarran hinta riippuu ensisijaisesti siitä ajankohdasta, jona se on otettu. Vuokrasopimusta tehtäessä asiakas voi luovuttaa talonsa luonnoksen rakenteilla ja muuraustyöntekijä laskee, kuinka monta suojia ja muita osia tarvitaan tässä rakennuksessa.

  Alumiininen muottirakenne monoliittirakenteelle

  Kokoontaittuva alumiinilaminaatti on monikäyttöisten paneelien monipuolinen rakenne, joka on suunniteltu monoliittirakenteiden nopeaan rakentamiseen. Hitsattu runko on korkean lujuuden omaavasta alumiiniprofiilista valmistettu suljettu silmukka, kalvot toimivat jäykisteinä, kansi on valmistettu tiivistetystä laminaattilevystä. Paneelien kokoonpano ja mittasuhteet ovat hyvin erilaisia, joten voit muodostaa monimutkaisen muotin. Tämä järjestelmä on suosittu kuljetuksen ja asennuksen helppouden vuoksi, sen käyttö nopeuttaa työnkulkua nopeammin.

  Suunnittelusta riippuen on ehdollinen jakautuminen: lineaariset, universaalit ja kulmaiset alumiinityypit. Jälkimmäiset ovat sisäisiä ja ulkoisia, suorakulmaisia ​​ja saranoituja. Tarvittaessa kulmat tehdään tavallisista lineaarisista (seinästä) alumiinipaneeleista, jotka sijaitsevat 90 ° kaltevuudella ja tiiviisti yhteen toisiinsa. Erikseen eristetyt ovat ylimääräiset muottielementit, joita käytetään rakennetun rakennuksen koon määrittämiseen määritettyihin parametreihin.

  Käyttötarkoituksesta riippuen ne on jaettu: seinään, sarakkeisiin, kattoon ja yleiskäyttöön. Erilaiset erityispiirteet: monimuotoisuus ja formaattien korkea tarkkuus. Toisaalta alumiiniprofiilien seinämän muotti, joka on mitoitettu, on jaettu pienikokoisiin, keskikokoisiin ja suurikokoisiin levyihin. Ensimmäiset eivät ole kovin kysyttyjä, mutta jos rakennat monimutkaisen kokoonpanon, et voi tehdä niitä ilman. Suuren seinämän muottien korkeus on 2,3-3 m, kun tällaisia ​​mittoja käytetään, ei tarvita muita elementtejä.

  Monoliittirakenteiden rakentamisessa välttämättömiä: kaikki korkeuden omaavat raudoitetun betonin rakennukset, pylväät ja väliseinät. Alumiinista valmistettu muotti tarkoittaa varastointilaitteita, asennetaan ja poistetaan suoraan rakennustyömaalla ja sopii toistuvaan kokoonpanoon. Soveltuu yksittäisten ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Korkeissa korkeuksissa sijaitsevissa rakennuksissa käytetään kevyitä alumiinikehyksiä, mutta matala massa sallii niiden siirtämisen manuaalisesti ilman nosturia. Rakennettaessa siltoja, tunneleita ja arkkitehtonisia rakenteita raskailla kuormilla on kuitenkin asennettava raskas kilvet, joilla on suurempi kantavuus.

  Perusparametrit

  Tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet:

  • Suunnittelupaine tilastollisella kuormituksella 8 t / m2 (80 kPa).
  • Liikevaihto: suurikokoisten muottien runko 300 sykliä, pienikokoinen - 200, vanerilaatta - 80-90.
  • Alumiiniprofiilin taipuminen maksimikuormituksella - enintään 1/400 span.
  • Keskimääräinen paino 1 m2 on 30 kg, suurin - 36.

  Liitettävien muottien edut ja haitat

  Edut sisältävät:

  1. Taulujen geometrian yleisyys ja monimuuttujakäyttö.
  2. Alumiiniprofiilin vähimmäispaino mahdollistaa työskentelyn ilman nosturia.
  3. Mahdollisuus käyttää rajoitettua tilaa.
  4. Rakenteiden yksinkertaistaminen ja purkaminen.
  5. Käytä kestävyys.
  6. Alumiinin korkeat korroosionestot.
  7. Pitkä käyttöikä.
  8. Sileä ja laadukas seinäpinta, joka ei vaadi lisäkäsittelyä.
  9. Käyttö lämpötiloissa ja sääolosuhteissa.

  Suurin haitta on muotojen korkeat kustannukset: sitä paksumpi profiili, sitä kalliimpi se on. Haittoihin kuuluu myös kehysten alhainen vastus muodonmuutoksiin ja tarve puhdistaa suojukset betonista. Alumiininen muotti, joka taipui ja menetti muodonsa, on käytännöllisesti katsoen korjaamatonta ja vanerin puoli epäonnistuu nopeammin kuin metalli.

  Sisältää asennustekniikan

  Kaikki valmistelutyöt tehdään rakentamismääräyskokoelman ja rakennusmääräysten ja -sääntöjen mukaisesti: suuret roskat poistetaan paikalta, kaatopaikka kaadetaan pohjan pohjalle. Lisäksi säätöakselit on eritelty ja pinnat on merkitty projektin mukaan käyttäen tappoa tai maalia. Seuraavaksi profiili kootaan ja kaikki järjestelmän osat kytketään toisiinsa (aivan nurkkaan). Asenna sitten tuki ja tarkista alumiinirakenteen lujuus. Tulevan purkamisen helpottamiseksi kannelle ja kehykselle on öljytty.

  Laatikoiden modulaarinen muotoilu tekee niistä monipuolisia ja vaihdettavia, molemmat puolet soveltuvat asennukseen. Alumiinielementtien tarttuminen tapahtuu lukkojen avulla (sijaintipaikka - vähintään 3/1 m) seuraavista lajikkeista: valettu kiila, pitkänomainen, teräsvivut. Pystysuuntaisten paneelien asennuksen jälkeen suoritetaan suoralla linjausviivalla lanka, pintojen ero ei saa olla yli 2 mm. Seuraavaksi vaneriarkit asetetaan erityisiin paikkoihin ja laastia kaadetaan. Jokaisessa vaiheessa on tärkeää valvoa asennuksen ja tasoituksen oikeellisuutta.

  Alumiinisen rakennemuottien purku suoritetaan sen jälkeen, kun betoni on asetettu 70 prosenttiin, noin kahdentenakymmenentenä päivänä kaatopaikalta. Purkaminen tapahtuu vähitellen, ensimmäinen poistamaan kulmaelementit alimmalla kuormalla. Seuraavana päivänä muotti vapautuu ulkopuolisista kiinnikkeistä ja kiinnikkeistä, ja vasta sitten suojista. Prosessi vaatii tarkkuutta, ja huolimaton käsittely voi vahingoittaa betonipäällystystä tai rakennuksen reunoja. Mitä perusteellisemmin kokoonpano ja purkaminen suoritetaan, sitä sujuvampaa on lopullinen rakenne.

  Keskimääräinen hinta 1 m2: n alumiinilaatoille (vanerikannen mukaanlukien) on noin 2400 ruplaa. Mutta laskettaessa on parempi ottaa huomioon koko sarjan kustannukset. Voit ostaa järjestelmän missä tahansa rakennuksen hypermarketissa tai tilauksesta verkkosivujen kautta.

  ALUMIININEN FORMWORK

  Muottirakenteita käytetään monoliittirakenteisten betonirakenteiden rakentamiseen asuin-, teollisuus-, siviili- ja kuljetusrakenteisiin. Tämän muotin rakenne mahdollistaa sen elementtien kokoonpanon melkein mihin tahansa kokoonpanoon. Helppo asennus ja purkaminen, kevyt, kestävyys ja valmistuksen tarkkuus takaavat viimeistellyn betonipinnan korkean suorituskyvyn ja laadun, joka ei vaadi ylimääräistä viimeistelyä.

  On myös mahdollista käyttää alumiiniseinää säätöön, ja se voidaan koota tuulimyllyn periaatteen mukaisesti sekä standardin mukaisesti. Betonisointia varten säätöä voidaan käyttää lineaarisena ja kulmikkaana suojana, joka on vakiokorkeus (vaakasuorassa asennossa) ja suojuksen haluttu korkeus. Betonipäällysteiden betonisekoitusta varten käytetään erityisiä sovittimia ja pitkänomaisia ​​kytkentäpultteja.

  Alumiinimuotti koostuu suojista (lineaariset suojat, nurkkien sisäiset suojat, ulomman kulman suojat, nivelletyt suojat), jotka on suunniteltu muodostamaan pinnoitettujen rakenteiden pinta erityiskomponenttien avulla. Alumiinisuojukset koostuvat kehyksestä ja kannesta.
  Runko on valmistettu alumiinilevystä kahdentyyppisten: erityinen profiili, joka muodostaa rungon kehän koko 140h60 mm ja suorakulmainen profiili (120x60), josta jäykistysrivoilla tehdään. Alumiinisen muottien profiilit valmistetaan suulakepuristuksella, mikä lisää huomattavasti jäykkyyttä. Alumiinimuotti on paljon kevyempi kuin teräs ja sen lujuuden ja muodonmuutosominaisuuksien suhteen se ei ole huonompi kuin se. Pienen painon vuoksi asennus ja purkaminen voidaan tehdä manuaalisesti, mikä on kaupunkiympäristössä merkittävä etu.


  Suojuksen korkeus erikoisprofiilissa on aukot siteille, jotka on vahvistettu putkimainen tai kartiomainen insertti. Ruuveissa on aukkoja telineiden kiinnikkeiden kiinnittämiseen ja tukien asentamiseen.
  Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:
  - betoninen paine on 80 kPa (8 t / m 2);
  - taipuma ei ole korkeampi kuin 1/400 välin suurimmilla kuormilla;
  - pienempi painomuotti: alumiini - 30 kg / m 2;
  - Suojuksen kannen liikevaihto vähintään 50 kertaa, suojuksen runko vähintään 300 kertaa.

  Alumiinikotelo

  Kuvassa näkyy suojuksen muoto ja erikoisprofiilin poikkileikkaus. Kannellina käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 18 mm ja laminaatin tiheys 220-240 g / cm2. Vanerin reunat on suojattu profiilin ja tiivisteen ulkonevalla reunalla mekaanisista vaurioista ja kosteuden sisääntulosta.

  ALUMIININEN FORMWORK

  ASENNUS JA VÄHENTÄMISJÄRJESTYS


  Muottien asennus, purkaminen ja asentaminen olisi suoritettava töiden tuotannossa (PPR) työnjohtajan tai esimiehen ohjauksessa.
  Muottijohtajan on:
  - perehtyä oikosulkuun;
  - perehtyä rakennuksen tai rakennelman rakennustyön asennusjärjestelmään;
  - Tee luettelo tarvittavista kohteista.
  - listan mukaan hyväksytään muottielementit varastosta.
  Muottien asentamista työntekijöille on perehdyttävä niiden suunnitteluun ja ohjeet asennusta ja purkamista koskevaan menettelyyn.
  Ennen alkua teosten asennuksen suurelementtirakenteisten alumiinirunko on täytyttävä organisatorisia ja valmistelevia toimia mukaan napsia 3.01.01-85 * "organisointi rakennustuotanto" ja seuraavat työt on suoritettava: tasoitus päällekkäinen alue; akselin erittely; seinien aseman merkitseminen hankkeen mukaisesti; päällekkäisyyden pinnalla punaisella maalilla olisi sovellettava riskejä, jotka kiinnittävät muotin työasentoon; valmistetut kiinnitystarvikkeet ja työkalut.
  Tehdäkseen työtä perustusten rakentamisessa, akseleiden asento ennen laattojen asentamista olisi kiinnitettävä louhintatankojen läpi vietyjen johtojen avulla. Muottien paikan oikeellisuus kuopassa tarkastetaan näiden johtojen avulla putoamien lyijylinjausten avulla.
  Suurissa kaivannoissa, joissa aksiaalijohdot eivät ole jännittyneitä, akseleiden ja merkkien sijainti on kiinnitetty teodoliitin avulla useilla vertailupisteillä. Pylväsmerkin sijainti kaivossa pitäisi mahdollistaa koko säätiöryhmän tai kaikkien massiivisten säätiöiden akseleiden helppo määrittäminen.
  Ennen muottirakenteen asennusta järjestetään majakoita - puupinoja, jotka ovat pohjaan samassa tasossa. Majakoissa maalaus kohdistuu riskeihin, jotka kiinnittävät joko muottipaneelien työstötason tai tukirakenteiden paikan.
  Jos muotti on asennettu betonipohjalle tai betonirakenteelle, riskejä levitetään maaliin suoraan betonipinnalle ja ristikon paikka kuvataan kolmiolla.
  Rakennuksen asennuspaikka on puhdistettava lian ja roskat ja talvella lumesta ja jäästä.
  Maan pinnan pinta-ala asennuksen paikassa tulee tasoittaa leikkaamalla kukkulat, eikä maata saa missään tapauksessa lisätä maata asennustyömailla.
  Tukimuottilevyjen tukiosat on asennettava pohjaan, joka ei salli sedimenttiä ja jolla on riittävä kantavuusalue.
  Muodostuspinnan ja aluselementtien tukielementtien taipuminen ei saa ylittää L / 400: n mittakaavassa kuormien vaikutusta.
  Betonimäärittelyn aikana erottuu työtehtävä, joka säännöllisesti (1-2 kertaa tunnissa) tekee ulkoasun muottirakenteesta. Kun kyseessä on muottien yksittäisten elementtien muodostaminen (levyt, taistelut), aukkojen aukko tai työntekijöiden muodonmuutos, työnantaja kutsuu päällikön ja hänen suunnassaan asentaa lisäkorjauksia ja korjaa epämuodostuneita paikkoja (joissakin tapauksissa tähän tarkoitukseen käytettävät nostimet). Kaikki korjaukset, jotka liittyvät rakenteessa olevan betoniseoksen rakenteen rikkomiseen, sallitaan enintään 1-2 tunnin kuluttua seoksen levittämisestä.
  Betonin vähimmäislujuus kuormittamattomien monoliittirakenteiden purkamisen aikana olisi pystysuorilla pinnoilla 0,2-0,3 MPa muodon säilyttämisen ehdosta.
  Betoniin kosketuksessa oleva muottipinta on voiteltava ennen betonisuutta betonin kiinnittymisen vähentämiseksi. Voitelu suoritetaan projektityön ohjeiden mukaisesti.
  Varastomuotojen voiteluaineen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
  - on hyvä tartunta muottimateriaaliin ja heikko betoniin;
  - muodostaa jatkuvan kalvon, jossa on pienin mahdollinen paksuus (0,1-0,2 mm), joka erottaa muottien muodostuspinnan betonista;
  - älä liuoteta veteen, älä tunkeudu betonin pintakerroksiin, älä jätä öljyjä tahroihin;
  - eivät aiheuta alumiinilaatan korroosiota;
  - pitää hyvin muotin muovauspinnoilla, ts. älä huolehdi vedestä, älä huuhdo vedellä tai hankaa betonilla;
  - älä kuivu ja älä menetä edellä mainittuja ominaisuuksia ajan myötä;
  - älä jäädytä eikä menetä ominaisuuksia alhaisissa lämpötiloissa;
  - olla vaarattomia ihmiskeholle ja tulenkestävä;
  - Voitelun on oltava helppo kiinnittää muottiin.
  Pääasiallinen kriteeri voiteluaineiden tehokkuudelle on betonin ja muottien tarttumisen vähenemisen aste vertailuaineiden (ei-voitelevien) näytteiden tarttumiseen verrattuna.
  Voiteluaineiden koostumukset, valmistelu ja soveltaminen voidaan hyväksyä "Suuntaviivat muottirakenteiden ja muottien tuotannon" vaatimusten mukaisesti, M. Stroyizdat 1983.
  Seinämuotojen asennus ja asennus.
  Seinätaso voidaan asentaa erillisin suojuksin tai esiasennetuin paneelein, mutta enintään 8 suojusta, joiden mitat ovat 1,2 x 3. Kokoonpaneelin kuljetusta varten on asennettava nivelet, lukitukset, jotka liittävät muottipaneelit.
  Muottien käyttö mahdollistaa suojakannen pakollisen puhdistuksen ja voitelun.
  Paneelien kokoaminen suoritetaan erikoisvalmisteisilla vaakatasoilla. Kun paneelit asennetaan samaan aikaan, asenna ja kiinnitä suojukset tukirakenteisiin ja telineisiin. Työkappaleiden ja rakennustelineiden määrä määräytyy katkoksen mukaan. Rakennustelineet ja kannattimet kiinnitetään muottipaneelien vaakasuorien reikien reikien läpi ja voidaan käyttää suojuksen eri reunojen reikiä. Rakennustelineet voidaan asentaa sekä samaan tasoon kuin kilven yläreunaan ja alla. Rakennuksen suurin sallittu kuormitus on 180 kg / m2.
  Kun erilliset suojukset on asennettu, tukialukset on asennettu jokaiselle suojalle kahdelta puolelta, kun ne on kiinnitetty paneeleihin, tukit asennetaan 1,5-2 metrin kuluttua.
  Kun asennat yksittäisten suojusten seinän, asenna asennusalusta. CPD määrittelee puulattian asentamiseen tarvittavien kiinnikkeiden lukumäärän riippuen työstöteknologiasta ja puulattian kantavuudesta. Käytä GOST 8466-66: n mukaisia ​​havupuita lattiapinnoille, joiden paksuus on vähintään 40 mm. Myös asennus- ja aitauslevyt on asennettava. Puulattiat tulee syvästi kyllästää palonestoaineella.
  Muottipaneelit on valmistettu modulaarisesta muotoilusta, yleiskäyttöinen ja vaihdettavissa, suojuksen yläpohjaa ei ole määritelty, niiden asennus voidaan suorittaa millä tahansa puolella. Suojukset voidaan asentaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan.
  Kun paneelit asennetaan ja yksittäiset suojat asennetaan, suojat liitetään toisiinsa lukoilla, jotka ovat vähintään 3 korkeudella suojusta. Asennettaessa vaakasuuntaisia ​​suojuksia ne liitetään lukkoihin, joissa on pystysuorassa olevat suojat vähintään 3 lukitusta pitkin vaakasuoran suojuksen pituutta.
  Kun paneelit (paneelit) on asennettu seinän akselin suuntaisesti, ne asetetaan pystysuoraan asentoon, ja tarkka putkiston säätö (tai muu kiinnitys) suoritetaan käyttämällä sulkuja. Kiinnitys tukien päällekkäisyydelle suoritetaan johdon avulla.
  Kun asennat seinäpaneelit, asenna vähintään 3 langan langat (nastat) pitkin suojuksen korkeutta. Tyazhzhi kulkee holkin läpi, joka on asennettu seinään levyjen väliin, hihojen pituus vastaa betoniseinän paksuutta. Hihnat on valmistettu muovista, pahvista, metallista. Irrotettavat hihnat tehdään konsolilla.
  Tyazhi kulkee jonkin viereisen kilven reikien läpi. Toisen suojuksen tukemiseksi tukimutterin halkaisijan on oltava vähintään 180 mm (tai käytä pienempiin pähkinöihin lisäainelevyjä, joiden halkaisija on 180 mm). Suojusten käyttämättömät reiät on kiinnitettävä erityisillä tulpilla (puu, muovi jne.), Jotta reiät eivät täyttyisi betonilla. Lisävarusteita asennettaessa ne on varustettava myös langoilla.
  Ulkoseinien suojat tai paneelit asennetaan seiniin kiinnitettyihin rakennustelineisiin.
  Taustalevyn seinämän reikien läpi pultit kulkevat tukikannatin läpi seinän ulkopuolelle ja kiinnitetään huoneen sisäpuolelta. Rakennustelineissä on kartioleikkureita. Asennustelineen kiinnittämisen yhteydessä nosturit tulevat pultteihin, sitten sisäpuolelta ne kiristävät pultteja ja telineitä painetaan alustan alapintaan.
  Alustalla ulko- levyjen (paneelien) asentaminen muottirakenteeseen asennetaan työtelineisiin, kalibroidaan ja kiinnitetään tukien avulla. Sitten sisäpuoliset suojat (paneelit) asennetaan kattoihin, jotka kiinnitetään peräkkäin ulommiin suojuksiin ruuvikiinnikkeillä ja kiinnitetään kattoon ripustimien avulla.
  Erillisen muottisuojuksen hihnat tehdään erityisellä tarttumalla. Paneeli rintareppu kahdelle pistettä varten, kaksijalan hihna kahdella tarttuvalla. Jotta vältetään suojuksen reunojen muodonmuutos suuria kokoisia paneeleja asennettaessa, on järjestetty lisää pituussuuntaisia ​​kylkiluita.
  Kun asennetaan pylväiden muotti, levyt liitetään toisiinsa vähintään kolmen lukon suojuksilla. Lisälevyjä on asennettava vain päälevyjen päälle. Suojuksen asennus on tiukasti pystysuora asento ja tarkka suoristus tehdään tukien avulla.
  Kuormitus betonitoiminnan aikana hyväksytään SNiP 3.03.01-87: n ja "Rakenteiden, muottien ja muottirakenteiden opas" M, Stroiizdat mukaisesti. 1983 Arvioitu 8 t / m2: n kilven kuormitus pystysuuntaisen betonisoitumisnopeuden korkeintaan 3 metrin korkeisiin seiniin ei saa ylittää:
  Kun betoni kovaan betoniin ja ulkolämpötiloihin:
  10-15 ° С - 7 m / h;
  5-10 ° C - 6,5 m / h.
  Betonitoimalla betonilla ja ulkolämpötiloilla:
  10-15 ° С - 5 m / h;
  5-10 ° C - 4m / h.
  Kun betonitointi on pehmeää betonia ja ulkolämpötiloja:
  10-15 ° C -3,5 m / h;
  5-10 ° C -3 m / h.

  Purkamismuoto
  Muotoilun purkamisen jälkeen valmistajan on tarkastettava heidät ohjeistettava työntekijöitä sekvenssistä ja purkamismenetelmistä sekä toimenpiteistä, joilla varmistetaan työn turvallisuus.
  Rakenteen purkaminen on sallittua vasta, kun betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden SNiP 3.03.01-87: n mukaan ja valmistajan luvalla.
  Muottielementtien poistaminen on tehtävä tavalla, joka estää monoliittirakenteiden betonin vahingoittumisen. Päällystyspaneelit, jotka on poistettu nostolaitteiden avulla, on erotettava betonista etukäteen.
  Suurten paneelien (2 - 3 kilven) tuottamien seinämuotojen purkaminen. Irrota irrotettava paneeli ruuvien kiinnitysmutterien avulla, irrota hihnat.
  Irrotettu paneeli on kalteva ja siirretty nosturilla uuteen tarttumaan.
  Suojukset, seinät muottipaneelit joka kerta purkamisen jälkeen tulee puhdistaa tarttuneesta sementtilaastista.
  Muottien käyttö mahdollistaa suojakannen pakollisen puhdistuksen ja voitelun.


  Asennetun muottien avulla pystytään betonoimaan seinämät asennusvaiheen päätyttyä, mutta ei aikaisintaan kuin niiden toimittaminen, säädöksen mukaisesti rakennuksen pääinsinöörin hyväksymälle henkilölle.
  Kiinnitetty muotti hyväksytään päällikkönä tai esimieheksi. Tässä tapauksessa on tarkistettava:
  - lomakkeiden ja geometristen mittasuhteiden vastaavuus työpiirustuksiin;
  - rakenteiden rakenteiden tai rakenteiden keskiöakselien yhteenkuuluvuus;
  - yksittäisten muottipintojen tai muistiosien merkkien tarkkuus muototasossa;
  - vertikaalisuus ja vaakasuorat muottipesät;
  - upotettujen osien, pistokkeiden jne. oikea asennus;
  - muottien elementtien liitosten tiheys paikoillaan, paikoillaan aikaisemmin asetetulla betonilla tai valmisteella;
  - asennustelineiden, kiinnikkeiden ja lattian oikeellisuus ja luotettavuus.
  - saatavuus ja luotettavuus telineillä.
  Asennusmuotin tarkkuus. Niiden rakenteiden osalta, jotka on valmistettu maalausta varten ilman kastetta, pintojen, myös seinätöiden, ei pitäisi olla korkeintaan 2 mm. Rakenteille, valmiina tapetointiin - enintään 1 mm.
  Muottipaneelien kunto ja niiden voitelu päivittäin ennen siirtymisen aloittamista tulee tarkastaa esimies tai esimiehellä.
  Rakennustelineet on puhdistettava järjestelmällisesti roskista, materiaaleista, lumesta, jäästä ja talvella hiekalla.
  Lattian kuormitus käytön aikana ei saisi ylittää passissa määritettyjä rajoja.
  Jos kuorman lisäämistä tai kuorman sijainnin muuttamista on tarpeen lisätä, kannattaa kiinnitysten ja telineiden lujuus laskemalla.
  Asennettaessa lattiaa telineelle, muottipaneelin ja lattian välinen rako ei saa olla yli 150 mm.