Fibrobronkoskoppi (FBS)

Bronkoskopia (bronkoskopia) - menetelmää suoraan tutkimalla ja tilan arviointiin limakalvojen hengitystiet: henkitorvi ja keuhkoputket kautta erityinen laite - tai kova bronchofiberscope hengitysteiden bronkoskooppia, endoskoopin lajeja. Bronchofibroskop on laite, joka koostuu taipuisasta sauvasta, jossa on taivutettu etupää, ohjauskahva ja endoskooppi yhdistetty valokaapeli valonlähteellä, joka usein on varustettu valokuvalla tai videokameralla sekä manipulaattoreita biopsiaan ja vieraiden kappaleiden poistoon.

Bronkoskopian merkinnät ja laajuus

Bronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Merkkejä bronkoskopiaan ovat:

 • keuhkoputkien epäilty turvotus tai tulehdus
 • hemoptysin syiden diagnoosi
 • diagnostiikka hajotettujen prosessien radiologisten merkkien havaitsemiseksi keuhkoissa
 • ulkomaisten ruumiiden poistaminen keuhkoputkista
 • biopsia menettely
 • huumeiden käyttöönottoa.

Merkit jäykkää bronkoskopiaa varten.

Kiinteä hengitystoiminta bronkoskoppi takaa bronkoskopian suorituksen paikallispuudutuksessa käyttämällä lihasrelaksantteja yleisen anestesian aikana keuhkojen injektioventtiilillä. Kova bronkodoskooppi mahdollistaa hengityselinten vieraiden kappaleiden poistamisen, mukaan lukien ne, jotka eivät ole käytettävissä fibroskooppista poistamista varten. Kovat bronkoskoopin voidaan käyttää palauttamaan avoimena henkitorvi ja suuret keuhkoputket niiden ahtauma tai tukos arpia, hyvän- tai pahanlaatuisia kasvaimia, ja voidaan käyttää myös tuotantoon stenttien erimuotoisia ja kasvaimen cicatricial ahtaumien.

Jäykkä bronkoskopia on tehokas etsittäessä lokalisoinnin leesioiden akuutti keuhko paise, ja erotusdiagnoosissa bakteerien märkiminen ja rappeutuminen syövän läsnäolon onteloita keuhkoihin, sekä annon terapeuttisen huuhtelu keuhkoputkien kertyä merkittävässä distaalisessa keuhkoputkien paksu, viskoosi lima tapauksissa tehoton exectation, joilla on vaikea keuhkoastma, keuhkoissa ruiskutuksen ilmanvaihdossa.

Valmistautuminen fibrobronkoskoppiin

Bronkoskopia suoritetaan sairaalassa erityisissä huoneissa. Ennen bronkoskopian tekemistä rintakehän röntgentutkimus tehdään yleensä. Lisäksi tarvittavat tulokset EKG, veren kaasujen määrittäminen, hyytymisindikaattorit, veren ureatasot.

Endoskooppinen haastattelee potilasta sairauksien (esimerkiksi iskeemisen sydänsairauden, diabetes mellituksen, sydänkohtauksen, hormonihoidon, masennuslääkkeiden) hoitoon ja allergioiden esiintymisen lääkkeisiin. Jos potilas ottaa lääkityksen, hänen tulee ilmoittaa asiasta lääkärille.

Bronkoskopia suoritetaan tyhjään vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien tahallinen heittäminen hengitysteihin oksennuksen tai yskimisen aikana. Viimeinen ateria on viimeistään klo 21.00 tutkimuksen aattona. Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.

Potilaan bronkoskopian aattona potilas voi olla esilääkitystä (annetaan rauhoittava injektio). Ennen tutkimusta on tarpeen poistaa hammasproteesit. Potilaat, joilla on keuhkoputkien komponentin (krooninen ahtauttava keuhkoputkentulehdus, bronkiaalinen astma) 40 minuuttia ennen tutkimuksen alkamista antaa lihakseen atropiinin ja difenhydramiini seduksen ja 15-20 minuuttia tekee annetaan injektiona laskimoon aminofylliini liuosta ja välittömästi ennen anestesiaa annetaan hengittää aerosolia (oksprenolin salbutamoli) yksittäisestä annostelijasta.

Seuraavaksi käytetään nenän limakalvojen paikallista anestesiaa anestesia-sumutinlaitteella. Paikallinen anestesia on välttämätöntä, jotta vältetään tuskalliset aistimukset, kun endoskooppi pidetään nenän läpi ja tukahduttaa yskärefleksi.

Bronkoskopia suoritetaan istuma- tai makuupaikassa lääkärin harkinnan mukaan. Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite otetaan tavallisesti nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan lisätä hengitysteihin ja suun kautta. Lääkäri tutkii nielun, henkitorven ja keuhkoputkien pinnalla. Tarvittaessa valokuva tai video otetaan ja kuva tallennetaan.

Indikaatioiden mukaan voidaan suorittaa biopsia tai terapeuttisia manipulointeja, esimerkiksi vieraan kehon poistoa.

Fibrobronkoskopian seuraukset ja komplikaatiot

Tunnottomuus, vähäinen nenän tukkoisuus, kurkun kurkun tunne ja pieni anestesian aiheuttama syljen nieleminen katoavat tavallisesti tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia.

Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Fibrobronkoskopian komplikaatioiden joukossa on vahinkoa keuhkoputken seinälle, pneumothoraxille, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen ja allergisten reaktioiden seurauksena.

Fbs analysoi mitä se on

Keuhkosyöpä on yksi Burakin tasavallan yleisimmistä kasvaimista: jokainen viides populaatiossa rekisteröity kasvain on lokalisoitu hengityselimistöön. Samanaikaisesti viime vuosina tärkeimmät kvalitatiiviset indikaattorit tämän elimen syövän diagnosoinnissa, kuten laiminlyöty tapaukset ja yhden vuoden kuolleisuus ovat pienemmät kuin keskimääräinen liittovaltio ja vuonna 1996 (24,2%, 46,5% ja 34,3%, 59,9%).

Analyysi viivästynyt diagnoosi keuhkosyövän maassa osoittaa, että rakenne syitä laiminlyönti sekä piilotettu taudinkulku ja viivästynyt hoito potilaan lääkärin apua on tärkeä asema puute käytön yleinen terveydentila verkko nykyaikaisten diagnostisten menetelmien, kuten bronkoskopia.

Sillä välin, kuten maailmankokemus osoittaa, jälkimmäinen on yhä tärkeämpi keuhkoputken syövän kattava diagnoosi. Tässä työssä esitellään tämän menetelmän mahdollisuuksia Keski-muodon keuhkosyövän diagnosoinnissa, joka muodostaa kaksi kolmasosaa tämän elimen kokonaisriskasta tasavallassa.

Tutkittaessa potilasta, joka oli peräisin keuhkosyövän epäilletyistä lääketieteellisistä laitoksista, onkologisessa ambulatorioasemassa käytettiin johdonmukainen diagnostisten menetelmien järjestelmä. Sen jälkeen kun kliininen tutkimus potilaan erikoistuneen toimiston thoracoabdominal Oncology läsnäollessa laadukkaita röntgenkuvia tarkastavat radiologi, ilman takovyh- oliravlyayutsya on röntgentutkimusta. Endoskooppisen tutkimuksen indikaatiot hiljattain laajentuivat. Vaikeat komplikaatiot, emme tarkkailleet. Joidenkin muiden lääketieteellisten laitosten, epävarma bronkoskopian johtopäätösten tai epäilyttävien johtopäätösten sekä kasvaimen morfologisen varmentamisen puuttumisen vuoksi bronkoskopia toistettiin.

100 potilaasta, joilla oli keskushermoston syöpä, endoskooppisesti visuaalisesti tunnistettua syöpä 99 potilaalla yhdessä potilaassa - morfologisessa tutkimuksessa. 87 miestä, 13 naista, 35-74-vuotiaita. Yli puolet potilaista oli 50-70-vuotiaita. Näistä oikean keuhkon vaurio havaittiin 47 ihmisellä, vasemmalla - 53 ihmisellä. Kasvain kärsivät kasvaimen 45 potilasta, alemman luukun 18 potilasta, keskimmäisen leukan 15 potilasta, tärkeimmistä keuhkoputkituotteista 19 potilasta, segmentaalisissa keuhkoputkissa 13 tapaukses- sa.

Keski syöpä, erityisesti lokalisoitava segmentaalisissa ja subsegmental keuhkoputket, on radiologit kaikkein vaikea diagnosoida tautimuodossa, koska pienet muodostumista koot onteloon keuhkoputkien aiheuttaa kroonisen hypoventilation keuhkojen kudosta, joka ilmenee keuhkokuume (akuutti ja usein toistuvat ja krooniset), krooninen keuhkoputkentulehdus, paikallinen pneumoskleroosi. 15 tapausta (15%) tehtiin rajoittamaton päätelmä keuhkojen patologiasta tai kroonisen keuhkokuumeen esiintymisestä. Viidessä potilaalla radiologisesti ilmaantui noin hyvänlaatuinen prosessi keuhkoissa, ja 20%: lla potilaista havaittiin keuhkoputkituha ensimmäisen kerran endoskooppisesti, mikä osoittaa sen suuremman informatiivisuuden. Lisäksi tämä menetelmä mahdollistaa keskeisen keuhkoputkikasvaimen alku- ja pienimuotoisten oireiden diagnosoinnin, joita ei havaittu edes kaikkein perusteellisimmalla röntgentutkimuksella (röntgensäde negatiivinen bronkoskasvain).

Tällainen syöpä paljastuu sen perusteella, että tunnistetaan osittain sakeutetun limakalvon osa, jossa on vaalea, karkea pinta, jonka läpimitta on 3-10 mm. Infiltrattu kasvua todettiin 31: llä ja polypoidilla 69 potilaalla. Kolmessa potilasryhmässä vahingossa tunnistettiin toinen synkroninen kasvain vastakkaisessa keuhkossa, yksi bronkoskopian tärkeimmistä hetkistä on mahdollisuus ottaa materiaali histologisiin ja sytologisiin tutkimuksiin.

Prosentin tasainen vahvistus lisääntyy näissä tutkimuksissa, sekä tapauksessa vähintään kolme kertaa ottaen maleriala, jossa eniten vaikeuksia syntyy peribronkiaalisessa kasvaimen kasvua, kun läsnä on sen lausutaan nekroottisen muutoksia ierifokalnom tulehdus ja lisääntynyt verenvuoto. Näiden menetelmien samanaikainen käyttö 40 potilasta sairastettiin 33 (82,5%) syöpään, syöpään epäiltiin 2 potilasta (5%), syöpäsoluja ei havaittu 5: llä ihmisellä (12,5%), histologiset kirjeenvaihduntaa 25 (62,5%), syövän epäilyä 2 (5%) ja 12 (30%) kasvainsoluja ei havaittu. Puhtaasti sytologisessa tutkimuksessa 33 potilasta keuhkosyöpä todettiin 30: ssä (90,9%) ja 3 potilasta ei todettu. (9,09%). Histologisessa tapauksessa 27 potilasta syöpä todettiin 19 (70,3%) ja 8 (29,6%) ei löytynyt.

Diagnoosin kokonais morfologinen vahvistus saavutettiin 32 prosentissa tapauksista. Vertailu histologian ja sytologian osuudesta keuhkosyöpään morfologiseen diagnoosiin osoittaa viimeisen tutkimuksen tärkeämpää painoa. Keuhkosyövän bronkoskopia mahdollistaa kasvaimen leviämisen keuhkoputken puun lisäksi leviämisen visuaalisesti mutta myös morfologisesti ja suorittaa riittävän määrän leikkausta (otsa ja keuhkojen kirurgia, keuhkoputken resektio).

Siten fibrobronkoskoppi on johtava keino bronkogeenisen syövän primaarisen ja selkeyttämisen diagnosoimiseksi. Sen ansiosta voit valita optimaalisen leikkauksen määrän, mutta myös kehittää radikaalin taktisen konservatiivisen hoidon.

Bronkoskopia: indikaatiot ja vasta-aiheet, käyttäytymisen ominaisuudet ja mahdolliset seuraukset

Kansantaudit hengityselimä aiheuttaa kehittymistä erilaisten diagnostisten ja hoitomenetelmien. Yksi näistä menetelmistä on keuhkojen bronkoskopio. Fiberoptic bronkoskopia (FBS) - menetelmä tähystys henkitorven ja keuhkoputkien, jossa mahdollisuus havaita taudin ennen puhkeamista vakavia oireita. Tärkeimmät indikaatiot bronkoskopia - krooninen keuhkoputken sairauksien epäillään kasvain prosessi, tuberkuloosi, toistuvia keuhkokuume, jne. Tässä tapauksessa, lääkäri on mahdollisuus aikana endoskooppinen biopsia myöhemmin morfologisia taudin diagnosoimiseksi.. FBS bronkoskopia sietävät hyvin melkein kaikilla potilailla, ja sillä on alhainen riski haittavaikutuksia kuitenkin Tätä tutkimusmenetelmä on aina perustuttava käytettävissä ja vasta-aiheet toteutettavaksi.

Yleinen kuvaus

Mikä on bronkoskopia? Tämä on menetelmä keuhkoputkien ja henkitorven tilan tutkimiseen endoskooppisten välineiden avulla, mikä mahdollistaa sairauksien diagnosoinnin niiden kehityksen alkuvaiheissa. Keuhkojen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä bronkoskopia - joustavaa koettimen, jonka halkaisija on pieni videokameralla ja valonlähde lopussa. Tuloksena oleva kuva näkyy tietokoneessa tai millä tahansa muulla monitorilla, mikä mahdollistaa lääkärin näkevän keuhkoputken limakalvon tilan reaaliajassa. On myös mahdollista kirjata saadut tulokset myöhemmälle analyysille tai vertailemiselle uusien tietojen kanssa hoidon aikana.

Diagnostista ja terapeuttista bronkoskopiaa käytetään laaja-alaisesti erilaisiin indikaatioihin: keuhkotuberkuloosiin, epäiltyyn kasvaimenprosessiin tai krooniseen infektioon. Hyvin usein potilaat esittävät kysymyksen ja missä tapauksissa bronkoskopia?

Merkkejä bronkoskopiaan ovat seuraavat:

 • Tarve poistaa vieraat esineet keuhkoputkista;
 • Keuhkoputken puhdistaminen limaa ja pususta;
 • Tarve lääkkeiden käyttöönottoon suoraan bronkospulmonaariseen järjestelmään;
 • Biopsia epäiltyjen hyvänlaatuisten tai pahanlaatuisten kasvainten kasvainten hoidossa.

Bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkien tilaa endoskopian tai laskennallisen tomografian avulla.

Monissa tapauksissa se on bronkoskopia, jonka avulla voit määrittää tarkimman diagnoosin tai tarjota laadukkaita hoitohoitoja suoraa pääsyä keuhkoputkiin ja kuvaus niiden tilasta.

Miten tutkimus tehdään?

Oikea bronkoskopian tekniikka määrää menettelyn tehokkuuden ja sen turvallisuuden. Tällainen tutkimus olisi aina suoritettava vain erityisessä huoneessa, jossa on endoskooppinen laite, jossa havaitaan runsaasti steriiliyttä. Tätä tekniikkaa suorittaa vain lääkäri, joka on saanut lisäkoulutusta ja joka tuntee tutkimuksen tekniset vivahteet.

Ennen menetelmää potilaalle annetaan atropiinia tai salbutamolia. Tällaiset lääkkeet laajentavat keuhkoputkia ja helpottavat bronkoskopin etenemistä varsinkin jos käytetään moderneja instrumentteja, työnnetään nenän läpi ja niillä on pieni halkaisija. Tällä hetkellä potilas istuu tai makaa selälleen, mikä takaa kaulan ja rintaonteloiden optimaalisen sijainnin. Älä missään tapauksessa taivu kaulaa tai vetää päätäsi, koska se voi johtaa vaarallisiin seurauksiin.

Kun potilas on saavuttanut parhaan potentiaalin, bronkoskoppi työnnetään varovasti nenän tai suun kautta, siirtäen sen syvälle hengitysteihin jatkuvan näköhavainnon alaisena. Endoskoopin pitäisi helposti kulkea henkitorven läpi keuhkoputkeen. Potilaat voivat ilmetä lievää rintakehää, joka liittyy limakalvon ärsytykseen.

Hoitavan lääkärin tiiviisti edistymistä menettelyjen ja arvioi valtion kurkunpään, äänihuulet, henkitorvi ja keuhkoputket, jotka ovat vähitellen yhä kapea, liikkuvat syvemmälle keuhkoihin. Bronkoskoopin tuottaa korkealaatuisia kuva, joka välitetään näytön, jonka avulla voit seurata käyttäytymistä reaaliajassa menettely. Jos lääkäri näkee epäilyttäviä sivustoja limakalvojen, sitten koepala tehdään tai väri, arvioida solujen ja kudosten sivuston kautta morfologiset tutkimusmenetelmät.

Kun bioskooppi on valmis, endoskooppi poistetaan huolellisesti. Muutaman tunnin kuluessa toimenpiteen jälkeen potilas voi tuntea epämukavuutta, nielun limakalvon puutumista tai jopa lievää yskää. Menettelytapa kestää pääsääntöisesti potilasta 30 minuutista 2 tuntiin riippuen tutkimuksen tarkoituksesta. Yleensä kuntoutuksen bronkoskopia kestää hieman kauemmin kuin diagnoosi. Sen kesto liittyy pidempään valmisteluvaiheeseen ja mini-kirurgisten toimenpiteiden tarpeeseen. Menettelyn jälkeen potilaan on pysyttävä sairaalassa, kunnes yleisen anestesian vaikutukset lakkaavat ja negatiivisten seurausten puuttuminen varmistetaan. Onko se satuttaa tekemään tällaista tutkimusta? Sopiva kivunlievitys voi estää kipua.

Tutkimus tehdään useilla kivunlievitysmenetelmillä, joista tärkein on yleinen ja paikallinen anestesia:

 • Yleisen anestesian aikana bronkoskopia ja sen jälkeinen biopsia tehdään lapsuudessa samoin kuin mielenterveyspotilaille. Miksi tarvitset sitä? Näin voit suojata niitä hengitysteiden mahdollisilta vaurioilta.
 • Aikuisten keuhkoputkien tutkimuksen anestesian tärkein menetelmä on paikallispuudutus Lidokaiinin, Prokaiinin tai niiden analogien heikkojen liuosten avulla. Tällaista anestesiaa tarvitaan, jotta taudin ja kurkunpään limakalvon epämiellyttävyys varmistetaan, mikä estää äänihinojen oksentelua ja kouristusta. Se olisi aina suoritettava ennen tutkimusta.

Anestesia bronkoskopiaan valitsee vain hoitava lääkäri potilaan tilan, hänen allergisen historiansa ja iän perusteella. On kuitenkin tärkeää muistaa, että anestesia on pakko, olipa kyseessä paikallispuudutus tutkimuksessa tai bronkoskopiassa yleisen anestesian aikana.

Menetelmän lajikkeet

Tähän tutkimusmenetelmään kuuluu useita erilaisia, joista on tyypillistä erottaa itse bronkoskopia ja sen "virtuaalinen" lajike, joka liittyy MRI: n tai CT: n käyttöön.

 • Fibrobronkoskopia toteutetaan käyttämällä joustavaa endoskooppia, jossa on kuituoptista optiikkaa. Tämä on yleisin tapa keuhkojen ja keuhkoputkien sairauksien havaitsemiseen sairaaloissa.
 • Kiinteiden bronkoskopien (jäykkä bronkoskopia) käyttö on varsin rajallista, ja se on useimmiten osa tarinaa, koska se menettää suurimman osan vastakohdistaan.
 • Virtuaalinen bronkoskopia suoritetaan käyttämällä laskennallista tomumista ja mahdollistaa keuhkoputkien sairauksien havaitsemisen ei-invasiivisella menetelmällä.

Vastaus kysymykseen tietyn menetelmän valinnasta antaa osallistuva lääkäri, joka perustuu potilaan kliinisiin tietoihin, havaittuihin sairauksiin ja toimenpiteen tarkoitukseen.

Bronkoskopiaa suoritetaan jatkuvalla visuaalisella seurannalla sen edistymisestä, mikä osoittaa sen toteutuksen oikeellisuuden ja lisää turvallisuuden tasoa henkilölle.

Indikaatiot ja vasta-aiheet tutkimukselle

Diagnostinen bronkodoskooppi ja sen lääketieteellinen vastine keuhkoputkien kuntoutukseen suoritetaan ottaen huomioon seuraavat merkinnät:

 • Epäilyt yleisten patologisten prosessien epäonnistumisesta keuhkokudoksessa ja keuhkoputkissa.
 • Hyvänlaatuiset tai pahanlaatuiset muodostumat keuhkoputkien seinämissä.
 • Kliininen näyttö pitkäaikaisesta hengenahdasta tai hemoptyysi.
 • Krooninen tulehdusprosessi tai paiseet keuhkoissa.
 • Keinon mikroflooran kylvämisen tarve tunnistaa mikro-organismien tyyppi ja niiden herkkyys antibakteeriselle hoidolle.
 • Epäilys keuhkoputkien laajentumisesta tai niiden rakenteen poikkeavuuksista.
 • Bronkoskopia keuhkoastmalle voi auttaa sen syyn määrittämisessä.

Bronkoskopiaa koskevat merkinnät ovat hyvin tärkeitä, mutta potilas voi myös olla vasta-aiheita sen toteuttamiseksi, rajoittaen tämän diagnoosimenettelyn käyttöä:

 • Larynksin tai henkitorven lumen kaventaminen 2 tai 3 astetta, joka ei pääse sisään bronkoskopeelle.
 • Hengitystiehäiriön loppuvaihe.
 • Keuhkoastma tai astmaattinen tila.
 • Sydän- ja verisuonitaudin tai hengityselinten sairaudet.
 • Vaikeat obstruktiiviset oireet (voimakas hengästyneisyys, ihon syanaosi jne.).
 • Akuutti ajan mielisairaus.

Vastakohdat bronkoskopiaan eivät salli sen toteuttamista tässä potilaassa, mikä edellyttää samanlaisten menetelmien valintaa hoitavalta lääkäriltä. Näissä tapauksissa virtuaalinen bronkoskopia on kuitenkin hyvä ratkaisu ja sitä voidaan usein käyttää vaihtoehtoisena menetelmänä.

Valmistelu kyselyyn

Tuberkuloosin bronkoskopia ja muut taudit edellyttävät potilaan erityistä valmistelua tutkimiseen. Se alkaa 1-2 päivää ennen menettelyä ja sisältää potilaan kliinisen tutkimuksen, yleisen veren ja virtsan testin sekä rinnan röntgenkuvan. Jos COPD: n (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus) menettely määrätään, verikaasun koostumusta tutkitaan edelleen. Virtuaalinen bronkoskopia ei vaadi lisäkoulutusta, mutta se voidaan suorittaa välittömästi potilaan ottamisen jälkeen.

Valmisteluun on sisällytettävä seuraavat suositukset:

 • Potilaan on kerrottava lääkärille kaikista aiemmin havaituista sairauksista ja allergisista reaktioista.
 • Jos potilas käyttää tiettyjä lääkkeitä lääkkeitä jotka vaikuttavat aivojen (rauhoittavia, masennuslääkkeitä, jne), niille jotain myös kertoa lääkärille.
 • 8-10 tuntia ennen menettelyä, sinun on kieltäydyttävä syömästä. Mikä se on? Tämä vähentää mahalaukun sisältöä hengitysteihin.
 • Jos epämukavuutta ilmenee bronkoskettisen tutkimuksen jälkeen, sinun tulee ilmoittaa tunne lääkärillesi.

Virtuaalinen bronkoskopia

Virtuaalinen bronkodoskooppi on nykyaikainen keino bronkospulmonaarisen järjestelmän tutkimiseen. Tämä bronkoskopia ei ole aivan normaalia, koska bronkoskopia ei ole käytössä. Menetelmä perustuu tavanomaiseen laskennalliseen tomografiaan, mutta lääkäri saa erityisen uudelleen tuotetun kuvan keuhkoputkista ja mahdollisuuden tutkia niitä sisäpuolelta. Virtuaalinen bronkoskopia diagnosoi erilaisia ​​patologisia prosesseja, mutta ei salli niiden tunnistamista varhaisvaiheissa, kun limakalvo vaikuttaa vain vähän.

Tämä epäsuoran keuhkoputkintutkimuksen menetelmä ei ole invasiivinen, mikä sopii paremmin eräille potilaille. Kuitenkin virtuaalisessa menetelmässä ei ole mahdollista sisäisen kuoren suoran tarkastuksen ja terapeuttisen intervention mahdollisuutta.

Tällaisen menettelyn toteuttaminen perustuu aina olemassa oleviin algoritmeihin, jotka mahdollistavat tutkimuksen tehostamisen.

Tentti kestää paljon vähemmän aikaa, kun käytetään moderneja tietokonepohjaisia ​​tomografioita, jolloin saadaan kolmiulotteinen kuva muutamassa minuutissa. Mutta on lisäksi yksi haitta - ei ole mahdollista tehdä biopsiaa ja selventää diagnoosia.

Määritä virtuaalinen tai tavanomainen bronkodoskooppi, joka perustuu osallistuvan lääkärin tekemään päätökseen, joka määrittää käytettävissä olevat merkinnät ja vasta-aiheet tietylle menetelmälle. Kuinka paljon bronkoskopia maksaa? Perinteisen bronkoskopian keskimääräiset kustannukset ovat 2-4 tuhatta ruplaa ja virtuaalikustannukset ovat 6 tuhatta.

Menettelyn vaikutukset

Keuhkosyövän ja muiden sairauksien bronkoskopia voi johtaa erilaisten komplikaatioiden kehittymiseen, joista tärkeimpiä ovat:

 • Allergiset reaktiot käytetyille lääkkeille tai glottiksen reflex spasmi limakalvon mekaanisen ärsytyksen aikana.
 • Keuhkoputken seinämän vaurio, jossa kehon sisäinen verenvuoto tai fistulan muodostuminen.
 • Liimaukset keuhkoputkien sisällä.
 • Keuhkoputkien tyhjennystoiminnan rikkominen hengitysteiden keuhkokuumeen kehittymisen kanssa.

Näiden tilanteiden syntyminen edellyttää terapeuttisia toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää niiden eteneminen.

Keuhkojen bronkoskoppi, mitä se on? Tämä on moderni tapa tutkia keuhkoputkia, joka diagnosoi erilaiset patologiset prosessit seinään ja voi antaa vastauksen sairauksien syistä. Menetelmän nykyiset lajikkeet mahdollistavat tutkimuksen sopivan kaikille potilaille, joilla on mahdollisimman tehokas ja turvallinen vaikutus.

Sinun on bronkoskopio. Mitä valmistautua?

Kuituoptinen bronkoskopia (FBS) - keuhkojen tai lyhennetty - on endoskooppinen (eli valvonnassa silmän) menetelmän tarkastelu hengitystiet, jota edustaa pneumaattinen putki, jonka kautta me hengittää. FBS toteutetaan käyttämällä erityistä instrumenttia - fobrobronchoskopia, joka työnnetään henkitorven ja keuhkoputkien lumeniin. Samalla se voi taipua, mikä mahdollistaa yksinkertaistetun käyttöönotto- menettelyn sekä lisäämällä tarkastettavan pintaa.

Valmistelu bronkoskopiaan

Bronkoskopiaa tulisi suorittaa tyhjänä vatsaan. Tämä on välttämätöntä, jotta mahalaukun sisältö ei pääse hengityselimiin, kun halutaan oksentaa tai yskää, mikä saattaa aiheuttaa manipulaatiota. Muista, että viimeisen aterian on oltava viimeistään kymmenen veden tulevan tutkimuksen illalla, voit juoda 12: een yöun, mutta enintään 1 kuppiin. Päivänä manipulaatiota, pidättäytyä syömisestä ja juomisesta. Jos käytät jatkuvasti lääkkeitä, muista kysyä lääkäriltäsi sekä juoda pilleri, yritä päästä vähimmäismäärään vettä.

Ennen itse tutkimusta

Ennen manipulaatiota lääkärin on tarvittaessa tarkistettava unilääkkeet. Tämä vähentää ahdistusta ennen tutkimusta.

Jos olet allerginen, muista ilmoittaa asiasta lääkärillesi.

Välittömästi ennen bronkoskopiaa voidaan määrätä lisää rauhoittavia lääkkeitä. Tämän päättää myös lääkäri. Jos käytät irrotettavia hammasproteeseja, älä unohda poistaa niitä, jotta vältät heidän kosketuksensa hengitysteihin manipuloinnin aikana. Löysää solmua tai irrota painikkeen yläpainike.

Sinä "jäädytät" suun, nenän ja kurkun limakalvot, kastelemalla sen paikallispuudutuksen sumutuksella. Tämä vähentää bronkoskopin aikana ilmenevää epämukavuutta sekä tukahduttaa yskän refleksi.

Tutkimus suoritetaan joko istuma-asennossa tuolilla tai takana. Se riippuu lääkärin mieltymyksistä ja erityisestä kliinisestä tilanteesta.

Fibrobronchoscope pidetään hengitysteissä silmän hallinnan alaisena, yleensä nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan antaa suun kautta.

Usein diagnoosin vuoksi on tarpeen tehdä limakalvon biopsia. Tätä varten lääkäri tweaks paksua kangasta, jossa on erityisiä pinseteitä. Tämä pidentää käsittelyaikaa muutaman minuutin ajan. Kipua ei yleensä tunneta.

tuntemuksia

Jälkeen puudutus on vähitellen kehittää tunnetta tunnottomuus ja nenän tukkoisuus, tunnoton kielen, kitalaen ja myös saattaa näkyä tunne "pala kurkussa" (pääskynen sylki on epämiellyttävä).

Kipu menettelyn aikana ei pääsääntöisesti tapahdu.

Älä pelkää tukehtumisilmiötä, koska instrumentin halkaisija on huomattavasti huonompi kuin henkitorven ja keuhkoputkien sisähalkaisija, mikä sallii ilmaa vapaasti pyörimään trakeobronchial-puun läpi.

Manipuloinnin jälkeen

Ruokailu ja juominen manipulaation jälkeen voi alkaa heti kun tunnottomuus kulkee. Muutoin riski "syödä väärässä paikassa" ja kaikki seuraukset... Tämä tapahtuu pääsääntöisesti puoli tuntia myöhemmin - tunnin kuluttua manipulaatiosta. Jos biopsia tehtiin, määritä syömisen menettelytapa lääkäriin.

Haluatko lukea hauskaa kauneudesta ja terveydestä, tilata uutiskirje!

Fibrobronkoskoppi (bronkoskopia, FBS, trakeobronkoskopia)

Tämä on suoraa tutkimusta ja arviointia trakeobronchial-puun limakalvojen tilasta: henkitorvi ja keuhkoputket erikoislaitteiden avulla: keuhkoputkikuitu tai jäykkä hengitysteiden keuhkoputki - endoskoopin tyyppi. Moderni bronchofiberscope - on monimutkainen laite, joka koostuu joustavasta tangon kontrolloidulla taipumisen distaalisen pään, ohjaustanko ja valaistus kaapeli, joka yhdistää endoskoopin valonlähteen, usein varustettu kamera tai videokamera, sekä osoitinlaitteet varten biopsia ja poistamista vieraita aineita.
Bronkoskopia - tämä on ainoa menetelmä, joka mahdollistaa tutkia sisäpintaan keuhkojen limakalvolla tutkia maaston ja sen taittuu, verisuonten kuvio, kokoonpano suun keuhkoputkien ja vauhdittaa, sekä suorittaa biopsia - otschipyvanie pieniä paloja kudosta sellaisen tarkan diagnoosin.

Fibrobronkooscopy-indikaatiot
Fibrobronkoskopiaa käytetään diagnostisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin. Bronkoskopian merkkejä on keuhkoputkien turvotusta tai tulehdusta. Bronkoskopiaa käytetään diagnosoimaan hemoptysin syyt ja levittämättömien prosessien radiografisten oireiden havaitseminen keuhkoissa. Bronkoskopian avulla on mahdollista poistaa vieraita ruumiita keuhkoputkista, tarkastaa kaarevat ja kapenevat keuhkoputket, suorittaa biopsia ja antaa lääkkeitä.

Vasta-aiheet bronkoskopiaan
Keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume akuutissa jaksossa,
akuutit aivoverenkiertohäiriöt,
akuutti sydäninfarkti,
vakava kardiovaskulaarinen vajaatoiminta ja kardiopulmonaalinen vajaatoiminta (III astetta).

Valmistelu bronkoskopiaan
Tutkimus suoritetaan yleensä aamulla tyhjänä vatsaan. Aattona sinulla on varaa kevyt illallinen, mieluiten viimeistään klo 19.00. Jos endoskopia suoritetaan päivän tai illan aikana, on välttämätöntä, että viimeisen riittämättömän ruoan saannin jälkeen noin 8 tuntia tulee.
• Ennen aamun endoskooppista tutkimusta voit hampaita hampaita, huuhtele suu vedellä (1-2 sipsia vettä).
• Ota puhdas pyyhe (tai vaippa) keskikokoisella tai suurella koolla endoskopiyksiköllä.
• Syötä toinen kenkä endoskopiaan. Voit käyttää puhtaita kengänpäällisiä katukengillä.
• On suositeltavaa saada henkilötodistus, lääketieteelliset asiakirjat (politiikka, avohoitokortti, endoskooppinen viittaus, aiempien tutkimusten tiedot jne.).

Bronkosketustekniikka
Tutkittaessa potilas istuu tai makaa alas. Bronkoskopian kesto on muutamia minuutteja.
Keuhkoputkien tutkiminen fibroendoskoopin avulla koostuu kolmesta vaiheesta: paikallispuudutuksesta, keuhkoputkikiertokappaleen käyttöönotosta ja trakeobronchial-puun tutkimuksesta.
Tutkimus alkaa ylemmän hengitysteiden limakalvon anestesiaa suihkuttamalla ruokatorven syvennystä ja lidokaiinin 10%: n spray-suihkun alemman nenän kautta.
Anestesian jälkeen nenäontelon ja nielun kuitutähystimen putki suorittaa alemmalla nenäkäytävä nenänieluun, jonka jälkeen kurkunpään ja äänihuulten anestesian jälkeen 10-prosenttista liuosta lidokaiinia annetaan henkitorveen ja edelleen keuhkoputkiin. Sitten lääkäri arvioi henkitorven limakalvon tilan. Henkitorven ja keuhkoputkien limakalvon anestesiaa varten käytetään 2%: n lidokaiiniliuosta.
Asennetun joustavan endoskoopin halkaisija on muutama millimetri. Tämä ei estä potilasta hengittämistä. Menettelyn aikana potilas voi kokea epämukavuutta (vieras kehon tuntemus kurkunpäässä, yskän haluttomuus). Menettelyn jälkeen epämukavuus katoaa.

komplikaatioita
Lääketieteellisen kirjallisuuden mukaan bronkoskopia aiheuttaa minimaalisen riskin potilaalle. Komplikaatioiden todennäköisyys on 0,3% ja vaikeat komplikaatiot (kuten verenvuoto, pneumotorax, keuhkoputken seinämän lävistys) ovat 0,08%.

Mikä on keuhkojen bronkoskopio

Pulmonologia on laajan lääketieteen osa, jossa tutkitaan ihmisen hengitysteiden sairauksia ja patologioita. Pulmologit kehittävät menetelmiä ja toimenpiteitä sairauksien diagnosoimiseksi, hengitysteiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi.

Potilaan hengityselinten sairauksien diagnosoinnissa ensinnäkin he tarkastavat ulospäin, koetavat ja koskettavat rintakehää ja kuuntelevat myös tarkkaan. Sitten pulmologit voivat turvautua instrumentaalisiin tutkimusmenetelmiin:

 • spiriografiya (keuhkojen hengitysmäärien mittaus);
 • pneumokotografia (sisäänhengitetyn ja uloshengitetyn ilman volumetrisen virtausnopeuden rekisteröinti);
 • bronkoskopia;
 • säteilyn tutkimusmenetelmät;
 • ultraääni;
 • thoracoscopy (keuhkopussin ontelon tutkiminen torakoskoopilla);
 • radioisotooppitutkimus.

Useimmat menetelmät eivät tunne tavallisia ihmisiä, joilla ei ole lääketieteellistä koulutusta, joten usein voit tavata kysymyksiä, kuten - miten bronkoskoppi toimii? Mikä on yleensä, ja mitä odottaa menettelyn jälkeen?

Yleistä tietoa

Ensinnäkin, sinun on ymmärrettävä, mikä on bronkoskopia. Lyhyesti sanottuna keuhkojen bronkoskopia on instrumentaalinen tutkimus henkitorven ja keuhkoputkien limakalvoista bronkoskopilla.

Ensimmäistä kertaa turvautui tähän menetelmään jo vuonna 1897. Manipulointi oli tuskallista ja vahingoitti vakavasti potilasta. Varhainen bronkoskopit olivat kaukana täydellisestä. Ensimmäinen kova, mutta turvallisempi potilaslaitteelle kehitettiin vasta 1900-luvun 50-luvulla, ja lääkärit tapasivat joustavan bronkoskopin vain vuonna 1968.

Nykyaikaisia ​​laitteita on kaksi ryhmää:

 1. Fiber bronchoscope (joustava) - erinomainen diagnoosia alempi henkitorvi ja keuhkoputket, jossa kova laite ei voi tunkeutua. Bronkoskopiaa FBS voidaan käyttää myös pediatriassa. Tämä bronkoskopian malli on vähemmän traumaattinen eikä vaadi anestesiaa.
 2. Kova bronkoskoppi - käytetään aktiivisesti terapeuttisiin tarkoituksiin, joita ei voida tehdä joustavalla laitteella. Jos esimerkiksi laajennat keuhkoputkien lumen, poista vieraat esineet. Lisäksi ohjataan joustavaa bronkoskopia tutkittaessa ohuempia keuhkoputkia.

Jokaisella ryhmällä on omat vahvuudet ja erityiset sovellukset.

Menettelyn tarkoitus ja käyttöaihe

Bronkoskopiaa suoritetaan paitsi diagnoosin tekemiseen myös lukuisten terapeuttisten toimenpiteiden suorittamiseen:

 • biopsianäytteet histologiseen tutkimukseen;
 • pienten muodostumien poisto;
 • ulkonevien esineiden poisto keuhkoputkista;
 • puhdistus märkivästä ja limakalvovedestä;
 • bronkodilaattorivaikutuksen aikaansaaminen;
 • huuvien pesu ja annostelu.

Bronkoskopialla on seuraavat tiedot:

 • Radiografialla paljastui pieniä sooloja ja patologisia onkaloja keuhkojen parenkyymissä, täynnä ilmaa tai nestemäistä sisältöä.
 • On epäilyksiä pahanlaatuisesta muodostumisesta.
 • Ilmassa on vieras esine.
 • Pitkä hengenahdistus, mutta ei keuhkoastma tai sydämen toimintahäiriö.
 • Hengityselinten tuberkuloosi.
 • Veriyskä.
 • Useita fokaaleja keuhkokudoksen tulehduksesta sen romahtamisen kanssa ja ontelolla täytetyn ontelon muodostumisella.
 • Slow krooninen keuhkokuume selittämätön luonto.
 • Malformation ja synnynnäinen keuhkosairaus.
 • Valmisteluvaihe ennen leikkausta keuhkoihin.

Kussakin tapauksessa lääkärit käyttävät yksilöllistä lähestymistapaa, kun he määräävät tällaisen manipulaation.

Menettelyn valmistelu

Bronkoskopian valmistelu käsittää seuraavat vaiheet:

 1. Perusteellinen alustava keskustelu tulee käydä lääkärin ja potilaan välillä. Potilaan tulee raportoida allergisia reaktioita, kroonisia sairauksia ja ottaa säännöllisesti lääkkeitä. Lääkäri on velvollinen vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, jotka koskevat potilasta, jolla on yksinkertainen ja helposti saatavilla oleva kieli.
 2. Ruokaa ruokaa menettelyn aattona ei saisi olla yli 8 tuntia, jotta ruoan jääminen ei pääse hengityselimiin manipuloinnin aikana.
 3. Hyvän lepovyöhykkeen ja ahdistuneisuuden vähentämiseksi aattona on suositeltavaa ottaa unilääkkeet yhdessä rauhoittajan kanssa ennen nukkumaanmenoa.
 4. Menettelyn aamuna on suositeltavaa puhdistaa suolet (peräruiske, laksatiivit peräpuikot) ja juuri ennen bronkoskopian tyhjentämistä rakko.
 5. Tupakointi menettelyn päivänä on ehdottomasti kielletty.
 6. Ennen toimenpiteen aloittamista potilaalle voidaan antaa rauhoittava lääke ahdistuksen vähentämiseksi.

Lisäksi on toteutettava useita diagnostisia toimenpiteitä etukäteen:

 • keuhkojen röntgen;
 • EKG;
 • kliininen verikoke;
 • hyytyminen;
 • veren kaasudanalyysi;
 • veren ureatesti.

Keuhkojen bronkoskopia tehdään erityisellä tilalla erilaisiin endoskooppisiin toimenpiteisiin. On oltava tiukat asepsisäännöt. Toimenpiteen on oltava kokenut lääkäri, joka on suorittanut erityiskoulutusta.

Bronkoskettinen manipulaatio on seuraava:

 1. Bronkodilaattoreita annetaan ihonalaisesti tai aerosolimuodossa potilaalle keuhkoputkien laajentamiseksi, jotta bronkoskettinen instrumentti voi kulkea esteettömästi.
 2. Potilas istuu alas tai ottaa selän taaksepäin. On tärkeää varmistaa, että päätä ei vedetä eteenpäin eikä rintakehää ole kaareva. Tämä suojaa limakalvon loukkaantumiselta laitteen käyttöönoton aikana.
 3. Menettelyn aloittamisesta suositellaan usein ja matalaa hengitystä, joten on mahdollista vähentää gag-refleksia.
 4. Kahdella keinolla voidaan lisätä bronkeskoputki - nenän tai suun. Laite siirtyy hengitysteihin glottiksen läpi potilaan syvään hengitykseen hetkeen saakka. Keuhkojen syvemmälle erikoislääkäri suorittaa pyörimisliikkeitä.
 5. Tutkimus menee vaiheittain. Ensinnäkin on mahdollista tutkia kurkunpään ja glottiksen, sitten henkitorven ja keuhkoputkien. Ohut keuhkoputki ja alveoli ovat halkaisijaltaan liian pieniä, joten niitä on mahdotonta tutkia.
 6. Menettelyn aikana lääkäri ei voi vain tarkastaa hengitystiet sisäpuolelta, vaan ottaa myös biopsianäytteen, poimia keuhkoputkien sisällön, hoitaa terapeuttisen pesun tai muun tarvittavan manipuloinnin.
 7. Anestesiaa tuntuu vielä 30 minuuttia. 2 tunnin käytön jälkeen tulisi olla syöminen ja tupakointi, jotta ei aiheuta verenvuotoa.
 8. On parasta jäädä lääketieteellisen henkilökunnan valvonnan alle, jotta löydettäisiin ajoissa komplikaatioita, joita on ilmennyt.

Menettelyjen kesto riippuu siitä, mikä on tavoiteltu (diagnostinen tai terapeuttinen), mutta useimmissa tapauksissa prosessi kestää 15-30 minuuttia.

Menettelyn aikana potilas voi tuntua puristamalla ja ilman puutetta, mutta samalla hän ei kokene kipua. Anestesiassa tapahtuva bronkodoskooppi suoritetaan, kun käytetään bronkoskopin jäykkiä malleja. Ja myös se on suositeltavaa lasten käytännössä ja ihmiset, joilla on epävakaa mentaliteetti. Kun potilas on sairaalassa, potilas ei tunne mitään.

Vasta-aiheet ja vaikutukset

Huolimatta siitä, että menettely on hyvin informatiivinen ja joissakin tapauksissa sitä ei voida välttää, on olemassa vakavia vasta-aiheita bronkoskopiaan:

 • Merkittävä leikkaus tai täydellinen sulkeutuminen kurkunpään ja henkitorven lumenasta. Näissä potilailla bronkoskopin käyttöönotto on vaikeaa ja hengitysongelmia voi esiintyä.
 • Hengenahdistus ja syanoosi voivat viilata keuhkoputkien terävää kaventumista, joten niiden vaurion vaara kasvaa.
 • Astmaattinen tila, jossa keuhkoputkien turvotus. Jos suoritat toimenpiteen tällä hetkellä, voit vain pahentaa potilaan vakavaa tilannetta.
 • Sacky aortan pullistuma. Bronkoskopian prosesseissa potilaat ovat raskaassa stressissa ja tämä puolestaan ​​voi johtaa aortan repeämiseen ja vakavaan verenvuotoon.
 • Viime aikoina on ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus. Manipuloinnit bronkoskopilla aiheuttavat stressiä, ja siksi vasospasmia. Lisäksi prosessissa on jonkin verran puutetta. Kaikki tämä voi aiheuttaa toistuvasti vakavan sairauden, joka liittyy verenkiertohäiriöihin.
 • Veren hyytymiseen liittyvät ongelmat. Tällöin jopa vähäinen vaurio hengitysteiden limakalvolle voi aiheuttaa hengenvaarallisia verenvuotoja.
 • Mielenterveys ja kunto traumaattisen aivovamman jälkeen. Bronkoskopia voi aiheuttaa kouristuksia stressin ja hapenpuutteen takia.

Jos kokenut asiantuntija suoritti toimenpiteen, bronkoskopian seuraukset minimoidaan, mutta ne tapahtuvat:

 • mekaaninen hengitysteiden tukkeuma;
 • keuhkoputken rei'itys;
 • bronkospasmi;
 • laryngospasmi;
 • ilmavirran kerääntyminen keuhkopussin onteloon;
 • verenvuoto;
 • lämpötila (kuumeinen tila);
 • bakteerien tunkeutuminen verenkiertoon.

Jos bronkoskopian jälkeen potilas kokee rintakipua, epätavallista hengityksen vinkumista, kuumetta, vilunväristyksiä, pahoinvointia, oksentelua tai pitkittynyttä hemoptiaa, hänen on välittömästi hakeuduttava lääkärin hoitoon.

Potilaan arvioinnit

Ne, jotka ovat vain menossa menettelyyn, ovat varmasti kiinnostuneita jo tarkistetuista arvosteluista.

Tietenkin, potilaat, joilla on pulmologi, varmasti ymmärtää, että - bronkoskopia keuhkoista, mitä se on? Tämä auttaa häntä reagoimaan lääkärin reseptiin asianmukaisesti, virittää moraalisesti menettelyyn ja tietää, mitä on oltava valmis myöhemmin. Riippumatta kuinka hirvittävä tämä manipulaatio voi tuntua, on tärkeää muistaa, että se on välttämätöntä tarkan diagnoosin tekemiseksi tai tärkeiden terapeuttisten toimenpiteiden tekemiseksi.

Fbs analysoi mitä se on

Valmistautuminen FBS: lle.

I. Menettelyn valmistelu:

- 3-4 päivää ennen tutkimusta on vältettävä alkoholin saanti (koska se heikentää huomattavasti tutkimuksen toleranssia ja vääristää kuvan kohtien limakalvosta ärsyttävän vaikutuksen vuoksi ja parantaa myös yskä- ja oksenteluheijastuksia)

- tutkimuksen aattona viimeinen ateria klo 19 on kevyt illallinen (tee, liemi, fermentoitu maitotuote, mehu, leipä);

- lääkärin määräämä lääke on mahdollista

- tupakoinnin lopettamista edeltävänä iltana (nikotiini tehostaa gag-refleksia ja syljeneritystä, mikä vaikeuttaa hengitystä PBS: n aikana ja vähentää myös bronkoskopian aikana käytettävien paikallispuudutteiden vaikutusta)

- jos olet huolestunut ennen testiä, niin ennen nukkumaanmenoa voit ottaa rauhoittavia lääkärin määräämiä lääkkeitä tai heikkoja sedatiivia (valerianvalmisteet, uusi passi)

- Tutkimuksen päivänä - nälkä, on ehdottomasti suljettava mahdollisten nesteiden käyttö, jos se on ehdottoman välttämätöntä - viimeinen veden otto 1 tunti ennen tutkimusta (keitetty vesi - enintään 100 ml)

- Lääkkeen ottaminen suun kautta testin päivänä on mahdollista 1 tunti ennen testiä ja juoda sitä pienellä määrällä vettä

- alle tunti ennen testiä, on sallittua ottaa lääkkeet sublingvaalisesti ja käyttää inhalaattoria.

- diabetesta sairastavat potilaat, jotka käyttävät säännöllisesti insuliinia, pitäisi jättää aamupulloon.

- potilaat, jotka kärsivät epilepsiaan tai kouristuskohtauksiin, 2-3 vuorokautta ennen tutkimusta tulisi aloittaa lääkärin määräämien kouristuksia aiheuttavien lääkkeiden käyttö. 3-4 tuntia ennen tutkimusta, on välttämätöntä ottaa tämä lääke murskaamattomassa muodossa, pestään pienellä määrällä vettä (enintään 100 ml). On varottava lääkäriltä, ​​että kouristuskohtauksia on mahdollista.

- FBS: ssä sinun on otettava: pyyhe, lääkkeet, joita käytät säännöllisesti sydänkipu, tukehtuminen (nitroglyseriini, inhalaattori jne.)

- Ennen tutkimusta varo varoittaa lääkäriä, joka suorittaa tutkimuksen vakavien sairauksien tai suvaitsemattomuudesta huumeisiin anestesian varalta

- Ennen tutkimusta on tarpeen irrottaa paita kaulus, joka voi vaikeuttaa hengittää tutkimuksessa.

- ennen lääkärin määräämää tutkimusta, se tehdään lihakseen tai suonensisäisesti lääkeaineen ruiskuttamiseksi, jonka jälkeen saatat tuntea väsymystä, hieman sydämen lyöntiä ja suun kuivumista.

Valmistelu FGS: lle

Hyvä moraalinen asenne on edellytys helppokäyttöiselle tutkimukselle. Huolimatta siitä, että tämä prosessi on melko epämiellyttävä, jos noudatat kaikkia lääkärin suosituksia, jotka tekevät sen, voit välttää huonoja tunteita.

Suosituksia on noudatettava menettelyn valmistelun yhteydessä:

Päivällisen tulisi olla erittäin kevyt ja mieluiten 4 tuntia ennen nukkua. 8 tuntia ennen menettelyä on ehdottomasti kielletty, koska jokainen ruoka-annos juuri ennen FGS: tä voi aiheuttaa oksentelun, josta on mahdotonta tutkia ja hänen on nimettävä se toinen päivä.

Et voi tupakoida etenkin ennen toimenpiteitä, koska tupakointi terävöittää gag-refleksejä ja aiheuttaa myös mahalaukun tuotantoa, minkä vuoksi tutkimukset voivat kestää kauemmin

Älä käytä lääkkeitä, erityisesti tabletteja, jotka on nieltävä.

Ennen FGS: ää seuraavat toimenpiteet sallitaan, jos se on erittäin tarpeellista:

Sallitaan ottamaan lääkkeitä, joita ei tarvitse niellä. Yleensä nämä ovat pastillit kielen alla.

Injektioita voidaan tehdä, joita ei voida tehdä toimenpiteen jälkeen.

On sallittua kaksi tuntia ennen menettelyä juoda makeaa, mutta ei vahvaa mustaa teetä tai pelkkää hiilihapotettua kivennäisvettä.

Meidän pitäisi myös puhua ilta-aterian ennen FGS, eli päivällisestä. Sen pitäisi olla yksinomaan kevyitä elintarvikkeita, jotka voivat nopeasti sulattaa mahassa. On tavallisesti suositeltavaa syödä kalaa vihanneksella tai pala keitettyä kananrintaista pienellä osa tattari, mieluiten hyvin keitettyä.

Pari päivää ennen FGS: tä, maustetut ruokalajit olisi poistettava ja pidättäydyttävä alkoholijuomien käytöstä. Tuotteita, joita ei tule kuluttaa 10 tai 12 tuntia ennen tutkimusta, ovat suklaa- tai suklaakakunsiemenet, sekä kurpitsa että auringonkukansiemenet.

Tietenkin, jos tämä on terveellinen mahalaukku, kaikki tuotteet hajoavat kahdeksan tuntia, mutta koska puhumme ruuansulatusvaivoista kärsivillä potilailla, heillä ei yksinkertaisesti ole aikaa sulattaa ja tutkimusta joko viivästyy tai antaa puutteellisen kuvan. Tärkeintä on seurata kaikkia lääkäreiden neuvoja eikä ajatella, että he sanovat, että se on juuri sellainen. Menettely ei ole kovin miellyttävä, ja siksi hyvin harvat ihmiset haluavat toistaa sitä seuraavana päivänä niiden virheen takia.

Valmistelu FGS: lle tutkimuksen päivänä

Aamun heräämisen jälkeen potilaalle ei saa hampaita hampaita eikä savua, sillä tämä voi aiheuttaa liman tuotannon vatsassa, mikä viivästyttää tutkimusprosessia.

Jotta varmistat mukavimman menettelyn, on parasta: irrota yläpainike vaatteista, varsinkin kaulassa, jos sellainen on. Irrota hihna housuista tai farkuista, koska puristusvoima voi ilmetä.

Varoittaa lääkärin, joka hoitaa lääkkeitä koskevista allergisista reaktioista

Rentoudu, vaikka sitä on vaikea tehdä, koska harvat ihmiset ottavat FGS: n hiljaa Hengitä tasaisesti, syvästi ja hitaasti, mieluiten suullasi. Älä yritä suollaa, vaikka se on hyvin vaikea Mietti jotain hyvää. Tämä auttaa häiritä ja helpottaa menettelyn siirtämistä.

bronkoskopia

Bronkoskopia (. Muinaisista kreikkalainen βρόγχος - henkitorvi, henkitorven ja σκοπέω - katsella, kun otetaan huomioon, kello), jota kutsutaan myös bronkoskopia - menetelmä suoran tarkastuksen ja arvioinnin trakeobronkiaalisen limakalvon: henkitorvi ja keuhkoputket ja kurkunpään kun ilmaistaan ​​erityisellä laite - fibrobronchoscope tai video bronchoscopy - viimeisin sukupolvi endoskooppeja. Moderni bronkoskoppi on monimutkainen laite, joka koostuu taipuisasta sauvasta, jolla on taivutettu etupää, ohjauskahva ja endoskooppi yhdistetty valokaapeli videokameralla varustettuun valolähteeseen sekä manipulaattorit biopsiaan ja vieraiden kappaleiden poistoon.

Se on yksi kaikkein informatiivisimmista instrumentaalisista menetelmistä henkitorven ja keuhkoputkien tutkimiseen, tarvittaessa kurkunpään kautta, ja sitä käytetään arvioimaan visuaalisesti trakeobronkipuun tilaa, tunnistamaan keuhkosairauksien endoskooppiset oireet ja hankkimaan aineistoa laboratoriotutkimukselle. Bronkoskopiaa suoritetaan: potilaille, jotka valmistavat keuhkojen leikkausta, bronkospulmonaalisten sairauksien hoidon aikana diagnoosin selvittämiseksi, kehittää terapeuttisia taktiikoita, seuraa hoidon tehokkuutta. Jos keuhkoputkentulehdus on runsaasti ysköstä, lääkettä BS käytetään sisältöjen poistamiseen keuhkoputkista ja lääkkeiden antamisesta. Bronkoskopia on tärkeä kurkunpään, henkitorven, keuhkoputkien varhaisten muotojen diagnosoinnissa, jota käytetään aktiivisesti ulkonevien ruumiiden tunnistamiseen ja poistamiseen keuhkoputkesta, kun ne inhaloidaan (imetään) niitä vahingossa.

TUTKIMUKSEN VALMISTELU:

Ennen bronkoskopiaa on suoritettava rintaelinten röntgen- tai laskennallinen tomografia tai fluorografia, EKG, nämä testit ja avohoitokortti.
Endoskooppien on oltava tietoisia potilaan sairauksien (esimerkiksi diabetes mellitus, sepelvaltimotauti, sydänkohtauksen, hormonihoidon, masennuslääkityksen) esiintymisestä ja allergioiden esiintymisestä lääkkeisiin.
Bronkoskopia suoritetaan tiukasti tyhjään vatsaan, jotta vältetään ruoan tai nestemäisten jäämien satunnaista heittämistä hengitysteihin oksennuksen tai yskän aikana, joten viimeinen ateria on oltava viimeistään klo 19.00 tutkimuksen aattona. Tutkimuksen päivänä ei saa juoda vettä.
On välttämätöntä ottaa yhteys lääkäriin, joka on määrittänyt bronkoskopian, varoittaen endoskooppista pakollisten lääkkeiden saantia (sydän, verenpaineen alentamiseksi).
Bronkoskopia suoritetaan erityisesti nimetyissä tiloissa. On suositeltavaa tuoda mukanasi pyyhe, koska menettelyn jälkeen on mahdollista imeskellä limaa.

TUTKIMUKSEN AIKANA:

 • kaikki mahdollinen tehdään niin, että potilas on siirtänyt sen mahdollisimman helposti.
 • On välttämätöntä poistaa hammasproteesit sekä lävistyskoristeet.
 • potilaat, joilla on bronkospastinen komponentti (krooninen obstruktiivinen keuhkoputkentulehdus, keuhkoastma), välittömästi ennen anestesian alkua, annetaan tarvittaessa inhaloida aerosoli (salbutamoli) yksittäisannostimesta.
 • on poistettava päällysvaatteet tai irrotettava kaulus (kumota napit).
 • Nenäontelon paikallista anestesiaa ja suuonteloa suoritetaan, jotta poistetaan endoskoopin aikana tuskalliset tunteet nenän kautta ja tukahdutetaan yskän refleksi

Bronkoskopia suoritetaan istuma-asennossa. Lääkäri lisää endoskoopin hengitysteihin silmähoidon alla tutkittaessa vähitellen tracheobronchial-puuta molemmin puolin. Laite syötetään yleensä nenän kautta, mutta joissakin tapauksissa se voidaan viedä hengitysteihin ja suun kautta. Endoskoopin halkaisija on huomattavasti pienempi kuin henkitorven ja keuhkoputkien lumen, joten hengitysvaikeuksia ei pitäisi olla. Lääkäri tutkii pinnan, nielun, kurkunpään, henkitorven ja keuhkoputkien. Sitten bronkoskoppi poistetaan.

 • Olet tuleva tutkimus on invasiivisia instrumentaali interventio ja huolimatta suhteellisen alhainen sivuvaikutuksia ja kaikkein lempeä toteutuksen vielä kantaa riski joitakin ongelmia joukossa on merkitty vaurioita seinän keuhkoputken, ilmarinta, verenvuoto jälkeen koepala, bronkospasmi, keuhkokuume, allergiset reaktiot.

Jos edellä mainitut komplikaatiot esiintyvät, sinun on ehkä neuvoteltava anestesiologin ja lääkärintarkastuksen sekä tarvittaessa sairaalahoitoa.

INTERVENTIOEN LOPETTAMISEN LOPPUUN:

 • tunnottomuus, pieni nenän tukkoisuus, "kurkun" tunne kurkussa ja lievää vaivaa nielemiseltä, joka johtuu anestesiasta. Nämä tunteet kulkevat tunnin sisällä.
 • Voit syödä sen jälkeen, kun kielen puutuneisuus ja kurkku ovat täysin poissa estämään ruokaa ja nestettä pääsemästä henkitorven sisälle.

Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

BRONKOSCOPYEN VAIKUTUKSET JA YHTEENSOVITUKSET:

 • tunne puutumista, pieni nenän tukkoisuus, tunne "kurkun" kurkusta ja lievää vaikeutta niellä syljeneritystä, joka johtuu anestesiasta, yleensä tunnin sisällä. Voit syödä sen jälkeen, kun kielen tunnottomuus ja nielu kokonaan ohitetaan estääkseen ruoan ja nesteen pääsyn henkitorven sisälle. Se kestää yleensä 20-30 minuuttia. Jos biopsia suoritettiin, lääkäri määrittelee aterian.

Menettelyyn voi liittyä vakavia komplikaatioita: keuhkoputken seinämän vaurioituminen, pneumotorax, verenvuoto biopsian, bronkospasmin, keuhkokuumeen, allergisen reaktion jälkeen.