Pohjakosketus säätiön alla - olosuhteiden, määritysmenetelmien ja arviointimenetelmien analyysi

Päärakennuksen rakentaminen alkaa sen maanalaisen osan laitteella. Mutta jo ennen erektiota se joutuu suorittamaan maaperän tutkimuksen säätiön alla selvittääkseen maaperän tyypin paikan päällä ja maakerrosten rakenteen. Lisäksi saatujen tulosten perusteella projekti liittyy maastoon, eli tehdään asianmukaiset laskelmat, minkä jälkeen lopulta valitaan perustan tyyppi ja syvyys.

Geologisten olosuhteiden analysointi

Omistaja ei saa luottaa "ehkä" tai kuulla naapureita vain siksi, että he ovat jo rakentaneet talonsa. Tosiasia on, että maaperän kerrosten paksuus ja rakenne voivat vaihdella myös lähialueella. Yhtäkkiä rakennustyömaalla on muuraus, vai onko läpäisemätön kerros paljon suurempi? Visuaalisesti on mahdotonta määrittää, ja siksi sen on otettava näytteet.

Määritä geologian perustuksen ja suorittaa maaperän analyysi pidetään tärkein rakennusvaihe, jonka avulla voidaan rakentaa luotettava talo, joka palvelee useampaa kuin yhtä sukupolvea.

Tutkimusta varten on suositeltavaa kutsua erikoispalvelu, joka takaa saatujen tulosten tarkkuuden. Asiantuntijat suorittavat kenttätöitä ja tarvittaessa laboratoriotarkastuksia. Työn päätyttyä palvelut antavat kirjallisen johtopäätöksen, jonka pohjalta suunnittelijat suorittavat rakennuksen maanalaisen osan laskelmat. Tietenkään se ei ole halpaa.

Maaperän tutkiminen on mahdollista järjestää itsenäisesti, mutta vain, jos rakennustyömaalla ei ole vaikeita geologisia olosuhteita - suotautia, turvealueita, pengerryksiä jne. Jos haluat ottaa näytteitä, kaivaa reiän tai porata hyvin, määritä sitten maaperä ja tee oikeat päätelmät. Lisäksi on selvitettävä pohjaveden tasoa, mutta jäätymisnopeutta ei tarvitse mitata. Tämä indikaattori riippuu alueesta ja se otetaan vertailutaulukoiden mukaan.

Tyypit maaperä - lyhyt yleiskatsaus

Kivien voimakkuus on erityisen vahva. Niitä ei uhkaa katoaminen ja turvotus, eikä vesi heikennä niitä. Samat ominaisuudet ovat ominaisia ​​kiinteille murtuneille maaperäille, mutta vain silkki- tai savipartikkeleiden pienessä läsnäolossa.

Karkeat hiekat eivät altistu pakkasenkestäville voimille ja näyttävät itsestään aivan perustana säätiölle. Hienojakoisten ja siltytyyppisten hiekkasten maaperä on sellainen haitta kuin tulvien, varsinkin jos ne ovat korkeassa kosteudessa. Mutta kuivassa tilassa ja tietyissä olosuhteissa niitä pidetään hyvänä tukena talon maanalaiselle osalle.

Luomu ja savi kuuluvat ongelmalliseen maaperätyyppiin. Niillä on hyvä vahvuus vain kiinteässä tilassa. Liotettaessa niiden ominaisuudet heikkenevät, ja jos ne jäätyvät, ne alkavat turvota. Tämä tekijä on otettava huomioon valittaessa laitossäätiön perustusmenetelmää.

Heikoista ja irtolastuisista maista heille tarjotaan omat maanalaiset rakenteet. Yksi näistä on paalujen asennus. Tällöin tarvitaan erikoistuneiden yritysten geologisten olosuhteiden perusteellista insinööritutkimusta, koska tiheät maakerrokset saattavat olla liian syviä.

Ennen sopimuksen aloittamista on suositeltavaa kysyä yrityksen edustajalta, onko hänellä lupa suorittaa tällainen työ.

Merkkejä, joiden avulla voit määrittää maaperätyypin:

 • hiekka - asetetaan nopeasti säiliön pohjaan, kun se sekoitetaan suurempaan vesimäärään. Makkarat ovat vaikeita muodostaa märästä hiekasta, ja kuivattu näyte on helppo murentua;
 • savi - lievästi liukoinen veteen, jääden pitkään suspensioon. Rolled kuin muovailu makkaroissa, jotka pitkän kuivatuksen jälkeen kovaa;
 • siltti - sekoitettaessa veden kanssa se asettuu riittävän hitaasti (15 minuutista tunniksi). Se on joustava muovauksen aikana, mutta kuivuu;
 • kun kosteudeltaan kyllästynyttä maata itkekää, vesi työntyy nopeasti (liete) tai hitaasti (savi).

Ammattitutkimus

Maaperäolosuhteiden pätevä arviointi mahdollistaa säätiön rakentamisen mahdollisuuksien mukaan vahingoittumiselta ja talon vääristymiltä. Tapahtumasta riippuen tutkimus jaetaan kenttään ja laboratorioon.

Ei pidä ajatella, että on tarpeen tilata palvelut maaperän ominaisuuksien ja ominaisuuksien määrittämiseksi kokonaan. Teosluettelosta neuvotellaan sopimuspuolen kanssa. On mahdollista, että vain hintaluetteloon sisältyviä hintaluokkia tarvitaan.

Kenttäolosuhteissa tehdään sekä yleisiä että yksityiskohtaisia ​​maaperäkartoituksia. Menetelmän etuja ovat:

 • kyky arvioida suuri joukko kiviä;
 • kerrosten esiintyminen häiritsemättä niiden rakenteellista koostumusta;
 • maaperän kerrosten tutkiminen niiden luonnollisessa tilassa (paine, pohjaveden vaihtelu jne.).

Kenttätutkimukset antavat tarkempia tuloksia, jotka määrittävät maaperän tyypin ja kantokykyominaisuudet, koostumuksen heterogeenisyyden ja kestämään kaikki negatiiviset tekijät. Työn laajuus voi olla:

 • soiminen - dynaaminen, staattinen, siivekäs;
 • taulukon tarkistaminen leikkaus, kollapsi, puristuskuorma;
 • maaperän ominaisuuksien ja sakeuden tutkiminen liotuksen aikana;
 • luoda stressiä ja vaivaa eri suuntiin.

Tämän tuloksena laaditaan yksityiskohtainen raportti kehittämispaikan geologisesta rakenteesta, pohjaveden sijainnista ja maakerrosten ominaisuuksista. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kantavuus. Se riippuu säätiön tyypistä ja syvyydestä.

Laboratorioissa suoritetaan täydellisempää tutkimusta, ja tulosten määrittämisessä käytetään tarkennustekijöitä.

On tärkeää tietää, että ennen kuin alat tutkia maata, sinun on pyrittävä löytämään lähialueen maantieteellisiä geologisia osia. Kaupungit ja suuret kaupungit ovat luultavasti suunnittelutoimistojen arkistoja. Positiivisella tuloksella ei ole tarpeen tutkia pohjan alapuolella olevia maaperää. Mutta edellytykset uusien alueiden kehittämiselle ilman geologeja eivät voi tehdä.

Läheinen tutkimus ja analyysi maaperästä säätiön alla.

Tulevaisuuden maatyypin valinta on vastuullinen ammatti. Useimmat esikaupunkien itsensä rakentajat valitsevat perustan "halvempaa" tai "naapureiden tavoin" periaatetta noudattaen. Yksi maanrakennuksen suosituimmista tyypeistä on matala-telakka, joka on teipattu monoliittinen tai precast-perusta. Tämä on yksi edullisimmista kotitalouksien säätiöistä. Se on nauhapohja, joka pystyy "rakentamaan shabashnikin ja vieraan työntekijöitä.

Kysy itseltäsi, kuinka usein olet kuullut, että ovi talossa on juuttunut, että talo on aasi, että halkeamat ovat menneet perustaan ​​tai seiniin? Nämä ongelmat johtuvat siitä, ettei perustietojen valinnassa ole oikeaa arviointia. Rakennustandardien mukaan esivalmistelupohja ei ole suositeltavaa rakentaa paksuihin, heikkoihin, veteen kyllästettyihin ja muovisiin maaperäihin, joissa on korkea pohjavesi, helpotuksen rinteillä. On myös kiellettyä rakentaa esiliinaa ja monoliittista nauhasisäätiötä orgaanisista syistä: siltaa, turve ja sapropeli. Joten tiedät, mitä maata sinulla on sivustolla, ja onko mahdollista rakentaa nauhan perusta heille?

Toinen tärkeä kysymys on: mitä leveyttä säätiö olisi tehtävä perustuksen alla olevan maaperän kantokyvyn suhteen?

Jotta näihin kysymyksiin vastattaisiin, on välttämätöntä suorittaa pohjaan perustuvien maaperä-insinööri-geologinen tutkimus tulevalle säätiölle. Yksikään arkkitehti ei sitoudu suunnittelemaan rakennuksen perustusta ennen kuin hän oppii kaikesta maaperän ominaisuuksista, joihin säätiö lepää.
Mikä on maaperä? Maaperä - kiviä, maaperää, ihmisen muodostumia, jotka ovat monikomponentti ja monimuotoinen geologinen järjestelmä ja ovat ihmisen suunnittelun ja taloudellisen toiminnan kohteena.

Parasta mitä voit tehdä tulevalle kodukselle on tilata sivustosi maaperä "geologia" (insinöörit ja geologiset tutkimukset) lisensioidussa yrityksessä. Hyvälaatuinen tutkimus ja päätelmä maaperästä, niiden laakereista, viemäreistä, syvistä ja muista ominaisuuksista antavat sinulle mahdollisuuden valita oikea säätiö ja suunnitella sen oikein.

Miten itsenäisesti arvioidaan kunkin näytteen maaperä ja maaperän kantokyky? Toistan vielä kerran, että tutkimuksen tekemiseksi kannattaa kääntyä ammattilaisille, joilla on lupa. Jos alueellasi ei ole tällaisia ​​ihmisiä tai niiden palvelut ovat liian kalliita sinulle, voit käyttää useita tutkimusmenetelmiä ja maaperän ilmaista analyysia sekä ohjeellista arviota sen kantokyvystä.

Maaperän koostumuksen tutkimus.

1. Levitä maaperä paperille ja kuivaa se. Poista maaperänäytteestä kivet, tölkit ja muut roskat. Murskauspalat ja maaperä.
2. Suodata maa-näyte vedellä.
3. Ota pitkä lasipurkki ja täytä se 1/4 maapallolla näytteestä.
4. Täytä astia 3/4 (maa mukaan lukien) vedellä.
5. Lisää 1 teelusikallinen astianpesukone (ei saippuaa tai shampooa!).
6. Sulje astia tiukasti kansiin ja työskentele vähän kuin baarimikko ravistimella - ravista astiaa 10 minuuttia. Tämä on tarpeen maaperänäytteen jakamiseksi mineraalikomponentteiksi.
7. Laita purkki, jossa kukaan ei kosketa sitä 2-3 päivää.
8. Maaperän hiukkaset asettuvat pankkiin ja jakautuvat koon mukaan. 1 minuutin kuluttua kynän asettamisesta merkitse merkkijärjes- tyllä hiekkapohja.
9. Kahden tunnin kuluttua merkitse lietteen määrä pankkiin.
10. Kun pankin vettä läpinäkyvä - merkitse savikerroksen taso. Yleensä tämä prosessi kestää 3 päivää, mutta jos vesi on edelleen mutainen, jätä maaperäyte viikkoon.
11. Mittaa jokaisen kerrostetun maaperän paksuus. Kirjoita alas:
Hiekkakerroksen paksuus on ____ cm
Lietteen paksuus ____ cm
Savi kerrospaksuus ____ cm
Sedimentin kokonaispaksuus ____ cm
12. Laske kunkin sedimenttityypin prosenttiosuus:
[Savi, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% savi maaperässä
[IL, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% liete maaperässä
[Hiekka, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% maan hiekasta.

13. Laskettaessa maaperän tärkeimpien mineraalien ja orgaanisten ainesosien% -pitoisuutta käyttäen alla olevan maaperän pyramidin avulla määritetään maaperän tyyppi näytteessä pääkomponenttien prosenttiosuudella.

Maaperän analyysi säätiön alla

Ennen rakennustöiden aloittamista on tutkittava maaperä. Teos on pakollinen ja suorittaa pätevät asiantuntijat. Tutkimuksen tuloksena voidaan teknisesti todistaa alueen rakentamisen mahdollisuus. Soita meille selvittääksesi, mikä säätiön arvioitu maa-analyysin hinta on sinulle.

Miksi maaperän analyysi perustuksen alla?

Kaikki rakennukset soveltuvat geologisiin prosesseihin. Rakenteen suojelemiseksi tulvilta, karstalta tai sumentumiselta - sinun on tutkittava maan maaperän rakennetta. Maaperäanalyysimme avulla voit tehdä perusteltuja päätöksiä rakentamisen aikana.

Maaperän yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen asiakkaat voivat ryhtyä toimenpiteisiin vähentääkseen negatiivisten tekijöiden vaikutusta rakenteeseen. Tämä on tärkeää, koska kaikki rakennukset ovat alttiita muodonmuutokselle (ajan myötä).

Teemme maaperäanalyysin säätiölle määrittelemällä:

 • maaperän rakenne tontissa;
 • kivien fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet;
 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän jäädytys- ja kantavuusaste.

Kun maaperän ominaispiirteet perustuvat, annamme suosituksia säätiön perustamisesta. Joissakin tilanteissa asiakas voi säästää rakennusmateriaaleja. Se tapahtuu ja päinvastoin: maaperän tutkimisen jälkeen suosittelemme lujitetun perustan rakentamista.

On tapauksia, joissa asiakas aikoo rakentaa monimutkaista juonta. Jos geologiset prosessit näkyvät aktiivisesti alueella - rakennus on parempi siirtyä toiseen alueeseen. Määritämme maaperän ominaisuudet ennalleen ja suosittelemme, ettet kiihdytä säätiön asettamista.

Varoitus! Tutkimuksen jälkeen asiakkaamme voivat käyttää sopivia materiaaleja rakenteen rakentamiseen.

Miten maaperän ominaisuudet määritetään?

Saadaksemme tietoa maaperistä tehdään porausoperaatioita. Kuopien lukumäärä ja niiden syvyys lasketaan säätöasiakirjojen mukaisesti. Jos alue ei ole suuri alue - 2-3 kaivoa riittää määrittämään maanparametrit.

Jos suunnitellaan suuren mittakaavan rakentamista (riippumatta siviili- tai teollisuuslajista), poraustoimintojen määrä on paljon suurempi. Ensinnäkin se liittyy rakennuksen alueeseen ja sen tarkoitukseen.

Yrityksessämme "Geologiasta ORG", maaperän analyysi säätiön alaisuudessa toteutetaan kolmessa vaiheessa:

 1. valmisteleva (tutkimme tilauksen yksityiskohtia, suunnittelemme työn kulkua, ilmaisimme hinnan ja työpäivän päivämäärät asiakkaalle, teemme sopimuksen);
 2. kenttä (suoritetaan poraus, kaivaamme reiän, valitaan maaperänäytteet ominaisuuksien määrittämiseksi);
 3. kameroita (tutkimme näytteitä omassa laboratoriossamme, laadimme yhteenvetotauluja, joissa on maaperän ominaisuuksia, laaditaan johtopäätös).

Tarjoamme asiakkaalle raportin, jossa on kuvaus:

 • yksityiskohtaiset tiedot suoritetusta työstä;
 • vakiintuneet maaperän parametrit;
 • vinkkejä ja temppuja säätiön asettamiseen.

Se on tärkeää! Työskentelemme nopeasti ja tarjoamme korkealaatuisia tuloksia. Tästä syystä meille suositellaan muita ammattitaitoisina insinööreinä.

Kuinka paljon palvelu on?

Teemme kunkin asiakkaan hintalaskennan erikseen. Tilaukset tehdään eri tarkoituksiin ja ne muodostavat erilainen työmäärä. Jotta saisit tarjouksen, tutkimme seuraavia tekijöitä:

 • tonttialue;
 • tulevaisuuden rakennuksen parametrit;
 • poraustoimien lukumäärä;
 • tuloksen tehokkuus;
 • maaperän tyyppi.

Muut tekijät vaikuttavat kustannuksiin. Esimerkiksi sivuston sijainti. Moskovan ulkopuolella maaperän rakentamisen kustannukset ovat entistä suuremmat: sisällytämme polttoainekustannusten kustannuksiin tien päällä.

Tärkein tekijä, joka vaikuttaa maaperän selvittämiseen liittyviin kustannuksiin - poraustoimien määrä. Mitä enemmän metriä poraus, kalliimpia palveluja. Esimerkiksi poraaminen kahdella kahdeksan metrin kuoppaa (vähimmäissumma teknisistä ja geologisista tutkimuksista) maksaa 25 tuhatta ruplaa. Asiakkaan on ymmärrettävä, että jos suuren alueen tai rakenteen alue on suunniteltu vaikeissa olosuhteissa, kaivojen lukumäärä kasvaa.

Varoitus! Löytääksesi päivämäärät työstä ja hinnasta - soita yrityksellesi "Geology ORG".

Miksi asiakkaat luottavat meihin?

Meillä on kaikki tarvittavat välineet maaperän täydelliseen analysointiin. Työskentelemme lyhyessä ajassa ja tarjoamme asiakkaalle paperiversion ja digitaalisen muodon.

Palvelua tilaettaessa saat:

 • maaperän tutkimus modernissa laboratoriossa;
 • kokeneet insinöörit paikan päällä;
 • suositukset säätiön rakentamiseksi;
 • mahdollisuus pienentää maanalaisten prosessien vaikutusta rakenteeseen;
 • edulliset hinnat;
 • minkä tahansa alueen alueiden tutkiminen.

Jos tarvitset maaperän analyysia talon rakentamiseen, suosittelemme tekemään yhteistyötä kokeneiden insinöörien kanssa. Sivuston parametrien tuntemuksesta riippuu rakennuksesi kohtalo.

Analyysin hinnoista ja ajoituksesta löytyy "ORG: n geologia" - ota yhteyttä.

Geologinen tutkimus maaperästä pohjan alla

Säätiön tutkimus

Säätiön maaperän tutkimus on avain menestykselliseen rakentamiseen ja rakennuksen lujuuteen, koska se on rakennuksen vakauden ja kestävyyden perusta. Ensin he suorittavat tarpeelliset tutkimukset, määrittelevät rakennuspisteen, kehittävät hankkeen ottaen huomioon rakennuksen mitat, ja sitten jatkavat rakenteiden rakentamista.

Kyselyt - tärkeä vaihe rakentamisesta

Koska säätiön kustannukset ovat 20-30% kaikista rakennuskustannuksista, suunnittelua tulee lähestyä kaikin vastuisin.

Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat oppineet kuinka paljon teknisiä töitä maksaa, kieltäytyvät käyttämästä niitä, ja heitä ohjaavat halu säästää. Tämän seurauksena tämä voi johtaa alustan muodonmuutokseen, tukirakenteiden halkeamiin, aiheuttaa turvallisuusstandardien rikkomisen ja lisätä rakennuksen romahtamisen riskiä. Tällaiset seuraukset liittyvät luotettavien tietojen puuttumiseen kehityspaikan ominaisuuksista.

Samaan aikaan säätiön ammatilliset maaperätutkimukset yksinkertaistavat kaikkein toimivan säätiön valintaa, vähentävät sen rakentamisen kustannuksia ja vähentävät toimintakustannuksia.

Maaperän geologiassa säätiön avulla saadaan tarvittavat tiedot sivustosta:

 • helpotus rakennuksen alueella;
 • kauden jäätymisen syvyys;
 • tulvien rajat useiden avointen lampien läsnäollessa;
 • pohjaveden taso, mahdollisen päästökohdan pinnalle;
 • vesipitoisten kerrosten lähde, niiden vuorovaikutus ulkoisten vesistöjen kanssa;
 • geostruktuuri, sen stabiilisuusaste.

Kuinka paljon maaperän geologinen tutkimus perustuu säätiöön riippuu tarvittavien analyysien määrästä ja alueen pinta-alasta. Toimintojen luettelo voi olla erilainen, insinöörit auttavat määrittämään, mitkä standardi- ja lisätyyppiset työt vaaditaan kussakin yksittäisessä tapauksessa.

Kentän vaihe - luotettavan tiedon lähde sivuston geologisesta rakenteesta

Tässä vaiheessa otetaan näytteitä ja tehdään kokeet. Tällaisten tietojen avulla on mahdollista:

→ selvittää, mitä sivuston parametreja on otettava huomioon rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa,

→ arvioimaan, miten maaperä käyttäytyy kuormitettuna ja määrittää sen kantokyvyn,

→ valitse sopiva pohja ja optimaaliset rakennusmateriaalit.

Kenttämenetelmät ja maaperätiedot

 • Dynaaminen ja staattinen äänentoisto - tila ja koostumus.
 • Pressiometri - puristusvoima.
 • Siirrot, siipisääntely, romahtaminen - vastustuskyky leikkausvaikutuksille.
 • Pile testit - vastus paalun työpäädyssä ja pitkin sen runkoa.
 • Korvaus - jännitys.
 • Soaking - vedenalaisen veden sakeuttamisaste.

Kerätä lisää. Geofysikaalinen analyysi suoritetaan myös rakennustyömaan maaperätiedoilla. Menetelmän etuna on kyky tutkia materiaalin käyttäytymistä luonnollisissa olosuhteissa poistamalla todennäköisyys analyysin geologisen tutkimuksen aikana tapahtuvasta pisteporauksesta johtuvien virheiden laskemisen todennäköisyydestä. Lisäksi geofysiikan huomiota paljastaa heterogeenisyys, jota ei voida vahvistaa muilla tavoilla.

Tutkimuksen merkitys

Epäpätevyys alustan tyypin tai aluetta koskevan geologian virheellisen arvioinnin perusteella voi johtaa maan kausivaihtelujen aiheuttamiin peruuttamattomiin muodonmuutoksiin. On ymmärrettävä, että yleismaailmallista muotoilua ei ole, tietyissä olosuhteissa on tarpeen kehittää erillinen hanke.

Pääasiassa geologisten tutkimusten tarkoituksena on määritellä maaperän tukikapasiteetti, syväterävyys ja perustan tyyppi. Tarkastele joitakin kohtia tarkemmin.

Kuinka syvälle säätiölle on tehtävä riippuu useista parametreistä, kuten esimerkiksi:

 • maaperän jäädytys syvyys talvella;
 • jäätymissuojaindikaattorit;
 • pohjaveden korkeus;
 • kapillaarin imuaste jne.

Hanke lasketaan erikoistuneen yrityksen toteuttamien tutkimustoimien tulosten perusteella. Ammattilainen lähestymistapa on erityisen tärkeä kriittisten rakenteiden - asuinrakennusten, hallinto- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten jne. Rakentamisessa.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Toinen tärkein parametri kausittaisen jäätymisen syvyyden jälkeen, jolla on merkittävä vaikutus perusrakenteiden valintaan, on maan kyky kestää rakenteen painoa.

Luonnosperustetta kehitettäessä on kaksi laskentamenetelmää:

 • rajoittamalla muodonmuutoksia - käytetään suuritehoisten rakennusten rakentamiseen ja sen tarkoituksena on arvioida rakenteen kutistumista maaperän kompensoimattomasta puristuksesta johtuen;
 • kantavuus - sitä käytetään laskemaan alhaisen ja keskikokoisen rakenteen perusteet, olettaen, että maaperä, kun paine poistetaan, palauttaa osittain tai kokonaan muodon.

Maaperä, jolla on erilainen koostumus, määritetään kuorman arvo, jonka he pystyvät kestämään ilman peruuttamattomia muutoksia. Jokainen rakenne, joka ulottuu kevyestä rakennuksesta pilvenpiirtäjiin, pitäisi painaa maahan voimalla, joka ei ylitä sen kantavuutta.

Perustutkimuksen valinta

Yleisesti kattavan geologian tutkimus on avain koko rakenteen tulevaisuuden luotettavuuteen. Maaperän tukikapasiteetin, rakennuksen ominaisuuksien ja rakennuksen alueen mukaan valitaan sopiva perusversio. Niinpä alueilla, joilla on kovaa maata, ei ole suositeltavaa kiinnittää nauhatrappeja, joissa on orgaanisia - esivalmistettuja jne. Laakerin rakennealue riippuu myös laakerikapasiteetista (nauha-muunnoksella, jossa on heikko maadoitus, tarvitaan laajempi betonikaista).

Miten analysoida maaperää perustuksen alla?

Miten rakennuksen rakentaminen alkaa? Miksi minun täytyy tutkia maaperää perustuksen alla?

Vankka perusta on avain menestykselliseen rakentamiseen ja koko rakennuksen rakenteeseen. Säätiö on rakennusosaston päärakennuksen osa, joka on rakennuksen perusta. Jotta voisit työskennellä säätiöön, jota tarvitset, kun olet juuri valinnut tulevan kodin sijainnin, hyväksyi hankkeen sopivassa palvelussa. Harkitse etukäteen talon ulkoasu, materiaalit, joista se rakennetaan.

Nauhatalustatyypit, riippuen maaperästä.

Kuten tiedät, säätiö ennustaa 100% tulevan rakentamisen menestyksestä ja kestävyydestä.

Säätiön kustannukset ovat usein 20-25 prosenttia koko talon materiaalikustannusten kustannuksista, ja tämä on melko paljon, joten sinun on lähestyttävä säätiön asettamista täydellä vastuulla. On tarpeen aloittaa tutkimukset geologisten tutkimusten avulla ehdotetulla säätiön perustamisella.

Älä unohda, että säätiön vahvuuteen vaikuttavat monet tekijät tulevaisuudessa. Näitä tekijöitä ovat mm. Maaperän kovuus, maaperä, pohjaveden esiintyminen ja maaperän jäädytys. Myös tulevan rakennuksen muotoilu otetaan huomioon, perustuen siihen lasketaan säätiön kuormitus. Ajattele etukäteen paikkoja, joissa teet viestintää, verkkoja haudattu maahan ennen rakentamista.

Mikä määrittää alustan perustamisen onnistumisen?

Järjestelmän perustaminen jäädyttämiseen.

Maaperän geologinen analyysi säätiön alapuolella on tärkeä osa rakennustyön aloittamista.

Rakenteen kaikki monimutkaisuus ja korkeat materiaalikustannukset riippuvat säätiön sijaintipaikan valinnasta ja sen syvyydestä, mikä vuorostaan ​​riippuu maaperän jäädyttämisen syvyydestä, kallistumisasteesta, maaperän imemisestä ja pohjaveden korkeudesta.

Jäätymisen syvyys on tärkein indikaattori, joka kannattaa hylätä rakennuksen rakentamisessa tai pikemminkin kaatamisen yhteydessä. Jotkut maaperät pystyvät pitämään vettä pareittain, ne jäätyvät, kun se jäätyy (vesi laajenee) ja vahingoittaa sementoitua pohjaa.

Voit arvioida maaperää turvautumalla geologiseen palveluun, joka tekee perin pohjaisen maaperän perinpohjaisen analyysin tai tee geologisen tutkimuksen itse.

Maaperän tutkimista varten sinun on porattava reikä tai kaivaa reikä. Tutkimus on järjestetty, jotta kiinnitettäisiin huomiota maaperään ja päällyskerroksiin, koska niitä käytetään pohjana. Aseta myös pohjaveden taso oikein.

Maaperän lyhyet ominaisuudet:

 1. Erotut ja kallioiset maaperät ovat erityisen kestäviä, niitä ei ole heikentynyt, turvotus pakastamisen jälkeen ei uhkaa ilman suurta määrää silty- ja saveapartikkeleita.
 2. Hiekkapohjaiset maaperät ovat luontaisia ​​ja ovat lujia, ja ne ovat erinomaisia ​​pohjan alla.
 3. Silty- ja hienojakoiset hiekat ovat hyvä perusta säätiölle, mutta tällaisilla mailla on virtauskyky.
 4. Vaahtomuovia ja savea maaperä voidaan käyttää pohjana vain kiinteässä muodossa, veden sisäänsyöttö, saviakkien lujuus vähenee huomattavasti.

Maaperän kerrosten asettelu.

Pohjan perustan syvyys riippuu maaperätyypistä, toistuvista analyyseistä ja maaperän yksityiskohtaisesta tutkimuksesta, joiden avulla voimme tunnistaa joitain yleisiä malleja:

Ei-kallisilla mailla, voit asettaa säätiön 0,5 metrin korkeammalta.

Saviolosuhteissa, joissa keskimääräiset kallistusparametrit ovat, kellarin syvyys riippuu huurteen tunkeutumisesta: huurteen läpäisevyys on korkeintaan 1 m - pohja on 0,5-1,5 m; jäädytys enintään 1,5 m - pohja 0,7-1,5 m; jäädytys on yli 1,5 m - säätö on yli 1 m.

Säätiö on jaettu kolmeen päätyyppiin

 1. Laatta.
 2. Vyö.
 3. Columnar.

Vanhojen rakennusten tutkiminen mahdollistaa erilaisten rakennusalustyyppien käyttöiän arvioidun käyttöiän, on syytä huomata, että pohjarakenteiden elinajat ovat huomattavasti erilaiset: runkopohjan ja puupylväiden pohja kestää 30-50 vuotta, "puutuolien" pohja on kestävä vain ensimmäisten 8 10 vuotta, ja pohja nauhan sementtiliuoksella auttaa sinua noin 150 vuotta.

Tavallisille kartanorakennuksille menee tavallinen pylväskanta hyvästä polttopuutoksesta tai roskakivestä. Nämä sarakkeet tulisi sijoittaa talon ympärille 2-3 metrin välein sekä pääseinien risteyksessä. Paneelien poikkileikkauksen koko on oltava vähintään 500 * 500 mm ja enintään 600 * 600 mm. Tiilen pohjalla on oltava poikkileikkaus 380 * 380 ja enemmän, ja sarakkeet näkyvät 20-25 cm maanpinnan yläpuolella. Säiliöt on täynnä romukuvio tai tiili, jonka syvyys on 300-400 mm ja leveys 250 ja 400 mm.

Asennettaessa pilarit rakennuksen perustalle, saumojen sidonta tehdään välttämättä valitsemalla samat kivet (koon mukaan). Pilarien asentaminen ei ole sidottu vain täytteen muuraukseen, niin ettei muodostuu enää muita halkeamia.

Jos talosi on valmistettu paneelista tai runkorakenteesta, pohja voidaan muodostaa betoniputkista, jotka kaivetaan maaperän jäädyttämiseen. Kuopat voidaan tehdä käyttämällä käsiporaa, joka on hieman suurempi kuin betoniputket. Kun olet porautunut kuoppa, asenna asbestisementtiputki siellä, sen ulkopuolella tiivistetään maaperällä, kaada sementtiä sisälle ja nosta putki niin, että se saavuttaa hyvin pohjan kaivoon. Sementtiliuos on kaadettava siihen asti, kunnes liuos saavuttaa yläpinnan 10 cm: n erolla. Samalla tavalla asetamme kaikki kannat ja täydellisen kovettumisen jälkeen (2-3 päivää) teemme vanteet.

Säätiö, jossa on mielenkiintoinen nimi "Puiset tuolit", on valmistettu massiivipuusta (lehtikuusi, mänty, tammi). Esikuivattu puu asennetaan kaivoihin, jotka ovat 20-30 cm alempia kuin maaperän jäädytys. Tällaista säätiötä käytetään yleensä tilapäisten kodinhoitohuoneiden rakentamisessa.

Maaperän tutkimus perustuksen alla.

Ennen säätiön rakentamisen aloittamista on tehtävä maaperän laaja analyysi.

Pohjaan perustuvan maaperän tutkiminen sisältää eri kerrosten ominaisuuksien määrittämisen, niiden paksuuden, jäätymiskulman ja säiliön esiintymiskulman määrittämisen, pohjaveden läsnäolon, niiden luonteen ja ominaisuuksien määrittämisen. Saatujen tietojen perusteella on mahdollista valita tarvittavia rakennusaineita.

Ennen maaperän tutkimusta on tehtävä geologinen tutkimus rakennustyömaalla, joka antaa asiantuntijoille seuraavat tiedot:

 • Maaston kuvaus.
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys.
 • Tulva-alueen rajat lähellä sijaitsevat vesistöjen läsnäollessa.
 • Vesistöjen esiintyminen, niiden lähteet ja yhteydet vesistöihin.
 • Pohjaveden sijainti.
 • Alueen geologinen rakenne.
 • Paikan geologisen stabiilisuuden tunnistaminen.

Sitten suoritetaan maaperän kenttätutkimus, joka mahdollistaa suuren kantomassan tutkimisen luonnonsuojelun riskin pienentämiseksi rakentamisen aikana.

Kenttätutkimukset tarjoavat seuraavat maaperän ominaisuudet esineiden rakentamiseen:

 • Tilan ja koostumuksen heterogeenisyys määritetään staattisella ja dynaamisella äänenvoimakkuudella.
 • Staattinen kuormitus kaivoissa painometrisesti.
 • Pienennä ja maata liikkuu.
 • Vastus pilarin päissä.
 • Maaperän muodonmuutos.
 • Maaperän ominaisuudet istutuksen aikana.

Maaperän ominaisuuksista saadaan tarkimmat tiedot geofysikaalisesta analyysistä, se on integroitu lähestymistapa maaperän tutkimukseen. Sen ansiosta voit saada tarkkoja maaperän ominaisuuksia suurissa kooissa vähentäen todennäköisyyttä puuttua olemassaoleviin epähomogeenisyyksiin.

Säätiön perustuksiin ei ole olemassa yhtä ainoata reseptiä, joten virheellinen maaperän arviointi rakennusten pohjalla johtaa jopa pienien rakenteiden kausittaisiin muodonmuutoksiin. Seinät, lattiat murtuvat, ikkunoiden ikkunoista halkeilevat, ovet sulkeutuvat.

Rakennuksen kestävyys ja lujuus riippuvat pitkälti perustan valittua syvyyttä, maaperän jäädyttämisen määrittelystä, pohjaveden tilasta ja monista muista olosuhteista. Alapatyypin määrittämiseksi on tutkittava maaperä, johon rakentaminen tapahtuu. Tärkeimmät maaperätyypit:

Itsenäinen analyysi maaperästä säätiön alla

Hankekehysrakennus "Terem-1" 6 * 9, 101 m² M.

Rakennustyön projekti "kansler", 10 * 9 m, 140 m²

Rakennushanke "Iskona", 7,4 * 7,2 m, 101 m² M

Runko-talon "Hitchins" 9 * 7.5 -projekti, 50 neliömetriä.

Kehysrakennuksen projekti "Allegro", 8 * 7 m, 101 neliömetriä.

Kehysrakennuksen "Etude" -projekti, 11,1 * 10,3 m, 175 m²

Runkorakennuksen "Pauli-2" -projekti, 7 * 9 m, 49 neliömetriä.

Vesta-kehysrakennuksen projekti, 12 * 8, 123 m2.

"Teslin" runko-talon projekti, 14 * 9 m, 159 m2

Primula-kehysrakennuksen projekti, 8,5 x 6 m, 44 m2.

Aristokraattirakennuksen projekti, 10 * 9,6, 120 m²

Runko "Turion" projekti, 6 * 8.5, 54 m2

Rakennushanke "Lana" 7 * 9, 66 m2

Runkorakennuksen projekti autotalli "Allegro-2" 14 * 9, 153 m².

Runkorakennelman projekti "Borisovo", 7 * 7, 78 neliömetriä.

"Parus" -rakennuksen projekti, 9 * 9,5, 151 m2.

"Quinta" -rakennuksen projekti, 9 * 8 m, 116 neliömetriä

Ryabinushkan kehysrakennuksen projekti, 5.5 * 6 m, 49 m2.

Rakennushanke "Velkom", 3 * 9 m, 26 m2

Dubrava-kehysrakennuksen projekti, 12,5 * 13 m, 176 neliömetriä.

Runko "Kastanja" -projekti, 8,9 * 7,9, 129 m².

Projektirunko "Lucy", 6 * 8 m, 73 neliömetriä.

Runko "Lucy-2" -projekti, 6 * 8 m, 77 m²

Hankekehysrakennus "Teremok 1" 6 * 8, 83 m2

Valokuvan "Valencia" -projekti, 7 * 9,5 m, 107 m2.

Runkorakennuksen "Nota" -projekti, 5,5 * 6 m, 24 m²

Miten analysoida maaperää perustuksen alla?

Tulevaisuuden maatyypin valinta on vastuullinen ammatti. Useimmat esikaupunkien itsensä rakentajat valitsevat pohjimmiltaan "halvempaa" tai "naapureiden tapaan" periaatetta.

Yksi maanrakennuksen suosituimmista tyypeistä on matala-telakka, joka on teipattu monoliittinen tai precast-perusta. Tämä on yksi edullisimmista kotitalouksien säätiöistä. Se on nauhan perusta, joka "voi" rakentaa shabashnikin ja vieraan työntekijöitä.

Kysy itseltäsi kuinka usein olet kuullut, että jonkun talon ovi on juuttunut, että talo on aasi, että halkeamat ovat menneet perustaan ​​tai seiniin? Nämä ongelmat johtuvat siitä, ettei perustietojen valinnassa ole oikeaa arviointia.

Rakennustandardien mukaan esivalmistelupohja ei ole suositeltavaa rakentaa paksuihin, heikkoihin, veteen kyllästettyihin ja muovisiin maaperäihin, joissa on korkea pohjavesi, helpotuksen rinteillä. On myös kiellettyä rakentaa esiliinaa ja monoliittista nauhasisäätiötä orgaanisista syistä: siltaa, turve ja sapropeli. Joten tiedät, mitä maata sinulla on sivustolla, ja onko mahdollista rakentaa nauhan perusta heille?

Toinen tärkeä kysymys on: mitä leveyttä säätiö olisi tehtävä perustuksen alla olevan maaperän kantokyvyn suhteen?

Jotta näihin kysymyksiin vastattaisiin, on välttämätöntä suorittaa pohjaan perustuvien maaperä-insinööri-geologinen tutkimus tulevalle säätiölle. Yksikään arkkitehti ei sitoudu suunnittelemaan rakennuksen perustusta ennen kuin hän oppii kaikesta maaperän ominaisuuksista, joihin säätiö lepää.

Mikä on maaperä? Maaperä - kiviä, maaperää, ihmisen muodostumia, jotka ovat monikomponentti ja monimuotoinen geologinen järjestelmä ja ovat ihmisen suunnittelun ja taloudellisen toiminnan kohteena. Parasta mitä voit tehdä tulevalle kodukselle on tilata sivustosi maaperä "geologia" (insinöörit ja geologiset tutkimukset) lisensioidussa yrityksessä.

Hyväksytty tutkimus ja päätelmä maaperästä, niiden laakereista, viemäreistä, vaahdonpoistosta ja muista ominaisuuksista antavat sinulle mahdollisuuden valita oikea säätiö ja suunnitella sen oikein. Jos itse teet vastuullisen päätöksen säästää ammatti- ja geologista tutkimusta varten, voit tehdä itsellesi ohjeellisen tutkimuksen, analyysin ja maaperän arvioinnin. Tutkimukseen tarvitset puutarhan ruuvin.

Sinun täytyy porata reikiä syvyyteen, joka on vähintään normatiivista syvyyteen ja mieluiten 3,5-4 metriä, erityisesti taloon, joka on valmistettu raskaista seinämateriaaleista tai talosta kahdessa kerroksessa tai enemmän. Jos talo suunnittelee upotetun kellarin, et voi tehdä porausta itseäsi: yhden kerroksen talon poraa 4-5 metrin syvyyteen ja kaksikerroksisen tiilitalon syvyyteen 8-9 metriä. Miksi ei ole tarpeeksi kaivoa?

Nauha-pohja, jos se perustuu heterogeenisiin maaperäihin, joilla on erilainen kyky nostaa maaperän tasoa pakkasvaunun aikana, maaperän epätasaisen kuormituksen vuoksi (jopa 20 tonnia metriä kohti) voi halkeilla. Epäyhtenäinen maaperä, jossa on orgaanisen maaperän (turve) välikerrokset kellarikerroksessa puristettavassa vyöhykkeessä, voi paikallisesti pudota. Tulos on sama - pohjan ja seinän särö.

Vaikka sääntöjen "Rakennustekniikka ja geologiset tutkimukset" (SP 11-105-97) mukaan luvattomat rakennukset (kuten maalaistalot) 1-2 reiät ovat tarpeeksi tulevan talon ääriviivoissa, on parempi olla turvallinen ja antaa 3-4 reikä (yksi kulmassa rakennuksen sisäpuolelta). Kuka tietää, mitä yllätyksiä maa tekee sinulle? Maaperän tutkimista varten sinun on otettava maaperänäytteet aina 25-30 cm: n reiästä ja tavanomaisen maaperän jäädytyssyvyys - yksi näyte joka 50 cm: n välein. Miten arvioitkaa riippumatta kunkin näytteen maaperän tyypistä ja maaperän kantavuudesta? parasta kääntää ammattihenkilöille, joilla on lisenssi.

Jos alueellasi ei ole tällaisia ​​ihmisiä tai niiden palvelut ovat liian kalliita sinulle, voit käyttää useita tutkimusmenetelmiä ja maaperän ilmaista analyysia sekä ohjeellista arviota sen kantokyvystä. Maaperän koostumuksen tutkiminen 1. Levitä maaperä paperille ja kuivaa se. Poista maaperänäytteestä kivet, tölkit ja muut roskat.

Levitä maapallonäyte vedellä 3. Ota korkea lasipurkki ja täytä se 1/4 maa-ainesta näytteestä. 5. Lisää 1 tl astianpesukone (ei saippuaa eikä shampoo!) 6. Sulje astia kannella ja työskentele vähän kuin baarimikko ravistimella - ravista astiaa 10 minuuttia. Tämä on tarpeen maaperänäytteen jakamiseksi mineraalikomponentteiksi.

7. Laita purkki, jossa kukaan ei kosketa sitä 2-3 päivää. 8. Maaperä hiukkaset sijoitetaan pankkiin ja jaetaan koon mukaan. 1 minuutin kuluttua kynän asettamisesta merkitse merkkijärjes- tyllä hiekkapohja.

9. Kahden tunnin kuluttua merkitse lietteen määrä pankkiin. 10. Kun astian vesi muuttuu läpinäkyväksi - merkitse savikerroksen taso. Yleensä tämä prosessi kestää 3 päivää, mutta jos vesi pysyy sameana, jätä maaperäyte viikon ajan. 11. Mittaa jokaisen kerroksen paksuus tasaiselle maaperälle.

Kirjoitus: Hiekkakerroksen paksuus ____ cm Siltikerroksen paksuus ____ cm Savi kerroksen paksuus ____ cm Kokonaispään paksuus ____ cm 12. Laske kunkin sedimenttityypin prosenttiosuus: [Savi, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% savi maaperässä [Il, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% liete maaperässä [hiekka, cm] / kokonaispaksuus, cm] = ___% hiekkaa maaperässä. 13. Maaperän tärkeimpien kivennäisaineiden ja orgaanisten ainesosien prosentuaalinen pitoisuus laskemalla alla olevan maaperän pyramidin avulla määrittää maaperän tyypin näytteessä pääkomponenttien prosenttiosuudella. Maaperän koostumuksen arvioitua analyysiä voidaan saada aikaan nopeammin tulosten avulla.

Maaperän nimenomainen analysointi edellyttää maata ja omaa palmua. Maaperän arviointitoimien algoritmi on esitetty alla olevassa kaaviossa. Erikseen, punaisissa soikeissa on maaperän arvioidun kantokyvyn turvallinen arvo.

Asuinrakennusten kansainväliset rakennukoodit (kansainväliset asuntokoodit) tarjoavat aliarvioituja parametreja kehittäjille verrattuna maaperän kantavuuteen (maaperän kestävyyteen). Näiden standardien maaperän kantavuus on keskimäärin alle 2-kertainen. Tällainen lähestymistapa tarjoaa riittävän turvallisuustason ja tuo suojaa maaperän koostumuksen ja sen kantokyvyn virheellisestä arvioinnista.

Itsenäisten rakentajien on hyödyllistä käyttää tällaista lähestymistapaa, jotta heillä ei olisi muita ongelmia säröillä pohjalla ja halkeilla. Alla on taulukko maaperän kantavuudesta asuinrakennusten kansainvälisen rakennukoodin normien mukaisesti. Lisää merkkejä maaperän tyypin määrittämiseksi: Kun maaperän näyte liuotetaan veteen, hiekkapartikkelit nopeasti laskeutuvat pohjaan, tavallisesti alle minuutissa.

Il laskeutuu hitaammin - 10 - 60 minuuttia. Savi pysyy lietteenä useita tunteja. Maaperän liuenneen näytteen laskeutumisen huomioimisen perusteella voit tehdä karkean arvostelun sen koostumuksesta.

Ei-elastinen hiekka ei muodosta makkaraa, kun maa-näyte kääritään kämmentä tasaisella pinnalla. Silt rullat makkaroiksi, mutta ne ovat hauras ja hajoavat kuivattuna. Savi muodostaa kestäviä makkaroita valssautettuna, jotka kuivuvat pitkään ja ovat kovia kuivana.

Kuivattu hiekka ja liete murenee helposti, kun näyte kuivuu. Savi muodostaa kovia näytteitä kuivumisen jälkeen. Kun pasta lietteestä on pinnan päällä, vesi nopeasti ulkonee. Savi-maaperälevyillä vesipistoolit toimivat hitaasti riippuen maapallon plastisuusasteesta. Yksityiskohtainen artikkeli nauhojen pohjamittauksesta.

Geologian tutkimus

Tulevaisuuden talon tyypin valinta on äärimmäisen tärkeä tehtävä.

Suurin osa niistä, jotka päättävät rakentaa talon omaansa, poimia perusta itsestään tai piiloutua naapureistaan ​​useimmiten tekemättä geologista tutkimusta maaperästä säätiön alapuolella. Yksi yleisimmin käytetyistä perustyypeistä on matala teippi monoliitti- tai precast-pohja. Nämä tyypit ovat edullisimpia, ja ne ovat useimmiten rakentaneet ammattitaidottomat työntekijät ja omistajat, joilla ei ole työkokemusta.

Kaikki tarinat tukkeutuneista ovista, perustuksen tai seinien halkeamat tulevat väärältä pohjalta. Rakentamisen asiantuntijoiden käyttämien normien mukaan esikuvioitua rainaa ei voida rakentaa maaperälle, jolla on heilua, sekä heikkoja, vetisiä ja muovisia maita.

Älä suosittele tällaisen pohjan rakentamista ja suurta pohjavesivettä tai helpotusreikiä. On myös mahdotonta rakentaa esiliinoja ja monoliittisia nauhapohjia orgaanisille maille, eli siltille, turpeelle ja sapropelille. Siksi on hyvin tärkeää tutkia maan alla säätiön kesken, jotta voidaan ymmärtää, onko mahdollista perustaa heille perustus.

Sinun on myös ymmärrettävä, kuinka laaja ala on, ja tämä riippuu säätiön maaperän kantokyvystä. Jotta kaikkiin näihin kysymyksiin vastattaisiin, on tarpeen tehdä tulevaisuuden perustaksi suunniteltuja maa-alueita koskevat tekniset ja geologiset tutkimukset. Yksikään arkkitehtitoimisto ei suunnittele rakennusta eikä sen perustamista, ennen kuin se löytää itselleen maakuntien indikaattorit, joilla ne sijaitsevat.

Maaperä on maaperä, joka on monikomponentti ja monimuotoinen geologinen järjestelmä, ja siksi sitä kutsutaan tekniikan ja taloudellisen toiminnan kohteeksi.

Suurin mahdollinen koti kotiin parhaiten sopivaksi on säätää säätiön maaperän analyysi yrityksestä, joka on erikoistunut tähän yritykseen. Tutkimuksen tekeminen ja maata koskevan päätelmän tekeminen sekä sen ominaispiirteet antavat mahdollisuuden valita oikein perustelut ja tehdä sille oikea projekti.

Säätiön tutkimus

Jos haluat säästää rahaa maksamatta geologista tutkimusta varten erikoistunutta asiantuntijaa, voit yrittää tehdä tutkimusta maaperästä säätiön alla omiin käsiisi. Tutkimuksen suorittamiseksi varmista, että tarvitset puutarhan ruuvimeisseliä. Heidän on tehtävä kaivoja syvyyteen, joka on vähintään normatiivinen pakastussyvyys, mutta on parempi, jos syvyys on noin 3,5-4 metriä, varsinkin jos aiot rakentaa kaksikerroksisen ja suuremman talon.

Jos talossa on suunnitelmia rakentaa syvä kellari, ei ole mahdollista porata reikiä itse. Loppujen lopuksi, jotta analysoitan maata yhden kerroksen talon rakentamiseksi, sinun on porattava 4-5 metriä, ja tiilitalolle kahdessa kerroksessa tarvitset 8-9 metrin syvyyden. Tietenkin yksi reikä ei riitä, koska nauha-pohja, jos se asetetaan heterogeenisille maille, joilla on erilainen korkeus hehkutuksen aikana, voi helposti särkyä epätasaisten kuormien vuoksi.

Epäorgaaninen maa, jossa turpeen kerros (orgaaninen maaperä) alueella, joka puristetaan sekvenssin alla, voi jäädä paikoilleen.

Tuloksen tulos on kaikki samanlainen, halkeamia muodostuu seinille ja pohjalle. Vaikka "rakennustekniikan geologisten tutkimusten" säännöt osoittavat, että vastuutonta rakennuksia varten on tarpeeksi 1-2 reikää tulevan talon kehällä, mutta olisi parasta turvata ja varustaa 3-4 reikää, koska maaperä voi olla varsin salamainen. Maaperän säätäminen säätiölle vaatii sen keräämisen joka kolmas kymmenes sentti senttiä reiästä ja maaperän jäädytyslinjan alapuolella on valittava näytteestä 50 cm: n välein.

Tutkimusmenetelmät

Luonnollisesti maaperän tutkiminen säätiön alapuolella on parempi ottaa yhteyttä lisensoituun asiantuntijaan. Jos niitä ei ole tai niiden palvelut ovat liian kalliita, voit käyttää useita tutkimusmenetelmiä ja maan nopeaa analysointia sekä likimääräistä arviointia sen kantokyvystä.

Ensin sinun on hajottava maa-näyte paperilla ja kuivaa se. Tämän jälkeen maasta otettiin kivet, tölkit, juuret ja muut jätteet.

Jos näytteessä on kokkareita ja paloja, ne täytyy murskata. Suihkuta maa vedellä ja ota sitten suuri lasipurkki, jonka täytämme 25% näytemateriaalista. Loput tölkistä on täynnä vettä.

Astiaan lisätään astianpesuainetta sisältävä tl ja astia suljetaan kannella ja ravistellaan 10 minuuttia. Näin maa voidaan jakaa mineraalikomponentteihin. Seuraavaksi pankin olisi annettava seistä muutaman päivän ajan, jotta säätiön maaperänäytteet olisivat mahdollisimman informatiivisia.

Maan hiukkaset asettuvat pankkiin ja jakautuvat kooltaan. Jo yhden minuutin kuluttua kynän asettamisesta voit merkitä sen merkinnällä merkinnällä, mikä määrää hiekkavesi sedimentin.

Kahden tunnin lietteen jälkeen voit tunnistaa lietteen määrän. Ja kun vesi on kirkas, niin kerros savi voidaan havaita. Ja yleensä tämä prosessi kestää 3 päivää, mutta jos vesi on vielä samea, niin se on jätettävä noin viikon ajan.

Näytteen kunkin kerroksen ja kokonaissatemian paksuus olisi kirjattava. Seuraavaksi kunkin komponentin prosenttiosuhde lasketaan käyttäen kaavaa: Komponentti, cm / kokonaispaksuus, cm =% maan komponenttina. Kun olet saanut maan pääkomponenttien prosenttiosuuden, voit määrittää maaperän tyypin, jota ohjaa erityinen pyramidi.

Nopeammin tuloksia voidaan saada käyttämällä tuntoelementtiä, joka vaatii vain näytteen maan ja omasta kädestä. Analyysia varten on tarkoitettu erityinen toimintasarja.

Asuinrakennuksiin sovellettavat normit ja rakennussäännöt kaikkialla maailmassa tarjoavat aliarvioitua verrattuna kotimaisiin indikaattoreihin, jotka osoittavat maa-alueiden kantavuus kehittäjille. Keskimäärin maan kantavuus alle 2 kertaa.

Tällainen lähestymistapa antaa kohtuullisen turvallisuuden ja tarjoaa jonkin verran suojaa maan koostumuksen ja sen kantokyvyn virheellisestä arvioinnista. Ne, jotka päättävät perustaa säätiön ja oman talonsa, olisi aina aseistettava tällaisella lähestymistavalla, jotta he eivät korjaisi säätöön kohdistuvat halkeamat ja seinien halkeamat. Ja tietysti sinun pitäisi tehdä selvitys maaperästä säätiön alla.

Kun rakennusta, rakennusta tai rakennetta rakennetaan, tärkein asia, jota meidän on tehtävä tämän prosessin alussa, on säätiön pystyttäminen, kaataminen ja asentaminen. Ei ole vaikeaa rakentaa hyvä ja laadukas perusta, jos tiedät ja ottaa huomioon joitain tämän prosessin pääpiirteitä.

Maaperän analyysi säätiön alla

Valmisteluvaiheeseen kuuluu maaperän analyysi, jossa rakentamisen suunniteltu paikka perustuu, mikä auttaa ymmärtämään, kuinka todennäköinen ja mahdollinen tällainen tapahtuma on tällä valitulla sivustolla. Tämän työn suorittaminen ei ole mitään vaikeaa. Ja muita erikois- ja kalliita laitteita ei tarvita.

Sinun tarvitsee vain mennä syvemmälle maahan ja puoli metriä rakennustuotteen tulevan rakentamisen sijaan.

Sitten sinun täytyy tutkia kuopan syvyyttä - maaperän rakennetta.

Sinun tulisi tietää, että sopivimmat maaperät rakennusten ja rakenteiden rakentamiseksi ovat korkeita soraa, kiveä, hiekkaa tai maata, joka sisältää neitseellistä hiekkaa. Veden läsnäolon havaitseminen on tärkein hetki säätömaalle. Meidän täytyy odottaa ja nähdä, mitä kaivettuun reikään tulee. Kun kaivettuun kaivoon maaperä muuttuu nopeasti kosteaksi tai täynnä vettä, tämä tarkoittaa sitä, että tämä alue ei sovellu rakentamiseen. Ja kun kuopan pohja pysyy kuivana pitkään, on tehtävä päätös ja on turvallista luoda rakentamisen perusta.

Säätiön rakentaminen

Sen jälkeen kun paikka on määritetty tuen rakentamiseksi, on tarpeen käsitellä ylimmän kerroksen maata sen rakennustyömaalla. Koko maaperän hedelmällinen kerros on poistettava koko alueen pinnasta tulevan talon rakentamiseen, jonka paksuus voi olla puoli metriä tai enemmän.

Säätiön rakentamisen uudessa vaiheessa sinun täytyy kaivaa kaivantoa tulevan talon ympärillä ja mennä puolitoista metriä maahan. Kaivannon leveyden tulisi olla suurempi kuin 20 senttimetrin tulevan rakenteen seinämien paksuus. Jos betonia kaadetaan talon pohjaan, sen paikka, johon se kaadetaan, on puukehys tai muotti, joka voi muodostaa kiinteän betoniliuoksen suorakulmaisen muodon kaatamisen jälkeen.

Toinen rakennusperusta voidaan asettaa tiilestä tai kivestä. Tällöin kaivannon pohja on täynnä hiekkakerrosta, joka muodostaa perustan tulevan perustuksen tielle tai muurille.

Tämä on välttämätöntä tukevan tiilen vahvistamiseksi ja turvalliseksi yhdistämiseksi. Kaikki tiilien väliset aukot ja ontelot on täytettävä laastilla. Siinä tapauksessa, että betoniliuos kaadetaan valmistettuun muottiin, on tarpeen vahvistaa tulevaa perustusta kiinnittämällä sen sisällä oleva lanka tai vahvikekehys.

Tässä artikkelissa on yksityiskohtaisempaa tietoa kaistaleiden liimauksesta.

Jos pohjavesi on lähellä ja maaperässä oleva savi

Joskus olosuhteet ovat sellaiset, että pohjavesi on hyvin lähellä pintaa, mutta rakennetta ei voida siirtää ja perustus olisi asetettava tänne.

Ainoa ratkaisu tässä tilanteessa on lisätä pohjan pinta-alaa, syventää tai laajentaa kaivantoa. Syvyys voi riippua jäädytyskerroksen sijainnista. Maapallon läheinen jäädytyskerros on melko vankka perusta.

Siinä tapauksessa, että maaperän koostumusta ehdotetulla rakennustyömaalla hallitsee savi, on tarpeen lisätä tukipohjaa useilla kymmenillä senttimetreillä. Savi-maaperillä ei ole vaadittua tiheyttä.

Vedeneristys ja ilmanvaihto

Perusta tarvitsee hyvän vedenpitävyyden, tässä voit käyttää erityisiä materiaaleja tai seoksia, jotka käsittelevät rakennuspohjan pintaa ja suojaavat sitä ulkopuolelta vedestä ja kosteasta maaperästä.

Rakennuksen alakerran tulevan kerroksen taso määrittelee säätiön korkeuden. Betonirakenteen asennuksen tai kaatumisen aikana seinissä on useita läpimeneviä reikiä, joiden halkaisija voi olla pienikokoinen ja joka tuulettaa kellarin lattian alle. Tämä auttaa poistamaan kostean ilman lattiasta, pidentämällä koko talon elämää ja ylläpitämällä kaikkien siellä asuvien ihmisten terveyttä.

Seuraava tärkeä vaihe säätiön valmistumisessa on sen yläosan vedeneristys, johon seinät on asennettu.

Kun olet täyttänyt kaikki edellä mainitut edellytykset tarpeellisessa järjestyksessä, voi olla varma, että tuleva koti on saanut luotettavan ja erittäin vankan perustan, joka tarjoaa monta vuotta mukavaa elämää viihtyisässä ja lämpimässä kodissa.

Video: maanrakennustekniikka kaivosrakentamiseen.

Lisää artikkeleita aiheesta: miten tehdä perustukset - pilarit ja kotitalouden omat kätesi.

Säätiön maaperän tutkimus on avain rakennuksen onnistuneeseen rakentamiseen ja kestävyyteen, koska säätiö vastaa rakennuksen vakaudesta ja kestävyydestä. Ensin he suorittavat tarpeelliset tutkimukset, määrittelevät rakennuspisteen, kehittävät hankkeen ottaen huomioon rakennuksen mitat, ja sitten jatkavat rakenteiden rakentamista.

Kyselyt - tärkeä vaihe rakentamisesta

Koska säätiön kustannukset ovat 20-30% kaikista rakennuskustannuksista, suunnittelua tulee lähestyä kaikin vastuisin.

Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat oppineet kuinka paljon teknisiä töitä maksaa, kieltäytyvät käyttämästä niitä, ja heitä ohjaavat halu säästää. Tämän seurauksena tämä voi johtaa alustan muodonmuutokseen, tukirakenteiden halkeamiin, aiheuttaa turvallisuusstandardien rikkomisen ja lisätä rakennuksen romahtamisen riskiä. Tällaiset seuraukset liittyvät luotettavien tietojen puuttumiseen kehityspaikan ominaisuuksista.

Samaan aikaan säätiön ammatilliset maaperätutkimukset yksinkertaistavat kaikkein toimivan säätiön valintaa, vähentävät sen rakentamisen kustannuksia ja vähentävät toimintakustannuksia.

Maaperän geologiassa säätiön avulla saadaan tarvittavat tiedot sivustosta:

  topografia, kausiluonteisen jäädytyksen syvyys, tulvan rajat avoimen vesisäiliön läsnä ollessa, pohjaveden pinnan taso, mahdolliset päästöt pinnalle, vesipitoisten kerrosten lähde, niiden vuorovaikutus ulkoisten vesistöjen kanssa, geostruktuuri ja sen stabiilisuusaste.

Kuinka paljon maaperän geologinen tutkimus perustuu säätiöön riippuu tarvittavien analyysien määrästä ja alueen pinta-alasta. Toimintojen luettelo voi olla erilainen, insinöörit auttavat määrittämään, mitkä standardi- ja lisätyyppiset työt vaaditaan kussakin yksittäisessä tapauksessa.

Kentän vaihe - luotettavan tiedon lähde sivuston geologisesta rakenteesta

Tässä vaiheessa otetaan näytteitä ja tehdään kokeet. Tällaisten tietojen avulla on mahdollista:

→ selvittää, mitä sivuston parametreja on otettava huomioon rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa,

→ arvioimaan, miten maaperä käyttäytyy kuormitettuna ja määrittää sen kantokyvyn,

→ valitse sopiva pohja ja optimaaliset rakennusmateriaalit.

Kenttämenetelmät ja maaperätiedot

  Dynaaminen ja staattinen äänentoisto - kunto ja koostumus Pressiometria - puristusvoiman vastus Siirtymät, siiven sieppaukset, romahtaminen - leikkausvoimakestävyys Pile testit - vastus pinoon ja sen runkoon pitkin. altistuminen vedelle.

Katso myös: Geologinen etsintä

Geofysikaalinen analyysi suoritetaan myös rakennustyömaan maaperätiedoilla. Menetelmän etuna on kyky tutkia materiaalin käyttäytymistä luonnollisissa olosuhteissa poistamalla todennäköisyys analyysin geologisen tutkimuksen aikana tapahtuvasta pisteporauksesta johtuvien virheiden laskemisen todennäköisyydestä. Lisäksi geofysiikan huomiota paljastaa heterogeenisyys, jota ei voida vahvistaa muilla tavoilla.

Tutkimuksen merkitys

Epäpätevyys alustan tyypin tai aluetta koskevan geologian virheellisen arvioinnin perusteella voi johtaa maan kausivaihtelujen aiheuttamiin peruuttamattomiin muodonmuutoksiin. On ymmärrettävä, että yleismaailmallista muotoilua ei ole, tietyissä olosuhteissa on tarpeen kehittää erillinen hanke.

Pääasiassa geologisten tutkimusten tarkoituksena on määritellä maaperän tukikapasiteetti, syväterävyys ja perustan tyyppi. Tarkastele joitakin kohtia tarkemmin.

Kuinka syvälle säätiölle on tehtävä riippuu useista parametreistä, kuten esimerkiksi:

  talvella tapahtuva maaperän jäädytys, pilkkoutumisen indikaattorit, seisovan pohjaveden korkeus, kapillaaripitoisuuden aste jne.

Hanke lasketaan erikoistuneen yrityksen toteuttamien tutkimustoimien tulosten perusteella. Ammattilainen lähestymistapa on erityisen tärkeä kriittisten rakenteiden - asuinrakennusten, hallinto- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten jne. Rakentamisessa.

Maaperäkapasiteetin määrittäminen

Toinen tärkein parametri kausittaisen jäätymisen syvyyden jälkeen, jolla on merkittävä vaikutus perusrakenteiden valintaan, on maan kyky kestää rakenteen painoa.

Luonnosperustetta kehitettäessä on kaksi laskentamenetelmää:

  raja-muodonmuutokset - käytetään suuritehoisten rakennusten rakentamiseen ja niiden tarkoituksena on arvioida rakenteen kutistumista maaperän kompensoimattomasta puristuksesta johtuen. Laakerikapasiteettia käytetään laskemaan alhaisen ja keskikokoisen rakenteen perusteet ja oletetaan, että maaperä, kun paine poistetaan, palauttaa osittain tai kokonaan muodon.

Maaperä, jolla on erilainen koostumus, määritetään kuorman arvo, jonka he pystyvät kestämään ilman peruuttamattomia muutoksia. Jokainen rakenne, joka ulottuu kevyestä rakennuksesta pilvenpiirtäjiin, pitäisi painaa maahan voimalla, joka ei ylitä sen kantavuutta.

Perustutkimuksen valinta

Yleisesti kattavan geologian tutkimus on avain koko rakenteen tulevaisuuden luotettavuuteen. Maaperän tukikapasiteetin, rakennuksen ominaisuuksien ja rakennuksen alueen mukaan valitaan sopiva perusversio.

Niinpä alueilla, joissa on kovaa maata, ei ole suositeltavaa asentaa nauhatalustat, joissa on orgaaniset perustukset - esivalmistetut jne. Kantavan rakenteen pinta-ala riippuu myös kantavuudesta (nauha-muunnoksella, jolla on heikko maaperä, tarvitaan laajempi betonikaistaa).

Lue myös: Geologia perustuslain mukaan Säätiön alapuolella oleva maaperä - OmgGeo LLC. OmgGeon säätiön maaperän geologinen tutkimus on perusteltua kohtuuhintaan. Maaperän ammatillinen geologia, lähtö Moskovassa ja Keski-Venäjällä (edustustot Kalugassa, Vladimirissä, Smolenskissa, Tula, Ivanovo, Ryazan, Tver, Yaroslavl).