Mielenkiintoinen kirja itsensä rakentajille. Kesä asuva A.D. Matala nauha-säätiö tekee sen itse

Lopetan vahvistusnauha kaivoon, seinät tulevat monoliittiseksi tulevaisuudessa.

Googled tietoa seikoista nauhan vahvistamisesta, samalla kun etsitään raudoitusta kulmiin ja T-muotoisiin liitoksiin.

 • Kulmat minua kaikki hajoavat nafig
 • Nauhan "tyynyssä" yksi kerros vahvistus riittää (toinen on jo puoli haavoitettu)
 • Minulla on triple reload reinforcement, mutta silti ei riitä
 • On parasta tehdä 60 cm: n paksuinen (tai paremmin) pehmeä vuori, jossa on jonkinlainen aktsi-aggregaatti (toivon, että minulla oli hauska kesä)
 • Toverit Sazhin (guru MZLF) ja Yakovlev (guru TISE) tietenkin kunnioittavat ihmisiä, mutta joskus huijaavat ihmisiä vahvistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vakavasti, valtava määrä vertailutaulukoita, kaavioita, kuvituksia ja esimerkkejä. Se on sääli, että en saanut kiinni aikaisemmin (ja vielä säälittävämmäksi, että minulla oli kaikki - tänään minun täytyi juoda ylimääräinen 40 m vahvistus vahvistamaan kulmat ja nivelet, vietin puolen päivän kuluttua alemman verkon). Jokainen opinnäytetyö ja taulukon jokainen rivi on tuettu kirjailija, jolla on linkki SNiP: iin ja muihin virallisiin materiaaleihin.

Imkhodom stsylokilla tämä aluke ei ollut tähän asti.

Yleensä suosittelen kipua, tarkista: ehkä en ole ainoa, joka nukkuu

Taivaanvarren perusta

Gazebo on melko helppo rakentaminen, mutta jos päätät tehdä kiinteän kiinteän huviveneen, sinun on valmisteltava se perusta - perusta, jolla tulevaisuuden rakentamisen vakaus ja sen kestävyys riippuvat. Tässä artikkelissa puhutaan tavallisimmista ulkotiloihin perustuvista perustyypeistä: pilarista, teippistä ja laatoista sekä materiaaleista, joista ne on tehty.

Pilarin perustus varren alle

Tämä on ehkä yleisimpiä perustekijöitä kevyiden rakenteiden, kuten puutarhan huviveneen rakentamiseen. Pylväsnimi on rakenteeltaan yksinkertainen, tarvitsemansa materiaalit ovat suhteellisen pieniä, ne ovat halpoja, eikä ole vaikeata rakentaa sarakepohjaa omilla käsilläsi.

Tällainen säätö voi olla tehty erilaisista materiaaleista - betonista, tiilestä, puusta, lohkoista, asbestisementistä tai metalliputkista. Internetissä löytyy paljon erilaisia ​​ohjeita, joiden mukaan pilarin perustuksen pohjan pitäisi mennä maan alle maaperän jäädyttämisen alapuolelle (keskimmäiselle bändille on yli puolitoista metriä). Tällainen säätiö voi kestää hyvän kehysrakennuksen, ja vaalean puutarhavarren tarpeeksi on matala pylväspohja.

Sarakkeet on asennettava kaikkinaisen ulkoterassin kaikissa kulmissa siten, että kuorma jakautuu tasaisesti. Sarakkeet sijoitetaan puolentoista ja 2,5 metrin välein riippuen rakenteen painosta. Pilarien betonipohja pääsee pääsääntöisesti maahan 30-60 cm: n syvyyteen. Pilarien on oltava vähintään 20-30 senttimetriä korkeita maanpinnan yläpuolella.

Kuinka tehdä nauha-pohja kevyille karsinoille

Tämäntyyppinen säätiö sopii melkein mihin tahansa pääomarakenteeseen - vaaleista puukerroksista massiivisiin tiilitaloihin. Tietenkin tässä tapauksessa nauhan parametrit ovat merkittävästi erilaisia.

Gazeboin rakentamiseksi on matala syvyys (30-40 senttimetriä) 20-30 cm leveä teippi riittää. Jos grilli tai grilli on tarkoitus rakentaa huvimajaan, tämän vuoksi on tarpeen kaataa erillinen betoninen tyyny halutun koon samaan syvyyteen kuin nauha.

Rakennussarjan rakentaminen haaralle on hyvin yksinkertainen: valituilla alueilla valmistellaan alusta säätiölle, asetetaan tulevaisuuden säätiön kulmat ja tarkistetaan, että kaikki sivut ja diagonaalit ovat samankokoisia. Seuraavaksi merkitsemällä kaivamme kaivannon, täytä hiekkalaatan pohja ja täytämme hiekkakerroksen. Sitten kokoamme muottiin kaivannon yli levyt haluttuun korkeuteen ja asetetaan tasolle. Sisällä muottiin keräämme vahvistuskammion ja kaada betoniseos muottiin. Kun nauha on lopulta kovettunut, sen yläpinnan on oltava vesitiivis. Tähän sopii tavallisimpi kattotuoli.

Pohjois-kesällä asuva - Uutiset, luettelo, neuvottelut

Kaistaleet

Voit lukea ja ladata Andrey Dachnikin "Shallow-footed tape foundation with your own hands" -kirjan ilmaiseksi ilmaiseksi "Pohjois-kesällä asuva".

Tämä työ on kokoelma tarvittavia viitetietoja ja säädöstietoja MZLF: n suunnittelusta ja rakentamisesta omilla käsillään dachassa.

Kirjassa käsitellään yksityiskohtaisesti liuskajohtojen rakentamisvaihtoehtoja, laskentatyyppejä vakio-olosuhteissa, yksityiskohtaisia ​​tietoja matoista, oikeasta raudoituksesta, betonirakenteesta ja betonin kunnossapidosta. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti MZLF: n vedeneristys- ja eristysongelmia. Lisäksi kirjoittaja mainitsee esimerkkejä yleisimmistä väärinkäsityksistä, jotka liittyvät MZLF: n rakentamiseen ja rakentamiseen. Sisältää myös linkkejä sovellettaviin säännöksiin.

Eläkeläiset kysyvät Putinilta, että he lö...

Pietarin eläkeläiset lähettävät kollektiivisen kirjeen Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Useat satoja dachan omistajia kollektiivisessa puutarhaviljelyssä "Vitamiini" ja "Unisto" valittavat, että he aikovat riistää maata.

"Aviator" elää?

26 hehtaaria limbo... Kysymys kuuluu, kuka ripustaa? Tietenkin virkamiehet. Ihmiset joutuivat tänne tänne vuodesta 1972 lähtien ja ottivat puutarhoja rauhanomaisen taivaan alla, joita ilmailulaitos jakoi työntekijöilleen.

Ovatko kesän asukkaat joutuneet uuteen vuoteen?

Rossiyskaya Gazeta on jo kirjoittanut kesän asukkaista odottavien innovaatioiden jälkeen 1. tammikuuta 2019, jolloin kaupunkisuunnittelukoodeksiin tehtävät muutokset tulevat voimaan. Tästä lähtien Venäjällä otettiin käyttöön yksi tilaus.

manifesti

Päinvastoin kuin vallitseva mielipide, meillä ei ole taloudellisia suhteita valtion rakenteisiin, puolueisiin ja julkisiin yhdistyksiin, vaan ne toimivat vuorovaikutuksessa niiden kanssa vain tietoyhteistyön puitteissa. Emme noudata "keltaisen lehdistön" mainetta. Jokainen voi ilmaista mielipiteensä foorumillamme ja kommentoida artikkelia, joka noudattaa sivuston sääntöjä.

On tärkeää

Toimittajien mielipiteet eivät välttämättä ole samanlaisia ​​kuin artikkelien kirjoittajat. Huomautukset ovat näiden kommenttien kirjoittajien mielipiteitä.

Varoitus / vastuuvapauslauseke: katsomalla tämän resurssin sivuja hyväksyt automaattisesti sivuston säännöt.

Laite matala-pohjainen nauha-pohja

Alhaisten rakennusten klassikko on matala-alusta, jolla on alhainen rakennusbudjetti. Monoliittinen ristikkorakenne mahdollistaa lattioiden lattiat, korkean tilavuuden, sopii kaikkiin seinämateriaaleihin.

Matalapohjainen nauha-asennus vaiheittain

Minkä tahansa säätiön toimintaa monimutkaistaa epätasaiset voimisteluvoimat, maaperän riittämätön laskettu vastustuskyky. Matalimpien syvempien teippaustekniikoiden tekniikka mahdollistui turvotuksen poistamiseksi:

 • peltokasvi korvataan hiekalla, sora, riippuen GWL: n tasosta
 • sokea alue on eristetty leveys 0,6 - 1,2 m
 • rakennuksen kehä on varustettu renkaiden viemäröinnillä
 • juoksujen sinusien täyttö on tehty inertillä materiaaleilla

Ei-metallisista materiaaleista ei ole turvotusta, ylimääräinen kosteus poistuu viemärijärjestelmästä, lämpöeristin säilyttää maaperän geotermisen lämmön. Kaikki työ on parasta tehdä louhinnan vaiheessa rakennusbudjetin pienentämiseksi.

Parametrien laskenta

Matalaa perustusta ei säädetä perusteellisesti vain, jos edellä mainitut toimenpiteet toteutetaan kallistusvoimien kompensoimiseksi. Lasketun luonnoksen on oltava hyväksyttävissä arvoissa, muuten on tarpeen täydentää muotoa tylsistyneillä paaluilla. MZLF: n vakioparametrit antavat 2 - 3-kertaisen laakerikapasiteetin 2-kerroksisille tiilitalleille ullakolla:

 • nauhan leveys - 0,4 m
 • syvyys - 0,4 - 0,7 m
 • korkeus - 0,2 - 0,6 m sokea alueelta
 • hiekka / hiekkalaatikko - 0,4 - 0,8 m erilaisten rakennusstandardien mukaan (riippuu pohjaveden pinnasta, maapähkinästä)

MZLF-nauhalle riittää yleensä kaksi lujitushihnaa ankkuroimalla L-muotoisiin, T-muotoisiin liitäntöihin. Pituussuuntaiset sauvat 8-16 mm, A400-kiinnikkeet ("uratut"), kiinnikkeet, ankkurit sauvoista 6-8 mm sileä А240 vahvistus.

Akselien täysimittainen poisto

Matala perustalohko on vakiintunut. Tukien sijaan on parempi käyttää rätmejä, jotka koostuvat kahdesta terävästä ristikosta, joiden välissä on poikkipalkki. Jos laitat kaikki rätit tasolle, merkitse seinän akseli viivoilla, nauhan sivureunat, johdot voidaan poistaa kaivaustyön aikana ja myöhemmin kiristää muottiin. Ne kuljetetaan MZLF: n (1 - 1,5 m) ympärysmitan yli siten, että niiden alle oleva maa ei murene. Jakamisen yhteydessä on otettava huomioon:

 • rinnakkainen etupinta suhteessa kadulle
 • 3 m etäisyydellä raja-alueelta
 • 5 m etäisyydellä tienpinnan keskiviivasta
 • septisen säiliön poistaminen 4 metrin päähän pohjasta

MZLF: ää ei suositella, kun korkeusero on puolentoista metrin etäisyydellä vierekkäisten seinien välillä. Sivusuuntaiset maaliikkeet ovat liian merkittäviä, tarvitaan kasetin vahvistaminen paaluilla ja pidikkeillä, jotka lisäävät huomattavasti rakennusbudjettia.

ojitus

Vaikka teippi MZLF: n maksimisyvyys saataisiin, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Erikoisvarusteet ovat välttämättömiä ojaille, täällä on mahdollista hallita kaivannossa. Yksittäisen kehittäjän yhteisiä virheitä kaivettaessa ovat:

 • maadoitusmuoto - ei salli vedenpitävyyttä, eristää nauhan sivureunat maahan kaatamisen yhteydessä epätasainen pinta, vetovoimat lisääntyvät
 • nauhan sisäpuolella oleva hedelmällinen kerros ei aiheuta vaaraa lattialle viiveiden kautta, se ei sovellu lattioiden lattialle (rakentaminen sedimentti 6-18 kuukautta orgaanisen aineksen hajoamisesta)

Siksi on suositeltavaa poistaa musta maa koko bajonettikentästä. Louhinnan mitat ovat 1,2 m korkeammat kuin kellari. Tämä etäisyys on välttämätön sokean alueen eristämiseksi. MZLF-nauhan kaivannossa tarvitaan ylimääräisiä kaivantoja, joiden poikkipinta on 30 x 30 cm.

Viemäröintijärjestelmä

Savi maaperä turpoaa yksinomaan, kun pohjavesi kastuu runsaasti. Viemäröinti vähentää pyyntiponnistusta 40 prosentilla ilman lisätoimenpiteitä. Maanalaisen viemäriverkon ääriviivan luominen edellyttää työn loppuun saattamista:

 • asenna maanalainen säiliö (4 metrin päässä säätiön vähimmäismäärästä)
 • luo kaivannossa 4 - 7 asteen kulmakerros
 • pystysuorien kaivojen (putki, jota ei ole liitetty alla tai teollisuustuotteet) pystyttämiseen talon kulmissa
 • (aaltoputket, jotka on rei'itetty rullilla tekstiilikäämityksessä) kaivojen väliin 10 cm: n kerroksessa
 • sulje putken syöttöyksiköt kaivoihin
 • täytä rakenne raunioilla (vähintään 10 cm)

Järjestelmän resurssin lisäämiseksi luonnollisen suodattimen pohjakerros sijoitetaan geotekstiloihin, joiden avulla koko rakenne peitetään ylhäältä jälkijännityksen jälkeen.

Peruskerros

Epäsymmetrisen materiaalin lisääminen kaivannon pohjaan on tarpeen ongelmien ratkaisemiseksi:

 • pohjan tasoitus
 • tyhjennys estää betonin kastumista
 • nostavien voimien poistaminen

Materiaalin valinnassa ei ole erityisiä suosituksia, kehittäjän on otettava huomioon asiantuntijoiden suositukset:

 • hiekka on halvempaa - matala GWL on alijäämän talousarvion versio
 • Murskattu kivi on paljon vakaampi kun märkä - tärkeä korkea GWL taso
 • vedeneristys on asennettu taustalla olevan kerroksen yläpuolelle tai juotokset ovat kaatuneet - ensimmäisessä tapauksessa hiekkaa, joka ei repeä, on suositeltavaa

Erilaisissa sääntelyasiakirjoissa on sama paksuus hiekka-, murskattua kiveä 20-80 cm tai neljä kertaa MZLF-nauhan leveydestä. Käytännössä useammin valitaan paksuus 40 cm, mikä tekee siitä kerroksittain (10 cm) pakollisen tiivistymisen (värähtelevy, tamping, kastuminen vedellä). Kerroksia voidaan vuorotella missä tahansa järjestyksessä ottaen huomioon etäisyys MLF: n pohjasta pohjaveteen.

perusta

Monoliittinen nauhaosasto kaadetaan muottiin, joka on betonin kuivatus alemmalla alapuolella kerroksella, jolla on suuret kuivatusominaisuudet. Yhdessä sementin nestemäisen osan kanssa poistuu, rakentaminen heikkenee. Siksi käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • muottien asennus - korkeus 7 - 15 cm, leveys 20 cm suurempi kuin nauhan koko kussakin suunnassa
 • laattojen valu - laakea betonin laatu B7.5

Jalustan avulla voit vähentää betoni nauhan MZLF: n suojakerrosta (pohjaan) 1,5 - 3 cm: iin ja asettaa sen yläpuolelle vesitiiviin matolle (2-3 kerrosta rainamateriaalia). Säätiön tukipinta kasvaa, rakenteen lujuus, jossa sementtimaito on täysin säilynyt. On kätevää kiinnittää muottipinnat levyn päälle, on mahdollista lisäksi merkitä akseleita. Muovisuojukset eivät pääse kaatumaan kehysten asennuksen aikana.

vahvistaminen

Kun MZLF on korkeudeltaan 70 cm (yhdessä kellariosaston kanssa), on epämiellyttävää sijoittaa lujitushäkkejä muottipesän sisäpuolelle. Siksi nauha vahvistetaan ensin, jolloin suojat asennetaan kehysten ympärille. Teokset valmistetaan vaiheittain:

 • rungon sitominen - pitkittäisvaijerit on yhdistetty suorakulmaisilla kiinnittimillä oleviin tai ankkureihin liitettyihin lankaohjoihin
 • kaverit - kehykset asetetaan suorille osille lähellä kulmia, T-muotoisten seinien tukien avulla ja ankkuroidaan sitten U-muotoisilla L-muotoisilla elementeillä

Ihanteellinen vaihtoehto on taivuttaa 90 asteen palkki, laukaista vierekkäiseen seinään ja telakointi päällekkäin seuraavan palkin kanssa. Viereinen sauva samassa rivissä päinvastoin käynnistetään toisesta seinämästä niin, että nivelet sijaitsevat vähintään 60-80 cm: n etäisyydellä. Pohjapuolen suojaavat kerrokset luodaan polymeerisillä osilla, jotka on sijoitettu sauvoihin 0,7 - 1 m: n jaksolla. Yhden seinän tankoja, jotka on sijoitettu toisen tangon kulmiin ilman taipumista, katsotaan lujitushihnan keskeytykseksi myös hitsauksen yhteydessä.

Pitkittäiset sauvat on valmistettu A400-lujasta, jonka jakso on 8 - 16 mm. Ankkurit, poikittaiset pystysuorat tankoja, kiristimet sujuisista 6 - 8 mm: n A240-liittimistä.

muotti

Ei ole suositeltavaa täyttää maata pohjan maanalaisessa osassa seuraavista syistä:

 • ulkoreunat osoittautuvat epätasaisiksi, tangentiaaliset kallistusvoimat kasvavat, pyrkivät vetämään LSF: n pinnalle
 • nauhan pinnat jätetään ilman vedenpitävyyttä, betoni menee kosteaksi, se murtuu, kun se jäätyy, raudoitus altistuu korroosiolle

Siksi MZLF: n matalissa syvyydessä on suositeltavaa asentaa muottipaneelit hihnan koko pituuteen 7 cm varastossa. Kun asennat suojuksen yläreunan suunnittelumerkin yläpuolelle, betonilla ei taipuisaa ulospääsyä vibrokompaation ja tasoituksen aikana.

Säätiön korkeudesta riippuen muottipaneelit on valmistettu leikkuulaudoista tai vanerista. Tämä mahdollistaa puun käytön strippauksen jälkeen valmistuksen osissa, katto.

Maanalainen (maanpinnan alapuolella) ei tarvita MZLF-nauhan tuuletusaukkoja. Jos palkkeja käytetään päällekkäisyyksiin, putket on asennettava muottipaneeleihin. Kokonaistuotannon pinta-alan on oltava noin 1/400 perusosan koosta.

betonointi

Seoksen asettaminen muottiin tehdään kerroksittain yhteen suuntaan. Kerroksen paksuus riippuu sisäisen värähtelijän suuttimen koosta, jota käytetään tiivistämiseen. Suurten murskattujen kivien puuttuminen, ilmakuplat pinnalla, sementtihyytelön läsnäolo osoittaa tavanomaisen tampingin laadun.

Betonipurkaus 1-1,5 m: n korkeudelta on kielletty, muottien sisällä olevat halkeamat ovat yli 2 mm. MZLF: lle on ominaista pienet työmäärät, joiden avulla voit täyttää nauhan vastaanottoa varten. Jos vaiheittainen betonisuunnittelu on suunniteltu, pystysuorat väliseinät asennetaan suorien osien keskiosaan. Kaaduttua ensimmäiset kolme päivää vaativat märkäpuristusta (sahanpuru, joka on jatkuvasti kastunut vedellä) tai kasteluun.

Suojaus MZLF kosteudelta, maaperästä

Kasauksen jälkeen betonirakenteet on suojattu kosteudelta, turvotusta useilla tavoilla:

 • vedeneristys - pohjan käsittely läpäiseviin yhdisteisiin, pohjamaaleihin, mastoaineisiin, valssattujen materiaalien liimaukseen
 • pystysuora eristys - vähentää lämpöhäviöitä, vedeneristysvastus vedeneristysvoimasta, vaurioituminen täytön aikana, lämpöpiirin siirtyminen kastepisteen ulkopuolelle tavanomaisen kellarin toiminnassa
 • vaakasuora eristys - vierekkäisten maaperän suojaus jäätymiseltä säästämällä geotermistä lämpöä

Tehokkaimmat ovat irtotavarana tai monimutkainen vedeneristys. Ensimmäisessä tapauksessa betonia muokataan erityisillä lisäaineilla, kun sitä vaivataan tai kyllästetään Penetronilla vettähylkivien ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Toisessa suoritusmuodossa betonirakenteita käsitellään alustalla, joka on päällystetty mastiksella, joka on liimattu kalvoilla, rullaimella, membraanimateriaaleilla.

Näiden suositusten avulla voit rakentaa MZLF: n itsenäisesti. Mikä tahansa tekniikan loukkaaminen, toimintojen järjestys aiheuttaa operatiivisen resurssin vähenemistä.

Miten tehdä matala nauha-säätiö omalla kädelläsi? Kodin matalien perustusten rakentaminen ja laskeminen

Ribbon säätiö on talon rakentamisen perusta. Siksi kaikki on selkeä hänen kanssaan, mutta mistä syystä matala syvyys (MZLF) eroaa siitä - matala perusta, miten laskea ja miten se tehdään?

Matala-jalkainen nauha-pohja (matala) MZLF

Ominaisuudet - rakentava toimintaperiaate

Matala perustalevy tai yksinkertaisesti MZLF on samanlainen kuin vastapuoli siinä, miten se on asetettu, mutta sillä on merkittäviä eroja:

 • perussyvyys jopa 700 mm;
 • jotka sijaitsevat maaperän jäädyttämisvyöhykkeen yläpuolella;
 • se on tarkoitettu järjestelyihin turvonnut maaperä.

Matala-teippipohjan pääominaisuus on se, että se mahdollistaa maaperän pakkasen talteenoton. Tämä johtuu siitä, että huolimatta MZLF-mallin yleisestä jäykkyydestä ja koko rakenteen painosta, se liikkuu ylös ja alas riippuen vuodenajasta. Koska säätiö ei ole syvä, mutta se siirtyy tasaisesti, siksi se ei romahda tällaisista tärinöistä.

Laitteen rakenne matala nauha-pohja

Matala säätiöt - järjestelmä

 1. Hiekka-sora-alusta
 2. Säätiönauha
 3. Vedeneristyskerros
 4. Pystysuora (tai obmazochnaya) vedeneristys
 5. Armature (halkaisija 12)
 6. Armature (halkaisija 8)
 7. sokkeli
 8. seinä

Käyttökohteet - sovellus

Kauniisti asetettu nauha-pohja soveltuu matala-asuinrakennusten ja muiden sellaisten materiaalien valmistukseen, jotka eivät aiheuta merkittävää painetta säätiön pohjalle. Tällaisia ​​rakenteita ja materiaaleja ovat:

 • hirsimökit;
 • solubetoni - vaahtobetoni, kaasusilikaattilohkot;
 • kevyt tiilen muninta;
 • kehys- ja suojarakennukset.

Kun järjestät sen suuremman leveyden perustan, voit rakentaa raskas talot palkista tai lokista. Mutta tässä tapauksessa maa jäädytetään pienempään syvyyteen ja voi olla kellarin muodonmuutos. Näin ollen, jos aiot rakentaa monumentaalisen rakennuksen - on parempi järjestää kiinteä monoliittinen säätiö.

On huomattava, että nauhan leveyden lisäämisen matalien perustusten ansiosta on mahdollista rakentaa vaikeampia koteja ullakolla. Perusnauhan (leveys ja pohja) suuri leveys vähentää maaperän jäädyttämisen syvyyttä lattian alla olevassa tilassa.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun asetetaan pohja matalalle syvennykselle

 • Maaperän tyyppi

Matala haudattu säätiö on perustettu kumpuilevilla mailla

MZLF: ää ei saa päästää biogeenisiin orgaanisiin maaperään, esimerkiksi turpeeseen, sapropeliin (makean veden talletuksiin) ja saveen. Kuvassa näkyy, että niiden ulkonäkö ei ole kovin hyvä.

Mitä lähempänä vettä on maan pintaan, sitä epävakaampi LSF on.

Matala-jalkainen säätiö - taulukossa pohjaveden taso

 • Lataa säätiöön
 • Korkeusero

Jos maastolle on ominaista merkittävä korkeusero (rinteessä sijaitseva talo), sen matalalla nauhan perustalla varustettu laite on melko ongelmallinen. Tällöin tavallinen liuskan säätö on järjestetty tai MZLF: n alainen merkittävä alue tasoittuu. Ajan ja rahan osalta molemmat vaihtoehdot ovat yhtä suuret.

Se edustaa korkeutta perustuksen alhaisimmasta kohdasta, niin sanotusta pohjasta, nollamerkkiin (maan pinta).

 • Ilmasto (maaperän jäädytys syvyys)

Rakentajien keskuudessa on melko yleistä laittaa matala nauha-säätiö korkeudella, joka lasketaan kaavalla - jäätymisen syvyys on miinus 20%. Joten voit olla varma, että säätiö nousee rakennuksen mukana.

Matala-nauhalevyn vähimmäissyvyys on SNiP II-B.1-62.

SNiP - pöydän matalimman nauhan pohjan syvyys

Taulukossa on eräiden Venäjän kaupunkien maaperän jäädyttämisen syvyys.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Venäjän kaupungeille - taulukko

Miten laskea kuormitus nauha matala säätiö

Ensinnäkin kannattaa harkita:

 • rakenteen rakenteelliset ominaisuudet;
 • rakennuksen korkeus;
 • suunniteltu kerrosmäärä;
 • materiaalit, joista rakennetaan seinät;
 • pinnoitteen paino;
 • kaivannon syvyys;
 • tyynypaksuus;
 • perustusnauhan parametrit;
 • betonin laatu.

Laskin voi myös laskea säätiön

Matala nauhaosaston laskeminen

1. Syvyys johtuu pohjaveden läheisyydestä ja huurteen tunkeutumisesta.

2. Korkeus maanpinnan yläpuolella = 4x leveys.

Hyvä tietää. Korkeus maasta on alle tai yhtä suuri kuin syvyys.

3. Leveys määritellään kaavalla:

Missä, D - kellarin pohjan leveys;
q on pohjaan laskettu kuormitus, t / m;
R on maaperän suunnitteluvastus, t / m.kv. Tämä indikaattori, syvyys 300 mm, on annettu taulukossa.

Formula paksuus tyyny 4. Pehmuste paksuus määritetään maaston maaston lujuusolosuhteista.

Voimakkaasti kallistamalla maaperää sovelletaan kaavaa:

Voimakkaasti kuohuttavien maalien kaava Missä tn on padin paksuus;
A, C, W - kertoimet;
A ja C määritellään jäljempänä olevissa taulukoissa.
Ja W = 0,1 tai 0,06 m2 M / t lämmitetyille ja ei-lämmitetyille rakenteille.

Rivin yläpuolella - MZLF: n 300 mm: n syvyys upotukseen, linjan alapuolelle - ei-haudattuihin perustuksiin.

Rivin yläpuolella - MZLF: n 300 mm: n syvyys upotukseen, linjan alapuolelle - ei-haudattuihin perustuksiin.

Matalaa nauhalankojen kustannuksia

Vaihtelee 4-6 tuhatta ruplaa. per metri Hinta riippuu esim. Leveydestä, korkeudesta, kantta ja koosta, 6x6-talon säätiön kustannukset ovat 70-80.000 ruplaa ja 10x10 = 120-150.000 ruplaa.

Tyypit matalan nauhan perustukset (matala)

MZLF: n tyypistä riippuen laitteen tekniikka eroaa toisistaan. Siksi sinun pitäisi lyhyesti tutustua tärkeimpiin:

Nauha monoliittinen matala syvä pohja

Suoraan suoraan rakennustyömaalla, tulos on saumaton teippi

Nauha on matala pohja

Lohkot ostetaan valmiina, tai ne valmistetaan erikseen, ja ne kootaan vain rakennustyömaalla. Kiinnitysmateriaalina käytetään sementtilaastia.

Tape block matala-säätiö - järjestelmä

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Mutta yleensä toinen elämä on kolme kertaa pienempi kuin ensimmäinen. Siksi tässä artikkelissa keskitymme yksityiskohtaisesti tähän muotoon monoliittisena MZLF: ksi.

MZLF-tekniikkaa tai kuinka tehdä matalat säätiönauhat omiin käsiisi

Opetusta pidetään helpommin, jos kaikki työ on jaettu selkeisiin vaiheisiin. Emme poiketa tästä järjestelmästä. Joten, laite matala perusta teippi seuraavat:

Valmisteleva vaihe

Oletamme, että tähän vaiheeseen olet tehnyt projektin kotona, päättänyt maaperän laadusta ja säätiön tyypistä ja otti myös huomioon kaikki edellä mainitut.

1. Paikka, jossa on tarkoitus täyttää säätiö, vapautuu kaikesta tarpeettomasta.

2. Työntekijöillä on oltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Lisäksi on toivottavaa määrittää välittömästi tämän kaiken hyvän sijainti, joten et käytä aikaa etsimään sitä.

Merkintä nauhalevyille

Tämän vaiheen merkitystä on vaikea yliarvioida. Siksi ei ole tarpeen vain "selvittää", missä kaivaa kaivantoa, vaan myös tehdä maamerkkejä köyden avulla (jos mahdollista, se on parempi lasertasolla).

Miten tehdä säätiön asettelut:

 1. tehdä mittauksia kehällä;
 2. pisteet lumenkaulat kulmissa;
 3. tarkista kulmien välinen lävistäjä;
 4. tarvittaessa siirrä majakat;
 5. tehdään sokea alue vähintään metrin etäisyydeltä majakoista;
 6. kiinnitä köysi sokea alueelle, joka näyttää säätiön reunat.

Selkeämmin merkintäprosessi on esitetty kaaviossa.

Liuskajäähdytyksen asettelu - kaavio

Kuinka kaivaa kaivantoa säätiölle

Pohjakaivo Pohjakaiva on kaivettu maaperä.

Kaivannon syvyys määräytyy matalien nauhan perustusten ja tyynyjen syvyyden mukaan.

Pohjakerroksen kaltevuus Esimerkiksi yleisin syvyys on 300 mm, pehmusteen paksuus on noin 200 mm riippuen maaperän laadusta. Sitten kaivon syvyys on 500 mm.

Maaperän tyypin mukaan on parempi aloittaa säätiön kaataminen välittömästi. Muussa tapauksessa se pudota ja osa työstä on toistettava.

Tyyny nauhan alla

Hiekkapohjainen tyyny on hiekan ja soran seos. Niitä voidaan sekoittaa, mutta on helpompi kaataa kerroksia. Jokainen kerros kostutetaan vedellä ja hyvin kiedottu. Koska tyynyn rakenne on melko huokoinen, se erotetaan pääpohjasta vedeneristyskalvolla.

Periaatteessa matalan perustan matala perustus voi olla luonnollinen maaperä, mutta sen kantavuus on paljon pienempi kuin ehdotettu hiekka- ja sora-alusta.

Tyyny nauhan alla

Kaistaleiden perustukset

Asenna koko muotti pystysuoraan. Telineet on kiinnitetty 500-600 mm: n välein. Ne ovat välttämättömiä, jotta betonipainon alapuolella muotti ei putoaisi eikä loimi.

Liuskajäähdytyksen päällysteet Hyödyllisiä neuvoja.
Yritä laudata laittaa lähellä toisiaan tiukasti ja ilman äkillisiä pudotuksia. Tällöin vältät työtä tasoittaessa valmiin pohjan pintaa vuoraukseen.

Ribbon säätiön kaataminen

Betoni on yksittäinen kysymys - voit ostaa (tai tilata) ja toimittaa betonin sekoittimella tai tehdä sen itse ja käyttää kotitekoista betonisekoitinta (ja toinen vaihtoehto on, miten betonisekoittimen saa pesukoneesta).

Betonin kaatamisen osalta menettely on vakio tällaisille töille - betonia kaadetaan valmiiseen muottiin.

Betonin kaatamisen aikana yritä lyödä sitä 40-50 mm: n välein. korkeus. Tämä mahdollistaa ilmakuplien karkottamisen, mikä voi tuhota betonia tulevaisuudessa.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen

Jos säätiön ei pitäisi olla voimakas kuorma, tämä vaihe voidaan ohittaa. Mutta silti, liittimien kanssa MZLF on paljon vahvempi.

Suosittelemme säätiölle hyödyllistä lisäaineistoa (luonne, tyypit, laskenta)

Pienen pohjan nauhan sijoittaminen oikein:

 • Kaada käynnistyskerros. Tämän kerroksen pitäisi olla noin 30% MLF: n kokonaiskorkeudesta. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on luoda tasainen pinta metallin kiinnittämiseen sekä suojautua kosteudelta.
 • Neulomalla varusteiden nauhan pohjaan. Tätä varten sinun täytyy sitoa se lohkoihin ja laittaa kaivantoon.
 • Kaada betoni haluttuun korkeuteen.

Esimerkki raudoituksen häkistä nauhan perustuksille

Esimerkki osoittaa, että nippu on valmistettu lanka. Tämä on suhteellisen uusi lähestymistapa yhteyteen, koska tutumpi on kosketushitsaus.

Massiivipohjaisten perustusten vahvistaminen Näin vahvistus tulee näkyviin

Betonisuojaus

Ylikuumentumisen ja halkeilun välttämiseksi muottiin kaadettu betoni peitetään kalvolla ja kostutetaan säännöllisesti vedellä.

Lämmitettävät matalat nauhat

 • Välittömästi sen jälkeen, kun säätiö on saanut tarvittavan voimaa, sinun on aloitettava talon rakentaminen. Yritä tehdä kaikki työ yhdessä kaudella. Koska säätiön alapuolella oleva maa jäätyy, ja MZLF, jota talon paino ei paina, on epämuodostunut.
 • Jos et voi aloittaa kannen MZLF: n ja sitä lähellä olevan alueen (200-300 mm) rakentamista olkilla tai sahanpurulla. Maaperän suojaaminen pakastamiselta.
 • Rakennuksen aikana yritä laittaa monivuotisia kasveja ja pensaita lähelle matala-jalkainen kellari. Ne auttavat vähentämään maaperän jäädyttämistä. Ja niillä voi olla myös huomattava määrä lunta, mikä myös vähentää huurtumisen syvyyttä.

Matala syvyys säätiö video

johtopäätös

Tässä artikkelissa selvitimme, miten tehdä matala-alusta säätiö omilla kädilläsi. Kun olet ymmärtänyt yksityiskohtaisesti jokaisen vaiheen, voit estää ärsyttäviä virheitä ja kaataa perusta, jolla talosi kestää yli kymmenen vuotta. Tärkeintä on, älä unohda, että ennen kuin aloitat rakentamisen, tilaa geologinen kysely, muuten on olemassa vaara, että maaperä alueellasi ei ole tarkoitettu MWFL-laitteelle.

Matala nauhasäätiö

Julkaistu
28-Jan-2016

SHAPE * MERGEFORMAT Andrey Dachnik Tee-se-itse teippi, jossa on matala nauha-pohja...

- - - Jopa 10 m + + + (enintään 3 m) + + + + + + +

Yli 10 m + + + - + + - + + + + + + + Kun työskentelee kyynärpäässä + ++ - + ankkuroinnilla + ankkurointiin ++ - ankkurointiin +++ Kemiallinen aggressio: liuotus - + + + + + + + + + -

++ (koostumuksen valinta) ++ ++ ++ Hiilidioksidi + + + + + + + +

Andrei kesällä asuva kirja matala perusta teippi

Jos haaveilet omasta kodistasi, on järkevää aloittaa rakentaminen. Tarjolla on lukuisia projekteja ja luonnoksia, jotta saat hienostuneimmat ratkaisut. Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa rakenteen vakautta, sinun pitäisi asettaa Andrei kesällä asuva kirja matala nauha säätiö. Tällainen talo on pitkä, voit nauttia monien vuosikymmenien elämisen mukavuudesta. Ihana muotoilu antaa iloa ja loistoa.

Moderni kaupunkilaiset ovat hyvin väsyneitä kaupungin vallitsevasta melusta. Jos pidät rauhaa ja mukavuutta, on järkevää siirtyä vihreään vyöhykkeeseen. Kaupungin ulkopuolella on aina rauhaa ja hiljaisuutta, runsaasti puita, linnut laulavat hurisoi korvan. Sinun tarvitsee vain rakentaa talo, joka sopii sinun ajatuksestasi onnea. Luotettavaa rakennetta varten Ufaan tarvitaan ruuvihilloja, joten laadukkaita materiaaleja on huolehdittava.

Kesän alkaessa maanrakennusten, mökkien ja huviloiden rakentaminen alkaa aktiivisesti. Jos sinulla on oma sivusto, on järkevää huolehtia rakennuksen mukavasta rakennuksesta. Rakentamisen alku alkaa aina tutkimalla aluetta, kuinka syvälle ilmastetun betonin perustalle tulee. Tämä vaihe on otettava vastuullisesti varmistaaksesi, että rakenne on luotettava ja vakaa. On suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka noudattavat tiettyä asentamisen tekniikkaa.

Matala säätiö itsestään

Nauhan matala perustus (MZLF) voidaan tehdä itsenäisesti. Tällainen säätiö sopii luurankoihin, pieniin maalaistaloihin baarista, tiilestä (kapealla seinällä) tai Cibitillä. Talo voi olla korkeintaan puolentoista kerrosta. Ja tietenkin tällainen säätiö on sovellettavissa edellyttäen, että maata ei ole täytetty eikä kallistunut eikä jyrkkä rinne. Jos epäilet vähintään yhden edellä mainituista ehdoista, on tarpeen kuulla asiantuntijaa määrittämään maaperän kantavuus ja laske kuorman paino kotona.

Säätiön valinta

Valitsimme MZLF: n maaseudulle 7x7 baarista 10x15 yhden ja puoli kerroksessa. Emme edes pitäneet hautaamattomana pohjana, koska rakennustyömaan kaltevuus oli noin 40 cm, ja maamme sivustomme on loema. Sivusiirtymä olisi todennäköistä.

Olemme myös kävelleet useita taloja yhteiskunnassamme, katsoneet ympärillämme ja pyysivät omistajia, jos he olivat tyytyväisiä perustaan, jos jollakulla oli murtumia MFBL: ssä. Huolimatta siitä, että harva ihminen kaivoi kaivannon alle maaperän jäädyttämisen tasolle, ei muodostunut rakenteen halkeamia.

Koska projektia ei tehty globaalissa merkityksessä, ja Arcon Home2: n piirissä olevan talon ulkoasun lisäksi meillä ei ollut mitään, käytimme sitä perustana:

Kuva 1 Asettelu MZLF

Hankkeen puuttuminen osoittautui ensimmäiseksi virheeksi, mutta onneksi se ei ole kriittinen. Alkuperäisessä asettelussa sittemmin muutimme ikkunoiden, sisätilojen ja jopa kuistin sijainnin, mutta kaikella ei ollut merkittävää roolia. Mutta mikä osoittautui todella hankalaksi rakentamisprosessille, se seinien pituus ja leveys eivät olleet palkin vakion pituuden monikerta - 6 m. Jo jonkin aikaa yritimme jopa löytää 7 metrin pitkä palkin saling kulmat, mutta kävi ilmi, että se oli helpompaa ja halvempaa yhdistää baari.

Mitä tarvitaan

Päätimme välittömästi, että rajoitetun budjetin vuoksi teemme mahdollisimman suuren työn itse. Suurin osa työkaluista meillä oli jo, jotkut lainasivat rosters ja entinen työ aviomiehensä. Maksimisäästöistä ostetut materiaalit, esimerkiksi levyt, eivät kestäneet 50 mm: n paksuisia mutta 25 mm: n ohuimpia vahvikkeita - 10 mm. He pelkäsivät, että betoni purkautuisi kaatamalla, mutta huolellisesti tehty muotti ei sallinut.

 • Merkinnöissä: mittanauha, rakennelanka, raudoitusosat kulmien sijoittamiseen ja pieni kynsi (vasara tekee), taso on noin 1 m pitkä.
 • Kaivamaan kaivannon: bajonetti ja lapio, auto.
 • Muottien rakentamiseen: levyt 25x150x6m (50 paksuus mahdollista), 30x40 bar tarttumista varten (voidaan käyttää esimerkiksi aidasta, koska palkki tarvitsee paljon), 90mm nauloja, puuruuveja ja bittejä asbestisementtipylväät tuotantoon b y leikattuna hiomalla pohjan leveydellä, ruuvimeisselillä ja palapelillä.
 • Tyynylle: murskattu kivi, hiekka, kauhat, joilla on hyvät kahvat, tamping, olemme onnistuneet tavallinen hauki.

Lisäksi 10 mm: n raudoitus, neulomalla lanka, koko pohjan alue, päällystää sateesta, jos muottien rakenne katoaa säällä, liimanauhalla, kateaineella (paremmin vahvistettu), jalkakäytävällä jyrsimellä, joka kimmoisee savea. No, ja tietysti betoni, jolla on ainakin M200-merkki (tai pikemminkin V15P3 M200, jos täyttö on kesää) ja rautaherkkyys ja optimismi.

Materiaalikustannusten laskeminen

Kuinka paljon rakennusmateriaaleja tarvitaan, voidaan laskea missä tahansa laskennassa säätiön laskemiseksi, esimerkiksi http: // megalit33.rf / calculators / lenta2 / index.php. Ennen tätä laskentaa sinun on kuitenkin tiedettävä kaikki talon perusparametrit aina katon kaltevuuden mukaan. Laskimesi kertoimet on jo syötetty. Tutustu sanomalehtien mainoksiin hiekka-, sora-, betoni-, puutavara-, rauta- ja lankahinnat. Harkitse, onko sinulla riittävästi aikaa ja energiaa ja voitko tehdä maanrakennuksen itse (tai kuinka paljon ne maksaavat), ja laskin antaa sinulle likimääräisen arvon MHF: lle.

Seuraavaksi mieti mitä työkalua sinulla ei ole, tarvitsetko ostaa sen nimenomaisesti vai sinulla on mahdollisuus vuokrata sen ja voit aloittaa MSFL: n rakentamisen.

Kuinka kauan se kestää

Kesti kuusi kaivamaan kaivaa "yhdessä", vaikka työ oli vasta viikonloppuisin - illalla ei ollut mahdollista työskennellä päätyön vuoksi. Muottien tuotanto oli jo käynnissä kahdessa ihmisessä (sekä kolmannella 9-vuotiaalla pojalla) ja otti neljä paria vapaapäivää. Tyhjennä hiekka ja rauniot vielä neljä päivää. Olen jo tehnyt tämän maan kanssa asuvilla lapsilla, ja ilta-isä auttoi, joten ei ollut niin kauan. Liitososien asennus kesti noin viikonloppuna.

Yleensä työ tehtiin pääosin viikonloppuisin, ja siksi prosessi viivästyi - tämä oli taas itsenäinen rakentamisen vähennys. Lisäksi kohtasimme epäsuotuisat sääolosuhteet, jotka viivästyttivät rakentamista entisestään. Ensimmäisen vuorokauden täyttämisen ja hiertämisen jälkeen alkoivat suihkut, jotka alkoivat itsepintaisesti koko viikon ajan - heinäkuu loppujen lopuksi. Siksi tyynyvalmistusta oli lykättävä ja koko viikon ajan olin kärsinyt venyttämällä kalvoa pohjan päälle ja päivittäin poistamalla 10-15 vakaata vettä epätasaisesti venytetystä kalvosta. Mutta se ei olisi voinut tehdä ilman elokuvaa, koska suihkut olivat heikentäneet kaivantoa, uhkaavat pilata kaiken kokonaan.

Kuva 2. Pohjamateriaalin peittäminen sateelta

maavalli

Mittaamme säätiön ääriviivat rakentamiskierteellä, kiinnitämme langan kappaleisiin, jotka on lyöty maahan. Tarkistamme diagonaalit, mukaan lukien kaikkien huoneiden läpimitat - senttimetri tarkkuus ja. mennään!

Purku aloitettiin, kun rankkasateita ei ollut vielä tapahtunut. Ei ole tarpeen pelätä hienoa suihkutusta, tämä ei ole este, maaperän eroosio ei ole. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 30 cm. Muotti on hieman laajempi tai sama.

Teimme syvenemisen 85cm: n korkeimmalla sivustolla. Niinpä syvennys alimmassa osassa oli noin 40-45 cm. Alustan ulkonevan osan korkeuden maanpinnan yläpuolella on oltava vähintään 30 cm. Saimme 35-40cm, mutta yleensä sitä suurempi tämä arvo, sitä parempi - kuivempi on talon sisällä.

Koska alueen kaltevuus (40 cm) oli pienempi kuin kaivannon maksimisyvyys (85 cm), sitä voidaan kutsua "pieneksi". Hän oli kuitenkin, ja siksi kysyimme kysymyksen "säätiön" herättämisestä. Lisäksi kaiken työn, jota teimme tämän korkeuseron perusteella. Jos rakennustyömaillasi on enemmän esijännitystä, niin kaivutyöt ovat täysin erilaisia, ja jopa muottirakennukset rakennetaan eri tavalla, muista kiinnittää huomiota siihen. Jos juoni on täysin sileä, niin olette onnekas - siellä on paljon vähemmän maanrakennustöitä.

Alimmalla rakennustyömaalla maanpinnan korkeus oli 40 cm korkeampi kuin yläosassa. Siksi perustuksen täyttämisen jälkeen oli välttämätöntä tasoittaa tätä eroa - kaataa savi sekä talon sisälle että sisälle niin, että säätiön ympärillä oleva alue oli lähes tasainen. Joka tapauksessa talven jälkeen kävi ilmi, että turvotus tapahtui noin 1 cm: n suuruisena. Mitä tehdä, nämä ovat itserakentamisen haittoja.

Kuva 3 Kaavio-selitys: muotti ja kaivo, jossa on pieni kaltevuus (40 cm) (mittakaava ei täyty)

Tämä oli ensimmäinen osa louhintatyötä, joka tehtiin ennen betonin kaatamista. Toinen osa oli jo kaatamisen jälkeen, mutta jo ennen ensimmäistä osaa, eli kaivamaan kaivannon, kannattaa ajatella tätä kysymystä aikaisemmin: missä kaivetun maaperän säilyttäminen? On välttämätöntä ottaa pois hedelmällinen maa, puhdas savi ja seos maan kanssa erillisissä paaluissa. Luonnonmukaista maata voidaan tietenkin käyttää myöhemmin puutarhan tarpeisiin (kompostissa, sängyissä jne.). Älkää unohtako, että pienen kaltevuuden kasvaessa maaperän vastustamiseksi sekä MSFL: n ulko-puoli että talon alla oleva tila ovat samalla tasolla (muistutan, arvo on 35-40 cm). Näihin tarkoituksiin se sopii hyvin maan ja saven seokseen. Mutta savi on parempi laittaa sokea alueelle. Mitä paksumpi savikerros on, sitä parempi. Jatkossa sokea alue voi olla kaakeloitu tai yksinkertaisesti kaadettu betoniin, mutta sinun on huolehdittava sokea alueen tarpeellisesta kaltevuudesta ja tehtävä se ensimmäiselle vuodelle ainakin saviin!

Kuva 4 Kaavio-selitys: miten kohdistaa alue talon ulkopuolelle ja sisälle (mittakaava ei täyty)

Joten, neliö sisällä talon varjostettu värillinen kynä on täynnä seosta maaperän ja saven, ja ulkopuolella savi. Nyt muotti kohoaa maanpinnan yläpuolella kaikkialla tasaisesti - 35-40 cm sekä talon sisällä että talon sisällä. Teimme tämän osan maanrakennuksesta kolmen viikon kuluttua valukappaleesta, vaikkakin se voidaan tehdä aikaisemminkin heti muottien poistamisen jälkeen.

Muottirakenne

Jos päätät kiinnittää lattiapalkit viimeistelykruunuun, leveys voidaan laskea kaavalla: puun seinien paksuus (meillä on 10 cm) + 2 x 10 cm = 30 cm. Miksi juuri 10 cm? Koska lattiapalkit voidaan sijoittaa suoraan pohjaan. Kaikki nämä arvot mainitaan, toistan, 7x7-talossa ja 10x15 baarissa. Jos lattiapalkit ovat ensimmäisen ja toisen kruunun välissä, leveys voi olla yhtä suuri kuin kaivannon leveys. Seinän leveydellä molemmat laskentavalinnat antavat saman tuloksen - 30 cm.

Kuva 5. Sisäseinän muotti on tehty epätasaisesta paksuudesta.

Muuten pitkät palkit, jotka tarttuvat maanpinnan yläpuolelle valokuvassa numero 5, auttoivat meitä paljon, kun asetimme yläosat tasolle. Kiinnitä ruuvi, sitten altista taso tarvittaessa, kiertäkää se. Silti yksi tai kaksi tehdä muottiin epämukavaksi, on välttämätöntä selvittää, miten työn helpottaminen. Ennen kaatamista, ulkonevat pitkät palkit on tietenkin poistettu.

Muotti kiinnittyy mahdolli- simman maaperän yläpuolelle, on tarpeen vahvistaa useammin tarttumalla. Ja osa rakennustyömaan suurimmasta osasta voidaan vahvistaa harvemmin. Piikkien pitävät tangot tulisi teroittaa ja heittää maahan 25 cm. Kiinnitimme muotin yläosan baareihin ja erikoislaitteisiin galvanoidusta profiilista valmistetusta kipsilevystä. Kuitenkin on aivan mahdollista tehdä ilman palkkeja yksin.

Kuva6 Kiinnitä yleismuotoilun yläosa ja 9-vuotias rakennusmestari

Fig.7 Kalusteet kipsilevylle, jota ilman voi tehdä

Tyyny MZLF: lle

Koska perusta on matala, toisin sanoen maaperän jäädyttämisen yläpuolella, maaperän pudotuksen ollessa kyseessä se on täysin "kävely", joten sen alla oleva tyyny on yksinkertaisesti elintärkeää. Hiekka syvennys senttimetrejä 5 paksu (lapset auttavat sinua), tasoittaa ja ram tavalliseen kuokkaan ja laita merkkiviiva kaavinterän leikkaukseen tarkistaaksesi muotin syvyyden, jotta ylimääräinen hiekka ei kaataisi. Sitten kaikki on sama kuin rauniot.

Kuva.8 Hiekka täyttö

Tuotteet ja varusteet sitova

Tee vähintään yksi kappale yhdelle huoneen seinälle, niin että ilma menee hyvin lattian alle. Tämä säästää karkeaa lattiaa mätää. "Varata" paikka asbestisementtiä sisältäville tuotteille, korjaa ne hyvin, jotta ne eivät "kellua" kaatamisen aikana. Älä unohda vesijohtojen reikää, jos asennat pesuallas taloon.

Vahvistus on kiinnitettävä sekä ylhäältä että alapuolelta niin, että se on täysin upotettu betoniin, ei kosketa muottien seiniä eikä raunioita, ei nouse. Neulokset, jotka on solmittu neuloverkolla, ei missään tapauksessa tarvitse hitsata. Päälaitteiden - ylemmän ja alemman lujitustangon välissä on myös välitavara - lanka, jonka paksuus on 5-7 mm.

Fig.9 Tuotteet ja tarvikkeet

Jos sinulla on uuni, tee välittömästi sen pohja ja irrota raudoituksen päät, niin voit kaataa pohjan ylhäältä yhdistämällä vanhan ja uuden vahvistuksen.

Kuva 10 Liesi

Betonin kaataminen

Betonimäärämme säätiölle oli 8 kuutiota. Tällainen määrä on luonnollisesti parempi järjestää eikä häiritä itseäsi.

On välttämätöntä, että kaatamista edeltää vähintään 2-3 päivää kuivaa säätä, koska hyvin harvat ihmiset voivat ylpeillä hyvillä maanteillä ja 5-ticubus-mikseri, joka on lastattu betoniin lähes silmään, painaa kuin APC! Katso etukäteen, miten parhaiten ajaa ja mistä käännytään dacha-yhteiskunnassa ja sivustolla.

Luonnollisesti on välttämätöntä tilata konkreettinen todistettu tehdas, ei shabashniki. Jos etäisyydellä paikasta, jossa sekoittimen seisontapaikka on yli 2-3 metriä, pyydä vastaanottavan tehtaan operaattoria toimittamaan sinulle sekoittimen, jonka kuljettaja on ylimääräinen kouru sisäänrakennetun kahden tai kolmen metrin läpimenon lisäksi. Hyviä, ammattitaitoisia sekoittimien kuljettajia on tällaisia ​​kouruja. Tässä on miten se näyttää ylösalaisin:

Kuva 11 Lisäkokoonpantava sekoituskouru

Meillä oli onneksi - erittäin ammattimainen sekoittimen kuljettaja saapui meille. Hän kertoi meille etukäteen, mitä muuta valmistauduttaisiin vain siinä tapauksessa: kaksi kestävää vaneria ja kaksi suurta laatikkoa, jotta korvataan ylimääräinen kouru, jotta se ei murtaisi.

Kaadimme betonia kuuteen. Kaksi pidettiin suurella vanerilla kourujen reunojen ympärillä, kun betoni oli poistunut kouruista (muotti osoittautui hieman kapeaksi, mutta taas se oli täysin kriittisempi), ja loput juoksivat paikalle lapiolla, jonka pikkukuorma "hajotti" betonista muottiin. Meidän täytyy työskennellä hyvin nopeasti, jotta betoni ei "tartuisi".

Kaadetaan kahdessa vaiheessa, sama sekoitin. Odotin tuskin kuivaa säätä kaksi päivää. Keskipäivällä he kaatoivat ensimmäisen sekoittimen, sitten hän lähti toisen erän jälkeen, noin puolitoista ja puolen tunnin kuluttua hän palasi, ja kaadettiin toinen erä. Sitten hammas tärisi betonin pinnan yli niin, että kuplat lähtisivät. Juuri alkoi tarttua betoniin - ja jälleen alkoi rankkasade. Mutta parin minuutin kuluttua pystymme nopeasti sulkemaan pinnan leikkaamalla kattorakenteella 10 cm leveämpiä kuin muottipesät ja painelemaan alkuun levyineen, jotta niitä ei puhaltaa pois.

Kuva 12 Kaasun vaihe, kun sekoittin jätti toisen erän. Taustalla laatikot laatikkoon

Muottien ja laitteen savi sokea alue poistetaan

Emme käsittele muovikalvoprofiileja sisältäen elokuvaa, vaikka monet ihmiset neuvoisivat tekemään tämän, jotta myöhemmin levyt voidaan käyttää esimerkiksi alustalla. Laudat olivat kolmannen luokan ja olisivat hyödyllisiä vain rakennustelineille tulevaisuudessa, joten siellä ei ollut mitään säilyttämistä.

Kolmannen päivän konkreettinen vahvistus. Emme vettä sitä, koska kosteus oli korkea - se alkoi jälleen sataa.

Muoto on helppo purkaa, jos se on koottu ruuville eikä kynsille. Suosittelen ehdottomasti. Ruuvimeisseli ja kaikki saman 9-vuotiaan rakentajan auttaa sinua, hän auttaa myös savi-sokea alueella.

Kuva 13 Rammer-häiriö

Muottipaneelit on sitten purettava erillisiksi levyiksi, irrotetaan, poistetaan maasta ja lajitellaan - se on erittäin hyödyllinen palkin uudelleenjärjestelyssä. Vedä kynnet ulos, jos ne olisivat. Poikamme ja tyttäremme auttoivat meitä tekemään kaiken tämän, paitsi vetämällä 6 metrin levyjä tietysti.

Lisäsuunnittelu on mahdollista betonin passissa ilmoitettujen päivien jälkeen. Meillä oli 28 päivää - "betonimme" suunnitteluikä on B15 P3 F100 W4. Kuitenkin monista syistä päätimme jättää säätiön talvella ilman kuormaa. Ja muottien poistamisen jälkeen aloitimme kaivannon toisen vaiheen - edellä mainitut kaivaukset talon alapuolelta (työntekijöiden ryhmä auttoi meitä, kaksi työskenteli kahdeksan päivän ajan kahdeksan tuntia), me vain kattoimme katelevyyn kateaineella ja laudan yläosan jotta tuuli ei tuhlaisi pois.

Kuva 14 Talon sisällä oleva maali poistettiin

Sokean alueen on oltava vähintään 20 cm: n katon yli. Olemme suunnitelleet yli 40-50 cm: n ulokkeita, joten sokea alue on 70 cm leveä ja kaltevuus on noin 7 cm. Talon sisällä ei ole maadoitusta, mutta on välttämätöntä muokata savea sokea alue.

Kuva15 Valmis perustus tässä muodossa "meni talveen"

Joten kaikki säätiön työ kesti lähes koko kesän: 8.-8. Elokuuta 26.8. Yhdessä tai kahdessa ihmisessä. Tietenkin, virheet olivat. Mutta huolella rakentamisen suhteen he eivät olleet kriittisiä täällä. Ehkä meidän kokemuksemme auttavat joku päättää: tehdä matalaa perustusnauhaa itsellesi, vaikka sinulla olisi vain viikonloppuisin aikaa tai palkata prikaati.

10.-15. Marraskuuta 2014,
Nadia,
Novosibirsk

Jotta venttiili toimisi, sen tulisi olla mahdollisimman lähellä reunan rakennetta, mutta ei lähemmäksi kuin 2,5-5 cm reunasta. Siksi on selvää, että vahvistuskori, joka olettaa repeytymisen ja taivutuksen kuormituksen.

Emme voineet kirjoittaa mitään, mutta ajattelin, että artikkelissasi voisi olla riski lukijoille.

Matala ja ei-haudattu perusta esitteen "Älä kaivaa syvälle pohjaan. V.S. Sazhin. "

Tervehdys sinulle, lukijoiden ja katsojien rakennusblogin "Way Home"! Tämänpäiväisen kysymyksen suhteen haluaisin todella olla, että en vastaa, ollakseni rehellisiä. Nimittäin siitä, miten suositaan Internet-kirjoista VS Sazhin. Olen kerran sanonut, että tässä kirjassa on joitain epätarkkuuksia ja harhaanjohtavaa tietoa, mutta koska olen luvannut tehdä tämän, jos kysymys on äänestetty, puhumme tänään tästä aiheesta.

Yllättäen tämä kysymys äänestettiin melko nopeasti. Tämä aihe on todella suuri huolenaihe monille ihmisille. Talon rakentaminen on kallis ilo, ja aina haluat säästää jotain.

Minulle tämä kysymys ei ole tekninen vaan moraalinen. Toisaalta minulla on erittäin kunnioittava ja kunnioittava asenne kirjoihin, koska se on paljon työtä. Siksi en haluaisi etsiä kirjojen puutteita.

Tämä kirja ei kuitenkaan ole minulle työpöytä. Vaikka toisaalta siinä on paljon taustainformaatiota, samoja tietoja voidaan saada muista lähteistä. Ratkaisuja, jotka sisällytetään tähän kirjaan, en koskaan käytä eikä käytä. Koska en harjoita luovaa toimintaa.

Mainittu videossa:

2:54 Käyttämällä tämän kirjan ratkaisuja
5:37 Parsing johdanto kirjaan
8:15 Maaperä
9:25 Säätiön valinta
11:40 Jäätymissyvyys
16:37 Taulukon numero 1
18:15 Pieniä asioita
21:19 Työvaimennuskerros
24:20 Säätiön vahvistusjärjestelmä
28:06 Vedeneristys
28:33 Taulukon numero 4

Käyttäjäkysymykset

31:37 Näiden perustusten käyttö korkeassa pohjavedessä?
32:54 Mitkä ovat tällaisiin säätiöihin soveltuvat "pala-pohjat" (rauniot, hiekka)?
33:23 Niiden vedeneristys ja eristys?
37:32 Rakennetaan yksi kerroksinen kerrostalo, jolla on tällainen säätiö, kuinka vakava painava hetki toimii tällaisella säätiöllä? Kattorakenne bespornaya dvukhskatnaya
38:20 Miten järjestää MZLF monoliittiselle kehykselle (yksi kerroksinen ilmastoitu betoni, jossa on ulkoseinät ja sisäinen, pitkittäinen, monoliittinen runko?) Miten yhdistää nauha erillisinä perustuksina sarakkeille?
41:49 Mielipiteesi monoliittisen MZLF: n työsaumoista
42:51 Seminaarin aikana vaikuttaa siltä, ​​että on parempi lisätä paaluilla kuin pelata puhtaalla MFZ: lla ilman laskelmia.