Ankkuripulttien asennus säätöön (pultityypit)

Erilaisten rakenteiden rakentamisen aikana on joskus olemassa tilanteita, joissa on tarpeen kiinnittää eri elementtejä säätiöön tai tukea paaluille.

Yleensä tällainen yhteys tehdään ankkureilla.

Ankkuripulttien asennus säätöön tehdään ennen kuin perusta kaadetaan.

Yritämme käsitellä yksityiskohtaisemmin tällaisten yhdisteiden tyyppejä ja tarkoitusta.

Mitkä ovat ankkuripultit.

Kiinnityspulttien avulla rakennusteknisten tukielementtien päälle on kiinnitetty betonipohja. Ne ovat metallivarret.

Toisen leikkausviiran päässä. Toisella reunalla on rakenne, joka kiinnittää laitteen betoniin.

Tällaisten kiinnittimien tärkein etu on kyky luoda luotettavia yhteyksiä.

Tällaisia ​​rakenteita voidaan käyttää rakenteiden rakentamisessa.

Pulttityypit

Näitä kiinnittimiä käytettäessä tulisi olla melko tiukat vaatimukset. Siksi on tarpeen käyttää tuotteita, jotka täyttävät sovellettavat rakennuskoodit.

Tällaisia ​​yhdisteitä on useita.

Kaareva tyyppi. Tällaisen tuotteen toisessa päässä on koukku. Se voi olla erilainen kokoonpano. Asennus vahvistetulle betonipohjalle tapahtuu ennen valua.

Erityisen metallilevyn mukana. Se liitetään hitsaamalla tai kierteillä.

Komposiittituotteissa on kaksi osaa, jotka on kytketty kytkimellä. Alempi pää asetetaan ennen betoniliuoksen kaatamista. Yläosa kytkeytyy kytkimeen sen jälkeen, kun seos kovettuu.

Irrotettavalla rakenteella on vastaava laite. Alemman häkin asennus suoritetaan ennen kaatamisen aloittamista. Ylärenkaan ruuvaus tapahtuu betonin asettamisen jälkeen.

Suoran tyyppisissä tuotteissa kiinnityspultin asennus suoritetaan valmiiksi betonipohjaksi. Suunnittelu on esiporaista reikää. Ankkurin asentamiseen käytetään epoksiliimaa.

Tuotteet, joilla on kartiopää, käytetään melko laajasti ankkurointiin. Ne asennetaan valmiisiin alustoihin.

Kun nastat kiristetään, laajennuslevy on kiinnitetty. Tämä estää kiinnittimien liikkumisen ja korjaa ne.

Yhteysominaisuudet

Ankkurointipulttien asentaminen pohjaan on tarpeen ottaa huomioon niiden parametrit.

Tähän mennessä valmistetut tuotteet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Nastojen halkaisija voi olla 10 - 140 mm;
 • Liitäntäelementin enimmäispituus ei ole yli 5 m;
 • Tuotantoprosessissa käytetään korkealaatuisia teräksiä;
 • Liitosrakenteilla voi olla eri lujuusluokka (4 - 13);
 • Ankkuripulttien jatkokäsittely on mahdollista.

Kuinka ankkuripultit on asennettu

Ankkuripulttien asennus säätöön voidaan tehdä eri tavoin. Harkitse eräitä asennustyyppejä.

Metallirakenteita asennettaessa liitäntäelementit asennetaan tavallisesti betoniseen pohjaan ennen betonin kaatamista. Kun vahvistusharja on koottu, kiinnityspultit kiinnitetään.

Tätä varten voit käyttää hitsausta tai nippua langan avulla. Samanaikaisesti on tarpeen valvoa niiden pystysuuntaisuutta, tarkkailla tarvittavien välimatkoja liitäntäelementtien ja täyttöpinnan yläpuolella olevan korkeuden välillä.

Kun tuotteet on kiinnitetty, ylempi kierteinen osa suljetaan tavallisella polyeteenillä. Tämä on välttämätöntä, jotta lanka ei pääse törmäämään betoniliuokseen.

Metallirakenteiden lopulliseen asentamiseen on mahdollista vain, kun betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden.

Liitäntäelementtien yksinkertaisempi versio asennetaan äskettäin täytettyyn betoniin. Asennuksen aikana sinun on valittava tuotteiden upotus ja vertikaalisuus.

Suoran ankkurin asentamiseksi tiettyjen halkaisijoiden reikiä porataan perustuspisteessä. Seuraavaksi reiät puhalletaan ja puhdistetaan loput lika.

Ne sopivat suorakulmaiseen ankkuripulttiin. Saadut aukot täytetään erityisellä liimakoostumuksella.

Kartiomaisia ​​tuotteita asennettaessa myös reiät on esiporautunut. Liitäntäelementit lisätään niihin.

Lisäksi mutterin mutteria kiristetään niin kauan kuin kiinnityslevy on kiinnitetty betonirakenteeseen.

Kun valitset tietyn liitännän, laske tulevaisuuden kuorman arvo. Et voi säästää ostamalla halkaisijaltaan pienempiä liitäntäelementtejä.

On parempi käyttää luotettavien valmistajien tuotteita, jotka ovat jo pitkään osoittautuneet tällä segmentillä.

Mitä periaatteita ovat ankkuroituneet nivelet?

Ankkuripultti pidetään perustuksessa, joka perustuu voimien vaikutuksiin: liimaukseen, kitkaan ja tukeen. Kitkavoimat muodostuvat monoliitin ja yhdistävän tuotteen välisen vuorovaikutuksen tuloksena.

Ne syntyvät työntöpuristimen laajentamisprosessissa. Kiinnityselementin havaitsevat pysäytysvoimat.

Ne kompensoivat sisäpuoliset vastusvoimat, jotka vastustavat murtumista.

Liimausvoimat kompensoivat sisäisen leikkausjännityksen aiheuttamat kuormitukset paikassa, jossa ankkuri koskettaa betonipäällystystä.

Kemiallinen käyttö

Mekaanisten sidosten vaikutuksiin perustuvien rakenteiden liittämisen lisäksi tuotteisiin, jotka liittyvät intramolekulaaristen vaikutusten vuoksi betoniin.

Niitä kutsutaan kemiallisiksi ankkureiksi. Näiden elementtien rakenne käsittää kierteitetyn pinnan omaavan metallisen sauvan ja erityisen liiman, johon se sijaitsee.

Katso videon yksityiskohtaiset ohjeet:

Yleensä sinkittyjä tai ruostumattomia teräksiä käytetään kemiallisten liitosrakenteiden tuottamiseen.

Erityinen liima kaadetaan etukäteen valmistettuun reikään ja pultti upotetaan siihen. Kun koostumus kovettuu, muodostuu luotettava sidos, joka on kestävä sääolosuhteissa ja suojaa pintaa korroosiolta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.
sisältöön ↑

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

Ankkuripultit betoniperustalle - koko rakenteen luotettava kiinnitys

Ankkuripulttien (ankkurit) valitseminen ja asentaminen säätiölle: päätyypit, kiinnitys- ja asennusohjeet perustaan. Betonin kemiallisen ankkurin edut.

Jotta varmistetaan kiinteiden rakenteiden luotettava kiinnitys kiinteisiin monoliittisiin pohjiin, käytetään erityisiä kiinnityselementtejä - ankkuripultit perustukseen. Niissä on kierteitetyn sauvan muoto ja erityinen laite taivutuksena tai haaroittumisena alustalle kiinnittämistä varten.

Perustaan ​​tärkeimmät ankkurityypit

Ankkurointipultteja on useita erilaisia, jotka eroavat pohjan ja muotoilun mukaan:

 • muodossa kaareva sauva
 • suoria viivoja
 • yhdistelmä
 • irrotettava
 • ankkurilevyn muodossa
 • kartiomaisella kärjellä

Lisäksi säätöön kiinnitettävät ankkurit jaetaan asennusmenetelmien mukaan riippuen siitä, mitkä ovat:

1. kuuro - tällaiset pultit asennetaan ennen betonin kaatamista. Taivutetun nastan ja ankkurilevyn muodossa olevat pultit ovat kuuroja, joiden suunnitteluratkaisujen ansiosta ne voivat hyvin kiinnittyä jäädytettyyn pohjaan. Asennuksen aikana niiden oikea kiinnitys varmistetaan erityislaitteiden avulla - johtimilla, joiden käyttö ei ole mahdollista, että ankkurien sijainti vastaa täysin suunnitteluparametreja.

2. tällaisten pulttien irrotettavat kiinnittimet tehdään upotetuilla osilla ja levyillä. Koska ankkuri itsessään ei tartu perustukseen, se kiinnitetään siloksaani- tai epoksiliimaa tai sementti-hiekkalaastiin. Pohjassa olevat pultit asennetaan uraan tai kiinnitetään pohjaan asennettuihin laajennuslevyihin ennen betonitointia.

Pohja-ankkurit sopivat käytettäväksi ainoastaan ​​kestävissä, ei-joustavissa materiaaleissa - betoni, kivi, tiili. Useimpia säätöruuveja voidaan käyttää lämpötilassa -50 ° - + 50 ° C. Jos olosuhteet eivät vastaa näitä parametreja, tarvitaan lisärakennelaskenta.

Käyttötarkoituksen mukaan pultit on jaettu kahteen tyyppiin:

 • rakentava - käytetään massiivisten rakenteiden asentamiseen, jotka tuottavat stabiilisuutta painosta, jolla on oma paino;
 • lasketaan - otetaan vastaan ​​kuormitukset, jotka syntyvät rakenteen toiminnan aikana.

Tietyyppisen ankkuripultin valinta riippuu mittoista ja rakenteellisista ominaisuuksista, perustasosta ja asennustavoista.

Perän ankkurin kiinnitysperiaatteet

Ankkuripultin säilymistä säätiössä tehdään kolme periaatetta:

Kitka on kuormitus, jonka ankkuripultti vastaanottaa ja siirtää säätöön kitkaa vastaan ​​monoliitin materiaalia. Tämä prosessi edellyttää pitovoimaa, joka syntyy muovisen tangon tai metalliristikon laajentamisesta.

Painopiste on ankkurissa havaitut kuormat, jotka kompensoivat materiaalin vastuksen sisäisten voimien murtumien sisäiset voimat, jotka syntyvät ankkurisyvyydessä.

Liimaus on kuormien kompensointi sisäisellä leikkausjännityksellä ankkurin kosketuspisteessä perusmateriaalin kanssa. Tämä periaate soveltuu kemiallisille tarttuvien ankkureille ja upotetuille osille, joilla ei ole itsepintaisia ​​laitteita eikä laajentamista.

Ankkurointi epäonnistuu yleensä heikoimmassa kohdassa. Ankkurivaurioita on useita:

 • vetämällä ulos
 • muovitaivutus
 • murtuma
 • korroosio
 • sulatus
 • Zap

Ankkuripultin asennus säätöön

Ihanteellisessa tapauksessa betonilaattojen asentaminen olisi suoritettava välittömästi sen jälkeen, kun pohja on kaadettu - ennen kuin laasti kiinteytyy. Pulttien sijainti määritetään ulkoisten seinien, sisäisten väliseinien ja ovien järjestämisen suunnitelman mukaisesti, sillä ankkurit voivat ja ne on sijoitettava ulkoisten seinien alle, mutta ei sisäisten muutosten ja oviaukkojen alle.

Pultit upotetaan betoniin juuri seinämän keskellä, eivätkä ole niin syviä, että ulkoneva osa on noin 6 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa kiinnittää ankkuri kalvolla, jotta vältytään kontaminoitumiselta ja sen jälkeen pultin puhdistamisesta pakastetusta betonista. Ankkureita asennetaan seinien ympärille 40 cm: n portaissa. On erittäin tärkeää, että ne sijaitsevat tiukasti pystysuorassa. Ankkureiden kallistamisen estämiseksi laastin kovettumisen aikana käytä kiinnityslaitetta, joka on kiinnitetty erityisesti muottiin. Jos ankkuripultti asennetaan ennen kuin pohja kaadetaan, se kiinnitetään kiinnittämällä se kiinnitykseen.

Ankkurointipulttien asennus valmiiseen (takavarikoidussa) pohjalla toteutetaan asennusreikiin, jotka on esiporautunut käyttämällä porat tai porat, joiden halkaisija on sopiva.

Kemiallinen ankkuri

Perustaan ​​perustuvien perinteisten ankkuripulttien lisäksi, jotka on liitetty materiaaliin mekaanisella kytkimellä (kitka, päkiekko), on ankkureita, jotka sitovat pohjaan intermolekulaarisen vuorovaikutuksen kautta liiman ja yhteenkuorevien voimien (liimaus) vaikutuksen alaisena. Näitä ruuveja kutsutaan kemiallisiksi ankkureiksi.

Pohjimmiltaan kemiallinen ankkuri on metallinen kierteitetty tanko ja liima-adhesiivinen yhdiste, johon se sijoitetaan. Yleensä betonin kemialliset ankkurit on valmistettu galvanoiduista tai ruostumattomista korroosionkestävistä teräksistä.

Tällöin kiinnitys tehdään ankkurin liimaamalla. Tätä varten kaadetaan ensin erityinen liimaseos ura-aukkoon ja sitten se upotetaan pulttiin. Kemiallinen koostumus kiinteytymisen jälkeen muodostaa erittäin voimakkaan sidoksen, joka kestää sään ja korroosiota. Sillä on myös ominaista korkea liimaominaisuudet ja sama lujuus kuin suurin osa samanlaisista rakennusmateriaaleista.

Käytetyt liimakoostumukset ovat kaksikomponenttisia: ne on valmistettu synteettisistä hartseista, jotka jäätyvät, kun ne sekoitetaan kovettajien kanssa. Liuoksen orgaanisten ja epäorgaanisten komponenttien samanaikainen käyttö osoittaa kemiallisen ankkurin korkeammalle tasolle:

 • epäorgaaninen komponentti (sementti) antaa korkean yhteensopivuuden emäksen kanssa;
 • orgaaninen erittäin reaktiivinen hartsi edistää optimaalisen kovettumisajan saavuttamista.

Nämä komponentit edesauttavat ankkurin luotettavaa kiinnittämistä lähes mihin tahansa materiaaliin ja parantavat lämpö- ja kemikaalinkestävyyttä. Yhden komponenttiryhmän ansiosta kaikki kemialliset ankkurit ovat yleisiä. Lisäksi työntövoiman puuttuminen mahdollistaa näiden pulttien asentamisen minimaalisella reuna- ja aksiaalisella etäisyydellä, ja asennuksen helpottaminen ja reikien koon vaatimattomuus helpottavat työtä huomattavasti.

Kemialliset ankkuritangot voivat olla hyvin erilaisia ​​kooltaan, suunnittelultaan ja tarkoitukseltaan. Monimutkaisimpia tangkoja ja holkkeja voidaan käyttää betonirakenteen vetoalueella dynaamisten ja värähtelykuormien, onttojen tai "heikkojen" materiaalien läsnäollessa.

Ankkurointipulttien kemiallinen kiinnitys betoniin tarjoaa suurimmat kuormitusominaisuudet, eliminoi jännitysten syntyä kellarimateriaalissa, ei heikennetä ajan myötä. Kemiallisen ankkuroinnin hyötysuhde on vahvistettu lukuisilla testeillä ja toleransseilla, joten sitä pidetään perustaksi paras asennusvaihtoehto.

Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Rakennuksen aikana on tarpeen kiinnittää tiukasti eri elementit säätöön. Näihin tarkoituksiin käytetään pohja-ankkureita, jotka asennetaan rakenteeseen ennen kuin betonia kaadetaan.

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Kemiallinen (liima) ankkuri. Tämäntyyppinen kiinnitin kuvataan seuraavassa artikkelissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Jos rakennetta vaaditaan kiinnittämään korkea epäsymmetria, on parempi tilata suoraan pultteja siloksaanista tai epoksilasta. Spacer-pultteja käytetään alueilla, joissa staattiset tai värähtelykuormat ovat mahdollisia. Kartiomaisia ​​päätykiinnikkeitä suositellaan käytettäväksi rakenteiden kiinnittämiseen, joihin kohdistuu dynaamisia kuormituksia, eivätkä ne kestä kovia iskuja.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Jotkut ankkurityypit voidaan asentaa jo kovetettuun betoniin. Mutta tässä tapauksessa porataan reikä ja asetetaan säätöpultti.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ankkuri kiila. Lue se täältä.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Pohja-ankkuripultit ovat luotettavia kiinnittimiä, jotka kestävät raskaita kuormia pitkään. Näitä kiinnittimiä on useita, joiden valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja käyttöolosuhteista.

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

23.09.2014 klo 10:04

//
Usein, kun rakennetaan minkä tahansa tyyppisiä perustuksia, asennetaan ankkuripultit, joita kutsutaan myös pohjapultteiksi. Ankkuri on käännetty ankkuriksi ja ankkuripultti on tuote, joka pyrkii varmistamaan rakenteen tukipohjaan. Perusta tässä tapauksessa on talon perusta, ja rakentaminen on tulevan rakennuksen seinämät. On huomattava, että säätiön rakentamisen jälkeen on yksinkertaisesti mahdotonta toteuttaa rakennus- tai asennustöitä ilman tällaisten luotettavien kiinnikkeiden käyttöä ankkuripulttina.

Säätöpultti on sauva, jonka toisessa päässä on lanka, ja toisessa päässä on mutka tai haarukka. Se on toinen pää, joka on pohjassa ja tarjoaa kiinnityksen. Muista, että ankkuripultteja voidaan käyttää vain kestäviä, joustamattomia rakennusmateriaaleja, kuten tiiliä, luonnonkiveä ja teräsbetonia. Useimpia perustuspultteja käytetään lämpötiloissa -50 - +50 astetta, mutta jos lämpötila ylittää nämä rajat, tarvitaan lisää suunnittelulaskelmia. Ankkuripulttityypin valinta riippuu pääsääntöisesti rakennuksen rakenteen koosta, perustasta, käyttöominaisuuksista ja asennustavoista.

Ankkuribultin luokitus

Erottele rakenne- ja rakennepultit toimintaolosuhteista riippuen. Rakennetta käytetään lähinnä riittävien massatuotteiden ja rakennusten kiinnittämiseen oman painonsa paineen vakauden varmistamiseksi. Ne tarjoavat jo valmiiden tuotteiden kiinnittämistä. Arvioidut pultit ottavat huomioon rakenteen tai laitteen toiminnan aikana syntyvät kuormat.

Asennusmenetelmällä on asennustyökalu, ennen kuin perusta kaadetaan, ja ne, jotka on asennettu valmiiksi alustalle tai muuhun rakenneosiin porattuihin reikiin.

Suunnittelusta riippuen on eroteltu kaarevat pultit, pultit, joissa on ankkurilevyt, komposiittiset ankkuripultit, irrotettavat, suorat ja pultit, joissa on kartiopää. Käytetään yleensä kaaripulteja, kun säätökorkeuden ja pulttasyvennyksen välillä ei ole suhdetta. Ne asennetaan ennen betonointia tai asennetaan valmiiseen pohjaan. Ankkurilaatoilla varustetut pultit ovat hieman pienempiä asennussyvyyttä käytettäessä, kun perustan korkeus riippuu tästä syvyydestä. Tämä elementti palvelee ainoastaan ​​rakenteen lujuuden säilyttämistä, pääasiassa ennen betonitointia. Asennukseen kääntämällä tai liukumalla tarvitset yhdistelmäpultteja, joissa on ankkurilevyt. Tämän elementin kytkentä ja alaosa (tappi, jossa on laatta) asetetaan pohjaan betonisointivaiheessa ja ylätappi ruuvataan holkkiin kierteen koko pituudelta. Tällainen pultti korjaa laitteiston ja kiinnittää sen ennen betonitointia. Raskaiden raskaiden laitteiden kiinnittämiseen suurilla dynaamisilla kuormituksilla (sähköiset, liikkuvan laitteen) irrotettavat pultit sopivat parhaiten. Kun asennat ne pohjaan, sinun on asetettava vain ankkurivahvikkeet ja neula on jo asennettu putken kaatamisen jälkeen. Tämän elementin valmistuksessa käytetään korkean lujuuden omaavaa terästä, joka on vastustuskykyisiä murtumille.

Erittäin epätasapainon omaavan rakenteen kiinnittämiseen on suositeltavaa valita suora pultti liimalla (epoksi tai siloksaani) sekä pultteja, jotka ovat värjätty sementti-hiekkaseoksella. Tällaiset pultit kestävät raskaita kuormituksia, ne pannaan valmiiksi pohjaan porattuun kaivoon. Spacer-pultit on suunniteltu ensisijaisesti rakenteiden ja laitteiden kiinnittämiseen, tärinän ja staattisten kuormitusten varalta. Ne voidaan kiinnittää tukeilla tai laajennettavalla vetoketjulla. Useimmiten tätä materiaalia käytetään putkistoon, ilmanvaihtoon, viimeistelyyn ja pinnoitukseen. Lopuksi pultteja, joissa on kartiopää, kiinnitetään rakenteisiin, jotka eivät kestä kovia iskuja tai dynaamisia kuormia. Ne voidaan kiinnittää sementti-hiekka-seoksella tärinän avulla. Tämä materiaali on korroosiota kestävä ja takaa myös mekaanisen kuormituksen.

Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että ankkuri pidetään perustuksessa kolmesta perustoiminnan periaatteesta. Ensinnäkin tämä on kitka, eli ankkuripultin havaitsemat kuormat siirretään perusmateriaaliin ankkurirungon kitkan avulla perusmateriaalia vasten. Tätä varten tarvitaan lamaantuva voima, joka voi syntyä levittämällä metalliristikkoa tai muovista tapaa. Seuraavana periaatteena on korostus - ankkurin koettavat kuormat kompensoivat materiaalin murtumien sisäisen voiman sisäiset voimat, jotka syntyvät ankkuroinnin syvyydessä. On myös huomattava, että tällainen periaate on sidos, ts. Kuorma kompensoidaan sisäisillä leikkausjännityksillä ankkurirungon ja monoliittimateriaalin välisessä kosketuksessa. Tämä toimintaperiaate on tyypillistä liima-ankkureille sekä upotetuille osille, joissa ei ole itsepintaisia ​​kiinnikkeitä ja laajentamista. Useimmat ankkuripultit pidetään perusmateriaalissa edellä kuvattujen periaatteiden yhdistelmällä. Ankkurointi on pääsääntöisesti tuhoutunut sen heikoimmassa paikassa. Tällaisia ​​vaurioita ovat esimerkiksi ankkurin pultin ankkurin repeytyminen, kynnys tai muovi taipuminen, korroosio, sulaminen tai haalistuminen.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Ankkuripultteja suositellaan asennettavaksi heti pohjan tai tukipohjan kaatamisen jälkeen, kunnes sementti kovettuu.

Ensinnäkin on tarpeen tutkia ulkoisten sisäseinien ja sisäänkäyntiovien suunnitelmaa. Säätöpultteja on asennettava ulkoseinien alle, eikä ankkuria tarvitse asettaa oviaukkoihin eikä sisäseinien alle. Lisäksi pultit voidaan upottaa betoniin selkeästi tulevan seinämän keskelle. Älä kuitenkaan hukuta niitä liikaa, ulkonevan osan pituus on noin 5-7 cm. Ankkuripultit tulisi sijoittaa seinän kehän ympärille. Ne on asennettava noin 40 cm: n etäisyydelle toisistaan, jotta ne eivät kuulu oviaukkojen alle. Muista, että pulttien on oltava tarkasti pystysuorassa, jotta ne voidaan tasoittaa tasolta.

Jos asennat ankkuripultit jo takavarikoidulle alustalle, tässä tapauksessa sinun on käytettävä porausta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että porausreiän poraukseen on käytettävä poranterät tai poranterät, joiden halkaisija on sopiva. Pohjan asennuksen ja kovettumisen aikana ankkurin kierteet voidaan kääriä sellofaaniin, jotta päästäisiin eroon huolista pakastettujen betonipartikkeleiden puhdistamisesta pulttien avulla. Jotta vältytään ankkuripultin rullalta jalustan pakastamisen aikana, on suositeltavaa käyttää kiinnityslaitetta, joka on kiinnitetty pohjaseinään kovettumisen ajaksi.

Joissakin tapauksissa ankkuripultti on asetettu täyttämään pohjan. Sitten ruuvit on kiinnitettävä metallirakenteen kiinnittimeen tai ristikkoon, minkä jälkeen liuos kaadetaan. Tämä tapahtuu pääasiassa liuskajohtojen rakentamisen aikana. Alapinnan tukkeutumisen jälkeen ankkuripultti voi suorittaa kaikki perustoiminnot.

Ankkuripulttien ominaisuudet ja käyttö säätörakenteessa. Ankkurisäädös

ominaisuudet, mitat ja hinnat, asennus tekniikka

Perusruuvit - yksi ankkurikiinnitys. Rakentamisessa niitä käytetään silloin, kun on tarpeen luoda talon pohjan luotettava sidos grillata tai sulkevia rakenteita. Se riippuu siitä, kuinka kestävä rakennus on.

 1. Säätöpultit ja koot
 2. Valintaominaisuudet
 3. DIY-kokoonpano
 4. hinnat

Pulttien laajuus, joka perustuu ankkuriperiaatteeseen, on hyvin laaja:

 • vanhojen säätiöiden kunnostaminen ja korjaus;
 • kiinnityslaajennukset päärakennuksen kanssa;
 • ennalta valmistettujen grillata- mien kiinnittäminen paaluille;
 • kiinteiden koneiden asentaminen betonisiin vuoteisiin;
 • erityisesti raskaiden laitteiden ripustukseen.

Pulttien käyttö tällaisissa kuormitetuissa rakennuksissa ja esineissä asettaa erittäin tiukat vaatimukset lujuusominaisuuksille. Siksi pohja-ankkureiden valmistukseen käytetään vain korkealaatuista terästä, joka on suojattu korroosionestoketjulla.

Galvanointia ankkurissa käytetään elektrolyyttämällä tai lämpödiffuusiomenetelmällä. Toinen menetelmä on suositeltava, koska se tarjoaa parhaan suojan. Rakennustyömaalla käytettävät peruspultit käytetään melko harvoin ja vain pienikokoisina. Tällöin puhutaan kiinteästä tiilestä - onttoja sydämiä varten, tällaisen ankkuroinnin käyttö on yleensä kiellettyä.

Pulttityypit

Pohjalevytyyppien mukaan jaetaan ankkuriosan muodon mukaisesti, joka määrittää tapin kiinnitysperiaatteen betonirakenteessa:

Saatavana pituudeltaan enintään 1400 mm. Sillä ei ole ankkuria, joten se on upotettu valmiisiin perustekouruihin laastin tai epoksiliiman avulla. Halkaisijasta riippuen on 8 tyyppiä - M12-M48.

2. Ankkurilevyllä.

Suora kokoonpanoelementti, jonka pituus on enintään 5 m ja ulompi kierre molemmissa päissä. Pultti, jossa on hehkuva aluslevy, ruuvataan yläosaan asennuksen aikana. Ankkuriosassa ankkurilevy kiinnitetään kahdella sivulla kahdella mutterilla ja kiinnittää betonikappaleen kiinnittimet.

Tämän suunnittelun vuoksi pultti, jossa on alusta, mahdollistaa asennuksen vain ennen pohjustuksen kaatamista. Teräslevytaso mahdollistaa kiinnittimien käytön myös sivuasennuksessa. Nastojen halkaisija on vain 7 - M16-M48.

Tämä säätöelementti on myös litteän tapin muotoinen, mutta lopussa on varustettu erityisellä kytkimellä. Tietenkin pituus voi vaihdella riippuen liitetyistä osista. Halkaisija vaihtelee välillä 24-64 mm.

4. Irrotettava ankkuri.

Runsas laaja joukko laitteita, joissa on 30 pituusvaihtoehtoa ja 14 standardikokoa nastan halkaisijalle 12-125 mm. Näillä ankkureilla on alhaisin hinta, mutta erittäin kapea laajuus.

5. Säätölevyn kaareva pultti.

Voi olla jopa 1800 mm pitkä. Ankkuriosa on H-muotoisen koukun tai ns. "Joutsen" muodossa.

Se näyttää suoralta linjalta, mutta kärki on tehty kiilahihnan muodossa. Toimii kuten minkä tahansa muun ankkurin pienempiin töihin. Lue täältä betonikiinnikkeistä ja niiden koosta.

Pulttien päämitat, nastan halkaisija ja pituus on ilmoitettava merkinnässä.

Ennen kuin olet hankkinut ankkuripultteja, sinun on tehtävä laskelma ja määritettävä peruslaitteiston pääominaisuudet. Tuotteen tilakapasiteetti on otettava huomioon. Sinun on myös tiedettävä pulttien halkaisija määrittää kiinnittimen vastus jännityksessä ja puristuksessa. Nämä indikaattorit riippuvat sen poikkileikkauksesta:

 • Tuotteet, joiden halkaisija on enintään 20 mm, voidaan käyttää vain, jos rakenteet eivät tunne dynaamisia kuormituksia (iskut, tärinä).
 • Vastuiset liitokset on tehty ruuveilla, joiden koko on 30 - 56 mm.
 • Vain alustaiset ankkurit, joiden läpimitta on 56-180 mm, kestävät suurimmat dynaamiset kuormat.

Teräksen merkin on vastattava alueen ilmasto-olosuhteita. Vyöhykkeillä, joiden talven lämpötila on -40 ° C, käytetään terästä Vst3kp2, enintään -50 ° C: ssa - matalalla seostettuina 10Г2С1-6 tai 09Г2і6.

Valitun kiinnittimen tyyppi riippuu usein säätiön ominaisuuksista ja elementtien ominaisuuksista. Soveltamissääntöjä on useita:

1. Tukipalkki kiinnitetään nauhalle ja laattojen pohjalle kiilari-ankkureilla.

2. Pallot kiinnitetään suoraan ankkuroituihin pultteihin, jotka kulkevat päänauhojen valmistettujen reikien läpi.

3. Merkittävän kutistumisen kohteena olevat puutalot ovat "sidottuja" mihin tahansa pohjaan säätämällä pultteja.

4. Rakenteilla, jotka pyörivät suhteessa toisiinsa, vain komposiittisten ankkureiden käyttö on mahdollista. Pulttiosat on asennettu vuorotellen. Tämän jälkeen ne voidaan hitsata lisäämään liitoksen luotettavuutta.

Ennen laitteiston asennusta on tarpeen laskea niiden ominaispiirteet ja määritellä kiinnityspisteet säätiöjärjestelmässä. Niiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin ankkurin upotuksen syvyys kerrottuna 2: lla.

Pohjan reunasta kiinnittimen akseli kulkee 4-6 nastan halkaisijan etäisyydellä. Tässä on joitain rajoituksia:

 • Elementit, joiden läpimitta on ≥ 30 mm pohjan reunasta, on poistettava enintään 100 mm.
 • Ankkureissa 30-48 tämä etäisyys nousee 150 mm: iin.
 • 48 ja enemmän - jopa 200 mm.

Jos nämä vaatimukset eivät täyty, halkaisija valitaan väärin ja kaikki laskelmat on tarkistettava uudelleen. Kun kaikki on valmis kaatamaan, on aika aloittaa asennus. Tätä menetelmää pidetään yksinkertaisimpana ja luotettavimpana:

1. Upota kiinnittimen ankkuriosat tuoreeseen betoniin ja aseta ne tiukasti pohjalevyn keskiakselin suuntaan.

2. Tarkista napojen pystysuora asento.

3. Viimeistele laastin kiinnityspultit toisiinsa käyttämällä poratut metallilistat tai lankut.

Kiinnittimien "implantoimista" ei voida upottaa syvemmälle kuin täytön keskellä, jotta betonia ei heikennetä.

Jos asennustyöt tehdään valmiilla sääolosuhteilla, työ muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Betoniin poraa syvennys, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin pultin koko. On toivottavaa, että sisäpuolella oleva vahvike ei vahingoita. Tämän jälkeen reikään kaadetaan tuore liuos ja asennus suoritetaan edellä kuvatun tekniikan mukaisesti. Alapintapulttien käyttämien oviaukkojen alapuolella ei ole järkevää - ne on suunniteltu liittämään kantavat seinät pohjaan.

Toinen asennustekniikka koskee kiinnittimien asentamista ennen säätiön kaatoamista. Se on hieman monimutkaisempi ja vie enemmän aikaa:

 • Kiinnitä tukipalkkien ankkurit millä tahansa sopivalla menetelmällä - side tai hitsaus.
 • Alemman osan suorista tuotteista kiristä lukkomutterit, kiinnitä ylemmät kierteet, kun kaikki betoni on muottipesässä.

Kuten minkä tahansa metallikannen, pohjapultit, joilla on jopa sama muoto, voivat olla erilaisia ​​arvoja. Kaikki riippuu teräksen laadusta ja laitteiston koosta, eli materiaalin voimakkuudesta. Sen vaikutus hintahintaan on muotoa, mutta sitä ei ole havaittavissa.

ominaisuudet, ominaisuudet ja ominaisuudet

Perus on perusta, minkä tahansa rakenteen, laitteen varuste. Ankkuri on käännetty saksasta - ankkuri, sana selkeästi heijastaa pulttien periaatteita, jotka, kuten ankkuri, kiinnitys, kiinnitys, usein on mahdollista irrottaa ne vain osasta rakennetta. Ankkuripulttien käyttö perustuksen rakentamisessa johtuen siitä, että grilli on suurin voima, kestävyys, kulutuskestävyys ja joillakin alueilla - seisminen vastus, huurteen ja tuulen vastus.

Luotettavuuden luotettavuus säätiön rakentamisessa on suuri, rakenteen elinkelpoisuus riippuu siitä suoraan. Vain ratkaisu ei riitä. Säätösauvat käytetään liimaukseen, tasoitusrakenteisiin. He auttavat heitä vahvistamaan kylpyjä, taloja, tehtaita ja patoja rakennuksia. Helppokäyttöinen ankkuripohjan tukikanavan kiinnittämiseen mahdollistaa jopa tietämättömän henkilön käytön rakentamisessa. Pohjatapit tai ankkurointitapit valmistetaan erilaisista laatuluokista, kierteistä, kiinnitysjärjestelmistä.

Tekniset tiedot

Pohjalevy on teräksisen kierteitetyn tapin tai mutterin valmistettu komposiittikiinnitys, jossa on muttereita, aluslevyjä ja erityisjärjestelmiä kuten ankkurilevyjä, varusteita, halkeamia, kuppia, kartioita tai holkkeja.

He pitävät pultin, kuten ankkurin, tukikohdassa. GOST: n mukaiset teräslajit valitaan perustusten käyttöpaikkojen tyypin ja ilmasto-olosuhteiden mukaan. Galvanointi tai lämpödiffuusio korroosionkestävyys sinkoutuu sähkökemiallisen suojan sauvaan. Jälkimmäinen menetelmä on tehokkaampi.

Perustapistot, vaikka ne käyttävät sanaa, termi - "Bolt" nimessä, mutta malli eroaa tavanomaisesta käsitteestä. Käyttöolosuhteiden mukaan ne voidaan luokitella:

 • Rakenteellinen - suunniteltu rakenteiden kiinnittämiseen, jonka paino antaa vastustuskyvyn putoamisilta ja saksilta.
 • Laskettu - rakennusten ylimääräisten kuormien ottaminen huomioon.

Ankkurointipultit säätiölle eroavat toisistaan ​​tiettyä kiinnitysmenetelmää vastaavalla järjestelmällä:

Ankkurointi rakentamiseen

 1. Suora - suora tappi kierteillä lukitusmuttereilla kiinnittimiin. Kiinnitetään reikään liimatuotannolla (teräsbetonirakenteet). D (mm) 10 - 48, L enintään 1 m 40 cm;
 2. Toisaalta kaareva tappi kierteitetyllä langalla, jossa on koukun kaltainen mutka, kiinnitetään erityisiin uraseihin (teräsbetoniset rakenteet). D (mm) 12 - 48, L - 1 m 80 cm;
 3. Kiila tai kartiomainen pää - kiinnitetty kiilahihnalla (betoni, kattilat, kalusteet, laitteet jne.). D (mm) 12 - 48, L - jopa useita metrejä;
 4. Komposiitti - kaksi tappia, jotka on kiinnitetty kytkimen väliin. Alempi osa upotetaan betoniin, joka on kiinnitetty kytkemällä yläosa (teräsbetoni, metallirakenteet). D (mm) 24-48, 56-64, L enintään 5 metriä;
 5. Irrotettava - tangon alaosa - lasi, jossa on lujitemuovaus, tulee lovi, ura, ylätappi kiinnitetään kaatamisen jälkeen (betoni, teräsbetoni, tiilikuvio). D (mm) 12 - 48, 56 - 125, L enintään 5 metriä;
 6. Ankkurilevyillä - alaosa on tasainen levy metallista. Täytä. D (mm) 16 - 48, 56 - 90, 100 - 140, L enintään 5 metriä.

Ankkuripulttien täydelliset ominaisuudet merkinnässä on määritelty: ulkoiset ja sisäiset halkaisijat, pituus.

Erityisominaisuudet

Kitkojen, paineen ja kemiallisen reaktion voimat liimautumisen aikana - nämä ovat ankkurointiominaisuuksia, joiden ansiosta ne pysyvät lujasti rakenteen pohjassa ja varmistavat kiinnityksen luotettavuuden. Kitka kasvaa kaulan kiertämisen, pysähdyksen, syvemmän, vähemmän todennäköisen murtuman, kemiallisten reaktio - liima - aineiden, täyttämällä aukot ja peittämällä tappi itse, jäädyttämällä, tullut yksi grillata, mikä tarjoaa täyden hitch. Kokoonpanampulli, injektointiliimat sisältävät hartsia (usein epoksia), kemikaali tarvitsee kemiallista kiinnitystä.

Kemiallinen kytkentä sopii erinomaisesti kiinnittimiin, jotka ovat seinän tiilen muuraus, solukkovetalle. Toisin kuin mekaaninen kiinnitys, se ei anna sisäistä stressiä. Liimoissa on korkea kosteus veden käsittelyyn, mikä on tärkeää padojen, siltojen, vesivoimaloiden ja vedenalaisten rakenteiden rakentamiselle.

Pulttien asentamisen ominaisuudet säätiössä

 • Kiinnittimet jaetaan myös kiinnityslaitteen kiinnitysmenetelmän mukaan: irrotettavat ja kuurot.
 1. Irrotettava tapa, jolla ankkuripulttien asennus perustukseen tehdään upotetuilla osilla. Kiinteä sementtilaasti, liimat. Nastat on kiinnitetty urissa tai kiilahihnapyörillä ennen betonin kaatamista. Asennus kaatamisen jälkeen poraamalla syvennys, ruuvi reikä, kiinnitys liimalla tai sementtilaasti;
 2. Kuuro - kaareva ja nastat ankkuripohjalla, asennettu ennen betonin kaatamista. Nämä sauvat muodostavat rakenteesta johtuen rakenteet, jotka on kiinnitetty tiukasti grillatilaan. Jotta ne täyttäisivät määrätyt parametrit sijoittamisestaan, on kehitetty johtimia kutsuttuja erikoislaitteita.

Asennus ennen valua - nastat kiinnitetään runkoon hitsaamalla tai neulomalla lankaa, kiinnittämällä aluslevyillä ja muttereilla kiinteytymisen jälkeen. Kytkin kiinnittää toinen nasta ennen kaatamista, toinen pin - betonin kaatamisen jälkeen;

 • Laatoitetun tai nauhamaisen pohjan palkin kiinnitys suoritetaan jäykällä tavalla, jossa on alustava vaihe, jossa kartiomaiset (kiilapultit) on asennettu grillattavaan, ja nastojen reikiä porataan palkin läpi. Kiinteä lukkomutterilla.
 • Kiinnitys paalupohjaan on hieman erilainen kuin tavalliset - päitä on asennettu kaivettuihin paaluihin, joiden sivuilla ruuvien tai ruuvien reikiä on valmistettu. Palkki asetetaan uran U-muotoiseen syvennykseen, joka on kiinnitetty aiemmin asennettuihin ruuveihin, nastat;
 • Rakennusten puiset julkisivut rakennettaessa on kutistumisongelma akuutti. Lokin korkeus, lokit voidaan vähentää viiteentoista senttimetriin. Tässä tapauksessa käytetään säätöanturia.
 • Kiinnitys puuhun säätöön ankkuripultteilla on tehty jäykällä kiinnityksellä - säätö on kiinnitetty saumojen kanssa puun kanssa ankkureiden avulla, tässä tapauksessa rakenne on kiinteä ja kiinteä.

Korjaus ja vaihto

Korjauksen tarve johtuu: virheellisen asennuksen tapauksessa sauva tulee kokonaan tai osittain pohjasta; koukku tai taivutus; korroosion ilmaantuminen; kulumista; tulipalo jne. Erilaisia ​​luonnonkatastrofeja, luonnonkatastrofeja, ihmisen aiheuttamia katastrofeja. Ankkurointiperusnastojen rakentamisen yksinkertaisuus aiheuttaa joskus, että rakentajat ovat huolettomia asennus-, kokoonpano- ja varastointisääntöjen käytöstä, mikä johtaa usein kiinnittimien, onnettomuuksien, hajoamisten ja rakennusten huononemisen tuhoutumiseen.

Kuopat eivät sovellu rakennusten pylväisiin, rakennuksiin, joissa on sillanostureita tai rakenteita, joihin kohdistuu lisääntynyt tuulikuorma sekä korkeita rakennuksia, pilvenpiirtäjiä. On paljon helpompaa, halvempaa korvata yksi tai kaksi osaa kuin perustaa kokonaan tai osittain. Grillitöiden korjauksia varten porat porataan keskiasennossa, jopa metriä kohti, rakennuksen uudet osat asennetaan sisään.

On erittäin tärkeää tarkkailla kiinnittimien asennusteknologiaa, kiinnittää huomiota merkintöihin ja toimintaohjeisiin. Sitten rakenteen perusta - pohja, joka on kiinnitetty ankkureilla, toimii monta vuotta ilman erityistä tarvetta korjata tai vaihtaa osaa.

Kustannukset ja ominaisuudet GOST: n mukaan

Ankkuripulttien hinta riippuu suoraan halkaisijan koosta, napojen pituudesta, valmistajasta, eli valmistajan kustannuksista metallin käsittelyssä. Joten kotimaisten tuottajien tuotteet ovat halvempia, tuontitulleja ei ole.

Ankkuripulttien ominaisuudet, niiden lujuus ja kiinnittymisen luotettavuus antavat rakennuksille ylimääräisen turvallisuuden ja vakauden. Sinkitty teräs, sauvat ja aluslaatat ovat vähemmän alttiita metallien korroosiota varten, kestävät korkeita ja matalia lämpötiloja. Kaikki ankkurointi säätiölle on tiukasti valvottu tehtaalla ja täyttävät GOST-standardien vaatimukset.

Ankkurin pohjapultit. Lajikkeet ja asennus.

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen vähimmäishalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi olla 500-2 500 mm ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.
sisältöön ↑

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

kiinnittimien tyypit ja niiden asennus

Pohjaan asennettavat ankkuripultit on asennettu betonivaiheen rakenteeseen ja takaavat pohjaosan eri elementtien luotettavan ja kiinteän kiinnityksen.

Tyypit kiinnikkeille säätiölle

Pohja-ankkureilla on yksinkertainen rakenne, ne on helppo asentaa ja niitä käytetään laajasti rakentamisessa. Käyttöolosuhteista riippuen kiinnittimet on jaettu kahteen tyyppiin:

 • rakentavat (kevyesti kuormitetut) ankkurit tarjoavat luotettavan kiinnityksen erilaisiin laitteisiin, eliminoimalla leikkaus iskulla;
 • Lisäkiinnittimiä käytetään ylimääräisten kiinnittimien tapauksessa, kun on tarpeen poistaa dynaamisten kuormitusten vaikutus: tärinä, tärinä jne.

Ankkureiden asennus säätöön tapahtuu kahdella tavalla. Laitteen menetelmän mukaan peruskiinnittimissä on:

 1. sokeat ankkurit asennetaan säätöön ennen betonin kaatoa;
 2. upotetut ankkurit asennetaan valmiin alustan kaivoihin elementtien kiinnitysprosessissa.

Perusruuvit eroavat toisistaan ​​kooltaan (pituus ja poikkileikkaus kiinnittimistä) ja muotoiluominaisuudet.

Rakennusominaisuudet

Kaikki säätöön asennetut ankkuripultit on tehty tiukasti GOSTin mukaan, jossa laitteiston paino on ilmoitettu ja jokaisen koon luonnos ja asennusohjeet on esitetty. Laitteiden kotimarkkinoilla on seuraavanlaiset kiinnittimet.

 1. Komposiittiset ankkurit koostuvat kahdesta osasta, jotka on liitetty toisiinsa kytkennän avulla, jolloin yläosa on ruuvattu kytkimeen ja alaosa on asennettu betoniin. Kahdesta eri tuotetyypistä, joiden betonipohjassa vahvistettu sauva on erilainen, on nimellishalkaisija (24-48 mm, 50-64 mm).
 2. Kaarevien ankkureiden alaosa on koukun muotoinen. Ne asennetaan yleensä betoniperustuksiin, kaadetaan betoniliuokseen. Laitteisto voi olla kahta tyyppiä, erilainen hunaja erikseen koukun ja langan halkaisijan muodossa (12-48 mm).
 3. Suoras ankkuripultti asennetaan valmiiseen alustaan, josta tietyn halkaisijan omaava erikoisreikä valmistetaan betonista. Kiinnitys on varustettu epoksiliimalla tai silikonigeelillä. Suorien pulttien halkaisija vaihtelee 12: stä 48 mm: iin.
 4. Pultti, jossa on ankkurilevy, jonka alaosa on valmistettu metallilevyllä, joka on kiinnitetty kierteellä tai hitsaamalla, on järjestetty pohjaan ennen liuoksen kaatoamista. Nimikkeistä halkaisijaltaan riippuu kolme tuotetyyppiä: 16-48, 56-90, 100-140 mm.
 5. Kiinnittimet, joilla on kanoninen pää, on asennettu valmiiseen betoniseen pohjaan laajennuslevyn avulla. Kiinnitysperiaate on seuraava: suojus on kiinnitetty pohjan sisäpuolelle ja kiinnittää turvallisesti kaikki mallit. Laitteistoon kuuluu kolme tyyppiä, jotka eroavat pylväiden rakenteesta ja lisäosista, jotka on kiinnitetty päihin. Ensimmäinen tyyppi on varustettu laajennuslevyllä, toinen - kartiomainen holkki, kolmas - yhdellä ainoalla varren kärjellä. Halkaisija (nimellinen) vaihtelee 12 - 48 mm.
 6. Irrotettavat kiinnittimet koostuvat kahdesta osasta: alempi pidike on kiinnitetty pohjaan, kierteitetyt nastat on järjestetty sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden. Tuotteissa on kolme erilaista muotoa ja kokoa erilainen. Nimellishalkaisija: 24-48 mm, 56-125 mm, 56-100 mm.

Ankkuripulttien asennus säätöön edellyttää poikkileikkauksen tarkkaa laskemista, joka riippuu elementtien perusteella kiinnitetyistä ominaisuuksista: mitat, lähetetty kuorma.

Kiinnittimien kustannukset määräytyvät tuotetyypin mukaan ja vaihtelevat 25-250 ruplaa.

Kiinnitysmenetelmät

Ankkuripulttien kiinnittäminen säätöön on saatavana kolmella tavalla: kitka, tuki, liimaus.

 • Pysäytys on kuorma, jota kompensoivat voimat, jotka syntyvät murtumattoman materiaalin sisällä (rikkoutuminen) syvälle asennuksessa. Tämä periaate toimii terälevyn kiinnittimien ja muiden kanssa.
 • Liimattaessa pultin kuormitusta kompensoidaan laitteiston kosketuksen jännitteen ja monoliittisen alustan kanssa vuorovaikutusvyöhykkeellä. Tämä on liimakerroksen, kiinnelainojen ja muiden kiinnikkeiden periaate, joka ei ole varustettu painopistealueilla.
 • Kitka on prosessi, jonka seurauksena vastaanotettu kuorma siirtyy kiinnittimen kitkavoiman vaikutuksesta pohjamateriaaliin. Tämä vaatii puristusvoiman, jossa on metallikupin tai muovisen tangon tuki.

Epoksilla tai siloksaaniliimalla on suora pultti, jos se on välttämätöntä asymmetrisen rakenteen korjaamiseksi. Ankkurointipulttien tiiviste staattisissa ja värähtelykuormissa altistuvaan pohjaan vaatii laitteiston, jossa on välikeelementit. Jos rakenteeseen kohdistuu jatkuvasti dynaamisia kuormia ja sillä ei ole iskunkestävyyttä, on parempi kiinnittää se pohjaan käyttämällä ankkureita, joissa on kartiopää.

Pohjaseinien asennus

Kiinnittimien asentaminen betoniin ei ole vaikea tehtävä, on tärkeää noudattaa tiettyä algoritmia.

 • Tarkasta, että pultit ovat vikoja. Laitteistoa, jolla on jopa pienin GOST-poikkeama, ei tule käyttää.
 • Määritä ankkurien kiinnityspisteet ottaen huomioon, että niitä ei voida sijoittaa oviaukon paikalle.
 • Asenna kiinnittimet säätöön. On muistettava, että sukellus suoritetaan pohjan keskellä.
 • Ankkureiden välissä on välttämätöntä tarkkailla matkaa, joka on kaksi kertaa syvyys.
 • Kaada betoniliuos, joka ohjaa nastojen asentoa (tarkasti pystysuora).
 • Betonivahvistuksen jälkeen (kovettuu) liimaus suoritetaan metallilevyillä tai puisilla levyillä.

Jos asennus tehdään valmiina pohjalla, on tarpeen porata reikä, joka on hieman suurempi kuin ankkuriosan halkaisija. Tämä johtuu siitä, että rakenne kaadetaan betonilla.

Oliko artikkeli hyödyllinen? Arvioi ja jaa se sosiaalisessa muodossa. verkot: lataaminen.

Suosittelemme lukemaan aiheen:

Ankkurit - säätiöt

Navigointi: Etusivu → Kaikki kategoriat → Säätiöt

Ankkurit ankkurit

Levykoteloiden seinämien vaakasuuntaisten siirtymien vähentämiseksi ja niiden jäykkyyden lisäämiseksi käytetään ankkurikiinnikkeitä, joita joissakin tapauksissa käytetään myös rakenteiden maanalaisten osien kiinnittämiseen.

Ankkurit on suunniteltu siirtämään vetovoimia maahan ja ne koostuvat tavallisesti kolmesta pääelementistä: työosasta, joka on suunniteltu pitämään ankkuri maahan; ankkurin työntövoima, joka palvelee pitovoimaa ankkurin työosasta kiinnityselementtiin; lukituslaitteen kiinnitysvoima.

On horisontaalisia, vinoja ja pystysuoria ankkureita.

Vaakasuuntaisia ​​ankkureita (kuva 8.6, a) käytetään matalien kaivojen seinämien asentamiseen.

Kuva 8.6. Ankkurointityypit: 1-arkin paaluttaminen; 2 - prisman romahdus; 3 - ankkurin työntövoima; 4 - ankkurilevy; J - heikko maa; 6 - tiheä maa; 7 - sylinterimäiset ankkurit; 8 - pohja epävakaalle pinnoille

Kiinnitettyjä ankkureita käytetään pääasiassa syvien kuoppien seinämien pystysuoraan asentamiseen. Niiden pituus riippuu suhteellisen voimakkaiden maametallien (kuva 8.6, b) kerroksista, joissa ne ovat upotettuja, tai kokoonpanon prismista (kuva 8.6, a), jonka ulkopuolelle ne tulisi kiinnittää.

Pystysuuntaisia ​​ankkureita käytetään lähinnä irrottaessa osaa perustuksista tai lataamaan perustuksia ja estämään niitä ylösnousemisesta (Kuva 8.6, c).

Valmistusmenetelmän mukaan ankkurit on jaettu täyttöön, ruuvaukseen, poraukseen ja ajoon.

Täytetyt ankkurit sijoitetaan pohjarakenteisiin kaivannon osien jälkeen, ankkurin asentamisen jälkeen, kaivo täytetään maaperällä ja tiivistetään sitten. Joissakin tapauksissa tällainen ankkuri suoritetaan osittain ajettavaksi, eli ankkurin työosa ajetaan pystysuoraan tai vinoon asentoon, johon sitten kiinnitetään ankkurin sidos. Ankkurikappaleen työkappaleen jäykkyys on usein kiinnitetty ankkurilevyyn.

Ruuvattuja ankkureita käytetään tällä hetkellä melko harvoin. Tällaisen ankkurin työosassa tulee olla erityiset ruuvit, joiden avulla ruuvauksen ankkuri uppoaa maahan.

Porakoneisiin kiinnitettyjä porakoneita, joihin on asennettu työosa ja ankkurivarsi, käytetään laajasti kaivojen seinämien kiinnittämiseen. Vetoköysi kiinnittyy aidan seinään kiristyslaitteen avulla.

Käytä yleensä ankkureita, jotka kiinnittävät kaivojen seinämät, jos ilmenee, että muuntyyppiset ankkurit ovat tehottomia tässä tapauksessa.

Massanrakennuksessa käytettävät poraussillat on järjestetty sylinterimäisellä, laajentamalla tai ruiskuttamalla.

Kuva 8.7. Poraussäikeiden rakenteet: 1-arkin paaluttaminen; 2 - lukituslaite; 3 - ankkurin työntövoima; 4 - hiekka; 5 - tiivistyslevy; b - sementtilaasti; 7 - ankkurointityövoima

Ankkuri lieriömäisellä työosalla (kuva 8.7, a) on järjestetty seuraavasti. Koteloputken tai tiksotrooppisen saven liuoksen ja tiheän maaperän ilman kiinnitystä suojattaessa porataan kalteva reikä, jonka läpimitta on 10... 15 cm. Kaivoon on sijoitettu erityinen putki, jolla voidaan syöttää sementtilaastia ja ankkuriluota. Jotta vetokyky keskitetyisi, käytetään erityisiä rajoittimia. Paikan, jossa sen on tarkoitus muodostaa sylinterimäisen työosan yläpää, on asennettu tiivistyslevy, joka estää maaperän tunkeutumisen liuoksen täyttymän osaan. Liuos pumpataan putken läpi kaivoon, samanaikaisesti poista kotelo tiivistyslevyyn. Seuraavaksi hiekkaa pumpataan kaivoon vedellä täyttääkseen kaivon.

Sen jälkeen, kun ankkurin työosa kovettuu suljettuun seinään kiinnitetyllä lukituslaitteella vastaavalla jännityksellä. Lieriömäisten ankkureiden etuja ovat valmistusn helppous, haitat ovat alhaiset kantokykyä.

Joissakin tapauksissa ankkureiden kantavuuden lisäämiseksi porausankkurin työosa suoritetaan laajentamalla (Kuva 8.7, b). Laajeneminen syntyy poraamalla tai naamiointi räjähdys.

Injektointikytkimet (kuva 8.8) on järjestetty lieriömäisesti samalla tavalla, koska sementin tai kemiallisen liuoksen syöttö tuotetaan korkeassa paineessa, jotta maaperän huokosiin voidaan injektoida. Voimakkaan paineen aikaansaamiseksi kaivo tiivistetään käyttämällä erityistä tamponea kumiparkerista (kuva 8.8, a) tai pistokkeella liuoksesta, joka laajentaa sementtiä (kuva 8.8, b).

Kuva 8.8. Poraus injektoinnin ankkuri kaavio: 1 levyn pinoaminen; 2 - lukituslaite; 3 - ankkurin työntövoima; 4 - hiekka; 5 - kumi parker; 6 - kiinteä maa; 7 - ankkurointityövoima; 8 - sementtipistoke; 9 - kuoren sementtilaasti; 10 - rei'itetty putki; 11 - tiivistyslevyt

Poraus ankkureita suoritetaan kaikentyyppisissä maissa ja suosittelemme ankkureita, joissa naamiointi laajenee, maaperään, jota voidaan tiivistää räjähdyksellä, ankkureilla, joilla on porattu laajeneminen hiekkasilla, ruiskuttamalla - sora, hiekka ja murtunut kivi.

Kaivojen seinämien kiinnityksen vaakasuoran siirtymisen vähentämiseksi ankkurit esijännitetään. Joillakin maaperälajilla, erityisesti savialueella, ensimmäistä kertaa laitteen kulun jälkeisenä aikana, kiinnittimen hidas siirtyminen kaivoon on hidasta. Sen pienentämiseksi on tarpeen kiristää lukituslaite säännöllisesti, mikä estää ankkurin heikkenemisen.

Kiinnittimien ja muiden ankkureissa olevien rakenteiden laskeminen suoritetaan ottaen huomioon rakenteen yleisen stabiilisuuden varmentaminen säätömaalien, joissa ankkurit on kiinnitetty, kantavuudella. Ankkureiden pituus määritetään olosuhteista, joiden avulla varmistetaan maarakenteen yleinen stabiilisuus yhdessä rakenteen kanssa, joka määritetään laskemalla pyöreillä sylinterimäisistä liukupinnoista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita: Säätiöiden perusteet

Navigointi: Etusivu → Kaikki kategoriat → Säätiöt

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Etusivu → Viite → Artikkelit → Blog → Foorumi

Ankkureiden ja säätiöiden laskeminen

Rakennuskoneet ja -laitteet, hakemisto

Ankkureiden ja säätiöiden laskeminen

Ankkuripultit laskevat kuormituksesta ulkoisista vetojännitys- ja leikkausvoimista, jos taivutusvoimien lisäksi poikittaisvoimat siirretään perustukseen.

Teräksestä valmistetun ankkuripultin sallitut jännitykset oletetaan olevan 80 MN / m2 (800 kg / cm2), leikkauksen ollessa 60 MHJM2 (600 kg / cm2).

Pulttien pituus määritetään niiden pinnan riittävän tarttuvuuden ehdoksi betonille, adheesiovoiman oletetaan olevan 15 n (1,5 kg) / 1 cm2 betonipinnalle]. Pulttien liittäminen betonilla on oltava vähintään 1,5. Pulttien koukut (mukaan lukien hämähäkin tyyppiset ankkurit) eivät sisälly laskentaan, vaan niitä käytetään lisäämään luotettavuutta. Pulttitiivisteen luotettavuus määräytyy betonipylvään ankkurointilevyn yläpuolella. Lävistyskestävyyden oletetaan olevan 20 n (2 kg) per 1 cm2 lävistyspylvään pinnalle.

Kehykset tai tilat muodostavat ankkurit laskevat toimivat ulkoiset voimat.

Jos ankkurikehys ei pääse pohjan pohjaan paljon, jälkimmäinen on tarkistettava, jotta venytys suoraan ankkurikehyksen alle vetää voimaa (miinus säätöosan yläosan painon kyseisen osan yläpuolella).

Ankkureissa kuv. 191, a ja 191, b. Voimien siirtäminen hyväksytään vapaasti tuetuille järjestelmille.

Tämä laskentamenetelmä, jota käytetään käytännössä laajalti, on kuitenkin ehdollinen, koska ankkurikehyksen elementit, jotka ovat betonin paksuudessa, toimivat eri olosuhteissa kuin samat järjestelmät, jotka eivät ole tiheässä väliaineessa.

Ankkurikehysten laskentamenetelmä aiheuttaa suuret turvamarginaalit yksittäisille elementeilleen. Tämä sallii tapauksissa, joissa ne ovat liian suuria, sallimaan sallitut jännitykset arvoihin, jotka ovat lähellä saantoa.

On kuitenkin syytä pitää mielessä, että ankkurit ovat hyvin tärkeä osa koko laitoksen ja tuhoamalla heidän lähes aina liittyy onnettomuus tukea, ja joskus koko nosturin, kun taas metalli niiden kustannukset ovat murto-osa verrattuna kokonaismenot metallin tukeen. Ankkurointikehysten helpottaminen, jos se ei johdu erityisolosuhteista, ei siksi suositella.

Pystysuuntaiseen puristuskuormitukseen perustuvat säätiöt laskevat viidennen tukeen kohdistuvan romahtamisen ja maaperän romahtamisen pohjan alapuolella.

Tyhjennyspaine betonipohjassa on 3,5 MHJM2 (35 kg / cm2) ja se nousee 5 MN / m2 (50 kg / cm2), kun betoni on vahvistettu viidennen tuen alla raudan ristikon avulla. Maaperän sallittu paine on hyväksytty teollisten ja siviilikäyttöisten rakennusten ja rakenteiden (H ja TU - 6-48, Stroyizdat, 1948) luonnollisten perustusten suunnittelua koskevien normien ja teknisten edellytysten mukaisesti.

Perusteita, joihin kohdistuu pystysuora vetokuorma, testataan vedonkestävyyden suhteen. Samanaikaisesti korotuspohjaisilla perustuksilla on oman painonsa lisäksi otettava huomioon työn mukana olevan maaperän paino. Kulman p suuruus, joka määrittelee maanpinnan prismin koon edellisen mukaan. Luottamus "Soyuzprommekhanizatsiya", joka on yhtä suuri kuin maan pääosa 5 ° pakattua irtokaasua ja hienoa hiekkaa 10 ° ja 15 ° muille tiheille maille.

Perustukset, jotka työskentelevät keskitetysti, mielivaltaisesti kohdistetuilla kuormilla, ottamatta huomioon maaperän hylkäämistä, lasketaan rakenteellisten teorian yleisten sääntöjen ja kaavojen mukaan. Pohjaa testataan kallistuksen ja leikkauksen vastustamiseksi. Tarkista lisäksi paine maaperän pohjan alapuolella, joka ei saa ylittää sallittua. Kaatumisen staattisuuden tulisi olla vähintään 1,3, ja leikkausvoiman vastuskerroin on vähintään 1,1.

Ankkurointilevyjen laskentaperusteet perustuvat niiden tasapainon kuntoon laakeroinnin ankkurin työntövoiman ja työntövoimien (aktiivisen paineen) jännityksen vaikutuksesta sekä maaperäpyssin vastenmielisten voimien (passiivinen paine) laipan eteen.

Levyn vakauden olosuhteet määritetään yhtälöllä

Kuva 192. Ankkurin suunnittelu

Lue lisää: Kaapelitietojen tyypit ja mallit

Luokka: - kaapelihissit

Etusivu → Viite → Artikkelit → Foorumi

Pohjan ankkuripultit - pohjapulttien laskenta

Ankkuripultit perustukseen ovat kiinnittimet, joiden pääasiallinen tarkoitus on pitää rakenne. He auttavat korjaamaan erilaisia ​​tuotteita ja aihioita. Ankkuripultit erottuvat yksinkertaisella asennuksella ja alkeellisella suunnittelulla, näitä kiinnittimiä vaaditaan rakennusten rakentamisessa.

Perustan ankkuripulttien ominaisuudet

Jokaisen säätiön edellytys on sen vahvistaminen. Vahvistuksen pitäisi olla riittävää, laadukasta ja kestävää. Joskus sidosratkaisuja, jotka yhdistävät säätiön ja seinät yhteen, eivät riitä. Ankkurointipultteja perustukseen käytetään erityisesti vahvistamaan näitä yhdisteitä edelleen.

Ankkuripultit ovat erittäin vahvoja ja ne erottuvat kiinnitysjärjestelmällä. Jos lajit ne koon mukaan, on olemassa useita tyyppejä, joista kukin on laadukasta terästä. Ankkurointimuodot ovat hyvin monta, ja ne ovat kaikki kestäviä, niillä on erilaiset ominaisuudet ja riippuvat halkaisijasta.

Ankkuripulttien tyypit

Yleisimmät ja etsityt lajit ovat:

 • kaareva - suora tappi kärjellä tavallisen koukun muodossa. Käytetään pääasiassa teräsbetoniin;
 • komposiitti - käytetään myös teräsbetoni- ja metallirakenteissa kiristyselementtien yhteen;
 • ankkurilevyllä - tappi, jossa on muttereita päädyssä ja metallilevy kiinnittimiä varten;
 • irrotettava tappi ankkurijärjestelmällä. Levitä tiili-, betoni- ja betonirakenteisiin;
 • Teräsrakenteissa ja teräsbetonissa käytetään suoria ruuveja. Nimestä on selvää, että nämä ovat tavallisia tavaroita ilman koukkuja ja vinkkejä.

Riippuen pulttityypistä ja sen hinta vaihtelee. Vähimmäishinta on 20 ruplaa ja enimmäishinta voi olla 200 ruplaa. Voit ostaa ne mistä tahansa rautakaupasta, siellä voit saada neuvoja pulttityypistä ja sen ominaisuuksista.

Peruspulttien laskeminen ja asentaminen kehysrakennuksen rakentamiseksi

Runkorakenteiden rakentaminen alkaen säätiöstä (säätiö) on vaiheittainen prosessi. Verrattuna tiilitalojen rakentamiseen se ei ole niin kallista. Joten, kuinka laskea peruspultit? Kehysrakennuksen perustus on tehty vakiomenetelmällä: sokea alue - vahvistaminen - betonin kaataminen - eristys.

Ennen kuin lasketaan peruspultit tällaiselle rakenteelle, on tärkeää ottaa huomioon valitun pulttityypin ominaisuudet ja kiinnittimien kantavuus.

Runkorakennetta rakennettaessa ankkuripulttien asennus tehdään kaikkien tarvittavien tarkastusten jälkeen. Tällaisten rakennusten rakentamisen teknologialla on omat ominaispiirteensä ja ne olisi ehdottomasti otettava huomioon. Sinun on tarkistettava kaikki indikaattorit ja valmistettava tarvittavat rakennusmateriaalit.

Jos asennus suoritetaan ammattimaisella ammattilaisella, valmistauduttaessa tähän prosessiin voit tutustua ankkuripulttien suunnitteluohjeeseen. Tässä asiakirjassa on kaikki tarvittavat tiedot, jotka auttavat sinua tekemään oikeat laskelmat.

Mitä sinun tarvitsee tehdä ja ottaa huomioon:

 1. Tarkastele rakennussuunnitelmaa.
 2. Aseta pultit kovettumattomaan betoniin;
 3. Pultit upotetaan perustukseen tiettyyn kuiluun;
 4. Kun pultit asetetaan pohjaan, on välttämätöntä kovettaa betoni;
 5. Sidos on viimeinen vaihe.

Jäähdytetyn jalustan kanssa on vaihtoehto, jossa betonissa porataan reikä, jossa ankkuri asetetaan. Reiän on oltava halkaisijaltaan suurempi kuin pultti itse, koska tulevaisuudessa reikään tuleva pultti kaadetaan betonilla.

Laskettaessa muista muistaa kuorma. Se on dynaaminen ja tilastollinen. Dynaaminen kuorma voi vaihdella käyttökohteen mukaan ja tilastollinen kuormitus on yhteyden nettopainon vaikutus.

Jalustan ja kiinnittimien lujuus on ennakoitu ennen ankkurointien aloittamista. Jotta ankkurit pystyvät pitämään rakenteen turvallisesti, niiden työmäärä ei saa ylittää enimmäismäärää. Jos pultti on kiinnitetty alustaan ​​halkeilla ja vaurioilla, on kuormitettava kerrottu.

Jos aloittelija ei kykene selviytymään laskelmista itsenäisesti, estääksesi negatiiviset seuraukset ja rakennuksen tuhoutuminen, on parasta etsiä asiantuntijoiden apua, jotka voivat sekä ryhtyä töihin että kuulla.

Asiantuntijat suosittelevat suorittamaan laskutoimituksen suoraan esineestä kiinnittäen erityistä huomiota rakennusmateriaaleihin.