Ankkuripulttien asennus säätöön (pultityypit)

Erilaisten rakenteiden rakentamisen aikana on joskus olemassa tilanteita, joissa on tarpeen kiinnittää eri elementtejä säätiöön tai tukea paaluille.

Yleensä tällainen yhteys tehdään ankkureilla.

Ankkuripulttien asennus säätöön tehdään ennen kuin perusta kaadetaan.

Yritämme käsitellä yksityiskohtaisemmin tällaisten yhdisteiden tyyppejä ja tarkoitusta.

Mitkä ovat ankkuripultit.

Kiinnityspulttien avulla rakennusteknisten tukielementtien päälle on kiinnitetty betonipohja. Ne ovat metallivarret.

Toisen leikkausviiran päässä. Toisella reunalla on rakenne, joka kiinnittää laitteen betoniin.

Tällaisten kiinnittimien tärkein etu on kyky luoda luotettavia yhteyksiä.

Tällaisia ​​rakenteita voidaan käyttää rakenteiden rakentamisessa.

Pulttityypit

Näitä kiinnittimiä käytettäessä tulisi olla melko tiukat vaatimukset. Siksi on tarpeen käyttää tuotteita, jotka täyttävät sovellettavat rakennuskoodit.

Tällaisia ​​yhdisteitä on useita.

Kaareva tyyppi. Tällaisen tuotteen toisessa päässä on koukku. Se voi olla erilainen kokoonpano. Asennus vahvistetulle betonipohjalle tapahtuu ennen valua.

Erityisen metallilevyn mukana. Se liitetään hitsaamalla tai kierteillä.

Komposiittituotteissa on kaksi osaa, jotka on kytketty kytkimellä. Alempi pää asetetaan ennen betoniliuoksen kaatamista. Yläosa kytkeytyy kytkimeen sen jälkeen, kun seos kovettuu.

Irrotettavalla rakenteella on vastaava laite. Alemman häkin asennus suoritetaan ennen kaatamisen aloittamista. Ylärenkaan ruuvaus tapahtuu betonin asettamisen jälkeen.

Suoran tyyppisissä tuotteissa kiinnityspultin asennus suoritetaan valmiiksi betonipohjaksi. Suunnittelu on esiporaista reikää. Ankkurin asentamiseen käytetään epoksiliimaa.

Tuotteet, joilla on kartiopää, käytetään melko laajasti ankkurointiin. Ne asennetaan valmiisiin alustoihin.

Kun nastat kiristetään, laajennuslevy on kiinnitetty. Tämä estää kiinnittimien liikkumisen ja korjaa ne.

Yhteysominaisuudet

Ankkurointipulttien asentaminen pohjaan on tarpeen ottaa huomioon niiden parametrit.

Tähän mennessä valmistetut tuotteet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Nastojen halkaisija voi olla 10 - 140 mm;
 • Liitäntäelementin enimmäispituus ei ole yli 5 m;
 • Tuotantoprosessissa käytetään korkealaatuisia teräksiä;
 • Liitosrakenteilla voi olla eri lujuusluokka (4 - 13);
 • Ankkuripulttien jatkokäsittely on mahdollista.

Kuinka ankkuripultit on asennettu

Ankkuripulttien asennus säätöön voidaan tehdä eri tavoin. Harkitse eräitä asennustyyppejä.

Metallirakenteita asennettaessa liitäntäelementit asennetaan tavallisesti betoniseen pohjaan ennen betonin kaatamista. Kun vahvistusharja on koottu, kiinnityspultit kiinnitetään.

Tätä varten voit käyttää hitsausta tai nippua langan avulla. Samanaikaisesti on tarpeen valvoa niiden pystysuuntaisuutta, tarkkailla tarvittavien välimatkoja liitäntäelementtien ja täyttöpinnan yläpuolella olevan korkeuden välillä.

Kun tuotteet on kiinnitetty, ylempi kierteinen osa suljetaan tavallisella polyeteenillä. Tämä on välttämätöntä, jotta lanka ei pääse törmäämään betoniliuokseen.

Metallirakenteiden lopulliseen asentamiseen on mahdollista vain, kun betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden.

Liitäntäelementtien yksinkertaisempi versio asennetaan äskettäin täytettyyn betoniin. Asennuksen aikana sinun on valittava tuotteiden upotus ja vertikaalisuus.

Suoran ankkurin asentamiseksi tiettyjen halkaisijoiden reikiä porataan perustuspisteessä. Seuraavaksi reiät puhalletaan ja puhdistetaan loput lika.

Ne sopivat suorakulmaiseen ankkuripulttiin. Saadut aukot täytetään erityisellä liimakoostumuksella.

Kartiomaisia ​​tuotteita asennettaessa myös reiät on esiporautunut. Liitäntäelementit lisätään niihin.

Lisäksi mutterin mutteria kiristetään niin kauan kuin kiinnityslevy on kiinnitetty betonirakenteeseen.

Kun valitset tietyn liitännän, laske tulevaisuuden kuorman arvo. Et voi säästää ostamalla halkaisijaltaan pienempiä liitäntäelementtejä.

On parempi käyttää luotettavien valmistajien tuotteita, jotka ovat jo pitkään osoittautuneet tällä segmentillä.

Mitä periaatteita ovat ankkuroituneet nivelet?

Ankkuripultti pidetään perustuksessa, joka perustuu voimien vaikutuksiin: liimaukseen, kitkaan ja tukeen. Kitkavoimat muodostuvat monoliitin ja yhdistävän tuotteen välisen vuorovaikutuksen tuloksena.

Ne syntyvät työntöpuristimen laajentamisprosessissa. Kiinnityselementin havaitsevat pysäytysvoimat.

Ne kompensoivat sisäpuoliset vastusvoimat, jotka vastustavat murtumista.

Liimausvoimat kompensoivat sisäisen leikkausjännityksen aiheuttamat kuormitukset paikassa, jossa ankkuri koskettaa betonipäällystystä.

Kemiallinen käyttö

Mekaanisten sidosten vaikutuksiin perustuvien rakenteiden liittämisen lisäksi tuotteisiin, jotka liittyvät intramolekulaaristen vaikutusten vuoksi betoniin.

Niitä kutsutaan kemiallisiksi ankkureiksi. Näiden elementtien rakenne käsittää kierteitetyn pinnan omaavan metallisen sauvan ja erityisen liiman, johon se sijaitsee.

Katso videon yksityiskohtaiset ohjeet:

Yleensä sinkittyjä tai ruostumattomia teräksiä käytetään kemiallisten liitosrakenteiden tuottamiseen.

Erityinen liima kaadetaan etukäteen valmistettuun reikään ja pultti upotetaan siihen. Kun koostumus kovettuu, muodostuu luotettava sidos, joka on kestävä sääolosuhteissa ja suojaa pintaa korroosiolta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Rakennuksen aikana on tarpeen kiinnittää tiukasti eri elementit säätöön. Näihin tarkoituksiin käytetään pohja-ankkureita, jotka asennetaan rakenteeseen ennen kuin betonia kaadetaan.

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.
sisältöön ↑

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Kemiallinen (liima) ankkuri. Tämäntyyppinen kiinnitin kuvataan seuraavassa artikkelissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Jos rakennetta vaaditaan kiinnittämään korkea epäsymmetria, on parempi tilata suoraan pultteja siloksaanista tai epoksilasta. Spacer-pultteja käytetään alueilla, joissa staattiset tai värähtelykuormat ovat mahdollisia. Kartiomaisia ​​päätykiinnikkeitä suositellaan käytettäväksi rakenteiden kiinnittämiseen, joihin kohdistuu dynaamisia kuormituksia, eivätkä ne kestä kovia iskuja.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Jotkut ankkurityypit voidaan asentaa jo kovetettuun betoniin. Mutta tässä tapauksessa porataan reikä ja asetetaan säätöpultti.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ankkuri kiila. Lue se täältä.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Pohja-ankkuripultit ovat luotettavia kiinnittimiä, jotka kestävät raskaita kuormia pitkään. Näitä kiinnittimiä on useita, joiden valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja käyttöolosuhteista.

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

23.09.2014 klo 10:04

//
Usein, kun rakennetaan minkä tahansa tyyppisiä perustuksia, asennetaan ankkuripultit, joita kutsutaan myös pohjapultteiksi. Ankkuri on käännetty ankkuriksi ja ankkuripultti on tuote, joka pyrkii varmistamaan rakenteen tukipohjaan. Perusta tässä tapauksessa on talon perusta, ja rakentaminen on tulevan rakennuksen seinämät. On huomattava, että säätiön rakentamisen jälkeen on yksinkertaisesti mahdotonta toteuttaa rakennus- tai asennustöitä ilman tällaisten luotettavien kiinnikkeiden käyttöä ankkuripulttina.

Säätöpultti on sauva, jonka toisessa päässä on lanka, ja toisessa päässä on mutka tai haarukka. Se on toinen pää, joka on pohjassa ja tarjoaa kiinnityksen. Muista, että ankkuripultteja voidaan käyttää vain kestäviä, joustamattomia rakennusmateriaaleja, kuten tiiliä, luonnonkiveä ja teräsbetonia. Useimpia perustuspultteja käytetään lämpötiloissa -50 - +50 astetta, mutta jos lämpötila ylittää nämä rajat, tarvitaan lisää suunnittelulaskelmia. Ankkuripulttityypin valinta riippuu pääsääntöisesti rakennuksen rakenteen koosta, perustasta, käyttöominaisuuksista ja asennustavoista.

Ankkuribultin luokitus

Erottele rakenne- ja rakennepultit toimintaolosuhteista riippuen. Rakennetta käytetään lähinnä riittävien massatuotteiden ja rakennusten kiinnittämiseen oman painonsa paineen vakauden varmistamiseksi. Ne tarjoavat jo valmiiden tuotteiden kiinnittämistä. Arvioidut pultit ottavat huomioon rakenteen tai laitteen toiminnan aikana syntyvät kuormat.

Asennusmenetelmällä on asennustyökalu, ennen kuin perusta kaadetaan, ja ne, jotka on asennettu valmiiksi alustalle tai muuhun rakenneosiin porattuihin reikiin.

Suunnittelusta riippuen on eroteltu kaarevat pultit, pultit, joissa on ankkurilevyt, komposiittiset ankkuripultit, irrotettavat, suorat ja pultit, joissa on kartiopää. Käytetään yleensä kaaripulteja, kun säätökorkeuden ja pulttasyvennyksen välillä ei ole suhdetta. Ne asennetaan ennen betonointia tai asennetaan valmiiseen pohjaan. Ankkurilaatoilla varustetut pultit ovat hieman pienempiä asennussyvyyttä käytettäessä, kun perustan korkeus riippuu tästä syvyydestä. Tämä elementti palvelee ainoastaan ​​rakenteen lujuuden säilyttämistä, pääasiassa ennen betonitointia. Asennukseen kääntämällä tai liukumalla tarvitset yhdistelmäpultteja, joissa on ankkurilevyt. Tämän elementin kytkentä ja alaosa (tappi, jossa on laatta) asetetaan pohjaan betonisointivaiheessa ja ylätappi ruuvataan holkkiin kierteen koko pituudelta. Tällainen pultti korjaa laitteiston ja kiinnittää sen ennen betonitointia. Raskaiden raskaiden laitteiden kiinnittämiseen suurilla dynaamisilla kuormituksilla (sähköiset, liikkuvan laitteen) irrotettavat pultit sopivat parhaiten. Kun asennat ne pohjaan, sinun on asetettava vain ankkurivahvikkeet ja neula on jo asennettu putken kaatamisen jälkeen. Tämän elementin valmistuksessa käytetään korkean lujuuden omaavaa terästä, joka on vastustuskykyisiä murtumille.

Erittäin epätasapainon omaavan rakenteen kiinnittämiseen on suositeltavaa valita suora pultti liimalla (epoksi tai siloksaani) sekä pultteja, jotka ovat värjätty sementti-hiekkaseoksella. Tällaiset pultit kestävät raskaita kuormituksia, ne pannaan valmiiksi pohjaan porattuun kaivoon. Spacer-pultit on suunniteltu ensisijaisesti rakenteiden ja laitteiden kiinnittämiseen, tärinän ja staattisten kuormitusten varalta. Ne voidaan kiinnittää tukeilla tai laajennettavalla vetoketjulla. Useimmiten tätä materiaalia käytetään putkistoon, ilmanvaihtoon, viimeistelyyn ja pinnoitukseen. Lopuksi pultteja, joissa on kartiopää, kiinnitetään rakenteisiin, jotka eivät kestä kovia iskuja tai dynaamisia kuormia. Ne voidaan kiinnittää sementti-hiekka-seoksella tärinän avulla. Tämä materiaali on korroosiota kestävä ja takaa myös mekaanisen kuormituksen.

Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että ankkuri pidetään perustuksessa kolmesta perustoiminnan periaatteesta. Ensinnäkin tämä on kitka, eli ankkuripultin havaitsemat kuormat siirretään perusmateriaaliin ankkurirungon kitkan avulla perusmateriaalia vasten. Tätä varten tarvitaan lamaantuva voima, joka voi syntyä levittämällä metalliristikkoa tai muovista tapaa. Seuraavana periaatteena on korostus - ankkurin koettavat kuormat kompensoivat materiaalin murtumien sisäisen voiman sisäiset voimat, jotka syntyvät ankkuroinnin syvyydessä. On myös huomattava, että tällainen periaate on sidos, ts. Kuorma kompensoidaan sisäisillä leikkausjännityksillä ankkurirungon ja monoliittimateriaalin välisessä kosketuksessa. Tämä toimintaperiaate on tyypillistä liima-ankkureille sekä upotetuille osille, joissa ei ole itsepintaisia ​​kiinnikkeitä ja laajentamista. Useimmat ankkuripultit pidetään perusmateriaalissa edellä kuvattujen periaatteiden yhdistelmällä. Ankkurointi on pääsääntöisesti tuhoutunut sen heikoimmassa paikassa. Tällaisia ​​vaurioita ovat esimerkiksi ankkurin pultin ankkurin repeytyminen, kynnys tai muovi taipuminen, korroosio, sulaminen tai haalistuminen.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Ankkuripultteja suositellaan asennettavaksi heti pohjan tai tukipohjan kaatamisen jälkeen, kunnes sementti kovettuu.

Ensinnäkin on tarpeen tutkia ulkoisten sisäseinien ja sisäänkäyntiovien suunnitelmaa. Säätöpultteja on asennettava ulkoseinien alle, eikä ankkuria tarvitse asettaa oviaukkoihin eikä sisäseinien alle. Lisäksi pultit voidaan upottaa betoniin selkeästi tulevan seinämän keskelle. Älä kuitenkaan hukuta niitä liikaa, ulkonevan osan pituus on noin 5-7 cm. Ankkuripultit tulisi sijoittaa seinän kehän ympärille. Ne on asennettava noin 40 cm: n etäisyydelle toisistaan, jotta ne eivät kuulu oviaukkojen alle. Muista, että pulttien on oltava tarkasti pystysuorassa, jotta ne voidaan tasoittaa tasolta.

Jos asennat ankkuripultit jo takavarikoidulle alustalle, tässä tapauksessa sinun on käytettävä porausta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että porausreiän poraukseen on käytettävä poranterät tai poranterät, joiden halkaisija on sopiva. Pohjan asennuksen ja kovettumisen aikana ankkurin kierteet voidaan kääriä sellofaaniin, jotta päästäisiin eroon huolista pakastettujen betonipartikkeleiden puhdistamisesta pulttien avulla. Jotta vältytään ankkuripultin rullalta jalustan pakastamisen aikana, on suositeltavaa käyttää kiinnityslaitetta, joka on kiinnitetty pohjaseinään kovettumisen ajaksi.

Joissakin tapauksissa ankkuripultti on asetettu täyttämään pohjan. Sitten ruuvit on kiinnitettävä metallirakenteen kiinnittimeen tai ristikkoon, minkä jälkeen liuos kaadetaan. Tämä tapahtuu pääasiassa liuskajohtojen rakentamisen aikana. Alapinnan tukkeutumisen jälkeen ankkuripultti voi suorittaa kaikki perustoiminnot.

Yleiskatsaus ankkuripulttien teknisiin ominaisuuksiin säätiölle

Ankkuripultti on kiinnitin, joka yhdistää rakennusten rakenteet pohjaan (esimerkiksi ankkurointipulttien kiinnittäminen kiinnitysruuvien kiinnittämiseksi paalun pohjalla on paras vaihtoehto). Ankkureita käytetään kaikissa rakennustyömaissa erityistilanteen perusteella, ja ankkurointipultit voivat vaihdella tyypin ja muotoilun mukaan. Lue yleiskatsaus tämän sivun säätiön sokean alueen laitteen ominaisuuksista ja ominaisuuksista.

Tekniset tiedot

Ankkurit on valmistettu erilaisista teräslaaduista, lisäksi ankkuripultit voidaan altistua galvanointiprosessille korroosionestopinnoitteen varmistamiseksi. Käytettävissä on kuusi erilaista ankkurointityyppiä. Ankkuripulttien merkinnät osoittavat: ulkoläpimitta, tuotteen sisähalkaisija, pultin pituus. Lue yleiskatsaus säätiön asettamistavoista ja menetelmistä.

Ankkuripulttien mitat:

 • Tyypin 1 ankkuripultit (kaarevat ankkurit), jotka näyttävät kaarevalta, jossa on kaksi mutteria ja tasainen aluslevy (halkaisija 12 mm - 48 mm, pituus enintään 1,8 m), asennetaan ennen betoniseoksen kaatamista;
 • tyypin 2 ankkuripultit (ankkurilevyllä) ovat kaarevia muttereita, joissa on kaksi mutteria, tasainen aluslevy ja metallilevy (halkaisijaltaan 16-48 mm, 56-90 mm, 100-140 mm, enintään 5 metriä pitkä) asennettu ennen betoniseoksen kaatamista;
 • tyypin 3 ankkuripultit (komposiittiset ankkurit) näyttävät kahdelta suoralta pultalta, kytkimeltä ja muttereilta, joissa on tasainen aluslevy (voi olla halkaisijaltaan 24-48 mm, 56-64 mm, tuote voi olla jopa viisi metriä pitkä);
 • Tyypin 4 ankkuripultit (irrotettavat ankkurit) ovat lasia, jossa on ankkurivahvike, nastat, mutterit (halkaisijaltaan 12-48 mm, 56-125 mm, tuotteet voivat olla enintään viisi metriä pitkä);
 • Tyypin 5 ankkuripultit (suorat ankkurit), jotka näyttävät suoralta nastalta, jossa on kaksi mutteria ja tasainen aluslevy (voi olla halkaisijaltaan 12 mm: stä 48 mm: iin asti, jopa 1,4 metriä pitkäksi) kiinnitettynä kovettuvaksi perustukseksi;
 • Ankkuripultit tyyppi 6. (kartiomainen): suora laajennusmutteri laajenevalla nivelellä (tuotteen halkaisija vaihtelee 12 mm: stä 48 mm: iin, pituus voi olla jopa useita metrejä); suora nastat, jonka halkaisijaltaan halkaisijaltaan 12 mm - 48 mm, pituudeltaan jopa useita metrejä; Suorakappale, jossa on kartiomainen kärki (halkaisija 12 mm: stä 48 mm: iin asti, jopa useita metrejä pitkin), asennetaan valmiiksi valettuun ja jäädytettyyn pohjaan. Lue ohjeet täältä.

Asiakkaan pyynnöstä pulttien pituutta voidaan muuttaa.
Kuva esittää erilaisia ​​peruspultteja.

laskelma

Kiinnittimen tyyppi, ankkuripultin halkaisija ja pituus valitaan laskelmien perusteella. Nastojen halkaisija voi olla 12 mm - 140 mm, tuotteen pituus voi olla korkeintaan 5 m. Lujuusluokka voi olla 4 - 12,9. Ankkuripulttien laskeminen suoritetaan SNiP 2.09.03-85: n mukaan.

Ankkuripultti lasketaan jännitykselle ottaen huomioon kiinnittimien esikiristyskerroin (1.35) seuraavan kaavan mukaisesti: 1.35P = πd12/4 * σp.

Ankkuripultin kierteen sisäinen halkaisija lasketaan kaavalla: d1= 3,1 * √P / [σp],

P - vetolujuuden nimitys;

[σp] - jännitteen sallittu arvo ankkurissa ottaen huomioon teräksen luokka, josta se valmistetaan.

Ankkuripultin osan pituus, joka on asetettu pohjaan, on 15 - 20 tuotteen halkaisijasta. Tämän laskelman ansiosta yhtä suuri kuin tuotteen lujuus, kun työskentelet aukossa ja irrotetaan perustuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Ankkuripulttien asentaminen ennen betonin kaatoamista:

 • Kaarevat pultit kiinnitetään asennettuun vahvikehäkkiin joko hitsaamalla tai neulomalla lankaa;
 • ankkojen yläosa (kierteinen) on suljettu estämään betonista pääsemästä siihen;
 • betoniseos kaadetaan;
 • työskentely metallirakenteiden kiinnittämiseksi ankkuripulttien kanssa suoritetaan vasta, kun pohja on kovettunut.

Ankkuripulttien asennus betonin kaatamisen jälkeen:

 • Asennettaessa suoraan ankkureita porataan sopivalla halkaisijalla oleva reikä jäädytetyssä alustassa, siihen kiinnitetään ankkuripultti ja reiän jäljellä olevat tyhjät aukot täytetään sementti-hiekkalaastilla tai liimalla;
 • kapenevat ankkurit työnnetään valmiiksi valmistettuihin reikiin, tällainen ankkuripultti kiinnitetään laajennuskotelon avulla.

Jos ankkurien välisen etäisyyden tulisi olla ehdottomasti tärkeä, käytetään upotettuja elementtejä. Ohjeet siitä, miten säätiö voidaan tehdä täällä: http://fundamentgid.ru/osobennosti-ustrojstva/rukovodstvo-kak-sdelat-drenazh-fundamenta.html.

Komposiittiset ankkurit asennetaan seuraavasti:

 • kytkin on kiinnitetty betonin kaatamisen aikana;
 • Toinen tappi kierretään holkkiin vain, kun betoni on kovettunut.

Pulttien asennus ankkurilevyllä suoritetaan joko ennen betoniliuoksen kaatamista tai suoraan sen kaatamisen jälkeen.
Ankkuripulttien asennus kuvan rakennuksessa

korjaus

Ankkuripultin hävittämiseen on useita syitä:

 • ankkuripultin kaivaminen (täydellinen tai osittainen poistuminen) perusrungosta;
 • muovi taivutus tai kinkku;
 • korroosion muodostuminen;
 • pultin sulaminen tai kuumuus korkeissa lämpötiloissa.

Kun säätöä tai sen osaa korjataan, reikiä porataan 0,6-1 m: n välein pohjan koko pinnalle, jota seuraa ankkuripulttien asennus. Uusissa ankkuripultteissa rakennetut rakennustyöt päivitetään. Lue käsikirja, miten korjata halkeama säätiössä.

Ankkuripulttien hinta säätiölle

Ankkuripulttien hinta, riippuen tuotteen pituudesta ja halkaisijasta, vaihtelee 40 ruplasta / kpl. jopa 270 ruplaa / kpl.

Mistä ostaa ankkuripultteja säätiölle?

Mistä ostaa Moskovan:

 1. Yritys Pro Mets LLC, w. Besedinsky, 51. Puh. + 7 (495) 669-51-87;
 2. LLC GK Group, ul. Boytsovaya, 22. Puh. + (495) 514-27-06;
 3. Yritys "Kiinnittimien maailma", s. Pryanishnikov, 37. Puh. + 7 (495) 787-40-53.

Mistä ostaa Pietarissa:

 1. Yritys "Center MTS Production Company LLC" jne. Obukhovskoy Defense, d.38, p.V. Puh: + 7 (812) 928-07-80;
 2. Yritys "UPTK" ST № 3 ", s. Knipovich, 12, Bldg. 2. Puh.: + 7 (812) 412- 89-28;
 3. LLC "NevRes", s. Alexander Matrosov, 10. Puh. + 7 (812) 603-27-70.

video

Katso videota ankkuripulttien valmistuksesta GOST: n mukaisesti:

Ankkurointipulttien kiinnitysjärjestelmän, tuotteiden pituuden ja halkaisijan valitseminen on välttämätöntä alustavan laskennan rakennusten rakenteiden käytön aikana tulevista kuormituksista.

Pohjan ankkuripultti: tuotteen ominaisuudet ja sen käyttö

Pohjapultit, ankkurit - erityinen tuote, joka tarjoaa luotettavat kiinnittimet perustuksen ja seinärakenteen välille. Sen päätehtävänä on siirtää kehyksen kuorma betoniin.

Mitkä ovat perustapulttien ankkurit

Tällaisilla rakenteilla on ensisijaisesti teollinen käyttötarkoitus, ja ne on tarkoitettu metallirakenteiden kiinnittämiseen betoniin - työstökoneisiin, koneisiin ja muihin teollisiin laitteisiin. Itse asiassa ne palvelevat kiinnityksiä. Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti peruspulttien (ankkurit) koosta, pituudesta ja painosta.

Tämä video kertoo, mitä säätiön ankkuri on:

Tuotteen rakenne

Pohjapultin rakenne ei periaatteessa poikkea tavallisesta ankkurista:

 • lovettu tappi - se työnnetään rakennuksen seinään tai on mekanismin kiinnitin;
 • ankkuriosa on betonirakenteeseen upotettu jatke;
 • Ankkurin yläosa voi vaihdella suuresti muotoaan ja määräytyy sen tarkoituksen mukaan.

Kiinnitysperiaate, joka takaa rakenteen pysymisen, on myös täysin yhdenmukainen ankkuri-ankkurin käsitteen kanssa. 3 voimat voivat toimia:

 • kitka - kiinnittimet ottavat kuorman rakenteen ja siirtävät sen monoliittiseen pohjaan johtuen laajenemisesta aiheutuvista kitkavoimista. Mikä itse asiassa aiheuttaa laajennettavan osan pakollisen läsnäolon;
 • pysäytin on kiinnittimien tuntema kuorma, joka kompensoi itse materiaalin kestävyys;
 • liimaus - kuormaa kompensoi jännite perusmateriaalin ja ankkurin kosketuspisteessä. Tämä tekijä vaikuttaa säätiön kemiallisiin ankkureihin ja niissä tapauksissa, joissa rakenteellinen muoto ei anna painotusta.

Koska kiinnittimet on suunniteltu kiinnittämään raskaita rakenteita hyvin tiheille materiaaleille, sen vahvuus on erinomainen. Tähän käytetään yleensä korkealaatuista tai korkealaatuista hiiliterästä sekä vähän seostettuja. Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ankkureita on mahdollista valmistaa, mutta tavallisesti tällaisia ​​tuotteita tehdään tilauksesta. Kiinnittimien on sallittua käyttää vain sinkitystä.

Edut ja haitat

Tällaisia ​​tuotteita erottaa kapea erikoistuminen. Ala-alaansa perustuvat pultit eivät tunne kilpailua, mutta ne eivät sovellu muille aloille.

Ankkureiden etuja ovat:

 • erittäin suuri kantavuus;
 • laaja valikoima malleja. Kiinnitysvälineiden menetelmät ovat erilaiset, joten tuotteet ovat saatavilla suurella valikoimalla rakenteellisia eroja;
 • 2 asennustapaa oletetaan. Mikä mahdollistaa pulttien käytön sekä rakentamisen että myöhemmässä vaiheessa;
 • suurikokoiset - käyttötarkoituksesta riippuen tuotteet valmistetaan pituudeltaan 15 cm - 5 m;
 • Huolimatta siitä, että valmistukseen käytetään korkealaatuista terästä, tuotteiden hinta on suhteellisen edullinen.
 • Perusta ankkuri ei ole universaali. Sen soveltamisala rajoittuu betonipohjaisten rakenteiden asentamiseen;
 • sen käyttö vaatii tiettyä tietämystä, koska täten tarkka laskenta on tärkeää täällä, ottaen huomioon kellarimateriaali, suunnitteluominaisuudet, asennusmenetelmä ja paljon muuta.

Seuraavat ovat peruspultteja.

laji

Riippumatta kuinka yksinkertainen monoliittinen säätiö oli, itse asiassa käy ilmi, että monet tekijät vaikuttavat merkittävästi kiinnityksen luotettavuuteen. Näin ollen säätöruuveilla on monia lajikkeita.

Suunnittelun piirtein

Suunnitteluominaisuuksiensa mukaan perusta ankkuripultti on jaettu seuraaviin tyyppeihin.

 • Kaareva - koostuu nastasta, aluslevystä ja kahdesta pähkinästä. Tapin toinen pää on kaareva muoto - koukku. GOSTin mukaan tuotteen maksimipituus on 180 cm. Ankkuria käytetään metalli- ja teräsbetonirakenteiden kiinnittämiseen. Aluslevy voi olla erikokoisia laitteille, joissa on eri asennusreiät. Kiinnitä kiinnittimet, jos säätimen korkeus ei riipu ankkurin upotuksen syvyydestä.
 • Ankkurilevyllä on ankkurilevy tapin alempaa kierteistä päätä, joka on kiinnitetty kierteillä varustetuilla muttereilla. Levy ja määrittää betonin kiinnityksen luotettavuuden. Rakenteella voi olla erilainen, mikä määräytyy säätiön rakenteen mukaan. Tuotteen enimmäispituus on 5 m. Ankkuria käytetään metalli- ja teräsbetonirakenteiden kiinnittämiseen. Tämä vaihtoehto on asetettu betonointiin. Sillä on pienempi upotus syvyyteen, ja siksi sitä sovelletaan, kun pohjan korkeus riippuu upotuksen syvyydestä.
 • Kiinnityslevy, jossa on ankkurilevy - kierteitetyn sauvan ja ankkurilevyn lisäksi näyttää kytkimen, jonka avulla voit liittää ankkuripultin kaksi osaa. Täten suoritetaan kahden rakenteellisen elementin liitin, joka on kiinnitetty pyörimis- tai liukumenetelmällä. Yleinen asennusjärjestelmä on seuraavanlainen: osa tapista, jossa kytkin on betonoitu pohjaan, sitten mekanismi asennetaan ja yläosa ruuvataan kytkentään. Kiertopituus on vähintään 1,6 kierroksen halkaisijaltaan.
 • Irrotettava - asennettu täyteaineeseen. Ankkurilevy voi olla eri muotoja: hitsattu, valettu, tasainen ankkurilevy. Tämä vaihtoehto on suunniteltu kiinteäksi betoni-, tiili- tai kivirakenteeksi. Useimmin niitä käytetään rullauslaitteiden kiinnittämiseen, koska se altistuu suurelle dynaamiselle kuormalle. Myös irrotettavat kiinnittimet ovat tarpeen tapauksissa, joissa käytännön mukaan pultit on vaihdettava ajallaan. Irrotettava pultti asennetaan hieman eri tavalla: vain ankkuriosa betoniin perustukseen ja nasta asennetaan sen jälkeen, kun säätö on järjestetty.
 • Suora - yksinkertaisin muunnelma, joka koostuu metallista tappi ja mutteri. Pituus voi olla 140 cm. Tämä vaihtoehto on suunniteltu asennettavaksi valmiiksi kiinteäksi pohjaksi, kun muodonmuutoskuormat jätetään pois. Suora ankkuri kiinnitetään liima- tai sementtilaastiin, ja se antaa tartuntavoima-ansiosta pysyvyyden. Tavallinen käyttö on rakennustehtävä.
 • Spacer, jossa on kartiomainen pää - on muodostettu valmiiksi alustalle, aikaisemmin reikä on porattu siihen. Kiinteät kiinnittimet, joissa on laajeneva vaippa tai sementtilaasti. Kiinnittimiä käytetään myös rakennustöissä, mutta rakenteiden rakenteissa, joihin kohdistuu värähtelykuormaa.

Ankkuripultti (lajikkeet)

Ankkuripultit betoniperustalle - koko rakenteen luotettava kiinnitys

Ankkuripulttien (ankkurit) valitseminen ja asentaminen säätiölle: päätyypit, kiinnitys- ja asennusohjeet perustaan. Betonin kemiallisen ankkurin edut.

Jotta varmistetaan kiinteiden rakenteiden luotettava kiinnitys kiinteisiin monoliittisiin pohjiin, käytetään erityisiä kiinnityselementtejä - ankkuripultit perustukseen. Niissä on kierteitetyn sauvan muoto ja erityinen laite taivutuksena tai haaroittumisena alustalle kiinnittämistä varten.

Perustaan ​​tärkeimmät ankkurityypit

Ankkurointipultteja on useita erilaisia, jotka eroavat pohjan ja muotoilun mukaan:

 • muodossa kaareva sauva
 • suoria viivoja
 • yhdistelmä
 • irrotettava
 • ankkurilevyn muodossa
 • kartiomaisella kärjellä

Lisäksi säätöön kiinnitettävät ankkurit jaetaan asennusmenetelmien mukaan riippuen siitä, mitkä ovat:

1. kuuro - tällaiset pultit asennetaan ennen betonin kaatamista. Taivutetun nastan ja ankkurilevyn muodossa olevat pultit ovat kuuroja, joiden suunnitteluratkaisujen ansiosta ne voivat hyvin kiinnittyä jäädytettyyn pohjaan. Asennuksen aikana niiden oikea kiinnitys varmistetaan erityislaitteiden avulla - johtimilla, joiden käyttö ei ole mahdollista, että ankkurien sijainti vastaa täysin suunnitteluparametreja.

2. tällaisten pulttien irrotettavat kiinnittimet tehdään upotetuilla osilla ja levyillä. Koska ankkuri itsessään ei tartu perustukseen, se kiinnitetään siloksaani- tai epoksiliimaa tai sementti-hiekkalaastiin. Pohjassa olevat pultit asennetaan uraan tai kiinnitetään pohjaan asennettuihin laajennuslevyihin ennen betonitointia.

Pohja-ankkurit sopivat käytettäväksi ainoastaan ​​kestävissä, ei-joustavissa materiaaleissa - betoni, kivi, tiili. Useimpia säätöruuveja voidaan käyttää lämpötilassa -50 ° - + 50 ° C. Jos olosuhteet eivät vastaa näitä parametreja, tarvitaan lisärakennelaskenta.

Käyttötarkoituksen mukaan pultit on jaettu kahteen tyyppiin:

 • rakentava - käytetään massiivisten rakenteiden asentamiseen, jotka tuottavat stabiilisuutta painosta, jolla on oma paino;
 • lasketaan - otetaan vastaan ​​kuormitukset, jotka syntyvät rakenteen toiminnan aikana.

Tietyyppisen ankkuripultin valinta riippuu mittoista ja rakenteellisista ominaisuuksista, perustasosta ja asennustavoista.

Perän ankkurin kiinnitysperiaatteet

Ankkuripultin säilymistä säätiössä tehdään kolme periaatetta:

Kitka on kuormitus, jonka ankkuripultti vastaanottaa ja siirtää säätöön kitkaa vastaan ​​monoliitin materiaalia. Tämä prosessi edellyttää pitovoimaa, joka syntyy muovisen tangon tai metalliristikon laajentamisesta.

Painopiste on ankkurissa havaitut kuormat, jotka kompensoivat materiaalin vastuksen sisäisten voimien murtumien sisäiset voimat, jotka syntyvät ankkurisyvyydessä.

Liimaus on kuormien kompensointi sisäisellä leikkausjännityksellä ankkurin kosketuspisteessä perusmateriaalin kanssa. Tämä periaate soveltuu kemiallisille tarttuvien ankkureille ja upotetuille osille, joilla ei ole itsepintaisia ​​laitteita eikä laajentamista.

Ankkurointi epäonnistuu yleensä heikoimmassa kohdassa. Ankkurivaurioita on useita:

 • vetämällä ulos
 • muovitaivutus
 • murtuma
 • korroosio
 • sulatus
 • Zap

Ankkuripultin asennus säätöön

Ihanteellisessa tapauksessa betonilaattojen asentaminen olisi suoritettava välittömästi sen jälkeen, kun pohja on kaadettu - ennen kuin laasti kiinteytyy. Pulttien sijainti määritetään ulkoisten seinien, sisäisten väliseinien ja ovien järjestämisen suunnitelman mukaisesti, sillä ankkurit voivat ja ne on sijoitettava ulkoisten seinien alle, mutta ei sisäisten muutosten ja oviaukkojen alle.

Pultit upotetaan betoniin juuri seinämän keskellä, eivätkä ole niin syviä, että ulkoneva osa on noin 6 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa kiinnittää ankkuri kalvolla, jotta vältytään kontaminoitumiselta ja sen jälkeen pultin puhdistamisesta pakastetusta betonista. Ankkureita asennetaan seinien ympärille 40 cm: n portaissa. On erittäin tärkeää, että ne sijaitsevat tiukasti pystysuorassa. Ankkureiden kallistamisen estämiseksi laastin kovettumisen aikana käytä kiinnityslaitetta, joka on kiinnitetty erityisesti muottiin. Jos ankkuripultti asennetaan ennen kuin pohja kaadetaan, se kiinnitetään kiinnittämällä se kiinnitykseen.

Ankkurointipulttien asennus valmiiseen (takavarikoidussa) pohjalla toteutetaan asennusreikiin, jotka on esiporautunut käyttämällä porat tai porat, joiden halkaisija on sopiva.

Kemiallinen ankkuri

Perustaan ​​perustuvien perinteisten ankkuripulttien lisäksi, jotka on liitetty materiaaliin mekaanisella kytkimellä (kitka, päkiekko), on ankkureita, jotka sitovat pohjaan intermolekulaarisen vuorovaikutuksen kautta liiman ja yhteenkuorevien voimien (liimaus) vaikutuksen alaisena. Näitä ruuveja kutsutaan kemiallisiksi ankkureiksi.

Pohjimmiltaan kemiallinen ankkuri on metallinen kierteitetty tanko ja liima-adhesiivinen yhdiste, johon se sijoitetaan. Yleensä betonin kemialliset ankkurit on valmistettu galvanoiduista tai ruostumattomista korroosionkestävistä teräksistä.

Tällöin kiinnitys tehdään ankkurin liimaamalla. Tätä varten kaadetaan ensin erityinen liimaseos ura-aukkoon ja sitten se upotetaan pulttiin. Kemiallinen koostumus kiinteytymisen jälkeen muodostaa erittäin voimakkaan sidoksen, joka kestää sään ja korroosiota. Sillä on myös ominaista korkea liimaominaisuudet ja sama lujuus kuin suurin osa samanlaisista rakennusmateriaaleista.

Käytetyt liimakoostumukset ovat kaksikomponenttisia: ne on valmistettu synteettisistä hartseista, jotka jäätyvät, kun ne sekoitetaan kovettajien kanssa. Liuoksen orgaanisten ja epäorgaanisten komponenttien samanaikainen käyttö osoittaa kemiallisen ankkurin korkeammalle tasolle:

 • epäorgaaninen komponentti (sementti) antaa korkean yhteensopivuuden emäksen kanssa;
 • orgaaninen erittäin reaktiivinen hartsi edistää optimaalisen kovettumisajan saavuttamista.

Nämä komponentit edesauttavat ankkurin luotettavaa kiinnittämistä lähes mihin tahansa materiaaliin ja parantavat lämpö- ja kemikaalinkestävyyttä. Yhden komponenttiryhmän ansiosta kaikki kemialliset ankkurit ovat yleisiä. Lisäksi työntövoiman puuttuminen mahdollistaa näiden pulttien asentamisen minimaalisella reuna- ja aksiaalisella etäisyydellä, ja asennuksen helpottaminen ja reikien koon vaatimattomuus helpottavat työtä huomattavasti.

Kemialliset ankkuritangot voivat olla hyvin erilaisia ​​kooltaan, suunnittelultaan ja tarkoitukseltaan. Monimutkaisimpia tangkoja ja holkkeja voidaan käyttää betonirakenteen vetoalueella dynaamisten ja värähtelykuormien, onttojen tai "heikkojen" materiaalien läsnäollessa.

Ankkurointipulttien kemiallinen kiinnitys betoniin tarjoaa suurimmat kuormitusominaisuudet, eliminoi jännitysten syntyä kellarimateriaalissa, ei heikennetä ajan myötä. Kemiallisen ankkuroinnin hyötysuhde on vahvistettu lukuisilla testeillä ja toleransseilla, joten sitä pidetään perustaksi paras asennusvaihtoehto.