Miten lattiapaneelien ankkurointi suoritetaan?

Ankkuri on metalliseoksen kiinnitin: sinkitty tai ruostumaton teräs, messinki ja vastaavat. Se on asennettu kannatinpohjaan ja pitää rakennuksen rakennetta, esimerkiksi laatan. Ankkureita käytetään esineiden rakentamiseen: yksikerroksiset ja monikerroksiset rakennukset, teollisuusrakennukset, autotallit. Ne lisäävät rakennusten lujuutta, vakautta ja kestävyyttä. Seismisesti aktiivisilla alueilla lattialevyt ankkuroidaan välittömästi välttämättömänä: maanjäristyksen aikana väkevöidyt lattiat epäonnistuvat hitaammin, mikä antaa ihmisille mahdollisuuden paeta.

Suunnittelusta, käyttöpaikasta ja alustasta riippuen 5 ankkurointityyppiä erotetaan toisistaan:

1. Kiila on pultti, jossa on kartiomainen korkki ja välike. Sitä käytetään tiheissä materiaaleissa (kiinteä tiili, betoni). Ankkurointi tapahtuu seinämän reiän sisäpuolella olevan holkin kitkan johdosta. Kiinnitysetuja - alhaiset kustannukset ja nopea asennus, myös päästä päähän. Haittana on sen toistuvan käytön mahdottomuus.

2. Hylsyasennus toimii samalla tavalla kuin kiila. Sitä käytetään korpulentteihin - lujitettu betoni, luonnonkivi. Holkki kulkee pitkin osan pituutta, joka on ruuvattu pultilla tai mutterilla. Ankkurin edut - yksinkertainen asennus (myös päästä päähän). Miinus - suuret liitosreiät.

3. Vetokoukku on holkki, jonka leikkaukset ovat toisessa päässä. Iskun vaikutuksesta ne törmäävät kiilaan, joka on osassa. Ankkuria käytetään vahvoille, joustamattomille alustoille. Yhteys tapahtuu kitkan ja sisäisen pysäytyksen seurauksena. Hyödyt - nopea asennus ja tärinänkestävyys. Miinukset - suuret vaatimukset liitäntäreikien tarkkuudesta.

4. Kemialliset kiinnittimet kiinnittävät rakenteita liimalla, joka pumpataan osakanavaan. Sitä käytetään mihin tahansa materiaaliin. Edut: helppo asennus, vähimmäisvaatimukset reikien tarkkuuden kannalta. Haitta on korkeat kustannukset.

Erillinen näkymä - erikoiskäyttöiset ankkurit. Niistä:

 • Kehys. Käytetään ikkunoiden profiileihin ja ovikehyksiin.
 • Kattoon. Lattiakattoille.
 • Säätiö.
 • Bolt Molly. Materiaaleissa, joiden ontelo on sisällä tai joissa on pieni kantavuus (kipsilevy, ontto tiili, lastulevy).

Lattiapaneelien liittäminen

Standardi-välikappale on teräsbetoninen rakenne, jossa on sisäpuoliset aukot. Ankkurointi tehdään jokaisen katon jälkeen, mukaan lukien kellari ja ullakko. Liitäntälevyt kiinnittyvät toisiinsa ja seiniin. Liitäntätapa riippuu lattiapaneelien pohjasta ja läsnäolevasta saranasta (silmukat). Tiilien materiaalien rakennuksessa (tiili, luonnonkivi, kiinteä betoni) laattojen ankkurointi seiniin tehdään teräksisellä L-muotoisilla kiinnittimillä, joiden taivutuspituus on 30-40 cm ja ne asennetaan 3 metrin kuluttua.

Ankkurointimenettely:

 1. kiinnityksen reunaa taitetaan silmukalla, joka tarttuu katon silmään;
 2. vierekkäiset ankkurit mahdollisimman paljon;
 3. heitä ne toisiinsa ja kiinnityspistoihin;
 4. laastin saumat levyjen ja silmien väliin.

Onttojen materiaalien rakennuksissa (vaahtomuovi- ja kaasuseinät, tehokas tiili, kalkkikivi) lattiapaneelien ankkurointi toistensa välillä suoritetaan samalla tavalla kuin tiheillä pohjalla. Mutta lisäksi, betoni vyö on asetettu pitkin kehä talon. Tämä on rengasmainen ankkuri, joka sijaitsee samassa tasossa lattialevyjen kanssa ja kiinnittää ne seiniin ja toisiinsa. Se koostuu betoniin upotetusta vahvikehydestä.

Ankkurin avulla suoritetaan myös lattialevyjen liittäminen ilman silmäsuojaa. Levyihin kiinnitetään 50x50 tai 100x100 mm teräslevy. Hitsaamalla siihen metallinen tanko. Sen toinen pää asetetaan hihnaan ja siten ankkurointi tehdään. Levyn päällekkäisyys vahvistuu lisäämällä liitoksia sisäseinillä. Jos tarvitaan betonituotteiden vahvistamista, käytä tappeja, telineitä ja koukkuja.

Laite ja kiinnitä päällekkäisyys

Vaikka teräsbetonipaneelit ovat edelleen maassa, ne tarkastetaan ja poistetaan vialliseksi. Jäljellä olevat reiät haudataan: toinen ja puoli tiilet on asennettu lumeen ja täyteen laastilla, joka suojaa levyjä jäätymiseltä. Tarkista sitten tukevien seinien valmiudet. Tiilen yläreuna tulee olla solmittu. Jos paneelit perustuvat lohkojen seinämiin, valmistetaan betoniseinät, jotka tasaisesti jakavat kuorman ja suojaavat rakennetta muodonmuutoksilta.

Levyjen asentaminen aloitetaan laastin kerroksella, jonka paksuus on enintään 2 cm. Paneeli lepää kahdella lyhyellä sivulla. Levyjen ja seinien reunan väliin jää eristysrako. Tason avulla varmista, että levyt ovat samassa tasossa ja niiden korkeusero ei ole yli 20 mm. Sääntöjenvastaisuudet ovat sileitä, eristysmateriaalin kaistaleet. Ankkurointi alkaa, kun kaikki levyt on asetettu.

Paneelit, joissa on asennuslenkit, on yhdistetty toisiinsa ja seinät, joissa on metallitangot. Ankkuroinnin päätyttyä silmät lähestyvät niin, että vettä ei pääse sisälle. Kiinnittimet suljetaan sementillä, joka suojaa niitä ruosteelta. Levyt, joissa ei ole kiinnityslenkkejä, liitetään monoliittiseen betonivyöhykkeeseen rakennuksen ympäryksen ympärillä. Kiinnikkeet ulkoseinillä vahvistetaan lisäksi palkkeilla ja nastoilla.

Oikea ankkurointisuunnitelma ontuja hylsylevyjä varten

Lattialaattojen ankkurointi tehdään rakennusten rakentamisen aikana tiilestä, hiilihapotetusta betonista tai betonista. Tällaiset katot on asennettu lattian, kellarikerroksen yläpuolelle, ullakkojen alle. Ankkurointi suoritetaan lattian asentamisen jälkeen jokaiselle kerrokselle ja ankkuri sijoitetaan enintään kolmen metrin etäisyydelle toisistaan, ja ne vuorostaan ​​toimivat asennuslevyjen välille itsensä ja kunkin seinän välille.

Pohjalevyn ankkuri

Ankkuri on metallikiinnike, joka on valmistettu sinkitystä tai ruostumattomasta teräksestä, messingistä tai muusta metalliseoksesta. Se integroituu pohjaan ja kiinnittää rakennuksen tukielementin, kuten lattialevyn. Tällaisia ​​kiinnittimiä käytetään erilaisten tarkoitusten rakentamisen aikana. Se voi olla yksittäisiä tai monikerroksisia rakennuksia, teollisuusrakennuksia, autotallitiloja jne. Ankkurit parantavat merkittävästi lujuus- ja vakausindikaattoreita sekä laajentavat rakennusten käyttöaikaa. Seismisesti aktiivisille alueille, hiontasuunnitelma ei ole pelkästään tarkoituksenmukainen vaan yksinkertaisesti tarpeellinen, koska suurien amplitudisten jälkikivien aikana vahvistetut linkousliitokset menevät hitaammin, mikä auttaa säästämään enemmän kuin yhden ihmiselämän.

Kiinnittimien tyypit

Rakennetyypistä, käyttöpaikasta ja kantolaitteesta riippuen on olemassa 5 ankkurointityyppiä:

 1. V-pultit, joissa on välikappale ja kartiomainen hattu. Ne asennetaan tiiviisiin rakenteisiin, kuten betoniin tai kiinteään tiiliin. Ankkurointi suoritetaan johtuen holkin kitkasta tukiseinän reikää vasten. Tällaisen elementin eduista voidaan havaita järjestelmän nopeus ja saatavuus, ja haittapuoli on, että sitä ei voida käyttää uudelleen.
 2. Holkki - toimintaperiaatteessaan on samanlainen kuin kiilaelementit. Niitä käytetään myös täyteläisten rakenteiden kytkemiseen keskenään. Niiden edut ilmaistaan ​​yksinkertaisessa asennuksessa, mukaan lukien päästä päähän, ja miinus voidaan pitää liian suurina yhteyden avauksina.
 3. Vetoketjut, neulottu toisessa päässä. Kun mekaaninen törmäys (isku) holkin pinnalle on osa, joka on integroitu itse osaan. Tämä ankkuri soveltuu rakennusmateriaalien, kuten kiven tai betonin, karkeaksi kitkemättömyydelle. Liitos tehdään kitkan ja sisäisen pysäytyksen avulla. On myönteistä, että käytössä on myös toimiva asennus ja mekaanisen rasituksen kestävyys, mutta on vaikeaa, että tässä tapauksessa on suuria vaatimuksia liitoksen aukkojen tarkkuudesta.
 4. Kemiallinen liima rakenne pumppaamalla liima kiinnittimien kanavaan. Ne sopivat yhtä hyvin kaikkiin materiaaleihin. Haluaisin viitata helposti asennuksen etuihin, mutta selkeä haitta on niiden korkea kustannus.
 5. Erikoiskohteiden ankkurit ovat erilliset kiinnittimien ryhmät, jotka puolestaan ​​jaetaan kolmeen alalajiin: runko (ikkunoille ja oviprofiileille), katto (rakenteisiin perustuvat), pohja ja Molly, joka on suunniteltu onteloille tai heikosti kantaville perustuksille.

Kiinnitysprosessi

Lattialämmitys on ankkurointi onttoja teräsbetonipaneeleja, joka toteutetaan jokaisen katon jälkeen ottaen huomioon ullakko ja kellari. Tällöin levyt on yhdistetty toisiinsa ja laakerin seinällä. Kiinnitysjärjestelmä riippuu erityisten asennuslenkkien läsnäolosta tai puuttumisesta ja alusta itse katolla. Jos rakennuksessa on suuritiheyksisiä elementtejä, käytetään L-muotoisia kiinnittimiä, joiden taivutuspituus on 30-40 cm ja ne asennetaan 3 metrin etäisyydelle toisistaan. Viereiset paneelit ovat kiinteitä poikittaisia ​​kiinnikkeitä ja äärimmäisiä lävistäjiä.

Ankkurointimenettely on seuraava:

 1. kiinnittimen reuna taivutetaan silmukan muodossa, johon paneelin silmukka tarttuu;
 2. vierekkäiset ankkurit tulisi vetää yhteen mahdollisimman pitkälle ja hitsata sitten toisiinsa ja asennuslenkkeihin;
 3. Paneelien ja saranoiden väliset saumat suljetaan laastin sekoituksella.
Ankkuri kuvio

Rakenteissa, jotka on rakennettu onton rakennusmateriaaleista, perusrakenteiden kiinnitysmenetelmä toteutetaan samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa, mutta täällä on tarpeen asettaa betonirunko rakennuksen kehäksi. Tämä on niin kutsuttu rengasmainen ankkuri, joka sijaitsee samassa tasossa katon kanssa, ja se pitää myös ne yhdessä toistensa ja seinien välissä. Tämä kiinnitin koostuu betoniin upotetusta vahvistetusta kehyksestä.

Ankkurin avulla myös kantopaneelit ovat sidottuja, joita ei ole varustettu silmukkasilla, ja sitten levyihin kiinnitetään neliömetrinen teräslevy (50x50mm tai 100x100mm) ja siihen hitsataan metallipintaa. Toinen pää asetetaan vyöhön. Ylimaalausta vahvistetaan lisäämällä sisäseinään sidekudos. Jos vaaditaan betonituotteiden ankkuroinnin vahvistamista, käytetään metallisia tappia, lujitangot ja mutterit.

Laitteen ja kiinnityslevyjen kaavio

Jokainen paneeli on skannattu virheiden varalta, kunnes asennus on poistettu. Korkealaatuisissa paneeleissa reiät on suljettu, jolloin tiilestä sijoitetaan lumenia ja se kaadetaan betonilla, jolloin levy suljetaan jäätymiseltä. Seuraavaksi valvo laakerirakenteiden valmistusta. Tiilitalossa tiilimuodon yläreuna tulee olla sidottu. Linjarakennuksissa, jotka on tarkoitettu hihnakäyttöön, on välttämätöntä saada aikaan betoniteräsvyö, joka jakaa kuorman tasaisesti ja estää rakennuksen muodonmuutoksen.

Levyjen asentamisen aloitus tapahtuu betonilevyllä, jonka paksuus on enintään 2 cm. Levy asetetaan kahdelle lyhyelle puolelle. Seinän ja laatten välissä on eristysmateriaalin tekninen kuilu. Varmista, että päällekkäisyys on samassa tasossa, kun ero on enintään 20 mm, käytä tasoa. Kaikki epäsäännöllisyydet on kohdistettu asettamalla eristys. Hylkemisprosessi suoritetaan kaikkien levyjen asentamisen jälkeen.

Saranat, jotka on varustettu saranoilla, pidetään yhdessä metallisten sauvien kanssa, ja sen jälkeen, kun ne on kiinnitetty, korvakkeet kaadetaan laastilla veden välisen veden välttämiseksi, jolloin metalliset elementit ruostuvat.

Esimerkkiprojekti ankkuroinnilla

Jos silmukoita ei ole, hiontasuunnitelma suoritetaan käyttämällä täysvarren betonihihnaa koko talon ympärillä. Ulkoseinien kiinnittimet on lisäksi vahvistettu metallisilla tapilla.

Kaikki ankkurointi lattialaatat

Ankkuri on kiinnitysmetalliliitäntä, joka on asetettu tiiliin, betoniin tai muuraukseen.

Lattialaattojen ankkurointia käytetään tiilen, betoniteräksen, hiilihapotettujen betonirakennusten ja vaahtolohkojen rakentamisessa. Kellarit, lattiat ja ullakkot ovat päällekkäin laatat, muodostaen lattian yläpuolella.

Levyjen ankkurointi tapahtuu jokaisen kerroksen, kellarin tai ullakon päällekkäisyyden jälkeen. Se edustaa pinottavien laattojen kiinnittämistä ulkoisiin seiniin ja toisiinsa. Ankkurointilaite asennetaan usein enintään 3 metrin etäisyydelle toisistaan.

Kiinnityslevyt rakennuksen ulkoseinien ja muiden lattialevyjen välillä suoritetaan sopivimpana halkaisijana olevien kiinnikkeiden, tanko- ja metallilevyjen muodossa.

Järjestelmän kiinnitys ja kiinnitys jokaisen rungon lattialaattoihin.

Ensin sinun on rakennettava laatikko rakennuksesta, laita se lautaselle ja jatka sitten ankkurointiin. Lattiapinnoille vaaditut materiaalit ja työkalut: ankkurit, jotka vastaavat rakennuslattialevyjen muotoja ja kokoja, työkaluja laattojen reikien luomiseen, reiän sulkemisratkaisu sekä lisälaitteet ja työkalut, jotka auttavat ankkurointilaitteen taivuttamiseen tai muotoiluun.

Rakennusmateriaali on suora perusta tarttuvuudelle. Ominaisuudet, laatu ja tyyppi ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat kiinnitysjärjestelmän valintaan rakennuksen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Lattialaattojen tartuntavoimakkuus määräytyy useiden tekijöiden perusteella:

 1. Perusominaisuudet, perusmateriaali, joka on vahvistettava.
 2. Laitteen koon ja tyypin oikeellisuus (tikat, ruuvit, ankkurit jne.), Ottaen huomioon kuorman ominaisuudet ja koko.
 3. Aksiaalisten ja reunojen etäisyyden, syvyyden, valmiiksi valmistettujen reikien jne.
 4. Kiinnityslaitteen lujuus (tikat, ankkurit, ruuvit jne.)

Rakennuslaatikoiden vaiheet

Lattialevyt: 1 - levy, 2 - laatikko laastilla, 3 - lapio.

Ennen siirtymistä päällekkäisten levyjen vaiheeseen, tarkista työpinta täydellisen vaakasuoran asennon varalta. Tässä prosessissa seinän muurausreuna on kohdistettu. Koska ontot katot, jotka käyttävät huomattavaa aluetta, reagoivat jopa päällekkäisen pohjan merkityksettömiin epäsäännöllisyyksiin. Tällöin levyt voivat heilua. Siten, kun havaitaan epäsäännöllisyyksiä, lisätään eristysmateriaalien liuskoja.

Vain oikein suoritettujen toimenpiteiden jälkeen levyt laitetaan tasoitettuihin tukiin, joissa on jo käytetty sementtilaastia. Yhden jäykän ja vaakasuuntaisen ihanteellisen päällekkäisyyden aikaansaamiseksi levyt kiinnitetään yhdessä rakennuksen ulkoseinien kanssa teräskiinnikkeillä. Terä on puolestaan ​​kiinnitetty asennuskierteisiin. Päällekkäisten levyjen tuloksena olevat päät on liitetty seinään käyttämällä L-muotoisia ankkureita. Tämän jälkeen ankkurit suljetaan ja käsitellään sementin liuoksella, joka suojaa niitä korroosiolta.

Jos päällekkäinen laatta lepää rakennuksen sisäseinillä, käytetään komposiittia, jotka saadaan hitsaamalla. Eri aukot, jotka muodostuivat päällekkäisten laattojen väliin, asettuivat tiilen, täsmälleen samat kuin pää-muurien seinissä.

Onttojen ydinlaattojen elementit

Ankkurin asettelu onttojen ydinlaattojen osalta.

Olemassa olevat ontotilojen tyypit on jaettu kahteen luokkaan: galvanoitu ja ruostumaton teräs.

Galvanoituja ja ruostumattomia kiinnikkeitä käytetään betonilevyissä, joissa on esijännitys, luonnonkivi, jossa on tiheä rakenne ja erilaiset luokitukset.

Holkki ankkuri sisäpuolella olevasta langasta on tarkoitettu käytettäviksi kuormitettuina betonilaattoissa.

Hihnapyörän kiristämisprosessissa kartio siirretään holkin keskelle, laajentamalla rakennusmateriaalia ja painamalla reiän seiniä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ankkureita käytetään ulkopuolisissa töissä kosteassa ympäristössä.

Edut sovelluksessa

Sitä voidaan käyttää korpulentaalisissa ja ontolentokoneissa kattoon asennetuissa kattolevyissä.

Voidaan käyttää kaikkien pulttien tai mittarikaapeleiden kanssa.

Ankkureita voidaan asentaa onttojen tilojen ulkopuolelle 5 cm: n etäisyydellä vahvikkeesta jännitteellä.

Laitteiden asennus ei vaadi erityisiä työkaluja ja taitoja.

Erityiset ohjeet ja varoitukset sovelluksessa

Asennusohjelma ankkuroi tuotemerkin FHY.

FHY-tuotemerkin ankkureiden asennus tehdään vain tiivistetyistä betonista valmistetuissa ontiloissa. Tällaisten laattojen ontotilan leveys ei saisi ylittää välikeosan leveyttä yli 4 kertaa. Lattialaattojen ankkurointiin voidaan käyttää ei-raskaiden kattopäällysteiden, myös riippuvien kattojen, moninkertaiseen kiinnitykseen vakiintuneiden määräysten mukaisesti. Ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta lattialaatoihin ruuvatun ankkurin avulla kantokyvyn arvo pienenee. Mutta asennettaessa ei ole raskaita kattoja ja vääriä kattoja vetovoiman arvon vähenemistä pidetään valinnaisena.

Sallitut kuormat reunamatkoille voidaan laskea lineaarisella interpoloinnilla.

Kevyille laudoille käytetään vain kierteitettyjä tangkoja, jotka on merkitty sisäänpääsyn edellytysten mukaisesti.

Jos kyseessä on kuusikulmaisten pulttien käyttö, määritettyjen standardien mukaisesti tangon pituuden on oltava tarkoituksenmukainen.

Ankkurointiparit ovat sallittuja kuormia. Parista ladatun sallitun kuorman 1 ei pitäisi olla suurempi kuin erikseen ladattaville ankkureille. Parit, joiden pienin sallittu etäisyys mahdollistavat kuormat lineaarisella interpoloinnilla. Kun ne ovat alttiina parien vetolujuukselle, on sallittua käyttää peruskuormaa kullekin yksittäiselle ankkurille.

Tyypit ja materiaalien luokittelu

Ankkurit on jaettu kahteen tyyppiin: pohja ja pultti molly.

Pohjapulttien tyypit ja rakenne.

Pohjapultit ovat kiinnittimen tuotteita, jotka näyttävät tangolta, jonka toisella puolella on lanka ja jolla on erityinen työkalu pultin pitämiseksi säätimen keskelle. Se on suunniteltu pitämään perusrakenteet. Säätöpulttia käytetään kaikentyyppisissä rakennuksissa: standardirakenteista padojen tai ydinvoimaloiden rakentamiseen. Pohjapultit kykenevät tarjoamaan luotettavuutta pohjan kiinnittämisessä. Ne ovat kestäviä, ei hauraita ja joustamattomia.

Jokaisen tapin päässä on tuotantomerkintä, joka ilmaisee langan nimellishalkaisijan sekä napojen pituuden senttimetreinä. Joillekin napeille, kuten M12: lle, merkintä kohdistuu pakkaukseen kiinnitetyn tunnisteen päälle. Niitit, jotka on suunniteltu käytettäväksi pulttien kanssa talviilman lämpötilassa -40 ° C: n lämpötilassa, on merkintä CL merkinnällä.

Molly-pulttia, muutoin ruuvi tai metallinen ankkuri, käytetään kiinnittymiseen alustoille, joilla on sisäiset aukot ja jotka eroavat merkittävästi alhaisesta kantavuudestaan. Tällaisia ​​rakennusmateriaaleja ovat kipsilevy (kuiva kipsi), ontotit, kipsilevyt, kuitulevyt, häikäisyä tyhjästä ja muusta rakennusmateriaalista.

Mollyn ruuvit on varustettu erityisesti suunnitellulla ristikolla, joka ruuvin kiristämällä on avoin muoto ja sulkeutuu prosessin päätyttyä ja kiinnittyy tiukasti kiinnitysmateriaaliin (pohjaan) sen sisäpuolelle. Kotelon ulkosivulla on kestävä hame, jossa on yksi tai useampi piikki, jotka piilevät, kun ne kiristetään materiaaliin (pohjaan), estäen kauluksen kääntämisen. Voit ostaa kaulan erikseen pultista.

Laitetekniikka

Ankkuri pidetään rakennusmateriaalin pohjassa kolmella tavalla. Se on painopiste, joka kiinnittyy monoliitti (monoliitti tai liimaus) ja kitka.

Scheme-teknologian ankkurilaite.

 1. Pidä kiinni kitkan periaatteella. Ankkurin kuormitus siirretään materiaalipohjalle hankaamalla ankkuri itse materiaalia vasten. Kitka edellyttää jarrutusvoiman läsnäoloa, joka voidaan saada levittämällä muovinen tappi tai metalliristikko.
 2. Kun painotus asetetaan, kuormitusta kompensoivat lattialevyjen vastuksen sisäiset voimat murtumiseen tai murtumiseen ja tapahtuvat pääsääntöisesti laitteen syvyydessä. Tällaisen työn periaate pätee perustuspultteihin, metalli-ankkureihin jne.
 3. Kun monoliitti asentaa, ankkurissa havaitut kuormat kompensoivat sisäisen tangentiaalisen rasituksen monoliittisen materiaalin ja laitteen kosketusalueen sisällä. Tätä käyttöperiaatetta sovelletaan liima-ankkureihin, luvattomiin osiin, joissa ei ole itsepintaisia ​​pohjia tai hylkeitä jne.

Rakentamisessa ne käyttävät usein yhdistettyjä periaatteita pitääkseen ankkurin materiaalin pohjaan.

Tuho-kiinnikkeet

Kiinnittimien vahingoittuminen ja tuhoaminen tapahtuu sen heikoimmassa kohdassa. Kiinnittimien tuhoaminen on monenlaista:

Kiinnityspultti. Kun näin tapahtuu, osittainen tai täydellinen poistuminen liitteenä olevasta materiaalista, usein materiaalin pohja säilyy ennallaan.

Pultin leikkaus - kiinnitysmateriaalin täydellinen hävittäminen johtuen voiman sallitusta kuormituksesta ja liikkuvuudesta.

Pultin murtuman tai muovisen taivutuksen tapauksessa kiinnitin on kokonaan tai osittain tuhoutunut ylittäessään sallitut voimat etäasennuksen aikana.

Kiinnitysmateriaalin pohjan irrottaminen kiinnikkeillä - ankkurin viimeinen tuhoutuminen johtuen perusmateriaalin rakenteellisesta vaurioitumisesta merkittävien kuormitusten vaikutuksesta, jotka ylittävät liitetyn materiaalin ominaisuudet.

Materiaalin korroosio. Tällöin kiinnittimellä on täydellinen tai osittainen vaurio, joka liittyy suoraan ankkurin tai sen yksittäisten osien syöpymiseen.

Ennen rakenteen ja rakennusmateriaalien ankkurin käyttämistä on otettava huomioon kaikki kiinnittimen tekniset ominaisuudet ja kyvyt, suurimmat kuormitukset, lujuus ja tyyppi (tai muut materiaalit, joita on vahvistettava), mutta myös unohtamatta mitat.

Ankkurointi lattialevyt, joita käytetään rakennusten rakentamiseen mihin tahansa tarkoitukseen. Levyjen ankkurointia käytetään aina, kun on päällekkäisyyttä: autotallit, yhden kerroksen rakennukset, yksityiset talot, tehtaat, tehtaat, yritykset, suuret ja matalat rakennukset jne. Ankkuri toimii pitämään rakennuksen tätä rakennetta parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisimman pitkään estääkseen löystymisen.

Tyypit ovat erilaisia, samoin kuin kiinnitysrajan alustat.

Lattialaattojen ankkurointi on välttämätöntä tällaisen rakenteen ja perustan rakentamiseksi.

Lattialaattojen liittäminen. Lattialaattojen asennus tee se itse.

Ankkuri on metallikiinnike, joka on suunniteltu liittämään rakennusten rakenteita ruuvaamalla tai upottamalla se tiiliin, betoniin tai muuraukseen. Sitä käytetään minkä tahansa esineiden rakentamiseen: kylpyjä, autotallia, monikerroksisia ja yksityisiä taloja, tehtaita ja muita asioita. Lattialaattojen ankkurointi suoritetaan tiili-, betoni-, vaahtomuovi- ja kaasubetonirakenteissa. Sen avulla voit tehdä niistä luotettavampia ja estää ennenaikaisen tuhoutumisen.

Säätöpultti on tukeva sauvan muotoinen kiinnike kierteellä. Suunniteltu perinteisiin rakennuksiin, padojen rakentamiseen, ydinvoimaloihin.

Käämityspultti - ruuvi alustoille, joiden kantavuus on heikko.

Kiinnitys pidetään suunnittelussa kolmella tavalla:

1. Kitkan avulla, joka syntyy työntövoiman läsnäolosta metallikupin tai muovisen tangon muodossa.
2. Pysäytyksen avulla. Eri tasoilta taittuneella ankkurilla on kompensointikuormia. Tämä on peruspulttien periaate.
3. Liimaamalla. Monoliittimeen upotettu sauva pysyy helposti rakenteessa, jolloin lattiapaneeleiden ankkurointi toisiinsa suoritetaan.

Rakentamisessa käytetään useimmin kaikkien edellä mainittujen vaihtoehtojen yhdistelmää.

Seinien kiinnittäminen levyillä ja toistensa kanssa suoritetaan tangoilla, kiinnikkeillä ja erikoismetallilevyillä. Ankkurit on valmistettu ruostumattomasta tai sinkitystä teräksestä. Asenna ensin laatikko lattiapinnoille ja jatka sitten vahvistamista. Ulkotyötä varten ja kosteissa tiloissa käytetään ruostumatonta terästä.

Kattoon kuuluvien kerrosten, mukaan lukien kellari ja ullakko, ankkurointi olisi tehtävä siten, että rakennus voi kestää kauemmin.

Vahvistettujen betonilaattojen ankkuroinnin vahvistaminen vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin seinämissä voit lisätä niiden kantavuutta.

Kun kyseessä on romahtaminen rakennuksen räjähdyksen, maanjäristys pois matkustajia on enemmän mahdollisuuksia selviytyä, sillä lattia ei pysty nopeasti kasataan toistensa.

Kiinnitysseinät laattoihin

Rakennuselementtien tarttumiseen tarvitaan:

- sopivan kokoinen ankkuri;
- laitteet porojen reikien poraamiseksi;
- työkalut teräselementtien taivuttamiseen halutun muotoilun antamiseksi;
sementtilaasti.

Jokaisella materiaalilla on omat ominaisuutensa ja siksi kiinnikkeiden kiinnitys suoritetaan eri tavoin. Niinpä seinien ankkurointi tiilitalleisiin laattoihin tehdään teräksen L-muotoisten elementtien avulla 3 metrin etäisyydellä toisistaan. Tämän jälkeen metalli suljetaan huolellisesti 40 mm leveällä liuoksella korroosion estämiseksi.

Kommunikaatioaukkojen laitteelle sallitaan levyjen kiinnitys viereisiin paneeleihin. Tässä tapauksessa käytetään luokan A - P kaarevia tankoja, joiden läpimitta on vähintään 12 mm. Komposiittiset ankkurit edellyttävät hitsausta.

Onton laattojen kiinnittämiseksi vaahtobetonin tai silikaattien tiililohkoihin käytetään hiiliteräksen MKT-ankkuria, jossa on sisäkierre, joka on ruuvattu perusmateriaaliin. Solmujen jäykkyys saadaan kitkan avulla. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 6 m. Vahvuuden varmistamiseksi huokoisilla materiaaleilla on toivottavaa käyttää ankkurihihnaa.

 • Kaikkien levyjen on oltava samassa tasossa, tarkastus suoritetaan tasolla. Pinnan ero ei saa olla yli 20 mm.
 • Lohkojen asettaminen on välttämätöntä, jotta ulkoreunaan on riittävästi tilaa eristämiseen.
 • Vain kun kaikki levyt on asetettu, ne ovat ankkuroituja.
 • Paneelien yhteenliittäminen niiden välillä suoritetaan joko hihnavyöllä tai sitomalla tai hitsaamalla niiden poissulkevuus.
 • Sateen tai lumen aikana työ on keskeytettävä.
 • Poraa reikiä levyissä varmista, että venttiili ei ole vaurioitunut.
 • Vikaa, jota ei voi korjata, ei voi käyttää, on parempi vaihtaa se.
 • Lattialevyt ilman silmiä (ilman reikien käyttöä) voidaan sallia panssaroidun vyön luomisen yhteydessä.

Ankkuriin kiinnitettäessä on otettava huomioon rakenteen kantavuus, toisin sanoen sen mahdollisuus, että kiinnitin kuormaa; On syytä kiinnittää huomiota materiaalien teknisiin ominaisuuksiin, betonin lujuuteen, muutoin kiinnittimien ennenaikainen kuluminen tai muodonmuutos on mahdollista.

Päällekkäisyys yhdessä pohjan, seinien ja katon kanssa on yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista osista. Tämän opinnäytetyön perusteella voimme varmasti sanoa, että koko rakenteen luotettavuus riippuu suurelta osin siitä, kuinka hyvin työtä sen suunnittelussa suoritettiin. Yksi yleisimmistä tavoista suorittaa lattiat on käyttää lattialevyä tähän.

Lattialevyt - määritelmä ja soveltamisala

päällekkäisyys Se on tukeva rakennusrakenne, jonka tehtävänä on erottaa rakennuksen vierekkäiset kerrokset sekä erottaa kellari ja katto vierekkäisistä kerroksista.

Rakennuksen rakentaminen merkitsee tarvetta ottaa päällekkäisiä kuormia ja siirtää ne rakennuksen muihin laakerielementteihin (seinät, pultit, pylväät, palkit jne.).

Materiaaleille ja teoksille käytetyistä elementeistä päällekkäisyyteen asetetaan vakavia vaatimuksia:

 • korkea lujuus ja jäykkyys. Tarvittavat kestääkseen oman painonsa ja lattiansa kuormituksen;
 • äänieristys. Mitä suurempi määrä, sitä paremmin. Äänieristys on erityisen tärkeää asuinrakennusten rakentamisen aikana;
 • lämmöneristys. Tämä indikaattori on tärkein, kun tehdään eri lämpötilaolosuhteissa olevien huoneiden päällekkäisyys (kellari ja lattia, lattia ja ullakko jne.);
 • paloturvallisuus. Tärkeä indikaattori, joka otetaan huomioon kaikentyyppisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa.

Kaikki edellä mainitut vaatimukset ovat riittävän yhdenmukaisia teräsbetonilattialevyt.

Tämä selittää niiden laajamittaisen käytön rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen ei ole rakennustöitä, joissa eri tyyppisiä teräsbetonilaattoja ei voitu käyttää. Ilman niiden soveltamista on mahdotonta kuvitella sekä vakavaa asuntorakentamista että suuria teollisuuslaitoksia. Yksityiskohtaisempia selityksiä kyseisten tuotteiden suosion syistä on tutkittava eri lajikkeiden ominaisuuksia.

Tyypit ja merkinnät

Kaikki lattialaatat tuotantomenetelmällä ja valmistuspaikalla voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • monoliitti;
 • esivalmistettua teräsbetonia.

yhtenäinen

Valmistettu suoraan rakennustyömaalla monoliittisen tekniikan avulla:

 • muottiyksikkö;
 • vahvistuskehyksen asennus;
 • kaatamalla betonia.

Useimmiten monoliittisia lattialaatoja käytetään tapauksissa, joissa hanke tarjoaa monoliittisesta betonista rakennetun kehyksen. Mutta jopa kehyksen esivalmistetussa versiossa käytännössä jokainen hanke sisältää alueita, joilla on monoliittiset lattialaatat.

Monoliittisen vaihtoehdon edut:

 • materiaalien kulutuksen säästöt;
 • levyjen välisten saumojen puuttuminen ja sen seurauksena luotettavampi ja hermeettisempi lattiarakenne;
 • mahdollisuus työskennellä kunnolla ja saada aikaan pitkän käyttöiän omaava rakenne.

Monoliittisten lattialaattojen haitat:

 • kyvyttömyys suorittaa työtä kylmässä kaudella tai kustannusten huomattava lisääntyminen;
 • työn suuremman monimutkaisuuden ja tarve asettaa suunnittelun vahvuus, mikä johtaa rakentamisen huomattavaan lisääntymiseen;
 • vakavia vaatimuksia työn laadulle ja materiaaleille, joita rakennustyömaalla on vaikeampaa suorittaa.

Esivalmistetut betonilaatat

Useimmiten lattialaattojen alla ymmärretään juuri esivalmistetut betonirakenteet, jotka tehdään betonituotteiden ja betonitehtaan tehtailla, jotka sitten toimitetaan esineeseen ja asennetaan.

Itse asiassa tämän suunnittelun ainoa epäkohta on materiaalien vähäinen jäte ja hieman kattavampi verrattuna katon rakentamiseen verrattuna monoliittiin. Mutta tämäkin miinus voidaan suurelta osin tasoittaa käyttämällä sopivinta esivalmistettua betonilevytyyppiä, josta merkittävä määrä syntyy. Ja tämän vaihtoehdon käyttämisen edut ovat ilmeiset:

 • taattu tuotteen laatu, joka on paljon helpompi tarjota tehtaalla;
 • nopeus ja helppo asennus;
 • kyky suorittaa työtä koko vuoden ajan.

Laaja valikoima esivalmistettuja teräsbetonilaatuja. Ne voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään:

 • ontto. Yleisimmät ja yleisimmin käytetyt mallit. Voidaan käyttää lähes kaikkialla, useimmiten - lattiat. Levyjen sisältämien aukkojen sallii paremman lämmön ja äänieristyksen. Ne puolestaan ​​jakautuvat useisiin alaryhmiin, joista lisää merkintäosastosta;
 • uurrettu. Useimmin käytetään katon rakentamiseen teollisuusrakennuksissa (varastot, varastot, autotallit, kaupat), myös lämmittämättömät. Omistavat lisääntynyt kantokyky ja kestävyys.

Kuten jo todettiin, yleisin tavallinen ontto ydinlaatta. Niitä on monenlaisia. Jotta voitaisiin ymmärtää tarkalleen, mitä tarvitaan, on kehitetty erityinen merkintä.

merkki

GOST 9561-91 kuvaa selkeästi vaatimuksia onttojen ydinlaattojen ja niiden nykyisten tyyppien tuotannolle. 1.2.1 jakso. luetellaan ne kaikki.

Edellä mainitun luokituksen perusteella on mahdollista ymmärtää, mitä jokainen kirjain ja numero tuotenimellä tarkoittaa. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon seuraavan esimerkin.

Kuorman laskeminen levylle

Levyn merkintä sisältää välttämättä suunnittelun kuormituksen indikaattorin, jolle se on tarkoitettu.

Vakavien rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana suunnitteluvaiheessa kaikki laskelmat tehdään sen varmistamiseksi, että käytetyt materiaalit ja rakenteet ovat vaadittujen kuormaparametrien mukaisia. Yksityisissä asuntorakentamisessa toteutetaan kuitenkin usein ilman hanketta. Tällaista lähestymistapaa ei tietenkään voida suositella pätevänä ja loogisena. Se on kuitenkin melko yleistä. Mutta tässäkin tapauksessa rakennuksen päälaakerielementtien, lattiat mukaan lukien, kuormien laskemiseksi on suositeltavaa kutsua pätevä asiantuntija. Muussa tapauksessa tällainen epäammattimaista lähestymistapaa voi johtaa työhön ja rahastoihin, jotka ovat hukkaan ja valtavat työvoimakustannukset.

Muotoiluominaisuudet

On välttämätöntä suorittaa lattialaattojen asennus tiukasti projektiasiakirjojen piirustusten ja kaavioiden mukaisesti. Tällaisen puuttuessa on tarpeen tehdä itsenäisesti levyjen muoto. Näin vältetään materiaalien ylitarjonta sekä suunnitellaan tarvittava määrä niitä ja alueita, joissa monoliittiset lattialaatat on suoritettava. Lisäksi on tärkeää tarjota paikkoja viestinnän mahdolliselle siirtymiselle.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä joihinkin työvaiheisiin.

ankkurointi

ankkuri - se on kiinnittimien elementti, yleensä metallia, joka on kiinnitetty kannatinpohjaan ja jolla on jonkinlainen rakennusrakenne. Viitaten päällekkäisyyksistä, ankkurointi nimeltään kiinnittämällä laatat itsensä ja pystytettävän rakennuksen seinien väliin.

Ankkurointi suoritetaan jokaisen kerroksen laatojen asettamisen jälkeen. Ankkureissa käytetään yleisesti metallilevyjä, tangkoja tai kahleita. Ne on kiinnitettävä kiinnityslenkkeihin. Viereisten ankkuroiden etäisyys on yleensä 3 metriä.

Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • ankkurin koukut ovat silmukan muodossa, joka peittää levyn silmän;
 • vierekkäiset ankkurit (jos mahdollista);
 • ankkureiden hitsaaminen toisiinsa ja levyjen asennuslenkit suoritetaan;
 • Tiivistäminen levyjen ja holkkien ympärillä on suoritettu.

Levyjen asennuskierrosten puuttuessa niihin kiinnitetään 5 * 5 tai 10 * 10 cm metallilevyjä, joita käytetään edelleen asennuskierteinä.

Muurausverkko

Armopoyas on lisärakenneosa, joka on suunniteltu lisäämään seinien lujuutta ja kantavuutta.

Tämä on erityisen tärkeää siinä tapauksessa, että seinät tai perustukset kattoon on valmistettu esivalmistetusta kaasufaasta ja muista kevyistä lohkoista. Niiden ominaisuudet eivät salli kuormaa, jolla on huomattava määrä lattialaatoja.

Työskentely työllä armopoyaksen laitteella ei edusta erityistä monimutkaisuutta. Prosessissa rakennetaan rakennettua rakennusta ympäröivä teräsbetonikerros. Tämän seurauksena päällekkäiskuorma jakautuu tasaisesti koko rakenteeseen, mikä estää seinämien halkeamat tai vääristymät.

Sauman tiivistys

Saumojen tiivistäminen nykyisissä olosuhteissa ei ole erityisen vaikeaa. Yleensä käytetään yhtä seuraavista vaihtoehdoista:

 • lattiakattojen asennus. Tällöin saumojen tiivistämistä ei todellisuudessa toteuteta. Tämä vaihtoehto on mahdollista vain huoneissa, joissa lattian korkeus sallii;
 • saumojen tiivistäminen modernin materiaalin avulla.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 • hitsausvalmiste. Se poistaa roskat, löyhästi liitetyt hiukkaset ja täyttää sitten aukot hinaamalla tai vastaavilla materiaaleilla. Lopuksi hinaus tiivistetään;
 • sauman täyttö. Se tehdään kipsi-kalkkilaastilla, joka huuhtelee lattialevyjen kanssa. Käytetyllä liuoksella tulisi olla koostumus hapan kermasta;
 • viimeistele sauma. Houkuttelevan ulkonäön tekemiseksi ruostetta tehdään usein.

Videossa näytetään joitain edellä kuvatun työn osa-alueita:

Teräsbetonilaattojen laattojen rakentaminen on yksi kaikkein tavallisimmista rakennelmista mille tahansa rakennustyypille alkaen kotelosta ja päätyy suuriin teollisiin rakenteisiin. Tämä johtuu sen yksinkertaisuudesta, luotettavuudesta ja pitkästä käyttöiästä, jotka taataan työn asianmukaisella suorituksella.

Nollapistelun lopullinen toiminta on lattialaattojen asentaminen säätöön, mikä on mahdotonta toteuttaa ilman nostolaitteita. Suurin osa rakennustöistä on kehitetty TTK-karttoja, jotka mahdollistavat vammojen sulkemisen ja tarvittavan laadun.

PC: n ulkoasu on suunniteltu siten, että siinä otetaan huomioon alan teknologiset aukot, alueen tehtaiden vahvistuvat betonituotteet, rakennuksen kokoonpano ja tuuletuskanavien läsnäolo sisäisissä laakerin seinissä. Erikseen ilmoitetut monoliittiset alueet, jotka on täytettävä paikalleen. Lattialevyt toimitetaan puoliperävaunuille, joiden pituus on vain 3,2 metriä. Jos käytetään ei-vakioita, joiden pituus on suurempi, ne siirretään paneelien kuljettajille.

Esivalmistettujen kerrosten levittämistä koskevat perussäännöt ovat:

 • Levyjä voidaan sijoittaa vain perustuksiin, jotka on kohdistettu vaakasuoraan tasoon;
 • joiden korkeusero on korkeintaan 5 cm, sallitun sovituksen ollessa kytkimen kanssa, suuria arvoja varten, vain muuraukseen tai panssaroidun hihnan, joka kaadetaan muottiin;
 • 6 cm: stä teräsbetoniin, 12,5 cm: stä tiilimuuriin;
 • Liuoksen pastellipaksuus on 15-20 mm ja pakollinen pituussuuntainen vahvike, jossa pyöreä tanko on 10-12 mm (A240-vahvistus);
 • PC-tuotteiden säätö olisi tehtävä särmäyksillä ensimmäisten 10 minuutin aikana, aina kireillä hihnoilla;
 • betonipistokkeet on asennettava levyyn ennen asennusta tai sen jälkeen, riippuen tuotteen saatavuudesta tuotteen päihin;
 • Paneelien ankkurointi niiden välillä on pakollista, ja seinät ovat riippuvaisia ​​projektista.

Varoitus! Kiillotetaan PC-laatat murskattujen tiilien tai murskattujen kiviä kohden / maanalaisen katon alapinnan kohdistamiseksi. Hiekka tai laasti seulotaan ennen työn aloittamista epäonnistumatta.

Pinnan esikäsittely

Ennen levyn asettamista tukipintaan pohja puhdistetaan laastista, betonista ja liasta. Ensimmäisten w / w-tuotteiden asentamiseen työntekijät tarvitsevat tikkaita, telineitä, tikkaita tai telineitä kellarissa. Jos MZLF-pohjaan tehdään esivalmistettu laatta, nämä laitteet eivät yleensä ole välttämättömiä.

Ennen asennusta tarkistetaan pohjan yläpinnan vedenpitävyys. Kalvon, rullakerroksen tulisi olla jatkuvaa, se on jatkoa ulkoseinien sisäisten seinien pystysuoralle vedenkestävyydelle.

Samassa vaiheessa laattoja tehdään kutakin lattialevyä kohden 2-6 kuilua, sen leveydestä riippuen. Tai seosta tilataan laastin yksiköltä taatun tuotemerkin vahvuudesta. Solusta liuoksesta sopii yhteen / useampaan paneeliin riippuen seuraavista tekijöistä:

 • ilman lämpötila - kylmässä sementti-hiekkaseoksessa voi jäädyttää lämpöä kuivumaan ominaisuuksien menetyksellä;
 • kokemus työntekijöistä - ammattilaiset yleensä laittaa sängyn 3 - 4 w / w tuotteita, ottaen huomioon monoliitti alueilla.

Varoitus! PC: n työpinta on levyn alareuna, joten alhaalta vaaditaan erikoislääkäri, joka ohjaa vaakasuoraa kahtia ja pitää viereisten paneelien tasaisuuden.

PC-paneelin asennus

Lattialaattojen asettaminen alkaa nosturin lähimmältä kulmalta tai seinältä ilmanvaihtokanavalla. Joka tapauksessa kaksi asentajaa riittää hilailemaan. Työt tehdään tavallisesti koneesta, joka toimitti PC-tuotteen sivustolle vähentämään purkamisaikaa. Suunnittelun tuen varmistamiseksi mittausetäisyyksien pituus mitataan nauhamittauksella.

TTK: n karttoissa kerrotaan, miten laattoja laatoitettaisiin oikein säätiöllä mahdollisimman vähän aikaa:

 • kiinnityslenkkien hihnat - hihnapyörät tai erityiset nostolaitteet;
 • tuotteen luovutus asennuspaikalle - työntekijät ovat turvallisella etäisyydellä, paneeli asennetaan suunnitteluasentoon koukkujen painolla;
 • asennus - tasoituslevyn tasoituksen jälkeen siihen upotetaan pitkittäinen vahvike tukipinnan keskellä (3 cm teräsraudan reunasta, 6 cm asennusta varten), lattialevy on kohdistettu molemmille puolille ja varovasti alas paikoilleen. Hihnat ovat taipuneet.

Tarvittaessa raudoitettua betonituotetta säädetään särmälarjoilla ensimmäisten 10 minuutin aikana seinämän akselin suhteen. Sitten linjat ovat rentoja kokonaan, alempi työntekijä ohjaa vaakasuoraa kahtia.

Varoitus! Tasoitusratkaisu tehdään, kun levy nostetaan kaikille kiinnityspaneeleille eikä yhdelle puolelle. Jos nostat tietokonetta kahdelle silmukalle, on mahdollista spontaania liikkeitä puristamalla liuos ulos toisesta reunasta.

Ensimmäistä laatua asennettaessa säätä ei voida käyttää työntekijöiden kävelemään nauhan leveydestä riippumatta. On tarpeen käyttää telineitä, tikkaita, metsiä. Sitten esivalmiste asennetaan layout-järjestelmän mukaisesti, levyt asetetaan lähelle toisiaan pitkiä sivuja. Betoniset (vähemmän vaahtopolystyreeni) pistokkeet sijoitetaan yleensä päiden aukkoihin koko esikäsitellyn kellariosan asennuksen jälkeen.

Levyn kiinnitys

Liitoskohdan päällekkäisyyksiä koskevat säännöt mahdollistavat laattojen ankkuroinnin seuraavien järjestelmien mukaisesti:

 • äärimmäiset levyt - diagonaaliset vanteet 3 - 5 mm: n langalla;
 • vierekkäiset paneelit - U-muotoiset pehmeät A240-vahvikkeet, joiden halkaisija on 10 mm;
 • levy / seinä - L-muotoinen ankkuri, jonka mutka on 30 - 40 cm;
 • pitkittäiset liitokset - levyjen välissä, tuettu sisäpuolella olevaan laakerin seinään, sileä vahvike 10 mm.

Siten yhdistetty vaakapäällystetty levy saa lisäsuuntaisen jäykkyyden, yhteyden tiilen seinämien, betonilohkojen kanssa.

Huomio: PC-levyjen vakiotuki on 6 - 12,5 cm. Seismisen toiminnan vuoksi ankkurit varmistavat ihmisten evakuoinnin rakennuksesta, eikä yksittäisten levyjen romahdusta.

Tietokoneen normaaliin liitäntään, jossa on sisäiset laakerin seinät, riittää laita kolme pituussuuntaista ankkuria jokaiselle pituusmittarille. Kaikki elementit on liitetty asennussarjoilla hitsaamalla SP 70.13330: n mukaisesti rakenteiden suojaamiseen ja tukemiseen.

Yhteinen eristys

Laattojen asettamisen jälkeen säätiön kehä tasoitetaan tiilimuodostuksella. Tämä materiaali on oletuksena kylmäsilta, joten on välttämätöntä asettaa ekstrudoitu polystyreenivaahto tai mineraalivillapalkit sen ja levyn väliin. Vain tässä tapauksessa lämpöhäviö lattian läpi on vähäinen.

Lattialevyjen päiden lämmitys.

Sen on sallittava käyttää kiinteitä nauhoja pitkin koko seinän pituutta, joka on valmistettu eristyksistä. Jos niissä on aukkoja, on tarpeen täyttää ne kiinnitysvaahdolla, jonka ominaisuudet ovat lähes samat kuin määritellyllä lämpöeristimellä.

Saumojen tiiviste

Yllä oleva eristys vaaditaan vain lattialaattojen ulkokehälle. Kuitenkin vahvistetuilla betonituotteilla on kapenevat pitkittäisreunat, joten niiden välissä on saumoja. Lisäksi sisäisten laakeriseinämien leveys on tavallisesti suurempi kuin kahden vierekkäisen levyn tukipinnat. Ensimmäisessä tapauksessa laattojen pitkittäisliitokset riittää täyttämään M100: n ratkaisun. Toisessa vaihtoehdossa on välttämätöntä monoliitti paikka, joka yhdistää laatat ja säätiö. Voit tehdä tämän käyttämällä betonin laatua B12.5 ja edellä.

Varoitus! Sisäisten laakeri-seinien osissa nauhatus voi sisältää maanalaisesta tasosta ulottuvia ilmanvaihtokanavia. Ennen kuin seos asetetaan tähän monoliittiseen alueeseen, on etukäteen suoritettava asentaminen jatkamaan kanavia seuraavaan kerrokseen.

Tämä tekniikka mahdollistaa PC-laatan asettamisen säätiölle, jolla on mahdollisimman vähän aikaa kuluttamatta vähentämättä horisontaalisen päällekkäisen levyn voimaa. Samalla varmistetaan jäykkä liitos kantavien seinien kanssa, luonnonkatastrofien aikana asukkaiden turvallisuus taataan.

Vihje! Jos tarvitset urakoitsijoita, niiden valinta on erittäin kätevä. Lähetä vain alla oleva lomake yksityiskohtaisen kuvauksen työstä, joka on tehtävä ja saat tarjoukset hinnoilla rakennustöistä ja yrityksistä. Voit tarkastella jokaisesta niistä ja valokuvista esimerkkejä teoksista. Se on ILMAINEN ja ei-sitova.

Ankkuri on kiinnitysmetalliliitäntä, joka on asetettu tiiliin, betoniin tai muuraukseen.

Lattialaattojen ankkurointia käytetään tiilen, betoniteräksen, hiilihapotettujen betonirakennusten ja vaahtolohkojen rakentamisessa. Kellarit, lattiat ja ullakkot ovat päällekkäin laatat, muodostaen lattian yläpuolella.

Laattojen ankkurointi tapahtuu jokaisen, kellarin tai ullakolle. Se edustaa pinottavien laattojen kiinnittämistä ulkoisiin seiniin ja toisiinsa. Ankkurointilaite asennetaan usein enintään 3 metrin etäisyydelle toisistaan.

Kiinnityslevyt rakennuksen ulkoseinien ja muiden seinien väliin suoritetaan sopivin halkaisijina olevien kiinnikkeiden, tanko- ja metallilevyjen muodossa.

Ensin sinun on rakennettava laatikko rakennuksesta, laita se lautaselle ja jatka sitten ankkurointiin. Lattiapinnoille vaaditut materiaalit ja työkalut: ankkurit, jotka vastaavat rakennuslattialevyjen muotoja ja kokoja, työkaluja laattojen reikien luomiseen, reiän sulkemisratkaisu sekä lisälaitteet ja työkalut, jotka auttavat ankkurointilaitteen taivuttamiseen tai muotoiluun.

Rakennusmateriaali on suora perusta tarttuvuudelle. Ominaisuudet, laatu ja tyyppi ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat kiinnitysjärjestelmän valintaan rakennuksen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Lattialaattojen tartuntavoimakkuus määräytyy useiden tekijöiden perusteella:

 1. Perusominaisuudet, perusmateriaali, joka on vahvistettava.
 2. Laitteen koon ja tyypin oikeellisuus (tikat, ruuvit, ankkurit jne.), Ottaen huomioon kuorman ominaisuudet ja koko.
 3. Aksiaalisten ja reunojen etäisyyden, syvyyden, valmiiksi valmistettujen reikien jne.
 4. Kiinnityslaitteen lujuus (tikat, ankkurit, ruuvit jne.)

Rakennuslaatikoiden vaiheet

Lattialevyt: 1 - levy, 2 - laatikko laastilla, 3 - lapio.

Ennen siirtymistä päällekkäisten levyjen vaiheeseen, tarkista työpinta täydellisen vaakasuoran asennon varalta. Tässä prosessissa seinän muurausreuna on kohdistettu. Koska ontot katot, jotka käyttävät huomattavaa aluetta, reagoivat jopa päällekkäisen pohjan merkityksettömiin epäsäännöllisyyksiin. Tällöin levyt voivat heilua. Siten, kun havaitaan epäsäännöllisyyksiä, lisätään eristysmateriaalien liuskoja.

Vain oikein suoritettujen toimenpiteiden jälkeen levyt laitetaan tasoitettuihin tukiin, joissa on jo käytetty sementtilaastia. Yhden jäykän ja vaakasuuntaisen ihanteellisen päällekkäisyyden aikaansaamiseksi levyt kiinnitetään yhdessä rakennuksen ulkoseinien kanssa teräskiinnikkeillä. Terä on puolestaan ​​kiinnitetty asennuskierteisiin. Päällekkäisten levyjen tuloksena olevat päät on liitetty seinään käyttämällä L-muotoisia ankkureita. Tämän jälkeen ankkurit suljetaan ja käsitellään sementin liuoksella, joka suojaa niitä korroosiolta.

Jos päällekkäinen laatta lepää rakennuksen sisäseinillä, käytetään komposiittia, jotka saadaan hitsaamalla. Eri aukot, jotka muodostuivat päällekkäisten laattojen väliin, asettuivat tiilen, täsmälleen samat kuin pää-muurien seinissä.

Onttojen ydinlaattojen elementit

Olemassa olevat ontotilojen tyypit on jaettu kahteen luokkaan: galvanoitu ja ruostumaton teräs.

Galvanoituja ja ruostumattomia kiinnikkeitä käytetään betonilevyissä, joissa on esijännitys, luonnonkivi, jossa on tiheä rakenne ja erilaiset luokitukset.

Holkki ankkuri sisäpuolella olevasta langasta on tarkoitettu käytettäviksi kuormitettuina betonilaattoissa.

Hihnapyörän kiristämisprosessissa kartio siirretään holkin keskelle, laajentamalla rakennusmateriaalia ja painamalla reiän seiniä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ankkureita käytetään ulkopuolisissa töissä kosteassa ympäristössä.

Edut sovelluksessa

Sitä voidaan käyttää korpulentaalisissa ja ontolentokoneissa kattoon asennetuissa kattolevyissä.

Voidaan käyttää kaikkien pulttien tai mittarikaapeleiden kanssa.

Ankkureita voidaan asentaa onttojen tilojen ulkopuolelle 5 cm: n etäisyydellä vahvikkeesta jännitteellä.

Laitteiden asennus ei vaadi erityisiä työkaluja ja taitoja.

Erityiset ohjeet ja varoitukset sovelluksessa

Ankkureiden brändin FHY asennusta käytetään vain tehdyissä ontopankissa. Tällaisten laattojen ontotilan leveys ei saisi ylittää välikeosan leveyttä yli 4 kertaa. Lattialaattojen ankkurointiin voidaan käyttää ei-raskaiden kattopäällysteiden, myös riippuvien kattojen, moninkertaiseen kiinnitykseen vakiintuneiden määräysten mukaisesti. Ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta lattialaatoihin ruuvatun ankkurin avulla kantokyvyn arvo pienenee. Kevyiden ja riippuvien kattojen asentamisen yhteydessä vetokyvyn arvon väheneminen katsotaan valinnaiseksi.

Sallitut kuormat reunamatkoille voidaan laskea lineaarisella interpoloinnilla.

Kevyille laudoille käytetään vain kierteitettyjä tangkoja, jotka on merkitty sisäänpääsyn edellytysten mukaisesti.

Jos kyseessä on kuusikulmaisten pulttien käyttö, määritettyjen standardien mukaisesti tangon pituuden on oltava tarkoituksenmukainen.

Ankkurointiparit ovat sallittuja kuormia. Parista ladatun sallitun kuorman 1 ei pitäisi olla suurempi kuin erikseen ladattaville ankkureille. Parit, joiden pienin sallittu etäisyys mahdollistavat kuormat lineaarisella interpoloinnilla. Kun ne ovat alttiina parien vetolujuukselle, on sallittua käyttää peruskuormaa kullekin yksittäiselle ankkurille.

Tyypit ja materiaalien luokittelu

Ankkurit on jaettu kahteen tyyppiin: pohja ja pultti molly.

Pohjapultit ovat kiinnittimen tuotteita, jotka näyttävät tangolta, jonka toisella puolella on lanka ja jolla on erityinen työkalu pultin pitämiseksi säätimen keskelle. Se on suunniteltu pitämään perusrakenteet. Säätöpulttia käytetään kaikentyyppisissä rakennuksissa: standardirakenteista padojen tai ydinvoimaloiden rakentamiseen. Pohjapultit kykenevät tarjoamaan luotettavuutta pohjan kiinnittämisessä. Ne ovat kestäviä, ei hauraita ja joustamattomia.

Jokaisen tapin päässä on tuotantomerkintä, joka ilmaisee langan nimellishalkaisijan sekä napojen pituuden senttimetreinä. Joillekin napeille, kuten M12: lle, merkintä kohdistuu pakkaukseen kiinnitetyn tunnisteen päälle. Niitit, jotka on suunniteltu käytettäväksi pulttien kanssa talviilman lämpötilassa -40 ° C: n lämpötilassa, on merkintä CL merkinnällä.

Molly-pulttia, muutoin ruuvi tai metallinen ankkuri, käytetään kiinnittymiseen alustoille, joilla on sisäiset aukot ja jotka eroavat merkittävästi alhaisesta kantavuudestaan. Tällaisia ​​rakennusmateriaaleja ovat kipsilevy (kuiva kipsi), ontotit, kipsilevyt, kuitulevyt, häikäisyä tyhjästä ja muusta rakennusmateriaalista.

Mollyn ruuvit on varustettu erityisesti suunnitellulla ristikolla, joka ruuvin kiristämällä on avoin muoto ja sulkeutuu prosessin päätyttyä ja kiinnittyy tiukasti kiinnitysmateriaaliin (pohjaan) sen sisäpuolelle. Kotelon ulkosivulla on kestävä hame, jossa on yksi tai useampi piikki, jotka piilevät, kun ne kiristetään materiaaliin (pohjaan), estäen kauluksen kääntämisen. Voit ostaa kaulan erikseen pultista.

Laitetekniikka

Ankkuri pidetään rakennusmateriaalin pohjassa kolmella tavalla. Se on painopiste, joka kiinnittyy monoliitti (monoliitti tai liimaus) ja kitka.

 1. Pidä kiinni kitkan periaatteella. Ankkurin kuormitus siirretään materiaalipohjalle hankaamalla ankkuri itse materiaalia vasten. Kitka edellyttää jarrutusvoiman läsnäoloa, joka voidaan saada levittämällä muovinen tappi tai metalliristikko.
 2. Kun painotus asetetaan, kuormitusta kompensoivat lattialevyjen vastuksen sisäiset voimat murtumiseen tai murtumiseen ja tapahtuvat pääsääntöisesti laitteen syvyydessä. Tällaisen työn periaate pätee perustuspultteihin, metalli-ankkureihin jne.
 3. Kun monoliitti asentaa, ankkurissa havaitut kuormat kompensoivat sisäisen tangentiaalisen rasituksen monoliittisen materiaalin ja laitteen kosketusalueen sisällä. Tätä käyttöperiaatetta sovelletaan liima-ankkureihin, luvattomiin osiin, joissa ei ole itsepintaisia ​​pohjia tai hylkeitä jne.

Rakentamisessa ne käyttävät usein yhdistettyjä periaatteita pitääkseen ankkurin materiaalin pohjaan.

Tuho-kiinnikkeet

Kiinnittimien vahingoittuminen ja tuhoaminen tapahtuu sen heikoimmassa kohdassa. Kiinnittimien tuhoaminen on monenlaista:

Kiinnityspultti. Kun näin tapahtuu, osittainen tai täydellinen poistuminen liitteenä olevasta materiaalista, usein materiaalin pohja säilyy ennallaan.

Pultin leikkaus - kiinnitysmateriaalin täydellinen hävittäminen johtuen voiman sallitusta kuormituksesta ja liikkuvuudesta.

Pultin murtuman tai muovisen taivutuksen tapauksessa kiinnitin on kokonaan tai osittain tuhoutunut ylittäessään sallitut voimat etäasennuksen aikana.

Kiristysmateriaalin pohjan irrottaminen kiinnikkeillä - ankkurin lopullinen tuhoutuminen perusmateriaalin rakenteellisen vian vuoksi johtuen merkittävistä kuormituksista, jotka ylittävät itse mukana olevan materiaalin ominaisuudet.

Materiaalin korroosio. Tällöin kiinnittimellä on täydellinen tai osittainen vaurio, joka liittyy suoraan ankkurin tai sen yksittäisten osien syöpymiseen.

Ennen rakenteen ja rakennusmateriaalien ankkurin käyttämistä on otettava huomioon kaikki kiinnittimen tekniset ominaisuudet ja kyvyt, suurimmat kuormitukset, lujuus ja tyyppi (tai muut materiaalit, joita on vahvistettava), mutta myös unohtamatta mitat.

Ankkurointi lattialevyt, joita käytetään rakennusten rakentamiseen mihin tahansa tarkoitukseen. Levyjen ankkurointia käytetään aina, kun on päällekkäisyyttä: autotallit, yhden kerroksen rakennukset, yksityiset talot, tehtaat, tehtaat, yritykset, suuret ja matalat rakennukset jne. Ankkuri toimii pitämään rakennuksen tätä rakennetta parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisimman pitkään estääkseen löystymisen.

Tyypit ovat erilaisia, samoin kuin kiinnitysrajan alustat.

Lattialaattojen ankkurointi on välttämätöntä tällaisen rakenteen ja perustan rakentamiseksi.

Lattiarakenteiden on vastattava voimakkuutta, palonkestävyyttä, äänieristystä ja lämpöeristystä koskevia vaatimuksia. Kaikilla näillä ominaisuuksilla on laattoja. Niitä käytetään teollisten, monien perheiden ja yksittäisten rakennusten rakentamiseen.

Ne toimivat liitäntäkattoina, joissa niiden alapinta toimii katonaan ja ylemmän huoneen yläkerroksessa. Myös levyt on pinottu autotallit, varastot ja muut kotitalousrakennukset, jolloin ne muodostavat katon. Usein niitä käytetään perustana.

Lattialevytyypit

On olemassa kaksi tyyppiä: monoliittiset laatat ja ontto. Ensimmäinen eroaa suurella turvamarginaalilla ja kantavuudella. Vakavista puutteista voidaan havaita niiden paino, korkea lämmönjohtavuus ja alhaiset äänieristysominaisuudet. Tällaisia ​​tuotteita käytetään usein julkisten ja teollisten rakennusten rakentamiseen.

Lattialaatat valokuva

 • Hollow-betonituotteita käytetään yksityisten talojen rakentamiseen, koska niiden halvemmat kustannukset ja kevyt paino verrattuna monoliittisiin vastaaviin. Tämä tekijä ei luonnollisestikaan salli ilman erikoislaitteita PC: n toimittamiseen kohteelle ja asennukselle, mutta se mahdollistaa kuitenkin huomattavasti kantavien seinien ja pohjan kuormituksen. Tämän seurauksena vähennä niiden järjestelykustannuksia käyttämällä pienempää rakennusaineistoa.
 • Betonituotteen koko pituudelta kulkevien aukkojen ympärillä voi olla pyöreä, soikea ja monikulmainen muoto. Niitä voidaan käyttää viestittäessä kaapelikanavia, muovikoteloita tai aaltoputkia.

Lattialaatat takaavat:

 • hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
 • palonkestävyys;
 • kuormitusjakelu kantaviin seiniin;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • kestävyyttä.

Levyjen sileiden pintojen ansiosta kaikki viimeistelytyöt toteutetaan paitsi vähimmäisinvestoinnilla kattotason (lattia) tasoittamiseen myös pienempiin työvoimakustannuksiin.

Lattialaatta mitat

 • Lattialaatat ovat saatavana pituuksina 1880 - 6280 mm 100 mm: n välein.
 • Lattialaattojen paksuus on 220 mm. Tavallisen tuotteen leveys on 990, 1190 tai 1490 mm, vaikka levyjä on mahdollista löytää myös muilla kehyskoolla.
 • Lattialaattojen paino määrittelee sen mitat, noin tämä luku vaihtelee 500-1500 kg. Mitä tulee tuotteen yksikön kantokykyyn, keskimäärin se on 800 kg / m2.

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin hankit tietokoneen

 • Tuotteen pinnalla ei ole jälkiä ruostetta tai rasvaa.
 • Suurin sallittu halkeama on 0,1 mm, mutta paras on niiden poissaolo.
 • Levyjen kaikkien pintojen tulee olla tasaisin, ilman kohoumia ja syvennyksiä.
 • Sallittu poikkeama nimellisarvosta - 10 mm, paksuus - 5 mm, leveys - 5 mm.
 • Tuotteen on oltava asianmukaiset laatustodistukset.

Ennen kuin aloitat lattialevyt, sinun on tiedettävä, että:

 • laatan karkean sivun on oltava ylöspäin ja sileä alas;
 • tuotteiden asennus toteutetaan niiden alapuolella;
 • Betonituotteiden on perustuttava kahteen lyhyeen sivuun, pitkä seinää ei suositella päästä seinään;
 • tarvitsee komponentteja hiekka- ja sementtilaastille;
 • levyt ovat lähellä toisiaan ilman aukkoja;
 • Nosturipalvelut ovat tunneittain, joten hänen saapumiselleen kaikki tarvittava on valmistettu niin, että työt menevät ilman vetoa;
 • levyjä tulee tukea vain laakerin seinämillä, muut sisäiset väliseinät (seinät) on pystytetty lattian asennuksen jälkeen;
 • että hyvin koordinoidun asennuksen avulla nosturiin tarvitaan vähintään 2 ja mieluiten 3 henkilöä;
 • ennen karkeaa viimeistelyä, laatan aukot ovat täynnä raunioita tai laajennettua savea.

Seinien valmistelu ennen lattialevyjen asentamista

 • Laakerin seinät ovat tasoitettuja. Niiden on oltava mahdollisimman korkeita, sallitut poikkeamat ovat enintään 10 mm. Korkeuden erotus on mahdollista tunnistaa pitkän säteen avulla, joka asetetaan kahdelle vastakkaiselle seinälle. Rakennustaso asetetaan puun päälle, ja mitä kauemmin se on, sitä tarkempi tulos.
 • Näin ollen kaikki lattialevyn alla olevat kannattimet tarkistetaan. On tärkeää tehdä mittaukset niin usein kuin mahdollista. Tällöin rakennuksen kulmiin asennetaan palkki tai palkki ja liikkuu sitten 1-1,5 m. Asianomaiset tiedot voidaan kirjoittaa seinille liidellä tai merkinnällä.
 • Seuraava on korkein ja alhaisin kohta ja betoniseos on asetettu verkkokeräsverkkoon. Vaahtobetonista, kuonasta ja kaasusilikaattilohkoista tuetut kannat vahvistetaan väistämättä. Tämä voidaan tehdä vahvistusvyöllä, jonka korkeus on vähintään 15 cm.
 • Arpoli jakaa tasaisesti kuorman, estää seinien muodonmuutoksen ja suojaa lattialaatan kinkiltä.
 • Muotti on koottu tasaisimmista tasoista saamien arvojen mukaan eli reunat voivat olla korkeita korkeita arvoja. Voit käyttää erityistä U-muotoista profiilia. Suunnittelu on sovitettu koko talon rungon ympärille, mukaan lukien ei-kantavat seinät, varsinkin jos rakennus on valmistettu kevyistä lohkoprofiileista.
 • Hiekka- ja sementtilaastien vaivaamista varten otetaan käyttöön 1 säiliö (M500) ja 3 kauraa hiekkaa, joten vettä ei tarvita niin, että seos ei ole nestemäinen, mutta ei paksu. Hiekkaa on ohjattava kivien poistamiseksi, mikä edistää kerroksen tuhoutumista levyn painon alle.
 • Kaatumisen jälkeen laasti lävistetään lastalla tai raudoituksella, joka estää ilmarakoiden muodostumisen. Rammingia tulisi kiinnittää enemmän huomiota.
 • Ennen lattiapintojen asettamista on välttämätöntä sulkea aukot, jotta vältytään jäätymiseltä. Jos betonituotteita varastoitiin rakennustyömaalla pitkään, on suositeltavaa porata yksi tai kaksi reikää aukkoalueilla, joiden kautta ylimääräinen kosteus lähtee. On huomattava, että reiät on suljettu betoniliuoksella, ja asennuksen aikana levy on käännettävä alas.
 • Tehtaan aukot on täytetty laajennetulla savella, tai yhden ja puolen puun suuret palaset yksinkertaisesti asetetaan sisään ja jäljellä olevat aukot suljetaan sementtilaastilla. Vaikka viime vuosina kasvit tuottavat jo suljetuilla levyillä varustettuja levyjä.
 • Muottirakenteen seoksen on kuivuttava hyvin, vahvuus on vahvistettava, se kestää vähintään 3 viikkoa.

Nosturin nosturi

 • Maa, jossa nostolaitteet ovat paikallaan, on pakattava. On mahdotonta asentaa nosturia rakennuksen lähellä olevaan taloon kellarikerroksen läsnä ollessa. Erikoislaitteiden tuki "jalka" luo erittäin merkittävän kuorman maahan, mikä voi johtaa kellarihuoneen seinän romahtamiseen.
 • Kun löysä tai löysä maa on suositeltavaa tilata nosturi, jossa on pidempi puomi. Jos työ tehdään keväällä tai syksyllä, kun maa on tyydyttynyt kosteudelta, trukinosturin alusta on sovitettu tienlevillä (käytettyjä tuotteita voidaan käyttää). Koska tekniikka voi pudota omalla painollaan.

Levyt vuoraukseen

 • Ei ole suositeltavaa kattaa kahta lentoa yhdellä levyllä. Tällainen kuorma tietyissä olosuhteissa voi johtaa halkeiluun. Jos tällainen asennuskuvio valittiin, tässä tapauksessa on suositeltavaa tehdä viilto hiomakoneella, jossa on timanttilevy (sen syvyyteen) aivan keskiseinän keskellä.
 • Jos halkeamia esiintyy, se menee täsmälleen viillon sisään, mikä on täysin hyväksyttävää.
 • Valitettavasti ei ole aina mahdollista suorittaa päällekkäisiä koko laattoja. Joskus ne on vuorattu ja leveys ja pituus. Tarvitset tikapuitauhan, hiomakoneen, jossa on timanttilevy, romu ja lihasvoima.
 • Prosessin helpottamiseksi käytä palkin tai levyn sopivaa pituutta. Puutavara suljetaan laattojen alle tiukasti tulevan leikkauksen viivan suuntaan. Jossakin vaiheessa betonielementti murtuu omalla painollaan.
 • Ensin suoritetaan hiomakone levyn yläpinnalla pitkin merkittyä viivaa. Seuraavaksi, murskaimen iskee koko betonituotteiden pituudella. Lakkoja tulee soveltaa mahdollisimman usein. Jos leikkaus putoaa onttoon reikään, levy rikkoo melko nopeasti.
 • Levyn leikkaamisen aikana on tehtävä paljon vaivaa. Pudotusvarusteet leikataan hitsauskoneella tai leikkauspolttimella. Levittimen käyttöä ei suositella, koska levy voi "syödä". Mutta jos vain tämä työkalu on saatavana, älä leikkaa metallivartta loppuun - jätä 2-3 mm. Lopullinen erittely suorittaa sorkkaraudan tai moukarin.

Levyn leikkaamisen tekeminen mahdollisista seurauksista laskee olkapäille! Kukaan valmistaja ei anna virallista lupaa näiden töiden suorittamiseen.

 • Jos koko levyt eivät riitä täydelliseen päällekkäisyyteen ja jäljellä oleva tila on pieni, voit välttää aikaa vievää leikkaamista voidaan tehdä kahdella seuraavalla tavalla:
 • Viimeinen tai ensimmäinen laatta ei ole seinän pituus. Levyn ja tukiseinän välinen muodostunut aukko asetetaan tiiliin tai lohkoihin. Sementtilaasti, joka tehdään rakennusvaiheen päätyttyä, yhdistää luotettavasti ja kiinnittää muurauslaatan.
 • Tämä menetelmä on hyvä, jos käytettävissä olevat betonipaneelit asetetaan päittäisliitokselle ja jäljelle jäävä etäisyys jaetaan kahden tukiseinän väliin ja täytetään kuvatulla menetelmällä.
 • On muistettava, että jos tyhjä aukko on yli 30 cm, silloin levyn kaatamisen jälkeen tehdään vahvistus tällä alueella.
 • Laatat asennetaan seinämää vasten, kun taas tyhjät aukot jäävät laatikoiden väliin. Paksua kosteutta kestävää vaneria on kiinnitetty teräsbetonin pohjapintoihin, jolloin raudoitus on asetettava levyn yläpintoihin.
 • Näin saat jotain muodossa muottiin, joka kaadetaan betoni ratkaisu. Täydellisen kuivauksen jälkeen vaneri puretaan ja levyjen päällä levitetään yleinen tasoituslevy.

Lattialaattojen asennus

 • Työssä tarvitset nosturin ja vähintään 4 henkilöä (nosturin kuljettaja, svengaaja ja 2 avustajaa). Lujitushihnalla varustetuilla laakerinostimilla valmistettu betoniliuos, jonka paksuus on enintään 20 mm. Levy nousee vaakasuorassa asennossa haluttuun korkeuteen. Kaikki toimenpiteet, nimittäin lastin liike ja suunta suoritetaan hihnakuljettimen valvonnassa.

Asentajat tekevät päällekkäisyydet, säätävät optimaalisen sijainnin. Ennen linjojen poistamista romun avulla betonipaneeli ohjataan asennuspaikkaan mahdollisimman tarkasti:

 • laudasta pitkälle sivulle seinälle jää jäljelle vähintään 50 mm etäisyydellä;
 • levyjen välillä ei saa olla aukkoja;
 • Laitteen leveyden on oltava vähintään 150 mm kunkin laipan lyhyellä puolella.

Tarkista betonilevyt

 • Lattian asennuksen jälkeen vierekkäisten levyjen pintojen tasaisuus tarkistetaan tasolta. Jos korkeusero on yli 4 mm, levyt asennetaan uudelleen. Betonituotteet nousevat jälleen nosturille, ja paikan mukaan liuos puhdistuu tai lisätään.
 • Betonikerrosta on mahdotonta laimentaa vedellä, jäädytetty seos poistetaan kokonaan ja levitetään juuri sen päälle. Heti kun tasoitus on valmis, se jatkaa levyjen kiinnittämistä itsensä ja kantavien seinien väliin.

Teräsbetonilaattojen ankkurointi

Asennustyön päätyttyä ja levyt tasoittamisen jälkeen on kiinnitetty. Jos kyseessä on hanke, asiakirjoissa olisi oltava erityisjärjestelmä. Muutoin ankkurointi suoritetaan seuraavasti:

 • Ankkurilenkit on asennettu laakerin seinämiin ja ne kulkevat lattialevyille n. 40-50 cm: n päästä. Yleensä kaksi paneeliä riittää paneelin koko pituudelle (ne asetetaan metrin levyjen reunasta). Samalla tavalla yksi ankkuri asetetaan leveyteen;
 • jos levyjen liittäminen tapahtuu niiden lyhyellä puolella, niin nämä osat on kiinnitetty diagonaalisesti käyttäen työreikiä ja niissä olevat liitososat. Jos niitä ei ole, voit käyttää erityisiä liitetiedostoja L- ja P-muotoisilla lomakkeilla.
 • Toistensa välillä betonilaatat kiinnitetään asennusreikien kohdissa. Metallivarsien tulee olla mahdollisimman tiiviitä ja kiinnitettävä hitsaamalla vähintään kolmessa pisteessä.
 • Tämän jälkeen levyt ja saumat levyjen väliin täytetään hienojakoisella murskakivellä ja suljetaan sitten hiekkasementtilaastilla. Tiukentaminen näiden teosten kanssa ei ole sen arvoista, koska rakennusjätteet pääsevät reikiin.

Lattialaattojen asennustekniikan ominaisuudet

 • Hollow-levyjä käytetään laajasti matala- ja yksittäisten rakennusten rakentamisessa. Vaikka ne ovat pienempiä ja kevyempinä painoltaan monoliittisista vastapuoleista, ne vaativat kuitenkin sakeutettuja seiniä ja vahvistettua pohjaa. Lisäksi he eivät pysty estämään arkkitehtuurin monimutkaista rakennetta.
 • Mutta näistä puutteista huolimatta levyt tarjoavat luotettavan päällekkäisyyden, jolle on tunnusomaista pitkä käyttöikä. Niiden käyttö on perusteltua silloin, kun levyt tulevat pohjan katodimateriaalin lattiaksi, eli ne toimivat tasakattoina.

Videon päällekkäiset levyt

Lattialevyt valmistettaessa ja asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon paljon teknisiä kysymyksiä, mikä tarkoittaa, että sinulla on oltava tiettyjä tietoja ja taitoja. Jos olet epävarma laskelmista - ota yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, jossa he tekevät hankkeen kaikkien rakennusmääräysten vaatimusten mukaisesti.