Matalien nauhalementtien kulmien oikea vahvistaminen

Vahvistettu betonirakenteen kulma on stressikonsentraation paikka. Erilaiset betoniteräsrakenteet nurkassa voivat kohdata monisuuntaisia ​​puristus- ja vetojännityksiä. Jos vahvistettuja matalia nauhalevyjä ei ole kunnolla vahvistettu, näitä rasituksia ei tule havaita teräsvahvistustangoilla.


Jos venttiili on kulmassa vahvistettu nauha melkozaglublennogo nauhan pohjan murtuu tai kytketään oikein (ilman voima siirtää venttiilin varren varteen) monoliittinen melkozaglublenny nauhan pohjan tule yhtä jäykkää tilaa runko, joka on (ehdollisesti yli) joukko erillisiä teräsbetonista palkkien. Tällöin säätöjen kulmissa on mahdollista muodostaa halkeamia, säröilyä ja betonin halkaisemista.

Standardi virheet, kun vahvistetaan nurkkien matalat nauhat.

Mikä on suosittu myyttinen tuotanto aloilla, jotka vahvistavat nurkkien ja matalien liuskojen perustuksia?
Professor VS: n suositussa kirjassa Sazhina "Älä kaivaa pohjaa syvälle" (M., 2003) esittää kaavioita, jotka vahvistavat matala-nauha-alustan kulmat ilman verkkoja ilman sidoksia ja ilman ankkuroimista lujitangoista säätönauhojen kulmissa. Tämän kirjan järjestelmiä käytetään laajalti venäjänkielisessä rakennustilassa. Kuitenkin, kun data piirien suuri kansallinen rakennuksen kaksi asiaa on menetetty: Professori Sazhina menetelmä kuvaa ei erillistä raudoitustangoista pitkittäisten vahvistaminen, ja vahvistaa hitsattu metalliverkko, jonka silmäkoko on 200-200 mm.
Hänen kirjansa sivulla 38 kohdassa "Vahvistetaan säätiöitä" luetaan seuraavasti: "Perustusten vahvistaminen suoritetaan verkkojen avulla, jotka on asennettu niiden osien ylä- ja alaosaan". Lisäksi lisättiin lisäelementti Sazhinin kulmaliitoksen lujittamisen järjestelmään: kulmaliitosvahvistuksen lävistäjävahvistus. Kirjassaan kuvattu tekniikka ei viittaa perustuksen vahvistamiseen erillisillä pitkittäisillä sauvoilla, vaikka monet lukijat pitävät hitsautuneita silmiä neulottuna tekstin epämääräisen sanamuodon ja epäselvyyden vuoksi. Monet ihmiset ovat hämmentynyt lauseella kirjan 40. sivulla, jossa he puhuvat vahvistuselementtien liittämisestä kierteisiin. Kuviossa 5, nimikkeen 5 alla, tällaiset kierteet on kuvattu: niiden alle tarkoitamme valmiiden ruudukkeiden kytkemistä. Kuinka todennäköistä on, että professori ei tunne raudoituksen ankkuroinnin perusteet ja salli lujituksen ilman vahvistuspalkkeja?

Matalan nauhan perustusten kulmien vahvistamisen oikeisiin järjestelmiin muuttaminen epäsäännöllisiksi

Valitettavasti professori Sazhinin perussäätöjärjestelmä kävi "fermentaation" läpi ja muuttui myyttiseksi suunnitelmaksi, jolla lujitettaisiin matalan syvyyden nauhalevyn kulmat yksittäisillä tangoilla käyttäen neulomalla lankaa yhdistettyjä banaanileikkauksia.

Keksijä TISE R.M. Yakovlev kirjassaan "Universal Foundation, Technology TISE" (Adelant, 2006). Sivulla 176 hän kirjoittaa: "Nauhan ja kulmien T-muotoisten liitosten kohdalla raudoituksen tangot leikkaavat ilman mitään yhteyksiä niiden välillä." Vaikka poran TISE on hyvä asia, ja ajatus paalusta, jolla on laakeriosan jatke, on oikea ja hyödyllinen, lausuma vapaata leikkauspistettä lujitemuovista ei ole rakennusstandardeja. Tämä kirja sisältää kuitenkin myös joitain virheitä, jotka koskevat säätöraudoitusta (paalun ja grillaten välisen lujituksen puuttuminen).

Kohta 8.3.26 SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" (Moskova, 2004) määrittelee kaikki tunnetut levynvaihdon menetelmät:
a) päällekkäiset liitokset ilman hitsausta:
- joiden profiilien suorat päät ovat;
- joissa on suorat varren saumat, joissa on poikittaisia ​​sauvoja hitsaamalla tai asennettaessa päällekkäisyyden pituutta;
- kaareutuu päihin (koukut, jalat, silmukat); pehmeille sauvoille kuitenkin käytetään vain koukkuja ja silmukoita;
b) hitsatut ja mekaaniset päittäisliitokset:
- hitsausliittimet;
- käyttämällä erityisiä mekaanisia laitteita (liitokset puristetuilla liittimillä, kierretyt liittimet jne.).

Tässä luettelossa ei ole "vapaata tai yhdistettyä ristipistettä". Näin ollen "raudoituksen vahvistaminen" on itse asiassa vahvistuskatko.

Samalla JV 50-101-2004 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen" asettaa säätiöille seuraavat vaatimukset:
Kohta 8.9. Kaikkien seinien yhdistetyt monoliittiset ja monoliittiset perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen ja yhdistettävä ristikkäisten kaistaleiden järjestelmään.
Vahvistus, jossa on aukko kulmissa, ei tarjoa jäykästi yhteyttä kaikkiin säätiön elementteihin. Vaatimus, että läsnä on ainakin kaksi jatkuvaa lujittavan silmukkaa (tai 1/6 kaikkien piirien, mutta ei pienempi kuin 2) alarivissä venttiilien (kokee vetokuormituksen) palkkien (emästen) ulkoääriviivan monoliittisen rakenteen rakentaminen on esitetty kohdassa 7.13.2.2 kohta ACI 318-05 "Rakenteellinen koskemattomuus".

Tarkastellaan oikeita vaihtoehtoja monoliittisen nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistamiseen. Oikean kulman vahvistamisen yleinen merkitys on lujituksen ankkurointi (kiinnitys) taivutettujen elementtien avulla ja erilaisten jännitysten vyöhykkeiden vahvistuskytkentä säätiön kulmassa (betoniteräksen sisä- ja ulkokerrosten kytkentä). Tällaisella raudoituksella vain ulkoiset raudoitustangot on kytketty ja pystysuora vahvistus kohdistuu vain ulkoisiin sauvoihin. Sisäiset lujitustangot kulmassa leikkaavat vapaasti. Vahvikentän ankkurointialueella poikittainen vahvike asetetaan kaksi kertaa niin usein kuin perustan nauhalle suositellaan (½ ¾ pohjan poikkileikkauksen korkeudesta, mutta enintään 25 cm).

Mahdollisuus syvään syvyyteen kiinnitetyn nauhan pohjan oikeaan vahvistamiseen, joka on kiinnitetty L-muotoisilla elementeillä.

Matala-teipin pohjan tylpän kulman virheellinen ja oikea vahvistaminen.

Kuinka oikein vahvistetaan kulmia nauha-pohjaan

Kaistaleen pohjan kulmien vahvistaminen edellyttää joidenkin vivahteiden tuntemusta. Tämä on keräyspiste, paikka, joka olettaa suurimman rasituksen lujitukselle. Jos malli on väärä (virheellinen kytkentä, katkos), on olemassa vakava vaara, että raudoitus, sen sijaan, että se olisi jäykkä kehys, kuormitettuna, muuttuu joukoksi erillisiä osia. Loppu - halkeamia, betonin kerrostuminen rakennuksen kulmissa. On tarpeen tarkastella yksityiskohtaisesti, kuinka lujitettua betonirakenteiden nauhan perustuksia voidaan oikein vahvistaa.

Tyypit kulmat

Vahvistusohjelma riippuu kulmasta. Helpoin pukeutua on tylppä kulma, vaikein on terävin. Mitkä ovat kulmat:

 1. Suoraan - yleisimpiä. Ne voivat olla g-muotoisia ja t-muotoisia, jälkimmäisiä kutsutaan myös t-muotoisiksi pylväiksi (esimerkit ovat alla olevissa kaavioissa).
 2. Tylsä.
 3. Mielivaltaiset (lahti-ikkunat).

Tyylikkään aukottoman kulmakerroin 160 ° ei vaadi paljon työtä - riittää tarkastelemaan alla olevia kaaviota (yksinkertaisimpia on lueteltu tässä) ja kiinnitettävä kaapeli oikein, piirustusviivat ulko- puolelta sisemmäksi, ikään kuin ne muodostaisivat välisen yhteyden, kaksinkertaistet- tiin poikkipalkkien taajuuden verrattuna muihin säätiön pituus, tee sitten laadukas ligaatio. 90-160 asteen kulma vaatii lisää pystysuoria palkkeja. Kirkkailla kulmilla on omat erityispiirteensä, mutta täällä niitä ei oteta huomioon. Ne löytyvät yksityisistä matalarakenteisista rakenteista ovat erittäin harvinaisia.

Erilaisia ​​kulmaliitoksia

Nurkkien vahvistaminen on välttämätöntä kahdesta syystä: nämä ovat potentiaalisia stressipisteitä. Niitä on vahvistettava, muutoin riski saattaa ajan myötä nähdä halkeamia rakennuksen marginaalisilla alueilla. Lujittava hihnan tarkoitus on antaa kehykselle jäykkyys ja lujuus. Että hän ottaa merkittävän osan betonista johtuvaa kuormitusta. Corner - heikko kohta missään säätiössä (paitsi laatan).

Vahvistusta koskevat yleiset säännöt

Työtä varten on käytettävä SNiP 52-01-2003 -standardin ohjeita. Keräys ilmaisee vaaditun vähimmäisrajauksen peruspinta-alaa kohden (0,1% per perusosan pinta-ala, joka määritetään yksinkertaisella kaavalla: leveys kerrottuna korkeudella) - terien lukumäärä ja paksuus riippuvat tästä laskelmasta. Laskut, myös kulmat, tehdään suunnitteluvaiheessa, vaikka yksityisen rakentamisen tässä vaiheessa usein laiminlyödään, tekemällä kaiken liikkeellä. Säätiölle käytetään ensimmäisiä käytettävissä olevia raudankoja, mikä on suurta virhe. Jos kaikki on tehty oikein, sinun on päätettävä etukäteen:

 1. Vahvistustyypillä (luokka, osa, matalarakennuksille usein käytetään d = 12 mm). Pituussuuntaiset elementit suorittavat rei'itetyt sauvat, poikittaiset ja pystysuorat poistavat ohuemmat sileät sauvat.
 2. Kuinka monta vyötä? Heidän lukumääränsä on 1-3. Kaksi - matalille ja keskikorkeille perustuksille, 3 - syville. SNiP: n mukaan, jos kehyksen korkeus on alle 80 cm, sauvan vähimmäis halkaisija on 6 mm, jos se on suurempi kuin 8 mm.

Laskentaesimerkki: kaivon syvyys on 80 cm, leveys - 60 cm. Osa-alue = 80 * 60 = 4800. Rebar vähintään: 4800 * 0,1 = 480. Näin ollen minimipalkkialue on 4,8 cm2.

Tangojen leikkaukset pohjan pääpituutta pitkin yhdistetään 20 cm: n langan leikkauksilla koukkuilla tai neulomalla. Voit käyttää pihdit, ruuvitaltta tai erikoisliittimet.

Neulominen, myös kellarin kulmien lujittamiseksi - on yksinkertainen mutta tinkimätön toiminta. On tekniikoita, jotka tekevät tästä työstä nopeammin. Helpoin tapa säästää aikaa: yhdistäminen aseella. Se suoritetaan 5 kertaa nopeammin kuin pihdeillä.

Kuinka määritellä vahvistusvyön pituussuuntaisten viivojen ja poikittaisten sauvien välisen nousun välinen etäisyys? SNiP 52-01-2003 mukaan etäisyys pituusjohdosta toiseen on 25-40 cm. Ristitanojen välinen etäisyys on ½ työkappaleen korkeus, mutta enintään 30 cm.

Neulominen on mieluummin käsin kuin hitsattava. Se voidaan tehdä metallilangalla, puristimilla (yleensä enintään 40 mm) tai muilla liitoksilla. Viiran halkaisija on yksittäinen arvo, tavallisesti enintään 1,2 mm.

Ankkurointi pukeutumisen aikana

Ankkuroinnin valinta riippuu raudoitustyypin ja rakennustyön tyypistä. Vahvistuksen vahvistaminen suoritetaan käyttämällä varkautta tai erikoiskonetta. Kaikentyyppiset lujittavat ankkuroinnit ja niiden erityiskäyttö kulmissa:

 1. Kaikkein haluttu kulmaliitoksissa on suora. Vain jaksottaisen profiilin vahvistamiseksi. Tämä on yksinkertainen päällekkäisten oksojen ja ligaation päällekkäisyys. Mutta jos ligaatio tehdään laadullisesti, se on sallittua pienille rakennuksille. Rakenteen täydellinen jäykkyys on tärkeää, jos muutokset näkyvät betonin kaatamisen aikana, jolloin raudoitus on huonosti säädetty.
 2. Paw - sauvan pää on taivutettu oikeaan kulmaan.
 3. Koukku - 180 astetta. Siten pääty on tangon pääosan vieressä.
 4. Silmukka - sauva on taitettu puoliin, silmukka sijaitsee kulmassa.
 5. Hitsausliitokset
 6. Lisäksi käytetty teräslevy tai teräs.

Viimeiset kaksi menetelmää soveltuvat vain hitsaukseen sopiviin liittimiin ja suoraan ankkurointiin ja jalkaihin vain eri halkaisijoille.

Vahvistustyyppien ankkurointi

Virheellinen kulmavahvistus

Mahdolliset virheet kulmien vahvistamisen aikana ovat seuraavat:

 1. Ankkuri leikkaa yksinkertaisesti kulmat, jotka on kiinnitetty neulomalla. Tämä järjestelmä on varsin yleinen, vaikka se on äärimmäisen vakava virhe.
 2. Taivutetut liittimet kulmissa ilman ankkurointia.

SP 50-101-2004 -standardin mukaan monoliittiset ja esivalmistetut monoliittiset perustukset ovat jäykästi liitetty ristisokkaisten järjestelmien järjestelmä. Törmäyksissä (ja vain tällä tavalla on mahdollista luokitella yhteys yksinkertaiseen ristipäähän) ei ole jäykkä liitäntä.

SP 52-101-2003, s. 8.3.26, tavat yhdistää vahvistus kulmissa ja päällekkäispaikoissa ovat:

 1. Päällekkäisyys ilman hitsausta: uritetut palkit suorilla päillä; tangot, joilla on suorat päät, mutta on hitsaus- tai poikittaisia ​​sauvoja; päissä on koukut (koukut, silmukat, jalat).
 2. Hitsattu.
 3. Mekaaniset (kiinnitysliittimet).

Vahvistusvaihtoehdot

Seuraavissa kaavioissa on esitetty oikeat kaaviot vahvistetulle monoliittiselle nauhan jalalle. Tärkeintä on harkita vahvistamisen ankkurointia. Nurkan seinämien yksittäisille vyöhykkeille muodostuu erilaisia ​​sidoslujuuksia. Ulomman sivun kautta kulkevat tangot on yhdistetty, pystysuora vahvistus on asetettu sisäpuolelta tangot leikkaavat vapaasti. Nurkassa poikittaiset sauvat ovat 2 kertaa useammin kuin perusnauhan pääpituudella (puolet pohjakankaan korkeuden kolmesta neljäsosasta, mutta enintään 25 cm).

Vahvistus annetaan tarkasti ulomman kulman sijasta sisäpuolella. Voit lisätä tangon kulman sisäpuolelle, mutta se ei toimi.

U-muotoinen muotoilu

Käytetään vähintään 5 vahvistuskerrosta (korostettu keltaisella valokuvassa) kussakin suunnassa, yhteensä vähintään 10 p-elementtiä tarvitaan. Tällaista U-muotoista asennusta ei tarvita. Kuinka tehdä U-muotoinen asennus T-muotoiseen kulmaan? Kussakin vaiheessa lisätään u-muotoinen elementti, joka on vähintään 5, ne kulkevat viereisen seinämän suuntaan. Muut vaihtoehdot ovat myös mahdollisia (ankkurointi), joista toinen näkyy alla olevassa kaaviossa:

Corner reinforcement rules:

 1. Muita poikittaisia ​​ja pystysuoria palkkeja tarvitaan.
 2. Kulma-sauva on taivutettu seuraavasti: toinen pää menee yhteen seinään, toinen toiseen toiseen syvyyteen, joka on vähintään 40 leveyttä.
 3. Jos sauva on liian lyhyt, lisätään l-muotoisia profiileja.
 4. G- ja p-muotoisten profiilien vahvistaminen on tarpeen koko pituudelta.
 5. Kiinnittimien välinen etäisyys verrattuna muuhun muotoon verrattuna vähenee puoleen.

Huomio on kiinnitettävä kiinnittimien sijaintiin. Katso lisätietoja oikeiden reunojen vahvistamisesta alla olevasta videosta:

Nauhapohjan kulmien ja paikkojen lisääminen

Säätiö on yksi rakennuksen tärkeimmistä osista, joten rakennuksen suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota. Useimmiten lähiörakennusten rakentamisen perustaksi valitaan raidevalmiste, joka on betonilla täytetyn metallikehyksen rakentaminen. Kaistaleen nurkkien vahvistaminen on toteutettava erityisellä varovaisuudella, koska ne ovat niitä, jotka kokevat suurimmat pystysuorat, pitkittäiset ja poikittaiset kuormat sekä rakennuksesta että maasta.

Miksi meidän on vahvistettava teippausta

Betoni itsessään on melko vahva ja kestävä rakennusmateriaali, joka kestää pystysuorat paineet hyvin. Kuitenkin, ilman asianmukaista vahvistamista, säätö ei kestota vetolujuuksia, puristus vaakasuorassa suunnassa ja taipuminen (kaikki tämä johtaa halkeamien muodostumiseen). Siksi minkä tahansa nauhan perustuksen perusta on lujittava runko. Tietäen, kuinka oikealle vahvistetaan nauhatulostus ja erityisesti kulmat ja liitoskohdat, voit rakentaa henkilökohtaisesti minkä tahansa rakennuksen perustan, olkoon se pieni talo tai kolmikerroksinen talo. Oikein suunniteltu ja valmistettu monoliittinen betoniteräsrakenne on takaa kaikkien rakennusten kestävyyden ja lujuuden.

Vahvistusmateriaalit

Nauhalevyn vahvistusrungon pitkittäisillä osilla on suurimmat kuormitukset, joten niiden valmistukseen käytetään kuormituksesta riippuen lujittavia palkkeja, joiden halkaisija on 12 - 20 mm (tulevan rakennuksen kerrosten lukumäärä ja seinämateriaali). Rakenteen pystysuorissa ja poikittaisissa osissa voidaan käyttää sileää vahviketta, jonka läpimitta on 8-12 mm (riippuen seinämien painosta ja "nauhan" korkeudesta). Rebar-sidontaan käytetään erityistä pehmeää neulomakiviä, jonka halkaisija on 0,8-1,2 mm.

Tarvittavat työkalut ja laitteet:

 • Erikoisleikkuri varusteille (tai bulgariina, jossa on levyjä metallin leikkaamiseen).
 • Kiinnitys (voidaan valmistaa metalliromuista, kanavatangoista ja sopivasta halkaisijaltaan olevasta putkesta) pystysuoraan suorakaiteen kiinnittimien vahvistamiseen ja tuotantoon; L-muotoisia ja U-muotoisia vahvistuselementtejä. Haluttaessa tämä tehdasasetusten mukainen laite voidaan ostaa laitteistokaupasta.
 • Koukku, jonka kanssa köysi on neulottu lanka tai erikoinen neulomakupari (voi vuokrata - tämä säästää aikaa).
 • Erityiset "tuolit" tai "sammakot" vahvistavan hihnan nostamiseksi 50 mm: n päähän vedeneristyskerroksen alareunasta (voidaan käyttää sopivia kokoisia tiilet).
 • "Tähdet" antamaan 50 mm: n rako muottien ja vahvikekehon väliin.
 • Mallit, joissa on reikiä vahvikekappaleiden pitkittäisosille, jotka toimivat liittämisen helpottamiseksi tulevaisuuden kehyksen osien (helppoa levystä tai paksuisesta vanerista).

Kuinka vahvistaa

Jotta vahvistusta voidaan tehdä kaikkien sääntöjen mukaisesti, on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • Vahvistimen pituussuuntaisten vyöhykkeiden välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Hihnojen määrä riippuu perustuksen korkeudesta.
 • Vahvikkeen (eli poikittaisnauhojen) pystysuorat ja poikittaiset palkit asennetaan 30 cm: n välein SNiP: n suositusten mukaan, mutta käytännössä ne tekevät usein 50 cm: n pätkän. Joskus poikittainen vyö on tehty suorakulmaisen ikeen muodossa.
 • Jokaisesta kulmasta molempiin kohtiin on tarpeen asentaa 3-4 poikittaisnauhaa, joiden askel on 0,5 pääaukosta.
 • Kiinnityspaikasta kummallekin puolelle on myös tehtävä 3-4 poikittaisnauhaa, joiden askel 0,5 pääaukosta.
 • Suurin pituussuuntaisen lujituksen halkaisijan valinta riippuu pohjan kuormituksesta, toisin sanoen mitä suurempi kuorma, sitä paksumpi lujitus.
 • Neulontakehyksessä käytetään vain erikoislankaa.
 • Jotta molemmille puolille betonipintainen betonikerros olisi 50 mm, sen jälkeen, kun liuos kaadettiin metallikehyksen ympärille, täytyy asentaa erikoistyökaluja: kehyksen "tuolit" tai "sammakot" ja sivut - "tähdet".
 • Kehyksen kulmien vahvistaminen on välttämätöntä vain käyttämällä erityistä vahvistamista mallin suunnittelussa eikä yksinkertaisella neuloksella, jossa on päällekkäisiä kohtisuoria varret.
 • Rungon suoria osia on suositeltavaa tehdä kiinteillä kappaleilla (vakio tehdaspituus on 11,7 m).
 • Pitkittäisten vahvikekappaleiden liittämistä varten on tarpeen noudattaa tarkasti yhden palkin päällekkäisiä mittoja toisiinsa (betoni M200 - 50 halkaisijan halkaisija M250 - 40 halkaisijalta M300 - 35 halkaisijalle).
 • Älä kohdista lujituksen pituussuuntaisia ​​tankoja samassa paikassa pystysuoraan (etäisyys on oltava vähintään 60 cm tai 1,5 päällekkäistä pituutta).

Vahvistusvaihtoehdot oikeille kulmille ja liitospisteille

Nauhalementin kulmaelementit ovat suurimman kuormituksen jälkeen rakennuksen rakentamisen jälkeen. Tästä syystä koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä, miten hyvin nämä säätöosat vahvistetaan. Pitkittäisten vahvistuselementtien yksinkertainen yhdistäminen suorakulmassa ei ole hyväksyttävää, koska tällainen menetelmä ei tarjoa lisävoimaa. Kolme päämenetelmää raudoitustulosten vahvistamiseen ja liitospisteiden vahvistamiseen:

Ensimmäinen tapa

Tärkein ulkoinen pituussuuntainen vahvistus taivutetaan 90 astetta. Sisäiset pitkittäisvaijerit on myös taivutettu 90 astetta ja kiinnitetty langalla ulkoisiin pitkittäisvaijereihin. Sisäpalkkien taivutetun osan koon on oltava 50 halkaisijan pituusvahvistus. Samat toiminnot olisi toteutettava kaikilla vaakarakenteilla vaakasuoralla tasolla.

Nousuelementtien ja risteyspisteiden pystysuoran (poikittaisen) raudoituksen nousun tulee olla 0,5 pääkohtaa. Sama vaatimus vaiheelle koskee kaikkia muita menetelmiä, joilla vahvistetaan kulmakappaleita ja risteyskohdat.

Toinen tapa

Tämä menetelmä metallikehyksen valmistuksessa käytettävien kulmaliitosten ja risteyspaikkojen ankkuriksi katsotaan yksinkertaisimmaksi ja usein käytetyksi. Jos pitkittäisvaijereiden pituus ei riitä taivuttamaan niitä, käytä l-muotoisia kiinnittimiä. Tällaisten elementtien kunkin varren pituuden on oltava vähintään 50 halkaisijaltaan päävahvistinta. Ulkoiset pitkittäisvaijerit on yhdistetty yhdellä L-muotoisella elementillä toisiinsa. Jokainen sisäinen pitkittäiselementti on yhdistetty vahvikkeen ulkoreunaan l-muotoisella elementillä. Yhden kulmaliitoksen vahvistamiseksi tarvitset kolme L-muotoista puristinta jokaisen kehyksen pituussuuntaan. Risteyksessä tarvitaan kaksi tällaista elementtiä jokaiselle tasolle.

Kolmas tapa

Jotta metallinen vahvikekotelo olisi kestävämpi, asennamme U-muotoisia elementtejä pylväiden kulmiin ja paikkoihin. Tällaisten elementtien leveys vastaa vahvikekehän leveyttä ja pituus on vähintään 50 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahvikekaarta. Nämä elementit on sidottu pääkaaren pituisiin palkkeihin, joiden kirjaimen "P" avoin osa on kulmasta kulmassa. Yhden kulman vahvistaminen edellyttää kahta tällaista elementtiä (jokaisella horisontaalisella tasolla), joka on yksi kohta jokaisella tasolla.

Tasojen nurkkien vahvistaminen

Nauhatuloksen monimutkaisella geometrialla jotkut kulmat voivat olla paljon yli 90 astetta. Tiheä kulmaa on myös vahvistettava erityisjärjestelyjen mukaan, jotka lisäävät kehyksen lujuutta. Perusta on kaksi perusmenetelmää, joilla vahvistetaan perustuksen tylppää kulmia.

Ensimmäinen tapa

Paras ratkaisu sitkeän kulman vahvistamiseksi on taivuta ulkoinen pituussuuntainen vahvike vaaditussa kulmassa. Sisäiset pitkittäiset ruoskat on myös taivutettu samaan kulmaan ja neulotaan ruhon ulompiin pitkittäisosioon. Sisäisen pitkittäisvanan kunkin kaarevan osan pituus on vähintään 50 päähaaran halkaisijaltaan.

Toinen tapa

Rungon tylpäsarkun osien vahvistamiseksi käytetään muita elementtejä, jotka on taivutettu vaaditulla kulmalla. Tällaisen kaarevan elementin pituuden on oltava vähintään 50 halkaisijaltaan pituussuuntaista vahviketta. Päällekkäisyydestä riippuen sidonta vaihtelee 35 - 50: n halkaisijan mukaan, riippuen betoniliuoksesta käytetyn sementtityypin mukaan.

Nauhatulostimen kulmien vahvistamisen virheet

Suurin määrä virheitä, joita tehdään vahvistuskotelon valmistuksessa nauhalumpuille, tapahtuu tarkalleen kulmaliikkeiden ja liitospisteiden vahvistamisen aikana. Yleisimpiä virheitä ovat neulominen leikkaavat sauvat tussin kulmassa, mikä johtaa rakenteen huomattavaan heikkenemiseen. Ammattimaisella kielellä tätä kutsutaan "armatörmäksi".

Toinen yleinen virhe on lujituksen ulkoisten ja sisäisten pitkittäisputkien yksinkertainen taivutus ilman lisävahvistuselementtien käyttöä. Sama pätee myös rungon tylpäsarkun osien vahvistamiseen.

Se on tärkeää! Jos vastakkainasennus on kohtisuorassa aallotetun raudoituksen lovien kohdalla, se johtaa sen liukumiseen betonin kaatamisen aikana ja rikkoo kehyksen geometriaa. Jos neulonta tehdään lovien (eli viiran sijoittamiseksi lujitustangojen syvennyksiin) yhdensuuntaiseksi, tämä antaa tiukemman ja luotettavamman yhteyden.

Lopuksi

Kaikkien standardien ja lujitussääntöjen noudattamisen vuoksi perustaveitsi voi kestää huomattavia kuormituksia ja soveltuu jopa kolmikerroksisen tiilitalon rakentamiseen.

Nauhan perustuksen kulmien vahvistaminen

Kuinka oikein vahvistetaan kulmia nauha-pohjaan

Kaistaleen pohjan kulmien vahvistaminen edellyttää joidenkin vivahteiden tuntemusta. Tämä on keräyspiste, paikka, joka olettaa suurimman rasituksen lujitukselle. Jos malli on väärä (virheellinen kytkentä, katkos), on olemassa vakava vaara, että raudoitus, sen sijaan, että se olisi jäykkä kehys, kuormitettuna, muuttuu joukoksi erillisiä osia. Loppu - halkeamia, betonin kerrostuminen rakennuksen kulmissa. On tarpeen tarkastella yksityiskohtaisesti, kuinka lujitettua betonirakenteiden nauhan perustuksia voidaan oikein vahvistaa.

Tyypit kulmat

Vahvistusohjelma riippuu kulmasta. Helpoin pukeutua on tylppä kulma, vaikein on terävin. Mitkä ovat kulmat:

 1. Suoraan - yleisimpiä. Ne voivat olla g-muotoisia ja t-muotoisia, jälkimmäisiä kutsutaan myös t-muotoisiksi pylväiksi (esimerkit ovat alla olevissa kaavioissa).
 2. Tylsä.
 3. Mielivaltaiset (lahti-ikkunat).

Tyylikkään aukottoman kulmakerroin 160 ° ei vaadi paljon työtä - riittää tarkastelemaan alla olevia kaaviota (yksinkertaisimpia on lueteltu tässä) ja kiinnitettävä kaapeli oikein, piirustusviivat ulko- puolelta sisemmäksi, ikään kuin ne muodostaisivat välisen yhteyden, kaksinkertaistet- tiin poikkipalkkien taajuuden verrattuna muihin säätiön pituus, tee sitten laadukas ligaatio. 90-160 asteen kulma vaatii lisää pystysuoria palkkeja. Kirkkailla kulmilla on omat erityispiirteensä, mutta täällä niitä ei oteta huomioon. Ne löytyvät yksityisistä matalarakenteisista rakenteista ovat erittäin harvinaisia.

Erilaisia ​​kulmaliitoksia

Nurkkien vahvistaminen on välttämätöntä kahdesta syystä: nämä ovat potentiaalisia stressipisteitä. Niitä on vahvistettava, muutoin riski saattaa ajan myötä nähdä halkeamia rakennuksen marginaalisilla alueilla. Lujittava hihnan tarkoitus on antaa kehykselle jäykkyys ja lujuus. Että hän ottaa merkittävän osan betonista johtuvaa kuormitusta. Corner - heikko kohta missään säätiössä (paitsi laatan).

Vahvistusta koskevat yleiset säännöt

Työtä varten on käytettävä SNiP 52-01-2003 -standardin ohjeita. Keräys ilmaisee vaaditun vähimmäisrajauksen peruspinta-alaa kohden (0,1% per perusosan pinta-ala, joka määritetään yksinkertaisella kaavalla: leveys kerrottuna korkeudella) - terien lukumäärä ja paksuus riippuvat tästä laskelmasta. Laskut, myös kulmat, tehdään suunnitteluvaiheessa, vaikka yksityisen rakentamisen tässä vaiheessa usein laiminlyödään, tekemällä kaiken liikkeellä. Säätiölle käytetään ensimmäisiä käytettävissä olevia raudankoja, mikä on suurta virhe. Jos kaikki on tehty oikein, sinun on päätettävä etukäteen:

 1. Vahvistustyypillä (luokka, osa, matalarakennuksille usein käytetään d = 12 mm). Pituussuuntaiset elementit suorittavat rei'itetyt sauvat, poikittaiset ja pystysuorat poistavat ohuemmat sileät sauvat.
 2. Kuinka monta vyötä? Heidän lukumääränsä on 1-3. Kaksi - matalille ja keskikorkeille perustuksille, 3 - syville. SNiP: n mukaan, jos kehyksen korkeus on alle 80 cm, sauvan vähimmäis halkaisija on 6 mm, jos se on suurempi kuin 8 mm.

Laskentaesimerkki: kaivon syvyys on 80 cm, leveys - 60 cm. Osa-alue = 80 * 60 = 4800. Rebar vähintään: 4800 * 0,1 = 480. Näin ollen minimipalkkialue on 4,8 cm2.

Tangojen leikkaukset pohjan pääpituutta pitkin yhdistetään 20 cm: n langan leikkauksilla koukkuilla tai neulomalla. Voit käyttää pihdit, ruuvitaltta tai erikoisliittimet.

Neulominen, myös kellarin kulmien lujittamiseksi - on yksinkertainen mutta tinkimätön toiminta. On tekniikoita, jotka tekevät tästä työstä nopeammin. Helpoin tapa säästää aikaa: yhdistäminen aseella. Se suoritetaan 5 kertaa nopeammin kuin pihdeillä.

Kuinka määritellä vahvistusvyön pituussuuntaisten viivojen ja poikittaisten sauvien välisen nousun välinen etäisyys? SNiP 52-01-2003 mukaan etäisyys pituusjohdosta toiseen on 25-40 cm. Ristitanojen välinen etäisyys on ½ työkappaleen korkeus, mutta enintään 30 cm.

Neulominen on mieluummin käsin kuin hitsattava. Se voidaan tehdä metallilangalla, puristimilla (yleensä enintään 40 mm) tai muilla liitoksilla. Viiran halkaisija on yksittäinen arvo, tavallisesti enintään 1,2 mm.

Ankkurointi pukeutumisen aikana

Ankkuroinnin valinta riippuu raudoitustyypin ja rakennustyön tyypistä. Vahvistuksen vahvistaminen suoritetaan käyttämällä varkautta tai erikoiskonetta. Kaikentyyppiset lujittavat ankkuroinnit ja niiden erityiskäyttö kulmissa:

 1. Kaikkein haluttu kulmaliitoksissa on suora. Vain jaksottaisen profiilin vahvistamiseksi. Tämä on yksinkertainen päällekkäisten oksojen ja ligaation päällekkäisyys. Mutta jos ligaatio tehdään laadullisesti, se on sallittua pienille rakennuksille. Rakenteen täydellinen jäykkyys on tärkeää, jos muutokset näkyvät betonin kaatamisen aikana, jolloin raudoitus on huonosti säädetty.
 2. Paw - sauvan pää on taivutettu oikeaan kulmaan.
 3. Koukku - 180 astetta. Siten pääty on tangon pääosan vieressä.
 4. Silmukka - sauva on taitettu puoliin, silmukka sijaitsee kulmassa.
 5. Hitsausliitokset
 6. Lisäksi käytetty teräslevy tai teräs.

Viimeiset kaksi menetelmää soveltuvat vain hitsaukseen sopiviin liittimiin ja suoraan ankkurointiin ja jalkaihin vain eri halkaisijoille.

Vahvistustyyppien ankkurointi

Virheellinen kulmavahvistus

Mahdolliset virheet kulmien vahvistamisen aikana ovat seuraavat:

 1. Ankkuri leikkaa yksinkertaisesti kulmat, jotka on kiinnitetty neulomalla. Tämä järjestelmä on varsin yleinen, vaikka se on äärimmäisen vakava virhe.
 2. Taivutetut liittimet kulmissa ilman ankkurointia.

SP 50-101-2004 -standardin mukaan monoliittiset ja esivalmistetut monoliittiset perustukset ovat jäykästi liitetty ristisokkaisten järjestelmien järjestelmä. Törmäyksissä (ja vain tällä tavalla on mahdollista luokitella yhteys yksinkertaiseen ristipäähän) ei ole jäykkä liitäntä.

SP 52-101-2003, s. 8.3.26, tavat yhdistää vahvistus kulmissa ja päällekkäispaikoissa ovat:

 1. Päällekkäisyys ilman hitsausta: uritetut palkit suorilla päillä; tangot, joilla on suorat päät, mutta on hitsaus- tai poikittaisia ​​sauvoja; päissä on koukut (koukut, silmukat, jalat).
 2. Hitsattu.
 3. Mekaaniset (kiinnitysliittimet).

Vahvistusvaihtoehdot

Seuraavissa kaavioissa on esitetty oikeat kaaviot vahvistetulle monoliittiselle nauhan jalalle. Tärkeintä on harkita vahvistamisen ankkurointia. Nurkan seinämien yksittäisille vyöhykkeille muodostuu erilaisia ​​sidoslujuuksia. Ulomman sivun kautta kulkevat tangot on yhdistetty, pystysuora vahvistus on asetettu sisäpuolelta tangot leikkaavat vapaasti. Nurkassa poikittaiset sauvat ovat 2 kertaa useammin kuin perusnauhan pääpituudella (puolet pohjakankaan korkeuden kolmesta neljäsosasta, mutta enintään 25 cm).

Vahvistus annetaan tarkasti ulomman kulman sijasta sisäpuolella. Voit lisätä tangon kulman sisäpuolelle, mutta se ei toimi.

U-muotoinen muotoilu

Käytetään vähintään 5 vahvistuskerrosta (korostettu keltaisella valokuvassa) kussakin suunnassa, yhteensä vähintään 10 p-elementtiä tarvitaan. Tällaista U-muotoista asennusta ei tarvita. Kuinka tehdä U-muotoinen asennus T-muotoiseen kulmaan? Kussakin vaiheessa lisätään u-muotoinen elementti, joka on vähintään 5, ne kulkevat viereisen seinämän suuntaan. Muut vaihtoehdot ovat myös mahdollisia (ankkurointi), joista toinen näkyy alla olevassa kaaviossa:

Corner reinforcement rules:

 1. Muita poikittaisia ​​ja pystysuoria palkkeja tarvitaan.
 2. Kulma-sauva on taivutettu seuraavasti: toinen pää menee yhteen seinään, toinen toiseen toiseen syvyyteen, joka on vähintään 40 leveyttä.
 3. Jos sauva on liian lyhyt, lisätään l-muotoisia profiileja.
 4. G- ja p-muotoisten profiilien vahvistaminen on tarpeen koko pituudelta.
 5. Kiinnittimien välinen etäisyys verrattuna muuhun muotoon verrattuna vähenee puoleen.

Matalien nauhalementtien kulmien oikea vahvistaminen

Vahvistettu betonirakenteen kulma on stressikonsentraation paikka. Erilaiset betoniteräsrakenteet nurkassa voivat kohdata monisuuntaisia ​​puristus- ja vetojännityksiä. Jos vahvistettuja matalia nauhalevyjä ei ole kunnolla vahvistettu, näitä rasituksia ei tule havaita teräsvahvistustangoilla.

Jos venttiili on kulmassa vahvistettu nauha melkozaglublennogo nauhan pohjan murtuu tai kytketään oikein (ilman voima siirtää venttiilin varren varteen) monoliittinen melkozaglublenny nauhan pohjan tule yhtä jäykkää tilaa runko, joka on (ehdollisesti yli) joukko erillisiä teräsbetonista palkkien. Tällöin säätöjen kulmissa on mahdollista muodostaa halkeamia, säröilyä ja betonin halkaisemista.

Standardi virheet, kun vahvistetaan nurkkien matalat nauhat.

Mikä on suosittu myyttinen tuotanto aloilla, jotka vahvistavat nurkkien ja matalien liuskojen perustuksia?

Professor VS: n suositussa kirjassa Sazhina "Älä kaivaa pohjaa syvälle" (M., 2003) esittää kaavioita, jotka vahvistavat matala-nauha-alustan kulmat ilman verkkoja ilman sidoksia ja ilman ankkuroimista lujitangoista säätönauhojen kulmissa. Tämän kirjan järjestelmiä käytetään laajalti venäjänkielisessä rakennustilassa. Kuitenkin, kun data piirien suuri kansallinen rakennuksen kaksi asiaa on menetetty: Professori Sazhina menetelmä kuvaa ei erillistä raudoitustangoista pitkittäisten vahvistaminen, ja vahvistaa hitsattu metalliverkko, jonka silmäkoko on 200-200 mm.

Hänen kirjansa sivulla 38 kohdassa "Vahvistetaan säätiöitä" luetaan seuraavasti: "Perustusten vahvistaminen suoritetaan verkkojen avulla, jotka on asennettu niiden osien ylä- ja alaosaan". Lisäksi lisättiin lisäelementti Sazhinin kulmaliitoksen lujittamisen järjestelmään: kulmaliitosvahvistuksen lävistäjävahvistus. Kirjassaan kuvattu tekniikka ei viittaa perustuksen vahvistamiseen erillisillä pitkittäisillä sauvoilla, vaikka monet lukijat pitävät hitsautuneita silmiä neulottuna tekstin epämääräisen sanamuodon ja epäselvyyden vuoksi. Monet ihmiset ovat hämmentynyt lauseella kirjan 40. sivulla, jossa he puhuvat vahvistuselementtien liittämisestä kierteisiin. Kuviossa 5, nimikkeen 5 alla, tällaiset kierteet on kuvattu: niiden alle tarkoitamme valmiiden ruudukkeiden kytkemistä. Kuinka todennäköistä on, että professori ei tunne raudoituksen ankkuroinnin perusteet ja salli lujituksen ilman vahvistuspalkkeja?

Matalan nauhan perustusten kulmien vahvistamisen oikeisiin järjestelmiin muuttaminen epäsäännöllisiksi

Valitettavasti professori Sazhinin perussäätöjärjestelmä kävi "fermentaation" läpi ja muuttui myyttiseksi suunnitelmaksi, jolla lujitettaisiin matalan syvyyden nauhalevyn kulmat yksittäisillä tangoilla käyttäen neulomalla lankaa yhdistettyjä banaanileikkauksia.

Keksijä TISE R.M. Yakovlev kirjassaan "Universal Foundation. Teknologia TISE "(Adelant, 2006). Sivulla 176 hän kirjoittaa: "Nauhan kaarteissa ja T-muotoisissa liitoksissa lujitustangot leikkaavat ilman mitään yhteyksiä niiden välillä." Vaikka poran TISE on hyvä asia, ja ajatus paalusta, jolla on laakeriosan jatke, on oikea ja hyödyllinen, lausuma vapaata leikkauspistettä lujitemuovista ei ole rakennusstandardeja. Tämä kirja sisältää kuitenkin myös joitain virheitä, jotka koskevat säätöraudoitusta (paalun ja grillaten välisen lujituksen puuttuminen).

Kohta 8.3.26 SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" (Moskova, 2004)

a) päällekkäiset liitokset ilman hitsausta:

- säännöllisten profiilien tangoilla suorat päät;

- saumojen suorat päät hitsaamalla tai poikittaisten sauvojen asentamiseksi päällekkäisyyden pituuteen;

- taivutetaan päihin (koukut, jalat, silmukat); pehmeille sauvoille kuitenkin käytetään vain koukkuja ja silmukoita;

b) hitsatut ja mekaaniset päittäisliitokset:

- hitsaustarvikkeet;

- erityisiä mekaanisia laitteita (tiivisteet, puristetut liitokset, kierteiset kytkimet jne.).

Tässä luettelossa ei ole "vapaata tai yhdistettyä ristipistettä". Niinpä "ristikkorakenteiden vahvistusyhteys" on itse asiassa ristikkopalkki.

Samalla yhteisyritys 50-101-2004 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen" asettaa säätiöille seuraavat vaatimukset:

Kohta 8.9. Kaikkien seinien yhdistetyt monoliittiset ja monoliittiset perustukset on yhdistettävä jäykästi yhteen ja yhdistettävä ristikkäisten kaistaleiden järjestelmään.

Vahvistus, jossa on aukko kulmissa, ei tarjoa jäykästi yhteyttä kaikkiin säätiön elementteihin. Vaatimus, että läsnä on ainakin kaksi jatkuvaa lujittavan silmukkaa (tai 1/6 kaikkien piirien, mutta ei pienempi kuin 2) alarivissä venttiilien (kokee vetokuormituksen) palkkien (emästen) ulkoääriviivan monoliittisen rakenteen rakentaminen on esitetty kohdassa 7.13.2.2 kohta ACI 318-05 "Rakenteellinen koskemattomuus".

Tarkastellaan oikeita vaihtoehtoja monoliittisen nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistamiseen. Oikean kulman vahvistamisen yleinen merkitys on lujituksen ankkurointi (kiinnitys) taivutettujen elementtien avulla ja erilaisten jännitysten vyöhykkeiden vahvistuskytkentä säätiön kulmassa (betoniteräksen sisä- ja ulkokerrosten kytkentä). Tällaisella raudoituksella vain ulkoiset raudoitustangot on kytketty ja pystysuora vahvistus kohdistuu vain ulkoisiin sauvoihin. Sisäiset lujitustangot kulmassa leikkaavat vapaasti. Vahvikentän ankkurointialueella poikittainen vahvike asetetaan kaksi kertaa niin usein kuin perustan nauhalle suositellaan (½ ¾ pohjan poikkileikkauksen korkeudesta, mutta enintään 25 cm).

Mahdollisuus syvään syvyyteen kiinnitetyn nauhan pohjan oikeaan vahvistamiseen, joka on kiinnitetty L-muotoisilla elementeillä.

Matala-teipin pohjan tylpän kulman virheellinen ja oikea vahvistaminen.

U-muotoisten puristimien U-muotoisten nauhalementtien kulman ja tukien vahvistaminen

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003, kohta 10.4.5 Seinien solmukohdat niiden risteyksissä, jos se on mahdotonta kulkea seinien vaakasuoran vahvistamisen läpi tämän risteyksen kautta, olisi vahvistettava koko seinien korkeudelle, jossa on leikkaavat U-muotoiset puristimet, jotka takaavat keskittyneiden horisontaalisten voimien käsityksen kudosmalleissa seinät sekä suojaavat pystysuorat puristetut tangot solmukohdissa vaurioitumiselta ja ankkuroimalla vaakasuuntaisten sauvojen päätyosat. U-muotoisten elementtien pituuden on oltava vähintään 2 leveyttä betoniseinästä tai -edusta.

Kapeakoskettimen ja kulmien vahvistaminen L-muotoisten puristimien avulla

Kohdan ACI 315-99 2.8.2 kohta "Seinäpidikkeet ja kulmat" tarkoittaa (likimääräinen käännös lyhenneillä): "Vaakasuuntaiset lujitustangot, jotka kulkevat seinän yhdelle tai molemmille puolille kulkevien tukien tai kulmien kautta, on vedettävä riittävän pitkälle leikkauspisteestä tai kulmista. Arkkitehdin tai insinöörin tehtävänä on täsmentää, kuinka tarkalleen ankkuroidaan raudoitus, kuinka kauan raudoitus tulee päällekkäin, kun se kiinnittyy rakenteiden seinien kulmissa ja pylväissä. Kulmakulmat ja avarrukset, joissa on avautumiskulman kuormitukset, on vahvistettava eri tavoin kuin kulmat ja emäkset, joihin kohdistuu kuormien "taittokulma" tai "taivutus".

Talon rakentaminen

Liuskajohdon rakentaminen on melko monimutkainen prosessi, jonka oikea toteutus takaa koko rakennuksen pitkän käyttöiän. On olemassa useita teknisiä kysymyksiä, joita on noudatettava. Heistä erotetaan vahvistusprosessi. Kuinka kunnostaa oikein säätiön kulmat, jotka muodostavat suurimman osan kuormasta, harkitse alla.

Kaistaleperusteiden edut ja haitat

Liuskajohdon etujen joukossa on ensinnäkin sen toiminnan kesto. Koska säätiö on talon pääseinien alla, rakennuksen kuorma on tasaisesti jakautunut. Siksi teknologisesti asianmukaisesti varustettua nauha-säätiötä voidaan käyttää yli sata vuotta.

Lisäksi tarvittaessa on mahdollista palauttaa tai vaihtaa se. Ribbon säätiö on yleinen rakenne kevytkehykselle tai puutalolle ja kivestä tai tiilestä rakennetusta rakennuksesta.

Erikoistyövälineiden, kuten kaivukoneiden kaivamiseen ja betonisekoittimeen, jonka avulla konkreettinen ratkaisu on valmis, kaikki työ tapahtuu melko nopeasti.

Laadukas vedeneristys suojaa talon pohjaa kosteudelta. Lisäksi talossa on nauhan säätiö, jonka avulla voit asentaa kellarin tai pohjakerroksen sen alle. Haluttaessa kaikki säätiön valmistustyöt voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Nauhan kannalla on kuitenkin myös haittoja. Tämä on ennen kaikkea sen odottamaton kuivuminen. Lisäksi, jos vertaillaan kaikkien kaistaleiden ja ruuvirakenteiden rakentamistyön määräaikoja, ne eroavat toisistaan ​​merkittävästi. Jotta nauhat perustus tarvitsevat huomattavan paljon aikaa ja enemmän fyysistä työtä.

Useimmissa tapauksissa säätiö vaatii erikoisvarusteita ja vähintään kolme henkilöä.

Päätyyppiset nauhat ja niiden valmistusmenetelmät

Tuotantosuunnasta riippuen nauhan perustus on:

 • monoliittinen, betoniliuoksesta valmistettu esivahviste;
 • esivalmistetut - valmistettu erillisistä lohkoista, jotka on liitetty toisiinsa sementtilaastilla.

Ensimmäinen vaihtoehto on asianmukainen talonrakentamisen aikana, koska sitä pidetään luotettavampana eikä se johda rakennuksen epätasaiseen kutistumiseen. Jos maaperässä on suuri kutistuma, on parasta tuottaa monoliittinen perustus.

Pienen rakennuksen rakentaminen, höyrysaunojen tai -saunojen muodossa, on riittävä precast-nauhan perusta. Rakennuksen tekniikka koostuu yhdistämällä yksittäisiä betoniteräksiä. Tällaisen säätiön epätasaista kutistumista on mahdollista, koska rakenne ei ole monoliittinen.

Liuskajohdon rakentamisen vaiheita on useita, suosittelemme tutustumaan niihin:

1. Laskelmien suunnittelu ja toteutus.

Tärkein vaihe on, että säätiön elämä riippuu suoraan suorituskyvyn laadusta. Säätiön syvyyden oikean laskemisen tulisi harkita sellaisia ​​tekijöitä kuin:

 • kuormitus rakennuksen pohjalle ja sen paino;
 • maaperän tyyppi ja ilmasto-ominaisuudet;
 • maaperän kestävyys.

Riippuen syvyydestä, joka on perustuksen, se voi olla syvä ja matala. Ensimmäinen vaihtoehto on merkityksellinen, jos maaperälle on tunnusomaista korkea hehkulamppu. Matala syvyysmuotoa käytetään kiinteään, epävakaaseen maaperään. Matala- ja syväpohjaisten perustusten rakentamisen kustannukset eroavat merkittävästi. Koska valuprosessissa käytettävien materiaalien syvyys ja määrä lisääntyy merkittävästi toisessa tapauksessa.

2. Suorita sivuston merkitseminen säätiön alle.

Tätä seuraa tasoitus, rikkaruohot, roskat ja mahdolliset pintamaalit poistetaan. Tämän jälkeen työ tehdään sen asettelulla akseleilla. Merkistä riippuen kaivanto kaivetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään erikoislaitteita tai kaikki työ suoritetaan manuaalisesti.

3. Työnnä laitteen hiekkalaatikko.

Tämä vaihe on myös varsin tärkeä säätiön rakentamisessa. Koska hiekkasyyny pystyy suojaamaan säätiötä kosteudelta. Lisäksi se tarjoaa kuorman siirtämisen pohjasta maahan, eli se on eräänlainen iskunvaimennin.

Hiekkakerros ei kuitenkaan ole aina tarpeen perustuksen rakentamisessa. Jos maaperälle on ominaista suuri joukko savielementtejä, siinä tapauksessa kosteus keskittyy hiekkaan, joka lopulta pääsee pohjaan. Tässä tilanteessa on parempi tehdä ilman tyynyä tai ennalta varautua viemärijärjestelmään maaperään veden tyhjentämiseen.

Suosituin muunnelma hiekkalaatan valmistuksesta on 15-20 cm kerros hiekkaa, sitten tarvittaessa soraa tai murskattua kiveä ja kaadetaan ohuella betonikerroksella. Kymmenen päivän kuluttua työ jatkuu. Tässä tapauksessa betonipohjan ansiosta voit tasoittaa pinnan, ennen kuin suoritat myöhempiä töitä.

4. Vahvistuksen asettaminen.

Erittäin vaikea vaihe, joka vaatii erityistä kokemusta sen esittäjältä. Vahvistus on asetettava oikein, jotta rakennusaineet eivät liikaa. Huomaa, että lujituksen päärivat ovat pohjan ylä- ja alaosat.

Pohjakuvion kulmien vahvistaminen:

Materiaalilla on oltava korroosionkestävä pinnoite, joka suojaa sitä kosteudelta. Pienen ja kevyen rakennuksen alla riittää, että rakennetaan runko, joka on liitetty toisiinsa. Massiivisen rakenteen alapuolella on lujitushäkkeen valmistuksessa parempi käyttää hitsauskonetta. Lisäksi on mahdollista sitoa vahvistus erikoiskoukulla.

5. Asennus muottiin.

Muottien valmistukseen puuta, metallia, muovia, vaneria ja muita sopivia materiaaleja varten. Harjat on asetettava tiukasti tasolle. Pääseinien asentamisen jälkeen seuraa niiden vahvistamista lisälevyjen avulla.

6. Täytä pohja konkreettisella ratkaisulla.

Viimeinen työskentelytapa säätiössä. Betonilaastin on oltava korkealaatuista. Jos mahdollista, on parempi käyttää tehdasratkaisua tai valmistaa se itse betonisekoittimella. Kaatopaikassa varmista, että käytät betonielementtiä, joka parantaa betonin laatua ja säästää sitä ylimääräiseltä ilmalta.

Oikea raudoituksen kulmien vahvistaminen: suoritetaan laskelmat

Säätiön ja talon suunnittelun jälkeen alkaa nauhatuloksen rakentaminen. Teodoliitti auttaa jakamaan akseli oikein täytön suorittamisen aikana. Sen puuttuessa tarpeeksi tappi ja johto. Seuraavaksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, nauhan pohjan alla ja asentaa hiekkapohja. Huomaa, että hiekkakerroksen on oltava täysin tasainen pinnalla. Lisäksi sen tampingin laadun tulisi olla sellainen, että kävelyä hiekkaa pitkin ei ole jälkiä kengistä.

Sen jälkeen suoritetaan soraa tai murskattua kiveä hiekan pohjalle ja kerros on myös noin 20 cm paksu. Sitten perustus kaadetaan betoniliuoksilla, joiden kuivausaika on vähintään viikossa.

Yhdistetyn hiekkabetonisen tyynyn käyttö voi vähentää huomattavasti materiaalikustannuksia ja aikaa liuskajohdon järjestelyyn.

Suurin osa kuormasta putoaa pituussuuntaisten osien alueille, joten paksun rei'itetyn raudan käyttö on tär- keää tässä, jonka halkaisijaa verrataan maaperän lujuuteen. Vahvikkeella on oltava uritetut pinnat, sillä se varmistaa betonin riittävän tarttumisen betoniin. Lujitushäkki syvenee vähintään 5 cm: n etäisyydellä laattojen, alapinnan ala- ja yläosien välillä.

Raudan määrän laskemiseksi tulisi määrittää sen halkaisija. Vahvikkeen halkaisijan optimaalinen arvo on 1,2 cm. Tässä tapauksessa kaksi pystysuuntaista sauvaa asennetaan kahteen riviin, jonka annos on 50 cm. Lisäksi jokaiseen kulmaan tarvitaan vielä yksi sauva.

Tehdäksesi säätiön kulmat vahvistamiseen, tarvitset:

 • käsikäyttöinen kone, jonka avulla se on taivutettu;
 • vahvistuspihdit;
 • myllyt;
 • rakentaminen ruletti;
 • neulonta lanka;
 • neulonta kone;
 • muovipinnoitteet;
 • lanka leikkureita;
 • vasara;
 • pihdit.

Kun muotti on tehty, säätiö on vahvistettu. Vahvistus asetetaan kahteen suuntaan. Useimmiten työstä käytetään halkaisijaltaan 12-14 mm: n liittimiä. Tangot on yhdistetty toisiinsa erityisellä langalla. Jos raudoituksen ja kaivannon yläosan välissä on enemmän kuin 70 mm, ristikko asennetaan lisäksi.

Vahvistaminen on tarpeen betonin vahvistamiseksi. Koska se altistuu lämpötilan muutoksille ja suurelle kuormalle. Estääksesi betonelta halkeilua, se vahvistetaan lujitustangoilla.

Kellarin kulmien lujittamisprosessissa useimmiten vahvistus asetetaan neliön tai suorakaiteen muotoon. Vähimmäismäärä terästangoista pystysuunnassa on kaksi. Jos rakennuksessa on runsaasti kerroksia ja vaikuttava paino, niin tämä arvo kasvaa.

Vavat eivät saa olla yli 80 cm: n etäisyydellä. Vaakasuoraan asennettujen raudoitusten lukumäärä on yksilöllinen ja lasketaan rakennuksen kuormituksen ja pohjan syvyyden perusteella. Ankkuri on upotettava betoniin vähintään 70 cm: n etäisyydelle. Vaakatasoisten sauvojen etäisyys on 300 mm.

Jokaisen vyön vahvistamiseksi se kestää kahdesta neljään tankoa. Lisävahvisteita on edelleen, joiden varret ovat 0,3 - 1 cm. Tee vahvistus seuraavasti:

 • aseta tangot maahan, halkaisijaltaan enintään 1 cm, asettamisvälillä 50-80 cm;
 • sitoa kaksi hihnaa pystysuorissa osissa, ylä- ja alareunassa;
 • lisävahvistus vahvistaa kehyksen keskiosaa.

Säätiön kulmien vahvistaminen:

 • taivutetut sauvat asennetaan kullekin kulmalle, kun taas raudoituksen väliset liitokset eivät ole poissa;
 • asennuksen jälkeen asennetaan tuuletus;
 • johtuen siitä, että nurkkaprofiilit vaikuttavat eniten pakkaukseen, vahvikkeen halkaisijan on oltava suurempi kuin 1 cm.

Huomaa, että kellarikerrosten heikkolaatuinen vahvistaminen johtaa talon painon jännitteen vaurioitumisen vaurioitumiseen. Siksi vahvistuskammion tulisi olla yhtenä jäykkä avaruuskehys.

Nauhalevyn kulmien vahvistamisen pääasiallinen virhe on lujitteen liittäminen yksinkertaisilla ristipäillä. Tämän seurauksena päällyste saadaan vähäisellä lujuudella ja betoni halkeilee ajan myötä.

Säätiön vahvistamiseen on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen näistä koskee lisäverkon käyttöä raudoitukseen. Tällöin asennetaan poikittaisvahvistus ja kulman vahvistusvahvistus. Tämän vaihtoehdon avulla voit vahvistaa 20 cm: n perusmassat. Ristikon asennus tehdään säätimen ylä- ja alaosassa, joka puolen metrin kohdalla ne on liitetty pystysuuntaisiin tankoihin.

Vahvistuksen toisessa vaihtoehdossa on yksittäisten lujitangojen käyttö. Se sisältää:

 • pohjan jäykkä liitäntä talon seinämiin, niiden ristikytkentä;
 • vahvistuspalkkien ankkurointi.

Tämä menetelmä käsittää venttiilien liittämisen ohitus- tai päällekkäisyyksiin. Samanaikaisesti on olemassa yhteys, jossa tangot ovat suorassa päässä tai silmukan kaltainen mutka.

Jos raudoituksen kulma on yli 150 astetta, vahvistus pysyy kiinteänä ja vain hieman taipuu. Muussa tapauksessa vain ulompi sauvat pysyvät kiinteinä, ja sisäinen vahvistus taipuu ja leikkaa keskenään. Säätiön oikea kulma on usein vahvistettu g-muotoisilla elementeillä.

Säätiön kulmakappaleet ja koko raudoituskotelo ovat parhaiten yhteydessä toisiinsa johtimilla. Koska hitsauksen käyttö on vähäistä. Ensinnäkin on osoitettu, että vahvistus kuormituksen ja maaperän vaikutuksen alaisena liikkuu, tämä liike voi aiheuttaa hitsaukseen liittyvien elementtien repeämisen. Tällöin lujituksen runko alkaa vaurioittaa, mikä johtaa säätöön liittyvien halkeamien ilmaantumiseen. Jopa lujittavan häkkeen korkealaatuinen hitsaus ei pysty suojaamaan pohjaa maan pinnalta, mikä johtaa lujituksen pieniin liikkeisiin.

Säätiön kulmien vahvistaminen toteutetaan ankkuroimalla, vahvistamalla raudoitus kaarevilla elementeillä. Samaan aikaan säätöosaston kulmassa ne liitetään toisiinsa siten, että eri jännitteiden alueet liitetään toisiinsa. Täten vain yläkulmat on sidottu ja sisäiset kulmat leikkaavat vapaaseen suuntaan. Poikittaisen raudoituksen asentaminen perustusten kulmiin tehdään kaksi kertaa niin usein kuin kehä.

Kuinka oikea vahvistetaan nauhalistan kulmat

Jos olet kiinnostunut varmistamaan, että pystytetty rakennus kestää ongelmatilanteita, niin kauan kuin mahdollista, on kiinnitettävä erityistä huomiota kiinnitysraudoituksen yleiseen käyttöönottoon ja erityisesti kulmien vahvistamiseen. Jos kulmissa olevat lujitangot neulotaan ja asennetaan oikein, rakenne pysyy pitkään eikä siinä ole vaurioita.

Jotta voitiin tarkemmin ymmärtää, kuinka tärkeä pohjan kulmamateriaalien vahvistaminen on, kannattaa muistaa joitain maton vahvuuden perusasioita. Nimittäin se, että kuormitusjakelu tapahtuu samanaikaisesti eri suuntiin, joiden yhteydessä rakennuksen kulmassa on samanaikaisesti kaksi erilaista toimintavektoria. Yksinkertaisesti sanottuna tässä tapauksessa julkisivun kuormitus luo kaksi seinää. Rakenteen vastuksen ansiosta kokonaisvaltainen voima on suuntaan sisäänpäin seinämästä.

Neulomalla raudoituskaarien nauhapinta: virheet

Ei ole mikään salaisuus kenellekään, että ilman raudoituksen läsnäoloa korkealaatuisen vahvistuksen muodossa säätiö ei kestä tarpeeksi kauan. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että vahvistus asennetaan ja neulotaan oikein. Jotkut rakentajat unohtavat, että kulmien ja pylväiden alue on kaikkein heikoimmaksi osaksi minkä tahansa liuskajohdon. Tämän seurauksena erittäin karkeita ja virheitä, jotka eivät ole hyväksyttäviä, tehdään rebar-asennuksen yhteydessä. Ensinnäkin puhumme seuraavista seikoista:

 • käytetään vain ulkoreunaa;
 • ei ole yhteyttä nauhan pohjan ja vahvistuskammion pohjan välillä;
 • vahvistaminen tapahtuu vastakkain tavallisella langalla;
 • rakenteen nurkassa on hitsia;
 • Käytettäessä kahta kehyssilmukkaa, niiden välillä ei ole yhteyttä.

Tietenkään ei voida sanoa yksiselitteisesti, että kaikki kulmat ja liittymien lujittamisen aikana tehdyt virheet ovat luonteeltaan kohtalokkaita ja tekevät kaistaleiden kulmien vahvistamisesta turha menettely. Mutta jos haluat antaa säätiölle konkreettisen voiton, sinun pitäisi tehdä kaikki oikein ja välttää virheitä.

Miten neulo neulaa

Vahvikkeen kulmien kiinnittäminen ja liuskanjalan liitos ovat koko taidetta. On useita asioita, jotka sinun tulisi tietää, ennen kuin aloitat vahvistamisen asentamisen säätiön nurkissa. Työn suorittamiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja laitteita:

 • sähköhitsaus- tai kaasuhitsauslaitteet;
 • Bulgaria;
 • vahvistuspalkit.

On välttämätöntä aloittaa työskentely laskentamallin tuottamiseksi ja tukin vahvistamiseksi. Tämä on erityisen tärkeää syvennystyyppisen nauhan perustukselle, koska pohjan pohjan kuorma on tässä tapauksessa erittäin korkea. Jos lisätään tänne ympäristötekijöiden negatiiviset vaikutukset (ennen kaikkea vesi ja kosteus), on ilmeistä, että säätiö ei pitkään kestä tällaisissa olosuhteissa.

Rakennustyömaalla voidaan tehdä raudoituksen vahvistaminen pohjan vahvistamiseksi. Teoksessa on tarpeen hitsata vain kaksi ääriviivaa, joista toinen on pienen sisennyksen alapäähän ulkokehästä. 5 cm riittää.

Toisen piirin osalta sen pitäisi sijaita samalla etäisyydellä sisemmästä reunasta. Työvaiheessa on muistettava, että hitsaussaumaa ei missään tapauksessa saa kulkea nurkkaan.

Taivuta vahvike oikein kulmissa. Paikan, jossa kansi tapahtuu, on esilämmitettävä. Vahvikkeen liittäminen hitsauksen avulla tulisi sijoittaa niissä paikoissa, joissa loimeteipille on tunnusomaista matala kuormitusindeksi. Kun rakenne on täysin valmis, se voidaan laskea valmiiseen kuoppaan. Pystysuuntaiset metallitangot on myös asennettava kulmakappaleisiin. Koska niillä on erityisen tärkeä rooli, on oikein käyttää vakavamman halkaisijan vahvistuskappaleita. Maastojen työntämisen tulisi olla niin syvä kuin mahdollista. Asennetut ääriviivat vaaditaan hitsaamaan pystysuorat sauvat.

Uppoasennetun kaistaleen yläosan osalta siihen on sisällytettävä myös vähintään kaksi vahvistusvahvistusprofiilia.

Kahden lujitangon yksinkertainen kytkentä kulmissa ei missään olosuhteissa ole hyväksyttävää. Tällainen yhteys ei yksinkertaisesti pysty jakamaan kuormaa oikein. Tämä sivusto edellyttää erityistä lähestymistapaa ja erillistä ulkoasua. Asiantuntijat suosittelevat taivutettujen elementtien käyttämistä tässä tapauksessa. Ihanteellisissa tapauksissa niiden tulisi olla kehyksen pitkittäisvaijojen jatkoa ja kulkevat nurkan ympäri noin 60 tai paremmin kuin 70 cm. Jos tangon pituus ei riitä, voit käyttää erillisiä taivutettuja elementtejä - puristimia. Sivut tulee olla vähintään 50 halkaisijaltaan.

Hyödyllisiä vinkkejä vahvikkeen asentamiseen

Liuskajohtojen tärkein ominaisuus on, että niiden pituus on huomattavasti korkeampi ja leveämpi. Koska rakennuksen kuormitus painaa pohjaa ylhäältä, hihnan yläosa puristuu ja pohja venytetään. Tämän seurauksena monoliitin venytys johtaa halkeamien muodostumiseen, ja sen vuoksi alhaisen hihnan vahvistamisen eheyden varmistaminen on pakollista.

Näin ollen nauhalevystä, korkeudestaan ​​riippumatta, täytyy olla kaksi lujitushihnaa. Nimittäin ylä- ja alareunasta.

Jos perustaa syvennetään merkittävästi, on suositeltavaa tilata laskenta asiantuntijalta. Tällöin kokeneet ammattilaiset voivat tarkemmin sanoa, kuinka monta vyötä tarvitaan rakennuksen kestävyyteen niin kauan kuin mahdollista, ja mistä pylväästä on paras tehdä kehys.

Vahvistustankojen paksuuden valinta riippuu suurelta osin kuormien jakautumisesta. Koska useimmiten nauhateollisuudessa suurin kuormitus putoaa vahvikkeen pituussuuntaisiin tankoihin, niiden on oltava erityisen kestäviä. Asiantuntijat suosittelevat AIII-luokan aaltoputkien käyttöä. Ei-kallisilla mailla, rakennusten ja rakenteiden pystyttämiseen, joilla ei ole kovin merkittävää massaa, on tarpeeksi vahvistusta, jonka läpimitta on 12 mm. Jos rakennelma on suunniteltu vaikealle alustalle ja raskaiden materiaalien avulla, on parempi valita halkaisijaltaan 14 tai 16 mm.

Kuten käytännössä käy ilmi, raudoituksen poikittaiset ja pystysuorat poikittaisnauhat ovat nauhapohjan tapauksessa suhteellisen heikkoja, ja niissä voidaan käyttää sileää sauvaa, jonka halkaisija on 6-8 mm. Tämä on pääsääntöisesti riittävän vakaa rakenne ja antaa sille haluttu muoto.

Kun raudoitus on onnistuneesti suoritettu, rakenne kaadetaan betonilla. Jotta saisit hyvälaatuista betonia, on parempi vaivaa sitä kädet, mutta erityisen asennuksen avulla. Ja jos tällainen mahdollisuus puuttuu syystä tai toisesta, ratkaisu on puhjennut ja tiivistettävä perusteellisesti. Kuivumisprosessin aikana on suositeltavaa ajoittain huuhdella tulistettu pinta vedellä.