Kuinka tehdä puuta betonilohkot kotona

Puu-betoni, muuten - arbolitovy-lohkot, ovat niin omaleimaisia, että käsityöläisten halu tehdä heidät omilla käsillään on ymmärrettävää. Mutta onko tämä rakennusmateriaali niin hyvä, miten mainos lähetetään siitä, ja onko mahdollista aloittaa tuotannon kotona? Selventää tilannetta, ehdotamme yksityiskohtaista tutkimista, mitä arbolit on, tutkimaan sen ominaisuuksia, valmistustekniikkaa ja kehittäjien arvioita.

Mikä on puubetoni

Tämä rakennusmateriaali kuuluu kevytbetoniin, jossa on suuri mesh-rakenne ja puupitoisuus. Se on valmistettu lohkojen muodossa (vakiokoko - 50 x 30 x 20 cm), laatat, joissa on vahvistushäkki ja nestemäiset seokset, jotka kaadetaan muottiin rakennuksen aikana. GOST: n mukaan arbolita-koostumuksen tulisi olla seuraavanlainen:

 • puhtaasti normalisoitujen koekappaleiden hakkuut;
 • kemikaalit - alumiinioksidisulfaatti, kalkki, vesilasi, kalsiumkloridi;
 • sementti M400-500;
 • vettä.

Huom. Kemiallisesti aktiiviset lisäaineet on suunniteltu neutraloimaan puussa olevat orgaanisten aineiden (sokerit) vaikutukset sementin tarttumiseen täyteaineeseen.

Vakiolujuuden omaavan puu- betonin saamiseksi liuoksessa olevien lastujen pituus saa olla enintään 25 mm ja leveyden on oltava alueella 5-10 mm, paksuus on enintään 5 mm. Puubetonin valmistukseen on mahdotonta käyttää sahanpurua, siruja ja muuta orgaanista ainesta - olkea tai ruokoa. Muuten opilkobetoni on myös radikaalisti erilainen materiaali, jolla on erinomaiset ominaisuudet.

Tekniset tiedot

Tehtaalla valmistetut Arbolitovy-lohkot ja vahvistetut levyt on jaettu kahteen ryhmään - rakenteellisiin ja lämpöeristettyihin. Ensim- mäisten tiheys on 550-850 kg / m³ ja niitä käytetään kantavien seinien rakentamiseen. Jälkimmäiset, joiden tiheys on 300-500 kg / m³, sopivat vain valmiiden rakenteiden eristämiseen, koska niillä ei ole vaadittua kantavuutta. Puubetonin olennainen parametri - lämmönjohtavuus - kasvaa myös erityismassalla, joka näkyy kaaviossa:

Arbolitan jäljellä olevat ominaisuudet näyttävät tästä:

 1. Puristuslujuus riippuu tiheydestä ja vastaa betonilajistoja M5: sta M50: een. Kimmokerroin on noin 2000 MPa ja taivutuslujuus on enintään 1 MPa. Tämä tarkoittaa, että monoliittiset lohkot eivät repäise raskaita kuormituksia ja puristamisen jälkeen taipuvat palauttaa alkuperäisen muodonsa.
 2. Veden imeytyminen rakennusmateriaaleihin - jopa 85%. Käytännössä vesisuihku voi läpäistä seinäpaneelin läpi, mutta sitten se nopeasti virtaa, minkä jälkeen betoni onnistuu kuivumaan.
 3. Tulenkestävyys materiaali kuuluu ryhmään G1 - hidas palaminen. Vauhtia sitä myös hyvin vastahakoisesti.
 4. Monoliittiset ja ontot arboliittituotteet kuluvat yhtä hyvin höyryn läpi, mikä lisää ylimääräisen kosteuden poistamista rakennuksesta ulkoseinien läpi.

Mitä tulee äänieristysominaisuuksiin, puubetoni imee melua paljon paremmin kuin perinteiset materiaalit - tiili, puu ja hiilihapotettu betoni.

Tuotantoteknologia

Tehtaalla arboliittituotteiden valmistusprosessi etenee seuraavasti:

 1. Puuntyöstöjätteet murskataan haluttuun kokoon murskaimessa ja puhdistetaan kuoresta ja lehdistä, joiden raaka-ainepitoisuus ei saa ylittää 10%.
 2. Vesi sekoitetaan kemiallisiin komponentteihin oikeassa suhteessa puun tyypistä riippuen. Esimerkiksi lehtikuusesta on tarpeen kaksinkertaistaa mineralisaattoreiden määrä kuutiota kohden kuin kuusi ja mänty.
 3. Sirut ohjataan pakotettuun betonisekoittimeen, jossa ne sekoitetaan valmiiseen veteen, joka lämmitetään 15 ° C: n lämpötilaan.
 4. Seokseen lisätään M400-sementtiä ja sekoitetaan 20 minuuttia, minkä jälkeen se kaadetaan muottiin. Asettelu tehdään manuaalisesti tai vibropressin avulla.
 5. Muotti poistetaan tuotteista välittömästi muovauksen jälkeen, minkä jälkeen ne kuivuvat.

Ohje. Jotkut valmistajat harjoittavat leikkauslohkoja erikoiskoneella antamaan heille selkeä geometrinen muoto.

Huomaa, että arboliittituotteita muovaamatta raaka-ainetta ei puristeta vaan värähtelee. Lohkojen ja levyjen tiheyden eri indikaattoreita saadaan aikaan vaihtamalla sirujen keskittymistä ja koko primäärisessä liuoksessa.

Arbolite-tuotantolinja

Aineiston edut ja haitat

Lämmöneristysominaisuuksien mukaan puubetoni on verrattavissa muihin nykyaikaisiin rakennusmateriaaleihin, mikä näkyy seuraavassa kaaviossa:

Alhaisen lämmönjohtavuuden lisäksi arbolitilla on muita etuja. Ne ovat seuraavat:

 • pieni paino tuotteiden käsittelyn ja asennuksen helpottamiseksi;
 • hyvien äänieristysominaisuuksien ansiosta arbolitrakenteet suojaavat tilat tehokkaasti ulkoisen melun tunkeutumiselta;
 • ympäristöystävällisyys;
 • korkea lujuus ja kimmoisuus, joka estää krakkaamisen staattisista ja iskukuormituksista;
 • solurakenne mahdollistaa vapaan vesihöyryn tunkeutumisen, eli materiaalin "hengittämisen";
 • Lohkojen huokoinen pinta ja seoksen koostumus mahdollistavat kaikentyyppisten ulko- ja sisävuorien käytön.

Lisäksi on syytä huomata, että puu-betoni on helppo käsitellä käsin ja mekaanisilla sahoilla, mikä on tärkeää seinien ja leikkauselementtien rakentamisessa. Ja viimeinen positiivinen piirre: arbolitovyh-tuotteissa, joissa ei ole aukkoja (monoliittina), tavalliset napit ja itsekierteittävät ruuvit säilytetään erinomaisesti, mikä pienentää erilaisten sisustustuotteiden kiinnittämiskustannuksia ja asentaa hyllyjä vaahtobetoniin ja kaasuseokseen verrattuna.

Nyt puutteista, joista arbolitilla on myös paljon:

 1. Puusta valmistetut rakenteet on suojattava kosteudelta ulkopuolelta, joten ne on kääritettävä tai peitettävä vedenpitävällä materiaalilla, jossa on tuulettuva aukko.
 2. Lohkojen sumean geometrian ansiosta kipsin kulutus kasvaa viimeistelytoimien aikana;
 3. Kauppaverkossa myydään paljon heikkolaatuisia tuotteita, jotka eivät ole GOSTin mukaisia. Häikäilemättömät valmistajat eivät useinkaan täytä sirujen kokoa koskevia vaatimuksia ja kaadetaan kaikkea ratkaisuun, koska heillä ei ole kalibrointilaitteita.

Nämä puutteet eivät ole liian merkittäviä ja täysin vältettävissä. Tärkein kielteinen seikka on puubetonin hinta. Jos kysyt, kuinka paljon samat ilmastetut betonikustannukset, 40-60%: n eroa on jälkimmäisen hyväksi.

Puun betonin itsenäinen tuotanto

Jos olet huolellisesti tutkinut edellä kuvatun tuotantotekniikan, niin luultavasti ymmärrät, että kotona pystyt tekemään vain pienitiheyksisiä lämpöä eristäviä lohkoja. Suurin niistä, jotka voidaan rakentaa niistä, on pieni yhden kerroksen rakennus, jossa on puinen katto. Syy on selvää: suuren kalibroidun pelimerkin valmistaminen ei toimi laitteiden puutteen takia ja on järjetöntä lajitella jätteet käsin.

Neuvoston. Jotta arbolit valmistetaan käsin, niillä on tehdasvalmisteiden ominaisuudet, raaka-aine on vapautettava pienestä murto-osasta (sahanpuru), rotuista ja kuoresta.

Työlle on ehdottomasti käytettävä muotia ja betonisekoitinta, mieluiten ruuvityyppi. Tavanomaiset painovoimasekoittimet eivät sovellu kovin hyvin sementin homogeenisen sementtiliuoksen aikaansaamiseen. Lomakkeet ovat pitkiä laatikoita, jotka on valmistettu metallista tai OSB-vanerista, jossa on väliseinät useiden elementtien valumisesta kerralla. Ihanteellinen kotikäyttöön - piirustuksessa esitetty taitettava muoto.

Toinen hyödyllinen yksikkö, joka on välttämätöntä puubetonituotteiden valmistuksessa, on kotitekoinen siruleikkuri oksojen ja muiden jätteiden käsittelyyn. Esimerkki tällaisesta asennuksesta näkyy videossa:

Nyt annamme yksinkertaisen reseptin pienen tiheyden omaavalle arbolitille, joka sopii käytettäväksi maa- ja kiinteistörakennuksissa:

 1. Käytä hiutaleiden mineralisaatiota, liota se hydratoituneeseen kalkkiin vähintään 3 tuntia (mittasuhteet - 1 kk määrä laimennetaan 10 osaan vettä). Tämän jälkeen kaada raaka-aine seulaan lasille vettä.
 2. Lataa betonisekoittimessa hakaset ja täytä vedellä. Suhde on: 3 massajäämää 4 vettä vettä kohden. Käynnistä sekoittaminen ja lisätään nestemäistä lasia 1%: n koko liuoksen kokonaismassasta tässä seoksessa.
 3. Lopuksi lisätään 4 massan sementtiä M500 ja sekoita kunnes massa tulee homogeeniseksi ja muuttuu käsiin.
 4. Voitele muottien sivut jäteöljyllä ja täytä raaka-ainelatkaisu ylhäältä. Sulje sisältö hieman ja anna puun tarttua 1 päiväksi ja poista lohkot muotista ja kuivaa vähintään 7 vuorokautta avoimella alueella, kuten kuvassa on tehty.

Muottien poistaminen asetusten tekemisen jälkeen

Huom. Sementin ja lastujen osuus ilmoitetaan paino-osuuksina (kilogrammoina), ei tilavuuden mukaan. Vedessä ei ole väliä, koska 1 litra painaa 1 kg.

Menestyksekkään arboliittituotteiden testauserän ansiosta voidaan parantaa rivien valmistusta valmistusprosessissa. Järjestelmä on yksinkertainen: massa asetetaan muotoon siten, että se pysyy 3-5 cm: n korkeudella, ja vapaa tilavuus on täytetty kipsiastialla (paremmin sävytetty) tai veistämällä kipsi-laatta, joka jäljittelee keinokivää.

Arvosteluja aihekohtaisista foorumeista

Sitten voimme tutustua kehittäjien arvosteluihin, jotka käyttävät arbolitia eri julkaisumuodoissa:

Andrey, Krasnogorsk, Venäjä.

Hän rakensi yksikerroksisen talonsa 11 x 15,6 m monoliittisesta betonista, joka oli valmistettu puulastuista suoraan paikan päällä, liuos kaadettiin välittömästi muottiin. Valmistuttuani luovutin laboratoriolle useita näytteitä, jotka otettiin seinistä eri paikoissa, olen tyytyväinen tuloksiin. Tuomari itsellesi: tiheys 370 - 455 kg / m³, lujuus - 1,1-1,7 MPa. Käytetystä kemiallisesta alumiinioksidisulfaatista.

Valery, pgt. Balakleya, Ukraina.

Ostin erikoiskoneen, jossa on tärinää ja tehnyt ensimmäisen erän sirujen lohkojen. Aloittelijoille otin resepin Internetistä käyttämällä M400-sementtiä. Kun hän irrotti muottipesän tuotteiden siirtämiseen kuivumiseen, hän tarkoituksellisesti laski yhden arboblockin ja hajosi helposti palasiksi. Yritin sitä kädelläni - se romahtaa. Pelkään, että ruuhkenin jotain ratkaisua, kokeilen edelleen.

Anastasia, Izhevsk, Venäjän federaatio.

Kolme vuotta sitten, mieheni päätti rakentaa talon 1. kerroksessa puu betonilohkoja, arbolitovyh, tarkoitan. Mitä tehtiin: tämän materiaalin kantavat seinät ja ulkopuolella - kauniin tiilen "Fagot", säätiö - teippi. Viime vuonna he asettuivat ja huomasivat heti, ettei kosteutta missään ollut, se oli kuiva, se oli helppo hengittää. Suosittelen.

Vladimir, Vitebsk, Valko-Venäjän tasavalta.

Yhdessä veljen kanssa 3 korttelia näytteestä oli tehty siruista ja siruista ilman täryttimiä. Totta, he lisäsivät hiekkaa ratkaisuun, vaikka se ei näy resepteissä Internetistä. Kovettumisen jälkeen heille tehtiin kenttäkokeita ja päätti rakentaa talon niistä, koska tuotteet osoittautuivat hämmästyttävän vahvoiksi. Totta, kaikkein arbolit eivät ole liian kalliita ajan menetyksen takia. Aion etsiä korkealaatuista tehdasmateriaalia.

johtopäätös

Yleensä arbolitovye-tuotteet antavat positiivisen vaikutelman itsestään, vaikka ne tehdäänkin käsityöläiseltä. Kehittäjille, joille ei ole asetettu määräaikoja, on järkevää ryhtyä hankkimaan lohkoja kotona edellyttäen, että on olemassa sopiva raaka-aine laadulle. Tämän materiaalin tuottaminen on edelleen hyvä idea yritykselle, joka sijaitsee jonkin puuntyöstöyrityksen läheisyydessä.

Onko arbolit helppo tehdä omalla kädelläsi?

Seinien rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien joukossa käytetään tällaista arboliittia. Puubetonilohkot on valmistettu sahanpurusta ja betonista lisättämällä mineralisoivia elementtejä. Laastin osat ovat kalkkia, sementtiä ja hiekkaa sekoitettuna erilaisten puulajien sahanpurun kanssa.

Puun betonin ominaisuudet

Koska lohkojen valmistuksen perustana on sahanpuru, materiaali hankkii luonnollisen puun ominaisuuksia. Esimerkiksi äänen eristystehokkuus kasvaa, materiaali on hyvä haihtumisen sallimiseen ja lämmön säilyttämiseen. Höyryläpäisevyyden vuoksi arboliittirakennuksissa on mukava elinympäristö.

Samalla arbolitovy lohkot, toisin kuin puu, eivät ole palavia. Betonikomponenttien läsnäolon takia materiaali muuttuu tulenkestäviksi. Lohkoja testattiin noin tuhat asteen lämpötilassa ja materiaali pysyi ennallaan kahden ja puolen tunnin ajan. Tällaisen aggressiivisen vaikutuksen jälkeen hän kuitenkin säilytti kantokyvyn.

Lämpenemisvaikutuksen lisäksi sahanpuru vahvistaa materiaalia, antaa kiinteistön voiman taivutuksen ja venytyksen aikana. Siksi arbolitovy lohkot on mahdollista käyttää alhaisissa rakenteissa.

Sementtisisältöjen ansiosta lohkot on helppo käsitellä viimeistelylaastareilla, koska niillä on erinomainen tarttuvuus materiaaleihin, jotka sisältävät sementtiä.

Postimerkit arbolita

Komponenttien yhdistelmästä riippuen opilkobetonista tulee eräs merkki. Esimerkiksi, jos otat sementtiä M400, kalkkia ja sahanpurua suhteessa 1: 1,5: 15, vapautetaan materiaali 5 markkaa, jonka tiheys on 300-400 kg / kuutiometri.

Jos sementtiä M400, kalkkia, hiekkaa ja sahanpurua, jonka suhde on 1: 0,5: 2,5: 9, saadaan 15 markkaa, jonka indikaattorit ovat 900-1000 kg / kuutiometri. Luokat 5 ja 10 voidaan käyttää seinien 15 ja 25 lämmöneristykseen - rakennustöiden osalta.

Onko arboliittilohkoja helppo tehdä omilla käsillänne?

Opilkobetonia voidaan tehdä itsenäisesti kotona. On tarpeen varustaa tarvittavat komponentit ja kiinnikkeet. Tarvitset hiekkaa ja sementtiä liuokseen, kalkkia (se voidaan korvata savella), betonisekoitin ja muotit. Suuri määrä sahanpuruaa otetaan täyteaineena.

Sawdust seulotaan ruudukon läpi, jonka aukot ovat 1 neliömetriä. Valmistettua sahanpurua sekoitetaan hiekalla betonisekoittimella. Jäljelle jääviä komponentteja käytetään nestemäisen liuoksen valmistamiseen erillisessä kylpyssä. Valmis liuos asetetaan betonisekoittimeen, jossa on sahanpurua ja vaivataan kaikki yhdessä. Sitten voit kaataa opilkobetonia valmiissa lomakkeissa.

Lohkot voidaan poistaa lomakkeista muutaman päivän kuluttua. Mutta niiden on myös kuivuttava kuukauden kuluessa, kuivissa olosuhteissa, kunnes lopullinen valmius.

Onko se kannattavaa tehdä, jos aiot rakentaa talon?

Jos aiot rakentaa omasta kädestäsi valmistetusta arbolitasta, niin rakentamisen kannalta sinun on asetettava lohkojen kuivausaika. Ja sinun on myös varustettava kuiva ilmastoitu paikka, esimerkiksi tehdä katos, jotta voidaan sijoittaa lohkojen lopullinen kuivaus.

Tottakai, sinun täytyy ottaa huomioon sääolot, sillä korkea kosteus voi häiritä kaikkia suunnitelmia.

No, vielä yksi asia - taloudellinen osa. Lohkojen luomiseksi käytetään puulastuja, mikä sinänsä ei ole halvin materiaali, mutta yhdessä muiden osien kanssa lohkojen tuottaminen oman talon rakentamiseksi tulee taloudellisesti epäsuotavaksi. Siksi on parempi ostaa valmiita materiaaleja, jotka säästävät huomattavasti talon rakentamista.

Arbolitan haitat

Opilkobetonin haittana on suuri hygroskooppisuus. Suojaa se kosteudelta, mutta se on kipsattu, mutta vain kutistumisen jälkeen, viimeistään kuuden kuukauden kuluttua rakennuspäivästä. Voit tehdä läpäisevän vedenpitävyyden.

Rakentamista ei voida toteuttaa lohkojen avulla, vaan monoliittisella tavalla - muottien rakentamisella ja kerrosten kaatamiseksi. Jokainen kerros ei saa olla yli 15 cm, tarvitaan varovainen tamping. Tämän jälkeen, täydellä voimalla, betoni kuivuu kolme kuukautta.

Arbolitovy-lohkot - hyödyllinen rakennusmateriaali, joka voidaan tehdä omien voimien avulla, auttaa säästämään seinien rakentamisessa. Tärkeintä on muistaa ajankohdan materiaalin valmiudesta noudattaa kaikkia tärkeitä olosuhteita.

Puulattian käyttö monoliittirakenteessa

Betoni- tai massiivipuubetoni on laajalti tunnettu rakentamisessa. Materiaalilla on hyvät tekniset ominaisuudet. Sen käyttö rakennusten rakentamisessa on sen etuja ja haittoja. Mikä on arbolit-koostumus ja mitkä ovat monoliittirakenteiden ominaisuudet?

Materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Monoliittinen puubetoni on sekoitus murskattua puuta ja sementtiä. Lisätarvikkeena lisätään materiaaliin riisin murskatut oljet, puuvillavarat ja kemikaalit, jotka hajottavat puun sokereita.

Talonrakennuksessa otetaan huomioon materiaalin suuri kosteuden absorptio. Siksi puubetonin käyttö mahdollistaa kaikkien seinien hyvän vedenpitävyyden:

 • julkisivun pinta on suojattu päällysteellä tai kipsillä;
 • pohjan päälle asetetaan vesitiivis pinnoite;
 • seinien yläpuolella olevan räystäskannen on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä.

Seinämän pohjasta maan korkeimpaan kohtaan on pidettävä 50 senttimetrin etäisyydeltä.

Monoliittinen puubetoni on kahta tyyppiä:

 1. Rakenteelliset. Se soveltuu rakennuksen ja väliseinien tukirakenteisiin. Pienestä lujuudesta johtuen vain matalien rakennusten rakentamisessa. Lujuuden mukaista rakennemateriaalia on luokiteltu B3.5: ksi, B3: ksi, B2.5: ksi, B2: ksi, Bl.5: ksi ja B1: ksi, joka vastaa tiheysrajaa 500 - 850 kg / kuutiometri.
 2. Lämpöeristys. Tämä ratkaisu on kaadetut seinän aukot. Lujuus jaetaan luokkiin B0,75 ja B0,5. Materiaalin tiheys on enintään 500 kiloa kuutiometriä kohden.

Käytetyn sementin laatu ja koostumuksen tiivistymisaste vaikuttavat arboliittiseoksen kaatamisen lujuuden asteeseen. Rakenteiden kestävyyden lisäämiseksi materiaali on välttämättä vahvistettu.

Monoliittisen rakenteen tavat

Monoliittisten rakennusten rakentamista tehdään kahdella päämenetelmällä:

 1. Jatkuva lattiapinta. Tämän vaihtoehdon mukaan talojen rakentaminen säätiölle on rakennettu kiinteäksi muottirakenteeksi. Kaatopaikoitus toimitetaan paikallisesta betoni-laastiasennuksesta tai automaattisesta sekoittimesta.
 2. Täytä hihnat. Muoto on asennettu koko talon kehälle. Aluksi puurunkoinen leveys asetetaan, joka vähitellen siirtyy alhaalta ylöspäin muodostaen seuraavan hihnan.

Usein monoliittirakenteessa käytetään segmenttivalua, jossa kerrallaan kaadetaan tietyn kokoinen sivuttainen rajoittava seinä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Monoliittisille arbolit-rakennuksille ei ole tarvetta rakentaa vahvistettua betonilattiaa. Kevytbetoni, joka on asennettu nauhan pohjalle. Sen leveyden tulisi vastata seinien paksuutta.

Monoliittisten rakennusten rakentaminen ei ole erityisen vaikeaa. Usein tällainen talo pystyttää omin käsin:

 1. Alapia kaataessa lujitustangot altistuvat rakennuksen seuraavan kerroksen lattiatasolle. Mitä enemmän aiot rakentaa lattioita, sitä paksumpi valintarakenne on valittu.
 2. Vaadittavan kokoinen muotti on asetettu pohjaan siten, että sen alaosa on päällekkäin nauhapohjalla. Valumuodon yksityiskohdat on yhdistetty metallipultteihin. Kaikki sivutilat on peitetty puupellillä. Kun betoni on täysin kiinteytynyt, muotti poistetaan ja kiinnittimet leikataan siten, ettei tarpeettomia reikiä ole.
 3. Arboliitin liuos kaadetaan oikein asennettuun muottiin. Seoksen koostumus valmistetaan seinämän tyypin mukaan - sisäinen tai ulkoinen. Lomake on täytettävä siten, että sen reunat yläreunasta jäävät viisi senttiä vapaiksi.
 4. Tulva liuos varovasti puristetaan pinnan yli. Tätä varten käytä metallipinää. Tällainen tiiviste poistaa ilmakuplat materiaalista, mikä lisää sen lujuutta.
 5. Muotti poistetaan vasta sen jälkeen, kun osa seinästä on jäätynyt kokonaan. Sen jälkeen se puhdistetaan, kyllästetään öljyisellä aineella ja altistetaan täyttämään seuraava osa. Muoto liikkuu samassa tasossa, kunnes kehä sulkeutuu. Seuraava on nousu ylemmille osioille.
Monoliittinen arbolit, katso lomakkeen sisällä täyttöön ja täyttöön

Kun alemmat seinät ovat täysin tulvia, asennetaan seuraavan kerroksen lattia. Tätä tarkoitusta varten on erityisesti asennettu muotti, joka on täynnä arbolit-seosta tai joka on sovitettu päällekkäin betoniteräksen levyn päälle. Sitten, kuten ensimmäisessä kerroksessa, yläseinät kaadetaan.

Eristävä arbolitnom-liuos täytä aukot kaksinkertaisen tiilen seinämien välillä. Tämä muotoilu vähentää huomattavasti lämmönsiirtokerrosrakenteita ja yksinkertaistaa huomattavasti rakennuksen rakennetta.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Arbolita-liuoksen laatu monoliittiseen rakenteeseen riippuu seoksen mittasuhteiden noudattamisesta ja sen oikeasta valmistuksesta.

Komponenttien valmistelu

Arbolaasiin kaadettavasta liuoksesta koostuva koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuusta. Se on tietty koko ja muoto. Raaka-aineiden standardiarvo on 25 * 5 * 10 millimetriä. Jos puupartikkeleilla on suurempi tilavuus, materiaalin lujuus vähenee. Pienemmissä kooissa tarvitaan enemmän sementtiseosta ja samanaikaisesti lämmöneristysominaisuuksien taso laskee.

Arbolitan kaatamaan liuoksen koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuuta

Portlandsementtiä käytetään sementtikantaan. Useimmin käytetty M500 tai M400. Seoksen kovettumisen nopeuttamiseksi lisätään mineraali- lisäaineita, kuten alumiinisulfaattia, kalsiumkloridia tai vesilasia. Sammutettu kalkki on myös vakiintunut.

Monoliittirakenteiden täyttämiseksi arbolitovy-liuos valmistetaan sen tyypistä riippuen. Rakennetulle puutavaralle, joka on 1 kuutiometri, vaaditaan tällaisia ​​pääkomponenttiosuuksia:

 • tiheydelle В1 - 210 kilogrammaa sementtiä ja 210 kilogrammaa hienonnettua puuta käytetään 360 litraan vettä;
 • B2 - yhdistää 350 kilogrammaa sementtiä, 230 kilogrammaa haketta ja 400 litraa vettä;
 • Luokka B2,5 vaatii 250 kiloa havupuita, 440 litraa nestettä ja 380 kiloa portlandsementtiä.

Tiheydestä riippuen 280 - 300 kg sementtiä, 300-430 litraa vettä ja 170 - 190 kiloa puuhaketta tarvitaan arboliitin vaivaamiseen, jota käytetään lämpöeristykseen.

Kaikki laskelmat käytetään sementtibrändin M400 lisäyksen alaisena. Jos käytetään M 500: n kuivaa liuosta, otetaan huomioon kerroin 0,96.

Ratkaisun teknologia

Eräprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kuivasekoittimet ja mineraali- tai kemialliset lisäaineet. Sen jälkeen lisätään portlandsementtiä. Kaikki komponentit sekoitetaan, kunnes ne ovat homogeenisia.
 2. Vesi kaadetaan valmistettuun koostumukseen pienessä virrassa. Samanaikaisesti liuos sekoitetaan jatkuvasti rakennus- sekoittimella tai betonisekoittimella. Valmis arbolitov-materiaali kaataa kaikki lastut peitetään sementtiseoksella. Komponenttien sekoittamisprosessi kestää vähintään 5 minuuttia.

Oikein tehty ratkaisu pitäisi olla märkä, mutta ei liian märkä. Kun kalkkia lisätään lisäaineeksi täydelliseen lunastukseen, liuosta sekoitetaan 20 minuuttia.

Kehyksen rooli monoliittirakenteessa

Monoliittisten rakennusten rakentamisen tekniikka käsittää kehyksen asentamisen. Vahvuus ja mahdollisuus rakentaa enemmän kuin kaksi kerrosta riippuu tällaisten tukien tyypistä ja koosta. Myös kehyksen avulla asetetaan tulevan rakenteen muoto.

Arbolitan monoliittisille rakenteille käytettiin kahdenlaisia ​​tukirakenteita:

 1. Puuta. Tämä vaihtoehto koskee vain matalia rakennuksia. Puusta valmistetut kehykset asennetaan pystyasentoon 120-150 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan. Samanaikaisesti ikkunoiden ja oviaukot ovat välttämättä mukana. Puukehys lisää rakennusten lujuutta. Levyjen avulla levitetään tasaisesti koko kuormitus kutistumisen aikana.
 2. Metallia. Tällainen kehyspohja on rakennettu rasvaisista sauvoista ja verkosta. Avautuvissa ikkunoissa käytetään metallipalkkeja. Tämäntyyppinen säätiö on luotettavampi ja mahdollistaa monoliittisten kerrosrakenteiden valmistuksen.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla. Tällaiseen perustaan ​​voit kiinnittää kattotuolit ja asentaa ikkunan ja oven rakenteet helposti.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla

Metallikehysosat edellyttävät aikaisempaa suojausta korroosiota aiheuttavilla aineilla. Arbolitasta rakennettavien rakennusten rakennetta ei rakenneta monoliittiseen rakenteeseen. Tämä vaihtoehto sopii vain puulaatikoiden rakenteisiin.

Massiivipuubetonin edut ja haitat

Arbolian monoliittisen rakenteen etu on materiaalin hyvät tekniset ominaisuudet. Puuta betonin etuja ovat:

 1. Palonkestävyys Palon sattumisesta huolimatta arbolit ei pala. Tämä ominaisuus antaa materiaalille sementtiseoksen ja esipuhdistuksen siruja palonestoaineita.
 2. Korkea lämmöneristys. Puubetoni säilyttää huoneen lämmön viisi kertaa paremmin kuin savesta valmistettu tiili. Monoliittisten rakennusten lämmöneristysominaisuuksien aste riippuu materiaaliluokasta.
 3. Kevyt. Betonin ominaisuuden ansiosta voit rakentaa kevyitä perustilajia.
 4. Yksinkertainen materiaalinkäsittely. Puubetonia voidaan leikata tai sahata pienellä vaivalla. Kaikki kiinnittimet on helppo asentaa, mikä säästää huomattavasti rakennuksen sisäistä työtä.
 5. Hyvä äänieristysominaisuudet. Äänen absorptiokerroin saavuttaa 0,6 korkeimmalla taajuudella 2000 hertsiä.
 6. Pakkasvaste. Puubetoni on kestävä noin 50 syklin matalissa lämpötiloissa.
 7. Pitkä käyttöikä. Monoliittinen arbolit säilyttää rakenteensa ja ei aiheuta halkeamia ja jakaa viidettäkymmentä vuotta.
 8. Materiaalin biologinen vastus. Puu-betonirakenteisiin ei kohdistu sieni-infektioita, homeen ja rotuherkkyyttä.

Monolittisen arboliitin lukuisten etujen lisäksi sen haitat ovat:

 • korkea kosteuden imeytyminen.
 • epävakautta aggressiivisiin kemiallisiin vaikutuksiin.

Materiaali kastuu nopeasti ja turvonnut. Siksi rakennusten rakentaminen edellyttää välttämättä suoja-seiniä. Puuraaka-aineen monoliittisten talojen rakentaminen suoritetaan vain kosteissa olosuhteissa. Myös betoniseinien asennukseen tarvitaan pohjan luotettava vedeneristys.

Puu-betonirakenteet ovat riittävän houkuttelevia jyrsijöille, jotka tekevät helposti liikkeitä ja reikiä siinä.

Monoliittisen arbolitan edut ylittävät huomattavasti haittoja. Rakenteen rakenteen asianmukainen rakenne ja mittasuhteiden noudattaminen sekoitettaessa liuosta lisäävät huomattavasti materiaalin teknisiä ominaisuuksia ja luotettava suoja kosteudelta lisää käyttöikää.

Mikä on paras perusta arbolita-talolle savimaahan?

Syyt, joiden vuoksi arbolit väliaikaisesti menetti suosionsa kotimaan markkinoilla, ei niin paljon. Mutta he osoittautuivat niin merkittäviksi, että lohkojen tuotanto viime vuosisadan lopulla kokonaan loppuivat, vaikka analogit koko tämän ajan käytettiin laajalti ulkomailla. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ja suorituskykyominaisuuksiensa ansiosta materiaali onnistui palauttamaan entisen loistonsa tänään. Yritetään selvittää, millaisia ​​ominaisuuksia säätiö on puubetonin taloon ja mihin he ovat yhteydessä.

Lyhyt tiedot materiaalista

Puubetoni kuuluu kevytbetonin ryhmään. Lohkoihin kuuluu jopa 90% orgaanisia aggregaatteja sekä sementtiä ja kemiallisia lisäaineita, jotka eivät salli orgaanisten aineiden vaikutusta sideaineen kovettumisprosessiin. Ympäristöä säästävällä materiaalilla on korkea lämmön- ja äänieristys, ja rakenteeltaan pieni paino.

Arbolitan ainutlaatuiset ominaisuudet mahdollistavat seinien paksuuden huomattavan vähenemisen ja sallivat sen käytön alueilla, joilla on kova ilmasto. Huolimatta siitä, että Neuvostoliiton lohkojen tuotanto järjestettiin viime vuosisadan 60-luvulla, materiaalia ei käytetä laajalti, ja 90-luvulla kasveja uudistettiin kokonaan tai tuhoutuivat. Tuolloin kehittäjät kiinnittivät vähän huomiota energiaa säästäviin tekniikoihin, keskittyen muihin lupaavimpiin alueisiin.

Nykyaikaiset olosuhteet, jotka liittyvät etsimään edullisempia rakennusmenetelmiä, pakotettu muistaa arbolitovyh-betonit. Tällä hetkellä teollisuus elvyttää, eikä se ole turhaa. Arbolitista pystytetyt esineet, jotka ovat yli puoli vuosisataa sitten, ovat erinomaisessa kunnossa, mikä tarkoittaa, että materiaali on läpäissyt aikatestin. Euroopassa ja Amerikassa analogeja käytettiin ja niitä käytetään edelleen, sillä kapitalististen valtioiden tavalliset asukkaat arvostavat käsitteitä "talous" ja "energiansäästö", "ympäristöystävällisyys" ja "laatu".

Puulattian lohkojen ominaisuudet

Puutavaraa, hienonnettua puuvillalohkoa tai murskattua riisilohkoa sisältävä betoni kestää paitsi puristusta myös taipumista. Lisäksi arbolitovy kivi:

 • absorboi melua ja on hyvä äänieristin;
 • ei altistu poltettavaksi;
 • ei tue mätänemenetelmiä;
 • pysty palauttamaan edellisen muodon poistamalla lyhytaikaiset taivutuskuormat;
 • jolla on alhainen lämmönjohtavuus;
 • on pieni paino;
 • Sopii helposti työstöön - jakaminen osiin ja poraus.

Kuormitettavien seinien rakentamiseen käytetään arkkikoittikivien rakenteellista tyyppiä, jonka tiheys on enintään 850 kg / m3.

Materiaalin haitoista tulisi huomata korkea hygroskooppisuus sekä lohkojen sumea ääriviivat. Lisäksi muurauksessa on välttämätöntä suorittaa panssaroituja vyöhykkeitä pitkin koko kehää kellarikerroksessa, väliseinän päällekkäin, aukkojen yläpuolella ja seinien yläreunan yli. Arboliittilohkojen itsenäinen valmistus on käytännössä mahdollista, mutta tuotteet eivät tässä tapauksessa todennäköisesti täytä vaadittuja lujuusominaisuuksia. Laatuainetta saa vain teollisissa olosuhteissa.

Etusivu säätiö

Pieni osa puuta betonipinnoista mahdollistaa suhteellisen kevyiden perustusten rakenteen. Maanalaisessa osassa jatkuvat kuormat, tässä tapauksessa, ovat huomattavasti vähemmän verrattuna vastaavasti toimiviin voimaloihin tiilistä, betonista tai puutalosta. Taloudellisesta näkökulmasta katsottuna voimme sanoa, että materiaalikustannukset puurakenteisen talon perustamisen kannalta ovat paljon pienemmät. Tämä tekijä ei kuitenkaan vaikuta kohteen koko toimintakyvyn heikkenemiseen.

Säätiön valinta riippuu maaperän olosuhteiden monimutkaisuudesta ja paikan vapautumisesta, kellareiden läsnäolosta, lattiamääristä ja rakenteilla olevan kohteen alueesta. Arbolitovy-lohkojen seinämien alapuolella on useimmiten matala syvyysnauha. Se voi koostua kappaleista tai kaatavasta betoniseoksesta. Tämän laitteen maanalaisen osan on noudatettava tiettyjä ehtoja. On tärkeää, että:

 • jalusta ylitti maanpinnan yläpuolella vähintään puolen metrin;
 • ainoa ei ollut liian syvä;
 • pohjaseinien kosketuksen mannermaisen maaperän kanssa ei ollut olemassa, varsinkin jos sillä on kallistusominaisuuksia;
 • Seinien ja rakennuksen perustuksen osan välillä tehtiin korkealaatuinen vedeneristys.

Arbolitovy-lohkojen talon matalasyvyisen monoliittisen nauhan tekniikka mahdollistaa alueen merkitsemisen ja kaivamisen noin 50-70 cm: n syvyyteen. Tässä otetaan huomioon tyynyn (20-25cm) paksuudet ja seinien pystysuora sadetus. Kun laite ja tiivistyspussi ovat sopivia, vedeneristys. Seuraavaksi asennetaan muotti (useimmiten levyjä levyt) siten, että sivut ulkonevat maanpinnan yläpuolella kellarikerroksen korkeuden mukaan.

Rakennuksen vaiheessa tulee olla hankkeen vaatimat paikat, jotta kotelot voidaan sijoittaa mahdollisuuteen asentaa edelleen laitoksia.

Metallivarret on valmistettu viimeisteltyyn laatikkoon. Sitten kaatamalla betoniseosta.

Arbolitovy talojen huonolaatuisen vaihtoehdon harkitseminen ei ole yhtä edullinen. Niitä käytetään objektin rakentamisessa heikkoilla mailla sekä paikoissa, joilla on vaikea maasto, myös rinteillä. Rakenteen pieni paino antaa meille mahdollisuuden käyttää hyväksi perusruuvipalloja, jotka ovat metalliputkia, joissa on alaosassa olevat spiraalilevyt. Voit ruuvaa ne käsin ilman erityisiä laitteita.

Porattujen paalujen osalta porat porataan maahan poraamalla, johon kotelo sijoitetaan. Kehykset asennetaan niihin, minkä jälkeen ontelot kaadetaan betonilla. Porattujen rakenteiden asentaminen on huomattavasti edullisempaa kuin ruuvipillojen asentaminen. Ero voi olla jopa 30%.

Sekä näistä että muista tyyppisistä paaluista on tasaisesti sijoitettu 2,5 tai 3 metrin välein. Tukien on kuitenkin oltava tukevien seinien liitäntäpaikoissa. Jäykkyyden ja seinälohkojen mahdol- lisuuden varmistamiseksi paalupäät valmistetaan metalliprofiileista ja teräsbetonista. Arbolit saa antaa vain maanpinnan yläpuolella olevaan grillatappiin. Siinä tapauksessa, että paalutus tehdään syvenemisvaiheessa, pohja on rakennettava betonista tai tiilestä pakollisella vedeneristyslaitteella.

Pallon perustusten puute katsotaan puutteelliseksi mahdollisuudesta laiturialustalle talon alle.

Levylaatta arbolitovyh-lohkojen rakenteelle ei sovelleta. Sen korkea kustannus pienentää taloudellista tekijää, jolla puubetonia käytetään seiniin lähes nollaan. Lisäksi lohkojen suhteellinen kimmoisuus mahdollistaa säätiön mahdollisen samentumisen ulkonäön ilman, että talon julkisivun murtumia ilmenee. Tältä osin ei ole tarpeen jakaa kuormitusta pohjan suurelle alueelle. Matala syvyysnauha ja paalusäätiöt selviytyvät tästä tehtävästä.

Arbolitovyh lohkojen talo on yksi vaihtoehdoista edullisten asuntojen rakentamiseen, arboliitin lohkojen valmistukseen vaatii sementtiä (savea), puulastuja, jotain vettä ja alkukantaisia ​​muotoja. Itsenäisesti muodostavat arbolita-seinäelementit talon rakentamiseksi edes erikoistumattomana, vaikka olisi tunnustettava, että vibropressin avulla teollisella menetelmällä valmistettu seinämateriaali on parantanut laatuominaisuuksia. Millä perusteilla arbolitovyh-lohkojen talon pitäisi olla? Yritetään löytää vastaus kysymykseen tässä artikkelissa.

Arbolit House: Hyödyt ja haitat

Puuta betonilohkojen suunnittelussa on syytä huomata, että seinämateriaalin tärkeimmät edut, jotka on valmistettu luonnon puulastujen perusteella (jopa 90% puujätettä sisältyy materiaaliin).

Puubetonin talo

Ympäristöystävällisten luonnollisten raaka-aineiden korkean pitoisuuden ansiosta arbolitovy-lohkot asuinrakennukselle erottuvat seuraavilla positiivisilla ominaisuuksilla:

 • Säilytä normaali mikroilmasto huoneessa ilman, että se häiritsee ilmankiertoa.
 • Niillä on korkea lämmön säästö.
 • Vaikka luonnollinen puu on osa puubetonia, materiaali ei ole altis biologisille vaurioille (rotti, sininen, muotti) ja sillä on myös korkeat ominaisuudet avoimessa liekissä ja korkeassa lämpötilassa - 90 minuutin sisällä lohkot kestävät suoran altistumisen avotulelle lämpötiloissa jopa 1000 astetta.
 • Arbolitovy-lohkojen seinämän paksuus on vain 30 cm, seinärakenteilla on erinomaiset ominaisuudet äänieristykselle ja lämmön säästämiselle.
 • Materiaali kestää mekaanisia kuormituksia ja iskuja, jotka on käsitelty käsin tehokkaasti.

Arbolita-lohkojen haittoihin kuuluu alhainen kosteudenkestävyys - Arbolit-talon ulkoseinien asentamisen yhteydessä on välttämätöntä järjestää seinien pakollinen suojapinnoitus.

Puusepän betonirakennus: mitä rakennusta rakennetaan

Kun valitset arbolitovyh-lohkon talon perustan, kannattaa ottaa huomioon luonnollisen maaperän koostumus paikassa, jossa rakennetaan asuinrakennus, rakennuksen korkeus ja rakennusalueen koko. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä maaperän jäädyttämiseen, korkeiden pohjaveden pitoisuuksien esiintymiseen sekä maaperän koostumukseen tulevaan kotiin.

nauha

Matala nauhasäätiö

On tavallista rakentaa matala nauha-pohja talolle arbolit-lohkosta tiheillä maaperillä, joilla on alhainen pohjavesi ja pieni maaperän jäädytys syvyys.

Asuinrakennuksen alaisen teippipohjan (säätiön) rakentamisen tekniikka ei eroa nauhateollisuuden tukilaitteiden klassisesta tekniikasta.

Aluksi rakennustyömaalla on poistettava pensaat, ruoho ja roskat. Tällöin tontin pinta olisi suunniteltava.

Tuleva säätiö on merkitty paikoille, jossa on vasara-tapit ja jännittynyt johto. Merkitsemällä kaivannon kaivaminen, jonka syvyyden on oltava vähintään 0,5 m. Kaivannon pohja tasoitetaan, puhdistetaan ja rypytetään.

Sitten siirry rakennuksen muotoon perustalle - on erittäin kätevää käyttää puulevyjä tai paksua vaneria. Muottien korkeus maanpinnan yläpuolella - 0,5 m.

Muottien pohja peitetään kerroksella karkeaa hiekkaa ja sitä huolellisesti sekoitetaan (karkean hiekkakerroksen paksuus paksuudeltaan 0,15 m). Vedeneristyskerros asetetaan hiekkalaatan päähän, jossa käytetään käämikattoja.

Rakenteen pohjalla on 10 mm: n halkaisijalatan vyöhyke. On erittäin tärkeää, että säätiön runko ei kosketa kaivannon pohjaa, jota se kohotetaan tiilillä.

Betonielementit ovat betonista M 300, kun ne yrittävät tehdä työtä yhden päivän kuluessa keskeyttämättä rakennuksen betonityöprosessia.

Ramming Tool - Vibro Tamper

Tulvan pohjarakenteen yläosa tasoitetaan räjäyttämällä betoniseos vibro-räkkimäellä. Säätiön pinnan tulee olla mahdollisimman sileä ja sileä.

Arbolitan talon alapuolella on voimaa voimaa 28 päivää, mikä huolehtii betonin pinnasta - säännöllisestä kostutuksesta.

Joten säätiön betonipinta ei kuivu, se peitetään auringosta ja tuulesta muovikelmulla. Pohjapinnan kosteutta jatketaan useita päiviä.

Budjetin täyttövaihtoehto

Betoniyhdistelmän sijasta perustusrakenteen muotti voidaan täyttää arboliittisekoituksella, joka on valmistettu sahanpurusta, jota pidetään ilmassa 3-4 kuukautta, ja joka on sekoitettu sementti- ja kalkkilaastilla. Arbolitovy-liuoksen osuus: 1 osa sementistä ottaa 1 osa kalkkia, 9 osaa puujätettä, 2 - 4% muita lisäaineita. Voit sekoittaa koostumuksen tavalliseen betonisekoittimeen.

Arbolitovogo-ratkaisun vahvuus perunan kaatamiseksi riippuu sementtisideaineen koostumuksen sisällöstä.

Ratkaisu täytetään muottiin analogisesti betoniseoksen kanssa. Puubetonin nauhalevyn sivuseinät on eristetty tiilimuurilla, pohjan yläpinnan yläpuolella on 5 riviä tiiliä, joka on nauhan pohjan koko leveys. Arbolitovyh-lohkojen seinämän alla oleva tiililevy suoritetaan riippumatta siitä, mistä materiaalista rakennus perustetaan rakentamaan.

Alustan täyttäminen arbolite-seoksella, vaikka se olisi kaikkein perusteellisin eristys, ei kykene tarjoamaan perustan voimaa pitkään aikaan.

Arbolian talon valmis perustus on eristettävä pystysuorien seinien pinnalle pohjakerroksen koko korkeudelle. Paras tulos saadaan lämmittämällä säätö tavallisella vaahtomuovilla tai muovisella polystyreenivaahdolla, jonka kerrospaksuus on 100 mm.

On erittäin tärkeää, että arbolitan taloa ei syvenetä perusteellisesti syvälle.

Pile-pohja

Ottaen huomioon, että puubetonilla on pieni paino, ja tästä materiaalista valmistettu talo on kevyt, ei ole tarvetta rakentaa voimakasta perustusta teräsbetonipilojen rakentamiseen. Ongelmallisissa maissa kuormitus rakenteelta täysin kestää ruuvin tai tylsistyneiden paalujen pohjan grillata. Katso video, miten rakentaa säätiö ruuveilla.

Ruuveilla on putkien muotoiset terät, joiden päät ovat teräviä. Pylväät ruuvatetaan maahan tietyissä paikoissa - dopati estää paalujen vetämisen maaperästä, asennuskärki lisää laakerointia.

Ruuvaamalla metallipalloja on yksi haitta - ne altistuvat ruosteille, lisäksi - ovat korkeat kustannukset.

Budjetin rakentaminen on sopivampi tylsistyneiden paalujen perusta. Perusrakenteen rakentamiseksi poratusta paaluista ensimmäiset kuopat porataan maahan, johon on lisätty lujitushihna, ja paalun ydin on betonoitu. Pinoille tarkoitettu runko on 10-12 mm: n halkaisijaltaan (pystysuorat sauvat) ja 4-5 mm: n (vaakasuuntaiset sauvat) lujitemuovit.

Betonisoinnissa pystysuuntaiset sauvat jäävät paalun yläpinnan yläpuolelle - nämä sauvat tukeutuvat vahvistamiseen, joka voidaan tehdä kahdessa versiossa:

 • Upotettu - grillauksen rakenne upotetaan maahan 20 cm.
 • Suspensoitu - grillausta nostetaan 10 cm: n korkeudella maanpinnasta (tämä variantti tulisi olla edullisempi puupalkkikappaleiden seinien rakentamisessa, koska seinämateriaali on erittäin hygroskooppinen).

House of arbolitovyh lohkot

Säätiön valinta riippuu useista tekijöistä: maaperän tyypistä, materiaalista, suunnitellun talon koosta ja tulevan omistajan taloudellisesta tilanteesta. Joissakin tapauksissa alkuvaihe ja sen jälkeinen prosessi voidaan halventua käyttämällä arbolitia. Tällä materiaalilla on useita etuja, koska se on kevyt ja helppokäyttöinen johtuen materiaalin alhaisista kustannuksista ja erinomaisista lämpöeristysominaisuuksista.

Puulattian edut ja haitat

Nykyaikaisessa rakentamisessa puukeräsin käyttö on tapa säästää materiaalien ja asennusten kustannuksia vaarantamatta rakentamisen laatua. Puubetonilohkojen ja -paneelien rakenne sisältää useita pääkomponentteja: sementtiä (tai saviä), puulevyä. Jos hiekkaa lisätään seokseen, saadaan eräänlaista materiaalia, jota kutsutaan opilco-betoniksi.

Puubetonia käytettiin laajasti rakentamisessa johtuen seuraavista ominaisuuksista:

 • ei rikkoa ilmanvaihtoa sisätiloissa, pitää lämpöä;
 • täydellinen yhdistelmä korkean lujuuden ja suhteellisen pienen painon;
 • voit rakentaa korkeintaan kolmessa kerroksessa olevan rakennuksen, jonka seinämän paksuus on 30 cm ja teräsbetonilattiat;
 • sienistä, bakteereista ja mätää vastaan ​​tarttuvista;
 • helppo käsitellä työkaluilla ja kiinnittää kiinnittimet;
 • eivät ole alttiita altistumiselle avotulelle ja korkeille lämpötiloille (testitulosten mukaan eivät syttyneet avotulessa ja lämpötiloissa jopa 1000 astetta 90 minuutin ajan);
 • on hyvä äänieristysominaisuudet.

Puuta betonista on vain vähän haittaa kosteudelle, joten sitä käytetään harvoin perusmateriaalina.

Asiantuntijalausunto arbolitista, sen ominaisuuksista ja sovelluksesta löytyy katsomalla seuraavaa videota:

Mitä sinun tulisi kiinnittää huomiota säätiön valitsemiseen

Puubetonilohkoja käytetään paitsi talon seinien rakentamiseen.

Seos, jolla on samanlainen koostumus, voidaan kaataa kaistaleeseen tai monoliittiseen perustukseen. Se on halvempi verrattuna betonin käyttöön.

On syytä harkita, että vaikka hyvän vedenpitävyyden edellyttämällä tavalla tällainen säätiö voi silti kärsiä kosteudesta, ja tämä johtaa tällaisen säätiön nopeaan epäonnistumiseen. Tästä syystä on tarpeen luoda perustus tietyn rakenteen tarkalle ominaisuudelle.

Arbolaatin pohjaa suunniteltaessa kannattaa myös harkita eräitä ehtoja. Ensinnäkin syntyvä rakenne on melko helppoa. Joten se painaa noin 4 kertaa vähemmän kuin vastaava tiilitalo. Siksi massiivisen kellarikerroksen käyttö arboliittirakennukselle voi muuttua rahan tuhlaksi. Tällöin on laajalle levinnyt laaja-alainen nauhatekniikka, jota voidaan käyttää ei-ongelmallisissa maissa, ja pohja paikoille, joilla on monimutkaisia ​​ja kiihottavia maaperä.

Toiseksi arbolitovyh-lohkojen seinät kestävät muodonmuutoksia ja muita mekaanisia rasituksia. Ne erottuvat lujuudella ja korkealla plastisuusasteella, joten rakenne on kestävä halkeamien tai muiden tuhoutumisilmiöiden ilmetessä. Näin voit rakentaa arbolitan talon monimutkaisiin ja karkottaviin maaperäihin.

Tärkeä tekijä on topografian, maaperätyypin, pohjaveden määrän ja maaperän jäädyttämisen syvyyden tutkimus. Kaikki tämä auttaa vastaamaan kysymykseen, mikä säätiö on parempi tietyssä tapauksessa.

Nauhan jalkaasennus

Pohjaveden matalalla sijainnilla kiinteillä mailla on mahdollista käyttää matalaa nauhalevyä arbolit-talolle. Työjärjestys tässä tapauksessa on seuraava:

 • ensin talon ala puhdistetaan roskista ja kaikesta, joka häiritsee rakentamista;
 • alueen kehä on kiinnitetty tappeihin;
 • merkitsemällä se on kaivaa noin puolen metrin syvä kaivo;
 • kaivannon pohjan on oltava puhdas ja tasainen;
 • sinun täytyy tehdä muotti;
 • rakenteen pohjalle on asetettu tyyny hiekalle ja raunioille;
 • jonka jälkeen vedeneristyskerros;
 • Seuraava vaihe on vahvistus, jonka pitäisi olla korkeampi kuin hiekkakivestä valmistettu tyyny;
 • nyt on väliseinämän välinen tila betoniseoksen kaatamiseksi;
 • kaadettu liuos on varottava huolellisesti;
 • kestää noin kuukausi betonin asettamista;
 • Tänä aikana pohja peitetään polyeteenillä ja juotetaan säännöllisesti estämään reunan kuivuminen.

Ribbon pohjakuvio

Säästämiseksi, betonin sijaan, voit käyttää arbolit-seosta. Tätä varten sinun on otettava sementtiä, kalkkia ja haketta, jotka ovat ilmassa 3-4 kuukautta. Ainekset otetaan suhteessa: 1: 1: 9, joten suurin osa seoksesta on puuta. Näiden tai muiden ominaisuuksien parantamiseksi liuos voi olla 2-4%, joka koostuu muista lisäaineista.

Arbolita-ominaisuuksien perusteella sinun ei tule käyttää sitä hyvin syvälle pohjalle.

Vyö 5 riviä tiilimuurausta

Tällaisen pohjan sivut on eristettävä tiilillä. Asennus vaaditaan paitsi puolelta, myös ylhäältä. Puuta betoniseinien rakentamisessa on tarpeen tehdä vyö, joka koostuu vähintään viidestä riviä tiilestä.

Huolimatta siitä, että puubetoni on hyvä lämmöneristin, tarvitaan säätiön ja pohjan lämpöeristys. Tätä varten käytä vaahtoa tai polystyreeniä.

Palo-perusta arbolitan talolle

Arbolitovin lohkojen taloon perustetaan tällainen perusta maaperällä monimutkaisella maaperällä. Asennustyypeittäin erottuvat teräsbetoniset, porakoneet ja ruuvipallot. Säätiön ensimmäistä versiota ei käytännössä sovelleta käytännössä. Ensinnäkin talo, joka on valmistettu arbolitista, on kevyt rakenne, joka ei tarvitse massiivista säätiötä. Toiseksi tällainen työ vaatii erikoislaitteita, jotka eivät salli sinun tehdä sitä itse.

Typerä paalut pidetään taloudellisesti kannattavimpana vaihtoehtona. Voit asentaa ne seuraavasti:

 • on ensin määriteltävä paikat, joissa tukielementit sijoitetaan;
 • talon puusta betonista, vaihe 2,5-3 m riittää;
 • niin halutun halkaisijan ja syvyyden syventäminen on välttämätöntä;
 • tätä tarkoitusta varten kotelon kielekkeet upotetaan maahan, josta ontelon maata uutetaan;
 • Tuloksena oleva kapea on vahvistettu vahvikkeella;
 • valmistettu kaivo on täytettävä betonilla ja hyvin puristettu;
 • Tässä tapauksessa kotelo toimii muottipesän roolina, joka prosessin lopussa puretaan maasta.

Pystysaumojen käyttöä suositellaan porattujen paalujen vahvistamiseksi. Ne lisäävät tuen vahvuutta ja liittävät sen luotettavasti grillage.

Toinen tapa tehdä arbolita-talon omat kädet, on ruuvipillojen käyttö. Niiden ominaisuus on terävä kärki ja terät. Kaikki tämä mahdollistaa 2 tai 3 henkilön ponnistelun ruuvattaessa tukea maahan.

Tämän vaihtoehdon haittapuolena on ruuvipillojen suhteellisen pieni vastustuskyky ruostumaan. Siksi niitä on välttämättä käsiteltävä erityisillä suojaavilla aineilla ennen upottamista maaperään. Toinen haitta tällaisten paalujen ostamisessa on korkeat kustannukset. Asiantuntijoiden laskelmien mukaan hintaeron voi olla enintään 1500 r tukea kohti.

Pohja ruuveilla, joissa on grillata

Kuorman lisäsuojausta ja lisäkuormitusta tukeilla käytetään grillatausta. Arbolitan talot usein käyttävät haudattua grillatausta. Samalla syvyys on noin 20 cm. Vaihtoehtoa on mahdollisuus valita roikkuu. Tällöin seinät nousee noin 10 cm pinnan yläpuolelle.

Puulattian betonilaattoja ja laatikoita modernissa rakenteessa pidetään korkealaatuisena materiaalina rakennusten rakentamiseen jopa 3 kerrosta. Sen etuja ovat hyvät lämpöeristysominaisuudet, ympäristöystävällisyys, korkea lujuus ja kestävyys korkeissa lämpötiloissa ja avotulta.

Materiaalin puutteista ovat epävakaisuus kosteudelle, joten arbolitan käyttö kaistaleiden kaatamiseksi katsotaan lyhytikäiseksi, vaikka se maksaa paljon vähemmän kuin tavallinen betonilaasti.

Koska arboliittilevyjen rakentamista pidetään melko kevyeksi, se ei vaadi massiivista alustaa kuin monoliittinen levy. Taloon seisoi tiukasti, yleensä käytetty nauha tai kasa perusta.

Jotta valittu rakenne olisi kestävä, on noudatettava varovaisuutta koskevia ohjeita ennen betoniseoksen kaatamista ja ruuvipallojen käsittelyä korroosionestopinnoitteilla.