Monoliittinen puubetoni

Monoliittipuubetonin talo ei ole suosituin rakennustekniikka. Materiaali keksittiin Hollannissa, ja sen korkea ympäristöystävällisyys ja edullinen hinta saivat nopeasti menestystä Euroopan ja Amerikan kehittäjien kanssa. Arbolit tuli meille kuusikymppisenä.

Se kuuluu kevyiden betonien luokkaan, joka perustuu sementtiin ja (tai) kalkkiin, puuaggregaattiin ja kemiallisiin lisäaineisiin. Orgaaniset täyteaineet sahanpurun, lastut, lastut ja muut puujätteet muodostavat jopa 90 prosenttia valmistetusta seoksesta. Muuten pellavan, hampun, puuvillan ja riisin hienonnetut varret soveltuvat puubetonin valmistamiseen.

Koostumuksen kovettumisen parantamiseksi käytetään sementtiä, suolaa, alumiinisulfaattia, nestemäistä lasia ja kalsiumnitraattia. Taulukossa on puulastujen arbolitin tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

Eri kokoisia lohkoja on valmistettu puu- betonista ja niitä käytetään perusmateriaalina monoliittisten seinien ja väliseinien rakentamiseen. Rakennustyön perusperiaatteet ja järjestys ovat täysin rakennuskoodien ja määräysten vaatimusten alaisia. Siksi - kaikki kunnossa.

Valmistelutyöt

Päärakennuksen valmistelutyöt sisältävät yleensä:

 • Suunnitteluestimaattien valmistelu, koska rakennusta ei ole mahdollista rakentaa mihinkään tarkoitukseen ilman hanketta. Arvioita tarvitaan, jotta voidaan määritellä taloudelliset kustannukset. Hankkeessa on välttämättä oltava joukko piirustuksia, joissa suunnitellaan kaikki tärkeät merkit ja solmujen yksityiskohdat sekä materiaalien tarpeiden laskenta.
 • Alueiden valmistelu käsittää rakennuksen puhdistamisen kasvillisuudesta, kivistä ja vieraista esineistä. Maan tasoitus on tehty.
 • Rakennuksen akselien merkitseminen on välttämätöntä sen sijainnin määrittämiseksi paikan päällä, tarkan louhinnan suorittamiseksi, perustuksen rakentamiseksi ja seinien kunnon rakentamiseksi.
 • Rakentaminen kaikki tarvittavat materiaalit, laitteet, työkalut, vesi, sähkö.

Arbolian talon perusta ei ole välttämätöntä tehdä voimakkaasta, koska pääaine on kevyt ja kuormitus pohjaan ei ole suuri. Sen muotoilu määräytyy pääasiassa maaperän koostumuksen, maaston ilmastovaatimusten, maaperän jäätymisasteiden ja maaperän pintavaatimusten osalta. Useimmiten säätö on tehty nauhasta tai pino-grilli.

Kuinka valmistautua ratkaisuun

Puubetonin valmistukseen omilla kädillä tarvitset pienikokoisen astian, niin kätevästi vaivata kokoonpanoa. Orgaaninen sisältö on sijoitettava mihin tahansa säiliöön ja liotettava heikkoa kalkkilaastia tai vettä. Se on pidettävä liuoksessa, kunnes se on täysin märkä. Sitten arbolitan sirut on kiristettävä hyvin ja asetettava tasaiseen kerrokseen valmistetulla säiliöllä. Kerros kalkkikiveä asetetaan päälle. Erikseen, sinun on sekoitettava huolellisesti kuiva sementti mineraalilisäaineiden kanssa ja suljettava sitten vedellä. Sekoittajana toimiva sementtikomponentti lisätään sirujen ja kalkin seokseen. Sekoittaminen jatkuu noin puoli tuntia. Tänä aikana kalkin likaantumisprosessi olisi saatava päätökseen. Työskentelykoostumuksen tarkka koostumus määritetään empiirisesti, likimääräinen näyttää tältä:

 • orgaaninen sisältö (sirut, sahanpuru, sirut jne.) - 0,5 kuutiometriä;
 • kalkki - 40 kg;
 • Sementti M500 - 100 kg;
 • lisäaineet ja vesi - laskemalla.

Jotta voisit täysin varmistaa vaaditun lujuuden ja tiheyden ratkaisun, sinun on ensin tehtävä prototyyppi ja suoritettava testit. Tulosten mukaan materiaalien kulutusta säädetään niin, että monoliitti-arboliti osoittautuu tietyllä tapaukses- sa sopivilla ominaisuuksilla.

Seinärakenteiden pystyttäminen

Puubetoni on hyvä, koska voit rakentaa paitsi seinät myös lattiat ja lattiat. Ennen tukirakenteiden rakentamisen aloittamista kannattaa tehdä pohjan vedeneristys. Suuremman rakenteellisen lujuuden vuoksi puukehys on tehty lankkuista tai puusta, ja täyttö suoritetaan monoliittisena puupetoni- tiilinä. Ensin sinun pitäisi päättää käytettävän muotin tyypistä. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat käyttämätöntä polystyreeni-vaahtomuovin tai muun materiaalin käyttöä. Tämä kuitenkin lisää merkittävästi rakennuskustannuksia eikä kaikilla henkilöillä ole varaa siihen.

Käytettäessä kertakäyttöisiä suojuksia tai inventaarioita, toimita liukukappaleen käsittelymenetelmällä. Suojukset rakennetaan ensimmäisen vyön korkeuteen rakennuksen ympäryksen ympärillä. Suositeltu arvo on 30 mm, korkeintaan 50 mm. Jos vahvistusta tarvitaan, se tehdään muottipesän asennuksen jälkeen. Arbolitovy-liuos asetetaan kerroksiksi, tarttumalla kunkin kerroksen läpi. Yhdistämisprosessin on oltava kohtuullinen, jotta kuivattu yhdiste "hengittää". Ylempiä kerroksia ei saa tasoittaa, mikä takaa sen paremman otteen seuraavalla tasolla. Muotti liikkuu ylös muodostuneen kerroksen kiinteytymisen jälkeen.

Kun rakennat arbolita-talon omilla käsillä, suurin ongelma on materiaalien nostaminen korkeuteen. No, jos voit asentaa telineitä. Muussa tapauksessa sinun on käytettävä rakennustelineitä, porrastustarvikkeita ja improvisoituja keinoja. Toinen ongelma on ikkunoiden ja ovien aukkojen järjestäminen. Jotta ne saataisiin tasalaatuisesti, ne muodostavat laudan rungon kanssa. Tukeva jumpperi on asetettava aukon päälle. Puun polttoprosessin lopussa ja muotin poistamisesta viimeisestä tasosta, ylemmän leikkuujärjestelmän järjestely, joka on teltan runkoon tuettuna, on hyllykaton alla.

Kun rakennat taloa kehyksetön, on suositeltavaa kääriä kaikki irrotettavat puiset osat kalvolla. Joten ne on helpompi erottaa arbolitasta.

Lattian, päällekkäisyyksien ja väliseinien laite

Viivästykset ja alakatot on järjestetty vaiheessa, jossa pohjaventtiilin kokoaminen tapahtuu pitkin talon kehää ja sisäisten seinien ja väliseinien alle. Rostverk on asennettava horisonttien mukaisesti. Viiveet on kiinnitetty varrelle, joka on 60 cm: n portaita ja kiinnitetty siihen metallilevyillä ja kulmilla, joissa on itsekierteittävät ruuvit. Joissakin paikoissa käytä pitkiä kynsiä. Levyjohdot kiinnitetään viiveen alareunaan. Lattialle tai muulle materiaalille, joka suorittaa höyryn ja vedeneristysmateriaalin, on asetettu karkeiden lattiapintojen levyihin. Rakenteen kestävyydestä ja kohdistamisesta vahvistetaan reunaa pitkin. Kanta osoittautui alusta arboliteitäytteen alla, joka suoritetaan vähitellen, kun seos on valmis. Yläpinta tasoitetaan niin, että sukupuolielinten myöhempiä kerroksia on helpompi sijoittaa. Betonista on erittäin laadukas eristyskerros.

Väliseinät ja katot on rakennettu samalla periaatteella kuin lattiat. Ainoastaan ​​väliseinien kohdalla ei ole mahdollista käyttää monoliittista erektiomenetelmää, vaan tehdä vaaditun paksuuden lohkot kentällä. Ja jo heiltä heittävät sisäseinät. Lohkojen muotti voidaan rakentaa itse levyiltä. Aseta se tasaiselle alustalle ja muodosta ne lohkot.

Puulattian tärkeimmät ominaisuudet

Koska materiaali on 90 prosenttia puuta, se sai parhaansa: matala lämmönjohtavuus, hyvä äänieristys ja lämmönjohtavuus. Lisäksi materiaali kuuluu luokkaan:

 • ympäristöystävällinen;
 • joilla on suuri vastustuskyky sienten, homeen, aggressiivisten aineiden aiheuttamille vaurioille;
 • hyvä lämmönsiirto ja korkea lämmönkestävyys;
 • helposti työstettävissä.

Puu on alhainen ja iskunkestävä. Hyvä kestää kaarteita. Kuitenkin, koska huokoisuus, samoin kuin kaikki valo ja solu betoni, vaatii erityisen huolellista viimeistelyä julkisivu.

Valettujen arbolita-seinien rakentaminen omilla käsillä, arbolita-valmistelu

Ja rbolit kutsutaan yleensä kevyeksi betoniksi, vaikka tämä ei ole täysin oikea, koska siinä ei ole hiekkaa. Mutta se, kuten tavallinen betoni, on yleismaailmallinen, ja sen kanssa tehtävä työ, jos se on erilainen, on todennäköisempää vähemmän työvoimavaltaiseksi. Eli arbolitan talon valettujen seinien rakentaminen tekee sen itse helpommin kuin betonista.

Katsotaanpa, mitä arbolit on, kuinka rakentaa monoliittiset arbolitin seinät omiin käsiisi ja mitä virheitä on mahdollista.

Tämän talon seinät on rakennettu puubetonista - sekoitus sahanpurua ja sementtiä

Arbolita-talon seinien edut ja haitat

Arbolitan lämmönkestävyysominaisuudet eivät ole huonompia kuin kuiva puu. Hiilihapotettujen betonilohkojen osalta mahdollisuus käyttää monoliittista tekniikkaa antaa suuren lisäyksen muurausliitosten puuttuessa. Näin ollen seinien yhtä paksuus, tällainen talo osoittautuu paljon lämpimämmäksi, esimerkiksi ilmastettujen betonilohkojen rakennus.

Jopa kotitekoisen arbolitan voima riittää talon seinille kahdessa kerroksessa, joilla on marginaali. Lisäksi tällaiset seinät ja tällainen talo on ominaista alhainen herkkyys alasajoon ja korkea seismisen vastuksen.

Nämä ovat arbolitin edut, mutta arboliittia on myös miinukset, jotka on otettava huomioon työskentelyssä:

 • Komponenttien valinnan monimutkaisuus.

Sawdust ja puulastut, joista arboliitista koostuu 2/3, ovat merkittäviä parametrien vaihteluita. Alkaen koosta, kosteudesta ja loppuun sokereiden sisällöstä, joka voi vaihdella eri puulajeille useilla (!) Times-alueilla.

 • Puu-betoni "ei pidä" korkeasta kosteudesta.

Ilman ylimääräistä suojaa ulkoseinät voivat alkaa kuoriutua muutaman vuoden kuluttua.

 • GOST 19222-84: n mukaan puuta betonituotteissa käytettävien liitososien on oltava korroosionkestävä pinnoite.

Tämä on helpompaa, koska vahvistaminen arbolitovyh seinät laitteessa omilla käsillään on apuväline. Ja missä sitä käytetään, lasikuituvahviste sopii jopa paremmin kuin teräs.

 • Seoksen koostumuksen lämpötila, kun sitä käytetään jelloitetun arbolitin kanssa, ei saa olla alle +15.

Se ei todellakaan poikkea tavanomaisen betonin vaatimuksista (vähintään +5), mutta tämä tekijä on otettava huomioon, eikä se saa tehdä työtä +10

Arboliitin talon kaksikerroksiset seinät kestävät pakkasen ja maanjäristyksiä

Ruoanlaitto arbolita-ominaisuudet

Valmistelussa arbolita on sen subtleties, ei tiedä, mikä laatu ei ole saavutettu. Tässä on suurelta osin syytä joidenkin rakentajien epäileminen tälle materiaalille.

Se näyttää yksinkertaiselta - sekoita sahanpurua sementillä ja vedellä. Mutta pian käy ilmi, että tuloksena ei haluta kovettaa, ja jos se on edelleen kovettunut, sitten kuoriutuu ja halkeilee. Tästä päädytään siihen, että kaikki puubetonin hyveistä kertovat tarinat eivät ole hyödynnettävissä käytettyyn sahanpuruun.

Itse asiassa kaikki ei ole niin yksinkertaista. Puusolut sisältävät erilaisia ​​sokereita (glukoosi, sakkaroosi, hemiselluloosa jne.). Nämä ovat vesiliukoisia aineita, jotka vaikuttavat haitallisesti materiaalin sementtikomponenttiin. Hidätä ja jopa lopettaa kokonaan kovettuminen, tuhoava vaikutus sementtiteokseen.

Onneksi on täysin mahdollista taistella tätä vastaan.

Helpoin tapa on antaa puuraaka-aineita levätä ulkona pari vuotta. Tänä aikana kaikki sementille haitalliset aineet pestään pois, muuttuvat liukenemattomiksi yhdisteiksi tai hajoavat.

Mutta koska tällainen pitkä prosessi ei ole aina mahdollista, monet aineet lisätään arboliittiin neutraloimaan sokereita. Näistä hydratoituneen kalkin yhdistelmä nestemäisellä lasilla tai kalsiumkloridilla ja alumiinisulfaatilla (alumiinioksidisulfaatti) sopii puubetonin itse- valmistamiseen. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi. Lisäksi jotkut käsityöläiset pitävät sitä luotettavampina ja vähemmän vaativina raaka-aineiden laadussa. Toinen houkuttelee havaittavissa olevan seoksen kiihdyttämisen.

Arbolita-resepti ja tee se itse -ruoat

Taulukossa 1 on esitetty seoksen koostumus, jossa arboliitin valmistaminen omiin käsiisi erilaisilla lisäaineiden yhdistelmillä. Tuloksessa saadaan materiaali, jonka vahvuus vastaa M25-laatua. Toisin sanoen tämän arbolitan näytteen on kestettävä vähintään 25 kg / 1 cm 2 kuormitus.

Tee arbolit monoliittinen tee-se-itse video

Monoliittipuubetoni ei ole yleisin tekniikka. Yksityiset kehittäjät haluavat käyttää raskasta betonia. Puulattian ominaisuuksia voidaan käyttää rakennusten rakentamiseen tärkeimpänä muovauskoostumuksena. Tällainen rakenne mahdollistaa optimaaliset kustannukset.

Materiaalin valmistelu

Yhden kerroksen talon rakentamiseksi voit käyttää monoliittista rakenteellista arboliittia, jonka keskimääräinen tiheys on 600-700 kg / m³. Materiaalin kuormituskyky riittää kestämään kaikki kuormat.

Työliuos voidaan sekoittaa erityiseen kylpyyn tai muovisäiliöihin. Tuotteen tulee olla suurempi alue ja pienet sivut, mikä helpottaa työtä. Päätylaitteena on käytetty rakennussekoitinta tai mikseriä.

Käytetyt mittasuhteet ja niiden asettelu sekvenssissä / kylvyssä sekoittamiseen:

 • haketta, veteen tai kalkkiin puristettuna ja puristettuna - 0,5 m³. 40 kg pussia kalkkia riittää 20-25 kpl puulastujen kastelemiseen;
 • päälle asetetaan kerroksena jauhettua kalkkikiveä - 40 kg, jonka jälkeen materiaali tasataan;
 • M500 sementti - 100 kg, kaikki kuivat komponentit sekoitetaan, joten niiden homogeenisuus on helpompaa;
 • vettä, joka on annosteltu kastelulaatikolla, koostumus sekoitetaan sekoittimen kanssa. Massan tulee olla kohtuullisen märkä. Jos otat ruudut käsiisi, vettä ei tule virrata.

Liuosta vaivautetaan noin 25 minuuttia, jonka aikana kalkilla on aikaa sammuttaa. Käytäntö osoittaa, että tämä komponentti on edelleen sammutettu muurauksessa, vuorovaikutuksessa veden kanssa siruista.

Kun työseos on valmis, voit kaataa testia. Jos testin kaataminen onnistuu, reseptiä voidaan käyttää rakennuksen rakentamiseen. On yhtä hyödyllistä testata näytettä voimaa.

Puu-betoni monoliittinen tee-se-itse-video

Aloitusvaihe koostuu alueen merkitsemisestä ja kaivamisesta kaivannon täyttämiseksi laakeripohjasta. Mittasuhteissa tulisi ottaa huomioon sokea alue ja tyhjennys. Alapatyyppi riippuu talon korkeudesta, suunnittelun kuormituksesta, mutta useimmiten matala syvyysalusta on sovitettu.

Lisäsekvenssi on seuraava:

 • kaivoon kaadetaan 30 cm: n sora-tyyny;
 • jos päällikkö suunnittelee kertaluonteista rakennetta, voit käyttää halpoja 18 mm laminaattilevyä muottiin (Kiina);
 • kaivo kaadetaan betonilla M250. Pienen talon perustamiseen, jonka pinta-ala on jopa 100 m², se kestää noin 17 m³ seosta;
 • tärinä suoritetaan syvällä värähtelijällä;
 • muotti poistetaan keskimäärin päivässä;
 • talon vyöhykkeen kehällä on säädetty kellarikerroksessa. Voit käyttää valssattuja materiaaleja, kuten kattopyyhkeitä tai suorittaa peräkkäistä käsittelyä bitumipohjamaalilla ja kumibitumimastilla.

Tarvittaessa kellari on varustettu, tyhjennys, eristys, täyttö suoritetaan, viemärit, jätevesi ja muu viestintä tuodaan sisään. Pohjassa voi tehdä alemman vanteen vahvistuksesta d 8, АIII. Tämä rakenneosa asetetaan tukipohjan vedenpitävyyteen ja suositellaan käytettäväksi runkorakenteissa.

Työn perusperiaatteet:

 • vannenauha on kiinnitetty pohjan koko kehällä ankkureilla;
 • toisiinsa nähden palkit kiinnitetään eri pituisilla ruuvilla, kulmat on yhdistetty;
 • horisontaalinen taso tarkistetaan;
 • Tarvittaessa kaikki ulkonevat elementit käsitellään tasossa.

Tässä vaiheessa työ voidaan tehdä arbolitovy lattiat. Jäljelle jäävät leikatut levyt 150 x 50 mm, tarkkailemalla 600 mm: n nousu. Kunkin elementin alareunaan asennetaan 25 mm: n levyjä, joihin alus likaantuu.

Jos kaltevuus ylittää 4,0 m, lisärakennukset asennetaan sarakkeiden muodossa, joiden alla on rekikoita. Pergamiini asetetaan karkealle pinnoitteelle lattian kehälaattoja pitkin nipun varusteet. Tuloksena on valmis pohja kaatamalla arbolitovogo-seosta, josta tulee eräänlainen lämpöeristin. Täyttö toteutetaan puu- betonilla, jonka tiheys on 400 kg / m³. Kun valmis, massa kaadetaan valmistettuun tilaan.

Yläreunus asennetaan pystysuorien telineiden asennuksen jälkeen. Pohjaan voi käyttää kaksoislevyä, jossa on eristävä tiiviste tai kiinteä puu. Rakenneelementin paksuus ei saa ylittää runko-osan paksuutta, korkeus on optimaalinen katon kuormituksen jakamiseksi. Työn aikana käytetään tavanomaista metallilevyä.

Runkorakenne

Seuraavana vaiheena monoliittisen arbolitin rakentaminen kehykselle omilla käsillään toteutetaan.

Toimien järjestys:

 • verho-kehyksen muodostamiseksi voit käyttää levyä 100x50 mm;
 • kehyskiinnikkeet asennetaan objektin ympärille, jonka korkeus on 120,0 mm;
 • stand, voit käyttää puuta 50x50 mm, joka on vahvistettu hyppyillä 400 mm: n välein, mikä auttaa poistamaan järjestelmän laajenemisen kaatamisen aikana. Larsenin verkkoja voidaan asentaa kulmiin;
 • telineiden korkeus on parempi nostaa raitoihin, mikä auttaa estämään lämpöhäviöitä kylmistä siltoista;
 • muotti on tehty laminoidusta vanerista. Asennus toteutetaan siten, että seinämän paksuutta noudatetaan;
 • luotettavuutta varten rakennetta voidaan vahvistaa siltojen ja tukien avulla;
 • puiset elementit tulisi peittää kalvolla, joka helpottaa niiden erottamista seinistä.

Jos käytät massiivista telineestä 100x50 mm, voit varustaa tukikehyksen, mutta rakenteellisen arbolitan käyttö on epäkäytännöllistä. Rakennuksen lujuus saavutetaan monoliitoksella, joka on valmistettu määritetystä materiaalista, ja kehys tarvitaan vain sen täyttämiseksi.

Täytä arbolita monoliittinen, video

Seos kaadetaan kerroksiin, jolloin muotti on paljastettu, jonka korkeus ei saa ylittää 25-30 cm. On oikeampaa sanoa, että materiaali on täytetty sen sakeuden vuoksi. On parasta tehdä asennus pieni liuku niin, että sen jälkeen, kun on asetettu kerros 20 cm, uusi kerros täyttyy valmiille kerrokselle ja niin edelleen muotin koko korkeudelle. Täytteen yläosa ei tasoiteta, jotta varmistetaan korkea tarttuvuus seuraavan kerroksen kanssa. Kun arbolit sai voimaa, noin kolmen tunnin kuluttua muotti on uudelleen järjestetty ja seinärakenteiden muodostuminen jatkuu. Kun kaadat seinään, voit asettaa aallotuksen kaapeleille.

Ikkuna- ja oviaukot

Kun käytät puubetonia, voit asettaa välittömästi kaikki tarvittavat koot. Tarvittaessa niiden parametreja voidaan säätää. Materiaali on helppo käsitellä ja antaa aukolle ennalta määrätyn ilmeen.

Monoliittisen arboliitin kaataminen omiin käsiinsä aukkojen paikoissa toteutetaan suhteessa louhinnan ympäryksen ympäröimään muottirakenteeseen. Voit saada tarkan geometrian ja koon ikkunan. Suunnittelu kestää tavallisen puu- tai muovilasin asennusta.

Sisäkatot ja väliseinät

Lattian päällekkäisyyksiä voidaan pystyttää samalla periaatteella kuin lattia. Toisessa kerroksessa työseosta käytetään kätevästi nosturia. Väliseinät on tehty arbolite pazogrebnevyh lohkojen kanssa kasvu ulkoseinät. Johtopäätöksenä on, että kattorakenne on asennettu, katto, julkisivu peitetään, sokea alue asetetaan jne.

Pysyvän muottien käyttö

Yksi rakentavista ratkaisuista voi olla puu-betonilaattojen pysyvien muottien käyttö. Tyhjiöitä täytettäessä työseoksella muodostuu voimakas runko.

Monoliittisen rakenteellisen arboliteen osalta tällaisen järjestelmän asennuksen hyödyt olisi laskettava. Toisaalta lohkot vaativat äänenvoimakkuutta ja säästävät työseoksen tilavuutta. Toisaalta rakennuskustannukset ovat 2-3 kertaa enemmän kuin vanerin, mutta jälkimmäinen materiaali kierrätetään useimmissa tapauksissa.

Kuitulevyyn tai siru-sementtilevyihin perustuva pysyvä muotti voi olla hyödyllistä, kun rakennetaan yli kaksi kerrosta sijaitsevia taloja tukikehykseen täytteenä eristävä arbolita.

Monoliittipuubetonin rakentaminen on tehokas ratkaisu, jonka avulla voit rakentaa kiinteän ja luotettavan talon.

Kuinka monoliittinen arbolit tehdään omilla käsillään on selkeä videosta:

Kirjat aiheesta:

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Tulenkestävien betonien ja lämpöeristysmateriaalien tuottaminen korkealla lämmönkestävyys - Victor Sokov - 476 rub.- linkki kirjan tarkasteluun

Rakennusmateriaalit ja tuotteet - Isaac Nanasashvili - 200 rub.- linkki kirjojen tarkistamiseen

Tuotteet ja materiaalit yksittäisille rakennuksille. Viitekirja - Mikhail Chernov - 100 rub. - linkki kirjojen arvosteluun

Monoliittipuubetonin talon rakentamista koskevat säännöt ja vaatimukset

Monoliittinen puubetoni on betonirakenne, joka kaadetaan muottipesän täyteen täyttämismenetelmällä. Betoniliuoksen koostumuksessa käytetään täyteaineena 15-40 mm pituisia lastuja, leveyttä korkeintaan 10 mm ja paksuus 2-3 mm, mikä on osoitettu GOST 19222-84 nimellä "Arbolit ja tuotteet siitä". Sirut on käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä ennen liuoksen levittämistä homeen ja sienten estämiseksi.

Talot on rakennettu monoliittisesta betonista harvoin. Useimmat kehittäjät suosivat raskasta betonia ja muita seinäaineita, jotka perustuvat niiden suuriin kantavuuteen. On kuitenkin osoitettava, että arbolitilla on huomattava lujuus (tiheyden mukaan), joten talon kaksi kerrosta on suositeltavaa positiivisesti. Ja koska tällä materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus verrattuna samaan tiili- tai betonilohkojen kanssa, monoliittisesti kaadettu liuos muodostaa olosuhteet rakenteen lämpöä suojaavien ominaisuuksien parantamiseksi.

Monoliittisen puubetonin etuja ja haittoja voidaan puhua paljon, mutta sen lisäksi, että se on riittävän kestävä ja lämpöä eristävä materiaali, on lisättävä, että sillä on suuri veden imeytymisnopeus. Siksi talon rakentamisessa on huolehdittava rakenteen suojelemisesta kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta.

Teknologia kaatamalla monoliittista betonia

Periaatteessa tällaisen betoniliuoksen kaataminen ei poikkea perinteisestä tekniikasta. Tässä on kaksi tapaa: irrotettava muotti ja irrotettava. Ja koska molemmat vaihtoehdot eroavat toisistaan ​​vähän, silloin työperiaate on sama.

koulutus

Jos talon rakentaminen liittyy monoliittisen rakenteen rakentamiseen, ensinnäkin on tarpeen miettiä toiminnan järjestystä. Tärkeintä ei ole kaataa säätiötä arbolitista. Sen on oltava sata prosenttia kestävä ja kestettävä talonrakenteen paino. Vaikka arbolitny-säätiötä voidaan myös käyttää, kun otetaan huomioon rakennusten monimutkaisuus. Esimerkiksi, jos se on pieni yhden tarinan mökki, ei ole rajoituksia puun betonin käytöstä säätiölle. On totta, että on parempi käyttää 600-850 kg / m³ suurta tiheää ainetta eli rakenteellista lajiketta. Muuten, pienille rakennuksille, voit yhdistää säätiön ilman lohkomateriaalista valmistettua runkoa.

Niinpä säätiön muodostaminen muodostaa perustan monoliittiselle rakentamiselle. On parempi katkaista puu-betonin vedeneristys monoliittisista kaatetuista seinistä. Optimaalisesti - asenna kateaine kahdessa kerroksessa bitumimastilla.

Jos arboliittiliuoksen päätetään tehdä pohjasta, on suositeltavaa käyttää kiinteää muottia kaatamalla. Tämä pätee paitsi pohjaan myös pohjakerrokseen.

Täytä tapoja

Rakennusten talojen kokemus monoliittipuun betonista omilla kädillä osoittaa, että nykyään käytetään kolmea tekniikkaa, joita käytetään nykyään seinien rakentamisessa.

 1. Jatkuva täyttö lattialla. Toisin sanoen muotti kohoaa yhden kerroksen seinien korkeuteen, jolloin betonia kaadetaan. Tämä tekniikka vaatii kerralla suuren määrän konkreettista ratkaisua. On käynyt ilmi, että betonisekoittimella ei ole ylivoimaa tätä vaihtoehtoa.
 2. Täyttöhihnat. Tätä tarkoitusta varten pienikokoinen muotti on kerätty perustan ympärille - jopa 1 m. Betoniseos kaadetaan siihen. Kuivumisen jälkeen muotti poistetaan ja siirretään edellä, minkä jälkeen prosessi suoritetaan samalla tavoin kuin alemman alueen rakentamisessa.
 3. Segmenttien täyttö. Tässä rajoituksia tehdään paitsi kohokuviointielementtien asennuksen korkeuteen myös seinän pituuteen. Eli näin ei voi täyttää kaikkia seiniä, vaan useita tai yhtä (tiettyyn korkeuteen tai kaikkiin).

Koska kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa vaativat suuren määrän konkreettista ratkaisua, ne otetaan heti käyttöön, niitä käytetään harvoin talojen rakentamiseen omilla käsillään. Mutta kolmas vaihtoehto - ihanteellinen itsensä rakentamiseen. Se voidaan tehdä myös ilman betonisekoittimia.

Muottien ja lujittavan kehyksen asennus

Kehykselle rakennettu arbolita-seinät. Tässä on mielessä vahvistustekniikka, joka on koottu kolmiulotteiseksi rakenteeksi, joka on tehty teräs- tai lasikuituvahvisteesta. Vavat ja niiden halkaisija valitaan seinien leveyden ja korkeuden perusteella.

Mutta ennen kaikkea on koottava muotti (irrotettava), joka voidaan koota alustalta, rautalevystä, lastulevystä ja muista kestävistä paneelista tai arkkimateriaaleista, jopa käytetyistä. Kehyselementtien alareunat kiinnitetään pohjaan ja yläosa niiden välillä useissa kohdissa poikittaisten siltojen avulla. Jos muotin korkeus on riittävän suuri, sen jälkeen 1 metrin välein on tarpeen asentaa metalliset napit, jotka kiristävät suojat yhteen. Ne pysyvät betonin rungossa, mutta vain leikkaavat ulkonevat päät pärjäävät seinän pinnan kanssa.

Mutta ennen kuin nastat on asennettu, on asennettava valmiin varsihihnan muottiin. Se on asennettu niin, että säätö- ja muottipaneeleihin on 5-7 cm: n rako.

Liuoksen valmistus

Liuoksen valmistuksessa käytetty puu sisältää pienen määrän sokeria, joka aiheuttaa mätää puuta. Se on sokereista ja täytyy päästä eroon. Puubetonin teollisessa tuotannossa lisätään erilaisia ​​lisäaineita liuoksenvalmistusaineeseen. Tämä on pääasiassa alumiinisulfaattia, nitraatteja tai kalsiumklorideja. Nämä ovat kalliita ainesosia, niitä ei ole helppo saada, joten kun käytät monoliittista puubetonia itse, käytetään nestemäistä lasia tai hydratoitua kalkkia. Usein viimeiset kaksi käytetään seoksena 1: 1-suhteessa.

Sideaineena käytetään sementtiä M400 tai 500. Ja tietenkin koko seos sekoitetaan veteen. Eli arbolitan valmistamiseen omalla kädelläsi kotona sinun on valmisteltava neljä osaa.

Monoliittipuubetonin seinien rakentamisen sekoitustuotteet GOST: n mukaan ovat seuraavat:

Monoliittinen puubetoni: materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Puubetoni sekä tavallinen betoni mahdollistavat kaksi päärakennusmenetelmää: lohko ja monoliitti. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään melko suuria lohkoja, jotka on sijoitettu tiiliksi. Toisessa tapauksessa puubetoni kaadetaan muottiin, kuten kaikki muut monoliittiset betonit.

Ominaisuudet monoliittinen arbolita

Kiinteän materiaalin tekniset ominaisuudet eivät eroa lohkosta. Arboliitti valmistetaan samanlaisella järjestelmällä, lukuun ottamatta muottiin ja kovettumisvaihetta. Tämä vaihe on toteutettu suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittipuubetonia käytetään useimmiten talojen rakentamiseen, esimerkiksi kahdesta kerroksesta, kuten alla olevassa videossa esitetään:

edut

Materiaalin epäilyttävät edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tämä pätee myös rakentamiseen ja eristemateriaaliin, joka on korkeampi kuin 5-7 kertaa savesta tehtyjä tiiliä;
 • materiaali ei polta, orgaanisesta täyteaineesta huolimatta: ensinnäkin sementti antaa tukkeutumattomuuden ja toiseksi puuta käsitellään erityisesti palonestoaineilla;
 • puuta betoni on erittäin helppo käsitellä: se leikataan, leikataan, porataan, pidetään kiinnittimellä hyvin, joten sen rakentaminen vie aina mahdollisimman lyhyeksi;
 • aine ei ole herkkä mätää ja härmäistä, mutta se on houkutteleva jyrsijöille;
 • alhainen paino - arboliitin seinät ja väliseinät muodostavat hyvin pienen kuormituksen. Niinpä talon perusta, voit valita kevyt;
 • Erinomainen etu on taivutusjännityksen vastus. Lohkot palauttavat muodonsa 10% kuormituksella. Jos vaahtobetoni, jolla on samat tiheysindeksit, reagoi säätiön liikkeisiin halkeilla ja murtumilla, niin mitään tällaista tapahtuu puubetonilla.

puutteet

Arbolian sekä monoliitti- että lohkon haitat ovat seuraavat:

 • runsaasti veden imeytymistä - haketta täydellisesti imee vettä ja turvota, joten kiinteää puubetonia voidaan käyttää rakentamiseen vain tapauksissa, joissa huoneen ilman kosteus ei koskaan ylitä 75%;
 • puuta betonia on suojattava: GOSTin mukaan sen ulkopinta on käsiteltävä koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Sisäkerros ei välttämättä ole. Materiaali on kipsi;
 • tarvitaan erittäin hyvä vedenpitävä säätö;
 • rakennuksen arbolita asentaa katon pitkiä ylimiä, niin että ne suojaavat seiniä sateelta ja lumelta.

Monoliittinen arbolit sekä tavalliset tuotetut kaksi tyyppiä.

 • Rakenteellinen - se vastaa lujuusluokkia B1, B1.5, B2, B2.5, B3, B3.5. Niiden tiheys on 500-800 kg / m3. m. Tästä materiaalista on mahdollista rakentaa seiniä ja väliseiniä. Mutta koska sen vahvuus on edelleen alhainen, se saa rakentaa vain 1, 2-kerroksisia rakennuksia.
 • Lämpöeristys - lujuusluokka B0.5, B0.75, tiheys 300-500 kg / m3. Lämpöeristys arbolite käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot.

Arbolita-monoliittisen talon alla olevista kehyksistä ja mahdollisuudesta rakentaa ilman häntä, kerromme lisää.

Kehyksen valinta

Koska puubetonin lujuus ei ole erinomainen, vain 1 ja 2-kerroksiset rakennukset voivat rakentaa siitä. Monoliittisen rakenteen ansiosta rakennuksen lujuutta on kuitenkin mahdollista kasvattaa kehyksen rakentamisen takia.

 • Puukehys - pieni määrä kerroksia on melko tarpeeksi tavallisia puurakenteita, jotka asennetaan pystysuoraan 120-150 cm: n etäisyydelle. Tällainen elementti tarvitaan aukon ikkunaan ja oviin. Laudat eivät vain lisää koko rakenteen lujuutta vaan toimivat myös laajennusliitoksena, joka sallii tasaisen jakauman jakautumisen kutistumisesta. Puubetoni on hieman kutistunut, mutta se on olemassa, ja tämä on otettava huomioon. Puukehys on kätevä, koska heti rypytyksen jälkeen on mahdollista kiinnittää kattotuolit, palkit, asentaa ikkunat ja ovilavat ja niin edelleen. Lisäksi monoliittisen menetelmän tapauksessa puukerrosta ei edes suositeltaisi liioitella liikaa, kuten pienemmällä tiheydellä eristysominaisuudet lisääntyvät.
 • Metal runko - ei vähemmän suosittu, koska se näyttää paljon luotettavammalta. Käytetään verkkoja ja teräsputkia sekä palkkeja ikkunoiden kattotiilien luomiseen - tämä on pakollista. Metalli on suojattava korroosiolta.
 • Ilman kehystä voidaan rakentaa vain pieniä rakennuksia, ja tässä tapauksessa käytetään vain puuta betonilohkoja.

Monoliittisen arbolitan perustusta ei voida rakentaa: materiaali imee hyvin kosteutta. Lisäksi betonibetoniseinät on pystytetty vain kellariin - vähintään 50 cm maanpinnasta.

Monolithic rakentaminen arbolta talo arvostelujen mukaan on sen edut ja haitat, miellyttävä hinta - puhumme tästä myöhemmin.

Sovellus rakentamisessa

Koska materiaali on kevyt ja ei aiheuta suurta kuormitusta, minkä tahansa puurakenteiden perustukset ovat kevyitä: paalu, laatta, ei upotettu monoliitti. Toisin kuin sen lähimmässä "veljellä" - vaahtobetonilla, puubetoni reagoi paljon vähemmän kellariin, sillä se on hyvä vastustuskyky venyttelyyn. Joten pääoman vakaa säätiö on hyödytön täällä.

Puulattian rakentamisen tärkein asema on hyvä suoja kosteudelta. Puhutaan monoliittipuun betonista.

Talonrakennuksesta ja monoliittisesta arbolitasta kerrotaan rakennuksen omistajalle:

Rakennamme rakennuksia

Jopa rakentaessa yhden kerroksen rakennusta suositellaan rakentaa kehys. Ja muotti on tässä tapauksessa helpompi korjata ja seinien kuorma jaetaan tasaisesti. Metalliset tai puiset - riippuu projektin ominaisuuksista.

Rakenneperiaate ei eroa tavanomaisesta betonitoimasta.

 1. Säätiö on valmistettu monoliittisesta raskaasta betonista. Cap - 50 cm, voidaan rakentaa savesta tai betonielementistä. Varmista, että tarvitset erittäin hyvän vedenpitävyyden, muutoin seinien huokoinen materiaali saa kosteuden pohjasta.
 2. Rakenna runko - puinen tai metallinen.
 3. Seinien rakentamisessa käytetään kahta menetelmää: irrotettava muotti ja kiinteä.

Irrotettava muotti

Siirrettävänä muottina käytetään tavallista vaneria, jonka paksuus on 25 mm, metallilevyjä tai minkäänlaista levyä, jonka paksuus on vähintään 50 mm. Vaneri imee vähemmän kosteutta ja sisältää useita käyttötarkoituksia, mikä ei ole totta.

Muotti poistetaan riittävän lujuuden saavuttamisen jälkeen - 2-3 päivää lämpötilassa, joka ei ole alle + 18- + 20 ° C ja 7 vrk, jos lämpötila on alhaisempi.

Pysyvä muotti

Kiinteät muottipesät ovat esimerkiksi lastulevyä tai jopa tiiliä. Valmis sekoitus kaadetaan muottiin, jonka kerros on korkeintaan 25-30 cm ja painettu. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun puubetoni on kovettunut.

Puhutaanpa monoliittisen arbolitikerroksen alla.

Lattiapinnoitteet

Arbolite-tasoitus on melko harvinaista ja täysin turhaa: materiaalilla on erinomainen lämmön- ja äänieristys. Se asetetaan betonipohjalle, ja jos sitä vaaditaan asettamaan maahan, käytä kaksoisbetonivahviketta.

 • Ensimmäisessä tapauksessa kytkin asetetaan kerroksiksi: ensimmäinen, 7 cm paksu, on valmistettu puuta betonista, jonka osuus materiaalista on suurempi. Toinen - 3 cm materiaalista, jossa on pienempi määrä sahanpurua.
 • Kun laitat maahan, aluksi ripottele kerros hiekkaa ja tamperia. Sitten ne kiinnittävät vahvistuksen - halkaisijaltaan 6 mm, joka muodostaa soluja 25 x 25 cm. Vahvistus kaadetaan tavallisella betonilla, ja se on sitten vesitiivistynyt alukkeella tai jopa normaalilla katehuovalla. Sitten levitä kerros arbolita.

Laatoitus voi olla paksumpi - jopa 15 cm. Lisäksi materiaali ei ole vain lämpimämpi kuin betoni, mutta halvempi: yleisesti ottaen tasoitus on 60% halvempaa.

seinät

Monoliittisen arbolita-seinien rakennusteknologiaa on jo kuvattu edellä. Mutta koska puubetoni voi olla kahta tyyppiä, on vielä yksi vivahde.

 • Itsekantavat ja tukevat seinät ovat puuta betonia, joskus jopa ilman runkoa, mutta vain rakenteeltaan. Materiaalin ulkoseinän on oltava vähintään 60 cm paksu ja sisäseinämä voi olla ohuempi.
 • Eristettyä monoliittista arboliittia käytetään eri tavalla: ne rakentavat savi- tiilen kaksoisseinämät ja niiden väliin kaadetaan puubetonia. Tämä vaihtoehto on paljon lämpimämpi kuin tavallinen tiiliseinä ja samalla se vähentää seinän paksuutta ja helpottaa koko rakennetta.

Seuraavaksi puhumme puubetonin monoliittisesta päällekkäisyydestä.

päällekkäisyys

Levyille käytetään arboliittilaatuja, joiden pituus on enintään 4,8 m - teollisessa mittakaavassa suurempia pituisia tuotteita ei tuoteta. Levyjä, joiden pituus on yli 6 m, ei ole suositeltavaa: materiaalia ei ole testattu niin hyvin.

Tällaiset levyt valmistetaan käyttäen vahvistusverkkoa, jonka halkaisija on 10-12 mm. Yhdistettyjä tuotteita, joissa on ylempi ja alempi kerros raskasta betonia M200 ja puupalkin M25 tai M35 keskellä, pidetään luotettavampina. Itsenäinen valmistus rakennustyömaalla tuntuu kyseenalaiselta.

Puubetoni - sopiva materiaali matala- rakentamiseen. Yli 5 kerrosta olevissa rakennuksissa sitä voidaan käyttää eristeenä, mutta sen tehokkuus tässä roolissa on erinomainen.

Seuraava video korostaa monoliittipuun betonin käyttöä talon lattian ja seinien rakentamisessa:

Monoliittipuubetonin talon seinien rakentaminen

Rakennuksen luova luovutusmenetelmä, joka mahdollistaa minkä tahansa muodon ja kokoonpanon muodon, on monoliittisten seinien rakentaminen, joissa ei ole liitäntäliitoksia, ja siten suurimman tiiviyden. Simuloimalla valumuotoa halutulla profiililla saat maatilan futuristisia ääriviivoja peräkkäisellä valumuotolla ja permutatoinnilla.

Tämän menetelmän pääasiallinen haitta on sen korkea kustannus ja monimutkaisuus, koska hiekkasementtilevy on raskas ja kallis materiaali. Eräs vaihtoehtoinen menetelmä talousarvion rakentamiseksi saman tekniikan mukaiseksi rakennukseksi on monoliittipuun betonista valmistetun talon seinien rakentaminen, mikä on paljon helpompaa, mikä tarkoittaa sitä, että työ voidaan tehdä käsin.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Termi "arbolit" yhdistää laajan valikoiman murskattujen kasvikuitujen seoksia sementin kanssa, mikä mahdollistaa 80-90 prosentin kevyen rakennusmateriaalin saamisen, joka koostuu siruista tai murskatuista eri kasveista. Tällaisen rakennemateriaalin koostumus minimoi valmistuksen kustannukset, koska murskattuja kasvikuituja voidaan saada kaikesta jätemateriaaliteollisuudesta, joka on tarkoitettu päästötarkoituksiin.

Reseptin komponenttien sekoittamiseen arbolitan valmistamiseksi riippuu käytettävän materiaalin luokkaan ja luokkaan, joka perustuu käyttötarkoitukseen:

 • ulkoseinät vaativat seoksen kaikkein tiiviimmän ja kestävän koostumuksen;
 • sisäseinät ja lattiat saattavat olla pienempiä, mutta lämpöä ja äänieristystä.

Seuraavassa taulukossa esitetyn seoksen koostumuksen ottaminen huomioon on otettava huomioon joukko oletuksia ja mukautettava tietoja komponenttien todellisiin parametreihin perustuen:

 1. Osuus on annettu sementtimerkin M400 osalta, eli kun käytetään muita merkkejä, sinun on annettava vahvuuden muutoskerroin: M300 - 1,05; M500 - 0,96; M600 - 0,93.
 2. Aineksen kulutusta käytetään täysin kuivassa materiaalissa, mikä on harvinaista todellisten rakentamisolosuhteiden vuoksi. Siksi sen massaa on lisättävä kertoimalla tekijä, joka ylittää yksikön vesipitoisuudella täyteaineen koostumuksessa (kosteus prosentteina jaettuna 100 prosentilla).
 3. Puhtaan veden määrää tulisi pienentää sen sisältämän aineen määrällä kemiallisessa lisäaineessa, joka ruiskutetaan tiettyyn konsentraatioon.

Muottien tyypit ja niiden rakenne

Kaikkien seinien ja lattioiden monoliittirakenteen rakentamiseen tarvitaan muottirakenne, joka on eri materiaalimallien rakenne, joka rajoittaa tilaa, joka on täytetty nestemäisellä rakennusseoksella, joka kiinteytyksen jälkeen muodostaa talon tai muun rakennuksen rakenteelliset elementit. Riippuen geometrisista muodoista, jotka on suunniteltu toistettavaksi talon arkkitehtuurissa, esimerkiksi kovera tai kuperat seinät, voi olla tarpeen tehdä erityisiä muotoja, jotka valmistetaan tehdasolosuhteissa. Vaikka useimmissa tapauksissa monoliittipuun betoniseinien rakentaminen merkitsee suoraviivaisia ​​ja muotoja, joita voidaan toistaa käyttämällä puiset muottipesät, jotka on koottu omiin käsiinsä lankkujen ja baarien kanssa.

Kun otetaan huomioon arbolitan hygroskooppisuus, kohtuullinen ratkaisu olisi polystyreeni-vaahtolevyistä muodostuva pysyvä muotti, joka luo kaksipuolisen höyryn ja lämmönkestävän kerroksen. Polystyreeniä sulkevan muotin kokoonpano koostuu standardielementtien liittämisestä erityisten lukkojen avulla, jotka on muodostettu muottielementtien valmistuksen aikana ja jotka ovat niiden erottamaton osa. Tämän mallin laite vaatii lisäkustannuksia, koska ei-irrotettavaa polystyreeni-vaahtorakennetta ei voida valmistaa käsin improvisoiduista materiaaleista.

Arboliitin valitseminen talon rakennusaineeksi talon monoliittisten seinien ja lattian täyttämiseksi valmistettujen muottituotteiden tai kiinteiden muottien käyttö olisi epäjohdonmukainen. Olisi järkevämpää tehdä levyt laudasta tai lastulevystä yhdistämällä ne yhteen ja asettamalla etäisyydet, jotka ovat yhtä suuria kuin seinien paksuus, voit saada uudelleenkäytettävän kiinnityksen, joka järjestetään vaaka- ja pystysuoraan tasoon.

Paneelien pinnan on oltava hyvin käsitelty, koska kaikki puun epäsäännöllisyydet ja puutteet siirretään seinille, mikä tarkoittaa, että niiden viimeistelyyn tarvitaan lisää viimeistelykerrosta. Jotta rakennuksen arboliitin kiinteytymisen jälkeen rajoitusrakenne voidaan helposti purkaa, levyn tai lastulevyn pinta on esikäsitettävä käyttäen mitä tahansa öljyistä koostumusta, esimerkiksi käytettyä moottoriöljyä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Arbolit on kevyin rakennusmateriaali, joten seinien pystyttämiseen ei tarvita monoliittisen lattian asentamista teräsbetoniin, se riittää vain nauhoittamaan omia käsityksiä, joiden leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinien paksuus. Betoni tai tiili, joka kykenee ylläpitämään kolmen kerroksen rakennuksen painoa, olisi käytettävä talon tukirakenteen rakennusaineena, koska monoliittisten arbolith-rakenteiden suuret lattiat eivät ole sallittuja. Seuraavaksi nauhan perustukset suorittamaan laitteen lattiat, jotka voidaan myös tehdä arbolita.

Monoliittinen rakenne voidaan toteuttaa monella tavalla:

 • jatkuva lattia-lattian valu, jossa lattiaan tai pohjaan kiinnitetään pysyvä muotti, ja seos toimitetaan automaattiyksiköstä tai paikallisesta betoni-laastiyksiköstä;
 • valssihihnoilla, kun tietyn leveyden muotti muodostetaan kerralla koko rakennuksen koko kehän ympäri ja siirretään peräkkäin alhaalta ylöspäin;
 • Segmenttinen täyttö, kun yhdestä lähestymistavasta kaadetaan osa kiinteästä pituudesta ja pituudesta koostuvasta seinämästä, jolla on rajoituksia sivuilla.

Jos talon rakentaminen tehdään käsin, kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat täysin utopistisia, mutta jälkimmäinen on realistisin ja käytännöllisin mahdollinen, vaikka betonisekoittimen puuttuessa.

Toimintajärjestys tässä tapauksessa on seuraava:

 1. Käsien valmistama puutavara altistuu kellarissa tietylle alueelle, johon on välttämätöntä seinää etukäteen lujitustangot, jotka ulottuvat korkeuteen asti siihen pisteeseen nähden, jossa seuraavan kerroksen lattia tulee. Seinien laitevahvistuksessa olevien tangojen halkaisija ja korkeus valitaan rakennuksen suunnitellun korkeuden perusteella, sitä korkeampi se on, sitä pienempi etäisyys ja sitä suurempi on upotettujen osien paksuus.
 2. Aitauksen alareuna on päällekkäin talon pohjan kanssa ja yläleikkaus on kiinnitetty kahteen tai kolmeen kohtaan seinämän paksuuden suuntaan. Jotta tiukasti istuvat, levyt liitetään toisiinsa 3-5 mm: n halkaisijalla olevilla metallipultteilla, jotka on poistettava muottipesän poistamisen jälkeen, jotta ne eivät olisi aukkoja. Muottien sivuilla olevat aukot on suljettu levykappaleilla.
 3. Arboliitti kaadetaan valmistettuun segmenttiin, jonka koostumus määräytyy ulomman seinän tai osion mukaan, eikä täytä 3-5 cm yläpuolella olevaa muottipesää. Kaatamisen jälkeen on välttämätöntä, että laasti tiivistetään käsinpuristamalla erityisen täytetyn tapin avulla täytön koko pituutta pitkin siten poistaen ilmakuplat puubetonikerroksesta halutun tiheyden ja lujuuden saavuttamiseksi.
 4. Seinäosan kiinteyttämisen jälkeen muotti voidaan irroittaa, suojata, öljyttää ja asentaa seuraavaan segmenttiin, minkä jälkeen kaikki aikaisemmat manipulaatiot on toistettava. Permutaatio suoritetaan peräkkäin: ensin samassa tasossa korkeudelta ja sen jälkeen, kun kehä on suljettu, se nousee korkeammalle tasolle.
 5. Seuraavan kerroksen merkin saavuttamisen jälkeen lattia on viimeisteltävä omalla kädellä käyttäen arbolitia erikoismuotoilemalla muottipesään tai asentamalla standardit vahvistettuihin betonilevyihin. Kun lattia on varustettu, kaikki toimenpiteet toistetaan, kunnes rakennuksen ennustettu korkeus saavutetaan.

Puulattian käyttö monoliittirakenteessa

Betoni- tai massiivipuubetoni on laajalti tunnettu rakentamisessa. Materiaalilla on hyvät tekniset ominaisuudet. Sen käyttö rakennusten rakentamisessa on sen etuja ja haittoja. Mikä on arbolit-koostumus ja mitkä ovat monoliittirakenteiden ominaisuudet?

Materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Monoliittinen puubetoni on sekoitus murskattua puuta ja sementtiä. Lisätarvikkeena lisätään materiaaliin riisin murskatut oljet, puuvillavarat ja kemikaalit, jotka hajottavat puun sokereita.

Talonrakennuksessa otetaan huomioon materiaalin suuri kosteuden absorptio. Siksi puubetonin käyttö mahdollistaa kaikkien seinien hyvän vedenpitävyyden:

 • julkisivun pinta on suojattu päällysteellä tai kipsillä;
 • pohjan päälle asetetaan vesitiivis pinnoite;
 • seinien yläpuolella olevan räystäskannen on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä.

Seinämän pohjasta maan korkeimpaan kohtaan on pidettävä 50 senttimetrin etäisyydeltä.

Monoliittinen puubetoni on kahta tyyppiä:

 1. Rakenteelliset. Se soveltuu rakennuksen ja väliseinien tukirakenteisiin. Pienestä lujuudesta johtuen vain matalien rakennusten rakentamisessa. Lujuuden mukaista rakennemateriaalia on luokiteltu B3.5: ksi, B3: ksi, B2.5: ksi, B2: ksi, Bl.5: ksi ja B1: ksi, joka vastaa tiheysrajaa 500 - 850 kg / kuutiometri.
 2. Lämpöeristys. Tämä ratkaisu on kaadetut seinän aukot. Lujuus jaetaan luokkiin B0,75 ja B0,5. Materiaalin tiheys on enintään 500 kiloa kuutiometriä kohden.

Käytetyn sementin laatu ja koostumuksen tiivistymisaste vaikuttavat arboliittiseoksen kaatamisen lujuuden asteeseen. Rakenteiden kestävyyden lisäämiseksi materiaali on välttämättä vahvistettu.

Monoliittisen rakenteen tavat

Monoliittisten rakennusten rakentamista tehdään kahdella päämenetelmällä:

 1. Jatkuva lattiapinta. Tämän vaihtoehdon mukaan talojen rakentaminen säätiölle on rakennettu kiinteäksi muottirakenteeksi. Kaatopaikoitus toimitetaan paikallisesta betoni-laastiasennuksesta tai automaattisesta sekoittimesta.
 2. Täytä hihnat. Muoto on asennettu koko talon kehälle. Aluksi puurunkoinen leveys asetetaan, joka vähitellen siirtyy alhaalta ylöspäin muodostaen seuraavan hihnan.

Usein monoliittirakenteessa käytetään segmenttivalua, jossa kerrallaan kaadetaan tietyn kokoinen sivuttainen rajoittava seinä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Monoliittisille arbolit-rakennuksille ei ole tarvetta rakentaa vahvistettua betonilattiaa. Kevytbetoni, joka on asennettu nauhan pohjalle. Sen leveyden tulisi vastata seinien paksuutta.

Monoliittisten rakennusten rakentaminen ei ole erityisen vaikeaa. Usein tällainen talo pystyttää omin käsin:

 1. Alapia kaataessa lujitustangot altistuvat rakennuksen seuraavan kerroksen lattiatasolle. Mitä enemmän aiot rakentaa lattioita, sitä paksumpi valintarakenne on valittu.
 2. Vaadittavan kokoinen muotti on asetettu pohjaan siten, että sen alaosa on päällekkäin nauhapohjalla. Valumuodon yksityiskohdat on yhdistetty metallipultteihin. Kaikki sivutilat on peitetty puupellillä. Kun betoni on täysin kiinteytynyt, muotti poistetaan ja kiinnittimet leikataan siten, ettei tarpeettomia reikiä ole.
 3. Arboliitin liuos kaadetaan oikein asennettuun muottiin. Seoksen koostumus valmistetaan seinämän tyypin mukaan - sisäinen tai ulkoinen. Lomake on täytettävä siten, että sen reunat yläreunasta jäävät viisi senttiä vapaiksi.
 4. Tulva liuos varovasti puristetaan pinnan yli. Tätä varten käytä metallipinää. Tällainen tiiviste poistaa ilmakuplat materiaalista, mikä lisää sen lujuutta.
 5. Muotti poistetaan vasta sen jälkeen, kun osa seinästä on jäätynyt kokonaan. Sen jälkeen se puhdistetaan, kyllästetään öljyisellä aineella ja altistetaan täyttämään seuraava osa. Muoto liikkuu samassa tasossa, kunnes kehä sulkeutuu. Seuraava on nousu ylemmille osioille.
Monoliittinen arbolit, katso lomakkeen sisällä täyttöön ja täyttöön

Kun alemmat seinät ovat täysin tulvia, asennetaan seuraavan kerroksen lattia. Tätä tarkoitusta varten on erityisesti asennettu muotti, joka on täynnä arbolit-seosta tai joka on sovitettu päällekkäin betoniteräksen levyn päälle. Sitten, kuten ensimmäisessä kerroksessa, yläseinät kaadetaan.

Eristävä arbolitnom-liuos täytä aukot kaksinkertaisen tiilen seinämien välillä. Tämä muotoilu vähentää huomattavasti lämmönsiirtokerrosrakenteita ja yksinkertaistaa huomattavasti rakennuksen rakennetta.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Arbolita-liuoksen laatu monoliittiseen rakenteeseen riippuu seoksen mittasuhteiden noudattamisesta ja sen oikeasta valmistuksesta.

Komponenttien valmistelu

Arbolaasiin kaadettavasta liuoksesta koostuva koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuusta. Se on tietty koko ja muoto. Raaka-aineiden standardiarvo on 25 * 5 * 10 millimetriä. Jos puupartikkeleilla on suurempi tilavuus, materiaalin lujuus vähenee. Pienemmissä kooissa tarvitaan enemmän sementtiseosta ja samanaikaisesti lämmöneristysominaisuuksien taso laskee.

Arbolitan kaatamaan liuoksen koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuuta

Portlandsementtiä käytetään sementtikantaan. Useimmin käytetty M500 tai M400. Seoksen kovettumisen nopeuttamiseksi lisätään mineraali- lisäaineita, kuten alumiinisulfaattia, kalsiumkloridia tai vesilasia. Sammutettu kalkki on myös vakiintunut.

Monoliittirakenteiden täyttämiseksi arbolitovy-liuos valmistetaan sen tyypistä riippuen. Rakennetulle puutavaralle, joka on 1 kuutiometri, vaaditaan tällaisia ​​pääkomponenttiosuuksia:

 • tiheydelle В1 - 210 kilogrammaa sementtiä ja 210 kilogrammaa hienonnettua puuta käytetään 360 litraan vettä;
 • B2 - yhdistää 350 kilogrammaa sementtiä, 230 kilogrammaa haketta ja 400 litraa vettä;
 • Luokka B2,5 vaatii 250 kiloa havupuita, 440 litraa nestettä ja 380 kiloa portlandsementtiä.

Tiheydestä riippuen 280 - 300 kg sementtiä, 300-430 litraa vettä ja 170 - 190 kiloa puuhaketta tarvitaan arboliitin vaivaamiseen, jota käytetään lämpöeristykseen.

Kaikki laskelmat käytetään sementtibrändin M400 lisäyksen alaisena. Jos käytetään M 500: n kuivaa liuosta, otetaan huomioon kerroin 0,96.

Ratkaisun teknologia

Eräprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kuivasekoittimet ja mineraali- tai kemialliset lisäaineet. Sen jälkeen lisätään portlandsementtiä. Kaikki komponentit sekoitetaan, kunnes ne ovat homogeenisia.
 2. Vesi kaadetaan valmistettuun koostumukseen pienessä virrassa. Samanaikaisesti liuos sekoitetaan jatkuvasti rakennus- sekoittimella tai betonisekoittimella. Valmis arbolitov-materiaali kaataa kaikki lastut peitetään sementtiseoksella. Komponenttien sekoittamisprosessi kestää vähintään 5 minuuttia.

Oikein tehty ratkaisu pitäisi olla märkä, mutta ei liian märkä. Kun kalkkia lisätään lisäaineeksi täydelliseen lunastukseen, liuosta sekoitetaan 20 minuuttia.

Kehyksen rooli monoliittirakenteessa

Monoliittisten rakennusten rakentamisen tekniikka käsittää kehyksen asentamisen. Vahvuus ja mahdollisuus rakentaa enemmän kuin kaksi kerrosta riippuu tällaisten tukien tyypistä ja koosta. Myös kehyksen avulla asetetaan tulevan rakenteen muoto.

Arbolitan monoliittisille rakenteille käytettiin kahdenlaisia ​​tukirakenteita:

 1. Puuta. Tämä vaihtoehto koskee vain matalia rakennuksia. Puusta valmistetut kehykset asennetaan pystyasentoon 120-150 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan. Samanaikaisesti ikkunoiden ja oviaukot ovat välttämättä mukana. Puukehys lisää rakennusten lujuutta. Levyjen avulla levitetään tasaisesti koko kuormitus kutistumisen aikana.
 2. Metallia. Tällainen kehyspohja on rakennettu rasvaisista sauvoista ja verkosta. Avautuvissa ikkunoissa käytetään metallipalkkeja. Tämäntyyppinen säätiö on luotettavampi ja mahdollistaa monoliittisten kerrosrakenteiden valmistuksen.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla. Tällaiseen perustaan ​​voit kiinnittää kattotuolit ja asentaa ikkunan ja oven rakenteet helposti.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla

Metallikehysosat edellyttävät aikaisempaa suojausta korroosiota aiheuttavilla aineilla. Arbolitasta rakennettavien rakennusten rakennetta ei rakenneta monoliittiseen rakenteeseen. Tämä vaihtoehto sopii vain puulaatikoiden rakenteisiin.

Massiivipuubetonin edut ja haitat

Arbolian monoliittisen rakenteen etu on materiaalin hyvät tekniset ominaisuudet. Puuta betonin etuja ovat:

 1. Palonkestävyys Palon sattumisesta huolimatta arbolit ei pala. Tämä ominaisuus antaa materiaalille sementtiseoksen ja esipuhdistuksen siruja palonestoaineita.
 2. Korkea lämmöneristys. Puubetoni säilyttää huoneen lämmön viisi kertaa paremmin kuin savesta valmistettu tiili. Monoliittisten rakennusten lämmöneristysominaisuuksien aste riippuu materiaaliluokasta.
 3. Kevyt. Betonin ominaisuuden ansiosta voit rakentaa kevyitä perustilajia.
 4. Yksinkertainen materiaalinkäsittely. Puubetonia voidaan leikata tai sahata pienellä vaivalla. Kaikki kiinnittimet on helppo asentaa, mikä säästää huomattavasti rakennuksen sisäistä työtä.
 5. Hyvä äänieristysominaisuudet. Äänen absorptiokerroin saavuttaa 0,6 korkeimmalla taajuudella 2000 hertsiä.
 6. Pakkasvaste. Puubetoni on kestävä noin 50 syklin matalissa lämpötiloissa.
 7. Pitkä käyttöikä. Monoliittinen arbolit säilyttää rakenteensa ja ei aiheuta halkeamia ja jakaa viidettäkymmentä vuotta.
 8. Materiaalin biologinen vastus. Puu-betonirakenteisiin ei kohdistu sieni-infektioita, homeen ja rotuherkkyyttä.

Monolittisen arboliitin lukuisten etujen lisäksi sen haitat ovat:

 • korkea kosteuden imeytyminen.
 • epävakautta aggressiivisiin kemiallisiin vaikutuksiin.

Materiaali kastuu nopeasti ja turvonnut. Siksi rakennusten rakentaminen edellyttää välttämättä suoja-seiniä. Puuraaka-aineen monoliittisten talojen rakentaminen suoritetaan vain kosteissa olosuhteissa. Myös betoniseinien asennukseen tarvitaan pohjan luotettava vedeneristys.

Puu-betonirakenteet ovat riittävän houkuttelevia jyrsijöille, jotka tekevät helposti liikkeitä ja reikiä siinä.

Monoliittisen arbolitan edut ylittävät huomattavasti haittoja. Rakenteen rakenteen asianmukainen rakenne ja mittasuhteiden noudattaminen sekoitettaessa liuosta lisäävät huomattavasti materiaalin teknisiä ominaisuuksia ja luotettava suoja kosteudelta lisää käyttöikää.