Puubetonin pysyvien muottien käyttö

Valitessaan materiaaleja, joista talo rakennetaan, suositaan ympäristöystävällisyyttä ja luotettavuutta. Yksi tämän alan uusista suuntauksista oli puupalkin kiinteiden muottien käyttö. Tämä materiaali on sekoitus puuhakeista ja sementtilaastista, joka kaatamalla erityisiin muotoihin muunnetaan täyskuoreksi tai ontoksi. Niitä voidaan käyttää pysyvänä muottirakennuksena seinien rakentamiseen. On syytä pohtia tämän menetelmän etuja ja haittoja sekä asennusominaisuuksia.

Mitkä arbolitan edut ovat muottiinpanot

Puubetonia tai puubetonia pidetään yhtenä parhaista rakennusmateriaaleista 1-2 kerrosta. Seuraavat aineelliset edut myötävaikuttavat tähän:

 • sen lämmöneristysominaisuudet ovat noin 5-7 kertaa korkeammat kuin tavallisilla savimaaleilla;
 • puulämmitteisen palonestoaineen takia arbolit ei pala eikä syty korkeissa lämpötiloissa;
 • arbolitovyn käyttö lohkaisee rakennetta, koska ne ovat hyvin sahattuja, leikattuja, porattuja ja kiinnittimiä;
 • verrattuna tavanomaisiin tiilimuotoihin, tällaiset lohkot erotetaan suurella lujuudella suhteellisen pienillä mittoilla, niin että niitä tarvitaan vähemmän ja samaan aikaan rakentaminen muuttuu halvemmaksi;
 • erityisten hoitojen ansiosta arbolit on luotettavasti suojattu muotista ja rotista;
 • pienen painon avulla voit vähentää pohjan kuormitusta, jonka avulla voit valita kevyemmän ja halvemman rakenteen säätiölle;
 • Arbolite-lohkot pystyvät palauttamaan muodon muotoutumatta 10%: iin, tällaisessa kuormituksessa tällaiset materiaalit, kuten vaahtobetoni, menettävät lujuutensa ja alkavat kaatua.

Arbolitovyh-lohkojen muottien avulla rakentaminen nopeutuu, helpottaa ja halvempaa.

Materiaaliset haitat

Monien etujen ohella puubetonilla on myös haittoja, jotka on otettava huomioon rakennusmateriaalin valinnassa:

 1. Pelimerkit, jotka ovat osa arbolitaa, absorboivat hyvin kosteutta. Nesteen vaikutuksen alaisena se alkaa turvota, mikä vaikuttaa koko yksikön muotoon ja lujuuteen. Siksi on mahdotonta käyttää tällaisia ​​lohkoja paikoissa, joissa kosteus ylittää 75%.
 2. Jos puubetoni pysyy rakenteessa sen jälkeen, kun se on valmistunut, se tarvitsee hyvän vedenpitävyyden. Jos materiaalia käytetään rakennus- ja seinäeristykseen, ne peitetään koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Pintamaalaus on välttämätön osa viimeistelyä. Jos arbolitovye-lohkoja käytetään perustukseen, tämän rakennuksen osalle tarvitaan korkealaatuinen vedeneristys.
 3. Jotta vesi ei pääse putoamaan talon seinille ja pylväille rankkasateiden aikana, kattojen, joissa on pitkä uloke, sisältyvät rakennuksen suunnitteluun.
 4. Arboliitin muodostavat materiaalit ovat houkuttelevia hiirille, rotille ja muille jyrsijöille. Ja niin että talon tai muiden talonrakenteiden osat eivät ole vahingoittuneet, on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

Näistä syistä puubetonia ei käytetä säätiön kaatamiseen. Mutta nämä ominaisuudet eivät aina ole syy luopua puubetonin käytöstä rakentamisessa.

Useimmissa tapauksissa riittää, että otetaan huomioon materiaalin heikot kohdat sen suojelemiseksi asianmukaisesti haitallisilta vaikutuksilta. Ja sitten kokoonpano osoittaa täysin ansionsa.

Puutavaraa

Rakentamisessa käytetään kahta päätyyppistä puubetonia. Rakennetyyppi soveltuu rakennusten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen enintään kahdessa kerroksessa. Siinä on useita lujuusluokkia B1 - B 3.5. Sen tiheys on 850 kg / kuutiometri.

Erilaisia ​​lämpöä eristäviä puubetonia

Lämpöeristetyyppinen puubetoni tulee vain osa tukirakennetta, joten sen lujuusluokka on alempi (B0.5-B0.75) ja sen tiheys on pienempi (500 kg / kuutiometri). Tämän tyyppistä materiaalia käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot. Seuraavassa kaaviossa voit nähdä visuaalisesti useita eri tyyppisiä lohkoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan, tiheydeltään ja lämpöeristykseltä.

Puubetonin lujuusluokka riippuu suoraan siinä käytetystä sementtiasteesta. Rakennuksen luotettavuuden lisäämiseksi arboliittilohkojen rakentamisen aikana niiden raudoitusta käytetään laajalti.

Runkorakenne

Kehyksen asennus lisää arbolitovyh-lohkojen seinämien lujuutta. Joskus se mahdollistaa rakennuksen rakentamisen yli 2 kerrosta. Tätä hanketta varten on mahdollista käyttää useita kehyksen muunnelmia.

Pienelle rakennukselle tuli suosittu puukehys. Sen etu on valmistuksen helpottaminen ja käytön tehokkuus. Avulla on kätevää muodostaa ikkuna-aukkoja. Se on puukehys, joka on asennettu enintään 150 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Ennen käyttöä kehyksen kaikki osat on käsiteltävä antiseptisellä aineella.

Puurakenteinen puukehys

Metallikehys on järjestetty ristikot, teräsvaijerit ja palkit, jotka luovat ikkuna-aukkoja. Suunnittelun kestävyyden varmistamiseksi on välttämätöntä huolehtia metallin asianmukaisesta suojautumisesta korroosiolta.

Puubetonia ei yleensä pidetä erityisen kestävänä materiaalina. Siksi arbolitan rakentaminen ilman kehystä on sallittua pienien liikerakennusten rakentamisessa.

Lämpöeristelevyjen asennus arboliitin kanssa

Vaikka materiaalia voidaan käyttää irrotettaviin malleihin, tavallisimpia projekteja pidetään kiinteinä lohkoina. Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista on laite arbolitovoy lämpenemispaneeli. Se toteutetaan kolmessa vaiheessa.

Ensinnäkin seinän ulkosivu on tehty tiilistä. Toisessa vaiheessa muodostetaan arbolitepaneelin sisäseinä. Lopuksi betoni kaadetaan seinien väliin. Tämän rakenteen etu on seinän korkeat lämmöneristysominaisuudet yhdistämällä 3 materiaalityypin ominaisuudet.

Tällä vaihtoehdolla on sen haitat. Ensinnäkin puubetonin korkea kosteuden läpäisevyys on sen rooli. Suuremmassa kosteudessa huoneen sisällä neste tunkeutuu muottipesän läpi betonikerrokseen, joka putoaa veden vaikutuksen alaisena. Tietäen tämän ominaisuuden, kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin, joiden avulla voidaan pienentää korkean kosteuden vaaraa talon sisällä. Yksi hyvistä ratkaisuista olisi asianmukaisesti järjestetty huoneen ilmanvaihto. Toinen vaihtoehto on valmistaa lisäbetonikerros betoniin.

Toiseksi jotkut konkreettiset valmistajat lisäävät komponentteja niiden koostumuksiin, joilla on kielteinen vaikutus ihmisten terveyteen, ja arboliittimuottien kerros ei tule vakavaksi esteenä heille pääsemästä huoneeseen.

Ratkaisu tähän ongelmaan on tarkempi betoniliuoksen valinta seinän sisäpuolelle kaatamiseksi. Ympäristön kannalta turvallisen koostumuksen valinta on koko perheen terveyden kannalta avain.

Näkymä lankarakeista betonista ennen laastin kaatamista

Kuinka tehdä pysyvää puutavaraa?

Jos betoni on suunniteltu käytettäväksi seinärakenteena, sitä pidetään vaikeana ja aikaa vievänä prosessina. Tulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Työn jakso näyttää tältä:

 • arbolitovista onttoja lohkoja, joissa on kaksi pystysuoraa aukkoa;
 • ensimmäinen niistä on täytetty eristävällä materiaalilla;
 • vahvemman rakenteen aikaansaamiseksi toinen ontelo on esivahvistettu;
 • nyt valmis tyhjiö on täytettävä betonilla;
 • Lopuksi valmistetut lohkot pidetään lisäksi yhdessä liuoksen tai liiman kanssa.

Älä yritä luopua viimeisestä työvaiheesta toivoen korjata lohkot betonilla.

Jos lohkot eivät ole kiinteitä, kun kaivoa onteloa seinään, betoni voi syrjäyttää rakenteen osia. Tuloksena on ei-esteettinen näköinen aaltoileva seinä.

Näet selkeästi seinien asentamisen arbolitovoy-muotista seuraavalla videolla:

Mitä muuta pitäisi harkita työskentelyn aikana

Lopuksi kannattaa kiinnittää huomiota useisiin materiaalin ominaisuuksiin. Ne voivat vaikuttaa merkittävästi työnopeuteen rakentamisprosessissa ja lopputuloksen lopussa:

 • koska arbolitan elementit vaihtelevat muodoltaan ja kooltaan riippuen niiden paikasta rakenteeseen, kannattaa varmistaa, että muotti on koottu oikein, ennen kuin se on kiinnitetty;
 • Kun ostat materiaalia, kannattaa kiinnittää huomiota valmistajan arvosteluihin, joiden avulla voit määrittää geometrian laadun, asennuksen helppouden ja monien muotojen
 • arbolit voi poiketa siinä olevien leveiden leveydestä, mutta mitä suurempi ontelo, sitä suuremmat kustannukset vaaditaan sen vahvistamiseksi;
 • päättäessään rakennuksen koosta ja likimääräisestä painosta materiaalin hankinnan yhteydessä on kiinnitettävä huomiota rakenteen elementin mahdolliseen maksimikuormitukseen;
 • monikerroksisten rakennusten ja kodinhoitohuoneiden lohkojen lujuus on aina erilainen, joten oikea valinta mahdollistaa käytettävissä olevien varojen tehokkaan käytön;
 • puuta betonia valittaessa on tarkkailtava huolellisesti liitteenä olevat asiakirjat lisäaineiden pitoisuudesta puubetonissa;
 • kannattaa kieltäytyä ostamaan, jos koostumuksessa esiintyy fenoli- tai naftaleenipitoisia pehmittimiä, koska tällaisten materiaalien käyttö uhkaa talon lujuutta ja turvallisuutta.

Arbolitovy-lohkojen kiinteä muotti on materiaali, josta on mahdollista rakentaa pieni, mutta lämmin talo. Sen lukuisat edut mahdollistavat sen käytön sekä laakeriseinän pohjana että lämpenemisen osana. Jos valitset laadukkaan materiaalin, sen oikean asennuksen ja vedenpitävyyden, voit saada mallin, joka sopii omistajalle monta vuotta.

Puu betoni kiinteä muotti

Kiinteällä muottielimellä on useita etuja:

Kevyt paino

Kevyt yksikkö mahdollistaa rakentamisen ilman raskaita koneita. Tästä syystä yhä useammat yksityisten talojen omistajat valitsevat pysyvän muottijärjestelmän.

Helppo käsitellä

Helppo asennus

Seinien rakentamisen yhteydessä lohkot asennetaan lattiaa vasten ilman laastia. Laitteen vahvuus mahdollistaa kiinnittimien tiukan kiinnityksen julkisivujärjestelmät, viemäriputket ja niin edelleen.

Rakentamisen nopeus

Järjestelmämme tärkein ero on lämpimän monoliittisen seinän rakentaminen yhdessä teknologisessa syklissä. Lohkojen koko on suuri 900x380x250. Seinälle, joka on 1 m2, tarvitaan 4,4 lohkoa.

Pysyvä muotti

Monoliittisen betonityöstön tuotanto, ensisijaisesti perustus, on mahdotonta ilman muottien käyttöä. Betoniratkaisulla ei ole omaa muotoaan, se vain levittyy ennen kovettumista. Kaikissa klassisessa betonityötyössä käytettävien muottien tulee tarjota:

 • tulevan monoliittisen tuotteen muoto;
 • sen sijainti rakennustyömaalla hankkeen mukaan;
 • monoliittisten betonituotteiden suunnittelumitojen noudattaminen;
 • valmiin monoliitin pinnan laatu.

Jos muotti on purettu sen jälkeen, kun betoni on asetettu ja se on saavuttanut jonkin verran lujuutta, niin tällainen muotti on nimeltään irrotettava. Jos muotti pysyy paikallaan, se tulee osaksi rakennustekniikkaa - tämä on pysyvä muottirakenne.

On muotti- ja rakentavia ratkaisuja. Yleisin muotoilu tehdään kehysten muodossa. Eräs toinen betonointivaihtoehto on rakenteen luominen palkkeja käyttäen.

Muotti on tehty eri materiaaleista. Klassinen kertaluonteinen puutavara tulee levyiltä. Uudelleen käytettävät muotit käyttävät kalliimpia materiaaleja - vaneri, metalli (teräs- tai alumiiniseokset). Levyjä ja onttoja lohkoja sisältävä polystyreeni ja arbolite käytetään laajalti.

Kiinteät muottipesät - uudet kuluttajaominaisuudet

Lämpimän ilmaston lämpöä säästävät perustukset ovat ratkaisevassa asemassa vakauden ja normaalin toiminnan kannalta. Kastelu, ongelmalliset maaperät ovat kaikkialla.

Jos pohjustustyössä käytetään laajennettua polystyreeniä olevaa kiinteää pohjamateriaalia, yllä olevat ongelmat ja vaaratekijät eivät ole lainkaan syntyneet. Samoilla lisäeristeillä lämmöneristyksellä on pysyvä teräsbetonilaatikko, jolla on useita muita positiivisia ominaisuuksia.

Pysyvän muottien asennus yksinkertaistetaan rajaan asti. Suurin nopeus ja laatu saavutetaan käytettäessä laajennetun polystyreenin kiinteän muottilohkareita. Tällaisilla lohkoilla on valmiit koukut ja kootaan Lego-konstruktoriksi. Tulevan pohjan tai seinien vahvistamiseen ei ole ongelmia. Erilaisten lohkojen joukossa voit valmistautua täyttämään minkä tahansa muodon perustuselementit. Valmiit telat myös nopeuttavat kaatamista. Tämän menetelmän avulla rakennetaan vain perustukset, mutta myös seinät. Käytettäessä kiinteää muottia polystyreenivaahdosta, on välttämätöntä tuottaa betonisekoituksen parempi tiivistys. Tämä materiaali tuhoutuu auringossa, joten sinun on viimeistettävä työtaso ja seinät.

Rakennustekniikan perusteet ja betoniseinien seinät perustuvat samoihin periaatteisiin. Valmistetulla pohjalla on sarja arbolitilohkoja, jotka on vahvistettu asennuksen ja kiinnityksen jälkeen betoniseoksen kaatamiseksi ja tiivistämiseksi. Tiettyjen betonin kovettumisen jälkeen pystysuora vahvike rakennetaan ja seuraava muottirakenteiden arboliittilohko muodostetaan. Ne tulevat osaksi säätiötä tai seiniä. Se on ympäristöystävällinen kestävä rakennusmateriaali, sen myönteiset ominaisuudet:

 • paloturvallisuus;
 • äänen imeytyminen;
 • höyryläpäisevyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • siedettävyys ja hajoaminen;
 • kestävyyttä.

Arbolitovy-puutavara osoittautui täydellisesti yksittäisissä asuntorakenteissa.

Puubetonin pysyvien muottien käyttö

Rakentamisprosessia kehitetään jatkuvasti uusien ratkaisujen ja tekniikoiden ansiosta. Näihin kuuluvat puutavaran betonilaatat, joita käytetään talojen ja muiden rakenteiden rakentamisessa.

Tämä rakennustekniikka on laajalti levinnyt, koska puutavaralohkojen saatavuus on lisääntynyt paitsi suurissa alueellisissa keskuksissa myös myös alueilla.

Seuraavaksi kuvataan edut ja niiden käyttö.

Mikä on arbolit ja miksi sitä käytetään muottipesäksi?

Arbolit on erikoismateriaali, jonka valmistukseen käytetään sementtilaastia ja puulastuja. Komponentit sekoitetaan toisiinsa ja kaadetaan sitten erityisiin muotoihin. Tuloksena on rakennuselementti, joka on muodoltaan täyteläinen tai ontto lohko.

Materiaali on luotu laajaan käyttöön rakentamisessa. Arbolitista tehdystä kiinteästä puusta on joitain etuja:

 • Valmislohkojen käyttö vähentää asunto- tai käyttötilojen seinien rakentamiseen kuluvaa aikaa.
 • Materiaalin kustannukset verrattuna tiiliin verrattuna ovat pienemmät ja sen käyttö lisää tilaa säästöjä - arboliittilohkoilla on pienet mitat.
 • Puukomponenttien käyttö arbolitan valmistuksessa vähentää kunkin elementin painoa, ja kiinteän muottien suhteellisen pieni paino vähentää laskennallista ja todellista kuormitusta sääolosuhteissa - lisäkustannussäästöjä.
 • Rakennettaessa seinämiä arboliittilohkojen avulla muottiin saadaan betonirakenne, joka erottuu suurella lujuudella ja kestävyydellä.
 • Materiaalien ominaisuudet mahdollistavat erinomaisen lämmöneristyskyvyn.

On käynyt ilmi, että arbolitovye-elementit - erinomainen tilaisuus optimoida rakentamisprosessia ja saavuttaa tällä parannetulla suunnittelumittarilla sekä vähentää talon tai muiden kuin asuinkiinteistöjen rakentamisessa käytettävien materiaalikustannusten määrää.

Tapoja käyttää puubetonia kiinteänä muottirakenteena

Materiaali voi suorittaa eristyspaneelien ja muottien toiminnan suoraan.

Arbolitovy lämmityspaneelit

 1. Tiilen ulkokerroksen luominen.
 2. Seinän sisäkerros on rakennettu arbolitovoy-paneelista.
 3. Betoni kaadetaan syntyvään tyhjiöön.

Tuloksena on parannettu lujuus ja lämpöeristys seinästä johtuen kolmen eri materiaalin käytöstä rakentamisen aikana. Mutta tällä menetelmällä on myös joitain haittapuolia, jotka on otettava huomioon rakennettaessa puutavaran betonirakennetta. Ensimmäinen on materiaalin suuri kosteuden läpäisevyys. Liiallisella kosteuspitoisuudella tai huonolla tuuletuksella varustetuissa rakennuksissa se pääsee vapaasti betonirakenteeseen, jolla on tuhoisa vaikutus siihen. Toinen haittapuoli on se, että jotkut seinävalukeräyritykset valmistavat komponentteja, jotka vahingoittavat kehoa. He hiljaa kulkevat arbolitikerroksen läpi ja heikentävät terveyttä. Siksi sinun on kohdeltava huolellisesti valmistajien konkreettisia ratkaisuja. Muussa menetelmässä ei ole lainkaan puutteita.

Metsäbetonituote

Välittömästi olisi huomattava, että menetelmä voi johtua monimutkaisista rakennusprosesseista, mutta tulos on seinä, jolla on korkea kestävyys, luotettavuus, terveys- ja lämpöeristys.

 1. Arbolitovy-elementeistä ei täytetä lohkoja, joilla on 2 pystysuoraa aukkoa.
 2. Ensimmäinen reikä täytetään valitulla materiaalilla eristykseen ja toinen betonilla.
 3. Valmiit elementit liitetään liuoksella tai liimalla. Näin ollen seinät on rakennettu.

Seinien rakentaessa lohkojen aukkoja on vahvistettava, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri stressitekijä.

Liiman tai betonin käyttö liitoselementteihin on välttämätöntä. Jos et tee sitä, toivomme, että konkreettinen massa kaatamisen aikana voi varmistaa lohkojen asianmukai- sen yhteyden, voi saada epämiellyttäviä seurauksia: betonin paineessa seinän tyhjennyksen aikana, rakenteiden osat voivat siirtyä ja seinän pinta muuttuu aaltomaiseksi.

Mitä etsiä rakennettaessa puutavaran betonilaatat?

 • Useimmat valmistajat tekevät erilaisia ​​arbolitovye-elementtejä, joista jokaisella on oma paikka suunnittelussa. Suunnittelu sijainnillaan on melko yksinkertainen, mutta silti on parasta varmistaa, että rakennustiimi suorittaa työn oikein. Rakentajat voivat tehdä virheen tai käsitellä työtätöimmin (ja joskus tapahtuu).
 • Puuta betonilohkojen ostamisessa sinun on valittava valmistaja, jonka tuotteilla on hyvä geometria, mahdollisimman monipuolinen ja helppo asentaa.
 • Valitse halutun kokoiset lohkot tehtävien mukaisesti. Tyhjyyden lisääntymisellä on myönteinen vaikutus rakenteen lujuuteen, mutta se vaatii lisäkustannuksia betonille ja saumojen vahvistamiselle. Siksi ennen ostoa, selvitä, mistä kuormasta valittuja rakennuselementtejä luodaan. Esimerkiksi kerrostalojen rakentaminen kerrostalojen rakentamiseen rakentamisen aikana on enemmän kuin järjetöntä.
 • Valmis arbolitovy-lohkojen tai -levyjen ei pitäisi sisältää pehmentimiä, joiden osana on fenoli tai naftaleeni. Heidän läsnäolo tuhoavat turvallisen kodin rakentamisen toivon. Tarkista siis sertifikaattiasiakirjat.

Puubetonin pysyvien muottien käyttö talonrakentamisessa on erinomainen tapa järjestää taloudellinen rakenne ja saada aikaan erinomaiset valmiiden rakenteiden lujuuden ja lämmönjohtavuuden indikaattorit. Nopeuttaa rakennetta ja saada talon erinomaiset ympäristöystävälliset ominaisuudet.

Monoliittinen puubetoni: materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Puubetoni sekä tavallinen betoni mahdollistavat kaksi päärakennusmenetelmää: lohko ja monoliitti. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään melko suuria lohkoja, jotka on sijoitettu tiiliksi. Toisessa tapauksessa puubetoni kaadetaan muottiin, kuten kaikki muut monoliittiset betonit.

Ominaisuudet monoliittinen arbolita

Kiinteän materiaalin tekniset ominaisuudet eivät eroa lohkosta. Arboliitti valmistetaan samanlaisella järjestelmällä, lukuun ottamatta muottiin ja kovettumisvaihetta. Tämä vaihe on toteutettu suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittipuubetonia käytetään useimmiten talojen rakentamiseen, esimerkiksi kahdesta kerroksesta, kuten alla olevassa videossa esitetään:

edut

Materiaalin epäilyttävät edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tämä pätee myös rakentamiseen ja eristemateriaaliin, joka on korkeampi kuin 5-7 kertaa savesta tehtyjä tiiliä;
 • materiaali ei polta, orgaanisesta täyteaineesta huolimatta: ensinnäkin sementti antaa tukkeutumattomuuden ja toiseksi puuta käsitellään erityisesti palonestoaineilla;
 • puuta betoni on erittäin helppo käsitellä: se leikataan, leikataan, porataan, pidetään kiinnittimellä hyvin, joten sen rakentaminen vie aina mahdollisimman lyhyeksi;
 • aine ei ole herkkä mätää ja härmäistä, mutta se on houkutteleva jyrsijöille;
 • alhainen paino - arboliitin seinät ja väliseinät muodostavat hyvin pienen kuormituksen. Niinpä talon perusta, voit valita kevyt;
 • Erinomainen etu on taivutusjännityksen vastus. Lohkot palauttavat muodonsa 10% kuormituksella. Jos vaahtobetoni, jolla on samat tiheysindeksit, reagoi säätiön liikkeisiin halkeilla ja murtumilla, niin mitään tällaista tapahtuu puubetonilla.

puutteet

Arbolian sekä monoliitti- että lohkon haitat ovat seuraavat:

 • runsaasti veden imeytymistä - haketta täydellisesti imee vettä ja turvota, joten kiinteää puubetonia voidaan käyttää rakentamiseen vain tapauksissa, joissa huoneen ilman kosteus ei koskaan ylitä 75%;
 • puuta betonia on suojattava: GOSTin mukaan sen ulkopinta on käsiteltävä koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Sisäkerros ei välttämättä ole. Materiaali on kipsi;
 • tarvitaan erittäin hyvä vedenpitävä säätö;
 • rakennuksen arbolita asentaa katon pitkiä ylimiä, niin että ne suojaavat seiniä sateelta ja lumelta.

Monoliittinen arbolit sekä tavalliset tuotetut kaksi tyyppiä.

 • Rakenteellinen - se vastaa lujuusluokkia B1, B1.5, B2, B2.5, B3, B3.5. Niiden tiheys on 500-800 kg / m3. m. Tästä materiaalista on mahdollista rakentaa seiniä ja väliseiniä. Mutta koska sen vahvuus on edelleen alhainen, se saa rakentaa vain 1, 2-kerroksisia rakennuksia.
 • Lämpöeristys - lujuusluokka B0.5, B0.75, tiheys 300-500 kg / m3. Lämpöeristys arbolite käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot.

Arbolita-monoliittisen talon alla olevista kehyksistä ja mahdollisuudesta rakentaa ilman häntä, kerromme lisää.

Kehyksen valinta

Koska puubetonin lujuus ei ole erinomainen, vain 1 ja 2-kerroksiset rakennukset voivat rakentaa siitä. Monoliittisen rakenteen ansiosta rakennuksen lujuutta on kuitenkin mahdollista kasvattaa kehyksen rakentamisen takia.

 • Puukehys - pieni määrä kerroksia on melko tarpeeksi tavallisia puurakenteita, jotka asennetaan pystysuoraan 120-150 cm: n etäisyydelle. Tällainen elementti tarvitaan aukon ikkunaan ja oviin. Laudat eivät vain lisää koko rakenteen lujuutta vaan toimivat myös laajennusliitoksena, joka sallii tasaisen jakauman jakautumisen kutistumisesta. Puubetoni on hieman kutistunut, mutta se on olemassa, ja tämä on otettava huomioon. Puukehys on kätevä, koska heti rypytyksen jälkeen on mahdollista kiinnittää kattotuolit, palkit, asentaa ikkunat ja ovilavat ja niin edelleen. Lisäksi monoliittisen menetelmän tapauksessa puukerrosta ei edes suositeltaisi liioitella liikaa, kuten pienemmällä tiheydellä eristysominaisuudet lisääntyvät.
 • Metal runko - ei vähemmän suosittu, koska se näyttää paljon luotettavammalta. Käytetään verkkoja ja teräsputkia sekä palkkeja ikkunoiden kattotiilien luomiseen - tämä on pakollista. Metalli on suojattava korroosiolta.
 • Ilman kehystä voidaan rakentaa vain pieniä rakennuksia, ja tässä tapauksessa käytetään vain puuta betonilohkoja.

Monoliittisen arbolitan perustusta ei voida rakentaa: materiaali imee hyvin kosteutta. Lisäksi betonibetoniseinät on pystytetty vain kellariin - vähintään 50 cm maanpinnasta.

Monolithic rakentaminen arbolta talo arvostelujen mukaan on sen edut ja haitat, miellyttävä hinta - puhumme tästä myöhemmin.

Sovellus rakentamisessa

Koska materiaali on kevyt ja ei aiheuta suurta kuormitusta, minkä tahansa puurakenteiden perustukset ovat kevyitä: paalu, laatta, ei upotettu monoliitti. Toisin kuin sen lähimmässä "veljellä" - vaahtobetonilla, puubetoni reagoi paljon vähemmän kellariin, sillä se on hyvä vastustuskyky venyttelyyn. Joten pääoman vakaa säätiö on hyödytön täällä.

Puulattian rakentamisen tärkein asema on hyvä suoja kosteudelta. Puhutaan monoliittipuun betonista.

Talonrakennuksesta ja monoliittisesta arbolitasta kerrotaan rakennuksen omistajalle:

Rakennamme rakennuksia

Jopa rakentaessa yhden kerroksen rakennusta suositellaan rakentaa kehys. Ja muotti on tässä tapauksessa helpompi korjata ja seinien kuorma jaetaan tasaisesti. Metalliset tai puiset - riippuu projektin ominaisuuksista.

Rakenneperiaate ei eroa tavanomaisesta betonitoimasta.

 1. Säätiö on valmistettu monoliittisesta raskaasta betonista. Cap - 50 cm, voidaan rakentaa savesta tai betonielementistä. Varmista, että tarvitset erittäin hyvän vedenpitävyyden, muutoin seinien huokoinen materiaali saa kosteuden pohjasta.
 2. Rakenna runko - puinen tai metallinen.
 3. Seinien rakentamisessa käytetään kahta menetelmää: irrotettava muotti ja kiinteä.

Irrotettava muotti

Siirrettävänä muottina käytetään tavallista vaneria, jonka paksuus on 25 mm, metallilevyjä tai minkäänlaista levyä, jonka paksuus on vähintään 50 mm. Vaneri imee vähemmän kosteutta ja sisältää useita käyttötarkoituksia, mikä ei ole totta.

Muotti poistetaan riittävän lujuuden saavuttamisen jälkeen - 2-3 päivää lämpötilassa, joka ei ole alle + 18- + 20 ° C ja 7 vrk, jos lämpötila on alhaisempi.

Pysyvä muotti

Kiinteät muottipesät ovat esimerkiksi lastulevyä tai jopa tiiliä. Valmis sekoitus kaadetaan muottiin, jonka kerros on korkeintaan 25-30 cm ja painettu. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun puubetoni on kovettunut.

Puhutaanpa monoliittisen arbolitikerroksen alla.

Lattiapinnoitteet

Arbolite-tasoitus on melko harvinaista ja täysin turhaa: materiaalilla on erinomainen lämmön- ja äänieristys. Se asetetaan betonipohjalle, ja jos sitä vaaditaan asettamaan maahan, käytä kaksoisbetonivahviketta.

 • Ensimmäisessä tapauksessa kytkin asetetaan kerroksiksi: ensimmäinen, 7 cm paksu, on valmistettu puuta betonista, jonka osuus materiaalista on suurempi. Toinen - 3 cm materiaalista, jossa on pienempi määrä sahanpurua.
 • Kun laitat maahan, aluksi ripottele kerros hiekkaa ja tamperia. Sitten ne kiinnittävät vahvistuksen - halkaisijaltaan 6 mm, joka muodostaa soluja 25 x 25 cm. Vahvistus kaadetaan tavallisella betonilla, ja se on sitten vesitiivistynyt alukkeella tai jopa normaalilla katehuovalla. Sitten levitä kerros arbolita.

Laatoitus voi olla paksumpi - jopa 15 cm. Lisäksi materiaali ei ole vain lämpimämpi kuin betoni, mutta halvempi: yleisesti ottaen tasoitus on 60% halvempaa.

seinät

Monoliittisen arbolita-seinien rakennusteknologiaa on jo kuvattu edellä. Mutta koska puubetoni voi olla kahta tyyppiä, on vielä yksi vivahde.

 • Itsekantavat ja tukevat seinät ovat puuta betonia, joskus jopa ilman runkoa, mutta vain rakenteeltaan. Materiaalin ulkoseinän on oltava vähintään 60 cm paksu ja sisäseinämä voi olla ohuempi.
 • Eristettyä monoliittista arboliittia käytetään eri tavalla: ne rakentavat savi- tiilen kaksoisseinämät ja niiden väliin kaadetaan puubetonia. Tämä vaihtoehto on paljon lämpimämpi kuin tavallinen tiiliseinä ja samalla se vähentää seinän paksuutta ja helpottaa koko rakennetta.

Seuraavaksi puhumme puubetonin monoliittisesta päällekkäisyydestä.

päällekkäisyys

Levyille käytetään arboliittilaatuja, joiden pituus on enintään 4,8 m - teollisessa mittakaavassa suurempia pituisia tuotteita ei tuoteta. Levyjä, joiden pituus on yli 6 m, ei ole suositeltavaa: materiaalia ei ole testattu niin hyvin.

Tällaiset levyt valmistetaan käyttäen vahvistusverkkoa, jonka halkaisija on 10-12 mm. Yhdistettyjä tuotteita, joissa on ylempi ja alempi kerros raskasta betonia M200 ja puupalkin M25 tai M35 keskellä, pidetään luotettavampina. Itsenäinen valmistus rakennustyömaalla tuntuu kyseenalaiselta.

Puubetoni - sopiva materiaali matala- rakentamiseen. Yli 5 kerrosta olevissa rakennuksissa sitä voidaan käyttää eristeenä, mutta sen tehokkuus tässä roolissa on erinomainen.

Seuraava video korostaa monoliittipuun betonin käyttöä talon lattian ja seinien rakentamisessa:

Teemme pysyviä muottirakenteita perustuksille ja seinille omin käsin laajennetusta polystyreeniä ja muista materiaaleista

Perinteisesti rakennustöiden toteutuksessa käytetään tavanomaista muottirakennetta, jonka asentaminen on tärkeä askel rakennuksen laakeri- ja sulkemiselementtien valmistuksessa. Se on muoto, jolla luodaan geometrinen profiili betonista rakennettavan kohteen rakenteista. Siihen kaadetaan betoniseos, jonka jälkeen rakennuksen perustus, seinät ja muut elementit muodostetaan.

Kun betoni kiinteytyy, muottiosat puretaan. Toiminnalle on ominaista korkeat työvoimakustannukset. Nykyaikaiset nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat tämän menettelyn yksinkertaistamisen rakentamalla pysyviä muottirakenteita.

Pysyvän muottien erottamiskyky

Pysyvä muotti on laatikkomainen muoto, joka on valmistettu kevyistä paneeleista, jotka sen jäl- keen kaadetun betoniseoksen kovettamisen jälkeen jää pysyväksi osaksi valmistettua rakennetta.

Pysyvän muottien käyttö helpottaa ja nopeuttaa rakentamista. Toisin kuin nauha-säätiön kaataminen kaatamatta, se auttaa vähentämään rakenteen kokonaispainoa.

Koristeellinen kiinteä tukkukauppa korjaa koko työryhmän

Perustamattomien muottien tyypit

Käytetyistä materiaaleista riippuen erotetaan seuraavat tärkeimmät erottamattomien rakenteiden tyypit:

 • Suojattava pysyvän muottien tyyppi, jolla on korkea kosketus ja erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Tämä muotoilu toteutetaan saumattomilla muurioilla, jotka perustuvat toisiinsa erityisiin lohkoihin, alkaen maan pinnasta. Useimmin rakennuksen kellarin tai seinien järjestämiseen. Ulkopuolinen elementti tässä tapauksessa on usein koristeellinen teräsbetonilaatta, jonka mitat ovat 100x40x3cm.
 • Perustukset ontto arbolitovy ja sardeldiitti-betonilohkot. Puubetoni on erityinen rakennusbetonipäällystetty rakennusmateriaali. Laajennettu savi - betoni, jossa on laajennettu savi täyteaineena. Molemmille materiaaleille on tunnusomaista pieni paino ja sopivien koristeiden viimeistely.
 • Levymateriaalista valmistetut mallit: lasi magnesiitti, kuitulevy, DSP, vaneri ja profiililevy. Tämäntyyppisiä kiinteitä muottirakenteita käytetään useimmiten nauhateoksissa.
 • Myydyin ja laajalti käytetty polystyreenistä valmistettu muottityyppi. Kun käytetään raskaiden rakennusmateriaalien rakennusten perustusten rakentamiseen, on mahdollista saavuttaa huomattava vähennys kuormituksessaan niiden pohjalla.

Pohjamuotojen asennus laajennetusta polystyreeni

Polystyreeni-vaahdon pohjamateriaalin järjestämiseksi on välttämätöntä:

 • tarkasta huolellisesti tulevan säätiön kulmat rakennustasolla;
 • tasoittaa kaivetun kaivannon pohja, koska tämä ei ole mahdollista myöhemmin;
 • täytä oja viidentoista senttimetrin kerroksella hiekkaa ja soraa, joka on tarkoitettu vedenpoistoon;
 • aseta vahvistuskärjet viemärikerrokselle, joka on suunniteltu vahvistamaan polystyreenilohkojen alempaa horisonttia;
 • luoda tasaisen pinnan perustuen tulevan perustuksen alle, hiekka raunioineen kaadetaan ohuella kerroksella betoniseosta;
 • aseta polystyreenilohkojen alempi horisontti ja vahvista se vahvistussauvoilla sijoittamalla ne pystysuoraan lohkojen reikien läpi;
 • jos rivien peräkkäin asetetaan, tarkista niiden sivujen sattuma;
 • kun 3-4 viivan pinoaminen polystyreenilohkojen sisäiseen tilaan kaada betoniliuosta.
Kiinteät pohjamateriaalit vaahtopolystyreenilohkoista

Pidennetyn polystyreeni-lohkot on liitetty toisiinsa profiilissaan olevilla urilla, jotka on asennettu pystysuoraan sijoitettuihin vahvistuspaloihin. Polystyreeni-lohkojen pysyvän muottirakenne on samanlainen kuin tiilimuuraustekniikka.

Betonipäällysteisten betonilohkojen käyttö

Hollow-betonilohkoja käytetään laajalti rakentamisessa. Tämän materiaalin käyttö säätiön rakentamisessa on seuraavat edut:

 • Rakennuksen pohjaan kohdistuvan kuormituksen huomattava väheneminen johtuen lohkojen pienestä painosta johtuen laajennetun saven läsnäolosta kehossaan.
 • Laajennettu betoniteräs sallii lämmönsäästöä rakennetussa talossa.
 • Säästää rahaa säätiön järjestämisessä, koska se on vähemmän paineita. Lisäksi ontot lohkot itse ovat halvempia, koska niiden tuotanto kuluttaa vähemmän raaka-aineita.
 • Mahdollisuus sijoittaa putkilinjat käytettävissä olevien reikien läpi.
Sementtibetonielementtien kiinteä pohjamateriaali

Käytetään betoniseoksena täytetyn saven täyteaineena, jolloin saadaan lujia ja ympäristöystävällisiä rakennusmateriaaleja, jotka eivät aiheuta haitallisia aineita ympäristöön. Laajentuneilla savilohkoilla on seuraavat edut:

 • paloturvallisuus;
 • ei ole murtumisprosesseja;
 • pitkä toiminta-aika;
 • Erinomainen äänieristys ja lämmöneristysominaisuudet.

Sade-betonilohkojen käyttäminen säätiön järjestelyssä on se, että toisin kuin muut materiaalit, ne eivät kutistu. Kun luodaan pohja laajennetun savibetonin lohkojen avulla, ne pinotaan toisiinsa riveillä, joilla on offset, jossa pystysuorat reiät ovat samat. Kolmen rivin asettamisen jälkeen betoni kaadetaan muodostuneisiin onteloihin.

Onttojen arbolitovy-lohkojen mahdollisuudet

Ontopuun betonilohkot koostuvat sementistä, vedestä, puulastuista ja erilaisista kemiallisista aineosista. Riippuen materiaalin tiheydestä jaetaan eristeisiin ja rakenteellisiin. Puuta betonilohkojen käytöllä on seuraavat edut:

 • helppoa käsittelyä leikkaustyökalulla, jonka avulla voit helposti säätää lohkot haluttuun kokoon asennuspaikalla;
 • asennusnopeus ilman erityisiä teknisiä keinoja;
 • erinomainen kestävyys, äänieristys ja lämmön säästö;
 • haitallisten aineiden vapautuminen ympäristöön;
 • paloturvallisuus;
 • erinomainen vastustus alhaisissa lämpötiloissa;
 • puutavaran lohkojen puute on niiden läpäisevyys veteen.
Pysyvä muotti arbolitovyh-lohkojen rakentamiseen

Säätiön asennus arbolitovyh-lohkojen avulla on samanlainen kuin laajennetun savibetonin rakentaminen. Lohkot on pinottu toisiinsa riveillä, joilla on siirtymä, jossa niiden kautta kulkevat pystysuorat reiät ovat samat. Kolmen rivin asettamisen jälkeen betoni kaadetaan muodostuneisiin onteloihin.

Vanerin rakentamisen edut ja haitat

Vaneri on materiaali, joka saadaan liimaamalla useita ohuita puulevyjä. Edut, joita sen käyttö on omalla kädellään rakennettuun muottiin, ovat materiaalin joustavuus ja kyky ylläpitää monikerroksista muotoa, joka on annettu vanerilevylle.

Lisäksi vanerilevyillä on alhaiset kustannukset, mikä on erittäin houkutteleva yksityisen rakentamisen toteutuksessa. Budjetin vanerilevyn käyttö vähentää huomattavasti betonin kulutusta verrattuna rakennusliuskapohjan säätämiseen ilman muottirakennetta.

Vaneri kiinteä muotti säätiölle

Vanerin muottien haitat ovat se, että käyttöikä ja kyky kestää vanerilevyn aggressiiviset ympäristövaikutukset ovat useita kertoja alhaisemmat kuin betonipohjan.

DSP: n käyttäminen muottirakenteena

Sementti-sidotun lastulevyn käyttö omiin käsiinsä rakennettuun muottirakenteeseen on useita etuja. Sementtiä vastustavat puristuskuormitukset, ja laatan taivuttaminen haittaa puulastuja. Laattojen paksuus vaihtelee 16: stä 24: een millimetriin ja se valitaan riippuen betoniseoksesta, joka kaadetaan muottiin.

Sementtipohjainen lastulevy pysyväksi muottirakenteeksi

Sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden etuna on asennustyön helppous, mikä lyhentää rakennusrakenteen pystyttämistä, vahvuutta ja kykyä suojata betonin pohja aggressiivisilta ympäristövaikutuksilta. Haittoihin kuuluu työ- ja rahoituskustannusten tarve lisätyökalujen ja kaihtimien rakentamiseen muottiin. Lisäksi sinun on tehtävä tällaisen muottien vedeneristys, sillä puu on hajoamisprosessin alainen.

Lasi-magnesiitti- ja fibroliittiarkit kiinteään muottiin

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto kiinteiden muottien järjestämiseksi omiin käsiisi on lasi-magnesiitin ja fibroliitin käyttö. Puukuitulevy koostuu kolmesta osasta: puukuidusta, mineraalista ja sementistä. Portland-sementti kuidulla luo kiinteän lujitetun rakenteen. Mineraalinen aine neutraloi kemiallisen reaktion selluloosan ja sementin välillä. Ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia märässä ympäristössä.

Glassmagnezit koostuu magnesium-, lasikuitu-, perliitti- ja täyteaineyhdisteistä. Materiaali valmistetaan levyt, joiden koko on 2,45 x 1,22 m ja paksuus 3-20 mm. Päinvastoin kuin kuitulevy, materiaali kestää kosteutta.

Lasi magnesiittitiiviste säätiön muottiin

Molemmat materiaalit voidaan helposti sahata ja käsitellä, niillä on korkea lämmöneristys ja äänieristysominaisuudet. Kun järjestää säätiö käyttämällä kaivannon pohjalla olevia arkkeja, asetetaan tyyny hiekalle ja rauniolle. Suojukset on asennettu pystysuoraan ja kiinnitetty välikkeillä. Vahvistus asetetaan valmistettuun muottiin ja betonia kaadetaan.

Metallin ja profiililevyn muokkaamattomien rakenteiden käyttö

Metallin ja ammattikäyttöön tarkoitetun arkkipäällysteen pysyvää muottirakennetta käytetään useimmiten teollisuustuotannossa, koska se on merkittävä kustannuksilleen. Metallilevyillä on tarkat geometriset mitat, rinnakkaisten pintojen poikkeama ei ylitä kahta millimetriä pituutta kohti.

Metallien ja profiililevyjen pysyvä muotti

Ohut metallilevy taipuu helposti mihin tahansa haluttuun kulmaan, joten niitä voidaan käyttää rakentamaan monimutkaisimman geometrisen muodon muotti. Suojaa niitä korroosiolta, käytetään jauhemaalia, joka muodostaa polymeerikalvon pinnalle tai maalataan erikoisella maalilla. Haittoihin kuuluu huomattava määrä metallilevyjä, jotka tarvitsevat käyttöön erityislaitteita. Lisäksi sinun on valmisteltava huolellisesti lisäeristeitä.

Riippumatta siitä, minkä tyyppisestä muotista me valitsemme, säätiötä on vahvistettava. Lue artikkeli aiheesta "Millaisia ​​tarvikkeita talon liuskan perustan järjestämiseksi: tyypit, brändi ja halkaisija".

Rakennuksen perustan rakentaminen ilman muottien käyttöä

Joissakin tapauksissa on järkevää valmistaa säätiö ilman minkäänlaista muottirakennetta. Esimerkiksi pienen rakennuksen rakentamisen aikana jotakin betonin ylilukua kompensoidaan betonipohjan valun yksinkertaisuudella ja nopeudella. Tietenkin tällainen säätiö ei sovellu taloon, jossa on kellari. Lisäksi ilman rakennustekniikan käyttöä perustus voidaan rakentaa maaperälle, joka ei murene, toisin sanoen tiettyä saviä.

Teipin pohjan täyttö ilman puutavaraa

Liuskajohdon järjestämiseksi kaivetaan kaivaa rakennuksen ääriviivojen mukaisesti ja syvyyteen 1 m asti. Pohjassa on 10-15 cm hiekkalaatikko. Hiekka on kostutettu ja päällystetty perusteellisesti. Betonin ominaisuuksien parantamiseksi on suositeltavaa peittää kaivannon sivuseinämät katemateriaalilla tai paksulla polyeteenillä. Lisäksi vakiovarusteena on vahvistusta, ja betonia kaadetaan.

Seinien tekniikka polystyreeni-vaahtolohkojen avulla

Seinien pystyttäminen polystyreeni-vaahtolohkojen avulla muistuttaa tiilimuodostusta. Alempi taso on maan päällä ja vahvistettu pystysuorilla tankoilla. Lohkot lukitaan yhteen profiilissaan leikatuilla lukitusliitoksilla ja lisäksi vahvistetaan kierteillä varustetuilla kiinnikkeillä.

Rakentaminen seinät vaahtopolystyreenimuottiin

Jokainen seuraavien rivien rivi on edellisellä sivulla, sivut on kohdistettu huolellisesti. Kun seinämä saavuttaa tarvittavan korkeuden, betoniseos kaadetaan polystyreeni-vaahtolohkojen sisälle. Kun se kovettuu, muodostetaan pystytetyn seinän ääriviivat, joiden ulkopinnalle sopivien polystyreeni-lohkojen pinnalla on edelleen useita lisätoimintoja.

Tietenkin tietyissä olosuhteissa kukin valitsee omat versiot säätiön muottiin. Olemme valinneet sinulle videon, jossa on erittäin mielenkiintoinen tapa järjestää talon perusta laadullisesti ja edullisesti.

Puulattian käyttö monoliittirakenteessa

Betoni- tai massiivipuubetoni on laajalti tunnettu rakentamisessa. Materiaalilla on hyvät tekniset ominaisuudet. Sen käyttö rakennusten rakentamisessa on sen etuja ja haittoja. Mikä on arbolit-koostumus ja mitkä ovat monoliittirakenteiden ominaisuudet?

Materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Monoliittinen puubetoni on sekoitus murskattua puuta ja sementtiä. Lisätarvikkeena lisätään materiaaliin riisin murskatut oljet, puuvillavarat ja kemikaalit, jotka hajottavat puun sokereita.

Talonrakennuksessa otetaan huomioon materiaalin suuri kosteuden absorptio. Siksi puubetonin käyttö mahdollistaa kaikkien seinien hyvän vedenpitävyyden:

 • julkisivun pinta on suojattu päällysteellä tai kipsillä;
 • pohjan päälle asetetaan vesitiivis pinnoite;
 • seinien yläpuolella olevan räystäskannen on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä.

Seinämän pohjasta maan korkeimpaan kohtaan on pidettävä 50 senttimetrin etäisyydeltä.

Monoliittinen puubetoni on kahta tyyppiä:

 1. Rakenteelliset. Se soveltuu rakennuksen ja väliseinien tukirakenteisiin. Pienestä lujuudesta johtuen vain matalien rakennusten rakentamisessa. Lujuuden mukaista rakennemateriaalia on luokiteltu B3.5: ksi, B3: ksi, B2.5: ksi, B2: ksi, Bl.5: ksi ja B1: ksi, joka vastaa tiheysrajaa 500 - 850 kg / kuutiometri.
 2. Lämpöeristys. Tämä ratkaisu on kaadetut seinän aukot. Lujuus jaetaan luokkiin B0,75 ja B0,5. Materiaalin tiheys on enintään 500 kiloa kuutiometriä kohden.

Käytetyn sementin laatu ja koostumuksen tiivistymisaste vaikuttavat arboliittiseoksen kaatamisen lujuuden asteeseen. Rakenteiden kestävyyden lisäämiseksi materiaali on välttämättä vahvistettu.

Monoliittisen rakenteen tavat

Monoliittisten rakennusten rakentamista tehdään kahdella päämenetelmällä:

 1. Jatkuva lattiapinta. Tämän vaihtoehdon mukaan talojen rakentaminen säätiölle on rakennettu kiinteäksi muottirakenteeksi. Kaatopaikoitus toimitetaan paikallisesta betoni-laastiasennuksesta tai automaattisesta sekoittimesta.
 2. Täytä hihnat. Muoto on asennettu koko talon kehälle. Aluksi puurunkoinen leveys asetetaan, joka vähitellen siirtyy alhaalta ylöspäin muodostaen seuraavan hihnan.

Usein monoliittirakenteessa käytetään segmenttivalua, jossa kerrallaan kaadetaan tietyn kokoinen sivuttainen rajoittava seinä.

Monoliittinen rakennustekniikka

Monoliittisille arbolit-rakennuksille ei ole tarvetta rakentaa vahvistettua betonilattiaa. Kevytbetoni, joka on asennettu nauhan pohjalle. Sen leveyden tulisi vastata seinien paksuutta.

Monoliittisten rakennusten rakentaminen ei ole erityisen vaikeaa. Usein tällainen talo pystyttää omin käsin:

 1. Alapia kaataessa lujitustangot altistuvat rakennuksen seuraavan kerroksen lattiatasolle. Mitä enemmän aiot rakentaa lattioita, sitä paksumpi valintarakenne on valittu.
 2. Vaadittavan kokoinen muotti on asetettu pohjaan siten, että sen alaosa on päällekkäin nauhapohjalla. Valumuodon yksityiskohdat on yhdistetty metallipultteihin. Kaikki sivutilat on peitetty puupellillä. Kun betoni on täysin kiinteytynyt, muotti poistetaan ja kiinnittimet leikataan siten, ettei tarpeettomia reikiä ole.
 3. Arboliitin liuos kaadetaan oikein asennettuun muottiin. Seoksen koostumus valmistetaan seinämän tyypin mukaan - sisäinen tai ulkoinen. Lomake on täytettävä siten, että sen reunat yläreunasta jäävät viisi senttiä vapaiksi.
 4. Tulva liuos varovasti puristetaan pinnan yli. Tätä varten käytä metallipinää. Tällainen tiiviste poistaa ilmakuplat materiaalista, mikä lisää sen lujuutta.
 5. Muotti poistetaan vasta sen jälkeen, kun osa seinästä on jäätynyt kokonaan. Sen jälkeen se puhdistetaan, kyllästetään öljyisellä aineella ja altistetaan täyttämään seuraava osa. Muoto liikkuu samassa tasossa, kunnes kehä sulkeutuu. Seuraava on nousu ylemmille osioille.
Monoliittinen arbolit, katso lomakkeen sisällä täyttöön ja täyttöön

Kun alemmat seinät ovat täysin tulvia, asennetaan seuraavan kerroksen lattia. Tätä tarkoitusta varten on erityisesti asennettu muotti, joka on täynnä arbolit-seosta tai joka on sovitettu päällekkäin betoniteräksen levyn päälle. Sitten, kuten ensimmäisessä kerroksessa, yläseinät kaadetaan.

Eristävä arbolitnom-liuos täytä aukot kaksinkertaisen tiilen seinämien välillä. Tämä muotoilu vähentää huomattavasti lämmönsiirtokerrosrakenteita ja yksinkertaistaa huomattavasti rakennuksen rakennetta.

Puulattibetoniseoksen valmistus

Arbolita-liuoksen laatu monoliittiseen rakenteeseen riippuu seoksen mittasuhteiden noudattamisesta ja sen oikeasta valmistuksesta.

Komponenttien valmistelu

Arbolaasiin kaadettavasta liuoksesta koostuva koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuusta. Se on tietty koko ja muoto. Raaka-aineiden standardiarvo on 25 * 5 * 10 millimetriä. Jos puupartikkeleilla on suurempi tilavuus, materiaalin lujuus vähenee. Pienemmissä kooissa tarvitaan enemmän sementtiseosta ja samanaikaisesti lämmöneristysominaisuuksien taso laskee.

Arbolitan kaatamaan liuoksen koostumus sisältää yli 80 prosenttia havupuuta

Portlandsementtiä käytetään sementtikantaan. Useimmin käytetty M500 tai M400. Seoksen kovettumisen nopeuttamiseksi lisätään mineraali- lisäaineita, kuten alumiinisulfaattia, kalsiumkloridia tai vesilasia. Sammutettu kalkki on myös vakiintunut.

Monoliittirakenteiden täyttämiseksi arbolitovy-liuos valmistetaan sen tyypistä riippuen. Rakennetulle puutavaralle, joka on 1 kuutiometri, vaaditaan tällaisia ​​pääkomponenttiosuuksia:

 • tiheydelle В1 - 210 kilogrammaa sementtiä ja 210 kilogrammaa hienonnettua puuta käytetään 360 litraan vettä;
 • B2 - yhdistää 350 kilogrammaa sementtiä, 230 kilogrammaa haketta ja 400 litraa vettä;
 • Luokka B2,5 vaatii 250 kiloa havupuita, 440 litraa nestettä ja 380 kiloa portlandsementtiä.

Tiheydestä riippuen 280 - 300 kg sementtiä, 300-430 litraa vettä ja 170 - 190 kiloa puuhaketta tarvitaan arboliitin vaivaamiseen, jota käytetään lämpöeristykseen.

Kaikki laskelmat käytetään sementtibrändin M400 lisäyksen alaisena. Jos käytetään M 500: n kuivaa liuosta, otetaan huomioon kerroin 0,96.

Ratkaisun teknologia

Eräprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kuivasekoittimet ja mineraali- tai kemialliset lisäaineet. Sen jälkeen lisätään portlandsementtiä. Kaikki komponentit sekoitetaan, kunnes ne ovat homogeenisia.
 2. Vesi kaadetaan valmistettuun koostumukseen pienessä virrassa. Samanaikaisesti liuos sekoitetaan jatkuvasti rakennus- sekoittimella tai betonisekoittimella. Valmis arbolitov-materiaali kaataa kaikki lastut peitetään sementtiseoksella. Komponenttien sekoittamisprosessi kestää vähintään 5 minuuttia.

Oikein tehty ratkaisu pitäisi olla märkä, mutta ei liian märkä. Kun kalkkia lisätään lisäaineeksi täydelliseen lunastukseen, liuosta sekoitetaan 20 minuuttia.

Kehyksen rooli monoliittirakenteessa

Monoliittisten rakennusten rakentamisen tekniikka käsittää kehyksen asentamisen. Vahvuus ja mahdollisuus rakentaa enemmän kuin kaksi kerrosta riippuu tällaisten tukien tyypistä ja koosta. Myös kehyksen avulla asetetaan tulevan rakenteen muoto.

Arbolitan monoliittisille rakenteille käytettiin kahdenlaisia ​​tukirakenteita:

 1. Puuta. Tämä vaihtoehto koskee vain matalia rakennuksia. Puusta valmistetut kehykset asennetaan pystyasentoon 120-150 senttimetrin etäisyydeltä toisistaan. Samanaikaisesti ikkunoiden ja oviaukot ovat välttämättä mukana. Puukehys lisää rakennusten lujuutta. Levyjen avulla levitetään tasaisesti koko kuormitus kutistumisen aikana.
 2. Metallia. Tällainen kehyspohja on rakennettu rasvaisista sauvoista ja verkosta. Avautuvissa ikkunoissa käytetään metallipalkkeja. Tämäntyyppinen säätiö on luotettavampi ja mahdollistaa monoliittisten kerrosrakenteiden valmistuksen.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla. Tällaiseen perustaan ​​voit kiinnittää kattotuolit ja asentaa ikkunan ja oven rakenteet helposti.

Puukehys ennen asennusta käsitellään erityisillä antiseptisilla aineilla

Metallikehysosat edellyttävät aikaisempaa suojausta korroosiota aiheuttavilla aineilla. Arbolitasta rakennettavien rakennusten rakennetta ei rakenneta monoliittiseen rakenteeseen. Tämä vaihtoehto sopii vain puulaatikoiden rakenteisiin.

Massiivipuubetonin edut ja haitat

Arbolian monoliittisen rakenteen etu on materiaalin hyvät tekniset ominaisuudet. Puuta betonin etuja ovat:

 1. Palonkestävyys Palon sattumisesta huolimatta arbolit ei pala. Tämä ominaisuus antaa materiaalille sementtiseoksen ja esipuhdistuksen siruja palonestoaineita.
 2. Korkea lämmöneristys. Puubetoni säilyttää huoneen lämmön viisi kertaa paremmin kuin savesta valmistettu tiili. Monoliittisten rakennusten lämmöneristysominaisuuksien aste riippuu materiaaliluokasta.
 3. Kevyt. Betonin ominaisuuden ansiosta voit rakentaa kevyitä perustilajia.
 4. Yksinkertainen materiaalinkäsittely. Puubetonia voidaan leikata tai sahata pienellä vaivalla. Kaikki kiinnittimet on helppo asentaa, mikä säästää huomattavasti rakennuksen sisäistä työtä.
 5. Hyvä äänieristysominaisuudet. Äänen absorptiokerroin saavuttaa 0,6 korkeimmalla taajuudella 2000 hertsiä.
 6. Pakkasvaste. Puubetoni on kestävä noin 50 syklin matalissa lämpötiloissa.
 7. Pitkä käyttöikä. Monoliittinen arbolit säilyttää rakenteensa ja ei aiheuta halkeamia ja jakaa viidettäkymmentä vuotta.
 8. Materiaalin biologinen vastus. Puu-betonirakenteisiin ei kohdistu sieni-infektioita, homeen ja rotuherkkyyttä.

Monolittisen arboliitin lukuisten etujen lisäksi sen haitat ovat:

 • korkea kosteuden imeytyminen.
 • epävakautta aggressiivisiin kemiallisiin vaikutuksiin.

Materiaali kastuu nopeasti ja turvonnut. Siksi rakennusten rakentaminen edellyttää välttämättä suoja-seiniä. Puuraaka-aineen monoliittisten talojen rakentaminen suoritetaan vain kosteissa olosuhteissa. Myös betoniseinien asennukseen tarvitaan pohjan luotettava vedeneristys.

Puu-betonirakenteet ovat riittävän houkuttelevia jyrsijöille, jotka tekevät helposti liikkeitä ja reikiä siinä.

Monoliittisen arbolitan edut ylittävät huomattavasti haittoja. Rakenteen rakenteen asianmukainen rakenne ja mittasuhteiden noudattaminen sekoitettaessa liuosta lisäävät huomattavasti materiaalin teknisiä ominaisuuksia ja luotettava suoja kosteudelta lisää käyttöikää.