Raudoituksen läpimitta nauhalumpuille ja sen laskenta

Minkä tahansa kiinteän rakenteen rakenne on asianmukaisesti järjestetty. Rakennuksen koko käyttöiän ajan vaikuttavat erilaiset ulkoiset tekijät: rakennuksen katon ja seinien massa, maaperän turvotus ja talven aikana lumen paino. Tämän seurauksena säätiö voi olla epämuodostunut, itku ja voi lopulta hajota, mikä aiheuttaa koko rakennuksen tuhoutumisen.

Miksi säätiön eheys rikkoutuu ja miten se estää sen?

Betoni ominaisuuksiltaan on hauras ja joustamaton materiaali, ja kuormituksen aikana se alkaa särkyä ja muuttua. Säätiön eri osissa sen paine on epätasaista, minkä vuoksi sisäiset jännitykset ovat erilaiset.

Tämän seurauksena alueet, joilla on puristus- ja kiristysvyöhykkeet, ilmestyvät tässä säätöpistoolin maksimijännityksen segmentteissä, jos sen vahvistus tehdään väärin.

Betonin sisällä ne luovat teräsrungon, johon paine lähetetään. Ja koska metalli pystyy sietämään vetolujuuden hyvin, betonipohja on helpompi siirtää ulkoisia vaikutteita.

Liitosten tyypit

Koska perusraudoitus perustuksiin käytti luokkien A2: A 300, A3 - A400, A5 - A800, A6 - A1000 tuotteita. Tämän materiaalin tangot on valmistettu kestävästä kuumavalssatusta teräksestä, jonka pinta on pinnoitettu erityisellä uralla, jonka ansiosta materiaali tarttuu voimakkaasti betoniin. Pystysuuntaisena lisätukena käytetään kuumavalssaustarvelaitetta, jossa A240-merkintä on luokkaa A1.

Eri tuotemerkkien materiaali voi olla joko aallotettu tai ilman loviä, vain aallotettu sauva sopii päävaihdolle, lisäaineena voidaan käyttää sekä aallotettuja että sileitä tuotteita.

Perinteisesti ne tuottavat lujuutta kestävästä metallista, mutta viime aikoina ne ovat ilmestyneet markkinoille uusimmasta materiaalista - lasikuitista. Ammattilaisten mukaan ne eivät ole pienempiä kuin lujat metalli, ja massa on pienempi kuin korroosio ei ole kauhea tämän vahvistuksen kannalta.

Laitteen perustukseen tarvittavan vahvistuksen laskenta

Kun otetaan huomioon asiantuntijoiden suositukset, pohjalevyn 40 cm leveydellä, lujitusholkin pituussuuntaisesti sijoitetut sauvat ovat vaakatasossa 30 cm ja tyhjää tilaa, joka on 5 cm molemmin puolin.

Vaadittavan raudan määrän laskeminen

Laske seinien kokonaispituus. Esimerkiksi talossa on 6 metriä leveä, 12 metriä pitkä pohja ja 6 metrin pituinen väliseinä, kokonaispituus (12 + 6) x2 + 6 = 42 metriä.

 1. Pohjimmiltaan 4-ytimistä järjestelmää käytetään vahvistuskoteloon, mikä tarkoittaa, että kokonaispituus on kerrottava 4 = 168 m;
 2. On huomioitava, että sauvojen liitokset ovat liitoksissa, minkä vuoksi 10-15% lisätään materiaalin kokonaispituuteen, mikä johtaa 168 + 17 = 185 m pituuteen päävahvikkeessa, joka sijaitsee vaakasuorassa vahvistuskotelossa;
 3. Laske sitten tarvittava määrä tangkoja, jotka sijaitsevat pystysuorassa ja pohjan alapuolella. Säätiön leveys on 35 cm ja sen korkeus 90 cm. Laskemme poikkileikkauksen, joka on yhtä suuri kuin 35x2 + 90x2 = 250 cm, mikä tarkoittaa, että käytämme 2,5 metriä tangosta 50 cm: n välein kellarin pituudelta;
 4. Jaamme ulkoseinien kokonaispituudet 50 cm: iin ja kuinka monta näistä segmenteistä ne ovat tarpeellisia: 12 m: 50 cm, tulos on 24 kpl, huomioimme kulmissa 2 lisää = 26 kpl;
 5. Samalla tavalla laskemme, kuinka paljon se kestää osion pituudella 6 m, tulos on noin 10 kpl;
 6. Laske kokonaissumma 26x2 + 10x3 = 82;
 7. Yhden segmentin 50 cm: n laskelmien mukaan 2,5 metrin vahvistus on tarpeen, laskemme tarvittavan materiaalin kokonaismäärän: 82 kpl. x 2,5 m tulos = 205 m.

Laskelmien aikana, älä unohda, että joissakin tapauksissa raudoituksen pystysuorat tankoja on haudattu maahan vakautta varten, minkä vuoksi niiden korkeutta on lisättävä vaaditulla määrällä. Jotta et voi sekoittaa tietojoukkoon, piirrä kaavio, josta ilmenevät alueet, joilla kaikki lujituksen liitokset ovat, jolloin sen pysty- ja vaakasuuntaiset sauvat sijaitsevat.

Vahvistustankojen halkaisijan laskeminen

SP 52-101-2003: n vaatimusten mukaan suurin piirtein välimatkan päässä rinta rinnan suuntautuvien runkoputkien välistä etäisyyttä ei saa ylittää 40 cm: n alapuolella ja rungon äärimmäisen palkin välissä on 5 cm, jonka leveyden ollessa yli 50 cm, on järkevää käyttää 6-sauvaohjausraudoitusta.

Laskujen poikkileikkauksen laskeminen raudoituskotelossa

Tämän raudoituksen halkaisija on valittava taulukon tietojen perusteella:

Armature - Moskovan ja Moskovan alue

Paras hinta venttiileistä toimitetaan Moskovassa ja Moskovan alueella

Rebar pituus

Rakennustöissä myös vahvistaminen on kysyntää, kuten myös konkreettisia. Sitä on käytettävä säätiön, erilaisten massiivisten betonirakenteiden rakentamisessa. Kun dokumentaatio laaditaan suunnitteluvaiheessa, on välttämätöntä, että materiaalien kulutuksen alustava laskenta on välttämätöntä. Vahvistukselle tämä on pituuden ja painon parametrien määrittäminen, koska laskelmat perustukselle tai muulle rakenteelle tehdään metreinä ja materiaali myydään painosta. Siksi tärkein parametri on raudoituksen pituus, josta on tarpeen aloittaa lisälaskutoimitukset.

Rebar pituus

Laipan pituus on tavallisesti 11,7 m. Se on kätevää, koska päällekkäinen neulahuovutus on tavallisesti 10 metriä pitkä ja jäljelle jäänyttä seinää kiinnitetään sen vieressä olevaan toiseen tankoon. Sen jälkeen, kun 50 metrin nauha-pohja on riittävän suuri, 20 pituutta, jotka valmistajan usein määrää. Vain muutamia jäämiä on jätettävä, ja myös jotkut tankoista sahaavat vaakasuorat ja pystysuorat sauvat.

Muovinen vahvikepituus on lähes sama. Halkaisijaltaan 8 - 14 mm: n kulkusuunta muodostuu sauvoilla, joiden pituus on vain 12 m. Tällainen ankkurointi tarjotaan joskus tölkissä, kun toimitusten volyymit ovat suuria. Tämä on kätevää kehittäjille, koska suurella esineellä on tarkoituksenmukaisempaa siirtää laippa, laita se salpoihin - se on kaikki.

Rebar pituus: taulukot

Tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi tarkasti ja maksamatta jäämisen vuoksi sinun on tiedettävä nämä liittimien parametrit: paino, pituus. Vahvikkeen painon määrittämiseksi kaikkien tangojen pituus summataan ja kerrotaan 1 lineaarimittarin painolla. Mistä tämä arvo saadaan? Tätä tarkoitusta varten on erityisesti rakennettu laskentataulukot. Se osoittaa raudoituksen halkaisijan ja painon mittarin suhdetta.

Kuinka kauan armatuotanto tuotetaan

Rebar pituus

Lujituksen arvo on kestävän ja luotettavan kehyksen luominen raudoitetuissa betonirakenteissa, joka pystyy kestämään kuormituksia ja suojaamaan halkeamia. Tällöin hankkeen dokumentaation laatimisvaiheessa materiaalin kokonaiskulutus on tärkeä. Näissä tarkoituksissa tangojen pituus otetaan huomioon ja tarkemmin sanottuna vahvistuspalkin pituus.

 1. Vakiotaso, joka on 117 cm tai 12 metriä, kuten yleisesti uskotaan. Tähän luokkaan kuuluvat aihiot, jotka leikataan asiakkaan mittauksiin.
 2. Mittaamaton pituus, kun vaihtoehtoja eri pituuksilla on mahdollista.
 3. Lopullinen lomamatka, kun pituus tuntuu olevan sama kuin standardi, mutta samanaikaisesti jopa 15-20% aihioiden kokonaismäärästä on "sekalaisia" kappaleita, joiden koko on vähintään 200 cm.

Tangon enimmäiskoko

Kaikille valmistajille näiden tuotteiden klassinen versio on kooltaan jopa 11,7 metriä, mikä sopii hyvin kiinnitysrakenteisiin. Vahvistus on tyypillisesti sidottu päällekkäin niin, että kuluu jopa kymmenen metriä ja loput kiinnitetään vierekkäiseen sauvaan. Samanlaisen menetelmän avulla saadaan yksinkertaisia ​​laskelmia ruoskien lukumäärästä. Jos nauha on korkeintaan viisikymmentä metriä pitkä, sinun on hankittava kaksikymmentä vakiotankoa, ja pienempi osa on leikattava horisontaaliseen ja pystysuoraan vahvikkeeseen.

Käytettäessä muovisia sauvoja valmistetaan suosituimpia 8 mm: n ja 14 mm: n kokoisia tuotteita, joiden pituus on kaksitoista metriä. Samanaikaisesti monet materiaalien valmistajat vapauttavat kelat, jotka helpottavat työtä. Jos suunnitellaan suuren rakenteen rakentaminen, voit yksinkertaisesti laittaa laiturin ulos, kiinnittää erityiset kiinnittimet tangot ja niin se on.

Koska raudoitusta käytetään laajasti rakennusalalla, sillä on erityisvaatimukset tuotannon laadulle. Riippumatta siitä tehdasta, jossa se on valmistettu, tangot testataan GOSTin vaatimusten mukaisesti, joten kaikki tekniset ominaisuudet ovat samankaltaisia.

Lue myös

suunnistus

Viimeaikaiset merkinnät

Katso myös

Rebar pituus

Armouria kutsutaan rakennuselementteiksi, joilla on pitkänomainen muoto ja eri osa. Vahvistuksen pituus voi olla erilainen, joko vakio tai asiakkaiden laskelmien mukaan. Armature voi olla jäykkä tai joustava. Jäykät sisältävät kanavatangot, I-palkit, kulmat, joustavat verkot, profiilitangot, kehykset.

Rod-vahvistus on valmistettu lasikuidusta, mutta useimmiten teräksestä. Terästangot valmistetaan hiilestä tai vähän seostetuista työkappaleista kahdella tavalla: joko kuumalla vetämällä koneella tai vetämällä kylmä aihio. Tänään suosituinta kutsutaan kuumavalssatuksi teräsrakenteeksi.

Vahvistus on jaettu luokkiin, jotka riippuvat vahvistamisen tarkoituksesta. Erilaisilla teräslaaduilla on erilainen kemiallinen koostumus ja mekaaniset ominaisuudet. Ensimmäistä luokkaa (AI) käytetään sileän profiilin tuottamiseen, muiden luokkien terästä käytetään aaltopahvin (A II, A III, A IV, A V, A VI) valmistamiseen. Rooman numerolla tarkoitetaan teräksen lujuutta, sitä suurempi määrä - sitä voimakkaampi teräs. Teräksen lujuuden lisääntyessä lujituksen muovaus poistetaan.

Tarkasteltaessa yksityiskohtaisesti tällaista parametria kuin vahvikkeen pituus, voimme erottaa kolme karkaisutyyppiä:

1. Mittatila. Tämä tyyppi sisältää tavanomaisen pituisen tuotteen (vakio vakiolujuus - 11,7 tai 12 mtr). Tämä sisältää myös liittimet, jotka leikataan asiakkaan antamien mittausten mukaan.

2. Vahvistimen mittamittainen pituus # 8212; eri pituisten sauvojen läsnäolo.

3. Viimeinen loma lomake. Vahvikkeen pituus on mitoittava, 15% erän tilavuudesta on ei-ulotteisia segmenttejä, joiden pituus on 2 m.

Luokan A-I, A-II, A-III liitokset toimitetaan tilassa, joka on rullattu kelalle, halkaisijaltaan enintään 12 mm, halkaisijan ollessa suurempi. Toimitus suoritetaan tangoilla (mitatut tai ei-ulotteiset pituudet). A-IV, AV, A-VI luokat toimitetaan baareissa. Tässä lujituksen pituus on usein 6-12 m.

Vahvikkeen päätehtävä luokasta riippumatta on teräsrungon muodostaminen betoniteräksissä (vahvistus). Rakentamisen aikana muodostetaan ensin raudoituskehys, se taivutetaan rakenteellisten piirteiden mukaisesti, sitten kehys kaadetaan betonilla.

Kun tilaat liittimiä tonnilta, liittimien pituus löytyy Internetin taulukoiden avulla.

Vahvistuksen ansiosta vahvistetut betonirakenteet ovat erittäin kestäviä ja luotettavia. Vahvistus kestää hyvin kuormitusta, suojaa rakennetta halkeilusta.

Koska runkorakenne on laajasti käytössä rakentamisessa, sen laatua tarkkaillaan huolellisesti. Ei ole väliä mikä tehdas tuotti teräsvahvistusta, sen on vastattava täsmälleen GOSTia, joten sen ominaisuudet ovat samat. Tarvittavan luokan teräksen vahvistamisen käyttö parantaa minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen ominaisuuksia.

Voit aina ostaa tarvikkeita yrityksellämme hyvällä tukkuhinnalla.

Vahvistuksen valinta: teräs

Teräsvahvike on pitkä sauvan muotoinen rakennusmateriaali, jota käytetään aktiivisesti tällaisten raudoitettujen betonirakenteiden valmistukseen perustuksina (pylväsnauha, nauha, laatta), seinät, pylväät, lattiat jne. Sen päätehtävä betonirakenteessa on veto- ja taivutusvoimien käsitys, koska itse betoni toimii hyvin kompressoimalla.

Tällaiset liittimet valmistetaan tiukasti valtion standardien (GOST, STO, TU) mukaisen teknologisen prosessin mukaisesti. Raaka-aineet voivat toimia hiilina ja vähän seosteräksinä. ja siitä tuli seostettu mangaanin, piin, kromin ja titaanin kanssa. Tuottujen teräspalkkien maksimipituudesta se on useimmiten 11,7 m ja harvoin 12 m.

Teräsvahvistustyypit

Tuotantomenetelmällä:

 • Kuumavalssatut - saadaan esilämmitetystä aihiosta valssaamalla. Tämä vahvikkeelle on ominaista suurempi joustavuus ja suuret sauvan halkaisijat (3 - 80 mm). Se valmistetaan GOST 5781-82: n mukaisesti. Vetolujuusluokka merkitään täten kirjaimella A, esimerkiksi A300 (A-II) ja A400 (A-III).
 • Kylmämuuntautunut - halkaisijaltaan 3 - 5 mm: n pituinen, vetämällä valssatangot peräkkäin pienenevien reikien läpi. Tällaisen vahvikkeen erityispiirteet ovat se, että se on lisännyt vetolujuutta ja vähentänyt joustavuutta. Tärkein standardi tässä on GOST 6727-80. Se on sama kuin edellinen vahvistus, vain kirjaimen A sijasta annetaan kirjain B. Esimerkki: B500 (BP-I) tai B500C.
 • Termomekaanisesti vahvistettu - muovisen muodonmuutoksen ja lämpökäsittelyn avulla saatu vahvike. Ominaisuuksiltaan se on jotain kuumavalssatun ja kylmänmuotoisen vahvikkeen välillä. Toisin sanoen tällainen vahvistaminen on lisännyt joustavuutta ja samalla myös melko voimakasta. Tärkein standardi sille on GOST 10884-94, jonka mukaan tangon halkaisija voi olla 6-40 mm. Mitä lujuusluokkaan, sitä merkitsevät kirjaimet At, jotka sijoitetaan ennen numeroita, mikä osoittaa myötölujuuden MPa: ssa. Myöskään ei ole harvinaista nähdä kuvien jälkeen indeksejä C ja K, jotka osoittavat elementtien hyvän hitsattavuuden tai korroosionkestävyyden vastustus vastaavasti. Esimerkkejä nimityksestä: At400C, At600K.
 • Sileä vahvike, jonka poikkileikkaus on koko pituudeltaan vakio.
 • Jaksollinen profiili - liittimet yhtenäisellä aallotuksella parhaan tarttuvuuden saavuttamiseksi betonilla.

Toissijaisen altistumisen menetelmän mukaan:

 • Joustava vahvistus, joka venyttää ennen betonitointia. Se käyttää yleensä liittimiä tai sähkövirtaa. Se valmistetaan vain osana valmiita betonituotteita, jotka vaativat lisääntynyttä kantavuutta.
 • Jännitteettömät - liittimet, joita myydään yksittäisinä sauvoina. Rakennustyömaalla rakennetaan monoliittisia rakenteita.

Soveltamisala ja hinta

Taulukossa kuvataan yleisimmin käytettyjä lujitustangot yksityiseen rakentamiseen.

Työstöraudoitus ristikoissa ja kehyksissä, joissa vaaditaan tiettyä halkaisijaltaan raudoitusta, eikä ole mahdollista käyttää luokan A vahvistamista. Työvahvina raskaasti kuormitetuissa betonituotteissa.

Rebar rodin pituus

Vahvistusta rakentamisessa käytetään yhtä usein kuin konkreettisia. Säätiön ja muiden massiivisten betonirakenteiden rakentamisessa rautaosat ovat lähes välttämättömiä. Projektidokumenttien laatimisvaiheessa on hyvin tärkeää tietää rakennusaineiden kulutus. Ja vahvistamisen suhteen on tarpeen tehdä laskelmia sen selvittämiseksi, kuinka monta raudoitusta tarvitaan säätiölle tai muulle betonirakenteelle. Näille laskelmille tarvitaan tärkein parametri - vahvistus pituus, tai pikemminkin raudoituksen piipun pituus.

Mikä on suurin vahvistuspituus?

Käytännöllisesti katsoen kaikilla valmistajilla ruoska-palkin pituus on 11,7 metriä. Tämä on melko kätevä arvo - ottaen huomioon, että armatuuri on neulottua päällekkäin, silloin käytännöllisesti katsoen hyödyllinen pituus on 10 metriä, ja loput siirtyy nipulle seuraavalla ruoskauksella. Näin ollen on mahdollista arvioida, että 50 metrin pituisella nauhalevyllä tarvitaan 20 koko ristikkoa, joiden pituus on valmistajan määrittämä, ja sinun on leikattava tietty määrä runkopalkkia pystysuuntaisiin ja poikittaisiin sauvoihin.

Muovivahvistuksella tilanne on lähes sama - tavallisimpien koon 8-14 mm vahvistuspalkkien pituus on 12 metrin pituinen. Jotkut kasvit tarjoavat suuria toimittajia muoviosat kelat. Kätevä rakennettaessa suuria esineitä - ei ole samanisia toimenpiteitä, joilla on viskoottinen vahvistus, rullataan lahti, kiinnitetyt vahvistuskiinnikkeet, työ on valmis.

Sauvanvahvistuksen pituus - kaikki mahdolliset vaihtoehdot, joita säätelevät valtion standardit

Lujituksen pituus on tämäntyyppisten rakennustuotteiden erittäin tärkeä ominaisuus. Riippuu siitä, että monet rakentamisen vastuulliset näkökohdat ovat sen toteuttamisen kaikissa vaiheissa. Ja tietenkin, kuten muutkin metallituotteiden parametrit, tätä ominaisuutta koskevat asiaa koskevat normit.

1 Pylvään vahvistamisen tyypit ja sen pituuteen vaikuttavat tekijät

Kuten tiedetään, kaikki tanko-osat on jaettu tyyppeihin, merkkeihin ja luokkiin. Jokainen näiden tuotteiden tyyppi valmistetaan vastaavan GOST: n mukaan, jossa niiden standardipituus säädetään. Muuten on syytä huomata, että lujitustangojen pituus ei riipu yhtä paljon niiden tyypistä kuin halkaisijaltaan ja usein luokasta. Tämä käy ilmi perehtymällä seuraavien tyyppisten valmistettujen kotimaisten ydinvoimatuotteiden tuotteisiin.

Valmistuksessa käytetyn materiaalin mukaan valmistetaan kahta perustyyppiä: teräs ja komposiittipolymeeri. Ensimmäinen tarkoitus, valmistusmenetelmä ja teräslejeerinki on jaettu kolmeen alalajiin. Nämä ovat seuraavat venttiilit, jotka on valmistettu asianomaisten valtion standardien mukaisesti:

 • kuumavalssatut tuotteet esijännitetyille sekä tavanomaiset teräsbetonituotteet ja -rakenteet - GOST 5781-82;
 • termomekaanisesti vahvistetut tangot teräsbetonituotteille ja -rakenteille - GOST 10884-94;
 • hitsatut sauvat teräsbetonituotteille ja -rakenteille - GOST R 52544-2006.

Kaikki komposiittipolymeerituotteet valmistetaan yhden GOST: n mukaan. Tämä on standardi 31938-2012.

2 Standardi ja sallittu valmistuksen tehtaalla GOST 5781 -tuotteiden pituuksilla

Tämän standardin tuotteet on valmistettu nimellishalkaisijoilla, jotka vaihtelevat välillä 6-80 mm. Lisäksi, riippuen tämän parametrin erityisestä arvosta, raudoitus tuotetaan niiden tangot tai keloina. Niinpä tunnetuimpia erittäin laajan valikoiman kuluttajia, A240 (АI) ja А300 (A-II) -rungot, joiden nimellishalkaisija on 6-12 mm, valmistetaan tangoilla tai keloilla. Ja näiden luokkien tuotteet, joiden halkaisija on suurempi, tehdään vain palkkeina. A400 (A-III) -vahviste on valmistettu tangoista ja keloista, joiden halkaisija on vain 6-10 mm, ja tämän parametrin suuri arvo - yksinomaan palkkeihin.

Jäljelle jäävät standardin 5781 - A 600 (А-IV), А800 (А-V) ja A1000 (А-VI) tuotteet - niiden poikittaisesta koosta riippumatta, valmistetaan tavallisesti tangon muodossa. Samanaikaisesti GOSTin mukaan kuluttajat voivat sopia näistä kolmesta luokasta, joiden halkaisija on 6 ja 8 mm. Standardin 5781 vavat, kuten tässä GOSTssä on esitetty, valmistajien on tuotettava alueella 6-12 m. Kuitenkin toimitetun raudoitussertifikaatin tyypin (pituus) mukaan sallitaan useita poikkeamia näistä standardiarvoista. Toisin sanoen GOST: n mukaan vavat valmistetaan ja lähetetään kuluttajalle kolmelle tyypille:

 1. mitattu pituus;
 2. erät mitattuna pituudeltaan, jossa on mitoittamattomia vahvistusosia;
 3. mittaamattomalla pituudella.

Ensimmäinen tuotetyyppi on siis armatuuri, joka useimmiten vastaa tiukasti edellä mainittuja standardin vaatimuksia. Tällöin erän kaikkien tangojen pituuden on oltava erilainen, sama ja määritettävä etukäteen kuluttajan järjestyksessä tai valmistajan valitsemana. Jälkimmäisessä tapauksessa tämä on epäilemättä jonkin verran vakiopituutta eli 6-12 metriä. Kuluttaja voi kuitenkin tilata valmistajalta tangot, joiden pituus on pienempi, mutta pituus, jonka hän tarvitsee.

Muiden kahden tyyppisiä toimituksia valtion standardissa sallitaan myös joitain poikkeamia vakiopituudesta. Jos tämä on toinen vaihtoehto, silloin mitatun pituuden omaavissa tuotteissa, jotka toimitetaan mittaamattomien raudoitussegmenttien kanssa, jälkimmäisen pituus voi olla enintään 2 m (mutta ei vähäisempi) ja niiden määrä ei saa ylittää 15% erän kokonaispainosta. Ja kun tämä on kolmas vaihtoehto, silloin ei-mittaamattomien tuotteiden erissä sallitaan vahvistus, jonka pituus on 3-6 m, jonka määrä on rajoitettu 7 prosenttiin koko toimituksesta.

Hyvin ja lisäksi GOSTin valmistajan kanssa sopimalla asiakkaasta, palkit voidaan valmistaa pituudeltaan 5-25 m. Myös toimitukseen sisältyvien raudoitustangojen todellinen pituus on toinen tekijä. Tämä on mittatangojen pituuden toleransseja. Ne on lueteltu seuraavassa taulukossa:

Sauvan pituuden sallittu poikkeama riippuen leikkauksen tarkkuudesta, mm

Rebar-pituus: standardoituja parametreja ja suosittuja vaihtoehtoja

Vahvistettu betonirakenne ei voi tehdä ilman vahvistusta. Se takaa vahvan kehyksen luomisen, joka edistää betonin joustavuutta. Projektin luomisen aikana rakentajien on laskettava lähdemateriaalin määrä, mukaan lukien liitososat. Sen kulutus riippuu sauvan pituudesta. Millaisia ​​lujitemuotoja on olemassa, mitä pituutta pidetään vakiona ja kuinka laskea säätiön oksojen määrää.

Tyyppien palkin vahvistaminen ja niiden ominaisuudet

Rodivahvike on jaettu lajikkeisiin suhteessa elementtien valmistukseen käytettyyn materiaaliin. On teräs ja komposiitti. Teräsvahvistus on luokiteltu kolmeen luokkaan, jotka perustuvat tuotantotekniikkaan, seoksen käyttötarkoitukseen ja seoksen koostumukseen:

 • Kuumavalssatut - tavallisille tuotteille, esijännitetyille materiaaleille ja betoniteräksille (GOST 5781-82);
 • Termomekaanisista sauvoista on luonteenomaista korkea lujuus ja niitä käytetään teräsrakenteissa (GOST 10884-94);
 • Hitsauspuikot - sopivat betonirakenteisiin ja -tuotteisiin (GOST 52544-2006).

Komposiittikuva (GOST 31938-2006) on jaettu kahteen alalajiin:

 • Muovinen AKS - valmistettu lasivillayhdisteestä, joka on saatu polymeroimalla epoksihartsia
 • Basaltti muovinen akku - basalttiin perustuvien käytettyjen polymeerien tuotannossa.

Basalttimateriaalit menettävät suosiotaan markkinoilla. Asiakkaat haluavat valita polymeerisiä muovisia lasituotteita.

Teräskalusteet, toisin kuin lasikuituelementit, ovat alttiita korroosiolle, mikä lyhentää niiden käyttöikää. Ja myös suuremman painon vuoksi kuluttajat haluavat kieltäytyä.

Lasikuituhinta on melkein yhtä hyvä kuin terästuotteet. Niiden pienemmän painon vuoksi on kätevää siirtää ne. Tällaiset liittimet eivät muodosta syövyttäviä yhdisteitä eivätkä reagoi emästen, happojen ja merisuolojen kanssa. Mutta tällaiset elementit eivät altistu taivutukselle ja heikentää hitsauksen käyttöä asennuksen aikana. Terästyypit ovat vahvempia, mutta sallivat tangon kiertymisen, mikä helpottaa liuskan perustan järjestämistä.

Rebar-kokoon vaikuttavat tekijät ovat:

 • Valtion tasolla hyväksytyt standardoidut standardit;
 • Asiakkaan toiveet;
 • Valmistajan päätös;
 • Muissa rakennustöissä käytettävien tuotteiden yleiset koot.

Ensisijaiset teräsvahvikkeet tai komposiittimateriaalit valmistetaan valtion standardien mukaisesti. He puolestaan ​​sallivat erilaisia ​​virheitä yksittäisten erien muodostamisessa.

Sauvavahvistuksen pituus - kaikki mahdolliset vaihtoehdot, joita vieraat säätävät

Markkinoilla 12 metrin pituudet ovat yleisempiä, mutta pitempiaikaisia ​​tankoja, joiden pituus on 26 m, voidaan tilata. Vahvistuksen pituus vaihtelee eri alueittain suhteessa vakiintuneeseen GOST-arvoon.

GOST 5781

Nimellisarvo on 6-12 mm. Standardit sallivat poikkeamisen, joka liittyy tuotteiden toimitukseen erissä. On olemassa kolme tyyppiä:

 • Koko panoksen tangot mitataan pituudeltaan;
 • Mitatussa erässä on mittaamattomia segmenttejä;
 • Erä, jonka pituus ei ole mitattu.

Jos erä on mitattavissa, tangon vahvistaminen on yhtä suuri kuin tietty luku, joka sisältyy segmenttiin 6-12 mm. Asiakas tai valmistaja valitsee halutun pituuden.

Mittaamattomien segmenttien (vaihtoehto 2) läsnäollessa niiden pituus on vähintään 2 m. Määrittelemättömien segmenttien kokonaismäärä ei ylitä 15% koko erän massasta.

Ulottomat erät ovat luonteenomaisia ​​vahvistamisen leveydestä 3-6 metriä. Sauvojen prosenttiosuus on enintään 7%.

Standardi ei sulje pois tapauksia, joissa palkkien pituus on 5-25 m, kun asiakas ja toimittaja sopivat tuotteiden mitoista. GOST mahdollistaa suurimmat kokomittaukset leikkaustangoilla:

 • Pylväät korkeintaan 6 m - poikkeama standarditarkkuudella +50 mm ja tarkkuus +25 mm;
 • Tangot, joiden pituus on yli 6 metriä - tangot normaalilla tarkkuudella poikkeavat normaalista 70 mm: n tarkkuudella ja suuremmalla tarkkuudella 35 mm: n suuruisella suunnalla.

Lisääntynyt tarkkuus havaitaan tilanteessa, jossa asiakas vaatii sinua tekemään haluamasi pituuden.

GOST 10884

Standardi säätää vähintään 10 mm: n halkaisijaltaan valmistettujen tankojen tuotantoa. Tangon lujuuden pituus vaihtelee välillä 5,3 - 13,5 m. Normien mukaan 26 metrin pituisten tuotteiden tuotanto on mahdollista, kun toimitusehdot on sovittu kuluttajan kanssa.

Luokkaan "C" kuuluvat hitsatut liittimet valmistetaan myös muilla pituuksilla. Erät voivat pitää muiden pituisten segmenttien sääntöjä:

 • Ulottomat sauvat, jotka ulottuvat mittakaavassa, ovat pituudeltaan yli 2 m ja 15 prosenttia erän kokonaispainosta;
 • Ei-ulotteiset erät, joissa palkit vastaavat pituutta 6-12 m, mutta 3-6 metrin segmentit voivat olla enintään 7%: n erän kokonaispainosta.

GOST: lle on ominaista poikkeamat standardiarvoista tavallisilla ja suurella tarkkuudella. Virheet vastaavat GOST 5781: n (edellä kuvattuja) arvoja.

GOST 52544-2006

Tämän standardin mukaisen arman pituus voi vaihdella välillä 6-12 m. Tuotetut erät on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Mitatut vakiotangot, joiden pituus on 6-12 m, jonka pituus on sovittu asiakkaan kanssa;
 • Ei-ulotteinen - valmistajan valitseman tangon pituus on 6-12 metriä, sallitut 3-6 metrin lyhyet palkit enintään 7% kokonaispainosta.

Vakiomittojen poikkeama voi olla enintään 100 mm suurella tavalla.

GOST 31938

Polymeerityypin vahvikkeen pituus vaihtelee 0,5-12 m. Tämä on vakiokoko erän mittaamiseksi. Hyväksytyn kokovaihe 0,5 m, käytetään eri pituisten sauvojen valmistukseen. Standardi ei sulje pois muita muunnelmia, joiden pituus on suurempi kuin määritetty arvo.

Mittapalkkien pituuden toleranssit:

 • 0,5-6 m - 25 mm suurella tavalla;
 • 6-12 m - 35 mm enemmän;
 • Yli 12 m - virhe on +50 mm.

Koska muovimuotoa käytetään laajasti suurien esineiden valmistuksessa äärimmäisissä olosuhteissa, valmistajat tarjoavat toimitusta lahdissa.

Koot 12 liitososaa

Yhteinen vaihtoehto rakennusteknisten betonirakenteiden rakentamisessa katsotaan 12-liittimiä, joiden läpimitta on 12 mm.

Se on valmistettu erilaisista terässeoksista. Tämän tyyppinen läpimitta täyttää vähimmäisvaatimukset rakennusten rakentamiselle nauhalevylle, kun ne yhdistyvät 4 piiskan rungon kanssa.

TÄRKEÄÄ! Perusrakenteen tärkein edellytys on, että vahvistus on yli 3 metrin päällä. Vanteiden vähimmäishalkaisijan on oltava vähintään 12 mm.

Rolling yhdistetään luokkiin mekaanisten ominaisuuksien suhteen:

 • A1 Sileä profiili - on hyvä sitkeys, jota tarvitaan pitenemiseen, mikä tarjoaa venytyksen;
 • Puolikiiltävä kuvio A2 - kuvion voimakkuuden lisääntyessä;
 • A3-jaksollisen profiilin - ruosteen akselilla on poikkileikkaus, joka helpottaa osien hitsattavuutta.

Suosittuja liittimiä A3. Halkaisijaltaan 12 mm, profiilin 1 m: n massa on 0,888 kg. Poikkipinta-ala on 1,131 cm.

Määritä raudan määrä laskemalla pituus metreinä. Mutta markkinoiden materiaali toimitetaan painon mukaan. Halutun tilavuuden laskemiseksi on huomioitava, että pituus 1 m painaa 0,888 kg. Sitten 1 t 1126 m vahviketta (halkaisija 12 mm). Muiden halkaisijoiden osalta voit käyttää erityisiä taulukkoja, jotka on luotu 1 m: n rullatun tuotteen painoon eri osien osalta. Mutta virheen esiintyminen on mahdollista johtuen kuulumisesta toiseen luokkaan.

Laske venttiilien määrä

Valmistajat toimittavat liitososia, joiden pituus on 11,7 m. Arvo on perusteltavissa itse osan kuluilla päällekkäisyydestä. Hyödyllinen pituus tässä tilanteessa on 10 m. Jäljelle jäävä osa siirtyy nivelsiteisiin seuraavalla ruoskauksella. Liuskajohtojen aihioiden likimääräinen määrä, pituus 50 m, on 20 kappaletta.

Se on tärkeää! Nauhateollisuuden järjestelyyn kuuluu 2 raudoitustasojen valmistaminen. 2 tasoa vastaa 4 sauvaa.

Jos haluat laskea koko tangon koko säätimen koko kehälle, lisää liitos- ja hyppykytkinten määrä (pystysuora, vaakasuora). Esimerkiksi rakennetussa rakennuksessa, jossa on neljä seinää, tarvitaan 16 m materiaalia, kun 4 seinää sijoitetaan yhteen seinään.

Puskurit on sijoitettu 0,5 metrin etäisyydelle. Vahvistettu häkki hilaparametrit määräytyvät perustan mukaan. Pohja, jonka korkeus on 600 mm ja leveys 350 mm, merkitsee ristikon tangoista 500 mm: n ja 250 mm: n välistä etäisyyttä. Joten 50 m: n pohjan kehällä saadaan 100 rengasmainen poikittaisliitäntä (50: 0,5 = 100), jonka ympärysmitta on 1,5 m (0,5 * 2 + 0,25 * 2). Tällöin sauvan kokonaispituus on 150 m (100 * 1.5). Jätteiden huomioiden hyppääjien kokonaistilavuus on 157,5 m.

Lujituksen määrän laskemisen jälkeen on välttämätöntä arvioida langan määrä neulontalaitteille nauhateollisuudessa. Kuluttaja voi valita sidoksen toisen version - pistoolin tai hitsauksen.

Vahvistuselementtien lujuusominaisuudet mahdollistavat monoliittisen perustan, palkkien, kaarien ja muiden tärkeiden rakenteiden rakentamisen. Tuotevalikoima on melko laaja, mikä tarjoaa korkealaatuisen valikoiman yksittäisiä esineitä varten. Rakentavan rakennuksen tai rakenteen parametrien tuntemus voi hankkia kooltaan ja ominaisuuksiltaan sopivia laitteita.

Rebar-painon laskin. Painemittariosat. Mittausmittareiden määrä tonnilta.

Teräsbetonia (vahvistavaa terästä) käytetään vahvistamaan betonirakenteita.
Tällä sivulla voit laskea raudoituksen painon ja selvittää, mitkä betoniteräksen halkaisijat ovat.

Rebar-painon laskin

VASTAUS: Rebar-paino on 0 kg

Laskin, kuinka monta metriä vahvistusta 1 tonni

VASTAUS: 0 metriä. (0 tankoa millimetreinä)

Vahvistus on valmistettu GOST 5781-82 "Kuumavalssatun teräsrakenteen vahvistamiseksi. Tekniset tiedot "ja GOST R 52544-2006" Hitsauspalkki, jonka luokkiin А500С ja В500С ovat säännöllisiä profiileja teräsbetonirakenteiden vahvistamiseen Tekniset olosuhteet "

Lujittavan teräksen mekaanisista ominaisuuksista riippuen on jaettu luokkiin A-I (A240), A-II (A 300), A-III (A 400); А-IV (А 600), АV (А800), А-VI (А1000).
Nimikkeessä A500C ja B500C kirjain A tarkoittaa kuumavalssattua tai termomekaanisesti vahvistettua vahvikekaapelia, kirjaimella B - kylmämuovautunutta vahvistettua palkkia, kirjaimella C hitsattu.
Nimikkeessä oleva nimellisarvo ilmoittaa, että sauman vahvuus on pyöristetty N / mm2: ssä. Tuottolujuus on materiaalin mekaaninen ominaisuus, joka luonnehtii jännitystä, jossa muodonmuutos jatkaa kasvua ilman kuormitusta.

Painemittariosat. Mittausmittareiden määrä tonnilta.

Rebar-läpimitat GOST 5781-82 mukaan

Rebar-läpimitat GOST 5781-82 mukaan

Mitä muuta lukea sivustolla:

Laskin painaa teräskallon ravnopolochny. Painomittarin nurkatasku. Mittarien määrä nurkassa. Metallikulman mitat.

Laskin painokulma teräs epätasainen. Taulukon paino metriä kohden. Mittarien määrä nurkassa. Corner metalli neravnopolochny kokoja.

Domatut.rf - sivusto ammattimaisille rakentajille ja niille, jotka rakentavat omat kätensä. Artikkelit rakennustöiden dokumentoinnin rekisteröinnistä, kokoonpanosta ja ylläpidosta. Esimerkkejä töiden lokien ja teosten oikeasta täyttämisestä. Artikkelit rakentamisen ja asennustyön suunnittelusta ja tuotantotekniikasta. Laskimet materiaalien ja muiden hyödyllisten tietojen laskemiseen ammattimaisille rakentajille ja omistajille.

Kaapin halkaisija 12 mm

Vahvistettu betoni, jota ei tällä hetkellä hävitä rakennusmateriaalina, sen merkitys. Rakenteiden teräsbetonirakenteiden käyttö lisää rakennuksen tukikapasiteettia, vähentää rakentamisen aikaa ja kustannuksia.

Tänään kaikkein eniten kysyttyjä ovat liitokset, joiden halkaisija on 12 mm. siviili- ja teollisuusrakentamisessa.

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Ja tässä tapauksessa useimmiten, erityisesti jos kyseessä on yksittäinen rakenne, käytetään 12 mm: n jaksoittaista profiilia. yleisin muoto. Betoni, koska materiaali kestää hyvin vain yhden tyyppisen kuormituksen puristamisen.

Ja kaikki muut - jännitys, vääntö ja muut kuormat - koetaan vahvistamalla sauvat. Näin ollen betonirakenteen vaadittujen ominaisuuksien saamiseksi raudoitusta lisätään sen koostumukseen erillisten sauvien tai kehysten ja ristikoiden muodossa.

Tässä tapauksessa niiden yhteinen käyttö antaa tarvittavat ominaisuudet raudoitetun betonin. Armeija 8 - 12 mm. kustannukset voivat vaihdella lomakkeen mukaan. Armeija, jonka sisähalkaisija on 12 mm. toimittajat julkaisevat: mitoitukseltaan nämä ovat vakiovarusteita, joiden pituus on 11,7 m, toimitetaan valmistajalta tai asiakkaan määrittelemäksi pituudeksi leikattujen liittimien avulla.

Tällaisen vahvistamisen kustannukset katsotaan tämän tyyppisen peruskustannuksiksi. Muiden lomaratkaisujen osalta toimittaja soveltaa alennusta perushintaan; ei mitattu metallipituus tai eri pituudet raudoitustangoista, esimerkiksi: vähintään 6 m pituus ja enintään 11,7 m; "Korotysh" - halvimmat kalusteet.

Tällaiset 12 mm: n liittimet ovat pituudeltaan 1,5 - 6 metriä. Suurin osa metallituotteiden hinnoista merkitsee: "varusteet 12, hinta tonnilta". Samanaikaisesti suunnitteluasiakirjat voivat osoittaa raudoituksen määrän metreinä.

Kuinka kuluttaja laskee tarvittavan määrän ja täyttää oikean sovelluksen? Tässä tapauksessa muunnetaan vahvistusyksikön painoyksikkö tonnilta lineaarimoottoreihin käyttämällä erityisiä taulukoita. Seuraavassa on ote tällaisesta taulukosta.

Mittarit 1 tonnia. Paino on 1 m

✔ 1 m. Vahvistinpalkki, jonka halkaisija on 10 mm, painaa - 0,617 kg.

✔ 1 tonni 1620 metriä vahvistusta 1 m.

✔ Reunan halkaisija 12 mm painaa - 0,888

Poikkipinta-alan taulukot ja vahvistusalue.

Rakennuksen peruskorjausrakennetta varten on tarpeen laskea kuormitus puitteissa tämän kuorman perusteella valitsemalla oikea raudoitus rakentamiseen. Alla on vahvistuksen poikkipinta-alan taulukot, säännöllisen profiilin kuumavalssatun sauvanvaihdon valikoima, tavallinen ja lujat vahvuus vahvistava lanka jne. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Taulukko vahvistus poikkipinta-alasta.

halkaisija,

mm

Laskettu poikkipinta-ala

cm 2, tangoilla.

Lujituksen määrän ja kustannuksen laskeminen

Mikä on vahvistaminen ja perustuksen vahvistaminen? Tämä toimenpide lisää betonirakenteiden lujuutta. Mikä tekee tästä tapahtuman? Teräs, josta tämä elementti on pääosin valmistettu, on erittäin lujat ominaisuuksiltaan: 7-8 kertaa vahvempi kuin itse betoni. Aseta betonipalkit betonirakenteeseen siten, että kuorma pudotetaan vahvikkeelle. Kun betoni saavuttaa kaiken lujuutensa, järjestelmä muuttuu monoliittiseksi ja sen lujuusominaisuudet ovat useita kertoja suurempia kuin vastaavan kokoisen rakenteen, mutta ilman vahvistusta.

Mitä tapahtuu

Ankkuri valmistetaan pääosin teräksestä. Se voi olla sileä ja profiiloitu - erityisellä muotoisella rei'itetyllä. Ribbed käytetään jakamaan kuormaa, sileä vain palvelee muotoilemalla muotoa. Toisin sanoen korostetaan korvatun sauvan laatu.

Ankkuri on sileä ja rei'itetty

Jo kauan sitten perustettiin markkinoilla oleva muovinen ankkuri. Hän on aktiivisesti eteenpäin. Mutta harvat asiantuntijat (myyjät eivät laske) neuvoo käyttämään sitä. Jos analysoimme yhden ja toisen vahvistuslajin ominaisuuksia, todellisuudessa kaikki edut ja haitat näyttävät tästä:

 • Teräs johtava - ei muovia. On mahdotonta sanoa varmasti, että nykyinen johtavuus on heikkoa laatua. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi maadoituslaitteella.
 • Muoviset liittimet ovat 4-5 kertaa kevyempiä ja saatavana käämeinä. Tämä on tosiasia, mutta se vain vaikuttaa kuljetuskustannuksiin. Koska raudoitetun betonirakenteen massa ei ole erilainen, palkki painaa 50 kg tai 10.
 • Terästangot voidaan taivuttaa suoraan rakennustyömaalla. Polymeerien tuotteilla tätä ei voida tehdä. Tarvittaessa tilauksen mukaan taivutetut osat valmistetaan tehtaalla. On mahdotonta tehdä sitä sivustolla itse.

Muoviosat - markkinoiden uutuus

Yleensä käy ilmi seuraavaa: perusteet, muoviraudoitus on parempi olla käyttämättä. On liian riski saada yritys.

Säätöraudoituksen parametrit

Teräspalkin määrä ja koko riippuvat useista tekijöistä:

 • Säätiön tyyppi (laatta, kasa, nauha).
 • Maaperän tyyppi (kova, löysä, kivi, tiheä pohja jne.);
 • Rakennuksen paino (kuten käytetty rakennusmateriaali, kerrosten määrä).

Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä läpimittaa raudoitusta käytetään säätiöön. Mitä vaikeampaa maaperä, sitä suurempia tangot ovat. Joten kevyt talo hyvä, vakaa, ei-pehmeä maa, liitokset 10-12 mm halkaisijaltaan käytetään. Jos talo on raskas tai maaperä hehkuu tai irtoaa, tarvitaan 14-16 mm.

Säätöraudoituksen halkaisijan valinta riippuu maaperän tyypistä ja rakennuksen massasta

Laattojen perustuksille käytetään suuria halkaisijoita - yleisimpiä yksityisrakennustöissä on 14 mm, nauhalle 12 mm riittää ja pylväs 10 mm. Mutta tämä on normaalia, ei kovin vaikeaa maata ja matala-massaisia ​​rakennuksia.

Vahvistustila

Tilanne on samanlainen vahvistusasennusvaiheen kanssa. Laattojen vahvistamiseksi se vaihtelee 20-30 cm: n välillä. Mitä raskaampi on talo ja sitä kovempi maa, sitä pienempi on. Tarvittavan palkin erityismäärää pidetään mittojen ja käyttöolosuhteiden perusteella. Vahvavyöt, yleensä kaksi: ylempi ja alempi.

Vahvistusetäisyys riippuu myös tulevista kuormituksista ja maatyypeistä.

Nauhalevyissä vaakasuuntaiset ohjaimet kuljettavat pääkuormaa. Niiden nauhat, joiden leveys on 30 - 40 cm, riittää kahdelle ylä- ja alareunassa. Jos leveys on suurempi, käytä kolmessa tai neljässä palkissa yhtä riviä.

Kaistaleperusteiden vaakasuorat rivit ovat lähes aina kaksi: yksi 5 cm yläreunasta, toinen 5 cm pohjan yläpuolella. Liitä ne yhdeksi rakenteeksi poikittaisia ​​sidoksia. Heidän askeleen tulisi olla noin 30-50 cm, enemmän tai vähemmän riippuen maaperästä tai rakennuksen massasta.

Pylväspohjapalkkien asennus riippuu pylväiden halkaisijasta. Täällä on tärkeää, että palkkien pylvääseen on sijoitettava vähintään 5 cm: n etäisyydellä. Vaakasuora ligaatio on myös sijoitettava noin 50 cm: n korkeuteen.

Mitä yhdistää

Lujittavan hihnan asettamisen yhteydessä pituussuuntaiset ja poikittaiset osat on kytkettävä jollakin tavalla. Tämä tehdään kahdella tavalla: hitsaamalla ja neulomalla langan avulla.

Hitsaus on nopea tapa, mutta ei paras. Tosiasia on, että paikoissa, jotka ovat altistuneet korkeille lämpötiloille, teräs on alttiimpi korroosiota vastaan. Tämä on konkreettisessa asennossa - erittäin heikkoa laatua.

Voit liittää venttiilin hitsaamalla tai langalla

Jos raudoituksen hitsiliitoksesta on vielä yksi miinus - laastin kaatamisen tai puristamisen aikana on varsin todelliset mahdollisuudet rikkoa nivel. Se on yleensä pistemerkki ja se voidaan katkaista.

Rungon hitsatut elementit ovat erittäin vahvoja, mutta tällainen säätö ei pysty vastaamaan maaperän liikkeisiin. Ja tämä johtaa konkreettisten jännitysten muodostumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. Siksi teemme johtopäätöksen: on parasta käyttää parittelua paksuilla ja löyhillä maaperillä.

Vahvistaminen johtimella suoritetaan manuaalisesti. On joitain laitteita, jotka helpottavat prosessikoukkuja, soihdut, pistoolit. Mutta silti prosessi kestää hyvän ajan.

Lue lisää siitä, miten neulotaan vahvistamista säätiölle, lue täältä.

Laskentamäärän laskeminen erityyppisille perustuksille

Tangojen lukumäärä, niiden halkaisijat ovat yksilöllisiä kussakin tapauksessa: ne riippuvat perustan tyypistä ja sen mitoista. Koot ovat eri kussakin tapauksessa: jollakin on laajempi säätiö, jollakin on syvempi perusta jne. Meidän on laskettava aina uusilla parametreilla. Jotta menetelmä olisi ymmärrettävämpi, annamme laskelmia tiettyä esimerkkiä varten. Ymmärrä ei ole kovin vaikeaa.

Laattapohjat

Suurin osa vahvikkeista menee laattojen perustuksiin. Tässä askel on usein 20 cm * 20 cm. Ne muodostavat kaksi vyötä: ylä- ja alapuolelta. Ne on sidottu pystypalkkeihin. Kaikki liitokset tarvitsevat vain uurteita.

Vahvistusmäärän laskentamenetelmä on seuraava. Harkitse, kuinka monta palkkia, joilla on valittu askel, asetetaan pohjan päälle ja ympäri. Tämä on yksi hihnalle tarvittava määrä. Koska on kaksi hihnaa, kerro kahden löytämä määrä.

Slab-pohja vaatii eniten materiaaleja

Tarvitsemme lisää palkkeja pystysuorassa telineessä. Korkeus on 10 cm alhaisempi kuin levyn paksuus (5 cm alle tai yli). Tällaisten virtojen määrä on yhtä suuri kuin baarienleikkauspisteiden lukumäärä. Risteytysvirrat löytyvät kertomalla kerrostettujen ja laskettavien palkkien lukumäärän.

Jotta selvennettäisiin, selitämme esimerkin avulla. Pohja on 6 * 4 m, levyn paksuus on 25 cm, joten 31 baaria sopii pitkälle puolelle 20 cm: n askeleen ja 21 lyhyellä puolella. Määritämme vaaditun raudoituksen pituuden yhdelle vyölle: 31 * 6 m + 21 * 4 m = 186 m + 84 m = 270 m. Vyöt kaksi, koska tulos kaksinkertaistuu: 270 m * 2 = 540 m.

Sinun täytyy ottaa varastosäiliöyhdisteitä - ne täytyy kääriä yksi kerrallaan vähintään 50 cm, ja ne on tiiviisti sidottu tai hitsattu. Oletetaan, että 550 vaakatasossa tarvitaan kaksi vaakasuoraa hihnaa.

Nyt päätämme, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan pystysuorilla telineillä. Leikkauspisteet ovat: 31 * 21 = 651 kpl. Kunkin korkeus on 25 cm - 10 cm, mikä osoittaa, että kaikki tarvitsee 651 * 15 cm = 97,65 m, pyöristys 100 m.

Vahvistuslevyn pohjan kaavamainen kuva

Kaikille laattojen perustuksille tarvitaan ristikkopäällyste 550 m + 100 m = 650 m. Mutta tämä ei ole kaikkia vahvistusmateriaaleja: tarvitset lankaa sitomiseen. Kuinka laskea sen kulutus kertoo alla.

Teollisuussarja alustarakenteiden vahvistamisen sitomiseksi on seuraava: liitä ensin kaikki alemman hihnan tangot. Sitten niiden leikkauspisteissä on pystysuorat telineet. Ne ovat myös sidottuja. Seuraava askel on sitoa ylempi hihna: ensin asenna pituussuuntainen vahvike, sitten poikittainen.

On käynyt selväksi, että kussakin risteyskohdassa sinun on neulottava kaksi kertaa. Yhden risteyksen sitomiseen tarvitaan 25 cm: n ja 50 cm: n pituinen lanka riippuen sauvojen halkaisijasta. Yleisimmin käytetyt segmentit ovat 30 cm: n välein. Laskemme laattojen pohjalle neuloverkon määrän: 651 kpl * 0,3 m * 2 = 390,6 m. Tämä on tarpeen yhden hihnan sitomiseksi. Niin paljon tarvitaan toisella. 390 m * 2 = 780 m. Ottakaa pieni marginaali raudoitusta varten. Oletamme, että tarvitsemme 800 metriä.

Paljon työtä

Niinpä 6 * 4 m: n laattapohjalle tarvitaan sitominen 650 m: n ja 800 m: n pituinen lanka.

Strip-säätiö

Nauhalevyissä käytetään pienempää raudan halkaisijaa: useimmiten yksityisessä talossa ne kestää 10-12 mm. Harvoin - raskasrakennuksiin kallioilla - 14 mm. Vielä enemmän - tämä on melko harvinainen tapaus.

Riippumatta perustuksen korkeudesta, nauhan pohjaan tehdään aina vain kaksi vahviketta. Ne ovat riittävät normaalin kuormituksen jakamiseksi. Aseta ne 5 cm yläreunan ja 5 cm pohjan yläpuolelle.

Kaikilla korkeuksilla varustetulla nauhan pohjalla on aina kaksi lujitushihnaa - ylempi ja alempi

Erityisen geometrian ansiosta - pituus on monta kertaa suurempi kuin leveys ja syvyys - poikittaiset ja pystysuorat tankoja eivät käytännössä kanna kuormaa vaan toimivat vain muotoilemalla. Siksi pitkittäissuuntainen aallotettu lujitemuovaus, loput - sileä. Lisäksi pystysuorat pylväät ja ristit tehty ohuesta - 6-8 mm: n langasta.

Pitkittäisten palkkien määrä riippuu säätimen leveydestä. Pohja 40 cm leveä, kaksi edellä ja kaksi alla ovat tarpeeksi, suuremmalle, sinun täytyy ottaa kolme kustakin. Kolme tai neljä pituussuuntaista elementtiä tarvitaan myös runsaasti tai löysästi maaperään sekä raskaiden seinien läpi.

Asennusvaihe vaakasuoriin tankoihin ja pystyposteihin on noin 30-50 cm.

Venttiilien lukumäärän laskeminen tässä on samanlainen. Siirry välittömästi esimerkkiin. Sama ulottuvuus säätiön 6 * 4 m. Tulee toinen poikittainen seinä. Osoitetaan, että kehä on 6 m * 2 + 4 m * 3 = 12 m + 12 m = 24 m. Neljä pitkittäispalkkia asetetaan: kaksi ylhäältä ja kaksi alareunassa olevasta raudoituksesta 24 m * 4 = 84 m.

Se näyttää teräsrungon fragmentilta

Pidämme sileää palkkia. Säätiön leveys on 40 cm, sen korkeus on 80 cm. Ristipisteet, joiden askel 50 cm, vaativat 47 kappaletta. Niiden pituus on 10 cm pienempi kuin nauhan leveys (5 cm kummastakin lehdestä): 40 cm - 10 cm = 30 cm. Ristikappaleita tarvitaan yksi rivi, 47 kpl * 0,3 m = 14,1 m. kokonaispalkki vie 28,2 m sauvasta.

Vertikaaliset telineet, jos ne asetetaan 50 cm: n korkeuteen, ovat 47 * 2 = 94 kpl. Niiden korkeus on 10 cm pienempi kuin pohjan korkeus: 80 cm - 10 cm = 70 cm. Sauva siirtyy niihin 94 * 0,7 m = 65,8 m.

Kaikki sileät palkit tarvitsevat: 28,2 m + 65,8 m = 94 m.

Laske nyt, kuinka paljon lankaa tarvitaan liuskanjalan sitomiseen. Liitäntäpisteet 47 * 4 = 188 kpl. Jokainen tarvitsee 30 cm lankaa. Vain 188 * 0,3 = 56,4 m.

Niinpä 6 x 4 m: n liuska-pohjalla, jossa on yksi poikittainen seinämä, tarvitaan 84 m: n ristikkopalkki, sileä 94 m (pyöristetty, mutta parempi marginaali) ja langan neulonta 56,4 m (marginaali tarvitaan myös).

Pilarin pylväspohjat

Riittävä taso lujuus annetaan 2-4 tangolle, jotka on sijoitettu pystysuoraan. He tarvitsevat profiloidun vahvistuksen. Mutta paksuja tangkoja ei tarvita: halkaisija on 10 mm. Vaakasuuntaisia ​​hyppyjä käytetään vain geometrian aikaansaamiseksi ja kuormitusta ei kuljeteta. Koska heillä on sileä ohut lanka, jonka läpimitta on 6 mm.

Pystysuorassa olevan raudoituksen määrä riippuu pilarien halkaisijasta. Jos se on pienempi kuin 20 cm, on tarpeen järjestää 2-3 baaria siten, että putkiston reunasta on vähintään 5 cm. Halkaisijaltaan 20-25 cm tarvitaan 4 baaria, suuremmille voi olla vielä enemmän.

Yhden paalun palkkien määrä riippuu sen koosta

Esimerkki laskelmasta. Sama pohja 6 * 4 m, yhdellä poikittaisella seinillä. Halutut pilarit korkeus 2 metriä, ne asetetaan 4 baariin. Kokonaispilarit 24 kpl.

Yhdellä pylväällä on 4 kpl * 2 m = 8 m ristikkäistä sauvaa. Pylväät 24 kpl, kaikki mitä tarvitset 24 * 8 m = 192 m.

Pohdimme, kuinka paljon sileää lankaa tarvitaan: 20 cm: n napaisuudessa 4 baaria sijaitsee 10 cm etäisyydellä toisistaan. Jos haluat sitoa ne, tarvitset 4 segmenttiä 10 cm, yhteensä 40 cm sileä palkki. Pylväiden leikkausvoiman asennuskorkeus on noin 50 cm. Kahden metrin pylvääseen tarvitaan kaksi hihnaa. Täysin tasainen lujuus yhdelle pylväälle 04 m * 4 = 1,6 m. Tästä on vain 24 pylvästä, koska kokonaismäärä on 1,6 m * 24 = 38,4 m.

Laskemme langan määrän. Neljä 25 cm pituutta vaaditaan yhdelle poikittaisnahalle (tangon halkaisija on pieni, sitä ei enää tarvita). Yhden hihnan kokonaismäärä kestää 1 m. Nauhahihnalla 4, joten tarvitset vain 4 metriä neulontankoa. 24. pylväässä sen määrä on 24 * 4 m = 96 m.

Laskentakustannusten laskeminen säätiölle

Ankkuri ja lanka myyvät usein kilogrammaa kohden. Tämän vuoksi sauvan löydetty määrä on muutettava massaksi. Paikalla, jossa aiot ostaa palkin, selvität, kuinka paljon juoksumittari painaa ja kuinka paljon tarvitsemasi tuote on koon mitä tarvitset.

Kerätään löydetty materiaali yhden metrin painolla, saat halutun massan. Siitä opit, kuinka paljon se maksaa.

Taulukko, jonka paino on yhden metrin lujitemuoto ja yhden tonnin metrinen pinta-ala

Esimerkiksi lasketaan, kuinka paljon raudoituksen vahvistaminen maksaa (ks. Edellä). Anna palkin käyttö on 14 mm. Yksi metri painaa 1,21 kg. Koko raudoitus on 650 m. Massa on 650 * 1,21 = 786,5 kg. Pyöreä jopa 800 kg. Anna yhden tonnin arvo 25 tuhatta ruplaa. Rebar vaatii 0,8 * 25000 = 20,000 ruplaa.

Meiltä lasketun nauhan perustuksen laite tarvitsee 84 m: n palkin 12 mm: n kohdalle. Mittari painaa 0,888 kg. Kokonaismassa on 0,888 * 84 = 74,592 kg. Oletamme, että tarvitset 80 kg. Sen arvo on melkein sama kuin 25 tuhatta ruplaa. Eli profiilipalkki vaatii 0,08 * 25000 = 2 tuhatta ruplaa. Myös tasaisen vahvistuksen kustannuksia tarkastellaan. Se maksaa noin 1,5 tuhatta ruplaa. Yhteensä, nauhakehyksen vahvistaminen maksaa 3,5 tuhatta ruplaa. (plus langan hinta, sitä pidetään samankaltaisena).

Lujituksen paino määritellään tarkasti ja kustannukset vaihtelevat melko voimakkaasti vaihtokurssin, alueen ja ostojen määrän mukaan. Jotkut metalliromun jälleenmyyjät myyvät juoksumittareita, ei painoa, mutta sinun on tarkasteltava kustannuksia: joskus ne ovat hyvin korkeita.

tulokset

Vaadittavan vahvikkeen halkaisijat ja sen määrä riippuvat säätötyypistä, sen koosta. Vaikuttaa myös maaperän tyyppiin ja painoon, rakennuksen kerrosten lukumäärään. Näiden tietojen avulla voit laskea minkä tahansa syyn vahvistamisen kustannukset.