Mitä varusteita tarvitaan perustaksi kaksikerroksiselle yksityiselle talolle?

Vahvistuksen valinta on yksi talon ja säätiön tärkeimmistä tekijöistä. Ei ole mitään, että sanotaan, että kiinteä perustus on jo talon lattia. Ankkuri antaa perustan vetolujuuden ja taivutuksen. Venttiilien laatuvaatimukset ovat melko korkeat ja GOST kuvaa niitä. Vahvistusominaisuuksien valinta riippuu säätörakenteesta ja kuormituksesta. Klassiset liittimet ovat metallitangot, joiden vakiopituus on 6, 9 ja 11,7 metriä. Mutta kun kaatetaan säätöä, käytetään yleensä neulottuja varusteita tai hitsattuja häkkejä, jotka on valmistettu teräsputkista tai tukkeista.

Viimeinen sana teräsvahvisteiden valmistuksessa, joka on valmistettu polymeerimateriaaleista. Teräsvahvistus on tylsä ​​useiden näistä uusista varusteista. Nimittäin polymeerivahvistus ei syövytä, on kevyempi ja sillä on eripituiset pituudet, mikä mahdollistaa laajan valinnan, varsinkin kun kaadetaan pitkät ja leveät perustukset. Tällaisia ​​liittimiä on pitkään käytetty ulkomailla rakentamiseen.

Alustan säätöön tarvitaan luokan A-I ja A-III varusteet. A-I. Ensimmäisellä vahvikkeella on yksi erottuva piirre - sileä pinta, toisin kuin vahvistus A-III, jolla on kohotettu pinta. Vahvikkeen tällainen pinta antaa hyvän lujuuden betonilla ja luo perustan. A-III -vaihde on olennaisen tärkeää, kun kaatetaan pohjaa.

Raudoituksen läpimitta on 8-14 mm. Suurten rakenteiden halkaisija voi olla jopa 40 mm, mutta kaksikerroksisessa talossa on halkaisija 8-10 mm.

Laskentamallin laskeminen yksityisen talon nauhan perustuksille

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä metallivahvikkeella, jos lasikuituvahviste on laskettava, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun kellarileveys on yli 50 cm, on suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella vavalla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Raudoituksen läpimitan laskeminen säätöön

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. Jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Täten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea, jossa on neljä sauvaa lujitemuovaus, sopivin vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm, koska 4 tällaisen halkaisijan sauvan poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Laskentamäärän laskeminen säätiölle

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Venttiilien lukumäärän lopullinen laskenta

Olemme määrittäneet, että pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen ja pystysuora halkaisija 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että tarvitsemme 184,8 m pituussuuntaista lujitetta ja 205 m poikittaista ja pystysuoraa vahvistusta.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.

Miten valitaan ja sitoan vahvistuksen säätiölle

Rakennuksen perustukselle on asennettu samat toiminnot kuin luuranko elävässä organismissa - antamaan sille lujuutta ja vakautta. Jo tämä määritelmä riittää harkitsemaan vahvistamisen ja vahvistavan verkon muodostumista asianmukaisella huomiolla.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Vahvistuksen valinta säätiölle

Teräsputkia käytetään perinteisesti betonirakenteen luomiseen. Useimmiten nämä ovat pyöreitä tankoja, vaikkakaan matalissa nauhateissa, teräksisiä suorakaiteen muotoisia levyjä voidaan käyttää vahvina. Voimansiirtonopeuden ja tarttumisen lisäämiseksi betonilla pyöreällä vahvistuksella sen pintaan on usein rei'itetty kierteinen kouru.

Viime aikoina perinteisten metallirakenteiden sijaan perustuksissa käytetään polymeeriä, joka tunnetaan paremmin nimellä "lasikuitu". Venäjällä se on edelleen eksoottinen, vaikka Yhdysvalloissa ja Euroopassa sitä on käytetty jo jonkin aikaa. Pohjustustelineestä valmistettu lasikuituvahviste on paljon kevyempi kuin teräs, jolla ei ole lainkaan korroosiota ja joka jopa ylittää teräksen tiheyden.

Taulukko vahvistusosastoille säätiölle.

Valitse vahvistus sen läpimitan (läpimitta) pohjalle. Markkinoilla on suuri valikoima vahvikkeita, joiden läpimitta on 5 - 32 mm. On selvää, että mitä suurempi on sauvojen halkaisija, sitä suurempi on kehyksen lujuus, mutta tällaiset sauvat ovat kalliimpia. Siksi on tärkeää tarkkailla sauvojen ja niiden hintojen voimakkuutta.

Toinen tärkeä arvo on tangon pituus. Se voi olla 6, 9 tai 11,7 m. Usein tämä aiheuttaa tietynlaisia ​​vaikeuksia, kun asetetaan raudoitus perustuksen alle, koska on hyvin harvinaista valita palkkien pituus kehykseen niin, että se toimii ilman jäännöstä.

Kun valitaan raudoituksen perusta, on otettava huomioon sekä itse säätiön tyyppi että sen maaperän ominaispiirteet, jossa se kaadetaan. Tosiasia on, että kuormat laattojen, pylväs- ja nauhateosten sisällä eroavat merkittävästi. Mutta jopa saman tyyppisissä pohjissa sisäinen kuorma riippuu pitkälti maaperän kantavuudesta: sitä korkeampi se on, sitä pienempi on raudoituksen osa.

Asennuksen talteenottohäkki asennetaan:

 • lujitustangot, joilla on uritetut pinnat;
 • lujitustangot, joilla on sileä pinta;
 • neulomalla.

Parametrit raudoituksen laskemiseksi säätiölle.

Normaaleissa olosuhteissa yksityisessä rakentamisessa käytetään korkeamman korkeuden kuin 2 kerroksen taloa, joka on 10-16 mm. Kuitenkin heikosti kantavia maaperän perustuksia varten on parannettava vahvistuspaksuutta 1,5 - 2 kertaa, joten saumoja, joiden paksuus on alle 16 mm, ei pitäisi käyttää tällaiseen rakenteeseen.

Muista valita, että vanteet, joiden paksuus on alle 10 mm, eivät kestä pitkään keskisuuria kuormia, joten ei ole järkevää käyttää niitä runkoon. Tällainen vyö ei pysty merkittävästi vahvistamaan sitä.

Liitännät

Teollisessa rakenteessa metallitangot kytketään tavallisesti pistehitsauksella. Tällä kiinnitysmenetelmällä on tärkein etu - nopeuden lisäksi tiettyjä haittoja. Ensinnäkin vain liittimet voidaan liittää hitsaamalla, jonka merkinnät sisältävät kirjaimen "C" ("hitsaus").

Toiseksi tällainen yhteys on aina vaikea. Betonipohjan vahvistamisen tekniikka, vaikka se myöntää, ei ole tyytyväinen tällaiseen tilanteeseen. Ihannetapauksessa reunojen kiinnityspisteissä olevat pakatut voimavöillä on oltava pieni rako, jotta estetään entistä paremmat kuormitukset. Kolmanneksi terästangot menettävät osan vahvuudestaan ​​hitsauksen alalla.

Sadonkorjuukoneet, joissa on taipuisat.

Siksi yksityisessä rakentamisessa suositumpi käyttö neuletiheyden kiinnittämiseen. Jokaisella tämän menetelmän leikkauskohdalla sinun on kiinnitettävä lanka. Tämä menetelmä on erittäin taloudellinen ja yksinkertainen toteutus, mutta melko työvoimavaltainen.

Kolmas menetelmä ilmestyi melko äskettäin. Tangojen liitokset on kiinnitetty erityisellä muovipuristimella. Tämän kiinnitysmenetelmän kustannukset ovat korkeammat kuin käytettäessä neuloverkkoa, mutta työn nopeuden kannalta se on vain hieman huonompi kuin sähköhitsaus.

Riippumatta kiinnitysmenetelmästä, niillä on yleinen sääntö. Asennus tangon pohjaosan nurkka-osiin on asetettava päällekkäin, jolloin reunat on taivutettu sen sijaan, että ne yksinkertaisesti pinoavat toisiaan.

Rungon sovitus nauhan perustuksille

Betonikotelon runko-osan lujituksen kiinnitys suoritetaan tiettyjen vaatimusten mukaisesti. Ensimmäinen on, että kehyslaitteelle on luotava vähintään kaksi vaakasuoraa vöitä. Toinen on se, että kaikki vahvistukset on sijoitettava kokonaan betoniin. Teräspalkkien kosketusta valupintaan, erityisesti muottiin, ei voida hyväksyä.

Mutta on myös mahdotonta haudata vahvistus valettuun jalkaan, muutoin se ei kykene suorittamaan päätehtäväänsä - valettu betoni monoliitti suojaamaan mahdolliselta taivutukselta. Kolmanneksi jokaisessa vaakasuorassa vahvistusvyönauhassa on oltava vähintään kaksi jatkuvaa pituussuuntaista viivaa.

Laskemalla raudoituksen lukumäärää säätiölle, emme saa unohtaa, että jokaisella alustalla on omat ominaisuutensa laitekehyksessä.

Kotelon sitomismenetelmät.

Erityisesti se koskee nauhapohjaa, jonka korkeus voi olla useita kertoja suurempi kuin sen leveys. Tämä epäsymmetria mahdollistaa 10-14 mm: n sauvojen lujittamisen, koska sen muodon ansiosta perusnauha on vähemmän altis muotoutumiselle kuin laattojen tai paalun perustuksille. Vahvikkeen asennus teipin pohjaan tehdään aina koko pituudelta kahdessa kerroksessa, nauhan alareunassa ja yläosassa 50-60 mm etäisyydeltä reunasta sen korkeudesta riippumatta.

Pohjalevyn pääkuorma ovat pitkittäissuuntaiset tangot, joten rakennuksen aikana on parempi ottaa niille 14 - 16 mm: n vahvistus, jossa on uurteinen pinta. Poikittaisilla ja pystysuorilla sauvoilla ei ole lainkaan vaikutusta pohjan lujuudelle, joten on parempaa, että ne saavat ohut, sileät sauvat, joiden läpimitta on 6-8 mm.

Yleensä yksi palkki käytetään jokaisen tällaisen säätiön 20 cm: n leveydelle. Keskimmäisen leveyden ollessa 40 cm, 4 pitkittäisvaijeria on riittävä: 2 pohjassa ja 2 ylhäällä. Lujitushihna 3 tai 4 tangossa käytetään joko suuremmalla hihnan leveydellä tai rakentamisen aikana heikosti kantavassa maaperässä.

Kun tiedät tulevan talon koon, on helppo tehdä laskelmia halutusta raudoitusmäärästä. Esimerkiksi talon 6H6 m, jossa on yksi laakeriseinä, perustuksen kokonaispituus on 30 m (sisätilojen 24 m pituus ja sisätilojen 6 m). Tarvittavan rei'itetyn raudoituksen tarve tämän koon pohjalle on 120 m (30 m 4 kpl).

Vahvikoteloiden tyypit.

Levykorkeuden poikittaiset ja pystysuorat palkit asennetaan keskikokoisella 50 cm: n korkeudella, jonka korkeus on 70 cm. Perinteinen raudoitus vaatii 1,8 metriä hienoja raudoitusta (0,6 + 0,6 m korkeus ja 0,3 + 0 kullekin askeleelle). 3 m leveä). Stepper-liitännät ovat 61 kappaletta, langan kokonaispituus on 109,8 m (61x1,8 m).

Kussakin vaiheessa liitoksessa on 4 ligamenttipaikkaa (kaksi kummallakin puolella). 0,3 metriä neulontankaa menee jokaiseen niputtaan, joten talon laskennallinen arvo tietyille parametreille on 73,2 m (61H4H0,3).

Laattarakenteen järjestelypuitteet

Rakennuksen vakaana perustana on valettu monoliittinen betonilaatta talon perustana. Mutta sen rakentamisen kustannukset ovat paljon enemmän kuin nauha- ja paalianalogit. Tämäntyyppisen perustan raudoituksen määrä on myös paljon suurempi.

Jotta perinteisen talon (6H6 m yhden laakerin seinän) laatoitettu alusta laskentaalgoritmi olisi täysin erilainen. Laattaalustassa kehyksen muodostamiseen käytetään vain saman osan poimutettua lujitetta - 10 - 16 mm.

Askel tangon asettamiseksi laattaan on 20 cm, mutta tangot asetetaan molemmille laudalle ja poikki. Yläpuolelta katsottuna oikein järjestetyt vaakasuorat vahvistusrivit muistuttavat neliömäisiä ristikoita, joiden kennon koko on 20 cm.

Neliöön 6x6 m, lujitushihnalle asetetut sauvat ovat 31 tankoa pitkin laatta ja sama poikki. Yhteensä on 62 oksia. Koska laatat vahvistushihnoista sijaitsevat alla, toinen edellä, merkitty varret on kaksinkertaistettava (62H2 = 124 kpl). Tämä määrä kerrotaan laattojen pituudella, jolloin saadaan raudoituksen kokonaispituus perusta: 124 kpl X 6 m = 744 m.

Laatoitettuun alustaan ​​saumojen liitokset vahvistushihnoissa on yhdistettävä pystysuuntaisilla tangoilla. Yhteensä 961 tällaista yhdistettä (31X31) on kyseisessä säätiössä. Kun laattapohjan paksuus on 20 cm, kukin kuppio on 10 cm (ylä- ja alareunassa 20 cm - 5 cm). Siksi kaikki liitännät tarvitsevat 96,1 m lujittavaa sauvaa. Tämän tyyppisen raudoituksen kokonaispituus on: 744 m + 96,1 m = 840,1 m.

Vahvistuksen käyttö talon pohjan rakentamisessa - vastaanotto vanhan rakentamisessa, mutta edelleen kysyntä. Tällainen tekninen toiminta suojaa talon perustan tuhoamiselta ja siten pidentää sen käyttöikää. Siksi kodin rakentaminen, älä unohda mahdollisuutta tehdä siitä kestävämpi.

Oikea vahvistaminen säätiö - vankka perusta talon

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Säätiötä pidetään tulevan kodin tärkeimpänä osana. Että hän ottaa kaikki kuormat rakennuksen aikana ja siirtää heidät maahan.

Säätiön tukikapasiteetin lisäämiseksi on tarpeen tehdä kiinteä monoliittirakenne, jota varten tehdään tavallisesti raudoitus, joka tekee betonista betonista betonin ja parantaa säätiön laatua.

Mikä on vahvistusta ja miksi sitä tarvitaan?

Vahvistus on betonipohjan lujuuden lisääminen metallin vahvistamisen avulla. Tämän tekniikan avulla voit välttää halkeamien muodostumista pohjalla, lisätä roiskeita ja estää muodonmuutoksia.

Vahvista erikoisteräsrakenne, joka sitten kaadetaan betoniin.

Rakennuksen vahvistusta on kolme tyyppiä:

 • Horisontaalinen tyyppi on yleisimpi, se jakaa tasaisesti kaikki kuormat perustukselle rakennuksen ja kutistumisen aikana;
 • Vertikaalista vahviketta käytetään harvemmin, se toimii vain vahvuutena;
 • Mixed reinforcement käytetään yleensä talon nurkissa kehyksen vakauden lisäämiseksi.

Yleensä kaksikerroksisen talon vahvistaminen on sama kuin yhden tarinan talo.

Valmistelutyöt ja tarvittavat työkalut

Tarvittavat työvälineet

Ennen kuin aloitat yhden tai kaksikerroksisen yksityisen talon perustamisen, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut.

Yleinen työkalujen luettelo on suunnilleen sama eri tapauksille, mutta saattaa olla joitain muunnelmia:

 • Itsevarmennus, jonka läpimitta riippuu säätötyypistä ja odotetuista kuormista;
 • Erikoisnostimet varusteille;
 • ruletti;
 • Laite vanteiden taivuttamiseksi;
 • Bulgaria;
 • Koukku kiinnittimiä varten;
 • vasara;
 • pihdit;
 • Wire (jälleen sitomiseen);
 • Erityiset ketjupyörät;
 • Muovi vuori;
 • Liittimien kiinnittäminen.

Tarvittavien laitteiden valmistelu ei riitä aloittamaan koko vahvistusprosessia. Ennen työn aloittamista on tarpeen oppia joitain sääntöjä, joita ilman on mahdollista saada täysin erilaiset säätiöt, kuten oletettiin.

 • Minkä tahansa kerroksen, joko kaksikerroksisen tai yhdeksänkerroksisen talon, on kuormitus säätöön, ja se on laskettava. Laskenta kertoo, missä säätiö ottaa suurimman paineen, ja missä se voidaan tallentaa materiaaleihin;
 • Armeija koostuu metallitangoista, joilla on taipumus ruostua ja syövyttää, niin että säätiö voi toimia mahdollisimman pitkään ja luotettavammin, kannattaa kohdella tankoja ruosteessa.
 • Kehyksen kulmissa ei voi koskaan asettaa tukipalkkien päitä, sillä tämä on täynnä koko tukikohdan lyhyt palvelu;
 • Palkin saamiseksi palkit on kiinnitettävä kehyksiin;
 • Ennen vahvistamista on asennettava muotti.

Rakenneosien osuus talosta

Pohjaan kohdistuvan kuorman laskemista ei ole vaikea toteuttaa.

Tätä varten sen on löydettävä tulevan kodin kaikki rakenneosat ja kerrottava niiden materiaalin kuormituksella, josta ne on tehty.

Kuormien arvot on otettu erityisillä hakemistoilla, jotka kootaan kokeellisten mittausten perusteella.

Niinpä jopa 15 cm: n paksuiset, vahvistetut betoniseinät antavat kuorman 350 kg / m 2.

Kuitenkin itse säätiö ja lumen ja tuulen muodossa olevat luonnolliset ilmiöt antavat myös kuormituksen, ja jos lasketaan peruskuorman, sen on kerrottava tilavuuttaan käytettyjen materiaalien tiheydellä, sitten lumen ja tuulen avulla on otettava huomioon rakennuksen ilmastoalue ja vastaavat luonnolliset indikaattorit. Lumikuorma vaihtelee 50 kg / m 2 190 kg / m 2. Tuulivoimien laskennassa otetaan huomioon talon pinta-ala ja sen korkeus.

Kaksikerroksisen talon rakentamisessa kannattaa muistaa, että sen alustan pinta-ala on suurempi ja antaa itselleen paremman kuormituksen. Tästä syystä kaksikerroksinen rakennus vaatii kehyksen terästangojen määrän lisäämistä lujuuden lisäämiseksi ja lisäämiseksi.

Yleensä kaikki kuormat lisätään, ja tulos saadaan jokaiselle tukipisteelle, jota käytetään töissä.

Jos noudatat kaikkia sääntöjä ennen tiettyjen teosten alkua, talon tuloksena syntyvät perustukset toimivat pitkään ja luotettavasti.

Oikea valinta aina

Neulokset voidaan vahvistaa neljällä eri tavalla. Jokaisella niistä on omat edut ja haitat. Jotta tietyn säätiön yhdistämismenetelmä voitaisiin valita, sen olisi perustuttava joihinkin tulevan työn tekijöihin.

Ensimmäinen tapa aina

Menetelmä perustuu langan käyttöön ja se on hyvin yksinkertainen, eikä sen käytölle ole erityistä kokemusta tai taitoja.

Menetelmän ydin: lanka leikataan paloiksi noin 200 mm pitkäksi ja taivutetaan puoliksi. Ne sitovat teräsputkia niin, että 30-50 mm: n päitä jää molemmilta puolilta. Ota virkkuukoukku ja kierrä silmukka tiukasti.

Toinen tapa

Vavat saattavat kytkeä päällekkäin. Käytetään tuotetun kehyksen pidentämiseen ja ankkurointipisteiden vahvistamiseen. Päällekkäisyyden pituus on tavallisesti vähintään 60 cm, mutta jos tarvitset tarkemman kuvan raudoituksen betonipalkkeihin, lasketaan noin 30 halkaisijaltaan.

Kolmas tapa

Tätä menetelmää varten neulotaan vahvistuskalvolla.

Tämän menetelmän käyttäminen on erittäin helppoa, prosessi on nopea.

Siksi erittäin usein leikkeitä käytetään työskentelemään vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Voit ostaa tällaisia ​​leikkeitä missään rakennusmateriaalissa, mutta se ei aiheuta erityisiä ongelmia.

Rebar-leikkeillä työskentely on intuitiivista: yksi osa asennetaan ensimmäiseen sauvaan ja toinen vetää ja kiinnittää toisen.

Neljäs taputusmenetelmä

Hitsiliittimet GOST 14771 76: n mukaan

Jos talon pohjassa oleva kuorma on suuri, mikä yleensä ei tapahdu yksikerroksisissa rakennuksissa, lujitustangot kiinnitetään yhteen saumojen hitsaamalla.

Kuorman lisääminen alkaa yleensä kaksikerroksisilla rakennuksilla, mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota.

Pistehitsausta käytetään tangon halkaisijan ollessa enintään 25 mm, jos halkaisija on suurempi - valokaari. Kaapin halkaisija on 40 mm ja kiinnitetään lyhyellä saumalla.

Jotta voidaan oikein valita tarpeellinen tapa parittelua talon perusta, on otettava huomioon kaikki tekijät sen tulevasta toiminnasta, eikä toimia pelastamisvelvollisuudesta.

Toimii säätiön oikeasta vahvistamisesta

Vakiorakenteinen ankkuri

On tarpeen pinota vahvistus askel askeleelta selkeästi tietyn toiminnan algoritmia noudattaen. Työn oikeellisuudesta ja saadusta tuloksesta riippuu talon koko talon tulevaisuuden voima ja kantokyky.

Voit suorittaa tämän työn asianmukaisesti seuraavasti:

 • Talon kuormituksen laskennassa käy selvästi ilmi, että jotkin säätiön alueet pakataan ja jotkut venytetään. Se on venytetyillä alueilla ja pitäisi olla asetettu metallinen runko. Yleensä tämä alue tulee pohjan yläosaksi, ja vahvistus asetetaan lähemmäksi pintaa. On kuitenkin syytä muistaa, että tämä rakenne on metallinen ja altis korroosiolle ja myös hyvin traumaattiselle, joten kehyksen on oltava kokonaan peitetty betonilla. Paras vaihtoehto on 4-6 cm ylhäältä;
 • Emme saa unohtaa alempaa osaa, sillä voi olla myös venytysalueita. Tavallisesti halkaisijaltaan 10-15 mm sauvat on asennettu alempaan vyöhykkeeseen;
 • Muottien asentamisen on oltava ennen talon perustuksen vahvistamista. Paneelit tulisi kuivata ja kuivata parhaiten havupuusta, niiden lujuuden ansiosta rakenne kasvaa. Muotti on tehty sen alueen yläpuolelta, jossa betoni kaadetaan;
 • Levyt voidaan säästää betonimassan kosteudelta ja tehdä seinät jopa päällystämällä muotit lasikankaalla;
 • Ennen kerroksen vahvistussauvoja on asetettu murskattujen tiilien "tyyny";
 • Itse metallikehys sijaitsee 4-5 cm etäisyydellä seinistä, tangot asetetaan, muistat, että päät eivät ole sallittuja kulmissa. Tasomaisuuden tarkistus;
 • Kaada betoniseos ja odota sen asettamista ja kuivaamista. Muotti puhdistetaan 2-15 päivän ajan sääolosuhteista riippuen.

Yleensä vahvistaminen ei ole monimutkaista. On vain oikein laskea voima oikein ja noudatettava tiukasti vaadittua järjestystä.

Korkeuden ja paksuuden säätiön kaksikerroksisessa talossa

Monet maanomistajat unelmoivat suuresta ja valoisasta talosta, jossa on portaikko ja ullakko. Tällaisten fantasioiden kääntämiseksi todelliseksi on tarpeen laskea ja rakentaa perustana kaksikerroksiselle talolle.

sisältö:

Tyypit ja ominaisuudet

Kaksikerroksisen rakennuksen kantorakenne on tiukempi kuin pienessä rakennuksessa. Tämä vaatii talon suurta painetta maassa, jota käyttävät kaksi kerrosta ja suuri määrä sisätilojen väliseinät.

Kuva - projekti nauhan perustuksesta kaksikerroksiselle talolle

Yksityiseen taloon on useita tukityyppejä:

 1. Strip-pohja;
 2. columnar;
 3. Monoliitti.

Pile-perustus ei ole kategorisesti sopiva epävakauden vuoksi. Penkit sopivat kestämään yhden tarinan tiilitalon, mutta pitkä kaksikerroksinen rakennus jopa baarista on liian raskas. Ruuvipallot voivat olla hyödyllisiä asennettaessa pieni kaksikerroksinen lisärakennus, mutta niitä ei suositella kotitalouskäyttöön - myöhemmin on vaikea laillistaa rakennustyömaa.

Pylväs on asennettu tavallisen nauhan alle, kuten kuvassa. Tämä auttaa vahvistamaan rakennetta entisestään. Useimmissa tapauksissa tätä vaihtoehtoa käytetään liikuttaessa maata tai suolaa.

Valokuvapilarin perusta

Nauhan perusta yksityiselle kaksikerroksiselle talolle on helppo tehdä omilla kädillä, sillä nykyaikaisilla mestareilla useimmiten käytetään tällaista rakennetta. Nauhan ansiosta voit varmistaa kuormien oikean jakautumisen seinien ja solmujen välille ja säästää huomattavan määrän raaka-aineita betonitoimille. Tällaisen rakenteen valinnassa on erittäin tärkeää laskea kuormitukset, joita kohdistuu kantoaallon järjestelmään, jotta laskettaisiin tuen ja pohjan syvyyden ja leveyden optimaaliset indikaattorit.

Monoliittinen levy on yksityisrakennuksen kallein, mutta myös luotettavin perusta. Suurista kustannuksista huolimatta tällaista kaatamista käytetään usein yksittäiseen rakentamiseen, sillä säätiön mitoituksen oikea laskeminen tarjoaa luotettavan perustan talolle. Tällaisen säätiön luotettavuus on kiistaton, uskotaan, että vaikka maapallon liikkuminen (esim. Kevyessä tai pienissä maanjäristyksissä), oikein laskettu monoliittinen säätiö säilyy ennallaan.

Kuva - esimerkki säätiön rakentamisesta

Video: miten valitaan säätiö

Säätiön laskenta

Kaksikerroksisen talon korkeus ja paksuus ovat perusparametreja, jotka sinun on tiedettävä järjestelmän kantavuuden laskemiseksi.

Jotta rakennettaisiin pohja vaahtolohkojen, kaasusilikaatti- tai silikaattilattian talolle, sinun on tiedettävä tukijärjestelmän pohjan vähimmäisleveys:

Lujitemuodon ominaisuudet neulomiseen nauhalevyjen alla

Betoni pystyy kestämään suuria puristuskuormia, mutta se ei kestä kireysvoimia. Tämä on syynä tarve vahvistaa betonirakenteita. Nauhatulostuksen alapuolella oleva viskoosinen vahvistus on menetelmä, jossa rakennetaan rakenteellinen rakenne, joka koostuu vahvistuspalkista, jossa on aallotettu pinta ja joka on tarkoitettu vahvistamaan betonilohkoa.

Kaistaleen pohjamallin ominaisuudet

Nauhasäätiö - yksi yleisimmistä alustyypeistä, jolle on ominaista kestävyys, luotettavuus ja tehokkuus. Se on kiinteä betoniterä, joka toistaa ulkokehän ääriviivat ja rakennuksen sisäseinät.

Nauhan mitat - leveys ja korkeus - riippuvat tulevan rakennuksen parametreista, kerrosten lukumäärästä, seinien paksuudesta ja painosta. Betoni teippi on valettu paikalleen, josta ensin täytyy kaivata tiettyä syvyyttä oleva kaivuri, asenna se muottiin - irrotettava (taitettava) muoto betonin kaatamiseksi.

Myös perustusnauhan lujitemuovaus on koottu paikalleen, jolle käytetään erityistä metalli- tai lasikuitutankoa. Kehys koostuu suorista elementeistä ja puristimista, jotka muodostavat kolmiulotteisen rakenteen, lisäksi pääkuormaa kuljettavat suorat sauvat. Ne ovat paksumpia ja niillä on urattu pinta betonin parempi tarttuvuus, kun taas O- tai U-muotoiset puristimet on valmistettu ohuemmasta ja tasaisemmasta palkista.

Rungon elementtien liittäminen hehkutetun teräslangan avulla. Hitsausta on yritetty käyttää, mutta käytäntö on osoittanut, että ei ole mahdollista saada samanlaisia ​​tuloksia. Syynä tähän on metallin erilainen laatu, mahdollisuus vahvistamisen ylikuumenemiseen ja häiriö sen suorituskykyyn.

Liitännän vahvuus riippuu hitsaajan pätevyydestä, hitsauselektrodin paksuudesta ja merkistä sekä muista tekijöistä, jotka yhdessä vaikuttavat säätiön kantavuuteen. Lisäksi kuormitettu hitsattu liitos voi rikkoa, kun taas johtimilla liitetyt elementit ovat jonkin verran joustavia. Näiden tekijöiden huomioon otta- miseksi rakentajat harjoittavat vahvistamisen käsin sitomista kehyksen oikean laadun varmistamiseksi.

Liitosten tyypit

Tällä hetkellä venttiilejä on kaksi päätyyppiä:

Metallivahvistin on yleisempi kuin komposiitti, koska se on tunnettu pitkään aikaan, kaikki menetelmät ja tekniikat on määritelty. Tiedetään yksityiskohtaisesti, miten neulotaan raudoitusta perustalle ja miten lasketaan se. Kaikki tässä suhteessa toimivat GOST-standardit pitävät teräsvahvistusta, komposiittivahvistusta koskevat standardit ilmestyivät melko hiljattain vuonna 2012.

Käytetään 2 erilaista metalliliitintä:

 • Aaltopalkki, jota käytetään pituussuuntaisiin tankoihin, ottaen suurimmat vetovoimat.
 • Sileä palkki, joka soveltuu kaulusten tuotantoon. Se palvelee väliaikaisesti uritetut sauvat tietyssä asennossa, täytön jälkeen sen toiminnot ovat valmiit.

Komposiittivahvisteita on erilaisia:

 • Lasikuitua.
 • Hiilikuitu.
 • Basaltti muovia.

Laajamittaiset lasikuituosat. Siinä on korkeat toiminnalliset ominaisuudet yhdessä alhaisten kustannusten kanssa. Lasikuituvahvisteiden edut sisältävät pienen painon ja täyden kosteuden kestävyyden, mikä korjaa korroosion ulkonäön. Lisäetuna on alhainen lämmönjohtavuus, joka helpottaa pohjan eristystä. Lasikuitulangan asentaminen on paljon helpompaa, koska tangot ovat kevyitä.

Jalkapalkkien jakelujärjestelmä

Käytettävän säätiön nauha on eri kuormituksia, mutta taivutusjännitykset ovat sen vaarallisimmat. Ne kompensoidaan vaakasuorilla (työskentelevillä) tangoilla, jotka sijaitsevat valuessa 3-5 cm etäisyydellä pohjasta, sivusta tai yläosasta. Viereisten sauvojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm. Työkappaleiden paksuus on tavallisesti 10-12 mm, mutta halkaisijan voimakkuutta voidaan kasvattaa voimakkaille pohjalevyille.

Jakoventtiilit (kiinnittimet) on asennettu 50-100 cm: n etäisyydelle toisistaan, on mahdotonta korottaa raja-arvoa. Tuotannossa käytetään sileää palkkia, jonka halkaisija on 6-8 mm.

Työstankojen lukumäärä määräytyy SNiP: n normien mukaan. Vähimmäisversiossa kehys on 4 työtangon rakenne, joka sijaitsee kulmikkailla sektoreilla, jotka on kiinnitetty puristimilla (ne asetetaan 0,7: n etäisyydelle perustuksen korkeudesta). Älä upota pystysuuntaisten sauvojen päitä maahan - vaara on korroosiota. Jos tällainen tarve ilmenee, on käytettävä erityisiä ei-metallisia mukinpitimiä.

Neulomisvälineet, lanka

Neulomisvarusteet teippipohjan alla - menettely, joka edellyttää asianmukaisen työkalun käyttöä. Yksinkertaisin ja tavallisin vaihtoehto on koukku, jonka avulla kaapelin silmukka kaapataan ja kierretään, vahvistaen lujitustangot tiukasti.

Jotkut asiantuntijat tekevät raudoituksen neulomista erityisten punkkien avulla, hieman muutetuksi smymerillä. Puolimekaanisia käsikäyttöisiä laitteita, joiden koukku pyörii kahvan edestakaisesta liikkeestä.

Suurten työmäärien suorittamiseen käytetään akusta valmistettua erityistä pistoolia. Hän luo solmun ja leikkaa langan, joka on kierretty erikoiskäämin päälle. Joskus käytä ruuvimeisseliä, jossa kasetti kiinnitetään koukkuun.

Vahvistimen neulonta nauhalevyn alapuolella on erikoishehkutettu lankavalssattu lanka BP. Sen halkaisija voi olla 0,16-10 mm (suuret kehykset, joissa on paksu vahvistus). On olemassa useita erilaisia ​​lankoja, jotka eroavat toisistaan ​​lujuuden, käsittelymenetelmän ja erityisen pinnoitteen mukaan. Halkaisijaltaan halkaisijaltaan 1,2-1,5 mm lanka on helpoin manuaaliseen työhön.

Armeijan paritustekniikka

Rungon neulontuote suoritetaan tavanomaisen kiertymisen periaatteen mukaan. Leikkaa noin 30 cm: n pituinen lanka, taita puoleen, tuloksena oleva puoli silmukka ympäröi liitäntäalueen. Koukku käännetään pisteellä silmukaksi, poimitaan kaksoisvapaa päätä ja kierretään siihen, kunnes sauvat ovat tiukalla liitoksella. Toimenpide on alkeellinen, mutta vaatii jonkin verran taitoa. Päätehtävänä ei ole liioitella sitä eikä katkaista lankaa liikaa kierteellä.

Työn ominaisuudet lasikuituvahvisteella

Pohja, joka on vahvistettu lasikuituelementeillä, saa vahvan ja kevyen kehyksen, joka ei reagoi kosteuteen eikä luo kylmiä siltoja. Tällaisen kehyksen vastaavuus tekniikka eroaa tavanomaisesta. Kuormien uudelleenlaskemista on tarpeen laskea lasikuidun kantokyvyn mukaan.

Sitten sinun on laskettava kiinnittimien korvaavia pystysuoria elementtejä, koska tätä materiaalia ei voida taivuttaa. Sekalaisten lukumäärä kasvaa, samoin kuin kytkettyjen solmujen määrä. Työn nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi voit hylätä langan käytön ja käyttää nailonpihdit. Tämä lisää tuottavuutta ja vähentää työntekijän väsymistä.

Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi?

Säätiön sovitus on tärkeä osa talon perustamista. Siihen vaikuttavat kaikenlaiset kuormat. Siksi teräsbetonia käytetään betonin täyttämiseen (betoni, jossa on raudoitettu runko).

1 Vahvistustyypit säätiössä

Betonia käytetään täyttämään säätiö. Mutta tämä materiaali, vaikkakin erinomainen vahvuus ja kestävyys, on melko herkkä. Sen vuoksi sitä vahvistetaan vahvistamalla. Aikaisemmin vain metalleja käytettiin pääasiassa, mutta nykyaikaiset tekniikat ovat laajentaneet valintaa.

Nykyään 2 päätyyppistä vahvistamista käytetään säätiön vahvistamiseen:

 1. Metallia. Edustaa teräsputkia. Yleisimmin käytetyillä tangoilla on pyöreä poikkileikkaus. Sauvojen lujuusominaisuuksien parantamiseksi on ristikkäinen ruuvipinta.
 2. Lasikuitua. Komposiittitangot keksittiin 70-luvun lopulla. XX vuosisataa kuitenkin alkoi käyttää perustuksen rakentamisessa suhteellisen viime aikoina. Vähitellen alkoi metalli metalli. Ne on valmistettu kestävästä lasikuidusta. Tällaisten sauvien pääasiallinen etu on korroosionkestävyys, jota ei voida sanoa terästangoista.

Mikä vahvistus on parempi: metalli tai lasikuitu? Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat. Lisäksi toinen vaihtoehto on ilmestynyt äskettäin, ja käytännössä sen kestävyyttä ja voimaa ei ole vielä osoitettu.

Vahvikkeen pääparametri on sen poikkileikkaus (halkaisija). Metallivarret ovat halkaisijaltaan 5 - 32 mm, lasikuitu - 4 - 20 mm. Tämän ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon rakennuksen tai rakenteen rakentamiselle samalla, kun se antaa tarvittavan perustan vahvuuden.

Yksityisten talojen rakentamisen aikana käytetään halkaisijaltaan 8-16 mm teräsputkia. Se riippuu perustan täyttämiseen käytettävän vahvikkeen tyypistä. Terästangoista valitaan erikseen nauhat, laatat, paaluperustukset.

Lisäksi metallirakenteet on jaettu kahteen tyyppiin: uurrettu tai sileä pinta. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään alueilla, joilla vetovoima laskee. Sileitä tangkoja käytetään yleensä yhdistäviä siltoja. Suurimmat kuormat eivät vaikuta niihin.

Erilaiset vahvikkeet perustukselle ja teräkselle. Tangojen valmistukseen voidaan käyttää hiiltä ja matalaseosteista terästä. Kuluttaja valitsee tuotemerkin tai ilmoittaa suoraan valmistajasta.

Millaista vahvistamista tarvitaan perustukseen riippuu monista tekijöistä. On tutkittava maaperä, kausittaiset muodonmuutokset, rakennuksen paksuus ja kaikki kuormat. Alustan (nauha, laatta, kyllästys) ulkonäkö ei ole yhtä tärkeä palkkien tyypin kannalta.

2 Metallikehyksen kokoaminen

Kellarissa oleva vahvike asennetaan eri tavoin. Yleensä metallikehys kootaan ensin vahvikkeesta, joka asennetaan sitten muottiin. Kehyksen kokoaminen voi myös olla erilainen.

Rakennusten ja rakenteiden teollisessa rakentamisessa metallitangot kootaan kehykseen käyttäen pistehitsausta. Näin voit nopeasti kokoon metallirakenteen. Tällä menetelmällä on kuitenkin omat vivahteensa. Ensinnäkin runko voidaan hitsata vain niistä tangoista, joissa merkintä "C" on merkitty. Toiseksi, hitsauksen avulla saavutetaan jäykkä liitäntä, joka on epäedullinen. Kuorman jatkuva vaikutus vaatii liitoksen aukon, joka ei kuulu hitsauksen aikana. Kolmanneksi, hitsaustangojen paikka menettää alkuperäisen voimansa.

Toinen suosittu tapa luoda puitteet on sitoa teräsputkia. Prosessin suorittaminen erikoisjohtolinjan avulla. Sen avulla silmukat luodaan ja kierretään terästangojen leikkauspisteeseen.

Säätiön sidonta, toisin kuin hitsattu runko, on vastoinkäymälä, joka jättää vähän liikkumisvapautta. Se voidaan tehdä mistä tahansa raudasta ja tankojen lujuus säilyy alkuperäisellä tasolla.

3 Pohja vahvistaminen

Säätösauvat perustuksessa riippuvat sen tyypistä. Jokaiselle yksittäiselle järjestelmälle on erilainen. Nauhapohjia käytetään halkaisijaltaan 10-14 mm. Valinta riippuu kuormituksesta: sitä voimakkaampi rakennus on rakenteeltaan, sitä paksumpi on vahvistuksen.

Nauhan pohja, korkeudesta riippumatta, vaatii laitteen vain 2 vahvistusvyötä: yksi yläosassa, toinen - alapuolelta. Jokainen vyö on valmistettu kahdesta pituussuuntaisesta rei'itetystä tangosta, jotka on yhdistetty 8 mm: n halkaisijaltaan pehmeällä vahvistuksella.

On tärkeää tietää, että tangot on täytettävä kokonaan betoniin, eikä mitään päätä pitäisi leikata. Tämä takaa kehyksen kestävyyden ja luotettavuuden.

Laattojen perustuksen vahvistaminen edellyttää merkittäviä investointeja sekä itse alustan laitetta. Laattojen säätiö on luotettavin ja kestävin mutta samalla kallein säätiö.

Laattapohjan vahvistamiseksi käytetään palkkeja, joiden halkaisija on halkaisijaltaan 10-16 mm. Tangojen halkaisija valitaan maaperän tyypin ja rakennuksen paksuuden perusteella. Mitä monimutkaisempia rakentamisen olosuhteet ovat, sitä paksummat sauvat.

Vahvistus koostuu 2 teräsvyöstä, joiden solut ovat 20 cm: n sivuisia.

Porauksen lisäämiseksi käytetään 10 mm halkaisijaltaan olevia sauvoja. Yhdessä paalussa on asennettu 2-4 baaria. Joskus lisää tangot on asennettu. Määrä riippuu kaadettavan paalun halkaisijasta. Vavat on sijoitettava vähintään 50 mm: iin paaluseinistä ja asennettava erikoisvalmisteisiin alueisiin. Nippulaadulle käytetään poikittaista poikkileikkausta, jossa on 6 mm poikkileikkaus.

Kuinka monta venttiiliä tarvitset?

Ennen kuin ostat vahvistuksen perustaksi, on tarpeen laskea tarvittava määrä. Jokaista perusmäärää määritetään erikseen. Laskentasääntöihin sovelletaan sääntelyasiakirjoja.

SNiP 52-01-2003 -standardin mukaan nauhalevyn osalta pituussuuntaisten tankojen suhteellisen pitoisuuden tulisi olla yli 0,1% betonipinnan kokonaispoikkipinta-alasta. Toisin sanoen, palkkien kokonaispoikkipinta-alan ja nauhan alueen suhde otetaan huomioon.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset laattojen perustuksiin? Määrän määritys suoritetaan samalla tavalla kuin sen laskenta, kun kaistalepohja kaadetaan.

Edellä kuvattua kovametallin rakentamisessa tarvittavia vahvikkeita. Laskeminen on helppoa, kun otetaan huomioon yhden paalun tangot ja itse paalujen kokonaismäärä.

Luonnollisesti vahvistuksen ei pitäisi olla pienempi kuin sen pitäisi olla. Säätiön vahvuus riippuu siitä. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa koko rakennuksen luotettavuuteen ja sen käytön turvallisuuteen.

Näin venttiilillä on tärkeä tehtävä vahvan, luotettavan ja kestävän pohjan luomisessa.

Samanaikaisesti on tarpeen laskea oikein käytettyjen palkkien määrä, valita optimaalinen halkaisija ja palkkien tyyppi.

Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.