Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Mitä sinun tarvitsee tietää venttiilistä?

Koko vuosisataisen historiansa aikana rakennusteollisuus on kokenut valtavia muutoksia ja parannuksia. Nykyään rakentamiseen käytetään innovatiivisia ratkaisuja, jotka lisäävät merkittävästi työn laatua ja rakennuksen luotettavuutta kokonaisuutena. Tämä herättää kuitenkin valtavan määrän kysymyksiä. Esimerkiksi, mikä vahvistus käytetään päällekkäisyyteen? Tämän nimenomaisen ratkaisun ratkaisu auttaa monin tavoin merkittävästi vahvistamaan rakennetta, varmistaen sen pitkäikäisyyden ja säännöllisen korjauksen tarpeen puuttumisen.

Tässä monoliittisen päällekkäisen teräsprofiililevyrakenteen rakentaminen toimii pysyväksi muottirakenteeksi, mikä parantaa huomattavasti muotoilua.

Erilaisia ​​lattiatyyppejä on valtava määrä, mutta yksi luotettavimmista ja yleisimmistä on monoliittisen mallin rakentaminen.

Puhuessaan monoliittisesta versiosta voit heti huomata korkeimman luotettavuuden ja kestävyyden. Itse asiassa rakenteensa ansiosta se pystyy kestämään valtavia kuormia, ja on otettava huomioon, että ennen hankkeen toteuttamista on tarpeen laskea asianmukaisesti kaikki rakenneosat myöhempää turvallisuutta varten käytön aikana. Yritämme kertoa siitä, mihin päällekkäisyyksien vaihteluun käytetään ja mitä vahvistamista tässä tarkoituksessa varten.

Kuten jo edellä todettiin, nykyinen turvallisuustaso toiminnan aikana riippuu siitä, kuinka hyvin ja oikein rakentajat estävät rakennuksen lattiat. Alan asiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan monoliittisten levyjen käyttö on kustannustehokkain ja luotettava.

Itse asiassa se, että tällaista levyä käytetään useimmiten tänään, ei ole yllättävää. Tällainen tuki on vankka osio, joka rakenteensa ansiosta tarjoaa korkeimman luotettavuuden.

Kuinka hyvin ja oikein rakennuttajat estävät rakennuksen lattiat, sen turvallisuustaso toiminnan aikana riippuu siitä tulevaisuudessa.

Lisäksi on käytettävä huolellisesti käytettävää materiaalia ja asennusta.

Sama tuki voi olla melko erilaisia ​​muotoja riippuen rakenteesta. Yleensä se on monoliittinen levy, jonka paksuus on 8 - 12 cm. Kattoon perustuva rakenne perustuu laakeripintaan.

Ja parhaimmillaan laattojen valmistuksessa käytetään sementtimerkkiä 200. Sementin lujuus on vahvempi - tässä tapauksessa erityisen tärkeä indikaattori. Loppujen lopuksi levyn paino on noin 500 kg / m².

Asennuksen osalta standardien ja sääntöjen mukaan se tuotetaan neljään päävaiheeseen:

 • palkkien asennus aikaisemmin valmistettuihin paikkoihin;
 • muottiyksikkö;
 • lujittaminen monoliittisille nivelille;
 • asettamalla levy itse monoliittiseksi.

Levyjen valmistukseen on hyvä käyttää näytteitä, joiden läpimitta on 6-12 mm. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon kuormaa tulee monoliittiselle levylle rakennuksen aikana. Mitä suurempi kuormitustaso, sitä suurempi halkaisija on. Lattialevyn valmistuksen raudoituksen määrä valitaan kuorman raskauden perusteella.

Yleensä päättää, minkä lujituksen käyttö ja minkä tyyppinen päällekkäisyys on erityisen edullinen tietyssä tapauksessa, on tärkeää tietää valitun materiaalin tärkeimmät edut.

Levyjen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 6 - 12 mm: n liittimiä.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Ensinnäkin puhuttaessa "pluses" -sarakkeesta on tarpeen todeta, että tällainen rakenne ei edellytä kalliita purku- ja lastaustyyppejä. Lisäksi laatan asentamisen jälkeen ei tarvitse viimeistellä ja viimeistellä sitä - muotoilu vaatii vain viimeistelyä, ei mitään muuta.

Monolitteisen päällekkäisyyden puisen muottirakenteen asennus

Rakennustekniikasta puhuttaessa, varsinkin kun kyseessä on moderni maailma, arkkitehtuuria ja muotoilua ei pitäisi vähentää. Joten monoliittinen levy kykenee ratkaisemaan tämän rakennustöiden ja erilaisten suunnitelmien mukaiset monitoimiset tehtävät.

Oikeudenmukaisuudesta on sanottava tämän mallin puutteista. Mitä miinukset ovat, on ensisijaisesti tarpeen asentaa puinen muotti. Lisäksi on ehdottomasti pantava koko levyn pinta-ala kokonaan. Toisaalta ei ole ollenkaan välttämätöntä laittaa kaikki muottipesä kerrallaan, vaan riittää, että hanke lävistetään siirtämällä puurakenne.

Metalliosat

Metalliosien tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • erittäin kestävä verrattuna ei-metallisiin analogeihin;
 • korkea vastustuskyky erilaisille vaikutuksille, mukaan lukien kemialliset;
 • riittävästi joustavuutta rakennustöihin;
 • vastustuskyky aggressiivisen ympäristön vaikutuksille käytön aikana;
 • lisäksi tällainen vahvistus lämpökovettuu, mikä lisää rakenteen rakenteen säilyvyyttä sen käytön kanssa;
 • kyky kytkeä sähköhitsauksella.

Eduista huolimatta myös haitat ovat:

 • suuri tiheys aiheuttaa huomattavan määrän tällaista järjestelmää;
 • helposti alttiina korroosiolle, mikä puolestaan ​​vaikuttaa materiaalien toiminta-aikaan.

Mutta tämä vaihtoehto on kuitenkin luotettava työkalu kestävien rakenteiden luomiseen. Tämä todistaa viime vuosisadalla rakennetuista rakennuksista, jotka toimivat tähän päivään asti.

Metallinen vaihtoehto - lasikuituvahviste on hyvä vaihtoehto.

Lasikuitukansi

Lasikuitulujitteet ovat rakennusmateriaaleja, jotka käyttävät monimutkaisten koostumusten kuituja sen sovelluksessa. Tällä vaihtoehdolla on sekä etuja että haittoja.

 1. Ei johtavuutta. Rakenteen sisällä olevia metalleja voidaan luonnollisesti käyttää antamaan lisää yleistä maadoitusta tai maadoitusta salamoita varten, mutta suoran virtauksen esiintyminen lisää hapettumisnopeutta, mikä vuorostaan ​​vaikuttaa seinien lujuuteen. Lasikuitua käytettäessä menetät kätevän maadoituksen, mutta pidennät sitten rakennuksen käyttöikää.
 2. Läsnäolo on erittäin kestävää aggressiiviselle ympäristölle. Raudan tapauksessa myös betoni suojaa metallia vielä hapettavaksi, mikä vaikuttaa rakennuksen teknisiin ominaisuuksiin. Täällä tämä on täysin suljettu pois.
 3. Korkean vetolujuuden läsnäolo. Tämä plus mahdollistaa lasikuituvahvikkeen käytön vaikeimmassa ja vaativassa paikassa, missä suuri määrä kutistumista tai siirtymistä on mahdollista (esim. Kosteikoissa, savessa jne.).
 4. Pieni paino. Suunnittelun keveys ei salli ylimääräisten kuormien syntymistä säätöihin merkittävästi parantuneen käyttöiän.

Lasikuitulangan muoto asetetaan piirustusten pohjalta vahvistuspalkin avulla tehtaalla valmistuksen aikana.

 1. Tällainen vahvistus ei sovellu taivutukseen rakennustyömailla. Lomake on asetettu piirustusten pohjalta tuodaan kiinni tehtaalla valmistuksen aikana.
 2. Poistaa sähköhitsauksen käytön. Exit - teräsputket. Mutta jälleen, ne olisi asennettava vain tähän tarkoitukseen varatussa erityisessä korjaamossa (tehdas). Ja vasta sen jälkeen on mahdollista tehdä jotain osia hitsaamalla.
 3. Lämpö jopa 550 ° C pehmentää liimauskomposiittielementtejä, mikä johtaa täysin lämpöeristyksen menetykseen ja vaatii lisätoimenpiteitä lisälaitteessa.
 4. Elastiset moduulit ovat 3-5 kertaa pienempiä kuin teräsrakenteet. Toisin sanoen, jos läpimitaltaan on yhtä suuri, lasikuituvahvisteella on huomattavasti suurempi taipuma kuin teräsekvivalentti. Nämä ominaisuudet mahdollistavat tämän materiaalin menestyksekkään käytön tieperustojen ja säätiöiden rakenteessa. Jos kuitenkin käytät tätä tyyppiä päällekkäisyydet asennettaessa, tarvitaan lisää laskelmia (esim. Laske määrä, alue, materiaali, halkaisija jne.), Jota useimmissa tapauksissa voi suorittaa vain pätevät asiantuntijat.

Asennustyöt: päävaiheet

Asennus on suoritettava sen jälkeen, kun kaikki laskelmat on tehty ja kaikki komponentit on testattu voimaa. On parasta laskea kaikki parametrit useita kertoja. Itse asiassa, jos asennuksen aikana havaitaan virhe, sen korjaaminen on erittäin vaikeaa.

Venttiilien asennukseen kuuluu useita vaiheita:

 • materiaalin valmistelu ja kuljetuksen aikana vastaanotettujen vahinkojen poistaminen;
 • muottien pohjan kiinnittäminen;
 • varmistamalla kiinteä asento ja tarkistamalla sen voima;
 • betonin kaataminen.

Lisäksi on monia muita näkökohtia, joita on noudatettava kiinnittimien asennuksessa levyille. Tässä ovat vain perusasetukset, jotka edellyttävät välitöntä toimeenpanoa.

Järjestelmä tapoja sitoa langan leikkaus teräs vahvistaminen

Lankojen vahvistaminen monoliittiseen laattaan on useita tapoja. Sitä pidetään yksinkertaisin mekaaninen kiinnitys. Tämä menetelmä ei edellytä erikoislaitteiden käyttöä, erityisesti hitsauskonetta. Mekaanisesti tangot voidaan neuloa erikoisleikkureilla, jotka ovat kaupallisesti saatavissa lukuisissa rakennusosassa sijaitsevissa vähittäiskaupoissa. Myös pienten malleja käytettäessä voit käyttää virkkuukoukkua, jota käytetään rakennusteollisuudessa (ei pidä sekoittaa analogiseen vaatteiden valmistukseen).

Mutta suurempien tilojen osalta ei ole mahdollista tehdä ilman erityisiä vahvistettuja yhteyksiä. Tämäntyyppisten kehysten asennustyöt ovat ongelmallisempia ja aikaa vieviä, joten tässä on tarpeen käyttää vain erikoistunutta työkalua ja on parasta luottaa alan asiantuntijoihin. Loppujen lopuksi puhumme rakennelmasta, jota myöhemmin käytetään asumaan suurelle joukolle ihmisiä, joten turvallisuus on täällä.

Millaista armaturaa käytetään?

Päätöksessä, millaista raudoitusta käytetään monoliittisiin laatikoihin, niin materiaalin näkökulmasta katsottuna se on varmasti korkealaatuinen teräs. Jotta voit tehdä virheen valinnassa, kannattaa käyttää sellaisen rakennusyrityksen palveluja, jonka tiedät jo tai olet kuullut.

Itse asiassa markkinoilla on melko vähän väärennöksiä, huomattava määrä heikkolaatuisia materiaaleja. Lisäksi tämän materiaalin valmistuksessa saavutetaan melko suuri määrä vikoja, joita he yrittävät myös ymmärtää. Vaikka saatkin takuun, sinun on oltava täysin tietoinen siitä, että huonolaatuisen materiaalin tapauksessa takuita ja korvauksia ei voida auttaa korjaamaan huonolaatuisen vahvistuksen ominaispiirteet.

Älä millään tavoin tallenna ja osta monoliittisen näytteen laatikon rakentamista käytettyyn raudoitukseen.

Siksi ennakoimattomien tilanteiden välttämiseksi ei ole suositeltavaa kiirehtiä ostajille ja miten neuvotella alan ammattilaisten kanssa. Mikä parasta, jos se on riippumaton asiantuntija, joka voi antaa objektiivisemman arvioinnin yrityksestä. Älä millään tavoin tallenna ja osta monoliittisen näytteen laatikon rakentamista käytettyyn raudoitukseen.

Ehkä tämä on tärkein neuvo, jota on noudatettava. Muutoin tuki ei yksinkertaisesti kestä kuormaa.

Mitä johtopäätöksiä tästä voidaan tehdä?

Joten edellä mainituista päätimme tärkeimmistä asioista: tällaisen materiaalin monoliittisen tuotannon vahvistaminen kuin monoliittinen tuki päällekkäisyydestä, on hankittava vain myyjän tai valmistajan tietämyksen perusteella.

Lattian vahvistamiseksi on myös toivottavaa laskea halkaisijat, vaikka tämä on lisäkustannus, mutta säästää rahaa rakennuksen vahvistamiseen ja toiminnan laajentamiseen. Jos tämän mallin laskemisessa on epäilyksiä, ota yhteyttä asiantuntijoihin paremmin. Ammattilaiset antavat yksityiskohtaisen laskelman kustannuksista, vivahteista ja näkökohdista, joita saattaa ilmetä asennuksen aikana.

Mutta ensin selvitä tämän tai kyseisen yrityksen arviot, koska se todennäköisesti saa paitsi tarvittavat tiedot myös vaihtaa tavallisia huijareita, jotka haluavat vain rahaa ja eivät täytä tehtävänsä oikeaan määrään.

Monoliittinen päällekkäisyys on melko vakava asia, joka voi myöhemmin riippua ihmisten turvallisuudesta.

On parasta kysyä neuvoja ystäviltä tai tuttavilta, jotka joko ovat jo toimineet alan kanssa tai joilla on laaja kokemus tällä alalla. Voit käyttää Internet-verkostoa keskustelemalla ihmisten kanssa monissa foorumeissa.

Joka tapauksessa, jotta tuki vastaa korkeinta laatua, muuten on mahdotonta ratkaista tätä ongelmaa, on tärkeää punnita kaikki hyvät ja huonot puolet ja vain jatkaa valintaan ja ostoon.

Muista, että tämä on melko vakava asia, joka voi myöhemmin riippua ihmisten turvallisuudesta.

Päätelmät. Mitä tehdä?

Rakennusteollisuuden realiteetit ovat sellaiset, että nykyään ilman erikoiskoneita ja -laitteita, laadukasta materiaalia ja työkokemusta on lähes mahdotonta toteuttaa hanketta korkeimmalla tasolla. Tavallinen ihminen, joka ei tunne tätä suuntausta, hänen hienovaraisuutensa ja rakennustyön perusvaatimukset, ei yksinkertaisesti pysty ostamaan ainetta.

Koko rakenteen oikeellisuus, nopeus ja turvallisuus riippuvat siitä, kuinka oikein on mahdollista laskea ja valita oikea materiaali, kuten lattian vahvistaminen.

Tämä komponentti tulee puolestaan ​​olla yksinään jo ennen rakentamisen aloittamista. Jos olet päättänyt palkata prikaatin, ei olisi tarpeetonta tuntea pätevyytensä tasoa.

Muista laskea arviosi oikein. Loppujen lopuksi tämä on eräänlainen takuu siitä, että rakentaminen on valmis, muutoin sopimusten noudattamatta jättäminen uhkaa sopimuspuolta eli sopimuspuolta laissa säädetyllä rangaistuksella.

Muista kuitenkin, että puolestasi on ehdottomasti otettava huomioon kaikki virallisen asiakirjan kohdat ja osat. Mutta pääsääntöisesti asiakkaan rooli on vain oikea-aikainen suorittaa asianmukainen maksu määrätyllä määrällä.

Vahvistuksen valinta päällekkäisyydelle

Vahvistus on eräänlaista rakennusmateriaalia, joka on tarkoitettu vahvistamaan betoniteräksen lujuutta.

Armouria käytetään vahvistamaan rakenteiden lujuutta.

Venttiilejä on useita.

Liitosten tyypit

Venttiilin profiili on jaettu renkaaseen, sirppiin ja sekoitettu.

Yhteensä eri ominaisuuksista ja ominaisuuksista riippuen on kuusi lujuusluokkaa. Erota jäykkä ja joustava vahvistus. Jäykkyysasteen lisäksi on luokittelueroja ja seoksia, joista on tullut perusta tiettyä vahvistusta varten.

Rungon halkaisijasta riippuen erottuvat raskas ja kevyt raudoitus. On lujitus, jossa on sileä profiili tai profiili, joka on varustettu jaksollisilla kylkiluilla. Jälkimmäistä käytetään tavallisesti suurilla määrillä betonia maksimaalisen tarttumisen varmistamiseksi. Yleensä rivat ovat eri korkeuksilla, ja ne sijaitsevat eri kulmissa luodakseen laattoja kiinteän monoliitin muodossa.

Rakennusmateriaali on jännittynyt ja ei-stressaava riippuen raudoituksen käyttöolosuhteista.

Myös profiilissa on sileät liitokset. Se on tehty ilman lovia.

Rebar tuotetaan pääasiassa metallintyöstöön erikoistuneissa suurissa yrityksissä. On suositeltavaa käyttää täysimittaista teknologiajaksoa, johon kuuluu tuotannon jätteen käyttö.

Ensimmäinen vaihe on teräksen hyväksyntä palkkiin, jota käsitellään edelleen muodonmuutoksen, valssauksen tai piirustuksen avulla. Piirustus on kaikkein energia- ja työvoimavaltainen prosessi. Tässä suhteessa rullaaminen on taloudellisinta, koska siihen liittyy vähäinen määrä teollisuusjätettä. Deformoitu teräslevy ilman korkeita lämpötiloja ja tämän prosessin tulos on kylmävetoinen vahvistus.

Puhdistuksen ja oikaisujen jälkeen runkopalkki leikataan erikoiskoneilla, joissa on määritellyt sauvan mitat. Tietyissä teräslajeissa runkorakenteiden rakentamiseen sallitaan raudoituksen hitsaus.

Soveltamisala

Armeija asetetaan vastaavasti betonin kaatamiseksi.

Vahvikkeen päätehtävä on betonin, väliseinien tai perustusten lujittaminen. Tämän materiaalin ansiosta päällysteestä tulee kestävämpi ja luotettavampi.

Jäykät raudoitukset käytetään pääasiassa kehysten ja osien, kuten kulmien tai kanavien, rakentamiseen. Joustopakkauksesta ne luovat erilaisia ​​ristikoita, tankoja tai kehyksiä, joiden pohjalta voidaan muodostaa tarvittavat rakenteet muotista.

Vahvistus kykenee antamaan rakenteen eheyden, estämään erilaisten säröjen ja halkeamien esiintymisen toiminta-aikana.

Ajan myötä yksityinen yksittäisrakennus kehittyy yhä aktiivisemmalla tahdilla, mikä lisää tällaisen materiaalin kasvavaa suosioa lattiapäällysteiden vahvistamiseksi. Mitä hyötyjä rakentajilla on? Enimmäkseen on realistista käyttää laattoja ilman raskaita koneita, erityisesti nosturia. Toinen epäilyttävä etu on kyky luoda lähes kaikki muodot tai parametrit. Päällekkäisyydellä on korkea palonkestävyys ja se kestää raskaita kuormituksia. Tutkimuksen mukaan monoliittinen päällekkäisyys voi kestää tulen vaikutuksia vähintään 60 minuutin ajan.

Hyvä esimerkki vahvistamisesta ovat monoliittiset betonilaatat. Mitä ohuempi on betonikerros, sitä suurempi on metallin kulutus.

Yksityisessä rakennusympäristössä litteän näytteen monoliittiset laatat ovat yleisimpiä. Tällaisten rakennusmateriaalien käyttäminen on välttämätöntä laskea laatta- ja vahvistusparametrit oikein. Niinpä laattojen paksuus suhteessa 1: stä 30: een riippuu span koosta (esimerkiksi jos laakerin seinämien välissä on 6 metriä leveä, laattapaksuuden on oltava vähintään 20 cm). Betonikerroksen vähentämisessä on tarpeen lisätä metallin kulutusta. Laattojen paksuuden kasvaessa on tärkeää maksimoida betonin kulutus.

Betonipäällysteiden päällekkäisyyttä on melko helppo tehdä omalla kädelläsi.

Teräsbetonien valmistukseen tarvittavat työkalut:

 • betonisekoitin;
 • hiekka;
 • murskattu kivi tai sora;
 • suoraan itsestään;
 • hitsauskone (virkkauskoukut ovat vaihtoehto);
 • puutavara;
 • korkea lujuus sementti;
 • eri toimien sähkötyökalut.

Päällekkäisyyden luominen

Laatan vahvistamiseksi on toivottavaa käyttää vahviketta, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm, niiden halkaisija riippuu suunnittelun kuormituksen suuruudesta. Niinpä, kun laattojen paksuus on alle 150 mm, on suositeltavaa suorittaa yksikerroksinen lujitemuovaus, noudattaen kaikkia muita sääntelyasiakirjoissa mainittuja ehtoja.

Betonilattian vahvistaminen.

Jos laattakerros ylittää 150 mm, on tarpeen kiinnittää vahvistetut valssatut tuotteet kahteen kerrokseen ristikon muodossa - laatan ylä- ja alaosassa. Ankkuri voidaan sitoa neuloverkolla pitämällä solujen koot 150-150 tai 200 x 200 mm. Levyn lujittamiseen käytetään pääasiassa saman osan sauvoja - tämä on tärkein vahvistus. Yksittäisten paikkojen vahvistamiseksi tarvitaan lisää vahvistamista.

Alueet, joihin suuri kuorma putoaa, joutuvat lisävahvistukseen.

Levyn keskiosassa alemmat verkot vahvistetaan edelleen. Ylempi verkko voidaan vahvistaa tukipinta-aloilla. On suositeltavaa turvautua lisävahvisteisiin paikoissa, joissa levyn jännitys on keskittynyt - lähellä reikiä tai jossa kuorma keskittyy.

Lisävahvistus luodaan erillisillä tankoilla, joiden koko on korkeintaan 1500 mm. Useimmissa tapauksissa on käytettävä päävahvistusta lisävahvistuksella reikiä.

Muottirakenne

Yksi tärkeimmistä hetkeistä lujitetun laatan luomisessa on laattojen oikea rakenne ja asennus. Joten, on toivottavaa asentaa sen koko levyn kokoon, vaikka se on sallittu ja osittainen asennus. Muotoiluna voit käyttää puupalkkeja ja lankkuja, joita voidaan myöhemmin käyttää katon vahvistamiseen. Pakollinen toimenpide on rungon raskaan painon takia tehty massiivinen kiinnitys.

Järjestelmän lujuuden ja luotettavuuden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa muottirakennetta.

Kuitulevy on sijoitettava yläpuolelle, ja se saa käyttää yhtä arkua kahdesti. Lujittavan suojakerroksen on oltava vähintään kaksikymmentä millimetriä 20 mm lisävarusteilla vahvistusverkon alla.

Koko rakenne on täytettävä korkealaatuisella betonilla. Melkein neljä viikkoa monoliittinen levy on käyttövalmis - juuri tämä aika, jonka betoni on saavuttanut sadan prosentin voimaa. Vain tämän ajanjakson päättyessä on sallittu muottien purkaminen.

On varmistettava, että muottipesässä ei ole aukkoja, sillä sementtihyytelö voi vuotaa aukkoja, mikä heikentää itse betonin lujuutta.

Koska suojaava vahvikekerros ei saa olla pienempi kuin 2 cm, on toivottavaa täydentää muottien muotojen kanssa. Betonin sakeus ei saisi olla liian ohut tai liian paksu. Massan on oltava muovia ja hyvin liikuteltava mahdollisimman tiivistettäviksi ja mahdollisten tyhjiöiden täyttämiseksi.

Flooded-muotti tarvitsee säännöllistä huoltoa. Jotta estettäisiin kuivuminen betonista kesäkaudella, on tarpeen kostuttaa rakenne aika ajoin vedellä ja peittää se polyetyleenillä. Jos laatta tulee tarpeelliseksi ennen neljän viikon jakson päättymistä, on välttämätöntä rakentaa tilapäisiä tukia.

Lisäsekoituksen aikaansaamiseksi on suositeltavaa täyttää murskaus kiven alla.

Kun luodaan lujitettavaa levyä päällekkäisyydelle, sinun on huolehdittava siitä, että kohinaeristys on parempi, sillä betoni on osoittautunut hyväksi äänijohdoksi. Äänieristys voidaan saavuttaa kaatamalla soraa (laajennettu savi-sora) suoraan lasin alla. Myös tässä tilanteessa kiteinen ääntä absorboiva seos on hyödyllinen.

Toinen betonin haitta - korkea lämmönjohtavuus. Tämä aiheutti monoliitin päiden lisäeristyksen.

Laskettaessa ja suunnitellessasi katon vahvistusta voit käyttää mitä tahansa käytettävissä olevia erikoisohjelmia. Usein tällaisia ​​palveluja tarjoavat erilaiset suunnitteluorganisaatiot.

Monoliittinen päällekkäisyys mahdollistaa pelkästään seinien lisäksi myös sarakkeiden käytön, mikä lisää mahdollisuuksia ja vaihteluja talon ulkoasussa.

Teräsbetonilaatan pohja voidaan rakentaa levyistä tai vanerista tangoilla. Sivuseinät voidaan rakentaa levyistä tai vanerista, mutta tämä vaihtoehto ei ole taloudellisesti varsin kannattavaa. Sisäalueet on peitetty levyillä.

Käyttöominaisuudet

Vahvikkeen päätyosa on alempi osa, koska kuorma siirtyy pääosin pohjaan laattaan, minkä jälkeen se jaetaan tasaisesti kaikkiin alueisiin. Tällöin alaosassa on kuormia, joita voidaan kutsua vetolujuuksiksi. Levyn yläosa vuorostaan ​​saa kompressointiin kohdistuvan kuorman.

Vahvistuslevyjen rakenne.

Monoliittisen laatan luominen on parasta käyttää betonipumppua. Valun aikana on suositeltavaa tiivistää betoni erityisellä laitteella - syvällä värähtelijällä. Kovettamisen aikana betonille on tyypillistä kutistuminen ja mikrokruunujen esiintyminen. Tässä tapauksessa on suotavaa kevyesti suihkuttaa vettä koko rakenteen.

Kaapin päällekkäisyyksien tulisi olla kuumavalssattua tuotetta, luokka ei ole alempi kuin A400C, joka on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä säännöllisin profiilein. Ei ole toivottavaa käyttää sileän tyyppistä vahvistamista - tällä hetkellä on käytännössä mahdotonta löytää asiantuntijaa, joka pystyy tekemään korkealaatuista työtä tämän materiaalin kanssa.

Jos on tarpeen rakentaa taivutus monoliittinen laatta, on tarpeen luoda vähintään 4 vahvistusrivit. Alemmat kaksi tulisi sijaita pitkin ja ympäri span, samoin on tarpeen sijoittaa kaksi yläosaa. Kaavalla tarkoitetaan etäisyyttä, jolla tukiseinät ovat toisistaan. Suorakulmaisten levyjen tapauksessa on välttämätöntä mitata lyhyellä puolella.

On parempi asettaa alarivin vahvistus erityisille kiinnittimille. Valmiin kehyksen tulisi olla erilainen suurta jäykkyyttä. Se on melko helppo tarkistaa - se on kestettävä henkilön paino, anna hänen kävellä vapaasti yläraudoituskerroksessa. Edellytyksenä on, että sauvan on pysyttävä paikallaan betoniseoksen toimituksen aikana pumpun avulla. Ennen seoksen kaataamista on suositeltavaa suorittaa lopullinen tarkistus siitä, että raudoituksen halkaisija ja etäisyys vastaavat projektissa määritettyjä parametreja. Sinun on yritettävä täyttää kerta.

Tulvatut levyt on suojattava paitsi kuivumiselta myös erilaisilta putoilta.

Vahvistusta varten on suositeltavaa käyttää betonisekoittimien seosta.

Vahvistuksessa on parempi käyttää tavallista kotitekoista betonia, vaan seos suoraan betonisekoittimelta. Jos rakennus on tukossa laatta käyttäen tätä betonia, on mahdollista laskea sen koostumuksen noudattaminen tiettyihin laatuvaatimuksiin. Niinpä sisääntulon kohdalla seokselle on välttämättä tarkastettava lisäaineiden määrä ja aggregaattien koostumus. Tällainen seos ei kuoritse pitkään aikaan, ja se eroaa lisääntyneestä lujuudesta.

On erittäin tärkeää, ettet ole tehnyt virhettä vahvistamisluokan valinnassa. Joten, jos valitset rakennuksen vaatiman alemman luokan kanavan tai vahvistuksen, saatat kohdata päällekkäisen tärinän.

Voit säästää vähän rakennusmateriaalien kustannuksista, jos ostat mittaamattomia varusteita - se maksaa hieman vähemmän kuin muut tämän materiaalin lajikkeet.

Vahvistaa lattialevyn lujuus voi olla, jos kanavan päitä ei pääse vain seinään, ja pitkittäinen shtrob upotettu siihen vahvistukseen. Joten sinun täytyy yrittää tehdä urien pituus vähintään 50 mm. Näin lattialevyt ovat suoraan tiiliseinän sisällä.

Rakentajien innovaatio on kevyen betonin käyttö lattialaatan muodostamiseen. Hänellä saattaa olla vaikeuksia teollisuuden sekoittimessa, ja hänen on huolehdittava betonisekoittimen toiminnasta.

Yleensä ei ole mitään vaikeaa käyttää päällekkäisyyksien vahvistamista, riittää, että otettaisiin vastuullinen lähestymistapa materiaalien valintaan ja noudatettaisiin hyväksyttyjä ohjeita. Käyttämällä selvitysyritysten piirustuksia voit säästää rahaa, mutta myös hermoja ja aikaa.

Raudoituksen laskeminen monoliittisille laatoille

Monoliittisia laattoja käytetään, kun rakennuksen aikana on tarkoitus poiketa standardiparametreista ja käyttää rakennusten erityispiirteitä.

Lisääntyneen jäykkyyden vuoksi monoliittisten levyjen käyttö on kustannustehokkain vaihtoehto. Ainoa negatiivinen on se, että monoliittisia levyjä on vaikea asettaa alhaisissa lämpötiloissa.

Jotta päällekkäisyys olisi vakaa ja kestävä ja kestää useita vuosia, on tärkeää tehdä tarkka laskelma monoliittirakenteesta ja jos se kaadetaan itsenäisesti, rakenteen perustana olevaa raudoitusta ei tarvitse laskea.

Hankkeen laatimisen yhteydessä tulisi:

 • määritellä betonin merkki
 • lujitemuoto
 • lasketaan sen sijoittelun järjestelmä,
 • ajattele eristysjärjestelmästä veden ja lämmön altistumista,
 • laskea, kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan työhön.

Vahvistuksen käyttö rakennustarkoituksiin

Vahvistustangot palvelevat ensisijaisesti betonipohjan säästämistä huomattavilta kuormituksilta ja sen seurauksena vahinkojen ja halkeamien muodostumisen. Betoni ei voi antaa lujuusominaisuuksia, varsinkin suurella käyttöalueella, kaatamalla.

Ensinnäkin, raudoitus, teräs tai komposiitti, antaa säätiölle mahdollisuuden selviytyä terävien hyppyjen vaikutuksesta maan lämpötilaan ja liikkuvuuteen. Täällä on tietoa välittömästi aiheuttavista maaperän pohjasta ja siitä, miten kerätä ja täyttää se.

Toisaalta betonipäällyste säästää armosta sulattamasta tulen vaikutuksen alaisena ja suojaa sitä korroosiolta, mutta jälkimmäinen viittaa teräsmateriaaliin, jos työssä käytetään nykyaikaista lasikuituvahvistusta, jolloin korroosio ei ole lainkaan kauhea.

Vahvikkeen epätasainen pinta mahdollistaa materiaalien tarttumisen tiukasti, kun betoniliuosta kaadetaan. Vahvistustangot on pinottu pituussuuntaisesti ja poikittain koko rakenteen lujuuteen. Tällöin laittaminen olisi suoritettava kaikkien sääntöjen mukaisesti.

Se on tärkeää! Yhden monoliitin vahvistamiseen liittyvän työn on ymmärrettävä, miten vahvistusohjelma toteutetaan käytännössä.

Lisäksi on valittava liitoksen liitäntätapa. Jos nämä ovat teräsputkia, on mahdollista käyttää sekä neulontankaa että hitsausta, jos kyseessä on komposiitti, sitten lanka.

Armeijan valintasäännöt

Ennen materiaalin poistamista on tärkeää selvittää suunnitellun kuormituksen taso. Tätä varten valitaan säätiö ja tehdään maaperän analyysi.

Seuraavaksi lasketaan vahvistusosa. Monoliittisille laatoille valitaan ydinhalkaisija yli 10 mm. On tärkeää muistaa noin kuormituksen aste maassa.

Jos kyseessä on heikko maaperä, käytetään esimerkiksi paksumpia teräspalkkeja 12 mm. Rakenteen kulmista voidaan käyttää tähän asti jopa 16 mm: n raudoitusta.

Ankkuri on monenlaista riippuen ominaisuuksista:

 • Pitkittäistyypin vahvistaminen ei anna rakenteen venyttää ja näyttää pystysuorat halkeamat. Kun se on alttiina, vahvikepalkki ottaa osan kuormasta ja jakaa tasaisesti levyn koko pinnalle.
 • Poikittainen lujitustyyppi suojaa halkeamien ulkonäköä tuke- mien jännityksen aikana.

Vahvistuksen kulutus raudoituksen aikana

Tarkkuusluvilla voit valita oikean raudan, laatan paksuuden, laatan ja määrän. Tämä puolestaan ​​säästää energiaa ja taloudellisia resursseja.

Muista kuitenkin uudelleen, olipa se banalinen, mutta sinun ei pitäisi säästää korkealaatuisten rakennusmateriaalien hankkimista, varsinkin kun on kyse säätiöstä. Muussa tapauksessa se voi vaikuttaa rakenteen käyttöikään, ja korjauksen aikana on tarpeen asettaa paljon enemmän rahaa kuin tallennettiin.

On yleisesti hyväksyttyjä standardeja siitä, miten lasketaan rautapitoisen materiaalin kulutus 1 kuutiometriin betoniliuosta kohden. Asennettaessa vahvistus asetetaan lähelle levyn pintaa, kun taas reunasta jää 3-5 cm.

Laskeminen esimerkin 8x8 levyllä

Raudoituksen täsmällinen määrä lasketaan käyttämällä esimerkkiä 8x8 mittalevystä.

Maaperän vakautta varten sopii sopivin lujitustangon ∅ 10 mm. Vahvistusverkko säädetään pääsääntöisesti 200 mm: n askelin. Tämän perusteella ei ole vaikeata laskea vaadittua sauvan määrää.

Tällöin laatan leveys jaetaan askelkoolla metreinä ja lisätään yksi tanko (8 / 0.2 + 1 = 41). Ristikon saamiseksi tangot sijoitetaan kohtisuoraan suuntaan. Joten tulos on kerrottava kahdella (41x2 = 82 tankoa).

Se on tärkeää! Kun asennat monoliittista laattaa, tarvitaan kaksi sanaa vahvistusverkosta ylhäältä ja alhaalta. Siksi tiedot kerrotaan uudelleen kahdella (82x2 = 164 sauvalla).

Vakiopalkin pituus on 6 metriä. Tämän perusteella saadaan seuraava laskelma: 164x6 = 984 m.

Kerrokset yhdistyvät risteyspisteillä, joiden lukumäärää on helppo laskea, jos tangojen lukumäärää kerrotaan samalla indikaattorilla (41x41 = 1681 kappaletta). Ristikon muodossa oleva ristikko asetetaan 5 cm: n päähän levyn pohjasta.

Monoliittisen levyn paksuus on 200 mm. Yhteyden muodostamiseksi tarvitset tangon pituuden 0,1 metriä.

Kaikkien liitäntöjen toteuttamiseen tarvitaan 0,1x1681 = 168,1 metriä vahvistusmateriaalia. Rakennustöiden kokonaissumma vaatii 984 + 168.1 = 1152,1 metriä vahvistusta, joten se voidaan nyt laskea painolla, jos tiedät kuinka paljon raudoitusmittari painaa. Luku on tärkeä myös pohjarakenteen kuormituksen laskemiseksi.

Lähes aina lujitustangot myydään rautakaupoissa kilogrammoina. Yksi tanko painaa keskimäärin 0,66 kg, mikä tarkoittaa, että se kestää 0,66 x 1152,1 = 760 kg raudoitusta.

Vahvistetut monoliittiset laatat tekevät sen itse

Vahvistuksen vastaanotto on lähes kaikkialla rakentamisen aloilla. Käyttämällä ne käyttävät portaita portaita, kuistia betonia, monoliittisia laattoja lattiat. Lujituksen ydin on eri materiaalien orgaaninen yhdistelmä yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi raudoitus ja betoni. Betoni on luonteeltaan erittäin vahva, mutta samaan aikaan se on liian hauras tauossa. Vahvikkeen osa on joustava. Siksi näiden kahden materiaalin yhdistelmä luo eräänlaista synergiaa eli betoniteräksen ominaisuudet ovat paljon paremmat ja hyödyllisemmät kuin betonin tai metallin ominaisuudet erikseen. Vahvistettu betoni kykenee kestämään sellaiset tärinät ja tärinät, joita tavallinen betoni ei koskaan sietä. Sen ytimessä vahvistaminen on tiettyjen luuranko betonituotteille, sillä ilman sitä se hajoaa palasiksi ensimmäisellä kuormalla.

Mitä tarvitset tietää lattian vahvistamisesta

Käytetään betoniteräksen betoniteräksen vahvistamiseen. Sen paksuus vaihtelee 8: stä 14 mm: iin, ja levyn paksuus on enintään 150 mm. Kun ostat valmiita lattialaatoja, on otettava huomioon se, että ne on tuotettu tehtaissa, jotka ovat kiinteitä, uurteita ja onttoja. Erityisen suosittu on viimeinen vaihtoehto. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että betonimonoliitin sisäpuolella olevien aukkojen vuoksi tällaisilla levyillä on suhteellisen pieni paino, erinomainen eristyskyky, heikko äänen absorptio ja kestävät myös muodonmuutoksia hyvin.

Tuottaa raskasbetonilevyjä. Niiden vakiokoot ovat kolme kokoa: pituus - 4, 5 tai 6 m, paksuus - 140, 180 tai 220 mm, sallittu kuorma - 150, 190 tai 230 kg / m2.

Olisi ymmärrettävä, että ostetut levyt, kun ne on asetettu, muodostavat aina liitoksia, jotka voidaan porrastaa ja jotka vaikuttavat negatiivisesti niiden muodostaman pinnan tasaisuuteen. Jos teet monoliittisen levyn vahvistuksen omilla kädillä, saamme tasaisen ja sileän pinnan ilman liitoksia.

Mitkä ovat vahvistusmahdollisuudet?

Vahvistettu betonirakenteiden käyttö ei ainoastaan ​​lämmitä rakennusta vaan myös nopeuttaa suurelta osin sen rakentamisen prosessia. Suhteellisen pieni vahvikelevyjen massa vähentää pohjan kuormitusta. Rakenne itsessään on melko kestävä ja kestää paitsi pitkän ja merkittävän stressin myös palon vakavat vaikutukset. Tulipalon sattuessa betoniteräkset pitävät rakennusta tunnin ajan, kun taas puiset romahtavat 25 minuutin kuluttua.

Monoliittisten laatikoiden käyttö lujittamalla mahdollistaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen millä tahansa monimutkaisella tavalla. Heidän avullaan on helppo korjata huoneen geometriset piirteet sekä luoda epätyypilliset lattiat sekä kooltaan että muodoltaan. Koska tällaisten levyjen kannattimet eivät ole pelkästään rakennuksen seinät, vaan myös erilaiset sarakkeet, suunnittelumahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi.

Kuinka voit tehdä monoliittisen laatan omilla kädilläsi?

Rakennuskirjallisuudessa on hyvin yksinkertainen kaava, jonka avulla on helppo laskea päällekkäisyyden paksuus. Ota pituus ja jakaa se 30: llä. Saavutettu tulos on optimaalinen paksuus tulevaisuuden laatan. Vahvistuslevyjen klassinen malli sisältää työtangojen sijoittamisen levyn ylä- ja alaosaan. Tämä jakaa uudelleen kaikki vahvikkeet ja pysähtyy sauvasta. Jos laattojen paksuus on alle 80 mm, riittää, että ei käytetä lujitinta, vaan metalliverkkoa. Täytyy vain tehdä se niin, että se on monoliitin sisällä. Tätä varten ruudukko nostetaan 2,3 cm: n päähän pintaa vasten.

Lujitustangosta on liitosjohto tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä on nopeampi ja helpompi. Sitovaa käyttöä varten on erityinen koukku, joka voidaan tehdä itsenäisesti, mutta se voidaan ostaa myymälästä. Siinä tapauksessa, että levyn paksuus on noin 150 mm tai enemmän, sinun on tehtävä kaksi kerrosta vahviketta. Tasot tehdään päällekkäin, liittäen toisiinsa hyppyjä. Tulokseksi saatujen solujen koon tulisi vaihdella 150-200 mm. Normaalille lujuudelle lattialevyn itsenäisen tuotannon kannalta on syytä käyttää saman poikkileikkauksen omaavaa tankoa. Jotta voimaa lisätään entisestään, lujitetta voidaan sitoa vetoilla, joiden pituus on 40-150 mm pitkin päärakennetta.

Kuorman jakautuminen koko rakenteelle tapahtuu siten, että sen pääosuus laskee alempaan raudoituskerrokseen. Tällöin yläkerrokseen kohdistuu puristusvaikutuksia, kuten betonia. Vahvistus tehdään kaatamalla betonia muottiin koko katon pinnalle.

Yleensä koko betonilaatan valmistusprosessi on jaettu kolmeen osaan: betonirakenteen, raudoituksen ja betonin kaatamisen. Harkitse heitä kaikkia.

Muottien luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden valumenetelmä muistuttaa erityisen kosteutta kestävän, 18-25 mm: n paksua tai 40 mm: n paksua, tiheään leikattua levyä vaakasuora "kansi". Asenna se tukevalle tukipalkille puupalkista (80-100x100 mm), joka sijaitsee vaakasuunnassa.

Vaakatasoisia palkkipalkkeja tuetaan vahvoilla pystysuorilla porteilla, jotka ovat joko valmiita, erityisiä (teleskooppisia) tai valmistettu kiinteästä 100x100 mm: n puusta, pyöreästä puusta, jonka halkaisija on 80-100 mm, sekä vahvoista metalliputkista tai kanavapalkista.

Materiaalin tarve rakennusmateriaalin rakentamiseksi edellyttää, että lasketaan koko lattian pinta ja sen paksuus. Jälkimmäinen on 10-20 cm, riippuen siitä, kuinka laaja alue on ja kuinka paljon kuormitusta suunnitellaan tulevaisuudessa. Muottien lujuuden tulisi olla sellainen, että ilman pienintäkään muodonmuutosta se voi kestää betonin painon ja siihen upotettavan raudoituksen painon. Kun lattian paksuus on 20 cm, syntyvän levyn paino on noin 500 kg / m2. Muottipinta soveltuu parhaiten tavallisesta tai laminoidusta 20 mm: n vanerista. Kun käytät laminoitua pinnoitettua vaneria, saat täysin sileän katon, joka ei vaadi suurta viimeistelyä. Asennusmoduulin korkeus määräytyy tasolta tai rakennustasolta. Voit tehdä tämän vaimentavan vaakasuoran viivan, jonka on vastattava tulevan päällekkäisyyden korkeutta, pitkin koko kehän ympärysmitta.

Teleskooppitelineitä käytettäessä ne asennetaan pääasiassa reunoihin, käyttäen jalustat ja univormut (kruunut). Pylväissä on pitkittäissuuntaiset palkit asennettuna 2 m: n etäisyydelle. Vain tämän jälkeen voidaan asentaa välilevyt. Ei ole tarpeen tehdä jalustaa kaikesta. Yleensä riittää toimittaa tämä rakenne 30-40% telineillä. Välituen välinen etäisyys tehdään katon tehon ja pylväiden paksuuden laskennasta. Yhdelle telineelle, jonka kuormitus on 900 - 1200 kg, keskitettäväksi ei saa ylittää 1 m2: n kokoa.

Jos päätös tehdään kotitekoisten telineiden käytöstä, niiden pituuden tulisi vastata pituussuuntaisten palkkien alaosan asennuskorkeutta. Asenna kotitekoiset telineet 1 m: n välein kiinteälle alustalle tai paksuille leikkuulaudoille, joilla on riittävä pinta-ala. Pitkittäiset viiveet sijoitetaan poikittain 0,5 metrin etäisyydelle toisistaan, ja niiden päälle asetetaan paksua vaneria. Tämän rakenteen yläpinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora ja täytettävä ennalta määrätty taso.

Kun käytät leikattuja levyjä ylemmässä osassa, ne on kohdistettava tiiviisti, ja niiden päälle asetetaan tiheä polyeteenikalvo tai kateaine. Levyn paksuus vastaa reunan tasaista korkeutta, joka on asennettu koko kaistaleen koko kehälle. Kulmissa se on kytkettävä tiukasti.

Miten itsenäisesti tehdään betonilaatan vahvistaminen

Teräsraudoitusluokka A3 valmistetaan kuumavalssauksella. Se voi olla halkaisijaltaan 8 - 14 mm ja sileä tai ristikkäinen pinta. Se soveltuu parhaiten monoliittisten vahvistettujen kerrosten itsenäiseen luomiseen. Ensimmäinen ruudukko kiinnitetään aiotun levyn pohjaan ja toinen yläosaan. Muotti on asetettava niin, että molemmat ristikot ovat laatan monoliittina. Etäisyys ylemmästä ruudusta pintaan on oltava vähintään 2 cm. Vahvistus tulee sitoa sitovalla langalla verkkoon ja muodostaa soluja, joiden sivut ovat 200 tai 150 mm. Nykyään on olemassa erityisiä koneita neulomisvarusteille, mutta voit tehdä sen tavallisella koukulla.

Hitsauskoneen käyttö on suositeltavaa vain silloin, kun pystyt hallitsemaan sitä, koska epätarkat toimet voivat johtaa hitsausalueen tason ohentamiseen, mikä välttämättä johtaa tuhoutumiseen. Ristikon koko pituutta ei saa olla aukkoja, joten jos palkkien pituus on riittämätön, niitä on lisättävä siten, että niiden päällekkäisyys on vähintään 50 cm. Samanaikaisesti kaikki nivelet tulee sijoittaa ruutupiirrokselle. Verkon kaikki reunat on yhdistetty U-muotoisiin muotoihin. On välttämätöntä taivuttaa vavat vain kiireellisesti ilman lämmitystä. Hehkuva metalli rikkoo sisäisen rakenteensa, mikä voi johtaa vavan murtumiseen. Niissä paikoissa, joissa ylimääräisiä kuormia oletetaan, ne vahvistetaan erikoistilassa, jossa on lisävarsia. Vahvistettaessa kannattaa ottaa huomioon paikat, joissa tekninen viestintä tapahtuu. Jos mahdollista, on parempi jättää niihin reikiä asettamalla putken pituus välittömästi. Erityisesti on tarpeen vahvistaa koko tukialueen seiniin ja pylväisiin. Jälkimmäisessä tapauksessa voiton on oltava laaja.

Betoniseoksen kaataminen

Kun koko tanko on yhdistetty, voit aloittaa sen täyttämisen. Tätä varten on parasta käyttää betonipumppua. Jos työn laajuus ei ole kovin suuri, on täysin mahdollista selviytyä ilman sitä. Tällöin tarvitset vähintään kaksi apulaista, jotka vaivaavat betonia betonisekoittimessa ja nostavat sinut kaatamaan. Kun muotti on täytetty betoniliuoksella, seos on pakattava säännöllisesti. Parasta on, että tähän sopii erikoisrakenteinen värähtelijä, mutta sen puuttuessa on mahdollista rytmittävän rytmisesti vasara aika ajoin muottirakenteessa tai vahvistusverkon avoimissa osissa.

Kiihdyttämisprosessissa betonista on huomattava kutistuminen, joka nopeutetussa kuivausprosessissa voi johtaa mikrokreän esiintymiseen. Tältä osin useiden päivien ajan täyttynyt liesi on kasteltava vedellä, erityisesti lämmössä. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vesi on suihkutettava letkulla, jossa on sprinkleri tai kastelupullo, koska suora suihku voi vahingoittaa betonin pintaa, joka ei vielä ole asetettu. Joskus halkeamien ilmaantumisen välttämiseksi alimpaan kerrokseen on sijoitettu erityinen polymeerinen verkko, ja loput rakenne on jo rakennettu sen yläpuolelle. Muissa tapauksissa polymeeriverkkoa käytetään pääasiallisena vahvistuselementtinä. Tämä tehdään silloin, kun on mahdotonta rakentaa vahvikkeita tangoista ja jopa lanka.

Betonin täydellinen kovettuminen tapahtuu aikaisintaan 3-4 viikkoa. Tähän mennessä ei ole tarvetta tehdä töitä laitoksessa ja purkaa muottipesä. Tämän ajanjakson jälkeen muotti on purettu ja saadaan betonilevy, joka on sen alapuolisten huoneiden yläraja. Tällöin voidaan luoda myös minkä tahansa kokoonpanon kaarevuudet.

Rakentaessasi omaa taloa tai mökkiä, on mahdollista luoda omat betonilaatat, joissa on sisäosat. Tämä rakenne on paljon turvallisempi ja kestävämpi kuin puu, mutta se on rakennettava vain kiinteän betoniseinän tai tiiliseinien päälle. Kevytbetonilohkojen tai puun käyttäminen seinämateriaalina poistaa tämän mahdollisuuden, koska tällaiset seinät eivät kestä kestämään betoniterästen painoa.