Grid-valinta sokea alueelle

Sokea alue on rakennuksen tai yksityisen talon pakollinen rakentava elementti, jonka kaltevuus on veden poistamiseksi pohjasta. Se on myös talon ympärillä sijaitseva kävelykatu ja antaa julkisivulle täydellisen arkkitehtonisen ilmeen.

Se voi olla betonia tai kiveä. Se on valmistettu betonisista päällystystuista, laattoista tai raunioista.

Ennen kuin alat täyttää sokea alue betonilla, on tärkeää noudattaa rakennusrakenteiden materiaalien ja rakenteiden vaatimuksia.

Vahvisteiset verkkoominaisuudet

Verkon valmistukseen käytettävä materiaali on metallinen vahvike, jonka halkaisija on erilainen. Ristikon rakenne on metsätankoja, jotka on kohtisuorasti asetettu toisiinsa nähden ja kiinnitetty pistehitsauksen avulla. Solujen koko riippuu tangon paksuudesta ja niiden välisestä etäisyydestä.

Kevyt versio on halkaisijaltaan 3 mm: n vahvistus ja raskas 12 mm. Se toimitetaan arkkina (kortteina) tai rullina.

Armeijaa käytetään erilaisiin töihin:

 • monoliitti- ja esivalmistettujen rakenteiden rakentamisessa vahvistusosina;
 • kun vahvistetaan säätiöitä;
 • lattian liitinlaitteessa;
 • sokean alueen laitteessa;
 • koska vahvistusmateriaali tien aikana toimii.

arvokkuus

Materiaalin seuraavat ominaisuudet ovat sen myönteiset ominaisuudet:

 • sokean alueen suuren lujuusominaisuudet;
 • puristus- ja vetolujuudet jaetaan tasaisesti koko rakenteen;
 • betonin lisäsuojaus;
 • halkeamien, muodonmuutoksen ja rakenteen tuhoutumisen;
 • vastus lämpö- ja mekaaniseen rasitukseen.

Tärkein tehtävä

Sokean alueen vahvistaminen ruudukolla parantaa sen käyttöikää ja parantaa teknisiä ominaisuuksia. Se myös lisää rakennuksen perustan elämää.

Millaisia ​​verkkoja käytetään yleisimmin?

Sokea alueelle on useita lujitemuotoja. Jokaisella niistä on omat ominaisuutensa ja ominaisuutensa.

tavallinen

Nämä ovat johtimia, jotka on hitsattu toisiinsa kohtisuorassa järjestyksessä. Se on kevyempi kuin tavallinen muotoilu.

Se toimitetaan rullamuodossa ja sitä käytetään, kun on tarpeen vahvistaa tiilimuurausta, asfalttibetonia parkkipaikalla tai teollisuushuoneessa, sokea alue.

standardi

Sille on ominaista keskikokoinen, halkaisijaltaan 5-7 mm: n sauvat, jotka ovat sidoksissa oikeaan kulmaan.

Standardiverkkoa käytetään perustusten seinien vahvistamiseen, lattialevyjen lattiaan ja pinnan kiristämiseen.

metalli

Tämä on kestävä materiaali, jota käytetään vahvistamaan rakennuksia ja rakennusmateriaaleja.

Metalliventtiilit kestävät kaikenlaisia ​​epäsuotuisia toimintaolosuhteita - ilmakehän ilmiöitä, lämpötilan muutoksia, korkeaa kosteutta ja altistumista kemiallisille reagensseille.

Usein tällainen materiaali galvanoidun galvanoinnin valmistuksessa. Siinä on useita etuja jalostamattomien analogien suhteen:

 • pitkä toiminta-aika;
 • vastustaa ulkoisia vaikutuksia;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • esteettinen ulkonäkö;
 • korkea lujuus;
 • helppo kuljettaa;
 • erityisiä säilytysolosuhteita ei vaadita;
 • korroosiota galvanoidusta vahvikkeesta ei oteta huomioon.

Geogrid

Tämän materiaalin koostumus sisältää polymeerejä ja kankaita. Polypropeenituote voidaan asentaa kumilla, kankaalla tai geotekstiilimateriaaleilla.

Useammin tällaista materiaalia käytetään, kun on tarpeen vahvistaa maaperää ennen asfalttibetonin asentamista.

Verkon edut, kun vahvistetaan sokea alue

Rakennettaessa sokea alue ilman vahvistusta on välttämätöntä. Tätä varten käytetään verkkoa, jossa on soluja 10x10 cm.

Lujitetun verkon käyttö poistaa manuaalisen vanteen ja jätteen muodostumisen.

Vahvistinverkon sijoittaminen muottiin

Sokean alueen rakentamisen prosessi mahdollistaa muottien rakentamisen. Tässä vaiheessa vahvistusmateriaali on asetettu.

Aseta paikka, jossa sinun täytyy kaataa betonia, järjestää irrotettava puinen muotti. Ulkopuolella se on kiinnitetty tapilla.

Muottirakenne mahdollistaa lämpötilaerojen läsnäolon 2 - 2,5 m: n askelin, ei sulkemalla muottien kulmat pois. Niiden tiiviys varmistetaan puupalkkien avulla, jotka on sijoitettu reunaan ja peitetty bitumilla.

Seinään on pakko asentaa 10-20 mm: n leveä, kattoverhoilulla varustettu kompensoiva sauma.

Muottien yläreunan tulee olla sileä ottaen huomioon kaltevuuslaitteen korkeusero.

Rakennuksen vahvistamiseksi raudoitetaan vasteeseen rakennuksen kellariin ja pidetään 0,70 m: n sävelkorkeutta. Lujitusverkko on sidottu tähän vahvikkeeseen. Sen alle on järjestettävä 30 mm paksu tyyny.

Kun raudoitus on asetettu, betoni kaadetaan muottien yläreunaan.

Rakennusvihjeitä

Joten, kun kaatamalla betonia ei ole kaaren ulkopuolelta, vahvistavan verkon on oltava täysin tasainen ja asetettava yhteen kerrokseen.

Asennettaessa on tärkeää seurata työn järjestystä. Ensinnäkin on vahvistettu suoria osia, sitten kulma niistä.

Omien käsiensiirtymien valmistuksessa voidaan tehdä parannuksia, minkä seurauksena sen tekniset ominaisuudet heikkenevät. Siksi on parempi ostaa valmiin tuotteen.

Betonikerroksen paksuutta voidaan lisätä käyttämällä suurempi halkaisija.

Betoninen sokea alue on pakollinen rakennusten rakenne, ja sen kestävyys ja toiminnallisuus riippuvat asianmukaisesti järjestetystä sisärakenteesta.

Kaadetaan sokea alue, jonka varusteet tulisi olla

Sokean alueen vahvistaminen

Vahvistus on välttämätöntä laadukkaan sokea alueen laitteelle. Sokean alueen vahvistaminen on tehty vakiovahvistusverkosta 100 x 100 x 4 mm. joka voidaan ostaa millä tahansa metallipohjalla. Prosessi itse on melko yksinkertainen, ja tarkastelemme sitä alla, mutta ennen sitä tarkastelemme useita muita asioita.

Onko sokean alueen vahvistusta tarpeen?

Tietenkään varsin usein, kun kaadetaan betonipatantereita, vahvistusta ei käytetä ollenkaan, mikä viittaa siihen, että SNiP-vaatimukset eivät säädä sitä. Todellisuudessa, koska telineet ovat liikkuvia betonirakenteita, on erittäin toivottavaa käyttää verkkoa erityisesti betonin M150 käytön tapauksessa, jota käytetään usein näihin tarkoituksiin.

Jos käytetään sokean alueen vahvistusverkon lujuutta puristuksessa ja jännityksessä. Lisäksi rikkoa se ei ole niin helppoa, eli lisää vandaalin kestävyyttä ja ylläpidettävyyttä. Täydellistä lujitushäkkiä ei esimerkiksi vaadita monoliittilevyjen vahvistamisessa - se tekee vain kohtuuttomasti rakenteen raskaammaksi ja lisää huomattavasti sen kustannuksia. Ei ole järkevää käyttää ruosuja baarista tai samasta raudasta, joka on asetettu pitkin rakennusta levittämällä (kuten jotkut käytännöt), koska tällainen "vahvistaminen" toimii vain pitkittäiskuormituksella eikä enää poikittaissuunnassa.

Vahvistinverkon sijoittaminen muottiin

Ostostamme vahvistusverkkoa, kuljetamme esineeseen (tai tilauksen toimitukseen). Verkkoon toimitetaan tavallisesti vakiolevyt ("kortit"), joiden koko on 2 x 6 metriä. Tämä on erittäin kätevää, koska voimme liuottaa sen puoleen pituussuunnassa ja samaan aikaan sen leveyden ollessa 1 metri, mikä on juuri se, mikä tarvitaan sokean alueen vahvistamiseksi.

Ruudukkoa leikataan tavallisella hiomakoneella, jonka levy on 125 tai 230 mm ja paksuus 2 mm. Tällä kertaa käytimme suurta konetta - pieni "HILTI" sai melko väsyneen harjan poistamisen vuoksi. Ristikko tulee leikata palasiksi, jonka mitat ovat 1 x 2 metriä. Voit leikata kolme metristä tai jopa kuusi metriä, mutta ne ovat raskaita, ja on erittäin hankalaa kuljettaa niitä.

Jaotellaan ruudukko vakiintuneessa ja valmistetussa muottipesässä. asettamalla se siten, että etäisyys rauniotyynystä ristikkoon on vähintään 2-3 cm, mikä on välttämätöntä, jotta ristikko ei ole pehmusteella, vaan niin kuin betonipäällysteen sisällä. Tämä tekniikka ei ole vaikea: riippumatta siitä, kuinka olet törmänyt tyynyyn, on aina kiviä, jotka tarttuvat pinnan yläpuolelle. Ristikon haarojen pitäisi leikkautua keskenään toisistaan, toisin sanoen olla pieni "päällekkäinen".

Kulmissa on leikattava erityiset kulmakappaleet, jotka asetetaan samalla tavalla. Verkko ei saisi kulkea rajojen alapuolella niin, että sokean alueen viereiset venytykset eivät venytä sitä peräkkäin uppoamisen aikana. Verkko ei saisi olla voimakkaasti kaareva: kun sokea alue kaatetaan betonilla, se voidaan puristaa ulos, ja sen jälkeen sinun on siirrettävä alue nopeasti tai katkaista betoni, katkaista ylimääräiset palaset ja pyyhkiä vauriot. Minun on sanottava: se ei ole niin yksinkertaista.

Lisäkiinnitysjohdot tulee taivuttaa tai leikata jyrsimellä. Voit käyttää myös suurikokoisia saksia metallien oikaisuun, kahvoihin metriä tai voimakkaita hydraulisia leikkureita (kuten EMERCOMin Venäjällä). Yleensä mikä työkalu on, joten työskentelemme.

Sokean alueen vahvistaminen olisi suoritettava peräkkäin alkaen suorista osista ja sitten sisä- ja ulkokulman asettamisesta. Joissakin tapauksissa ei tarvita neulomista vahvistusverkkoa, ja itse verkko sopii vain yhteen kerrokseen, ilman tukia (ei myöskään perustuksiin). Lisäksi ei ole välttämätöntä soveltaa pitkittäistä poikittaista vahvistamista viskoosiin: tässä tapauksessa tämä tekniikka ei ole oikeutettu. Ei ole järkevää käyttää polymeerin rakennusverkkoa teräsvahvikkeen sijaan - se ei petä vahvuutta, ja kun kaatetaan betonia, se pyörii heti tyynyn päälle, joten siitä ei ole mitään järkeä.

Yleensä itse vahvistusprosessi on yksinkertaisin ja nopein toiminnoista, jotka suoritetaan betonisokeiden kaatamisen yhteydessä. Pienestä rakennuksesta sen tuotantoon riittää kaksi henkilöä (yksi leikkaus, yksi kuluu). 200-300 metrin etäisyydellä sijaitsevista rakennuksista on toivottavaa kolmen tai neljän hengen joukkue.

kopio Viimeistely ja yleiset rakennustyöt

Kotiopettaja: miten sokea alue täyttyy

 • Vaatimukset oikealle sokealle alueelle
 • Suoritusvaiheet
 • Rakennuksen lopullinen viimeistely
 • Pehmeä sokea alue talon ympärillä

Kuinka täyttää sokea alue? Tee tämä tehtävä # 8211; se suojaa pohjaa ja ympäröivää maata tuhoamiselta, jonka syy voi olla kosteutta. Tämä tuhoava kosteus tulee rakennuksen katolta. Se ensin pilkkaa maata ylhäältä ja tunkeutuu pohjan pohjalle. Tämän seurauksena säätiön ja talon perustuksen ja tuhoutumisen sattuessa voi usein esiintyä. Näiden prosessien estämiseksi on tarkoitettu asianmukaisesti asennettu sokea alue.

Sokean alueen rakentavien kerrosten järjestelmä.

Vaatimukset oikealle sokealle alueelle

Tyypillisesti valaistu sokea alue vähentää huomattavasti lämpöhäviötä talon tiloista talvella. Tärkein sokean alueen vaatimus on # 8211; sen leveys. Sen on oltava vähintään 80 cm ja leveämpi kuin katon räystäs 20 cm: n korkeudella (kuva numero 1). Usein tämä rakenne on paljon laajempi ja sitä käytetään jalankulkualueena. Riittävän leveä, talon seinän lähellä oleva alue voi olla hyvä koristelu sille.

Seuraava vaatimus on # 8211; oikea kaltevuus. Se on tarpeen, jotta kosteus virtaa seinämästä vastakkaiseen suuntaan. Tämän vuoksi sokean alueen pinnan on oltava noin 3-5 ° kallistuskulma. Kävelemässä tätä harhaa on lähes huomaamatta.

Tämän tärkeän rakenteen järjestämiseen tarvitaan:

Kuvan numero 1. Sokean alueen leveys.

Hiekka ja pienen jakeen sorsa tarvitaan pohjatyynyn luomiseen. Armoriverkko, jonka silmäkoko on 30 x 30 cm, on valmistettu köysirungosta Ø 8 mm. Tangot on yhdistetty pehmeällä langalla. Voit käyttää valmiita verkkoja. Solukoot voivat poiketa hieman edellä esitetyistä. Muotolevyjen paksuus on 20-22 mm.

Takaisin sisällysluetteloon

Suoritusvaiheet

Kuinka täyttää sokea alue? Tätä varten sinun on suoritettava seuraava teosluettelo:

 1. Merkintä.
 2. Maanrakennustyöt.
 3. Muottien asennus.
 4. Rakenteen pääkerrosten asennus.

Merkinnän aikana on tarpeen hahmottaa sokean alueen ääriviivat leveydellä. Tätä varten voit käyttää tappia ja lankaa (kalastuslinja). Voit yksinkertaisesti piirtää ääriviivat kentällä lapioon. Maaperä puhdistetaan talon ympärillä haluttuun leveyteen 25-30 cm: n syvyyteen. Jotkut asiantuntijat suosittelevat kaivamisen 40 cm: n ja 1 m: n syvyyden pohjalta. Geotekstiili (geotekstiili) on sijoitettava räystään pohjaan.

Kuvan numero 2. Sokean alueen vahvistaminen.

Savi kerros 5-8 cm: n paksuinen savi putoaa varovasti päälle ja savi kerrotaan noin 20 cm: n paksuisesta hiekasta, joka voidaan kaataa veteen ja tiivistää. Hiekalle kaadetaan noin 8 cm soraa tai murskattua kiveä. Geotekstiilit eivät ole välttämättömiä elementtejä, mutta ne eivät salli kasvien juuret kasvavan.

Laatoitus kootaan laudoilta. Levyt kiinnitetään maahan, jonka etäisyys on noin 150 cm. Rebar-ristikot asetetaan hiekka-, savi- ja sora-kerroksille (kuva nro 2). Kaikki tämä on kaadettua betoniliuosta. Tässä prosessissa on otettava huomioon seuraavat. Noin 2-2,5 m: n välein on rakennettava puulevyjä poikittaisten laajennusliitosten järjestämiseen. Ne eivät salli betonin pinnan leviämistä vielä kylmänä kautena. Näiden lamellien paksuus on yleensä 20 mm. Ne kyllästetään antiseptisellä liuoksella tai bitumista valmistetulla mastiksella. Kuvassa 2 nämä kiskot ovat selvästi näkyvissä.

Samaa kiskota suositellaan sijoitettavaksi kellari seinämän ja betonin väliin. Sokean alueen kaatamisen ja kuivumisen jälkeen tämä kiskokiilto poistetaan, sauma täytetään tiivisteellä, hiekalla, kateaineella, bitumilla, polyetyleenivaahdolla. Tällainen sauma ei salli sokean alueen romahtamista maaperän samentumisen tapahtuessa. Muotti on täytetty betonilla, joka voi olla 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa soraa. Betonikerros on tavallisesti vähintään 10 cm. Tuoreen rakenteen on ennen sen lopullista kovettumista kastettava säännöllisesti vedellä ja peitettävä kankaalla. Sokean alueen ulkoreunasta voidaan puukotelon sijaan asentaa välittömästi reunakivi. Sokean alueen toimintavalmius on noin 2 viikkoa sen jälkeen, kun se on kaatanut betonia.

Takaisin sisällysluetteloon

Rakennuksen lopullinen viimeistely

Kuva nro 3. Viemäröintijärjestelmä sokea alueelle.

Sokea alue voidaan lämmittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto tai polyuretaanivaahto. Tämän vuoksi 50 mm: n eristyslevyt asetetaan hiekka- ja sora-tyynyksi. Heillä on kalvo vedeneristys, jota käytetään usein tavanomaisena muovikalvona. Tämä kalvo on sijoitettu metallirakenteeseen ja kaikki on täytetty betoniseoksella. Kuivattu betonipinta leikataan kivilohkoilla, erityisellä haponkestävällä tiilellä. Viimeistelytyössä käytetään päällystyslaatat ja FEM-levyt (kuvioidut elementit, jotka on erityisesti tarkoitettu päällystämiseen).

Paras viimeistelymateriaali katsotaan päällystetyksi. Tämä on erittäin kestävä materiaali, jolla on pitkä käyttöikä. Tuotteet ovat saatavilla eri väreissä. Näin voit asettaa kaikenlaisia ​​kuvioita pinnalle. Päällystystekit asetetaan sokean alueen kuivattuun pintaan käyttämällä seuraavia komponentteja:

 • sementtibrändi M400 # 8211; 1 osa;
 • puhdas seulottu hiekka # 8211; 3 osaa;
 • astianpesuaine, 60 g

Viimeinen komponentti lisätään hiekan ja sementin seokseen liuoksen kutistumisen estämiseksi. Liuos asetetaan betonirakenteelle # 8211; ratkaisuun. Jokainen kivi tasoitetaan kumimetsällä. Oikean asennuksen hallitsemiseksi käytetään tasoa. Viikon kuluttua voit kävellä pinnalla.

Takaisin sisällysluetteloon

Pehmeä sokea alue talon ympärillä

Sokea alue voidaan tehdä betonista, asfaltista, mukulakivistä, betonista.

Se voi olla kova ja pehmeä. Muutama sana laitteen pehmeistä rakenteista. Teos suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. Kaivaa kaivanto.
 2. Alemmasta kerroksesta savi pysyy sisällä.
 3. Valmistettu vedeneristys.
 4. Geotekstiilit on asennettu.
 5. Viimeisen materiaalin asettaminen.

Savi ilman hiekan epäpuhtauksia asetetaan kaivetun kaivannon pohjalle ja kaadetaan. Kokonaiskerroksen on oltava noin 10 cm. Siihen levitetään vedenpitävä kalvo, johon on kaadettu 50 mm hiekkaa. Hiekka asetetaan geotekstiilien päälle. Kankaan päälle kaadetaan hieno raunio tai sora jopa 150 mm: n paksuiseksi. Geotekstiilit asetetaan uudelleen soran päälle. Viimeinen on materiaali, joka valitaan lopulliseksi pinnoitteeksi. Tämä voi olla kiviä ja muita vastaavia materiaaleja.

Sokea alue talon ympärillä # 8211; ehdottoman välttämätön rakenne, joka kantaa itselleen suojaavia ja koristeellisia toimintoja.

Jos talossa rakennuksen aikana on varustettu viemäröintijärjestelmä, sokea alue on yhdistettävä siihen (kuva nro 3). Talon sokean alueen täyttämiseksi käytetään savea, hiekkaa ja betonia. Valmisrakennuksen viimeistelyyn on mahdollista päällystyslaatat, kiven lohkot, väribetoni. Kaikki työ tehdään yksinkertaisesti omilla käsillään. Tässä asiassa ei ole mitään erityisen vaikeaa.

Sokean alueen ratkaisu omien käsiesi kanssa

Ensimmäinen askel rakennuksen rakentamisessa on kuopan järjestely, joka toimii suojaavana järjestelmänä. Sen ei pitäisi ulottua maanpinnan yläpuolelle, mutta sen ei pitäisi olla kovin syvä. Tämä tehdään niin, että sokea oleva seos kestää pitkän aikavälin tuhoutumista ja estää myös maaperän kostuttamisen rakennuksen alla.
Kuon leveys on sokea alue. Yleensä siinä ei ole standardimittoja, mutta mitä laajempi on, sitä vähemmän on todennäköistä, että vesi vahingoittaa säätiötä.

Joskus sokea alue voidaan käyttää lähestymistapa taloon, ja tämä olisi otettava huomioon määritettäessä leveyttä.
Niinpä sokean alueen tulisi olla välillä 0,4 - 1 m.

Talon takaosasta sokean alueen leveys on parasta olla minimaalinen, kun taas etupuolelta sitä voidaan laajentaa, kaikki riippuu sen toiminnan asteesta. Joka tapauksessa sokea alue on rakennettu hieman bias suuntaan talon, koska vesi on virtaus maahan.

Tätä varten sinun on tehtävä pieni muotti. Vahvan ja luotettavan sokean alueen valmistamiseksi koko rakenteen on oltava täydellinen ja yhtenäinen. Ihanteellinen ehto olisi saada monoliitti tälle sokealle alueelle, jota sinun tarvitsee täyttää kerrallaan, joten muotti on rakennettava kerralla ilman välilevyjä ja erotteluobjekteja.

Jotta rakennustyö olisi tasainen, on tarpeen asentaa majakoita. On parasta pitää ne rakennuksen seinämillä.

Yksi voi olla puisen muottien reuna, sillä se suuntautuu horisontin tasoon nähden. Toinen majakka voi toimia ohjausprofiileina kipsilevyllä.

Valmistakaa valmistelut ennen sokea alueen kaatamista

Ennen kuin asennat majakat, sinun on tehtävä joitakin valmistelutoimia:

 • Kaivon pohja on höyrytettävä soran ja tampin kanssa. Tämä estää maaperän samentumisen ja sokea alue ei murtaudu. Kun valitset materiaaleja, selvitä, mitä roskaa tarvitaan sokea alueelle juuri sinun tapauksessa.
 • Vahvistusta tulisi tehdä. Vahvistetulla betonilla on pidempi säilyvyysaika ja käytännössä mahdotonta haljeta, joten sokea alue säilyy ennallaan, vaikka maa menee missään paikassa.

Lujitusmenetelmää varten on tarpeen ottaa metalliristikko 100 x 100 mm: n soluilla tai vahvikkeilla. Muista, että verkko on paljon halvempaa, ja työskenteleminen sen kanssa on paljon helpompaa. Verkko asetetaan yksinkertaisesti pohjaan, kun taas raudoitus on sidottava yhteen.

Valokeila asennetaan vasta vahvistamisen jälkeen. Seuraava vaihe on täyttää sokea alue.

Sokea alue on heikko kohta, ilman että työ ei toimi. Välittömästi sen jälkeen, kun betoni on kaadettu, särmäpinnan risteyksestä muodostuu halkeama ja seinämä, jonka läpi vesi voidaan kaataa. Jotta tämä ei tapahdu ennen kaatamista seiniin, on tarpeen tehdä urat käyttäen rei'intä, jotta betoni pääsee seinään. Jotta voimakkaampi vaikutus, sinun täytyy porata reikiä strobilla ja liittää siihen vahvistus. Siten rakennus on suojattu ja halkeama ei tule näkyviin.

Liuoksen asianmukainen valmistelu

Betonitoiminnan tärkein menestys on betonin valmistaminen sokeille alueille. Suurin mysteeri on löytää oikea sommitelma sokea alue talon. Monet uskovat, että vastaus kysymykseen siitä, miten valmistetaan sementtiä sokea alue on koostumus valmistelu laasti laastia. Tämä on väärä, koska talon sokean alueen liuoksen koostumus on erilainen kuin muut sementtityyppiset seokset, hiekka. Tärkeää on myös murto-osan pilkku.

Talon päällysteen laastilla tulisi olla erilaisia ​​lisäaineita, kuten kylmänkestäviä.

Betonipäällysteen optimaalinen koostumus on 1 osaisen sementin suhde 3 osaan rauniota ja hiekkaa. Vesi lisätään kotona vähitellen, kunnes saavutetaan haluttu paksuus.

Täytä ja tiivistä ratkaisu muottiin. Jäljellä on edelleen vaikea ratkaista sokean alueen ratkaisu kotona, mutta tätä prosessia on valvottava. Voit tehdä tämän piilottamalla sen altistumisesta auringonvaloon ja roiskevalle vedelle kuivausprosessin aikana. Sokean alueen betonin laadullinen koostumus ei repeä, jos noudatat näitä vaikeita sääntöjä. Koska mitä kauemmin betoni kuivuu, sitä voimakkaampi se tulee ja sitä vähemmän vahinkoa tulevaisuudessa.

Voit suositella tätä materiaalia sosiaalisille verkostoille muille käyttäjille.

Napsauta haluamasi sosiaalisen verkon kuvaketta, jotta voit jakaa yhteyden ympäristöön:

Yksi kommentti Sokean alueen ratkaisun valmistaminen omilla kädillä

21. tammikuuta kello 7:50

On tärkeää unohtaa, että betonin sokea-alueen laajennusliitokselle tarkoitettu laite on tehtävä 2-2,5 metrin välein. ja talon kulmissa heidän läsnäolonsa on yksinkertaisesti pakollinen. Voit tehdä tämän käyttämällä liuskareita, jotka sijaitsevat samalle tasolle pinnan kanssa, kun otetaan huomioon sen kaltevuus.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Voit tilata uudet, sivustossa julkaistut asiakirjat ja vastaanottaa ne sähköpostissasi:

Miten tehdä betonielementti talon ympärillä

Alueen parantamiseen ja säätiön suojeluun on sisällytettävä sokea alue. Luottamuksellisimpia materiaaleja on konkreettisia, ja sinä opit tekniikkaan betonisen sokean alueen laitteesta talon ympärillä.

Sokean alueen toiminnot

Tärkein tekijä, jolla on tuhoisa vaikutus säätiöön, on vesi, joka saa sen alle. Sen vaikutus on erityisen vaarallinen matala, eli asetettu yläpuolelle maaperän jäädyttämistä, säätiöt. Sokean alueen päätehtävä on sementin veden poistaminen rakennuksesta. Toissijainen - käytä kävelytietä talon ympärillä.

Leveys, ristikaltevuus, sokean alueen paksuus

Ensimmäinen asia, jonka on päätettävä on sokea alueen leveys. Hiekkapohjaisille maapeille suositellaan vähintään 70 cm: n arvoa savesta - 1 m. Sinun ei pidä tehdä vähemmän, enemmän - kiitos.

Paksuus ei ole standardoitu, on mahdollista suositella 7 - 10 cm.

Aseta ristikkopinta niin, että vesi virtaa talon seinistä ulkopuolelle. Tason tontilla 2-3 cm / metrin arvo on optimaalinen. Sallittu ja enintään 10 cm per metri, edellä - uskotaan, että veden nopean virtauksen vuoksi maaperä tuhoutuu.

Kun olet määrittänyt numerot, voit siirtyä suoraan työhön.

Merkintä työtä sokea alueella

Ensin sinun täytyy huomata pohjan tulevan sokean alueen yläreunaan ja taivuttaa taaksepäin seinältä leveydeltään yhtä suurta etäisyyttä kuin vasara vahvikosta maahan. Tarkat mittaukset tarvitsevat tasoa, mutta voit käyttää vesitasoa.

Mittausten tarkkuuden tarkistamiseksi tee käänteinen liike, sen ydin on seuraava. Oletetaan, että siirrät tason merkkejä alkupisteestä ja menevät myötäpäivään talon ympärillä. Kiertämällä koko kehä, sinun on palattava lähtöasemaan samalla tasolla. Jos on eroja, tee samat mittaukset, mutta liikuta nyt vastapäivään rakennuksen ympärillä.

Merkittyjen pisteiden kautta kulkeva johto näyttää visuaalisesti, mihin korkeuteen sokea alue ja sen rajat kulkevat.

Sokean alueen allepoiston

Rajoitettu tontti on poistettava ruohosta ja roskista ja tarvittaessa kaivaa ylimääräistä maata. Kuvassa oleva sokea alue on 10 cm, sen alle on tehtävä hiekka tyyny - myös noin 10 cm paksu.

Yhteensä: maan ja kierteen välillä kaikkialla pitäisi kulkea 20 cm, jos enemmän, se ei ole pelottavaa - se tasoitetaan hiekalla.

Hiekkalaatikko

Kaikki on yksinkertaista: "vie enemmän - heittää edelleen". Vain hiekkaa on tiivistettävä. Edullisin tapa on vuotaa vettä, koneellisuuden ystävät voivat käyttää tärisevää levyä.

Jos maatilalla ei ole vettä tai laitteita, ainakin sinun pitäisi hypätä tai salata tappi ja metallilevy. Tällaisia ​​rakeja myydään myös myymälöissä. Yleensä tämä on vähäpätöinen asia, mutta sillä on suuri luovia mahdollisuuksia. Tuloksen tulisi olla litteä tyyny, joka toistaa tulevan sokean alueen ääriviivat, johteen ja hiekan välillä - 10 cm.

Muottien asennus ja vahvistaminen

Muottien osalta 100 mm leveä levy-tuuma sopii täydellisesti. Säilemme sen johtoon, sen ulkopuolella me levitetään hiekalla tai kiinnitämme ne kiinnikkeillä.

Betonisovelluksen vahvistamiseksi muurausverkko soveltuu esimerkiksi verkkoon 50 x 50 mm tai ohut (6-8 mm) vahvikkeella. Verkkokerrosten täytyy olla päällekkäisiä. Jos käytetään raudoitusta, se liimataan yhteen kerrokseen, jonka solu on noin 250 x 250 mm. On mahdollista eikä vahvistaa lainkaan, mutta ei sitä, että hiekka on hyvin tiivistetty - pinnoite voi puhjeta vuosien varrella.

Ennen vahvistamista hiekalla on toivottavaa laittaa muovikalvo. Seuraavaksi, kun kaadetaan betonia, seos ei kuivu nopeasti, antaen vettä maahan. Kestää enemmän aikaa, ja huvin hinta on halpa.

Betonipäällysteiden majakat

Ulkopuolella muotti toimii majakkana, ja seinille voidaan täyttää kipsilevyprofiili. Tällaisilla kiskoilla on kätevää vetää seos sääntöön tai mittatekniseen kotitekoiseen moppiin. Tietyllä manuaalisella kätyydellä ja koulutetulla silmällä mitään ei voida naulata pohjaan rajoittamalla sitä vain ohjaimelle. Se on raskaampaa, mutta jotkut säästöt ovat ilmeisiä (profiili, nappulat, lävistin etsiä, jos ei).

Materiaalien mittasuhteet betonisokea varten

Sokean alueen betonilla on vivahde. Rakennussäännöissä on osoitettu, että pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys on täytettävä tielle, eli brändille M200.

On mahdollista tuoda materiaalia RBU: sta (betonitehtaasta), mutta sekoittimen usein vaikea päästä sisään sisään, kunnes se tarttuu betoniin, kunnes se tarttuu betoniin. Seosta voidaan edelleen tehdä itse.

Optimaalisena osuutena voidaan suositella sementtiä, hiekkaa ja murskattua kärkeä 1: 2,8: 4,6 tai 1: 3,5: 5,6. Ensimmäinen vaihtoehto sementtimerkille M400, toinen M500: lle. Sideaineen kulutus per 1 m 3 on noin 5 kpl 50 kpl, muut materiaalit katsotaan kertomalla vastaavalla kertoimella.

Kuinka paljon vettä tarvitset on vaikea sanoa. Mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on, sitä korkeampi vahvuus on, mutta kuivaa massaa ei ole mahdollista sekoittaa tavalliseen betoniseokseen ilman "vakavia infuusioita". Kyllä, ja helpompi tasoittaa muovimassaa. Tee yleensä koesarja, ja se tehdään jo olosuhteiden mukaan. Betonin tulee olla hyvin sekoitettu, helposti saavutettavissa eikä vapautettava paljon vettä, kun se asetetaan.

Voit lisätä plastisuutta vähentäessäsi sekoittumiseen tarvittavaa vettä, voit käyttää nestemäistä saippuaa tai astianpesuaineita. Ei ole tarvetta ottaa kalliita - tehtävä ei ole tehdä konkreettista puhtaampaa. Betonin lujuuden väheneminen pinta-aktiivisen aineen lisäämisen yhteydessä ei ole merkittävää, ja se on noin 5, enintään 10%.

Materiaalien laatu: sementtibrändi M400 - M500, murskattu kivenfraktio 5-10-20-40, ainakin hiekasta heittää saviä, jos ne ovat läsnä siellä.

Itsenäinen betonisekoittimen valmistelu sokea alueelle ja sen asentaminen

Tunnin X on tullut pian talosi sisustaa sokea alue. Koska meillä on omat kädet konkreettisesta sokea alueesta ja se on suunniteltu aloittelijoille rakentamisessa, pidämme yksityiskohtaisemmin esillä olevasta yksinkertaisesta asiasta: sekoittamalla betonia.

Mittamäärät ovat kauhat - yksinkertaisesti ja selkeästi. Esimerkiksi betonisekoittimessamme voit sekoittaa betonia normaalisti yhteen sementtikauhaan. Joten, hiekka tulee olemaan 3 kauhaa, ja roska 5. Vesi ja pesuainetta maun mukaan. Jos sekoitin on alle 140 litraa, sitä ei voi valmistaa paremmin betonina kerrallaan (seoksen optimaalinen tilavuus on noin puolet passin rummun tilavuudesta).

Ensinnäkin kaada vettä, jotta sitä ei liioiteta - hieman yli puolet ämpäristä. Lisää muutama pisara pehmitintä, anna rummun tehdä muutama kierros. Kaada kaivo ämpäri, sitten sementti, antaa jälleen hieman kierre. Sitten voit kaataa rauniot ja hiekan mihin tahansa järjestykseen - sillä ei ole väliä. Tällainen kuormitusjakso ei salli hiekan tai sementin tarttua rummun seiniin. Ei ole tarvetta kiirehtiä - jos massa on kuivaa, niin muodostuu kokkareita, jotka täytyy rikkoa lastalla, lapioilla tai muilla improvisoiduilla keinoilla. Joten prosessissa tarvittaessa lisää vettä.

Seoksen asettaminen on yksinkertaisinta. Heittäkää lapio tai kauhat betoniin muottipesään ja tasoita se mopilla (paremmin sääntö) valokeilojen mukaan. Liikkeet ovat helppoa, edestakaisin pieni amplitudi.

Asennusprosessissa nostamme ristikkoa siten, että pohja on 3-5 cm: n betonia suojakerrokselle tai etukäteen laita jotain kiinteää verkon alle, esimerkiksi keskikokoista murskattua kiveä.

Jos on välttämätöntä keskeyttää betonikivetilan laite pitkään aikaan, on suositeltavaa, ettet repeyty seoksen kerrosta äkillisesti, vaan tehdä pieni askel. Prosessin jatkaminen on helpompaa siirtää yhteistä.

Sokean alueen kaatamisen jälkeen peitä betoni kalvolla, jotta kuivuminen auringon alla tai päinvastoin eroosio sateiden aikana ei onnistu.

Mahdolliset virheet

Betoniholkkia ei tarvitse sitoa taloon poraamalla vahvikkeen pohjaan. Tämä on väärä. Sokean alueen on sovittava tiukasti tukikohtaan, mutta sitä ei saa sitoa rakennukseen. Muuten, kun talo romahtaa, se murtuu.

Ehkä tämä on ainoa vivahde, jota emme pitäneet yllä.

Sokean alueen eristys

Tarkemmin: eristys sokea alueella. Hän ei itse tarvitse lämpöeristystä, mutta eristyksen asettaminen suojaa maan alle sen jäätymiseltä. Jos säätiö on matala, se vaikuttaa myönteisesti hänen työhönsä. Maaperä jäätyy kuin vinossa, kun otetaan huomioon 1 metrin betonirakenteen leveys, huurteen tunkeutumisen syvyys vähenee huomattavasti.

Paras vaihtoehto eriste - polystyreenilevyt, joissa on merkinnät "säätiölle". Ne asetetaan suoraan hiekkalaatikkoon, kun taas polyeteenikalvoa ei tarvita. Jos sokea alue on eristetty, sen vahvistaminen on välttämätöntä.

johtopäätös

Sokea alue on välttämätön osa rakennusta. Nyt tiedät miten tehdä konkreettinen päällyste omalla kädelläsi. Itse asiassa se on yksinkertainen.

Kysy alla olevista huomautuksista tai postitse. Tilaa uutiskirje. Menestys sinulle, ja hyvä perheellesi!

Kuinka täyttää sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi

Jopa kaikkein kestävin säätiö ajan myötä vaikuttaa kosteuteen, joka vähitellen pienentää talon viemärijärjestelmään kohdistuvaa kuormitusta sekä pystysuoraa vedenpitävyyttä. Tämän estämiseksi tapahtuu konkreettinen sokea alue omilla käsillä, ja vaiheittaiset ohjeet käsitellään artikkelissa.

Betonipäällyste on välttämätön pinnoite säätiön suojaamiseksi

Sen lisäksi, että sen päätehtävänä (suojaa kosteutta vuorovaikutukselta), tämä kattavuus mahdollistaa myös talon ympärillä sijaitsevan jalankulkualueen muodostamisen ja antaa rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön täydellisen ilmeen.

Ennen sokean alueen kaatamista on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tämäntyyppisten rakennustarvikkeiden suunnitteluominaisuuksiin ja -vaatimuksiin.

Sokean alueen rakentaminen

Betonipäällysteellä on melko yksinkertainen rakenne, jonka valmistelu edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Täyttäminen (tyyny). Se suoritetaan ennen liuoksen kaatamista. Vuodena käytetään erilaisia ​​materiaaleja: karkea tai keskipitkä hiekka, hiekka-sora, sora, hieno sora. Pohjakerroksen sokea hiekka ei sovi hienon hiekan takia kutistumisen todennäköisyyden vuoksi, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että pohja repeytyy. Parasta on valmistaa kaksikerroksinen tyyny: ensin sora tai roska, joka tiivistää maaperän ja hiekkaa.
 2. Vahvistaminen. Betonipäällysteen lujitusverkon läsnäolo antaa rakenteen lujemman lujuuden. Tämän tuotteen solukoko on yleensä 30 x 30 tai 50 x 50 cm. Verkon halkaisijan tulisi olla noin 6-8 mm, mutta kaikki riippuu maaperätyypistä.
 3. Muotti. Puuvalmisteet, jotka sijaitsevat päällysteen ympäryksen ympärillä, ovat tarpeen, koska ne estävät betonimassan leviämisen. Levyjen leveys on pääsääntöisesti 20-25 mm.
 4. Betoniliuos. Täyttö sokea alue suoritetaan käyttämällä konkreettista koostumusta betoniseoksen.
Betonin luokat koostumuksen lujuudesta riippuen

Liuoksen laatu on valittava huolella, koska koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja ominaisuuksista. Tällaiselle päällysteelle käytetään tavallisesti M 200: n seosta, lujuusluokkaa, joka on vähintään 15 (voi ostaa korkeamman asteen). Sinun on myös kiinnitettävä huomiota koostumuksen pakkasvasteeseen, joka ei saisi olla pienempi kuin F 50. Jotta lämpötilavaihtelut kestäisivät paremmin, on suositeltavaa antaa etusija koostumuksille, joiden F 100-indeksi on.

Jotta saat laadukkaan päällysteen, on edullista tehdä konkreettinen sekoitus itsellesi.

Betonin sekoittaminen talon päällystämiseen

Jotta talon ympärillä rakennettaisiin betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa valmiita seoksia ja tilata kalliit toimitukset betonisekoittimella. Komponenttien osuuksien tuntemisesta voit tehdä konkreettisia M 200 itse, joten tarvitset:

 • 1 osa sementtiä (optimaalinen on Portland-sementti 400);
 • 3 osaa hiekkaa (keskimääräistä parempi, mutta hienojakoinen myös tekee);
 • 4 kpl karkeaa kiviainetta (soraa tai roskaa);
 • ½ osaa vettä.
Itsenäinen betonivalikoima maatilan sokeille alueille

Niinpä, että saat 1 m3: n betonia, sinun täytyy sekoittaa:

 • 280 kg sementtiä;
 • 1100 kg murskattua kiveä;
 • 800 kg hiekkaa;
 • 190 litraa vettä.

Myös PC 400: n avulla voit saada muita merkkejä.

Betonipäästöt, jotka voidaan valmistaa PC 400: stä, hiekasta ja raunioista

Hyödyllisiä! Ensinnäkin sementti ja vesi sekoitetaan, ja sen jälkeen kun koostumus on homogeeninen, siihen lisätään hiekkaa ja soraa.

Jotta päällysteen rakenne olisi vahva ja betonin kestävyys olisi tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Suunnittelun vaatimukset

Täytä talon päällyste betonilla, perehtyä SNiP: n määräyksiin ja suosituksiin:

 • Sokean alueen tulee olla 20 cm suurempi kuin katon ylitys (SNiP 2.02.01-83). Jos rakenteessa on viemäriä, sen indikaattorit otetaan huomioon myös. Optimaalinen arvo on 1 metri. Tällöin voit asettaa raidan pois laattaan talon ympärillä.
 • Talon ympärillä oleva sokea alue, joka on tehty omilla kädillä, on täytettävä rakennuksen kehä. Kuitenkin, jos aiot asentaa konkreettisen kuistin, "aukko" on sallittua.
 • Syvyyttä. "Nauhan" syvyys on puolet arvioidusta maan jäädyttämisen syvyydestä.
 • Betonikentän paksuutta säädellään myös SNiP: llä ja näiden vaatimusten mukaan sen on oltava vähintään 7-10 cm ylemmälle kerrokselle. Kuitenkin monet tekevät yksityisautoille betonoituja pysäköintipaikkoja sokean alueen kanssa. Tällöin käyttökuorma kasvaa ja betonipinnan paksuus voi nousta jopa 15 cm.
Sokea alue on rakennettava 2-3 asteen kulmalla
 • Puolueellisuudesta. SNiP III-10-75 mukaan kaltevuuden tulee olla 1 - 10 cm leveydeltään. Useimmiten se on 2-3 cm per metri - tämä on noin 2-3 astetta. Kaltevuuden kulma on suunnattava pohjan vastakkaiselle puolelle. Ei ole suositeltavaa kasvattaa kaltevuutta, sillä tässä tapauksessa on vaikea kävellä pitkin tällaista polkua talvella, kun jäätä muodostuu pinnalle.
 • Jäitä. Talon sokean alueen laite ei sisällä pakollista valmistusta, joten tässä tapauksessa päätökset tehdään esikaupunkien kiinteistöjen omistajista. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin tällaisten "rajoittimien" asentamista, jos puut ja pensaat, joilla on "aggressiivinen" juuristo (karhunvatukat, vadelmat, sycamore-puut, poppelit ja muut), kasvavat lähellä säätiötä.
 • Korkin korkeus. Jotta kovaa tyyppiä (betonia) voitaisiin peittää, pohjan on oltava vähintään 50 cm.
 • Sokean alueen suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 5 cm.

On myös olemassa useita järjestelmiä, joiden avulla sokea alue voidaan pystyttää murskattua kiveä monoliittisen betonirakenteen muodossa sekä tavanomaiselle maaperälle että ongelmalliseksi.

Sokean alueen tyypit, jotka perustuvat maaperän ominaispiirteisiin

Kun tunnet SNiP: n vaatimukset ja lähiympäristön piirteet, voit tehdä sokean alueen omilla käsillänne käyttämällä alla annettuja vaiheittaisia ​​ohjeita.

Sokean alueen tekeminen itse

Sokean alueen tekniikka sisältää useita vaiheita, jotka jopa rakentajan uudet voivat käsitellä.

koulutus

Aloittaaksesi suojapinnoitteen luomisen talon ympärille, valmistele:

 • hakku;
 • langan;
 • rulettipyörä;
 • rammer;
 • merkintätapit;
 • vedenpitävä kalvo (geotekstiilit);
 • betoniseos;
 • laudat muottiin;
 • rautahaara;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • raudoituksen, hitsauskoneen ja viiranleikkureiden materiaali;
 • sääntö, liina, spatula;
 • tiivistys saumojen käsittelyyn (on parempi ostaa polyuretaaniyhdiste).

merkki

Sokean alueen rakentaminen talon ympärillä alkaa rakentamisen vyöhykkeen valmistelusta. Tässä vaiheessa on välttämätöntä merkitä tulevaisuuden "nauhan", tarkemmin sanoen sen kaivanto, varren avulla. Tässä on useita suosituksia:

 • Majakka on 1,5 metriä.
 • Kaivannon syvyys riippuu maaperästä, mutta tämän arvon vähimmäisarvo on 0,15-0,2 metriä. Jos maa "kallistuu", syvyys nousee 0,3 m: iin.
Merkintä betoniselle sokealle alueelle

Helpoin tapa soveltaa merkintää, jos toimitaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Voittaa maahan metallista tai puusta tehtyjä tappioita talon kulmissa.
 2. Asenna välijohdot rakennuksen ympäryksen ympärille.
 3. Kiristä johto tai köysi, joka yhdistää kaikki kiinnikkeet.

Hyödyllisiä! Tässä vaiheessa voit käyttää tiivistysainetta suojapinnoitteen erottamiseksi säältä.

Tämän jälkeen muodostuu järjestelmän kaltevuus, jolloin kaivetaan kaivo, jossa yhden sen sivujen syvyys on suurempi. Täytettävän ojan täyttäminen riittää puun käyttämiseen. Ensinnäkin loki on sijoitettava pystysuoraan, nosta se ja pudota se voimakkaasti vaivattomasti. Tästä johtuen kaivannon pohja on suljettu.

muotti

Usein tämäntyyppisen kattavuuden rakentamista koskevissa suosituksissa ei ole selvitystä muodon luomisesta, mutta aloittelijoille ei tule jättää huomiotta tällaista "avustajaa".

Betonin leviämisen estämiseksi on välttämätöntä valmistaa muottipesä

Meloille tarvitaan laudat, joiden osalta on parasta heti huomata tulevan tyynyn korkeus. Kiinnitä improvisoidun "laatikon" kulmat metallikulmat (pultit ulkopuolelta).

Se on tärkeää! Jos et halua poistaa lankkuja, kun betonipäällystys on valmis, varmista, että puuta käsitellään antiseptisellä koostumuksella ja kääritään levyt kattopaperilla.

Sokean alueen muottirakenne

Tyynyn luominen

Jotta sokea alue voidaan tehdä kaikkien rakentamisen "kanonien" mukaisesti, on välttämätöntä valmistaa hiekka- tai saviperusta. Hiekkakerroksen paksuus voi nousta jopa 20 cm: iin. On suositeltavaa sijoittaa tyyny useisiin kerroksiin, kosteuttava ja syvemmällä jokaisen seuraavan kerroksen päälle. Viimeisessä vaiheessa pinta on tasoitettava.

vedeneristys

Vedeneristyslaite sisältää useita kerroksia kateaineita tai muita geotekstiilejä tyynyn päälle.

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota asiantuntijoiden suosituksiin:

 1. Materiaali tarvitsee hieman "kääri" seinämiin saadakseen kompensoivan sauman.
 2. Katemateriaali on asetettava päällekkäin.
 3. Ohut kerros hiekkaa kaadetaan geotekstiilien päälle ja sitten 10 cm soralla.
 4. Jos asennetaan viemäröintijärjestelmä, se sopii lähellä vastaanotettua "vesilukkoa".
Vedenpitävä sokea alue suoritetaan geotekstiilillä tai kattohuopilla

Vahvistaminen, kaataminen ja kuivaus

Yli 3 cm: n tason yläpuolella olevaan kerrokseen on asetettava metalliristikko, jonka askel on 0,75 m. Sen jälkeen sinun on vaivaa betonia ja kaada se yhtä suureen osaan muotin tuloksena oleviin osiin. Tällöin valetun koostumuksen tulisi saavuttaa puisen "laatikon" yläreunan taso.

Talon sokean alueen vahvistaminen käyttäen metalliristikkoa

Hyödyllisiä! Kaatamisen jälkeen pierce the surface with iron bar useita paikkoja, jotta ylimääräinen ilma vapautuu.

Voit jakaa kokoonpanoa haalarin tai säännön avulla. Betonin kestävyyden lisäämiseksi, 2 tunnin kuluttua kaatamisen, suoritetaan "silitys". Tätä varten pinta peitetään kuivalla PC 400-kerroksella, jonka paksuus on 3-7 mm.

Hyödyllisiä! Jotta koostumus ei halkeile, se on kastettava vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Seoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen se on peitettävä polyetyleenillä

Sokean alueen täyttämisen lisäksi sinun on huolehdittava siitä, että se ei repeä kuivausprosessissa. Tätä varten sinun on suojattava pinnoite saostuksesta ja auringosta muovikalvolla. Uskotaan, että sokea alue on täysin kuiva 10-14 päivän kuluessa. Kuivausmääräysten mukaan on kuitenkin tarpeen kestää vähintään 28 päivää.

Kun tiedät kaikki nämä suositukset ja oikeat mittasuhteet, voit tarkentaa kotisi ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokea alue talon ympärille - tarvittavat materiaalit rakentamiseen

Talon ympärillä oleva sokea alue ei salli kosteuden pohjan pohjalla ja sen tuhoamisella.

Betonilaattojen sokea alue

Jos sateen ja sulavan lumen kertynyt vesi putoaa pohjaan, vakaus vähenee huomattavasti ja säätiön ja koko talon elämä vähenee epätasaisen sakeuden vuoksi.

hakemus

Suojauksen lisäksi laite viimeistelee rakennuksen ulkonäköä. Topcoat on yleensä valittu talon viimeistelyn mukaisesti. Käytettäessä jalkakäytävää tai kuistia varastointi tapahtuu ottaen huomioon kaikki tekniset vaatimukset, mukaan lukien kulkeva auto kuormitus.

Lisärakentaminen, jonka tämä rakenne antaa perustalle, parantaa lämmöneristysominaisuuksia.

Pinnoitus alkaa ennen jalustan viimeistelyä. Jos viivytät, kosteudella on aikaa tuhota maaperä ja vahingoittaa säätiötä.

Yleiset vaatimukset

Sokean alueen rakentamisen periaate - sitä laajempi, parempi ja edulli- semmin kehyksen reunus. Sallittu vähintään 80 cm. Kosteus maaperään niin kaukana talosta, kosteus ei vahingoita rakennetta. Lisäksi talon ympärillä oleva sokea alue on tarkoitettu jalankulkijoille. Jos se on tarkoitettu toimimaan tällä tavalla, niin rakennuksen tulisi olla leveys 1-2 metriä.

Valmis betonirakenne

Optimaalinen rakenne olettaa 1,5-3 cm: n leveysmittarin kaltevuuden. Toisin sanoen, kun asennat seinän reunaa, nostetaan tämä arvo. Sitten tuote suorittaa suoran toiminnon ja sopii hyvin kävelyyn. Jos pienennät korkeutta, on kätevää liikkua, mutta kuivatus on vaikeaa ja päinvastoin.

Sovellusteknologia

Sokea alue talon ympärillä omilla käsillään on melko yksinkertainen. On olemassa useita tapoja, joista jokainen tarvitsee tiettyjä materiaaleja ja työkaluja. Yleisin betonirakenne. Ennen sen valmistusta valmistetaan paikka: ylimäärä poistetaan siitä ja vahvistaminen alkaa tangoilla, joiden halkaisija on vähintään 6 mm.

Ankkuri on neulottu ristikkona, jonka solun koko on 10 x 10 cm, sitten muotti on tehty ja betonia kaadetaan. Jos haluaa turvautua asiantuntijoiden apuun, silloin työvaiheessa tarvitset seuraavaa:

 • varusteet;
 • lämmöneristys;
 • lapio;
 • rauniot ja hiekka;
 • auto, jolle ylimääräinen maa viedään;
 • tamper- ja vesitaso;
 • vedenpitävä kalvo.

Pääsyn tulee olla vapaa. Kaikki mitä tarvitset on myös tarpeen valmistella etukäteen.

Sokea alue, jossa kellarikerros

Tee sitten merkintä. Ne vetäytyvät kellarista suunnitellulle leveydelle ja asentavat virkoja koko kehän ympäri ja vedä sitten merkkijonoa niiden päälle. Muista noudattaa tätä matkaa - sen pitäisi olla sama koko talon ympärillä.

Pohjan ja puutavaran valmistelu täytteenä

Tyypillisesti laitteen kansi alkaa välittömästi talonrakentamisen päätyttyä. Sen nopea ja tehokas asennus suojaa pohjaa säästäen aikaa ja rahaa.

Suunnittelu sisältää kaksi kerrosta:

 • Taustalla: pohjakerros enintään 2 cm paksu, jonka tehtävänä on tasoittaa pinta ja luoda pohjan yläosan lattiaan. Se voi olla rikki tai hiekka;
 • päällystekerros: päällystäminen sen luomisessa käyttäen vedenpitäviä materiaaleja, jotka pitkään aikaan voivat selviytyä saastumisen vahingollisista vaikutuksista. Tavallisesti betoniseos, päällystyslaatat, kivi tai asfalttipäällyste otetaan 10 cm: n kerroksella.

Betonipäällyste

Merkitse sen rajojen mukaisesti maaperä, jonka syvyys on 20-25 cm lapioita, ja käsittele maa rikkakasvien torjunta-aineilla. Seuraavassa muottiyksikössä levyt otetaan 2 cm: n paksuudelta ja vedeneristys tehdään, tai sitä käytetään sellaisenaan. Sitten kaadetaan ja ram hiekka tyyny paksuus 5 cm. Tasotuksen, kaatamisen ja tampingin jälkeen 6-7 cm raunioista.

Betoni sokea alue

Vahvistinverkko estää betonin puhkeamisen, kun sääolosuhteet muuttuvat. Jotta pystytään estämään kellarikerroksen muodonmuutos, kun maa lakkaa, lämpötila-liitos jää aina sen ja sokean alueen väliin. Sen leveys on enintään 1,5 cm. Hitsauksen täyttämiseksi käytä mastisia, bitumisia tai jauhemaisia ​​sekoituksia. Joskus käytetään erityistä tiivistemateriaalia, joka on valmistettu köysien muodossa olevasta polyetyleenivaahdosta. Sen halkaisijan tulee olla neljännes suurempi kuin sauman korkeus, niin että köysi asetetaan mahdollisimman tiukkaan. Jos ei ole halukkuutta sotkeutua valjaiden asentamiseen, jonka on oltava syvyys, joka on puolet itse sauman leveydestä, voit käyttää sopivaa tiivistysainetta.

Vahvistettu verkko sokeille alueille

Betonituotteen laite olettaa lämpötilaerojen sijainnin 2 m: n välein, myös kulmat, suunnassa säästä avoimeen maahan. Niiden valmistuksessa on yleensä otettu reikiä, jotka on asennettu reunaan siten, että ylempi pinta on tasainen betonipinnan kanssa. Pakollinen seuranta noudattaa kaltevuutta. Ennen asennusta lamellit käsitellään antiseptisellä aineella. Tätä voidaan käyttää moottoriöljyyn, bitumiin tai erikoismateriaaleihin.

Merkittyjen suojavyöhykkeiden merkitsemisen jälkeen valmistettu tila kaadetaan betonilla. Se on valmistettu 1 osa sementistä, 3 osa hiekkaa ja 5 osa murskattua kiveä. Työn päätyttyä on toivottavaa valmis tuote peittää kalvolla betonin hydratoinnin parantamiseksi.

Sokea alue puutalon ympärillä

Jos kysymys on siitä, miten tehdä sokea alue talon ympärille itsenäisesti ja nopeasti, ratkaisu voidaan vahvistaa levyjä. Suuri valinta mahdollistaa valitun alueen sopivan kokoisuuden, mutta suosituimmat ovat 60 cm: n levyiset levyt. Asennuksen jälkeen vain saumojen täyttö bitumilla.

sokeiden eristys ympärillä

Kellarin tai kellarin läsnäolo vaatii rakenteellista eristystä. Tätä tarkoitusta varten käytä polystyreenivaahtoa, penoplexia ja muuta eristystä, joka sopii sovellusmenetelmään ja rahoitukseen. Tällaisessa rakenteessa on välttämätöntä jättää ilmatyyny bitumilla kyllästetyillä kivillä.

Laatoitus ja kivi

Laatoituksen tekniikka on yksinkertainen:

 • kaivanto kaivetaan reunakivin alla, tehdään hiekka tyyny, se vuodatti veteen, kaatui. Itse kivi on asetettu hiekkakivetasolle;
 • kaakelan alla kaadetaan hiekkakerros, kaadetaan, tamping;
 • sitten laatta asetetaan valmiiseen kuivaseokseen, minkä jälkeen saumat täytetään samalla sekoituksella.

Taivutusalustat

Talon ympärillä oleva sokea alue voidaan suorittaa käyttämällä mitä tahansa tekniikkaa, on tärkeää noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä sen asennusta varten eikä tehdä pitkiä taukoja töissä.

Betonipäällysteiden korjaus

Tämän mallin laite pitkään aikaan ei vaadi korjausta, jos työ on suoritettu oikein. Mutta jos vahinko ilmestyy edelleen, ne voidaan vahvistaa seuraavasti:

 • Sementin liuos vedellä suhteessa 1: 1 auttaa pienien halkeamien korjaamiseen.
 • Suuret vauriot on puhdistettava ja kaadettava mastiksella ja ripoteltava hienolla hiekalla päälle.
 • Jos mastin käyttö on mahdotonta, koska suuri alue on tuhoutunut, pinta puhdistetaan ja pohjustetaan sementtilaastilla ja sitten uudelleen päällystetään betonilla. Tuoreen liuoksen suojalaite on sama kuin ensimmäisessä asennuksessa - muovikalvo tai kangas, joka kostutetaan ajoittain.

Tehokkain korjaus on offseason, kun ei ole paahtava aurinko.

Jos sinun on tehtävä tällaista työtä kesällä, on parempi valita pilvinen päivä tai viileä aamu, sillä päivällä betoni laajenee lämpöä.