Lasikuituliittimet: arviot, haitat ja ominaisuudet

Yksittäinen rakenne ei ole mikään yksittäinen rakenne, ei se seinää eikä talon kattoa, kasa tai sillan pituus, mutta ei ilman betoniin upotettua raudoitusta. Tällä hetkellä on myyty uusia ja usein eksoottisia materiaaleja, joilla on oletettuja ainutlaatuisia ominaisuuksia, eikä betoniraudoituksen vahvistaminen ollut poikkeus tästä luettelosta.

Me kaikki olemme tottuneita vakiomuotoisiin metallirakenteisiin, jotka on valmistettu eri halkaisijoista ja joita on käytetty jo toisen vuosisadan ajan. Mutta äskettäin on tullut esiin lasikuituvahviste, jonka arviot näyttävät olevan positiivisia, mutta käyttökokemus vain muutama vuosi ei vahvista tätä.
Mikä on lasikuituvahviste? Nämä ovat kestäviä sauvoja, joiden halkaisijaltaan 4 - 20 millimetrin pituinen, lasikuitu-, basaltti-komposiittimateriaaleista valmistettu pinta on tarkoitettu käytettäväksi betonirakenteissa teräsvahvikkeiden sijasta.

Katsaus lasikuituvahvisteisiin, kuten:


- lisääntynyt vetolujuus (esimerkiksi halkaisijaltaan 8 mm: n halkaisijat - analoginen 12 mm: n metalli);
- kevyt (kevyempi kuin metalli 5 kertaa);
- ei-altis korroosiolle;
- vastustuskyky aggressiiviselle materiaalille;
- ei-johtava sähkövirta (dielektrinen);
- alhaiset kustannukset;
- ei suojaa eikä luo radioaaltojen näyttöä.

Tämän kysymyksen tutkimiseksi tarvitsemme seuraavat termit:
Elastisuuden moduuli - luonnehtii kiinteän kappaleen kyky joustavasti muovautua voiman vaikutuksen alaisena.
Tuottopiste - mekaaninen rasitus, kun altistuu, johon vääntynyt kappale ei enää palaa alkuperäiseen tilaansa.
Standardivastus - arvo, joka on hieman alhaisempi kuin myötölujuus, luonnehtii tämän materiaalin laskennan maksimaalisen rakenteellisen rasituksen.
Betonin maksimaalinen vetolujuus on betonin maksimaalinen kerroin, jossa ei tapahdu halkeilua.

Rakentajat ja kehittäjät kysyvät meiltä saman kysymyksen: Onko basalttiliittimet, joiden halkaisija on 10 mm ja teräs, jonka läpimitta on 12 mm? Aion ostaa raudoituksen säätiön monoliittiselle levylle, he sanoivat, että riittää 8 mm, koska se vastaa terästä 10 mm.
Onko tämä totta?

Parhaat lasikuituvahvikkeet:


Pääsuositus on vain kuljetuksen helppous, ei-alttius korroosiolle, resistenssi aggressiiviselle materiaalille ja ei-johtava sähkövirta (dielektrinen). Täällä valitettavasti luultavasti kaikki
Suurin haitta on se, että emme ole löytäneet missä ja miten kaikki nämä edut voidaan käyttää, mukaan lukien venttiilit, koska sillä ei ole määräyksiä sen käytöstä, se ei ole GOST: n tuotannossa, SNiP: Vahvistimen vähimmäisprosenttiosuuden laskentamenetelmiä ei ole standardoitu, vaatimuksia ei normalisoida eikä komposiittivahvistuksen adheesio-ominaisuuksia betonilla ole millään tavoin hallinnassa.
Lopuksi lasikuituvahvisteella on alhainen kimmomoduuli, alhainen palonkestävyys komposiittivahvisteilla vahvistetuilla tuotteilla, kyky valmistaa taivutettuja raudoitustuotteita kulmassa, joka on peräisin toimitustilanteesta ja rakennuspaikasta (vain suuret säteet ovat mahdollisia) eikä kykyä käyttää kompressoituna varusteet ja niin edelleen ja niin edelleen.

Ja lopuksi, tarjoamme ilmaisen latauksen raportista kolmannen kansainvälisen symposiumin aiemmin 9-11.11.2011, näkymät käyttö komposiitti vahvistusta.
FRP-bars-sovelluksen tulevaisuudennäkymät О.N. Leshkevich, Cand. tehn. Sci., RUE "BelNIIS-instituutin tieteellisen työn apulaisjohtaja"

Lasikuitulujitteet perustukselle: arviot

Nykyaikaisen rakentamisen alalla vallitsevan kovien vaatimusten vuoksi me etsimme tapoja vähentää kustannuksia, myös uusien materiaalien avulla. Uusia rakennuskiven muotoiluja, betonimerkkejä, perustuskokoonpanoja, pintoja ja lämpöeristysmateriaaleja on olemassa. Samanaikaisesti perinteisten metallirakenteiden ja erikoisrakenteiden markkinat, eri komposiittituotteiden valmistajat pyrkivät aktiivisesti voittamaan "paikan auringossa". Useimmiten se on ei-metallisia teho-elementtejä ja lasikuituvahvisteisia.

Miksi lasikuitu vahvistettiin rakennusmarkkinoilla?

Komposiittimateriaalit, mukaan lukien lasikuituvahvikkeet, valmistetaan suhteellisen yksinkertaisen teknologisen periaatteen mukaan lasin tai basaltikuitujen kyllästämiseen epoksi- tai polyesterihartsimatriisilla. Lisäksi säde on muodostettu koneeseen halkaisijaltaan kalibroidun komposiittivahvikkeen sauvaan ja paistetaan alhaisessa lämpötilassa erityisen kuivausuuniin. Tavallisesti yhden vahvistusosan pituus on enintään 100 m.

Lasikuituliittimet eivät edellytä monimutkaisten ja kalliiden laitteiden työtä, joten itse tuotantokustannukset ovat suhteellisen pienet, suurin osa kustannuksista on matriisin ja lasikuitumalliston hartsin hinta. Ja vielä, jos vertaat samankokoisten lasikuitujen ja terästangojen kustannuksia, metallirakenteilla on 10-20% vähemmän varastohinta, ja tämä on erittäin suuri ero tällaiselle pallolle kuin rakennus.

Kuitenkin lasikuitumateriaali melko voimakkaasti puristivat metallitelevytuotteita etenkin useiden spesifisten ominaisuuksien ansiosta, mutta hiukan eri syistä tuli tärkeimmät tekijät:

 1. Lasikuituliittimet ovat yhä useammin käy- tettyjä yksityisiin matalarakenteisiin. Se on helpompaa työhön, on helpompaa ja paljon halvempaa kuljettaa, varastoida, leikata. Sitä ei tarvitse oikaista ja tasoittaa ennen käyttöä, kuten teräksen versio. Materiaali voidaan ostaa koko lahti ja leikata palasiksi ei-standardi pituus. Standardi 11 metrin terästangolla olisi paljon jätettä, jos esimerkiksi säätösi on 8 metriä pitkä,
 2. Lujittavan valjaiden valmistukseen käytettävien laitteiden saatavuus on mahdollistanut useille pienille yrityksille - rakennusmateriaalien valmistajille luodakseen jatkuvan lasikuituvahvisteisen tuotannon erilaisissa varren pinnan osissa. Valtava määrä ehdotuksia, toimivaltainen myyntipolitiikka ja piilotettu mainonta mahdollistavat markkinoiden hajauttamisen.
 3. Sopimuspuolet haluavat säästää rakennustyöt edullisemmalla raudoitustekniikalla, jota käytetään usein muodollisen "sokean" uudelleenlaskemisen avulla komposiittimateriaalien ja teräksen vahvistamisen vastaavan voimakkuuden perusteella.

Komposiittilangan asiantuntija-arvostelut, edut ja haitat

Jos haluat, löydät monimutkaisimmat laskelmat ja melko yksinkertaiset primitiiviset argumentit siitä, mikä on hyviä tai huonoja lasikuituosastoja. Yleensä vakavat tutkimukset ja asiantuntijaryhmät eivät yleensä anna erityisiä suosituksia, itse asiassa "kuuma" perustaongelma, monissa suhteissa lasikuitupohjaisten vahvistusominaisuuksien arviointi on arvioitava omalla vaarallasi ja riskeillänne.

Ammattitaitoista lähestymistapaa voidaan kutsua, jos toisen tai toisen asiantuntijan arvioinnit arvioivat tietyn käyttötilanteen, esimerkiksi talon perustan mukaisen lasikuitutankoa, käytännön tuloksia ja syiden analysointia. Muussa tapauksessa tällaisia ​​asiantuntijalausuntoja voidaan parhaiten kutsua mainoksiksi tai mainonnan vastaisiksi mainoksiksi.

Lasikuitutankojen käyttö säätiössä

Lumikuitukomponentteihin perustuvien vahvistusverkkojen käyttö alkoi viime vuosisadan 60-luvulla. Lisäksi rakennettiin ja rakennettiin riittävän suuri määrä kivi- ja betonirakennuksia ja teknisiä rakenteita, joiden pohjalla ja seinillä käytetään lasikuitupohjaista vahvistamista. Katsaukset rakennusten kuntoihin, joissa on teräs- ja lasikuituvahvisteisia elementtejä sekä monivuotinen käyttökokemus, antavat enemmän kuin kaikki "asiantuntijoiden" teoreettiset laskelmat yhdessä.

Lähes kaikki, jotka tekevät videoita tai esittävät mielipiteensä lasikuidun vahvistuksen puutteista, ovat joko kilpailevien terästuotteiden tai amatöörien myyntipäälliköt, jotka aiheuttavat sekaannuksia ja seurauksia rakenteiden lujuuden ja jäykkyyden perusperiaatteista. Useimmat tällaiset väitteet lasikuidun vahvistamisen haitoista ovat mukana kaavoja ja tietoja teräksen ja komposiitin lujuudesta. Mutta ei ole ymmärrettäviä syitä tai prosesseja, joita ei voida käyttää lasikuituvahvisteisiin. Jos henkilö, joka kommentoi lasikuituvahvistuksen eduista ja haitoista, ei osoittanut käytännössä tuhoutuneen betonin tai lasikuituvahvisteisen kappaleen osuutta, kaikki hänen argumenttinsa pysyvät mielikuvituksina mielivaltaisesta aiheesta.

Lasikuituliittimiä käytetään rakentamisessa, insinööritoiminnassa, erikoishankkeissa yli 40 vuoden ajan. Jos tämä kysymys on teille perustavanlaatuinen, viitataan viime vuosisadan 70-luvun vanhoihin Neuvostoliiton oppikirjoihin, rakennusalan lehtiin, nämä lähteet paljastavat säätiön tuhoutumisprosessien fysiikan ja mekaniikan, mainitaan lukuisia esimerkkejä virheistä.

Lasikuituvahvisteella on erittäin vahva lujuus, joka voi työskennellä täydellisesti vaikeimmissa olosuhteissa, mutta sillä on myös useita haittoja, jotka rajoittavat sen käyttöä rakennusalalla:

 1. Komposiittivahvikiven lasikuituominaisuudella on lähes olematon materiaalin plastisuus. Ihmiseltä puhuen tällaisten palkkien suuritehoisten perustusten tai seinien puitteet eivät pysty muokkaamaan plastisesti kuorman uudelleenjakoa kuormitetussa betonikivessä. Tämän seurauksena joissakin paikoissa rakennuksen perustana on ylikuormitus, joka voi aiheuttaa halkeilua;
 2. Lasikuitumateriaali tuntee hyvin vetolujuusaksiaalikuormitukset, paljon pahemmat puristuskuormat ja katastrofisesti huonosti siirtävät leikkausvoimaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki poikittaissuuntaiset leikkausvoimat, jotka ovat melko paljon "tuoreissa" perustuksissa, jotka johtuvat sedimenttiprosesseista, johtavat vahvistamisen eheyden tuhoamiseen;
 3. Valitettavasti, kun säätiön betoni on voimaa, lasikuidun kehykset käyttäytyvät jonkin verran eri tavalla, ja tässä vaiheessa syy siihen, että jokainen yksittäinen vahvistuskerroksen tapaus vaatii erittäin huolellista ja huolellista analyysia.

Siksi niissä solmuissa, joissa metallin korvaaminen komposiittimateriaalilla on sallittua, perinteisen kahdeksan millimetrin tankoa käytettäessä on melko mahdollista käyttää kuusimilometriinen lasikuituvahviste. Harvat ihmiset tietävät, mutta nykyään jo virtauksessa rakennuslevyt on valmistettu kudottu betoni lasikuitu vahvistaminen. Mutta tällaisen materiaalin tuotannossa on paljon kalliimpaa, joten lähes 90% valikoimasta, mukaan lukien säätiö, on räätälöityjä tuotteita.

Lasihelmien käyttömahdollisuudet

Teräsvahvistuksen kiistaton etu on metallin hyvin ennustettu käyttäytyminen vaikeimmissa kuormitusolosuhteissa. Kaikki nykyiset pilvenpiirtäjät ja korkeat rakennukset on rakennettu vain teräsvahvistukseen, ja lisäksi useimmissa näissä "maailman ihmeissä" on sisäinen metalli runko.

Lasihelmet korkeisiin rakennuksiin tai suuritehoisiin säätiöihin eivät toimi. Rakenteiden perusrakenteet ovat yleensä koko tieteen, lähinnä siksi, että kompleksinen vuorovaikutus yksittäisten osien säätiön kanssa maahan, jossa seinät koko rakenteen.

Säätiön nykyisessä mallissa ongelmallisimpia ovat kulmavyöhykkeet, joissa vahvistus kokee veto-, taivutus- ja leikkauskuormituksia. Näissä paikoissa ei kaikissa teräsvahvisteissa pystytä muodostamaan jäykkiä nurkkapaloja. Peruslohkojen metallirakenne on mahdollista vain korkean sitkeyden ja kimmoisuuden yhdistelmästä. Lasikuitulujitetta näissä säätiön solmuissa ei voida käyttää. Korkeasta pituuslujuudestaan ​​huolimatta se ei kestä kääntymistä ja leikkaamista säätiön kulmassa.

Lasikuituvahvisteiden lujuus ja plastisuus riittävät rakentamaan yhden tai kaksikerroksisen talon perustan ja kellarin. Mutta edellyttäen, että perustuksen kulmaliitoksissa raudoituksen liittämiseen oikeaan kulmaan käytetään erityisiä kytkentöjä. Lisäksi lasikuitu on helppoa ja helppokäyttöistä yksinkertaisen kaistaleen 70-90 cm syvyyteen.

Onnistunut on lasikuidun vahvistaminen, johon on yhdistetty erityisiä betonityyppejä säätiölle. Usein käyttöolosuhteissa, joissa lisätään erityisiä lisäaineita, jotka parantavat pakkasenkestävyyttä tai vedenkestävyyttä, teräsvahvistus alkaa syövyttää voimakkaasti. Erityisesti pohjalla, jolla on suuri suolapitoisuus tai lähellä muuntajaseinämiä.

Seinien matalien rakennusten, erityisesti hiilihapotettu betoni lohko, arbolitovogo kivi ja muu rakennusmateriaali, joilla on alhainen jäykkyys ja kosketuksen lujuus, lasikuitu vahvistaminen on jopa tervetullut. Se on paljon helpompaa ja helpompaa työskennellä sen kanssa kuin terästangolla.

Lisäksi komposiittivahvistin sopii erinomaisesti ulkoseinien tai muurattujen tiilien asentamiseen tarvittaessa, galvanoidusta tai ruostumattomasta teräksestä. Ja varsinkin, kannattaa käyttää ohutta lasilankaa työskentelemään säätiön kellariholkkojen kanssa.

johtopäätös

Toinen ongelma Venäjän todellisuudelle, joka on ehdottomasti syytä mainita. Tämä on kotimaisen valmistajan useimpien lasikuituliittimien alhaisin laatu. Lähes jokainen laipi, jossa on venttiilit, on murtumavikaa.

Metallipalkki voidaan varastaa tai barbaarisesti purkaa säilytyksen ja kuljetuksen aikana epäsuotuisassa paikassa syrjään perustuksesta. Joka tapauksessa sen laatu ei kärsi. Lasikuitulanka voi vaurioitua helposti kuljetuksen aikana, eikä se myöskään huomaa sitä. On mahdotonta sijoittaa tällainen armatuuri säätiöön.

Komposiitti lasikuituvahviste

Rakennuskustannusten vähentämiseksi on mahdollista käyttää perinteisiä rakennusmateriaaleja nykyaikaisilla korvikkeilla. Meidän tapauksessamme - se on teräksestä valmistettua lasikuituvahvista.

hakemus

Komposiitti-lasikuituvahvisteita käytetään:

 • pohja vahvistaminen;
 • teollisuuden lattiat;
 • kaistaleiden perustukset yksityisissä kodeissa, mökkeissä, kevyissä teollisissa rakennuksissa ja rakenteissa;
 • päällekkäisyyksiä ammatillisissa lattiapinnoissa;
 • teiden ja tienrakentamisen;
 • (esim. rantaviivan vahvistaminen).

Lasikuitulujituksen edut

Suurin etu on rakennustöiden kustannusten alentaminen, joka saadaan seuraavilla tekijöillä:

 • hinnat ovat 40-50% alempia kuin teräsvahvistuksessa;
 • Saatavana 50 ja 100 metrin keloissa (lukuun ottamatta 14 mm: n pituista ASC: tä, joka menee 6 m: n ruoskat), mikä vähentää romun ja jätteen määrää;
 • helppo leikata ja koota laitokseen;
 • lastaus ja toimitus on halpaa, koska itsepylväs painaa 9 kertaa vähemmän kuin teräs.

Autossa on 8 kpl (ACA 10 - Ø 10 mm) 50 m, jotka ovat tarpeen yhden talon perustusten täyttämiseksi.

Samanaikaisesti 400 metrin raudoituksen kokonaispaino on noin 48-50 kg ja se on helppo ladata 1 henkilö 10 minuutissa.

Tiheämmän sijoittelun aikana kuljetamme erilaisia ​​läpimittoja. Esimerkiksi 2 tasoa 50 metriä kullakin 8 mm: n vahvikkeella:

Ominaisuuksiin kuuluu lasikuituvarusteiden tuotanto VZKM

 • Valmistamme GOST R 31938-2012 -tyyppisen lasikuidun Advantex-standardin mukaisesti Owens Corningilta, joka täyttää korkeimmat eurooppalaiset standardit.
 • Meiltä voit ostaa lasikuituvahvikkeita, joiden halkaisija on 4, 6, 7, 8, 10, 12 ja 14 mm 50 ja 100 metrin keloissa.
 • Vahvistus on mahdollista, joka on erikoisjärjestyksessä paksumpi kuin 14 mm.
 • Kestävä kemiallinen ja mekaaninen rasitus - on mahdollista säilyttää pitkään (lasikuitu säilyttää ominaisuutensa yli 80 vuotta).
 • Voimme aloittaa 800 000 metriä vahvistusta kuukaudessa. Varastossa on aina varastossa 20-60 tuhatta metriä. eri halkaisijat myytävänä.

Lasikuituliittimien VZKM: n hinnat

Hinnat ilmoitetaan 1 rebar -lahden ostoon. Jos haluat ostaa lasikuituvahvisteita yli 1 lahden, soita ja yritämme tarjota sinulle mielenkiintoisempia hintoja.

Hyödyt ja haitat komposiittikuitulevyn vahvistamisesta

Rakennusmarkkinoilla viime aikoina ilmestyneessä lasikuituvahvisteessa on sekä etuja että haittoja, jotka kuluttajan on oltava tietoisia. Huolimatta siitä, että valmistajat ovat vakuuttuneita siitä, että tämä tuote on täydellinen metalliliittimien korvaaminen, ei kaikkia tilanteita, sen käyttöä voidaan pitää perusteltuna.

Komposiittiraudoituksen monoliittisen laatan runko

Mikä on lasikuituvahviste?

Ns. Komposiittivahvike on lasikuitukahva, jonka ympärillä hiilikuitulanka kierretään, mikä ei ainoastaan ​​vahvista tällaisen tuotteen suunnittelua vaan myös sen luotettavan tarttumisen konkreettiseen ratkaisuun. Tämän tyyppisissä venttiileissä on sekä etuja että haittoja, ja sen käyttöä on tarkasteltava erittäin huolellisesti.

Elementit hiilikuituvahvisteisten palkkien kiinnittämiseksi niiden väliin ovat muoviset kiinnittimet. Sopivasti hitsausta ei tarvita liittämään tällaisen vahvikkeen elementtejä, mikä on epäilemättä iso lisäys.

Lasikuituvahvisteinen sidos kiinnikkeillä ja puristimilla

Lasikuitulujitteiden käytön toteutettavuuden arvioinnissa on otettava huomioon kaikki sen käytön edut ja haitat tietyissä tilanteissa. Tällainen lähestymistapa takaa tämän materiaalin tehokkaan käytön keinona vahvistaa rakennusteknisiä rakenteita eri tarkoituksiin.

Jos et ota huomioon lasikuituvahvisteiden ominaisuuksia ja älä verrata niitä samankaltaisten metallituotteiden parametreihin, voit vahingoittaa vakavasti tulevaa rakennusrakennetta tai leikkuulaitteita. Tästä syystä on ennen selvitettävä betonirakenteiden vahvistamisen elementtejä, on selvitettävä, missä tapauksissa tiettyjen tuotteiden käyttö on tarkoituksenmukaisempaa.

Erilaisten komposiittivahvisteiden fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet

Tärkeimmät edut

Edut, jotka hiilikuitulujitukset eroavat, ovat seuraavat.

 • Lasikuitulujitteiden tärkeä etu on sen pieni erityispaino, joka mahdollistaa sen käytön solutasonsulusta ja eräistä muista rakennusmateriaaleista valmistettujen kevyiden rakenteiden vahvistamisesta. Tämä voi merkittävästi vähentää sen rakenteiden painoa. Samaan aikaan tavanomaisen betonirakenteen paino, kun käytetään lasikuituvahvisteita, vähenee hieman, koska rakennusmateriaalilla itsessään on vaikuttava massa.
 • Alhainen lämmönjohtavuus koskee myös lasikuituvahvisteiden etuja. Käytettäessä tällaista raudoitusta betonirakenteissa kylmäsiltoja ei ole muodostettu (mikä ei ole metallivahvistuselementtejä), mikä parantaa merkittävästi niiden lämmöneristysparametreja.
 • Lasikuitulujitteiden suuri joustavuus mahdollistaa sen toimittamisen asiakkaalle keloissa eikä leikata erillisiin sauvoihin. Pakkauksen kompaktin muodon takia on paljon helpompi kuljettaa tällaisia ​​varusteita, joita varten voi käyttää minkä tahansa henkilöauton rungon, mikä vähentää merkittävästi rakennusmateriaalin luovutushintaa. Vahvistuselementtien käyttö, joita ei kuljeteta sauvoissa vaan keloissa, mahdollistaa myös materiaalikustannusten pienentämisen vähentämällä päällekkäisyyksien lukumäärää. Tällä on myönteinen vaikutus tulevan betonirakenteen lujuusominaisuuksiin ja sen kustannuksiin, mikä on erityisen tärkeää rakennustyön aikana.
 • Tällainen lasikuituvahvisteinen etu, koska sen kestävyys betonirakenteen sisällä pidetään melko kiistanalaisena. Metallista valmistettu armatuuri, joka on eristetty, ei myöskään altistu ulkoisten tekijöiden negatiiviselle vaikutukselle, mikä takaa sen käytön kestävyyden.
 • Hiilikuituvahviste on dielektrinen materiaali, joka on etuna tämän materiaalin valmistuksessa. Metallia sisältävä metallivahvistus on alttiimpi korroosiolle, mikä heikentää sen kestävyyttä.
 • Verrattuna metallin vahvistaviin elementteihin lasikuitutuotteita ei altisteta kemiallisesti aktiivisille väliaineille. Tämä lasikuituvahvisteinen etu on erityisen tärkeä rakennusten pystyttämiseksi talvella, kun betoniin lisätään erilaisia ​​suolaliuoksia, mikä nopeuttaa kiinteyttämisprosessia.
 • Koska dielektrinen hiilikuituvahvistus ei aiheuta radiohäiriöitä rakennuksen sisällä, toisin kuin metallitangot. Tämä etu on tärkeä, kun betonirakenteessa on monia vahvistuselementtejä. Muutoin komposiittivahvistimen käyttö ei ole miinus, mutta ei ole niin tärkeä.

Komposiittivahvistuksen tärkeimmät edut

On lasikuituvahvistusta ja haittoja, joiden pitäisi myös olla tietoisia potentiaalisista kuluttajistaan.

Tärkeimmät haitat

Lasikuituvahvistuksen haittoihin liittyy seuraavat ominaisuudet.

 • Lasikuituvahvistuksen haittoihin kuuluu erityisesti se, että se ei kestä korkeiden lämpötilojen vaikutuksia. Samanaikaisesti on vaikea kuvitella tilannetta, jossa betonirakennuksen sisäkorkeus voidaan lämmittää 200 asteen lämpötilaan.
 • Suhteellisen korkeat kustannukset ovat ehdollinen haitta, kun otetaan huomioon, että pienempää halkaisijaltaan lasikuitulujitetta voidaan käyttää betonirakenteiden vahvistamiseen verrattuna metallituotteisiin.
 • CFRP-armeeri taipuu huonosti. Tämä haitta rajoittaa sen käyttöä luotaessa betonirakenteita. Sitä vastoin lujitusholkin taivutetut osat voidaan tehdä myös teräselementeistä ja sitten niitä voidaan laajentaa käyttämällä lasikuitutankoa.
 • Vahvistettu lasikuitu, kestää hyvin murtuman kuormitusta, mikä on erittäin tärkeää betonirakenteille. Niinpä niiden vahvistuskammion on kestettävä tällaisia ​​kuormituksia tehokkaasti, kuin komposiittimateriaaleista tehdyt liittimet eivät voi ylpeillä.
 • Toisin kuin metallivahvikehake, lasikuitutuotteissa on vähemmän jäykkyyttä. Tämän epäkohdan takia ne eivät siedä värähtelykuormia, joita esiintyy, kun ne täytetään autosekoittimella. Tällaisia ​​laitteita käytettäessä lujitushihnalle aiheutuu huomattavia mekaanisia kuormituksia, jotka voivat aiheuttaa sen rikkoutumisen ja sen elementtien paikkatiheyden rikkomisen, minkä vuoksi tällaisten betonirakenteiden jäykkyydelle asetetaan melko suuria vaatimuksia.

Rebar rikkoo johtuen riittämättömästä sideaineesta sauvan rakenteessa

Lasikuituvahvisteiset levyt

Komposiittimateriaaleista valmistettuja aseita, asennusohjeita, joita voidaan helposti tutkia sopivilla videoilla, käytetään sekä pääomaan että yksityiseen rakentamiseen. Koska pääomarakentamisen toteuttavat pätevät asiantuntijat, jotka tuntevat hyvin erilaisten rakennusmateriaalien käyttämien vivahteiden ja puutteiden vuoksi, perehdymme yksityisominaisuuksiin käyttää tällaista materiaalia yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa.

Komposiittiliittimien käyttöalueet

 • Komposiittimateriaalien vahvistusta on käytetty onnistuneesti vahvistamaan seuraavien tyyppien perustusrakenteita: nauha, jonka korkeus on suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys ja laatta. Hiilikuitulujitteiden käyttöä perustusten vahvistamiseksi on suositeltavaa vain tapauksissa, joissa rakennetta rakennetaan hyvällä maaperällä, jossa betonipohjia ei kohdisteta murtumien kuormituksiin, jotka lasikuidut voivat yksinkertaisesti kestää.
 • Lasikuitulujitteiden avulla vahvistetaan seiniä, jonka asentaminen on tehty tiilistä, kaasusilikaatista ja muista lohkoista. On huomattava, että seinien liitoselementtinä komposiittivahvistin on hyvin suosittua yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka käyttävät sitä paitsi vahvistaakseen tukirakenteiden kaltevuutta, mutta myös varmistaakseen niiden sidonnan vastakkaisille osille.
 • Tätä materiaalia käytetään aktiivisesti monikerroksisten paneelien liimauselementteihin. Viimeksi mainitun rakenteen rakenne sisältää eristekerroksen ja betonielementit, jotka on liitetty toisiinsa lasikuituvahvisteella.
 • Koska kyseessä olevan tyyppinen vahvistus ei sisällä tällaista haittaa kuin korroosionkestävyys, sitä käytetään usein erilaisten hydraulisten rakenteiden (esim. Patojen ja altaiden) vahvistamiseen.
 • Tapauksissa, joissa liimattujen puupalkkien jäykkyyttä on tarpeen lisätä tehokkaasti, ne vahvistetaan myös lasikuituvahvisteilla.
 • Tätä materiaalia käytetään myös tienrakentamisessa: se vahvistaa asfaltikangaskerrointa, joka joutuu suuren kuormituksen aikana käytön aikana.

Kaiken edellä on huomattava, että lasikuituvahvisteita voidaan soveltaa melko tehokkaasti, jos otetaan huomioon sen valmistajan asettamat haitat ja niihin liittyvät rajoitukset.

Voivatko lasikuituliittimet korvata metalli analogeja

Huolimatta siitä, että komposiittimateriaaleista valmistetut liitososat ovat melko uusi materiaali rakennusmarkkinoilla, voit jo löytää monia suosituksia (ja jopa videoita) sen käytöstä. Näiden suositusten perusteella voimme päätellä, että lasikuituvahvisteiden käyttö on parhaiten seinien vahvistamista, joka on rakennettu tiili- ja rakennuspalikoista sekä kantavien seinien ja sisäosien yhdistämisestä.

Kaasusilikaattilohkojen seinien vahvistaminen 4 mm: n komposiittivahvikkeella

Tällaisen lujituksen käyttämisen edut ovat se, että se ei ole altis korroosiolle ja että se ei luo kylmäsiltoja, kuten tapahtuu metallista valmistetuilla vahvikkeilla. Tällaisen vahvikkeen käyttö perustusrakenteiden vahvistamiseksi on perusteltua tapauksissa, joissa ei ole tehty liian raskasta rakennetta ja rakennustyöt tehdään maan päällä, mikä erottuu suurella vakaudella.

Joka tapauksessa tämän uuden rakennusmateriaalin käytön onnistumista ei ole vielä vahvistettu pitkällä käytännöllä, joten soveltamalla sitä tahansa kehittäjä toimii omalla vastuullaan ja vaaroillaan. Asiantuntijat, joilla on laaja kokemus rakentamisesta, suosittelevat rakenteita, joihin sovelletaan luotettavuutta, vakautta ja kestävyyttä koskevia vaatimuksia, käyttävät kaikkia samoja perinteisten metalliseosten elementeistä valmistettuja raudoituskehyksiä.

Edut ja haitat, tekniset ominaisuudet ja lasikuituvahvisteiden käyttö (SPA)

Neuvostoliiton viimeisen vuosisadan puolivälissä kehitettyjä lasikuitumateriaaleja (lyhennettynä TSA: na tai SPA: nä) alkoivat käyttää laajamittaisesti melko äskettäin. Lasikuitupohjaisten tuotteiden suosio vähentynyt niiden tuotannon kustannusten vähentämisellä. Alhainen paino, suuri lujuus, laaja käyttömahdollisuus ja helppo asennus tekivät spa-varusteiden hyvän vaihtoehdon terästangoista. Materiaali soveltuu erinomaisesti matalarakenteisiin rakenteisiin, rannikkovalmisteiden rakentamiseen, keinotekoisten säiliöiden tukirakenteisiin, siltojen elementteihin, voimajohtoihin.

Mikä on lasikuituvahviste?

Lasikuitukomposiittivahvike (ACS) on lasista valmistettu lasikuitu (käämitys), joka on suorassa tai kierretty, kiinnitettynä erityisellä koostumuksella. Tämä on yleensä synteettistä epoksihartsia. Toinen tyyppi on hiilikuitulangasta kudottu lasikuitujalusta. Käämityksen jälkeen tällaiset lasikuitut aihiot altistetaan polymerointiin, kääntämällä ne monoliittiseksi ytimeksi. Lasikuitulangan halkaisija on 4 - 32 mm, paksuus 4 - 8 mm on pakattu keloihin. Lahdessa on 100 - 150 metriä vahvistus. Voit myös leikata tehtaalla, kun koko tarjoaa asiakkaalle. Sauvan lujuusominaisuudet riippuvat tuotantoteknologiasta ja sideaineesta.

Tee materiaali vetämällä. Lasikuitu kela rullilla, kumottu, kyllästetty hartseilla ja kovettajilla. Tämän jälkeen siirrä työkappale kuidun läpi. Niiden tarkoitus on kehittää ylimääräistä hartsia. Samassa paikassa tuleva lujitus tiivistetään ja hankkii tyypillisen muodon sylinterimäisellä poikkileikkauksella ja tietyllä säteellä.

Tämän jälkeen köysi kääritään kierteelle, joka ei kovetetu aihio. Tarvitaan parempaa tarttumista betoniin. Sitten materiaali leivotaan uunissa, jossa sideaineen kovettaminen ja polymerointi tapahtuu. Uunista sauvat lähetetään mekanismiin, jossa se vedetään. Nykyaikaisissa polymerointilaitoksissa käytetään putken uuneja. Ne myös poistavat haihtuvia aineita. Valmiit tuotteet kierretään käämeiksi tai leikataan halutun pituiseksi tangoksi (asiakkaan alustavan järjestyksen mukaan). Kun tuotteet on lähetetty varastoon. Asiakas voi myös tilata vahvistus tietyllä taivutuskulmalla.

Tarkoitus ja soveltamisala

Lasikuitulujitusta käytetään useiden teollisuus- ja yksityisrakentamisessa, rakennusten rakenteiden ja elementtien normaalissa ja esijännitetyssä vahvistamisessa, joiden toiminta tapahtuu erilaisissa aggressiivisissa ympäristöissä. Tunnetuimmat esimerkit käytöstä.

 1. Kaasusilikaattilohkojen lohkojen, tiiliseinien ja seinien vahvistaminen. Lasikuituliittimet osoittivat erittäin hyviä tuloksia näiden rakenteiden vahvistamiseen. Tärkeimmät edut: kustannussäästöt ja rakenteelliset helpotukset.
 2. Betonielementtien sideaineena, jonka välissä eristys sijaitsee. SPA: n avulla voit parantaa betonielementtien tarttumista.
 3. Korroosionkestävien tekijöiden (keinotekoisten säiliöiden, siltojen, tuoreiden ja suolaveden luonnontilaisten rantaviivojen linnoitusten) vahvistaminen. Toisin kuin metallitangot, lasikuitu ei syövytä.
 4. Liimattujen puurakenteiden vahvistamiseen. SPA-varusteiden käyttö mahdollistaa toisinaan liimatuista puista valmistettujen palkkien lujuuden ja lisää rakenteen jäykkyyttä.
 5. On mahdollista käyttää kasettimaalattujen perustusten rakentamista matalan rakennuksen rakennuksiin, jos ne sijaitsevat kiinteissä ja kiinteissä maissa. Syveneminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen alapuolella.
 6. Talojen ja teollisuuskompleksien lattian jäykkyyden lisäämiseksi.
 7. Lisätään raiteiden ja jalkakäytävän lujuutta ja kestävyyttä.

Lasikuituvahvisteiset ominaisuudet

Jotta voitaisiin ymmärtää lasikuituvahvisteiden edut ja haitat, on tarpeen tietää sen ominaisuudet. Kuvaus lasikuidun vahvistuksen eduista.

 1. Korroosionkestävyyden kannalta lasikuitutuet ovat lähes 10 kertaa suurempia kuin perinteiset metallit. Lasi-yhdistelmävalmisteet eivät käytännössä reagoi alkalien, suolaliuosten ja happojen kanssa.
 2. Lämmönjohtavuuskerroin on 0,35 W / m C ja 46 W / m C teräspalkkeja, mikä eliminoi kylmäsiltojen ulkonäön ja vähentää merkittävästi lämpöhäviötä.
 3. Vavat sauvat lasikomposiitista valmistetaan muovipuristimilla, sidelangalla ja sopivilla puristimilla ilman hitsauskonetta.
 4. Lasikuituliittimet - erinomainen dielektrisyys. Tätä ominaisuutta on käytetty viimeisen vuosisadan puolivälistä lähtien voimantuotantojohdon elementtien, rautatien siltojen ja muiden rakenteiden rakentamisessa, joissa teräksen johtavilla ominaisuuksilla on kielteinen vaikutus laitteen toimintaan ja rakenteen eheyteen.
 5. Yhden metrin lasikomposiitin laadun vahvistaminen on 4 kertaa pienempi kuin mittarilevy, jonka läpimitta on yhtä suuri ja saman vetolujuus. Tämä mahdollistaa 7-9 kertaa rakenteen painon pienentämisen.
 6. Alhaisemmat kustannukset verrattuna vertaisarviointiin.
 7. Saumaton muotoilu.
 8. Lämpölaajenemiskerroksen arvo on lähellä betonin lämpölaajenemiskerrointa, joka käytännössä sulkee pois halkeamien esiintymisen lämpötilaeroilla.
 9. Laaja lämpötila-alue, jolla materiaalia voidaan käyttää: -60 ° C - +90 ° C
 10. Ilmoitettu käyttöikä - 50-80 vuotta.

Lasikuidun vahvistaminen joissakin tapauksissa voi onnistuneesti korvata teräksen, mutta sillä on useita haittoja, jotka on otettava huomioon suunnitteluvaiheessa. Lasikuidun vahvistuksen tärkeimmät haitat.

 • Matala lämpötila. Sideaine syttyy 200 ° C: n lämpötilassa, mikä ei ole välttämätöntä yksityisessä talossa, mutta sitä ei voida hyväksyä teollisuuslaitoksissa, joissa rakenteet joutuvat lisääntyviin palonkestävyyteen.
 • Joustavuusmomentti on vain 56 000 MPa (noin 200 000 MPa teräsraudoituskaapelille).
 • Mahdollisuus taipua itsenäisesti sauva oikeaan kulmaan. Kaarevat sauvat valmistetaan tehtaalla yksittäisen tilauksen mukaan.
 • Textoliittituotteiden vahvuus laskee ajan myötä.
 • Lasikuituvahvisteella on pieni murtumavoima, joka vain pahenee ajan myötä.
 • Kyvyttömyys luoda kiinteä, jäykkä runko.

Rebar-tyypit

Lasikuituvahvisteisen rakenteen rakentaminen edellyttää perehdyttämistä tämän materiaalin tyyppeihin. Aikataulun mukaan materiaali on jaettu tuotteisiin:

 • asennustöihin;
 • työ;
 • jakelu;
 • betonirakenteiden vahvistamiseksi.

HSA: n soveltamismenetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

 • pilkottu sauva;
 • vahvistava verkko;
 • vahvistushäkkeihin.

Profiilin muodon mukaan:

SPA: n ja teräsvahvisteiden vertailevat ominaisuudet

Lasikuitulujituksen tai teräksen valitsemiseksi sinun on verrattava visuaalisesti kahta tyyppiä. Taulukossa on esitetty teräs- ja lasikuituvahvisteiden vertailevat ominaisuudet.

Lasikuitukomposiitin vahvistaminen

Vahvistaminen on olennainen prosessi lujitettujen betonirakenteiden tai -tuotteiden luomiselle. Joissakin tapauksissa teräs on vasta-aiheinen, joten viime vuosisadan puolivälissä kehitettiin korvaaminen - komposiittivahvistus.

Betoni on kestävä mutta ehdottomasti ei-pehmeä materiaali. Se kestää puristusjännitystä täydellisesti eikä kestota vetovoimaa. Siksi väärin muodostettu säätiö alkaa halkeilla, murentua ja vaatii korjaustöitä. Rakenteen vahvistamiseksi ja lujittamiseksi käytetään luurangoista valmistettua luustoa, joka jakaa tasaisesti kuormat ja lisää ydinelämän käyttöikää.

Lasikuitukomposiittivahvike perustukselle on valmistettu seoksesta:

1. vahvistava komponentti - lasi katkokuitu, joka ottaa mekaaniset vaikutukset;

2. polymeeriset sideaineet, jotka takaavat hyvän tarttumisen betoniin, tasaisen paineen jakautumisen ja suojauksen ulkoiselta aggressiiviselta ympäristöltä. Useimmiten se on monikomponenttinen epoksihartsi, jossa on erityisiä lisäaineita, kovetteita ja kiihdyttimiä.

Komposiittielementtien suhde on noin 75:25. Tämäntyyppisten tuotteiden tuotantoa ja käyttöä koskevat yhdenmukaiset standardit ovat käytännössä poissa, ja siksi jokainen yritys kehittää omia reseptejä ja suosituksia siitä, miten parhaiten laskea lasikuidun vähimmäismäärä lasipallolla perustuksiin, seiniin, pylväisiin, levyihin ja niin edelleen.

Saatavana on 2 eri lasikuituvahvistusta:

 • Aikainen profiili, joka muistuttaa spiraalikäämitystä. Se saavutetaan käämimällä lasikuitutankoa päästään. Tuotteen päälle peitetään sideainekerros, joka suojaa vahvistuskomponenttia ulkoisilta vaikutuksilta.
 • Ehtoisesti sileä. Pinta on päällystetty hienolla hiekalla, mikä edistää materiaalin parempaa tarttumista betoniin tai muuhun laastiin. Tämäntyyppisten tuotteiden kustannukset aallotetun vastapuolen yläpuolella ovat noin 15-18%.

Ankkuri on valmistettu saumoilla, joiden läpimitta on 4-18 mm. Se voidaan ostaa pakattuna 50 - 100 metrin lahdissa tai 6 metriä pitkillä sauvoilla.

Paikallisen kehyksen muodostamisjärjestelmä on samanlainen kuin metalli. Tehtävänä on vahvistaa pohjaa, lattiaa tai laattaa haavoittuvimmilla alueilla. Siksi vaakasuorat rivit sijaitsevat lähemmäksi pintaa siten, että niiden välinen etäisyys on vähintään 50 cm ja poikittainen jakautuminen ja pystytukielementit asennettu kehykseen, jonka askel on 30-80 cm.

Vahvistuksen käyttö ei rajoitu pelkästään tukirakenteisiin, kuten perustuksiin, pylväisiin, voimajohtojen tukiin, valaisuun ja vastaaviin. Lasikuitua käytetään:

 • Septisäiliöiden, teiden, jalkakäytävien rakentamiseen.
 • Liittimien valmistuksessa.
 • Teollisuuden lattian, terasseille, aidat, sillanrakenteet.
 • Monikerroksisten tiilimuurauksien tai monoliittisten seinien, väliseinien, lattioiden rakentamisessa.

Lasikuitutuotteita käytetään myös hirsitalojen rakentamisessa pyöristetyistä tai kuoripuista. Tosiasia on, että eräillä virheillä (raakametsä, rakenteen muuttaminen ilman koordinointia arkkitehdin kanssa), suurimpien kuormien paikoissa, rakenne alkaa horjua tai taipua. Metallituotteiden käyttö tiloissa ei ole toivottavaa, joten komposiitti vahvistetaan pelastamiseksi.

Hyödyt ja haitat lasikuidusta

Komposiittijohdotustuotteiden paino on lähes neljä kertaa pienempi kuin teräsekvivalentti. Säätiö painaa huomattavasti vähemmän, mikä merkitsee sitä, että maan kuormitus vähenee. Lisäksi venttiilillä on seuraavat edut:

1. Melkein täydellinen inertti aggressiiviselle väliaineelle, mukaan lukien betonin, liuottimien, meriveden ja vastaavien emäkset. Tämän ominaisuuden ansiosta lasikuitua voidaan käyttää vesivoimaloiden, kiinnitysten, laitureiden ja muiden kohteiden esteiden rakentamisessa.

2. Täysi radio avoimuus ja täydellinen inertti magneettikenttiin. Komposiittiliittimet sopivat erinomaisesti rakennusten (perustukset, seinät ja katot) rakentamiseen, joissa laboratorioiden, erikoistilaisuuksien ja vastaavien sijoittaminen on odotettavissa.

3. Lämpölaajenemisindeksi on lähellä betonin lämpötilaa, joten lämpötilan muutoksilla ei ole ongelmia.

4. Helppo kuljettaa. Ankkuri voidaan kuljettaa jopa auton rungossa.

Häikäilemättömät myyjät yrittävät saada tuotteidensa ansioista myös kustannukset, mutta tämä on melko miinus. Metallin halkaisijaltaan 8 mm: n hinta on 8 ruplaa / lineaarinen mittari ja samasta osasta koostuva lasikuitu - 18.

Lasikomposiitin hinta Moskovassa ja Moskovan alueella:

Lasikuitulujitteet: edut ja haitat

Lähes kaikki rakenteet ovat mahdottomia ilman vahvistusta. Se on läsnä kaikissa betoniteräsrakenteissa, esimerkiksi perustusten rakentamisessa. Palkit ovat pääsääntöisesti metallisia, mikä lisää huomattavasti arviointia.

Itse materiaali ei ole halpa, sen toimitus vaatii myös käteistä, ja myös hitsaajan ja varustajien palkkakustannukset on otettava huomioon.

Jos tämä on kerrostalon rakentaminen, lujituksen kustannukset ovat pudotus meressä. Mutta jos kylvyt rakennetaan omalle dacha-juoniin, jossa tarvikkeita tarvitaan vain perustuksen rakentamiseen, niin tämä materiaali voi kuluttaa yli 15% rakentamiselle varatuista budjetista (älä unohda hitsaajaa ja laitteita, siirtoja ja toimitusta sivustoon).

Mikä on yhdistetty vahvistusmateriaali

Kaikille betoniteräksille tarvitaan vahvistaminen. Tämä on jo osoitettu nimellä "rauta-betoni" eli raudalla vahvistettu betoni.

Metalliliittimiä on tähän käytetty jo jonkin aikaa, mutta viime vuosina hän on löytänyt erinomaisen vaihtoehdon - nämä ovat lasikuituputkistoja, jotka ovat eri halkaisijoilta valmistettuja, erikoispolymeeristä valmistettuja sauvoja.

Oikeudenmukaisuuden vuoksi on huomattava, että he tietävät siitä jo kauan, mutta keksinnöstään lasikuitupetkut maksoivat paljon enemmän kuin metallituotteet.

Aika kului ja kaikki muuttui, nyt lasikuitu on tullut halvemmaksi uuden teknologian ansiosta lasikuitu, epoksihartsi ja muut komponentit.

Valmistus tekniikka

Lasikuitulasvan valmistamiseen käytetään erityistä ja melko kallista laitteistoa, joka mahdollistaa eri halkaisijoiden tangon valmistuksen.

Tuotannon tärkein raaka-aine on basaltti lasikuitu tai hiilikuitu ja hartsi sideaineena.

Tällaisten lasikuitutuotteiden valmistusprosessi on jaettu useisiin vaiheisiin:

 • Vaihe 1. jatkuvasti liikkuvien lasikuitulangojen kyllästäminen sideaineella, joka sisältää kovettimen. Suosituimmat ovat epoksihartsit.
 • Vaihe 2. Resin kyllästettyjä kierteitä tai rovingia syötetään laitteen osaan, jossa halutun halkaisijan muodon muodostuminen tapahtuu.
 • Vaihe 3. Kovettumaton aihio vedetään polymerointikammion läpi, jossa muodostuu lasikuituvahvistustanko.
 • Vaihe 4. Sen jälkeen erityinen muovausviira kierretään muodostamaan palkin aallotettu pinta ja vetämään se kuivaimen läpi.
 • Vaihe 5. Himmennysainejohdin irrotetaan valmiista raudasta, minkä jälkeen se leikataan määrätyn koon mukaan.

Tärkeimmät edut

Lasikuituliittimet on hämmästyttäviä ominaisuuksia:

 • Vahvuus. Lasikuitu on paljon vahvempi venytyksessä kuin teräspalkit. Jos tarkastelemme saumoja, joiden halkaisija on sama, metallivahvistus kestää 360 MPa: n vetolujuuden ja samanlaisen komposiittimäärän 1200 MPa.
 • Korroosionkestävyys. Lasikuituputket eivät altistu aggressiiviselle materiaalille, ja niitä voidaan käyttää kemikaalien säilytysastioiden valmistuksessa.
 • Komposiittiliittimillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet, varsinkin metallivarret verrattuna. Tämä materiaali ei muodosta "kylmäsiltoja", joten se ei johda lämpöhäviöön käytön aikana.
 • Lasikuituliittimet eivät häiritse radioaaltoja ja erinomainen dielektrisyys. Metalli päinvastoin on sähkövirran johtimen ja voi olla radiohäiriön lähde.
 • Teoreettisesti sitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -100 - 100 °. Tässä lämpötilassa ei käytetä terästangoja.
 • Lasikuituvahvisteiden käyttöikä on 80 vuotta, yleensä metallia ei kestä tällaisia ​​jaksoja.
 • Lujittavan lasikuidun pituus on rajoittamaton, se valmistetaan keloilla ja se myydään mittarilla. Terästangot ovat 6 ja 12 m.
 • Pienipainotuotteet. Tämä on yksi lasikuitutangon pääominaisuuksista. Jos vertaat samaa halkaisijaltaan metalli- ja lasikuitumateriaalia, jälkimmäinen on 9 kertaa helpompaa.

Komposiittivahvistusaineen haitat

Kun tarkastellaan lasikuidun ainutlaatuisia ominaisuuksia, on mahdotonta sanoa joistakin sen puutteista.

Heillä on myös, vaikkakaan ne eivät ole yhtä ilmeisiä kuin ansioita, mutta objektiivista arviointia varten luetellaan ne:

 1. Se ei ole yhtä lämmönkestävä kuin metalli, sillä lasikuitulujitteiden valmistuksessa käytetty sideaine ei kestä yli 200 ° C: n lämpötiloja. Vahvistus ei polta, mutta sen vahvuus heikkenee, joten vahvojen betonituotteiden, jotka on suunniteltu altistuvan korkeille lämpötiloille, tällaista vahvistamista ei voida käyttää.
 2. Lasikuituvahvisteella ei ole riittävää joustavuutta, vaikka se ei häiritse millään tavoin laattojen tai perustusten valmistusta.

Tähän mennessä asiantuntijat eivät ole nähneet muita puutteita, joten niitä voidaan käyttää turvallisesti yksityiseen rakentamiseen ja säästää huomattavasti sen kuljetusta ja halkaisijan korvaamista ohuemmalla.

Tämän materiaalin käyttö kylpyyn perustan rakentamiseen

Lasikuitulujituksen käyttämisessä kellarihakehon luomisessa mikään ei ole mikään monimutkainen.

Tärkeintä on kiinnittää lujitustangot tiukasti toisiinsa käyttäen muovisia kiinnittimiä tämän estämiseksi, jotta se ei pääse liikkumaan betonin kaatamisen aikana.

Armopoyasan luominen vaiheittain:

 • Aseta tarvittava määrä pituussuuntaisia ​​lasikuitujauvoja.
 • Aseta sitten ne poikittaiset sauvat. Jos haluat noudattaa samoja soluja, voit käyttää yksinkertaista mallia.
 • Kiinnitä lasikuituvahvistustangot niiden leikkauspisteeseen muovikelmuilla tai pehmeällä sinkittyjohdolla.
 • Asenna pystysuuntaiset lasikuituvahvistustangot ja kiinnitä ne varovasti alempaan panssaroituun vyöhön.
 • Toisen lujitushihnan asentaminen on samanlaista kuin ensimmäinen ja varovasti sidottu.

Lasikuituvahvisteiden tuotantotekniikka paranee jatkuvasti, ja tämän materiaalin hintaa vähennetään vähitellen.

On todennäköistä, että pian komposiittivahvistin työntää metallin kokonaan pois rakennustöistä.

Yksityiskohtia basaltti-, hiili- ja lasikuituvahvisteista

Kun lasikuituvahviste kehitettiin vain 57 vuotta sitten, sen kustannukset olivat paljon korkeammat kuin teräspalkit, joten komposiittimateriaali ei löytänyt laajaa levitettä. Nykyään tilanne on muuttunut, lujitemateriaalin kustannukset ovat laskeneet, ja sen edut ovat arvostaneet rakennusyritykset, jotka harjoittavat laitosten rakentamista kylmissä ilmastoalueilla.

Nyt lasikuituvahviste on saatavana sekä kierretankojen muodossa että keloina. Tangojen poikkipinta on 4 - 32 mm. Tarkastelkaamme tarkemmin niitä aloja, joilla tämän tyyppistä vahvistusta käytetään eniten.

Ominaisuudet ja laajuus

Muovinen armatuuri on fyysinen runko, joka koostuu seuraavista elementeistä:

 • Päärunko, joka on valmistettu rinnakkaisista kuiduista, jotka on liitetty toisiinsa polymeerihartsilla. Tämä elementti antaa lujitteen lujuusominaisuudet.
 • Ulompi kerros kuitumateriaalia, joka on kierretty kierteellä muovisen vahvistuksen pääputken ympärillä. Tällainen käämitys voi olla hiekkainen tai kaksisuuntainen käämitys.

Jos puhumme lasikuidun vahvistamisesta rakentamisessa, nykyään komposiittimateriaaleja käytetään laajalti:

 • erilaisten RC-rakenteiden vahvistaminen;
 • betoniteräksen ja tiilipintojen korjaus;
 • kevyiden betonirakenteiden asennus;
 • kerrostetut muuratut seinät (teknologiset joustavat liitännät);
 • laatat, pylväs- ja hihnan perusteet;
 • betoniterästen vahvistaminen;
 • puhtaanapito;
 • tienvarsit ja aidat;
 • seismisesti stabiilien vahvikenauhojen suunnittelu.

Lisäksi lasikuituvahvisteita käytetään monilla muilla teollisuudenaloilla, ja sen ominaisuudet täyttävät kaikki rakennusvaatimukset ja -standardit, joten tämäntyyppiset tuotteet soveltuvat sekä yksityiseen rakentamiseen että suoratoistuotantoon.

Valmistus tekniikka

Komposiittiliittimiä voidaan valmistaa käyttämällä yhtä kolmesta tekniikasta:

 1. Mutkainen. Tässä tapauksessa käämitys suoritetaan erikoislaitteissa. Kelauslaite liikkuu pyörivän karan ympäri. Useiden lähestymistapojen jälkeen muodostuu kiinteä sylinterimäinen pinta, joka lähetetään uuniin lämpökäsittelyä varten.
 2. Lävistämisen. Ensiksi kuitu kumotaan rullista ja imeytetään hartsiin. Sen jälkeen materiaali läpäisee kehruusuuttimet ja siitä poistetaan ylimääräinen romu. Samanaikaisesti sylinterimäinen muoto kiinnitetään muovisen vahvikkeen tankeisiin. Tämän jälkeen rullaaja käsittelee manuaalisesti spiraalimaisen köyden työkappaleeseen, jota käytetään lisäämään materiaalin ja konkreettisen liuoksen tarttumista. Seuraavassa vaiheessa lasikuituosat lähetetään uuniin, jossa hartsi kovettuu. Heti kun tangot ovat täysin polymeroituja, ne kulkevat lävistysmekanismin läpi.
 3. Manuaalinen tuotanto. Tämä on kallein muovausvahvistus, joten sitä käytetään vain pienimuotoiseen tuotantoon. Tällöin valmistetaan aluksi erityinen matriisi, johon gelcoatia levitetään (suojaava koristekerros). Sen jälkeen lasikuitu leikataan, kyllästetään hartsiin ja kovettaa ja asetetaan muotoon. Seuraavaksi tuote lämpökäsitellään ja leikataan.

Ensimmäistä menetelmää muoviraudoituksen valmistamiseksi pidetään halvimpana, joten useimmiten käytetään haavoja.

Tämän tyyppisten sauvojen valmistuksessa käytettiin erilaisia ​​kuituja.

Komposiittitangotyypit

Lasikuituvahvikkeet ovat monenlaisia, joista tunnetuimpia ovat:

 • TSA on lasikuituvahviste, joka on valmistettu klassisella lasikuitutekniikalla. Tuotteen kuidun halkaisija on 13 - 16 mikronia.
 • ABP - basaltti muovivahvistus. Tällöin tuotteen päätappi on tehty basaltikuiduista, joiden halkaisija on 10 - 16 mikronia.
 • AUP - hiilikuituvahviste, joka käyttää sekä lasikuitua että kestomuovia. Käytettyjen kuitujen halkaisija on jopa 20 mikronia.

Useimmin käytetään TSA: n ja ABP: n rakentamiseen. Hiilikuitukerralla on alhainen mekaaninen lujuus, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Lisäksi myynnissä on tuotteita ASPET (seos lasikuitua ja kestomuovia), ACC (yhdistetty vahvistus) ja monia muita lajikkeita.

Lisäksi lasikuituliinoja myyntiin:

 • kantotangot;
 • mesh;
 • kehykset;
 • valmiita malleja.

Lisäksi tuotteet luokitellaan niiden rakenteiden luonteen perusteella, joita varten niitä käytetään:

 • ICB-varusteet;
 • kokoonpano;
 • työ;
 • Jakeluun.

Kiinnitä huomiota myös komposiittivahvistimen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin.

Muoviosien tekniset ominaisuudet, edut ja haitat

Valittaessa muoviraudoitusta perustuksen vahvistamiseksi kannattaa harkita seuraavia tuotteita, jotka ovat useimmiten huomattavasti parempia kuin metalli-analogien ominaisuudet:

 • Suurin käyttölämpötila on 60 astetta.
 • Vetolujuus - vähintään 800 MPa (TSA-vahvistusta varten) ja vähintään 1400 MPa (AUK-tyyppisille tuotteille). Metallissa tämä luku tuskin saavuttaa 370 MPa.
 • Suhteellinen pidennys - 2,2%.
 • Koska tämä materiaali kuuluu ensimmäiseen ryhmään kemiallisen kestävyyden suhteen, voidaan käyttää vahvistuslasilasia aggressiivisessa tai emäksisessä ympäristössä.
 • Tiheys on 1,9 kg / m 3, joten TSA painaa 4 kertaa vähemmän kuin teräskehys.
 • Helppo kuljettaa.
 • Matala lämmönjohtavuus.
 • Pitkä käyttöaika (yli 80 vuotta).
 • Korroosionkestävyys.

Lisäksi, kun käytät lasikuituvahvistusta, sinun ei tarvitse pelätä, että se hämärtää solukellon tai radiopuhelimen, koska tämä materiaali on dielektristä.

Lasikuitu on myös kestävä alhaisissa lämpötiloissa, mutta erittäin korkeissa lämpötiloissa materiaali sulaa. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen lämmittää pinta vähintään 200 astetta.

Mielenkiintoista! Rakentajilla ei ole koskaan kysymystä kuin lasikuituvahvisteiden leikkaaminen, koska se sopii hyvin tavanomaiseen jauhimeen.

Komposiittivahvistuksen ilmeisin haitta on sen epävakaus. Jos haluat valmistaa vahvistuskammion erikseen muotista, se voi olla "taivutettu", joten panssaroidun vyön asentaminen suoraan muottiin on parempi.

Jos puhumme kustannuksista, basaltti-muoviosat maksoivat noin 6 ruplaa lineaarimittareita kohti ja lasikuitua - 9 ruplasta. Jos verrataan sitä teräsvaijereihin, joka maksaa 21 ruplaa metriä kohden, on ilmeistä, että nykyään lasikuitutangot paitsi eivät "osu hintaan", vaan kustannukset ovat lähes kaksi kertaa pienempiä kuin metallit.

Sinun ei kuitenkaan pitäisi olla onnellinen aika ajoin, koska markkinoilla on paljon häikäilemättömiä valmistajia, jotka tarjoavat asiakkailleen heikkolaatuisia tuotteita.

Mitä etsiä ostaessasi lasikuituliittimiä

Väärinkäsiteltyjen tuotteiden erottamiseksi kiinnitä huomiota seuraaviin vivahteisiin:

 • Komposiittiliittimet on valmistettava teknisen prosessin mukaisesti. Jos tuotteessa on epätasainen väri ja terävät siirtymät, niin tällaiset sauvat eivät sovellu rakentamiseen.
 • Jos tangot ovat ruskeita, tämä osoittaa, että viimeisen valmistusvaiheen aikana tangot eivät olleet välttämättöminä lämpökäsittelyssä tai lämpötilaa ei havaittu oikein. Tällaiset tuotteet on hylättävä työssä.
 • Jos huomaat, että palkit ovat vihertäviä, niin tällaiset tuotteet eivät ole myöskään kannattavia, niillä on hyvin alhainen kimmomoduuli joustavuudessa. Tämä johtuu lasin käsittelylämpötilasta, joka on liian alhainen.

Väri on vahvikkeen tärkein indikaattori, joten kiinnitä huomiota siihen, että tangon sävy ei poiketa toisistaan.

On myös tarpeen valita oikeat kiinnikkeet lasikuituinen panssaroitu vyö. Muovipidikkeet sopivat parhaiten tähän tarkoitukseen:

 • Vaakasuora (betonilevyille ja lattioille) mahdollistaa kerroksen korkeuden 25-50 mm.
 • Pysty (seinäpinnoille) - kerroksen paksuus 15-45 cm.