Talon rakentaminen

Metallipuiden asentamista äskettäin pidettiin paitsi luotettavimpana myös ainoana hyväksyttävänä vaihtoehtona luoda kiinteä "luuranko" rakennusten perustuksista mihin tahansa tarkoitukseen. Materiaali, josta keskustellaan, ei ilmestynyt eilen (viittaukset sen käyttökokemukseen 1970-luvun loppupuolelta lähtien). Mutta komposiittiosat eivät saaneet suosioa, joten he unohtivat siitä maassamme jonkin aikaa. Mutta ulkomailla sitä käytettiin aktiivisesti. Siksi on mahdollista puhua yhdistettyjen sauvien onnistuneesta käytöstä betonirakenteiden vahvistamiseksi. Ja tuomita tällaisten rakenteiden vahvuus ja vakaus saadaan ole perusteeton, mutta tosiasioiden perusteella.

sisältö:

Harvoja myyttejä häikäilemättömiltä valmistajilta ja myyjiltä

Lasikuituliittimet, vaikka ne eivät ole uusia (kuten kävi ilmi), eivät tunne suurta osaa kuluttajista. Se, että mainonta sijoittaa sen innovaatioksi, ei ole iso asia. Mikä pahempaa, kun hyödyntäen potentiaalisten asiakkaiden tietämättömyyttä, valmistaja pyrkii kaikin tavoin nostamaan tuotteen myyntihintaan viitaten sen komposiittivahvistuksen väitetyille ainutlaatuisille ominaisuuksille.

Komposiittiraudoituskuva

Vaikka tavallinen yksityinen kehittäjä kerää tietoja vähän kerrallaan, tutustuu sovelluksen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin ja suuret rakennusyritykset laskevat talousarvion tulo- ja menoosat, kun ne siirtyvät komposiittiin metallin sijasta, huhut kasvavat ja lisääntyvät. Ja heidän on annettava kohtuullinen ja rehellinen vastaus.

Yksi yleisimmistä myytteistä voidaan poistaa nyt.

 • Ulkoisesti tämä rakennusmateriaali on kevyitä palkkeja, joilla on eri keltaiset sävyt (jos ne on valmistettu lasikuidusta) tai voimakas musta (edellyttäen että basaltti on käytetty). Yrityksellä pyritään kuitenkin tekemään tuote houkuttelevammaksi ulkoisesti, nimittäin värisävyn lisäämistä eri sävyistä, joiden avulla voidaan saada aikaan värin vahvistus markkinoille. Ja välittömästi myytti ilmestyi: näitä lisäaineita ei ole helppo maalata tangot, vaan ovat erityisiä komponentteja, jotka parantavat materiaalin ominaisuuksia. Vakavat valmistajat antavat selkeän vastauksen: väri ei vaikuta komposiittivahvistuksen laatuun.
 • Sen lisäksi, että esikuva parannettaisiin tällaisten värien kokeiden kannalta, on erittäin jalo impulssi: valitaan eri halkaisijoilla olevia tankoja.

Rakennusmateriaalien sääntelyasiakirjojen lukeminen auttaa olemaan kärsimässä epärehellisten myyjien temppuja.

Komposiittiraudoituksen käyttö

Komposiittivahvistus vähitellen voittaa tilan metallikappaleesta alhaisten rakennusten perustusten levittämisen alalla. Lasi, hiili, basaltti tai vahvistetut kuidut otetaan perustana sen tuotannolle. Ne sidotaan toisiinsa lisäämällä polymeerejä.

Lasikuitulujitusta voidaan tuottaa sileiden sauvien muodossa, mutta siinä tapauksessa, että sitä täydennetään lasilangan kierrepäällysteellä, saadaan aikaan luotettavampi tarttuvuus valuraudalla. Joten anna etusija toiselle vaihtoehdolle.

Asiantuntijat kutsuvat useita komposiittivahvistimen etuja:

 • helppo kuljettaa ja käyttää pienen painon vuoksi. Lisäksi asennus ei koske hitsaustöitä;
 • kestävyys erilaisissa syövyttävissä ympäristöissä;
 • korroosionkestävyys;
 • vetolujuus.

Perusrakenteen luominen edellyttää tietyn halkaisijan yhdistettyä vahvistamista. Jakson laskenta tapahtuu yksittäin kullekin kohteelle. Se riippuu projektin korkeudesta, monimutkaisuudesta ja muista syistä. On tärkeää, että samaan läpimittaan kuuluville metallitankille ei ole heikompaa lujuutta, komposiittivahvistuksella on pienempi paino.

Komposiittiraudoitus perustukselle

 • Komposiittisauvat perustettaessa säätöä käytetään samalla tavalla kuin teräs. Näistä kehys kootaan tietyn tyyppisen alustan suositusten mukaisesti vaaditulla äänenvoimakkuudella ja risteyskohdissa vahvistuselementit kiinnitetään sidoksilla tai sidotuilla langoilla.
 • Kehittäjät ja valmistajat eivät suosittele komposiittivahvikkeen käytön kieltämistä kaikentyyppisten perustusten rakentamiseksi. Toisin sanoen, jos kehittäjä haluaa, kaikki alhaisten rakennusten pohjat voidaan tehdä käyttämällä lasikuituvahvisteita.
 • Mutta on mahdollista määritellä tarkalleen, mistä komposiittisankojen perustuksista on osoittautunut parhaalta puolelta. Puhumme kasetti- tai pylväsmenetelmistä rakennuksille, joiden korkeus on korkeintaan kolme kerrosta. Ne, jotka haluavat rakentaa: yksityinen talo, mökki, kylpy, autotalli, kiinteä rakenne kotitalouskäyttöön.
 • Muiden kuin metallisten alkioiden käyttöikä on riittävän pitkä - vähintään 80 vuotta vähimmäislaskelmissa. Niiden kustannukset ovat kenties hieman erilaiset kuin tavanomaisten terästangojen hinnat, mutta on hyvin realistista säästää kuljetus. Laiturille pakattu armeija voi helposti istua henkilöauton runkoon.
 • Rakentamisolosuhteet ja tekniikka ovat erilaisia. Jos betonirakenteita käytetään metallin aggressiivisen ympäristön läsnäollessa, on järkevää käyttää ei-metallisia vahvikkeita.
 • Komposiittiliitokset, jotka on valittu yhtä vahvalla lujitetulla betonirungolla, luovat vankan perustan. Ja se kestää paljon kauemmin (johtuen ympäristön vahingollisista vaikutuksista ja "täydellisestä välinpitämättömyydestä" korroosioprosessiin).

Massiivisiin betonirakenteisiin käytetään seuraavia lasikuidun vahvikkeita:

 • Ulkoinen. Perustellaan tapauksissa, joissa betonirakenteet ovat tuhoisat, ja ne ovat epäsuotuisissa olosuhteissa.
  • Erityisesti tähän tarkoitukseen tuotetun komposiittivahvistimen ominaisuudet mahdollistavat suojarakenteen luomisen rakenteen ympärille. Se ei läpäise ilmaa eikä vettä. Tätä menetelmää kutsutaan jatkuvaksi. Joskus sitä sovelletaan, päinvastoin. Ensimmäinen kehys ja kaadettiin sitten betoniin.
  • Erillinen menetelmä tarkoittaa, että komposiittiverkot tai vahvistusnauhat vahvistavat pohjaa ulkopuolelta.
 • Sisäinen. Jaettu kahteen tapaan.
 • Diskreetin vahvistuksen oletetaan, että rakenteen sisällä asetetaan komposiittiristikot, yksittäiset tangot tai jopa monista elementeistä muodostetut irtorehut.
 • Hajautettu menetelmä on hieman yksinkertaisempi - ruiskutettu lasikuitu lisätään valun kokonaismassaan. Tuloksena olevaa materiaalia kutsuttiin lasikuitulasiksi.
 • Yhteinen. Yhdistetty menetelmä sai nimensä paitsi kahden lujitustyypin samanaikaisen käytön lisäksi myös siksi, että se mahdollistaa lasikuidun ja metallin sauvojen yhdistelmän. Käytä sitä siinä tapauksessa, että säätiö olettaa merkittäviä painoja.

Komposiittivahvistimen läpimitta

Jos tähän mennessä ei ole ollut tällaista tehtävää, seuraavat tiedot voivat olla hyödyllisiä.

 • Metallirakenteiden suunnittelumallien ansiosta on useita halkaisijaltaan tyypillisiä indikaattoreita:
  • ulompi profiiliin vaikuttavien reunojen mittaama;
  • sisempi kuuluu itse sauvaan;
  • nimellinen, joka ilmaistaan ​​kokonaislukuna, on profiilin numero.
 • Ne eivät täsmää, halkaisija mitattuna ulkopuolelta ylittää nimellisarvon. Äärimmäistä varovaisuutta on noudatettava, jotta vältyttäisiin halkaisijaltaan pienemmästä halkaisijasta.
 • Edellä mainittujen lasikuituvahvisteiden mittojen määritelmällä on vivahteita. Ulkohalkaisija määritetään siinä samalla tavoin kuin teräksessä. On joitain vaikeuksia, kun yritetään saada sisäisiä kokoisia arvoja.
 • Tosiasia on, että komposiittivoimalla ei ole täysin pyöreä sauva. Tämä johtuu siitä, että lukuisat linjat, jotka tuottavat tätä rakennusmateriaalia tiettyjen ominaisuuksien vuoksi, eivät voi olla tällaisen tarkkuuden mukaisia. Niinpä lasikuidusta valmistetuilla sauvoilla on muoto, joka on soikea. Ja mitä suurempi läpimitta on, sitä selkeämpi on soikea. Kun mittaat tällaista tuotetta ensimmäistä kertaa, kuluttaja saa yhden tuloksen. Tangon kääntö 90 °, toistamalla menettely, hän näkee muut numerot. Indikaattorit tulisi tiivistää ja jakaa 2: llä. Tulos voidaan katsoa komposiittivahvistimen sisähalkaisijan keskimääräiseksi indikaattoriksi.
 • Materiaalin laskemiseen ja hankintaan liittyvän työn suorittamiseksi sinun on tiedettävä nimellinen halkaisija. Yksinkertaisen kotiopettajan olosuhteissa tätä indikaattoria ei voida saada. Niille, jotka ratkaisevat tämän ongelman, on yksi temppu.
 • Nimellishalkaisija on itse asiassa keskimääräinen luku ulkoisen ja sisäisen kalibroinnin mittojen välillä. Lisäksi harvemmin rivat sijaitsevat tangolla, sitä enemmän sisähalkaisija lähestyy nimellisarvoa.

Näin ollen on mahdollista saada kiinni häikäilemättömältä myyjältä, joka pyrkii antamaan ulkoisen halkaisijan numeroita nimelliskokoonsa:

 • on tarpeen mitata ulkohalkaisija;
 • suorittamaan sisäisen halkaisijan mittaukset;
 • verrata myyjän nimeämää numeroa molempien indikaattoreiden kanssa.

Jos ulkohalkaisija on samansuuruinen kuin myyjän version mukaisen nimellisnumeron, palkki on ostettava muualta.

Komposiitti vahvistuspaino

Komposiittijohdotusmenetelmät

Yhdistetyn vahvikkeen edellä mainituista eduista yksi pisteistä osoitti, että sen käyttö ei tarkoita hitsaustyötä. Tangot kerätään kehykseen sitomalla yhteen.

Muoviastioita käytetään harvemmin, mutta sitova lanka, rakentajat arvostavat enemmän. Tämä materiaali on perinteisempi eikä sitä ole hävitetty uusilla suuntauksilla. Se toteutetaan seuraavilla tavoilla:

 • automaattisen pistoolin avulla;
 • käyttämällä virkkuukoukkua rakentamiseen (yksinkertainen kokoonpano);
 • ruuveilla (mekaaninen) virkkuukoukku.

Viimeisten kahden vaihtoehdon suosio johtuu työkalun saatavuudesta. Harvoilla on varaa ostaa kallis ase yhtenäisen säätiön rakentamiseksi. Jotkut suuryritykset kuitenkin harjoittavat leasingta kallista, mutta yksinkertaisesti laitteiston työtä. Ja jos tällainen tilaisuus katoaa, kannattaa käyttää sitä.

Argumenttien "automatisointi" parittelumenetelmä voidaan luetella seuraavasti:

 • on selvää, että koneistettu työvoima on tuottavampaa ja tuottavampaa;
 • sinulla on tällainen "avustaja", et voi palkata työntekijöitä. Sen käytön avulla yksi henkilö selviytyy irrallaan itsenäisesti;
 • ase suorittaa yhtä tasaiset ja kestävät solmut koko kehyksessä;
 • työkalu on toimiva missä tahansa lämpötilassa;
 • Tehokkaalla akulla voit työskennellä tasaisesti koko päivän.

Tämän työkalun erityisen kehittyneitä malleja on varustettu laitteella, jonka avulla voit sitoa sauvat tukeutumatta niiden läheisyyteen.

Säätiö komposiittivahvisteilla ja rakenteilla maanjäristyksillä

 • Toinen osoitus komposiittivahvistuksen erinomaisista lujuusominaisuuksista voidaan katsoa sen käytön muillakin rakennuskohteilla, jotka edellyttävät huomattavia kuormituksia: rakennusten seinät ja lattiat, tiepäällyste, rannikkorakenteet, sillat.
 • Mutta harvoin, josta löytyy maininta siitä, että komposiittivahvistin voi kestää vaikuttavia vapinaa. Noin viisi vuotta sitten Kucherenkon nimittämä Rakennusrakenteiden tutkimuslaitos käsitteli kysymystä tämän materiaalin käyttäytymisestä suurilla dynaamisilla kuormituksilla. 8 mm: n halkaisijaltaan mitattua "maanjäristystä" testattiin 5-10 pistettä. Sen avulla paneelit prototyyppejä vahvistettiin, ja niihin kohdistettiin vastaavia kuormia, jotka asetettiin värähteleviin alustoihin. Materiaali pysyi ehjänä, kunnes yhdeksän pisteen seisminen toiminta!

Komposiittivideorakenne

Lasikuituliittimet - kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Nykyään se on arvokas korvaaminen metallipuuvilla ja sen käyttö kaatamalla perustuksia alhaisen nousun rakentamiseen voidaan pitää paitsi perusteltuna myös kehittäjän hyvin toivottavana toimintana. Siksi yksityisten kehittäjien keskuudessa on niin paljon positiivisia arvosteluja komposiittiliittimistä.

Komposiittivahvikkeet: tyypit, edut, laajuus, vahvistaminen komposiittivahvisteilla

Komposiittivahvistusta kehitettiin viime vuosisadalla, mutta sen käyttäminen oli tarkoituksenmukaista tuottaa ja käyttää vain äskettäin.

Tätä helpotti raaka-aineiden saatavuus ja uusien teknologioiden käyttöönotto valmistusprosessissa. Usein tällaisia ​​tuotteita kutsutaan lasikuitu- tai basaltti-muoviksi.

Useimmiten käytetään erilaisia ​​määritelmiä, koska raaka-aineiden yhdistelmät eroavat toisistaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteiden laatuun ja kestävyyteen. Teräksen analogeista on erilainen ulkonäkö.

Katso videota komposiittivahvistimesta

Koostumus ja ominaisuudet

Materiaali on teräsvahvistuslaatan kaltainen rakennuspalkki, joka on valmistettu seuraavista osista:

Tuotteet valonvalosta, kellertävästä sävystä. Basaltin ja hiilimustan vavat. Jaksollinen osio, kuten metallituotteissa, antaa lujaksi vahvistettua betonirakennetta. Jotkut valmistajat ovat värillisiä pigmenttejä. Tämän ominaisuuden ominaisuuksista ja ominaisuuksista ei ole vaikutusta.

Komposiittivahvistustyypit

Komposiittivahvistetyyppien luokittelu riippuu suoraan koostumuksen pääkomponentista.

• ABP (basaltti tuote) tuotetaan käyttäen basaltikuituja ja orgaanista alkuperää olevia hartseja, jotka toimivat sideaineena. Muodon erottuva laatu on resistenssi aggressiivisille aineille ja väliaineille (emäkset, suolat, kaasut).

• TSA (lasikuitu-tuote) saadaan sekoittamalla lasikuitu- ja kuumakovettuvia hartseja. Tämäntyyppinen etu on korkea lujuus ja pieni paino.

• AUP (hiilikuitutuote) koostuu hiilivedystä. Se on vahva, mutta korkeiden kustannusten vuoksi tämä tyyppi ei ole saanut laajaa kysyntää.

• ACC (yhdistetty tuote) tehdään basaltin ja lasikuitujen perusteella. Erilaiset kulutuskestävyys vaihtelee suuresti.

Komposiittivahvistuksen edut

Komposiittiliittimet ovat nopeasti saavuttaneet suosiota rakennusmarkkinoilla. Tämä johtuu sen teknisestä suorituskyvystä ja kestävyydestä. Tärkeimpiä ominaisuuksia:

- ei syövytä;

- pitkä käyttöaika;

- metalliosien ylittävät lujuusindikaattorit;

- matala lämmönjohtavuus estää kylmäsiltojen muodostamisen betonirakenteessa;

- dielektrisyys, joka häiritsee radioaaltojen kulkua;

- kätevä kuljetus pienen painon ja kyvyn kuljettaa tuotetta keloissa;

Komposiittiraudoituksen laajuus

Materiaalia käytetään aktiivisesti eri rakennustöissä:

• rakennettaessa rakennusten perustuksia erityisesti niissä, jotka toimivat aggressiivisessa ympäristössä;

• perustusten ja kantavien seinien vahvistamisessa;

• yksityisessä rakentamisessa;

• tieosuuden vahvistamiseksi;

• Penkereiden rinteiden vahvistaminen.

• liitosrakenteen valmistukseen rakennusten rakentamisen aikana;

• maaperän vahvistaminen kaivoksissa jne.

Lujitemuoto-komposiittivahvistimen ominaisuudet

Rakennetta lujittaessa komposiittimateriaalilla ei ole vaikeuksia. Mestarit tavalliseen tapaan laskevat tangon halkaisijan ja solujen parametrit ottaen huomioon rakenteen kantavuus. Kehys on tehty käyttämällä sidelangaa tai sähköisiä muovipidikkeitä. Langankytkentöjen tekemiseksi tarvitaan erityinen koukku ja automaattinen neulomakone. Pihdit kiinnitetään käsin. Lisäksi on sallittua liittää vahvistuselementtejä muovikiinnikkeisiin. Tavallisen hitsauskoneen käyttäminen dielektrisessä materiaalissa on mahdotonta.

Leikkaustangot suositellaan hiomakoneella. Itse leikkausprosessi toteutetaan paljon nopeammin kuin teräskappaleilla.

Kehyksen yläosa ei saa olla korkeintaan 3 cm alapinnan alapuolella. Korkeuden säätämiseksi voit laittaa tiiliä runkorakenteen alaosaan.

Rakennustyömailla ei ole mahdollista antaa mutka taivuta tai muuta muotoa. Mekaanisella iskulla se voi yksinkertaisesti rikkoa. Jos työvaiheessa vaaditaan kaarevaa raudoitusta, voit tilata sopivan tuotteen valmistajalta. Muotoa voi muuttaa vain valmistusprosessissa.

Komposiittiraudoituksen koon määrittämisessä tulisi käyttää teknisten ominaisuuksien indikaattoreita. Verrattuna teräsputkiin samanlaisiin kuormituksiin käytetään lasikuitua pienemmällä halkaisijalla.

Komposiittiliittimet, sen ominaisuudet ja asennus- tekniikka

Perinteisiä rakennusmateriaaleja parannetaan säännöllisesti, hankkimalla uusia toimintavaihtoehtoja ja lisäämällä nykyisten teknisten parametrien laatua. Samanaikaisesti on olemassa taipumus syrjäyttää klassisia lähestymistapoja innovatiivisten ratkaisujen rakentamisessa. Tähän kuuluu rakennusmateriaalien komposiittimateriaalien onnistunut markkinoille tulo.

Vaikka keskustelu siitä, miten tämän materiaalin käyttö teräsnauhojen korvaamisena on edelleen merkityksellistä, monet sen edut ovat kiistattomia ja asiantuntijoita on jo pitkään arvostettu. Erityisesti perustaan ​​perustuva komposiittivahvistus, insinööritutkimukset, jotka korostavat sen vahvuutta ja helppokäyttöisyyttä, ovat yhä suosittuja ja laajentavat soveltamisalaa.

Mikä on komposiittivahvistus?

Tämän materiaalin tärkein ominaisuus on sen ei-metallinen alkuperää. Vaikka tällaisten sauvojen toimintojen perusluettelossa edellytetään erittäin tärkeitä laakeritoimenpiteitä, ne eivät ole terästuotteita, kuten klassisten varusteiden tapauksessa.

Synteettisten kuitujen käyttäminen yksin ei kuitenkaan riitä varmistamaan samojen perustusrakenteiden voimakkuuden ja luotettavuuden. Materiaalin valmistusprosessin pakollinen vaihe on käsitellä lämpökovettuvilla tai termoplastisilla polymeeri-lisäaineilla. Kiitos heistä, tulevien sauvojen rakenne hylätään.

Lisäksi, kuten teräsvahvistuksessa, komposiittimoduuleilla on kylkiluut ja erityinen hiekkapäällyste, joka lisää sidonta- ja liimaominaisuuksia, kun se joutuu kosketuksiin betonin täyttöjen kanssa säätiön alapuolella.

Komposiittivahvistuksen edut

Komposiittimateriaalien edut johtuvat synteettisten raaka-aineiden käytöstä. Tämä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tehdä materiaalin tarpeelliset fyysiset ja tekniset ominaisuudet ja myös eliminoi tai ainakin minimoi negatiivisten tekijöiden vaikutuksen.

Joka tapauksessa useimmat edut keskittyvät perustuksen lujittamiseen komposiittivahvisteilla luodakseen vahvat ja luotettavat perustukset rakennuksille ja rakenteille. Synteettisten sauvojen etuja ovat siis seuraavat:

 • Korkeat vetolujuudet. Vertailussa teräksen ensiluokkaiseen vahvikkeeseen komposiittimoduuleilla on tämä ominaisuus 2,5 kertaa suurempi;
 • Valmistajat antavat takuun jopa 100 vuotta. Tämän seurauksena säätiön käyttöikää lisätään useita kertoja;
 • Lämpötila ei vaikuta venttiilin ominaisuuksiin. Käytävällä - 70 - +100 ºC, sauvat eivät menetä teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi negatiivisissa lämpötiloissa komposiittien lujuus kasvaa 35%;
 • Valmistuksessa käytetyn materiaalin luonteen perusteella voidaan todeta, että lasikuitu ja muut synteettiset liittimet ovat täysin suojattuja korroosioprosesseista sekä negatiivisista happo- ja emäksisistä vaikutuksista, jotka usein osoittautuvat haitallisiksi metallin vahvistamiseksi;

 • Tällaiset liittimet ovat täysin antistaattisia eikä sähköjohtimia. Niinpä materiaalia käytettäessä et voi olla huolissaan radiohäiriöiden luomisesta. Toisaalta sähkömagneettiset kentät eivät vaikuta komposiittitankoihin ja niiden ominaisuuksiin;
 • Rakentajat eivät kiinnitä huomiota metallin lämmönjohtavuuteen, koska se on vain sovitettavissa siihen muodostuneiden "kylmien siltojen" kanssa. Säätiön komposiittivahvike, jonka insinöörien arvion mukaan vähimmäislämmönjohtokyky, eliminoi lämpöhäviöt ja lisää siten talon energiansäästötoimintoa.

 • Suorituskyvyn lisäksi on huomattava, että tällaisten venttiilien käsittely on helppoa. Ensinnäkin tämä edistää vaatimatonta massaa. Havainnollistava esimerkki: 100 m: n tanko voi painaa noin 10 kg. Samankaltainen teräspari painaa noin 8-9 kertaa enemmän;
 • Näyttäisi siltä, ​​että ilmeisistä eduista tällaisen materiaalin kustannukset olisivat useita kertoja suurempia kuin metallivahvikkeet. Mutta tämän indikaattorin mukaan komposiittivahvistin hyödyttää terästä - hinta on keskimäärin 30 prosenttia edullisempi;
 • Valmistajat tuottavat minkä tahansa pituisia lasikuitukauloja ja ristin eri parametrit.
 • Komposiittien vahvistamisen haitat

  Komposiittien vahvistamisen kaikista eduista huolimatta keskustelu sen käytön toteutettavuudesta osoittaa myös puutteiden olemassaolon. Erityisesti havaitaan seuraavat haitat:

  • Vaikka komposiittivahvistus on lämmönkestävää, asiantuntijat huomaavat alhaisen kynnyksen polttamiseen. Syttyvyyskriteereillä tällaiset varusteet sisältyvät sammutusmateriaalien ryhmään. Lisäksi, jos ympäristön lämpötila ylittää 200 ºC, materiaali menettää lujuusominaisuutensa;
  • Komposiittivahvistimen elastisuuden kerroin aiheuttaa epäselviä tuomioita. Jos perustasoon käytetään lasikuidusta valmistettua komposiittivahvistettua muovirakennetta, jousen alhainen kimmomoduuli on plus, mutta jos sitä käytetään lattiatasoon, voi syntyä vaikeuksia rakenteellisen luotettavuuden laskemisen tarpeessa. Toinen puoli on tämä ominaisuus. Jos vaaditaan käyristymättömän raudoituksen muodostumista, tämä tekninen ratkaisu on laskettava etukäteen ja sauva muuttuu teollisesti, koska tämä toiminta on mahdotonta suorittaa rakennustyömaalla;

 • Toisin kuin metalliosat, komposiittitankoja ei voida yhdistää hitsaamalla. Tämä rajoittaa jonkin verran materiaalin toimivuutta, mutta kun otetaan huomioon viskositeetin yhdistämismenetelmä, tämä haitta ei ole niin merkittävä.
 • Soveltamisalueet

  Synteettinen vahvistus on löytänyt sovelluksen eri teollisuuden ja siviilien rakentamisen aloilla. Sen avulla rakennetaan asuinrakennuksia, rakennetaan tehdasrakenteita, niitä käytetään teknisten rakenteiden asennuksessa jne.

  Komposiittiraudoituksen käyttö alhaisissa rakennuksissa ja mökeissä on erityisen yleistä. Lisäksi komposiittitangot toimivat hyvin betonirakenteissa. Se voi olla seinämateriaali joustavien nivelsiteiden kanssa sekä tiilen ja teräsbetonien rakenteiden rakentaminen.

  Nykyaikaiset rakennuttajat eivät pääse käsittelemättömäksi ilman synteettistä materiaalia ja joissa on mahdotonta käyttää teräsputkia. Esimerkiksi huurteisissa olosuhteissa muurauslaastiin on lisättävä erityisiä lisäaineita kovettumisen kiihdyttimissä ja jäätymisenestoaineiden lisäaineina. Tällaisilla lisäosilla on kielteinen vaikutus metallitankoihin, mutta yhdistelmävahvistukseen ne ovat vaarattomia.

  Nykyaikaiset tienrakennusteknologiat mahdollistavat myös synteettisen vahvistuksen käytön. Sitä käytetään pinnoitteiden rakentamisessa, penkereiden asentamisessa, kemikaalien haitallisten reagenssien altistumisen estämiseksi. Yleensä komposiitin käyttö tällä alueella merkitsee yhtä tavoitetta - vahvan sidoksen luominen lujittavalla omaisuudella. Tätä tarkoitusta varten tangot on upotettu tiepiireihin, siltarakenteisiin ja erilaisiin kankaisiin, joilla on lisääntynyt kuljetuskuormitus.

  Komposiittivahvistustekniikka

  Matalarakenteisissa rakenteissa käytetään yleensä komposiittia, joiden halkaisija on 8 mm. Jos verrataan lujuusindikaattoreita, tällaiset teräspalkit vastaavat teräsraudoitusta 12 mm.

  Tämän seurauksena betoniseoksen kaatamalla valmistettu komposiittivahvike nauhan pohja mahdollistaa talon perustan laadullisen valmistuksen mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Mutta tämä edellyttää asennusohjeiden noudattamista säätelevien sääntöjen mukaisesti ja optimaalisen lujitussuunnitelman käyttämistä:

  Ilman kuplien poistamiseksi tuloksena oleva betonipohjamaali on painettava rakennusvärähtelijöillä. Jatkossa säätiön kunnossapito voidaan toteuttaa yleisten sääntöjen mukaisesti, kuten terästankojen vahvistamisen yhteydessä.

  Betonin vahvistaminen

  Betoniraudoituksen komposiittimateriaalien laajuudet

  Mesh betoniraudoitukseen - BASIS

  Tähän mennessä betonirakenteiden vahvistamiseen tarkoitettu komposiittiverkko paljasti seuraavat rajoitukset: matala lämmönkestävyys (jopa 150 astetta), alhainen kimmomoduuli. Näitä rajoituksia lukuun ottamatta emme suosittele BASIS-verkon käyttöä betonirakenteiden vahvistamiseen, joiden on täytettävä erityiset palovaatimukset: rakennusten lattiat, siltojen tukisillat, monoliittirakenteiden pilottit 3 eri kerroksessa.
  Tätä poikkeusta lukuun ottamatta on suositeltavaa käyttää BASIS-verkkoa betonirakenteiden vahvistamisessa laajalla alueella:

  LLC "Komposiittimateriaalien yhdistelmä" tuottaa ja tuo tietoonsa komposiittiverkko BASISin kustannustehokkaaseen, laadukkaaseen ja nopeasti betoniteollisuuteen.

  Komposiittivahvisteilla vahvistettu betoni on verrattavissa epäolennaisen metallin vahvistamiseen ja sen matalaan lämmönjohtavuuteen. Ja ehdottomasti ei ole huonompi voimaa!

  Komposiittiliittimet, muoviosat, polymeeriliittimet

  Huolimatta siitä, että komposiittivahvistustekniikka on markkinoilla uusi ja korkean teknologian materiaali, sen ensimmäiset kokeilut ovat olleet tunnettuja viimeisen vuosisadan 70-luvulta lähtien. Useista syistä tällaista materiaalia ei käytetä laajalti Neuvostoliitossa, vaikka sitä käytettiin varsin aktiivisesti ulkomailla. Siksi Venäjälle tämä on melko uusi materiaali. Tutkimme etuja ja haittoja sekä tämäntyyppisten vahvistusominaisuuksien ominaisuuksia, jotka perustuvat todelliseen suorituskykyyn. Aluksi tarkastellaan tarkemmin sitä, mikä yhdistelmäraudoitus on, se on muovivahvistus ja myös polymeerin vahvistaminen.

  Mikä on komposiittivahvistus

  Nämä ovat raudoitusta, jonka materiaali on lasikuituja tai basaltikuituja, jotka on kyllästetty polymeeripohjaisella sideaineella. Lisäksi on olemassa vaihtoehtoja hiilen ja aramidikuitujen valmistukseen. Valmistuksessa käytetyn materiaalin mukaan tällaisia ​​vahvistuspalkkeja kutsutaan lasiksi, basaltiksi tai hiilikuiduiksi. Ulkopuolella valmistusmateriaali on melko helppo määritellä: lasikuituvahviste on vaalea kellertävä sävy ja basaltti- ja hiilikuitutanko on mustaa. Metallivahvistimen tavoin komposiittisädeillä on jaksollinen leikkaus tarvittavien toimintatapojen aikaansaamiseksi osana raudoitettua betonirakennetta.

  Joidenkin valmistajien on erotettava visuaalisesti eri halkaisijoiden vahvistukset ja houkuttelevan ulkonäön saavuttamiseksi värilliset pigmentit syötetään raaka-aineiden koostumukseen.

  Jotkut valmistajat ilmoittavat, että värilliset sauvat ovat parantaneet teknisiä ominaisuuksia. Tämä ei ole totta. Pigmentit eivät korroosion vaikutuksen ohella vaikuta vahvistamisen laatuun tai suorituskykyindikaattoreihin.

  Komposiittiosat voivat olla eri värejä.

  Komposiittivahvistustyypit

  • Sekloplastikovaya (ASP) - joka on valmistettu sekoittamalla lasikuitua kestäviä kuumakovettuvia hartseja, jotka toimivat sideaineena. Tämän tyyppinen erityispiirre on korkea lujuus ja pieni paino;
  • Basaltti-muovi (ABP) - basaltikuitu toimii pohjana, orgaanisia hartseja käytetään sideaineena. Tyypin - korkea resistenssi aggressiivisille kemiallisille ympäristöille: emäkset, hapot, kaasut ja suolat;
  • Hiilikuitu (AUP) - joka koostuu hiilivetykuiduista ja korkeiden kustannusten vuoksi ei ole saanut laajaa kysyntää;
  • Yhdistetty (ACC) - koostuu samanaikaisesti lasikuitu- ja basaltikuiduista.

  Polymeeriliittimet

  Komposiittiraudoituksen koostumus sideaineena sisältää erilaisia ​​polymeerejä. Siksi komposiittivahvistusta kutsutaan myös polymeerivahvaksi tai polymeerikomposiitin vahvikkeeksi. Koska komposiittimateriaali on kantoaine ja polymeeri toimii ainoastaan ​​sidottujen kuitujen sidostamiseen, nimi "komposiittivahvistus" on yleistynyt.

  Muoviset varusteet

  Englantia puhuvien rakentajien komposiittivahvistus on nimeltään FRP rebar - englanniksi. Kuituvahvistettu muoviputki. Tällöin komposiittijohdon nimitys muoviksi. Joskus sekaannus johtuu siitä, että lasikuituvahvistus on nimeltään muovi ja päinvastoin. Itse asiassa ilmaisu "muoviraudoitus" tarkoittaa samaa kuin "komposiittivahvistus".

  Komposiittivahvistuksen edut

  Komposiittivahvistus kasvaa nopeasti rakennusmarkkinoilta sen erinomaisten ominaisuuksien ansiosta ja tavanomaisten metallirakenteiden korvaamisesta. Komposiittivahvistimen tärkeimmät edut:

  • Korroosionkestävyys, koskemattomuus kosteuteen ja aggressiiviset nesteet lisäävät merkittävästi rakenteiden kestävyyttä.
  • Merkittävä erityinen lujuus (suuri vetolujuus suhteessa materiaalin tiheyteen) ylittää teräsraudoituksen luokan A III suorituskyvyn 10-15 kertaa.
  • Matala lämmönjohtavuus. Tämän ominaisuuden avulla voit välttää kylmäsiltojen ulkonäön taulukkorakenteessa.
  • Dielektrisyys lisää tilojen sähköistä turvallisuutta ja häiritsee radioaaltojen kulkua.
  • Suhteellisen edullisia.
  • Mukavuus kuljetuksen aikana pienen painon vuoksi. Pieni halkaisijoiden komposiittivahvistus voidaan kuljettaa keloissa.
  Komposiittivahvistimen lauma sopii helposti auton runkoon

  Komposiittivahvistuksen haitat.

  Rakennemateriaalin lisäksi yhdessä epäluotettavien etujen kanssa komposiittivahvikkeella ei ole mitään haittoja, jotka on otettava huomioon lujitettujen betonirakenteiden suunnittelussa. Komposiittiraudoituksen haitat ovat:

  • Materiaalin joustava kimmokerroin. Tämä parametri on neljä kertaa pienempi kuin teräs, mikä vaikuttaa negatiivisesti vetolujuuteen, kun komposiittivahvistin toimii.
  • Epävakaisuus ja epämiellytykset. Tangon muoto muuttuu mahdottomaksi ilman lämmitystä, mikä aiheuttaa vaikeuksia asennettavien saranoiden ja sulautettujen osien valmistuksessa.
  • Pieni vastustuskyky korkeille lämpötiloille. Toisin kuin teräs, komposiittimateriaali menettää lujuusominaisuutensa jo noin 150 - 300 asteen lämpötiloissa riippuen tuotannossa käytettävistä kuiduista (lasikuitu tai basaltti muovi).

  Komposiittiraudoituksen laajuus

  Suoritusominaisuuksista johtuen komposiittivahvistusta voidaan käyttää monissa rakennusten rakenteissa ja infrastruktuurissa sekä korjaustöiden valmistuksessa. Tällaista materiaalia käytetään:

  • aggressiivisessa ympäristössä altistuviin rakenteisiin: rakennusten perusteet, kemiallisten ja elintarviketeollisuuden rakennusten rakenneosat, maatalouspalvelut;
  • vahvistaa rakennusten rakenteiden perusteet eri tarkoituksiin;
  • matalissa yksityisissä asunnoissa;
  • tienrakentamisessa: tiekehyksen vahvistamiseksi, pengertien rinteiden rakentamisessa ja vahvistamisessa, tiekarttojen sekoittamisen vahvistamiseksi (esimerkiksi asfalttibetonikiskot), tiekuljetusten rakenteen (siltojen) lujittamiseen;
  • betonirakenteiden korjauksessa, mikäli mahdolli- suutta ei ole rakentaa huomattavaa paksua laastikerrosta;
  • ristisilloitusten valmistukseen rakennuksissa, joissa on eri materiaaleista pystytettyjä seiniä (kaasusilikaattilohkot + tiili, tiili + betoni jne.);
  • pienikokoisten elementtien kerrostettu asennus joustavien liitosten kanssa;
  • asuin-, siviili- ja teollisuusrakennusten rakenteet, joiden valmistus ei vaadi vahvistamista;
  • rakenteellisissa elementeissä, joiden aikana sähkökemiallinen korroosio on mahdollinen harhavirtojen vaikutuksen alaisena;
  • minun työstömme maaperän vahvistamiseksi tunneloinnissa.
  Komposiittivahvikkeen käyttö pienikokoisten elementtien päällekkäin. Korroosionkestävyyden vuoksi komposiittivahvistusta ei altisteta aggressiivisille ympäristöolosuhteille kerrosten rajalla. Metallia voi ruostua tässä tapauksessa.

  Komposiittivahvistustekniikka

  Esimerkiksi suosituimpien komposiittivahvistinlasi- ja basaltti-muovien valmistusprosessista johtuen on otettava huomioon lasikuituvahvistustekniikoiden tuotannon tekniikka. Teknologinen prosessi on erittäin automatisoitu, etenee vähäisessä määrin ihmisen osallistumisessa ja sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Raaka-aineiden valmistus. Tässä vaiheessa alumiinisorbosilikaattilasi sulatetaan uuneissa viskoosimassan tilaan, joka vedetään sitten filamenttiin, jonka paksuus on noin 10-20 mikronia. Saadut langat, jotka on aikaisemmin käsitelty öljyperusteisella koostumuksella, kerätään paksummassa nipussa, jota kutsutaan rovingiksi.
  2. Kiertokanavan avulla - erikoismekanismi, joka mahdollistaa jopa 60 roving-kierteen syöttämisen samanaikaisesti, lasikierteet syötetään jännitysmekanismiin.
  1. Jännitteen tasauksen jälkeen tiettyyn järjestykseen järjestetyt kierteet lämpökäsitellään kuumalla ilmalla kosteuden, öljyn ja erilaisten saastumien poistamiseksi.
  2. Puhdistettu ja kokoonpantuva käämitys upotetaan kylvyssä, jossa sideainehartsit kuumennetaan nestemäiseen tilaan perusteellisen kyllästämisen suhteen.
  3. Impregnoidut filamentit lähetetään suulakepuristimeen - laite venyttämällä läpi halutun halkaisijan sauva. Jos raudoitus on valmistettu spiraalikäämityksellä, ydin on yhdensuuntainen käämitys tietyn paksuuden omaavalla kierretyllä langalla.
  4. Muodostunut sauva siirtyy tunneliuuniin sideaineyhdisteen polymerisoimiseksi.
  5. Tuloksena olevan venttiilin jäähdytys juoksevalla vedellä.
  6. Saatujen tuotteiden halkaisijaltaan riippuen ne kelaavat joko erikoislaitteiden päälle tai leikataan tiettyyn pituuteen.
  kelkka - kuitutulppa yhdelle langalle

  Lasikuitulujitteet perustukselle: arviot

  Nykyaikaisen rakentamisen alalla vallitsevan kovien vaatimusten vuoksi me etsimme tapoja vähentää kustannuksia, myös uusien materiaalien avulla. Uusia rakennuskiven muotoiluja, betonimerkkejä, perustuskokoonpanoja, pintoja ja lämpöeristysmateriaaleja on olemassa. Samanaikaisesti perinteisten metallirakenteiden ja erikoisrakenteiden markkinat, eri komposiittituotteiden valmistajat pyrkivät aktiivisesti voittamaan "paikan auringossa". Useimmiten se on ei-metallisia teho-elementtejä ja lasikuituvahvisteisia.

  Miksi lasikuitu vahvistettiin rakennusmarkkinoilla?

  Komposiittimateriaalit, mukaan lukien lasikuituvahvikkeet, valmistetaan suhteellisen yksinkertaisen teknologisen periaatteen mukaan lasin tai basaltikuitujen kyllästämiseen epoksi- tai polyesterihartsimatriisilla. Lisäksi säde on muodostettu koneeseen halkaisijaltaan kalibroidun komposiittivahvikkeen sauvaan ja paistetaan alhaisessa lämpötilassa erityisen kuivausuuniin. Tavallisesti yhden vahvistusosan pituus on enintään 100 m.

  Lasikuituliittimet eivät edellytä monimutkaisten ja kalliiden laitteiden työtä, joten itse tuotantokustannukset ovat suhteellisen pienet, suurin osa kustannuksista on matriisin ja lasikuitumalliston hartsin hinta. Ja vielä, jos vertaat samankokoisten lasikuitujen ja terästangojen kustannuksia, metallirakenteilla on 10-20% vähemmän varastohinta, ja tämä on erittäin suuri ero tällaiselle pallolle kuin rakennus.

  Kuitenkin lasikuitumateriaali melko voimakkaasti puristivat metallitelevytuotteita etenkin useiden spesifisten ominaisuuksien ansiosta, mutta hiukan eri syistä tuli tärkeimmät tekijät:

  1. Lasikuituliittimet ovat yhä useammin käy- tettyjä yksityisiin matalarakenteisiin. Se on helpompaa työhön, on helpompaa ja paljon halvempaa kuljettaa, varastoida, leikata. Sitä ei tarvitse oikaista ja tasoittaa ennen käyttöä, kuten teräksen versio. Materiaali voidaan ostaa koko lahti ja leikata palasiksi ei-standardi pituus. Standardi 11 metrin terästangolla olisi paljon jätettä, jos esimerkiksi säätösi on 8 metriä pitkä,
  2. Lujittavan valjaiden valmistukseen käytettävien laitteiden saatavuus on mahdollistanut useille pienille yrityksille - rakennusmateriaalien valmistajille luodakseen jatkuvan lasikuituvahvisteisen tuotannon erilaisissa varren pinnan osissa. Valtava määrä ehdotuksia, toimivaltainen myyntipolitiikka ja piilotettu mainonta mahdollistavat markkinoiden hajauttamisen.
  3. Sopimuspuolet haluavat säästää rakennustyöt edullisemmalla raudoitustekniikalla, jota käytetään usein muodollisen "sokean" uudelleenlaskemisen avulla komposiittimateriaalien ja teräksen vahvistamisen vastaavan voimakkuuden perusteella.

  Komposiittilangan asiantuntija-arvostelut, edut ja haitat

  Jos haluat, löydät monimutkaisimmat laskelmat ja melko yksinkertaiset primitiiviset argumentit siitä, mikä on hyviä tai huonoja lasikuituosastoja. Yleensä vakavat tutkimukset ja asiantuntijaryhmät eivät yleensä anna erityisiä suosituksia, itse asiassa "kuuma" perustaongelma, monissa suhteissa lasikuitupohjaisten vahvistusominaisuuksien arviointi on arvioitava omalla vaarallasi ja riskeillänne.

  Ammattitaitoista lähestymistapaa voidaan kutsua, jos toisen tai toisen asiantuntijan arvioinnit arvioivat tietyn käyttötilanteen, esimerkiksi talon perustan mukaisen lasikuitutankoa, käytännön tuloksia ja syiden analysointia. Muussa tapauksessa tällaisia ​​asiantuntijalausuntoja voidaan parhaiten kutsua mainoksiksi tai mainonnan vastaisiksi mainoksiksi.

  Lasikuitutankojen käyttö säätiössä

  Lumikuitukomponentteihin perustuvien vahvistusverkkojen käyttö alkoi viime vuosisadan 60-luvulla. Lisäksi rakennettiin ja rakennettiin riittävän suuri määrä kivi- ja betonirakennuksia ja teknisiä rakenteita, joiden pohjalla ja seinillä käytetään lasikuitupohjaista vahvistamista. Katsaukset rakennusten kuntoihin, joissa on teräs- ja lasikuituvahvisteisia elementtejä sekä monivuotinen käyttökokemus, antavat enemmän kuin kaikki "asiantuntijoiden" teoreettiset laskelmat yhdessä.

  Lähes kaikki, jotka tekevät videoita tai esittävät mielipiteensä lasikuidun vahvistuksen puutteista, ovat joko kilpailevien terästuotteiden tai amatöörien myyntipäälliköt, jotka aiheuttavat sekaannuksia ja seurauksia rakenteiden lujuuden ja jäykkyyden perusperiaatteista. Useimmat tällaiset väitteet lasikuidun vahvistamisen haitoista ovat mukana kaavoja ja tietoja teräksen ja komposiitin lujuudesta. Mutta ei ole ymmärrettäviä syitä tai prosesseja, joita ei voida käyttää lasikuituvahvisteisiin. Jos henkilö, joka kommentoi lasikuituvahvistuksen eduista ja haitoista, ei osoittanut käytännössä tuhoutuneen betonin tai lasikuituvahvisteisen kappaleen osuutta, kaikki hänen argumenttinsa pysyvät mielikuvituksina mielivaltaisesta aiheesta.

  Lasikuituliittimiä käytetään rakentamisessa, insinööritoiminnassa, erikoishankkeissa yli 40 vuoden ajan. Jos tämä kysymys on teille perustavanlaatuinen, viitataan viime vuosisadan 70-luvun vanhoihin Neuvostoliiton oppikirjoihin, rakennusalan lehtiin, nämä lähteet paljastavat säätiön tuhoutumisprosessien fysiikan ja mekaniikan, mainitaan lukuisia esimerkkejä virheistä.

  Lasikuituvahvisteella on erittäin vahva lujuus, joka voi työskennellä täydellisesti vaikeimmissa olosuhteissa, mutta sillä on myös useita haittoja, jotka rajoittavat sen käyttöä rakennusalalla:

  1. Komposiittivahvikiven lasikuituominaisuudella on lähes olematon materiaalin plastisuus. Ihmiseltä puhuen tällaisten palkkien suuritehoisten perustusten tai seinien puitteet eivät pysty muokkaamaan plastisesti kuorman uudelleenjakoa kuormitetussa betonikivessä. Tämän seurauksena joissakin paikoissa rakennuksen perustana on ylikuormitus, joka voi aiheuttaa halkeilua;
  2. Lasikuitumateriaali tuntee hyvin vetolujuusaksiaalikuormitukset, paljon pahemmat puristuskuormat ja katastrofisesti huonosti siirtävät leikkausvoimaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki poikittaissuuntaiset leikkausvoimat, jotka ovat melko paljon "tuoreissa" perustuksissa, jotka johtuvat sedimenttiprosesseista, johtavat vahvistamisen eheyden tuhoamiseen;
  3. Valitettavasti, kun säätiön betoni on voimaa, lasikuidun kehykset käyttäytyvät jonkin verran eri tavalla, ja tässä vaiheessa syy siihen, että jokainen yksittäinen vahvistuskerroksen tapaus vaatii erittäin huolellista ja huolellista analyysia.

  Siksi niissä solmuissa, joissa metallin korvaaminen komposiittimateriaalilla on sallittua, perinteisen kahdeksan millimetrin tankoa käytettäessä on melko mahdollista käyttää kuusimilometriinen lasikuituvahviste. Harvat ihmiset tietävät, mutta nykyään jo virtauksessa rakennuslevyt on valmistettu kudottu betoni lasikuitu vahvistaminen. Mutta tällaisen materiaalin tuotannossa on paljon kalliimpaa, joten lähes 90% valikoimasta, mukaan lukien säätiö, on räätälöityjä tuotteita.

  Lasihelmien käyttömahdollisuudet

  Teräsvahvistuksen kiistaton etu on metallin hyvin ennustettu käyttäytyminen vaikeimmissa kuormitusolosuhteissa. Kaikki nykyiset pilvenpiirtäjät ja korkeat rakennukset on rakennettu vain teräsvahvistukseen, ja lisäksi useimmissa näissä "maailman ihmeissä" on sisäinen metalli runko.

  Lasihelmet korkeisiin rakennuksiin tai suuritehoisiin säätiöihin eivät toimi. Rakenteiden perusrakenteet ovat yleensä koko tieteen, lähinnä siksi, että kompleksinen vuorovaikutus yksittäisten osien säätiön kanssa maahan, jossa seinät koko rakenteen.

  Säätiön nykyisessä mallissa ongelmallisimpia ovat kulmavyöhykkeet, joissa vahvistus kokee veto-, taivutus- ja leikkauskuormituksia. Näissä paikoissa ei kaikissa teräsvahvisteissa pystytä muodostamaan jäykkiä nurkkapaloja. Peruslohkojen metallirakenne on mahdollista vain korkean sitkeyden ja kimmoisuuden yhdistelmästä. Lasikuitulujitetta näissä säätiön solmuissa ei voida käyttää. Korkeasta pituuslujuudestaan ​​huolimatta se ei kestä kääntymistä ja leikkaamista säätiön kulmassa.

  Lasikuituvahvisteiden lujuus ja plastisuus riittävät rakentamaan yhden tai kaksikerroksisen talon perustan ja kellarin. Mutta edellyttäen, että perustuksen kulmaliitoksissa raudoituksen liittämiseen oikeaan kulmaan käytetään erityisiä kytkentöjä. Lisäksi lasikuitu on helppoa ja helppokäyttöistä yksinkertaisen kaistaleen 70-90 cm syvyyteen.

  Onnistunut on lasikuidun vahvistaminen, johon on yhdistetty erityisiä betonityyppejä säätiölle. Usein käyttöolosuhteissa, joissa lisätään erityisiä lisäaineita, jotka parantavat pakkasenkestävyyttä tai vedenkestävyyttä, teräsvahvistus alkaa syövyttää voimakkaasti. Erityisesti pohjalla, jolla on suuri suolapitoisuus tai lähellä muuntajaseinämiä.

  Seinien matalien rakennusten, erityisesti hiilihapotettu betoni lohko, arbolitovogo kivi ja muu rakennusmateriaali, joilla on alhainen jäykkyys ja kosketuksen lujuus, lasikuitu vahvistaminen on jopa tervetullut. Se on paljon helpompaa ja helpompaa työskennellä sen kanssa kuin terästangolla.

  Lisäksi komposiittivahvistin sopii erinomaisesti ulkoseinien tai muurattujen tiilien asentamiseen tarvittaessa, galvanoidusta tai ruostumattomasta teräksestä. Ja varsinkin, kannattaa käyttää ohutta lasilankaa työskentelemään säätiön kellariholkkojen kanssa.

  johtopäätös

  Toinen ongelma Venäjän todellisuudelle, joka on ehdottomasti syytä mainita. Tämä on kotimaisen valmistajan useimpien lasikuituliittimien alhaisin laatu. Lähes jokainen laipi, jossa on venttiilit, on murtumavikaa.

  Metallipalkki voidaan varastaa tai barbaarisesti purkaa säilytyksen ja kuljetuksen aikana epäsuotuisassa paikassa syrjään perustuksesta. Joka tapauksessa sen laatu ei kärsi. Lasikuitulanka voi vaurioitua helposti kuljetuksen aikana, eikä se myöskään huomaa sitä. On mahdotonta sijoittaa tällainen armatuuri säätiöön.

  Lasikuituvahvisteinen pohjamateriaali

  Joka vuosi yhä enemmän uusia materiaaleja tulee rakennusmarkkinoille, jotka ylittävät entisen minkä tahansa ominaisuuden. Artikkelissa tarkastelemme tällaista materiaalia, kuten komposiitti-lasikuituvahviste, joka on varsin uusi matala- ja asumiskäyttöön. Monet ovat luultavasti kiinnostuneita lasikuituvahvisteiden (SPA) soveltamisalasta. Voidaanko sitä esimerkiksi käyttää hiutalevyjen seinämien levittämiseen tai perustuksen vahvistamiseen.

  On huomattava heti, ettemme ota huomioon tämäntyyppisen vahvistuksen tuotantotekniikkaa tässä artikkelissa. Olemme kiinnostuneempia lasikuidun vahvistamisen ominaisuuksista ja sen laajuudesta.

  Komposiittivahvistustekniikka kehitettiin 60-luvulla, mutta korkean hinnan takia sitä käytettiin vain alueilla, joilla oli ankara ilmasto, ja paikoissa, joissa teräsvahvistus ei kesti pitkään esimerkiksi korroosionkestävyyden vuoksi sillatukeen.

  Kuitenkin kemianteollisuuden saavutukset saivat laskea lasikuidun vahvistusta merkittävästi. Lisäksi vuonna 2012 hyväksyttiin GOST 31938-2012 "Composite polymeerivahvistus betonirakenteiden vahvistamiseen", mikä stimuloi kehittäjien kiinnostusta tähän materiaaliin. Samassa asiakirjassa valmistajille kuvataan menetelmiä lasikuituvahvisteiden testaamiseksi.

  Niinpä standardien mukaan liittimet on tuotettu nimellishalkaisijaltaan 4 - 32 m. Useimmiten lasikuituvahvisteita, joiden poikkileikkaus on 6, 8 ja 10 mm, käytetään matalarakenteisissa rakenteissa ja niitä myydään keloissa.

  Tekniset tiedot

  Lasikuitulujitteet on jaettu jatkuvaa vahvistavaa täyteainetta: lasikuitukomposiitti (ASC), hiilikomposiitti (AUC), yhdistetty (ACC) ja muut.

  Lasikuitulujitteelle on tärkeää, että seuraavat ominaisuudet ovat tärkeitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun vahvistetaan talon perustusta:

  • Suurin käyttölämpötila on 60 astetta ja yli.
  • Vetolujuus - voiman suhde poikkipinta-alaan. Tämän on oltava 800 MPa tai enemmän ASC-tyyppiselle armorille ja vähintään 1400 MPa AUC-tyypille.
  • Vetolujuuden kimmokerroin. Hiilikomposiittilasikuidun vahvistaminen ylittää ACK-vahvistuksen tässä indikaattorissa yli 2,5 kertaa.
  • Puristuslujuus. Kiinteistö kaikentyyppisissä lasikuituvahvisteissa on vähintään 300 MPa.
  • Lujuus ristiin. ASC - yli 150 MPa, AUC - yli 350 MPa.

  Lasikuitu- ja metallirakenteiden vertailu

  Kun otetaan huomioon komposiittivahvistimen ominaisuudet verrattuna teräkseen, on huomattava seuraavaa:

  • Korroosionkestävyys. Lasikuituvahviste ei pelkää joko emäksistä tai hapan ympäristöä.
  • Lämmönjohtavuus. Koska SPA on valmistettu polymeereistä, sen lämmönjohtavuus on suuruusluokkaa pienempi kuin metallin. Ei luoda kylmiä siltoja. Venäjällä vallitseva ankara ilmasto on jäätymisen seinien ja perustusten ongelma erittäin tärkeä asia.
  • Dielektrinen kireys, sähkömagneettinen läpinäkyvyys. Ei sähkövirtaa, ei aiheuta häiriöitä radioaalloille.
  • Paino. Lasikuituvahviste on 8-10 kertaa kevyempi kuin vastaava metallivahvistus.
  • Hinta. Hinnassa voittaa lähes yksikään. Lasikuitu on keskimäärin kalliimpaa 30%, mutta valmistajien mukaan metalliosien halkaisija vastaa kylpylän pienempää halkaisijaa. Annan esimerkin, 8 mm: n vahvistimen mittari maksaa keskimäärin 11 ruplaa ja lasikuituvahvistimen mittari maksaa 16 ruplaa. Kuitenkin 8 mm: n sijasta voit käyttää 6 mm, ja 6 mm: n hinta on keskimäärin 11 ruplaa. Siksi ostamisessa syntyvät kustannukset ovat samat kuin käytettäessä perinteisiä varusteita. Annamme taulukon vastauksista teräs- ja lasikuituvahvisteiden halkaisijalta, mm: