Asennus betonilevyissä

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Vahvistussäännöt monoliittisille lattialaatoille

Yksittäisen rakentamisen alalla parannetaan ja kehitetään uusien materiaalien ja menetelmien syntyminen rakennustyömaan käyttöön. Yksi näistä innovaatioista on itsenäinen vahvistaminen ja valu monoliittisten laatat talon lattiaan.

Lattialaatta on yksi tavallisimmista betoniterästuotteista rakentamisessa.

Monoliittisen levyn vahvistaminen on tehtävä tiukasti tekniikan mukaisesti. Koska alemman kerroksen vahvistus kantaa pääkuormaa, levy ei kestä sitä, jos vahvistus on väärä.

Valmiin monoliittisen levyn työmäärä päällekkäisyydelle ohjataan ylhäältä alas. Sovelluspisteestä se jakautuu tasaisesti lautaselle. Ilman kunnollista vahvistamista tällainen levy ei kestä kuormia. Pääkuormitus laskee alemmalle kerrokselle. Hän työskentelee venyttelyllä, joten hänellä on oltava erityinen vahvuus. Samanaikaisesti alustan yläosa kokee puristuksen, jonka betoni kestää hyvin ilman vahvistusta.

Monoliittiset betonilattiat, niiden vahvistaminen voi voimakkaalla halulla tehdä omat kädet. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa. Ennen työn aloittamista on tehtävä tarkka laskelma monoliittisen kerroksen tuotannosta Asiantuntijat tekevät tämän laskutoimituksen tietokoneella erityisellä ohjelmistoliitännällä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Monoliittisen levyn oikea laskeminen päällekkäisyydelle ja sen vahvistukselle on useita etuja:

 • monoliittisen laatan katolla on suuri kantavuus;
 • tarkka laskenta antaa parhaan mahdollisen valikoiman raudoitusta, laatan paksuutta, laatua ja määrää. Kaikki tämä yhdessä säästää rahaa ja aikaa;
 • ammatillinen laskenta mahdollistaa paitsi seinät myös huoneissa sijaitsevat sarakkeet monoliittisen katon tukena;
 • laskelmat antavat tarvittavat työmäärät ja niiden kustannukset;
 • on mahdollista laskea epätasaisen geometrisen muodon laatta;
 • katon käyttöikä, joka on rakennettu tiukasti vahvistuslaskelmien mukaan, on lähes rajoittamaton.

Yleiset säännöt

Vahvistus on tehtävä kahdessa kerroksessa. Tangot liitetään verkkoon, tarvitset 1,5 mm: n neuletietimen.

Tee ammattimaista matemaattista laskemista voimista ei ole kaikille. Mutta yleisiä sääntöjä on improvisoitujen monoliittisten kerrosten rakentaminen ja vahvistaminen. Näiden sääntöjen mukaan laattojen paksuuden on oltava yhtä suuri kuin 1/30 peitettävän span pituudesta. Esimerkiksi: pituudeltaan 600 cm, valmiin monoliittisen levyn paksuus on 20 cm. Paksuuden lisääminen johtaa vain kalliiden betonien kustannusten ylittymiseen. Jos päällekkäisten aukkojen pituus ei ylitä 7 metriä, voit käyttää laskelman vakioversiota. Tämän laskelman mukaan monoliittinen levy on vahvistettava kahdella kerroksella vahvistusta. Molemmat kerrokset on valmistettu vahvistuspalkkeista A-500C. Niiden halkaisija on 10 mm. Tangot pinotaan noin 150-200 mm: n välein. Tangojen liittäminen verkkoon, jonka sivu on neliö 150-200 mm, suoritetaan neulomalla pehmeä lanka, jonka läpimitta on noin 1,2 - 3,0 mm. Levy voidaan vahvistaa käyttämällä kaupallisesti saatavissa olevaa hitsattua standardia.

Monoliittisen rakenteen kokoa määritettäessä olisi otettava huomioon kaappauksen määrä. Tämä on osa laattaa, joka lepää seinälle. Jos seinät ovat tiiliä, pidon koko tulee olla 15 cm tai muuta. Ilmastetun betonin seinämien osalta tämä arvo on vähintään 25 senttimetriä. Vahvistustangot leikataan siten, että niiden päät peitetään vähintään 25 mm: n paksuisella betonikerroksella.

Vahvistinverkon sitomisen jälkeen on tarpeen levittää ne oikein pitkin korkeutta. Monoliittisen laattojen paksuuden ollessa 180-200 mm, pituus voi olla jopa 6 metriä. Tällaisissa levyissä ylemmän ja alemman lujiteverkon välinen etäisyys on 105-125 mm. Tämän etäisyyden ylläpitämiseksi on jonkinlainen pidätin 10 mm: n paksuisesta runkopalkista. Puristimien ylempi ja alempi vaakasuuntainen osa on noin 350 mm pitkä. Pystyelementtien korkeus on 105-125 mm. Nämä salvat voidaan taivuttaa käyttämällä kotitekoista laitetta. Valmiit salvat asennetaan ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin noin yhden metrin kulmalla. Seinään kiinnitetyn levytuen alueella tämä etäisyys pienenee 400 mm: iin.

Lujittavien silmien laimennusta varten käytetään kiinnittimiä, jotka on asennettu ruutupiirroksen kuvioon 1 m: n välein.

Yksinkertaisin laskelma osoittaa, että oikea vahvistus per neliö. m monoliittibetonilaatan paksuus 20 cm vaatii noin 1 kuutiometriä. m betonista M200 ja korkeampi (parempi M350), 36 kg lujitetta A-500C, joiden halkaisija on 10 mm.

Alarivin alla monoliittisen rakenteen vahvistamiseksi tulisi olla noin 25-30 mm: n tai hieman enemmän betonin kerros. Samaa vahvistuskerrosta peitetään samalla kerroksella. Tämän koon mukaisiksi alempien lujitustangojen leikkauspisteessä ovat korvatut muovileikkeet noin 1 metrin välein. Näitä puristimia myydään kaupoissa rakennusmateriaaleissa. Ne voidaan korvata puisilla lohkoilla, jotka on naulattu tai ruuvattu itsetoimivien ruuvien kanssa muottiin. Jos niitä ei ole kiinnitetty tällä tavoin, ne voivat kellua, kun muotti on täytetty betonilla. Nämä ovat yleisiä sääntöjä. Mutta tarkka laskelma voi tehdä vain ammattilainen.

Muottirakenne

Monoliittisten levyjen valmistukseen on asennettava muottirakenteita. Se on valmistettu puusta. Muottien alle on asennettu erityiset teleskooppitelineet vahvoille jalustatuille. Telineet on kiinnitettävä tukevasti. Niiden lukumäärän on oltava sellainen, että muotti ei taivuta betonin painon alle. Sen paino on 300-500 kg / neliö. m, jonka kerrospaksuus on 200 mm. Räkit sijoitetaan tavallisesti 120 - 150 cm: n välein. Erikoisten telineiden puuttuessa ne voidaan korvata telineillä, joiden koko on 100 x 100 mm, ja saman läpimitan omaava osa tai pyöreä puu.

Muottien tulee olla ehdottomasti vaakasuorassa eikä levyjen välissä ole aukkoja.

Muottien pohja on kerros laminoitua materiaalia. Laminoitu vaneri sopii tähän. Matemaattinen laskenta suosittelee arkkia, joiden paksuus on 18-20 mm tai enemmän. Betoni ei tartu laminoidulle pinnalle. Voit myös käyttää yksinkertaista paksua vaneria, maalattu öljymaalilla. Betoni ei myöskään tartu siihen. Tällainen materiaali mahdollistaa lattialevyn täysin sileän ja tasaisen pohjan. Yksinkertaisimmassa muodossa voidaan käyttää tavallisia käsiteltyjä levyjä. Niiden paksuuden tulisi olla 50 mm. Pylväät, vaneri tai levyt on kiinnitetty ruuveilla.

On tärkeää tarkistaa absoluuttinen horisontaalinen muotti käyttäen tasoa tai muuta käytettävissä olevaa keinoa. Vanerilevyjen tai -levyjen välillä ei saa olla aukkoja. On mahdollista peittää muotti ylhäältä muovikelmulla niin, että nestemäinen betoni ei vuoda. Kalvo ei myöskään salli betonin massan kosteuden imeytymistä muottien puuhun. Kosteuden väheneminen vähentää betonin lujuutta. Huolellisesti asennettu muotti johtaa monoliittisen levyn alapinnan epätasaisuuteen ja ylimääräisiin vaikeuksiin viimeistelyssä.

Tulevan laatikon pohja koostuu betonikerroksesta, jonka vahvuus on noin 20 mm. Lujittava silmä on asetettu sille tukien läpi. Koko rakenne kaadetaan M200 betonilla tai korkeammalla.

Yli 8 metrin limittyvien leveiden leveydellä päällekkäisyydestä lujitetaan lujat luokat. Jos monoliittinen levy samanaikaisesti lepää sarakkeilla, lisätuki vahvistetaan tukialueille. Decking tehdään laatta koko pituudelta.

Betonin vahvistaminen

Joten kun betonin kovettuminen ei halkeile, se on kostutettava vedellä ensimmäisen viikon aikana.

Betoni asetetaan koko lattia-alueelle kerralla. Betoniyhdistelmä on parempi käyttää teollisuuskäyttöön tarkoitettua ruoanlaittoa, jota toimittavat erikoiskoneet ja sekoittimet oikeaan määrään. Tällainen betoni on parempi kuin kotitekoinen. Se läpäisee laadunvalvonnan, se koostuu erityisistä lisäaineista ominaisuuksien parantamiseksi.

Asennetun betonin tulee olla hyvin värähtelevä. Parasta tämän tehtävän ansiosta syvä rakennustyökalu selviää. Se voidaan ottaa rakennusmateriaalikaupan vuokrausosastolta. Vibraattori tiivistää betonimassaa, karkottaa ilmaa ja ylimääräistä vettä siitä. Kun kaikki betoni on kokonaan asetettu, tulevan laatan pinta tasoitetaan erikoisella lastalla, jossa on pitkä kahva. Voit ripotella pintaa ohut kerros kuivaa sementtiä.

Vahvistuselementtien rakenne: tukirakenteet; betoni; kruunu; sauvat.

Ympäristön lämpötila betonin asettamisessa ei saa laskea alle +5 celsiusastetta. Alhaisissa lämpötiloissa kosteus betonimassan sisällä voi kiteytyä. Tämä johtaa betonin halkeiluun ja sen vahvuuden menetykseen. Lisäaineita, jotka mahdollistavat betonin kaatamisen alhaisissa lämpötiloissa, mutta tuloksena oleva tuote on heikompaa.

Monoliittisen levyn rakenteen vahvuus saavuttaa suositellut lämpötilaolosuhteet neljän täyden viikon jälkeen. Ensimmäiset 2-3 päivää, jotta vältettäisiin halkeamien ilmaantuminen levyn pinnalle, on kostutettava säännöllisesti vedellä. Vain siten voit saavuttaa vaaditun monoliittisen voiman. Betonirakenteen aikaan ei ole tarpeen lopettaa rakennustöitä laitoksessa. Voit jatkaa seinien rakentamista tai tehdä muuta työtä.

Hyvä neuvoja

Ja viimeinen neuvonantaja: jos monoliittisen betonilattian laskeminen ei ole tehty rakentamisen suunnitteluvaiheessa, kannattaa kääntyä alan ammattilaisten puoleen. Sinun ei pitäisi säästää tätä, koska tällaisten säästöjen takia voit pysyä suuressa menetyksessä.

Monoliittibetonilattiat, jotka valmistetaan asiantuntijoiden laskelmien mukaan, ovat taatusti korkealaatuisia. Niillä on suuri kantavuus. Ammattimainen laskutoimitus mahdollistaa oikean raudoituksen ja betonin määrän. Jos huoneissa on sarakkeita, laskentaan voidaan lisätä asianmukaisesti lattialevyn tukipinta näiden sarakkeiden kohdalla. Silmällä on mahdotonta tehdä.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Betonilaatan vahvistaminen: materiaalin laskeminen ja teknologia

Betoni on yksi halutuimmista rakennusmateriaaleista. Sitä käytetään perustusten rakentamisessa, kantavien seinien, lattialaattojen ja portaiden rakentamisessa. Sementtipohjaista laastia käytetään myös paviljongin rakentamisessa ja betonilaattojen valmistuksessa. Kiinnitämme huomiota hyvin tärkeään rakenteiden kovettumishetkeen - kerromme, miksi betonilaatan vahvistaminen on välttämätöntä koosta ja sijainnista riippumatta.

Harkitse mahdollisia vahvistusvaihtoehtoja ja kuvailkaa, kuinka betonin teräslevyä vahvistetaan teräspalkkeilla.

Miksi betonitehoa?

Kaikki tietävät, että betonilohkoilla on melko suuret lujuusominaisuudet. Sementtilaastiin perustuvia tuotteita erottuvat suurella puristuslujuudella eli ne sietävät helposti suoria paineita. Betoni on kuitenkin yksi haitta: se on varsin hauras venytettyinä. Jos näyttää siltä, ​​että betonilohkot eivät juokse käytön aikana, niin olet väärässä.

Se on venytysprosessi, joka tapahtuu rakennuksen liikkuessa:

 • ajan myötä painunut omalla painollaan;
 • epätasaisen maaston liikkuvuuden vuoksi siirtyminen;
 • kuorma muutoksia päällystysprosessissa tai suurissa korjauksissa.

Se on betoniteräksen vahvistaminen vahvikkeella, joka parantaa merkittävästi sen taipumisen ja venytyksen ominaisuuksia.

Saada materiaaleja

Levyn koosta ja sen käytöstä riippuen raudoitus voidaan tehdä eri materiaaleilla:

 • teräsnauhat;
 • komposiitti vahvistaminen;
 • fibrovolokno.

Rakennuksen vakavimpia ja tärkeimpiä osia on vahvistettava terästangoilla.

Metallia käytetään laitteessa:

 • betoniperustukset;
 • monoliittiset portaat;
 • lattialaattojen muodostuminen.

Tämä vahvistusmenetelmä on kestävin ja luotettava, mutta myös kallein. Vertailukelpoisen metallimäärän hinta eroaa huomattavasti komposiittivahvistuksen kustannuksista.

Erilaisia ​​komposiittivahvistustyyppejä voidaan käyttää pohjan perustamiseksi kevyisiin rakenteisiin maahan. Samanaikaisesti komposiittimateriaali on halkaisijaltaan suurempaa kuin projektissa mukana oleva metallinen sauva. Löydät tarvittavan palkin koon alla olevasta taulukosta.

Se on tärkeää! Komposiitti ei ole suositeltavaa vahvistaa rakennuksen betonisia osia, joilla ei ole tukea kentällä, esim. Lattiapinnoille tai portaille.

Lasikuitua käytetään vahvistamaan pienikokoisia sementtilöylyjä, esimerkiksi kiviseinien tai kaasuseinien lohkoja, joita käytetään rakennusten seinien rakentamisessa. Vahvistettu betonilevy on vahva, mikä lisää merkittävästi käyttöikää.

Vahvistustekniikka

Jotta pystyt käsittelemään tekniikkaa vahvistusprosessin aikana, ota monoliittisen pohjalevyn laitteen tilanne. Tämä on vaikein prosessi, mutta myös kaikkein paljastava.

Tosiasia on, että komposiittitangot sijoitetaan samalla tavalla kuin teräs, ainoa ero on sauvojen halkaisija. Ja kuitu vaurioituu betonin massaan sekoittumalla.

Vahvistuksen valmistelu

Monoliittilaattojen vahvistaminen tapahtuu valmistelutyön jälkeen, nimittäin:

 • kaivettu kuoppaan
 • polkumyynnillä ja tiivistetyllä hiekalla ja murskatulla tyynyllä,
 • muottipesät on asennettu,
 • vedeneristysmateriaali asetetaan.

Ennen ristikkovoiton asettamista tulisi määrittää sauvan halkaisija ja laskea tarvittavan materiaalin määrä. Jos sinulla on rakennushanke kädessäsi, kaikki nämä tiedot tallennetaan määrittelyyn - eikä laskelmia tarvita.

Muussa tapauksessa laskelmat tehdään seuraavasti:

 • Tangon halkaisija on 5% levyn paksuudesta. Vahvistettu betonilaatta täytetään tavallisesti yli 200 mm: n paksuisella tilavuudella, joiden halkaisija on vähintään 10 mm.
 • Verkko on säädetty silmäkokoon 150-200 mm. Mitä suurempi kuormitus pohjassa, sitä pienempi solukoko. Tätä vaatimusta on tarkasteltava, kun lujitusta asetetaan kantavien seinien paikoille.
 • Terästangon pituus on 11,7 m. Yhdistettäessä kaksi tankoa ne ovat sidottuja koko päällekkäisyyden pituudelta tai vähintään kolmessa paikassa. Päällekkäisyyden pituus pudotetaan 40: een halkaisijaltaan. Esimerkiksi 2 mm: n vahvistuslevyn 12 mm: n päällekkäisyyden tulisi olla 12 * 40 = 480 mm.
 • On otettava huomioon se, että verkko sopii kahteen tasoon, jotka on yhdistetty pystysuuntaisilla sauvoilla.

Se on tärkeää! Päällekkäisyydet eivät saa olla samassa rivissä. Aseta metalli niin, että telakointialus on porrastettu.

Esimerkki määrän laskemisesta

Joten, tiedät mitä halkaisijaltaan tarvitset, ja sinulla on tulevaisuuden betonilaatan ulottuvuudet. Laske tarvittava määrä materiaalia esimerkissä. Oletetaan, että asetamme pohjan 10 x 10 m, paksuus 200 mm, kennon koko tässä tapauksessa on 200 mm.

 1. Jaa levyn pituus askelkoon mukaan ja lisää yksi 10 / 0.2 + 1 = 51 kpl.
 2. Koska tangot on pinottu ylös ja alas, tuloksena oleva luku kaksinkertaistuu 51 * 2 = 102 kappaletta.
 3. Kahdelle vahvistimelle tarvitaan 2 ristikkoa, joten viimeinen tulos kerrotaan kahdella. 102 * 2 = 204 kpl.
 4. Käännämme kappaleet mittareiksi. Vaakasuoralle raudoitukselle tarvitaan 204 tangon pituus 10 m, 204 * 10 = 2040 m.
 5. Pystysuuntaiset nastat asennetaan vaakatason leikkauspisteeseen. Laske leikkauspisteiden määrä 51 * 51 = 2601 kpl. Tangon pituus on yhtä suuri kuin levyn paksuus miinus 4 - 10 cm paksuuden mukaan. Ota keskimäärin: 200-80 = 120 mm.
 6. Pystysuoran armatan pituus on 2601 * 0.12 = 312 m.

Joten saimme, että on tarpeen ostaa 2040 m horisontaaliseen armatiaan ja 312 m pystyyn. Nämä voivat olla samankorkuisia tai eri halkaisijoita. Vahvistus, kuten kaikki rautametallit, myydään tonnilta, joten mittareita vaihdetaan kg: iin taulukon avulla.

Saavutamme, että 10 x 10 m: n suuruinen betonirakenteinen pohjalevy vaatii 2352 m: n palkin 12 halkaisijan tai 2 088 tonnin oston.

Vihje! Tangon vakiopituus on 11,75 m. Tämä vaikuttaa leikkaukseen, mikä tulisi ottaa huomioon vahvistamisen yhteydessä.

Materiaalit ja työkalut

Jotta luuranko vahvistuisi pohjaan omilla käsilläsi, sinun ei tarvitse vain metallia vaan myös muita materiaaleja ja työkaluja. Verkko ei koskaan kosketa laatan reunaa.

Etäisyys pohjan pohjasta metallin tulee olla vähintään 3 cm, joten kehyksen pohjakerros sijoitetaan erityisiin kiinnitystyyppeihin.

Lihaksilla käytetyn rakenneyh- män BP-1 eri halkaisijoille. Sidonta suoritetaan käyttämällä erityistä koukkua.

Jos sinulla ei ole sitä, voit käyttää tavallisia pihdeitä. Kappaleen noin 300 mm: n pituinen kappale on taitettu puoliksi niin, että toisessa päässä on silmukka. Silmukka käynnistyy tangon leikkauspisteessä ja kiristetään niin, ettei tangot pääse liikkumaan.

Vihje! Nipulla älä kiristä liikaa solmua liikaa, jotta vältät langan rikkoutumisen.

Voit lukea lisää materiaalin vahvistamisen tekniikasta muotissa katsomalla videota tässä artikkelissa.

johtopäätös

Betoniraudoitettuja laattoja käytetään usein yksityisessä rakentamisessa. Työn tekeminen laitteen vahvikekehyksestä omilla käsillä ei ole vaikeaa. Se ei vaadi erityisiä työkaluja tai taitoja. Mutta säätiö on rakennuksen tärkein osa, joten jos et ole varma kyvyistänne, ota sitten materiaali itsellesi ja anna ammattilaisille siirtää ja niputtaa töitä.