Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Laskentamallin laskeminen yksityisen talon nauhan perustuksille

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä metallivahvikkeella, jos lasikuituvahviste on laskettava, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun kellarileveys on yli 50 cm, on suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella vavalla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Raudoituksen läpimitan laskeminen säätöön

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. Jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Täten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea, jossa on neljä sauvaa lujitemuovaus, sopivin vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm, koska 4 tällaisen halkaisijan sauvan poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Laskentamäärän laskeminen säätiölle

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Venttiilien lukumäärän lopullinen laskenta

Olemme määrittäneet, että pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen ja pystysuora halkaisija 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että tarvitsemme 184,8 m pituussuuntaista lujitetta ja 205 m poikittaista ja pystysuoraa vahvistusta.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.

Nauhan perustuksen vahvistaminen: teknologia ja perussäännöt

Jokaiselle rakennukselle ja rakenteelle tarvitaan luotettava säätiö. Vähitemäisessä rakentamisessa vahvistamiseen käytetään vahvistusnauhan perustaa, jonka rakentaminen on yksi tärkeimmistä ja kalliimmista vaiheista.

Säilytettäessä aineiston määrää ja laatua ei pitäisi olla, koska teknologian laiminlyönti ja säännöt johtavat tuhoisiin seurauksiin.

Laitekanta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivannon näytteenotto liuskapohjien vahvistamisen piirustusten mukaisesti.
 2. Hiekkipyyhkäisyn suorituskyky tuholaitteella.
 3. Teräsvahvikehyksen asennus.
 4. Ulkolämpötilassa viiden asteen alapuolella on lämmitettävä betonia.
 5. Asennus muottiin.
 6. Betonin läpivienti.

Ennen kuin vahvistat perustuksen oikein, sinun tulee selvittää maaperän ominaisuus, piirtää kaavio, laskea materiaalin määrä ja ostaa se.

GOST 5781: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Projektin valmistelussa betoniliuskan lineaaristen parametrien lisäksi on merkitty vahvistusominaisuus:

 • mitkä halkaisijan vahvistaminen tarvitaan säätiöön;
 • rakeiden lukumäärä;
 • niiden sijainti.

Jos aiot itserakennuksen ja vahvistusnauhan perustan talon, kylpy, autotalli ja noudattaa tiettyjä sääntöjä nykyisestä SNiP ja GOST 5781-82. Jälkimmäisessä esitetään kuumavalssattujen pyöreän teräslajin luokittelu ja valikoima säännöllisin ja silein profiili, joka on tarkoitettu perinteisten ja esijännitettyjen teräsbetonien (teräsbetoniterästen) vahvistamiseen. Myös lueteltu:

 • tekniset vaatimukset;
 • pakkaus, merkinnät;
 • kuljetus ja varastointi.

Ennen vahvistusnauhan perustamista kannattaa tuntea vahvistusluokitus. Pinnan ulkonäköä olevat sauvat ovat sileitä ja säännöllistä profiilia eli aaltopahvia.

Suurin kosketus kaadetun betonin kanssa voidaan saavuttaa vain, kun käytetään vahvistamista profiilipinnalla.

Viittaus voi olla:

 • rengas;
 • puolikuun muotoinen;
 • sekoitettu.

Myös runkopalkki on jaettu luokkiin A1-A6 riippuen käytetyn terän laadusta ja fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista: vähähiilestä lähentyneeseen seostettuun.

Kun itsevahvistava nauha-pohja ei ole tarpeen tietää kaikkien luokkien parametrit ja ominaisuudet. Se riittää lukemaan:

 • brändi terästä;
 • sauvan halkaisijat;
 • sallitut kylmä taivutuskulmat;
 • taivutus kaarevuus säteet.

Nämä parametrit voidaan antaa hinnastossa ostettaessa materiaaleja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa:

Viimeisen sarakkeen arvot ovat tärkeitä taivutettujen elementtien (puristimet, jalat, insertit) valmistuksessa, sillä kulman kasvattaminen tai taipuman säteen vähentäminen johtaa vahvikkeen lujuusominaisuuksien menetykseen.

Teippirenkaan riippumattomaan suorituskykyyn käytetään tavallisesti A3- tai A2-luokan aaltoputkia, jonka läpimitta on 10 mm. Kaarevat elementit - sileä vahvistus A1 halkaisija 6-8 mm.

Kuinka asianmukaisesti laittaa asennus

Vahvikkeen sijainti liuskaohjauksessa vaikuttaa pohjan lujuuteen ja kantavuuteen. Nämä parametrit riippuvat suoraan:

 • vahvistuspaksuus;
 • kehyksen pituus ja leveys;
 • sauvojen muodot;
 • pariutumismenetelmää.

Käyttövaiheen perustana on jatkuvia kuormituksia, jotka johtuvat maaperän liikkumisesta kylmän kallistuksen, samentumisen, karstin ja seismisten läsnäolon aikana ja lopulta itse rakennuksen painoon. Täten pohjan päällä kohdistuu pääasiassa puristusjännitys ja pohja - vetolujuuteen. Saman kuorman keskellä lähes ei yhtään. Siksi vahvistamalla sitä ei ole järkevää.

Vahvistusjärjestelmässä rungon tasot on järjestetty pitkittäisesti nauhan ylä- ja alapuolelle. Laskennassa määritetyn perustuksen vahvistamisen yhteydessä luodaan lisää tasoja.

Peruskorkeudella, joka on yli 15 cm, käytetään sileiden sauvojen pystysuoraa poikittaista vahvistamista.

Nopeampi ja helpompi tehdä yksittäisten ääriviivojen rungon etukäteen. Tätä varten sauvat on taivutettu annettujen parametrien mukaan muodostaen suorakulmion. Niiden pitäisi olla samoja, välttäen poikkeamia. Se kestää melkoisia tällaisia ​​elementtejä. Työ on melko työläs, mutta se menee nopeasti kaivantoon.

Alapäässä oleva poikittainen vahvike asennetaan ottaen huomioon kuormat, jotka vaikuttavat säätöakselin akselin ympäri. Se vahvistaa pituussuuntaiset sauvat tietyssä suunnittelupaikassa ja estää halkeamien esiintymisen ja kehittymisen. Tangojen välinen etäisyys riippuu tuotemerkistä, betonin asettamisesta ja tiivistämismenetelmästä, vahvikkeen halkaisijasta ja sen sijoittamisesta betonin suuntaan. Emme myöskään saa unohtaa, että säätökehys on sijoitettava 5-8 cm: n korkeudelle kaatumisen yläosasta ja muottien reunoista.

Kun yhdistät tangot neulelangalla ja erikoiskoukulla. Merkin merkintä "C" saa käyttää vain venttiileille. Runko on koottu tangoilla ja puristimilla, yhdistäen sen yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusetäisyyden nauhalevyssä on oltava 3/8 sen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistuspohjat

Yhden kerroksisen talon ja hyvän maaperän olosuhteissa säätiö haudataan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin nauhan pohjan pohjan vahvistaminen on todennäköisesti vakuutus. Tee se asettamalla säleiden verkko pohjan pohjaan. Keskinäinen järjestely tässä tapauksessa ei ole väliä. Tärkeintä on, että betonikerros ei saa olla yli 35 cm.

Heikossa maaperässä tai suurella kuormituksella säätöä voidaan tarvita laajemmalla pohjalla. Sitten käytetään pituussuuntaista vahviketta, kuten ensimmäisessä tapauksessa, ja poikittaissuunnassa tarvitaan erillinen laskenta.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kiinnitys ja kulmat ovat moni- suuntaisen jännitteen pitoisuuspaikkoja. Vahvistuksen virheellinen kiinnittäminen näissä ongelma-alueissa johtaa poikittaisten halkeamien muodostumiseen, säröintiin ja delaminaatioon.

Nauhatuloksen kulmien vahvistaminen tehdään tiettyjen sääntöjen mukaan:

 1. Tasa taitetaan siten, että sauvan toinen pää menee pohjan toiseen seinään, toinen toiseen toiseen.
 2. Tangon vähimmäispituus toisella seinällä on 40 vahviketta.
 3. Yksinkertaisia ​​linkitettyjä särmäilyjä ei käytetä. Vain lisää pystysuorat ja poikittaiset sauvat.
 4. Jos toisen seinän taipuminen ei salli tangon pituutta, sen liittämiseen käytetään L-muotoista profiilia.
 5. Rungossa oleva toinen puristin on sijoitettava kahteen kertaan vähemmän kuin nauha.

Niinpä, että kuormat nauhakannen kulmissa ovat tasaisesti jakautuneet, ne muodostavat jäykän nipun ulkoisesta ja sisäisestä pitkittäisestä vahvistamisesta.

Kuinka laskea vahvistus

Nauhalevyn vahvistuksen laskenta suoritetaan ottaen huomioon mahdolliset jännitykset rakenteen rakentamisen ja käytön aikana. Esimerkiksi tämän mallin pitkittäinen venytys: pitkillä ja suhteellisen kapeilla kanavilla olevat pystysuorat ja poikittaiset sauvat eivät juuri vaikuta kuormien jakautumiseen vaan toimivat kiinnityselementeinä.

Laskeaksesi, kuinka paljon sijoitat vahvistuksen säätöön, sinun on päätettävä sen koosta. Kapealle alustalle, jonka pituus on 40 cm, riittää neljä pituussuuntaista sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Jos aiot rakentaa pohjan, jonka koko on 6 x 6 m, kehyksen yhdelle puolelle vaaditaan 4 x 6 = 24 m. Pitkittäisen vahvistuksen kokonaismäärä on 24 x 4 = 96 m. On kätevää lukea, kun valmistellaan itse vahvistusta.

Jos et voi ostaa halutun pituisia tangkoja, ne voidaan yhdistää päällekkäisyyksien (yli metrin) välillä.

Säätiön kustannukset muodostuvat käytettyjen materiaalien hinnoista ja työn laajuudesta. Laskelmissa on parempi käyttää projektia pohjan määrittämällä syvyydellä ja leveydellä. Myös kustannukset vaikuttavat rakennustyömaan ja siihen liittyvän työn etäisyydellä, kuten:

Kaikki tämä on lopullinen hinta. Vaikka pieni rakennus perustus voidaan tehdä jopa omilla käsillään. Nauhateollisuuden vaikein ja pitkä rakenne on sen vahvistaminen, mutta voit selviytyä yksin. Tietenkin kahdella tai kolmella avustajalla on helpompaa ja turvallisempaa työskennellä.

Vahvistinnauhan piirustukset

Mikä tahansa rakennus, sen tarkoituksesta riippumatta, on käsittämätön ilman vankkaa perustetta. Säätiön rakentaminen on koko koko rakentamisen syklin tärkeimpiä ja luonnollisia tehtäviä, ja tämä vaihe muuten on usein yksi työvoimavaltaisimmista ja kalliimmista - usein jopa kolmasosa arvioinnista menee siihen. Samanaikaisesti kaikki yksinkertaistukset, kohtuuttomat säästöt tarvittavien materiaalien laadusta ja määrästä sekä nykyisten sääntöjen ja teknisten suositusten noudattamatta jättäminen olisi ehdottomasti suljettava pois.

Vahvistinnauhan piirustukset

Kaikista erilaisista säätiörakenteista nauha on suosituin, joka soveltuu suurimmalle osalle yksityisen rakentamisen alalla rakennetuista talouksista ja kotitalousrakenteista. Tällainen perusta on erinomainen luotettavuus, mutta luonnollisesti sen laadullinen suorituskyky. Vahvuuden ja kestävyyden tärkeä edellytys on hyvin suunniteltu ja oikein tehty vahvistus nauhalevyt, joiden piirustukset ja perusperiaatteet otetaan huomioon tässä julkaisussa.

Kaavioiden lisäksi artikkelissa on useita laskimia, jotka auttavat aloitusrakentajaa tämän melko vaikean tehtävän luomiseen liuska-säätiön luomiseksi.

Kaistaleen tärkeät ominaisuudet

Yleiset käsitteet. Nauhapohjan edut

Niin, lyhyesti sanottuna, muutamia yleisiä käsitteitä laitteen nauhan perustuksesta. Itse se on jatkuva betoniraita, ilman ovea tai portin aukkoja, jolloin se luo perustan kaikkien ulkoisten seinien ja pääoman sisäisten väliseinien pystyttämiselle. Nauha itsessään syvennetään tiettyyn laskettuun matkaan maahan ja samaan aikaan se työntyy ylhäältä sen kellariosasta. Nauhan leveys ja sen perustan syvyys säilyvät yleensä yhtenäisenä koko säätiön ajan. Tämä muoto helpottaa kaikkien kuormien tasaista jakautumista rakennuksen perustalle.

Yksittäisen rakenteen perusteluista on usein valittu hihna.

Strip-perustukset voidaan jakaa myös useisiin lajikkeisiin. Joten niitä ei vain kaataa betonista, vaan myös ryhmiin, jotka käyttävät esimerkiksi erikoisraudoitettuja betonielementtejä tai raunioiden täyttöä. Koska artikkelimme on kuitenkin vahvistettu, tulevaisuudessa harkitaan vain monoliittista versiota perustusnauhasta.

Nauhan säätiö voi johtua universaalisesta tukikohdasta. Tällainen järjestelmä on yleensä edullinen seuraavissa tapauksissa:

 • Rakentaa taloja raskailta materiaaleilta - kiveä, tiiliä, teräsbetonia, rakennuspalikoita ja vastaavia. Lyhyesti sanottuna, kun haluat jakaa tasaisen kuorman tasaisesti maahan.
 • Kun kehittäjä aikoo saada käyttöönsä täyden kellarin tai jopa kellarikerroksen - vain nauha-järjestelmä voi sen sallia.
 • Rakennettaessa monitasoisia rakennuksia, käyttämällä raskasta interloct ceilings.
 • Kun rakennuksen tontille on tunnusomaista maanpäällisten kerrosten heterogeenisuus. Ainoat poikkeukset ovat täysin epävakaat maaperät, kun nauhatuloksen luominen tulee mahdottomaksi tai kannattamattomaksi ja on järkevää kääntyä toiseen järjestelmään. Nauhan säätö on myös mahdotonta alueilla, joilla on permafrost.

Monoliittisen nauhan säätiöllä on huomattava määrä muita etuja, joihin sisältyy useita vuosikymmenten arvioitua pitkäikäisyyttä, rakennuksen suhteellista yksinkertaisuutta ja selkeyttä, laaja käyttömahdollisuuksia sekä ensimmäisessä kerroksessa olevien eristettyjen kerrosten järjestäminen. Sen lujuusominaisuuksilla se ei ole alhaisempi kuin monoliittiset laatat ja jopa ylittää ne, mikä vaatii samalla vähemmän aineellisia resursseja.

Hyvä esimerkki säätiön suunnittelusta - jopa ilman suunnittelukuormaa, teippi muuttui rakennusjätteen vuoriksi

Ei kuitenkaan pidä ajatella, että nauhan perustus ei ehdottomasti ole haavoittuva rakenne. Kaikki luetellut edut ovat oikeudenmukaisia ​​vain, jos talon pystytetyn pohjan parametrit vastaavat rakennusalueen olosuhteita, suunnittelun kuormitusta ja niiden sisäänrakennetun turvamarginaalin. Tämä puolestaan ​​merkitsee sitä, että säätiön suunnittelussa on aina erityisiä vaatimuksia (millä tahansa, muuten). Ja vahvistusteippi näissä ongelmissa on yksi avainasemista.

Säätönauhan leveys ja syvyys

Nämä ovat kaksi keskeistä parametria, joista tulevan perusta-nauhan hyvin vahvistusjärjestelmä riippuu.

Perusarvot liuskajohdon rakentamiseksi ovat teipin leveys ja sen pohjan syvyys maahan.

Mutta maaverkkojen tukkeutumisen aste voidaan jakaa kahteen pääluokkaan:

 • Matala nauhasäätiö soveltuu runkorakenteiden, pienien maalaistaloiden ja ulkorakennusten rakentamiseen edellyttäen, että maaperä on riittävän vakaa ja tiheä. Nauhan pohja sijaitsee maapallon jäädyttämisen yläpuolella, eli tavallisesti se ei laske alle 500 mm: aan, kun otetaan huomioon kellariosasto.
 • Raskasmateriaaleista rakennetuille rakennuksille ja alueilla, joilla maaperän tila ei ole kovin vakaa, vaaditaan syvä pohja. Sen pohja on jo laskenut maanpinnan alapuolelle, vähintään 300 ÷ 400 mm, ja vaikka rakennussuunnitelmissa on kellari (kellari), se on vielä pienempi.

On selvää, että perusvyön koko, sen syvyyden mukaan lukien, ei ole lainkaan mielivaltaisia ​​arvoja, vaan parametreja, jotka saadaan huolellisesti suoritettujen laskelmien tuloksena. Suunnittelussa otetaan huomioon koko lähdetiedon joukko: paikan päällä olevat maaperät, niiden vakausaste sekä pintakerroksissa että rakenne muuttuvat syvenemisessään; alueen ilmastolliset piirteet; pohjaveden suojelualueiden saatavuus, sijainti ja muut ominaisuudet; maaston seismiset ominaisuudet. Lisäksi rakennuksen suunnittelema rakennuksen ominaispiirre asetetaan - staattinen kokonaiskuormitus, joka luodaan vain rakennelman massalla (luonnollisesti ottaen huomioon kaikki sen osatekijät) ja dynaaminen, joka johtuu sekä käyttökuormista että erilaisista ulkoisista vaikutuksista, kuten tuulesta, lumi ja muut.

Kaistaleperän oikea laskeminen on liian vakava asia, jotta ilman omaa koulutusta se voi tehdä itse

Edellä esitetyn perusteella on tärkeää tehdä yksi tärkeä huomautus. Näiden viivojen tekijän pääasiallinen asema on se, että perustan nauhan perusparametrien laskeminen ei siedä amatööriä lähestymistapaa.

Huolimatta siitä, että internetissä on paljon online-sovelluksia tällaisten laskelmien suorittamiseen, säätiön suunnittelu on yhä oikeampaa antaa asiantuntijoita. Samalla ehdotettujen laskentiohjelmien oikeellisuus ei ole mitenkään kiistanalainen - monet niistä vastaavat täysin nykyistä SNiP: tä ja pystyvät tuottamaan tarkkoja tuloksia. Ongelmana on hieman erilainen taso.

Lähtökohtana on, että kaikki, jopa täydellisimmät laskentaohjelmat, edellyttävät tarkkoja lähdetiedostoja. Mutta tässä asiassa on mahdotonta tehdä ilman erityistä koulutusta. Suostutte siihen, että on oikein arvioida rakennuksen geologisia ominaisuuksia, huomioida kaikki kuormitukset, jotka kuuluvat pohjakerrokselle ja niiden hajoaminen akselien ympäri ennakoimaan kaikki mahdolliset dynaamiset muutokset - ei-ammattimaisille. Mutta jokainen alkuparametri on tärkeä asia, ja sen aliarvioiminen voi hyvinkin olla "julma vitsi".

Kuitenkin, jos pienen talonrakennuksen tai rakennustekniikan rakentaminen on suunniteltu, niin kutsu erikoistuneelle suunnittelijalle voi tuntua liialliselta toimenpiteeltä. Omalla vaarallasi ja riskeellänne isäntä voi rakentaa matalan nauhan perustuksen käyttäen esimerkiksi alla olevassa taulukossa annettuja likimääräisiä parametreja. Kevyille rakennuksille ei ole syytä upottaa syvälle upotettua nauhaa (suuri syvyys voi jopa olla negatiivinen rooli, johtuen tangentiaalisista voimista maan pakkasessa). Yleensä tällaisissa tapauksissa ne rajoittuvat pohjan enimmäissyvyyteen 500 mm: ssä.

Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

Vahvistusjärjestelmä

Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

Voit lukea säätiön syvyydestä tässä.

Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, joka kantaa pääkuormitusta, vaaditaan luokan AII tai AIII. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta monet suunnittelijat eivät suosittele sen käyttöä asuinrakennusten perustuksissa. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt valinnan menetelmä määrittää palkkien halkaisijan ja niiden lukumäärän.

SNiP: n lainaukset, jotka liittyvät vahvikkeisiin (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolme palkkia (tai sanotaan "kierteiksi"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm2, mikä on yli 2,8 cm2, jotka SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm2. Jos kerrotaan 4: llä (nauhahakeen työhaaran vähimmäismäärät), saamme 3,16 cm2, mikä riittää myös marginaalilla. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

Asennusvaihe

Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaihe saa olla enintään 300 mm.

Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

Vahvistetut kulmat

Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

Vahvistetaan nauhapintaa

Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

Kuinka moni tarvitsee palkkia

Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

Tietoa betonimerkin valinnasta säätiölle on luettavissa täältä.

Armeijan kokoonpanoteknologiat nauhan perustuksille

Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

 • Koko kehys kerätään suoraan kaivosta tai kaivosta. Jos teippi on kapea ja korkea, työskentele niin hankalaa.

Yhden tekniikan mukaan köysi on neulottu suoraan muottiin

 • Kaivon läheisyydessä valmistetaan runko-osioita. Heidät siirretään osissa ja asetetaan heidän suunnitellulle paikalleen sitomalla yhtenäinen kokonaisuus. On helpompaa työskennellä tällä tavalla, paitsi että se on erittäin hankalaa ja vaikeaa siirtää siihen liittyviä rakenteita vahvistamiselta.
 • Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

  • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
  • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
  • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
   • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
   • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

  Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

  Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

  • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
  • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
  • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
  • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
  • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
  • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

  On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

  Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

  Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.