Seinän kiinnitys

Solubetonilohkojen seinien rakentaminen on kannattavin ja edullinen rakentamisen vaihtoehto. Tällaisilla lohkoilla on lisääntynyt huokoisuus, joka tarjoaa hyvän lämpöeristyksen ja vesihöyryn poiston huoneesta ulkopuolelle. Suurikokoisten lohkojen sopivuus mahdollistaa seinäelementtien nopeamman asennuksen. Mutta on yksi merkittävä haitta - ilmastetut betonilohkot heikosti kestävät taivutusmuotoja.

Kuinka lisätä ilmastetun betonirakenteen vakautta taivutukseen?

Joissakin tapauksissa käytetään seinien ja väliseinien suojausta istutuksen aiheuttamien halkeamien ilmestymisestä tai lämpötilaeroista. Metallivarret kestävät vetolujuuksia ja suojaavat ilmastettujen betonilohkojen halkeilua. Vahvistusvahvennus ei lisää sen kantavuutta, mutta minimoi ilmastettujen betonielementtien haurasta murtumasta aiheutuvat seuraukset.

Arvioitu järjestelmä. Suunnittelijan määrittelee tietyn rakennuksen vahvistusalueet.

Ilmastolliset, seismiset ja tuulen alueet vaikuttavat suoraan seinän vahvistamiseen. Jopa suunnitteluvaiheessa määritetään tarve vahvistaa seinät vahvistamisen avulla, ja käytettävän lujitustyypin ja sen sijainnin mukaan.

Asettaa ilmastetun betoniseinän pakollinen vahvistaminen:

 1. Ensimmäinen lohkojen rivi, joka on asetettu pohjalle;
 2. Jos seinä on pidempi kuin 6 metriä, jokaisen neljännen muuririvin kohdalla tehdään lisäksi vaakasuuntainen lujitussilta kompensoimaan tuulikuormaa;
 3. Lattian ja ristikon risteys seinärakenteisiin. Tässä tapauksessa toteutetaan käsihihna), jossa vahvistustangot asetetaan U-muotoisiin lohkoihin;
 4. Seinässä olevat aukot: kantokannen alla oleva tukiosa sekä ikkunan alaosa koko leveydeltään lisäämällä siihen 0,9 metriä päällekkäin sen molemmin puolin;
 5. Pystysuora vahvike asetetaan kaasusilikaattipylväät;
 6. Mahdollisen kuorman paikat, jotka ylittävät normatiivisen.

Kehittäjillä on usein kysymyksiä ja kiistää, onko seinien vahvistamista tarpeen joka neljännen lohkon rivin osalta. Tarve määrittelee suunnittelijan, joka perustuu tulevan rakenteen muotoilun ominaisuuksiin ja seinämien pituuteen, alueen seismisvyöhyke, voimakkuus ja tuuli nousivat alueella, maaperän ominaispiirteet rakennettuun alueeseen ja pohjan tyyppi sekä seinämateriaalin ominaisuudet. Tuloksena on, onko rakennusprosessissa käytetty kaasusilikaatti riittävän vahva kestämään syntyviä kuormituksia ja estämään mikroprekareja.

Jos tallennat projektin, tee laskelmat itse. Joko lujittaa ja nukkua rauhassa, sillä se ei varmasti ole pahempi, vaan se on kustannus, jolla hankitaan varusteita ja liimaa.

Jos yksittäisten lujitustangojen päät eivät ole sidottuja yhteen piiriin, ne on taivutettava oikeaan kulmaan ja upotettava urissa varmistaakseen luotettavan kiinnityksen rakennuksen seinään.

suoritus

Ensimmäinen rivi

Ensimmäisen rivirakenteen vahvistaminen, samoin kuin tarvittaessa joka neljäs, on seuraava.

Suorita lujittavat teräspalkit, joiden halkaisija on 8 mm, luokka A III. 200 mm: n paksuiselle seinälle riittää vain yksi vahvikepatsas sijoittaa täsmälleen rivin keskelle.

Paksummille seinille on 2 baaria. Ne asetetaan rinnakkain toistensa kanssa. Tee näin kaksi rinnakkaisvetoa käyttäen seinähauta. Seinän sisä- ja ulkoreunojen etäisyyden tien tulisi olla vähintään 6 cm. Rakennuksen kulmissa tien seinät pyöristetään säteen suuntaan.

Harjaa pöly valmiilta urilta siveltimellä, täytä se liimakoostumuksella, kiinnitä luja ja irrota ylimääräinen liima lastalla.

Siksi päällekkäiset vahvikkeet tekevät noin seinän keskellä, kiinnittäen neulomalla lankaa.

Vahvistus ikkunan aukon alla

Levyjen asentaminen ilmastoiduille betonilohkoille on tarpeen ikkunan aukon alla. Kirjanmerkki valmistetaan ikkunan edessä olevan lohkon rivillä. Tätä varten sen suunniteltu pituus mitataan ja merkitään muurien pinnalla (raudoitustangot on oltava 0,5 metriä suurempia kuin ikkunan pituus). Lisäksi muurausrivillä, joka on 60 mm: n etäisyydellä seinän ulkosivuista ja sisäpuolisista sivuista manuaalisen seinähaun avulla, tehdään hiilihapotettu betoni. Nimittäin 2 reikää leikataan, kunkin minimipituus on 2,5x2,5 cm.

Siveltimistä, jotka käyttävät harjaa, sinun on poistettava hiotun betonin pölyt ja murut leikkauksen aikana. Ennen kuin lujitustangot ja liuos asetetaan monoliitokseen, leikatut urat kostutetaan vedellä. Tämä tehdään parhaalla liimaamalla liimalla vahvistetulla ilmastetulla betonilla.

Seuraavassa vaiheessa puolikorkea ura täytetään laastilla ohutlevyn lohkoperustalle, minkä jälkeen profiilipäällyste vahvistetaan läpimitaltaan vähintään 6 millimetriä. Ura on täysin täynnä laasti, mikäli tarpeen, poistamalla kaikki ylijäämänsä ja tasoittamalla sauma huovalla.

Seuraavan muuririvin voi asentaa välittömästi ikkunaluukun vahvistuksen jälkeen.

Pystysuora seinävahvistus

Tällainen lomakeskus on erittäin harvinaista seuraavissa tapauksissa:

 1. Seinän vahvistaminen, joka saattaa aiheuttaa voimakkaan sivuttaiskuormituksen. Tällöin vaakasuora vahvistaminen on myös välttämätöntä.
 2. Käytettäessä heikkolaatuista hiilihapotettua betonia, jonka tiheys on vähäinen.
 3. Paikoissa, joissa laakeroituu raskaiden alkuelementtien seinämien rakennetta (metallipalkit, jne.).
 4. Viereisten seinien liittyminen kulmaan.
 5. Pienten laiturien ja ovien ja ikkunoiden avautumisen vahvistaminen.
 6. Hiilihappopetosten pylvään rakentaminen.
 7. Käytettäessä suuria seinäpaneeleja.

Harkitse ovien asentamista hiutaloituun betoniin seinien asennuksen aikana.

Käytetyt materiaalit

Muurattujen lohkojen lujittamiseen käytettävän klassisen version (raudoituksen) lisäksi voidaan käyttää muita materiaaleja:

Galvanoitu metalliverkko

Koostuu hitsatusta terästangoista keskenään kohtisuorassa asennossa.

Kaikista silmätyypeistä metalli on kestävin. Mutta sillä on yksi suuri haitta: erityinen liima-aine yhdiste seinälohkojen liittämiseksi edistää korroosion kehittymistä, mikä johtaa siihen, että tällaisen vahvistuksen positiiviset ominaisuudet häviävät melko nopeasti. Myös poikittaiset sauvat toimivat kylmänä siltana talvella. En suosittele tällaista vahvistusta.

Basalt net

Se on valmistettu basalttikuitutuista, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden. Päittäisissä solmuissa tangot on kiinnitetty langalla, kiinnittimillä tai erikoisliimalla. Tällainen sidos aikaansaa solujen säännöllisen ja jopa geometrisen muodon.

Basalttiverkko kestää rikkoutumiskertojen suuren vaikutuksen - noin 50 kN / m. Sen paino on useita kertoja alhaisempi kuin metalliverkko, joka takaa helpon lujitustyön.

Basalttimaiset verkot kestävät korroosion kielteisiä vaikutuksia eivätkä ne vastaa lämpötilan muutoksiin. Niillä on erittäin alhainen lämmönjohtavuus, mikä takaa, että kylmäsilta ei esiinny, kun teräsverkko vahvistetaan.

Rei'itetty metallin kiinnitysnauha

Tämä on sinkitty teräsnauha, jonka reiät on valmistettu koko pituudeltaan.

Riittää ostamaan nauha, jonka mitat ovat 16x1 mm. Muuraus vahvistetaan ilman hiutaloitua betonia kiinnittämällä ruuveja. Muu periaate on sama kuin vahvistamisen yhteydessä. Voiman lisäämiseksi liuskojen pariliitos voidaan tehdä käyttämällä teräslankaa. Sen taipumislujuus on vähemmän kuin profiloidun raudoituksen.

Edut tämän materiaalin käytöstä verrattuna perinteisiin liittimiin näen seuraavissa:

 • säästäminen merenkululle johtuen nauhan kompaktisuudesta;
 • ei tarvitse tehdä tappia (työn säästö ja kiinnitysliima).

Lasikuituliittimet

Vahvikkeen päämateriaali on lasikuitua, jolla lanka kierretään spiraalimaisesti parantamaan betoniin tarttumista.

Paljon kevyempiä kuin metallikappale. Alhainen lämmönjohtavuus mahdollistaa kylmäsilman estämisen hiilihapotettuun betoniseinään. Asennuksen sopivuus taataan liitosten vähimmäismäärän mukaan, koska tällaisia ​​liittimiä myydään käämeissä olevissa pakkauksissa.

Tästä materiaalista on mahdotonta rakentaa jäykkä runko, joten tätä vahvistamista ei suositella seismisesti vaarallisiksi rakennusalueiksi. Tuomionamme ei ole käyttää.

Seinärakenteiden vahvistaminen on ilmeistä. Siksi kannattaa uhrata pieniä lisäkustannuksia ja aikaa asennuksen aikana, jotta pystytetty rakennus palvella sinua uskollisesti monien vuosien ajan.

Hyödyllinen video

Videokuvassa ensimmäinen rivi vahvistetaan selvästi ja yksityiskohtaisesti. Nimittäin, lohkojen parranajo, vahvistamisen asennus taivuttamalla kulmissa, täyttö liimalla.

Monoliittirakenteisten betonirakennusten elementtien vahvistaminen: laatat, nauhat, paalut, seinät, lattiat

Monoliitti- ja kehysmonoliittinen rakentaminen viime vuosina on saanut huomattavan leviämisen. Kerrostalojen lisäksi monoliittisia betonirakenteita käytetään yhä enemmän yksityisten talojen rakentamiseen; Usein asiaan liittyvä työ suoritetaan spekulointia ja intuitiota, eikä tietoja ja kokemusta. Tämä artikkeli on tarkoitettu niille lukijoille, jotka suunnittelevat omien talojensa rakentamista omilla käsillään.

Monoliittisen mökin rakentaminen.

Luettelo monoliittirakenteista

Joten, millaisia ​​monoliittisia rakenteita tulvii rakennettaessa taloa?

Siirrytään alhaalta ylöspäin.

 • Säätiö. Tarkastelemme useita vaihtoehtoja sen toteuttamiseksi: laatta, nauha ja porotut paalut monoliittisella grillatauksella.
 • Seinät.

Selventääksemme: puhumme kantavista seinistä. Kuormittamattomat väliseinät ovat pääsääntöisesti huokoisia materiaaleja, joilla on korkea lämmön- ja meluneristysominaisuudet: kaasu- ja vaahtobetoni, kuoren kivi, kalkkikivi jne.

Tässä järjestyksessä pidämme niitä. Aluksi meidän on kuitenkin tutustuttava vahvistamiseen ja betoniteräksen vahvistamiseen käytettäviin materiaaleihin.

Liitosten tyypit

Jos hävitämme eksoottiset bambu-varret, joita käytetään pääasiassa alhaisen rakennustyön Aasian maissa, kuivalla jäännöksellä saadaan vain kaksi materiaalia.

Se on hyödyllinen: laaja myynti mahdollistaa vain yhden tyyppisen sauvan komposiittivahvistuksen.

Lasikuitupohjaiset polymeeriset komposiittisydämet.

Minkä tyyppisiä varusteita käytetään matalarakentamisessa?

Useimmissa tapauksissa nämä ovat aaltopahvia. Niiden hinta tekee teräksestä kilpailukykyisempi komposiittimateriaalien taustalla; Aaltopinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja paksuus (yleensä 12-16 mm) - erinomainen vetolujuus. Kompression kuormitus tuntee itse betonin.

Sileitä vahvikkeita ja silmiä käytetään harvemmin.

perusta

Tutkitaan yleisiä periaatteita, jotka koskevat yksityisten rakentamisen yleisimpien tyyppisten perustusten vahvistamista (selvitä, kuinka hiilihapotettu betoni on vahvistettu).

laatta

Vahvistustangolle käytetään tavallisesti halkaisijaltaan 12 millimetriä sauvan aallotettua vahviketta. Taivutuskuormat kantavien seinien kesken ovat merkittäviä; jos näin on, teräksen ja betonin hyvä tarttuvuus on ratkaiseva.

Mitä on syytä tietää tällaisesta säätiöstä?

 • Laattojen paksuus määräytyy talon korkeuden ja rakennusmateriaalin mukaan. On selvää, että hirsitalo luo paljon pienemmän taivutuskuorman kuin tiili- tai kiinteän betonirakenteen. Levyn paksuus vaihtelee tavallisesti 15-30 senttimetriä.

Nuance: rakenteeltaan pieni massa on sallittua käyttää vahvistusverkkoa, jonka poikkileikkaus on 6-10 millimetriä.

 • Vahvistus on aina kaksinkertaista. Tällöin alemmat ja ylemmät ristikot eivät ole kiinteästi liitetty toisiinsa; vain sellaisten rekiko- rien käyttö, jotka muodostavat halutun koon, ovat sallittuja.

Laattojen pohjarakenne.

 • Muuten aukot: ristikko tai verkko ei saa koskaan mennä betonin pinnalle. Vahvikkeen ja muottien välissä on 10 cm: n välys; ristikkolevyn alemmista ja yläpinnoista erotetaan 1,5 - 3 cm: n kerroksella. Tarvittavien aukkojen luomiseksi käytetään hehkutettua lankaa.
 • Ankkuri ei ole hitsattu hilaan, vaan ne on neulottu samalla hehkutetulla langalla.
 • Optimaalinen askel tangon vahvistamiselle levyssä on 20-22 senttimetriä. Jos käytetään valmiin verkon, pienennetty langan paksuus kompensoi jonkin verran pienempi silmäkoko (15 cm).

nauha

Ohjausohjeet nauhalementin vahvistamiseksi joissakin kohdissa toistavat laattapohjan suositukset:

 • Ristikon on oltava betonirainan ylä- ja alareunassa.

Miksi? Muista: vahvistus tuntee vetolujuuden; itse betoni imee puristusvoiman. Jos epätasaista kuormitusta ja / tai huurretta kallistetaan, nauha altistuu taivutusvoimalle (eli alustan alaosa tai yläosa venytyy sen vektorin mukaan).

 • Hitsaaminen tässä tapauksessa ei ole toivottavaa: lämmitys heikentää teräksen lujuusominaisuuksia. Poikkeus on sen merkinnän materiaali, johon C on läsnä (esimerkiksi A500C).
 • Terän terästä erottavan betonin paksuus ei saa olla alle viisi senttiä.
 • Pituussuuntaisten lujitustangojen välinen maksimipituus ei saa olla enemmän kuin kaksi kertaa pohjan tukemien rakennusaine-elementtien (seinät tai pylväät) poikkileikkaus ja enintään 400 millimetriä.
 • Kehyksen poikittaiset ja pystysuorat elementit ovat tarpeen, kun säätökorkeus on 150 mm tai enemmän (eli lähes aina). Tässä tapauksessa poikittais- ja pystysuoraa vahvistamista ei usein suoriteta segmentteinä, vaan yksittäisellä taivutuksella, jonka halkaisija on 6-8 mm.
 • Vähimmäisetäisyys vierekkäisten tangojen (poislukien segmenttien liitos) on oltava halkaisijaltaan suurempi ja suurempi kuin 25 millimetriä.
 • Kellariosien kulmat, ristin muotoiset ja T-muotoiset nivelet vahvistetaan väistämättä siten, että ne eivät muodosta kahden erillisen palkin liitosta, vaan yhdestä jäykästä kehyksestä.

Esimerkki kulmien vahvistamisesta.

Esimerkki vahvistamisen vierekkäistä.

Nauhan vahvistaminen tylppä nurkka. Kehyksen sisempi ydin on sidottu viereisen osan ulkokehään.

Vihje: Yksinkertaisin tapa ymmärtää, kuinka vahvistuskammion pitäisi näyttää, on kuvitella kaikkien säätiöön vaikuttavien voimien vektorit (ennen kaikkea talon massat ja huurrehdus). Jos betoni on jännittyneenä ja vahvistaminen on välttämätöntä. Vahvistuksen sijainnin tulisi olla yhdensuuntainen voimavektorin kanssa.

nukka

Kuinka kiinnität säätöraudoituksen tynnyrillä paikoillaan monoliittisella betoniteräksellä?

Ruuhkaisilla mailla optimaalinen etäisyys grillaustasosta maahan on vain 100-150 millimetriä. Tällainen pieni aukko paitsi yksinkertaistaa pohjan lämpenemistä, mutta myös säästää aikaa ja vaivaa valettaessa routaa: sen alla on yksinkertaisesti suljettu kerros vaahtomuovia, joka tulee muottiosan alaosaan ja estää sementtihyytelöä poistumasta maaperästä.

Pilejä kaadetaan betonilla, joka ei ole alempi kuin M300, suoraan maahan, porattavat kuopat. Kattoja ja samanaikaisesti vedeneristys toimii yleensä valssattuna kattopyykkeinä. Vahvikotelo laskeutuu putkeen ennen kaatamista.

Paalun runko on yleensä koottu pituussuuntaisesta aallotetusta lujasta, jonka poikkileikkaus on 12-14 mm ja neliömäiset, monikulmiset tai pyöreät kiinteät taivutetut puristimet, joiden poikkileikkaus on 5-8 mm kohtisuorassa siihen nähden.

Tällöin raudoitus on täysin tehty uritetuista 14 mm: n sauvoista.

Ihannetapauksessa tässäkin on parempi käyttää neulontankoa; Kuitenkin runkoelementtien järjestely häiritsevät huomattavasti bajonetin aikana, joten ammattimaiset rakentajat katsovat hitsauksen käyttämistä tässä tapauksessa sormiensa kautta.

Piles on vahvistettu täyspitkiksi. Tähän sääntöön on poikkeuksia, mutta niillä ei ole mitään tekemistä alhaisen rakennustyön kanssa. Riittävät sanoa, että osittainen vahvistus merkitsee 700 mm: n paalun halkaisijaa.

Pallon vähimmäishalkaisija sovellettavien rakennuskoodien mukaan on 400 mm. Raudoituskorin poikkileikkauksen tulisi olla 100-120 mm pienempi; pienimmän halkaisijan ja kaksikerroksisen talon käytännössä käytännössä on 4 pituussuuntaista vahviketta, joiden poikkileikkaus on 14 mm.

Rungon pitkittäisvaijerit ovat sidottuja grillauksen lujituksella. Merkittävät kuormat poikittaissuunnassa, paalun ja grillauksen liitokset eivät ole kokeneet; kuitenkin, pakkanenvaimennus voi aiheuttaa tilan, jossa liitoskappale kuormitetaan rikkoen. Siksi tämä yhteys paranee myös; Vahvistuspiiri muistuttaa nauhalumpun ratkaisuja.

Pilarin ja grillauksen yhteyden vahvistaminen. 1 - grilliin kohdistuva pituussuuntainen vahvistus, 2 - grillirenkaiden risteytys, 3 - L - muotoinen raudoitus, 4 - paalupatsaat, 5 - pitkittäinen vahvistus paalusta.

Entä grillauksen vahvistaminen itse? Hän tuntee täsmälleen saman kuorman kuin nauhalevyn; Jos on, kaikki suositukset ovat samat.

seinät

Kuinka vahvistetaan betoniseinät?

 • Vahvikotelo tulisi myös kaksinkertaistaa, estäen seinän taivuttamisen kuormitettuna mihin tahansa suuntaan.
 • Pääkuormitukset ovat puristuvia, joten sanotaan, että pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisija on 8 millimetriä. Hiljaisissa rakennelmissa on sallittua käyttää 8 mm: n johtojen verkkoja.
 • Pitkittäisen raudoituksen maksimipituus on 20 senttimetriä. Poikittainen (vaakasuora) - 35 senttimetriä.

Valokuvassa - vahvistetun betoniseinän runko, jossa on pysyvää muottirakennetta.

Poraus. Met rebar. Kuinka poraa se?

Hyvä päivä!
Kun poraa teräsbetonikatto, joskus löydät itsesi kiinnityskorkeudelta 1,5-2 cm syvyyteen. Reikää ei voi siirtää. Vaihtoehto - poraa pora metallille, jonka halkaisija on sama kuin porakone, rengastanko. Seuraava rei'itys jatka poraamista. Ja jos saavutat vahvistuksen reunan, esimerkiksi puolipyörien teräksen - puoliympyrän betoni, mitä tehdä? Metalli on puoli-porattu metalli, puolet betoni, ja ankara tylsi, tai ei lainkaan betonia.

voanse kirjoitti:
Vaihtoehto - poraa pora metallille, jonka halkaisija on sama kuin porakone, rengastanko.

Metalliporaa ei tarvita, vaan keskeytä kärsivällisesti pora, kunnes se on voittoisa tai yritä porata ei sujuvasti, mutta eri näkökulmista.

voimanse, juoksee sen jälkeen, kun uusi pora on melko terävä, poraus vahvikkeen reunan ympärillä on silti täynnä porauksen tukkeutumista niin paljon, että kätesi murtuvat, joten varovasti ja kovaa kättä

ussur kirjoitti:
voanse, kulkevat sen jälkeen, kun uusi reikä on melko terävä.

Ja miten löytää terävä pora tai ei?

niin varovasti ja kiinteällä kädellä

Siinä mielessä tarkasti?)

voanse kirjoitti:
Reikää ei voi siirtää. Vaihtoehto - ream rebar.

reikä voidaan siirtää ja tarvita.
siirtymäalusta on laitettu ja kiinnittyy.
riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

sanya1965 kirjoitti:
laita siirtymävaiheen alusta

En ole kuullut tästä.

taels kirjoitti:
kunnes voitto,

Onko tämä, kun halkeama ryömii lautaselle teräksen leikkaamisen jälkeen?

sanya1965 kirjoitti:
riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

voanse kirjoitti:
Reikää ei voi siirtää.

Mistä syystä? Pora kallistuu myös, ei mitään?

voanse kirjoitti:
Kun poraa teräsbetonikatto, joskus löydät itsesi kiinnityskorkeudelta 1,5-2 cm syvyyteen.

Metallinilmaisimen käyttö - ei kohtaloa?

sanya1965 kirjoitti:
riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

sanya1965 kirjoitti:
riisipalkki vaurioituneessa betonissa on vaarallista ja vasta-aiheista.

Olen typerä, sinä yönä en ole huomannut.

BV kirjoitti:
Onko tämä, kun halkeama ryömii lautaselle teräksen leikkaamisen jälkeen?

Huomaa: Kysymys ei koske seurauksia, vaan menetelmiä. Älä polta oikealla vihalla.

taels kirjoitti:
Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

Minusta tuntuu, että omassa asunnossasi, pään yläpuolella, pidätte sitä vaarallisena. ja se on osoitus vilpittömyydestä.
ja ulkomaisten esineiden, ruoho ei kasva. ja se on surullista.
Jos lisäämme standardin "Teemme tämän kaikkialla ja kukaan ei valittaa", saamme ankara Venäjän todellisuuden.

voanse kirjoitti:
Ja miten löytää terävä pora tai ei?

voanse kirjoitti:
En ole kuullut tästä.

taels kirjoitti:
Huomaa: kysymys ei koskenut seurauksia vaan menetelmiä.

Näiden sanojen perusteella sanya1965 on aivan oikeassa

sanya1965 kirjoitti:
"Teemme sen kaikkialla ja kukaan ei valittaa", sitten saamme ankara Venäjän todellisuuden.

voanse kirjoitti:
En ole kuullut tästä.

metallialusta, jossa on reikä asennettavaksi ja offset-valmistetut kiinnittimet napeina tai muttereina.
ovat merkkituotteita (erittäin kalliita, Mungon tasoa). usein tekevät itsenäisesti hitsauksen käytön.
prototyyppityyppinen VESA TV: lle.

Ei ole selvää, että henkilö aikoo asentaa - sitten, onko kattokruunu tai suoran keskeytyksen

BV kirjoitti:
Mistä syystä? Pora kallistuu myös, ei mitään?

Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää. Tässä voit yrittää porata rinteessä, mutta jos raudoitus on 1 cm: n syvyydessä, osa betonilaatasta todennäköisesti putoaa pois

Metallinilmaisimen käyttö - ei kohtaloa?

Minulla ei ole tällaista työkalua)

sanya1965 kirjoitti:
metallialusta, jossa on reikä asennettavaksi ja offset-valmistetut kiinnittimet napeina tai muttereina.
ovat merkkituotteita (erittäin kalliita, Mungon tasoa). usein tekevät itsenäisesti hitsauksen käytön.
prototyyppityyppinen VESA TV: lle.

On selvää. Kiitos. Ilmeisesti joissakin tapauksissa tämä on ainoa tie ulos - sen vieressä oleva alusta kiinnitettiin reiässä ilman vahvistusta ja jossa vahvistus kiinnitettiin alustalle.

voanse kirjoitti:
Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää.

En tiedä, mitä räystää, jos sellainen on. Tällaisella kantapäällä F5 cm, jossa on kolme reikää. ja katossa, on okei, jos kolmesta on "lyhyt" (vahvistus), jos kaksi muuta pidetään turvallisesti.
(toisin sanoen reikä ei ole rikki, tapit ja ruuvit on oikein valittu, kierretty ilman fanaattisuutta)

voanse kirjoitti:
Minulla ei ole tällaista työkalua)

Pylväs, jonka läpimitta on 20-30 mm ja pituus 5 cm kirjoittelusta tai yhden kappaleen neodyymimagneettista, näyttää täydellisesti, missä liitokset ovat lähellä.

Minä itse, kun pudotan räpylään porauksen aikana, yritän "työntää", yhtäkkiä se kulkee liukuvan reunan reunasta, jos ei, niin en aio (harvoin poikkeuksin) ajetaan sitten lyhyt tappi, poimia lyhyt ruuvi.
Tai, kuten täällä on neuvottu, myrsky kulmassa, jos estetiikka sallii.
Joka tapauksessa, ottaen huomioon kipsi vähintään 3-4 cm on.

papa kirjoitti:
En tiedä mitä räystäs

Pylväs, jonka läpimitta on 20-30 mm ja pituus 5 cm kirjoittelusta tai yhden kappaleen neodyymimagneettista, näyttää täydellisesti, missä liitokset ovat lähellä.

Mielenkiintoinen menetelmä, jos 2 cm: n syvyydessä magneetti tuntuu tangon.

sitten ajetaan lyhyellä tapilla, poimi lyhyt ruuvi.

Joo, hän teki sen useammin kuin kerran. Jos asennus on kuitenkin 1 cm: n syvyydessä, tämä menetelmä ei ole kovin luotettava.

voanse kirjoitti:
Muoviset räystäs.

Chu, yleensä tuntevat ongelmat. Poraa uusi reikä aukon vieressä. Kaksi porataa 5 ja 9. Ja katossa on uusi.
Sitten liimaa tai valkoinen teippi, liiketoimintaa jotain.

papa kirjoitti:
Poraa uusi reikä aukon vieressä.

Tein sen, kun osuin räpylään matalalla syvyydellä. Ajatus voi oikein porata vahvistusta.
PS. Se oli hieman väärin muotoilla ajatus. Voit siirtää reiän, mutta en todellakaan haluaisi

taels kirjoitti:
Ei ole mitään riskialtista, mutta se, että se on vasta-aiheinen, on kyllä.

Anteeksi, kenen haluat tehdä tällaisia ​​lausuntoja? Suunnittelija / vahvistettu betoni tai vain shabashnik?

voanse kirjoitti:
Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää. Tässä voit yrittää porata rinteessä, mutta jos raudoitus on 1 cm: n syvyydessä, osa betonilaatasta todennäköisesti putoaa pois

Miksi ei siirrä? En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

Kreker kirjoitti:
Miksi sitä ei voi siirtää? En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

On käynyt ilmi, että on olemassa joko siirtymävaiheen alusta tai uuteen reikään rintaan.

Kreker kirjoitti:
En oikein ymmärrä, millainen kehys on, mutta uskon, että aukko reikään reikään.

Tämä on luultavasti muovia, (vain halvempaa teräslangasta putkilinjoilla).

Lue vain artikkeli porauksesta betoniin. "Siellä henkilö kirjoittaa, mitä voit tehdä, jos osut aseisiin, joten hän loi teeman, koska epäiltiin.

voanse kirjoitti:
On käynyt ilmi, että on olemassa joko siirtymävaiheen alusta tai uuteen reikään rintaan.

Missä on siirtymäkausi?
Se on tietty paksuus, vaikka vain 2,5-3 mm, räystäs puristetaan katosta, se menee aaltoihin, tarvitset sitä.

Poraa räystäs, on helpompi sata kertaa, mitä on tehtävä jotain, 5 minuuttia.
Et voi edes purkaa sitä, kaikki on paikallaan. Jos vain ruuvipää oli isompi kuin sinun.
(Erikseen huomaan, että täydelliset tekijät ovat hyvin täynnä hny.)

papa kirjoitti:
Tämä on varmaa

voanse kirjoitti:
täällä ja luonut teeman, koska epäiltiin.

Teit kaiken oikein, ja foorumi
Ja epäilyt olivat totta, on mahdotonta olla stratifioimatta kattoa johdot luokittain, ei vahingoita vahvistusta, koska heikentää rakennetta, ja kantavat seinät myös.

voanse kirjoitti:
Kiinnitän kehyksen kattoon, porataan kaksi reikää ja kolmantena pääsen käsivarteen. Et voi siirtää, koska aukkoa kehyksissä ei voi siirtää.

Jos litteät muoviset räystäskärjet - sen läpi on helppo porata uusi reikä lähellä.

voanse kirjoitti:
reikää voidaan siirtää, mutta en todellakaan halua sitä

Ja siksi, että tällaiset pienet, kärsikää ja poraa kantavaa raudoitusta. Älä. En vain kiinni joidenkin ihmisten logiikasta!

Jos räystäs on "kiinni kannattimilla", voit siirtää 1 cm helposti - vanha reikä peitetään tukilla.

voanse kirjoitti:
Minulla ei ole tällaista työkalua)

Ah, tässä pienikuvassa pitäisi olla itsekin kunnioitettava betoninporauslaite, jossa minulla on yksi matkalaukku, jossa on erikoinen.

papa kirjoitti:
En tiedä, mitä räystää, jos sellainen on. Tällaisella kantapäällä F5 cm, jossa on kolme reikää. ja katossa, on okei, jos kolmesta on "lyhyt" (vahvistus), jos kaksi muuta pidetään turvallisesti.

A. Tiedän tämän kiinalaisen. Ostin sen, nauroin naurisani ja ajattelin: "No, miksi minä olen tyhmä, onko kolme kertaa reikiä porata?" Lisäksi tässä hämmästyttävässä suunnittelussa kiinalainen usein hitsata kantapää kantapään kohdalle (jonka rungon "kupillinen" on) 15 asteen kulmassa
Lyhyesti sanottuna, viiden minuutin kuluttua, "ajattele" ja muistoja taivutetuista ja irrotetuista räystäskannoista, korkokartiot on jätetty sivuun, tavalliset tapit - kuten aina, aivan roskakoriin ja tavallisiin ruuveihin - laatikossa "vain siinä tapauksessa" roskaa.
Ota ruuvi 5x60. 70 riippuen seinän materiaalista ja hyvästä Mangow-tyynystä ja kiinnittää ristikon tukikupit käyttäen "läpi" -menetelmää - se osoittautuu paljon yksinkertaisemmaksi ja turvallisemmaksi. Jos seinämä on hieman epätasainen. kuun reunan alle, voit laittaa vuori ja kohdistaa tarpeen mukaan.

papa kirjoitti:
pyörtyi ilman fanaattisuutta

Edellä olevassa muunnelmassa on mahdollista kiertyä ruuvitaltan maksimissa pelkäämättä mitään.

pap, No, kasaantui teidän räystäs - "räystäs on räystäs istuu ja räystäs ryntää"

papa kirjoitti:
sitten ajetaan lyhyellä tapilla, poimi lyhyt ruuvi.
.
Joka tapauksessa, ottaen huomioon kipsi vähintään 3-4 cm on.

Korkki ja 1 cm betoni ristin alla ovat hackwork, joka putoaa ulos.

Jos korjaamme jotain helppoa kipsiin ja minulla ei ole minkäänlaista mennä, niin teen sen.
Reikä porausreiän metalliin. Sitten runsaasti maahan GGP. Annan kuivua. Tyyny - pudotus 3 terälehdellä.
Or. Poraa ohut reikä eli ruuvin runko ja kierrä ruuvi puulle ilman ankkuria. Tai ilman porausta.
GWP: ssä - kiinnitän mieluiten puuruuvilla ilman tappia - ja sillä on vähemmän vaivaa ja parempi pidä.

Betonirakenteiden työstö

Yli vuosisataa rakennusteollisuudessa tunnetaan sellaista materiaalia kuin teräsbetoni. Tästä arvokkaasta iästä huolimatta tätä betoniyhdistettä ja teräsvahvistusta käytetään edelleen rakentamisessa. Tämä johtuu monista tekijöistä, joista tärkein on vahvistetun betonin lujuus, joka saavutetaan vahvistamisen avulla.

Armarovka valmistettu betonin kaatamiseksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten vahvistaminen toimii konkreettisesti, miksi sitä tarvitaan siellä ja mikä on tällaisen suunnitteluratkaisun erityispiirre.

Betonirakenteita ei käytetä vain asuin- tai teollisuusrakennusten rakentamisessa. Edut, joita tämä rakennusmateriaali mahdollistavat, voidaan käyttää monilla rakennusalueilla, mikä merkitsee lisätoimintaa eri olosuhteissa.

Betonin ja teräksen liitos

Betonin ja teräsbetonipatsaiden laajennusliitosten päätiivisteiden järjestelmät:
ja - kalvot metallista, kumista ja muovista; b - asfaltin materiaaleista valmistetut avaimet ja tiivisteet; in - injektio (sementointi ja bituminaatio) tiivisteet; g - palkit ja betonilevyt ja teräsbetoni; 1 - metallilevyt; 2 - profiilimaista kumia; 3 - asfalttimastia; 4 - teräsbetonilaatta; 5 - kuopat sementoitukseen; 6 - sementtiventtiilit; 7 - vahvistettu betonipalkki; 8 - asfaltti vedeneristysnauha.

Rakennemateriaalin luominen betonista ja teräksestä johtuu useista eduista, joita tällainen symbioosi antaa. Ensinnäkin se koskee näiden kahden materiaalin fyysisiä ominaisuuksia. Betoni täydentää terästä ja terästä merkittävästi parantavat betonin fysikaalisia parametreja.

Ensinnäkin se koskee tällaista vahvuutta. Tämä parametri mitataan tietyn materiaalin eri tiloissa. Näihin olosuhteisiin kuuluvat venytys, puristus ja leikkaus. Jokainen näistä tiloista on tärkeä, joten niiden laskeminen tapahtuu hyvin tarkkaan.

Betonilla on melko korkea puristuslujuus. Tämä indikaattori määritteli betonirakenteiden käytön lattianrakennuksessa, jossa puristus on vakio. Kuitenkin, jos venytyskerroin toimii puristuksen lisäksi, on käytettävä vahvistettua betonia.

Tämä johtuu siitä, että teräs, josta raudoitus on tehty, on erittäin suuri vetolujuus. Tämä on se, mikä antaa turvallisuustason, joille betonirakenteet ovat tunnettuja. Teräksen ja betonin oikea yhdistelmä, niiden välinen oikea kytkentä takaa lujitetun betonirakenteen lujan vahvuuden. Lisäksi käsitellään, miten tämä teräs- ja betoni-sidos on mahdollisimman kestävä ja täydellä kapasiteetilla täyttää tehtävänsä.

Vahvistettu betonisääntö

Itse lattiapäällyste

Viimeisen betoniteräksen lujuus riippuu ensisijaisesti siitä, kuinka betoni on liitetty vahvikkeeseen. Tarkemmin sanottuna on tärkeää, miten betoni siirtää kuormituksen teräsvahvikkeelle aiheutuvan rasituksen. Jos tämä siirto toteutetaan ilman energian menetystä, kokonaiskestävyys on suuri.

Jännitteensiirron yhteydessä ei saa olla tiedonsiirtoa. Tämän parametrin arvo on sallittu vain 0,12 mm. Betoni- ja teräsvahvisteiden tarkka, kestävä ja kiinteä liitäntä takaa, että lopullinen betoniteräsrakenteen lujuus on myös suuri.

Jotta konkreettisen vahvistuksen toiminnan periaate voidaan selvästi ymmärtää, ei riitä tietää vain edellä mainittua teoreettista osaa. Tärkeä osa koulutusta on käytäntö eli tuntemus siitä, miten tämä raudoitettu betoni on tehty ja millaiset säännöt sen tuottamiselle muodostavat lopullisen rakenteen lujitetun betoniyhteyden.

Teräsvahvistuksen valinta

Vahvitetun betonin valmistuksen aloittamiseksi on välttämätöntä, koska se ei ole vaikea arvata, rautaa ja betonia. Valittaessa materiaalia metalliydintä varten, on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joista osa on esitetty erityisissä sääntelyasiakirjoissa. Sääntöjen mukaan raudoituksen tuottamiseen voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

 • lievä teräs;
 • keskipitkä ja korkea hiiliteräs;
 • kylmävetetty teräslanka.

Jokainen näistä materiaaleista käy läpi toimenpiteitä kuten mekaaninen karkaisu ja kylmä kiertyminen. Tärkeä tekijä on se, että metalliytimien on välttämättä oltava epätasaisella tai hieman rei'itetyllä pinnalla. Tämä tilanne antaa lisää tarttumista betoniin teräkseen.

Monoliittisen päällekkäisyyden suunnittelu teräsprofiilisen lattian käytön avulla kiinteäksi muottirakenteeksi ja ulkopuoliseksi vahvikoksi.

Vahvikkeen sijainti on tehtävä koko betoniteräksen, laattarakenteen tai muun rakenteen alueella. Verkko on luotu terästangoista. Tämä ristikko on sauva, joka on yhdistetty oikeaan kulmaan. Liitos tapahtuu hitsaamalla tai yhdistämällä.

On olemassa myös yksi sellainen vahvistus, jota on tarpeen kertoa. Tämä on ns. Arkkiovia. Se on teräslevy, joka on leikattu pinnan yli monissa paikoissa ja tuloksena olevat raot laajenevat. Se on eräänlainen verkko, jonka sijainti on sama kuin tavallisen vahvistusverkon sijainti. Tällaisen verkon käyttö on kysyntää rakennusten lattialaatoissa ja seinissä.

Rod valmistelu nippu

Ennen rakenteen valmistuksen aloittamista ja sen upottamista betoni- tai muuhun betonirakenteeseen on valmisteltava teräsvaijereita. Lisäksi niitä on tarkistettava soveltuvuudesta ja kestävyydestä. Vasta sen jälkeen on tarpeen aloittaa betonin vahvistamisen päätoiminta.

Tärkeimmät parametrit, joilla vahvistus tarkistetaan, ovat ruostumisen läsnäolo ja sen yhteensopivuus aiemmin määriteltyjen mittojen kanssa. Emme saa unohtaa fyysisiä vikoja. Terästangot tulee olla tasalajeja ja sopivat kaikenkokoisiin. Niiden sijainti betonilaatassa on tarkasti tarkistettava, koska jopa muutaman millimetrin poikkeama voi olla kriittinen.

Puhuessamme ruosteesta, puhumme voimakkaasta korroosiosta, joka jo alkaa tuhota metallinen sauvan sisätilat. Kun ruostetta, joka löi vain pienen osan sauvoista, venttiilien toiminta on sallittua. Sinun on kuitenkin tehtävä tällaisten sauvojen käsittely erityisillä korroosiota aiheuttavilla aineilla.

Tämän jälkeen metallitangot taitetaan. Miksi tarvitset tätä operaatiota? Tarvitaan monimutkaisia ​​vahvistettuja rakenteita, jotka asennetaan betoniin. Tämä toimenpide suoritetaan erikoiskoneilla. Kaikkien lujituksen valmisteluun tähtäävien toimenpiteiden jälkeen tapahtuu vahvistusverkon nippu tai hitsaus. Tällaisen verkon luomiseksi käytetään yleisesti seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • teräsvaijerit (ne on valmisteltava, testattava ja tarvittaessa kaareva);
 • metallilangasta (tarvitaan, jos käytetään nipua);
 • hitsauskone (tarvitaan, jos käytetään vahvistusverkon hitsausta);
 • tasainen pinta (verkon liimaus tai hitsaus on tehtävä hyvin huolellisesti, pienin muutos saattaa häiritä koko rakenteen oikeellisuutta);
 • nostomekanismi (teräsrakenteen kiinnittämiseksi betoniin, sinun on käytettävä nostomekanismia);
 • tiivisteet ja tulpat (näiden laitteiden avulla voit hallita nivelsiteiden tasaisuutta ja välttää siirtymisen).

Lujittavan verkon luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden järjestelmä.

Nipun vahvistaminen palkkeja käytetään nyt paljon useammin kuin hitsaamalla. Tämä johtuu tämän prosessin alhaisemmista kustannuksista. Yhteyden laatu vähenee kuitenkin. Mutta riippumatta siitä, mitä tämä operaatio toteutetaan ja sen toteuttaminen edellyttää myös tietoa ja tiettyjä taitoja.

Yleensä nipu pidetään poissa jo valmistetusta muottirakenteesta. Pinnan, jolle ligamentti tapahtuu, tulee olla täysin tasainen, joten tuloksena tulisi olla nivelside ilman mitään siirtymistä. Tasapainoisuuden ja syrjäytymisen hallitsemiseksi käytetään erityisiä tiivisteitä ja pidikkeitä, jotka asennetaan tangot kiinnitysprosessin aikana.

On syytä muistaa, että tämän työn avulla jo valmis asennus on äärimmäisen vaikeaa korjata. Tätä varten sinun on purettava koko osa ja kiinnitettävä se uudelleen. Siksi nipun tasaisuuden ja prosessin oikeellisuuden seuranta on pakollista.

Sitoutumiseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisin ja edullinen niistä on tavallinen rautalanka, jolla on pehmeys ja samanaikainen voima. Voidaan käyttää myös jousiin perustuvia erikoisliitteitä. Ne nopeuttavat suuresti asennusprosessia.

Jotta raudoituksen liittäminen betoniin olisi korkealaatuista, on välttämätöntä laskea tällainen hetki kuin betonikerros teräsverkon yläpuolella. Betonikerroksen tulisi suojata teräsrakenne ilman ja kosteuden tunkeutumiselta siihen. On tärkeää löytää kohtuullinen arvo betonikerroksen paksuutta, joka täyttää kaikki vaatimukset betoniteräksille.

Hitsausosat

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Toinen tapa lujittavan verkon luominen on hitsaus. Se alkaa käyttää yhä useammin rakennustyömaillamme, koska se on ihanteellinen ratkaisu lujittavan betonin lujuuden ja laadun parantamiseen. Seuraavassa otetaan huomioon sen edut ja hitsauksen oikea asema niin, että lujitteen ja betonin välinen sidos tulee todella vahvalle.

Useimmiten käytetään sähkökaarihitsausta. Se on yleisimpiä sen yksinkertaisuuden ja laadun vuoksi. Hitsauskoneen ja elektrodien avulla päällekkäisyydet suoritetaan kulmassa ja kaksi terästangia hitsataan yhdellä suoralla linjalla. Ensimmäisessä tapauksessa erityistä laadunvalvontaa ei ole. Mutta hitsaamalla yksi suora, sinun täytyy luoda todella vahva nivel, joka kestää suurta kuormaa.

Hitsauksella on useita etuja viskoosiin verrattuna:

 • kyky tehdä ilman päällekkäisyyttä;
 • lujittavan verkon nivelien lukuisten osien viimeisen poikkileikkauksen pienentäminen;
 • vahvistuskammion jäykkyys lisääntyy.

Voit silti löytää huomattavan määrän etuja hitsauksessa.

Ennen hitsauksen aloittamista sauvat kannattaa puhdistaa. Niiden on oltava sileitä tai leikattuja tietyissä kulmissa, jotka soveltuvat erityisen osan hitsaustangolle. Säädettäessä tangot toisiinsa voit käyttää erityistä laitetta, joka ohjaa sekä vaaka- että pystysuoria tangoja.

Laadukkaan työn tärkeä edellytys on sen valvonta. Sen pitäisi liittyä kaikkiin: saumojen laatu, hitsaajan pätevyys ja suoritettavan työn kokonaismäärä. Minun täytyy sanoa muutamia sanoja alustavaan hitsaukseen. Se sisältää useita testiastioiden hitsausta. Sen jälkeen suoritetaan niiden vetolujuus- ja puristuskokeet.

Lujitetun betonin käyttäytyminen

Taulukko betonin voimakkuuden suhteesta.

Tässä puhumme siitä, kuinka betonipalkki parantaa betonin laatua eri rakennusrakenteissa, joista tärkeimmät ovat palkit, laatat ja pylväät. Jokainen näistä rakenteista antaa sinulle mahdollisuuden löytää ominaisuuksia, joita tulee harkita lujitettujen betonilohkareiden luomisen yhteydessä.

Palkin aiheuttama rasitus ei ole yhtenäinen. Palkin alaosassa on venytys. Tämä tarkoittaa, että sitä on vahvistettava vahvistuskannella.

Palkin pohja, joka on vahvistettu vahvistusverkolla, kokee täsmälleen samalla jännitteellä kuin ennen. Tämän venytyksen vastustus paranee kuitenkin teräksen fysikaaliset ominaisuudet, jotka siirtävät sen resistenssin sen kanssa, kun toimivaltainen sidos on betoni.

Betonilaatan osalta on sanottava seuraavat asiat. Sen laakeri tapahtuu kahden, ja joskus jopa neljän puolen välillä. Laatta on ulottuvilla ja keskellä on suurempi. Vahvistusverkko kiinnitetään levyn molemmille puolille, joten voit varmistaa, että vahvistusverkko on täysin toimiva.

Tässä esitetyt tiedot auttavat ymmärtämään, miten vahvistusverkko toimii ja miksi se on tarpeen käyttää rakennustöissä sekä teollisuudessa että siviilikäytössä. Huolimatta siitä, että raudoitettua betonia on käytetty jo jonkin aikaa, se pysyy ajan tasalla ja pysyy pitkään.

Kuinka poraa vahvistus?

Kun olen poroittanut reiän kattoon ja törmännyt ristikkoon.

Tein tämän: Muutin betonin betonipora metalliseen poraukseen ja sammutettiin "osuma" porakoneella (porasin vasaraporakoneella). Sytytin taskulamppuni reikään ja huomasin, että kaapata armatus ei ole keskellä, vaan lähempänä sen reunaa, ts. Porauksen aikana tartun betoniin. Poraa teollisuusöljy (I-20, "talvi" - ei siksi, että se oli paras, mutta koska ei ollut muuta käsillä) - ja se alkoi. Viisi minuuttia myöhemmin ("savu katkeaa" niin, että poraus voi jäähtyä) porataan samalla tavalla! Kulunut ja sen vieressä olevat liitososat ja betoni, eivätkä onnistuneetkaan olekaan rei'itetty. Totta, metallinen porakruunu "pesii" roskakoriin - myöhemmin se yritti hallita, mutta turhaan: se alkoi murtua ylikuumenemisesta.

Öljy, joka on suojattu ylikuumenemiselta: rasvainen porakruunu poraa metallia entistäkin paremmin kuin luistamaton, se leikkaa sen terävällä reunalla - tämä on metalliporauksen ydin. Mutta ei konkreettista! Myöhemmin älykäs mies kertoi minulle, että sekä pora ja reikä oli tarpeellista vedellä tavallisella vedellä - sekä jäähdytyslevy että voiteluaine välittömästi. Mutta se oli myöhemmin.

Laite betonin raudoituksen etsimiseen

Jo kauan sitten, vahvistaminen betonirakenteissa oli vaikea tehtävä. Tämä toteutettiin joko avaamalla betonirakenteen alueita tai käyttämällä magneetteja. Laitteet eivät kuitenkaan pysy paikallaan, ja nykyään on monia tekniikoita ja laitteita, jotka yksinkertaistavat tätä prosessia. Yleisimmin nykyaikaiset laitteet käyttävät magneettista skannausmenetelmää.

Miksi sinun täytyy etsiä betoniraudoitusta?

Rakennuksen ja korjaustyön aikana rakennuksen kunnossapito on tarpeen tietää, missä varusteet sijaitsevat. Näihin tarkoituksiin käytetään betonirakenteen vahvistusilmaisinta. Se määrittää tarkalleen missä raudoitus kulkee, sen halkaisija sekä betonikerroksen paksuus. Tällainen tarve johtuu siitä, että kun poraustyökalu törmää yhteen toisen työkalun kanssa, jonka ankkuri on paitsi laitteiston vahingoittuminen. Tämä voi vahingoittaa raudoituksen rakennetta tai, jos se vahingoittaa hieman tangosta, seuraa vahvistetun betonipaneelin myöhempää korroosiota.

GOSTin mukaan betoniterästen raudoituksen etsintä, suojakerroksen paksuuden mittaus tehdään magneettisella menetelmällä. Betonikerroksen paksuus riippuu siitä, kuinka metallisuojien kierteet ovat. Loppujen lopuksi on mahdollista käyttää sekä tavallista voimakasta magneettia että yliherkkiä laitteita. Mutta sääntelyvaatimusten mukaisesti nämä parametrit asetetaan vain sertifioiduilla laitteilla, jotka sisältyvät mittauslaitteiden valtion rekisteriin.

Tämän menetelmän avulla muodostetaan suojakerroksen hienovaraisuudet, betonia ei täytetä rakenteen rakenteen aikana, vahvistuksen sijainnin ja läpimitan läpimitaltaan. Tämä ohjausmenetelmä mahdollistaa tehtävän suorittamisen häiritsemättä rakenteen eheyttä.

Tehtävän suorittamiseksi valvottu taso skannataan. Tällöin näytetään kaikki tarvittavat parametrit. Ohjausalueet avataan tangojen halkaisijan indikaattoreiden selkeyttämiseksi. Vahvistustekniikka:

 1. pinnan skannaus magneettisella tai geofysikaalisella menetelmällä;
 2. määrittää panssarivaunun läsnäolon, suojakerroksen paksuuden ja tangon paikan;
 3. avoimet ohjausalueet ja auttaa määrittämään näiden laitteiden tarkkuuden.
Takaisin sisällysluetteloon

Hakuvälineet

Tällaisten laitteiden toimintaperiaate on sähkömagneettisen kentän muutosten rekisteröinti törmäyksessä metalliesineiden kanssa.

Elcometer P120

Yksi helpoimmista ja nopeimmista laitteista. Se määrittää tangon sijainnin, suojapinnan ja suojakerroksen paksuuden. Laitteen hakupään koko on 10 cm. Se ilmoittaa hakutuloksista äänimerkillä ja mittakaavalla. Tietoja ei vääristy, kun työskentelet lähellä suuria metalliesineitä.

Elcometer P120: n herkkyys mahdollistaa nopean ja tarkan säätövarren pystysuoran ja horisontaalisen suunnan. Vahvistuksen havaitsemisen jälkeen on välttämätöntä ohjata laitetta tangon suuntaan, jotta määritettäisiin mahdollisimman pieni signaalitaso. Pienin signaali tarkoittaa, että vaimennus kulkee 900 kulmassa laitteen kahvaan. Mukana on myös kuulokeliitäntä, jonka avulla voit työskennellä tungosta ja meluisassa paikassa.

 • vahvistuksen määritetty läpimitta on 0,8-3,2 cm;
 • mitattu betonikerros 1,2 - 1,6 cm.
Takaisin sisällysluetteloon

Elcometer P100

Pienestä hinnasta huolimatta tämä laite on kevyt, luotettava ja tarkasti määritelty vaaditut parametrit (varren vahvistaminen, putket, ruostumattomasta teräksestä valmistetut siteet jne.). Hakupään koko on 10 cm. Se ilmoittaa skannaustuloksista kovalla äänimerkillä. Elcometer P100: n avulla voit säätää venttiilin suuntaa.

PROFOSCOPE

PROFOSCOPE: n avulla betonirakenteisen suojakerroksen käyttötarkoitus ja raudoitustangojen sijainti suoritetaan. Sen avulla voit säästää mittaustietoja, myös automaattisesti. Ohjelmassa on useita tallennustiloja, joiden avulla voit valita kätevämpää käyttää ja säästää aikaa tulosten tallentamiseen manuaalisesti. Anturi on rakennettu laitteen runkoon, mikä takaa pienen koon.

Laitteen helppous ja mukavuus antavat mahdollisuuden työskennellä yhdessä kädessä, jolloin panssaroidut vavat voidaan merkitä samanaikaisesti.

Tutkimuksen tuloksista hän ilmoittaa äänisignaaleista ja videodatasta. Sen anturit voivat näyttää tangot reaaliajassa, niiden halkaisija, suuntaa ja asentoa sekä suojaavan betonikerroksen paksuutta. PROFOSCOPE voi määrittää, missä laite sijaitsee suhteessa tangot (niiden välillä tai joidenkin niistä). Tämän takia kestää paljon vähemmän aikaa ja rahaa tehdä kaikki työ, tulosten tarkkuus ei ole vääristynyt.

 • määritelty halkaisija armoprutyev 0,5-5,7 cm;
 • mitattu betonikerros 0,5-18 cm;
 • työlämpötila -100С - 600С.
Takaisin sisällysluetteloon

Haku-2,51

Laite määrittää betonin paksuuden ja panssaroidun alustan halkaisijan 2 mittausta varten, määrittää automaattisesti ja manuaalisesti teräslaadun ja myös säästää dataa. Search-2.51: n avulla havaitaan vyöhykkeitä, joissa ei ole vahvistusta, jotta voitiin tarkistaa betonirakenteen voimakkuus näillä paikoilla sopivilla menetelmillä. Se täyttää GOSTin kaikki vaatimukset. Siinä on 3 muistitilaa.

 • linja-ilmaisin, digitaalinen data ja äänimerkki haarniskojen etsimiseen;
 • tarkkuus betonikerroksen paksuuden määrittämisessä;
 • pieni koko;
 • suojatunnistimet saavat helposti liukua testatun tason ympäri;
 • sisäänrakennettu akku laturilla.
 1. kalibrointi laitteessa suoritetaan automaattisesti;
 2. graafinen näyttö taustavalolla;
 3. kyky etsiä aikaisemmin tallennettuja tuloksia päivämäärän ja numeron mukaan;
 4. 6 käyttöjärjestelmää: etsi vahvistus suurella syvyydellä; pistokkeiden asentaminen armoprutyevin tarkastettuun tasoon; mitataan tangon halkaisija tunnetulla betonikerroskerroksella; betonin suojakerroksen mittaaminen; mittaus määrittelemättömillä vahvistusparametreilla.
Takaisin sisällysluetteloon

NOVOTEST-venttiili

Näihin laitteisiin liittyy kolme toimintamuotoa:

 • tärkein on määritelmä betonikerroksesta, jolla on tunnetut halkaisijat varren tangot ja päinvastoin;
 • skannaus;
 • syvä haku.

Vahvistusta varten instrumentti skannaa koneen. Tätä varten anturia voidaan kääntää akselin ympäri, näin määritetään betonikerroksen paksuus. Näytöllä ja lineaarisella ilmaisimella näkyy etäisyys käsivarretukeen. Laitteelle on ominaista myös äänikuvaus, joka mahdollistaa palkkien suunnan määrittämisen näytöstä huolimatta (mitä lähempänä liitoksia, sitä useammin äänisignaali).

NOVOTEST Armaturoskooppi asettaa vahvistuspalkkien halkaisijan dielektrisen tiivisteen avulla. Laite koostuu yksiköstä ja anturista, joka on liitetty kaapeleilla. Työssä on tavallisia ladattavia paristoja.

johtopäätös

Vahvistustankojen tarkka sijainti betonissa on tärkeä tehtävä rakennus- ja korjaustöissä, koska rakenteen panssaroidut pääntuet saattavat paitsi vähentää kestävyyttä myös vahingoittaa koko rakennetta.

Tähän mennessä yleisin hakumenetelmä on magneettinen skannaus. Voit tehdä tämän monissa laitteissa, jotka vaihtelevat hinnalla. Tekniset tiedot ja tarkkuustulokset.