Yleiskatsaus ankkurityyppityypeistä

Vahviverkkoa käytetään laajasti monoliittisten ja esivalmistettujen rakenteiden lujittamiseen. Ruutupiirroksen avulla menetät panssaroidun auton kokoamisen tarpeen, mikä säästää huomattavan paljon aikaa.

Tässä artikkelissa on metalliverkko, polymeeri ja lasikuitu. Tarkastelemme tuotteiden painoa ja kokoa, niiden luokittelua, merkintöjä ja sovellusominaisuuksia.

1 Vahvistinverkko - mistä se soveltuu?

Vahvistinverkko on yksitasoinen runko, joka koostuu kohtisuorasti sijoitetuista raudoitustangoista, jotka on liitetty nivelet hitsaamalla. Tuotteen toiminnallinen tarkoitus on parantaa monoliitti- ja esivalmistettujen rakenteiden mekaanista lujuutta ja muodonmuutoskykyä.

Lujittava silmukka, joka on upotettu mihin tahansa rakennusrakenteeseen, lisää sen vastustuskykyä taivutukseen ja vetolujuuteen, jotka ovat halkeilun tärkeimmät syyt.

Katso myös: lista yhtiöistä, jotka myyvät verkkoa Samarassa.

Sovelluksesta riippuen voidaan erottaa neljä pääverkkotyyppiä:

 • muuraus - jota käytetään vaahtolohkojen tai tiilien muurausrakenteiden vahvistamiseen, eroaa pienissä kennokoossa (50 x 50 x 100 x 100 cm) ja paksuus (lanka 5vr1, 4c tai 4sm läpimitta enintään 4 mm), joka myydään rullina ja kortteina;
 • betonirakenteiden lujittamiseen käytettävät yleiset rakenteet, useimmiten perustukset ja tasoitteet, on valmistettu luokan A3 ja C1 lujitemuodoista, on saatavana kortteina 1-2 leveä ja enintään 6 metriä pitkä;
 • maantie - tämä ryhmä sisältää teiden, kävelyteiden ja teiden järjestämiseen käytettävät raskasverkot (halkaisija yli 12 mm), solujen koko vaihtelee 50 × 50 - 200 × 200 mm;
 • julkisivut - yleensä polymeeriä tai lasikuitua, käytetään kipsiä julkisivuissa ja muissa pinnoissa, lisää kipsikerroksen ja seinämän kiinnittymistä (tarttuvuutta).

Vaahtopäällysteisten seinien vahvistaminen verkolla

Lujittava silmäkoko on oltava vaatimustenmukaisuustodistus GOST nro 23279 -standardin kanssa tai valmistajan teknisten eritelmien teknisten eritelmien mukainen todistus siitä, että rakenteen mitat poikkeavat valtion määräysten mukaisista ulottuvuuksista.
valikkoon ↑

1.1 Merkintä- ja tuotantoteknologia

Julkisivun, yleisen rakenteen ja muurausverkon on oltava yhtenäinen merkintä tyyppi XC (dy / dy1) ВхL, jossa:

 • X on tuotetyypin numeerinen nimitys: on 5 ryhmää, joissa 1,2 ja 3 ovat raskasverkkoja, 4-5 ovat kevyitä;
 • С - toimitusmuodon nimeäminen: С - kortteina, СР - rullina;
 • Dy ja Dy1 - lujitustangojen halkaisija, jossa on merkintä terästä, josta ne on valmistettu (12A3 jne.);
 • B ja L - tuotteen leveys ja pituus (cm).

Kevyiden verkkojen valmistukseen käytetään yleensä BP-luokan metallilangasta, jonka halkaisija on 4-12 mm, joten nimike Dy näyttää 5VR: ltä.

Materiaalien tuotanto tapahtuu MTM-sarjan kontaktin tai monen elektrodin tyypin automatisoiduilla hitsausyksiköillä. Valmistusprosessi alkaa siitä, että koneoperaattori täyttää raudoitustangojen päät koneeseen, joka syötetään leikkauslinjaan ohjaustelojen avulla, jolloin ne leikataan haluttuihin pituisiin osiin.

Tuotantoprosessi

Leikkaamisen jälkeen lujitussalpa tulee vastaanottavaan yksikköön ja kiinnitetään siihen koukkujen avulla. Vastaavasti kaikki pitkittäisvaijerit syötetään, leikataan ja pinotaan. Pitkittäisen kehyksen muodostamisen jälkeen tulee poikittainen sauva, joka on kiinnitetty hitsaamalla. Sitten rullat liikuttavat mallia solun kokoa vastaavassa vaiheessa ja prosessi toistuu.
valikkoon ↑

1.2 Metalliovitteen käyttö (video)

2 Verkkojen luokittelu

Lujittava verkko luokitellaan lajikkeisiin sellaisten muuttujien mukaan kuin:

 • halkaisija;
 • venttiilin sijainti;
 • valmistusmateriaali.

Käytettävien tangojen halkaisijasta riippuen kevyt ja raskas vahvistusverkko vapautuu. Kevytvalmisteiset tuotteet on valmistettu teräslangasta, jonka halkaisija on 3-5 mm tai A3 6 - 10 mm vahvikkeet, raskas - A3 12 - 40 mm: n vahvikeloista. Myös raskaiden tuotteiden luokassa voi olla verkkoja, jotka on luotu termomekaanisesti vahvistetusta lujasta, jonka halkaisija on 10 mm.

Raskas kokoonpano tuottaa pääsääntöisesti rakennesuojaa, joka on tarkoitettu betonirakenteiden vahvistamiseen betonipinnoitteista, perustuksista. Asennustuotteet ovat aina kevyitä, suuria halkaisijoita ei käytetä tiilien tai vaahtolohkojen muurausliitosten paksuuden merkittävän lisääntymisen vuoksi.

Heavy reinforcement mesh yhdistetyyppi

Vahvistuksen parametrin mukaan rakenteet luokitellaan pitkittäisiksi, poikittaisiksi ja yhdistetyiksi. Mikä tahansa verkko koostuu työtangoista (päähalkaisija) ja jakelusta, pienemmästä halkaisijasta. Tuotetyyppi riippuu työskentelysauvojen sijainnista.

Vaahtolohkoihin tai tiiliin tarkoitettujen muurauksien vahvistamiseen tarkoitetuissa vaaleissa ruudukkoissa luokkaan BP kuuluva lanka, jonka läpimitta on enintään 5 mm, toimii jakeluvaijereina, ja raskaslaaduissa A3-sauvat ovat 6-16 mm. Yhdistettyjä vaihtoehtoja, joissa kaikki venttiilit toimivat, käytetään erityisen tärkeiden betonirakenteiden vahvistamiseen.
valikkoon ↑

2.1 Lajikkeet aineittain

Valmistusmateriaalin mukaan armoset luokitellaan kolmeen lajikkeeseen:

 • metalli;
 • > muovi;
 • lasikuitu.

Yleisin on hitsattu metalliverkko. Hän puolestaan ​​on kolme alalajia - ilman suojapäällystettä, sinkittyä ja polymeeripäällystettyä. Teräsrakenteiden yhteinen etu on suuri mekaaninen lujuus ja kestävyys muodonmuutoskuormituksille, haitta on alttius korroosiolle.

Polymeerikerroksella pinnoitettu verkko ja galvanoidut lisäkustannukset maksoivat enemmän kuin rautametallien analogit, mutta heikentävät kuitenkin kalvon kustannuksella korroosiota, mikä lisää merkittävästi lujituksen käyttöikää.

Muovisen kipsointiverkon käyttö

Etuverkko on usein muovia. Tällaisten tuotteiden etuna on vähimmäispaino, edullinen hinta, kemiallisesti aggressiivisten aineiden vastustuskyky ja korroosio. Muovisia verkkoja, rajoitetun lujuuden vuoksi, ei voida käyttää muurauslampaiden tai betonirakenteiden vahvistamiseen.

Katso myös: millaista silmäkokoa tarvitaan koiran kotelon tekemiseen?

Äskettäin yhdistetty lasikuituverkko, joka yhdistää muovi- ja metalli-analogien edut - vahvuus, korroosionkestävyys ja alhainen paino - on saavuttanut laajan suosion. Lasikuidusta valmistetuilla tuotteilla on vähintään lämmönjohtavuus (90 kertaa pienempi kuin teräs), ne eivät muodosta kylmäsiltoja muuraustekniikan sisällä eivätkä vaahdota vaahtolohkojen lämmöneristysominaisuuksia.

Lasikuituvahvisteinen verkko

Komposiittirakenteella on pieni paksuus - lujuuden suhteen analoginen BP-1 4 mm: n lanka on 2,5 mm: n lasikuitulanka. Samanaikaisesti langan tuotteiden BP-1 paino on 2,22 kg ja lasikuituverkko - 360 grammaa.

Komposiitti-lasikuituverkkoa käytetään usein rakennusten ulkoseinään. Se sijoitetaan liimakerroksen sisään, mikä lisää sen lujuutta. Koska komposiitti on kestävä kemiallisesti aggressiiviselle ympäristölle, eristys- ja vahvistusverkko ei syövytä materiaalia.
valikkoon ↑

2.2 Koot ja paino

Markkinoiden tavallisimmat metalliosat ovat saatavilla rullina tai kortteina. Kortteja on neljä päätyyppiä:

 • 5 * 2 m;
 • 5 * 2 m;
 • 38 * 2 m (tässä kokoonpanossa rakennetaan vaahtolohkon muurausrakenteita);
 • 2 * 3 m.

Tyypilliset kennokoot - 50 × 50 - 200 × 200 mm ja askeleen 50 mm. Kevyet tuotteet ovat BP-1-johtoja, joiden läpimitta on 3-6 mm ja A3-kiinnikkeet 6-12 mm. Raskas - sauvoista A3 halkaisijaltaan 12-40 mm.

Vahvistustekniikka 50 × 50

Suuria eräaineita myydään tavallisesti tonnia kohti eikä toimenpiteiden osalta. Halutun hinnan laskemiseksi sinun on tiedettävä m 2 -tuotteiden paino. Taulukossa on paljon yhteisiä kokoja:

 • vahvistusverkko 150 × 150x10 - paino 8,49 kg / m2;
 • vahvistava verkko 100 × 100x10 - paino 12,70 kg / m2;
 • vahvistava verkko 100 × 100x8 - paino 8 120 kg / m2;
 • 200 × 200x10 - paino 6,38 kg / m2;
 • 200 × 200x8 - paino 4,07 kg / m2;
 • 50 × 50 h5 - paino 6,3 kg / m2;
 • 50 × 50 h4 - paino 4 kg / m2;
 • 50 × 50x3 - paino 2,4 kg / m2.

Kiihtyneen korroosion välttämiseksi metallirakennetta on kiinnitettävä monoliittisten betonirakenteiden (levyt, perustukset) vahvistamiseen siten, että havaitaan vähintään 5 cm: n paksuinen betonikerros.

Rakenteen pohjapinnan yläpuolella olevan rakenteen nostamiseen käytetään erityisiä muoviosastoja. Tavallisimpia telineitä ja "tuolia", 1000 pakkauksen pakkauskustannukset vaihtelevat 600-900 ruplaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Ristikko» Yleiskatsaus vahvistus silmät

Voronezhin vahvistusverkko

Hitsattu raudoitusverkko solujen AIII Voronezhin vahvistamisen karttoissa

Vakiokoko
(solun x solu x lanka, mm)

Rullan koko
(leveys x pituus, m)

Paino 1 neliömetri
(Kg)

hinta
(hankaa / m²)

ZMS-yhtiö on tyytyväinen asiakkaidensa huomion omaan tuotantoon ommelluista hitsausta. Tällaista verkkoa voidaan käyttää laajasti tienrakentamisessa ja teollisuudessa sekä asuinalueella. Asiantuntijamme tuottavat vahvistusverkon sokeiden vakiomallien mukaisesti sekä yksittäisten piirustusten mukaan. Lujittavan verkon (tie, hitsattu, erityisesti solujen 100x100) tuotannossa yhtiömme käyttää pistehitsausta vastushitsaukseen. Tämä vähentää merkittävästi tuotteiden kokonaiskustannuksia.

Takaamme korkeimman laadun lopullisesta materiaalista, sillä monen vuoden ajan olemme tehneet yhteistyötä säännöllisten raaka-aineiden toimittajien kanssa. Vuosien kokemus tällä alalla, tuotteiden suhteellisen alhainen hinta ja kuluttajien kysynnän pakollinen ajankohtainen seuranta antavat meille mahdollisuuden laajentaa valikoimaa uusia ja suosittuja tuotteita: tieverkkoa tai vahvistavaa verkkoa. Koko alueen lineaarinen alue sisältää myös tieverkon, jonka mitat ovat 100 x 100 x 5 ja 100 x 100 x 4 ja paljon muuta.

ZMS: n tuotteiden kysyntä on melko suuri, koska sen soveltamisala on laaja. Valmistettujen tuotteiden valikoimaa edustaa vahvistettu hitsattu ja tie-verkko missä tahansa solussa (mukaan lukien 100 x 100 kohtuullisella hinnalla). Asiantuntijamme myös tuottavat muurausverkkoa. ZMS: n suurin etu on täyden valikoiman palveluita. Ominaisuuksistamme ei ole pelkästään tuotteiden (vahvistavien silmien ja kehysten) valmistus vaan myös tilausten toimittaminen asiakkaille.

Jos olet ostanut meiltä paljon tieverkkoa, sinun ei tarvitse huolehtia tilauksesi kuljettamisesta. Johtajat voivat helposti järjestää tilauksen toimituksen mihin tahansa maahan ja ulkomaille. ZMS-yritys luo tarjotun tuotevalikoiman ottaen huomioon kaikki alueen tärkeimmän yleisön mahdolliset tarpeet. Tämä selittää sen, että asiantuntijat voivat tuottaa lujittavaa metallilankaverkkoa minkä tahansa solujen ja korttien koon mukaan.

Runkorakenteiden ja ristikkorakenteiden päätehtävä on käyttää niitä tienpinnan vahvistamisessa sekä tiilimuurausseinien rakentamisessa, lujitettujen betonirakenteiden kanssa, joiden voima ei ole normalisoitu. Myös tällaisten kehysten käyttöalueet ovat kasvihuoneiden, kasvihuoneiden, siipikarjatarvikkeiden ja aidatilojen luominen yksityisille taloille. Yhtiömme voi myös tarjota sinulle mukautetun litteän vahvistuksen häkän. Tuotevalikoimassamme on myös metalliverkko soluille.

Solujen silmäkokoa vahvistavat tyypit:

 • vahvistava verkko 100x100;
 • vahvistusverkko 150x150;
 • vahvistavaa verkkoa 200x200 ja muita.

Tilaa vahvistusverkko Voronezhin puhelimitse. +7 (8332) 758-750 - monikanava

Talon rakentaminen

Nykyään metalliverkko on suosittu materiaali, jota käytetään kaikissa rakennustöissä. Kysyntä johtuu hitsattujen tuotteiden korkeista ominaisuuksista ja ominaisuuksista sekä laajan valikoiman sovellutuksia. Artikkelissa käsitellään vahvistusverkkoa.

sisältö:

Hieman historiaa

 • Vahvistetaan metallirakenteiden rakennustekniikka alkoi ranskalainen 1800-luvun toisella puoliskolla. Yksi puutarhuri nimeltä Joseph oli järkyttynyt jatkuvasta menetyksestä, joka aiheutui kukkaruukkujen haavoittuvuudesta.
 • Tämä seikka johti siihen ajatukseen, että rautaosat voitaisiin sijoittaa savimassalle ja vuonna 1867 hän patentoitasi keksinnöstään. Vaikka on olemassa todisteita siitä, että useita vuosia aiemmin rappaus toimii Isäntä Englannista rakennettu talo käyttäen vahvistus tekniikkaa, mutta ei suunnitella patentti.
 • Yrittäjäinen puutarhuri ei pysähtynyt saavutetuista tavoitteista ja jatkuvista kokeiluista eri rakenteiden lujittamisen alalla. Tämän seurauksena hän suunnitteli siltojen, laattojen, palkkien jne. Tekijän. Nämä tuotteet eivät tietenkään vastanneet vahvuutta ja muita ominaisuuksia nykyaikaisilla malleilla, mutta vahvistaminen alkoi kuitenkin jo lähes 150 vuotta sitten.

Rebar Mesh luokittelu

Vahvistusverkko on joukko kohtisuoria tangkoja. Vahvikkeen kiinnitys kosketuspisteisiin suoritetaan pistehitsauksella. Tämän tuotteen päätavoite on lisätä yksittäisten tuotteiden tai rakenteiden rakenteellista lujuutta. Se jakautuu käytettävän langan läpimitalta ja sijainnista, tangoista ja monista muista parametreista.

Työraudan läpimitta määrittää verkkoluokan:

 • 3 - 10 mm - helppoa (käytetään kipsaustöissä);
 • 12 - 40 mm - raskas (käytetään betonirakenteiden vahvistamiseen).

Kokoonpanon mukaan vahvistusverkon hinta vaihtelee 4 - 200 ruplasta / m2.

Asennuspaikka voi olla:

 • pituussuuntainen, poikittainen tai jakeleva (rakentava);
 • pitkittäiset ja poikittaiset.

Useimmissa tapauksissa ristikkosoluissa on neliö, suorakulmainen, kuusikulmainen tai muu muoto. Lujitteisen verkon solujen koot voivat olla 5x5 mm ja 200x200 mm. Jos langan halkaisija on enintään 5 mm, verkot toimitetaan rullina ja loput tuotteet valmistetaan arkin (kortin) muodossa.

Hitsauksen tarkkuus vaihtelee seuraavasti:

 • tavallinen tarkkuus;
 • lisääntynyt tarkkuus.

Kohteesta riippuen se tapahtuu:

 • muuraus - käytetään lattian kaatamiseen betonilla tai hiekkasementtiseoksilla, tiilimuuraustyön lujittamiseksi jne. Käytetyn langan pienen poikkileikkauksen vuoksi verkko valmistetaan sekä rullina että karttoina. Tuotteen leveys valitaan tiilipinnan paksuuden mukaan, joten sisäseinien (väliseinät) ristikon koko on 110-250 mm. Ulkoseinien kohdalla ruudukko on 380 - 640 mm leveä, joka soveltuu yhden ja puolen, kahden ja kahden ja puolen tiilen asettamiseen. Tuotteen pituus on yleensä 1 tai 2 metriä;
 • vahvistus - lisää jokaisen rakenneosan lujuutta ja stabiilisuutta. Sitä käytetään kiinteiden betoniterästen valmistukseen, säätiön järjestelyyn. Sitä käytetään myös niissä tiloissa, joihin sovelletaan tiukkoja vaatimuksia. Tuotteen leveys on 1-2 m, pituus - 6 m;
 • tie - palvelee tiekannen, jalankulkutien, kulkuvälineiden (sekä uusia että jälleenrakennukseen tarkoitettuja) laitteita. Sitä käytetään laajalti teollisuuden lattian vahvistamiseen. Hitsatun vahvistusverkon silmäkoko on alueella 50 - 200 mm, sinun on tiedettävä, että mitä suurempi on vahvistusväli, sitä pienempi on valmiiden esineiden mekaanisten kuormitusten lujuusominaisuudet ja vastustuskyky.

Telamateriaalin suurin etu korttien yli on joustavuus. Metalliverkko on helposti taivutettu ja leikattu, mikä mahdollistaa tarvittaessa sen muodon.

Monet valmistajat tuottavat verkkoja, jotka eivät vastaa vain vakiokokoja, vaan myös valmistetaan tuotteita muuttamalla piki- ja solukokoja yksittäisiin asiakkaiden pyyntöihin.

Rebar-valmistus

 • Hitsauslanka- tai liittimien hitsaukseen käytetään erityisiä koneita, jotka antavat korkean tarkkuuden työstään. Loppujen lopuksi tuotteen on oltava oikea muoto, riittävän lujuus ja esteettinen ulkonäkö - näkyvät muodonmuutokset ja epäsäännöllisyydet eivät ole sallittuja.
 • Hitsaustangon hitsauskone on täysin automatisoitu, ohjaus tapahtuu tietokoneen välityksellä. Käyttäjä valvoo vain kaikkien määritettyjen parametrien ja hitsaustilojen noudattamista.
 • 3-12 mm: n poikkileikkaukseltaan hitsausta varten käytetään korkean tarkkuuden koneita, jotka toimivat vastushitsauksen mukaisesti. Johdotus ennen koneen syöttämistä koneistoon suoritetaan ja leikataan haluttuihin mittoihin.
 • Hitsauksen ja korkealaatuisten sauvojen (ilman pituuden poikkeamia ja erilaisten saastumisten) ansiosta on mahdollista saada aikaan virheetön tulos. Multielectrode-laitteisto mahdollistaa saumojen tarkan hitsauksen ilman muodonmuutosta varmistaen valmiin tuotteen tasaisuuden ja lujuuden.

Teräs lujittavan verkon tuotantoon

Ristikoiden valmistukseen käytettävän standardin vaatimusten mukaisesti käytetään seuraavia tyyppejä:

 • raskaat ristikot - luokan A III kuumavalssatut teräsvahvikkeet, joiden lujuusominaisuudet ovat 12-40 mm: n poikkileikkaus sekä IIIC-luokan teräs, joka on kovettunut lämpökäsittelyllä valssausteollisuudessa.
 • vaaleat ristikot ja jakelulaitteet raskaissa ruudukkoissa - kuumavalssatut teräsvahvikkeet, luokat A I ja A II.
 • kevyt verkko - vaijerin luokka Bp-I, jakeluverkko (rakenne) vahvistuksena B-I.

Yhden tai toisen teräksen käyttö perustuu suunnitteluasiakirjoihin (riippuen verkon käyttöolosuhteista).

Aallotettu metalliverkko

 • Erikseen on syytä huomata, että kanisteroitu ristikon tyyppi, jossa lanka on rakenteellisia mutkia. Tällaisille ruudukkoille on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja iskunkestävyys. Siksi niitä käytetään rakennustarvikkeiden lujittamiseen muilla kuin normalisoiduilla kuormilla esimerkiksi kaivosteollisuudessa tai rakennusten rakentamisessa maanjäristysvyöhykkeellä.
 • Johtimen aaltoileva rakenne kestää muodonmuutoksia jopa monisuuntaisten ponnistelujen vuoksi. On syytä huomata, että puhumme mekaanisesta voimasta. Korroosionkestävyys ja muut ominaisuudet ovat täysin riippuvaisia ​​käytetyistä raaka-aineista (hiiliteräksityypit).
 • Tällaista verkkoa käytetään vuorivarastoaineiden seulomiseen, betonirakenteiden vahvistamiseen, maavarojen rakentamiseen, häkkien valmistamiseen jne. Moderni suojaus negatiivisia vaikutuksia vastaan, kuten PVC tai sinkkipinnoitus, tekee verkosta lähes ikuisen materiaalin.

Lujittavan verkon galvanoitu päällyste

Metalliverkkoa käytetään erilaisten rakenteiden ja rakennusmateriaalien lujuusominaisuuksien lisäämiseen. Verkon on kuljetettava "kaikki" epäsuotuisat toimintaolosuhteet (ilmakehän ilmiöt, lämpötilahäviöt, kostea ympäristö, kemiallinen altistuminen).

Tässä yhteydessä se on saatavana sinkkipinnoitteella, jota levitetään galvanoinnilla. Tämän materiaalin edut galvanoidun langan verkkoihin ovat seuraavat:

 • pidempi käyttöikä;
 • vastustaa ulkoisia vaikutuksia;
 • ne erottuvat suurella resistanssilla mekaanisiin vaurioihin;
 • ei-alttius syövyttäville prosesseille;
 • on erittäin vahva;
 • on esteettinen ulkonäkö.

Galvanoitu verkko ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, se on helppo kuljettaa.

Lujittavan rakennusverkon käyttö

Verkkoja käytetään laajalti yksittäisten, teollisten, maatalous- ja maisemarakentamisen alalla. Rakenteen lujuuden osoittimista riippuen verkon tyyppi määritetään. Niitä voidaan käyttää:

 • teräsbetonituotteiden vahvistamiseen, tiilien tai huokoisten lohkojen seinämiin, tiehyttiin, tunneleihin;
 • rakennettaessa siltoja ja laitureita;
 • betonilaattojen, paneelien ja muiden tuotteiden valmistuksessa;
 • eristysmateriaalin asennuksessa;
 • kipsikerroksen vahvistamiseksi;
 • kun järjestetään lämpimiä kerroksia, betonilattiat, savi;
 • vahvistaa perustuksia;
 • luomaan kehys kasvihuoneille ja kasvihuoneille;
 • aidojen, eläinten ja muiden aitojen kotelointiin;
 • vahvistaa ojien ja kaivojen seiniä.
 • Lujiteverkon lukumäärää lasketaan kullekin tapaukselle erikseen.

Tämän tuotteen käyttö mahdollistaa:

 • lyhentää tuotantosykliä tarkkojen geometristen mittojen ja vastaavien teknisten ominaisuuksien vuoksi;
 • säästää aikaa (verrattuna manuaaliseen viskoosiin vahvistukseen) ja valssatusta metallista (ei jätettä);
 • rakenteen tai tuotteen laadun parantaminen, koska verkon lujuusominaisuudet ovat suuremmat;
 • vähentää merkittävästi asennusaikaa, koska tuote on täysin valmis työskentelemään.

Lujite silmien standardointi ja tarkastus

 • Verkkojen tuotanto suoritetaan nykyisen standardoinnin keskinäisen järjestelmän perusteella. GOST 23279-2012 koskee kaikentyyppisiä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja verkkoja, joiden läpimitta on 3 - 40 mm. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteita omien teknisten olosuhteidensa mukaan, joiden mukaan GOST: n mukaiset poikkeamat sallitaan.
 • Jokainen ristikkosarja testataan laatua varten, jossa otetaan huomioon vankojen lujuus, koko, sauman sedimentti, rakenteen suoruus jne. Joten geometristen mittasuhteiden, erityisesti pituuden ja leveyden, mittaamiseksi käytetään erityistä työkalua: metallijohderatkaisuja ja nauhamittauksia. Verkon lujuus tarkistetaan vapaasti pudottamalla korkeudesta kovan pinnan päälle.
 • Tarkistukset tehdään satunnaisesti valittujen korttien tai telojen avulla. Jos otettu näyte ei vastaa mihinkään indikaattoriin, otetaan toinen näyte. Avioliiton vahvistuksen jälkeen erä lähetetään kierrätykseen.
 • Jokainen paketti sisältää tietoja, jotka ilmoittavat painon, eränumeron, valmistuspäiväyksen ja lyhyen tiedot valmistajalta. Myös mukana olevissa asiakirjoissa on eritelty tekniset ominaisuudet, jotka takaavat tietyn tyyppisen vahvistusverkon laadun.

Lujittavan verkon säilytys ja kuljetus

 • Korttien kuljettamiseen ja liikkumiseen kätevästi ne pakataan. Yhden paketointiverkon kokonaispaino ei yleensä ylitä 3 tonnia. Kortit on kiinnitetty keskenään pehmeällä langalla vähintään 4 pistettä, kuten telaverkossa, se on sidottu kolmelle paikalle.
 • Kaikkien verkkojen säilytystilan on oltava kuiva normaaleilla lämpötiloilla. Pakkausten ja telojen varastointi suoritetaan vaakasuoraan puupalkeilla.
 • Korttien pinon korkeus ei saa olla yli 2 metriä, rullat säilytetään korkeintaan 3 tasossa. Lastaamisen ja kuljetuksen aikana on noudatettava turvaohjeita, noudatettava varotoimenpiteitä.

Vahvistettu verkko: käytön, laajuuden ja ominaisuuksien edut

Käytännöllisesti katsoen mikään rakenne ei voi tehdä ilman venttiilien käyttöä. Materiaali antaa monoliittisen pinnan lujuuden, eliminoi halkeamien muodostumisen. Työskentelyn aikana tuli suosittu käyttää vahvistusverkkoa hitsauskoneella tehtyjen kiinnittimien avulla.

Laatujen ja helppokäyttöisyyden ansiosta ruudukko on tullut kiinteä materiaali tiilen tai vaahdon lohkoseinien rakentamisessa, solujen, kasvihuoneiden, aidojen ja tienpintojen valmistuksessa. Betonin betoni- tai pohjarakenteen lisääminen vahvistaa betonirakennetta vahvalla ja kestävällä tavalla.

Katso videota vahvistusverkon tuotannosta

Käytetään silmäkokoisessa teräsputkessa, jonka halkaisija on 3 - 12 cm. Tuotetta valmistetaan arkeilla, mikä yksinkertaistaa leikkaamista ja leikkaamista. Solumuodot ovat erikokoisia. Suosituimmat ovat 150x150 mm, 200x200 mm. Ohut tanko myydään rullina.

Tekniset tiedot vaihtelevat käytettävän ruostumattoman teräksen paksuuden mukaan. Jokaisen rakennustyön aikana suositellaan tiettyjen vahvistusverkon parametreja.

Vahvistusverkko on

Rakennusmarkkinoilla on erilaisia ​​tuotteita erilaisten konstruktioiden vahvistamiseen. Yksi suosituimmista on vahvikehykset, jotka ovat litteitä tai valssattuja hitsattuja, neulottuja tai punottu tuotteita, jotka koostuvat pitkittäisistä ja poikittaisista sauvoista (teräs tai komposiitti) tai erityyppisistä langoista. Tehdasvalmisteisten tuotteiden vapauttaminen nykyaikaisilla laitteilla ja tekniikoilla on suuresti helpottanut ja nopeuttanut rakennusrakenteiden vahvistamisprosesseja.

Lujittavien teräsverkkojen luokittelu

Venäjällä GOST 23279 on voimassa, julkaistu vuosina 1985 ja 2012, joiden sisältö on lähes sama. Valtion standardin mukaisesti verkko jaetaan seuraaviin ominaisuuksiin.

1. Käytetyn raudoituksen osan yli.

 • kevyt, lujitemuovista valmistettu 3 ÷ 5 mm tai lujitustangot, joissa on 6 - 10 mm: n profiilit. Pitkittäisen ja poikittaisen vahvikkeen pituus otetaan standardoitujen tyypillisten arvojen mukaan, mutta sitä voidaan tarvittaessa muuttaa pakollisella toteutettavuustutkimuksella. Tyypillinen askel lujitettujen betonirakenteiden vahvistamiseksi vaihtelee 10-30 cm: iin. Pitkittäisraudoituksen osalta on sallittua käyttää asteittaista askelta, joka on 10 mm: n etäisyydellä ristikon reunasta ja 50 mm: n moninkertainen leikkauspaikka erillisiin karttoihin. Poikittaissuunnassa poikittaiset askeleet otetaan 5... 25 cm, joiden pituus on yksi cm;
 • raskas, jonka valmistuksessa käytetään teräksisiä kuumavalssattuja teräsputkia 12 - 40 mm, tai tangot, jotka ovat läpäisseet lämpömekaanisen karkaisun läpimitaltaan 10-18 mm.

2. Käyttö- ja jakoventtiilien suhteellinen sijainti riippuu:

 • työvahvistus voi sijaita verkon yli tai sen yli ja jakeluventtiilien on oltava vain kohtisuorassa sen suhteen;
 • työvahvistus tehdään sekä pitkin verkkoa että koko verkkoa.

3. Valtion standardin mukaan rakennusten verkot jaetaan 5 tyyppiä niiden tarkoituksen ja teknisten ominaisuuksien mukaan:

 • 1 - raskas työtangot, joiden poikkileikkaus on enemmän jakelulaitteita, jotka on järjestetty pituussuuntaisesti. Vyöhykkeiden yläpuolella sijaitsevat äärimmäiset sauvat voidaan sijoittaa asteittain 10, 20 tai 30 cm;
 • 2 - raskas, jossa työvahvistus on sijoitettu pitkin ja poikki;
 • tyyppi 3 - raskas, työvahvistus kartan yli;
 • tyyppi 4 - valo, jossa levyn vahvistaminen verkon yli leveydeltään;
 • Tyyppi 5 - valo, jossa poikittaiset sauvat, joiden pituus on 0,9 kertaa rainan kokonaisleveydestä, asennetaan offsetilla.

4. Verkot on valmistettu tasomaisilla kartoilla ja rullilla, toiset kevyet, jotka on valmistettu lanka, jonka poikkileikkaus on ≤ 5 mm. Yhtenä suunnassa olevien palkkien poikkileikkauksen tulisi olla sama. Solut on valmistettu suorakulmioiden muodossa, vähemmän neliöitä, kuusikulmia ja rhombeja. Reunojen päävaiheet samaan suuntaan pitäisi olla samat.

5. Hitsaustyypin mukaan hitsatun vahvistusverkon tavanomainen suoritustarkkuus ja lisääntynyt eroavaisuus (merkinnässä, jonka kirjain "P" osoittaa).

6. Suunnitellun käytön mukaan tuotetaan seuraavia ristikkotyyppejä:

 • muuraus, jonka viiraosa on ≤ 6 mm. Sitä käytetään muuraustason tiilen vahvistamiseen tai erilaisista rakennuspalikoista, pilaripohjista, grillageista ja muista rakenteista. Voidaan toimittaa erillisinä kortteina ja rullina. Ristikon leveys ja pituus valitaan sen sovelluksen olosuhteista. Ulkoseinien tiilimuodostuksen lujittamiseksi vakioruuvien leveys on 380-640 mm ja väliseinät ja sisäpuoliset tukiseinät 110 - 250 mm. Asennuksen helpottamiseksi korttien mitat ovat yhtä tai kaksi metriä;
 • Tiejohdotusverkko on valmistettu aallotetusta tai sileästä langasta, jonka leikkaus on 3-6 mm. Solut ovat suorakulmioita tai neliöitä, joiden sivut ovat 50-300 mm. Raskaissa tieverkoissa käytetään tasalaatuisia tai säännöllisiä profiileja, joiden poikkileikkaus on 6-12 mm. Valmistus tehdään erityisillä koneilla, jotka tuottavat pistehitsauksen jokaisen langan tai lujitustangon keskinäisen leikkauksen. Lanka BP-1: stä valmistetut tuotteet toimitetaan rullissa, joiden pituus on enintään 30 metriä, 100, 150 ja 200 cm leveä. Raskas hitsatut teräsverkot toimitetaan 6 metriä pitempään ja 2,35 metriä leveisiin kortteihin., valmistetaan edelleen sinkitystä ja muovia. Tärkeimmät sovellukset:
  • Betonin ja asfalttibetonipäällysteiden vahvistaminen;
  • rakennusteknisten rakenteiden perusrakenteiden rakentaminen;
  • betonirakenteiden vahvistusverkko ja erilaisten kivilajien vahvistaminen;
  • aita-esteiden laite;
  • monoliittirakenteiden valmistukseen erikoistuneissa tehtaissa ja kaatopaikoissa;
  • maaperän vahvistaminen ja vakauttaminen;

  Galvanoitu tuote on pakollinen käytettäväksi aggressiivisten ulkoisten olosuhteiden ja negatiivisten kemiallisten vaikutusten vuoksi.

 • lankalämmityksen vahvistusverkko.

Valssatut verkot sopivat helpommin kuljetukseen ja varastointiin, ne ovat helposti taivutettuja ja leikattuja, minkä ansiosta tuotteet voidaan antaa minkä tahansa rakenteen mukaan.

Monet valmistajat tuottavat verkkoja vain vakiokokoisia, mutta ne myös valmistaa niitä yksittäisinä tilauksina, kun korttien ja rullien kokonaismitat muuttuvat pituus- ja leveydeltään, solukokoja, palkin poikkileikkauksia ja niiden sijaintia.

 • metalliverkot ovat saatavana korttien muodossa 1 ja 2 m leveä, pituus on ≤ 6 m. Yksittäisten tilausten avulla on mahdollista tehdä tasaisia ​​raskaita ja kevyitä aseita, joiden pituus on 11,5 m ja leveys ≤ 3,05 m.
  • mikä lisää koneen rakenteiden tärkeiden monoliittiosien lujuutta ja kantokykyä;
  • rakennusten rakenteiden yksittäisten elementtien kestävyyden varmistaminen;
  • käyttö betoniteräsrakenteiden valmistuksessa;
  • sokean alueen vahvistamiseksi;
  • perustusten ja verkkojen vahvistaminen lattiapinnoille.
 • kudottu silmäketju-linkki. Ristikot on valmistettu erikoiskoneilla kiertämällä teräslankoja, joiden osuudet ovat 1,5-5,5 mm neliön tai rhombic-soluissa, joiden mitat ovat ≥ 20 mm. Tuotteet on valmistettu päällystämättömästä mustasta langasta, galvanoidusta tai PVC-päällystetystä galvanoidusta langasta. Toimitus tapahtuu rullina. Vakiokokoiset telat: korkeus 150 cm, pituus 10 m. Yksittäisten tilausten mukaan voidaan tehdä jopa 4 metriä pitkä ja enintään 20 metriä pitkä. Ketjulenkkiä käytetään pääasiassa aitaukseen, suorittaessaan lämpöeristys- ja rappaus-töitä, tekemällä eläinkoteloita.

7. Hitsaustarkkuuden mukaan teräsverkko voidaan valmistaa seuraavasti:

 • tavanomaisella tarkkuudella;
 • tarkkuudella.

Käytetty lujuusluokka

Sääntelyrakennustyön dokumentoinnissa kaikki lujittavat teräkset jaetaan 6 luokkaan: A-I: sta A-VI: een. Kaikilla luokilla, paitsi А-I: lla, jolla on sileä osa, on säännöllinen (uurrettu) profiili. Romaniluvut osoittavat teräsvoiman voimakkuustasoja. Kuumavalssattujen teräslaitteiden lämpökovetuksessa on kirjain "T" (esimerkiksi AT V). Vahvistettu lanka on jaettu kahteen luokkaan. B-I: tä käytetään jakojarakenteisena raudoituksena, ja B-II: ta käytetään kevyiden verkkojen työstettävänä. Jos langalla on uurteinen pinta, sen nimeksi lisätään kirjain "p" (esimerkiksi BP-1).

Nykyisten tilastandardien mukaisesti rakennusverkkojen valmistukseen käytetään seuraavia lujittavia teräksiä:

 • kuumavalssatut teräsvaijerit A-III, joiden lujuus on 12 - 40 mm, sekä lämpökovettuvat ominaisuudet, kun rullaavat At-III-C-terästä raskaiden verkkojen vahvistamiseen;
 • kuumavalssattujen teräsnauhojen A-I ja A-II vahvistuspalkit kevyiden ristikkorakenteiden työrakenteeksi ja raskaiden rakenteiden jakelu;
 • Bp-I- ja B-I-johdot työvahvistukseen kevyissä ristikkotyypeissä ja rakenteeltaan raskaissa.

Korroosiosuojauksen lisäämiseksi käytetään galvanoitua runkopalkkia. Tuotteen sinkkiä levitetään seuraavilla menetelmillä:

 • Rod-elektrolyysi suoritettiin ennen ristikon hitsausta (noin 10 g / m 2);
 • valmiiden verkkojen elektrolyysi (kerrospaksuus 20 tonnia g / m2);
 • kuumasinkitty (enintään 130 g / m 2).

Mitä suurempi suojakerroksen paksuus, sitä korkeammat suojaavat ominaisuudet ovat. Vaikka galvanoidut tuotteet ovat kalliimpia kuin mustat, niiden korkealaatuisuus, kestävyys ja hyvä ulkonäkö ovat täysin perusteltuja korkeammille hinnoille.

Hitsattujen silmien merkintä

Tarvittavan tyyppisten verkkojen valinta edellyttää tuotteisiin käytettyjen symbolien ohjaamista, useilla kirjaimilla ja numeroilla on kaikki perustiedot tästä ruudukosta, jonka avulla voit tehdä oikean valinnan.

Ensimmäinen numero merkitsee seuraavia tuotetyyppejä:

 • 1 - raskas, lujitettu pitkittäisillä työtangoilla, joissa on suuret osat;
 • 2 - raskas, jossa työtangot sijaitsevat keskenään kohtisuorasti kartalla pitkin ja niiden yli;
 • 3 - suuremman poikkileikkauksen omaavat raskas työtangot sijaitsevat rainan poikki;
 • 4 - vaalea tyyppi, jossa raudoitus leveydeltään;
 • 5 - kevytmetallit, joissa on poikittaisvahvistustangot.

Hitsatut rakenteet on merkitty pääomalla "C". Telan toimituksessa tuote on nimetty "Cp". Pitkittäisten sauvojen halkaisijat on merkitty kirjaimella "d", poikittainen ─ "d1". Lisäksi on ilmoitettu poikkisuuntaisten sauvojen ja pitkittäisten (a1, a2) irrotuksen valmistuksessa, sävelkorkeudessa ja suuruusasteessa käytettävien terästen luokka (a). Latinalainen kirjain "b" ja "l" ilmaisevat kankaan leveyden ja pituuden mitat cm.

Tuotteen 2C - 30 A-III / 25 A-III - 205 × 665 seuraava merkintä osoittaa, että meillä on 2-tyypin hitsausverkko, jossa on työvahviste A-III, jonka halkaisijat ovat 30 mm pituussuunnassa ja 25 poikittaisessa Tuotteen leveys on 205 ja pituus 665 cm.

Metallikudotettujen verkkojen merkinnöissä ketjulinkki ilmoittaa ensimmäisen kerran solujen koon tarkkuusryhmää ilmaisevan numeron. Jos solut eivät käytä neliömäisiä kirjaimia, kirjain "P" on merkitty timanttimuotoon. Seuraavassa esitetään solun sivujen koko millimetreinä ja käytetty langan halkaisija.

Esimerkiksi merkintä 2-P-25-1,6 osoittaa, että esitetty ryabitsa on valmistettu vahvistuslangasta, jonka poikkileikkaus on 1,6 mm, timanttimuotoisilla soluilla, joiden mitat ovat 25 mm toisen tarkkuusluokan mukaan.

Kuinka laskea vahvistusverkko ja tarvittavat parametrit

Jokaisen rakenteen vahvistamiseksi ja rakennustyön tyypiksi tarvitaan tiettyjä rakennusverkkojen tyyppejä ja kokoja. Valinnan on otettava huomioon:

 • tontin paikka rakentamisen rakenteessa;
 • nykyiset pysyvät ja tilapäiset kuormat;
 • vahvistetun alueen kokonaismitat;
 • vaadittava osa, lujitustangojen luokka, niiden vaadittu lukumäärä ja välimatka;
 • vakiotankojen sijoitusvaatimukset.

Jotta voimme tehdä lujittavia silmiä koskevia laskelmia, tarvitsemme asianmukaista teknistä tietämystä ja ainakin jonkin verran kokemusta niiden toteuttamisesta. Siksi tällainen työ on uskottu vain asiantuntijoille. Uudet tulokkaat poikkeuksellisesti suorittavat vain pieniä laskelmia liitännäisrakennusten ei-kriittisten rakenteiden vahvistamisesta ja vaadittavan raudoituksen määrän ja painon laskemisesta työskentelypiirustusten avulla.

Lujitustuotteiden paino, joka on tärkeä parametri materiaalien kustannusten määrittämiseksi, määritetään kertomalla kaikkien tangojen kokonaispituus 1. juoksumittarin ominaispainolla. m. Jälkimmäinen arvo määritellään vahvistuspalkkien poikkipinta-alan tuotteeksi ja teräspaino on 7850 kg / m 3. Nämä tiedot löytyvät taulukossa olevista taulukoista. Myös monissa rakennuskohteissa on erityisiä laskimia laskujen suorittamiseen.

Vahvuudet ja heikkoudet

Tällaisten tuotteiden rakentamisessa käytetään seuraavia etuja:

 • korkealaatuinen ja merkittävä vahvuus;
 • taivutusvaikutusten käsityksen varmistaminen;
 • mahdollisuus vähentää betonipinnoitteiden paksuutta tietyn lujuuden säilyttämisen avulla säästäen näin kallista betonia;
 • tyypillisten verkkojen rationointi yksinkertaistaa rakenteiden suunnittelua;
 • tehdasvalmistus varmistaa teknisten eritelmien ja tuotteiden tarkat mittojen noudattamisen;
 • mukavuus ja helppokäyttöisyys;
 • teosten työpanoksen väheneminen ja niiden toteuttamisaika;
 • rebar-jätteen vähentäminen, mikä johtaa säästöihin materiaaliresursseissa;
 • pieni vahvistusverkon paino;
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • korkea tulenkestävyys;
 • kuljetuksen ja varastoinnin helppous, erityisesti rullamateriaalit;
 • lisätä konstruktioiden käyttöaikaa.

Metallituotteilla on monia etuja, sillä niillä on yksi suuri haitta - se on väistämätön korroosiota.

Komposiittiverkot

Komposiittiliitokset, toisin kuin teräsmateriaalit, eivät ole alttiita korroosiolle. Verkkojen valmistuksessa käytetään lasikuitumateriaaleja, lasikuitua, basaltti- ja hiilikuituja sideaineosien kanssa. Käytetyn raudoituksen osuus vaihtelee 4 - 14 mm.

Tuotteita valmistetaan tangon sarjoina, jotka ovat sidottuna ruudukon muodossa hehkutetun ohuen neulontanavan avulla suoraan rakennustyömaalla tai viimeisteltyinä kudoksina. Suosituimmat arkit, joiden pituus on 2 metriä ja leveys 0,5; 0,38 ja 0,35 m. Tiilenvahvistukseen on tehokasta käyttää 3 mm: n teräsverkon sijasta komposiittiverkkoa, jossa on 2,2 mm: n sauvat, jotka muodostavat neliömäisiä soluja 5 cm: n puolelta.

Tuotteiden käytettävissä olevista eduista voidaan huomata seuraavaa:

 • kosteuden ja kemiallisten yhdisteiden kestävyys;
 • eivät ole alttiita korroosiolle;
 • plastisuus, mikä helpottaa asennusta;
 • alhainen ominaispaino;
 • materiaalin kestävyys;
 • merkityksetön sähkönjohtavuus;
 • edullisia kustannuksia.

Suurin haitta on riittämätön lämmönkestävyys, joka johtaa tuotteiden deformoitumiseen kuumennettaessa ≥ 200 astetta.

Muovisia (polypropeenisia) tuotteita käytetään tehokkaasti, kun ei ole merkittäviä kuormia kovien (≤ 80 mm) sementti- ja betoniterästen vahvistamiseen. Polypropeenin silmät ovat saatavana rullina, joiden pituus on 1 - 4 m ja pituus enintään 50 m. Ihanteellinen teräsbetonien vahvistamiseen lämpimissä kerroksissa epätyypillisissä huoneissa. Erinomainen teknisten indikaattorien lisäksi tärkeä ominaisuus on kyky olla häiritsemättä Internetin ja matkapuhelinviestinnän vastaanottamista.

Lasikuituverkko koostuu kestävistä aluminoborosilikaattilasikuiduista, jotka on sekoitettu erikoisteknologialla neliösolujen muodostamiseksi, sivut ovat 4... 6 mm. Kuitu, joka on kyllästetty erityisillä yhdisteillä suojaamaan sementtilevyjen sisältämien alkalien vaikutuksilta. Levyjen vahvistamiseen ei ole suositeltavaa käyttää lasikuituvahvisteita niiden korkeiden vetolujuuksien vuoksi, mikä johtaa pinnoitteen halkeamien muodostumiseen.

Lasikuitutuotteet ovat alttiita tulelle, joten niiden käyttöä ei voida hyväksyä paikoissa, joissa on vähäinen paloturvallisuus.

Käytetty lasikuituvahvisteinen verkko:

 • kipsin viimeistelyyn ja laatoitukseen;
 • lämpö- ja vedeneristyskohteissa;
 • julkisivu koristelu;
 • irtotavarana;
 • jalkakäytävien, pengertien, erilaisten maarakenteiden, asfalttibetoniportaiden vahvistaminen lentokenttien kiitotielle.

Vahvistinverkko - ominaisuudet, soveltaminen

Rakenteiden vahvistaminen tarjoaa luettelon teoksista, joilla lisätään niiden kantavuutta, lisää lujuutta verrattuna vahvistamattomaan materiaaliin. Perinteisesti lujitustekniikoita käytetään lohkojen, teräsbetonisten esineiden rakentamisessa ja vahvistusverkoista tulee kovettumisen tärkein osa. Yleisimpiä tällä alalla on hitsattu grilli, jolla on parhaat lujuusominaisuudet.

Ne määritetään valtion standardilla 23279-85, joiden mukaan voidaan tuottaa tangot ja johdot, joiden läpimitta on vähintään 3 mm. Enimmäismäärä on 40 mm, vaikka valmistajat muuttavat tätä parametria ja lisäävät sitä 60, 80 mm: iin vahvistuskotelon vahvistamiseksi.

Rebar mesh -ominaisuudet

Visuaalisesti se edustaa ristikkoa tämän termin tavanomaisesta ymmärryksestä. Siitä on tunnusomaista:

 • oikean muodon solut;
 • poikittaisten ohjainten sijainti suorassa kulmassa;
 • johdinten liittäminen hitsaamalla;
 • jäykkä rakenne.

Valtion standardi sallii käytön BP1-tyypin teräslangan metallituotteiden valmistuksessa. Jos käytetään tangoja, ne kuuluvat kuumavalssatun, vahvistetun lämpövahvisteisen AI-AIII-lujituksen luokkaan, jossa on sileä tai aallotettu pinta. Pinta-alueen helpotus lisää betonin kiinnittymistä vahvikkeeseen, edistää kuorman oikeaa jakautumista ja yksinkertaistaa lujittavan rakenteen asennusta.

Myös GOST: n mukaan neliömäisten solujen ristikot ovat lujuuden kannalta optimaalisia, vaikka suorakulmaisetkin sallitaan myös ohjaimien määräajoin, mikä heikentää rakenteen kantavuutta, mutta enintään 50 prosenttia.

Ristikko on vahvistamatonta galvanoitua

Sinkkipäällysteen käyttö pidentää mustan metallin käyttöikää, koska se antaa sille korroosionkestävyyden. Sen läsnäolo on pakollista, jos metallituotteiden pitkäaikaista toimintaa odotetaan ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta, esimerkiksi aidaksi. Suojapinnoite kuitenkin kasvattaa materiaalin kustannuksia ja sen hankkimisesta aiheutuvat lisäkustannukset eivät ole aina perusteltuja.

Joten kun käytetään vahvistusta silmäkokoon tarkoitetulla tavalla eli betoni-, sementti- tai lohkorakenteiden kovettumiseen, se ei tule kosketuksiin kosteuden kanssa, joka aiheuttaa korroosiota. Kyllä, se on kosketuksissa betonin, sementin emäksiseen ympäristöön, mutta se ei kykene aiheuttamaan korroosion aggressiivista leviämistä yhtä huomattavasti kuin kosteus. Siksi vahvistamiselle sallitaan galvanoimattomien säleiden käyttö, jolle on ominaista edullisemmat kustannukset. Tämä tulee olemaan merkittävä tekijä korokartoitusrakenteessa, kun käytetyn raudoituksen määrä on valtava.

Lujitteisen verkon käyttö rakentamisessa

Sinkittyä metallia voidaan käyttää laajasti seuraavien tyyppisten rakenteiden vahvistamiseen:

 • päällekkäisiä;
 • irtotavarat ja -esteet;
 • kipsi;
 • lohkon muuraus.

Kun kipsi on valittu, vahvistusverkko valitaan, jos se on suunniteltu rakentamaan kerrosta, jonka paksuus on vähintään 7 cm, suojaamaan sitä muodonmuutokselta ja halkeilulta, tarvitaan vankka sisäkehys. Lattiapäällysteiden ja -estekerrosten valmistuksessa teräsvahvikkeita voidaan käyttää myös suurissa kuormissa, esimerkiksi teollisissa lattioissa ja varastotiloissa, joissa koneita ja mekanismeja liikkuu. Ylikuormituksia vahvistavat tämäntyyppiset monikerroksiset rakenteet sekä yksityinen mökki. Lohkokerrastoon valitaan pienet solut ja rullat, jotka estävät samanaikaisesti liuoksen tunkeutumisen rakennusaineiden aukkoihin.

Vahvistinnauha

Vahvistinverkko on suosituin hitsausverkkotyyppi. Tämä johtuu sen laaja-alaisesta soveltamisalasta, pääasiassa rakennusalalla vahvojen betoniterästen lujittamisella.

Se on valmistettu vahvikelasta tai suoraan vahvikkeesta sähkökaaren tai kosketushitsauksen avulla keskenään kohtisuorassa olevien sauvien leikkauspisteissä. Tuloksena olevat solut voivat olla neliöitä tai suorakaiteita. Koko tuotantoprosessiin kuuluvat GOST 23279-85 ja 8478-81.

Metalliristikkoon kiinnitetty korroosionestopinnoite mahdollistaa moninkertaisen käyttöiän ja rakennusrakenteiden käytön keston. Galvanointi voidaan tehdä sekä hitsaamalla liittimet yhdeksi kankaaksi tai lopullisen tuotteen vastaanottamisen jälkeen. Toinen vaihtoehto on parempi, koska hitsauksen aikana suojaava päällyste saattaa vaurioitua.

Galvanointi voidaan toteuttaa käyttämällä kahta tekniikkaa:

 • elektrolyyttisellä kerrostumalla,
 • kuumasinkitys.

Vahvistinverkko on karttojen muotoinen - vaaditun kokonsa tai rullien yksittäiset litteät rainat, joista haluttu pituus voidaan leikata.

Käytetyn raudoituksen halkaisijan mukaan hitsattu verkko luokitellaan sen ominaispainon mukaan. erottaa:

 • Raskas verkko. Ne on valmistettu sauvoista, joiden halkaisija on yli 12 mm ja joilla on korkea luotettavuus. Siksi raskaita lujitemuovia käytetään usein sillanrakentamisessa ja tienrakentamisessa, tiilen tai yksittäisten lohkojen seinien rakentamisessa sekä kaatopaikkojen, seinien ja kattojen pystyttämisessä.
 • Kevyt verkko. Valmistettu vahvistuslangasta, jonka läpimitta on 5-12 mm. Koska kevytrakenteiset verkot ovat kätevämpiä asennukseen, rakennuspallon lisäksi (kipsinpinnoitus, julkisivut, lattia jne.), Ne toimivat materiaalina lemmikkieläinten aidojen ja aidojen, häkkien ja koteloiden luomiselle. linnut, kasvihuoneilmiöt ja niin edelleen.

Lujittavan verkon tekniset ominaisuudet vaihtelevat myös käytettävien sauvojen halkaisijoiden suunnasta ja suhteesta riippuen. On olemassa:

 • saman halkaisijan vahvistusverkot (sekä pitkittäis- että poikittaissuunnassa);
 • vähäisillä poikittaiselementeillä;
 • offset-poikittaiselementteillä.

Lujitetun hitsatun verkon kustannukset vaihtelevat käytettävien sauvien paksuuden ja teräksen laadun mukaan. Myös tuotteen ostamisessa on kiinnitettävä huomiota varastointiolosuhteisiin - tuotteet on sijoitettava katettuun huoneeseen normaalilla kosteustasolla ja vakalla lämpötilalla. Vain tällaiset olosuhteet varmistavat korkealaatuisten tuotteiden turvallisuuden koko varastointikauden ajan.

Vahvistettu silmäkoko - kuvausverkko, sen sovellus ja valmistusominaisuudet (120 kuvaa)

Yksittäinen rakenne ei nyt ole ilman tällaista yleismaailmallista työkalua kuin vahvistava silmä. Lujittavan verkon monitoiminnallisuuden ansiosta sitä käytetään talojen rakentamiseen, tiiliseinien ja lattiojen rakentamiseen, tienpintoihin, rakennussiltojen ja tunnelien rakentamiseen. Kasvihuoneita, häkejä, ulkoilmakehikkeitä valmistetaan. Vahvistinverkko estää halkeamien muodostamisen katoksiin, lattian sileyden.

Vahvistusverkko on joukko sauvoja, jotka on kiinnitetty yhteen hitsaamalla etäisyydellä toisistaan. Tangot ja niiden väliset etäisyydet otetaan huomioon valittaessa verkkoa tietyille rakennustöille.

Esimerkiksi seinien vahvistamiseen käytetään 12 mm: n suuruista hienoa verkkoa, joka on yli 12 mm lattiapäällysteiden vahvistamiseksi ja perustuksen rakentamiseksi, erityisesti lattian korkealle mekaaniselle paineelle suunnitelluille huoneille, kuten autotallit, tuotantolaitokset jne. Valokuvan vahvistusverkosta voit määrittää visuaalisesti sen tarkoituksen.

Lujittavan teräksen luokitteluverkko

 • teräsnauhan halkaisija, määritelty kevyeksi (3-4 mm) ja raskaaksi (enintään 12 mm)
 • hitsaussauman tyypit määritellään tavalliseksi ja kestäväksi tarkkuudeksi
 • solukoko (100x100, 150x150, 200x200) ja niiden muoto sekä neliö että suorakulmainen. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota
 • solujen suhteellisuudesta, kaarevuus voi puhua avioliitosta ja menettää luotettavuuden käytössä
 • irrotusmuoto sekä arkeissa että rullissa tangon paksuuden mukaan on erittäin kätevä kuljetuksen ja varastoinnin aikana
  verkko, yleinen, tie ja muuraus

Lujittava silmäkoko

Muurausverkkoa käytetään useimmiten tällaisissa töissä esim. Siveltyinä ja pohjarakenteena. Se eroaa yleisestä ruudukosta sen vahvan lujuuden, paksuuden ja suurien aukkojen välillä.

Levyjä käytetään lattian pinnoittamiseen tai korjaamiseen. Tämäntyyppinen työ tarjoaa äänieristeitä, vesitiiviit, lämmittää lattiaa, jakaa tasaisesti lattian kuormitusta ja tasoittaa sitä myös laattojen ja laattojen asettamiseen.

Betoni ilman raudoitusta betonista kaatamisesta huolimatta voi halkeaa lämpötilan muutoksesta tai liiallisesta mekaanisesta rasituksesta, varsinkin jos betonikerros on alle 5-6 cm.

Aiemmin puhdistetulla luonnoskerroksella aiemmin tehtyjen laskelmien mukaan lujiteverkko asetetaan päällekkäisyydellä 1-2 solua. Lattian ja ristikon välisen etäisyyden on oltava samassa tiilessä, joka on asetettu ristikon alla noin puolen metrin etäisyydelle toisistaan.

Seuraavaksi on asetettava höyrysulku tarvittaessa ja sitten tasaisesti kaadetaan betonia. Ja näin vahvistusverkko saadaan betonirakenteen sisällä, koska se on hieman nostettu lattian yläpuolelle. Sen jälkeen betoni on linjassa säännön (taso) kanssa.

Monipuolisen valikoiman ja jatkuvan kokoonpanon ansiosta käytetään usein ohutta raudoitettua verkkoa kasvihuoneiden, kasvihuoneiden ja kana- koosien nopeaan asentamiseen. Tee näin valitsemalla galvanoitu ristikko, joka ei ole liian ohuita tankoja pienillä aukkoilla. Tällaisella tuotteella ei ole päällystettä.

Taivutettu verkko - tämä on viimeistelty kehys, joka on päällystetty folioilla. Kevyt, voit siirtää kehyksen, sopii kokoonpanon ja purkamisen aikana vahvistusverkoston menestys kesän asukkaiden ja maanviljelijöiden keskuudessa. Hitsattua vahvistusverkkoa käytetään myös halvimpana vaihtoehtona alueen asumiseen.

Myös verkkoa käytetään usein seinien vahvistamiseen. Kun seinät tasoitetaan, voit käyttää suurta kipsikerrosta, mutta tämä kerros on liian kova ja kallis, puhumattakaan siitä, että kipsi pyrkii turpoamaan, halkeamaan ja murtamaan, erityisesti painon alla.

Siksi vaihtoehtona käytä kevyiden lajien vahvistusverkkoa. Se sopii täydellisesti seinään ja piilottaa kaikki epäsäännöllisyydet ja kustannukset ovat paljon halvempia ja parempia kipsirakenteita. Lisäksi metalli sekoittuu hyvin kipsiin.

Lujittavan silmän käyttöä koskevat säännöt

Ristikon paksuus olisi valittava tietyn tyyppiselle työlle. Esimerkiksi säätiön asettamista varten säästäminen ohuelle valokehälle ei ole hyväksyttävää.

Koska ruudukko on edelleen metalli, se on altis korroosiolle, joten se on säilytettävä kuivassa paikassa, ja on parasta käyttää ristikkoa erilaisilla korroosionestopinnoitteilla. Käytä puhdistamalla tankoja likaa ja ruostetta.