Armature ase omilla käsillä

Rebar-taivutuskoneet ovat rakennus- ja teollisuuskäyttöön tarvittava laite.

Tulevaisuudessa on realistista tuottaa sekä betoniteräs- että metallirakenteita.

On tapauksia, joissa voit tehdä sen itse, mutta useimmiten tuotteiden paksuus on niin suuri, että taivutus on mahdollista vain erikoistyökalujen avulla.

Modifioidulla armatuuri taivutuskoneella ei ole vain mahdollisuutta antaa arkkia ja muita materiaaleja haluttuun muotoon vaan myös leikata niitä.

Myös monet laitteet mahdollistavat renkaiden, kiinnittimien ja osien kiinnittämisen, saranoiden, putkien tai muiden raaka-aineiden saranat, joita käytetään asennuksessa ja rakenteessa.

Suunnittelun monimutkaisuudesta huolimatta kone voidaan suunnitella ja koota käsin. Tätä varten tarvitset valmiita piirustuksia, työkaluja ja tietoa laitteen toiminnan periaatteista.

Kuinka ankkuri toimii?

Kotitarkoituksiin käytetään kotitekoista manuaalista taivutuskonetta armourille ensisijaisesti säätiön rakentamisessa.

On lähes mahdotonta tehdä luotettava perusta vahvistamatta osia, joten kysymys tulee esille - miten kehys, miten nykyisen vahvistuksen taivuttaminen?

Tietenkin tänään löytyy valtava valikoima ammatillisia laitteita markkinoilla, mutta hinta on erittäin korkea.

Tällaisia ​​laitteita hankitaan teollisiin tarkoituksiin, työpajojen järjestelyihin, rakennusalan yrityksiin. Henkilökohtaisiin tarkoituksiin sopivat muotoilu, joka on koottu omiin käsiinsä.

Jos puhumme teknisistä standardeista, taivutusvahvistimessa on oltava kolme akselia.

Yksi niistä on itsepäinen (pitää sauvat tietyssä kulmassa ja kiinnittää ne), toinen osaa taittaa materiaalin pääakselin ympäri - kolmas. Sitä kutsutaan myös keskeiseksi.

Rakennetyypistä riippuen voidaan erottaa mekaaninen mekaaninen taivutus käsikäyttöinen kone.

Jälkimmäinen on löytänyt laajan sovelluksen jokapäiväisessä elämässä, koska se on pienikokoinen ja suhteellisen pieni kustannus, ja yksinkertaisuuden vuoksi kaikki voivat työskennellä sen avulla.

Myös hydraulisia tai pneumaattisia laitteita. Näin ollen hydrauliikkakone taivutukseen voi taivuttaa materiaalia jopa 180 asteen kulmassa, mikä ei takaa rikkoutumista.

Suunnitellessasi omalla kädelläsi ei ole tarpeen noudattaa hankettasi vaan myös kiinnittää erityistä huomiota kiinnittimien laatuun (loppujen lopuksi kuormitusosat voivat olla erittäin suuria) ja huolehtia suojelun järjestämisestä.

Liukastangon voi aiheuttaa vakavia vammoja.

Siksi on usein mahdollista löytää plexiglassisuojaa yksinkertaisimmilla taivutuskoneilla, jotka voidaan helposti tehdä itsenäisesti.

Jos sinulla on kokemusta koneiden kokoamisesta, voit varmistaa suunnittelusi muuttamalla nopeuksia työn säätämiseksi.

Joissakin malleissa on jalka-paneeli, jonka avulla voit helposti vaihtaa venttiilin suunnan.

Kuinka tehdä kotikone?

Jotta voit tehdä sen itse manuaalisella taivutuskoneella varustukseen, on ensin valmisteltava koko valikoima työkaluja.

Jos olet kiinnostunut kokoonpanosta ja rakentamisesta, etsimällä tällaisia ​​osia ja tarvittavat laitteet eivät ole vaikeita.

Ensimmäinen tarve on sähköhitsaus. Laitteelle, joka pystyy käsittelemään tasaisia ​​arkkeja, tarvitset vankan pohjan, rei'ittimen, puristimet ja kiinnittimen.

1 - taivutuslevy, joka on asennettu pystyakseliin; 2 - sormi; 3 - reikä sormelle; 4 - pysäkit; 5 - palkki; 6 - aksiaalinen pysäytin

Booli voidaan silti koota metallikulmista. Sopii kanavien kokoonpanoon ja pituuksiin.
Pohja leikataan tarkasti jälkimmäisen ansiosta.

Sitten sopii viidenteen tai kuudenteen mallinumerokanavaan. Mutta pituus olisi valittava lyhyt - enintään 50 senttimetriä.

Vahvistin taivutuskone koostuu vipusta, rei'istä, puristimesta ja pääosasta, johon putket ja sauvat tai arkit asetetaan.

Ensinnäkin valittua sijaintia varten akseli on tehty puristimille - se on helpompi liikkua sen mukana.

Muista kuitenkin, että kiinnittimien tulee leikata pituus 6 millimetriä pienemmäksi kuin jalustan alapuolella tehty työkappale.

Päistä ne pitävät myös useita senttimetrejä - ilman tällaista sisennystä on mahdotonta jakaa kuormaa oikein.

Vivulle sopiva johto, jonka halkaisija ei saa olla yli 15 millimetriä.

Pohja on taivutettu kirjaimen "P" muotoon ja se on hitsattu jollakin stabiilista kulmista hitsauskoneella. Reunasta tulisi olla noin 5 millimetrin sisennys.

Muita teräspalkkeja on hitsattu lävistimeen, ja työkappaleen päistä poistetaan 45 asteen kulmat.

Jotta kaikki osat voidaan hitsata oikein ja tarkistaa kulmat, rakenteen tasaisuus ja telakointi, voit käyttää ensin päinvastoin, ja jo heille tehdään hitsaustöitä.

Niinpä se tekee alustavan kehyksen, joka voidaan aina uudistaa.

Lisäksi mahdollisuuksien mukaan on parempi käyttää pultteja hitsauksen sijasta. Joten on aina mahdollista rakentaa tai purkaa suunnittelua täydentämällä sitä yksityiskohdilla.

Jos hitsausta kuitenkin pidetään parempana, on ensin tehtävä kokeellinen taivutus. Jos kaikki vaiheet ovat normaaleja, voit hitsata osat yhteen.

Kuinka lisätä elementtejä leikkaamiseen?

Sen lisäksi, että kotitekoisessa laitteessa voi tuottaa erilaisia ​​muotoja tuotteisiin, voit itse tehdä koneen leikkuupöydälle, joka yhdistää molemmat toiminnot: leikkaus ja taivutus.

Tietenkin on paljon vaikeampaa suunnitella sitä omilla käsilläni, mutta hänellä on enemmän sovelluksia. Helpoin vaihtoehto on tehdä veistetyn levyn perusteella hiomakone.

Lautanreikää voidaan leikata mihin tahansa huoneeseen. Sen rakenne voi olla sekä taitettava että kiinteä.

Ensimmäisessä tapauksessa tällainen laite voidaan helposti purkaa ja koota uudelle paikalle.

Puhuessaan rakentavasti taivutusakselien lisäksi koneessa leikkuulaitteen tulisi koostua moottorista, leikkuuterästä tai -levystä ja itse pinnasta, jossa terä on kiinnitetty.

Tietäen työn periaate, voit helposti tehdä muutoksia syöttötilassa.

Kapasiteetti on määritettävä, ennen kuin ruuvauskone on koottu.

Ammattilaisilla on suuri teho - noin 2000 wattia.

Huolimatta siitä, että kotitarkoituksiin voit valita pienempiä indikaattoreita, älä unohda, että metalli pysyy metallina kaikissa tilanteissa ja leikkaamaan sitä, tarvitset suurta kuormaa.

Toinen moottorin tehoon suoraan liittyvä ominaisuus on vaihteen valinta.

Useimmiten se on hihnan tai friccion kitkavoima. Kiinnitys voi olla ketju, mato tai vaihde, kaikki riippuu siitä, mitä materiaaleja sinulla on käsillä.

Vyöt antavat äänettömän toiminnan, mutta todennäköisyys tällaisen mallin liukumisesta on erittäin korkea, joten on parempi olla valitsematta tällaista vaihteistoa.

Kotitekoinen kouruun leikkaava kone toimitetaan myös varalla, joka ei salli materiaalin poistua leikkausakselilta.

Veitsen kotona useimmiten valitaan kovametallikiekko tai hankaava pyörä. Laitteen tyyppi riippuu työkalujen syötteestä.

Se voi olla etuosa, alempi tai heiluri.

Kokoonpanoperiaate on erittäin samanlainen kuin taivutusrakenne. Niinpä kone reunalisteen leikkaamiseen alkaa tehdä rungosta, joka puolestaan ​​on koottu metallikulmista.

On välttämätöntä liittää kanava vastaanotettuun tukikohtaan, joka toimii ohjausakselin roolissa ja kaikki muut osat ovat siihen kiinni.

Vain moottori tarvitsee lisää vahvistettua putkea.

Laakerit, joita tarvitaan liikkuvan mekanismin tukemiseksi ja asettamiseksi, on asennettu ylemmässä rungossa ja akseli ja moottori kiinnitetään pultteilla.

Lisäksi, kun levy on kiinnitetty (myös pulttien avulla), sinun on huolehdittava suojakotelosta, sillä metallin kanssa kosketuksissa tulee kipinää.

Koneen työ on parasta tarkistaa joutokäynnillä ja käyttää pehmeitä metalleja. Vain silloin, jos kaikki toimii hyvin, voit tarkistaa asennuksen täydellä voimalla.

Pääasia on, että akselin taivutuksen ja levyn välinen etäisyys on vähintään 40 senttimetriä.

Taivutus vahvistaminen - yksinkertaiset ratkaisut vakaviin kysymyksiin.

Jokainen kiinteä rakenne vaatii työtä metallin kanssa. Vahvistuksen taivutus tulisi tehdä tekniikan mukaisesti - riippuu rakenteiden ja rakennusten luotettavuudesta.

1 Miksi ja miten taivutetaan vahvistusta - muistutus aloitusrakentajille

Vahvikkeen pääasiallinen tarkoitus on betonivahvistus, joka altistuu taivutus kuormitukselle. Vahvisteisissa betonirakenteissa vetolujuus- ja puristusvoimat osuvat metallipalkkiin. Rakentaa melko luotettava, vankka perustus joka koti on lähes mahdotonta ilman vahvistuksen häkki.

Samanaikaisesti kulmien ja erilaisten tukien lujittaminen suorilla tankoilla on ristiriidassa rakenteen heikkenemisen kanssa, mikä voi johtaa betonin erottamiseen. Nurkakimppujen kohdalla vaaditaan taivutettua vahviketta, jonka päällekkäisyys on vähintään 80 cm kummallakin puolella. Tangojen taipuminen on myös tarpeen erilaisten liitoselementtien valmistuksessa, jotka toimivat jännityksessä (esimerkiksi vakiokoukku, jalka, muu).

Kaikki eivät osaa taivuttaa vahviketta niin, että se säilyttää lujuutensa. On mahdotonta taipua lasikuitua, joten vain teräs altistetaan tällaiselle käsittelylle. Se saa taivuttaa lujitustangot yksinomaan mekaanisesti, välttäen teräviä kulmia taivutustasossa. Sen on tehtävä pyöreät sileät - optimaalinen säde on 10-15 halkaisijaltaan vahvistettua.

Sinun tulisi tietää, että A3-liittimet kylmässä tilassa taipuvat ilman vahvuutta 90 ° kulmassa (ns. Suora viiva). Sen lujuusominaisuudet pienenevät noin 10% 180 asteen kulmassa.

Tällä hetkellä ainakin kaksi epämiellyttävää tapaa taivutuksen vahvistamiselle ovat hyvin yleisiä:

 • paikka, jossa taivutus suoritetaan, leikataan leikkuukulmauskoneella tai vastaavalla työkalulla;
 • taivutuspaikka kuumennetaan puhalluslaitteella (hitsaus, autogeeninen, tulipalossa).

Näiden "valmistelevien" töiden jälkeen ne käyttävät työkaluja vahvistamiseen (vahvikkeet, vasarat, kelkkasahaajat, putket jne.). On selvää, että molemmat menetelmät heikentävät tangot useita kertoja, ja tämä voi aiheuttaa niiden tuhoamisen kuormituksen vaikutuksen alaisena. Kaikkien tyyppisten venttiilien on oltava taivutettu kylmässä tilassa rikkoen niiden eheyttä, ellei suunnittelijan toisin mainita.

2 Laitteet taivutustangot taivuttamiseksi

Rakentamisen ja metallintyöstötekniikan kehityksen historian aikana ihmiskunta on keksinyt paljon enemmän kuin yksi laite vahvistamisen vahvistamiseen. Toimintaperiaate on sama kaikille, ja ero on laitteiston rakenteessa ja taivutetun raudan halkaisijan suhteessa mallista riippuen.

Vaihdettava osa on kiinnitetty laitteen keski- ja pysäytysrullan (akselin) väliin. Kolmas rullan (taivutus) metallia taivutetaan haluttuun suuntaan haluttuun kulmaan. Pyöristys voidaan tehdä sekä myötäpäivään että vastakkain. Este muodonmuutokselle koko pituudelta on työntöakseli, joka ei salli työkappaleen käyttämättömän osan pyörimistä tai liikkumista.

Vaihtoehtoja on kaksi:

 • manuaaliset mallit;
 • mekaanisesti.

Vetolaitteet, lukuun ottamatta erityisiä, toimivat saman järjestelmän mukaisesti. Työkappale on levy, joka on asennettu pystyakseliin ja pyörii vaakatasossa. Levy ja keskisormet on asennettu levylle - niiden välissä on vahvistus. Työntörulla asennetaan telineeseen - venttiili lepää sitä vasten, kun levy pyörii ja taipuu keskiholkin ympärille taivutussilmukan vaikutuksesta, joka liikkuu pitkin sauvan ulkopintaa.

Koneet eroavat toisistaan ​​teholla ja suorituskykyllä ​​ja jakautuvat kolmeen ryhmään käyttötarkoituksen mukaan:

 • kevyelle vahvistukselle - palkin halkaisija 3-20 mm;
 • raskas - 20-40 mm;
 • erittäin raskas - 40-90 mm.

Tällainen laite taivutuksen vahvistamiseksi pystyy taivuttamaan useita tankoja samanaikaisesti. Saatavana on myös halkaisijaltaan 3-90 mm. Jos on tarpeen tehdä monimutkainen rakenne muuttuvilla taivutuskulmilla, niin hydraulinen kone sopii parhaiten. Sen avulla voit taivuttaa varret tehokkaammin ilman työkappaleen pinnalla muodostumista ja taittumista, jotka liittyvät metallin rasitukseen. Tällä koneella voit taivuttaa 180 asteen kulmaan.

Manuaaliset taivutusvälineet antavat erilai- set, mukaan lukien kannettavat. Ne ovat melko helppoja käyttää ja edullisia. Tangoilla työskentelyä voi ostaa erikoiskoneena ja putken taivuttimena. Asenna tämä työkalu työtasolle. Useimmat laitteet on suunniteltu taivuttamaan palkkeja, joiden läpimitta on enintään 14 mm. Tällaiset koneet soveltuvat hyvin yksityiseen rakentamiseen, mutta eivät sovi suuria töitä varten.

Taivutusvälineiden valinta määräytyy raudoituksen halkaisijan ja työn laajuuden mukaan. Ennen metallin käsittelyn aloittamista on huomattava, että palkin eri osiin kohdistuu erilaisia ​​rasituksia, ulompi osa venytetään ja sisäosa puristetaan. Väärin koneen valinta tai sen lukutaidottomuus voi johtaa paitsi taitojen ja katkosten syntyyn myös vaurioitumiseen. Sen vuoksi on määritettävä tarkasti työkappaleen kaikki mitat, laitteen asianmukainen asetus ja sen oikea kiinnitys.

3 Itsevalmistetut taivutuslaitteet - kaikki voivat!

Kotitekoinen kone taivutukseen voidaan tehdä itsenäisesti. On olemassa monia toteutusvaihtoehtoja, mutta ne kaikki näyttävät tehdaskoneistolta. Metallirunkoon tai levyhitsaukseen työntöpultti tai kulma. Kiinnitä sitten pyörivä metallilevy, jossa on vipu, keski- ja taivutustappi. Rakenneelementtien välinen etäisyys riippuu taipuisien sauvojen halkaisijasta. Sängyn jalat on kiinnitettävä lattiaan - tämän ansiosta voit työskennellä 6-12 mm: n vahvuisella vahvikkeella.

Levylle tehty rakenne on kannettava vaihtoehto. Mutta hänelle on välttämätöntä tarjota käyttöönottopaikka työpaikalla. Nämä voivat olla pulttireikiä - kiinnittämiseen työtasolle tai muulle pohjalle. Voit myös hitsata 2 tai useampia tappia levyn takaosaan, jotka on sijoitettava pohjan reikiin. Tällaisen koneen mahdollisuudet todennäköisesti rajoitetaan halkaisijaltaan 10 mm: n raudoitukseen.

4 Kuinka taivuttaa vahvistus kädet - halpa ja iloinen

Kun erityislaitteita ei ole, on tietenkin mahdollista tehdä joissakin tapauksissa ilman niitä. Mutta on muistettava, että lujituksen manuaalinen taivutus on paljon traumaa- tonta kuin työkoneella. Kaikki huonosti suunnitellut toimet, liikkeet voivat johtaa siihen, että palkki tai improvisoidut laitteet tulevat kevyiksi tai slipiksi ja aiheuttavat vaurioita onnettomalle päällikölle.

Hyvän fyysisen valmistuksen ansiosta jopa 8 mm: n ohut sauvat voidaan taivuttaa käsin myös ilman mitään laitteita. Laatu sopii - taivutussäde on liian suuri. Tällaiset liittimet eivät todennäköisesti pysty täysin tekemään sille osoitettuja toimintoja perustuksen vahvistamiseksi.

Kahden teräsputken käyttö parantaa huomattavasti tulosta ja mahdollistaa paksumpien sauvien taivuttamisen. Mitä pitempi putki, sitä suurempi raudoituksen halkaisija voi olla, ja tarvitaan vähemmän työtä. Työsuunnitelma - sauva on kiinnitetty yhdeksi putkeksi ja toinen on työnnettävä työkappaleen ulkonevaan päähän ja sitä käytetään vipuksi. Ohut tankoja voidaan taivuttaa suoraan maahan ja siirtyä työntöputkeen. Edistyneempi vaihtoehto on, kun kiinnitysputki on kiinnitetty kiinteään tilaan työpöydälle pöydälle, maahan (kaivettu, betonoitu) tai muulla tavalla.

Toinen vaihtoehto on käyttää putkia, kun 2 nastat on tiukasti työnnetty maahan, jota käytetään palkin pysähtymisenä taivutuspisteessä. Asennustekniikka nastojen väliin. Molemmat putket ovat vipu. Niiden sijaan voit käyttää 2 lähekkäin kasvavaa puuta, mutta ympäristönsuojelijat eivät pidä siitä kovin paljon!

Voit myös käyttää edellä mainittuja ei-suositeltavia menetelmiä, mutta vain, jos se ei vaikuta suunnittelun luotettavuuteen tai kun tulos ei ole tärkeä. Vahvikkeen taivuttaminen omilla käsillään aloitetaan kiinnittämällä palkki (valinnainen). Taivutuksen paikka on viistetty tai lämmitetty, ja sitten vahvistus taivutetaan oikeaan suuntaan. Käytä tarvittaessa vasaraa tai putkea.

Kotitekoiset taivutuskoneet venttiileille (video, piirustukset)

Koneen taivutuskorjaus on välttämätön laite rakentamisessa, korjaamisessa ja kotitalousasiassa. Erikoisrakenteinen taivutuskone mahdollistaa erilaisten teräsrakenteiden tuottamisen. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa - osta valmis laite, kuten GW40, MGA tai G50, tai tee kokoonpano itse. Haluttaessa tai välttämättömässä laitteessa voi olla leikkaamista ja leikkaamista.

Laitteen ominaisuudet

Valokuvakone taivutustyökaluille

Ennen kuin ostat tai valmistat koneen vahvistamisen taivuttamiseksi itseäsi, sinun on ymmärrettävä tämän prosessin periaatteet.

 • Taivutus-, leikkaus- ja leikkaus- prosessit ohjaavat työkappaleiden muodonmuutoksia. Kun taivutetaan tuotteen tiettyyn osaan, sen keskiakselin vektorin suunta muuttuu;
 • Suurissa tuotannossa käytetään mekaanista konetta taivutukseen, mikä mahdollistaa korkean tuottavuuden.
 • Jokapäiväisessä elämässä on usein suositeltavaa käyttää käsityönä olevia työstökoneita metallituotteiden leikkaamiseen, leikkaamiseen ja taivuttamiseen;
 • Riippumatta käyttötarkoituksesta (kotitalouksien tai teollisuuden) taivutusyksiköllä on sama toimintaperiaate;
 • Koneet, jotka eroavat toisistaan ​​tarkoitetulla tavalla, ovat hieman erilainen muotoilu, jonka avulla voit taipua tietyn paksuuden vahvistusta;
 • Useimmat itse tehdyt rakenteet ja tehtaan koneet kuten MGA, GW40, Zitrek SB 40b tai G 40 käyttävät useita työntöakseleita ja siirrettävää elementtiä taivutuksesta.

taivutuksen

Taivutuksen suorittamiseksi on välttämätöntä suorittaa jatkuvasti kolmea toimenpidettä erikoiskoneen käytön yhteydessä.

 1. Asenna työkappale, kiinnitä se tiukasti sopivilla yksiköillä ja mekanismeilla.
 2. Määritä taivutuksen alue, jossa muodonmuutos tapahtuu. Tämä paikka on asennettu tukiakseliin.
 3. Käyttämällä taivutusmekanismia, kaari on kaareva.

Itse tehdyt tehtaalta

Piirustuskone taivutustyökaluille

Kaikissa koneissa joustavaa vahvistamista koskeva järjestelmä ei aiheuta ongelmia ymmärryksen kanssa. Kuluttajan on kuitenkin päätettävä, haluatko ostaa tehdasyksikön, kuten MGA, GW 40, SB 40b Zitrek tai lopettaa valinta kotitekoisella laitteella.

 1. Tehdasvalmistuslaitteisto on joustava G 50 osoittaa korkean suorituskyvyn. G-40-taivutuskoneen lisäksi se kykenee kestämään lisääntyneitä käyttökuormia. Hän käyttää luotettavaa sähköpiiriä ja itse sähkökomponenttia 4 kW: n teholla. Tämä viittaa siihen, että tehdasmallit ovat tuottavampia, tehokkaampia ja suunniteltu massatuotantoon. Mutta hinta on sopiva. Esimerkiksi kyseinen kone maksaa noin 230 tuhatta ruplaa.
 2. Jos teet oman taivutuslaitteen, saat keskikokoisen talousarvion. Useimmat itseasennetut laitteet ovat huonompia kuin tehtaan vastineet luotettavuudessa, suorituskyvyssä ja tehossa. Samaan aikaan niiden kokoaminen on paljon halvempaa. Tämä on hyvä vaihtoehto kotikäyttöön.
 3. Lisäominaisuudet. On vaikea kuvitella leikkaamisen ja leikkaamisen tehtäviä kotitekoisessa koneessa, vaikkakin järjestelmä voidaan toteuttaa omalla kädellä. Monissa tehdasasetuksissa leikkaus- ja kirjautumistoiminnot on jo suunniteltu. Tämä tekee laitteesta monipuolisen, joten voit samanaikaisesti suorittaa useita tehtäviä samalla koneella omilla kädilläsi.

Keskity omiin tarpeisiisi ja kykyihisi. Vaikka sinulla on yksityiskohtainen järjestelmä, tarvittavat piirustukset, sähkökomponentti luoda tehokas kone, ei kaikki voi koota sen. Tätä varten tarvitset tietyn kokemuksen ja tietämyksen.

Kotitekoinen käsikone

Annamme esimerkkejä siitä, kuinka voit rakentaa kotitekoisen koneen lujittamalla taivuttamalla omiin käsiisi. Aloitetaan yksinkertaisimmalla mallilla, jonka malli on ymmärrettävä jopa aloittelijalle.

 1. Tämä laite mahdollistaa taivuttamalla teräsvaipan halkaisijaltaan jopa 12-14 mm.
 2. Koneen kokoamiseen tarvitaan metalli-kulmat 40-40 millimetriä, kiinnittimet ja puupalikka.
 3. Esitetty järjestelmä on yksinkertainen kokoonpanossa, se voidaan tehdä kirjaimellisesti tyhjäksi. Kun taivutat, voit muuttaa työkappaleen muotoa omilla kädilläsi.
 4. Leikkaa kulma kahteen osaan. Kiinnitä yksi niistä tukevasti puupalikkaaseen. Tämä elementti mahdollistaa vahvikkeen vahvistamisen ennen muodonmuutosta.
 5. Kulman toinen osa toimii taivutukseksi ja se on siirrettävissä. Se on kiinnitetty palkkiin pultilla. Tämä on eräänlainen vipu koneellesi.
 6. Esitetyn mallin haittapuoli on se, että tässä ei ole tarpeen puhua leikkaamisesta ja leikkaamisesta. Lisäksi sinun on tehtävä huomattavia ponnisteluja paksun vahvistuksen vääristämiseksi. Pienet palkit ovat kuitenkin helposti muutettavissa. Jos haluat taipua paksumpia vahvikkeita, lisää vivun kokoa. Joten se joutuu tekemään vähemmän vaivaa.

Toisessa vaihtoehdossa on myös manuaalinen asema, mutta sen ominaisuudet ja suorituskyky ovat paljon korkeammat. Tämä laite on suunniteltu niille, jotka usein täytyy taivuttaa vahvistusta.

 • Suunnittelua kutsutaan koneeksi Zamkova;
 • Omien käsissään tapahtuvan kokoamisen ongelma on se, että rakenteellisten osien osaaminen on vaikeaa itsenäisesti. On suositeltavaa kääntyä kääntölaitteisiin niin, että ne koneistivat koneen pääelementit;
 • Vahvistimen taivuttamiseksi sinun on asennettava tukeva runko - tukipöytä;
 • Pöydän yläosassa on koneen runko;
 • Teräsputki asennetaan kahden telan välille;
 • Kolmas rulla suorittaa taivutuksen tehtävän;
 • Pohjalevyn valmistukseen otetaan teräslevy, jonka paksuus on vähintään 4 millimetriä.

Jotkut haluavat tehdä omiin käsiinsä yleisempää laitetyyppiä. Teoriassa voit lisätä siihen taivutus- ja leikkaustoiminnot. Mutta käytännöllisesti katsoen on järjetöntä koota samankaltainen kämmenlaitteisto taivutettavaksi kotikäyttöön. Lisäksi todella toimiva kone taivutukseen, leikkaamiseen ja teräsvaijerin leikkaamiseen toimii vain, jos varustat laitteiston sähkökäyttöisellä laitteella.

Suosittuja koneita

Valitsemalla koneen taivutusta varten ei ole syytä kiinnittää huomiota eniten kysyttyihin malleihin, jotka ovat kuluttajien kannalta suosittuja.

Näitä ovat:

 1. MGA. Tämä on sähkömekaaninen yksikkö, jonka asiantuntijat kutsuvat tehokkaimmin töitään. Se käyttää pedaaliperiaatetta, joka on tunnetuin ristikkorakenteiden joukossa. MGA-yksikön kapasiteetti on 3 kW ja sen mitat ovat 760 790 mm 790 mm ja paino 400 kg. Taivutuslevy pystyy pyörimään nopeudella 3,4-14 kierrosta minuutissa. Arvioitu hinta - 80-85 tuhatta ruplaa.
 2. GW 40. Malli GW 40 on teholtaan 3 kW, powered by 380V. GW 40: n mitat ovat 750 x 700 x 740 mm. Laite taivutetulle lujitukselle GW 40 232 kg painaa. Koneen GW 40 kustannukset ovat arviolta 88-90 tuhatta ruplaa.
 3. SB 40b Zitrek. Malli SB 40b Zitrek on Kiinan alkuperää oleva tuote. Samanaikaisesti SB 40b Zitrek-taivutuskone on erittäin tehokas, tuottava ja luotettava laite. Laite SB 40b Zitrek pystyy toimimaan halkaisijaltaan 32 ja 40 mm: n sauvoilla luokkien A3 ja A1 osalta. Teho SB 40b Zitrek on 3 kW. Laite painaa 320 kg. Arvioitu hinta - 110 tuhatta ruplaa.

Laitteen valitseminen tai kokoaminen joustavalle armoille omilla kädilläsi, älä unohda turvallisuusongelmia ja laitteen käyttöohjeiden noudattamista.

Armature ase omilla käsillä

Talonrakentamisen aikana teräsrakenteiden rakentamisessa tai valmistuksessa saattaa tarvita taivutuskonetta vahvistamiseen. Ennen kuin teet omat kätesi, suosittelemme perehtymään tavanomaisiin piirustuksiin ja valitsemaan parhaan tuotantotavan.

Taivutusvahvistuksen periaate

Manuaalinen taivutuskone

Joustava vahvistus on kontrolloitu muodonmuutosprosessi, jonka seurauksena keskiakselin vektorin suunta muuttuu tiettyyn osaan työkappaleesta. Suurissa tuotantoissa käytetään mekaanisia taivutuskomplekseja, jotka tuottavat suurta tuottavuutta. Mutta kotikäyttöön on parasta tehdä käsikirja.

Tämän laitteen yleinen toimintaperiaate on sama. Suunnittelun ero selittyy tangon eri halkaisijoilla, jotka on taivutettava käsin. Yleensä koneessa on useita akseleita työkappaleen painottamiseksi, samoin kuin liikkuvan osan, joka suorittaa muodonmuutoksen.

Taivutuskoneen toimintajärjestys venttiileille.

 1. Työkappaleen asennus ja kiinnitys.
 2. Paikan määrittäminen on joustavaa. Tämä osa on sijoitettava tukiakseliin.
 3. Mekanismin avulla on terästangon kaarevuus.

Näiden yksinkertaisten vaiheiden suorittamiseksi voit tehdä pienen manuaalisen koneen omilla kädilläsi. Valmistuksen optimoimiseksi on suositeltavaa tutustua vakiomuotoisiin piirustuksiin.

Käyttörakenteissa päätyelementti on levy, johon on sijoitettu useita taivutusakseleita. Taivutus voi tapahtua työkappaleen esikiinnittymisen jälkeen. Kokoonpanon muutos tapahtuu levyn kiertämisen aikana.

Taivutuskoneiden manuaalisten mallien avulla voit taivuttaa läpimitaltaan enintään 16 mm: n venttiilejä. Suuret työkappaleet vaativat huomattavia ponnistuksia.

Yleiskatsaus työstökoneisiin taivutuksen vahvistamiseen

Kotitekoinen kone taivutukseen

Jotta voit tehdä yksinkertaisimman koneen, jolla voit taivuttaa teräspalkkia, tarvitset 40 * 40 mm: n metallikulman, kiinnittimien ja puupalkin. Tämä taivutustyökalu mahdollistaa aihion kokoonpanon muuttamisen omilla käsillä ilman apua. Siinä on myös yksinkertainen piirustus.

Kulma leikataan kahteen osaan. Yksi niistä on asennettu puupalkkiin. Tämä komponentti on suunniteltu kiinnittämään vahvistus ennen taivutusyksikön muuttamista. Taivutuksen kulman toinen osa on siirrettävissä. Se kiinnitetään puuhun pultilla. Tulevaisuudessa tämä solmu suorittaa vipun toiminnon. Tällaisen manuaalisen rakenteen haittana on työn monimutkaisuus, sillä suuren halkaisijan sauvat kaarevuus vaativat huomattavaa vaivaa. Vaihtoehtoinen vaihtoehto on lisätä taivutusvipua.

Taivutuskoneiden rakentaminen Zamkova

Suuri osa työstä on parasta käyttää manuaalista taivutuskoneen muotoilua Zamkovaa. Itse tekeminen on jonkin verran ongelmallista, koska sinun on tehtävä koneita tai tilattava tärkeimmät komponentit.

Vahvikkeen asianmukaisen taivuttamisen tämän laitteen avulla on välttämätöntä tehdä vakaa tukipöytä. Koneen rungon kaatuu sen työtasoon. Tämän jälkeen teräspalkki sijaitsee kahden telan välissä. Kolmannen työkappaleen avulla taivutetaan työkappale. Pohjalevy on suositeltavaa käyttää teräslevyä, jonka paksuus on vähintään 4 mm.

Levykoneiden valmistus, jolla voit taivuttaa teräspalkkia kotona, ei ole tarkoituksenmukaista. Todella ne ovat tehokkaita vain sähkökäytön yhteydessä.

Ennen taivutusprosessia työkappaletta ei saa altistaa ulkoisille vaikutuksille. Yleinen virhe taivutuksen aikana - arkistointi taivutuksessa. Tämä voi aiheuttaa halkeamia. Myöskään sauvaa ei voida kuumentaa hitsaamalla, minkä seurauksena taivutuspaksuuteen tulee merkittäviä muutoksia.

Videossa on esimerkki tee-se-itse-työkalusta terästangon taivuttamiseen:

Teemme koneen joustavista varusteista tehdä sen itse

Rakennustyön toteutusvaiheessa lujittavan taipumisen tarve ilmenee melko usein erityisesti vahvistamalla perustuksia, seiniä ja lattioita sekä vahvistamalla muita tyyppisiä teräsbetonirakenteita. Myös pieniä rakennuksia, kuten kasvihuoneita tai kasveja, tarvitaan taivutustangot. Vanteiden taivuttamiseksi sinun on käytettävä erikoislaitteiden vahvistuskonetta, josta keskustelemme tässä artikkelissa.

Tarkastelemme taivutuskoneita venttiileille, esittelemme markkinoiden yhteisiä malleja ja annamme suosituksia valinnasta. Piirustukset ja ohjeet annetaan, minkä jälkeen pystyt tekemään laitteen taivuttamalla metallia liikkuvan omalla kädelläsi.

1 Toiminnan periaate ja suunnitteluominaisuudet

Vahvistustyökalu on erikoislaite, jonka avulla vaadittu muoto kiinnitetään aluksi suoraan vahvikepalkkiin. Tällaiset laitteet rakennetyypin mukaan luokitellaan kahteen tyyppiin:

Manuaalisen koneen rakenne on melko yksinkertainen. Se koostuu pyöreästä tai suorakaiteen muotoisesta levystä, jossa pysäyttimet (nastat) on kiinnitetty, rajoittavat tangon liikkumista ja vipua, joka on kiinnitetty ruuveilla ja varustettu päätyosalla sovitusreiällä.

Katso myös: miksi hitsausliitoksia käytetään hitsauksessa?

Taivutus suoritetaan seuraavasti: tanko asennetaan asennusreikään ja asetetaan kahden rullan väliin, minkä jälkeen vipun asento muuttuu ja yksi akseleista puristuu kiinteällä sauvalla, mikä johtaa taivutuksen muodostumiseen.

Manuaalinen taivutuskone

Tällainen laite sopii parhaiten kotikäyttöön. Laitteen avulla voit taipua pienten halkaisijaltaan (korkeintaan 12 mm), ja voit helposti tehdä sen itse. Uusi tehtaalla valmistettu työkalu maksaa 3-5 tuhatta ruplaa.

Laajamittaisessa ja pienimuotoisessa tuotannossa (myös lujitustyömailla) sekä teollisessa rakentamisessa, jossa tehdään suuria eräitä valssattuja metalleja tai suurikokoisia tangkoja, käytetään hitsausta leikkaamiseen ja taivuttamiseen. Mekaaninen kuljettaja voi käyttölaitteesta riippuen olla:

 • hydraulinen;
 • sähkömagneettinen;
 • elektromahanicheskim;

Yleisimpiä hydraulilaitteita, jotka on luokiteltu kolmeen ryhmään: kevyt - halkaisijaltaan 3-20 mm, raskas - 20-40 mm, halkaisijaltaan yli 40 mm: n suuret raskas taivutustangot. Hydraulilaitteen avulla voit säätää tarkasti taivutussäteen, jota ei voi tehdä käsityökalulla. Taajuusmuuttajan maksimi säde käyttökoneilla - 180 0.

Kiinnitetty kone on joustava

Mekanisoituneissa laitteissa on työvirta pyöreän levyn muodossa, joka on asennettu pystyakseliin. Levyssä on kaksi sylinteriä - keskiosa ja taivutus. Aseta niiden väliin sauva, joka on kiinnitetty laitteen kahdessa telineessä. Seuraavaksi akseli alkaa pyöriä, taivutussylinteri liikkuu sauvan ulkoreunaa pitkin ja taivuttaa sen keskikohdan ympäri. Taivutussäde määräytyy levyn pyörien lukumäärän mukaan sen akselin ympäri.
valikkoon ↑

1.1 Markkinoiden yleiskatsaus ja valintaohjeet

Yleisin kotitaloustyökalu on Afacan-manuaalinen taivutuskone. Yhtiö toimittaa kahta mallia: Afacan 10E - suunniteltu 6-12 mm halkaisijaltaan taipuisiksi tankoiksi ja Afacan 12E - sauvoille 10-12 mm. Valmistettu on myös U-sarja (yleisnauha), joka toimii rullatuilla tuotteilla, joiden läpimitta on 6-20 mm. Afacan-vahvistuksen taivutus käsikirja maksaa 2-5 tuhatta ruplaa mallista riippuen.

Katso myös: kuinka paljon raudoitus painaa - taulukot, standardit ja laskenta.

Ajoneuvolaitteiden vaativat mallit ovat:

 1. Taipuisien liitososien kone SGA 1 - toimii sauvoilla, joiden halkaisija on 10-32 mm, teho 3 kW, taivutussäde - 160 0. Laitteen hinta on 96 000 ruplaa. Keskimääräinen markkinahintahinta on 1 tuhat ruplaa.
 2. GW40-lujitemuovauskone on 3 kW: n teho, työhalkaisijat ovat 12-40 mm, suurin taivutussäde on 180 astetta. Hinta - 90 tuhatta ruplaa, vuokra - 700 ruplaa / vrk.
 3. Koneessa taivutuskorjausta varten G40 - on ominaista kolmen siirtoparin läsnäolo, mikä laajentaa laitteen käyttötapaa (suorittaa jopa 8 taivutusta yhden palkin kerrallaan). Teho - 3 kW, halkaisija - 10-35 mm, säde - jopa 180 0. Keskimääräinen markkinahinta - 140 tuhatta, päivittäinen vuokra maksaa 1500 ruplaa.
 4. G50-palkin taivutuskone on tehokkaampi (4 kW) G40-koneen muutos. Se toimii varret, joiden läpimitta on enintään 50 mm, ja ne voivat suorittaa samanaikaisesti useita tankoja, joissa on pienempi osa. Kustannukset - 220 tuhatta, vuokra - 2 tuhatta / vrk.

GW40-laitteiden kone on joustava

Valitessasi myös käyttölaitteita, suosittelemme kiinnittämään varusteiden MGA-1 ja MGA-2 koneita. Tämä on paras laite hinnan ja suorituskyvyn kannalta. MGA-1 toimii tangoilla 32-40 mm, MGA-2-40-56 mm. Voimalaitokset 3 ja 4 kW.
valikkoon ↑

1.2 Tekniikka on joustavaa venttiiliä

Harkitse, kuinka taivuta käsikäyttöisen kiinnikkeen vahvistusta. Jos käytät kannettavaa työkalua, se on kiinnitettävä tiukasti työpintaan. Seuraavaksi tangot asetetaan istuimeen pysäytys- ja taivutusrullan välissä ja tanko taipuu haluttuun säteeseen siirtämällä vipua.

Taivutus vahvistus käsikoneella

Käyttölaitteen käsittely edellyttää tarkempaa lähestymistapaa. Tällaisilla laitteilla voi olla mallista riippuen yksilölliset ominaisuudet, joten ennen käyttöä kannattaa tutustua koneesi teknisiin ohjeisiin. Useimmat hydrauliset tai sähkömekaaniset yksiköt ohjataan polkimella siten, että käyttäjän kädet jäävät käyttämättä käytön aikana.

Katso myös: kuinka estetään veden lämmityspatterissa - venttiilien ja varusteiden tyypeissä.

Kuinka taivuttaa vahvistusta - askel askeleelta ohjeita:

 • laite on valmistettu halutun kokoisen taivutusrullan avulla, joka on valittu käytettävän raudoituksen halkaisijan mukaan;
 • taivutuskulma on valittu (nykyaikaisilla yksiköillä on 0-180 0);
 • tangot sijoitetaan työstöpöydän kiinnitysrakoon ja kiinnitetään telineisiin;
 • polkimen painaminen käynnistää laitteen, taivuttaa määritetyn kokoonpanon;
 • taivutuksen lopussa poljin vapautetaan ja palkki poistetaan koneesta.

Työvaiheessa on noudatettava tiukasti turvaohjeita ja varmistettava, että kätesi ja vaatteet ovat riittävän kaukana pyörivistä rullista.
valikkoon ↑

1.3 Yksinkertaisimman manuaalisen gibshchikin suunnittelu (video)

2 Laitteen tekeminen omiin käsiisi

Kotitekoinen lujitemuovauslaitteen tulisi olla monipuolinen, joten tarjoamme sinulle ohjeita laitteen valmistuksesta, jonka ansiosta voit myös kääntää nurkkaa, profiileja ja teräsnauhoja. Kuvassa on työkalun piirustus:

Scheme kotitekoinen kone

Jibberin tekeminen omilla kädillä vaatii pistokkeen (yksinkertainen autolaite, jonka voima on vähintään 2 tonnia), 100 mm: n kanavapalkki (tukirungolle) ja saranat, joita käytetään pysäytystilanteissa. Rungon ja lävistimen (puristusmekanismin) valmistukseen tarvitaan teräskulma 25 ja 32 mm ja profiili 40 * 20.

Itse valmistettu työkalu valmistetaan hitsauskoneella, hiomakoneella, tasolla, vasaralla, metallilla ja merkintälaitteilla (mittanauha, liidulla, hallitsija).

Katso myös: mistä ja mistä käytetään vahvistusverkkoa?

Vaiheittaiset ohjeet työn tekemiseen itse:

 1. Aluksi on välttämätöntä mitata ja leikata aihioita, joiden pituus on 5 cm: n etäisyydellä 25 ja 32 mm: n kulmista, neliömäinen profiili ja erikoisakset, joiden läpimitta on 12 mm.

Punch aihiot

 • Seuraavaksi profiiliin hitsataan kaksi raudoitusta (erikoiskoneita on olemassa myös raudoituksen leikkaamiseen) ja kulmat ovat toisiinsa yhteydessä. 35 mm: n profiili sopii koko tason päälle, 25 mm: n päätyosien kanssa, jonka avulla se on kiinteästi kiinnitetty telineeseen.

 • Aihioiden lohkot on hitsattu yhteen ja kiinnitetty liitäntälevyyn. Rei'ityksen asema on tarpeen tason ohjaamiseksi, vaakatasossa olevat poikkeamat eivät ole hyväksyttäviä.

  Reiän asennus pistokkeeseen

 • Seuraavaksi sinun täytyy tehdä kotitekoinen T-muotoinen puukotus. Runko on suorakulmainen profiili, rakenteen korkeus - 40 cm, leveys - 30 cm.

 • Jotta liitin ei liikkuisi pitkin kehystä taivutuksen aikana, rajoittavat pysäyttimet hitsataan rungon vaakasuoraan osaan.

 • 25 mm: n kulmat on hitsattu pystysuoran kehyksen sivuseinille, joihin porttien silmukat ovat kiinnitettynä, jotka toimivat pysähtyneinä. Rei'ityksen päätyosan ja jarrujen välisen etäisyyden tulisi vastata raudoituksen halkaisijaa, jolla se on suunniteltu toimimaan.

  Tuloksena oleva kotitekoinen laite on erittäin yksinkertainen, mutta tuloksena saat tehokkaan laitteen, jonka käyttö ei vaadi fyysistä ponnistusta, toisin kuin viputyyppien halvat tehdasvälineet.

  Kone työssä

  Kotitekoisen työkalun likimääräiset kustannukset - 1 - 2 tuhatta (jackin hinta + porttirivien hinta), profiilin kulmat ja profiilit maksoivat penniäkään. Miehen kokoamiseen käyttämää aikaa omilla käsillä on 3-4 tuntia.

  Yhteisöt> Сделай Сам> Blogi> Taivutusvälineet DIY: lle

  Hyvää päivää kaikille.
  Se päätti rakentaa talon. Aivan rajallisten varojen vuoksi talo rakennetaan yksinomaan omiin käsiinsä. No, ehkä joissakin kohdissa lisää työvoimaa, joka toimii ruoassa)))))).
  Nyt vain rakennusvaiheen ensimmäinen vaihe. pohjaan kaivettu kaivo on kaivettu, hiekka on täytetty ja tiivistetty. Kääntäkää nyt venttiili. Mutta ennen kuin kaapeli on sidottu, se on ensin taivutettava aluksi. Mutta jotta he eivät kärsisi agilitystä käytettävissä olevien työkalujen avulla. Päätin viettää puolen päivän ja tehdä tavanomaisen taivutuskoneen.
  Rakennuskustannusten alentamiseksi hän lähti raaka-aineesta, joka oli saatavilla.
  Ensin löysin nurkan.

  Seinämän paksuus noin 5 mm.

  Sitten löysin tällaisen kahvan, oletettavasti kuopan rummusta. Mutta pääasia ei ole tärkeä, metallipalkin paksuus on noin 2 cm.

  Sitten löysin pienen putken, jonka sisähalkaisija on ihanteellinen sauvan halkaisijalle.

  Tämä on koneen kääntö.

  Sitten yritettiin leikata pyöreää reikää jyrsimellä nurkassa))))

  Taivutus vahvistaminen. Tee se itse

  20. marraskuuta perjantaina

  Asiantuntijat FORUMHOUSE kertoivat, miten venttiili tulee itsenäisesti.

  Käytännöllisesti katsoen mitään rakennusta ei voi tehdä ilman konkreettista työtä, ja jos on konkreettista, on vahvistusta. Perusrakenteen luomiseksi katon täyttämiseksi panssaroidun hihnan kiinnittäminen hiilihapotettuun betonirakennukseen. Kaikki nämä työt edellyttävät raudoituksen käyttöä, jolla vahvistetaan betonirakenteita.

  Aloittelijoilla on usein kysymys: miten vartaloa kannattaa taivuttaa niin, että se ei menetä lujuuttaan.

  Jos halkaisijaltaan 6-8 mm: n tanko voidaan taipua "polvessa", on vaikea taipua suuremman halkaisijan vahvistus kädellä. Ja mikä tärkeintä - tällaisen tuotteen laatu jää alle kritiikin.

  Lisäksi et voi käyttää tällaisia ​​"suosittuja menetelmiä" ovat joustavia venttiilejä:

  • Täytetään vahvistuspaikan "hiomakone".
  • Lujitteen taivutustilan lämmitys avoimella liekillä, esimerkiksi tulipalossa tai puhallusputkessa.

  Nämä menetelmät, johtuen metallin mekaanisesta ja lämpökäsittelystä, johtavat lujuusominaisuuksien vähenemiseen taivutuksessa. Tämä voi myöhemmin johtaa raudoituksen tuhoamiseen kuormien vaikutuksen alla.

  Siksi (jos projektille ei ole muita ohjeita), vahvistus on taivutettava "kylmään", kun taas sauvan taipuminen terävässä kulmassa ei ole sallittua.

  Armourin tulee olla taivutettu tietyn pyöristyssäteen mukaan, joka riippuu sen halkaisijasta.

  Taivutetuille lujitetuille koneille, joissa on mekaaninen tai manuaalinen vaihteisto. Suurista kustannuksista johtuen mekaanisesti toimivia koneita ei käytetä laajalti itsensä rakentajien keskuudessa.

  Myös merkkituotteiden manuaalisten venttiilien taipumien hinta puree.

  Siksi FORUMHOUSE-käyttäjät suosivat kotitekoisia tuotteita ostetuille tuotteille. Kuten käy ilmi, tällaisen taivutuskoneen tekeminen voimalla ja itse. Kurssiin kuuluvat vesiputkien, kanavien, kulmien, pulttien, romumetallien ja muiden "tarpeettomien roskakorien" romut, jotka varmasti löytyvät kodin käsityöläisten hyllyistä. Tällaisten tuotteiden hinta on 50-500 ruplaa, kun taas myymälässä ostetun kaluston hinta voi olla 3-5 ja 10 tuhatta ruplaa. Etu on ilmeinen. Joten rullamme hihat ja päästään toimimaan.

  Miten venttiili tehdään itsenäisesti

  Helpoin ja edullisin tapa taivuttaa pientä halkaisijoitusta (enintään 6-8 mm) on ajaa kolmea paksua vahviketta pylvääseen. Lisäksi kaksi kappaletta ajetaan samaan linjaan, ja kolmas niistä taivutetaan niiden väliin, jotka ovat keskiviivasta avattavissa raudoituksen paksuudella, jonka on tarkoitus olla taivutettu.

  Toinen tapa on kiinnittää / hitsata kaksi kulmaa pohjapysäkillä vaunun kulmassa ja taipua vahvistus niiden välissä.

  Tai kiinnitä pultit aitaukseen.

  Näiden laitteiden yksinkertaisuudesta huolimatta työskentely ei ole kovin kätevää, ja ne sopivat parhaiten U-muotoisten tuotteiden, kiinnittimien ja kehysten valmistukseen.

  Tämän vuoksi laitteen jatkokehitys on vaakasuorassa toimintatavassa toimiva täysipainoinen vaipan taivutuskone.

  Tällaisen varren taipuman toimintaperiaate on seuraava: kiinnityselementti (esimerkiksi nurkka) ja kiinteä kiinnitystapin välinen kiinnitystappi on kiinnitetty. Asenna sitten kääntöyksikkö, joka on varustettu taivutuspinnalla ja pitkä vipu (esimerkiksi putki).

  Taivutusyksikön kääntämisen vuoksi vivun aiheuttamasta voimasta johtuen lujitustangosta on taivutettu keskiakselin ympärille haluttuun kulmaan.

  Tällaisessa koneessa pystyt käsin taivuttaa 14 mm: n halkaisijaltaan rungon, ja kun vahvistat rakenteen ja asennat pitkän vipun (noin 2 metriä), noudatat 16 mm: n halkaisijaltaan rungon.

  Kestää pari tuntia itsenäisen mekanismin tuottamiseen tällä periaatteella. Jokainen kehittäjä, joka on koskaan työskennellyt tällaisessa laitteessa, ei palaa arkkitehtuurin taivuttamiseen pitämällä sitä paikoissa.

  Tässä on yksi vaihtoehto tällaisen ankkurin valmistuksessa "reseptin" foorumiin, jossa on lempinimi Konstantin Ya.

  Sänky on 12. tai 14. kanava, jonka pituus on 1 metri. Kiinnitä kanava kahteen tukeen (metalliputket), jotka työnnetään maahan. Liittimien korostamiseksi hitsataan kaksi kulmaa kanavan ylähyllyyn. Vipu on kaksi putkea, jotka on hitsattu 90 asteen kulmassa. Akseli kulkee pystysuoran putken läpi ja laita pituus 1,2 metriä pitkä vaakasuora putki. Tämä lisää vipuun kohdistuvaa voimaa. Vipun yläpuolelta hitsataan kulma, jonka ansiosta vahvistimen pää on tarttumassa taipumaan. Kulman tulee olla tasainen kanavan ylähyllyn kanssa.

  Axis forumchanin on valmistettu metallinen sauva läpimitaltaan 30 mm. Alaosa käännetään neliön alle. Tämä ei salli akselin rullata tai laskea, koska kanavan alempi reikä myös leikataan neliön alapuolella. Akselin yläpää työntyy kanavan ylemmän hyllyn yläpuolelle. Se ympäröi ja teki raudoitusvahvistusta.

  Venttiilin valmistukseen, kaikesta kaikesta ja hitsaustyöstä, vietin 3 tuntia. Hän on taivuttanut sille jo 3 tonnia vahvistamista. Rauhallisesti, yksinään, villieläimet, joiden halkaisija on 14 mm. Laite on täysin tyytyväinen, koska ennen kuin se oli valmistettu, hän mursi hyvän voiman varaan - taivutettiin heille halkaisijaltaan 12 mm: n tanko, joka putosi siihen.

  Oma "yksikkö" on hieman yksinkertaisempi. Sänky on kanava nro 10-12. "Jalat" valmistukseen otti 20 mm: n halkaisijaltaan armon. Kulmat - koko 50x4. "Twelfth" -runko taipunut ilman ongelmia.

  Ottaen huomioon kotitekoiset foorumit voimme sanoa, että vahvojen taivutus on kulmien perusteella yleisin.

  Tällainen laite tuo mukanaan yksinkertaisen valmistuksen, materiaalien saatavuuden ja alhaiset kustannukset.

  Tällainen venttiili voidaan tehdä myös ilman hitsauskonetta, tekemällä liitokset pulttien ja mutterien kanssa. Mutta hitsauskoneen läsnäolo laajentaa laajasti venttiilin valmistuksen mahdollisuuksia.

  Rakentamisen aikana minulla oli kysymys, mikä on vahvistus. Tutkittuaan foorumin, valitsin yksinkertaisin vaihtoehto - kahdesta osasta yhdistää pultti. koska Minun oli haljeta taivuttaa vahvistus, jonka halkaisija ei ole yli 8 mm, en vahvista rakentamista. Olen hitsannut halkaisijaltaan 20 mm: n putken yhdeksi kulmaksi. Kulmat kiinnittivät M10: n. Ruuvatin mutterit kiinni ja varmistin sitten rakennuksen improvisoitu sänky - paksu vaneri. Käytettiin 1,5 tuntia valmistusvaiheessa. Samanaikaisesti käytettiin kehyksiä, joiden mitat olivat 150x750 mm 90 kpl: n määrinä.

  Huolimatta tämän arkkitehtisuunnittelun suosioista, foorumin käyttäjät menevät entisestään mekanismin uudistamisen ja parantamisen tielle. Erityisen mielenkiintoinen on se, että se on tehty max68.2011.

  Käytetään kanavan numeroa 10, koska se on kätevää kiinnittää se puuta vasten. Tarvitset myös laakerit, kulmat 25x25 mm, pituus 50 mm, jotka on hitsattu kanavan puolelle. 2 reikää porataan sivulta, kierre M10x1.5 (hieno vahvistus) leikataan.

  Venttiilin akseli on pultit M16x2. Yksi pultti on hitsattu kanavaan. Toinen pultti on hitsattu kahvaan (kääntyvä yksikkö), jossa käytetään Gazelle-jousia. Vipukahva on putki, jonka halkaisija on 34 mm ja pituus 300 mm. Voiman lisäämiseksi vipuun voit laittaa pidennyksen lyhyelle putkelle - pitkä putki suurempi (kuluneet ulkopuolelta) tai pienempi (sisään asetettu) halkaisija.

  Käytä laakerin taivutusyksikössä, jolloin venttiili voi liu'uttaa ajettaessa sisään. Laitteessa itsessään laitteisto on kova. Tämä lisää valmistustuotteiden tarkkuutta.

  On välttämätöntä keskittyä hetkeksi, jonka venttiili vaatii halkaisijaltaan 4 cm: n pituisia hihoja.

  SP 52-101-2003 -standardin mukaan "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" yksittäisen sauvan taivutuksen halkaisijan on oltava sellainen, että se estää betonin rikkoutumisen tai jakamisen betoniteräksen sisällä ja sen tuhoutumisen taivutussivulla. Tällöin - tuurnan vähimmäishalkaisija vahvistuksen taivutuksessa riippuu tangon halkaisijasta. Selkeyden vuoksi kaikki arvot on tiivistetty seuraavassa taulukossa:

  Hihan sarjan ansiosta voit valita joustavasti halkaisijan taivutussäteen halkaisijaltaan riippuen.

  Ajan myötä max68.2011-venttiili on muuttunut. Nyt se ei ole erilainen kuin teollisuustuotteet.

  Myös monet foorumin jäsenet ovat kiinnostuneita kysymyksestä: kuinka laskea palkin pituus kehyksen valmistuksen aikana. Loppujen lopuksi yksinkertaisten arvojen lisäys, esimerkiksi jos kehyksen pitäisi osoittautua 50 x 20 + 2 korvat 40 mm kpl, teoreettisesti tangon pituuden tulisi olla 50 + 50 + 20 + 20 + 4 + 4 = 148 cm, mutta ottaen huomioon taivutussäteet, Tämä luku on todennäköisesti virheellinen. Kuinka olla?

  Harjoitteluni voin sanoa, että minä lisäksi "heittää" jokaisen mutkan 5 mm: iin. Se riippuu vahvikkeen halkaisijasta. Esimerkiksi: sinun tarvitsee tehdä kehys 50x20x4 (korvat) kymmeniä liitososia, lisäämme: 4.5 + 50.5 + 20.5 + 50.5 + 20.5 + 4.5. Kaiken kaikkiaan pultin pituus = 151 cm.

  Ja lopuksi aineistossa, kerromme teille foorumin jäsenien "salaisuudesta", jota käytetään vahvistamisen taivutuksessa. Kiinnitä kiinnitys pitkällä puupöydällä ja kiinnitä se esipintaan ruuvaamalla itsekierteittävät ruuvit ja merkitsemällä merkinnällä arvoja, jotka vastaavat sauvan käännöksen asennustapaa taivutusyksikössä. Näin voit säästää itsesi käyttämästä mittanauhaa joka kerta, mitattaen tarvittavan raudoituksen pituuden.

  Luettuasi aiheet Miten vartaloa taivutetaan? ja Armature-ase omilla kädilläsi 1,5 tuntia, tutustut tämän laitteen itse valmistukseen. Tarjoamme myös tietää vastauksen kysymykseen: kuinka oikein vahvistaa perusta nurkissa. FORUMHOUSE suosittelee myös hitsauksen kaikkien salaisuuksien oppimista ja lukemista artikkelista kylmätaitojen ominaisuuksista. Ja tämä video auttaa sinua ymmärtämään, miten oikea työ tehdään.

  Tekijä Tashtabanov Rinat

  Taivutuskone itsetunnetuille laitteille: piirustukset, valokuvat, video

  Nykyään mikään vakava rakentaminen ei ole täydellinen ilman tällaisen tärkeän elementin käyttöä vahvisteena, joka on suurelta osin vastuussa rakenteiden lujuusominaisuuksista. Siksi joustavat liitososat on tehtävä ammattimaisesti ja kaikkien yleisesti hyväksyttyjen vaatimusten mukaisesti.

  Taivutus vahvistus 90 astetta käyttäen erikoispuristinta. Tällaiset laitteet eivät ole kotona käsityöläisiä, joten teemme koneesi!

  Rebar taivutus - prosessin ominaisuudet

  Nykyään kaikilla rakennuskohteilla on erilaisia ​​laitteita, paljon työkaluja ja lisävarusteita, ja lähes jokaisella niistä on kone taivutukseen. Tämä ei ole vahingossa: Tehokkain tekniikka herkkien betonirakenteiden vahvistamiseksi, joka suojaa niitä tuhoisilta puristus-, vetolujuus- ja taivutuskuormilta, on vahvistus, joka toteutetaan metallipalkkien vahvistamisen avulla. Ilman laadukasta vahvikehkoa on lähes mahdotonta rakentaa luotettavia betoniseiniä ja perustuksia.

  Tämä ammattitaitoinen laite, joka pystyy taivuttamaan erittäin kunnollisen halkaisijan varusteet.

  Vaikuttaa siltä, ​​että se on huomattavasti helpompi vahvistaa kulmikkaita betonirakenteita ja seinien risteyskappaleita suorilla vahvistuspalkkeilla. Tässä tapauksessa betonirakenne heikkenee suuresti, se voi kerrostua. Lisäksi se on vakava rikkomus rakennuskoodeissa. Minkä tahansa kulmakappaleen rakenteissa on käytettävä vain taivutusta, jonka kummallakin puolella on vähintään 80 cm: n päällekkäisyys. Kone tai yksinkertaisin laite metallipalkkien taivuttamiseksi on myös hyödyllistä, jos tarvitset nopeasti eri tyyppisiä liitoselementtejä - koukkuja, jalkoja jne.

  Tämä on yksinkertainen, itse tehty ratkaisu, joka on asennettu lattialaattaan juuri rakennustyömaalla.

  Vahvistuksessa käytettävien teräsvahojen taivuttamiseksi on erittäin tärkeää tietää, miten taivutetaan raudoitusta säätöön, jotta se ei menettäisi lujuusominaisuuksiaan. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi on välttämätöntä suorittaa tällainen toimenpide vain mekaanisesti käyttäen erikoislaitteita leikkaamiseen ja taivutukseen. On tärkeää varmistaa, että taivutuskulma ei ole terävä ja kaarevuuden kaarevuussäde on 10 - 15 halkaisijaltaan itsepalkkia. On muistettava, että lujitussokka taipuu menettämättä lujuusominaisuuksiaan 90 asteen kulmaan, sitten lujuusindikaattorit alkavat laskea.

  Jos ei ole aikaa tai halua kommunikoida kotitekoisten kanssa, niin hyvä tapa pohtia tilannetta olisi hankkia tällainen valmis kuori.

  Kun taivutetaan teräsvahvistustangot omilla käsillä, tehdään usein kaksi virheta:

  • kerroksen paikalleen hiomakoneen tai muun työkalun avulla, arkistointi tapahtuu;
  • vahvistusosan osa, jossa kansi sijaitsee, lämmitetään kaasupolttimella tai puhalluslaitteella.

  Tällaisten menetelmien suorittamisen jälkeen käytetään joitain alkeellisia taivutustyökaluja: raskas vasara, murskain, putkiosasto, varsi jne. Nämä taivutusmenetelmät johtavat vahvistamaan merkittävästi raudoitusta, mikä voi aiheuttaa betonirakenteiden tuhoutumista. Tällaisissa tapauksissa sinun on aina muistettava, että sinun on tehtävä taivuttamalla lujitustangot rikkomatta niiden koskemattomuutta ja vain, jos ne ovat kylmässä tilassa.

  Täällä yleensä kaikki on kallista ja vakavaa - täysi automaatio ja paljon asetuksia. Kotimestareille tämä video annetaan vain esittelynä. Koska 130-180 tuhatta ruplaa tällaiseen yksikköön ei-ammattikäyttöön, ei ole mitään järkeä.

  Koneet ja tarvikkeet taivutusvahvistukseen

  Rakennustekniikan ja metallinjalostusmenetelmien kehittämisessä kehitettiin useita koneita lujittavan taivutuksen kannalta. Kaikki tällaiset laitteet toimivat samalla periaatteella, mallien erotus koostuu vain tietyistä rakenneominaisuuksista ja taivutettavan sauvan suurimmasta halkaisijasta.

  Jokainen taivutuskone, mukaanlukien kotitekoinen lujittavan taivutuskone, toimii seuraavan periaatteen mukaisesti: tanko on kiinnitetty kahden rullan väliin (keski- ja pysäytys) ja kolmannen rullan (taivutuksen) ansiosta armatuuri taivutetaan vaaditulla kulmalla. Kone kätevästi metalliraudoituksen taivuttamiseksi voi taivuttaa palkin sekä vasemmalle että oikealle. Tarvittava taivutus säde aikaansaa työntöakseli, jonka takia vahvistus ei ole muodonmuutu koko pituudelta.

  Yksi kotitekoisen koneen vaihtoehdoista, joka koostuu kahdesta osasta - liikuteltavasta (vipu) ja kiinteästä (pohja)

  Piirustus liikkuvasta osasta Piirros kiinteästä osasta

  Esimerkki siitä, kuinka tavallisia kynsiä voidaan käyttää nopeuden mittaamiseen välimatkojen välillä.

  Koneisiin, jotka on suunniteltu taivutukseen, mukaan lukien itse tehdyt, voi olla kahta tyyppiä:

  Mekaanisella käyttölaitteella toimivien työstökoneiden päätykappale on pyörivä levy, johon taivutus- ja keskisormet on kiinnitetty. Näiden sormien välissä on aukko, jossa sauva asetetaan taivutettavaksi. Tässä aukossa olevat varusteet ovat yhdestä päästä rullalle, joka on jäykästi kiinnitetty laitteen koteloon. Kiekon kiertämisen jälkeen taivutustappi toimii runkorakenteessa ja taivuttaa sitä keskiakselin ympäri.

  Manuaalinen taivutuskone AFACAN 16PT (hinta noin 5 500 ruplaa). Yksi tämän turkkilaisen valmistajan malleista mainittiin videossa tämän artikkelin alussa.

  Erityinen lujittavan taivutuskone voi tarkoituksensa mukaan kuulua johonkin seuraavista ryhmistä:

  • helppoa (joustaville sauvoille, joiden halkaisija on 3 - 20 mm);
  • raskas (halkaisijapalkkien halkaisija - 20 - 40 mm);
  • erittäin raskas (venttiileille, joiden läpimitta on 40-90 mm).

  Mekaanisesti ohjattavia laitteita voidaan käyttää samanaikaisesti taivuta useita vahvistuspalkkeja. Nykyaikainen teollisuus tuottaa koneita, joita voidaan käyttää taivutusaukoille, joiden halkaisija on alueella 3 - 90 mm. Niissä tapauksissa, joissa on tarpeen taivuttaa lujitetta eri kulmilla, on parasta käyttää laitteita, joissa on hydraulinen käyttölaite. Tällainen yleiskone taivutusvahvistimen avulla voit saada taivutuspinnan ilman halkeamia ja taittuja, mikä voi johtaa sisäisten rasitusten muodostumiseen. Tämä laite mahdollistaa myös taivutuskulman saattamisen 180 astetta.

  Nykyaikaisilla markkinoilla on mahdollista valita optimaalisesti kone erilaisten tyyppisten taivutusvahvistusten toteuttamiseen, mukaan lukien kannettava, joka on helppokäyttöinen ja kohtuuhintainen. Vahvistuksen taivutus voidaan tehdä erikoislaitteilla sekä putken taivutuksella, joka asennetaan perinteisiin työpöytään.

  Tällaiset taivutuslaitteet voidaan tehdä käsin. Niitä käytetään kuitenkin palkkeihin, joiden läpimitta on enintään 14 mm, eikä niitä ole tarkoitettu niissä tapauksissa, joissa tarvitaan suurta suorituskykyä. Useimmiten tällaisia ​​laitteita käytetään yksityisen rakentamisen suorittamiseen.

  Toinen koneen taivutusmuunnelma: kanava pohjana, kaksi kulmaa, pyörimisakseli ja kahva

  Valittaessa laitteita lujituksen nopealle taivutukselle on otettava huomioon kaksi päätekijää: taivutettavan palkin maksimihalkaisija ja työn määrä. Tangon taivuttamana sen osiin kohdistuu erilaisia ​​kuormia: ulkopinta venytetään ja sisäpinta puristuu.

  Jos laitteiden poistaminen ei ole oikein, taivut ja halkeamat voivat muodostua palkin työstöön (tai se romahtaa huomattavien kuormitusten vaikutuksesta). Tämän välttämiseksi on välttämätöntä valita ja säätää taivutuslaitteita sekä varmistaa luotettavien kiinnittimien kiinnitys.

  Kotitekoisen taivutuskoneen suunnittelu

  Käsikäyttöinen kone taivutukseen on yksinkertainen muotoilu, joten voit tehdä sen itse, mutta tämän vuoksi on toivottavaa löytää piirustuksia tällaisesta laitteesta. Tällaisen koneen perusta, joka on erityisesti suunniteltu taivuttamalla lujitusta omiin käsiinsä, on metallikehys, johon pyöreä poikkileikkauspinta tai tavallinen kulma hitsataan.

  Tämä näyte on samanlainen kuin edellinen, mutta kulmaa käytetään täällä yksi ja paljon pienempi pituus, ja toisen kulman sijasta liikutetaan tappi.

  Tämän laitteen toinen osa on kääntöpöytä. Vipu, keski- ja taivutusnastat on hitsattu siihen. Keski- ja taivutusnippien välissä oleva etäisyys on riippuvainen taivutukseen käytettävän raudoituksen maksimihalkaisijasta. Jotta tällainen manuaalinen laite taivutettaisiin metalliliittimiä käytettäviksi halkaisijaltaan 6-12 mm sauvissa, sängyn jalat on kiinnitettävä lujasti lattiaan.

  Jos tarvitset kannettavan kotitekoisen koneen korkealaatuisen lujituksen taivuttamiseen, kaikki sen elementit kiinnitetään massiiviseen levyyn. Tällainen kannettava levy voidaan asentaa työpisteeseen pulttiliitoksilla tai erikoistangoilla, jotka on hitsattu sen pohjaan. Itsevalmistettua manuaalista taivutuskonetta voidaan kuitenkin käyttää vain metallivanteisiin, joiden läpimitta ei ylitä 10 mm.

  Toinen koneen muunnosmuoto: keskuselementin aukko, joka on myös vipun pyörimisakseli, mahdollistaa vahvikkeen kiinnittämisen

  Toimintaperiaate on sama. Jokainen vakaa tuki voi toimia pohjana. Kahden leikkauksen keskuselementissä eri halkaisijoille.

  Kuinka taivuttaa vahvistusta ilman erityistä laitetta

  Usein on olemassa tapauksia, joissa koneiden käyttö metalliraudoituksen toteuttamiseen on joustavaa, jopa kotitekoista, se ei ole mahdollista, ja taivutuksen vahvistaminen on välttämätöntä. Kaikissa tällaisissa tilanteissa on syytä muistaa, että kaikki yritykset taivuttaa metallipalkkia omiin käsiisi voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Tällaisella taivutuksella voi räjähtää ja aiheuttaa vakavaa haittaa terveydelle.

  Vaihtoehto kiireessä. Tärkeintä on saada jokin paikka tehdä kanava

  Hyvän fysikaalisen valmistuksen avulla voidaan taivuttaa lujitetta omilla käsillä ilman koneen käyttöä, jos sen läpimitta on enintään 8 mm. Sinun tulisi kuitenkin olla valmis siihen, että taivutussäde on liian suuri ja tällainen taivutettu vahvistus ei täytä kaikkia sille asetettuja vaatimuksia.

  Ja vielä pari lisävarustetta sarjavälineen taivuttamiseen tarkoitettuihin varusteisiin "se on parempi tällä tavoin kuin paljain käsin".

  Kaksi putken kappaletta auttaa taivuttamaan raudoituksen ilman muita vaihtoehtoja.

  Jos on olemassa hitsausta, niin putkeen voidaan hitsata lyhyt osa samasta putkesta.

  Tuloksen huomattava parantaminen mahdollistaa kotitekoisen laitteen, joka koostuu kahdesta teräsputkesta, joiden avulla voit jopa taivuttaa suurikokoisia sauvoja kotona. Taivutetun raudoituksen halkaisijan lisääminen mahdollistaa putkien käytön suuremmaksi. Järjestelmä, jonka mukaan tällaiset itse tehdyt asemointilaitteet toimivat, on melko yksinkertainen: yksi pää on kiinnitetty yhteen putkeen ja toinen putki asetetaan palkin vapaaseen päähän. Palkin taivuttamiseksi on välttämätöntä astua yhteen putkista ja toinen, yhdessä siinä olevan raudoituksen kanssa, nosta. Yksi putkista, joissa on liittimet, voidaan kiinnittää varaan, jotta se voidaan kiinnittää turvallisemmin, kaivaa maahan tai jopa betonoida.

  Jos taivutettujen teräspalkkien laadulla ei ole merkitystä, ja betonirakenne, jossa niitä käytetään, ei aiheuta vakavia kuormituksia käytön aikana, vaan ne voidaan taivuttaa muilla tavoin kuin suositellaan. Tällaisiin menetelmiin kuuluu erityisesti viilto tulevaan taivutuksen paikkaan ja alustava lämmitys.