Miten voidaan käyttää betoniteräsverkkoa?

Betonikivi on yksi kestävimmistä, mutta samalla hauraista materiaaleista, varsinkin kun työskentelee "taivuttamalla". Jotta se lisää voimaa, lujitetta käytetään betonirakenteiden kaatopaikassa, mukaan lukien lujitetun betoniverkon johtava rooli.

Missä käytetään betoniteräsverkkoa?

Betonin betoniteräsverkkoa käytetään laajalti sekä korkeassa että matalassa yksityisessä rakentamisessa:

 • Korkean lujuuden omaavan mallin tarjoaminen;
 • Betoniyhdisteet, joiden materiaalit ovat heikosti kiinni pohjaan.

Teräsbetoniverkko - sovellusvaihtoehdot:

 • Rakentamaton lattialaatta. Kun kaadetaan lattiapinnoitetta, joka käyttöolosuhteissa kokee huomattavia mekaanisia kuormituksia, erikoisverkko on pakollinen. Lisäksi vahvistusverkkoa suoritetaan tapauksissa, joissa lasiverkko on kaadettu eristyskerroksen päälle (vaahto, penoisoli, polystyreeni jne.). Muutoin betonilattiat halkeavat ensimmäisten käyttökuukausien aikana.
 • Sementti-hiekkalaastin kipsi-seinät. Sementtilaastin betonille parempaa tarttumista varten on tavallista käyttää teräs- tai muovivahvistinverkkoa;
 • Betonin asennus: puutarhatyylit, sokea alue, asfalttibetonipäällyste, muut betonialustat. Tässä tapauksessa käytetään niin sanottua geogridia, joka suorittaa kaksi tehtävää: se lisää merkittävästi voimaa ja myös havaitsee horisontaalisia taivutuksia ja vetolujuuksia.
 • Muurausverkko betoniin. Tällöin lujitushihnalla voit jakaa tasaisesti seinien kuormituksen pohjaan, "kiristä" muuraus ja siten estää halkeamien ilmeneminen. Tämä pätee erityisesti silloin, kun rakennetaan huokoisia ja "kevyitä" materiaaleja sisältäviä rakennusten seiniä, joilla on suhteellisen pieni puristus- ja taivutuslujuus: vaahtolohkot, sementtilohko, sardeldiittibetonilohkot ja kuorilohkareet.

Betonin lujiteverkkojen lajit

Yleensä kaikki betoniteräsverkot voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: teräs- ja lasikuituverkkoon. Lasikuituverkkoa käytetään alhaisissa kuormissa, tavallisesti kipsirakenteessa tai keraamisten laatat ja posliini asennettaessa.

Lujittavien teräsverkkojen laajempi soveltamisala ja ne on ehdollisesti jaettu vahvistusverkkoon:

 • Rakennuspalkki;
 • Järjestely kipsi;
 • Lujittavan hihnan rakentaminen tehtävien ja rakenteiden seinämiin.

Tässä suoritusmuodossa verkon tyyppien välinen ero on langan eri poikkileikkaus ja solun mitat. Kipsille käytetään tavallisesti lujittavia silmiä, joiden solut ovat 30x30 millimetriä ja poikkileikkaus (paksuus) lanka 1,5 millimetriä. Lattiapinnoille käytetään pääsääntöisesti teräsbetoniverkkoa solujen kanssa 100 x 100 millimetriä ja langan paksuus 2,5 millimetriä. Tällöin säännös pätee: mitä suurempi panned kuorma, sitä vahvempi vahvistus.

Tältä osin teräsverkkoa vahvistava verkko voidaan jakaa kahteen päätyyppiin:

 • Roll-materiaalit. Nämä ovat Internetissä myytäviä materiaaleja ja tavallisten rakennusmateriaalien varastoja;
 • Jakotuotteet, jotka on tehty erillisellä järjestyksellä hitsaamalla.

Lujittavan verkon kiinnittämisen teknologiaan pohjamateriaalille (betoni) vahvistusverkko on jaettu seuraavasti:

 • Pisteestä hitsattava vahvistusverkko pohjassa;
 • Kiinnitettävä vahvistusverkko betonipohjalle erikoisleikkureilla, itsepuristusruuveilla tai erityisillä niitteillä;
 • Ristikko, joka on asennettu betoniin erityisillä tapilla ja aluslevyillä.

Lisäksi betonilevyn vahvistamisen yhteydessä lujittavaa silmäkokoa ei ole kiinnitetty millään tavoin ja se sijaitsee kaatuneen betonin paksuuden keskellä sen alapuolella olevien kivi- tai puupalkkien avulla.

Hyödyllisiä vinkkejä

Betonirakenteen kaatamista teräsvahvisteisella silmäkokoonpanolla on syytä muistaa, että tässä tapauksessa kaatat tavallista konkreettista betonirautaa. Siksi sen käsittelyn lisäksi tarvitaan varmasti teknisiä ongelmia leikkaamisen ja muun työstämisen kanssa.

Joka tapauksessa betoniteräsverkko voidaan tunnistaa "välttämättömäksi ja välttämättömäksi" rakennusmateriaaliksi, jota ilman on mahdotonta rakentaa kestävä lattiapäällyste, sokea alue, alusta tai päärakennuksen seinä.

Mesh betoniteräksen vahvistamiseen

Levyjen vahvistamisen verkko on monipuolinen materiaali, jota käytetään korjaus- ja rakennustöissä: viimeistelyssä ja kipsissä, kaatopaikoissa ja erilaisissa pinnoissa. Yksityinen käsityöläinen, kun valitset tuotteen, sinun on kiinnitettävä huomiota kankaan leveyteen, paksuuteen, painoon ja solujen kokoon.

Materiaalilajikkeet

Se tuotetaan kahdella tavalla:

 • pitkät liittimet (valssattuna metallina, hitsatut, polypropeenista tai lasikuidusta);
 • jossa perustana on hieno fraktio (basaltti, polypropeeni, teräs, lasikuitu).

Yksityisessä rakentamisessa on tavallista käyttää metalli- ja lasikuituverkkoja suorakulmaisilla tai neliösillä soluilla, joiden koko voi vaihdella 50: stä 250 mm: iin ja jossa on 3-6 mm: n johtojen poikkileikkaus. Jotkut olosuhteet pakottavat raskasmetalliverkon, joka on tehty 6-12 mm: n vahvikkeesta.

lasikuitu

Materiaalin ominaispiirteet:

 • korkea vetolujuus / vetolujuus;
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • helppo asennus;
 • mahdollisuus käyttää sisäisiä ja ulkoisia töitä.

Lasikuituletkut löytävät sovelluksensa kipsinvalmistukseen, etenkin julkisivuihin.

Metalliverkko

Tämä tyyppi on jaettu lujiteviin silmiin kipsille ja laastille. Tuotteet eroavat johtimen paksuuden ja solun koon mukaan. Langaa käytetään kipsiin, jonka poikkipinta on korkeintaan 1,50 mm ja solu jopa 30,0 mm; lattialle - 2,50 mm, 100 x 100 mm: n kennolla. Tämä johtuu kuormista, joita pinta saa - sitä korkeammat ovat, sitä vakavampaa on vahvistuksen. Jos suuri kuorma vaikuttaa betonipohjalla tai tasoituslevyllä, on suositeltavaa käyttää verkkoa, jonka solu on 50 x 50 mm.

Tuotantotyypin mukaan ne voivat olla poikkileikkaus tai rulla. Perinteisesti kaikki kipsituotteet valmistetaan rullalla, tasoituksella (toimitetaan paalujen muodossa). Vaakapäällysteen järjestelyä varten on paljon helpompaa käsitellä yksittäisiä moduuleita kuin tela.

Tuotteiden valitseminen on suositeltavaa perehtyä taulukkoon:

(SNiP: n ja muiden konkreettisten töiden vahvistamiseksi)

Laadukas verkkorungon periaate

Vahvistaminen rakennustyömaalla on välttämätön työnkulku, jolla on valtava vaikutus lopullisen rakenteen lujuuteen.

Kun työskentelet rakenteilla, jotka koostuvat kokonaan tai osittain betonista tai muusta materiaalista, joka jähmettyy ajan myötä, vahvistamisen tai metalliverkon läsnäolo on lähes aina välttämätöntä.

Vahvistusverkko raudoituksella soluilla 150 × 150 mm

Mikä on vahvistusverkko ja miten se toimii? Löydä nyt.

1 Ominaisuudet ja tarkoitus

Kuten olette varmaan jo tiedossa, armourointia käytetään pääasiassa betonirakenteisten tai laakeroitujen rakenteiden rakentamiseen. Sitä voidaan käyttää myös perustusten, lattian, tiiliseinien, kattojen, päällysteen ja muiden elementtien vahvistamiseen.

Erityisesti käytetään usein liittimiä betonirakenteiden viimeistelyyn. Esimerkiksi perusta, sarakkeet, seinät jne.

Katso myös: mitä vahvistusverkkoa?

Ankkuri voi olla ohut tai paksu, sillä on erilainen paino ja eri halkaisijat. Täyttää myös lujittavan langan tai verkon. Sitä käytetään muihin tehtäviin, joita harkitsemme myös, mutta vähän myöhemmin. Hänellä on vähemmän painoa, vahvuutta ja ulottuvuuksia, mutta joissakin tilanteissa hän on yksinkertaisesti korvaamaton.

Rakentajat, kun betonin vahvistaminen tapahtuu, yritetään koota varren vektorit, jotka muodostavat ruudukon itse.

Esimerkiksi betonipohjan vahvistaminen koostuu yksittäisten ristikoiden kokoamisesta, jotka sitten kiinnitetään yhteen yhtenäiseksi rakenteeksi.

Ajan myötä päätettiin aloittaa lujittavan verkon tuotanto betonin kaatamisen lyhentämiseksi.

Vakiovahvisteiset verkot ovat keskikokoisia, ja ne koostuvat tietyn halkaisijan tangoista (useimmiten niiden mitat eivät ylitä halkaisijaltaan 5-7 mm: n merkkiä), jotka on lomitettu oikeaan kulmaan.

Sitä käytetään, kuten edellä on mainittu, betonirakenteiden, kuten seinien, perustusten, lattian, joskus sokeiden alueiden ja lattian tukirakenteiden vahvistamisesta.
valikkoon ↑

1.1 Metallilanka

Suurten sauvojen vakiorakenteinen verkko sopii ihanteellisesti seinien, lattiapäällysteiden ja muiden vastaavien rakenteiden kaatoon ja vahvistamiseen. Kuitenkin hyvin usein meidän on tehtävä pintavahvistus, ns. Pintakiristys.

Wire Mesh

Tarttumista ei tapahdu vain, kun kaadetaan tukirakenteita, kuten seiniä tai muurausta. On välttämätöntä turvallisesti levittää kipsiä, vaahtopaloja, kaataa korkealaatuista sementtimateriaalilattiaa, vahvistaa tiilimuurausta, kattoa jne. Ongelmia tällaisissa ratkaisuissa on paljon. Kuitenkin, koska työ vaihtoehtoja.

Niinpä kevyesti toimivana vaihtoehtona:

 • kuumaa tai vahvistavaa lankaa;
 • Geogrid;
 • lasikuitu.

Nämä ovat kolme tärkeintä ja suosituinta vaihtoehtoa. Tavallinen metalliverkko on kuin lanka, joka on hitsattu toisiinsa kohtisuorassa järjestelyssä. Niiden paino, koko ja merkinnät ovat hyvin erilaisia ​​kuin tavanomaiset alemmassa suunnassa (enintään 0,5 kg / m 2).

Tällaiset tuotteet toimitetaan markkinoille pääasiassa rullina. Ihanteellinen sovelluskehys on tiilimuodostuksen, asfalttibetonin (mukaan lukien asfalttibetoni parkkipaikoilla, asfalttibetoni ja sen lajikkeet teollisuusalueilla jne.) Vahvistava sokea alue. Harvoin sitä käytetään seinien ja kattojen koristelemiseen.

Geogrid on erikoistuote, joka on valmistettu polymeereistä ja kankaista. Se voi sisältää polypropeeniverkkoa, joka on peitetty kumilla tai kankaalla tai geotekstiilimateriaaleja. Tuotannonohjaus on tarpeeksi.

Käytä georgeja lähinnä maaperän vahvistamiseen. Esimerkiksi, ennen kuin kaadetaan tie-asfalttibetonia. Sitä voidaan käyttää myös muihin tehtäviin, esimerkiksi vahvistamaan muurausta tai kiristämään kipsiä vaahtolohkojen pinnalla.

Lasikuituvahvisteinen verkko on halvempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto, joka on suunniteltu ensisijaisesti sisustukseen. Tämän tyyppiset muovituotteet ovat välttämättömiä asennus-, lattia-, kipsiseinien ja kattojen osalta. Mutta lasipohjaan tai asfalttibetoni ei ole enää sopiva.

Jos olet koskaan käyttänyt kipsiyhdistelmää lasiraudalla, olet joutunut kohtaamaan. Sen pohja on polypropyleeni- tai lasikuitulanka, joka on tiukasti sidottuna muihin säikeisiin pienellä kankaalla.
valikkoon ↑

1.2 Mitat ja ominaisuudet

Tällaisten tuotteiden koko, paino ja merkinnät riippuvat sille osoitetuista tehtävistä. Olemme jo huomanneet tärkeimmät materiaalityypit ja niiden suunnat, ja nyt tarkastelemme tiettyjä indikaattoreita.

Ristikko soluilla 50 × 50 mm

Ensinnäkin, katso solujen paino ja koko. Ensimmäinen parametri riippuu toisesta. Mittauksen suhteen soluilla on ristikot.

 • 150 × 150 mm;
 • 100 × 100 mm;
 • 50 × 50 mm;
 • alle 50 × 50 mm.

150 × 150 mm: n versio on lähes aina korkealaatuisen vahvikkeen verkkokanava. Useimmiten teräs, jonka halkaisija on jopa 8 mm, mutta poikkeuksia on.

Jakopaino 150 × 150 mm on suurin ja on 2-4 kg / m 2. Kaikki riippuu venttiilin halkaisijasta. Näytteitä, joiden koot ovat 150 × 150, käytetään vain tukirakenteen, pohjan, lattian jne.

Näytteillä, joiden mitat ovat 100 x 100 mm, on kymmenen senttimetriä. Siksi 100 × 100 mm: n verkot ovat joustavampia sovelluksen kannalta. Solua 100 × 100 mm käytetään onnistuneesti asfalttibetonin vahvistamiseen, betonirakenteiden kiristämiseen, lattiaan ja kattoon.

On olemassa myös malleja 100 × 100 mm, jotka koostuvat korkealaatuisesta, mutta ohuemmasta vahvikkeesta. Mutta suosituin vaihtoehto on 100 × 100 mm: n verkkokanava vahvistetusta teräslangasta, joka on yhdistetty hitsaamalla. Ne painavat 1 - 3 kg / m 2.

Näytteet, joiden kehyskoot ovat 50 × 50 mm, ovat siirtymävaihe korkealaatuisten vahvistusverkkojen ja langankankaan välissä viimeistelyyn. Ne ovat jo melko hyviä liimoja, samoin kuin vahvistavat vaahdon pintaa. Samaan aikaan niitä voidaan käyttää sokean alueen tai lattian konkreettiseen sekoittumiseen.

Pieni muovinen rappausverkko

Ne tuottavat malleja 50 × 50 mm, pääasiassa teräslangasta, harvemmin käytetään muovia ohutta vahviketta. Ne painavat jopa 1,5 kg / m 2 .

Kaikki, joiden koot ovat pienempiä kuin 50 × 50 mm, kuuluu koristeellisiin ruudukkoihin. Suurten rakenteiden pienikokoinen kangas, jonka solut ovat alle 50 × 50 mm suurilla rakenteilla, on viisasta, betonilla ei yksinkertaisesti ole mitään kiinni.

Toinen asia - kipsi, liima, vaahtolevyjen pinta ja muut yksittäiset materiaalit. Heidän kanssaan tällaiset materiaalit ovat todella välttämättömiä.
valikkoon ↑

1.3 Seinien vahvistaminen kipsilevyllä (video)

2 Vahvistuksen periaatteet

Harkitse vahvistamisen perusperiaatteita ja miten tässä artikkelissa määriteltyjä materiaaleja käytetään.

Työntekniikka on kussakin tapauksessa hyvin samanlainen, mutta eroja on muistettava.

Kuten yllä mainittiin, vahvistusohjeet jaetaan:

 1. Työskentele raskaiden laakeroiden kanssa.
 2. Työskentele ylimääräisten, pääasiassa betonirakenteiden kanssa.
 3. Työt pintojen viimeistelyyn.

Tukirakenteiden vahvistaminen, ihmiset käyttävät täydellistä vahvistavaa verkkoa, joka myydään litteiden osien muodossa. Verkko on kestävä, koostuu tangoista, joiden halkaisija on 3-8 mm.

Käytä johtoa vahvistavaa verkkoa vahvistamaan lattiapinnoitetta

Työn periaate on yksinkertainen ja selkeä - sinun on asennettava ruudukko muottiin, kiinnitettävä siihen kehyksen muut elementit ja sitten kaadettava betonia. Käytetään sekä muovi- että teräsliittimiä, mutta muovia käytetään harvemmin.

Toinen vaihtoehto - työ, jolla pyritään vahvistamaan jalkakäytävä, lattia, katto. Toisin sanoen betonin rakenteet, mutta eivät liian tärkeät kuormien siirron kannalta. Tässä verkko asetetaan yksinkertaisesti muottiin, ilman kiinnitystä. Maksimi - sitoa lanka.

Lue myös: mistä verkosta voit luottaa koirankoteloon?

Jälkimmäinen menetelmä on yleisimpi kotitalouksien rakentamisessa. Kaikki viimeistelyprosessi on lähes aina kipsin tai liiman käyttö kipsiin perustuen.

Liima, jos sitä käytetään suuria määriä, voi aiheuttaa halkeilua. Myös liima ei ole paras tapa sijoittaa vaahtomuovin tai vaahtolohkojen seinämille. Vahvistaa tällaisia ​​rakenteita ja käyttää lasikuitua.

Ensin levitetään ensimmäistä kerrosta liimaa tai kipsiä, sitten muovinen verkko putoaa suoraan päälle ja toinen päällystyskerros levitetään päälle.

Tämän järjestelmän mukaan kaikki viimeistely tehdään katon vahvistamisesta lähtien ja päätetään ulkopinnan julkisivulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal about fixtures »Ruudukko» Periaatteet korkealaatuisesta verkkorungon vahvistamisesta

Betonivahvikehykset: tyypit, ominaisuudet, soveltaminen

Betoniteräksen ristikko - olennainen elementti betoniteräksistä, jolla lujitetaan tuotteen rakennetta. Näin ollen koko rakenteen ominaisuudet riippuvat pitkälti sen laadusta.

Betonivahvistus verkolla suojaa tehokkaasti pinnoitteita halkeamien ja muiden rakenteiden rakentamisen tai toiminnan aikana syntyvien epätoivottujen virheiden varalta. Miten se suoritetaan ja millä perusteella valitaan elementit betonin sisäiseen vahvistamiseen ja kuvataan tässä artikkelissa.

Yleistä tietoa

Betonin betoniteräsverkkoa käytetään syntyvien muodonmuutosten (jännitys, puristus, taivutus, kutistuminen jne.) Havaitsemiseksi seosten kovettumisen aikana sekä kuljetuksen, lämpötilan ja muiden mekaanisten kuormitusten aikana käytön aikana. Betoniteräksen metalliverkon on oltava luotettavassa kosketuksessa betonikiven kanssa ja sen kuormituksen on täytettävä kaikki GOST 23279-2012 vaatimukset.

Tuotteiden luokitus, tyypit ja päämitat

Betonin vahvistamiseen tarkoitetut tuotteet, riippuen sauvojen halkaisijasta ja lujituksen alueellisesta järjestelystä, voivat olla seuraavia tyyppejä:

 1. Läpimitta:
 • raskasvarret Ø> 12 mm;
 • keuhkot - Ø 3-10 mm.
 1. Suunnittelulla:
 • työventtiilit sijaitsevat toisessa suunnassa, jakoventtiilit - vastakkaiseen suuntaan;
 • työtangot jaetaan molempiin suuntiin.

Näiden ominaisuuksien perusteella tasaiset kehykset voidaan tehdä useista eri tavoista:

 1. Raskas työstötangot sijaitsevat keskimmäisellä akselilla; jakotankoiden halkaisija on pienempi kuin työntekijöiden halkaisija.
 2. Raskas - päävahvistus kahdessa suunnassa.
 3. Raskas työvälineet sijaitsevat pääakselin päällä; sen halkaisija on suurempi kuin halkaisija.
 1. Valo - venttiili jakautuu tasaisesti koko leveydelle.
 2. Kevyt - lujitustangot ovat siirrettyjä.

Verkon vahvistamiseen käytettävänä materiaalina käytetään seuraavia teräsvalikoimaa:

 • kuumavalssatut osat, työluokka A-II - A-III, jakelu (kokoonpano) luokka A-I (tasainen raskaiden ja kevyiden);
 • lujitemuovi Ø 3-7 mm, luokka BP-I ja B-I, B-II (tasainen ja valssattu).

Vihjeitä: Johdinten luokka B - I on tarkoitettu jännittämättömän raudoituksen valmistamiseen ja lanka B - II - vain esineiden valmistuksessa käytettäviin rakenteisiin.

Vahvistustuotteita koskevat vaatimukset

Kaikki betonirakenteiden kovettamiseen käytettävät raudoitustuotteet on valmistettava ja käytettävä GOST 23279-2012 vaatimusten mukaisesti.

Sääntelyasiakirjojen ohjeet ja tärkeimmät säännökset ovat pakollisia toteutettaviksi metallisten verkkojen tuotannossa ja käytössä:

 1. Raskaissa rakenteissa työtangot olisi valmistettava teräsbetonista, joka on luokkiin А400, А600С (A-III), Ø 10-40 mm.
 2. Joissakin tapauksissa sopivaa toteutettavuustutkimusta varten sallitaan kuumavalssattu teräs A240 (A-I) työtangoilla.
 3. Jakeluventtiilit tyypin 1 raskaissa tasomaisissa kehyksissä on valmistettava teräsbetonista A-400 (A-III), A500C ja B500C, Ø 6-16 mm.
 4. Kevytrakenteiset rakenteet, tyyppi 4-5, on valmistettu teräslajista B500C, Ø 4-5 mm; vahvistava lanka BP - I, Ø 3-5 mm; teräs A-III ja A-I, Ø 6-10 mm.
 5. Jakotankoina on käytettävä luokan B500C, Ø 4-5 mm tai B-l-luokkaan kuuluvaa lankaa, Ø 3-5 mm.
 6. Sauvojen ristikkäiset risteykset tulisi kiinnittää pistehitsauksella (GOST 14098).
 1. Tuotteissa, joissa teräs A-I: n saumoja käytetään työvahvistuksena, kaikki leikkauspisteet on hitsattava.
 2. Jaksollisen profiilin (lanka tai sauva) vahvistamisessa kehyksiin on sallittua suorittaa hitsaus ruutupiirroksessa yhden tai kahden risteyksen kautta edellyttäen, että hanke ei sisällä lisäohjeita.
 3. Verkkojen ristikkoliitokset eivät saa rikkoa, kun litteät kehykset pudotetaan 1 metrin korkeudelta.
 4. Kaikki lujitustangot mihin tahansa suuntaan tulisi olla sileitä, ilman näkyviä muodonmuutoksia. Suorausero ei saisi ylittää 6 mm: aa 1 m: n etäisyydelle sauvan pituudesta.
 5. Kaikki poikkeamat (tangot, leveys, lävistäjä jne.) Tarkastetaan visuaalisesti metallinen hallitsija tai teippi mitataan teräsnauhalla (GOST 7502-98).

Valikoima ja tarjonta

Vakiotuotteita valmistetaan kylmävedetystä langasta tai kuumavalssatusta teräslevystä, 0,3 - 1,5 m leveä ja enintään 9 m pitkä.

Vahvistuksen toimittaminen esinettä varten betoniteräsrakenteiden valmistukseen projektista riippuen voidaan toteuttaa kahdella tavalla:

 • rullina, verkkoihin Ø
 • tasakortit, tuotteille Ø> 8 mm.

Ohutseinäisten rakenteiden rakentamiseen voidaan käyttää kudottua silmäkokoa, jonka silmäkoko on 5-20 mm ja langan halkaisija 0,7 mm.

Pehmeät varusteet toimitetaan yksiosainen rulla, paino 100-150 kg. Telan halkaisija saa olla enintään 500 mm.

Litteät vahvikekortit on pakattu pakkauksiin, pakettien määrä voi vaihdella riippuen tilauksen koosta ja asiakkaan tarpeista.

Rakennuksen materiaalista ja tyypistä riippuen seuraavat tuotenimitykset hyväksytään: xC = (d / d1) * b * l

 • x - tyyppi (1-5);
 • С - hitsattu; indeksi "p" - valssattu;
 • BP - hitsattu kylmävalssatusta langasta, "p" - aallotettu;
 • d ja d1 ovat tangon halkaisija (pitkittäinen ja poikittainen, vastaavasti);
 • b ja l - kankaan pituus ja leveys cm.

Hyvän korvaavan metalliverkon hinnan laadun kannalta on komposiittimuovia (GOST 31938-2012). Komposiittivahvistimen ominaisuudet ja edut pitävät esimerkkiä synteettisestä verkosta, jonka tekniikka on "BASIS".

Tätä tuotetta voidaan käyttää onnistuneesti rakenteiden lujittamiseen klassisen teräsvahvikkeen sijaan ja metallisiin verrattuna on seuraavat edut:

 • vastaavan segmentin paino on 9 kertaa pienempi kuin samanlaisen metallin paino;
 • 25% halvempaa;
 • vetolujuus - 3 kertaa suurempi;
 • korkea korroosionkestävyys;
 • matala lämmönjohtavuus.

"BASIS" -verkko on tehty 2,2 m leveillä ja jopa 6,0 m: n pituisilla kortteilla, jotka on liitetty toisiinsa, kuten metallituotteilla, pehmeällä langalla Ø 1,5-2,0 mm.

Teräsbetoniverkko

Lujitettu verkko lattiapinnoille - sovellus, tyypit, valinta

Ennen kuin asennat nykyaikaisen lattian, on välttämätöntä valmistaa sementtihiekkaa tai betonipohjaa - tasoittaa. Jos tämä ehto ei täyty, lämmitetyn lattian, parketin, laminaatin tai laattojen asentaminen ei ole mahdollista. Useimmilla betonipohjilla on kuitenkin yksi tärkeä negatiivinen näkökohta - matala vetolujuus. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään betoniteräsverkkoa, joka estää betonissa olevien halkeamien muodostumista, laajenee voimakkaalla paineella pinnalla ja estää pohjan heikentymistä, mikä pidentää huomattavasti laattojen käyttöikää.

Ennen betoniteräksen vahvistamista on syytä selventää, onko se todella tarpeellinen hankkeenne kannalta.

Kun vahvistusta tarvitaan

Lattiapinnoitteen vahvistaminen on valinnaista prosessia, ja joissakin tilanteissa ei tarvita muita vahvistuselementtejä. Betonin levyn vahvistaminen on kuitenkin suositeltavaa, kun:

 1. levyt kaadetaan lämpöä ja äänieristysmateriaaleja (mineraalivillaa, Epps, vaahtomuovia) tai siirrettävälle alustalle, joka koostuu irtotavarana olevista raaka-aineista (sardeldiitti, rauniot ja muut asiat);
 2. lattialaattoja maahan;
 3. tasoituskerroksen paksuus on yli 50 mm;
 4. rouhinta tai monikerroslevy;
 5. pohja valmistellaan lämmitetyn lattiajärjestelmän asennusta varten (lämpötilavaihteluista johtuen betoni on alttiimpi halkeilulle);
 6. raskaita laitteita tai elementtejä, kuten takka, raskas kaapit jne., asennetaan lattiapäällykseen.

Määritä, haluatko vahvistaa lattialaattoja, määriteltäkää ensin, mihin erityiseen pinnoitteeseen se tehdään. Tämän jälkeen on tarpeen valita sopivin perusrunko.

Levyn lujuusverkkotyypit

Nykyään lujuusverkkoa tuotetaan useisiin sidosten tyyppeihin:

 • metallista tai sauvasta;
 • polypropeenista;
 • lasikuitu.

Tämäntyyppinen teräsverkkoon tarkoitettu luja viittaa laajennettuun raudoitukseen.

Hyödyllisiä! Lisäksi on myös dispersiovahviketta, joka koostuu lasin, basaltin tai teräksen kuitujen lisäämisestä itse betoniliuokseen.

Harkitse vahvistamisen tärkeimmät tuoteryhmät tarkemmin.

Metalliverkko

Tämän tyyppiset ristikot on valmistettu teräslangasta BP-1, jonka läpimitta on 2,5-6 mm, joka on liitetty pistehitsauksella tai kierrettyjohdolla. Hitsatun raudoituksen solut voivat olla neliöitä tai suorakaiteita ja niiden koko vaihtelee 50-200 mm: n välillä.

Hyödyllisiä! Mitä pienempi solukoko, sitä korkeampi on tulevan pohjan vahvuus.

Tehokkain vahvistus on tehty vahvikkeista, joiden halkaisija on 3 mm ja kennon koko on 50 x 50, 100 x 100 ja 150 x 150 mm.

Jos puhumme metalliverkon eduista saumojen vahvistamiseksi, on syytä korostaa seuraavia etuja:

 • lisääntynyt vetolujuus;
 • lämmönkestävyys ja jäädytys;
 • pitkä käyttöikä.

Tällaisen materiaalin sijoittaminen suoritetaan SNiP: n vaatimusten mukaisesti ja se suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poista roskat ja betonin palat pois pinnalta, joka on irrotettu.
 2. Jos katossa on halkeamia, laajenna ne, poista lika ja sulje ne sementtilaastilla.
 3. Päätä pinta.
 4. Aseta vesikerroksen ja lämmöneristyskerros (tarvittaessa).
 5. Merkitse tulevan säätiön taso.
 6. Aseta vahvistusverkko muovikiinnikkeisiin, palkkeihin tai pieniin betonipäällysteisiin. Samanaikaisesti verkko on päällekkäin ainakin yhden solun kanssa. Jos teet majakoita sementti-hiekkaseoksesta, sinun on annettava niiden kuivua 30 minuuttia.
 7. Asenna kiskot levyiltä, ​​kipsilevystä tai säleiltä. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää säännön pituutta.
 8. Täytä ura käyttölaitteiden väliin ja tasoita se. Kaada liuos on paras osa.
 9. Kun lasitus "tarttuu" poista ohjaimet ja täytä syntyneet aukot liuoksella.
 10. Peitä levyt muovilla ja päivittäin vedellä, jotta levy ei halkeile.

Metalliverkon käyttö levittämällä on pidetty halvin ja kestävin, mutta muitakin vahvistuselementtejä on olemassa.

Muoviset verkot

Jos käytetään kuormittamatonta tasoitusta (esimerkiksi itsetasaava lattia), jonka paksuus on alle 80 mm, sen polymeeriarvoa voidaan käyttää metalliverkon sijasta. Muovituotteet ovat kevyitä ja joustavia, minkä ansiosta ne kulkevat hyvin ja eivät muovaudu pitkään. Erityisesti nämä ominaisuudet ovat käyttökelpoisia rakennuksen kutistumista varten, jolloin kutistumisdiformoitumisen aikana metalliverkko voi "mennä" ja koko levitin halkeilee.

Se on tärkeää! Kuitenkin, jos puhumme teräspellistä kentällä, niin älä käytä polymeerisiä materiaaleja.

Yleensä lattiapinnoitteiden vahvistaminen toteutetaan ympäristönsuojelun yleisen rakennusmassan avulla. Pienen painon ansiosta se on helppo kuljettaa ja leikata palasiksi. Lisäksi polymeerituotteilla on seuraavat edut:

 • korroosionkestävyys ja aggressiivisen ympäristön vaikutus niin, että tasoituskerroksen pinnalla ei koskaan tule punaisia ​​pilkkuja;
 • suojausominaisuuksien puute, joten se ei aiheuta esteitä langattomille puhelimille, Internet-reitittimille ja muille laitteille.
 • hyvä geometrinen stabiilisuus.

Lattialaattojen muovisen verkon vahvistamisen teknologialla ei ole mitään tekemistä sen prosessin kanssa, jossa metallin vahvistaminen on mukana.

Lasikuituverkko

Komposiittiverkot on valmistettu aluminoborosilikaattilasista avoimen kudonnan avulla. Tuotteen neliösolujen koko on yleensä noin 4-6 mm.

Merkittävä osa komposiittiverkkojen valitsemisessa on tuotemerkki, koska osa niistä ei ole käsitelty erityisillä lisäaineilla, jotka parantavat suorituskykyä. Esimerkiksi SSP-95 ja SSdor-300 kyllästetään erikoistuneilla alkalilla kestävillä dispersioilla, ja tällaiset yhdisteet eivät kata merkkejä, kuten SSM-85 ja SSDor-300. Tosiasia on, että tällainen kyllästys on yksinkertaisesti välttämätöntä, jos betoniliuoksessa on aine, joka kykenee pääsemään alkaliseen reaktioon. Lasikuitu kuuluu tähän materiaaliryhmään, joten kun se joutuu kosketuksiin aggressiivisen median kanssa, sitä yksinkertaisesti "syödään" ja 5-6 vuoden kuluttua vahvistusverkosta ei jää. Neutraaleihin alkalipolymeerikoostumuksiin voit suojata armo-elementtiä, säilyttäen kaikki sen ominaisuudet pitkään aikaan.

Vahvistettu lasilevyverkoilla on monia etuja:

 • pieni paino, joten lattialle ei ole liiallista kuormitusta;
 • helppo kuljettaa;
 • korkea vetolujuus;
 • hyvä vastustuskyky ääriolosuhteille;
 • vesiympäristön kestävyys;
 • pieni sähkö- ja lämmönjohtavuus.

Tällä materiaalilla on kuitenkin joitain haittapuolia, jotka on otettava huomioon:

 • komposiittimateriaali altistuu korroosiolle;
 • lasikuituverkko ei kestää liian korkeita lämpötiloja (yli 200 astetta), joten sitä ei voi käyttää huonokuntoisissa tiloissa.

Kaikissa muissa suhteissa komposiittituotteet eivät ole mitenkään huonompia kuin polymeeri- ja teräsanalogit. Vahvistus suoritetaan myös edellä kuvatun tekniikan mukaisesti.

Lopuksi

Vahvistuksen avulla voit päästä eroon useimmista lattianpäällysteen toiminnasta aiheutuvista ongelmista. Luonnollisen kehyksen luominen ilman vahvistuselementtejä on luonnollisesti paljon yksinkertaisempi, mutta tällainen perusta kestää paljon vähemmän aikaa, joten vaikka ei ole olemassa voimakasta painetta laskeumalle, on parempi tehdä muutamia ylimääräisiä manipulointeja ja olla rauhallinen, ettei liesi repeäisi muutamassa vuodessa vähentäen kaikkea ei vaivaa eikä kustannuksia.

Teräsbetoniverkko

Betonituotettu betoniverkko (eriteltävä hinta) on tiettyyn koon omaaviin tankoihin kuuluva tuote, joka on hitsattu kohtisuorasti toisiinsa nähden. Se on olennainen osa konkreettista työtä ja on suunniteltu vahvistamaan pintaa.

Tarjoamme tilauksen betonista metallivahvistustekniikalle missä tahansa tilavuudessa.

Betonituotteiden betoniteräsverkko

Betoniteräksen käyttö betoniin

Rakennusalan betoniteräsverkkojen käyttö on yksi luotettavimmista tavoista parantaa betonin eri rakenteiden laatua ja suorituskykyä. Sen ansiosta koko rakenteen ja yksittäisten osien kantavuus paranee.

Useimmiten vuokrausta käytetään tukien, monoliittisten elementtien, päällekkäisyyksien täyttämiseen yksityisissä ja kaupallisissa rakenteissa. Ennen Moskovan betonirakenteiden hankkimista kuluttajan on laskettava mahdolliset tärinät, dynaamiset kuormat tulevasta rakenteesta.

Verkon luominen betonirakenteelle

Teknologisesti betoniteräksen valmistusprosessi perustuu useisiin vaiheisiin:

 1. Raaka-aineen valmistus - pituussuuntaiset kierteet. Johdotanko, joka on kierretty keloilla, toimitetaan automaattiseen hitsauskoneeseen. Jos halkaisija ei vastaa asiakkaan tarpeita, sitä pienennetään useilla läpivientireikiillä.
 2. Valmistele poikittaiset sauvat - anna ne tarvittavat mitat ja sitten palata hitsausyksikköön.

Kun tangot kiinnitetään leikkauspisteessä magneettielementtien kustannuksella. Pistehitsauksen avulla voidaan saada korkealaatuisia ja luotettavia rakennusmateriaaleja. Monet ovat kiinnostuneita ostamaan metalliverkkoa betoniteräksille hinnalla metriä kohden. Yritys BETALL myy tätä materiaalia ja harjoittaa yksilöllistä lähestymistapaa jokaiselle asiakkaalle. Usein betoniseoksen vahvuutena ne käyttävät myös nokkaketjua, joka on valmistettu neulomalla.

Vakiintuneiden standardien mukaan GOST 23279-2012 metallituotteet ovat kahta tyyppiä - kevyt ja raskas. Määrittää yhden tällaisen parametrin kuuluvan halkaisijaan: enintään 10 mm - kevyt ja 12 mm - raskas.

Verkkoverkko betonivahvikkeelle voi olla muodoltaan erilainen - neliö tai suorakaiteen muotoinen ja koon, pituuden, leveyden, sävelkorkeuden. Suosituimmat tuotteet valikoimasta, jonka aallotettu pinta on 50-50 ja 100-100. Betonin lujittavan verkon käyttöparametrit ja tekniset ominaisuudet riippuvat jokaisesta parametrista. Laske tilauksen kustannukset auttaa konsulttimme sivustossa.

Lujitetun metalliverkon ominaisuudet

Kuinka paljon metalliverkko betonirakenteelle? Hinta määräytyy sen fyysisten parametrien ja lukuisten etujen perusteella:

 • kyky ottaa monimutkaisia ​​muotoja ja samalla antaa lujuutta, lisää kantavuutta;
 • eroaa lämpötilaeroista (kuori, sulatus, lämpö);
 • sen käyttö minimoi halkeamien ja niiden leviämisen.

Kaikki nämä piirteet luonnehtivat sen välttämättömänä osana, kun on tarpeen lisätä voimakkaiden mekaanisten kuormitusten, vetolujuuden ja taivutuksen vastustuskykyä. Määritä BETALL-yrityksen myymään betoniin liittyvä betoniteräsverkoston hinta, joka on mahdollista puhelimitse. Ymmärrämme metallien liikkuvan suuren ja pienen tukkumyynnin.

Kuljetus ja varastointi

Kaupunki- ja Moskovan alueella betoniteräsverkkojen toimittaminen tapahtuu maantie- ja rautatiekuljetusten avulla. Tuote on pakattu hyvin. Pakkaukset kiinteästi kiinnitetty ja kiinnitetty ajoneuvoon.

Ennen kuin lähetetään betoniteräsverkkoon, jonka on oltava merkitty. Tietoja painosta, määrästä, valmistajasta sovelletaan niihin. Tuotteeseen liitetyissä asiakirjoissa on oltava tiedot osapuolesta (numero, päivämäärä), teräslajista, myöntämispäivästä, valmistajan osoitteesta. Haluatko tietää vahvistusverkon hinnan? BETALL-asiantuntijat kertovat kaikista yksityiskohdista.

Liittyvät tuotteet

Maksu Vahvistettu betoniteräsverkko maksetaan yhdellä kätevimmistä tavoista: pankkisiirrolla tai käteisellä. Säännöllisille asiakkaille mahdollinen maksun lykkääminen.

Toimitus tai pickup Hyväksy toimituspäivänä / lähetys varastosta. Betonin betoniteräsverkkoa voidaan toimittaa rautateitse ja tieliikenteessä. Erikoislaitteiden mahdollinen lähtö.

Hyväksyminen ja purkaminen Tilauksen kustannukset sisältävät yhden (yksi) tunnin ostajan purkamiselle. Purkamisen jälkeen, ota käsiisi täydellisiä asiakirjoja.

Tietoja yrityksestä

Betonivahvisteiset silmätyypit

Hitsattu galvanoidun ja galvanoidun verkon myynti

Betoniset pinnat ja emäkset heikkenevät lujuudestaan ​​huolimatta lopulta menettävät ominaisuutensa johtuen pienistä halkeamista. Tämä johtuu dynaamisen kuormituksen ja tärinän vaikutuksista. Betonin monoliitin eheyden säilyttämiseksi mahdollisimman pitkäksi ajaksi on välttämätöntä käyttää raudoitusta - johdannosta liitäntäkomponenttien betonikoostumukseen, joka mahdollistaa betonirakenteen integraalisen rakenteen säilyttämisen. Lisäksi, kun kaatetaan säätiötä tai betonipinta, vahvistavat materiaalit säästävät ratkaisua vähentämällä valukerrosta.

Erilaisia ​​vahvistusmateriaaleja

Vahvistettaessa voit käyttää erilaisia ​​metallia, tavallisimmat materiaalit ovat:

 • teräsvaijerit ja -varusteet;
 • ruostumaton teräslanka;
 • vahvistava verkko;
 • kuitua.

Teräsputkia ja -varusteita käytetään useimmiten raskaiden betonityyppien vahvistamiseen.

Teräslanka, jonka poikkileikkaus on 2-8 millimetriä, on myös hyvä vahvistava materiaali. Kuitenkin ruostumattomasta teräksestä valmistettu lanka on suhteellisen korkea hinta. Lisäksi betonin vahvistamiseksi on välttämätöntä sijoittaa se pitkittäiseen ja poikittaiseen suuntaan samalla, kun se yhdistää sen risteyskohdissa - ja tämä on prosessi, joka vie huomattavan paljon aikaa.

Kuitua käytetään usein konkreettisena sideaineena. Se edustaa kuituja, jotka muodostavat betoniseoksia, ja se voi olla kahta tyyppiä:

 • polypropeenikuiduista valmistetut synteettikuidut;
 • Hiilikuituinen metallilangasta valmistettu kuitu.

Huolimatta siitä, että kuitua käytetään lähes kaikissa konkreettisissa ratkaisuissa, se on saanut suurimman jakelun kevyessä betonissa.

Joissakin vaikeuksissa sen käyttö on se, että kuitu on lisättävä kuivaan betoniseokseen - eli ostamalla valmiin betoniliuoksen ilman kuitua, sitä ei ole enää mahdollista vahvistaa kuidulla.

Vahvistinverkko on hyväksyttävin ja laajalle levinnyt muunnos, jonka avulla pystyt nopeasti ja tasaisesti täyttämään betonoitu tila.

Kun on tarpeen käyttää vahvistusverkkoa

Sen lisäksi, että lujittavan verkon käyttö mahdollistaa betonin lujuuden merkittävästi lisäämistä, sitä käytetään myös keinona yhdistää materiaaleja, joilla on heikko keskinäinen tarttuvuus.

Tarkoituksen mukaan betoniteräkset jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • Suodatus maaperällä tai tukirakenteet. Tässä tapauksessa raudoitus on erittäin tärkeä, koska perusta voidaan kaataa betonilla, johon liittyy liikkumista; taivut ja vetovoimat pohjapuolella voivat vaikuttaa siihen. Lisäksi vahvistaminen on äärimmäisen tärkeää, kun kaadetaan suuri betonikerroksen kerros - sekä rakenteen vahvistamiseksi että betonin säästämiseksi.
 • Tasoituslevyt lattiapinnoille, lattioille ja itsetasaava lattia. Tasoitettaessa betonilattian tasoitusta käytetään ohutta kerrosta betonilaastaria, joka usein asetetaan lämmitettyyn vaahtokerrokseen. Jos et käytä vahvistusverkkoa, niin myös parasta laatua oleva betonilaatta voi haljeta nopeasti lähiaikoina.
 • rappaus; levitettävät pinnat lämpö- ja äänieristettä asennettaessa. Tässä tapauksessa verkko palvelee paitsi suojaamaan pintaa halkeilulta, mutta myös parantamaan tartunnan alustan ja sementtilaastin välillä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa on välttämätöntä levittää paksua laastikerrosta seiniin tai jos laastia levitetään huonosti kiinnittyvälle pinnalle.
 • Betonipäällysteiden ja teiden asentaminen. Tässä tapauksessa käytetty vahvistusverkko estää betonipintojen katkeamisen ja vähentää betonin kuormitusta venytyksen ja vaakasuoran kuormituksen ansiosta betonipinnoitteen suuremmalle pinnalle.

Betonin lujiteverkkojen tyypit ja ominaisuudet

Lujittava verkko on laaja vahvike, josta muodostuu tilavuusvahvistuskehys. Sen valmistuksessa käytetään teräsnauhaa sekä propyleeniä ja lasikuitua.

Metalliverkko. Se estää säröilyä ja halkeilua, mikä lisää betonirakenteen käyttöikää, jolloin sitä voidaan käyttää suurien pintojen siveltyyn. Ainoa haittapuoli on alttius korroosiolle. Siksi ruostumaton teräsverkko on parempana vahvistus, mutta sen hinta on paljon suurempi.

Lujittavaa metalliverkkoa on valmistettu sauvoista hitsatuilla tavoilla tai neulomalla lanka - esimerkiksi "ketjulinkki" -verkko.

Hitsattu verkko. Rakenne muistuttaa kipsiä. Sen valmistukseen käytetään teräsputkia, joiden poikkileikkaus on vähintään 3-4 mm, jotka sijaitsevat kohtisuorasti toistensa suhteen ja kytketään pistehitsauksen menetelmällä. Tällainen verkko on melko kova, joten se on myynnissä 500 * 2000 mm ja 1500 * 2000 mm levyissä. Optimaaliset solukoot ovat 150 * 150 tai 200 * 200 mm.

Hitsatun verkon edut:

 • helppo asentaa;
 • suhteellisen kevyt paino;
 • korkea lujuus ja kestävyys.

On huomattava, että käytettäessä jokaista näistä vahvistusmateriaaleista tärkeä edellytys tulevan betoniteräksen laadulle on muodon oikea asennus. Kaikilla verkkoilla on tietty paino ja ne on kiinnitettävä tukevasti, koska kovetettu betoni pystyy saamaan voimaa vain pysyvästi vakaana.

Lattiarakenteiden raudoitetut verkot - tyypit ja käyttötavat

Betonisidettä kaadetaan alustaan ​​valmistettaessa lattiapäällysteen asettamista. Alalla se asentaa veden tai sähkötyyppiset lattialämmitysjärjestelmät. Mutta koska betoni on hauras, jotta se pystyy kestämään kuormitusta ja ajan myötä ei halkeile tai murene, lujittavaa silmää käytetään lattian tasaamiseen.

Pohjan vahvistusarvo

Alustan laatu riippuu lopputuloksesta lattian pinnan suunnittelussa. Se on betonipinnan vahvistamisen verkko, joka antaa pohjan pohjalle tarvittavan lujuuden. Tämä vähentää tuhoutumismahdollisuutta, jos rakenne kutistuu.

Kuorman jakautumisen lisäksi tasoitetaan myös huoneen ääni- ja lämmöneristys. Betonikerroksen paksuudesta ja sen tyypistä riippuen voidaan käyttää lasikuitu-, teräs- tai muoviverkkoa lattiapinnoille - jokaisella on erityinen tarkoitus.

Kun vahvistusta tarvitaan

Joka kerta kun lasia on asennettu, tarvitaan vahvistusta, mutta joissakin tapauksissa et voi tehdä ilman erityistä verkkoa:

 • kun täytetään ehdotusperusta;
 • kun luodaan monikerroksinen kerros eristyskerroksella;
 • vedessä tai sähköisessä "lämmin" kerroksessa;
 • tarvittaessa suorita tasoitusliitos huoneeseen, jossa lattian pinnalle lisätään kuormitusta;
 • kun laske laskeutuu ohuella kerroksella.

Jos sinulla on taitoja hitsauskoneen käsittelyssä, voit tehdä oman metalliverkkosi vahvistusta varten.

On tavanomaista varustaa rouhituslevy joko katon yli tai maan päällä. Jos se asetetaan oikein, vaikka rakennuksen huomattava kutistuminen, sen lujuus ei kärsi.

Kun monikerroksisen pohjan järjestelyä vaaditaan, koska levyn lujitettua verkkoa käytetään, sen korkeutta voidaan pienentää. Tämän seurauksena talon lattiaan kohdistuva kuormitus vähenee, mutta myös rakennusmateriaalit tallennetaan, mikä tarkoittaa, että korjaus- tai rakennuskustannukset vähenevät.

Jos karkeaa alustaa ei ole mahdollista tasoittaa betonikerroksella (esim. Katot ovat huonossa huoneessa), vahvistusprosessi auttaa ratkaisemaan ongelman.

Kytkimen alle asennetut verkotyypit

Käytön vahvistamisen yhteydessä yksi kolmesta erityisverkkotyypistä:

 1. Metallituotteet. Niitä käytetään useimmiten rakentamisessa.
 2. Lasikuitu (komposiitti) vahvistus, joka liittyy lanka- tai muoviholsoihin.
 3. Polypropeenituotteet. Tällaiset verkot ovat erinomainen vaihtoehto metalliliittimiin.

Karkean pohjan lujuusparametreja koskevien laskelmien suorittamiseksi solujen koko ja lanka poikkileikkaus ovat tärkeitä. Kun lattiapinnoitteen vahvistusverkko valitaan, sinun on ensin tiedettävä jokaisen tuotetyypin pääominaisuudet.

Metallivahvistin

Metalliverkko lattiapinnoille on tehty teräksestä 2,5 mm hitsaamalla hitsaamalla. Ne tuottavat tätä kuvaa, joka näkyy valokuvassa, useammin arkkeina, harvemmin rullina, niiden vakioparametrit ovat 1,5x2 ja 0,5x2 metriä. Solujen mitat ovat 10x10, 15x15 tai 20x20 cm.

Teräsverkkoon on ominaista - sen pinnassa olevan langan koko pituudella on pieniä lovia, joiden taajuus on 2-3 millimetriä. Valmistajat tekevät sen lisäämään verkon ja betoniseoksen välistä tarttumista.

Mitä suurempi kuormitus lattian pinnalla, sitä paksumpaa sinun tarvitsee valita langasta verkon kutomiseksi.

Ostettaessa he varmasti tarkastavat hitsauspisteiden voimakkuuden. Usein rakennusmateriaalien kaupoissa löytyy verkko, jossa yhdisteet eivät ole läsnä kaikissa soluissa. Tällaiset viat johtavat lasin vahvuuden vähenemiseen, joka päättyy halkeamien ilmenemiseen rakenteen kutistumisprosessissa.

Lisäksi yhdisteiden tarkkailemisessa on kiinnitettävä huomiota korroosion, tummien pisteiden ja metallin harvennuspaikkojen esiintymiseen. Kun tuotantoprosessissa käytettiin galvanoituja tai käsiteltyjä polymeeriyhdisteitä, päällysteen leikkauspisteissä on oltava täysin ehjät, eikä siinä saa olla irrallisia ja halkeamia.

Tosiasia on, että jopa pienin teräsvahvikehä johtaa korroosioprosessien kiihdyttämiseen ja siksi vahvistuskerroksen lujuusominaisuudet pienenevät.

Vahvistettu komposiittiverkko

Koska rakennusmateriaalimarkkinoilla esiintyi lattiatäytteistä vahvistavaa komposiittiverkkoa, tämä mahdollisti karkean substraatin suorituskykyominaisuuksien parantamisen useita kertoja.

Myös metallituotteet, jotka on pinnoitettu galvanoidulla kerroksella, ajan myötä kosteuden ja lisäaineiden vaikutuksesta, jotka ovat osa betoniseoksia, tuhotaan kokonaan. Sen jälkeen pintaan muodostuu tyhjiä esineitä ja halkeamia.

Mitä tulee komposiittituotteisiin, ne eivät pelkää vettä eikä kemian vaikutuksia, ja siksi ne säilyttävät alkuperäiset ominaisuutensa, jotka ovat kestävän kerroksen paksuutta.

Yleensä betoniteräsverkko vahvistetaan lasikuidusta, harvemmin hiili- tai basaltikuiduista, esikyllästetty sideainepolymeeri-lisäaineilla.

Näillä vahvistusmateriaaleilla on useita etuja:

 • kestävyys;
 • yksinkertainen asennus;
 • pieni sähkönjohtavuus;
 • pieni paino;
 • korkea plastisuus;
 • korroosionkestävien prosessien kestävyys;
 • inertti suhteessa kemiallisesti aggressiivisiin aineisiin, jotka muodostavat rakennusmateriaaleja;
 • edullisia kustannuksia.

Metalliverkolla on etulyöntiasema komposiittituotteista, koska lasikuituvahvistus ei kestä yli 200 asteen lämpötiloja. Tämän vuoksi komposiittivalmisteita ei käytetä rakennuksissa, joihin sovelletaan korkeita paloturvallisuusvaatimuksia.

Lasikuituverkon läpimitta on 4 - 14 millimetriä. Se tuotetaan yksittäisten sauvojen muodossa, joiden pituus on noin 6 metriä tai rainan muodossa. Vahvistusprofiili on sekä rei'itetty (analogisesti terästuotteiden kanssa) että siinä on päällystetty kvartsihiekka, mikä parantaa adheesiota vahvistuskerroksen ja betonimassan välillä.

Komposiittivahvistimen neulonta tangoista suoritetaan suoraan siinä paikassa, jossa solmio on asetettu, ja profiilien kiinnittämiseen neulotaan lankaa tai erityisiä kauluksia.

Polypropyleenivahvistin

Viime vuosina lasikuitu, mutta myös polypropyleenin silmät vahvistukseen ovat tulleet suositumpiksi. Niiden tärkein etu on suuri joustavuus, joten ne sopivat ihanteellisesti urakoitsijoille nykyaikaisissa uusissa rakennuksissa (ensimmäisten vuosien aikana kotona kutistuu).

Polypropeeniverkkoja tuotetaan rullina. Lattialaattojen vahvistaminen muovisella verkolla on parhaiten sellaisia ​​tuotteita, joiden solut ovat 45x45 millimetriä ja joiden tiheys on 120 g / m².

Polypropeenista valmistettujen tuotteiden edut:

 • verkko pystyy kestämään lisääntyneitä kuormia;
 • pieni paino;
 • helppo asentaa;
 • pitkä käyttö;
 • alhainen hinta

Polypropeeniverkkoa käytetään parhaiten tasoitustasoina puun pinnalla (joissa raskaat kuormat eivät ole toivottavia).

Vahvistuksen järjestelyjärjestely

Sillan sijoittaminen levyn alle on välttämätöntä, kun betonikerroksen paksuus ei ylitä 6 senttimetriä. Ennen asennuksen aloittamista sinun tulee huolellisesti tarkastaa tuote ja vaihtaa vioittuneet alueet.

Työ suoritetaan vaiheittain:

 1. Valmista perusteellisesti pohja, joka poistaa vikoja, laita pohjamaalin, aseta vedenpitävyys. Seinissä, joiden korkeus oli 10 cm lattiasta huoneen kehän ympärillä, he laittoivat vaipan nauhan.
 2. Verkko on sijoitettu rinnakkaisiksi riveiksi, mikä tekee 10 cm: n päällekkäisyydestä. Seinien ja ristikon välissä tulisi olla 2-3 senttimetrin välinen aukko. Vahvistus nostetaan muutamia senttimetrejä pinnan yläpuolelle sauvojen risteyksestä putkien, palasien ja sementtilaastarin avulla. Mitä paksumpi lattia on, sitä useammin tarvitset asennuksen. Kun käytetään ohutvalssattuja tuotteita, tuote asetetaan suoraan pohjaan ja tässä tapauksessa yksi reuna on kiinteä, mikä estää materiaalin siirtymisen kaatoprosessin aikana.
 3. Käytä tason tarkistamista vahvistuskerroksen vaakasuoraan asentoon. Jos poikkeamia havaitaan, ne poistetaan ylimääräisillä vuorauksilla.

Valmistettu liuos kaadetaan lujittavan rakenteen päälle. Kun tasoituslaitteen järjestely on valmis, ristikon reunoilla ei saa ulottua ainoastaan ​​pinnan yläpuolelle vaan myös kiiltoa betoniseoksen kerroksen läpi.