Lasikuitulujitteet perustukselle: arviot

Nykyaikaisen rakentamisen alalla vallitsevan kovien vaatimusten vuoksi me etsimme tapoja vähentää kustannuksia, myös uusien materiaalien avulla. Uusia rakennuskiven muotoiluja, betonimerkkejä, perustuskokoonpanoja, pintoja ja lämpöeristysmateriaaleja on olemassa. Samanaikaisesti perinteisten metallirakenteiden ja erikoisrakenteiden markkinat, eri komposiittituotteiden valmistajat pyrkivät aktiivisesti voittamaan "paikan auringossa". Useimmiten se on ei-metallisia teho-elementtejä ja lasikuituvahvisteisia.

Miksi lasikuitu vahvistettiin rakennusmarkkinoilla?

Komposiittimateriaalit, mukaan lukien lasikuituvahvikkeet, valmistetaan suhteellisen yksinkertaisen teknologisen periaatteen mukaan lasin tai basaltikuitujen kyllästämiseen epoksi- tai polyesterihartsimatriisilla. Lisäksi säde on muodostettu koneeseen halkaisijaltaan kalibroidun komposiittivahvikkeen sauvaan ja paistetaan alhaisessa lämpötilassa erityisen kuivausuuniin. Tavallisesti yhden vahvistusosan pituus on enintään 100 m.

Lasikuituliittimet eivät edellytä monimutkaisten ja kalliiden laitteiden työtä, joten itse tuotantokustannukset ovat suhteellisen pienet, suurin osa kustannuksista on matriisin ja lasikuitumalliston hartsin hinta. Ja vielä, jos vertaat samankokoisten lasikuitujen ja terästangojen kustannuksia, metallirakenteilla on 10-20% vähemmän varastohinta, ja tämä on erittäin suuri ero tällaiselle pallolle kuin rakennus.

Kuitenkin lasikuitumateriaali melko voimakkaasti puristivat metallitelevytuotteita etenkin useiden spesifisten ominaisuuksien ansiosta, mutta hiukan eri syistä tuli tärkeimmät tekijät:

 1. Lasikuituliittimet ovat yhä useammin käy- tettyjä yksityisiin matalarakenteisiin. Se on helpompaa työhön, on helpompaa ja paljon halvempaa kuljettaa, varastoida, leikata. Sitä ei tarvitse oikaista ja tasoittaa ennen käyttöä, kuten teräksen versio. Materiaali voidaan ostaa koko lahti ja leikata palasiksi ei-standardi pituus. Standardi 11 metrin terästangolla olisi paljon jätettä, jos esimerkiksi säätösi on 8 metriä pitkä,
 2. Lujittavan valjaiden valmistukseen käytettävien laitteiden saatavuus on mahdollistanut useille pienille yrityksille - rakennusmateriaalien valmistajille luodakseen jatkuvan lasikuituvahvisteisen tuotannon erilaisissa varren pinnan osissa. Valtava määrä ehdotuksia, toimivaltainen myyntipolitiikka ja piilotettu mainonta mahdollistavat markkinoiden hajauttamisen.
 3. Sopimuspuolet haluavat säästää rakennustyöt edullisemmalla raudoitustekniikalla, jota käytetään usein muodollisen "sokean" uudelleenlaskemisen avulla komposiittimateriaalien ja teräksen vahvistamisen vastaavan voimakkuuden perusteella.

Komposiittilangan asiantuntija-arvostelut, edut ja haitat

Jos haluat, löydät monimutkaisimmat laskelmat ja melko yksinkertaiset primitiiviset argumentit siitä, mikä on hyviä tai huonoja lasikuituosastoja. Yleensä vakavat tutkimukset ja asiantuntijaryhmät eivät yleensä anna erityisiä suosituksia, itse asiassa "kuuma" perustaongelma, monissa suhteissa lasikuitupohjaisten vahvistusominaisuuksien arviointi on arvioitava omalla vaarallasi ja riskeillänne.

Ammattitaitoista lähestymistapaa voidaan kutsua, jos toisen tai toisen asiantuntijan arvioinnit arvioivat tietyn käyttötilanteen, esimerkiksi talon perustan mukaisen lasikuitutankoa, käytännön tuloksia ja syiden analysointia. Muussa tapauksessa tällaisia ​​asiantuntijalausuntoja voidaan parhaiten kutsua mainoksiksi tai mainonnan vastaisiksi mainoksiksi.

Lasikuitutankojen käyttö säätiössä

Lumikuitukomponentteihin perustuvien vahvistusverkkojen käyttö alkoi viime vuosisadan 60-luvulla. Lisäksi rakennettiin ja rakennettiin riittävän suuri määrä kivi- ja betonirakennuksia ja teknisiä rakenteita, joiden pohjalla ja seinillä käytetään lasikuitupohjaista vahvistamista. Katsaukset rakennusten kuntoihin, joissa on teräs- ja lasikuituvahvisteisia elementtejä sekä monivuotinen käyttökokemus, antavat enemmän kuin kaikki "asiantuntijoiden" teoreettiset laskelmat yhdessä.

Lähes kaikki, jotka tekevät videoita tai esittävät mielipiteensä lasikuidun vahvistuksen puutteista, ovat joko kilpailevien terästuotteiden tai amatöörien myyntipäälliköt, jotka aiheuttavat sekaannuksia ja seurauksia rakenteiden lujuuden ja jäykkyyden perusperiaatteista. Useimmat tällaiset väitteet lasikuidun vahvistamisen haitoista ovat mukana kaavoja ja tietoja teräksen ja komposiitin lujuudesta. Mutta ei ole ymmärrettäviä syitä tai prosesseja, joita ei voida käyttää lasikuituvahvisteisiin. Jos henkilö, joka kommentoi lasikuituvahvistuksen eduista ja haitoista, ei osoittanut käytännössä tuhoutuneen betonin tai lasikuituvahvisteisen kappaleen osuutta, kaikki hänen argumenttinsa pysyvät mielikuvituksina mielivaltaisesta aiheesta.

Lasikuituliittimiä käytetään rakentamisessa, insinööritoiminnassa, erikoishankkeissa yli 40 vuoden ajan. Jos tämä kysymys on teille perustavanlaatuinen, viitataan viime vuosisadan 70-luvun vanhoihin Neuvostoliiton oppikirjoihin, rakennusalan lehtiin, nämä lähteet paljastavat säätiön tuhoutumisprosessien fysiikan ja mekaniikan, mainitaan lukuisia esimerkkejä virheistä.

Lasikuituvahvisteella on erittäin vahva lujuus, joka voi työskennellä täydellisesti vaikeimmissa olosuhteissa, mutta sillä on myös useita haittoja, jotka rajoittavat sen käyttöä rakennusalalla:

 1. Komposiittivahvikiven lasikuituominaisuudella on lähes olematon materiaalin plastisuus. Ihmiseltä puhuen tällaisten palkkien suuritehoisten perustusten tai seinien puitteet eivät pysty muokkaamaan plastisesti kuorman uudelleenjakoa kuormitetussa betonikivessä. Tämän seurauksena joissakin paikoissa rakennuksen perustana on ylikuormitus, joka voi aiheuttaa halkeilua;
 2. Lasikuitumateriaali tuntee hyvin vetolujuusaksiaalikuormitukset, paljon pahemmat puristuskuormat ja katastrofisesti huonosti siirtävät leikkausvoimaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki poikittaissuuntaiset leikkausvoimat, jotka ovat melko paljon "tuoreissa" perustuksissa, jotka johtuvat sedimenttiprosesseista, johtavat vahvistamisen eheyden tuhoamiseen;
 3. Valitettavasti, kun säätiön betoni on voimaa, lasikuidun kehykset käyttäytyvät jonkin verran eri tavalla, ja tässä vaiheessa syy siihen, että jokainen yksittäinen vahvistuskerroksen tapaus vaatii erittäin huolellista ja huolellista analyysia.

Siksi niissä solmuissa, joissa metallin korvaaminen komposiittimateriaalilla on sallittua, perinteisen kahdeksan millimetrin tankoa käytettäessä on melko mahdollista käyttää kuusimilometriinen lasikuituvahviste. Harvat ihmiset tietävät, mutta nykyään jo virtauksessa rakennuslevyt on valmistettu kudottu betoni lasikuitu vahvistaminen. Mutta tällaisen materiaalin tuotannossa on paljon kalliimpaa, joten lähes 90% valikoimasta, mukaan lukien säätiö, on räätälöityjä tuotteita.

Lasihelmien käyttömahdollisuudet

Teräsvahvistuksen kiistaton etu on metallin hyvin ennustettu käyttäytyminen vaikeimmissa kuormitusolosuhteissa. Kaikki nykyiset pilvenpiirtäjät ja korkeat rakennukset on rakennettu vain teräsvahvistukseen, ja lisäksi useimmissa näissä "maailman ihmeissä" on sisäinen metalli runko.

Lasihelmet korkeisiin rakennuksiin tai suuritehoisiin säätiöihin eivät toimi. Rakenteiden perusrakenteet ovat yleensä koko tieteen, lähinnä siksi, että kompleksinen vuorovaikutus yksittäisten osien säätiön kanssa maahan, jossa seinät koko rakenteen.

Säätiön nykyisessä mallissa ongelmallisimpia ovat kulmavyöhykkeet, joissa vahvistus kokee veto-, taivutus- ja leikkauskuormituksia. Näissä paikoissa ei kaikissa teräsvahvisteissa pystytä muodostamaan jäykkiä nurkkapaloja. Peruslohkojen metallirakenne on mahdollista vain korkean sitkeyden ja kimmoisuuden yhdistelmästä. Lasikuitulujitetta näissä säätiön solmuissa ei voida käyttää. Korkeasta pituuslujuudestaan ​​huolimatta se ei kestä kääntymistä ja leikkaamista säätiön kulmassa.

Lasikuituvahvisteiden lujuus ja plastisuus riittävät rakentamaan yhden tai kaksikerroksisen talon perustan ja kellarin. Mutta edellyttäen, että perustuksen kulmaliitoksissa raudoituksen liittämiseen oikeaan kulmaan käytetään erityisiä kytkentöjä. Lisäksi lasikuitu on helppoa ja helppokäyttöistä yksinkertaisen kaistaleen 70-90 cm syvyyteen.

Onnistunut on lasikuidun vahvistaminen, johon on yhdistetty erityisiä betonityyppejä säätiölle. Usein käyttöolosuhteissa, joissa lisätään erityisiä lisäaineita, jotka parantavat pakkasenkestävyyttä tai vedenkestävyyttä, teräsvahvistus alkaa syövyttää voimakkaasti. Erityisesti pohjalla, jolla on suuri suolapitoisuus tai lähellä muuntajaseinämiä.

Seinien matalien rakennusten, erityisesti hiilihapotettu betoni lohko, arbolitovogo kivi ja muu rakennusmateriaali, joilla on alhainen jäykkyys ja kosketuksen lujuus, lasikuitu vahvistaminen on jopa tervetullut. Se on paljon helpompaa ja helpompaa työskennellä sen kanssa kuin terästangolla.

Lisäksi komposiittivahvistin sopii erinomaisesti ulkoseinien tai muurattujen tiilien asentamiseen tarvittaessa, galvanoidusta tai ruostumattomasta teräksestä. Ja varsinkin, kannattaa käyttää ohutta lasilankaa työskentelemään säätiön kellariholkkojen kanssa.

johtopäätös

Toinen ongelma Venäjän todellisuudelle, joka on ehdottomasti syytä mainita. Tämä on kotimaisen valmistajan useimpien lasikuituliittimien alhaisin laatu. Lähes jokainen laipi, jossa on venttiilit, on murtumavikaa.

Metallipalkki voidaan varastaa tai barbaarisesti purkaa säilytyksen ja kuljetuksen aikana epäsuotuisassa paikassa syrjään perustuksesta. Joka tapauksessa sen laatu ei kärsi. Lasikuitulanka voi vaurioitua helposti kuljetuksen aikana, eikä se myöskään huomaa sitä. On mahdotonta sijoittaa tällainen armatuuri säätiöön.

Lasikuituvahvisteinen pohjamateriaali

Joka vuosi yhä enemmän uusia materiaaleja tulee rakennusmarkkinoille, jotka ylittävät entisen minkä tahansa ominaisuuden. Artikkelissa tarkastelemme tällaista materiaalia, kuten komposiitti-lasikuituvahviste, joka on varsin uusi matala- ja asumiskäyttöön. Monet ovat luultavasti kiinnostuneita lasikuituvahvisteiden (SPA) soveltamisalasta. Voidaanko sitä esimerkiksi käyttää hiutalevyjen seinämien levittämiseen tai perustuksen vahvistamiseen.

On huomattava heti, ettemme ota huomioon tämäntyyppisen vahvistuksen tuotantotekniikkaa tässä artikkelissa. Olemme kiinnostuneempia lasikuidun vahvistamisen ominaisuuksista ja sen laajuudesta.

Komposiittivahvistustekniikka kehitettiin 60-luvulla, mutta korkean hinnan takia sitä käytettiin vain alueilla, joilla oli ankara ilmasto, ja paikoissa, joissa teräsvahvistus ei kesti pitkään esimerkiksi korroosionkestävyyden vuoksi sillatukeen.

Kuitenkin kemianteollisuuden saavutukset saivat laskea lasikuidun vahvistusta merkittävästi. Lisäksi vuonna 2012 hyväksyttiin GOST 31938-2012 "Composite polymeerivahvistus betonirakenteiden vahvistamiseen", mikä stimuloi kehittäjien kiinnostusta tähän materiaaliin. Samassa asiakirjassa valmistajille kuvataan menetelmiä lasikuituvahvisteiden testaamiseksi.

Niinpä standardien mukaan liittimet on tuotettu nimellishalkaisijaltaan 4 - 32 m. Useimmiten lasikuituvahvisteita, joiden poikkileikkaus on 6, 8 ja 10 mm, käytetään matalarakenteisissa rakenteissa ja niitä myydään keloissa.

Tekniset tiedot

Lasikuitulujitteet on jaettu jatkuvaa vahvistavaa täyteainetta: lasikuitukomposiitti (ASC), hiilikomposiitti (AUC), yhdistetty (ACC) ja muut.

Lasikuitulujitteelle on tärkeää, että seuraavat ominaisuudet ovat tärkeitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun vahvistetaan talon perustusta:

 • Suurin käyttölämpötila on 60 astetta ja yli.
 • Vetolujuus - voiman suhde poikkipinta-alaan. Tämän on oltava 800 MPa tai enemmän ASC-tyyppiselle armorille ja vähintään 1400 MPa AUC-tyypille.
 • Vetolujuuden kimmokerroin. Hiilikomposiittilasikuidun vahvistaminen ylittää ACK-vahvistuksen tässä indikaattorissa yli 2,5 kertaa.
 • Puristuslujuus. Kiinteistö kaikentyyppisissä lasikuituvahvisteissa on vähintään 300 MPa.
 • Lujuus ristiin. ASC - yli 150 MPa, AUC - yli 350 MPa.

Lasikuitu- ja metallirakenteiden vertailu

Kun otetaan huomioon komposiittivahvistimen ominaisuudet verrattuna teräkseen, on huomattava seuraavaa:

 • Korroosionkestävyys. Lasikuituvahviste ei pelkää joko emäksistä tai hapan ympäristöä.
 • Lämmönjohtavuus. Koska SPA on valmistettu polymeereistä, sen lämmönjohtavuus on suuruusluokkaa pienempi kuin metallin. Ei luoda kylmiä siltoja. Venäjällä vallitseva ankara ilmasto on jäätymisen seinien ja perustusten ongelma erittäin tärkeä asia.
 • Dielektrinen kireys, sähkömagneettinen läpinäkyvyys. Ei sähkövirtaa, ei aiheuta häiriöitä radioaalloille.
 • Paino. Lasikuituvahviste on 8-10 kertaa kevyempi kuin vastaava metallivahvistus.
 • Hinta. Hinnassa voittaa lähes yksikään. Lasikuitu on keskimäärin kalliimpaa 30%, mutta valmistajien mukaan metalliosien halkaisija vastaa kylpylän pienempää halkaisijaa. Annan esimerkin, 8 mm: n vahvistimen mittari maksaa keskimäärin 11 ruplaa ja lasikuituvahvistimen mittari maksaa 16 ruplaa. Kuitenkin 8 mm: n sijasta voit käyttää 6 mm, ja 6 mm: n hinta on keskimäärin 11 ruplaa. Siksi ostamisessa syntyvät kustannukset ovat samat kuin käytettäessä perinteisiä varusteita. Annamme taulukon vastauksista teräs- ja lasikuituvahvisteiden halkaisijalta, mm:

Vahvistettu betoni: runko, betoni, suositukset valmistusteollisuudelle

Betoni on melko kestävä materiaali, mutta joillekin rakennustyypeille tarvitaan lisää joustavuutta tai sopivaa vahvistusta. Tämä pätee erityisesti mittasuhteisiin, koska tämä suuri materiaali on helposti rikki, vaikka se pysyy melko kiinteänä. Siksi liuokseen lisätään metalli tai muut sulkeumat, minkä seurauksena saadaan vahvistettua betonia.

Amatöörikuva, samanlaisen materiaalin tekeminen

valmistus

Ensinnäkin meidän on sanottava, että tällaisten materiaalien luomiseen on paljon vaihtoehtoja. Niistä on vahvistettuja polystyreeni-betonikattiloita ja jopa rakennelmia, jotka perustuvat lasikuituun tai hiilikuitukudokseen. Kuitenkin suosituimpia tuotteita metalli.

Yksinkertaisin vahvike erityisellä säleiköllä

kehys

Jotta betonilla olisi tietty lujuus, se luodaan metalli-tangon rungon perusteella.

Tällöin myös lasikuidulla vahvistettu betoni käyttää tätä periaatetta, mutta sen luomisen prosessilla on tiettyjä eroja.

 • On huomattava, että raudoituksen paksuutta ei ole valittu satunnaisesti vaan tarkkojen laskelmien vuoksi. Sama pätee rakenteen kaikkien osien väliseen etäisyyteen.

Uskotaan, että perustamalla perustuksia tai lattialevyjä on parasta kiinnittää kaikki metalliset elementit betoniin teräslangan sijaan hitsaamalla, koska tämä antaa tuotteelle tiettyä liikkuvuutta ja joustavuutta.

 • Tällainen järjestely ja valinta liittyy siihen tosiasiaan, että valmistusohjeet olettavat, että lopputuote saa tietyn värähtelyn amplitudin, jota se voi sietää vahingoittumatta. On olemassa jopa rakenteita, joissa metallikaapelit on asennettu, jotta saadaan lisää vetolujuutta.
 • On tärkeää mainita, että raudoitus tehdään vain rakenteellisesta teräksestä, jota ei voida kääriä tai korvata kestävämmällä. Tosiasia on, että muutoin tuote voi romahtua sisäpuolelta käytön aikana, ja borsaatti vahvistetulla betonilla epäonnistuu, räpäyttämällä metallia.

Vihje! Kun tällaisia ​​järjestelmiä valmistetaan itse, ne käyttävät tavallisesti 20 cm: n etäisyyttä elementtien väliin ja nippu valmistetaan teräslangalla.

Jokainen vastaava tuote tarvitsee alustavia laskelmia ja jopa pieniä piirroksia tai piirustuksia.

betonointi

Jos lujitettu solupäällyste luodaan, sen tulisi sisältää osia, jotka muodostavat onteloita.

Lujitteisten kuitujen käyttötapa, jossa määritellään niiden rakenne, luokka ja tyyppi

 • Valussa käytetään liuoksen erityistä koostumusta, johon lisätään pehmittimiä ja muita lisäaineita, antaen lopullisen tuotteen tietyillä ominaisuuksilla. Samalla tällaisten aineiden hinta vaikuttaa lopullisiin tuotantokustannuksiin.
 • Kun liuos kaadetaan muottiin, siihen upotetaan erityinen värähtelijä. Tämä on välttämätöntä kaikkien ilmakuplien poistamiseksi koostumuksesta, jotka kiinteytymisen jälkeen luodaan kuoret, jotka heikentävät rakennetta. Tällaisia ​​vikoja voidaan havaita leikkaamalla vahvistettua betonia, jossa on timanttipiirejä.

Valmiissa muottirakenteessa on otettava huomioon paitsi kaikkien koon suhde, myös lisäelementtien läsnäolo, joita tarvitaan seuraavissa rakennusvaiheissa

 • Kiihdyttämisprosessin nopeuttamiseksi ammattilaiset suosittelevat käyttämään rättejä, jotka on liotettu ammoniakkiliuokseen ja sijoitettu kalvon alla olevalle tuotteelle.

Vihje! Asiantuntijat sanovat, että lopputuote on välttämätöntä kuivua kokonaan, mutta myös seisomaan viikon ajan. Niin konkreettinen on voimaa ja valmis käytettäväksi.

Erityisen tärinän käyttäminen betoniin, jonka avulla kaikki ilmakuplat voidaan poistaa materiaalista ja sijoittaa liuoksen koko muodon päälle

Suositukset valmistusmenetelmästä

Jos suunnittelu vaatii teknisiä reikiä, ne olisi toimitettava täyttövaiheessa.

Muussa tapauksessa rei'istä voidaan tehdä timanttiporaus betoniin.

Materiaalin nopean kiinteytymisen salaisuus on kalvon ja rättien käyttö ammoniakkiliuoksella, joka vetää kaikki kosteuden itseensä jopa molekyylitasolla.

 • Ammattimaiset päälliköt suosittelevat rakennusten elementtien sijoittamista suoraan asennuspaikalleen. Joten he saavat haluamansa muodon ja erinomainen kimppu muiden pintojen kanssa.
 • Jos valmistus tapahtuu käsin, sinun on varmistettava, että nesteen kaatamisen aikana ei pääse ulos muottipesästä. Tätä varten alhaalla on parempi tehdä elokuva. Jotkut asiantuntijat haluavat käyttää katemateriaalia tähän välittömästi luoda vedeneristys, joka säilyy kaatamisen jälkeen.

Ammattimaiset miehet haluavat tilata valmiin ratkaisun, jossa valmistaja on jo lisännyt kaikki tarvittavat lisäaineet ja kestää vaaditun lämpötilan, mikä on erityisen tärkeää talvikaudella työskentelyä varten.

johtopäätös

Tämän artikkelin videon perusteellisen tutkimisen jälkeen saat yksityiskohtaisempia tietoja vastaavista materiaaleista ja valmistusmenetelmistä. Edellä esitettyyn artikkeliin perustuen on myös päätettävä, että tällaisten tuotteiden luominen on melko yksinkertainen prosessi, joka edellyttää ohjeiden ja vapaan tilan tiukkaa noudattamista (myös selvittää, mitä syvyysvibraattori on betonille).

Betoni, joka on vahvistettu lasikuidulla

Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota sen laatuihin vaikuttaviin ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin, mikä riippuu viime kädessä rakennusten rakenteiden lujuudesta ja kestävyydestä. Monissa tapauksissa, jotta vältyttäisiin kutistumiselta ja halkeilemiselta kovettumisen aikana, lämpötilan vaihteluja ja ryömintää käytetään vahvistamisessa. Tämä on elementtien esittely edellä mainittujen ongelmien poistamiseksi, esimerkiksi metalliverkosta tai tankoista, jotka asetetaan kaatopaikalle. Tämä menetelmä on melko työläs ja vaatii asianmukaista teknologiaa, jonka rikkominen voi tehdä vahvistuksen tehottomaksi. Mutta on olemassa toinen kätevä ja kustannustehokas tekniikka - lanseeraus laastille lasikuidun vahvistavana osana, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa kovettuneen betonin laatua.

Lasikuituvahvistus auttaa välttämään halkeamia ja kutistumista.

Aineiston toiminta

Nykyään lasikuitua käytetään paitsi tunnetun lasikuidun tuottamiseen myös soveltamiseen muissa teknologisissa prosesseissa, joista toinen on lasikuitua. Kuitua leikataan kapeiksi raudoituksiksi kuiduksi. Siinä on suuri vetolujuus ja suuri kimmomoduuli, minkä ansiosta se voidaan tehokkaasti käyttää betonin ja muiden sementtilaastujen lujittamiseen. Erityisen impregnoinnin ansiosta kuitu muuttuu alkaliseksi. Tämän ominaisuuden avulla voit vastustaa voimakasta emäksistä ympäristöä, joka muodostuu Portland-sementin hydraation aikana. Liuoksen sekoittamisprosessissa lisätty kuitu ei liukene, vaan hajoaa yksittäisiin kuituihin ja tulee täysin näkymättömäksi tuotteessa. Lasikuitu tiheys on lähellä betonin tiheyttä, joten se ei sakkaa eikä se kellua pintaan, vaan se jakautuu tasaisesti koko seokseen.

Lasikuituvahvisteisen betonin lujuus.

Jos rakenteessa tapahtuu kutistumisen tai kuormituksen seurauksena murtuma, kaikki vetojännitykset siirretään kuituihin ja ne eivät rikkoudu suuren vetolujuudensa vuoksi. Tämä estää halkeamien avautumisen ja korkean pituussuuntaisen joustavuuden vuoksi minkäänlaisia ​​halkeamia ei esiinny, koska kuidut vetävät itseensä vetovoimaa ja kestävät sitä riittävästi. Optimaalisen kuitujen tuomiseksi vahvistettavaan seokseen miljoonia tasaisesti jakautuneita kuituja tarjoavat tehokkaan vahvistamisen ja yrittävät muodostaa kaikki halkeamat pysäyttävät nämä kuidut. Tämän tekniikan käyttö parantaa myös tuotteen pinnan laatua, sen joustavuutta, iskunkestävyyttä, puristusta ja kitkaa.

Käyttöalueet

Koska lasikuituvahvisteiden laatu on parantunut, sen käyttö on suosittua monissa rakennustöissä.

Ensinnäkin tämä lisätään valmiiseen seokseen niiden ominaisuuksien parantamiseksi. Seosta sekoitettavan reseptin muuttamatta voit lisätä 0,6-1 kg kuitua 1 m³: a kohti. Kovetetun betonin pitkäaikaisten ominaisuuksien parantamiseksi kuidun annosta voidaan lisätä 3-10 kg / m³.

Eri tyyppiset tasoituskerrokset on suunniteltu lattiat, myös lämmitetty, valmistukseen, paksuus 10 - 80 mm. Vahvistus vähentää paksuuttaan, mutta samalla parantaa suorituskykyä. Lasikuitupitoisuus tässä on suurempi, ohuempi lattia, ja se voi saavuttaa jopa 1% koostumuksesta. Tällaisilla kerroksilla on lisääntynyt iskunkestävyys ja halkeamiskestävyys.

Lasikuitua lisätään myös kuivaseoksisiin ja laasteihin 0,5-2,5%: n kuivalla sekoituksella, jolloin tuote pääsee kuluttajalle. Kipsattu pinta tulee halkeamaa kestävä, iskunkestävä ja vedenpitävä, mikä on erityisen tärkeää, kun ulkoseinät on viimeistelty. On suositeltavaa käyttää tällaista kipsiä, jonka paksuus on 4 - 10 mm, käyttämällä hankainta tai pneumaattista ruiskutusta.

Lasikuitulan lisäys on osoittautunut myös betonielementtien esivalmistettujen elementtien valmistuksessa. Otettuaan 2 - 4 kg kuitua 1 m³: n seoksesta, voit poistaa ongelman poistamalla tuotteet - kulmat ja äänekkäät eivät enää irrota. Tämä myös poistaa halkeamien muodostumisen ja parantaa osan pinnan ulkonäköä. Pienille elementteille annostusta voidaan nostaa jopa 20 kg / m 3 ja tavallisen teräsvahvikkeen käyttö eliminoidaan kokonaan.

Edellä olevasta voimme päätellä, että tämä tekniikka on askel eteenpäin verrattuna teräs- tai propyleenivahvikkeisiin. Suunnitelmat parantavat halkeamiskestävyyttä, kimmoisuutta, iskunkestävyyttä, kestävyyttä ja parempaa laatua.

Kuidun vahvistaminen säätiöön

Tänään rakentaa kiinteä, luotettava talon perusta, ei riitä vain kaataa nauha tai laatta betoni, on tarpeen laskea kaikki kuormitukset, ottaa huomioon ulkoiset tekijät, jotka vaikuttavat rakennetta. Talon pohjaan oli kestävä, ei altistunut muodonmuutokselle, kutistumiselle ja tuhoutumiselle, asiantuntijat suosittelevat betoniseoksen vahvistamista.

Metalliristikoiden ja -sauvien käyttöä pidetään perinteisenä tapana, mutta nykyään on muita yhtä luotettavia ja usein laadukkaampia vaihtoehtoja - lasikuitua. On tärkeää tietää, mitä he voivat olla, mikä on niiden vähimmäisprosentti seoksissa.

Vaihtoehtoiset vahvikkeet erilaisiin säätiöihin

Vahvistusteknisten rakenteiden valmistuksessa ei usein käytetä perinteisiä metallirakenteita ja erityistä lasikuitua, joka valmistetaan erilaisten materiaalien perusteella. Levyn vahvistuksen rakenne tässä tapauksessa on hieman monimutkaisempi, mutta tulos on parempi, se maksaa itsensä melko nopeasti. Vahvistussäännöt ovat suhteellisen yksinkertaisia, joissakin tapauksissa on mahdollista yhdistää kuitu- ja metallirakenteet, mikä mahdollistaa myös vaikeissa olosuhteissa ja alhaisissa lämpötiloissa. Vahvistusmäärän vähimmäisprosentti vaihtelee erilaisten perustusten ja rakenteiden mukaan.

Jokaiselle yksittäiselle lasikerrokselle suositellaan käyttämään omaa lujuutta:

Lasi-monoliittisen kellarikerroksen rakenne.

 1. Rakennetun lasisen monoliittisen perustan rakentamiseen sovelletaan tällaista järjestelmää: kaivetaan kaivantoa, sen tila on täynnä terästangojen verkkoa. Sen jälkeen betoniseosta vaivautetaan, johon lisätään teräskuitu ja mikrokuituliina. Sen jälkeen laatoitetaan, kun pohjalevyt kaadetaan vahvistetulla betonilla. Tässä tapauksessa sisällön vähimmäisprosentti riippuu betonin tarkoituksesta, kaatamisen ulkoisista olosuhteista (on tarpeen tarkistaa erityisiä taulukoita ainesosien lukumäärän perusteella).
 2. Yleensä monoliittisen perustan lasin rakentaminen on tavanomaisen ratkaisun levittämistä, jota seuraa betoniteräksisen koostumuksen kaataminen. On suositeltavaa valmistaa tällainen seos käyttämällä lasikuitua tai basaltikuitua, jonka koostumuksen pienin prosenttiosuus riippuu käytetyn sementtityyppistä.
 3. Runkorakenteen rakentaminen kuvion 1 määritellyn kaavion mukaan. 1 edellyttää, että piirustukset tehdään, luonnonkivi ja ratkaisu, jolla sitä pidetään yhdessä, käytetään töihin. Tällaisen ratkaisun aikaansaamiseksi tarvitaan lasikuitua, joka tarjoaa riittävän lujuuden ja kestävyyden.
 4. Betoniperustusta voidaan valmistaa kiven avulla asennettujen laattojen myöhemmällä kaatamalla. Tämä vaihtoehto muistuttaa tavanomaisten monoliittisten laattojen valmistusta, mutta täyteaineena käytetään soraa, roskakiveä, murskattua kiveä.

On olemassa muunlaisia ​​säätiöitä, joiden rakenteessa käytetään vahvistamista. Pohjan valinta riippuu maasta, jolle rakennus rakennetaan. Vahvistusmateriaalin vähimmäisprosentti riippuu odotetuista kuormituksista ja muista tekijöistä. Rakennus- ja vahvistusmallin määrittämiseksi tarkasti raudoitustyypin määrä ja tyyppi on esitettävä alustavat piirustukset, joissa ilmoitetaan tämän tyyppisen rakenteen kaikki ominaisuudet.

Kuitu - rakennusmikrokuitu

Vahvistusjärjestelyt ja -määräykset mahdollistavat teräsvahvojen ja -verkostojen avulla vahvistetun teräsbetonin lisäksi myös erityisratkaisuja mikrokuitupohjaisilla betonilla, jotka tekevät betonista vahvemman, luotettavamman ja kestävämmän.

On helppoa tehdä tällainen ratkaisu, vaan konkreettisen massan sekoittamisen vaiheessa on tarpeen lisätä yksinkertaisesti tarvittava määrä kuitua.

Vahvistuslaatan perusta.

Tämän ansiosta voit tehdä kestävämpiä, pakkasenkestäviä, kiinteitä betonisia materiaaleja kuin muilla vahvistusvaihtoehdoilla.

Usein tätä vahvistusvaihtoehtoa käytetään lasiseinän rakentamisessa, joka on asetettu kosteikkoihin, joiden suolapitoisuus on korkea. Tällaisten betonilaattojen käyttö välttää delaminoitumista, kutistumisparametreja, sisäisten jännitysten esiintymistä ja repeämiä. Tällaiselle lasin kellarille on ominaista kovuus, vastustuskyky erilaisille vaikutuksille ja kuormituksille.

Tällaisen kuituvahvisteisen kuidun valmistamiseksi polypropeenista voidaan näin:

 • kuiva betoniseos kaadetaan sekoittimeen, jonka jälkeen kuitua lisätään suoraan siihen (sitä ei pitäisi tehdä yhdessä osassa, se tulisi jakaa pieniin osiin, jotta seos sekoitetaan oikein);
 • sen jälkeen kun vesi on lisätty, liuosta sekoitetaan 15 minuuttia.

Kun betoni on valmis, voit aloittaa lasin pohjan kaatamisen. Lisäksi kantokyvyn vahvistamiseksi voit tehdä teräsverkko- tai metallitangoista teräsbetonikerroksen.

Basalttikuitu

Basalttikuitua lisätään betonin sekoitusvaiheeseen, mikä vahvistaa seosta.

Erilaisia ​​raudoitustyyppejä ovat basaltikuidun käyttö, ns. Roving, jolla on seuraavat edut:

 • ekologinen puhtaus;
 • korkea vastustuskyky aggressiiviselle materiaalille;
 • palamattomuus, vastustuskyky äkillisiin lämpötilan muutoksiin;
 • kestävyys, lujuus.

Vahvistusmenetelmä on hyvin yksinkertainen, kuidusta käytetään täyteaineena jopa liuoksen sekoittamisen vaiheessa. Erilaisten kuitujen käyttö riippuu siitä, millaisia ​​betonityyppejä käytetään:

 • käytetään raskaaseen betonikuituun, jonka kuidun pituus on 12 mm, 1 m 3: n seosta otetaan 900 g: sta 2 kg: aan materiaalia, joka jakautuu tasaisesti painon mukaan;
 • Vaalealle betonille käytetään 6 mm: n pituista kuitua ja sen kulutus per m³ on myös 900 g - 2 kg materiaalia.

Teräskuitu

Tietty prosenttiosuus perustuksen vahvistamisesta suoritetaan käyttämällä erityistä teräskuitua. Tällainen vahvistus on tehty teräslevystä tai -nauhasta, valssilangasta. Nämä ovat yleensä teräsnauhoja, joiden muoto ja pituus vaihtelevat sovelluksesta riippuen. Tämäntyyppisten lujitekuitujen kuten arkin aallotetun kaarimaisen rakenteen rakentamiseksi lanka tai arkki teräs-ankkuri, teräskaapelin messinkiä oleva aalto.

Teräskuitua käyttävä vahvistusjärjestelmä merkitsee seuraavia materiaalien kulutusta:

 • rakenteissa, joissa on pienet staattiset rasitukset - 20-25 kg / m³;
 • kun havaitut dynaamiset dynaamiset kuormat - 25-30 kg / 1 m³;
 • keskimääräiset dynaamiset, staattiset kuormat - 35-40 kg / 1 m³;
 • suurilla dynaamisilla, staattisilla kuormilla - 45-70 kg / 1 m³.

Lasikuituvahviste

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistaminen lasikuidulla estää mikrokruunujen syntymisen, halkeamat betonissa kuivauksen aikana, muovisen kutistumisen kielteiset vaikutukset. Liuoksen paksuudessa olevat ohuimmat lasikuidut ovat erinomaisia, joten ne estävät betonin massan avautumista varhaisessa muovisessa vaiheessa.

Toisin kuin perinteiset metallivahvistinverkot, on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä vahvistus väärin lasikuidun avulla.

Tämäntyyppiset vahvikkeet soveltuvat kaasun ja vaahtobetonin valmistukseen talojen rakentamiseen, kipsiseosten valmistukseen, monoliittisella teräsbetonilla, tehdasvalmisteiset rakenteet, juoksuttamisen aikana.

Tämäntyyppisen vahvikkeen käytöllä on seuraavat edut:

 • lisääntynyt iskunkestävyys;
 • pienentää halkeamien määrää, mikä on erityisen tärkeää säätiölle;
 • kantojen vähentäminen;
 • vedenpitävyys lisääntyy, pohja tällaisesta betonista voidaan sijoittaa jopa maaperään, joka on hyvin kylläinen kosteudella;
 • lisää levyjen vastustuskykyä pakkaselle;
 • lasikuituvahvisteinen betoni, joka kestää hankausta, mekaaniset kuormat, sen kantavuus on suurempi.

Kun lasikuitua vahvistetaan, lisätään eri määriä. Ohuille betoniteräksille 1% ainesosien kokonaispainosta on riittävä. Jos perustus on tehty, on tarpeen lisätä 1-1,5 kg lasikuitua 1 m³ seosta kohden.

Betonin raudoituksen aikana voit tehdä rakenteita, joilla on suuremmat lujuusominaisuudet, joilla on suurempi kantavuus. Vahvitetusta betonista tehdyt perustukset ja katot ovat paljon kestävämpiä, vaikka ne edellyttävät lisäkustannuksia työskentelyn aikana. Vahvistusta voidaan tehdä perinteisellä menetelmällä teräsvahvisteisten verkkojen ja sauvien avulla, mutta nykyaikaiset tekniikat tarjoavat muiden materiaalien, kuten lasikuitujen, käyttöä.

Lasikuituvahviste

Kuivauksen aikana betoni kutistuu, mikä aiheuttaa eri kokoisia halkeamia ja tämä vaikuttaa merkittävästi rakenteilla olevan rakenteen käyttöikään. Tämä ongelma voidaan ratkaista lasikuidulla, joka lisätään ratkaisuihin sekoitusvaiheessa. Kuitujen määrä on suhteellisen pieni, mutta tämä tekniikka suojaa materiaalia hyvin halkeamien muodostumiselta, koska sillä on suuret vetolujuudet.

Myös tämän materiaalin käytön ansiosta on mahdollista kieltää metallirenkien käyttö, joiden asentaminen liittyy johonkin vaikeuksiin ja haittoihin. Toisin kuin metalliristikot, lasikuituasennus ei voi olla väärä.

Kun tätä ainetta lisätään liuokseen, mitään nestettä ei vapauteta ja se vaikuttaa merkittävästi rakenteen lujuuteen.

Lasikuitua lisätään myös ratkaisuihin joidenkin elementtien, kuten vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin, tuotannossa. Lasikuitulujärjestelmä kehitettiin alun perin betoniseosten vahvistamiseksi. Sen käyttö on yksinkertaista, koska lasikuitua yksinkertaisesti lisätään ratkaisuun.

Tämän materiaalin vetolujuus on erittäin korkea, useita kertoja suurempi kuin perinteisten metalliverkkojen ja polypropeenikuitujen vetolujuus. Tämä estää halkeamien muodostumista ja muita vastaavia vahinkoja.

Tämän lisäksi lasikuidulla on hyvä yhteensopivuus betonin kanssa, koska sen luonne on epäorgaanista. Myös tällä materiaalilla on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet.

Betoni, johon tämä vahvistusmateriaali lisätään, on erittäin kätevä käyttää. Samanaikaisesti sen iskunkestävyys ja kulutuskestävyys lisääntyvät.

Kun vahvistat lasikuitua, voit vähentää joitakin negatiivisia indikaattoreita:

 • vaikka muodostuneet halkeamat eivät pysty avaamaan enää, koska lasikuitu menestyy menestyksekkäästi kaikkiin vetolujuuksiin;
 • aineen pienentynyt kutistumisaktiivisuus.

Voit myös lisätä rakenteiden myönteistä suorituskykyä:

 • kosteuden kestävyys;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky erilaisten vaikutusten kanssa.

Suurten kuormitusten aiheuttamat vauriot kohtaavat ensinnäkin kuidun kuidut tarkalleen. Muodostuneiden halkeamien koko riippuu täysin liuoksen vahvistusmateriaalin määrästä sekä sen teknisistä ominaisuuksista.

Kun lasikuitua käytetään vahvistusmateriaalina, on tarpeen perustua kolmeen perusperiaatteeseen:

 1. Suurten jännityskalvon vetolujuus, jonka seurauksena materiaali ei repeyty eri halkeamien muodostumispaikassa.
 2. Suuri pituussuuntaisen kimmokerroin, joka ei salli halkeilua, koska kaikki kuormat siirtyvät betonista kuituihin.
 3. Betoniliuoksessa käytetty lasikuitu. Kun seos sisältää lujitemateriaalia, se hajoaa miljooniksi karvoiksi.

Lasikuitu kestää alkalisia vaikutuksia, ja siksi sillä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • korkea vetolujuus;
 • korkea kimmomoduuli;
 • kuitujen pienin halkaisija, minkä johdosta yksittäisten karvojen sisältö liuoksessa kasvaa;
 • korkea dispersio kyky.

Betonin kuitu - sen tyyppi ja kulutus

Se, joka joutui pääoman rakentamiseen, on tietysti kuullut, että laakeritavaroiden laadun parantamiseksi betonin kuitu lisätään liuokseen.

Sitten keskustelemme siitä, mikä on tällainen komponentti ja mitä toimintoja sille osoitetaan. Pohdimme myös parannetun rakennusseoksen valmisteluvaihtoehtoja omiin käsiisi.

Yleiset ominaisuudet

Niinpä basaltti tai jokin muu betoniin lisätty kuitu parantaa huomattavasti ratkaisun lujuutta ja muita laatumittareita, mikä lisää valmiin tukirakenteen käyttöikää. Tämän komponentin ansiosta kaadettu materiaali hankkii erityisen palonkestävyyden ja sietää paremmin korkean lämpötilan vaikutuksia.

Lisäaine koostuu monista pienistä kuiduista, jotka on yhdistetty toisiinsa. Lasikuitua ei ole rajoitettu betoniseoksiin. Sitä käytetään vaahtobetoni-, kipsi- ja betonirakenteiden valmistuksessa.

Lisäaineen pääkomponentit

Korkealaatuisen vahvistuskomponentin saamiseksi voidaan soveltaa seuraavia perusteita:

 • polypropeeni;
 • basaltti;
 • terästä;
 • lasi;
 • metallia.

Koostumuksen sekoittamiseen ei tarvita erillistä tekniikkaa, ja koko prosessi suoritetaan betonisekoittimella. Keskimääräinen materiaalin kulutus on 0,3 - 1,2 kg / m³.

arvokkuus

Jotta paremmin ymmärrettäisiin kuitulisäaineiden toiminnan periaate, on tutkittava sen ominaisuuksia. Kuitua käytetään betonin vahvistamiseen. Joten, kun lisätään komponentti liuokseen, muodostuu vahva yhdiste, mikä auttaa lisäämään valun resistanssia mekaaniseen rasitukseen.

Rasvan vahvistaminen

Esimerkiksi metalliverkko vahvistaa siteen tietyssä osassa sitä ja sen rakenteen aiheuttamat kuidut jakautuvat tasaisesti seokseen muodostaen siten vahvan pohjan koko alueella.
Korkean tarttuvuuden ansiosta laasti on tasaista, ilman aukkoja ja patoja.

Jäätynyt pinta, joka on aktiivisen käytön kohteena, kestää paremmin hankausta ja betoni hankkii vetolujuuden taivutuksissa.

Vianetsintä

Polypropeeni-, teräs- tai basaltikuitu auttaa välttää halkeamien muodostumista, eliminoi muodonmuutososien muodostumisen ja betonin rakenteen osittamisen.

Tällaisen komponentin avulla kaadetut rakenteet hankkivat jäätymisvastuksen, minkä ansiosta lämpötilavaihteluiden negatiivinen vaikutus on mahdollista minimoida ja materiaali säilyttää sen kiinteän rakenteen.

Parannettu tarttuvuus ja veden kestävyys

Betoni, joka sisältää basalttiyhdistelmää, tarttuu paremmin muihin materiaaleihin ja lisää veden kestävyyttä estämällä sementtikapillaareja.

Täyteainehiukkaset edelleen tiivistettäessä on suositeltavaa käyttää värähteleviä laitteita. Tämä vaikuttaa merkittävästi valmiin rakenteen lujuuteen ja poistaa sen jakautumisen erillisiksi kerroksiksi.

Tehokkuus ja korroosionestomahdollisuudet

On myös tärkeää, että kuidun kulutusta 1 m³: lla voidaan tarvittaessa lisätä, mutta tällaisen ratkaisun hinta olisi paljon pienempi kuin jos raudoitus suoritettiin erityisellä metalliverkolla. Lisäksi sideaineen kuidut ovat korroosionkestäviä.

Soveltamisala

Ammattimaiset rakennuttajat huomauttavat, että mikrovahvistava lisäaine voidaan sekoittaa mihinkään laastiin, jotka valmistetaan sementin perusteella. On suositeltavaa käyttää sitä siinä tapauksessa, että rakenteeseen saattaa kohdistua halkeilua johtuen sen kutistumisesta tai muusta mekaanisesta vaikutuksesta, joka on ennustettu tietyllä esineellä.

On myös järkevää vahvistaa tällä tavalla pohja- ja tasoitustalot, jotka ovat täynnä omia käsiään, koska näiden pintojen on kestettävä lisääntynyttä kuormitusta.

Lisäaineiden tyypit

Kuten edellä olevasta materiaalista ilmeni, vahvistuskomponentti voidaan tehdä erilaisista emäksistä. Katsotaan nyt lähemmin kutakin kuitutyyppiä.

teräs

Kuituvalokuitua käytetään useimmiten betonien, päällystyslautojen, valurautaisten ja sementtimonumenttien valmistukseen. Se lisätään liuokseen, kun kaadetaan muotoja suihkulähteille, kaiteille ja erilaisille ulkorauta-arkkitehtuurille.

polypropeeni

Polypropeenikuitua pidetään yleisin komponentti, joka parantaa rakennusseoksia. Sen suosio johtuu kohtuullisesta hinnasta ja kunnollisesta suorituskyvystä.

Vaahtopäällysteiset ja hiilihapotettu betonilohkot, tienvarsimassat, suojapaneelit jne. Valmistetaan sementtilaastareista, joissa on tällainen lisäaine.

basaltti

Basalttikuitu, kuten polypropeeni, antaa lujuutta lohkoille huokoisella rakenteella, ja sitä käytetään usein kipsiobjektien luomiseen.

Tässä tapauksessa kuitujen pituus voi vaihdella, joten sen kulutusta ohjataan erikseen ja lopputuotteilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.

lasikuitu

Lisätään kuitulasikuitu betoniin sen lujuuden saavuttamiseksi. Sen erottuu sen pieni paino ja arkkitehdit, jotka haluavat työskennellä sen kanssa, jotka usein työskentelevät volumetristen, kaarevien esineiden kanssa. Ratkaisu lasikuitua lisäämällä löytyy usein restaurointikohteista ja arkkitehtonisten muistomerkkien korjaamisesta.

Menotasot

Betonituotteiden valmistuksessa tai rakennuskohteiden aikana kuidun kulutus voi poiketa hieman. Tämä johtuu valmiiden elementtien ja rakenteiden erilaisista käyttöalueista sekä vaihtelevasta stressin pinnasta. Alla on menostandardit, joiden mukaan laadukkaita rakennusmateriaaleja valmistellaan:

 • erilaisia ​​betonityyppejä, joissa on huokoinen rakenne (polystyreeni-betoni, vaahtobetoni) - 0,6 - 0,9 kg / m³;
 • sementtiä ja hiekkaa, päällystyslaatat, pienet arkkitehtoniset muodot - 1,8 - 2,7 kg / m³;
 • betoni pysäköintipaikalle ja valtateille - 1,0 - 1,5 kg / m³;
 • valetut kipsituotteet - 0,4 - 0,8 kg / m³;
 • kuiva rakentaminen ja kipsiseokset - 0,6 - 0,9 kg / m³;
 • keinotekoinen koristekivi, julkisivuverhoukset ja muut kipsituotteet - 0,4 - 0,8 kg / m³.

Sekoitusmenetelmät

Basalttia tai muuta kuitua lisätään betoniin eri tavoin ja sen kulutusta ohjataan kussakin yksittäisessä tapauksessa yllä olevan järjestelmän mukaisesti. Yritykset valvovat tiukasti prosessia ja valmistavat seoksen GOSTin mukaan.

Erityisratkaisu, joka toimitetaan purkamispaikalle betonibetonisekoittimissa, on rikastettu kuiduilla sekoituksen täytön aikana rakennemassalla ja sen homogeeninen jakautuminen tapahtuu suoraan kuljetuksen aikana. Niille, jotka aikovat koota ratkaisun omiin käsiinsä, seuraavat tiedot ovat hyödyllisiä.

Polypropeenin lisääminen

Polypropeenikuitukomponentti sekoitetaan kuivien materiaalien (sementti, hiekka, murskattu kivi) käyttäen betonisekoitinta useita minuutteja ja sitten lisätään vettä.

Prosessi toistetaan tarvittaessa, kemiallisia lisäaineita lisätään massaan ja lopuksi sekoitetaan, kunnes valmis. Jos käytetään polyeteenikuitua, seoksen valmistusaikaa lisätään 15%.

Basaltin käyttöönotto

Basaltin pohja johdetaan liuokseen, joka on täytetty vedellä, mikseri ei pysähdy. Kuten polypropyleenimateriaalin tapauksessa, ajan kulutusta kasvatetaan 15% verrattuna tavallisen betonin tuotantoon.

Kuitukomponenttien valmistelemiseksi itsenäisesti tarvitaan erityinen murskauskone, joka raa'an raaka-aineen (metalli, propyleeni, basaltti jne.) Jauhaa haluttuun kokoon.

Lasikuituvahviste

Kuivauksen aikana betoni kutistuu, mikä aiheuttaa eri kokoisia halkeamia ja tämä vaikuttaa merkittävästi rakenteilla olevan rakenteen käyttöikään. Tämä ongelma voidaan ratkaista lasikuidulla, joka lisätään ratkaisuihin sekoitusvaiheessa. Kuitujen määrä on suhteellisen pieni, mutta tämä tekniikka suojaa materiaalia hyvin halkeamien muodostumiselta, koska sillä on suuret vetolujuudet.

Myös tämän materiaalin käytön ansiosta on mahdollista kieltää metallirenkien käyttö, joiden asentaminen liittyy johonkin vaikeuksiin ja haittoihin. Toisin kuin metalliristikot, lasikuituasennus ei voi olla väärä.

Kun tätä ainetta lisätään liuokseen, mitään nestettä ei vapauteta ja se vaikuttaa merkittävästi rakenteen lujuuteen.

Lasikuitua lisätään myös ratkaisuihin joidenkin elementtien, kuten vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin, tuotannossa. Lasikuitulujärjestelmä kehitettiin alun perin betoniseosten vahvistamiseksi. Sen käyttö on yksinkertaista, koska lasikuitua yksinkertaisesti lisätään ratkaisuun.

Tämän materiaalin vetolujuus on erittäin korkea, useita kertoja suurempi kuin perinteisten metalliverkkojen ja polypropeenikuitujen vetolujuus. Tämä estää halkeamien muodostumista ja muita vastaavia vahinkoja.

Tämän lisäksi lasikuidulla on hyvä yhteensopivuus betonin kanssa, koska sen luonne on epäorgaanista. Myös tällä materiaalilla on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet.

Betoni, johon tämä vahvistusmateriaali lisätään, on erittäin kätevä käyttää. Samanaikaisesti sen iskunkestävyys ja kulutuskestävyys lisääntyvät.

Kun vahvistat lasikuitua, voit vähentää joitakin negatiivisia indikaattoreita:

 • vaikka muodostuneet halkeamat eivät pysty avaamaan enää, koska lasikuitu menestyy menestyksekkäästi kaikkiin vetolujuuksiin;
 • aineen pienentynyt kutistumisaktiivisuus.

Voit myös lisätä rakenteiden myönteistä suorituskykyä:

 • kosteuden kestävyys;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky erilaisten vaikutusten kanssa.

Suurten kuormitusten aiheuttamat vauriot kohtaavat ensinnäkin kuidun kuidut tarkalleen. Muodostuneiden halkeamien koko riippuu täysin liuoksen vahvistusmateriaalin määrästä sekä sen teknisistä ominaisuuksista.

Kun lasikuitua käytetään vahvistusmateriaalina, on tarpeen perustua kolmeen perusperiaatteeseen:

 1. Suurten jännityskalvon vetolujuus, jonka seurauksena materiaali ei repeyty eri halkeamien muodostumispaikassa.
 2. Suuri pituussuuntaisen kimmokerroin, joka ei salli halkeilua, koska kaikki kuormat siirtyvät betonista kuituihin.
 3. Betoniliuoksessa käytetty lasikuitu. Kun seos sisältää lujitemateriaalia, se hajoaa miljooniksi karvoiksi.

Lasikuitu kestää alkalisia vaikutuksia, ja siksi sillä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • korkea vetolujuus;
 • korkea kimmomoduuli;
 • kuitujen pienin halkaisija, minkä johdosta yksittäisten karvojen sisältö liuoksessa kasvaa;
 • korkea dispersio kyky.

Mikä on tarkoitus lisätä lasikuitu betoniin?

Tavallinen betoni kutistumisen aikana tapahtuu kutistumalla, joten täysin haitallisia mikrohiukkasia voi esiintyä, mikä vaikuttaa haitallisesti itse betonin kestävyyteen. Nykyään tämä ongelma on ratkaistu: lisäämällä tietyn määrän lasikuituja betoniin voidaan antaa joustavuutta ja iskunkestävyyttä missä tahansa kovettamisvaiheessa. Nyt on tullut mahdottomia olla käyttämättä kevytrakenteisia vahvistusverkkoja, jotka aiemmin "suojasivat" betonia halkeamilta.

Asiantuntijat ovat kehittäneet lasikuitua erilaisten seosten vahvistamiseksi, jotka perustuvat sementtiin. Kuitu jakautuu helposti koko seoksen sakeus ilman paksuuntumista yhdessä paikassa, mikä antaa tehokkaan ja yhtenäisen vahvistuksen. Kuidun vetolujuus on tavallista terästä suurempi ja elastisuus on yli 10 kertaa enemmän polypropeenia. Kuidut, joilla on resistentti alkaliin, ovat täysin epäorgaanisia alkuperää, joten ne ovat erittäin yhdistettyjä betoniin. Lasikuitu ei syövy kuin teräsverkot ja -kalusteet.

Lasikuitulujitteiden avulla on mahdollista vähentää betonin rakenteiden halkeamien muodostumista ja muodonmuutoksen määrää sekä lisätä pakkasenkestävyyttä, kosteuden läpäisemättömyyttä ja iskunkestävyyttä.
Kun halkeama muodostuu kutistumisen tai rakenteen kuormituksen seurauksena, kaikki jännitykset siirretään kuituun. Halkeaman leveys riippuu suoraan sementtiseoksen lasikuitujen määrästä.

Lasikuitujen suorituskyky perustuu kolmeen tekijään:

 • kuidut, joilla on alkalia kestäviä ominaisuuksia, eivät repeydy venytettäessä;
 • lasikuidulla on suuri pitkittäisjousto, jonka vuoksi halkeamia ei lainkaan tapahdu;
 • on tärkeä rooli kuitujen määrä sementtiseoksessa. Kaikki sekoittimeen syötetyt kuidut varmistavat betonin yhtenäisen vahvistamisen siten, että kuidut pysäyttävät muodostuksen alkuvaiheessa olevat halkeamat, mikä puolestaan ​​estää niiden leviämisen betonin läpi.

Muihin aineisiin verrattuna alkalipitoinen kuitu yhdistää seuraavat ominaisuudet:

 • merkittävä vetolujuus
 • korkea pituussuuntainen elastisuus
 • pienikokoinen lasikuitu
 • kyky dispersioon,
 • alkalin kestävyys ja suurin sallittu pitoisuus betonikuiduissa.

Betonin käyttö lasikuidulla

Betoniastiat. Niiden ero betonikerroksen paksuuteen. Esimerkiksi ohuimmat lattiat voivat olla noin 10 mm, ja kestävämmät voivat olla jopa 80 mm: n korkeammat, tällaiset lattiat on varustettu lämmityselementeillä. Useimmissa tapauksissa betonipinnoitteet pinotaan ohutkerroksiin, jotka eivät mitenkään vaikuta niiden lujuuteen, koska niiden kuitupitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin muualla.

Sellaisten halkeamien sisältämät halkeamat, joiden ulkonäön alkuvaiheessa on, lasikuidulla on haluttu vaikutus, kun niitä lisätään tavanomaisiin betoniseoksiin. Etuna on, että annos ei vaikuta betonin kovettumisaikaon.
Lasikuituvahvisteista kipsiä käytetään lianterän tai pneumaattisen ruiskutuksen avulla. Tämän seurauksena pintaan levitetty kipsi on halkeamattomampi ja kosteudenkestävä, toisin kuin muut kipsilevyt.

Asiantuntijat suosittelevat pienen määrän lasikuitujen lisäämistä betonielementteihin. Jos lisäät kuitujen määrää, lasikuidut ovat ainoa vahvistuselementti pienten esivalmistettujen osien - lokeroiden, laatikoiden ja vastaavien osalta.

Betonin lujuuden kasvaessa betonin käsittely valmiissa rakenteissa - leikkaaminen, porausreiät ja vastaavat - on yhä monimutkaisempi. Timanttileikkaus betonista ja timanttiporauksesta on joskus ainoa ratkaisu tähän ongelmaan. Turvallinen ja kätevä tapa tehdä aukkoja ja reikiä betoniseinissä, lattioissa ja säätiöissä on täällä.