Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Betoniraudoitus

Useimpien säätiöiden perusta on konkreettinen. Se on melko kestävä materiaali, mutta sen fysikaalisten ominaisuuksien vuoksi se ei aina kestä käytön aikana suuria lämpötilaeroja ja maaperän siirtymiä. Siksi käytetään kovettumis teräsvahvistusta, joka asetetaan betonin massaan. Teräsvahvistus on melko joustava materiaali, mutta antaa konkreettiselle tarpeelliselle jäykkyydelle kestämään haitallisia luonnon tekijöitä.
Kerroimme teille kaiken tämän siitä, että säätiön vahvistaminen, kun se on asennettu, ei ole niin toivottavaa, vaan tarpeellista. Joten, se koskee vahvistamista säätiö, puhumme tässä artikkelissa.

Vahvistustyypit perustuksen vahvistamiseksi

Venttiilit on yleensä jaettu neljään tyyppiin: työskentely, kokoonpano, jakelu, kiinnikkeet.

Säätiön työvahvistus havaitsee ja kestää veto- ja puristusvoimia. Ne syntyvät sekä ulkoisesta kuormituksesta (painovoiman vaikutuksesta) että sisäisestä (lämpölaajenemisesta).

Kellarajan jakoventtiili korjaa työvahvikehyksen ytimet toimimaan yhdessä ja jakamaan tasaisesti niiden väliset kuormat.

Peruskorjauslaitteistoa käytetään vahvistuskoteloiden asentamiseen suunnitellussa asennossa, joka perustuu ennalta määrättyyn asentoon. Betonisoinnin jälkeen liitokset, mikäli mahdollista, poistetaan.

Säätöpidikkeitä käytetään avaruudellisen kehyksen luomiseen ja kantavat osan kuormasta. (samanlainen kuin jakoventtiilit)

Valmistusmenetelmästä riippuen venttiili jakautuu seuraavasti:
- kuumavalssatut Sen sijaan se on jaettu luokkiin AI: sta AV: iin.
- lämpökovettu. Vierintämisen jälkeen lisälämpökäsittely suoritetaan. Luokat: At-IV, At-V ja At-VI.
- kylmävahvisteiset liittimet. Luokat: A-IIb ja A-IIIv.

Myös venttiili on jaettu sileäksi...

... ja uritetut (säännöllinen profiili).

Jatkuvan profiilin käyttö lisää betonin ja lujituksen välistä rajapintaa.

Mitä sinun tarvitsee tietää perustuksen vahvistamisen yhteydessä

Vahvistaminen on monimutkainen ja tärkeä prosessi, jolla luodaan vankka perustus, joten ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen laskea huolellisesti kuormat ja näin ollen valita oikea lujuusluokka ja luokka, pohjan syvyys. Tämän voi tehdä vain ammattitaitoinen teknikko. Yleisistä suosituksista voimme sanoa seuraavaa.
Kiinnitysosat. Yleensä vähärakenteisissa rakenteissa ankkuri kiinnitetään hitsaamalla, mutta käyttämällä neulontankoa.

Hitsaus muuttaa metallin ominaisuuksia saumoissa, mikä voi vaikuttaa haitallisesti vahvistuskotelon lujuuteen. Rikkomisen todennäköisyys on suuri. Jos kypsennät tukirakenteiden palkit luotettavasti, niin tämä on liian aikaa vievä prosessi. Esimerkki betonin raudoituksen asennuksesta johtimella on artikkelissa "Betoniportaikko kellariin"
Lujitushäkki on sijoitettava betonirakenteeseen vähintään 5 cm: n etäisyydellä tulevan pohjan ulkopinnasta.
Säätiön kulmat on vahvistettu taivutetulla vahvistuksella, joka ulottuu molemmille seinille.
Vahvistus on puhdistettava materiaaleista ja ruosteesta, mikä vähentää raudoituksen kosketusta betonin kanssa.

Laattojen ja nauhojen perustusten vahvistaminen

Laatoitettu säätiö on massiivinen rakenne, jolla on tarpeeksi suuri alue. Tämän pohjan paksuus on vähintään 10 cm ja merkittävä alue. Siksi tämäntyyppinen säätö on kuormitettuna sekä pituussuunnassa että poikittain. Lisäksi voi esiintyä vääntöjäyteitä. Siksi, kun vahvistetaan laattojen perustuksia, käytetään vahvemman halkaisijan vahvistamista kuin nauhateissa. Tällöin kaikki lujitushihnan kaikki osat on tehty aaltopahvista.
Nauhalumpuissa yleensä tapahtuu pitkittäiskuormitus. Tällä perusteella aallotettua vahviketta käytetään pituussuuntaiseen vahvistamiseen, ja poikittaiset sauvat voivat olla sileitä. Lisäksi ne voivat olla halkaisijaltaan pienempiä.

Ammattimaisen perustuksen vahvistaminen kokeneiden käsityöläisten neuvojen mukaan

Tärkeät säännöt vahvistuksen ja perus SNiP: n yhdistämiselle

Ennen kuin aloitat vahvistamalla tulevaa säätösi vahvistuksella tai johtoa, sinun on laskettava kuormituksen karkeasti sen määrittämiseksi, mikä poikkileikkaus sauva on tarpeen. Sinun ei tarvitse tietää varmasti, koska ne aina vievät marginaalia. Esimerkiksi rakennettaessa tilapäistä metallirakennetta, jonka seinämän paino on enintään 400 kg / 1 m 2, voidaan käyttää 8 mm: n halkaisijaltaan rautaa. Kun rakennat hiekkalaatan autotallin, jonka seinät ovat korkeintaan 3 metriä korkeita, käytä tankoa, jonka poikkipinta on 12 millimetriä. Jos rakennat kaksikerroksista mökkiä, sinun on kiristettävä vakavampi metalli - halkaisija 14-18 millimetriä.

Tietenkin voit antaa tämän projektin laskelmille kokeneille asiantuntijoille, jotka säästävät rahaa ja valitsevat vähimmäisarvoisen arvon, mutta jos useita tuhansia ruplaa ei ole suuri rooli, vie se marginaalilla. Usein on halu viimeistellä lattia ullakolla tai tehdä monitasoinen raskas katto - pohjan täytyy olla välttämättä valmis tällaiseen "tapahtumien käänneeseen". On olemassa useita SNiP, jotka säätelevät tämän mallin valmistusta. Tarkastele niitä tarkemmin.

 1. SNiP 7.3.4 todetaan, että kahden pystysuoran sauvan välisen vähimmäisen etäisyyden ei tulisi olla vähintään itse vahvistuksen poikkileikkaus ja mieluiten 2-3 kertaa suurempi. Enimmäismäärää ei ole määritetty, koska se on jo valittu jokaisen projektin osalta erikseen, riippuen siitä, miten se on tehty, puristimen läsnäolo, sementin merkki, aggregaatin laatu ja muut tekijät.
 2. SNiP 7.3.6. Kahden samansuuntaisen pitkittäisen sauvan välinen etäisyys ei saa ylittää 40 senttimetriä. Mitä suurempi kuormitus pohjalla, sitä vähemmän tämä etäisyys on. Kaistaleperusteiden vähimmäisetäisyys on 10 senttimetriä, jonka halkaisija on 14 mm.
 3. SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua. Arvoa saa olla korkeintaan puolet kappaleen työkorkeudesta, mutta se ei missään tapauksessa saa ylittää 30 senttimetriä.

Sitoutuminen näihin SNiP: hen, vahvistaminen onnistuu "kirjastandardien" mukaisesti. Mutta on olemassa useita sääntöjä, jotka rakentajat ovat nimenomaan suunnitelleet helpottamaan säätiön perustamisprosessia. Nämä suositukset ovat aika testattu ja parantavat huomattavasti rakenteen fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia sekä säästävät vähän materiaalien hankinnasta.

 1. On mahdotonta hitsata toisiaan. Metallin kuumentaminen heikentää merkittävästi sen ominaisuuksia, mutta kestävät yhdisteet ovat täysin hyödytöntä - niitä pidetään betonina, ei metallina, jota rakennat tuntikausia.
 2. Ankkuri on alttiina korroosiolle, joten sen on syvennettävä kaikilta puolilta betoniin, jotta se palvelee vuosikymmeniä. Sivut, metallin on "mennä" betoniin 8 senttimetriä ainakin alemmasta 10: sta, yli 10: sta.
 3. On mahdotonta ristikytkentää kulmissa, tangot eivät saa leikata kohtisuoraan, on parempi ottaa ja taivuttaa vaaditun muodon metalli niin, että seuraava nivel ei ole lähemmäs 100 cm: n päässä nurkasta. He saavat aina suurimman kuormituksen, ja siteen lyhyt osa ei anna haluttua vahvuutta.
 4. Kulmat on lisäksi vahvistettava ristikkotuilla ja pystysuorilla. Hyvin usein ihmiset yksinkertaisesti tekevät liittymisestä "ristiin", uskovat, että massa jää jonkin syyn ytimestä. Mutta tällainen vahvistamisen sitominen alustalle on yksinkertaisesti mahdoton hyväksyä, koska sinulla on kaksi erillistä lohkoa, joilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Tämän toiminnan merkitys on täsmälleen 0,0%. U-muotoisia ja L-muotoisia vahvikkeita tarvitaan kulmissa ja niiden ensimmäisillä ristikkotuilla.

Olemme tarkastelleet perussääntöjä siitä, kuinka perustaa laadukas vahvistus, jolle järjestelmä on sijoitettu alla. Nyt voit jatkaa tämän suunnittelun vaiheittaista rakentamista ja purkaa kaikki vivahteet tarkemmin.

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten lujitushäkki tehdään säätiölle omilla käsilläsi

Kaivon ja liitoksen valmistelu on vastuullinen prosessi. Vahvistus on yksi tärkeimmistä tehtävistä tässä. Jotta kaikki toimisi oikein, malli oli niin vahva ja yhdistetty kuin mahdollista, on tehtävä kaikki seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Ennen kuin neuloa perustusta varten, sinun on valmisteltava paikka sille. Ensinnäkin kaivamme tarvittavan koon reiän, pääasiassa 40 senttimetriä leveä (talon) ja 90 senttimetrin syvyyden riippuen tulevan rakenteen painosta ja maaperän ominaisuuksista. Seuraavaksi asennamme 50x50 mm: n puupalkkien kulmaan, johon naulaa pitkittäislevyt. Nosta perustus ja kääntä se tasaisesti pohjaan.

Tärkeää: vaikka sinulla on melkein litteä kuoppaan maanpinnan alapuolella, sinun on vielä laitettava laudat muottiin ja tasaisista laudoista. Tämä tehdään niin, että lujittavat elementit ovat samalla etäisyydellä betonin ulkopuolelta - tämä on tärkeä asia, joka on otettava huomioon. Muotti on kiinnitetty ulkopuolelle maalla tai hiekalla ja vedellä, ja sisäpuolella on puiset tuet (pituus tulisi olla sama).

Ensinnäkin sinun on asetettava pystypinnat, joihin vaakasuuntaiset lujitushihnat kiinnitetään, ja sitten ristikappaleet. Oletetaan, että säätiöllä on neljä kulmaa - yksinkertaisin rakenne. Sitten jokaiseen nurkkaan kannattaa vetää 6 senttimetriä sisä- ja ulkoseiniltä, ​​merkitä paikka ja pisteet sauva, tasoittaa se ylöspäin.

Yleensä nämä ovat 2 rinnakkaista suoraviivaa, jotka on kiinnitetty tavallisella neuleliitoksella. Tärkeää: on mahdotonta hitsata niitä pystysuorille ja ristikkotuille, koska korkea lämpötila heikentää merkittävästi niiden fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia.

Tämä voidaan tehdä manuaalisesti tai erityisten neulontäppien avulla, mikä merkittävästi yksinkertaistaa työtä. Ristikkopalkin tulee olla vähintään 40 senttimetriä, mikä sopii parhaiten - 60-65 cm. Muista, että erittäin paksu verkko ei takaa suurta lujuutta. Meidän on vain annettava konkreettista joustavuutta ja eliminoitava samentumisriski.

Ensinnäkin voimme vahvistaa kulmat, joissa on L-muotoiset ja U-muotoiset elementit, teemme vinot tukit pohjavaraston ja ylemmän rinnakkaiselementin välille. Sivut voidaan täydentää vinolla rinnalla ja asentaa pitkittäiset oksat yhdestä reunasta yläkulmasta alempaan toisesta reunasta.

Täytä betoni runko

Olemme vain kuvittaneet, miten vahvistaa säätiötä, nyt tarkastelemme, miten kaadetaan konkreettisesti oikein niin, että se ei riko eheyttä ja lisää rakenteen vahvuutta. Ensimmäinen askel on tehdä hyvä perusta. Tee näin ensimmäisellä vyönauhalla alle 5 senttimetriä rikkoutua tiiliä tai hiekkalaatikkoa. Seuraavaksi kaada nestemäinen liuos niin, että se tunkeutuu hyvin kaikkiin halkeamiin varmistaen pohjan maksimaalisen lujuuden.

Tärkeää: Et voi täyttää säätiötä ja kellarissa "aaltoja", erityisesti lujituksen risteyksessä - halkeama seuraa tätä linjaa. Jos haluat suorittaa toimenpiteen 2 kertaa, niin "aukko" on parhaiten keskellä säätiötä. Esimerkiksi, jos sen korkeus on 150 senttimetriä, silloin 75 cm: n päähän voit ottaa tauon. Seuraavaksi sinun on täytettävä kaikki monoliittinen kerros ja vain tällä tavalla.

Metallia kaadetaan vähintään 8-10 senttimetriä niin, että se ei ole lähellä reunaa, muuten säätiö romahtaa keskimäärin kuormitettuna. Tämä ei vaikuta yleiseen lujuuteen, mutta pohja menettää ulkonäköään - reunat murentuvat.

Kuinka vahvistaa nauhatusperusta

Säätiön vahvistaminen omilla käsillään - perussäännöt ja järjestelmät

Rakennuksen toiminnan aikana vaikuttaa useisiin tekijöihin. Säätiö on paineita maasta liikkuvasta liikkeestä, pakkasesta ja tietysti itse rakennuksen painosta. Tällöin pohjan yläosa, kuten teräsbetonilevy, puristetaan ja alaosa venytetään. Alla on esitetty kaavakuva voimien vaikutuksesta säätiön sisällä. On erittäin tärkeää muistaa, että rakennuksen oikean valmistuksen on välttämättä otettava huomioon pakkasenkestävät voimat, jotka joskus ylittävät itse rakennuksen painon ja nostavat sen aiheuttaen perustan venyttämistä yläosassa. Tässä tapauksessa ratkaiseva rooli on se, että nauhan perustus on oikea ja pätevä lujittamalla omilla käsillänne. jonka ansiosta on mahdollista säästää tuhoutumisesta paitsi itse säätiö, myös talon seinät.

Tässä oppitunnissa sinulle annetaan vaiheittaiset ohjeet ja järjestelmä vahvistuksen oikealle sijoittamiselle sekä sen sitovia ja muita tärkeitä kohtia, joita käsitellään myös videossa. Lisäksi tässä oppitunnissa rakentamisessa esitetään esimerkinomaisia ​​piirustuksia raudoituksen asentamisesta liuskan alapuolelle sekä kaavion oikean rakenteen sitomiseen rakenteen kulmissa.

Suurin kuormitus perustuksen tai teräsbetonilaatan puristamisen aikana putoaa betoniin ja jännityksen aikana raudoituksen on kestettävä kuormitusta. Tältä osin vahvistus tulisi sijoittaa rakenteen ylä- ja alareunaan. Samanaikaisesti kellarinosan keskikorkeus ei vaadi vahvistamista, koska kaikki voimat eivät käytännössä vaikuta siihen. Rakenteen vahvistaminen selostetaan yksityiskohtaisesti videon ja tämän oppitunnin piirustuksissa.

Oikea venttiilin sijoitus

Minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen tai -levyn pääkuormituksen on kestettävä pitkittäinen vahvistus, joka sijaitsee alemmissa ja ylemmissä osissa. Luokan A3 kuumavalssattuja teräsvaijereita käytetään yleensä pitkittäisvahvistuksena. Kun nauhatulostimen korkeus on yli 1,5 m, myös kuumavalssatun sileän vahvikkeen poikkisuuntaiset ja pystysuorat sauvat, joiden halkaisija on 6-8 mm luokkaa A1, asetetaan. Myös betonilaatuja valmistetaan tehtaalla saman periaatteen mukaan. Samanaikaisesti on paljon parempi tehdä pystysuorat ja poikittaiset vahvikkeet yhdellä puristimella niin, että saadaan yhtenäinen koko kehys. Tämä prosessi selitetään hyvin helposti videossa.

Pituussuuntaiset sauvat tulisi olla laatan tai pohjan kehyksen sisällä. Tällaisen nipun ansiosta betonien halkeamien todennäköisyys, niiden leviäminen sekä lujitangot kiinnitetään vaaditussa asennossa. Pitkittäisten sauvojen ja lujittavien poikittaisten sauvien välinen askel on esitetty SNiP 52-01-2003 kohdassa 7.3.4.

Pitkittäisen vahvikkeen asettaminen

Erityisesti SNiP 52-01-2003 kohdan 7.3.6 mukaan betonirakenteen pituussuuntaisten lujitustangojen välinen etäisyys on laskettava sen tyypin (nämä voivat olla seinät, lattialaatat, palkit tai pylväät), poikkileikkauksen korkeus ja leveys. Tässä tapauksessa perustuksen lujittaminen omilla kädillä on tehtävä siten, että varmistetaan itse betonin tehokas osallistuminen ottaen huomioon muodonmuutoksen ja jännitysten tasaisen jakauman koko rakenteen leikkausalueella. Erityisesti käytetyn pituussuuntaisen lujituksen viereisten sauvojen välinen etäisyys ei saisi ylittää betonielementin leikkauskorkeutta kerrottuna kahdella. Tämä etäisyys ei kuitenkaan saa olla yli 400 mm. Sellaisten lineaaristen osien osalta, jotka on epäkeskisesti pakattu taivutustasoon nähden, pituussuuntaisen lujitteen välinen nousu ei saa olla yli 500 mm. Ja vaikka tämä periaate on aika vaikea ymmärtää ensi silmäyksellä, tässä vaiheessa annetut vaiheittaiset ohjeet betonirakenteiden vahvistamisesta omalla kädelläsi auttavat välttämään tällaisia ​​virheitä.

Poikittaisen vahvistuksen periaate

Kuorinnan vahvistaminen on määritelty SNiP 52-01-2003 kohdassa 7.3.7. Vahvisteisiin betonilaatoihin ja perustuksiin, kun otetaan huomioon, että poikittaisvoimaa ei pidä havaita vain betonilla, on välttämätöntä asettaa lujituksen poikittaiset tankoja. Niiden välinen askel ei saisi olla suurempi kuin arvo, joka takaa poikittaisen lujituksen sisällyttämisen työhön kaltevien halkeamien esiintymisessä ja leviämisessä. On muistettava, että poikittaisten sauvien välisen etäisyyden ei pitäisi olla korkeintaan puolet perustuksen tai laattaosan poikkileikkauksesta, mutta tämä vaihe ei saa olla yli 300 mm.

Oikea vahvistus sitova

Ei ole toivottavaa käyttää hitsausta kiinnitettäessä raudoitusta pohjamateriaalissa, sillä lämpötilan nousu vaikuttaa haitallisesti metallin ominaisuuksiin. Kuitenkin jos merkki "C" on läsnä vahvistusmerkinnässä, se voidaan hitsata yhteen. Esimerkiksi A500C-merkkisten liitososien läsnä ollessa voidaan kytkeä sähköhitsausta. Kaikissa muissa tapauksissa säätö- tai betonilaatan sisällä oleva vahvike on sidottu neulomalla.

Lisäksi liuskan perustusten lujittamisen aikana on muistettava, että terästangojen päät eivät saa ulottua muotin rajoissa ja joutua kosketuksiin sen seinien kanssa. On suositeltavaa pitää etäisyys betoniteräksen reunasta vähintään 50 mm. Tätä ongelmaa tarkastellaan myös lisätyssä videossa.

Säätiön nurkkaus

Rakenteen kulmilla on tärkeä rooli kaistaleiden kaatoissa. Tosiasia on, että kulmissa on suurin stressi. Kuten video osoittaa, vahvistusleikkausten ja kulmien valmistus edellyttää taivutetun vahvikkeen A3 käyttöä. On tärkeää muistaa, että teräsvaijojen tavanomainen ylitys nauhalankojen kulmissa ei ole hyväksyttävää, koska tämä vahvistusmenetelmä ei takaa rakenteen lujuutta. Hanki joitain vahvistettuja betonipalkkeja, joita ei ole liitetty toisiinsa.

Yksityisten talojen rakentamisessa omilla käsillään käytetään usein käyttämätöntä menetelmää nurkkien leikkaamien reunojen sitomiseksi. Alla olevassa piirroksessa on kaksi vaihtoehtoa nauhapinnan kulmien vahvistamiseksi, jotka on tehty väärin.

Kuvasta käy ilmi, että pitkittäisvaijereiden liitokset on tehty tavallisiksi särmäyksiksi ja niillä ei ole lisävahvistusta. Lisäksi raudoituksen ylityspaikoissa ei ole lisäkiinnikkeitä.

On myös mahdotonta myöntää tavanomaista raudoitusta raudoituksen aikana T-muotoisten rakenneosien poikkileikkauksen aikana. Kaikki nämä paikat on vahvistettava entisestään.

Joskus talon projektissa on aukion ikkunat, jotka edustavat ulkonemia rakennuksen julkisivulla. Sisästä, erkkeri-ikkunat ovat osa monipuolista huonetta. Vahvistaaksesi säätiön ikkunan alapuolella, sinun on taivutettava vahvistus tylppässä kulmassa. Tällöin kaistaleen lujituksen pituussuuntaiset sauvat on läpäistävä kehys ja kommunikoitava ulkopuolisen vahvikkeen kanssa. Lisäksi malli sisältää lisäpihdit ja L-muotoiset vahvikkeet.

Vaiheittainen ohje betonirakenteen kulmien vahvistamisesta kokonaisuutena pyrkii saamaan monoliittisen kehyksen, joka on yhdistetty yhteen yksikköön, mikä lisäksi johtaa säätiön vahvistamiseen. Clamps käytetään liittämään elementtejä. On muistettava, että raudoituksen kaikkiin kulmiin ja nivelteihin on lisättävä asennetut L- tai U-muotoiset elementit. Pystysuorat ja poikittaiset hihnat nauhan perustusten vahvistamiseksi on sijoitettava vähintään 3/8 korkeuteen perustusrakenteen korkeudelle. Samaan aikaan pidikkeiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 25 cm. Kulmissa, risteyksissä ja pylväikkunoiden alapuolella pulttien välinen askel pitäisi olla kaksi kertaa pienempi kuin perustuksen perinteisissä pitkittäisrakenteisissa elementeissä. Onnea sinulle rakentamiseen!

Vahvistaa teippi-säätiö tee-se-itse: video

Kuinka vahvistaa säätiön vahvistusta?

On mahdotonta rakentaa kiinteää monoliittista perustetta ilman vahvistusta. Oikein suunnitellun perustuksen on kestettävä talon paino sekä vetolujuus- ja puristusvoimien vaikutus maaperän kausittaisen muodonmuutoksen aikana.

Jos vääränlainen lähestymistapa vahvistamisen valintaan ja asentamiseen aiheuttaa riskin halkeamien havaitsemisessa talon perustuksissa ja talon seinissä ajan mittaan. Puhutaanpa siitä, miten taipua, leikata, neuloa, vahvistaa vahvistusta, kuinka laskea sen määrä ja miten vahvistaa säätiön kulmat estääkseen niiden tuhoutumisen.

muottiin ennen kaatamista

Vahvistusmateriaalin valinta

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on kahdenlaisia ​​varusteita: lasikuitu ja metalli.

Lasikuituliittimiä käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamiseen. Sen kustannukset eivät ole paljon pienempiä kuin metallin, mutta samaan aikaan lasikuitu painaa paljon vähemmän metallia, mikä vähentää merkittävästi kuljetuskustannuksia. Lasikuituliittimet eivät ole alttiita korroosiolle, niillä on suuri vetolujuus ja ne kestävät monenlaisia ​​lämpötiloja.

Tällaista raudoitusta ei käytännössä käytetä yksityisten talojen rakentamiseen, koska ei-metallisia raudoituksia voidaan taivuttaa vain tuotannon aikana, sitä ei voida tehdä suoraan rakennustyömaalla.

Lasikuituvahvisteiden laskenta

kevytrakentaminen (aidan perusta, arbors, garden house)

Metallirakenteita käytetään matalarakenteisissa rakenteissa paljon useammin. Vaikka metallitangot ovat huomattavan painavia ja ovat huomattavan alttiita korroosiolle, niillä on paras lujuus ja joustavuus, jotka takaavat hyvän tartunnan betoniin.

Lisäksi voit taivuttaa metallisia vahvikkeita omiin käsiinsä juuri rakennustyömaalla, mikä on varsin kätevää eikä vaadi erikoistilauksen tilaamista tiloilla tehtaalla.

Painonlaskin

Vahvistuksen halkaisijan valinta

Pitkittäisten sauvojen halkaisijan on oltava vähintään 10 mm, jos tulevan seinän pituus ei ylitä kolmea metriä ja vähintään 12 mm, jos seinämän pituus on kolmesta kuuteen metriin. Kevyille puu- tai kehysrakennuksille voit käyttää halkaisijaltaan 8 mm: n liittimiä. Raskaiden kaksikerroksisten talojen tiilestä tai betonista koostuvien lohkojen suosittelemme 14 mm: n halkaisijan käyttöä.

Kuinka laskea määrät

Teipin pohjan vahvistamisessa käytetään sileää ja ristikkäistä pintaa. Ribbed-liittimet asetetaan pituussuuntaan, antavat talon joustavuuden perustan ja antavat hyvän tartunnan betoniin.

Määritä tarvittavan rei'itetyn raudoituksen määrä, määritä tulevan talon kehä, lisää se tukevien seinien pituus ja moninkertaista verkon tangot (neljä tai kuusi riippuen nauhalevyn leveydestä). Saat talteen perustan rakentamiseen tarvittavan vahvistuspituuden. Lisäksi sinun on ostettava 20% enemmän raudoitusta ottamaan huomioon sauvojen päällekkäisyyden.

Sileistä kiinnikkeistä, joiden halkaisija on 8 mm, tehdään vahvikehäkkihyppyjä. Saadaksesi vahvistusrenkaiden lukumäärän sinun tulee jakaa säätiön pituus vierekkäisten renkaiden väliin. Renkaan kehä voidaan laskea seuraavalla kaavalla:

Sormuksen ympärysmitta = (Levykorkeus + välilyönti palkkien välillä) × 2

Vahvistuksen kokonaispituus sileällä pinnalla määritetään kaavalla:

Pehmeän raudoituksen kokonaispituus = (vahvistusrenkaiden lukumäärä) × (rengaskoko)

Jos haluat ottaa päällekkäisyydet huomioon, suosittelemme, että ostat 10% tasaisemman vahvistuksen.

Lujituksen paino sen halkaisijan mukaan

Kuinka taivuta venttiili oikein

On olemassa monia tapoja taivuttaa vahvistusta omiin käsiisi. Kuumien ja kylmien menetelmien joustavuus riippuu lämpötilasta, jossa taivutus tapahtuu. Ensimmäisessä tapauksessa raudoituksen taivutuspaikka kuumennetaan puhalluslaitteella noin 800 asteen lämpötilaan ja sitten taivutetaan haluttuun kulmaan vasaran puhalluksen alla. Tämä menetelmä on hyvä, koska se ei vaadi merkittävää fyysistä ponnistelua tai erikoislaitteiden saatavuutta taivutukseen.

Mutta emme saa unohtaa, että kuumennuksen ja myöhemmästä jäähdytyksestä johtuen mutka muuttuu hauraaksi ja saattaa haljeta tulevaisuudessa. Jos valitset kuuman taivutuksen, anna tanko jäähtyä ilmassa ja älä jäähdytä sitä vedellä.

Kylmä taivutus tapahtuu ilman esilämmitystä, mikä pienentää metallin laadun heikkenemisen vaaraa taivutuksessa.

taivutuskoneella

Käytetystä laitteesta riippuen on neljä kylmätaivutustapaa:

 1. Pienihalkaisija (enintään 8 mm) voidaan taivuttaa omilla käsillä, mutta et voi saada tarkkaa kulmaa tällä tavalla.
 2. Voit yhdistää yksinkertaisimmaksi laitteeksi kahden putken irtoamisen taivuttamisen, liikkuvan ja kiinteän. Metallinen sauva kiinnitetään kiinteään putkeen, ja toinen putki asetetaan sen vapaaseen päähän ja käytetään vipuksi.
 3. Voit saada yksinkertaisen koneen taivutukseen vahvistamalla hitsaamalla teräskolmion ja vipun kääntöpöydällä metallikehykseen. Kiinnitä sauva nurkkaan, niin riittää, että voit kääntyä alustan avulla vipua ja saat armourin taivutetun kulman, jota tarvitset.
 4. Jos sinulla on paljon työtä, suosittelemme teitä ostamaan teollisuuskoneen taivuttamalla lujitustangot sähköisellä, mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella.

Kuinka leikata tangot

Pienihalkaisijaltaan (korkeintaan 12 mm: n) metallisia tangkoja voidaan leikata haavasilla, metallisella nauhalla tai teräpalkilla. Jos halkaisijaltaan suurempi lujuus on leikattava, kannattaa käyttää kulmamyllyä (bulgaria), jossa on suuttimella "pehmeää" terästä. Bulgarian avulla voit nopeasti leikata suuri määrä tangkoja, mutta työskentelemällä sen kanssa vaatii tiukkoja turvallisuusmääräyksiä.

Valmistettaessa vahvistusverkkoa omiin käsiisi metallivarret on kiinnitettävä niiden leikkauksen välttämiseksi. Joskus sidonta korvataan hitsaamalla, mikä ei ole toivottavaa, koska ajan kuluessa korroosiota voi esiintyä hitsiliitoksessa.

Leikkaavat sauvat ovat sidottuja teräslangalla, jonka läpimitta on enintään 1,2 mm pihdeillä, ruuvimeisselillä tai neulomalla, ja pienten halkaisijoiden sauvat voidaan kiinnittää muovipuristimilla. Sinun on kiinnitettävä vähintään puolet raudoitusristeyksistä lanka tai solmio. Älä käytä jo käytettyä teräslangaa tai rustimerkkejä.

Asennuksen tekeminen

Raudoituksen asennus kaistaleelle suoritetaan sen jälkeen, kun hiekkalaatikko on kaadettu kaivantoon. Hiekka on pakattava, minkä vuoksi se on tarpeeksi hyvä kostuttaa se. Voit sitoa vahvistustekniikan omilla kädillä sekä kaivon ja itse kaivannon, mutta huomaa, että sauvat eivät saa olla hiekalla, muuten se ruostuu ajan myötä. Tämän estämiseksi, aseta kiviä tai suuria paloja tiiliä verkon alla.

Voit päästä yhdellä vahvistusverkolla, jos olet rakentamassa maahan, johon ei kohdistu muodonmuutoksia eikä pakkasnopeutta. Kaikissa muissa tapauksissa sinun on vahvistettava talon perustusta kehyksellä, joka on kahden ristikon yhdistelmä, jonka yläosassa on lyhyet raudoituspalat. Suunnittelu on liitettävä erityisellä johtimella. On suositeltavaa laittaa lyhyet raudoitustyöt, jotka tukevat säiliöalusverkkojen yläosaa, jotta tangot eivät pääse maahan betonin painon alle.

Säätiön nurkkaus

On syytä korostaa kysymystä raudoitusraudan kulmien vahvistamisesta. koska he ovat huomattavan rasittuneita.

Säätiön nurkkaus

Missään tapauksessa ei voi vahvistaa yksinkertaisten särmien kulmia. Säätiön kulmat on vahvistettava yksinomaan taivutetuilla päällekkäisillä tangoilla ja myös lisävahvistuksella kiristimillä.

Nauhapinnan laskeminen

Kuinka tehdä perustuksen vahvistus oikein päivitettynä: 26. tammikuuta 2017 by: zoomfund

Vahvistuksen asennus nauha-pohjaan - askel askeleelta ohjeita

1 m3: n "tehtaan" betonin hinta on 1 600-3 600 ruplaa (seoksen ominaisuuksista ja toimittajan pehmeydestä riippuen) ja sen kaataminen valmistettuun muottiin maksaa 1 000 ruplaa 1 m 3: n tai enemmän. Ja se ei ole kaikki! On syytä lisätä maaperän kehittyminen, hiekan, raunioiden ja jopa materiaalien "menettämien" materiaalien täyttäminen.

Teipin säästäminen omilla kädillä säästää jopa 140%, samalla kun se voidaan tehdä vain 2 + 2: ksi. Tärkein ongelma matkalla on vahvistaminen. Täällä virheet voivat olla hyvin kalliita, joten sinun on tarkasteltava koko prosessia yksityiskohtaisesti. Huomaa askel askeleelta ohjeet muottien ja vahvistamisen asentamiseksi visuaalisten materiaalien ja hyödyllisten vinkkejä.

Vahvistusnauhan perussäännöt

Aloitetaan aloittelijoiden perusvirheistä, SNiP: n säännöistä ja yleisistä suosituksista, joita on noudatettava. Harkitse niitä, jotka voivat merkittävästi vaikuttaa säätiön laatuun ja tulevan rakenteen kohtaloon.

 1. 1-2-kerroksisen rakennuksen nauhan perustuksen lujittamiseen käytetään 10 - 24 mm: n sauvoja. Keskimääräinen arvo on suositeltavaa, pienempää halkaisijaa ei voida hyväksyä.
 2. Hitsatut liittimet ovat kiellettyjä. vain liittimien kiinnitys on sallittua. Hitsaus ylikuumentaa metallia ja pienentää vetolujuutta 1,6-2,5 kertaa kohtisuorassa asennossa.
 3. Jos maaperällä on tasainen tiheys ympärysmitan ympärillä - käytä tangon ohuutta (10-14 mm). Epätasaisen tiheyden vuoksi palkkien tulee olla paksuja (16-24 mm).
 4. Ei ole suositeltavaa käyttää "sileää" raudoitusta vahvistaessasi säätiötä omilla kädilläsi. Materiaalin tarttuvuus (tarttuvuus betoniin) on huomattavasti pienempi kuin aallotettu sauva, mikä tekee laskelmista vieläkin vaikeampaa. Sileä vahvistus on sallittu poikittaisliitoksille - niiden kuormitus on huomattavasti pienempi.
 5. Pituussuuntainen vahvistus perustuksen sisällä ei saa olla lähemmäksi kuin 5 cm: n etäisyydellä muotista. Sääntö koskee myös säätiön pohjaa ja yläpäätä. Muuten säätö voi murentua reunojen ympäri ja itse vahvistus ruostuu.
 6. Poikkipalkkien välinen etäisyys voi olla 25 - 45 cm. Ei ole suositeltavaa rikkoa tätä aluetta alhaisissa rakennustöissä.
 7. Nauhalevyn kulmien vahvistaminen on erilainen kuin raudoituksen asennus kaivannossa;
 8. Pituussuuntaiset sauvat asetetaan joka 40 senttimetrin alapäähän. Esimerkiksi 120 senttimetrin korkeudelle on tarpeen asettaa 3 kerrosta pituussuuntaista vahvistusta

Ohjaustoimikunta: kaikkien tietojen on oltava SNiP-säätiöiden 2.02.01-83 ja 2.03.01-84 mukaisia, on parempi lukea vaatimukset yksityiskohtaisesti ennen työn aloittamista. Älä luota "silmään", kaikki työ on suoritettava ohjeiden ja standardien mukaisesti.

Tee-se-itse muotti asennetaan

Säätiön asianmukaisesti kehitetyt puitteet säästävät paljon rahaa betonin hankinnasta, mutta myös yksinkertaistavat merkittävästi vahvistusprosessia. Jos sinulla on jo, voit ohittaa tämän vaiheen ja siirtyä suoraan vahvistukseen, jos ei, ota sitten askel askeleelta ohjeita.

VAIHE 1: materiaalin valinta. Alapinnan pienellä korkeudella on melko helppo valita materiaali: vaneri, puu, OSB-levyt, ABS. Tärkeimmät vaatimukset - materiaalin vahvuus. Korkea perustus (150 cm) käyttää vain metallia, koska betonin paine on merkittävä ja puu voi epäonnistua.

VAIHE 2. pohjan valmistelu. Oletetaan, että meillä on standardi täyttävä kaivanto, nyt on tiivistettävä pohja. Kaada hiekkakerros 150 mm, täytä vedellä ja sitten 4-5 senttimetriä betonia pinnan tasoittamiseksi. Älä unohda viestintää, ne on tehtävä muottirakenteen vaiheessa ja talon perustan vahvistamisessa. emme voi unohtaa upotettuja putkia oikeilla paikoilla, muutoin kestää kauan aikaa työstää puncher ja rikkoa perustan vahvuus.

VAIHE 3. Kun rakennushanke on tehty, asetamme varren kaivon ympärille juuri tulevan pohjan leveydelle, ne pitävät muottirakenteen pohjan, aseta tukipyörät vähintään 70% rakenteen korkeudelle (tuki on kaksi kertaa korkeampi kuin säätö). Se ei haittaa tehdä 3-4 säätökiskkoa pohjan leveydelle, jonka avulla on mahdollista mitata leveyden poikkeamat.

Päällikön neuvo: on välttämätöntä murskata kynnet muottien sisäpuolelta välikkeisiin ja kiinnikkeisiin niin, että myöhemmin voit poistaa kaiken ongelmitta. Muussa tapauksessa sinun täytyy rikkoa puupaneelit tai leikata hatut, koska tarttuvat kynnet ovat betonisoituja. Jos pohja on 150 cm ja korkeampi, suosittelemme nipun muottilangasta ruutupiirroksen kuvioon 1 m: n kuluttua.

Muottien tulee olla mahdollisimman jäykkät, rakenteellisten elementtien väliset raot eivät saa ylittää 0,3 cm, joten säätiön kaatamisen yhteydessä nestemäinen seos ei virtaa, muuten perustan lujuus laskee aritmeettisessa etenemisessä.

Sen on kestettävä kiinteät kuormitukset ja säilytettävä sen muoto sementin kaatamisen jälkeen, joten tällä tavalla on mahdollista tehdä monoliittinen säätiö talolle, joka kestää vuosikymmeniä.

Tärkeää: Muottien sisäpuolella on voiteltava teknisellä öljyllä tai muilla öljytuotteilla (työstö) siten, että betonista on helpompi kuoriutua sen kovettumisen jälkeen. Voit käyttää sitä monta kertaa.

Valokuvat liuskamaasta

Muottirakenteet Struts Wood Formwork
Oikea mittasuojus

Raudoituksen asennus nauhalementin kehän ympärillä

Muotti on valmis, nyt voit siirtyä tärkeimpiin prosesseihin - vahvistaa säätiötä omilla käsilläsi. Käytä teräs- ja lasikuituvahvistusta, keskitymme ensimmäiseen vaihtoehtoon, koska se on paljon halvempaa. Meidän on ostettava seuraavat materiaalit:

 • pituussuuntainen vahvistus, jonka paksuus on 14-18 mm (keskimääräinen arvo, projekti voi olla erilainen);
 • poikittaiset ja pystysuuntaiset sauvat, joiden halkaisija on 10-12 mm;
 • neulonta teräslanka;
 • hyvät pihdit tai pihdit langankäsittelylle (tai erittäin vahvoille käsille).

Tärkeää: raudoitusta on tarpeen kiinnittää neulomattomalla teräslangalla, koska se on alhainen venytyskerroin ja on melko voimakas. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti rakenteen kokoamista, mutta johto ei vaikuta säätövoimaan, vaan vahvistaa vain vahvistuksen ennen perustuksen valumista.

VAIHE 1: Teemme laskelmia ja hankkimme materiaaleja. Laske kuinka paljon tarvitsemasi materiaali on erittäin helppoa. Ristitangot asetetaan noin 30 senttimetrin etäisyydelle (pienet virheet eivät ole kauheita), pituussuuntainen höyryrajaus joka 40 cm korkeudella (älä unohda ensimmäistä osaa) ja pystysuora - 60 cm: n jälkeen.. Harkitse esimerkkiä 10x10 metrin pohjasta ja korkeudesta 120 cm:

 • 1000 cm: 30 cm = 33 (poikittaisten sauvojen lukumäärä 1 tasolle);
 • 33 x 3 = 99 (poikittaisten sauvien määrä sivua kohden);
 • 99 x 4 = 396 (kaikki tangot 4 puolelta).

Nyt kerrotaan 396 säätiön leveydestä (anna sen olla 70 cm: n päässä): 396 x 70 = 27720 cm. Teemme samanlaisia ​​laskelmia pitkittäisraudoitukselle:

 • 1000 x 2 = 2000 (yksi taso);
 • 2000 x 3 = 6000 (puoli);
 • 6000 x 4 = 24000 cm (ostetaan 240 metriä).

Ja tietenkin pystysuorat elementit. Ne asetetaan säätiön molemmille puolille taajuudella yhden poikittaisen rainan kautta, eli 60 cm:

 • 2 x 17 = 34 (kappaletta puolelta);
 • 34 x 4 = 136 (kappaletta koko pohjalle);
 • 136 x 120 cm = 16320 cm tai 163 metriä.

Korvataan rakennuksesi parametreja esimerkkinä ja saamme oikean laskelman elementteistä talon liuskan perustan vahvistamiseksi. Älä unohda 5-8% "joka palomies".

VAIHE 2. Onko sinulla jo 5-6 cm konkreettia kaivannon pohjassa tasoittamiseen? Ohita tämä vaihe. Jos ei, nukuamme 15 cm hiekkaa, sitten 5 cm betonia, tasoita kaikki, älä unohda viestintä ja paikka heille. Jos et halua sotkea, voit laittaa paksu PVC-kalvon pohjaan. Tämän vaiheen päätavoite on tasoittaa maahan ja pitää vähän vettä, joka ilmestyy betonin kaatamisen jälkeen.

VAIHE 3: liitosraudoitus liuskalan perustuksiin. Voit tehdä sen kaivantoon tai lähelle, jos on hankalaa avata tai jos ovi on liian kapea projektiin. Jos kyseessä on "irrotettu" kokoonpano, on välittömästi harkittava keinoja laskea metallia alaspäin, jotta rakennetta ei vahingoiteta. Harkitse, miten säätiön vahvistaminen omalla kädelläsi:

 1. Aloitamme alemmilla ristikkotuilla. Asettamme ne 30 cm: n askelin, päällekkäin ne laittavat 2 pituussuuntaista vahvistusta, "risteyksissä" me neulomme ne yhteen lanka.
 2. Siirry pystysuoraan hyppyyn. Asettamme pystysuoran elementin 1 poikittain yhdistäen.
 3. Kiinnitä toinen 2 tasoa, vetäen 40 cm ylöspäin.

Esimerkkejä epäasianmukaisesta paritteluvahvistuksesta

Rope kielletty Pieni päällekkäisyys
Hitsausta ei sallittu

Tärkeää: Jätä kumpaankin liitokseen 20 cm, sillä raudoitus saattaa liikkumaan hieman, kun pohja lasketaan sen kuormituksen alle. Ei välttämättä tiukasti neulontankaa, voit jättää sen "pelata" hieman, joten se on oikein.

4. Runko lasketaan kaivantoon (jos kokoonpano ei ole siinä), joka lähtee 5 cm: n etäisyydeltä muotista ja kiinnittää sen millä tahansa sopivalla tavalla.

Oikea perustuksen vahvistuskuvio ja vahvistusyhdistelmiä koskevat esimerkit

Kierrä lankaoven työkalu
Hyvä virkkaus
Kiertojärjestelmä

Sinulla on 4 "lohkoa", joka on puolen sivun pituus ja leveys miinus 5 cm kaikilla puolilla. Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka kiinnittää ne yhteen ja vahvistaa kulmat, joihin suuri osa koko kuormasta putoaa.

Nauhan perustuksen kulmien vahvistaminen

Kulmissa on monisuuntainen puristusvoima, sillä maaperällä on ominaisuuksia laajentaa tai sopimusta riippuen kaudesta, upottaa altaan suuren painon vaikutuksesta tai pestä pohjavesi pois. Nurkkien vahvistamiseen liittyviä virheitä ei voida sallia, koska se voi saada 4 erilaista säätiötä, joihin elän. Halkeamia ja vikoja on vaikea välttää ja tällainen rakenne on yhtä tehottomampi kuin perusteet ilman vahvistusta. Nurkat voidaan vahvistaa useilla tavoilla.

 1. Erikoisteräsverkko. Valmisrakennetta käytetään säätiön alemman ja ylemmän tason vahvistamiseen. Solu on enintään 200 x 200 mm, raudoituksen paksuus riippuu rakenteen painosta, useimmiten - 12 mm. Jokainen 50-60 cm: n metalliverkotaso on liitetty pystysuoraan vahvikkeeseen. Ohitus kulmissa - 80 senttimetriä.
 2. Vahvistetaan nauhalevyt erillisillä lujitustangoilla. Katsotaan, että tämä on paras tapa, koska hitsausliitoksia ei saa sietää. Se voidaan jakaa ehdollisesti useisiin luokkiin:
 • vahvistus L-muotoisilla pitkittäissuuntaisilla raudoilla, joissa on 60 senttimetrin välilehtiä;
 • lujitemuoto U-muotoisilla suorakulmi- oilla ja pylväillä;
 • L-muotoisten tuotteiden liitoksen vahvistaminen.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten EI vahvistamaan kulmia.

Ei voittoa
2 erillistä korttia Pieni tuloaukko

On olemassa useita tärkeitä sääntöjä nauhalementtien kulmien vahvistamiseksi, joita on noudatettava:

 • ohituksen pituuden on oltava vähintään 50 halkaisijaltaan käytettyä lujitetta;
 • kun vahvistetaan suuria kulmia (yli 160 0), vahvistuksen tulisi toistaa sen ääriviivat ja olla ehjä;
 • joiden arvo on pienempi kuin 160 0 vain ulkoinen vahvike voi olla ehjä;
 • poikkipalkkien askelen on oltava vähintään 0,75 kellarin korkeudelta ja korkeintaan 50 senttimetriä;
 • betoniteräksen ankkurointi tehdään betonilla suoralla irrottamalla sauva, kynteillä, koukkuilla, tangon taivutuksella (silmukka). Ei ole suositeltavaa käyttää hitsattuja liitoksia ja sementoitusta.

Alla on muutamia oikeita vaihtoehtoja SNiP: n (nauhatyyppisten säätöjen)

Kulma vahvistus Laaja kulma
Rebar taivutus
Päällekkäisyyksien saavuttaminen Oikea asettelu

Ehkä vahvistaminen ei ole helpoin tehtävä uudisrakentajalle, mutta muutaman tunnin käytetyn ajan säästää valtava määrä rahaa, joka menisi ammattijoukkojen palkkaamiseen ja siihen liittyviin kustannuksiin.