Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Rakennuksen kestävyys ja luotettavuus - vahvistuspohja

Säätiön vahvistaminen on pakollinen prosessi kaikelle rakentamiselle. Rakennuksen kellariosassa olevat vahvistuselementit lisäävät koko rakenteen lujuutta. Metallipuiden asentaminen talon pohjaan mahdollistaa sen suojaamisen elastisuudesta, mikä estää rakennuksen epätasaisen kutistumisen.

Säätiön vahvistaminen suojaa taloa ja pohjaa halkeamien ja muodonmuutosten vaikutuksesta maaperän turvotuksen ja syrjäytymisen aikana, jyrkillä lämpötilahäviöillä ja korkeilla pohjaveden pinnalla. Vahvistettu kellari lisää talon elämää.

Talon kellari on valmistettu pohjamateriaalista tai talon seinistä. Se voi olla betonia, tiiliä tai esivalmistettuja lohkoja. Nollakerroksen seinien paksuus määritetään laskemalla.

Useimmiten kellarin rakentamisessa käytetään monoliittista betonia. Tällä materiaalilla on hyvät ominaispiirteet: korkea sopeutumiskyky, kestävyys, hyvät tilojen suojaukset kosteudelta ja hyvä rakenteellinen nopeus.

Ensinnäkin rakenna pohja ja kaada laatta. Ennen betonin kaatamista on asennettava kiinteä muotti, joka on valmistettu ja neulottu. Levyn vahvistavaa osaa käytetään aallotettuina, se on sidottu lanka. Paikoissa, joissa pohjakerroksen seinät valetaan, asennetaan ja yhdistetään pystytasoja, joihin kellarungon vahvistaminen on kiinnitetty. Säätiötä kaadetaan betonilla, tätä prosessia yritetään kerrallaan. Täryttimen avulla massa tiivistetään ja annetaan tarttua.

Kolme päivää säätiön kaatamisen jälkeen aloitetaan kellarirakenteen asennus. Kiinteitä muovisuojuksia käytetään muottirakenteena, joka toimii lisävahvistuksena pohjakerroksen seinille.

Kuten talon pohja, pohja on vahvistettava. Ankkuri asetetaan pituussuunnassa ja sidotaan johtoon aiemmin asennetuille pystysuorille sauvoille. Alustassa, jonka korkeus on 2,5-3 m, 2 vyönauhaa tehdään epäonnistumatta.

Kellarikerroksen kaiteet laittavat välittömästi ikkunan ja oven aukot ja leikkaavat metalliputket tulevaa viestintää varten. Täyttö täytetään betonin avulla. On edullista suorittaa tämä prosessi kerralla. Tässä tapauksessa ei ole vaarana tuhoutua monoliittia. Kun seinät kaadetaan useisiin kerroksiin, tällainen vaara on olemassa.

Plinth vahvistaminen

Kellarihuone - rakennuksen lattia, joka on nollamerkin alapuolella upotettu, joka tuntee rakenteen massan ja jolla on oltava riittävät turvamarginaalit. Rakennuksen lujuusominaisuuksien lisäämiseksi on tarpeen vahvistaa pohjaa, joka merkittävästi lisää kohteen elämää.

Kyky tunkeutua huomattaviin kuormituksiin on hyvin merkityksellistä. Kellarissa on rakennuksen ensimmäisen kerroksen lattia, se vaatii erityistä vahvistamista. Tutustumme tarkemmin kellarintarakenteen vahvistusmenetelmien erityispiirteisiin.

Foundation reinforcement - pakollinen prosessi kaikelle rakentamiselle

Korkin ominaisuudet

Perusta on tärkeä osa rakennetta, jolle on tunnusomaista seuraavat seikat:

 • se suojaa rakennuksen sisäpuolta, seinät kosteuden tunkeutumiselta;
 • "nolla" kerroksen päällekkäisyys vie huomattavia ponnisteluja;
 • seinien pinta estää veden tunkeutumisen kehoon;
 • kellari on eräänlainen puskuri, joka tarjoaa huoneen miellyttävän lämpötilan.

Kellari sijaitsee huoneen nollapisteen alapuolella, jota käytetään seuraavasti:

 • Tilava kellari.
 • Kätevä kellari.
 • Kodinhoitohuone.
 • Kattilahuone.
 • Kotiteatteri.
 • Autotalli.
 • Kylpy tai saunat.
 • Pesutupa
 • Ruokakomero.

Metallipuiden asentaminen talon pohjaan mahdollistaa sen suojaamisen elastisuudesta, mikä estää rakennuksen epätasaisen kutistumisen

Kellarialueella voit sijoittaa kodinhoitohuoneita tai käyttää asuinkäyttöön. Korkeus on vähintään kaksi metriä, mikä mahdollistaa kätevän ja käytännöllisen tilan täydellisen käytön omistajien harkinnan mukaan. Kellari voi merkittävästi lisätä rakentamisen aluetta.

Sijainti kellarissa

Kun rakennat kellarissa omia käsiä, valitse kellarin sijainti, joka voi olla:

 • Uppouma alle nollan merkin. Suojaa rakennuksen perustan ja seinät kosteudelta ja vaikuttaa myönteisesti rakenteen eliniän pidentämiseen.
 • Kaiuttimet käytetään rakennuksiin, joiden seinät eivät ole riittävän paksuja. Jos aiot käyttää "nolla" kerrosta asuinrakennuksiin, niin tässä suoritusmuodossa on mahdollista.
 • Sijaitsee samalle tasolle perustuksen kanssa, mikä ei ole paras vaihtoehto, koska pohjan seinät vaativat parannettua vedenpitävyyttä ja eivät näytä esteettisesti miellyttävältä.

Riippumatta valituista vaihtoehdoista, kellarin vahvistaminen on välttämätöntä!

Vahvistuspohjan merkitys

Pohjakerroksen rakentaminen omilla käsillä on tärkeää varmistaa kestävyys ja käyttää lämpöä eristäviä, vedenpitäviä materiaaleja, jotka suojaavat luotettavasti rakennuksen pohjaa pohjavedestä ja lämpötilavaiheista.

Vahvistettu kellari lisää talon elämää

Jalusta vahvistaminen - pakollinen toiminta rakennustöissä. Rakennuksen kehysvahvistuksen kellarissa on seuraavat positiiviset kohdat:

 • lisää huomattavasti lujuusominaisuuksia;
 • estää rakenteen kohtuuttoman kutistumisen;
 • vaikeuttaa halkeamien muodostumista;
 • estää maaperän siirtymiseen tai sen turvotukseen liittyvät muodonmuutokset;
 • lisää merkittävästi rakenteen elämää.

Mitä pintoja vahvistetaan?

"Nolla" -kerroksen rakentamisen aikana on tarpeen varmistaa seuraavien rakenteellisten elementtien vahvistaminen:

 • kellarikerroksessa;
 • seinien sivupinnat;
 • Muurausverkko;
 • päällekkäisyys.

Pysykäämme jokaiseen työvaiheeseen.

Laitteen ja vahvistuspohjan erityispiirteet

Aikaisemmin, ennen kuin työskentelet säätiön vahvistamisen yhteydessä, suorita seuraava työ:

 • Asenna pohjaveden tyhjennys.
 • Vedä tyhjennysputki kuopan ulkopuolelle.

Kun muotti on tehty, ja tuleva kellari on valmis jatkotyöhön, asennetaan pystypalkit

 • Suunnittele pinta.
 • Tuotetaan sora-hiekkakokoonpano, joka varmistaa kerroksen paksuuden vähintään 10 cm.
 • Kompakti taulukko, liota veteen.
 • Täytä pohja kevyellä betonilla varmistaen, että vedenpitävyysmallin paksuus on noin 5 cm.
 • Aseta 2 kerrosta vedenpitävyyteen, jota voidaan käyttää ruberoidina.
 • Aseta pohjalevyn vahvistuskorielementit halkaisijaltaan yli 12 mm: n terästangoilla, jotka on järjestetty pituussuuntaisesti ja poikittain.
 • Kiinnitä lanka.
 • Täytä tilavuus betonilla, jonka paksuus on vähintään 20 cm.
 • Kompakti, suunnittele pinta.
 • Anna altistusta 4 viikon ajan.
 • Kovettamisen jälkeen jatka seinien muottirakenteen rakentamista.

Seinän vahvistaminen

Rakennuksen pohjan rakentaminen useimmissa tapauksissa suoritetaan monoliittisen betonin pohjalta. Se eroaa suuresta turvamarginaalista, valmistettavuudesta, kyvystä estää kosteuden tunkeutumista.

On äärimmäisen tärkeää muistaa, että on todella tärkeää tehdä kaiken työn laadullisesti, sillä tulevaisuuden kodin luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä.

Kun kaadat pohjan seiniä, suorita seuraavat toimenpiteet:

 • Asenna pystyvahvistustangot, jotka ovat lujitetun hihnan perusta.
 • Kiinnitä pitkittäisvahvistustangot pystysuoraan sijoitettuihin tankoihin, joissa on kaksi tasoa.
 • Asenna teräskanavat tai metalliputket aukkojen alueille ja kiinnitä ne, jotka säilyttävät monoliitin eheyden.
 • Kokoa muotti käyttäen muovisuojuksia, jotka mahdollistavat nollakerroksen seinämien lisäämisen.
 • Täytä tiivisteen tilavuus betonilla. Yritä täyttää kerralla.
 • Kokoa taulukko värähtelijän avulla.
 • Anna betonin kovettua.

Muurausverkko

Vahvistettu hihna sitoo ylemmän tason rakennusrakenteita kellarikerrokseen, jakaa tasaisesti rakenteen massan voimat, jotka vaikuttavat pohjaan ja maaperään. Vahvistusominaisuuksien varmistamiseksi on tarpeellista asentaa kattokerroksen yläosassa oleva 250 mm: n paksuinen vahvistettu vyö ja vahvistaa sitä runkorakenteella, joka koostuu kolmesta teräksestä, joiden halkaisija on 14 mm. Lujituksen perustana ovat pystysuuntaiset sauvat, jotka sijaitsevat monoliitti- sissä seinissä, joihin on kiinnitetty pitkittäisvahvistustangot.

Armpole on asennettu puiseen muottiin, vastaava korkeus, joka on valmistettu puusta, jonka paksuus on 30 mm. Koko muotti on täynnä laastia, tiivistetty ilmakuplien poistamiseksi.

Useimmiten kellarin rakentamiseen käytetään monoliittista betonia

Lujittavan hihnan muodostaminen, kiinnitys muotoseinien kanssa johtoineen, varmista niiden tiiviys niin, että sementtihyytelö ei pääse loppumaan. Kostuta pinta vedellä viikon ajan.

Tyypit kellarikerroksista

Kellarin vahvistaminen tehdään rakennusten perustuksille, joiden päällekkäisyydet voivat olla:

 • kiinteä, joka on monoliittinen raudoitettu betonipinta, joka täytetään rakennusprosessin aikana;
 • esivalmistetut, kootut yksilöt, teollisesti valmistetut, levyt;
 • monoliitti-esivalmistettu, yhdistämällä valmiiden rakennusten rakenteet, jotka sijaitsevat katon tukipalkkien välissä. Lisäksi se teki betonisointia ja vahvisti koko pinnan.

Monoliittinen pinta: täyttö ja vahvistaminen

Suunnittelu mahdollistaa kellarin enimmäismäärän kestävyyden ja sitä käytetään kaikissa tiloissa, jotka sijaitsevat nolla-asteella riippumatta niiden tarkoituksesta.

Rakenna ensin pohja ja kaada laatta

Kaadetaan ja vahvistetaan monoliittiset lattiarakenteet seuraavasti:

 • Asenna telineet enintään 1,5 m: n välein, jolloin tukipyörät on kiinnitetty päihin.
 • Lukitse palkit kehtoon.
 • Kokoa muotti levyjen, vanerilevyjen tai metallilevyjen avulla.
 • Kyllästytä puuta vettähylkivällä yhdisteellä, kansi muovikelmulla.
 • Varmista, että pinta on vaakasuorassa säätämällä tukien korkeutta.
 • Suorita vahvistus asettamalla lujitettu runko, jonka halkaisija on 16 millimetriä. Tangot sijoitetaan kohtisuoraan, sitovat ne neulomalla tai hitsaa ne, jolloin saadaan neliömäinen solu, jonka puoli on 15 senttimetriä. Vahvikkeen halkaisijan tulisi vastata rakennuksen perustuksissa käytettävien sauvojen valikoimaa. Vahvistaminen kahdessa kerroksessa tarjoaa lisää turvallisuutta, joka ei ole tarpeeton.
 • Kiinnitä runko muottipesään, jolloin taivutettu väli on metallirakenne betonipintaan 5 senttimetrin tasolla.
 • Täytä massiivinen betoni kerroksittain, tiivistämällä jokainen kerros tärinän avulla, mikä vaikuttaa positiivisesti massan lujuusominaisuuksiin.
 • Leikkaa haavat, jotka kompensoivat sisäisiä rasituksia.
 • Antaa mahdollisuuden kovettaa matriisin kuukausi, mikä riittää konkreettisen käyttövoiman hankkimiseen.
 • Poista muotti ja tukielementit.

Teknisten toimien asianmukainen toteutus antaa sinulle mahdollisuuden saada vankka rakenne, jonka voit olla varma.

Johtimen ei pidä pitää vain rakennetta yhdessä niin, ettei se pääse pudota pois tai tarpeettomat palaset erotetaan toisistaan, mutta kiristettävä ne tangot toisiinsa tiukasti kiinni yhdeksi rakenteeksi

Valmisrakentaminen

Rakennuksen pohjan päällekytkentä esivalmisteilla mahdollistaa teollisesti valmistettujen betonituotteiden käytön, jotka vahvistetaan tuotanto-olosuhteissa.

Tämän mallin myönteinen piirre on:

 • onttojen ja kiinteiden tyyppisten, vahvistettujen betonituotteiden takuu;
 • mahdollisuus nopeuttaa asennusta;
 • ei tarvita raudoitusta, koska raudoituskehys asennetaan valmiisiin betonituotteisiin.

On kuitenkin olemassa useita vakavia haittoja:

 • Tarve käyttää raskaita nostolaitteita.
 • Lisääntyneet rakennuskustannukset.
 • Mahdollisuus käyttää vain vakiolevyjä, jotka rajoittavat kellarin huoneen kokoa.

Monoliittinen komposiittipinta

Päällekkäinen kokoonpano-monoliittinen asennustyyppi suoritetaan asentamalla valmiit lohkot poikittaispalkkien väliin ja täyttämällä sitten koko pinta konkreettisella ratkaisulla, jonka avulla voit antaa rakenteen eheyden. Tämän tyyppinen päällekkäisyys sisältää seuraavat osat:

 • teräsbetonipalkit, jotka tuntevat koko rakenteen massaa;
 • betoniteräksestä valmistetut betoni- tai keraamiset lohkot, jotka on asennettu raudoitettujen betonipalkkien väliseen rakoon;
 • verkkoraudoitushäkki;
 • monoliittinen betoniviljelmä.
 • Ei tarvetta nostolaitteisiin.
 • Kyky suorittaa asennus itse.
 • Rajoitettu aika.

Rakennustoimet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Asenna betoniteräkset ja niiden väli on 0,6 m;
 • Aseta vakiokokoiset lohkot aukkoon;
 • vahvista pohja halutun halkaisijan terästangoilla;
 • peitä ohut kerros betonilaastin pintaa, suunnittele se.

johtopäätös

Luotettava teräksen vahvistaminen kellarissa omilla kädillä ei aiheuta paljon vaikeuksia. Noudata vain asiantuntijoiden suosituksia ja suorita teknisiä toimenpiteitä vaaditulla tavalla.

Pieni tarkkuus, kärsivällisyys, kokemusten rakentaminen - ja omilla kädillä rakennettu ja vahvistettu kellarirakennus täyttää toiminnallisen tarkoituksensa vuosikymmenien ajan. Tärkeintä on, että työn suorituksessa käytetään vain laadukkaita rakennusmateriaaleja.

Pohjakerros pohjakerros

Talon rakentaminen kellarineen on melko hankala prosessi, joka vaatii suuria taloudellisia investointeja ja työvoimakustannuksia. Tämä muoto tarjoaa kuitenkin samanaikaisesti lisäetuja. Ensiksi kellari suojaa päärakennetta maasta tulevalta ja kostealta ilmalta. Toiseksi talon hyödyllinen alue kasvaa merkittävästi.

Tyypit kellarista ja rakenteiden piirteet

Pääseinässä pohja voi olla seuraavista tyypeistä:

 • Kaiutin Tällöin kellarin seinät ovat useita kertoja paksumpia kuin talon pääseinät. Tämä malli on käytännöllinen, taloudellinen ja pystytetty lyhyessä ajassa.
 • Sijaitsee samalla linjalla, jossa on seinät. Tämä muotoilu käsittää kellarikerroksen rakentamisen ja pääseinät, joiden paksuus on suunnilleen sama. Tässä tilanteessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kellarin vedenpitävyyteen pinnan suojaamiseksi erilaisten luonnonilmiöiden kielteisiltä vaikutuksilta ja pidentämällä sen käyttöikää.
 • Pudota pois Muotoilu on erilainen sen epätasainen ulkonäkö, houkutteleva arkkitehtoninen puolella. Tällainen pohja on luotettava ja käytännöllinen, lisäksi sen kosteus vähenee, mikä nopeasti virtaa. Tämän seurauksena kellarissa itsessään ja rakennuksen pohjalla suojataan veden vahingollisia vaikutuksia.

Kun olet valinnut alustan tyypin, sinun tulee noudattaa useita sääntöjä:

 • Ohutseinämäisille rakennuksille on parempi rakentaa ulkoneva pohja. On suositeltavaa käyttää samaa vaihtoehtoa siinä tapauksessa, että pohjakerros on varustettu asuintiloilla. Vaikka osittainen sijoittaminen maan alle, se on myös lämmin tässä talon osassa.
 • Jos tilaa käytetään varastossa, niin jalustalevy on taloudellisesti edullinen.
 • Jos mahdollista, pohjan rakentamista on vältettävä huuhtelemalla pohjaan. Tällöin kellarin ulkopinta ja pääseinämä sijaitsevat samassa tasossa, mikä vähentää suojauksen tasoa kosteuden vahingollisia vaikutuksia vastaan. Lisäksi eristys ja vedeneristys edellyttävät lisäkustannuksia, ja ulkonäkö samaan aikaan menettää valituksensa.
sisältöön ↑

Ominaisuuden rakentaminen kellarista kellarissa

Kellarin rakentaminen

Pohjakerrosta voidaan pitää kellarina, koska osa siitä on maanalainen. Samalla se voi olla rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, koska toinen osa kellarista nousee maan yläpuolelle. Tässä suhteessa pohjan perusrakenteessa on joitain piirteitä.

Valmisteleva vaihe

Kellarin rakentamisen aloittaminen kellarikerroksessa on välttämätöntä vasta sen jälkeen, kun maan pohjavesi on perusteellisesti tutkittu. Aikaisemmin selostimme yksityiskohtaisesti, miten pohjaveden tutkimusta tehdään. Vain tämän jälkeen voit jatkaa kaivon järjestelyä. Suuri merkitys on pohjaveden taso rakennuspaikalla. Jos ne sijaitsevat lähemmäksi kuin 1,5 metriä, kuopan pohja ei saa olla alle 1 metriä.

Pohjaveden läheisyydessä on tarpeen varustaa vedenpoistojärjestelmä, joka tyhjentää vedestä paikasta ja suoraan pohjasta. Lue edellisessä artikkelissa siitä, miten vettä johdetaan säätiöstä.

Kaivon kaivaminen kaistaleen alusrakenteen rakentamiseksi kellariin on parasta kaivinkoneella. Vaikka rakennuskoneiden palvelut ovat kalliita, työ valmistuu lyhyessä ajassa.

Valmisteluvaihe rakentamisessa

Tämän jälkeen sinun on huolehdittava huolellisesti kaivon pohjasta ja painettava sitä.

Jatkossa pitkin kaivon pohjaa, tulevaisuuden säätiön asennus tehdään käyttäen rakennusjohtoa ja puupalkkeja. Kaikki työ toteutetaan projektin talon mukaisesti. Lue lisää tästä artikkelissamme siitä, miten itsenäisesti toteutat säätiön ulkoasun.

Paikoissa, joissa ulkoiset ja sisäiset kantavat seinät sijaitsevat, kaivaa kaivukoneita. Niiden syvyys ei saa olla alle 0,3 metriä, ja niiden leveyden on vastattava suurin piirtein seinien paksuutta. Kaivannon pohjalla hiekkaa ja roskaa kaadetaan kerroksiin, jolloin jokainen kerros on hyvin tiivistetty.

muotti

Kaivon seiniin asennetaan lankkuja, joiden korkeus saa olla korkeintaan 50 cm. Rakenteen sisäpuolella on oltava teräspalkkeja. Lujittavien elementtien asettaminen helpottaa rakenteen kestävyyttä ja luotettavuutta, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä tätä vaihetta. Suosittelemme lisäksi lukemaan tarkat tiedot siitä, miten säätöä vahvistetaan.

Betonin kaataminen

Betonilaastia kaadetaan kaivantoon, jossa on tiheä pohja, muotti ja asetettu vahvikekori, ja ne odottavat noin kolme viikkoa, jotta se kuivuu. Yhdessä artikkelissa emme voi kattaa kaikkia asioita yksityiskohtaisesti, joten suosittelemme myös lukemaan artikkelia säätiön hoitamisesta kaatamisen jälkeen.

Pinoamislohkot

Useimmissa tapauksissa peruskannat perustuvat kellariin. Tällä menetelmällä voit nopeasti rakentaa pohjan ja kellarin seinät huolimatta kalliista erikoislaitteiden palveluista. Sivulla on lisätietoa betonilohkojen valinnasta ja parametreistä.

Asettelu tehdään saumojen pakollisella ligaatiolla, lohkot kiinnitetään yhdessä sementti-hiekkalaastin kanssa. Työskentelyn aikana sinun ei pidä unohtaa ikkunoita ja tuuletusaukkoja, niin että kellarikerroksen tilat saavat mahdollisimman suuren määrän luonnollista valoa ja raitista ilmaa.

Lohkojen asettaminen kellarille

Kellarikerroksessa on välttämättä noustava maanpinnan yläpuolelle. Suositeltava yläpinta-ala on noin 1 metriä. Lohkojen päälle on tarpeen tehdä tasoitusvyö tiilestä tai betonista. Toisen menetelmän käyttö käsittää muottien muodostamisen perustilohkojen päälle, vahvistuskehyksen asettamisen ja koko rakenteen kaatamisen konkreettisella ratkaisulla.

Monoliittisen kellarilaitteen vaiheet

On vaikeampaa tehdä monoliittinen perusta, joten sinun on otettava hyvin vastuullinen lähestymistapa tähän prosessiin. Suoraan rakentamiseen kuuluu seuraavat toimet:

Pohjakerroslaite

 1. Muottien asennus. Ennen työskentelyn aloittamista on varmistettava, että säätö on saanut täyden lujuuden ja on valmis jatkamaan toimintaa. Muottien valmistukseen voit käyttää höylättyjä levyjä, joista ne kokoavat kilvet, tai voit käyttää valmiita rakenteita. Kun suojavaippojen itsekokoaminen kiinnittää huomiota sisäpuolelle, sen on oltava täysin sileä. Tätä varten on suositeltavaa leikata levyt. Kiinnitä muottielementit huolellisesti niin, että rakenne ei vääristy raskaan betonipainon vaikutuksesta. Lue, miten oikeat laudat valitaan muottiin.
 2. Plinth vahvistaminen. Jotta rakenne olisi kestävämpi, tarvitaan vahvistusprosessi. Tätä varten sinun on ensin tehtävä vahvistava silmäkoko, jonka silmäkoko on 15 x 15 cm, 20 x 20 cm tai 25 x 25 cm käyttäen teräsputkia, joiden halkaisija on 12 mm. Bar-kiinnitys tehdään hitsaamalla. Ristikoiden koon tulisi olla hieman pienempi kuin muotin leveys, optimaalinen etäisyys ristikon äärimmäisistä tankoista muottien seinämiin on 5-10 cm. Ristikkomäärät riippuvat jalustaparametreista, ne sijaitsevat eri tasoilla korkeudeltaan 30-50 cm.
 3. Betonimassan kaataminen. On mahdollista täyttää betoniseinä seuraavalla kaaviolla: ensin liuos kaadetaan jopa 15 cm: n korkeuteen, sitä odotetaan hieman sakeutetuksi, vahvistusverkko asetetaan, sementtilaasti kaadetaan uudelleen ja verkko palautetaan. Tämän järjestelmän mukaisesti täytetty pohja erotetaan kestävyydestä ja luotettavuudesta.
sisältöön ↑

Vedeneristystyöt

Kellarin vedeneristys on pakollinen rakennusvaihe. Suojelun puute pohjaveden ja sulaveden sekä maaperän kosteuden kielteisistä vaikutuksista voi aiheuttaa perustuksen ja päärakenteen nopean tuhoutumisen. Tämä pätee kellariin riippumatta sisätilojen tarkoituksesta.

Vedeneristys voi olla kahta tyyppiä: päällystys ja liimaus.

Ensimmäisessä tapauksessa käytetään bitumiseoksia, jotka sulavat juuri ennen levittämistä.

Vedeneristyksen liittäminen edellyttää rulla- ja kalvomateriaalien käyttöä, joiden kanssa tarvitaan erityisten teknologioiden noudattamista. Aikaisemmin selostimme yksityiskohtaisesti, miten kalvoaineita käytetään perustuksiin ja kellareihin.

Suojaus koskee kaikkia vaakasuoria ja pystysuoria pintoja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa. Täysin taattu suojaus on suositeltavaa tehdä useita kerroksia vedeneristys. Pakollisen vedenpitävyys riippuu alapinnan ja kellarin seinien välillä.

Lisävarusteena suojana talon ympärysmitta, sokea alue on tehty betonista tai muista materiaaleista rakennuksen yleisen ulkonäön mukaisesti.

Pohjakerroksessa on monia etuja kodinomistajalle, joista tärkein on säätiön ja rakennuksen suoja kosteuden ja nopean tuhoutumisen kielteisiltä vaikutuksilta. Lisäksi käytettävissä on myös käyttökelpoinen alue vahingoittumatta takapihalle. Kuitenkin, jotta rakenne olisi kestävä ja kellarin toiminta olisi virheetöntä, on tarpeen tuntea ja noudattaa sääntöjä perustaa pohjan kellarista.

Ammattimaisen perustuksen vahvistaminen kokeneiden käsityöläisten neuvojen mukaan

Tärkeät säännöt vahvistuksen ja perus SNiP: n yhdistämiselle

Ennen kuin aloitat vahvistamalla tulevaa säätösi vahvistuksella tai johtoa, sinun on laskettava kuormituksen karkeasti sen määrittämiseksi, mikä poikkileikkaus sauva on tarpeen. Sinun ei tarvitse tietää varmasti, koska ne aina vievät marginaalia. Esimerkiksi rakennettaessa tilapäistä metallirakennetta, jonka seinämän paino on enintään 400 kg / 1 m 2, voidaan käyttää 8 mm: n halkaisijaltaan rautaa. Kun rakennat hiekkalaatan autotallin, jonka seinät ovat korkeintaan 3 metriä korkeita, käytä tankoa, jonka poikkipinta on 12 millimetriä. Jos rakennat kaksikerroksista mökkiä, sinun on kiristettävä vakavampi metalli - halkaisija 14-18 millimetriä.

Tietenkin voit antaa tämän projektin laskelmille kokeneille asiantuntijoille, jotka säästävät rahaa ja valitsevat vähimmäisarvoisen arvon, mutta jos useita tuhansia ruplaa ei ole suuri rooli, vie se marginaalilla. Usein on halu viimeistellä lattia ullakolla tai tehdä monitasoinen raskas katto - pohjan täytyy olla välttämättä valmis tällaiseen "tapahtumien käänneeseen". On olemassa useita SNiP, jotka säätelevät tämän mallin valmistusta. Tarkastele niitä tarkemmin.

 1. SNiP 7.3.4 todetaan, että kahden pystysuoran sauvan välisen vähimmäisen etäisyyden ei tulisi olla vähintään itse vahvistuksen poikkileikkaus ja mieluiten 2-3 kertaa suurempi. Enimmäismäärää ei ole määritetty, koska se on jo valittu jokaisen projektin osalta erikseen, riippuen siitä, miten se on tehty, puristimen läsnäolo, sementin merkki, aggregaatin laatu ja muut tekijät.
 2. SNiP 7.3.6. Kahden samansuuntaisen pitkittäisen sauvan välinen etäisyys ei saa ylittää 40 senttimetriä. Mitä suurempi kuormitus pohjalla, sitä vähemmän tämä etäisyys on. Kaistaleperusteiden vähimmäisetäisyys on 10 senttimetriä, jonka halkaisija on 14 mm.
 3. SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua. Arvoa saa olla korkeintaan puolet kappaleen työkorkeudesta, mutta se ei missään tapauksessa saa ylittää 30 senttimetriä.

Sitoutuminen näihin SNiP: hen, vahvistaminen onnistuu "kirjastandardien" mukaisesti. Mutta on olemassa useita sääntöjä, jotka rakentajat ovat nimenomaan suunnitelleet helpottamaan säätiön perustamisprosessia. Nämä suositukset ovat aika testattu ja parantavat huomattavasti rakenteen fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia sekä säästävät vähän materiaalien hankinnasta.

 1. On mahdotonta hitsata toisiaan. Metallin kuumentaminen heikentää merkittävästi sen ominaisuuksia, mutta kestävät yhdisteet ovat täysin hyödytöntä - niitä pidetään betonina, ei metallina, jota rakennat tuntikausia.
 2. Ankkuri on alttiina korroosiolle, joten sen on syvennettävä kaikilta puolilta betoniin, jotta se palvelee vuosikymmeniä. Sivut, metallin on "mennä" betoniin 8 senttimetriä ainakin alemmasta 10: sta, yli 10: sta.
 3. On mahdotonta ristikytkentää kulmissa, tangot eivät saa leikata kohtisuoraan, on parempi ottaa ja taivuttaa vaaditun muodon metalli niin, että seuraava nivel ei ole lähemmäs 100 cm: n päässä nurkasta. He saavat aina suurimman kuormituksen, ja siteen lyhyt osa ei anna haluttua vahvuutta.
 4. Kulmat on lisäksi vahvistettava ristikkotuilla ja pystysuorilla. Hyvin usein ihmiset yksinkertaisesti tekevät liittymisestä "ristiin", uskovat, että massa jää jonkin syyn ytimestä. Mutta tällainen vahvistamisen sitominen alustalle on yksinkertaisesti mahdoton hyväksyä, koska sinulla on kaksi erillistä lohkoa, joilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa. Tämän toiminnan merkitys on täsmälleen 0,0%. U-muotoisia ja L-muotoisia vahvikkeita tarvitaan kulmissa ja niiden ensimmäisillä ristikkotuilla.

Olemme tarkastelleet perussääntöjä siitä, kuinka perustaa laadukas vahvistus, jolle järjestelmä on sijoitettu alla. Nyt voit jatkaa tämän suunnittelun vaiheittaista rakentamista ja purkaa kaikki vivahteet tarkemmin.

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten lujitushäkki tehdään säätiölle omilla käsilläsi

Kaivon ja liitoksen valmistelu on vastuullinen prosessi. Vahvistus on yksi tärkeimmistä tehtävistä tässä. Jotta kaikki toimisi oikein, malli oli niin vahva ja yhdistetty kuin mahdollista, on tehtävä kaikki seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Ennen kuin neuloa perustusta varten, sinun on valmisteltava paikka sille. Ensinnäkin kaivamme tarvittavan koon reiän, pääasiassa 40 senttimetriä leveä (talon) ja 90 senttimetrin syvyyden riippuen tulevan rakenteen painosta ja maaperän ominaisuuksista. Seuraavaksi asennamme 50x50 mm: n puupalkkien kulmaan, johon naulaa pitkittäislevyt. Nosta perustus ja kääntä se tasaisesti pohjaan.

Tärkeää: vaikka sinulla on melkein litteä kuoppaan maanpinnan alapuolella, sinun on vielä laitettava laudat muottiin ja tasaisista laudoista. Tämä tehdään niin, että lujittavat elementit ovat samalla etäisyydellä betonin ulkopuolelta - tämä on tärkeä asia, joka on otettava huomioon. Muotti on kiinnitetty ulkopuolelle maalla tai hiekalla ja vedellä, ja sisäpuolella on puiset tuet (pituus tulisi olla sama).

Ensinnäkin sinun on asetettava pystypinnat, joihin vaakasuuntaiset lujitushihnat kiinnitetään, ja sitten ristikappaleet. Oletetaan, että säätiöllä on neljä kulmaa - yksinkertaisin rakenne. Sitten jokaiseen nurkkaan kannattaa vetää 6 senttimetriä sisä- ja ulkoseiniltä, ​​merkitä paikka ja pisteet sauva, tasoittaa se ylöspäin.

Yleensä nämä ovat 2 rinnakkaista suoraviivaa, jotka on kiinnitetty tavallisella neuleliitoksella. Tärkeää: on mahdotonta hitsata niitä pystysuorille ja ristikkotuille, koska korkea lämpötila heikentää merkittävästi niiden fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia.

Tämä voidaan tehdä manuaalisesti tai erityisten neulontäppien avulla, mikä merkittävästi yksinkertaistaa työtä. Ristikkopalkin tulee olla vähintään 40 senttimetriä, mikä sopii parhaiten - 60-65 cm. Muista, että erittäin paksu verkko ei takaa suurta lujuutta. Meidän on vain annettava konkreettista joustavuutta ja eliminoitava samentumisriski.

Ensinnäkin voimme vahvistaa kulmat, joissa on L-muotoiset ja U-muotoiset elementit, teemme vinot tukit pohjavaraston ja ylemmän rinnakkaiselementin välille. Sivut voidaan täydentää vinolla rinnalla ja asentaa pitkittäiset oksat yhdestä reunasta yläkulmasta alempaan toisesta reunasta.

Täytä betoni runko

Olemme vain kuvittaneet, miten vahvistaa säätiötä, nyt tarkastelemme, miten kaadetaan konkreettisesti oikein niin, että se ei riko eheyttä ja lisää rakenteen vahvuutta. Ensimmäinen askel on tehdä hyvä perusta. Tee näin ensimmäisellä vyönauhalla alle 5 senttimetriä rikkoutua tiiliä tai hiekkalaatikkoa. Seuraavaksi kaada nestemäinen liuos niin, että se tunkeutuu hyvin kaikkiin halkeamiin varmistaen pohjan maksimaalisen lujuuden.

Tärkeää: Et voi täyttää säätiötä ja kellarissa "aaltoja", erityisesti lujituksen risteyksessä - halkeama seuraa tätä linjaa. Jos haluat suorittaa toimenpiteen 2 kertaa, niin "aukko" on parhaiten keskellä säätiötä. Esimerkiksi, jos sen korkeus on 150 senttimetriä, silloin 75 cm: n päähän voit ottaa tauon. Seuraavaksi sinun on täytettävä kaikki monoliittinen kerros ja vain tällä tavalla.

Metallia kaadetaan vähintään 8-10 senttimetriä niin, että se ei ole lähellä reunaa, muuten säätiö romahtaa keskimäärin kuormitettuna. Tämä ei vaikuta yleiseen lujuuteen, mutta pohja menettää ulkonäköään - reunat murentuvat.

Miten kunnolla vahvistaa kellarin betoniseinämiä ja miten välttää virheitä

Yleensä maanrakennuksen kellarikerroksen luominen on tullut äärimmäisen yleiseksi, koska rakennusteknologiat ovat jo aiemmin mahdollistaneet itsellesi samanlaisen tuottamisen jo kauan sitten!

Pohjakerroksen luominen on myös suuri virheiden todennäköisyys, mikä voi johtaa erittäin tuhoisiin seurauksiin, koska kellarista tulee tosiasiallisesti kodin perusta.

Missä tarkkoja virheitä tehdään

Useimmiten virheitä tehdään betoniseinien vahvistamisprosessissa, minkä vuoksi heillä ei yksinkertaisesti ole riittävää vakautta ja luotettavuutta, mikä on todellakin erittäin vakava ongelma.

Luettelo tarvittavista perusaineista

Seinien kunnon vahvistamiseksi tarvitset:

 1. Betoni - Kuten pitäisi olla, tuli selväksi, että mikään rakenne ei voinut tehdä ilman sitä, mutta on huomattava, että sen on oltava korkealaatuista! Muista, että se on kellarissa, että koko talo seisoo ja jos karkeasti puhuttaessa sen luomisesta hakata, seuraukset voivat olla hyvin erilaisia;
 2. Terästangot - käytetään vahvistamiseen - on myös äärimmäisen tärkeää, että ne ovat myös korkeita merkkejä!
 3. Muovi abakus;
 4. Lanka - Kaikki, mutta on suositeltavaa käyttää terästä!

Seinämien asteittainen vahvistaminen, mitä sinun tarvitsee tietää ja miten tehdä

Aloitukselle tietenkin itse alue on valmis (eli perustus luodaan) välittömästi, jonka jälkeen lattialevy kaadetaan, mutta ennen sitä muotti asennetaan pakolliseksi.

Muottien on oltava erittäin luotettavia ja laadukkaita, koska se pysyy pysyvästi.

Tätä varten niiden on käytettävä aaltopahvipalkkeja, jotka asennuksen jälkeen (ongelmat, joita ei vieläkään esiinny) liitetään luotettavasti tavalliseen lankaan (alumiiniin tai muuhun). Huomaa, että sinun on myös sitouduttava tiukasti ja lujasti!

Lanka ei saisi pitää vain rakennetta yhdessä, jotta et putoaisi tai erottaisi ylimääräisiä sirpaleita, vaan kiristä ne tangot keskenään tiukasti yhdeksi rakenteena! Harkitse, että sinun täytyy sitoa sauvat kaikkialla, missä ne koskettavat, sillä vain tällä tavoin voit saavuttaa työn korkeimman laadun.

Asennuksen jälkeen

Kun muotti on tehty, ja tuleva kellari on valmis jatkotoimiin, asennetaan pystysuorat raudoitustangot (paikoissa, joissa seinät valetaan), jotka on myös kiinnitettävä kunnolla.

Tämä vaihe on yksi tärkeimmistä, sillä on tarpeen vahvistaa kellarin betoniseiniä oikein näiden vaiheittaisten ohjeiden täydellisen valmistelun jälkeen.

Nämä vaiheet kohdistuivat erityisesti kellarin vahvistuksen valmisteluun, joka toteutetaan juuri asennetuilla pystypalkilla.

Välittömästi kaikkien näiden teosten loppuun saattamisen jälkeen pohja kaadetaan betoniin ja samaan aikaan muistaa, että on erittäin tärkeää tehdä tämä yhdellä lähestymistavalla. Kun tämä on tehty, on tarpeen "irtautua" jonkin ajan kuluttua perustamisesta ja vahvistamisesta kellarikerroksessa, koska betoni kaatuu VAHVA tarttumaan tiukasti (sinun täytyy odottaa vähintään kolme päivää).

Vaikka näyttää siltä, ​​että betoni on jo kovettunut tarpeeksi, on silti suositeltavaa odottaa tietyn ajan, koska on tärkeää, että se on täysin täysin valmis myöhempään toimintaan.

Kolmen päivän odotusaika

Koska betoni on jo kovettunut, voit välittömästi jatkaa itse vahvistuksen asentamista. Tällöin asennetaan ensin muottien avulla seinät.

Mutta tällä kertaa, kuten päämateriaalina muotin luomiseen, sinun on käytettävä muovisia laskuja, jotka on myös asennettava tiukasti ja jotka tulevat tulevaksi kellariksi erittäin tehokkaaksi suojaukseksi, mikä tekee siitä vahvemman, lämmittäen ja lisäämällä myös muita välttämättömiä ominaisuuksia.

Nyt, kun kaikki on valmis, se oikein vahvistaa kellarin betoniseiniä välittömästi sen jälkeen, kun betoni on kytketty. Tätä varten käytetään samoja vahvistettuja sauvoja, jotka on asennettu standardin pituussuuntaan (kuten voit arvata itseäsi).

Kuten ensimmäisen vaiheen tapauksessa. Koko rakenne on jälleen kiinnitetty tavalliseen lankaan, mutta sen vuoksi on tärkeää puristaa se, jolloin se muuttuu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Samalla on äärimmäisen tärkeää, että kaksi vyönauhaa on toteutettava (tavallinen standardi kahden ja puolen tai kolmen metrin korkeudelle, joka on myös useimmiten standardi).

Muut teokset

Tällöin vahvistus itse päättyy, sillä heti vanteen jälkeen betoni kaadetaan (myös on tärkeää, että tämä prosessi toteutetaan myös yhdellä lähestymistavalla, koska se tekee seinistä paljon voimakkaamman kuin muutama).

Sinun tarvitsee kuitenkin vain tietää, että juuri nyt tehdään muita töitä, kuten:

 1. Oven luonti;
 2. ikkunat;
 3. Putkien asennus putkistoon;
 4. Muut viestinnät.

On äärimmäisen tärkeää muistaa, että on todella tärkeää tehdä kaiken työn laadullisesti, sillä tulevaisuuden kodin luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä.

Riippumatta siitä, mitä se oli, mutta perustamalla kellari, on parempi olla säästämättä ollenkaan, käyttää vain laadukkaita materiaaleja ja samaan aikaan kiirehtimään. On parempi, että rakennus viivästyy kuin vahingoittaa sen laatua.

Monoliittisen betonin kellarin rakentaminen

Betonirakenteiden etuja käytetään mahdollisimman paljon asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen rakentamisessa. Betoni, joka on kiinnitetty tekniikan mukaisesti, luotettavasti kestää kosteutta. Järjestelmä, joka on valmistettu monoliittisesta betonista, tarjoaa vahvan pohjan ja tekniset alueet.

Kellarin etuja

Osittain upotettu muotoilu on vankka muoto, joka keskeytyy vain teknisten tietoliikenneyhteyksien avulla ja tarvittaessa ikkunoiden ja oviaukkojen avulla (esimerkiksi rakennettaessa jyrkälle rinteelle rakennusta). Tällaisissa maisemissa kellari (säätiö) on ainoa oikea ratkaisu, koska se on toisaalta kokonaan paikallaan ja sen vastakkainen osa asetetaan avoimesti. Käytännöllisesti ilmatiiviin asennus tarjoaa kellarin vesitiiviyden, suuren lujuuden ja kestävyyden.

Rakentamisen edellytykset rajoitetaan vain betonivahvuuden ajaksi. Kuiva, lämmin ja ilmastoitu kellari on ylimääräinen alue, jota voi käyttää kylpyamme, autotalli, kattilahuone, uima-allas, korjaamo jne. Täysi syvyys kellari monoliitti (kuivalla maaperällä) vähentää kustannuksia lämmittää rakennuksen. Monoliittisen kellarin lujuus ja tiukkuus suojaavat rakennuksia muodonmuutoksilta, jopa märillä, liikuteltavilla mailla, joille usean kerroksen rakentaminen on epäkäytännöllistä. Kellarikerroksen optimaalinen korkeus tarjoaa korkeuden rakennetta maiseman tason yläpuolelle.

Miten rakentaa?

Betonin monoliitin pohjan muodostuminen sisältää monia vaiheita. Niistä: valmistelutöitä, kaivoksen fragmentti, jossa hiekka ja sora "kakku" vahvistettu betoni lattia, vedeneristys toimintaa. Sen jälkeen pystytetään kellarikerroksen monoliittiset seinät.

Valmistelut

Määritetty pohjaveden syvyys alueella (ihanteellinen - 1,5 metriä ja syvempi). Valitaan talon monolitiikka-talon projekti, lasketaan sen levinneisyys, seinien leveys suoritetaan. Maanalaisen tilan korkeus ja maanalaisen kellarikerroksen syvyys määrittävät, kuinka monoliittiset seinät ovat paksuja ja mitä perustan pohjan leveyttä tarvitaan (tiedot esitetään taulukossa 1).

Kattokorkeus on 250 cm: n suuruinen. Korkean veden vuodevaatteet ja louhoksen läsnäolo edellyttävät tuottavan vedenpoistojärjestelmän järjestelyä ja veden poistamista tulevan louhinnan alueelta sekä myöhempi säätiön luotettava vedensuojaus.

Kaivaa kuoppaan

Paikka kuopan alla on merkitty maahan. Sen syvyyden on oltava alhaisempi kuin maaperän jäädytys (takaa lämpötilan stabiliteetin), joka määritetään tietyllä alueella ja samalla syvemmälle kuin lattian nollamerkki kellarissa 0,5-0,6 m. Maaperäfragmentti tehdään mekaanisella menetelmällä tunkeutumalla tasaisesti. Viimeiset 50 cm: n maaperän syvyys valitaan manuaalisesti maaperän luonnollisen tiheyden säilyttämiseksi, johon soran ja hiekan "tyyny" sijoitetaan. Muussa tapauksessa maapohjapintojen ansiosta pohjakerroksen lattialevyn monoliitti voi olla epämuodostunut.

Valmis oja pohjan alla.

Veden läsnäolo kuopassa olisi suljettava pois. Kuopan sileä pinta täytetään kymmenen senttimetrin kerroksella soraa (murto 50 mm) ja kerros 100-150 mm korkea hiekka. "Kakun" pinta tasoitetaan, tasoitetaan tasolle, tiivistetään ja kaadetaan runsaasti vettä 2 - 3 kertaa.

Lopullinen valmiusaika - 12 - 20 päivää (kuivalla säällä jopa 7 päivään). Sitten pohja kaadetaan kellarisen betonilattian alle (betonilaatu M50: stä M100: een), jonka korkeus on noin 50 mm. 70%: n vahvuuden jälkeen tämä rakenteellinen vedeneristys on lisäksi päällystetty valssaamalla vedeneristysmateriaaleilla, jotka on asennettu mastille tai kelluva menetelmä. Levyt on suositeltavaa sijoittaa 2-3 kerrokseen ristikkäin, jolloin muodostuu hermeettinen päällyste.

Muottien luominen

Muottien muodostaminen ulkoreunaa pitkin mahdollistaa kellarikerroksen monoliittisen lattian kaatamisen, josta tulee seinän rakenteiden pystyttämisen tukipohjaksi. Pysyvän muottien korkeus on noin 150 - 200 mm. Käytettyjen suojusten ja puun tuottaminen (paksuus 25 mm). Rakenne on koottu kulmissa, jotka on kiinnitetty itsekierteissuuntaisilla ruuvilla, käyttämällä reunoja pitkin sijoitettuja vahvistuskappaleita. Lomakkeen luotettavuuden tulisi varmistaa raskaan betonin kuorma.

Pohjarakenteet ja vedeneristys

Lisäkiinnitys pohjaan - kiinteä muotti, joka on asennettu täyttämään lattia. Geotekstiilit voidaan sijoittaa muottirakenteen sisäpintaan, vahvistaa sitä ja luoda betoniliuokselle hydrobarrieri. Ulkoinen ja sisäinen vedeneristys suoritetaan pinnoitteella, läpäiseviin materiaaleihin ja polystyreeni-vaahtolevyihin, rullamateriaaleihin. Materiaalien valinta ja yhdistäminen riippuvat maaperän vesistöstä.

Yleensä tehdään kaksikerroksinen vedeneristys. Hän peitti tiukasti pystysuorat ja horisontaaliset pinot, jotka kuuluvat kellariin, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa. Läpäiseviä yhdisteitä käytetään korkin sisällä. Kun niitä käytetään monoliittiseen kellariin, ne muuttavat kiven sisäistä rakennetta säilyttämällä "hengityksen" ominaisuuden (höyryvaihto).

Ulkopuolella lämmitys tehdään laajennetun polystyreeni-levyn avulla, joka kiinnittyy erityisellä liimalla (sateenvarjotulpat, itsepuristusruuvit). Pinnoitumis bitumikoostumuksia levitetään monoliittisiin pintoihin kuumassa tilassa. Valssattuja vedeneristysmateriaaleja liimataan bitumimastoihin tai kiinnitetään kelluvalla tavalla.

vahvistaminen

Metallivahvistin muodostaa kaksitasoisen kolmiulotteisen kehyksen, jonka ylä- ja alareunat muodostuvat pituussuuntaisista ja poikittaisista suunnista (90 asteen kulmasta) vahvistetuilla vahvistussauvoilla. Askel askelmien vahvistamiseksi molempiin suuntiin on 200 mm. Lujitushäkki sijoitetaan muottiin 2-3 cm korkeudelta pohjaan ja laskee samalla etäisyydellä tulevan laatan pinnan kaatumisesta. Käytetään tangot, joiden pinnalla on pitkittäiset ja poikittaiset lovet.

Tangon halkaisija - 100 - 160 mm (haluttu halkaisija voidaan laskea). Erikoisohjaimilla pinottu, risteyksissä olevat sauvat on sidottu neulomalla, mikä luo teräsbetonien elastisuutta. Niissä muottiosan osissa, joissa sisäisten ja ulkoisten seinien asentaminen on tehty, tehdään pystysuoran vahvikkeen ulostulot, jotka liittävät ne kelleradan laatan vahvistamiseen.

Betonin kaataminen

Brandin vahvuus kellarikerroksista saadaan kaatamalla betoniseos kerrallaan. On suositeltavaa käyttää valmisvalmista tuotemerkki M300: sta, joka on valmistettu tehtaalla, joka on laadukas sekoitus. Betoniosat pienentävät betonin suorituskykyominaisuuksia (mahdolliset halkeamat). Jos tätä ei voida välttää, lattialementtien liitokset tehdään parhaiten pitkin talon pitkää sivua.

Täytettäessä kerrokset taukot seuraavaan betonointiin ovat 3-4 päivää (edellisen kerroksen asetusaika). Työsaumojen ulkonäkö ei kuitenkaan edistä tarvittavan lujuuskiven valintaa. Täyttökorkeus on noin 200 mm. Ratkaisun tulee olla vibrobroitu. Oikealla ja asianmukaisella hoidolla 28 päivää betoni pystyy saamaan noin 70% lujuusluokasta.

Monoliittisten seinien asennus

Kellarirakenteiden seinien rakentaminen voi aloittaa 4-5 päivää lattian kaatamisen jälkeen. Se on muodostettu kiinteistä vaahtopolypropyleenisuojista (eristys), ja ne on vahvistettu väliaikaisilla rekikoilla. Se tarjoaa tarvittaessa aukkoja ikkunoille ja oville, tekniset aukot. Muotti on toteutettu kaikilla korkeuksilla lattioiden tai useiden tasojen välillä.

Täyttö on suositeltavaa kerralla, mutta se voi myös mennä hihnojen kanssa (vaiheittain), jossa on 3 - 4 päivän taukoja betonin asettamiseen. Jälkimmäinen suojaa alemman kerroksen betonia (ei lujuutta) tuhoutumisesta kaadon myöhemmän osan massan paineen alaisena. On suositeltavaa käyttää raskaita betonimerkkejä M300: sta ja uudemmista. Aitojen muotoilu kestää paremmin kiristämällä ruuveilla, joten ei-funktionaalinen muotti on helppo poistaa betonin kovettumisen jälkeen.

Monoliittisen kellarin ulkokehän suunnittelua edistävät sen vieressä olevien sisäisten väliseinien järkevä järjestely. Vahvistus tehdään vaaka- ja pystysuoraan jopa 300 mm: n välein. Seinien lujittamiseen käytetään sauvoja, jotka nousevat pystysuorasti lattiasta.

Pintaelastisuuden varmistamiseksi liittimet eivät hitsata, vaan sopivat. Upotusvyöhykkeillä (ylä- ja alaosat) asennetaan korkeintaan 2,5 m, enemmän sallitaan. Brändin lujuusseos kestää keskimäärin 28 päivää, jonka jälkeen pohja on päällystetty laattoilla. Rakenteen ulkokehän vedenpitävyys suoritetaan jatkuvalla kerroksella mastiset ja polyuretaanivaahtolevyt.

Pohjapinnalle, joka sijaitsee maanpinnalla, eristetään levyt, jotka on kiinnitetty sateenvarjo- tiloihin. Lattian maanalainen osa kaadetaan kaivettua maata. Kuitenkin sen jakeet eivät saisi vahingoittaa ulkoista lämpöä ja vedenpitävyyttä. Siksi on suositeltavaa käyttää hiekkaa.

johtopäätös

Työteknologian noudattamisen ansiosta monoliittinen betoni kellari tarjoaa rakennuksen luotettavuutta, kestävyyttä, luo vankan perustan ylemmille kerroksille ja lisähuoneille, jotka voidaan antaa eri tarkoituksiin.