Vahvistusnauhan teknologia

Nauhalevyn vahvistaminen on keskeinen tekijä sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen (voit myös lukea erikseen paalun grillausperustan vahvistamisesta). SNiP: n määräysten 2.03.01-84 määräysten mukaan vakiintuneita perusteita ei saa käyttää asuinrakennuksissa.

Vahvistinnauhat

Tästä artikkelista opit nauhateollisuuden oikeaoppiseen vahvistamiseen. Tarkastelemme keinoja laskea vahvistus ja tutkia vahvistusjärjestelmiä sekä tutustua oman teknologian työhön.

1 Kuinka vahvistetaan perustamaali?

Perusrakenne koostuu kahdesta osasta - betonirungosta ja sen sisään upotetusta vahvikehydestä. Betoni materiaalina on erittäin kestävä puristuskanavien kuormituksille, mutta se ei toimi kunnolla jännityksessä ja taivutuksessa, jonka vaikutuksesta nauha voi rikkoa. Nämä kuormat otetaan vastaan ​​vahvistuskoteloon, joka kestää muodonmuutoksia ulkoisen vaikutuksen lisääntyneessä vyöhykkeessä.

Katso myös: vahvistamisen tarkoitus ja säännöt.

Teippialustan vahvistaminen suoritetaan käyttäen avaruudellista kehystä, joka koostuu poikittaisista ja pystysuorista silloista yhdistävät pituussuuntaiset lujitushihnat. Pitkien hihnojen lukumäärä valitaan nauhan korkeuden mukaan:

 • matala syvyystyyppinen rakenne on vahvistettu runko kahdella pitkittäisellä hihnalla - ylempi ja alempi;
 • syvennetyn tyyppiset alustat, joiden korkeus on yli 120 cm, vahvistetaan kehyksellä, jossa on keskimääräinen vahvistusvyö.

Rungon pituussuuntainen vyö on tehty aaltopahvista, joiden läpimitta on 12-16 mm, ja käytetään A3-luokan tankoja. Vaipat on valmistettu saman halkaisijaltaan olevista palkeista tai suorasta suorakulmaisesta kiinnittimestä taipuneesta sileästä profiilista, jonka läpimitta on 8-10 mm.

Armokarkat kahdella pitkittäisvyöhykkeellä

Armokarkojen kokoaminen käyttäen neulomalla tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä ei vaadi erityisten laitteiden käyttöä, mutta se on melko aikaavievää toteuttaa, kun hitsaus on nopeampi tapa asentaa kehys. Sitoutumiseen käytetään halkaisijaltaan 1-2 mm teräslangaa.

Rungon kokoonpano määritellään SNiP: n määräyksellä "2.0.03.01-84" käsikirja rakennusten ja rakenteiden perustusten suunnittelusta. " On välttämätöntä pitää seuraavat etäisyydet:

 • pituussuuntaisen hihnan ainesosien välinen askel ei ole enempää kuin 10 cm (määrittää hihnan haarojen lukumäärä);
 • pituussuuntaisten hihnojen välinen askel pystytasossa - korkeintaan 50 cm;
 • poikittaiset ja pystysuorat yhdyssilmat - enintään 30 cm;

Poikittainen panssarikehys

Rungon asennuksessa on välttämätöntä muodostaa betonin suojakerros - 5 cm etäisyydellä rungon ääriviivoista ja betonirungon seinistä. Lujittavan luuston koko valitaan perustuksen mittojen perusteella siten, että yllä olevaa sääntöä noudatetaan. Vahvistuksen asettaminen muottien pohjalle tehdään käyttämällä sienten muoviosastoja, jotka nostavat sauvat haluttuun korkeuteen.
valikkoon ↑

1.1 Raudoituksen laskeminen kaistaleelle

Vahvistuksen kulutus on määritettävä säätiön suunnittelussa, jotta saataisiin tarkasti tietää ostetun materiaalin määrä. Tarkastellaan, miten lasketaan raudoituksen raudoitus esimerkkinä matala pohja, jonka korkeus on 70 ja paksuus 40 cm.

Lue myös: Kuinka vahvistaa lattiapinnoitteita ja mitä verkkoa tarvitaan?

Aluksi sinun on määritettävä kehyksen kokoonpano. Se koostuu ylemmistä ja alemmista hihnoista, 3 kpl vahvistuspalkkeja. 10 cm: n + 10 cm: n sauvojen välinen etäisyys menee betonin suojakerrokseen. Liitos tehdään hitsatuilla vahvistusosilla, joiden lujuus on samankokoinen ja jonka askel on 30 cm. Raudoituksen läpimitta nauhaosalle on 12 mm, luokka A3.

Ribbonjalustan vahvistaminen

Määritä tarvittava raudoitusmäärä:

 1. Jos haluat selvittää tangon kulutuksen pitkittäissuunnassa, sinun on laskettava säätiön kehä. Ota ehdollinen rakennus, jonka ympärysmitta on 50 m. Ottaen huomioon, että kussakin kahdessa hihnassa on kolme koukkua (3 kpl), kulutus on 50 * 6 = 300 m.
 2. Seuraavaksi laske, kuinka monta liitäntää tulee tehdä telakointihihnoille. Tätä varten jaamme reunahyppyjen välisen askeleen: 50 / 0.3 = 167 kpl.
 3. Suojakerroksen (5 cm) vaaditun paksuuden vuoksi pystysuoran hyppyn pituus on 60 cm ja ristiin 30 cm. Jokaisen hyppääjän tyyppi on 2 kpl.
 4. Määritä sauvojen kulutus pystysuorilla hyppyillä: 167 * 0.6 * 2 = 200,4 metriä.
 5. Laske materiaalin kulutus poikkipalkkeihin: 167 * 0.3 * 2 = 100,2 m.

Kaistaleperusteiden lujituksen laskenta osoitti, että A3-sauvojen kokonaiskulutus, jonka läpimitta oli 12 mm, olisi 600,6 m. Tämä luku ei ole lopullinen, materiaali on otettava 10-15%: n marginaalilla, koska on tarpeen käyttää lisävahvistusta perustusnauhan kulmaliikkeiden vahvistamiseksi.
valikkoon ↑

1.2 Vahvistinnauhat (video)

2 Työn suorituskyky tekniikka

Sen jälkeen, kun vahvistuksen määrä on määritetty, valitaan nauhan jalustan vahvistaminen, jonka mukaan vahvikeharja kootaan. Rakenteen suorat osuudet on tehty kiinteistä sauvoista, kun taas kulmassa on lisävahvistus, jossa on kaareva P- tai L-muotoinen. Yksittäisten lujitustangojen kohtisuoran päällekkäisyyden käyttäminen kulmien ja pylväiden paikoissa ei ole sallittua.

Katso myös: vahvistusportaiden säännöt.

Kaaviossa on esitetty oikea vahvistus nauhalevyn kulmissa:

Säätiön nurkkaus

Nauhatalustusten lujitussuunta risteyspisteissä:

Vahvistaminen teippipohjalla omiin käsiisi käsittää kehyksen kokoonpanon kätevään paikkaan ja sen myöhempään sijoitteluun muottipesän sisällä. Tekniikka vaatii joustavia liittimiä suorakulmaisissa kiinnikkeissä, jotka kotona voidaan helposti tehdä kotitekoisilla kalusteilla.

20. kanavalla sinun on leikattava urat, joissa on hiomakone, johon myöhemmin kiinnitetään vahvike, ja teräsputki kiinnitetään vipuun. Valmiit renkaat on hitsattava tai hitsattava yhteen joustimen kanssa. Vavat, joiden läpimitta on 10-15 mm, käytetään 1,2-1,5 mm: n lankaa.

Lue myös: kuinka vahvistaa saraketta niin, että se on monta vuotta?

Pitkittäisen vyöhykkeen pituuden tulee olla yhtä suuri kuin talon sivun pituus. Tangot kierretään renkaaseen ja kiinnitetään neulomalla lanka kulman ääriin ja sen keskiosaan. Kiinnityspituus on 30 cm. Ulostulossa on oltava neljä osaa kehyksestä - 2 pituutta vastaava ja 2 pienempi, yhtä suuri kuin talon leveys. Seuraavaksi kehykset asetetaan kaivantoon ja niiden liitäntä on kaareva kulmassa, jossa on vahvistuspalkit edellä olevan kaavion mukaisesti.

Taivutuskaapelin kiinnikkeet

Kun asennat kehyksen kaivannossa, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • kehys on nostettava kaivannon pohjan yläpuolelle tukien avulla 5 cm - SNiP: n vaatimukset eivät salli tiilien palasien käyttöä tähän tarkoitukseen;
 • olisi tehtävä tarkasti horisontaalisella tasolla;
 • rungon on oltava kiinteä suhteessa kaivannon sivuseinämiin seinien avulla tapatuilla tapilla siten, että vahvistus ei liiku betonisoitumisen aikana.

Lue myös: miten tiili ja hiilihapotettu betonirakenne vahvistetaan, ja mikäli se tehdään?

Vahvistaminen nauhan perustukset mukaan tekniikka toteutus on sama perusta matala ja syvä tyyppi. Vahvistushäkkeen asennuksen jälkeen betonisointivaihe alkaa - betonia M200 käytetään valuun. Määritä tarvittava määrä betonia voi perustua säätömäärään - sinun on moninkertaistettava nauhan pituus, leveys ja kehä.

Foundation Ribbon kehys

On huomattava, että nauhateollisuuden rakennustekniikka edellyttää pakollista järjestelyä, jossa on yhtä suuri paksujen hiekkakerrostumien ja paksuisten kerrostumien (vähintään 10-20 cm: n paksuinen) tiivistystyynyn kaivannon pohja. Pohja suojaa säätiötä pystysuuntaisen nousun kuormituksilta, mikä on erityisen tärkeää, kun järjestetään matala pohja, joka sijaitsee jäädytysmaakerroksessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portal of fixtures »Vahvistus» Strip foundation reinforcement technology

Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Kuinka tehdä liitosraudoitus nauhaosastolla

Perusta on koko rakenteen perusta, takaa sen kestävyyden ja vahvuuden. Liuskajohtojen, piirustusten ja kaavioiden vahvistaminen olisi valmisteltava ja laskettava etukäteen.

Vahvistuksen tarve

Säätiö on monoliittinen betoniteräsrakenne. Betoni itsessään on materiaali, joka kestää vain merkittäviä pakkauskuormia. Joustavuuden ja taivutuksen perustan lujuuden lisäämiseksi on tarpeen tehdä metallikehys. Lisäksi lujuusindikaattorit kasvavat vain pituusakselien työntekijöiden järjestelyn vuoksi. Siksi niitä käytetään paksuina profiilipalkkeina, joiden läpimitta on 10 ÷ 14 mm. Poikittaiselementit on suunniteltu luomaan säätiön paikkatieteellisen geometrian, ne eivät salli pituussuuntaisten palkkien siirtymistä betoniliuoksen kaatamisen aikana ja pitää ne oikeassa paikassa. Näihin tarkoituksiin voit käyttää sileitä tai profiileja, joiden läpimitta on 6 ÷ 9 mm.

Lujitemateriaalien normatiivisten asiakirjojen vaatimukset

Kuinka vahvistaa teippiperusta, voit oppia lukemalla sääntelyasiakirjat. Vaatimukset, joita on noudatettava vahvistettaessa monoliittista raudoitettua betonipohjaa, on esitetty SNiP: ssä (nro 52-01-2003).

Lujitemuoville suositellut terästangot:

 • kuumavalssatut sileät tai profiloidut (Ø = 3 ÷ 80 mm);
 • lämpömekaanisesti vahvistettu profiili (Ø = 6 ÷ 40 mm);
 • kylmävalssatut tai sileät (Ø = 3 ÷ 12 mm).

Se on tärkeää! Sileisiin, profiloituneisiin tankoihin verrattuna on parempi tarttuvuus betoniin: tämä mahdollistaa huomattavasti rakenteen luotettavuuden lisäämisen.

Vaatimukset tangon sijoittamiseksi kaarikoteloon nauhalumpuille:

 • pituussuuntaisten sauvien välisen etäisyyden on oltava enintään 0,4 m;
 • poikittaisten lukituselementtien korkeus saa olla enintään 0,5 m.

Vahvistetun betoniseinämän pituussuuntaisten palkkien suhteellisen vähimmäispitoisuuden on oltava vähintään 0,1%.

Vahvistettuun betonirakenteeseen on käytettävä vain erikoisteräksen leikattua lankaa (Ø = 0,8 ÷ 1,2 mm).

Esimerkki perustuksen vahvistamisesta

Yritetään laskea, kuinka paljon materiaalia tarvitaan tiettyyn nauhamaisen perustuksen vahvistamiseen piirustuksilla. Oletetaan, että rakennamme pienen maalaistalon, jonka kokonaismitat (ulkoinen) ovat 5 × 8 m rakennusaineista (0,4 m leveä). Sivuston maaperän luonne mahdollistaa kaistaleen korkeuden 0,9 m, leveys on 0,4 m. vastaa seinien rakennusmateriaalin leveyttä. Vahvikotelossa nauhalevystä käytetään pitkittäisiä työtangot, joiden läpimitta on 12 mm, ja □ -muotoiset poikittaiset kiinnittimet, joiden halkaisija on 8 mm.

Matalien nauhalementtien vahvistaminen:

Kuva osoittaa, että työskentelevien pitkittäisvarsien (0,4 m) ja piki □ -muotoisten poikittaisten kaulusten (0,5 m) välinen etäisyys on valittu sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti.

Tarkista pituussuuntaisten työkappaleiden suhteellinen sisältö betonirakenteessa. Tätä varten käytämme seuraavia termejä ja merkintöjä:

 • h on pohjan korkeus (900 mm);
 • w - pohjan leveys (400 mm);
 • Sₒ - säätiön poikkipinta-ala;
 • S the - pitkittäisvaijereiden kokonaispoikkipinta-ala (6 kpl);
 • r on pituusakselin (6 mm) säde, joka on yhtä suuri kuin d / 2, jossa d on sauvan halkaisija (tässä tapauksessa d = 12 mm);
 • D on säätiön "kehossa" olevien työtangojen suhteellinen sisältö.

Sₒ = h ∙ w = 900 400 = 360000 mm²

Sₐ = 6 ∙ π ∙ r² = 6 ∙ 3,14 6 ² = 678,24 mm²

D = (Sₐ ∙ 100) / Sₒ = (678,24 100) / 360000 = 0,1884 ≈ 0,19% (mikä on 1,9 kertaa korkeampi kuin vähimmäisarvo, eli meidät valitsivat nauhan perustukset).

Pitkittäisten sauvojen lukumäärän laskeminen

Määritäksemme, kuinka monta vakiona olevaa pitkittäisvaijeria (6 m) tarvitsemme, käytämme seuraavia arvoja:

 • L on pohjan pituus (8000 mm);
 • W - pohjan leveys (5000 mm);
 • P on kehä;
 • N on pitkittäiselementtien määrä (tässä tapauksessa 6 kappaletta);
 • X - pitkittäisvaijereiden kokonaispituus.

P = (L + W) ∙ 2 = (8000 + 5000) ∙ 2 = 26000 mm = 26 m

X = P ∙ N = 26 ∙ 6 = 156 m

Saadulle arvolle on lisättävä 20% (materiaali L-muotoisten tai U-muotoisten elementtien valmistukseen kulmien kunnon vahvistamiseksi ja riittävien päällekkäisyyksien varmistamiseksi elementtien liittämisen yhteydessä).

XDOP = X ∙ 0,2 = 156 ∙ 0,2 = 31,2 m

Pitkittäisen lujitustangon lopullinen kokonaispituus:

Xok = X + Xadd = 156 + 31,2 = 187,2 m

Vahvistuspalkin vakiopituus on 6 m. Jäljellä on vielä laskea, kuinka monta tällaista palkkia tarvitaan: Xok / 6 = 187.2 / 6 = 31.2 ≈ 32 kpl.

Poikittaisten elementtien valmistus ja materiaalin määrän laskeminen

Vahvistuksen asettaminen nauhalevyssä on mahdotonta ilman poikittaisia ​​(pystysuoria) elementtejä. Yleensä näitä tarkoituksia varten käytetään □ -muotoisia puristimia. Pihdit:

Kuten esitetystä valokuvasta voidaan nähdä, kaikki kolme vaihtoehtoa eroavat tuotantotekniikasta, mutta palkin kulutus on kaikissa tapauksissa lähes sama. Tangon (Ø = 8 mm) pituus vaaditaan yhden kiinnittimen valmistukseen: (800 + 300) 2 + 250 = 2450 mm.

 1. Mitataan noin 120 mm ja taivutustyökalun avulla taivutetaan tämä osa tulevasta koukkuvahvistimesta.
 2. Kohdista 800 mm etäisyydeltä koukusta, taivuta palkki 90 °: n kulmassa.
 3. Mitataan 300 mm ja tehdään toinen mutka 90 °.
 4. Tästä kulmasta asetimme 800 mm ja taivuta sauva 90 °.
 5. Mitataan 300 mm vastaanotetusta kulmasta ja taivuta toinen koukku.
 1. Mittaa työkappaleen päästä 250 mm ja laitteen avulla taivuta tämä osa 90 °.
 2. Aseta sivulta vastaanotettu 800 mm ja taivuta palkki 90 asteen kulmassa.
 3. Mitataan 300 mm ja tehdään toinen mutka 90 °.
 4. Tästä kulmasta asetimme 800 mm ja taivuta sauva 90 °.

Varoitus! Tangojen päällekkäisyyden paikka tiivistetään pistehitsauksella tai 2 ÷ 3-johtoisella kierteellä.

 1. Leikkaa kaksi palkkia, joiden pituus on 860 mm ja kaksi 360 mm: n ruuvia.
 2. Taitamme suorakulmion ulos niistä (ulkonema kummallakin puolella on 30 mm).
 3. Kiinnitetään kiinnittimen kulmat hitsaamalla tai kierteillä.

Laske nyt, kuinka monta pihditä tarvitaan perustatamme vahvistamiseen:

Q = P / T (P on pohjalevyn kehä, T on poikittaisten kiinnittimien välinen etäisyys)

Q = 26 / 0,5 = 52 kappaletta

Lisäksi tarvitsemme lisää kiinnittimiä kehyksen vahvistamiseksi kulmissa (2 kpl kaikilla neljän kulman molemmilla puolilla, eli 16 kappaletta). Nauhatalustalle on tehtävä 68 □ -muotoiset poikittaiset kiinnittimet.

Aihion pituus yhdelle elementille on 2450 mm, eli voimme tehdä vain 2 hihnaa yhdestä standardipalkista. Tarvittavat tangot (Ø = 8 mm) - 34 kappaletta.

Corner-vahvistuksen ominaisuudet

Raudoituksen oikea kiinnitys nauhalevyille on mahdotonta vahvistamatta metallikehyksen kulmia, koska nämä alueet kärsivät suurimmasta stressistä. On olemassa useita yleisesti hyväksyttyjä kulman vahvistusjärjestelmiä. Yleissääntö: kustakin kulmasta molempiin suuntiin on sijoitettava 2-3 poikittaisnauhaa, joiden askel on 0,5 näiden elementtien välisestä pääetäisyydestä (esimerkissämme tämä on 250 mm).

Valokuvassa on kolme päätapaa, joilla vahvistetaan nauhan säätiö kulmissa:

Menetelmä numero 1: vahvistamme kulmat pitkittäisvaijereiden taipumenetelmällä ja päällekkäisyyden sitomisella.

Menetelmä numero 2: Käytä L-muotoisia elementtejä (kolme kappaletta kutakin pituussuuntaista lujitustasoa kohti eli 9 kpl kullekin kulmalle).

Menetelmän numero 3: Käytä U-muotoisia lisäelementtejä (kaksi kappaletta kutakin pituussuuntaista vahvistuskertaa kohden, eli 6 kpl jokaiselle kulmalle).

Vihje! Yhdistettyjä menetelmiä voidaan käyttää myös säätiön metallirungon kulmien vahvistamiseen. Esimerkiksi pituussuuntaisten palkkien taivutus ja 1 ÷ 2 L-muotoisten elementtien lisäkäyttö.

Video auttaa ymmärtämään nauhalevyn vahvistamisen kouristukset:

Työkalut ja kalusteet

Jotta nauhalevyn vahvistaminen omilla käsillämme tarvitsisi tiettyjä työkaluja ja laitteita. Ensinnäkin lujitustangot on leikattava palasiksi valmistetun piirustuksen mukaisesti. Tätä varten voit käyttää hiomakoneella metallia leikattavaa levyä tai ostaa mini-koneen. Ohut tankoja voi syödä voimakkailla ammatillisilla leikkaimilla.

Rungon lujittamiseksi kulmissa ja □ -muotoisten puristimien valmistuksessa tarvitaan tangot taivutettavalle laitteelle, joka voidaan valmistaa itse tai hankkia valmiiksi tuotteeksi.

Neulomalla nauhaosaston liittimet oikein: sinun tarvitsee vain sitoa tankoihin erikoisteräsputki ja käyttää sopivaa työkalua (automaattinen tai käsikäyttöinen koukku kiinnittimien, neulomapistoolin, ruuvimeisselin tai pihdeiden kiinnittämiseen). Kaikkien sidosten tulisi olla tiukkoja, jotta oksat eivät liiku betonin valamista.

Vahvistus on mahdollista asentaa valmiiksi muottiin. Mutta voit tehdä metallikehyksen perustukselle ja yksittäisille kappaleille (muotin ulkopuolella). Tällainen toiminta voi suuresti helpottaa yksinkertaista laitetta, joka koostuu kahdesta paksuisesta vanerista. suunnitelmat:

Aukkojen reiät vastaavat raudoituksen sijaintia säätiössä. Ensinnäkin pitkittäisvaijerit asetetaan yhden vanerilevyn reikään. Sitten asetimme niihin vaaditut lukumäärät. Tangojen vapaat päät sijoitetaan toisen suojuksen reikiin. Näyttää kätevältä alueelliselta rakenteelta lujitetun kehyksen fragmentin sitomisen.

Sen jälkeen, kun kaistaleen alapinnan alla oleva vahvike on tehty erillisillä palasilla, on tarpeen asettaa ne muottipesään ja kiinnittää ne tukevasti yhteen.

Lopuksi

Kuinka tehdä lujitemuotoa niin, että rakentama säätö kestää kauan ja kestää tarvittavat kuormat: on välttämätöntä valita pitkittäisten palkkien oikea halkaisija ja asentaa ne.

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhatehtävä omalla kädelläsi

Ribbon säätiö on suosituin yksityisessä rakentamisessa. Se on ihanteellinen pienten talojen, autotallien, kylpyammeiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen. Kaikki rakennustyöt voidaan tehdä käsin, ja suhteellisen pieni materiaalikulutus ja vähäinen kaivustoiminta voivat vähentää kustannuksia ja tuotantoaikaa. Tietenkin, jotta kaikki menisi niin kuin pitäisi, sinun on tiedettävä, miten oikein vahvistaa perusta.

Kuinka valita liittimet?

Ennen kuin kerrote, miten kunnolla vahvistetaan teippi, kannattaa sanoa muutama sana vahvistamisen valinnasta.

 1. Jos sinun on vahvistettava yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon pohjaa sekä kevyempiä rakennuksia, sinun on asennettava halkaisijaltaan 10-24 mm asennus. Paksumpi materiaali on liian kallista ja sen suuri lujuus ei ole mukana. Vähemmän paksu vahvike ei kestä kuormaa.
 2. On suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia. Se tarjoaa parhaan mahdollisen yhteyden betoniin ja varmistaa sen suuren lujuuden ja luotettavuuden. Tasainen vastapuoli on hieman halvempi, mutta se ei sovellu käytettäväksi sen alhaisen tarttuvuuden vuoksi. Ainoa poikkeus on ristiliitokset. Heidän kuormituksensa on paljon pienempi.
 3. Jos maa on homogeeninen koko säätiön alueelle, voidaan käyttää materiaalia, jonka poikkileikkaus on 10-14 mm. Heterogeenisellä maaperällä kuormitustaso kasvaa, joten on suositeltavaa käyttää rahaa varoihin, joiden läpimitta on 16-24 millimetriä.

Tietenkin paksujen uratuotteiden hankinta on melko kallista. Mutta jos päätät tehdä nauhalevyn vahvistuksen omilla käsillä, se tarkoittaa, että työn määrä ei ole liian suuri. Joten, sinun on maksettava yli muutaman sadan ruplan - tämä kompensoi täysin valmiin rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Itsekartoituksen ja raudoituksen valinnan avulla nauhan jalustan vahvistuskammion osalta virheen todennäköisyys on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, joten paras ratkaisu olisi säätää projektin lujittamishanketta suunnittelijalta ja tehdä kehyksen sitominen omasta piirustuksestaan.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Ennen kuin siirryt kauppaan ostamaan materiaalia, sinun täytyy tietää, kuinka paljon se tarvitsee raudoituksen vahvistamiseen. Tehdäksesi tämän sinun tulisi miettiä etukäteen, minkä liuskan perustuksen vahvistaminen on paras valinta ja suorita tietyn objektin laskelmat.

Pieniä taloja, autotallia ja kylpyjä rakennettaessa käytetään tavallisesti seuraavia kehysmuotoja:

 • 2 vyötä: ylempi ja alempi;
 • Jokainen vyö sisältää 3-4 vahvistuspalkkia;
 • Optimaalinen etäisyys tangojen välillä on 10 senttimetriä. Huomaa, että etäisyys raudoituksesta tulevan pohjan reunaan on oltava vähintään 5 senttimetriä;
 • hihnojen liitos suoritetaan kiristimien tai raudoitusten avulla 5-30 senttimetrin välein riippuen vahvistusosasta.

Tällainen järjestelmä on optimaalinen. Nyt, kun tiedät tulevan rakentamisen koon, ei ole ollenkaan vaikeata suorittaa asianmukaisia ​​laskelmia.

Oletetaan, että haluat rakentaa tilava runko tai puutalo, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä ja 50 metrin ulkoseinät. Teemme laskelmia tämän perusteella. Käytämme vastaavia ja edellä kuvattuja ominaisuuksia vahvistaessamme SNiP: n nauhapohjaa.

Meillä on kaksi vyötä, joissa on kolme sauvaa. Yhteensä - 6 kerrottuna 50 = 300 metrin pääventtiilillä. Otetaan huomioon hyppyjen lukumäärä, jotka sopivat 30 cm: n välein. Voit tehdä tämän jakamalla 50 metriä 0,3: lla. Saamme 167 kappaletta. Tämän pohjan poikkipalkkien pituus on 30 senttimetriä ja pystysuorat - 60 senttimetriä. Pystysuorilla hyppyillä tarvitaan 167x0.6x2 = 200.4 metriä. Vaakasuorassa - 167x0.3x2 = 100,2 metriä. Yhteensä 300 metriä paksua aallotettua vahviketta ja 300,6 metriä ohuempia, sileämpiä vahvikkeita tarvitaan. Saatuaan nämä numerot, voit turvallisesti mennä materiaalin myymälään - nauhan säätö ilman vahvistusta ei kestä kauan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tangon käyttöä 10-15 prosentin marginaalilla. Loppujen lopuksi tarvitaan jonkin verran materiaalia, jotta lujitussarjan nurkka-alueet vahvistetaan ja menee telakkaan.

Kuinka neulata kehys?

Säätöohjeet nauhan perustuksen vahvistamiseksi pakottavat meidät luopumaan hitsauksen käytöstä neulomisen parissa, koska hitsauksessa hitsausliitosten kohdalla metallitangot menettävät voimaa jopa 2-2,5 kertaa. Lisäksi tässä on korroosiota, joka voi vahingoittaa vahvistusta useiden vuosien ajan vähentäen merkittävästi substraatin luotettavuutta ja kestävyyttä. Voimakas yhteys vain parittelun avulla. Tämä on melko vaikea vaihe, ja riittämättömästi kokeneelle käyttäjälle kestää kauan aikaa. Kuitenkin paljon täällä riippuu siitä, mitä työkalua käytät.

Klassinen työkalu neulomisvarusteiden kiinnittämiseen nauhan pohjaan on erikoinen virkkuukoukku. Käyttämällä sitä kokeneet käsityöläiset voivat tuottaa jopa 12-15 solmua minuutissa (tietenkin, jos neulontanka on valmistettu ja leikattu etukäteen). Tämän vaihtoehdon pääasiallinen etu on esteettömyys - koukku voidaan ostaa monissa myymälöissä sata ruplaa ja jopa halvempaa. Miinus - nopeus työskennellä hänen kanssaan ei ole suuri jopa päälliköiden keskuudessa. Ottakaa huomioon - sinun on tehtävä monia satoja solmuja, vaikka oletkin vahvistaisi pienikokoisen perustan.

Jos haluat lopettaa työn mahdollisimman pian, voit käyttää erityistä neulontapistoolia. Työskentely hänen kanssaan, vaikka kokematon käyttäjä helposti antaa 25-30 solmua minuutissa. Eli suorituskyky nousee vähintään 2 kertaa. Valitettavasti tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole alhaiset - 50 tuhatta ja yli. Lisäksi hänen työssään tarvitsevat erityistä lankaa - tavallinen ei ehkä ole sopiva. Tämä lisää edelleen kustannuksia. Mutta jos on mahdollista vuokrata neulonta-ase useita tunteja tai päiviä - voit vapaasti sopia tällaisesta tarjouksesta, älä unohda selvittää, kuinka suuren halkaisijan vahvistus hän voi sitoa. Työskentelemällä laadukkaalla työkalulla vietät runsaasti päivämäärää kehyksen kokoonpanon ansiosta - nauhamaisen perustuksen oikea vahvistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Kun työskentelet käsin, tämä prosessi voi kestää viikon tai pidempään.

Kuinka tehdä kehyksen?

Ennen liuskan perustusten vahvistamista on tarkasteltava asianmukaisten kehysten piirustuksia. Loppujen lopuksi riippuu kehyksen vahvuudesta, onko säätiö usean vuosikymmenen ajan, tai se peitetään halkeilla jo ensimmäisellä keväällä johtuen maaperän kausivaihteluista.

Jotta tuotetta ei voida sekoittaa, on muistettava muutamia sääntöjä:

 1. Ylimaalaus (etäisyys matkan kohdasta tangon reunaan) on oltava vähintään 5 senttimetriä.
 2. Kulmaliitoksissa kohtisuorat sauvat tulisi yhdistää toisiinsa - missään tapauksessa ei voida käyttää kahta erillistä lohkoa, joita ei ole yhdistetty toisiinsa. Ihanteellinen ratkaisu olisi kaltevuudeltaan kallistetut kulmat - tällainen säätövahvistus on luotettavin. Mutta tähän tarvitaan erikoislaitteita, jos liittimet ovat läpimitaltaan vähintään 14 millimetriä, pienempiä halkaisijoita voidaan taivuttaa kotona.
 3. Liitosjohtojen on oltava tiukkoja - jos käytät virkkuukoukkua, kiristä sitten lanka, kunnes se pysähtyy niin, että pidikkeen ja päävahvistimen välillä ei ole tilaa. Tarkista myös kädellä, että jos puristin siirtyy pois koskettamasta, sinun on tehtävä toinen solmio langalla.
 4. Vahvistuksen päällekkäisyyden tulee olla 40-50 halkaisijan vahvistus. Viereisten liitosruuvien ja ylemmän ja alemman kerroksen välissä on oltava aukko hankkeen mukaan.
 5. Vahvikehyksen on oltava tasalaatta. On myös tarpeen huolehtia betonin suojakerroksesta raudoituksen tekemiseksi piirustuksen vaatimusten mukaisesti. On muistettava, että vähimmäissuojakerros on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Se on joustava kaikki elementit vahvistamiseksi pohja, se toteutetaan kylmä. Missään tapauksessa lämmittämättä liitososaa, koska se johtaa sen vahvuuden menetykseen.

Kuten näet - säännöt ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Mutta jotkut kokemattomat rakentajat eivät epäile tai unohtavat heidän olemassaoloaan. Tämä johtaa siihen, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka loukataan ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Maa-alueet ja valmistelutyöt

Yksi nauhalevyn eduista on suhteellisen pieni määrä maanrakennuksia. Pari ihmistä, jotka työskentelevät päivän lyhyillä taukoilla, pystyvät helposti kaivaamaan sopivan kokoisen ojan normaalilla maaperällä. Kun kaivo on valmis, voit jatkaa sen järjestelyä.

Ensimmäinen askel on tehdä säästötyyny. Kiitos siitä, että pohjaveden kielteiset vaikutukset pohjaan vähenevät ja kuormitus säätiöstä itsestään ja koko rakenne jakautuu tasan tasaisesti koko maan päällä. Täällä voit käyttää eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hiekka tai sora. He tekevät hyvää työtä heidän tehtävänsä - tärkeintä on, että paksuuden tyyny olisi vähintään 15-20 senttimetriä.

Mutta jotkut asiantuntijat suosittelevat konkreettista padia. Kyllä, se on kallein. Kallis sementti ja tarve vahvistaa tyynyä viihtyisesti lisäävät kustannuksia ja rakennusaikaa. Mutta tuloksena saat säätiön luotettavin perusta varmistaen, että se kestää vuosia. Siksi voimme turvallisesti sanoa, että näitä rahaa ei heitetä tuulelle.

Jos työ suoritetaan heikossa, räjäyttävässä maaperässä tai suunnitellaan rakentaa raskas tiilitalo, mutta monoliittisen säätiön käyttö ei jostain syystä ole toivottavaa, sen jälkeen voidaan käyttää nauhamaista pohjaa. Laajeneminen (lasi) voi merkittävästi pienentää maaperän kuormitusta. Tietenkään älä unohda lasialustan vahvistamista, sillä se kestää säännöllisesti maaperää, sillä se kestää säännöllisesti merkittäviä veto- ja taivutuskuormia. On erittäin tärkeää tarjota hänelle riittävän vahvuus.

Kun käytät perustusta pohjalla, maanrakennustöiden määrä kasvaa. Lisäksi on tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa nauhalevyn pohjan vahvistamiseen - jos se epäonnistuu, tämä johtaa koko rakennelman varhaiseen tuhoamiseen.

Muotti on asennettu valmiin tyynyn päälle. Kun valitset leveyden, huomioi - lopullinen pohja on 10-15 senttimetriä paksumpi kuin ulkoiset kantavat seinät.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Jotkut rakentajat käyttävät kattohuopaa, mutta tämä on varsin kallista materiaalia. Ja raskas paino vaikeuttaa asennusprosessia. Siksi on mahdollista käyttää rakennuspolyeteeniä. Kyllä, se on vähemmän kestävä. Mutta tarvitset sitä vain muutaman päivän ajan - niin että sementtimaito ei mene hiekkaan. Siksi halpa ja kevyt polyeteeni sopii hyvin. Se on asetettu muottiin. Liitoksissa on päällekkäisiä enemmän - vähintään 10-15 senttimetriä - ja liimaa laaja teippi.

Tämä valmistelutyö päättyy. Kerro nyt säätiön täytöstä ja vahvistamisesta omilla käsillään.

Asenna runko, kaada betonia

Vahvikkeen runko on paras rakentaa suoraan valmistettuun kuoppaan - tämä mahdollistaa elementtien kiinnittämisen tiukimmin. Mutta jos puhumme maanalaisen nauhan perustuksen vahvistamisesta tai jos kuoppa on liian kapea suoraan siihen tehtävään työhön, kehys voidaan koota ulos kaivannon ulkopuolelle ja laskea sitten varovasti paikalleen. Täällä ongelmat eivät tavallisesti tule, eikä vaiheittaisia ​​ohjeita tarvita.

Viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiö.

On suositeltavaa käyttää tätä konkreettista tuotemerkkiä M200 tai uudempi. Sen voimakkuus kestää huomattavia kuormituksia ja sillä on myös riittävä kylmävastuksen osoitin.

Välittömästi sanotaan - töihin tarvitaan paljon materiaalia. Tee kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen - sinun täytyy kaataa betonia kerralla, välttäen delaminoitumista ja muita eroja. Muussa tapauksessa pohjan lujuus vähenee merkittävästi, mikä vaikuttaa talon toiminnan turvallisuuteen. Samasta syystä on suositeltavaa vuokrata betonisekoittimen. Nykyään monet yritykset tarjoavat tätä palvelua. Lisäksi edullisten mallien vuokraus on suhteellisen halpa - alle tuhat ruplaa päivässä. Tehokkaalla työllä tänä aikana on mahdollista selviytyä työstä. Lisäksi betonisekoittimen läsnäolo mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen - sinun tarvitsee vain heittää hiekkaa, sementtiä ja kaataa vettä ja saat pian valmiin tuotteen, jonka tarvitsee vain kaataa muottiin asennetulle kehykselle. Jalojen käsittelyä ei voida saavuttaa.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun on odotettava 28 päivää. Tänä aikana betoni noutaa tarpeeksi voimaa ja voit alkaa rakentaa taloa, autotallia tai kylpyamme.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kokenut rakennusinsinööri kertoo säätiön vahvistuksen tärkeistä vivahteista. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota työskennellessäsi ensimmäisellä sijalla, niin että talon perusta on luotettava.

Nyt tiedät, miten vahvistaa nauhasäätiötä omilla käsilläsi. Tätä varten ei ole välttämätöntä olla erittäin erikoistuneita taitoja tai hankkia kalliita laitteita. Riittää, ainakin teoriassa tietää, kuinka vahvistaa perusta. Kokemus tulee prosessiin, ja kaikki työkalut voidaan korvata halvilla kollegioilla tai vuokrata säästämällä rahaa ja aikaa.

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhan säätiö omilla käsillänne: asennuksen salaisuudet, askel askeleelta videokäsky

Omistajan, joka aikoo rakentaa talon, pitäisi olla ainakin jonkinlainen käsitys siitä, miten aloittaa rakentaminen.

Ja mikä tärkeintä, sinun on tiedettävä, missä ja miten aloittaa nauhan perustaminen.

Pääkaupunkitalojen pitäisi olla vankka perustus, joka voi selviytyä vuosikymmenien ajan ja kestää kaikki kuormat.

Mikä on vahvistuminen ja miksi?

Vahvistus on tukevan terän sauvojen asettamista pohjalevyyn. Betonikivellä on suuri vahvuus puristuksessa, mutta aukkojen kuormituksen alapuolella se ei ole niin kestävä.

Eri maarakenteet ja rakennuksen ominaisuudet saattavat aiheuttaa epätasaisia ​​kuormia, mikä johtaa erilaisiin muodonmuutoksiin, mukaan lukien repeämät.

Aukkojen seurauksena säätö voi peittyä halkeilla. Ja jokin niistä voi johtaa talon tuhoamiseen.

Rakenteen vahvistamiseksi ja tämän puutteen korjaamiseksi on tarpeen vahvistaa teippityyppiä. Betoniin sijoitettu teräsvahvistus auttaa poistamaan sen venyttelyn, mikä tekee siitä kestävän ja kestävän lämpötilaeron ja painon.

Millaista armaturaa käytetään?

Kehykseen käytetään yleisesti seuraavia vahvistuslajeja:

 1. teräksen A-III sauvat, joiden halkaisija on 1,0-1,6 cm ja pituus noin 600 cm;
 2. halkaisijat 0,5-1 cm, ne on valmistettu apulaitteista BP-I;
 3. pystysuuntaiset tangot, joiden läpimitta on 1 cm.

On tarpeen käyttää ylimääräistä vahviketta, jos betonipinta on yli 15 cm. Vertikaaliset sauvat on suunniteltu yhdistämään rakenteensa pystysuuntaiset osat ja jakamaan kuormat tasaisesti koko rakennuksen pohjalle.

Rebar-laskenta

Laskettaessa nauhan jalustan vahvistamista otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 1. enimmäiskuormitus vahvistuskaukositeissä;
 2. sauvojen sisennys kehällä;
 3. leveys.

Maksimikuorma putoaa kehyksen pitkittäisosaan. Siksi paras vaihtoehto olisi käyttää ristikkäitä tappeja kehyksen vahvistamiseen. Tämän ansiosta saavuttaa parasta laatua betoniin.

Kehyksen asettaminen tehdään ottaen huomioon maaperän indikaattoreiden ero. Mitä suurempi se on, sitä paksumpi on käytettävä raudoitustangot.

Perustan laidassa olevien teräsnauvien tulee sijaita yli 50 mm: n etäisyydellä pohjan yläosasta, muotista ja pohjasta. Betoniin asetetut liittimet on suojattava korroosiolta.

Tangojen välinen etäisyys määritetään esimerkiksi seuraavasti. Anna säätiön leveys on 0,4 m, niin pitkien sauvojen välisen etäisyyden on oltava yhtä suuri kuin:

 1. 1-3 dm pystysuorassa riippuen syvyydestä ja kuormituksesta;
 2. 3 dm vaakasuunnassa.

Sileitä tankoja, jotka kestävät vähemmän stressiä, käytetään pystysuorissa ja poikittaisissa runko-osissa. Ne sijaitsevat 1-3 dm etäisyydellä toisistaan. Joskus on mahdollista järjestää tangot enintään 5 dm etäisyydelle.

Kuinka tehdä vahvistuskammion?

Tällaisen perustuksen lujittamiseen on olemassa vakioteknologiatoiminta, johon kuuluu neljä vaakasuoraa vartta: kaksi - yläreunassa; kaksi - pohjassa. Tangojen välissä on puristimet.

On huomattava, että ulkonevat lujitustangot tarttuvat paremmin betoniin. Siksi on parempi leikata hieman pidempi kuin säätiö.

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 • Puusäleiden asennus;
 • Asettamalla hiekkipyyhkeitä pohjaan, ja sitten rikki tiilet kerroksittain 1-1,5 dm;
 • Pitkittäisten ja poikittaisten suuntien rungon leikkaaminen ja järjestäminen;
 • Reunan asennus kulmissa;
 • Rebar-sidonta.

Kun muotti on asennettu, vahvistimen tukitangot on asennettu. Ne sijaitsevat kaivannon koko pituudelta. Riippumatta siitä, ovatko palkit oikein asennettuina, voidaan tarkistaa lyijylinjalla.

Julkisivun pohjassa oleva rikkoutuneiden tiilien kerros on suunniteltu ns. Tyynyksi. Silikaattilattia ei ole sallittu tähän tarkoitukseen.

Poikittainen vahvike voidaan taivuttaa niin, että se kulkisi kaivantoa pitkin. Putki asetetaan tankoihin, ja sen mukana tangot taivutetaan tarpeen mukaan.

Sitoutuminen on välttämätöntä perustuksen vahvistamiseksi, ja se on tarkka ja laadukas. Se vahvistaa tukevasti vahvistuksen sijainnin. Käytännössä tähän käytetään muovisia kiinnittimiä, hitsausta tai neulontankaa.

Luotettavin vahvistus kiinnitetään neulomalla.

Kun raudoitus on tehty, se on täytettävä betonilla. Ja mitä konkreettista käyttää näihin tarkoituksiin, voit oppia artikkelistamme.

Vahvistusjärjestelmä

Sen eri vaihtoehdot löytyvät Internetistä. Joskus kaikki tarvittavat laskelmat tehdään. Tässä on esimerkki tällaisesta järjestelmästä:

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhalevitystä, voit oppia alla olevasta videosta:

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Nauhateollisuuden vahvistaminen lisää merkittävästi sen lujuusominaisuuksia, jonka avulla voit luoda kestäviä rakenteita samalla vähentää painoa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistus- ja vahvistusmenetelmien laskelmat suoritetaan nykyisen SNiP 52-01-2003 määräysten mukaisesti. Asiakirjassa on yksityiskohtaiset laskentamääräykset, annetaan alaviitteet sääntelyasiakirjoihin ja sääntöihin.

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003. Lataa tiedosto

Nauhalevyn on täytettävä kestävyys, luotettavuus, kestävyys erilaisiin ilmastollisiin tekijöihin ja mekaanisiin kuormituksiin.

Betonin vaatimukset

Betonirakenteiden lujuusominaisuudet ovat aksiaalisen puristuksen (Rb, n), vetolujuuden (Rbt, n) ja sivusuunnan murtuman vastus. Betonin vakiomallin indikaattoreista riippuen sen betoniluokka ja luokka valitaan. Suunnittelun vastuun huomioon ottaen voidaan käyttää turvallisuuden korjauskertoimia, jotka vaihtelevat välillä 1,0 - 1,5.

Taivutusmomentti

Venttiilivaatimukset

Nauhojen perustusten vahvistamisen aikana luodin laadun ja kontrolloidut arvot vahvistetaan. Säännöllisen profiilin, lämpökäsitellyn raudoituksen tai mekaanisesti karkaistun raudoituksen kuumavalssattujen rakennusosien käyttö sallitaan.

Lujitusluokka valitaan ottaen huomioon taipumislujuuden enimmäiskuormituksissa. Vetolujuuden ominaisuuksien lisäksi normalisoidaan plastisuus, korroosionkestävyys, hitsattavuus, resistenssi negatiivisille lämpötiloille, relaksaatiovastus ja sallittu pidentyminen ennen tuhoisien prosessien alkamista.

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

Nauhateos lasketaan GOST 27751: n suositusten mukaisesti, jolloin rajaavat kuormitetut tilat indikaattorit lasketaan ryhmittäin.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat edellytykset, jotka johtavat säätiön täydelliseen soveltumattomuuteen, toisessa ryhmässä ovat olosuhteet, jotka johtavat vakauden osittaiseen menetykseen, mikä haittaa rakennusten normaalia ja turvallista toimintaa. Toisen ryhmän sallittujen enimmäistilojen mukaan tuotetaan seuraavat:

 • laskelmat primaaristen halkeamien ilmestymisestä nauhan alapinnan pinnalla;
 • laskelmat betonin rakenteiden lisääntyvien halkeamien ajasta;
 • laskelmat nauhapohjien lineaarisista muodonmuutoksista.

Rakenteellisen lujuuden muodonmuutoksen ja lujuuden pääindikaattoreihin sisältyy maksimaalinen vetolujuus tai puristus, joka on määritetty laboratorio-olosuhteissa erikoispenkkeissä. Teknologia ja testausmenetelmät on kirjoitettu valtion standardien mukaan. Joissakin tapauksissa valmistaja voi käyttää yrityksen kehittämän sääntely- ja teknisen dokumentaation. Tässä tapauksessa sääntelyviranomaisten on hyväksyttävä sääntely- ja tekniset asiakirjat.

Betonirakenteita varten nämä arvot voivat olla rajoittuneita betonin lineaarisuuden suurimpiin muutosnopeuksiin. Yleisiksi indikaattoreiksi otetaan nykyiset kaaviot lujituksen tilasta suunnittelunormien kuormituksen lyhytaikaisissa yksipuolisissa vaikutuksissa. Rakennuksen vahvistamisen tilan kaavioiden luonne määritetään ottaen huomioon sen erityinen tyyppi ja brändi. Vahvistetun pohjan suunnittelulaskennan aikana tilakaavio määritetään sen jälkeen, kun vakioindikaattorit on korvattu todellisilla.

Vahvistusvaatimukset

Armature frame - kuva

 1. Vaatimukset betoniteräsrakenteiden koolle. Säätiön geometriset mitat eivät saisi estää raudan oikeaa paikantamista.
 2. Suojakerroksen tulisi muodostaa yhteinen vastus raudoituksen ja betonin kuormituksille, suojata sitä ulkoisesta ympäristöstä ja varmistaa rakenteen vakaus.
 3. Vahvikkeen yksittäisten palkkien välisen vähimmäisen etäisyyden tulisi varmistaa yhteistoiminta betonin kanssa, mahdollistaa asianmukaiset liitokset ja varmistaa betonin oikea tekninen kaataminen.

Scheme nauha vahvistettu säätiö

Vahvistuksessa voidaan käyttää vain laadukasta vahvistamista, verkkojen neulonta suoritetaan ottaen huomioon suunnittelumallit. Arvojen poikkeamat eivät saa ylittää SNiP 3.03.01: n säätämiä toleranssikenttiä. Erityisten rakennustoimenpiteiden on taattava lujittavan verkon luotettava kiinnitys nykyisten sääntöjen mukaisesti.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet. Rakennuskoodit ja -määräykset. Lataa tiedosto

Vahvikkeen taivutuksen aikana on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jolloin vähimmäis taivutussäde riippuu rakenteen vahvistuksen halkaisijasta ja erityisistä fysikaalisista ominaisuuksista.

Video - Manuaalinen taivutuskone, videokäsky

Video - Kuinka taivuttaa vahvistusta. Tee kotitekoinen kone

Vahvistus työnnetään muottiin, muottien valmistus on suoritettava ottaen huomioon GOST 25781: n ja GOST 23478: n vaatimukset.

TERÄSTÄMÄÄRÄT VALVONNETTUJEN BETONATUOTTEIDEN VALMISTAMISEKSI. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

Monoliittisen betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

Vahvistuksen numero ja halkaisija

Uunien kaistaleen perustuksiin käytetään säännöllisesti 6 ÷ 12 mm: n pituisia profiileja.

Jaksollisen profiilin asennus Ø 10 mm

Nykyiset valtion määräykset säätävät betonipalkkien vähimmäismäärää, jotta ne saisivat suurimmat lujuusominaisuudet. Vahvistimen pituussuuntaisten palkkien minimi kokonaispoikkileikkaus ei saa olla <0,1% perustusnauhan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi jos nauhalevyssä on 12 000 × 500 mm: n osa (poikkipinta-ala on 600 000 mm2), kaikkien pituussuuntaisten palkkien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 600 000 × 0,01% = 600 mm2. Käytännössä kehittäjät pitävät tätä indikaattoria harvoin, mutta he myös ottavat huomioon kylvyn painon, maaperän luonteen ja konkreettisen betonin arvosanan. Tätä laskettua arvoa voidaan pitää likimääräisenä, poikkeamat suositelluista arvoista eivät saa ylittää ≈20% alaspäin.

Vahvistuksen määrä lasketaan matemaattisesti.

Lujituksen määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä perusnauhan poikkipinta-ala ja lujittavan palkin poikkipinta-ala. Laskelmien helpottamiseksi tarjoamme sinulle valmiita pöytiä.