Nauhan perustuksen vahvistaminen

Betoni - on liuskajohdon pääosa. Ominaisuutensa mukaan sillä ei ole suurta lujuutta ja pienimmän seismisen vaikutuksen tai mekaanisen vaikutuksen vuoksi se murtuu. Jotta rakennuksen tärkeimmän osan tuhoutuminen - perusta, yli kahden vuosisadan rakentajat ovat käyttäneet betoniterästekniikkaa. Täten tukiraudoitusten avulla luodaan perusta, jolla on suuri lujuus ja kimmoisuus. Usein säätiöön vaikuttaa epätasaista kuormitusta, joka voidaan selittää erilaisella maarakenteella tai merkittävällä erolla rakennetun rakennuksen tiettyjen osien massaan. Tässä paineessa perustuksen yläosa puristuu ja alempi venytys. Vahvistettu kerros vastustaa tätä venytystä pitämällä betonituotteen vahvuus 150 vuoden ajan. Nauhalevyt on vahvistettu useissa vaiheissa. Tarkastele niitä tarkemmin.

Raudoituksen vahvistaminen

Liuskajohtojen rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n ja 10-14 mm: n vahvikeloja. Säätiön metallirunko on liitetty johtoon, tätä prosessia kutsutaan ristisilloitukseksi. Jotta perustus vahvistettaisiin oikein, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Vaakasuoraan asennettavien kehyselementtien on oltava mahdollisimman tehokkaita. Niiden halkaisija valitaan ottaen huomioon maaperän laatu. Mitä enemmän maaperän rakenne eroaa ympärysmitan ympärillä, sitä paksumpi on tarpeen käyttää metallitangot. Useimmin niiden halkaisija on 10-14 mm. Pitkittäisten sauvojen pinnalla on oltava reunat, jotta parannetaan betonin käyttöä. Ohut ja sileät sauvat voidaan käyttää poikittaiselementteihin (6-8mm). Niille ei aseteta raskaita kuormia, mutta huomattavasti vähemmän kustannuksia.
 • Pitkittäinen vahvike, joka on asetettu pohjan koko kehälle, on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muottien seinistä, pohjan pohjasta sekä pohjan yläosasta. Niinpä betoni, joka peittää kehyksen kaikki elementit, suojaa niitä korroosiolta.
 • Kun otetaan huomioon edellinen suositus, on käytettävä 30 cm leveää vahvistettua kehystä 40 cm leveälle pohjalevylle, jonka korkeus voi vaihdella 10-30 cm: n välillä (riippuen syvennyksestä, odotetusta kuormituksesta ja maaperän rakenteesta). Poikittaisten elementtien välinen etäisyys vaihtelee myös 10-30 cm: n välillä.

Kaaren syvyydessä enintään 1,2 m käytetään kolme paria pitkittäisvaijereita. Ne yhdistyvät kaksi ohutta tankoa. Rungon kiinnittämistä hitsauksen avulla ei suositella, koska metalli menettää lujuutensa korkean lämpötilan vuoksi. Lankaväreissä voit käyttää erityistä koukkua. Kehyksen luomisessa ongelmallisin kohta katsotaan kulmiksi. Edellisessä artikkelissa tarkastelimme keinoja kaivamaan kaivoksia.

Vahvistetut kulmat

Nauhan jalkojen kulmat altistuvat raskaille kuormille.
Kehyksen valmistuksessa näissä paikoissa on välttämätöntä luoda suuri lujuus.
Lujittavien sauvien tavanomainen risteys ei luo yhtä vahvaa rakennetta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen.
Teipin perustuksen oikean tekniikan mukaan kulmissa olevien palkkien on taivutettava.

SNiP-säätöraudoitus

On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia nauhatuloksen vahvistamisen vivahteita. Tämä mahdollistaa kestävän rakennuksen rakentamisen erilaisilla mekaanisilla kuormilla, seismisellä toiminnalla ja muilla haitallisilla tekijöillä kestävällä pohjalla. Perusteiden lujittamista koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät erityisestä ohjeesta SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Tietenkin kaikki on kuvattu siellä teknisellä kielellä. Tästä huolimatta tämä ohje sisältää kaikki tarvittavat tiedot nauhan perustusten rakentamiselle.

SNiP: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Rakennuksen vakavuus siirretään maahan säätiön kautta. Säätiö ei salli rakenteen muodonmuutosta tai siirtymistä maaperän ja ilmasto-olojen kielteisen vaikutuksen alaisena. Tämä tärkeä rakenne voi olla lineaarinen, pylväs, laatta (kelluva), kasa. Ensimmäiset kolme tyyppiä edellyttävät betoniseoksen käyttöä ja sen vahvistamista.

Miksi sinun on vahvistettava perusta

Säätiö on useimmiten epämuodostunut johtuen maaperän epätasaisesta kuormituksesta tai heikentymisestä alhaisissa lämpötiloissa. Jos rakenne koostuu betonista, sen ominaispiirteet on otettava huomioon: korkea puristuslujuus ja pieni vetolujuus. Jälkimmäisen laadun kompensoimiseksi käytetään puitejärjestelyä, joka on asennettu metallivahvisteista vahvistamiseen. Teräksellä on suurempi vetolujuus, joka auttaa säätiötä kestämään lisääntynyttä kuormitusta.

Perusrakenteen yläosa puristetaan rakennuksen painon alle, alaosa venyy, kun maa jäätyy ja seurauksena voi olla halkeamia jännityksen alueella. Siksi vahvistus sijoitetaan perustuksen ala- ja yläosaan. Vahvistettu betoni sementtilaasti kestää puristusta, metallia - venytysprosessia. Tangojen asettaminen keskelle ei ole järkevää, koska havaittua kuormitusta ei ole havaittu.

Säätiötä rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennuksen osiin, jotka on tarkoitettu laajennuksiin ja laattojen ikkunoihin. Betonin vahvistamiseksi näillä alueilla käytetään varret, jotka on taivutettu tiettyyn kulmaan vierekkäisten seinien kohdalla. Metallin ei tulisi työntyä muotin ulkopuolelle tai mennä maahan, tangon välinen etäisyys ei saa ylittää 5 cm: tä. Liitosta voidaan käyttää ainoastaan ​​lankaa (mutta ei hitsausta). Vahvistustankojen kehyksen tulee olla neliö (suorakulmainen).

SNiP-vaatimukset venttiilien asennusta varten

Yleiset järjestelmät ja vaatimukset betonirakenteiden (betonirakenteiden) rakentamiselle määritellään SNiP 52-01-2003. Tämä asiakirja sisältää säännöt, joiden mukaan lasketaan betoniteräksen taipumus muodonmuutokseen, sen kykyä muodostaa halkeamia, lujuusindikaattoreita, rakenteen koon ja muodon vaatimuksia:

 • kun perustuksia rakennetaan, vain standardin mukaisia ​​liittimiä voidaan käyttää projektidokumentaatiossa määritellyn laatusertifikaatin kanssa;
 • tangot on kytketty siten, että ne poistuvat kokonaan pois mahdollisuudesta siirtää niitä betonin kaatamisen aikana;
 • jos hitsatut kehykset tai ristikot käytetään nauhan perustusten vahvistamiseen, niiden valmistuksessa on sallittua käyttää hitsausmenetelmää, joka ei salli muodonmuutosta;
 • lujitustangojen taivutussäteen on vastattava hankkeessa vaadittua tasoa;
 • lujituksen mekaaniset liitokset eivät saa olla alhaisempia kuin perusmateriaalin lujuus;
 • pystysuuntaisten tangojen välinen etäisyys riippuu niiden halkaisijasta, betonityypistä, kehyksen sijainnista, betonin kaatumismenetelmästä, mutta alle 25 cm: n askel ei ole sallittua;
 • pituussuuntaisten sauvien välinen etäisyys ei saa ylittää 40 cm;
 • poikkisuuntaan sijoitettujen tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 30 cm.

Jos käytetään pystysuorat raudoitustangot, joiden läpimitta on 10-12 mm rei'itetyllä pinnalla. Pitkittäisen järjestelyn osalta raudoituksen halkaisijan ei tulisi olla pienempi kuin 10 mm ja yli 32 mm. Poikittaisasennukseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n liittimiä.

Kuinka vahvistaa nauhatusperusta

Ennen kaatamista nauhan rakenne on tarpeen vahvistaa sitä metalliraudoituksella. Nauhatalustana on teräsbetoniliuska koko talon ulkoreunaa pitkin ulko- ja sisäseinien alle. Rakenteen paksuus riippuu seinien materiaalista ja niiden paksuudesta.

Melkozaglublennye perustan (syvyys 50-70 cm) pystytetään aaltoilun maaperä rakennusten tukkien tai puutavaran, sekä kivitaloja, joissa pinta-ala ei ole enempää kuin 6 x 6 m. Haudattu perusta rakennettu rakentamisen suurten ja raskaiden rakennusten korkit, kellareissa ja autotallien. Upporakenteen syvyys on 20-30 cm pienempi kuin maaperän jäädyttämisen taso.

Lujitteisten silmien määrä riippuu säätiön tyypistä. Suunnittelua syvyys 50 cm ja leveys 40 cm väli pitkittäiset tangot voi olla 10-15 cm. Jos rakenne korkeus on noin yksi metri, sen pitäisi olla 30-40 cm välillä vaakapalkeilla, kylkiluiden ja halkaisijaltaan 10-16 mm. Pystysuuntainen vahvistaminen (sileä tangot halkaisijaltaan 6-8 mm) asennetaan, jos säätökorkeus on korkeampi kuin 15 cm. Joka tapauksessa nauhalevyn raudoitukseen tulisi olla jäykät ristikkorakenteet, jotka ovat suorakaiteen tai neliön muotoisia.

Erityinen nauhatalustatyyppi on rakenteeltaan kiinteä polystyreeni, jota ei voida irrottaa muottipohjasta levyjen tai onttojen lohkojen muodossa, joihin kohdistuu myös vahvistus. Tällainen muotti on koottu yksinkertaisesti ja betonin sekoittamisen jälkeen se ei vaadi purkamista.

Pylväiden halkaisijan tulisi olla noin 0,1% tulevan rakennuksen perustan poikkipinta-alasta. Vahvistus polystyreeni-vaahtomuottiin tehdään vaakasuoraan ja pystysuoraan. SNiP: n mukaisten vaakasuuntaisten elementtien välinen askel on 50 cm. Jos tällainen nauhalevy on asennettu, asiantuntijat neuvovat täydentämään sitä vedeneristämällä. Viime aikoina markkinat alkoivat tarjota polystyreenivaahtomuovia vahvikkeilla, mikä estää sen parittelun tarpeen.

Kuinka vahvistaa kolonnin rakennetta

Pylväsperusta - kaivettu eri muotoisiin maapalstaisiin pylväisiin, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa seinät leikkaavat, sekä katkossa. Niiden alaosaa kutsutaan pohjaksi, yläosaksi - kärki. Yläosan tulee olla täysin tasainen, 40 - 50 cm maanpinnan yläpuolella (seinät on rakennettu siihen). Tämäntyyppistä perustusta voidaan käyttää melkein millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta levytystä), se on edullisempi kuin nauha ja se voidaan helposti asentaa itselle.

Säätiön pylväät voivat olla pyöreitä, neliöitä tai suorakulmioita. Muotti on rakennettu:

 • levyiltä, ​​joiden paksuus on vähintään 4 cm,
 • lastulevy,
 • vaneri,
 • rautaa.

Pyöreän poikkileikkauksen avulla voidaan käyttää putken 2-2,5 m pitkiä putkia, joiden halkaisija on 10-20 cm. Pyöreät kaivot porataan käsisylinterillä. Vahvistuksessa on riittävästi kaksi pystysuuntaista sauvaa, joissa on kolme tai neljä paikkaa sidottu kiinnitysjohto.

Neliön muotoisia sarakkeita voidaan valmistaa paitsi samoilla, myös eri osuuksilla päissä (tasaisen tai laajennetun pohjan muodossa). Laajennus lisää laakerikapasiteettia ja muodonmuutosvastusta maaperän jäätyessä. Neliön tai suorakulmaisten pilarien asentamiseksi kaivetaan kaivoja ja asennetaan muotti, joka määrittää pilarin muodon. Ennen betoniseoksen kaatamista vedenpitävyys asennetaan pohjaan ja liittimet on valmistettu pystysuorista sauvoista, jotka on sidottu lankaan.

Telaketjun kulman ei välttämättä tarvitse olla 90 astetta. Tärkeintä ei ole häiritä yleiskuvaa säätiön vahvistamisesta, joka vastaa hanketta. Liuskajohtimen kulmien vahvistaminen tehdään samalla tavoin kuin päärakenteen vahvistaminen.

Kaatamista varten voit käyttää vakiota betoniseosta (luokka B25) tai lisätä siihen raakakivi tai keskikokoinen kalkkikivi. Seos kaadetaan vähitellen, noin 20 cm, ilman kertymisen estämiseksi. Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu, pylväät ovat täynnä maata.

Pohjalevyn rakenteen vahvistaminen

Laatta (kelluva) perustusrakenne on kiinteä 10 cm: n tai paksummalla betonipäällyste, joka on asetettu hiekka- ja sora-tyynyyn ja joka sijaitsee koko rakennuksen alueella. Tämäntyyppinen säätörakenne on kahta tyyppiä:

Matala syvyysrakenne riittää poistamaan maaperän yläkerroksen ja korvaamaan sen hiekalla ja soralla. Syvemmän pohjan asennusta varten tarvitaan riittävän syvä kaivausreikä, joten tällaiset rakenteet on rakennettu talojen rakentamisen aikana kellareihin tai kellareihin.

Vedenpitävä materiaali asetetaan tyynylle ja hiekalle, ja muottiin asennetaan. Sitten luodaan vahvistuskanava, joka koostuu alemmasta ja ylemmästä verkosta, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Tangoja käytetään kylkiluutin kanssa ja halkaisijaltaan 12 - 16 mm, jotka sijaitsevat 20 cm: n etäisyydellä toisistaan. Vahvistustangot voidaan korvata langoitetulla verkolla tai kehyksellä, joka on liitetty kierteitettyihin liitoksiin. Ristikot voidaan asettaa kahdelle, kolmelle tai neljälle tasolle. Riippumatta vahvistuslaadusta, on asennettava se niin, että levyosan yläosa on sileä betonin kaatamisen jälkeen.

On mahdollista rakentaa betonin pohja omiin käsiisi, jos kaikki on oikein laskettu ja valitse sopiva betoni- ja vahvistusmerkki. Nauhat, pylväs- ja matala syvyyslevyrakenteet saattavat jopa maanpäällisiä töitä käsin. Vaikeuksia voi syntyä vain syvällä pohjalevyllä, joka vaatii kaivamaan syvää kuoppaa ja paljon betonia.

Vahvistinnauhat. Säätöjen vahvistaminen

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Betoni - on liuskajohdon pääosa. Ominaisuutensa mukaan sillä ei ole suurta lujuutta ja pienimmän seismisen vaikutuksen tai mekaanisen vaikutuksen vuoksi se murtuu. Jotta rakennuksen tärkeimmän osan tuhoutuminen - perusta, yli kahden vuosisadan rakentajat ovat käyttäneet betoniterästekniikkaa. Täten tukiraudoitusten avulla luodaan perusta, jolla on suuri lujuus ja kimmoisuus. Usein säätiöön vaikuttaa epätasaista kuormitusta, joka voidaan selittää erilaisella maarakenteella tai merkittävällä erolla rakennetun rakennuksen tiettyjen osien massaan. Tässä paineessa perustuksen yläosa puristuu ja alempi venytys. Vahvistettu kerros vastustaa tätä venytystä pitämällä betonituotteen vahvuus 150 vuoden ajan. Nauhalevyt on vahvistettu useissa vaiheissa. Tarkastele niitä tarkemmin.

Raudoituksen vahvistaminen

Liuskajohtojen rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n ja 10-14 mm: n vahvikeloja. Säätiön metallirunko on liitetty johtoon, tätä prosessia kutsutaan ristisilloitukseksi. Jotta perustus vahvistettaisiin oikein, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Vaakasuoraan asennettavien kehyselementtien on oltava mahdollisimman tehokkaita. Niiden halkaisija valitaan ottaen huomioon maaperän laatu. Mitä enemmän maaperän rakenne eroaa ympärysmitan ympärillä, sitä paksumpi on tarpeen käyttää metallitangot. Useimmin niiden halkaisija on 10-14 mm. Pitkittäisten sauvojen pinnalla on oltava reunat, jotta parannetaan betonin käyttöä. Ohut ja sileät sauvat voidaan käyttää poikittaiselementteihin (6-8mm). Niille ei aseteta raskaita kuormia, mutta huomattavasti vähemmän kustannuksia.
 • Pitkittäinen vahvike, joka on asetettu pohjan koko kehälle, on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muottien seinistä, pohjan pohjasta sekä pohjan yläosasta. Niinpä betoni, joka peittää kehyksen kaikki elementit, suojaa niitä korroosiolta.
 • Kun otetaan huomioon edellinen suositus, on käytettävä 30 cm leveää vahvistettua kehystä 40 cm leveälle pohjalevylle, jonka korkeus voi vaihdella 10-30 cm: n välillä (riippuen syvennyksestä, odotetusta kuormituksesta ja maaperän rakenteesta). Poikittaisten elementtien välinen etäisyys vaihtelee myös 10-30 cm: n välillä.

Kaaren syvyydessä enintään 1,2 m käytetään kolme paria pitkittäisvaijereita. Ne yhdistyvät kaksi ohutta tankoa. Rungon kiinnittämistä hitsauksen avulla ei suositella, koska metalli menettää lujuutensa korkean lämpötilan vuoksi. Lankaväreissä voit käyttää erityistä koukkua. Kehyksen luomisessa ongelmallisin kohta katsotaan kulmiksi. Edellisessä artikkelissa tarkastelimme keinoja kaivamaan kaivoksia.

Vahvistetut kulmat

Nauhan jalkojen kulmat altistuvat raskaille kuormille. Kehyksen valmistuksessa näissä paikoissa on välttämätöntä luoda suuri lujuus. Lujittavien sauvien tavanomainen risteys ei luo yhtä vahvaa rakennetta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen. Teipin perustuksen oikean tekniikan mukaan kulmissa olevien palkkien on taivutettava.

SNiP-säätöraudoitus

On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia nauhatuloksen vahvistamisen vivahteita. Tämä mahdollistaa kestävän rakennuksen rakentamisen erilaisilla mekaanisilla kuormilla, seismisellä toiminnalla ja muilla haitallisilla tekijöillä kestävällä pohjalla. Perusteiden lujittamista koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät erityisestä ohjeesta SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Tietenkin kaikki on kuvattu siellä teknisellä kielellä. Tästä huolimatta tämä ohje sisältää kaikki tarvittavat tiedot nauhan perustusten rakentamiselle.

Video vahvistukseen

Kuinka tehdä vahvistusnauhan perustus: malli, SNiP, teosten järjestys

SNiP: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Rakennuksen vakavuus siirretään maahan säätiön kautta. Säätiö ei salli rakenteen muodonmuutosta tai siirtymistä maaperän ja ilmasto-olojen kielteisen vaikutuksen alaisena. Tämä tärkeä rakenne voi olla lineaarinen, pylväs, laatta (kelluva), kasa. Ensimmäiset kolme tyyppiä edellyttävät betoniseoksen käyttöä ja sen vahvistamista.

Miksi sinun on vahvistettava perusta

Säätiö on useimmiten epämuodostunut johtuen maaperän epätasaisesta kuormituksesta tai heikentymisestä alhaisissa lämpötiloissa. Jos rakenne koostuu betonista, sen ominaispiirteet on otettava huomioon: korkea puristuslujuus ja pieni vetolujuus. Jälkimmäisen laadun kompensoimiseksi käytetään puitejärjestelyä, joka on asennettu metallivahvisteista vahvistamiseen. Teräksellä on suurempi vetolujuus, joka auttaa säätiötä kestämään lisääntynyttä kuormitusta.

Perusrakenteen yläosa puristetaan rakennuksen painon alle, alaosa venyy, kun maa jäätyy ja seurauksena voi olla halkeamia jännityksen alueella. Siksi vahvistus sijoitetaan perustuksen ala- ja yläosaan. Vahvistettu betoni sementtilaasti kestää puristusta, metallia - venytysprosessia. Tangojen asettaminen keskelle ei ole järkevää, koska havaittua kuormitusta ei ole havaittu.

Säätiötä rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennuksen osiin, jotka on tarkoitettu laajennuksiin ja laattojen ikkunoihin. Betonin vahvistamiseksi näillä alueilla käytetään varret, jotka on taivutettu tiettyyn kulmaan vierekkäisten seinien kohdalla. Metallin ei tulisi työntyä muotin ulkopuolelle tai mennä maahan, tangon välinen etäisyys ei saa ylittää 5 cm: tä. Liitosta voidaan käyttää ainoastaan ​​lankaa (mutta ei hitsausta). Vahvistustankojen kehyksen tulee olla neliö (suorakulmainen).

SNiP-vaatimukset venttiilien asennusta varten

Yleiset järjestelmät ja vaatimukset betonirakenteiden (betonirakenteiden) rakentamiselle määritellään SNiP 52? 01? 2003. Tämä asiakirja sisältää säännöt, joiden mukaan lasketaan betoniteräksen taipumus muodonmuutokseen, sen kykyä muodostaa halkeamia, lujuusindikaattoreita, rakenteen koon ja muodon vaatimuksia:

 • kun rakennetaan perustuksia, voidaan käyttää ainoastaan ​​standardeja vastaavia laitteita. laatusertifikaatti, joka on määritelty hanketodisteissa;
 • tangot on kytketty siten, että ne poistuvat kokonaan pois mahdollisuudesta siirtää niitä betonin kaatamisen aikana;
 • jos hitsatut kehykset tai ristikot käytetään nauhan perustusten vahvistamiseen, niiden valmistuksessa on sallittua käyttää hitsausmenetelmää, joka ei salli muodonmuutosta;
 • lujitustangojen taivutussäteen on vastattava hankkeessa vaadittua tasoa;
 • lujituksen mekaaniset liitokset eivät saa olla alhaisempia kuin perusmateriaalin lujuus;
 • pystysuuntaisten tangojen välinen etäisyys riippuu niiden halkaisijasta. betonityyppien tyyppi, kehyksen sijainti, betonin kaatamisen menetelmä, mutta alle 25 cm: n askel ei ole sallittua;
 • pituussuuntaisten sauvien välinen etäisyys ei saa ylittää 40 cm;
 • poikkisuuntaan sijoitettujen tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 30 cm.

Pystyraudoituksessa käytetään tankoja, joiden läpimitta on 10 × 12 mm ja jossa on uritetut pinnat. Pitkittäisen järjestelyn osalta raudoituksen halkaisijan ei tulisi olla pienempi kuin 10 mm ja yli 32 mm. Poikittaisasennukseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n liittimiä.

Kuinka vahvistaa nauhatusperusta

Ennen kaatamista nauhan rakenne on tarpeen vahvistaa sitä metalliraudoituksella. Nauhatalustana on teräsbetoniliuska koko talon ulkoreunaa pitkin ulko- ja sisäseinien alle. Rakenteen paksuus riippuu seinien materiaalista ja niiden paksuudesta.

Melkozaglublennye perustukset (syvyys 50-70 cm) rakennettu heittoliina maaperä rakennusten puutavaran tai puutuotteiden ja kivitaloja, joissa pinta-ala ei ole enempää kuin 6? 6 m. Syvä perustukset rakennettu rakentamisen aikana suuri ja raskas rakennusten sokkelit, kellareissa ja autotallien. Haudatun rakenteen syvyys on 20-30 cm pienempi kuin maaperän jäädyttämisen taso.

Lujitteisten silmien määrä riippuu säätiön tyypistä. Suunnittelua syvyys 50 cm ja leveys 40 cm väli pitkittäiset tangot voi olla 10? 15 cm. Jos rakenne korkeus on noin yksi metri, sitten välillä vaakapalkeilla, kylkiluiden ja halkaisija 10? 16 mm pitäisi olla 30? 40 cm. Pystysuora vahvike (sileä tangot jonka läpimitta on 6 x 8 mm), jos perustan korkeus on yli 15 cm. Joka tapauksessa nauhalevyn raudoitukseen tulisi olla jäykät ristikkorakenteet, jotka ovat suorakaiteen tai neliön muotoisia.

Erityinen nauhatalustatyyppi on rakenteeltaan kiinteä polystyreeni, jota ei voida irrottaa muottipohjasta levyjen tai onttojen lohkojen muodossa, joihin kohdistuu myös vahvistus. Tällainen muotti on koottu yksinkertaisesti ja betonin sekoittamisen jälkeen se ei vaadi purkamista.

Pylväiden halkaisijan tulisi olla noin 0,1% tulevan rakennuksen perustan poikkipinta-alasta. Vahvistus polystyreeni-vaahtomuottiin tehdään vaakasuoraan ja pystysuoraan. SNiP: n mukaisten vaakasuuntaisten elementtien välinen askel on 50 cm. Jos tällainen nauhalevy on asennettu, asiantuntijat neuvovat täydentämään sitä vedeneristämällä. Viime aikoina markkinat alkoivat tarjota polystyreenivaahtomuovia vahvikkeilla, mikä estää sen parittelun tarpeen.

Kuinka vahvistaa kolonnin rakennetta

Pylväsperusta - kaivettu eri muotoisiin maapalstaisiin pylväisiin, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa seinät leikkaavat, sekä katkossa. Niiden alaosaa kutsutaan pohjaksi, yläosaksi - kärki. Pään on oltava täysin tasainen. joka sijaitsee 40-50 cm maanpinnan yläpuolella (seinät on rakennettu siihen). Tämäntyyppistä perustusta voidaan käyttää melkein millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta levytystä), se on edullisempi kuin nauha ja se voidaan helposti asentaa itselle.

Säätiön pylväät voivat olla pyöreitä, neliöitä tai suorakulmioita. Muotti on rakennettu:

 • levyiltä, ​​joiden paksuus on vähintään 4 cm,
 • lastulevy,
 • vaneri,
 • rautaa.

Pyöreitä poikkileikkauksia voidaan käyttää muottien sijasta putkille, joiden pituus on 2 x 2,5 m ja halkaisija 10 × 20 cm. Pyöreät kaivot porataan porakoneella. Vahvistuksessa on riittävästi kaksi pystysuuntaista sauvaa, joissa on kolme tai neljä paikkaa sidottu kiinnitysjohto.

Neliön muotoisia sarakkeita voidaan valmistaa paitsi samoilla, myös eri osuuksilla päissä (tasaisen tai laajennetun pohjan muodossa). Laajennus lisää laakerikapasiteettia ja muodonmuutosvastusta maaperän jäätyessä. Neliön tai suorakulmaisten pilarien asentamiseksi kaivetaan kaivoja ja asennetaan muotti, joka määrittää pilarin muodon. Ennen betoniseoksen kaatamista vedenpitävyys asennetaan pohjaan ja liittimet on valmistettu pystysuorista sauvoista, jotka on sidottu lankaan.

Telaketjun kulman ei välttämättä tarvitse olla 90 astetta. Pääasia ei ole häiritä kokonaiskuvaa säätiön vahvistamisesta. joka vastaa hanketta. Liuskajohtimen kulmien vahvistaminen tehdään samalla tavoin kuin päärakenteen vahvistaminen.

Kaatamista varten voit käyttää vakiota betoniseosta (luokka B25) tai lisätä siihen raakakivi tai keskikokoinen kalkkikivi. Seos kaadetaan vähitellen, noin 20 cm, ilman kertymisen estämiseksi. Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu, pylväät ovat täynnä maata.

Pohjalevyn rakenteen vahvistaminen

Laatta (kelluva) perustusrakenne on kiinteä 10 cm: n tai paksummalla betonipäällyste, joka on asetettu hiekka- ja sora-tyynyyn ja joka sijaitsee koko rakennuksen alueella. Tämäntyyppinen säätörakenne on kahta tyyppiä:

Matala syvyysrakenne riittää poistamaan maaperän yläkerroksen ja korvaamaan sen hiekalla ja soralla. Syvemmän pohjan asennusta varten tarvitaan riittävän syvä kaivausreikä, joten tällaiset rakenteet on rakennettu talojen rakentamisen aikana kellareihin tai kellareihin.

Vedenpitävä materiaali asetetaan tyynylle ja hiekalle, ja muottiin asennetaan. Sitten luodaan vahvistuskanava, joka koostuu alemmasta ja ylemmästä verkosta, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Tangoja käytetään kylkiluutin kanssa ja halkaisijaltaan 12 - 16 mm, jotka sijaitsevat 20 cm: n etäisyydellä toisistaan. Vahvistustangot voidaan korvata langoitetulla verkolla tai kehyksellä, joka on liitetty kierteitettyihin liitoksiin. Ristikot voidaan asettaa kahdelle, kolmelle tai neljälle tasolle. Riippumatta vahvistuslaadusta, on asennettava se niin, että levyosan yläosa on sileä betonin kaatamisen jälkeen.

On mahdollista rakentaa betonin pohja omiin käsiisi, jos kaikki on oikein laskettu ja valitse sopiva betoni- ja vahvistusmerkki. Nauhat, pylväs- ja matala syvyyslevyrakenteet saattavat jopa maanpäällisiä töitä käsin. Vaikeuksia voi syntyä vain syvällä pohjalevyllä. joka vaatii kaivamaan syvää kuoppaa ja paljon betonia.

Kruchinina Julia Viktorovna

Sivustoaineiden perusteella: http://plita.guru

Käsikirja "Ohje betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelusta raskaaseen betoniin (ilman esijännitystä)"

Valtion suunnitteluinstituutti Leningradsky Promstroyproekt Gosstroy USSR

Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean tutkimuskeskus ja tutkimus- ja suunnitteluosasto sekä teollisuusrakennusten ja -rakenteiden tutkimuslaitos

Betoni- ja betonirakentamisen tutkimuslaitos Gosstroy USSR

KÄYTTÖSTRUKTIEN RAKENTAMINEN RAKENNETTUJEN BETONIEN JA VAHVISTETTUJEN BETONIEN RAKENNUSTEN RAKENTAMISESTA (ILMAN ENNALTAJÄRJESTELMÄÄ)

MOSKOVA STROYISDAT 1978

Tässä oppaassa esitellään raskaiden betonielementtien massiivisimpien elementtien suunnittelua koskevat perusperiaatteet sekä yksityiskohtaiset tiedot rakenteiden vahvistamisesta, ankkuroimisesta ja vahvistamisesta, raudoitustuotteiden ja sulautettujen osien suunnittelusta jne.

Tätä ohjetta voidaan käyttää myös esijännitettyjen elementtien (tavanomaisen vahvistamisen) suunnittelussa sekä ohjeita erikoiskäsikirjoista.

Käsikirja kehitettiin SNiP II-21-75 "betoni- ja teräsbetonirakenteiden" päällikön määräysten mukaisesti.

Kirjamerkinnät, jotka on annettu ilman selvitystä, vastaavat SNiP II-21-75: n pään nimityksiä.

Oppaan piirustuksia ei tule pitää esimerkkeinä työpiirustusten graafisesta suunnittelusta.

Suuntaviivoja on kehitetty graafisia Leningradin Promstroiproekt (Eng. G. Vinogradov) mukana TsNIIpromzdany ja NIIZhB Neuvostoliiton valtion komitea. Kun tätä materiaalia käytettiin ja NILFHMMa TPA Glavmospromstroymaterialov, KTB Mosorgstroymaterialov ja Giprostrommasha Minstroydormasha Neuvostoliiton.

Suuntaviivoja koskevat huomautukset ja ehdotukset on lähetettävä seuraavaan osoitteeseen: 196190, Leningrad, Leninsky Prospect, 160, Leningradsky Promstroyproekt.

Suositellaan julkaisemiseen Leningradin Promstroyproektin teknisen neuvoston päätöksellä.

Manual of Engineering betonin ja betonirakenteiden raskaan Betoni (prestressed / GPI Promstroiproekt Leningradin valtion Construction komitean Neuvostoliiton Neuvostoliiton valtion komitea TsNIIpromzdany, NIIZhB USSR valtionkomitea -.. M.: Stroyizdat 1978.

Käsikirja sisältää SNiP II-21-75: n päällikön ja materiaalin, jota suunnittelijat tarvitsevat rakennusten betoni- ja betonielementtien suunnitteluun eri tarkoituksiin, pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Yleisimpiä esivalmistettuja ja monoliittisia malleja suunnitellaan vahvistamalla sekä hitsattuja että neulottuja vahvistuskoteloita ja ristikoita.

Lisäksi annetaan suosituksia vahvistus- ja sulkemisosien suunnittelusta.

Käsikirja on tarkoitettu insinööreille ja teknikoille - suunnittelijoille sekä rakennusyliopistojen opiskelijoille.

1.1. Tämä opas koskee betoni- ja teräsbetonielementtien muotoilua, jossa ei ole esijännitystä, joka on valmistettu raskaasta betonista rakennuksille ja rakenteille, jotka toimivat järjestelmällisesti enintään 50 ° C: n ja vähintään 70 ° C: n lämpötilassa.

Huom. Käsikirja ei koske hydraulirakenteiden, siltojen, kuljetus tunneleiden, putkien pinnojen, tie- ja lentokenttäpinnoitteiden sekä betonirakenteiden ja -rakenteiden elementtien suunnittelua.

1.2. Käsikirja keskittyy pääasiassa suunnittelijoihin, jotka osallistuvat betoni- ja betonielementtien suunnitteluun rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Kuitenkin käsikirjan materiaalia voidaan käyttää myös rakenteellisten elementtien rakentamiseen muihin tarkoituksiin.

1.3. Tätä ohjetta käytettäessä on noudatettava venttiilien, vahvisteiden ja upotettujen osien sekä hitsattujen liitosten vaatimuksia.

1.4. Suunnittelu betonin ja betonirakenteiden rakennusten ja rakenteiden, jotka on suunniteltu toimimaan vaativissa olosuhteissa ja suuri ilmankosteus, olisi tehtävä ottaen huomioon lisävaatimukset suojelemiseksi pään SNP rakenteiden korroosiolta.

1.5. Rakenteellisten ratkaisujen valinnassa raudoitusta varten olisi tehtävä teknisen ja taloudellisen toteutettavuuden perusteella raudoituksen käyttö erityisissä rakentamisolosuhteissa ottaen huomioon metallinkulutuksen, työvoimaintensiivisyyden ja lujitustuotteiden maksimaalisen vähentämisen ja siten myös rakentamisen yleensä, mikä voidaan saavuttaa käyttämällä tehokkaita raudoitustyyppejä ja lujittavaa terästä, raudoitustuotteiden painonpudotus, täydellinen vahvistus valmistusteollisuudessa ja koneistustöiden vahvistaminen.

1.6. Elementtivalmisteiden on täytettävä koneistetun tuotannon edellytykset erikoistuneissa yrityksissä.

Suunnittelua varten esivalmistetut rakenteet on suunniteltava niin, että ne ovat mahdollisimman suuria, mikäli asennusmekanismien mahdollinen kantokyky mahdollistaa valmistus- ja kuljetusolosuhteet.

1.7. Monoliittirakenteiden osalta on välttämätöntä luoda yhtenäiset mittasuhteet, jotka mahdollistavat inventaariomuottien käytön sekä laajentuneiden alueellisten vahvikekohtien käytön.

1.8. Rakenteen korkealaatuisen valmistuksen olosuhteiden, vaaditun lujuuden ja betonin kestävyyden ja yhteistoiminnan varmistamiseksi olisi täytettävä tämän oppaan vaatimukset.

1.9. Tämän oppaan vaatimusten mukaisesti rakennetuille betoniteräksille käytetään raskasta betonia, jonka ominaisuudet esitetään luvussa II-21-75.

Säätiön vahvistamissäännöt - 3. kesäkuuta 2015

Säätiö on kantoaalto, joka vie kaikki kuormat päällekkäisiltä rakenteilta ja jakaa ne maahan. Liuskajohdot ovat yleisimpiä yksityisessä rakentamisessa, se on suljettu silmukkanauha monoliittisesta tai betonielementistä, joka on sijoitettu rakennuksen kaikkien seinien läpi ja jakaa rakennuksen painon koko sen ympärysmitta. Tarjoamme monoliittisen nauhan perustan harkittavaksi esivalmistelut ovat harvinaisempia. Perus toimii käytön aikana erilaisin kuormituksin talon itse painosta, maaperän liikkumisesta ja pakkasesta. Talon paineessa alempi osa tuntee rasituksen jännityksestä, ylemmän puristuksessa. On myös muistettava pakkasen voiman voimista, joiden nostovoima voi ylittää talon painon ja aiheuttaa venyttämistä nauhan perustuksen yläosassa. Teipin perustuksen väärä vahvistaminen voi johtaa sen tuhoutumiseen ja siten seinien ja koko rakennuksen tuhoamiseen. Siksi nauhalementin vahvistamista on lähestyttävä erittäin vakavasti, sillä säätiö on koko rakennuksen perusta. Tässä artikkelissa esitämme yksityiskohtaiset piirustukset ja kaaviot, jotka vahvistavat nauhan perustuksia.

Piirustus 1. Talon pohjaan vaikuttavat kuormat

Puristustyön pääasiallinen kuormitus tuntee betonin ja vetolujuuden. Siksi on tarpeen vahvistaa perustuksen ala- ja yläosat. Kellarin keskimmäisen osan vahvistaminen ei ole järkevää, koska se ei melkein kokene kuormia.

Piirustus. 2 Runkopohjan vahvistuskaavio; 1 - pitkittäisvaijerit, 2 - puristimet

Perusvahvistuksen perussäännöt

Pitkittäinen vahvike, joka tuntee pääkuorman, se sijoitetaan säätiön ala- ja yläosaan. Pitkittäisiä palkkeja varten käytetään luokan A3 kuumavalssattuja teräsvahvikkeita. Jos pohjan korkeus on yli 150 mm, on asennettava pystysuora ja poikittainen vahvike. Tavallisesti sitä käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan kuumavalssattuna. Poikittainen ja pystysuora vahvike on parasta suorittaa yksittäinen puristin, joka sitoo vahvistuksen yhdeksi kehykseksi. Pituussuuntainen vahvistus on sijoitettava kehyksen sisäpuolelle. Yhdessä kehyksessä oleva raudoitusraja rajoittaa halkeamien leviämistä betoniin ja vahvistaa vahvistuspalkit halutussa asennossa. Pitkittäisen vahvikkeen tangot ja nauhalevyn poikittaisen vahvikkeen väliset etäisyydet määräytyvät SNiP 52-01-2003:

SNiP-vaatimukset

7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys riippuu raudan halkaisusta, betonin karkean aggregaatin suuruudesta, elementin raudoituksen sijainnista betonin suuntaan, betonin laskemiseen ja tiivistämiseen. Vahvistustankojen välisen etäisyyden on oltava vähintään vahvikkeen halkaisija ja vähintään 25 mm. Pituussuuntainen lujuus7.3.6 Pitkittäisen työstökappaleen sauvojen välisen etäisyyden tulisi ottaa huomioon raudoitetun betoniseoksen tyyppi (pylväät, palkit, laatat, seinät), leveys ja korkeus leikkauskuva elementin ja ei enemmän kuin arvo, joka takaa tehokkaasti mukaan betonin, tasainen jakautuminen rasituksille pitkin osuuden leveys jäsenen, sekä rajoittamalla leveys halkeamia välillä raudoitustankojen. Samaan aikaan pitkittäisen työstökappaleen sauvojen välisen etäisyyden ei pitäisi olla korkeintaan kaksinkertainen kuin elementin leikkauskorkeus ja enintään 400 mm ja lineaariset epäkeskisesti pakatut elementit taivutustason suunnassa - enintään 500 mm Ristivahvistus 7.3.7 Vahvistettuihin betonielementteihin, joissa poikittaisvoima laskentaa ei voida havaita vain betonilla, poikittaisvahvistus tulisi asentaa siten, että askel ei ylitä arvoa, jolla varmistetaan, että poikittaisen lujituksen työhön sisällytettäisiin vinot halkeamien muodostuminen ja kehittäminen. Tällöin poikittaisen vahvistuspinnan on oltava korkeintaan puolet elementin pituudesta ja korkeintaan 300 mm. Hitsausta ei suositella vahvikkeen liittämiseksi, koska korkeissa lämpötiloissa metallin ominaisuudet heikkenevät. Vain liittimet, joiden merkinnöissä on kirjain "C", esimerkiksi A500C, saavat hitsata. Kaikki muut varusteiden merkinnät on yhdistetty toisiinsa neuletulla langalla.

Kuva 3. Kaavion raudoituksen kaavio, raudoitusraja

Säätiön vahvistusvinkit

Myös nauhalevyn vahvistamisen yhteydessä on muistettava, että vahvistus ei saa joutua kosketuksiin maaperän ja muottipesän kanssa sen ruostumisen estämiseksi. Säätiön suojakerroksen tulee olla 50-80 mm. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätönauhan tukien kulmien vahvistamiseen, koska teräsbetonirungon kulma on keskittyneessä stressissä. Nurkkien ja risteysten vahvistamiseen on käytettävä erityisiä kulmia A3-lujuudelta. On mahdotonta vahvistaa vahvistetun betonin kulmia yksinkertaisella ristipäällysteellä. Tällaisen lujituksen avulla säätiö ei ole ainoa jäykkä kehys vaan joukko erillisiä liityttömiä palkkeja. Kansanrakentamisessa syntyi yksinkertaisten risteysten avulla syntymättömien muotoisten raudoitusten muotoja ja säätönauhojen nivelet. Alla olevassa kuvassa on piirustukset kehyksen kulmakappaleen vahvistamisesta. Top - väärän vaihtoehdon (pitkittäinen vahvike vain ylittää, lisävahvistus, ei ole ylimääräistä poikittaista ja pystysuoraa vahvistamista). Bottom - näyttää oikean version vahvistamisesta.

Piirustus. 4 Säätiön kulmat ovat väärässä vahvistamisessa

Piirustus. 5 Säätiön armornia-kulmat

Peruskaistaleiden ("T" -muotoiset ristikkopalkit) vahvistamisessa yksinkertaiset risteykset eivät ole sallittuja, tarvitaan lisävahvikkeet (kuva 6-7).

Piirustuksessa pitkittäisen vahvikkeen (1) nivelet on tehty "särmäyksillä" ilman lisävahvistuksia. Siipipyörien alueella ei ole lisäkiinnikkeitä.

Piirustus. 6 Kehysten risteyksen väärä vahvistaminen

Piirustus. 7 Kiinnityskehysten lujittaminen

Talon koristelemiseksi käytetään usein erkkeriä - etupuolelta etupuolelta etäällä oleva huoneosa. Kellarissa carquez, taittunut kulma on taivutettu alla ikkunan. Kun vahvikenauhoja tylpät kulmat tarvittavat sisäiset raudoitusta läpi rungon ja sitoa ulkopuolelle, laittaa lisää "L" - muotoinen vahvistaminen ja lateraalisia hihnat (kuvio 8).

Piirustus. 8 Vahvistetaan säätiön tylppä nurkki. Vasen - väärin, oikea - oikea

Todennäköisesti kaikki, jotka löysivät säätiön valu, näkivät vääriä järjestelmiä kehyksen nivelten vahvistamiseen. On monia päälliköitä ja neuvonantajia rakentamaan foorumeita. Ihmiset, jotka eivät ole rakentamisessa tuntemattomia, rakentavat talojaan näin, on jopa valokuvia, joissa on esimerkkejä tällaisesta vahvistamisesta. Kaikki nämä vinkit eivät kuitenkaan vastaa rakennuskoodeja. Ei tiedetä, kuinka paljon tällainen rakennus seisoo, koska tällainen "vahvistaminen" ajan myötä johtaa perustekerrosten leviämiseen ja halkeamien muodostumiseen kulmissa. Oikean kulman vahvistamisen yleinen tarkoitus on varmistaa jäykkä liitos säätönauhojen välillä. Tätä varten sen täytyy sitoa raudoitus yhdeksi kehykseksi puristimien avulla. Vahvistimen liitoksissa ja kulmissa on asennettuna U-muotoisia tai L-muotoisia vahvikkeita. Ristin ja pystysuoran raudoituksen (kiinnittimet) perustusnauhalle suositellaan asennettavaksi vähintään 3/8 pohjaosan korkeudelle, mutta vähintään 25 cm. Lujitteen nurkkaan ankkurointiin kiinnittimet asetetaan kaksi kertaa niin usein kuin nauhan keskiosan kohdalla.

Snip nauhan perustukset

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.
Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Armeijan painolaskuri

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.
Betonin lujuuden tarkistaminen

Materiaalien laskenta

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.
Teipin pohja betonilla

SNiP-vaatimukset

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.

Nauhan perustuksen vahvistaminen: runkorakenne, kulmien vahvistaminen, muut vaihtoehdot

Rakennettaessa betonirakenteisia monoliittisia perustuksia mihin tahansa rakenteeseen on kiinnitettävä erityistä huomiota betonin laatuun ja sen kaatamiseen. Jos et ole ennen perehtynyt tähän prosessiin, artikkelimme auttaa sinua tutustumaan kaikkiin asennuksen rakenteisiin, mutta se ei haittaa opi, miten oppia rakentamaan vahvistetun nauhan perustus.

Mutta yhtä tärkeää on paitsi kaataa sementtiä myös laskea ja suorittaa vahvistus oikein. Tämä prosessi vastaa säätiön kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Vahvistusta tulisi tehdä kaikissa säätöosissa, jopa keskimmäisissä väliseinissä

Mitä säätiön suojelemiseksi tarvitaan?

Kun hyödyntäminen toteutetaan, säätiöön vaikuttavat monet tekijät:

 • Rakennuksen kuorma, joka rakennettiin siihen.
 • Maaperän liikkuminen sen alla, ja se voi olla sekä luonnollinen että huurteen ja korkean kosteuden vaikutukset.
 • Säätiö toimii jatkuvasti yläosassaan puristamiseen ja alareunaan venyttämiseen. Vuoden pakkasessa maaperän turvotus voi joskus ylittää rakenteen painosta johtuvan kuorman, minkä jälkeen pohjan alapäähän kohdistuu myös lisää puristusta.

Se on pätevä laite, joka lujittaa häkkiä - kestävä säätiön palvelu, ilman suorituskyvyn menetystä ja ylimääräisiä korjauskustannuksia. Epäonnistuminen säätiön vahvistamisen vaiheessa voi sen jälkeen johtaa sen tuhoamiseen, sitten muodonmuutokseen ja siihen rakennettuihin rakenteisiin.

Siksi peruskokoonpanon toteuttaminen omalla kädelläsi ei ole laiska ja tutkia tarkasti tämän prosessin ominaisuuksia (SNiP: n mukaan). Tietenkin kaikki on kuvattu siellä kuivalla teknisellä kielellä, mutta tämä asiakirja on yksityiskohtainen ohje seuraavista asioista:

 • Kuinka tehdä lujitussiteiden laskennan laskenta.
 • Millaista raudoitusta tulisi käyttää.
 • Kuinka käytännöllisesti katsoa kehystä.

Koskettelemme perustusten vahvistamisen tärkeimpiä kohtia yksinkertaisemmalla ja helppokäyttöisemmällä tavalla sellaisille ihmisille, jotka kohtaavat harvoin rakennusalan aiheita.

Nauhan runko

mainos

Yksityiset kehittäjät ovat todennäköisesti kiinnostuneita nauhalementtien vahvistamiseen liittyvästä teknologiasta, koska tämä muotoilun versio on suosituin ihmisten keskuudessa.

Mitä tarvitset

Vahvikotelon laitteeseen tarvitset:

 • Vaadittavan halkaisijan teräsvahvistus.
 • Neulelanka, myös varmasti teräs, pehmeä.
 • Koukku kiinnittimille.

Oikea koukku käsi neulomiseen, vasen ruuvimeisseli koukulla - tehokkaampi tapa kiristää raudoitus

 • Työkalu neulontanojen ja liittimien leikkaamiseen.

Ribbon kehyssuunnittelu

Liuskajohtimen vahvistaminen 150 mm: n yläpuolella on tangoista tehty tilarakenne:

 • Vaakasuora: pitkittäinen ja poikittainen.
 • Pystysuora.

Monoliittiselle kellarille käytetään horisontaalista vahvistushäkkiä.

Hyväksyttävin on poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen asentaminen yhdellä kiinnittimellä rungon sisällä olevien pitkittäisvaijereiden ympärillä. Pitkittäinen vahvistus ottaa pohjaan pääkuorman pohjasta ja yläosasta, joten se on sijoitettava siihen. Alapinnan keskiosassa pituussuuntaista vahvistamista ei ole suositeltavaa.

HUOM! Lujitustangojen kaarevyydet on sidottu erityisellä neuleliitoksella. Hitsaaminen näihin tarkoituksiin ei ole toivottavaa, koska se heikentää metallin ominaisuuksia, harvennuttaa tangot ja se on myös ylimääräinen kustannus.

Kuvassa on esimerkki menestyksekkäästä ja laadukkaasta lujarakenteesta.

Vahvistamme kulmat

Jos et ota teippipohjan laitetta suoran viereisen aidan alle, olet kaiken kaikkiaan kohdannut kysymyksen - kuinka järjestää nauhan (monoliittisen) pohjan kulmien oikea vahvistaminen. Miksi pitäisi erikseen asettua tähän.

Tosiasia on, että nämä kehyssolmut ovat alttiina suurimmalle stressikonsentraatiolle ja ovat vastuussa koko rakenteen eheydestä ja liikkumattomuudesta.

Nauhalevyn vahvistaminen on tehtävä tarkasti ohjeiden ja SNiP: n mukaan:

Kuvassa on kaavakuva raudoitustangon nurkkaan osaan.

 • Kulmien virheellinen kiinnitys yksinkertaisilla varsien päällekkäisyydellä.
 • Korjaa toinen kahdesta ehdotetusta menetelmästä: L-muotoinen tai U-muotoinen.

Amplifikaatioyksiköt valmistetaan taivuttamalla vahvistus, joka on identtinen pitkittäisten keskipalkkien kanssa. Jättämällä kulmien voitto, vaaratta, ettet saa yhtenäistä ja jäykkää rakennetta, vaan joukko irrallisia palkkeja. Virheiden kustannuksella on poistettava kaikki säätiön investoinnit ja taloudelliset kustannukset kokonaan. Muista - laadun perusta ei voi olla halpaa.

Vahvistuksella on myönteinen vaikutus paitsi perustukseen myös talon kellariin

Muut vaihtoehdot

Siinä tapauksessa, että talon on rakennettava maaperälle, jossa on ylikuormittamaton kerros, joka sijaitsee suurella syvyydellä, harjoitellaan vahvistamalla nauha-pohjaa tylsäpohjalla.

Tämä on sama liuska-asema, jolla on lisätukea paaluille, jotka siirtävät koko kuorman sopivalle maaperälle. Pallojen järjestys on yksinkertainen:

 • Ensinnäkin kuopat on porattava tietyn etäisyyden päässä toisistaan.

Tietosi! Vaadittavan syvyyden (vähintään 2 metriä) kuopat porataan erikoisvarusteilla tai manuaalisella porauksella. Kuopan halkaisija lasketaan, mutta aina yläosassa pienempi kuin syvyys.

 • Suurten halkaisijoiden kaivoille tai löyhän maaperän läsnä ollessa tarvitaan muottirakenteita. Näihin tarkoituksiin sopiva: kateaine, asbestisementtiputket tai -työt.
 • Seuraavaksi kaivo vahvistetaan pukeutumalla pääkehykseen.
 • Valmis rakenne on täynnä betonia.

Se on tärkeää! Paaluja voidaan kaataa betonilla yksi kerrallaan vähitellen, mutta nauhan perustus on heti kokonaan.

johtopäätös

Esimerkki armokarkaksen piirustuksesta löytyy Internetistä tai ota yhteyttä rakennusalan yritykseen. Vaikka yllä olevista johtopäätöksistä voidaan päätellä, tärkeintä on vahvistuksen kulmien tehostettu kiinnittäminen, kaikki muu ei ole niin vaativaa. Täällä on tärkeää tehdä kaikki laadullisesti, eikä ottaa määrää.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (selvitä myös, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhatulostimille).