Vahvistaminen ja betonointi

Teipin grillauksen vahvistaminen ja betonointi suoritetaan samanaikaisesti. On syytä kiinnittää huomiota seuraaviin.

- Vahvikkeina käytetään varret, joiden halkaisija on 10... 14 mm. Suuria halkaisijoita voidaan käyttää, mutta ei suositella, koska ne ovat huonommassa asemassa työssään betonin kanssa. Kiinnityslevyn poikkileikkauksessa olevien tukipalkkien kokonaismäärä riippuu niiden halkaisijasta (10 mm - 8 kpl, 12 mm - 6 kpl, 14 mm - 4 kpl).

- Vahvikkeen pituus on määrätty siten, että kulmissa se ei saavuta muotin poikittaisia ​​seinämiä 4... 10 cm: llä. Nurkkien ja T-muotoisten liitosten ansiosta raudoituksen tangot leikkaavat toisiinsa ilman mitään yhteyksiä niiden väliin. Jos raudoituspalkkien pituus ei riitä peittämään koko seinän pituutta, on vahvistettava 60 bar: n halkaisijan pituus (10 mm: n palkkeihin, päällekkäisyys on 0,6 m).

- Ennen kuin aluskerroksen teräslevy asetetaan betoniratkaisun valettuihin "kakkuihin", jolloin raudoituksen alareunat asetetaan myöhemmin. Kakkujen välinen etäisyys on noin 1,5 m, ja niiden korkeus tasoituksen jälkeen on noin 4... 5 cm.

- Vahvikkeen alareunan asentamisen jälkeen alkavat täyttää muottipesät betonilla. Betonia voidaan käyttää sekä maahantuodussa että rakennustyömaalla. Teipin grillauksen tilavuudessa voit asettaa tiilitaistelun, jäädytetyn liuoksen ja vastaavan, koska nauhahuuhtelulle asetetut kylmyysvastuksen vaatimukset ovat huomattavasti matalammat kuin märällä pohjamateriaalilla.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta

Sen jälkeen, kun perustelut olivat peräisin entisestä puurakenteesta, minulla oli paljon laattoja, jotka jättivät laastikerrokset. Hävittämistä ei halunnut käyttää rahaa. Meidän oli kiinnitettävä ne jonnekin.

Kalteva sivuani on kunnollinen: alimman rakennustyön korkeus oli 6 metriä. Grillin poikkileikkauksen keskellä rakensin nämä tiilet (rikki ja kuorikerroksella) sisäseinällä. Kaikki säästöt olivat ilmeisiä (kuvio 163). Tiheä sisäinen muuraus ei toiminut, eikä häntä vaadittu. Betoniprosessissa laasti huurtui tiilien välissä, mikä loi monoliittisen rakenteen. On huomattava, että tällainen tiilen sisäinen seinä parantaa grillauksen lämpöä eristäviä ominaisuuksia.

- betonin koostumus betonikiinnitykselle voi olla varsin monipuolinen (ks. Osa 1). Vaatimukset betonin lujuuden ja pakkasvasteen suhteen ovat maltilliset, koska Grilliin kohdistuva kuorma on pieni. Se itsessään on erotettu maasta ilmavälillä ja sen aktiivinen kosteus ei tapahdu.


Kuva 163. Grillin muottien täyttäminen vanhojen tiilien kanssa:
1 - muotti; 2 - tiilet; 3 - liitososat; 4 - vedeneristys; 5 - hiekka-vuodevaatteet; 6 - betoniviljelmä

- Betonisoinnin aikana sallitaan tekniset tauot, jotka on toivottavaa järjestää vahvikkeen liitosvyöhykkeen ulkopuolelle. Kiinnitysvaatimukset grillata on melko pehmeä, koska tehokas rasitukset betoni ovat paljon pienempiä kuin ne, jotka se kestää. Voit sanoa tämän: betoni on kätevä, ilman taukoja yli kolme päivää.

- Betonisointimenetelmässä on seurattava muotin tilan asemaa suhteessa valukappaleisiin. Jos betonin paineesta muodostuva muotti alkaa "avautua", sen pitäisi olla vahvistettu vaakasuorilla lankkuilla tai lankaviivoilla, jotka liittävät ylälevyt niiden väliin.

- Ennen tiivisteen täyttämistä betonilla levyn yläpalkit asetetaan laastille. Viimeistele muottien täyttö betoniseoksella muottien yläreunan alapuolella.

Kiinnitämme huomiota siihen seikkaan, että betonissa täytettävän muottipesän aikana hiekkakivi pudotetaan 2... 3 cm: llä. Kun betonitointi on suoritettu loppuun, perustustukien yläpääty on teipinpastan kouru, joka antaa sivusuuntaisen tuen kiinnityksen (kuva 159).

- Nauhahuuhtelun ulompi sivupinta on tasaisempi, jos suljettavan muotin sisäpuoli on suljettu lasimattoilla tai muulla paksunnetulla vedeneristysmateriaalilla, joka on kiinnitetty huonekalukappaleiden, naulojen tai paperi-painikkeiden avulla.

- Jos betonituotantoprosessia ja grillatusta tehdään alhaisissa lämpötiloissa, sitä ei saa koskaan tehdä ilman jäätymisenestoaineita.

- Jos alhaisia ​​lämpötiloja voi esiintyä betoniton ilman jäätymisenestoaineita, lämmitä betoni käytettävissä olevin keinoin (kalvo, sahanpuru, kankaat...) tai pistä se veteen antifrosty-lisäaineilla melko suurella pitoisuudella. Jos "maapähkinä" voi tapahtua viikon kuluttua betonoinnista, sinun ei pidä huolehtia tästä.

Paikan betonisointi: vahvistaminen, majakoiden asentaminen, betoniseoksen kaataminen

Sivuston täyttäminen betonilla ei ole erityisen vaikeaa, ja se on täysin kodin käsityöläisen voima. Jotta tulos olisi silmiinpäinen, korkealaatuinen ja kestävä, vaaditaan työstökoneiden noudattamista. Hänestä ja siitä keskustellaan alla.

Betonoinnin edut ja haitat

Tämän prosessin avulla voit luoda alustan, joka:

 • on houkutteleva ulkonäkö - sen avulla voit luoda viihtyisän alueen, varsinkin jos annat tilaa sängyille, penkkeille ja muille sisustustuotteille;
 • on kiinteä ja tasainen - ei muodostu kuoppia, kuoppia tai reikiä. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä paikkoja, joissa tie kutsuu;
 • se on helppo ylläpitää - sen pinta ei aiheuta likaa ja ruoho ei kasva sitä, joka on leikattava.

Betonointiin liittyvät haitat ovat sen työlästä, samoin kuin merkittävien rahoituskustannusten tarve. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet hankkinut materiaalien hankinnan lisäksi työntekijöitä. Tällöin paikan betonisointikustannukset ovat keskimäärin 2500-3000 ruplaa per m².

Halutun tuloksen saavuttamiseksi on välttämätöntä suorittaa kaikki tarvittava työ. Käännymme heidän harkintaansa.

Betoniprosessi

Valmistelutyöt

Ensin sinun täytyy merkitä tuleva sivusto. Tämä tehdään vasaralla olevien tapien avulla ja niiden välissä olevasta köydestä. Lisäksi 25 senttimetrin syvyyteen saadaan hedelmällinen maapintakerros. Heitä tämä maa ei ole sen arvoista - se voi olla hyödyllinen käytettäväksi kasvihuoneessa tai kukkapenkissä.

Jos jokin tietoliikenne kulkee rakennuspaikan läpi, ne on suojattava. Tätä varten ne sijoitetaan laatikkoon tai putkeen. Sitten maa tasoitetaan ja tiivistetään.

Seuraava askel on muotojen luominen. Se on rakennettu levyt, jotka on vahvistettu tappien ja tukien. Tämä rakenne on asennettu siten, että sen yläreuna on samassa tasossa tulevan alueen pinnan kanssa. Muottien oikea sijoitus tarkistetaan rakennustasolla.

Sivuston muotit

Sen jälkeen tontin alaosa peitetään geotekstiilillä. Tämä on nimenomainen materiaalin nimi, joka sallii kosteuden kulkevan vain yhteen suuntaan. Sen käyttö estää kosteuden poistamisen liuoksesta maahan.

Toinen valmennusvaihe, jota opetuksemme käsittelee, on hiekkasementtipohjan luominen. Aluksi 10 cm paksu märkä hiekka kaadetaan ja tiivistetään. Saman kerroksen alapuolella. Häntäkin pitäisi tamped.

Vihje! Jos sivusto liittyy läheisesti kaikkiin rakenteisiin, niin aukko on jätettävä kosketuspisteeseen. Tämä johtuu siitä, että kuumennettaessa betoni laajenee jonkin verran ja, jos se liittyy läheisesti perustuksiin tai muihin rakenteisiin, se voi vahingoittaa niitä.

Betonin vahvistaminen

Laadukas päällysteen luonti on mahdotonta ilman vahvistusta. Tätä varten voit käyttää raudoitusta tai metalliverkkoa. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisempi, mutta se soveltuu vain pintaan, jossa ei ole merkittäviä kuormia. Tässä tapauksessa käytetään verkkoa, jonka solut ovat 200 * 200 tai 100 * 100 millimetriä.

Jos puhumme auton alustan luomisesta, on parasta soveltaa ensimmäistä vaihtoehtoa, nimittäin vahvistusta. Sen hinta on suurempi kuin lanka, mutta samalla sen kantavuus on myös korkeampi. Valitse työnäytteet, jotka ovat noin 10 millimetrin paksuisia.

Vahvikotelo luodaan seuraavasti. Aluksi vavat asetetaan pituussuuntaan ja sitten poikittaiseen suuntaan koko alueen kehällä. Sitten risteyksessä ne liitetään toisiinsa pehmeällä teräslangalla.

Vihje! Älä käytä hitsausliitäntöjä. Sen vuoksi kehys on erittäin kova, ei pysty sopeutumaan maahan. Tämä aiheuttaa halkeamia betonin pinnalle.

Majakkojen asennus

Valokuvasovelluksissa

Jotta sileä pinta saadaan kaatamalla, on käytettävä majakoita. Niin kutsuttuja oppaita, jotka asennetaan betonialueelle. Näitä käytetään metalliprofiileja ud, joita käytetään yleensä kipsilevyn asentamiseen. Ne ovat erinomaisia ​​majakoiden roolille ja lisäksi niiden kustannukset ovat vähäiset.

Asenna ne seuraavasti:

 1. valmistetaan sementtilaasti - se luodaan laskemalla 1: 4, jossa 1 on sementtiä ja 4 on hiekkaa;
 2. liukumäet muodostetaan valmistetusta seoksesta, joka on sijoitettu useisiin riveihin;
 3. majakat sijoitetaan sijoitettuihin patoihin - niiden sijainti tarkistetaan ja korjataan rakennustason avulla.

Kun vastaat kysymykseen siitä, miten asianmukaisesti betonoida sivuston, on huomattava, että etäisyys majakka ei saa ylittää 1 m. Tämä tekee tällöin helpommin täytetyn ratkaisun tasoittamiseen tähtäävän työn.

Lisäksi on huomattava, että siirtyminen betonin betonisointiin on mahdollista vain sen jälkeen, kun sementtiliuskat on kokonaan pakastettu. Muussa tapauksessa liitetyt oppaat voivat siirtyä sivulle.

Valmistelu ja betoniseoksen kaataminen

Sekoituslaasti betonisekoittimessa

Valmistetaan käytetyn betonisekoittimen liuos. Ensinnäkin vettä ensin kaadetaan siihen. Tämän laitteen päälle kytkemisen jälkeen sementti kaadetaan vähitellen siihen ja sitten rikki.

Tämä sekvenssi mahdollistaa hyvän seoksen, joka ei sisällä kokkareita. Vaivaa se 15-20 minuuttia.

Betonirakenteiden osalta ne riippuvat käytetyn betonin tyypistä. Hän puolestaan ​​valitaan valmistettavan sivuston ja sen vaaditun voimakkuuden perusteella.

Joten, jalankulkijoiden kävelytie riittää M100. Puutarhan täyttäminen on parempi käyttää tuotemerkkiä M200 - se on kestävämpi. Näiden seosten mittasuhteet on esitetty alla olevassa taulukossa.

Betonimassan osuudet

Valmis liuos kaadetaan alustalle ja tasoitetaan majakat. Tätä varten käytetään yleensä erikoistyökalua - sääntöä. Poissa ollessaan sama voidaan tehdä tavallisella litteällä kiskoilla.

Vihje! Jos pinnoitteessa on vielä vikoja, tarkan leikkaamisen jälkeen on välttämätöntä leikata teräsbetonista timanttipiirejä. Timanttia voidaan käyttää pienten epäsäännöllisyyksien poistamiseen omilla käsillänne.

Lopuksi on syytä mainita toinen tärkeä seikka. Betonin täytyy kadota kosteutta vähitellen, muuten se hajoaa. Tämän välttämiseksi, sen jälkeen, kun vesi haihtuu pinnaltaan, alusta tulee peittää polyetyleeniä.

johtopäätös

Betonipanon luominen on ensin poistettava sopivasta sivustosta, asennettava muotti, sen jälkeen vahvistettava, asennettu majakka, kaadettava betoniliuosta ja tasoitettava se. Se käyttää M100- tai M200-merkin koostumusta.

Lisätietoja tästä prosessista löydät tämän artikkelin videosta.

7.3. Vahvistaminen ja betonitoiminen

7.3. Vahvistaminen ja betonitoiminen

Teipin grillauksen vahvistaminen ja betonointi suoritetaan samanaikaisesti. On syytä kiinnittää huomiota seuraaviin.

- Vahvikkeina käytetään varret, joiden halkaisija on 10... 14 mm. Suuria halkaisijoita voidaan käyttää, mutta ne eivät ole suositeltavia, koska ne ovat huonommassa osassa betoniin liittyvää yhteistoimintaa. Kiinnityslevyn poikkileikkauksessa olevien tukipalkkien kokonaismäärä riippuu niiden halkaisijasta (10 mm - 8 kpl, 12 mm - 6 kpl, 14 mm - 4 kpl).

- Vahvikkeen pituus on määrätty niin, että kulmissa se ei saavuta muottien poikittaisia ​​seinämiä 4... 10 cm: llä. Nurkkien ja T-muotoisten liitoskohtien ansiosta raudoituksen tangot leikkaavat ilman mitään yhteyksiä niiden väliin. Jos raudoituspalkkien pituus ei riitä peittämään koko seinän pituutta, on vahvistettava 60 bar: n halkaisijan pituus (10 mm: n palkkeihin, päällekkäisyys on 0,6 m).

- Ennen kuin aluskerroksen teräslevy asetetaan betoniratkaisun valettuihin "kakkuihin", jolloin raudoituksen alareunat asetetaan myöhemmin. Kakkujen välinen etäisyys on noin 1,5 m, ja niiden korkeus tasoituksen jälkeen on noin 4... 5 cm.

- Vahvikkeen alareunan asentamisen jälkeen alkavat täyttää muottipesät betonilla. Betonia voidaan käyttää sekä maahantuodussa että rakennustyömaalla. Nauhahuuhtelun tilavuudessa voit asettaa tiili taistelun, jäädytetyn liuoksen ja vastaavan, koska nauhahuuhtelun aiheuttamat pakkasenkestävyysvaatimukset ovat huomattavasti matalampia kuin märkä säätukit.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta

Sen jälkeen, kun perustelut olivat peräisin entisestä puurakenteesta, minulla oli paljon laattoja, jotka jättivät laastikerrokset. Hävittämistä ei halunnut käyttää rahaa. Meillä oli ne, missä?

Kaltevuus on kunnollinen: alimpaan rakennustyömaaseen sijoittuva grilli on korkeudeltaan 0,6 m. Grillauksen poikkileikkauksen keskellä rakensin nämä tiilet (rikki ja laastikerrokset) sisäseinällä. Säästöt olivat ilmeisiä (kuvio 163). Tiheä sisäinen muuraus ei toiminut, eikä häntä vaadittu. Betoniprosessissa laasti huurtui tiilien välissä, mikä loi monoliittisen rakenteen. On huomattava, että tällainen tiilen sisäinen seinä parantaa grillauksen lämpöä eristäviä ominaisuuksia.

- betonin koostumus betonikiinnitykselle voi olla varsin monipuolinen (ks. Osa 1). Vaatimukset betonin lujuudelle ja roiskevastukselle ovat maltillisia, koska grillata- mien kuormitukset ovat pieniä. Se itsessään on erotettu maasta ilmavälillä ja sen aktiivinen kosteus ei tapahdu.

Kuva 163. Grillin muottien täyttäminen vanhojen tiilien kanssa: i - muottipesu; 2 - tiilet; 3 - liitososat; 4 - vedeneristys; 5 - hiekka-vuodevaatteet; 6 - betoniviljelmä

- Betonisoinnin aikana sallitaan tekniset tauot, jotka on toivottavaa järjestää vahvikkeen liitosvyöhykkeen ulkopuolelle. Kiinnitysvaatimukset ovat melko pehmeitä, koska nykyiset rasitukset betonissa ovat paljon pienemmät kuin ne, joita se voi kestää. Voimme sanoa tämän: betonista, koska se on kätevää ilman taukoja yli kolme päivää.

- Betonisointimenetelmässä on seurattava muotin tilan asemaa suhteessa valukappaleisiin. Jos betonin paineesta muodostuva muotti alkaa "avautua", sen pitäisi olla vahvistettu vaakasuorilla lankkuilla tai lankaviivoilla, jotka liittävät ylälevyt niiden väliin.

- Ennen tiivisteen täyttämistä betonilla levyn yläpalkit asetetaan laastille. Viimeistele muottien täyttö betoniseoksella muottien yläreunan alapuolella.

- Huomaa, että kun muotti on täytetty betonilla, hiekkalaatan svennykset ovat 2... 3 cm. Kun betonitointi on valmis, peruskannatin yläpää on tiukassa nauhahuuhtelussa, joka tarjoaa tuen sivuttaista kiinnitystä (kuva 159).

- Nauhahuuhtelun ulompi sivupinta on tasaisempi, jos muottien sisäpuoli on suljettu lasikattoisella liinalla tai muulla paksulla, rullaavalla vedeneristelyllä, joka on kiinnitetty huonekalukappaleiden, naulojen tai kynsien avulla.

- Jos betonituotantoprosessia ja grillatusta tehdään alhaisissa lämpötiloissa, sitä ei saa koskaan tehdä ilman jäätymisenestoaineita.

- Jos alhaisia ​​lämpötiloja voi esiintyä betoniton ilman jäätymisenestoaineita, lämmitä betoni käytettävissä olevin keinoin (kalvo, sahanpuru, kankaat...) tai pistä se veteen antifrosty-lisäaineilla melko suurella pitoisuudella. Jos "maapähkinä" voi tapahtua viikon kuluttua betonoinnista, sinun ei pidä huolehtia tästä.

VAHVISTAMINEN JA KONKRETTIMET

4.1. Vahvistettaessa ja konkreettisesti noudata SNiP 3.03.01-87, SNiP 3.09.01-85 ja näitä normeja.

4.2. Suurten lujuuslujittimien suoristamisen tapahtuessa oikaisun jälkeen on suoritettava kontrollitestejä.

4.3. Voimakas lujittavan lanka, köydet ja jännitystangon vahvistaminen, kaarien leikkaaminen rumpuilla sekä hitsaustyön suorittaminen esijännitetyn raudan välittömässä läheisyydessä suojaamatta sitä korotetun lämpötilan ja kipinöiden vaikutuksilta;.

4.4. Siinä tapauksessa, että hanke tarjoaa lujitushäkkien ja ristikoiden manuaalisen sidonnan, kokoonpanohitsauksen käyttö ei ole sallittua.

4.5. Laadukkaat lanka-, teräs- ja vahvistusköydet, jotka toimitetaan GOST 7348-81 *: n ja GOST 13840-68 *: n mukaisesti, sekä niiden vahvistuselementit tulee säilyttää erityisissä säiliöissä tai suljetuissa ja kuivissa ilmastoiduissa huoneissa ilman suhteellisessa kosteudessa ilman johtimen korroosiota.

Vahvistuspusseja ei saa siirtää ilman laitteita, jotka suojaavat niitä teräksiltä, ​​vahingoittumiselta ja saastumiselta.

Teräsbetonia ja valmiita raudoitustuotteita on kuljetettava keinoin, jotka eivät koske kosteutta, likaa, suoloja ja happoja.

4.6. Ennen niiden kiinnittämistä vahvistuselementteihin ankkurointi on puhdistettava perusteellisesti säilöntärasvan, lian ja ruosteen aiheuttamasta vahingoittumisesta ja kartiomaisten tulpojen (kiilojen) rasvanpoisto ennen ankkurin lohkojen painamista, jotta saadaan puhdas, kuiva pinta.

4.7. Ennen asennusta kaikki valmistettu esijännitetty vahvistus on hyväksyttävä säädöksen mukaisesti.

Esijännityksen vahvistamisen aikana on kiellettyä hitsata (tarttua) jakoväliseinää, kiinnittimiä ja kiinnittimiä sekä kiinnittää muottipesät, laitteet jne.

Välittömästi ennen esijännitettyjen vahvistuselementtien asentamista kanavat on puhdistettava vedestä ja lianpuhalluksesta paineilmalla.

Betoniin kiinnitetyt liittimet on asennettava välittömästi ennen jännitystä niin, ettei niiden korroosiota ole mahdollista. Vedettäessä vahvistus kanavien läpi, on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen vahingoittumisen estämiseksi.

4.8. Kaikki esivalmistetut ja monoliittiset rakenteet (lukuun ottamatta valmisteluasiakirjoissa mainittuja tapauksia) on asennettava ennen niiden betonointia; Tutkimuksen ja hyväksynnän tulokset olisi laadittava piilotyöllä.

4.9. Rakennuksen lujituksen jännityksen jono olisi määriteltävä hankkeessa.

Jokaisen vahvistuselementin tai elementtiryhmän jännityksen tulokset niiden samanaikaisella jännityksellä on kirjattava työlokiin.

4.10. Betonirakenteessa olevan raudoituksen kiristämisen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

a) betonirakenteen ja nivelen lujuus ei saa olla alhaisempi kuin tässä vaiheessa vahvistettu hanke, josta on osoituksena rikkomattomia testejä tai valvontanäytteiden testausta; Ennen jännityksen alkua on tarpeen tarkistaa rakenteen todellisten mittojen vaatimustenmukaisuus suunnittelun kanssa ja varmistaa, ettei nieluja, halkeamia tai muita vikoja, jotka heikentävät betonirakennetta,

b) puristettava rakenne olisi tuettava hankkeessa ilmoitetuissa paikoissa, ja tukirakenteilla olisi oltava vapaus liikkua;

c) ankkurit ja liittimet on keskitettävä suhteessa esijännityksen vahvistusakseliin ja säilytettävä tämä asento kiristysjakson aikana;

d) Jännitetyt raudoitukset tulee injektoida, koteloitua tai päällystää korroosionkestävien koostumusten kanssa, jotka hankkeen edellytetään korroosiota estävissä aikarajoissa.

4.11. Kun kiristysraudoitus kiinnittyy, on välttämätöntä:

a) esivalinta löysä vahvistus; kiristää niitä 20%: n voimalla jännityksen aikana ja kiinnittää ne kiristettynä;

b) valvoa raudoituksen suunnittelupaikan kuntoa ja säilyvyyttä sekä viivästyksiä tai muita pitolaitteita taivutuksen paikoissa;

c) kompensoimaan jännityksen vähentymistä vahvistuselementeissä, jännitetty ensin, vyötärö tai vahvistuselementtien kiristäminen myöhemmin;

d) ei sallita jännitehäviöitä esijännitysvahvistuksessa (johtuen jännitetyn raudan ja betonin välisestä lämpötilaeroista sen kovettumisen aikana) ylittävät projektissa määritellyt suuremmat ja tyypilliset rakenteet yli 60 MPa (600 kgf / s 2).

4.12. Vahvistimen jännitysvoimat pysäkeistä betonirakenteeseen olisi siirrettävä, kun betoni saavuttaa voimaa, joka ei ole pienempi kuin projektissa määritelty. On noudatettava seuraavia vaatimuksia:

a) Rakennetta on tuettava hankkeen toteuttamissa paikoissa, sillä on oltava liikkumavapaus eikä sille saa kohdistua kuormia, joita hanke ei edellytä, mukaan lukien kuorman pysähtymisestä aiheutuva kuormitus;

b) rakenteiden puristaminen olisi tehtävä sujuvasti; yksittäisten lujittavien elementtien järjestys ja jakso on oltava hankkeen mukaisia;

c) ennen kuin kaapeli leikataan kaasupolttimella: ankkuri on puhdistettava betonista ja rakenteen päästä pysäkkiin; Rebar-leikkausvyöhyke - kuumenee punaiseen lämpöön (jonka jälkeen tehdään leikkaus). Liitososien leikkaaminen sähköhitsauksella on kielletty.

4.13. Esijännityksen vahvistuselementtien ulkoiset ankkurointilaitteet olisi peitettävä kerroksella, joka on vähintään päärakenteen suojakerroksen paksuus.

4.14. Putkiliitosten kireys elektrotermisessä menetelmässä olisi suoritettava projektin vaatimusten mukaisesti, jotka liittyvät tehohäiriöön kehitettyyn tekniseen karttaan.

4.15. Kuormittamattoman vahvikkeen liitosten laadun hallinta on osoitettava niiden luokkaan nähden, mikä on osoitettu rakenteen suunnittelussa.

Hankkeessa määritetään valvontatapa (tuhoisat tai rikkomattomat).

Rikkoutumattomassa menetelmässä 100% ensimmäisen luokan hitsattuja liitoksia hallitaan, 50% - toinen ja 15% - kolmas.

Tuhoisalla säätömenetelmällä projekti säätelee koekappaleiden lukumäärää riippuen hallittujen liitosten luokasta.

4.16. Vahvistustöiden tuotannon aikana suoritetut ja tarkastuksen aikana tarkastetut sääntelyvaatimukset sekä tilavuus, menetelmät tai menetelmät on esitetty taulukossa. 3.

BETONIOSI

4.17. Betoniseoksen valmistamiseksi ja kuljettamiseksi tulee noudattaa GOST 7473-85 * -standardia. Samanaikaisesti betoniseos on valmistettava pakkomekoittajasekoittimissa; Betoniseosten valmistus on sallittua 5 cm: n tai enemmän liikkuvilla painovoimakoneilla (vapaasti laskeutuva).

* Arvo olisi määritettävä empiirisesti.

** Tiettyyn aikaan on ryhdyttävä erityisiin toimenpiteisiin venttiilien väliaikaiseksi suojaamiseksi korroosiolta. Kanavien esijännitetyn vahvikkeen esiintyminen millä tahansa menetelmällä, joka suojaa korroosiota väliaikaisesti yli 8 kuukautta, ei ole sallittua.

Huomautuksia: 1. Vahvistinelementit, köydet ja vavat, joiden vetovoiman arvojen poikkeamat määrätyistä arvoista ylittävät, on kiristettävä tai vaihdettava uudelleen.

2. Rakennuksessa saa jättää enintään 20% työstettyä kiristystä vahvistavaa elementtiä, joissa on heilahtelevia tai ei täysin kireitä lankoja, joiden jälkimmäisten määrä on enintään 5 prosenttia vahvistuselementin kokonaismäärästä.

3. Vahvistimen elastisen venymän määrittämisen yhteydessä esijännitysvoima, joka vastaa 20% ohjatusta jännitteestä, otetaan ehtona nollaksi.

Sementti-hiekkaliuokset tulisi valmistaa laastin sekoittimissa. Sementti-hiekkaviilut valmistetaan betonisekoittajien sekoittamisessa.

4.18. Lisäaineliuoksia tulee syöttää sekoittimeen samanaikaisesti sekoitusveden kanssa. Tiivistetyt lisäaineet on valmisteltava hyvin etukäteen. Kompleksiset lisäaineet on sekoitettava välittömästi ennen kuin ne kaadetaan betonisekoittimeen tai annostellaan erikseen.

4.19. Kun valmistetaan betoniseoksia ilmanvaihdon lisäaineiden kanssa, sekoittamisen kesto on tiukasti säädettävä. Samalla on tarpeen seurata järjestelmällisesti betoniseoksen ilmapitoisuutta.

4.20. Säiliöt, joissa betoniseos kuljetetaan, on puhdistettava ja huuhdeltava jokaisen siirtymän jälkeen ja ennen pitkää (yli 30 min.) Kuljetusten keskeytykset.

4.21. Betonielementti on asetettava CPD: n mukaisesti. Tällöin betoniseos asetetaan muotoon tai muottiin, jossa on vaakasuorat kerrokset ilman teknisiä taukoja, joiden suunta suuntautuu yhteen suuntaan kaikissa kerroksissa. Betonirakenteella on merkittäviä poikkileikkausosia, joten betoniseoksen saa levittää ja kompakti kaltevilla kerroksilla muodostaen vaakasuoran osan 1,5 - 2 m pitkäksi joka kerroksessa. Kaltevuuden kulma betonikerroksen pinnan horisontille ennen tiivistymistä ei saa ylittää 30 °. Kun betoniseos on asetettu ja jaettu pino- tun kerroksen koko alueelle, tiivistys alkaa etenemisosasta.

4.22. Betoniyhdistettä voidaan toimittaa betonipumppuilla tai pneumaattisilla päästöyksiköillä kaikentyyppisille rakenteille vähintään 6 m 3 / h betonin teholla sekä ahtaissa olosuhteissa ja muissa paikoissa, joita ei voida käyttää muilla mekanisointivälineillä.

4.23. Ennen kunkin pinottavan kerroksen tiivistymisen aloittamista betoniseoksen tulisi olla tasaisesti levitetty koko betonirakenteen koko poikkileikkausaluetta kohti. Yksittäisten ulkonemien korkeus betonimassan pinnan yleisen tason yläpuolella ennen tiivistymistä ei saa olla yli 10 cm. Värähtelijän käyttö on kiellettyä jakaa ja tasata muottipesään asetetun betonikerroksen pinottavalle kerrokselle. Kondensoidaan betoniseos levitetyssä kerroksessa vasta levytyksen ja tasoituksen päättymisen jälkeen betonialueella.

4.24. Betonisekoitetta, joka on menettänyt halutun työstettävyyden asettamishetkellään, ei voida syöttää betonirakenteeseen. Betonielementin työstettävyyttä ei saa palauttaa lisäämällä vettä asennuspaikalla.

4.25. Seuraava betonikerros on asetettava ennen kuin betoni alkaa asettaa edelliseen kerrokseen. Jos betonirakennuksen rikkoutuminen on ylittänyt betonin alkavan sen asetetun kerroksen asettamisen (betoni on menettänyt kykynsä tiksotrooppiseen nesteytykseen käytettävissä olevilla tärinän tiivistämiskeinoilla), on välttämätöntä järjestää työ nivel. Tässä tapauksessa betonirakennetta on säilytettävä, kunnes lujuus on vähintään SNiP 3.03.01-87: n taulukossa 2 (riippuen sementtikalvon puhdistusmenetelmästä). Laboratorion määrittelee termi betonin uudelleen aloittamiseksi tauon jälkeen.

Työsaumojen sijainti pitäisi yleensä mainita CPD: ssä. Hankkeen erityisten ohjeiden puuttuessa betonikerroksen paksuus on oltava vähintään 25 cm. Työsaumat eivät saa sijaita veden muuttuvassa horisontissa ja aggressiivisella vedellä pestävillä alueilla.

4.26. Betoniyhdistelmää jokaisessa kerrostetussa kerroksessa tai jokaisen värähtelevän kärjen permutaation sijainnissa tiivistetään, kunnes se pysäyttää uppoamisen ja ilmestyy pinnalle ja kosketuspisteisiin sementtipastan kiillon kiertämällä.

4.27. Värähteleviä kiskoja, värähteleviä täryttimiä tai täryttimiä voidaan käyttää vain betonirakenteiden tiivistämiseen; kunkin pinnoitetun ja tiivistetyn betonikerroksen paksuus saa olla enintään 25 cm.

Betonirakenteiden betonisointiin voidaan käyttää pintavärähtelyä päällyskerroksen betonin ja pinnan viimeistelyyn.

4.28. Tuoreen betonin avoimet pinnat välittömästi betonisoinnin päättymisen jälkeen (mukaan lukien luukon keskeytykset) on suojattava luotettavasti veden haihtumiselta. Myös tuoretta betonia on suojattava sademäärästä. Betonialttiiden pintojen suoja on järjestettävä määräajassa, joka varmistaa vähintään 70 prosentin betonivahvistuksen.

4.29. Konkreettisen sekoitusprosessin aikana on jatkuvasti seurattava lomakkeiden, muottien ja tukirakenteiden kuntoa. Yksittäisten muottielementtien, rakennustelineiden tai kiinnitysten muodonmuutosten tai siirtymien havaitsemisen yhteydessä on ryhdyttävä välittömiin toimenpiteisiin niiden poistamiseksi ja tarvittaessa lopettamaan työn tässä osassa.

4.30. Taulukossa esitetään tekniset vaatimukset, jotka olisi tehtävä betonityötuotannossa ja tarkastettava käytön aikana, sekä tilavuus, menetelmät tai menetelmät. 4.

Lisäyspäivä: 2016-09-20; Näkymät: 626; TILAUSKIRJA

Asennus muottien lujitemuovista ja betonin kaatamisesta

Monitasoinen säätö - muotti, vahvistaminen ja betonitointi

Rakennuksia on rakennettava eri olosuhteissa. Maakerrosten koostumus, niiden jäätymisen taso, pohjaveden korkeus ja maasto vaikuttavat suoraan talon pohjaosaston suunnitteluun. Näistä tekijöistä riippuu laiteperustan tyyppi ja tekniikka, merkitse pohjan syvyys ja sen perustan yhtenäisyys suhteessa horisonttiin.

Mikä on monitasoinen säätiö

Monitasoisen säätiön määritelmää tulkitaan eri tavalla. Maanalaisen rakenteen merkit voivat olla erilaisia:

 • yläleikkauksessa;
 • pohjan tasolla.

Ensimmäisessä tapauksessa nollamerkki tasoitetaan talon kellariosan avulla. Toinen vaihtoehto on tiettyyn tekniikkaan perustuvan porrastetun perustuksen rakentaminen. Läsnäolo samanlaisessa rakennushankkeessa voi liittyä talon rakentamiseen rinteessä tai kellarin huoneen läsnä ollessa vain osalla rakennuksesta eikä koko sen alueella.

Itse asiassa monitasoisella pohjalla on useita korkeuksia. Se rakennetaan laitoksen rakentamisen aikana epätasaisella maaperällä, mutta jyrkillä rinteillä.

Talon maanalaisen osan harkittu rakentaminen säästää materiaaliinvestointeja, koska kunkin osan tai lohkon syvyys on tehty ottaen huomioon optimaaliset lasketut arvot. Tällä menetelmällä, jolla rakennetaan säätiötä, ei ole tarpeen kaivaa liian syviä kaivantoja paisutetulla alueella, mikä johtaa heille pohjaan perustuvan pohjan tasolle. Kirjanmerkki on tehty maastoon perustuvissa vaiheissa, koska laitteen kaltevilla pinnoilla talon tukevan osan suorittaminen ei ole sallittua.

Yhden rakenteen perustan perusta voi sijaita eri tasoilla, mutta vain vaakatasossa.

Monitasoisen säätiön sijoittamista koskevat säännöt

Korkeuskorkeuksien sijainnin tulisi vastata luonnollista maastoa. Pohjan pohjaa tulisi syventää ja keskittyä sivuston kaltevuuteen. Toisin sanoen sen alin piste on rakennuspaikan alimmassa kohdassa.

Nauhan luotettavin ja vakaa paikka on sijoittaa sen pitkä sivu kohtisuoraan kaltevuuteen. Tätä tilaa pidetään tärkeänä monitasoisen perustan rakentamiselle, joten sitä ei pidä unohtaa. Tällainen suunnitelma ääriviivoissa mahdollistaa tehokkaan vastustuskyvyn maaperän kuormituksille.

Sivuston kaltevuuden suuntausta pidetään keskeisenä tekijänä rinteessä olevan talon suunnittelussa. Tällöin rakenteen orientaatio kardinaalipisteissä ja tuuli nousi taustalle. Tärkeintä tässä on kestävyys, eikä tilojen sisäisen tilan valaisemisen periaatteet.

Ovien ja muottien asennus

Liuskajohdon rakentamiseksi on tarpeen kaivata jyrkkiä rinteitä, kuten SNiP III-4-80 *: ssa on määritelty. Se riippuu paikan päällä olevan maaperän tyypistä. Lantion pohjan leveys lasketaan ottaen huomioon:

 • betoniliuskan tai esivalmistettujen lohkojen paksuus;
 • koonmuotoinen muotti, jossa tukia;
 • etäisyys, jonka avulla työntekijät voivat liikkua pitkin kaivua häiritsemättä rakennettavan rakenteen eheyttä.

Portaittaisen pohjan rakentamisen yhteydessä kaivaus suoritetaan manuaalisesti tasoihin alimmasta merkinnästä lähtien. Siten mannermainen maaperä pysyy jokaisen huipun pohjan alla. Sen murenemisen välttämiseksi portaita erottava pystysuora seinä on vahvistettu väliaikaiseen rakenteeseen liittyvillä muottipaneeleilla. Ne poistetaan perustuksen betonoitumisen jälkeen.

Kaivannon kaivaminen kerralla rakenteen kehän ympärillä ei saisi olla. Teokset suoritetaan vaiheittain!

Muotoilu asennettuna työpiirustusten mukaan. Tällöin on ehdottomasti noudatettava tarkasti kunkin vaiheen mitat. Laatikot toimivat kiinteästi - päätyelementtejä, välikappaleita, tukiaineita ja pystyvahvistustelineitä. Kiinteät suojat on rakennettu haarojen paikoille, joten ne leikataan betoniliuskan korkeuteen.

Viemäröintialue

Monivaiheisen säätiön laite olettaa olevan suuri ero säätiön alemman ja ylemmän tason välillä. Ensimmäisen vaiheen syvyys vaatii seinän tyhjennyksen toteuttamista, vaikka pohjaveden alhainen taso sallii sinun tehdä ilman tätä työvaihetta. Tosiasia on, että sademäärä ja sulava lumi virtaa pohja-seinämiä pitkin, eivätkä muodosta pohjaveden vettä, vaan koko virtauksia.

Jos vedenpoistoverkkoa ei ole, joka kerää ja tyhjenee vettä rakennuksen ulkopuolelle, maaperä heikentyy alempien vaiheiden pohjapohjan alapuolella talon jatko- ja rakentavalla muodonmuutoksella. Sen restaurointi on paljon kalliimpaa kuin laadukkaan vedenpoiston toteuttaminen. Olisi ymmärrettävä, että säästöt tässä tapauksessa olisivat perusteettomia päätöksiä.

Vahvistus- ja betonisalaisuuksien salaisuudet

Portaatun rakenteen maanalainen osa vaatii erityistä vahvistamista. Jos haaran korkeus on yli 30 cm, kahden vierekkäisen osion kehykset ovat sidoksissa toisiinsa pystysuuntaisilla tangoilla ja lisäkiinnikkeillä (vähintään kahdessa pisteessä). Tällöin on noudatettava ehtoa, jonka mukaan lujitustangot tulee sisään ruumiiseen korkeudelle. Suunnittelun luotettavuus varmistetaan kiinnittämällä sauvojen kaarevat päät viereisiin vahvistuskoteloihin. Tämä vahvistaa pohjaa ja suojaa betoniliuskaa leikkaamasta eri tasojen liitospisteissä.

Vahvistuksen sijainti ja telakointi on merkitty työpiirustuksissa.

Korkeudeltaan korkeintaan 30 cm, säätöalueen viereiset alueet ovat päällekkäin. Lähestymisnopeus määritetään laskemalla. Vaiheiden konjugointi suoritetaan ankkureilla tai pystysuuntaisilla tangoilla varustettujen kehysten jäykän kiinnityksen avulla.

Jos kyseessä on esivalmistettujen lohkojen monitasoinen perustus, yläelementin liittämisen on oltava vähintään neljäsosa sen pituudesta. Lisäksi reunan varrella sinun tulee kaataa monoliittista betonivyöhykettä pakollisella vahvistuksella. Tämän vaiheen toteutus mahdollistaa rakenteen lujittamisen.

Betonointi porrastettu säätiö suorittaa vaiheittain. Ensin sinun on täytettävä pohjaosa ja odotettava sen voimaa. Vain silloin voimme jatkaa ylävirran osaa betonisoimalla. Muussa tapauksessa konkreettisen massan paine ei vahvalla askellahdella johtaisi asetetun monoliitin eheyden rikkomiseen. Samasta syystä monitasoisen säätiön muottien purkaminen on sallittua vain betonin viimeisen kovettumisen jälkeen.

Liittyvät työt

Porrasperustan rakentamisessa ei pidä unohtaa vesitiivistystä. Sen toteutuksen tekniikka ei käytännössä ole erilainen kuin yksi kerrosbetoninauha. Kankaat on vuorattu muottipesään, jonka päällekkäisyys on vähintään 10 cm, niin että eristemateriaalin reunat ulkonevat laatikon ylärajojen ylitse.

Säätöseinät on asennettu monitasoiseen nauhaan perinteisellä tavalla. Ne voidaan valmistaa kiinteistä betonista tai esivalmistetuista lohkoista.

Lopuksi

Porrastettu pohja viittaa kalliimpiin rakenteisiin verrattuna ruuvipinoihin. Ei ole suositeltavaa rakentaa epäluotettavista syistä ja jyrkistä rinteistä. Nauhan optimaalinen leveys on 50-80 cm ja reunojen korkeus on enintään 30 cm, vaikka nämä mitat eivät ole olennaisia. Ne hyväksytään ottaen huomioon mannermaisen maaperän kantavuus. Mitä pienempi on, sitä laajemmat vaiheet tulevat.

Rakennuksen suorituskyky riippuu suoraan monitasoisen betoni monoliitin laitteen oikeellisuudesta.

15.8.2016 klo 11:08

Irrotettavien ja kiinteiden muottien valmistusta koskevat säännöt

 • Mitä rakenteita kutsutaan muottirakenteeksi?
 • Irrotettavien mallien perusvaatimukset
 • Säännöt itse tehdystä rakentamisesta
 • Momentteja, jotka on otettava huomioon rakenteiden valmistuksessa
 • Ei-irrotettavien rakenteiden vaatimukset

Nykyaikainen rakenne ei tee ilman betonirakenteiden käyttöä. Ja se voi olla maanrakennuksen tai portaiden, seinien ja muiden elementtien perusta. Ja monoliittirakenteiden rakentaminen puolestaan ​​on mahdotonta ilman kehystä, johon betoniliuosta kaadetaan.

Irrotettava muottirakenne.

Tällaisia ​​kehyksiä kutsutaan muottirakenteeksi, ja saadut betonielementtien laatu riippuu suoraan siitä, että kaikki tarvittavat säännöt ja määräykset ovat sen rakentamisen aikana.

Jos rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, niin ennen kuin se alkaa, sinun kannattaa tutustua betonielementtien järjestämistä koskeviin suosituksiin, koska se on työn tärkein osa.

Mitä rakenteita kutsutaan muottirakenteeksi?

Monoliittisen kellarin muotoilu käyttäen seinämuotoja.

Betonisten rakenteiden sovellutuksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen voi olla 2 tyyppiä ja ne on jaettu irrotettaviksi ja irrotettaviksi. Irrotettavat rakenteet ovat yleisimpiä sekä teollisessa että yksityisessä rakentamisessa. Ne asennetaan ennen betoniliuoksen kaatamista ja kun betoni kuivuu tai asetetaan, ne puretaan.

Tällä lomakkeella voit luoda erilaisia ​​lomakkeita. Sitä käytetään pääasiassa säätiön rakentamiseen, rakennuksen runkoon, monoliittisiin seiniin, portaisiin, sisustukseen ja muihin konkreettisiin elementteihin. Koska tavallisesti käytetään muottien järjestelyyn käytettäviä materiaaleja:

 • puiset levyt ja puutavarat;
 • vanerilevyt;
 • teräs, alumiinilevyt ja -muodot.

Lisäksi monivaihteisten rakenteiden purkamisen yhteydessä käytetään usein polyvinyylikloridipäällystystä.

Suojamoduuli.

Metalliseinien käyttö edellyttää muotojen valmistusta silloin, kun rakennetaan monimutkaisia ​​rakenteita tai tehdään massiivista rakennetta. Tässä se on valmiita rakenteita, jotka on koottu suojista ja varustettu järjestelmillä niiden säilyttämiseksi.

Jos puhutaan itsenäisestä rakennuksesta ulkomaalaiseen rakennukseen, olisi suositeltavaa käyttää puulevyjä (levyt ja levyt) ja vanerilevyt. Vakiomalliset metallikehykset auttavat helpottamaan rakenteen kiinnittämistä. Tällöin vanerin valinta on tehtävä, kun betonirakenne on pienikokoinen tai pieni leveä.

Viime vuosina muotti on kasvanut suosio kotimaisten kuluttajien keskuudessa, mistä on mahdollista luoda betonirakenteita, jotka jäljittelevät erilaisia ​​materiaaleja, kuten kiviä, tiiliä ja muita. Tällainen tekstuurinen muotoilu saadaan erityisten kielekkeiden ansiosta, jotka on asennettu puisen kilven kanssa tai sen sijaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Irrotettavien mallien perusvaatimukset

Riippumatta siitä mate- riaalista, josta muotti on tehty, sen muodostaminen tulisi tapahtua rakentamisen perussääntöjen mukaisesti:

 • kehyksen on oltava erittäin jäykkää ja se on kiinnitettävä kiinteään paikkaan;
 • betonielementtien elementeillä olisi oltava vähimmäiseterot toistensa välillä;
 • rakenteen lujuuden on oltava riittävä kestämään painetta, jota nestemäinen konkreettinen ratkaisu vaikuttaa siihen;
 • paras vaihtoehto on rakennus, jonka elementit ovat huonosti kiinnittyneet betoniin;
 • toistuvasti käyttää muottia sen osia ei pitäisi muodonmuutoksia ja vaurioita.

Takaisin sisällysluetteloon

Säännöt itse tehdystä rakentamisesta

Kaistaleen asennusohje.

Jos aiot valmistaa puurakennetta konkreettisen kellarin tai muiden maalaistalon elementtien kaatamiseksi, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

 • puulevy 25-50 mm paksu ja enintään 20-30 cm leveä (laajempi levy, sitä korkeammat halkeamat);
 • puutavara, jonka pituus on 1/3 suurempi kuin arvioitu muottikorkeus;
 • spacer-levyt;
 • lanka;
 • hinaus tai säleet.

Materiaalien määrä riippuu kokonaan kokoonpanon koosta ja tyypistä. Lisäksi tarvitaan seuraavia työkaluja:

 • vasara;
 • kynnet;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • puiset tapit;
 • kalastuslinja tai köysi;
 • pihdit.

Betonitehtaan rakentaminen alkaa puupaneelien valmistuksesta. Tulevan elementin korkeus otetaan huomioon esimerkiksi säätiössä tai tikkaissa. Paneelit kiinnitetään palkkeihin niin, että niiden päät ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Niiden halkeamien osalta, jotka ovat kooltaan 1-5 mm: n levyjen välissä, ne on tiivistetty hinauksella. Laajempia aukkoja vasarat ovat halutun leveyden kiskot. Rakennuksen valmistuksessa palkkien on sijaittava muotin ulkopuolella ja päinvastoin kynsien päitä sisäpuolelta.

Käyttämällä esimerkkiä liuskan perustusten muotojen asennuksesta, voimme harkita toimintojen algoritmia. Tämän periaatteen avulla on mahdollista valmistaa helposti muita betonielementtejä. Menettely on seuraava:

Rakenteiden asennusjärjestelmä säätiölle.

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistella pinta rakenteen asennusta varten. Oletetaan, että säätiön kaivanto on jo kaivettu, siihen kaadetaan hiekkalaatta, joka on perusteellisesti tamped and watered. Seuraavana vaiheena on valmistella pohja helpottamaan rakenteen seinämien sijainnin merkitsemistä ja betoniseoksen kaatamista. Tämän saavuttamiseksi pieni määrä hiekkakiveä laastia kaadetaan kaivannon pohjalle tai ohut kerros konkreettia kaadetaan. Pohjan vaaka kalibroidaan rakennustasolla. Jos rakenne on valmis portaiden kaatamiseksi, on myös välttämätöntä tehdä ilman säätiön järjestelyä. Samanaikaisesti portaikon tulevan perustuksen tulisi olla yhteydessä talon perustuksiin. Betonilattian muottien muodostamisen tapauksessa se on tehty teleskooppiputkien tuella olevista suojatuista, ja palkin sijaan perusalusta on kiinnitettävä puupalkkeihin.
 2. Kun muottipinnan asennuspinta ja betoniseoksen kaataminen valmistetaan, rakenteen asennus alkaa. Se on tehtävä tasaisella ja kestävällä pinnalla. Aluksi tulevaisuuden rakenteen ympärysmitta mitataan nauhamittauksella ja merkitään maaperään panoksilla ja köydellä.
 3. Tulevan säätiön koko kehän ympäri valmistetaan tangot maahan. Niiden korkeus maanpinnan yläpuolella tulisi olla yhtä suuri kuin muottien korkeus.
 4. Sitten asennetaan suojat. Pohjalevyn tulisi olla läheisessä maaperän tasossa. Rakenteellisten elementtien asennuksessa ei pidä unohtaa säiliön leveyden säilyttämistä, minkä vuoksi palkit on ajettava etäisyydellä merkintärivistä, joka on yhtä suuri kuin levyjen levyn leveys. Suojukset asennetaan panosten ja palkkien väliin, kiinnitetään toisiinsa tankoihin ja tikkuihin, mikä on tarpeen lanka- tai kynsien avulla. Pohjaan kohdistuvien suojien sivujen on kokonaan muotoiltava uudelleen.
 5. Pylväiden yläosa on vahvistettu lankkujen avulla, joiden pituus on 1,5 kertaa tulevan säätiön korkeus. Jokaisen kannattimen tulisi olla puun reunalla ja toisella - maaperällä.
 6. Kun talon tulevan perustan leveys on liian suuri ja betonin kaatamisen yhteydessä on olemassa korkean paineen mahdollisuus, kaikki muottien osat on liitettävä myös erityisiin hyppyihin. Puserot on tehty valssilangasta.

Koko rakenne on samalla tavalla koottu. Kun se on valmis, raudoitus asetetaan siihen, sitten se kaadetaan betoniliuoksella. Jotkut asiantuntijat uskovat, että muottien tuhoutumisen poistamiseksi betoniliuos on kaadettava 40 cm: n kerroksiin odottamalla kunkin edellisen kerroksen asettamista. Toiset suosittelevat kaatamalla kaikki muotit kerralla, muuten betonikerrosten heterogeenisuus voi johtaa puurakenteiden halkeiluihin ja puutteisiin.

Takaisin sisällysluetteloon

Momentteja, jotka on otettava huomioon rakenteiden valmistuksessa

Muotojen itsenäisen rakentamisen osalta on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

Säätökokoonpano omilla käsillään.

 1. Jos säätiön perustamisen aikana valmistetaan yli 1,5 m: n puurakenne, sen alaosassa on järjestettävä erityinen ikkuna, jonka kautta rakennustyön aikana putoava rakennusjätettä poistetaan.
 2. Jos talon pohjassa on välttämätöntä muodostaa kanavia ja teknologisia aukkoja, niiden kotelot on asennettu jo muotti- ja vahvistuskielekkeiden asennuksen yhteydessä. Putkien tilat, joissa on aukkoja, on täynnä hiekkaa. Tämä estää betonin pääsyn aihioihin ja estää niiden muodonmuutoksia.
 3. Säätiön vedenpitävyys, joka pienen rakenteen ollessa kyseessä voi olla polyeteenikalvon tai muiden vedeneristysmateriaalien asettaminen, tehdään muottipesän asennuksen jälkeen ja ennen vahvistamisen asettamista.
 4. Siinä tapauksessa, että irrotettava puurakenne on tarkoitettu käytettäväksi uudelleen, kaikki sen osat on öljytty rasvaisilla aineilla. Tämä vähentää levyjen kiinnittymistä betoniin, minkä vuoksi käytettyjä elementtejä on paljon helpompi erottaa niistä.

Takaisin sisällysluetteloon

Ei-irrotettavien rakenteiden vaatimukset

Toisin kuin irrotettava, kiinteä muotti kaadetaan betonilla ja se on yksi rakenneosista. Tarvittaessa betonilevyyn kohdistuva korkea paine mahdollistaa valmiiden kuoripaneelien, lämmöneristys- ja muiden materiaalien käytön rakennusaineina. Ne takaavat suunnittelun lujuuden ja luotettavuuden, mutta estävät myös kosteuden ja kylmän tunkeutumisen konkreettiseen monoliittiin.

Hyvä vaihtoehto talonrakentamisessa käytettävän muottirakenteen rakentamiselle voi toimia betoni- tai polystyreenivaahtona. Alapinnan tai seinien kaatamisen seurauksena betoniliuoksella saadaan rakenteita, jotka eivät enää tarvitse lisäeristeitä. Tällaisilla rakenteilla on vähemmän painoa kuin tiili, mikä vähentää kannatin- ja kantaelementtien kuormitusta.

Pysyvän muottien muodostamisprosessi on samanlainen kuin tiiliseinän muodostaminen. Yksi ero: polystyreeni-vaahdon tai arbolita-lohkojen ei tarvitse olla sidottuja ja ne on sijoitettu riveille päällekkäin. Lisäksi jokainen yksikkö on kiinnitetty niihin viereisiin erikoislukkoihin. Lohkojen sisältämissä tyhjiöissä on vahvistin, joka antaa jäykkyyden muottirakenteeseen.

Perinteisesti pysyvää muottirakennetta käytetään alhaisten rakennusten seinien rakentamiseen tai runkorakenteiden rakentamiseen. Säätiön rakentamiseen käytetään vain silloin, kun talon pohja kantaa pieniä kuormituksia. On myös huomattava, että toisin kuin irrotettava muotti, kiinteä, niin arkkitehtoninen ratkaisu kuin betonipintainen pinta ei voi muodostua.

Kuten yllä olevista esimerkeistä voidaan nähdä, rakennustyön asentamista maatilan rakentamiseen ei voida pitää mahdottomana tehtävänä. Kaikkien suositusten asianmukaisen huomioon ottamisen ja toteuttamisen myötä voidaan odottaa myönteistä tulosta. Oikein valmistetuilla ja asennetuilla muottituotteilla talon perustukset ja seinät eroavat paitsi esteettisesti houkuttelevasta ulkonäöstä, myös kestävyydestä. Ja tämä on tärkein asia: jos talon perusta on vahva ja luotettava, talossa itsessään kestää yli kymmenkunta vuotta.

Innokentiy Andreevich Vlasov

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Kuinka paljon betonin kaataminen, vahvistaminen ja muottien järjestäminen

Valmistelu mille tahansa rakentamiselle ei ole täydellinen ilman alustavia laskelmia. Betonin kaato ja vahvistaminen ovat perustoimintoja monille teollisuuslaitoksille. Tietoja työnkulutuksesta ei vain suunnata virtausta vaan myös valita taiteilijan.

Keskimääräinen työhinta

Betonisointi on klassinen tapa luoda vahva ja luotettava rakenne, soveltamisala on uskomattoman leveä: tavallisista puutarhatuista monikerroksisiin rakennuksiin.

Taulukossa on esitetty konkreettisen työn ja yksittäisten aputoimintojen kustannukset.

Pää- ja täydentävien töiden hinta:

Hintaan vaikuttavat tekijät

Betonin kaato on monenlaista työtä sisältävä toimi, jonka avulla voidaan ymmärtää rakennusyritysten hinnoittelupolitiikan muodostumista, kustannukset ilmaistaan ​​kuutiota kohden:

 • Muottien asennus.
 • Asennusosat: sidonta, hitsaus.
 • Betonin toimittaminen: sekoittimen, manuaalisen vaivaamisen.
 • Täytä sekoitin käsin.
 • Tärinää.
 • Muottien poisto.

Määritä tekijät: rakentamisen tyyppi, materiaalit, toimitukset, muotti, kaataminen ja laskeminen.

1. Betonisointimenetelmä riippuu suunnittelun vaatimuksista. Jos esineen on kestettävä suuria kuormia, sen lujuutta käytetään. Vahvistettu betoni on sen ominaisuuksien ansiosta yleisin rakennusyksikkö, jonka hinta (kuutiometriä kohti) määritetään paitsi betoniliuoksen kaatamalla myös vahvistamisen avulla.

2. Vahvistaminen ja muottien asentaminen ja purkaminen ovat pakollisia toimenpiteitä useimmille betonipäällystetyille perustuksille. Vavat voidaan kiinnittää manuaalisesti lanka- ja kulmakappaleiden avulla tai hitsaamalla. Ensimmäisessä tapauksessa työ on työläämpi, mutta luotettavan bondin takaaminen. Hitsauskoneen avulla vahvistaminen nopeutuu, epäedullinen on pätevän asiantuntijan kutsu.

Kohteen kestävyys riippuu suurelta osin tekniikan noudattamisesta ja korkealaatuisten raaka-aineiden käytöstä, säästöt tässä vaiheessa ovat epäkäytännöllisiä.

3. Täyttöhinta kuutiota kohden - kustannukset toimituksen ja purkamisen mukaan. Valinta tehdään kohteen monimutkaisuuden ja koon perusteella, sillä kutakin kuormitustyyppiä kohti lasketaan tietty betonilaatu, menetelmä ja materiaali raudoitukseen. Teknologisten prosessien automatisointi voi parantaa tuloksen saavutettavuutta ja nopeutta, mutta se näkyy sen hinnalla.

4. betonisekoittimen toimittaminen. Tehdasvalmisteiden etuna on sen laatu, joka ei aina ole mahdollista tuottaa yhdessä tuotannossa, mutta kaikki riippuu myös rakentamisen vaatimuksista. Jos puhumme pienistä puutarhaväylistä ja visiirin pohjasta, on parasta tehdä kaikkea itseäsi käyttämällä betonisekoitinta. Kun työskentelet monimutkaisimmilla esineillä, on toivottavaa mitata lujuuden koostumus.

5. On edelleen tärkeää, että betonin kaataminen ja asettaminen monoliittisen perustuksen muottiin on samanaikaista, tässä tapauksessa on mahdotonta tehdä ilman automaatiota. Manuaalinen menetelmä on edullisempi, jos teet kaiken itse, mutta kun palkkaat ihmisiä korkean työpanoksen takia, työ on kalliimpaa kuin kone.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

6. Värineminen on toinen toimenpide, joka vaatii erikoistyökalua, joka auttaa pääsemään eroon kaatuneesta betonista kertyneistä happi- kuplista, mikä parantaa lujuusominaisuuksia 10-20%. Ei käytössä:

 • Saatuaan seoksen, jossa on keinotekoisesti muodostettuja ilmasyvennyksiä, esimerkiksi ilmastettua betonia.
 • Liian liikkuvissa ja nestemäisissä massoissa, koska se voi johtaa delaminaatioon.

7. Betonin kaatamisen kustannukset sisältävät asianomaisen henkilöstön koulutustason. Toistaiseksi kaikki kehittäjät eivät tiedä sääntöjä, jotka koskevat laastin purkautumista muottiin, jotka kulkevat eri korkeuksista: päällekkäisyydet ja pylväät - 1 m: sta vahvistetuille rakenteille - 2 m ilman vahvistusta - 5 m.

Johtopäätös on yksinkertainen: mikä tahansa työ vaatii paitsi laadukasta materiaalia ja tekniikkaa, myös asiantuntijan osallistumista.