Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Vahvistusnauhan perustus

Jos arviolta arviolta arvioidaan kustannukset, jotka aiheutuvat liuskakiven laskemisesta yksityiselle talolle, minkä tahansa koon, on selvää, että säätiön rakentamiseen on käytetty jopa 30 prosenttia koko rakennusbudjetista. Mutta tämä on, jos kehittäjä ostaa kaiken - betonista ja sen toimituksesta ja kaatamisesta työntekijöiden työhön sivustossa. Tämä sisältää myös teräs- tai lasikuituvahvistuksen kustannukset ja neulottua raudoitusta. Mutta oikein vakiintunut vahvistus nauhateoksesta tai potkurin ruuvirakenteen vahvistamisesta ja itse suoritettu työ (eli kaikki itsenäisesti tehdyt rakennustyöt) säästää budjettia 100-140%: lla!

Nauhapohjan asianmukainen vahvistaminen

Vahvistuksen perusteet

Luotettava vahvistuskaistaan ​​säätiö omin käsin - virheetön lujittamisprosessia betonirakenne mukaisesti snip 52-01-2003, Snip II-21-75 ja CH 511-78 ja muihin määräyksiin. Mitkä ovat yleisimmät virheet vaikuttavat nauhapohjan toiminnan luotettavuuteen, kestävyyteen ja kestoon:

 1. Alhaisen rakennuksen kellarin betoniraudan vahvikekehys on suositeltavaa tehdä aaltopahvista Ø 10-24 mm tai lasikuitutankoista;
 2. Vahvikkeen leikkauspisteitä on ehdottomasti kielletty hitsauksen avulla. Vavat voidaan liittää vain 3-5 mm: n pehmeällä neulomalla. Sähkökaarihitsaus on erittäin korkeita lämpötiloja, joiden vaikutuksesta metallin ylikuumeneminen ja sen lujuusominaisuuksien menettäminen 150-200%, erityisesti kohtisuorassa risteyksissä.
 3. Yhtenäisen maaperän läsnä ollessa säätöalueella saa käyttää ohuempia metalli- tai lasikuituvahvisteita - Ø enintään 14 mm. Kun epähomogeenisten maaperävahvistustangojen kerrosten on oltava halkaisijaltaan vähintään 16 mm;
 4. Käytetään vain aallotettuja tangkoja - sileät sauvat tarttuvat betoniin pahimmiksi ja kaikki laskentaan liittyvät perustekniikan lujuuteen ja kuormitukseen liittyvät matemaattiset laskelmat on suunniteltu erityisesti aaltoputkien käyttämiseksi. Sileitä tangkoja saa käyttää karhon ruhossa vain poikittaisten kiinnikkeiden muodostamiseksi, koska näillä alueilla betoni- ja armo-ruhojen kuorma on pieni;
 5. Betoniteipin rungossa olevan raudoituksen pituussuuntaiset palkit on sijoitettava ≥ 5 cm: n etäisyydelle muottien sivusta, ylä- ja alapuolista. Jos raudoitus on paljaana, korroosio syö sen nopeasti, kun taas betoni romahtaa rinnan metallisen korroosion kanssa - murentua, halkeaa ja paisua;
 6. Poikittaisen lujituksen välillä havaitaan 30-45 cm: n pituinen etäisyys;
 7. Nauhan tyyppisten alustojen kulmien vahvistaminen suoritetaan erinomai- sen mallin mukaan tavanomaisesta neuloksesta. Tätä aihetta käsitellään erikseen jäljempänä.
 8. Myös teipin pohjan vahvistaminen takaa pituussuuntaisen lujituksen asettamisen 40 cm: n kuluttua nauhan korkeudelle. Eli jos säätökorkeus on 160 cm, sinun täytyy asettaa neljä pituussuuntaista riviä sauvoja.

Nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistaminen

Itse koottu muotti

Oikein kootut liuskan muodostavat muottitarrokset säästävät rakennusbudjetin, vähentävät betoniliuoksen kulutusta ja tehostavat myös säätiön paljon helpompaa ja nopeampaa työtä.

 1. Materiaali kokoonpano kansien (suoja) muotin voi olla hyvin erilainen, jos emäksen korkeus ei ole suurempi kuin 1,5 metriä, käyttäen paksua vaneria, Kotkakala (Särmäämätön), OSB-levyt, DPA tai lastulevyn, laatat, metallilevyjä, jne.. Muotoilun tärkein vaatimus on se, että se voi kestää laastin ja maaperän paineen. Yli puolitoista metriä korkeille sääolosuhteille on suositeltavaa tehdä vain metallimuotti, koska sen seiniin kohdistuva paine on suuri;
 2. Rakennustyön valmistelu alkaa tiivistää ojan pohjat. Tätä varten hiekkalaatta tehdään 15 cm: n kerroksella, kostutetulla ja kyllästyneellä, ja 5 cm: n kerros betonilaastia kaadetaan hiekkaan hiekan päälle tasoittamaan pohja. Jos tekninen viestintä (vesi-, viemäröinti-, lämmitys- tai kommunikointi) kulkee pohjan runko-osan läpi, reiät niille on valmiiksi varustettu nauhalla. Tätä tarkoitusta varten upotetut putket kiinnitetään oikeisiin paikkoihin muottipesässä, jonka läpi putkistot kulkevat;
 3. Hankesuunnitelman mukaan sivusto on merkitty tapilla, joiden välissä on johto, joka on venytetty niiden väliin pohjan ulkoreunan yli. Muottipaneeleiden alaosaan romahdetaan levyt rei'illä tai palkkeilla 70% peruskorkeudesta. Tukin pituuden pitäisi olla noin kaksi kertaa kaivannon korkeus;
 4. Välikkeet kiinnitetään suojuksiin ruuveilla tai nauloilla. Alustan korkeudeltaan ≥ 1,5 metriä, muottipaneelit on sidottava yhteen pehmeällä teräslangalla, jonka taso on 1 metriä porrastetusti;
 5. Muottien aukkojen tulisi olla korkeintaan 2-3 cm, joten niiden läpi tapahtuva liuos ei pääse vuotamaan maahan ja vähentää betoniteippien lujuutta.

Muottipaneelien pinnan sisäpuolelta on suositeltavaa voitelua moottoriöljyllä tai jalostamotuotteilla, jolloin purkamisen aikana on helpompi irrottaa betonista. Tämä tehdään, jos muottiin käytetään uudelleenkäytettävää rakennetta.

Laitemuotti ja panssaroidut vyöt

Laskin painon vahvistus GOST 5781-82

Vahvikotelon asennus

Kaivannon valmistuttua ja muottirakenteen asentamisen jälkeen matalan liuskan perustan vahvistaminen alkaa. Lasikuidun tai raudan vahvistuksen perustan lujittaminen ei ole teknisesti erilainen, joten pidämme parempana vaihtoehtona - terästankojen runkorakenteiden yhdistämistä. Työ edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Aallotut lujitustangot Ø 14-18 mm (halkaisijan valinta - hankkeen laskelmien mukaan);
 2. Pystysuora ja poikittainen sileä vahvike Ø 10-12 mm;
 3. Pehmeä neuletiheys Ø 3-5 mm;
 4. Pihdit, pihdit, pihdit, kapea kiinnitys tai toinen metallivipu Ø 20-25 mm tai erikoinen virkkuukoukku, joka voidaan ostaa tai tehdä omilla käsilläsi.
Rebar-sitominen

Tärkeää: teräs- tai lasikuituvahviste kiinnittyy teräksellä hehkutetulla langalla, koska se on hyvin venytetty ja jolla on hyvä voimaa.

Ensimmäinen askel käsivarsien muodostamiseksi on tehdä laskelmia, joilla määritetään tangon halkaisija, niiden pituus ja paino. Laskea oikea vahvikeliuska perusta on varsin yksinkertainen: vinotukia on sijoitettu jaolla 30 cm, pituussauvat - lisäyksin 40 cm, pystysuora tangot - askelin 50 cm kokonaismäärä yhdisteiden lasketaan seuraavasti :. arvo pitkän sivun perusta on jaettava määrä rajat baareja ja määrä pystysuorat pitkittäisraudat.

Sanotaan, että talosta rakennetaan 10 x 10 metriä (pohjan kehä), jonka korkeus on 120 senttimetriä:

 1. Pohjan yhden seinän pituus on 1000 cm. Poikittaisten raudoitustankojen etäisyys on 30 cm, joten 1000/33 = 33 (poikittainen vahvistus samassa rivissä);
 2. 33 x 3 = 99 (poikittaiset sauvat yhdelle puolelle);
 3. 99 x 4 = 396 (kaikkien neljän puolen vahvistuspalkkien kokonaismäärä).

Samalla tavalla lasketaan lasikuituvahvisteisten sauvojen määrä.

Vahvotangot

Muut toimenpiteet: vahvistuksen kokonaismäärä (396 sauvaa) kerrotaan nauhan leveydellä (esimerkiksi nauha on 0,6 metriä leveä): 396 kpl. x 70 cm = 237,6 metriä on runkoon käytetyn raudoituksen kokonaispituus. Samalla tavalla lasketaan pituussuuntaisten sauvien materiaali:

 1. 1000 cm x 2 = 2000 cm (yksi rivi);
 2. 2000 cm x 3 = 6000 cm (toinen puoli);
 3. 6 000 cm x 4 = 24 000 cm (240 m).

Pystysuorat tangot (pariutumalla hyppääjän läpi, ts. 60 cm):

 1. 2 x 17 = 34 yksikköä puolelta;
 2. 34 x 4 = 136 yksikköä koko säätiölle;
 3. 136 x 1,20 m = 163,2 metriä.

Jotta emme ostaisi lisää (jos virheellisiä laskelmia) vahvistuspalkit lisäävät 5-8% kokonaistulokseen.

Pystysuoran vahvistuksen laskeminen

Seuraavaksi aloitetaan raudoituksen sitominen pohjakanavaan. Yksityiskohtainen video auttaa ymmärtämään prosessin yksityiskohtaisesti:

On mahdollista sitoa runko sekä maahan että kaivantoon, mutta jos kaivanto on kapea, se on hankalaa tehdä niin. Toisaalta, valtavan kehyksen alentaminen ei yksin toimi - tarvitsemme avustajia.

Lisätietoja perusnauhan lujittamisesta omilla käsillä:

 1. Parituksen aloitus - alapuoliset poikittaiset sauvat: ne on asetettava 30 cm: n etäisyydelle toisistaan, aseta kaksi pitkää tankoa päälle, solmua langan risteyksissä;
 2. Pystysuuntaiset sauvat asennetaan yhden poikittaisen sauvan läpi ja ne on sidottu;
 3. Täten neulotaan kaksi tai kolme (tarvittaessa) riviä 40 cm etäisyydellä ylöspäin.
 4. Koko kehyksen kokoonpanon lopussa pitäisi saada neljä solmua.

Nyt sinun täytyy oppia sidottamaan ne oikein yhteen, ja myös oikein sitoa sauvat säätiön kulmissa.

Vahvikotelon kulmien kytkeminen

Kuinka vahvistaa kulmat

Kulmat pohjan jatkuvasti alttiina monisuuntaisen puristus- pyrkimyksiä, mutta monistus kulmat tulisi suorittaa yhtäläisesti ilman virhettä, kuhunkin kulmaan tasaisesti havaitaan sama kuorma, ja ei luoda erillinen paikallinen osa toisessa laakerin arvoja. Säätiön kulmarakenteiden vahvistamiseen on useita keinoja:

 1. Hitsatun metallisen karkean verkon avulla. Tällaisella valmiilla jäykällä rakenteella on soluja ≤ 200 x 200 mm ja ristikkopalkkien paksuus voi vaihdella 8: stä 24 mm: iin - tämä riippuu rakennuksen massasta ja perustuksen pituudesta. 05-0.6 metrin jälkeen vaakasuorassa olevat raudoitustangon ristit on liitetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistuspalkkeihin, kuten kiinnittäessäsi runko-osaa noin 0,8 metrin päällekkäin rungon kulmissa.
 2. Vahvistaminen erillisillä sauvoilla:
  1. L-muotoisilla kaarevilla tangoilla, joiden päällekkäisyys on ≥ 60 cm;
  2. U-muotoiset tangot on yleensä vahvistettu suorilla kulmilla ja perustuksilla;
  3. Lisäysten vahvistaminen L-muotoisilla kannakkeilla.
sidoskulmille

Oikeiden kulmien muodostuminen perustuu useiden suositusten noudattamiseen:

 1. Lappingin pituus lasketaan 50 halkaisijaltaan lujitangoista;
 2. Kun nurkat ovat yli 160 cm leveydeltään, sauvojen on oltava tukevia ja taivutettava kulman takana;
 3. Poikittaisten sauvien välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 0,75 nauhan korkeudesta, mutta enintään 50 cm;
 4. Betoniin on kiinnitetty erikoisjalat, koukut, silmukka tai suora pää. Hitsausta ja yläpuolista sementointia ei voida käyttää.

Alkeismestarin rakentamisen perustan autografinen vahvistuminen on tietty ongelma, mutta jos edellä mainittuja suosituksia noudatetaan, yleisiä virheitä voidaan välttää ja säätiö osoittautuu vahvalle ja kestävälle.

Tyypilliset nauhan perustuksen vahvistusjärjestelmät

Säätiö on haavoittuvin osa suunnittelua. Koska rakennuksen yläosaan kohdistuu puristuskuormitus, ja alhaisempi venytys, pohjan oikea asennus on suuri rooli. Jotta nauhaosuus olisi oikea vahvistus omilla kädillä, on suoritettava laskenta järjestelmän mukaisesti.

Miten nauha on

Tällainen säätiö on pohjimmiltaan raudoitettu betoni, joka kulkee rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolisten tukiseinien alle.

Puristuksen aikana betonirakenteet kestävät 50 kertaa enemmän kuin venymät. Rakenteen ylä- ja alaosat ovat ylikuormitettuja, joten molempia osia on vahvistettava. Keskiosassa lähes mitään ei ole kuormitusta. Metalliliitännät auttavat ratkaisemaan näitä ongelmia.

Rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi kaikki perusta on vahvistettava. Loppujen lopuksi säätiö altistuu erilaisille kuormille. Tämä on koko talon paino ja maaperän erilaiset liikkeet. Nauhalevyn vahvistaminen muistuttaa rakennetta, joka on koottu terästangoista. Jotta voit valita tarvittavan järjestelmän, sinun on ymmärrettävä, mitä se on.

Vahvistusaine

Materiaalin valinta on varsin tärkeä askel. Nauhateoksen lujittamiseen omilla kädillä käytetään eri osien teräsputkia tai lasikuituvahvisteita. Useimmiten he käyttävät metallia.

Päävaakalevyn poikkileikkaus on 12 - 24 mm. Tangot, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat apuvälineitä. Siksi yleensä pystysuuntaisten sauvojen poikkileikkaus 4 - 12 mm. Tällainen suuri ero johtuu kuormien vaihtelusta pohjaan ja on suoraan riippuvainen maaperätyypistä ja rakenteen painosta.

Tarvittavat pystysuorat tangot asennetaan, jos säätimen korkeus on yli 15 cm, jolloin lujitusta käytetään 6-8 mm: n luokan A1 luokkaan. Kehys kerätään sauvoista ja puristimista, puhdistamalla ne ruosteesta. Tarvit tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Koska liitostangot käyttävät neulontankaa ja koukkua. Hitsaustöitä voidaan suorittaa, jos "C" -merkintä on paikallaan.

Halkaisijan valintaan vaikuttaa vaakasuorat tasot ja nauhalevyn vahvistusjärjestelmä.

Vahvistusnauhan laskennan laskeminen

Lujittavien elementtien määrä on laskettava pohjan koon perusteella. Leveydeltään 40 cm: n pohjalla on riittävästi 4 pituussuuntaista tankoa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Rungon sarjan asentamiseksi 6x6 m: n kokoiselle nauhapohjalle tarvitaan keskimäärin 24 m: n vahvistus. Jos asetat 4 palkkia, tarvitset 96 m pitkittäisvaijereita.

Peräpintainen ja pystysuora vahvistus, jonka leveys on 0,3 m ja korkeus 1,9 m kullekin kiinnitykselle 5 cm etäisyydellä pinnasta betonilaskimen mukaan, tarvitset (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileän muotoisia vahvistuselementtejä.

Jos kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen määrä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Joten laskujen perusteella tarvitset 4x49 = 196 m poikittaisia ​​ja pystysuoria tangkoja.

Vahvikkeen kokonaispoikkipinta-ala ja sen paino, joka perustuu sauvojen läpimittaan, voidaan laskea taulukosta:

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhatehtävä omalla kädelläsi

Ribbon säätiö on suosituin yksityisessä rakentamisessa. Se on ihanteellinen pienten talojen, autotallien, kylpyammeiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen. Kaikki rakennustyöt voidaan tehdä käsin, ja suhteellisen pieni materiaalikulutus ja vähäinen kaivustoiminta voivat vähentää kustannuksia ja tuotantoaikaa. Tietenkin, jotta kaikki menisi niin kuin pitäisi, sinun on tiedettävä, miten oikein vahvistaa perusta.

Kuinka valita liittimet?

Ennen kuin kerrote, miten kunnolla vahvistetaan teippi, kannattaa sanoa muutama sana vahvistamisen valinnasta.

 1. Jos sinun on vahvistettava yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon pohjaa sekä kevyempiä rakennuksia, sinun on asennettava halkaisijaltaan 10-24 mm asennus. Paksumpi materiaali on liian kallista ja sen suuri lujuus ei ole mukana. Vähemmän paksu vahvike ei kestä kuormaa.
 2. On suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia. Se tarjoaa parhaan mahdollisen yhteyden betoniin ja varmistaa sen suuren lujuuden ja luotettavuuden. Tasainen vastapuoli on hieman halvempi, mutta se ei sovellu käytettäväksi sen alhaisen tarttuvuuden vuoksi. Ainoa poikkeus on ristiliitokset. Heidän kuormituksensa on paljon pienempi.
 3. Jos maa on homogeeninen koko säätiön alueelle, voidaan käyttää materiaalia, jonka poikkileikkaus on 10-14 mm. Heterogeenisellä maaperällä kuormitustaso kasvaa, joten on suositeltavaa käyttää rahaa varoihin, joiden läpimitta on 16-24 millimetriä.

Tietenkin paksujen uratuotteiden hankinta on melko kallista. Mutta jos päätät tehdä nauhalevyn vahvistuksen omilla käsillä, se tarkoittaa, että työn määrä ei ole liian suuri. Joten, sinun on maksettava yli muutaman sadan ruplan - tämä kompensoi täysin valmiin rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Itsekartoituksen ja raudoituksen valinnan avulla nauhan jalustan vahvistuskammion osalta virheen todennäköisyys on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, joten paras ratkaisu olisi säätää projektin lujittamishanketta suunnittelijalta ja tehdä kehyksen sitominen omasta piirustuksestaan.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Ennen kuin siirryt kauppaan ostamaan materiaalia, sinun täytyy tietää, kuinka paljon se tarvitsee raudoituksen vahvistamiseen. Tehdäksesi tämän sinun tulisi miettiä etukäteen, minkä liuskan perustuksen vahvistaminen on paras valinta ja suorita tietyn objektin laskelmat.

Pieniä taloja, autotallia ja kylpyjä rakennettaessa käytetään tavallisesti seuraavia kehysmuotoja:

 • 2 vyötä: ylempi ja alempi;
 • Jokainen vyö sisältää 3-4 vahvistuspalkkia;
 • Optimaalinen etäisyys tangojen välillä on 10 senttimetriä. Huomaa, että etäisyys raudoituksesta tulevan pohjan reunaan on oltava vähintään 5 senttimetriä;
 • hihnojen liitos suoritetaan kiristimien tai raudoitusten avulla 5-30 senttimetrin välein riippuen vahvistusosasta.

Tällainen järjestelmä on optimaalinen. Nyt, kun tiedät tulevan rakentamisen koon, ei ole ollenkaan vaikeata suorittaa asianmukaisia ​​laskelmia.

Oletetaan, että haluat rakentaa tilava runko tai puutalo, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä ja 50 metrin ulkoseinät. Teemme laskelmia tämän perusteella. Käytämme vastaavia ja edellä kuvattuja ominaisuuksia vahvistaessamme SNiP: n nauhapohjaa.

Meillä on kaksi vyötä, joissa on kolme sauvaa. Yhteensä - 6 kerrottuna 50 = 300 metrin pääventtiilillä. Otetaan huomioon hyppyjen lukumäärä, jotka sopivat 30 cm: n välein. Voit tehdä tämän jakamalla 50 metriä 0,3: lla. Saamme 167 kappaletta. Tämän pohjan poikkipalkkien pituus on 30 senttimetriä ja pystysuorat - 60 senttimetriä. Pystysuorilla hyppyillä tarvitaan 167x0.6x2 = 200.4 metriä. Vaakasuorassa - 167x0.3x2 = 100,2 metriä. Yhteensä 300 metriä paksua aallotettua vahviketta ja 300,6 metriä ohuempia, sileämpiä vahvikkeita tarvitaan. Saatuaan nämä numerot, voit turvallisesti mennä materiaalin myymälään - nauhan säätö ilman vahvistusta ei kestä kauan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tangon käyttöä 10-15 prosentin marginaalilla. Loppujen lopuksi tarvitaan jonkin verran materiaalia, jotta lujitussarjan nurkka-alueet vahvistetaan ja menee telakkaan.

Kuinka neulata kehys?

Säätöohjeet nauhan perustuksen vahvistamiseksi pakottavat meidät luopumaan hitsauksen käytöstä neulomisen parissa, koska hitsauksessa hitsausliitosten kohdalla metallitangot menettävät voimaa jopa 2-2,5 kertaa. Lisäksi tässä on korroosiota, joka voi vahingoittaa vahvistusta useiden vuosien ajan vähentäen merkittävästi substraatin luotettavuutta ja kestävyyttä. Voimakas yhteys vain parittelun avulla. Tämä on melko vaikea vaihe, ja riittämättömästi kokeneelle käyttäjälle kestää kauan aikaa. Kuitenkin paljon täällä riippuu siitä, mitä työkalua käytät.

Klassinen työkalu neulomisvarusteiden kiinnittämiseen nauhan pohjaan on erikoinen virkkuukoukku. Käyttämällä sitä kokeneet käsityöläiset voivat tuottaa jopa 12-15 solmua minuutissa (tietenkin, jos neulontanka on valmistettu ja leikattu etukäteen). Tämän vaihtoehdon pääasiallinen etu on esteettömyys - koukku voidaan ostaa monissa myymälöissä sata ruplaa ja jopa halvempaa. Miinus - nopeus työskennellä hänen kanssaan ei ole suuri jopa päälliköiden keskuudessa. Ottakaa huomioon - sinun on tehtävä monia satoja solmuja, vaikka oletkin vahvistaisi pienikokoisen perustan.

Jos haluat lopettaa työn mahdollisimman pian, voit käyttää erityistä neulontapistoolia. Työskentely hänen kanssaan, vaikka kokematon käyttäjä helposti antaa 25-30 solmua minuutissa. Eli suorituskyky nousee vähintään 2 kertaa. Valitettavasti tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole alhaiset - 50 tuhatta ja yli. Lisäksi hänen työssään tarvitsevat erityistä lankaa - tavallinen ei ehkä ole sopiva. Tämä lisää edelleen kustannuksia. Mutta jos on mahdollista vuokrata neulonta-ase useita tunteja tai päiviä - voit vapaasti sopia tällaisesta tarjouksesta, älä unohda selvittää, kuinka suuren halkaisijan vahvistus hän voi sitoa. Työskentelemällä laadukkaalla työkalulla vietät runsaasti päivämäärää kehyksen kokoonpanon ansiosta - nauhamaisen perustuksen oikea vahvistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Kun työskentelet käsin, tämä prosessi voi kestää viikon tai pidempään.

Kuinka tehdä kehyksen?

Ennen liuskan perustusten vahvistamista on tarkasteltava asianmukaisten kehysten piirustuksia. Loppujen lopuksi riippuu kehyksen vahvuudesta, onko säätiö usean vuosikymmenen ajan, tai se peitetään halkeilla jo ensimmäisellä keväällä johtuen maaperän kausivaihteluista.

Jotta tuotetta ei voida sekoittaa, on muistettava muutamia sääntöjä:

 1. Ylimaalaus (etäisyys matkan kohdasta tangon reunaan) on oltava vähintään 5 senttimetriä.
 2. Kulmaliitoksissa kohtisuorat sauvat tulisi yhdistää toisiinsa - missään tapauksessa ei voida käyttää kahta erillistä lohkoa, joita ei ole yhdistetty toisiinsa. Ihanteellinen ratkaisu olisi kaltevuudeltaan kallistetut kulmat - tällainen säätövahvistus on luotettavin. Mutta tähän tarvitaan erikoislaitteita, jos liittimet ovat läpimitaltaan vähintään 14 millimetriä, pienempiä halkaisijoita voidaan taivuttaa kotona.
 3. Liitosjohtojen on oltava tiukkoja - jos käytät virkkuukoukkua, kiristä sitten lanka, kunnes se pysähtyy niin, että pidikkeen ja päävahvistimen välillä ei ole tilaa. Tarkista myös kädellä, että jos puristin siirtyy pois koskettamasta, sinun on tehtävä toinen solmio langalla.
 4. Vahvistuksen päällekkäisyyden tulee olla 40-50 halkaisijan vahvistus. Viereisten liitosruuvien ja ylemmän ja alemman kerroksen välissä on oltava aukko hankkeen mukaan.
 5. Vahvikehyksen on oltava tasalaatta. On myös tarpeen huolehtia betonin suojakerroksesta raudoituksen tekemiseksi piirustuksen vaatimusten mukaisesti. On muistettava, että vähimmäissuojakerros on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Se on joustava kaikki elementit vahvistamiseksi pohja, se toteutetaan kylmä. Missään tapauksessa lämmittämättä liitososaa, koska se johtaa sen vahvuuden menetykseen.

Kuten näet - säännöt ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Mutta jotkut kokemattomat rakentajat eivät epäile tai unohtavat heidän olemassaoloaan. Tämä johtaa siihen, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka loukataan ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Maa-alueet ja valmistelutyöt

Yksi nauhalevyn eduista on suhteellisen pieni määrä maanrakennuksia. Pari ihmistä, jotka työskentelevät päivän lyhyillä taukoilla, pystyvät helposti kaivaamaan sopivan kokoisen ojan normaalilla maaperällä. Kun kaivo on valmis, voit jatkaa sen järjestelyä.

Ensimmäinen askel on tehdä säästötyyny. Kiitos siitä, että pohjaveden kielteiset vaikutukset pohjaan vähenevät ja kuormitus säätiöstä itsestään ja koko rakenne jakautuu tasan tasaisesti koko maan päällä. Täällä voit käyttää eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hiekka tai sora. He tekevät hyvää työtä heidän tehtävänsä - tärkeintä on, että paksuuden tyyny olisi vähintään 15-20 senttimetriä.

Mutta jotkut asiantuntijat suosittelevat konkreettista padia. Kyllä, se on kallein. Kallis sementti ja tarve vahvistaa tyynyä viihtyisesti lisäävät kustannuksia ja rakennusaikaa. Mutta tuloksena saat säätiön luotettavin perusta varmistaen, että se kestää vuosia. Siksi voimme turvallisesti sanoa, että näitä rahaa ei heitetä tuulelle.

Jos työ suoritetaan heikossa, räjäyttävässä maaperässä tai suunnitellaan rakentaa raskas tiilitalo, mutta monoliittisen säätiön käyttö ei jostain syystä ole toivottavaa, sen jälkeen voidaan käyttää nauhamaista pohjaa. Laajeneminen (lasi) voi merkittävästi pienentää maaperän kuormitusta. Tietenkään älä unohda lasialustan vahvistamista, sillä se kestää säännöllisesti maaperää, sillä se kestää säännöllisesti merkittäviä veto- ja taivutuskuormia. On erittäin tärkeää tarjota hänelle riittävän vahvuus.

Kun käytät perustusta pohjalla, maanrakennustöiden määrä kasvaa. Lisäksi on tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa nauhalevyn pohjan vahvistamiseen - jos se epäonnistuu, tämä johtaa koko rakennelman varhaiseen tuhoamiseen.

Muotti on asennettu valmiin tyynyn päälle. Kun valitset leveyden, huomioi - lopullinen pohja on 10-15 senttimetriä paksumpi kuin ulkoiset kantavat seinät.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Jotkut rakentajat käyttävät kattohuopaa, mutta tämä on varsin kallista materiaalia. Ja raskas paino vaikeuttaa asennusprosessia. Siksi on mahdollista käyttää rakennuspolyeteeniä. Kyllä, se on vähemmän kestävä. Mutta tarvitset sitä vain muutaman päivän ajan - niin että sementtimaito ei mene hiekkaan. Siksi halpa ja kevyt polyeteeni sopii hyvin. Se on asetettu muottiin. Liitoksissa on päällekkäisiä enemmän - vähintään 10-15 senttimetriä - ja liimaa laaja teippi.

Tämä valmistelutyö päättyy. Kerro nyt säätiön täytöstä ja vahvistamisesta omilla käsillään.

Asenna runko, kaada betonia

Vahvikkeen runko on paras rakentaa suoraan valmistettuun kuoppaan - tämä mahdollistaa elementtien kiinnittämisen tiukimmin. Mutta jos puhumme maanalaisen nauhan perustuksen vahvistamisesta tai jos kuoppa on liian kapea suoraan siihen tehtävään työhön, kehys voidaan koota ulos kaivannon ulkopuolelle ja laskea sitten varovasti paikalleen. Täällä ongelmat eivät tavallisesti tule, eikä vaiheittaisia ​​ohjeita tarvita.

Viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiö.

On suositeltavaa käyttää tätä konkreettista tuotemerkkiä M200 tai uudempi. Sen voimakkuus kestää huomattavia kuormituksia ja sillä on myös riittävä kylmävastuksen osoitin.

Välittömästi sanotaan - töihin tarvitaan paljon materiaalia. Tee kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen - sinun täytyy kaataa betonia kerralla, välttäen delaminoitumista ja muita eroja. Muussa tapauksessa pohjan lujuus vähenee merkittävästi, mikä vaikuttaa talon toiminnan turvallisuuteen. Samasta syystä on suositeltavaa vuokrata betonisekoittimen. Nykyään monet yritykset tarjoavat tätä palvelua. Lisäksi edullisten mallien vuokraus on suhteellisen halpa - alle tuhat ruplaa päivässä. Tehokkaalla työllä tänä aikana on mahdollista selviytyä työstä. Lisäksi betonisekoittimen läsnäolo mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen - sinun tarvitsee vain heittää hiekkaa, sementtiä ja kaataa vettä ja saat pian valmiin tuotteen, jonka tarvitsee vain kaataa muottiin asennetulle kehykselle. Jalojen käsittelyä ei voida saavuttaa.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun on odotettava 28 päivää. Tänä aikana betoni noutaa tarpeeksi voimaa ja voit alkaa rakentaa taloa, autotallia tai kylpyamme.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kokenut rakennusinsinööri kertoo säätiön vahvistuksen tärkeistä vivahteista. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota työskennellessäsi ensimmäisellä sijalla, niin että talon perusta on luotettava.

Nyt tiedät, miten vahvistaa nauhasäätiötä omilla käsilläsi. Tätä varten ei ole välttämätöntä olla erittäin erikoistuneita taitoja tai hankkia kalliita laitteita. Riittää, ainakin teoriassa tietää, kuinka vahvistaa perusta. Kokemus tulee prosessiin, ja kaikki työkalut voidaan korvata halvilla kollegioilla tai vuokrata säästämällä rahaa ja aikaa.

Vahvistusnauhan perusprosessin subtletit

Jokainen rakennus ei voi tehdä ilman luotettavaa ja vahvaa pohjaa. Säätiön rakentaminen on tärkein ja aikaa vievä askel. Mutta tässä tapauksessa on noudatettava kaikkia säätiön vahvistamista koskevia sääntöjä ja vaatimuksia. Tätä tarkoitusta varten ne rakentavat liuskan perustan, joka pystyy rakentamaan perusta lujaksi ja luotettavaksi. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin nauhatulostuksen ominaisuuksia sekä tekniikkaa rakenteen vahvistamiseksi.

Erityisominaisuudet

Nauhaosasto on monoliittinen betoniliuska, jossa ei ole oviaukkoja, mikä muodostaa perustan rakenteen kaikkien seinien ja väliseinien rakentamiselle. Nauharakenteen perustana on konkreettinen ratkaisu, joka on valmistettu sementtimerkistä M250, vedestä, hiekkaseoksesta. Kovettumisvahvistuksessa käytetään vahvikekaalia, joka on valmistettu eri läpimitaltaan olevista metallista. Nauha syvenee tietystä etäisyydestä maaperään, samanaikaisesti ulkonemaan pinnan yläpuolelle. Mutta nauhan perustus altistuu vakaville kuormille (pohjavesiliike, massiivinen rakenne).

Kaikissa tilanteissa sinun on varauduttava siihen, että erilaiset kielteiset vaikutukset rakenteisiin voivat vaikuttaa säätiön kuntoon. Jos vahvistus tehdään väärin, ensimmäisessä pienimmässä uhkauksessa säätiö voi kaatua ja johtaa koko rakenteen tuhoamiseen.

Vahvistuksella on seuraavat edut:

 • estää maaperän leviämisen rakennuksen alle;
 • vaikuttaa myönteisesti säätiön äänieristysominaisuuksiin;
 • lisää säätiön vakautta äkillisiin lämpötilan muutoksiin.

vaatimuksista

Lujitemateriaalien ja lujittamismallien laskelmat suoritetaan SNIP 52-01-2003 -järjestelmän sääntöjen mukaisesti. Sertifikaatilla on erityiset säännöt ja vaatimukset, jotka on täytettävä, kun nauhan jalka vahvistetaan. Betonirakenteiden voimakkuuden indikaattorit ovat painovoiman, jännityksen ja poikittaisen murtumiskestävyyden kertoimet. Vakiintuneista standardoiduista indikaattoreista riippuen tietty merkki ja ryhmä valitaan. Liuskajohdon vahvistuksen suorittaminen määräytyy lujittavan materiaalin laadun ja kontrolloidut indikaattorit. GOST: n mukaan on sallittua käyttää toistuvan profiilin kuumavalssattuja rakennusosastoja. Venttiiliryhmä valitaan riippuen myötölujuudesta suurimmilla kuormituksilla, sillä on oltava plastisuus, vastustuskyky ruosteelle ja matalalämpötilaindeksit.

Nauhapohjan vahvistamiseksi käytettiin kahta tyyppiä sauvoja. Aksiaalisille, joissa on avainkuormitus, vaaditaan luokkaa AII tai III. Tällöin profiilia on käärittävä, koska se on paras tarttuvuus betoniliuokseen ja myös normaalin mukaan, lähettää kuorman. Ylärakenteisiin hyppyihin käytetään halvempia varusteita: pehmeä luokka AI, jonka paksuus voi olla 6-8 millimetriä. Viime aikoina lasikuituvahvisteista on tullut paljon kysyntää, koska sillä on parhaat lujuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä.

Useimmat suunnittelijat eivät suosittele sen käyttämistä asuinalueiden perustuksiin. Sääntöjen mukaan betonirakenteita on vahvistettava. Tällaisten rakennusmateriaalien ominaisuudet ovat pitkään olleet tiedossa. On kehitetty erikoistuneita vahvistusprofiileja, jotka edistävät sitä, että betoni ja metalli yhdistyvät kiinteäksi rakenteeksi. Kuinka konkreettinen lasikuitu käyttäytyy, miten tämä vahvistus liittyy luotettavasti betoniseokseen ja onko tämä pari menestyksekkäästi selviytymään erilaisista kuormista - kaikki tämä on vähän tunnettua ja käytännössä ei ole kokeiltu. Jos haluat kokeilla, voit käyttää lasikuitua tai betoniteräksiä.

laskelma

Rebar kulutus on tehtävä perustuspiirustusten suunnitteluvaiheessa niin, että tulevaisuudessa on tarkkaa tietää, kuinka paljon rakennusaineita tarvitaan. On syytä tutustua siihen, kuinka laskea 70 cm: n ja 40 cm: n pituisen matalan pohjan raudoituksen määrä. Ensin sinun on luotava metallikehyksen ulkonäkö. Se on valmistettu ylemmästä ja alemman käsivarren hihnasta, joista jokaisella on 3 vahviketta. Tangon välinen rako on 10 cm, ja sinun on myös lisättävä 10 cm suojaavaa betonikerrosta varten. Kytkentä tehdään kuumentamalla samantyyppisiä vahvistusparametreja 30 cm: n askelin. Lujituksen halkaisija on 12 mm, ryhmä A3.

Vaadittavan vahvistusmäärän laskenta on seuraava:

 • aksiaalihihnan palkkien menojen määrittämiseksi sinun on laskettava säätiön kehä. On tarpeen ottaa symbolinen huone, jonka ympärysmitta on 50 m. Koska kolmella panssaroidulla hihnalla (yhteensä 6 kappaletta) on 3 baaria kulutus on 50x6 = 300 m;
 • Nyt on tarpeen laskea, kuinka monta liitäntää tarvitaan hihnojen liittämiseen. Tällöin on välttämätöntä jakaa koko kehä väliin hyppyjen välillä: 50: 0,3 = 167 kappaletta;
 • (noin 5 cm) tiheän paksuuden tarkkailu, kohtisuoran kattorakenteen koko on 60 cm ja aksiaalinen 30 cm. Yhden liitoksen yksittäisten hyppyjen määrä on 2 kpl;
 • on välttämätöntä laskea akselisten kattopalkkien kulut: 167x0.6x2 = 200.4 m;
 • tuotteiden kulutus kohtisuoraan hyppääjille: 167х0.3х2 = 100,2 m.

Tuloksena vahvistusmateriaalien laskenta osoitti, että kokonaiskäyttömäärä olisi 600,6 m. Mutta tämä luku on epätäsmällinen, on tarpeen ostaa tuotteita, joilla on marginaali (10-15%), koska säätiön vahvistaminen on tarpeen nurkkausalueilla.

ohjelma

Maaperän jatkuva liikkuminen aiheuttaa vakavin paine nauhan pohjalle. Jotta kestettäisiin tällaiset kuormat kestävästi ja poistettaisiin halkeamislähteet suunnitteluvaiheessa, asiantuntijat suosittelevat huolehtimaan asianmukaisesti valituista vahvistusohjelmista. Säätövahvistus on erityinen aksiaalisten ja kohtisuoran sauvojen järjestely, jotka kootaan yhdeksi rakenteeksi.

SNiP: ssä nro 52-01-2003 on selvää, miten vahvistusmateriaalit asetetaan säätöön, missä vaiheessa eri suuntiin.

Tässä asiakirjassa on syytä harkita seuraavia sääntöjä:

 • tangon asennusvaihe riippuu raudan halkaisijasta, sorarakeiden mitoista, betoniliuoksen levittämismenetelmästä ja sen tiivistämisestä;
 • Työ kovettumisvaihe on etäisyys, joka on yhtä suuri kuin kaksi lujaa vahvistusnauhan osuutta, mutta enintään 40 cm;
 • poikittainen karkaisu - tangon välinen etäisyys on puolet itse leveydestä (korkeintaan 30 cm).

Päättäessä vahvistusjärjestelmästä on otettava huomioon se, että kokoon koottu kokonaisuus on asennettu muottiin, ja vain kulmaosat sidotaan sisään. Aksiaalisten vahvistettujen kerrosten lukumäärän tulisi olla vähintään 3 koko säätöalueen ääriviivaa, koska on mahdotonta määrittää etukäteen voimakkaimmin kuormitettuja alueita. Suosituimpia ovat järjestel- mät, joissa vahvistaminen tapahtuu siten, että ne muodostavat geometristen muotojen solut. Tällöin taataan vahva ja luotettava perusta.

Tekniikka toimii

Vahvistinnauhat perustuvat seuraaviin sääntöihin:

 • Toimivaa raudoitusta varten käytetään A400-ruutuja, mutta ei pienempiä;
 • Asiantuntijat eivät suosittele hitsaamista liitoksena, koska se peittää poikkileikkauksen;
 • kulmissa, raudoitus on sidottu, mutta ei hitsattu;
 • kierretyt liittimet eivät ole sallittuja letkunkiristimille;
 • on ehdottomasti toteutettava suojaava betonikerros (4-5 cm), koska se suojaa metallituotteita korroosiolta;
 • kehystyön aikana sauvojen aksiaalisessa suunnassa on yhdistetty päällekkäisyydellä, jonka on oltava vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallituotteiden usein sijoittaminen on välttämätöntä tarkkailla aggregaatin kokoa betoniliuoksessa, eikä se saa tarttua palkkien väliin.

Valmistelutyöt

Ennen työskentelyn aloittamista työalue on puhdistettava erilaisista roskista ja häiritsevistä esineistä. Aikaisemmin valmistettujen merkintöjen mukaan kaivetaan kaivantoa, joka voidaan tehdä manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Jotta seinät pysyvät täysin sileinä, on suositeltavaa asentaa muotti. Pohjimmiltaan kehys sijoitetaan kaivoon yhdessä muottien kanssa. Tämän jälkeen betoni kaadetaan, ja rakenne on vedeneristetty pakollisella tavalla ruberoidilevyillä.

Lujituksen yhdistämismenetelmät

Nauhateollisuuden kovettumisnopeus mahdollistaa tangojen liittämisen niputekniikan avulla. Liitetty metallikehys on erittäin luja hitsausvaihtoehtoon nähden. Tämä johtuu siitä, että metallituotteiden polttamisen riski kasvaa. Tämä ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Se voi kiihdyttää työtä suorittamaan vahvistus suorilla osuuksilla hitsaamalla. Mutta kulmien vahvistaminen tuotetaan vain neulontankaalla.

Ennen kuin neulotaan vahvistusvaatimus valmistella tarvittavat työkalut ja rakennusmateriaalit.

Metallituotteita voidaan sitoa kahdella tavalla:

 • erikoistunut koukku;
 • neulomakone.

Ensimmäinen menetelmä sopii pieniin määriin. Vahvistuksen asettaminen tässä tapauksessa kestää liikaa aikaa ja vaivaa. Liimamateriaalina käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm leikatuista lankoja. Muiden rakennusmateriaalien käyttö on kielletty. Ankkuri voidaan liittää erikseen ja laskea sitten kaivantoon. Tai suorita lujitteen sitominen kuopan sisään. Molemmat ovat järkeviä, mutta eroja on. Jos teet maan pinnalla, voit selviytyä omasta, ja kaivannossa tarvitset avustajan.

Miten neuloa vahvistus nauhalistan kulmissa?

Kulmaseinämille käytetään useita sitomismenetelmiä.

 • Jalka. Työn tekemiseksi jokaisen tangon päällä jalka tehdään 90 asteen kulmassa. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan koon on oltava vähintään 35 halkaisijaltaan. Tangon kaareva osa on liitetty vastaavaan pystysuuntaiseen osaan. Tuloksena käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot kiinnitetään toisen seinän ulkoseinämiin, kun taas sisäiset kiinnittivät ulkoseinämät.
 • Käytä L-muotoisia puristimia. Suoritusperiaate on samanlainen kuin edellinen muunnelma. Mutta täällä sinun ei tarvitse tehdä jalkaa, vaan ottaa erityinen L-muotoinen elementti, jonka arvo on vähintään 50 halkaisijaltaan. Yksi osa on sidottu yhden seinäpinnan metallikehykseen ja toinen - pystysuoraan metallikehykseen. Tällöin sisä- ja ulompi puristimet on kytketty. Kiinnityspituus tulisi muodostaa ¾ kolonnin seinän korkeudesta.
 • Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Nurkassa tarvitset 2 pidikettä, joiden koko on 50 halkaisijaltaan. Jokainen kiinnittimistä on hitsattu 2 samansuuntaista sauvaa ja 1 sauva kohtisuoraan sauvaan nähden.

Kuinka kunnostaa oikein nauhalevyn kulmat, katso seuraava video.

Kuinka lujittaa terävää kulmia?

Tätä varten ulompi tanko on taivutettu tiettyyn arvoon ja siihen on kiinnitetty ylimääräinen sauva lujuuden vahvistamiseksi. Sisäiset erikoiselementit liittyvät ulkoiseen.

Kuinka neuloa vahvistussuunnittelu omalla kädelläsi?

On syytä harkita yksityiskohtaisemmin kuinka vahvistus tehdään neulomalla maan pinnalla. Aluksi tehdään vain suorat ruudukon osat, jonka jälkeen rakenne asennetaan kaivantoon, jossa kulmat on vahvistettu. Rebar-segmenttejä valmistellaan. Tangojen standardoitu arvo on 6 metriä, mikäli mahdollista, on parempi olla koskettamatta niitä. Jos ei ole itseluottamusta, että voit selviytyä tällaisista sauvoista, niitä voidaan leikata puoliksi.

Asiantuntijat suosittelevat, että ne aloittavat neulomalla vahvikehyksiä lyhyimmän osan nauhalevystä, mikä mahdollistaa jonkin kokemuksen ja ammattitaidon, tulevaisuudessa on helpompi selviytyä pitkistä rakenteista. Leikkaaminen on epätoivottavaa, koska se lisää metallin kulutusta ja vähentää säätiön vahvuutta. Aihioiden parametrit on otettava huomioon esimerkissä, jonka korkeus on 120 cm ja leveys 40 cm. Vahvistustuotteet on kaadettava kaikilla sivuilla betoniseoksella (noin 5 cm paksu), mikä on alkutila. Näiden tietojen perusteella lujittavan metallikehyksen nettoparametrit eivät saa olla korkeintaan 110 cm: n pituisia, 30 cm: n leveydeltään. Yhdistämiseen lisää 2 senttimetriä kummastakin kasvosta, mikä on välttämätöntä päällekkäisyydelle. Tästä syystä vaakasuuntaisten kulmien aihiot ovat kooltaan 34 senttimetriä, aihiot akselivälilevyille saattavat olla 144 senttimetriä.

Laskelmien jälkeen neulomisen kovettuminen on seuraava:

 • sinun pitäisi valita tasainen maa-osa, laita kaksi pitkää sauvaa, joiden päät on leikattava;
 • 20 cm: n etäisyydellä päistään, vaakasuuntaiset tukialukset on kiinnitetty äärimmäisiin reunoihin. Sidontaan vaaditaan 20 cm: n lanka, joka taitetaan puoleen, vedetään kiinnitysosan alle ja kiristetään virkkuukoukulla. Mutta on välttämätöntä kiristää varovasti, että lanka ei repeä;
 • Noin 50 cm: n etäisyydellä jäljellä olevat vaakatasot kiinnitetään vuorotellen. Kun kaikki on valmis, rakenne poistetaan vapaaseen paikkaan ja tehdään vielä yksi luuranko samalla tavalla. Tuloksena ovat ylemmät ja alemmat osat, jotka on yhdistettävä toisiinsa;
 • sinun on asennettava pysäkit ristikon kahteen osaan, voit levätä niitä eri kohteisiin. Tärkeintä on huomata, että niihin liittyvillä rakenteilla on luotettava profiilipaikka, niiden välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin siihen liittyvän raudoituksen korkeus;