SNiP: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Rakennuksen vakavuus siirretään maahan säätiön kautta. Säätiö ei salli rakenteen muodonmuutosta tai siirtymistä maaperän ja ilmasto-olojen kielteisen vaikutuksen alaisena. Tämä tärkeä rakenne voi olla lineaarinen, pylväs, laatta (kelluva), kasa. Ensimmäiset kolme tyyppiä edellyttävät betoniseoksen käyttöä ja sen vahvistamista.

Miksi sinun on vahvistettava perusta

Säätiö on useimmiten epämuodostunut johtuen maaperän epätasaisesta kuormituksesta tai heikentymisestä alhaisissa lämpötiloissa. Jos rakenne koostuu betonista, sen ominaispiirteet on otettava huomioon: korkea puristuslujuus ja pieni vetolujuus. Jälkimmäisen laadun kompensoimiseksi käytetään puitejärjestelyä, joka on asennettu metallivahvisteista vahvistamiseen. Teräksellä on suurempi vetolujuus, joka auttaa säätiötä kestämään lisääntynyttä kuormitusta.

Perusrakenteen yläosa puristetaan rakennuksen painon alle, alaosa venyy, kun maa jäätyy ja seurauksena voi olla halkeamia jännityksen alueella. Siksi vahvistus sijoitetaan perustuksen ala- ja yläosaan. Vahvistettu betoni sementtilaasti kestää puristusta, metallia - venytysprosessia. Tangojen asettaminen keskelle ei ole järkevää, koska havaittua kuormitusta ei ole havaittu.

Säätiötä rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennuksen osiin, jotka on tarkoitettu laajennuksiin ja laattojen ikkunoihin. Betonin vahvistamiseksi näillä alueilla käytetään varret, jotka on taivutettu tiettyyn kulmaan vierekkäisten seinien kohdalla. Metallin ei tulisi työntyä muotin ulkopuolelle tai mennä maahan, tangon välinen etäisyys ei saa ylittää 5 cm: tä. Liitosta voidaan käyttää ainoastaan ​​lankaa (mutta ei hitsausta). Vahvistustankojen kehyksen tulee olla neliö (suorakulmainen).

SNiP-vaatimukset venttiilien asennusta varten

Yleiset järjestelmät ja vaatimukset betonirakenteiden (betonirakenteiden) rakentamiselle määritellään SNiP 52-01-2003. Tämä asiakirja sisältää säännöt, joiden mukaan lasketaan betoniteräksen taipumus muodonmuutokseen, sen kykyä muodostaa halkeamia, lujuusindikaattoreita, rakenteen koon ja muodon vaatimuksia:

 • kun perustuksia rakennetaan, vain standardin mukaisia ​​liittimiä voidaan käyttää projektidokumentaatiossa määritellyn laatusertifikaatin kanssa;
 • tangot on kytketty siten, että ne poistuvat kokonaan pois mahdollisuudesta siirtää niitä betonin kaatamisen aikana;
 • jos hitsatut kehykset tai ristikot käytetään nauhan perustusten vahvistamiseen, niiden valmistuksessa on sallittua käyttää hitsausmenetelmää, joka ei salli muodonmuutosta;
 • lujitustangojen taivutussäteen on vastattava hankkeessa vaadittua tasoa;
 • lujituksen mekaaniset liitokset eivät saa olla alhaisempia kuin perusmateriaalin lujuus;
 • pystysuuntaisten tangojen välinen etäisyys riippuu niiden halkaisijasta, betonityypistä, kehyksen sijainnista, betonin kaatumismenetelmästä, mutta alle 25 cm: n askel ei ole sallittua;
 • pituussuuntaisten sauvien välinen etäisyys ei saa ylittää 40 cm;
 • poikkisuuntaan sijoitettujen tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 30 cm.

Jos käytetään pystysuorat raudoitustangot, joiden läpimitta on 10-12 mm rei'itetyllä pinnalla. Pitkittäisen järjestelyn osalta raudoituksen halkaisijan ei tulisi olla pienempi kuin 10 mm ja yli 32 mm. Poikittaisasennukseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n liittimiä.

Kuinka vahvistaa nauhatusperusta

Ennen kaatamista nauhan rakenne on tarpeen vahvistaa sitä metalliraudoituksella. Nauhatalustana on teräsbetoniliuska koko talon ulkoreunaa pitkin ulko- ja sisäseinien alle. Rakenteen paksuus riippuu seinien materiaalista ja niiden paksuudesta.

Melkozaglublennye perustan (syvyys 50-70 cm) pystytetään aaltoilun maaperä rakennusten tukkien tai puutavaran, sekä kivitaloja, joissa pinta-ala ei ole enempää kuin 6 x 6 m. Haudattu perusta rakennettu rakentamisen suurten ja raskaiden rakennusten korkit, kellareissa ja autotallien. Upporakenteen syvyys on 20-30 cm pienempi kuin maaperän jäädyttämisen taso.

Lujitteisten silmien määrä riippuu säätiön tyypistä. Suunnittelua syvyys 50 cm ja leveys 40 cm väli pitkittäiset tangot voi olla 10-15 cm. Jos rakenne korkeus on noin yksi metri, sen pitäisi olla 30-40 cm välillä vaakapalkeilla, kylkiluiden ja halkaisijaltaan 10-16 mm. Pystysuuntainen vahvistaminen (sileä tangot halkaisijaltaan 6-8 mm) asennetaan, jos säätökorkeus on korkeampi kuin 15 cm. Joka tapauksessa nauhalevyn raudoitukseen tulisi olla jäykät ristikkorakenteet, jotka ovat suorakaiteen tai neliön muotoisia.

Erityinen nauhatalustatyyppi on rakenteeltaan kiinteä polystyreeni, jota ei voida irrottaa muottipohjasta levyjen tai onttojen lohkojen muodossa, joihin kohdistuu myös vahvistus. Tällainen muotti on koottu yksinkertaisesti ja betonin sekoittamisen jälkeen se ei vaadi purkamista.

Pylväiden halkaisijan tulisi olla noin 0,1% tulevan rakennuksen perustan poikkipinta-alasta. Vahvistus polystyreeni-vaahtomuottiin tehdään vaakasuoraan ja pystysuoraan. SNiP: n mukaisten vaakasuuntaisten elementtien välinen askel on 50 cm. Jos tällainen nauhalevy on asennettu, asiantuntijat neuvovat täydentämään sitä vedeneristämällä. Viime aikoina markkinat alkoivat tarjota polystyreenivaahtomuovia vahvikkeilla, mikä estää sen parittelun tarpeen.

Kuinka vahvistaa kolonnin rakennetta

Pylväsperusta - kaivettu eri muotoisiin maapalstaisiin pylväisiin, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa seinät leikkaavat, sekä katkossa. Niiden alaosaa kutsutaan pohjaksi, yläosaksi - kärki. Yläosan tulee olla täysin tasainen, 40 - 50 cm maanpinnan yläpuolella (seinät on rakennettu siihen). Tämäntyyppistä perustusta voidaan käyttää melkein millä tahansa maaperällä (lukuun ottamatta levytystä), se on edullisempi kuin nauha ja se voidaan helposti asentaa itselle.

Säätiön pylväät voivat olla pyöreitä, neliöitä tai suorakulmioita. Muotti on rakennettu:

 • levyiltä, ​​joiden paksuus on vähintään 4 cm,
 • lastulevy,
 • vaneri,
 • rautaa.

Pyöreän poikkileikkauksen avulla voidaan käyttää putken 2-2,5 m pitkiä putkia, joiden halkaisija on 10-20 cm. Pyöreät kaivot porataan käsisylinterillä. Vahvistuksessa on riittävästi kaksi pystysuuntaista sauvaa, joissa on kolme tai neljä paikkaa sidottu kiinnitysjohto.

Neliön muotoisia sarakkeita voidaan valmistaa paitsi samoilla, myös eri osuuksilla päissä (tasaisen tai laajennetun pohjan muodossa). Laajennus lisää laakerikapasiteettia ja muodonmuutosvastusta maaperän jäätyessä. Neliön tai suorakulmaisten pilarien asentamiseksi kaivetaan kaivoja ja asennetaan muotti, joka määrittää pilarin muodon. Ennen betoniseoksen kaatamista vedenpitävyys asennetaan pohjaan ja liittimet on valmistettu pystysuorista sauvoista, jotka on sidottu lankaan.

Telaketjun kulman ei välttämättä tarvitse olla 90 astetta. Tärkeintä ei ole häiritä yleiskuvaa säätiön vahvistamisesta, joka vastaa hanketta. Liuskajohtimen kulmien vahvistaminen tehdään samalla tavoin kuin päärakenteen vahvistaminen.

Kaatamista varten voit käyttää vakiota betoniseosta (luokka B25) tai lisätä siihen raakakivi tai keskikokoinen kalkkikivi. Seos kaadetaan vähitellen, noin 20 cm, ilman kertymisen estämiseksi. Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu, pylväät ovat täynnä maata.

Pohjalevyn rakenteen vahvistaminen

Laatta (kelluva) perustusrakenne on kiinteä 10 cm: n tai paksummalla betonipäällyste, joka on asetettu hiekka- ja sora-tyynyyn ja joka sijaitsee koko rakennuksen alueella. Tämäntyyppinen säätörakenne on kahta tyyppiä:

Matala syvyysrakenne riittää poistamaan maaperän yläkerroksen ja korvaamaan sen hiekalla ja soralla. Syvemmän pohjan asennusta varten tarvitaan riittävän syvä kaivausreikä, joten tällaiset rakenteet on rakennettu talojen rakentamisen aikana kellareihin tai kellareihin.

Vedenpitävä materiaali asetetaan tyynylle ja hiekalle, ja muottiin asennetaan. Sitten luodaan vahvistuskanava, joka koostuu alemmasta ja ylemmästä verkosta, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Tangoja käytetään kylkiluutin kanssa ja halkaisijaltaan 12 - 16 mm, jotka sijaitsevat 20 cm: n etäisyydellä toisistaan. Vahvistustangot voidaan korvata langoitetulla verkolla tai kehyksellä, joka on liitetty kierteitettyihin liitoksiin. Ristikot voidaan asettaa kahdelle, kolmelle tai neljälle tasolle. Riippumatta vahvistuslaadusta, on asennettava se niin, että levyosan yläosa on sileä betonin kaatamisen jälkeen.

On mahdollista rakentaa betonin pohja omiin käsiisi, jos kaikki on oikein laskettu ja valitse sopiva betoni- ja vahvistusmerkki. Nauhat, pylväs- ja matala syvyyslevyrakenteet saattavat jopa maanpäällisiä töitä käsin. Vaikeuksia voi syntyä vain syvällä pohjalevyllä, joka vaatii kaivamaan syvää kuoppaa ja paljon betonia.

Tyypilliset nauhan perustuksen vahvistusjärjestelmät

Säätiö on haavoittuvin osa suunnittelua. Koska rakennuksen yläosaan kohdistuu puristuskuormitus, ja alhaisempi venytys, pohjan oikea asennus on suuri rooli. Jotta nauhaosuus olisi oikea vahvistus omilla kädillä, on suoritettava laskenta järjestelmän mukaisesti.

Miten nauha on

Tällainen säätiö on pohjimmiltaan raudoitettu betoni, joka kulkee rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolisten tukiseinien alle.

Puristuksen aikana betonirakenteet kestävät 50 kertaa enemmän kuin venymät. Rakenteen ylä- ja alaosat ovat ylikuormitettuja, joten molempia osia on vahvistettava. Keskiosassa lähes mitään ei ole kuormitusta. Metalliliitännät auttavat ratkaisemaan näitä ongelmia.

Rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi kaikki perusta on vahvistettava. Loppujen lopuksi säätiö altistuu erilaisille kuormille. Tämä on koko talon paino ja maaperän erilaiset liikkeet. Nauhalevyn vahvistaminen muistuttaa rakennetta, joka on koottu terästangoista. Jotta voit valita tarvittavan järjestelmän, sinun on ymmärrettävä, mitä se on.

Vahvistusaine

Materiaalin valinta on varsin tärkeä askel. Nauhateoksen lujittamiseen omilla kädillä käytetään eri osien teräsputkia tai lasikuituvahvisteita. Useimmiten he käyttävät metallia.

Päävaakalevyn poikkileikkaus on 12 - 24 mm. Tangot, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat apuvälineitä. Siksi yleensä pystysuuntaisten sauvojen poikkileikkaus 4 - 12 mm. Tällainen suuri ero johtuu kuormien vaihtelusta pohjaan ja on suoraan riippuvainen maaperätyypistä ja rakenteen painosta.

Tarvittavat pystysuorat tangot asennetaan, jos säätimen korkeus on yli 15 cm, jolloin lujitusta käytetään 6-8 mm: n luokan A1 luokkaan. Kehys kerätään sauvoista ja puristimista, puhdistamalla ne ruosteesta. Tarvit tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Koska liitostangot käyttävät neulontankaa ja koukkua. Hitsaustöitä voidaan suorittaa, jos "C" -merkintä on paikallaan.

Halkaisijan valintaan vaikuttaa vaakasuorat tasot ja nauhalevyn vahvistusjärjestelmä.

Vahvistusnauhan laskennan laskeminen

Lujittavien elementtien määrä on laskettava pohjan koon perusteella. Leveydeltään 40 cm: n pohjalla on riittävästi 4 pituussuuntaista tankoa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Rungon sarjan asentamiseksi 6x6 m: n kokoiselle nauhapohjalle tarvitaan keskimäärin 24 m: n vahvistus. Jos asetat 4 palkkia, tarvitset 96 m pitkittäisvaijereita.

Peräpintainen ja pystysuora vahvistus, jonka leveys on 0,3 m ja korkeus 1,9 m kullekin kiinnitykselle 5 cm etäisyydellä pinnasta betonilaskimen mukaan, tarvitset (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileän muotoisia vahvistuselementtejä.

Jos kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen määrä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Joten laskujen perusteella tarvitset 4x49 = 196 m poikittaisia ​​ja pystysuoria tangkoja.

Vahvikkeen kokonaispoikkipinta-ala ja sen paino, joka perustuu sauvojen läpimittaan, voidaan laskea taulukosta:

Vahvistinnauhat. Kaistaleet

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Betoni - on liuskajohdon pääosa. Ominaisuutensa mukaan sillä ei ole suurta lujuutta ja pienimmän seismisen vaikutuksen tai mekaanisen vaikutuksen vuoksi se murtuu. Jotta rakennuksen tärkeimmän osan tuhoutuminen - perusta, yli kahden vuosisadan rakentajat ovat käyttäneet betoniterästekniikkaa. Täten tukiraudoitusten avulla luodaan perusta, jolla on suuri lujuus ja kimmoisuus. Usein säätiöön vaikuttaa epätasaista kuormitusta, joka voidaan selittää erilaisella maarakenteella tai merkittävällä erolla rakennetun rakennuksen tiettyjen osien massaan. Tässä paineessa perustuksen yläosa puristuu ja alempi venytys. Vahvistettu kerros vastustaa tätä venytystä pitämällä betonituotteen vahvuus 150 vuoden ajan. Nauhalevyt on vahvistettu useissa vaiheissa. Tarkastele niitä tarkemmin.

Raudoituksen vahvistaminen

Liuskajohtojen rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n ja 10-14 mm: n vahvikeloja. Säätiön metallirunko on liitetty johtoon, tätä prosessia kutsutaan ristisilloitukseksi. Jotta perustus vahvistettaisiin oikein, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Vaakasuoraan asennettavien kehyselementtien on oltava mahdollisimman tehokkaita. Niiden halkaisija valitaan ottaen huomioon maaperän laatu. Mitä enemmän maaperän rakenne eroaa ympärysmitan ympärillä, sitä paksumpi on tarpeen käyttää metallitangot. Useimmin niiden halkaisija on 10-14 mm. Pitkittäisten sauvojen pinnalla on oltava reunat, jotta parannetaan betonin käyttöä. Ohut ja sileät sauvat voidaan käyttää poikittaiselementteihin (6-8mm). Niille ei aseteta raskaita kuormia, mutta huomattavasti vähemmän kustannuksia.
 • Pitkittäinen vahvike, joka on asetettu pohjan koko kehälle, on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muottien seinistä, pohjan pohjasta sekä pohjan yläosasta. Niinpä betoni, joka peittää kehyksen kaikki elementit, suojaa niitä korroosiolta.
 • Kun otetaan huomioon edellinen suositus, on käytettävä 30 cm leveää vahvistettua kehystä 40 cm leveälle pohjalevylle, jonka korkeus voi vaihdella 10-30 cm: n välillä (riippuen syvennyksestä, odotetusta kuormituksesta ja maaperän rakenteesta). Poikittaisten elementtien välinen etäisyys vaihtelee myös 10-30 cm: n välillä.

Kaaren syvyydessä enintään 1,2 m käytetään kolme paria pitkittäisvaijereita. Ne yhdistyvät kaksi ohutta tankoa. Rungon kiinnittämistä hitsauksen avulla ei suositella, koska metalli menettää lujuutensa korkean lämpötilan vuoksi. Lankaväreissä voit käyttää erityistä koukkua. Kehyksen luomisessa ongelmallisin kohta katsotaan kulmiksi. Edellisessä artikkelissa tarkastelimme keinoja kaivamaan kaivoksia.

Vahvistetut kulmat

Nauhan jalkojen kulmat altistuvat raskaille kuormille. Kehyksen valmistuksessa näissä paikoissa on välttämätöntä luoda suuri lujuus. Lujittavien sauvien tavanomainen risteys ei luo yhtä vahvaa rakennetta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen. Teipin perustuksen oikean tekniikan mukaan kulmissa olevien palkkien on taivutettava.

SNiP-säätöraudoitus

On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia nauhatuloksen vahvistamisen vivahteita. Tämä mahdollistaa kestävän rakennuksen rakentamisen erilaisilla mekaanisilla kuormilla, seismisellä toiminnalla ja muilla haitallisilla tekijöillä kestävällä pohjalla. Perusteiden lujittamista koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät erityisestä ohjeesta SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Tietenkin kaikki on kuvattu siellä teknisellä kielellä. Tästä huolimatta tämä ohje sisältää kaikki tarvittavat tiedot nauhan perustusten rakentamiselle.

Video vahvistukseen

Monoliittiset nauhan perustukset: säätiö, GOST, SNiP, teknologia.

Monoliittiset nauhan perustukset

Nauhan monoliittisella perustuksella on jäykkä rakenne, jossa on katkeamaton rakenne, joka muodostaa suljetun silmukan. Alusta on asetettu kaikkien rakennustyyppien, jotka on valmistettu betoniteräksestä, puusta, tiilestä, laakerin seinämien alle.

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Kuva 1 Kaavion monoliittisen perustuksen kaava

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

Levyt soveltuvat paikoilleen, joilla on seismistä toimintaa enintään 9 pistettä. Se voi käyttää laattoja maaperässä, joka ei sisällä aggressiivisia aineita teräsbetoniin. Levyjen hyväksyminen suoritetaan GOST 13015-2003: n vaatimusten mukaisesti seuraavien parametrien mukaisesti:

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.
Saatat olla mielenkiintoinen:

Hiekkakerroksen, joka muodostuu, kun perustus, tehdään vaatimukset GOST 8736-93 (hiekanjyvän tiheys on enintään 2,8 g / cm). Jalkaterän monoliittinen alusta valmistetaan GOST R 52085-2003: n vaatimusten mukaisesti. Pohja vahvistetaan käyttäen vahvistusta GOST 5781-82: n mukaisesti.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.
Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

Teemme yhteistyötä säätiöiden kanssa

Sivuston materiaalien perusteella: http://ustanovkasvai.ru

Snip nauhan perustukset - Rakennusportaali

Suhteita betoniin ja painoon

Rakennusmateriaalien kustannukset

Ruuvipallojen käyttö on käytännöllisesti yleismaailmallinen vaihtoehto pienkokoisten kerrostalojen asuinkerrostaloille. On erityisen järkevää käyttää niitä siinä tapauksessa, että maaperää rakennustyömaalla ei eroteta liiallisella vastuksella fyysisistä vaikutteista.

Tämä säätiö on joukko yksittäisiä paaluita, joiden pituus sallii sen saavuttaa kiinteät maaperän kerrokset. Tällaisen säätiön elementtien pituus voi olla erilainen. Joskus se riittää 1,5 m. Vaikka kasa voi jopa olla pituudeltaan jopa 30 m. Siksi upotusmenetelmä voi olla erilainen.

Jos kasa ei ole liian pitkä, se voidaan helposti ruuvata maahan käsin. Jos haluat sukeltaa syvemmälle, sinun on käytettävä erityisiä laitteita, jotka on suunniteltu suorittamaan tällaisia ​​prosesseja. Toisessa tapauksessa työn kustannukset kasvavat merkittävästi.

Kun metallipallot upotetaan haluttuun syvyyteen tietyssä tapauksessa, ne leikataan yläosaan niin, että ne ovat samalla tasolla. Sitten koota grillata. Tämä tarkoittaa, että paalut on yhdistetty toisiinsa metallipalkkien avulla, jolle rakennetaan sitten.

Stripin perustukset kotiin

Missä tapauksissa on suositeltavaa varustaa perusta tulevaan kotiin? Tyypillisesti tällaisia ​​perustuksia rakennetaan rakennusten, joissa on raskaat seinät, betonilattiat. Lisäksi on suositeltavaa varustaa tällaiset säätiöt tilanteissa, joissa tuleva talo on tarkoitus rakentaa kellarilla.

Hihnan perustus varustaa ja kun on tarkoitus tehdä matalia pohjaa kuiville maille.

Jos olet tekemisissä kallistus- ja syväjäätymän maaperän kanssa, tässä tapauksessa liuska-säätiön järjestely ei ole taloudellisesti kannattavaa, koska maanrakennusten kokonaismäärä kasvaa merkittävästi.

Kaistaleissa varustetut kaistaleet, hiekkaisen maaperän läsnä ollessa, on järjestetty käyttäen pystysuoraa muottirakennetta. Asennamme muottiin savi maaperän, jonka voit liikkua vapaasti minkä tahansa linjan. Jos sinä laadullisesti valitset nauhan perustan, sinun ei tarvitse huolehtia sen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Kiinnitystyön täyteaineena käytetään betonia, pakollisella vahvistuksella. Kaivannon pohjaa on ehdottomasti painettava kauniin pohjaan ennen kaatamista. Käytä ratkaisua projektin mukaisesti.

Jos joutuu työskentelemään melko kylmällä säällä, sinun on käytettävä erityisiä lisäaineita, jotka eivät salli liuoksen jäädyttämistä.

Nauhasäätiö muodostaa jatkuvan betonirakenteen seinämän, jossa on ruhonpylväät tai itsekantavat seinät.

Tällaisen säätiön varustamisessa on erittäin tärkeää säilyttää yhtenäinen kuorma.

Kuinka rakensin säätiön omilla käsilläni

Minulla oli tilaisuus rakentaa perheen talo 5 vuotta sitten. Koko asia alkoi, kuten aina säätiöstä lähtien. Reuna oli kysymys säätiön koosta. Luettuaan leikata, natiivi painetaan syvyydessä 2 metriä 20 cm. Ja leveys 60 cm, koska syvyys maaperän jäätymisen Siperiassa noin kaksi metriä. Se maksoi minulle valtavan urakan vakuuttaa heille seuraavista muuttujista :. Syvyys - 1 m, leveys ja 0,45-0,5m sen kotiin baari, jonka 20. Jos ajatellaan, että talo oli suunniteltu koko 10 10 metriä, työmäärä tulevan huomattavan, vaikka leikasin sen puoliksi!

Leikkasin sen, koska massan laskennassa talon tilannetta ja antaa enemmän liikkumavaraa 10%, säätiö pintapaine on enintään 200 grammaa neliösenttimetriä Miksi pyytää lisää kuutioita? Lisäsin Vahvistettu ympäri kehä vanhan vesijohtojen ja muiden metallien sopii tähän roskaa. Keskittyy kaatamalla. Hieroa sekoittimessa sementin, hiekan, kaadettiin ojaan, ja sitten se sypem kivimurska alkuosassa puutarha hoe kunnes se on homogeeninen, kun taas toinen rams Lisää vaivata. Täytyy sanoa, että me kaadetaan sen suoraan pistorasiaan, joka on koko korkeutta nolla. Koska kehä sisäpuolen muotti vedettiin johto tasolla, se ei ole liian vaikeaa. Top I välittömästi nousi Niilin sirotellaan hienon seulan läpi sementtiä yläosassa perusta. Tämä antaa sille lisää vahvuutta. Kolme päivää neljästä meistä ovat antaneet tulokset - vankka perusta on valmis. Sen jälkeen odotimme kuukaudessa (ennen sukulaiset ei anneta) ja alkoivat panna runkoon. Yleisestä Tuloksena on, että talo kannattaa kaikesta huolimatta SNP am. Jopa Unohdin sanoa, kiire, unohdimme yksi ulostulo, ja päätti prodolbit rei'itin. Betoniastiat ovat niin vahvoja eivätkä koskaan uneksineet. En olisi voinut ajatella, että vuoden aikana hän ottaisi tällaisen voiman.

Vaahtobetonialustan luotettavuus ja laatu

Kevytbetonielementtien lohkot ovat erinomainen materiaali rakentamiseen valeseinät tahansa kotiin. Tämä rakennusmateriaali on kevyt, ja siten perusta talon, rakentaminen, jota käytettiin vaahtoa betonijalat ei tunne raskasta kuormaa eivätkä muuta muotoaan ajan mittaan.

Vaahtobetonimateriaali on erittäin korkealaatuista. Tällainen materiaali voidaan helposti porata, pilkkoa tai käsitellä muulla tavalla. Vaahtobetonialustan pinta voidaan peittää lähes kaikentyyppisellä viimeistelymateriaalilla. Tällaiset edut voivat vähentää huomattavasti kodin rakentamista.

Erikseen on syytä huomata, että vaahtobetonialustan tällaiset ominaisuudet ovat korkea äänieristys ja kyky pitää lämpö pitkään. Vaahtokerros säilyttää täydellisesti kostean ympäristön eikä kaatuu kosteuden pitkällä vaikutuksella. Lisäksi tällainen lohko sopii erinomaisesti erilaisiin sääolosuhteisiin ja voi toimia monien vuosien ajan ilman paljon huolta.

Vaahtobetonilohkon pieni haittapuoli on se, että sitä tuotetaan usein käsiteollisuuden menetelmillä. Ja tämä tarkoittaa sitä, että tällaisella rakennusmateriaalilla on epätarkka geometrinen muoto ja joskus se on hyvin vaikeaa käyttää sitä seinämateriaalina.

Kun käytät vaahtobetonilohkoa, sinun on varmistettava, että sen valmistuksessa käytetään autoklaavin menetelmää. Tämäntyyppisen valmistuksen avulla vaahtobetoni-lohkon rakenne on melko yhtenäinen ja lohko pystyy kestämään suuria kuormia pitkään. Myytäessä vaahtobetonialustat on peitettävä erityisellä suojakalvolla. Jos tällaista kalvoa ei ole, niin ulkoisen ympäristön vaikutuksen alaisuudessa ne voivat vahingoittua tai menettää puolet positiivisista ominaisuuksista.

Snip nauhan perustukset

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.
Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Armeijan painolaskuri

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.
Betonin lujuuden tarkistaminen

Materiaalien laskenta

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.
Teipin pohja betonilla

SNiP-vaatimukset

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.

Nauhan perustuksen vahvistaminen: runkorakenne, kulmien vahvistaminen, muut vaihtoehdot

Rakennettaessa betonirakenteisia monoliittisia perustuksia mihin tahansa rakenteeseen on kiinnitettävä erityistä huomiota betonin laatuun ja sen kaatamiseen. Jos et ole ennen perehtynyt tähän prosessiin, artikkelimme auttaa sinua tutustumaan kaikkiin asennuksen rakenteisiin, mutta se ei haittaa opi, miten oppia rakentamaan vahvistetun nauhan perustus.

Mutta yhtä tärkeää on paitsi kaataa sementtiä myös laskea ja suorittaa vahvistus oikein. Tämä prosessi vastaa säätiön kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Vahvistusta tulisi tehdä kaikissa säätöosissa, jopa keskimmäisissä väliseinissä

Mitä säätiön suojelemiseksi tarvitaan?

Kun hyödyntäminen toteutetaan, säätiöön vaikuttavat monet tekijät:

 • Rakennuksen kuorma, joka rakennettiin siihen.
 • Maaperän liikkuminen sen alla, ja se voi olla sekä luonnollinen että huurteen ja korkean kosteuden vaikutukset.
 • Säätiö toimii jatkuvasti yläosassaan puristamiseen ja alareunaan venyttämiseen. Vuoden pakkasessa maaperän turvotus voi joskus ylittää rakenteen painosta johtuvan kuorman, minkä jälkeen pohjan alapäähän kohdistuu myös lisää puristusta.

Se on pätevä laite, joka lujittaa häkkiä - kestävä säätiön palvelu, ilman suorituskyvyn menetystä ja ylimääräisiä korjauskustannuksia. Epäonnistuminen säätiön vahvistamisen vaiheessa voi sen jälkeen johtaa sen tuhoamiseen, sitten muodonmuutokseen ja siihen rakennettuihin rakenteisiin.

Siksi peruskokoonpanon toteuttaminen omalla kädelläsi ei ole laiska ja tutkia tarkasti tämän prosessin ominaisuuksia (SNiP: n mukaan). Tietenkin kaikki on kuvattu siellä kuivalla teknisellä kielellä, mutta tämä asiakirja on yksityiskohtainen ohje seuraavista asioista:

 • Kuinka tehdä lujitussiteiden laskennan laskenta.
 • Millaista raudoitusta tulisi käyttää.
 • Kuinka käytännöllisesti katsoa kehystä.

Koskettelemme perustusten vahvistamisen tärkeimpiä kohtia yksinkertaisemmalla ja helppokäyttöisemmällä tavalla sellaisille ihmisille, jotka kohtaavat harvoin rakennusalan aiheita.

Nauhan runko

mainos

Yksityiset kehittäjät ovat todennäköisesti kiinnostuneita nauhalementtien vahvistamiseen liittyvästä teknologiasta, koska tämä muotoilun versio on suosituin ihmisten keskuudessa.

Mitä tarvitset

Vahvikotelon laitteeseen tarvitset:

 • Vaadittavan halkaisijan teräsvahvistus.
 • Neulelanka, myös varmasti teräs, pehmeä.
 • Koukku kiinnittimille.

Oikea koukku käsi neulomiseen, vasen ruuvimeisseli koukulla - tehokkaampi tapa kiristää raudoitus

 • Työkalu neulontanojen ja liittimien leikkaamiseen.

Ribbon kehyssuunnittelu

Liuskajohtimen vahvistaminen 150 mm: n yläpuolella on tangoista tehty tilarakenne:

 • Vaakasuora: pitkittäinen ja poikittainen.
 • Pystysuora.

Monoliittiselle kellarille käytetään horisontaalista vahvistushäkkiä.

Hyväksyttävin on poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen asentaminen yhdellä kiinnittimellä rungon sisällä olevien pitkittäisvaijereiden ympärillä. Pitkittäinen vahvistus ottaa pohjaan pääkuorman pohjasta ja yläosasta, joten se on sijoitettava siihen. Alapinnan keskiosassa pituussuuntaista vahvistamista ei ole suositeltavaa.

HUOM! Lujitustangojen kaarevyydet on sidottu erityisellä neuleliitoksella. Hitsaaminen näihin tarkoituksiin ei ole toivottavaa, koska se heikentää metallin ominaisuuksia, harvennuttaa tangot ja se on myös ylimääräinen kustannus.

Kuvassa on esimerkki menestyksekkäästä ja laadukkaasta lujarakenteesta.

Vahvistamme kulmat

Jos et ota teippipohjan laitetta suoran viereisen aidan alle, olet kaiken kaikkiaan kohdannut kysymyksen - kuinka järjestää nauhan (monoliittisen) pohjan kulmien oikea vahvistaminen. Miksi pitäisi erikseen asettua tähän.

Tosiasia on, että nämä kehyssolmut ovat alttiina suurimmalle stressikonsentraatiolle ja ovat vastuussa koko rakenteen eheydestä ja liikkumattomuudesta.

Nauhalevyn vahvistaminen on tehtävä tarkasti ohjeiden ja SNiP: n mukaan:

Kuvassa on kaavakuva raudoitustangon nurkkaan osaan.

 • Kulmien virheellinen kiinnitys yksinkertaisilla varsien päällekkäisyydellä.
 • Korjaa toinen kahdesta ehdotetusta menetelmästä: L-muotoinen tai U-muotoinen.

Amplifikaatioyksiköt valmistetaan taivuttamalla vahvistus, joka on identtinen pitkittäisten keskipalkkien kanssa. Jättämällä kulmien voitto, vaaratta, ettet saa yhtenäistä ja jäykkää rakennetta, vaan joukko irrallisia palkkeja. Virheiden kustannuksella on poistettava kaikki säätiön investoinnit ja taloudelliset kustannukset kokonaan. Muista - laadun perusta ei voi olla halpaa.

Vahvistuksella on myönteinen vaikutus paitsi perustukseen myös talon kellariin

Muut vaihtoehdot

Siinä tapauksessa, että talon on rakennettava maaperälle, jossa on ylikuormittamaton kerros, joka sijaitsee suurella syvyydellä, harjoitellaan vahvistamalla nauha-pohjaa tylsäpohjalla.

Tämä on sama liuska-asema, jolla on lisätukea paaluille, jotka siirtävät koko kuorman sopivalle maaperälle. Pallojen järjestys on yksinkertainen:

 • Ensinnäkin kuopat on porattava tietyn etäisyyden päässä toisistaan.

Tietosi! Vaadittavan syvyyden (vähintään 2 metriä) kuopat porataan erikoisvarusteilla tai manuaalisella porauksella. Kuopan halkaisija lasketaan, mutta aina yläosassa pienempi kuin syvyys.

 • Suurten halkaisijoiden kaivoille tai löyhän maaperän läsnä ollessa tarvitaan muottirakenteita. Näihin tarkoituksiin sopiva: kateaine, asbestisementtiputket tai -työt.
 • Seuraavaksi kaivo vahvistetaan pukeutumalla pääkehykseen.
 • Valmis rakenne on täynnä betonia.

Se on tärkeää! Paaluja voidaan kaataa betonilla yksi kerrallaan vähitellen, mutta nauhan perustus on heti kokonaan.

johtopäätös

Esimerkki armokarkaksen piirustuksesta löytyy Internetistä tai ota yhteyttä rakennusalan yritykseen. Vaikka yllä olevista johtopäätöksistä voidaan päätellä, tärkeintä on vahvistuksen kulmien tehostettu kiinnittäminen, kaikki muu ei ole niin vaativaa. Täällä on tärkeää tehdä kaikki laadullisesti, eikä ottaa määrää.

Tämän artikkelin esitellyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (selvitä myös, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhatulostimille).

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Nauhateollisuuden vahvistaminen lisää merkittävästi sen lujuusominaisuuksia, jonka avulla voit luoda kestäviä rakenteita samalla vähentää painoa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistus- ja vahvistusmenetelmien laskelmat suoritetaan nykyisen SNiP 52-01-2003 määräysten mukaisesti. Asiakirjassa on yksityiskohtaiset laskentamääräykset, annetaan alaviitteet sääntelyasiakirjoihin ja sääntöihin.

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003. Lataa tiedosto

Nauhalevyn on täytettävä kestävyys, luotettavuus, kestävyys erilaisiin ilmastollisiin tekijöihin ja mekaanisiin kuormituksiin.

Betonin vaatimukset

Betonirakenteiden lujuusominaisuudet ovat aksiaalisen puristuksen (Rb, n), vetolujuuden (Rbt, n) ja sivusuunnan murtuman vastus. Betonin vakiomallin indikaattoreista riippuen sen betoniluokka ja luokka valitaan. Suunnittelun vastuun huomioon ottaen voidaan käyttää turvallisuuden korjauskertoimia, jotka vaihtelevat välillä 1,0 - 1,5.

Taivutusmomentti

Venttiilivaatimukset

Nauhojen perustusten vahvistamisen aikana luodin laadun ja kontrolloidut arvot vahvistetaan. Säännöllisen profiilin, lämpökäsitellyn raudoituksen tai mekaanisesti karkaistun raudoituksen kuumavalssattujen rakennusosien käyttö sallitaan.

Lujitusluokka valitaan ottaen huomioon taipumislujuuden enimmäiskuormituksissa. Vetolujuuden ominaisuuksien lisäksi normalisoidaan plastisuus, korroosionkestävyys, hitsattavuus, resistenssi negatiivisille lämpötiloille, relaksaatiovastus ja sallittu pidentyminen ennen tuhoisien prosessien alkamista.

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

Nauhateos lasketaan GOST 27751: n suositusten mukaisesti, jolloin rajaavat kuormitetut tilat indikaattorit lasketaan ryhmittäin.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat edellytykset, jotka johtavat säätiön täydelliseen soveltumattomuuteen, toisessa ryhmässä ovat olosuhteet, jotka johtavat vakauden osittaiseen menetykseen, mikä haittaa rakennusten normaalia ja turvallista toimintaa. Toisen ryhmän sallittujen enimmäistilojen mukaan tuotetaan seuraavat:

 • laskelmat primaaristen halkeamien ilmestymisestä nauhan alapinnan pinnalla;
 • laskelmat betonin rakenteiden lisääntyvien halkeamien ajasta;
 • laskelmat nauhapohjien lineaarisista muodonmuutoksista.

Rakenteellisen lujuuden muodonmuutoksen ja lujuuden pääindikaattoreihin sisältyy maksimaalinen vetolujuus tai puristus, joka on määritetty laboratorio-olosuhteissa erikoispenkkeissä. Teknologia ja testausmenetelmät on kirjoitettu valtion standardien mukaan. Joissakin tapauksissa valmistaja voi käyttää yrityksen kehittämän sääntely- ja teknisen dokumentaation. Tässä tapauksessa sääntelyviranomaisten on hyväksyttävä sääntely- ja tekniset asiakirjat.

Betonirakenteita varten nämä arvot voivat olla rajoittuneita betonin lineaarisuuden suurimpiin muutosnopeuksiin. Yleisiksi indikaattoreiksi otetaan nykyiset kaaviot lujituksen tilasta suunnittelunormien kuormituksen lyhytaikaisissa yksipuolisissa vaikutuksissa. Rakennuksen vahvistamisen tilan kaavioiden luonne määritetään ottaen huomioon sen erityinen tyyppi ja brändi. Vahvistetun pohjan suunnittelulaskennan aikana tilakaavio määritetään sen jälkeen, kun vakioindikaattorit on korvattu todellisilla.

Vahvistusvaatimukset

Armature frame - kuva

 1. Vaatimukset betoniteräsrakenteiden koolle. Säätiön geometriset mitat eivät saisi estää raudan oikeaa paikantamista.
 2. Suojakerroksen tulisi muodostaa yhteinen vastus raudoituksen ja betonin kuormituksille, suojata sitä ulkoisesta ympäristöstä ja varmistaa rakenteen vakaus.
 3. Vahvikkeen yksittäisten palkkien välisen vähimmäisen etäisyyden tulisi varmistaa yhteistoiminta betonin kanssa, mahdollistaa asianmukaiset liitokset ja varmistaa betonin oikea tekninen kaataminen.

Scheme nauha vahvistettu säätiö

Vahvistuksessa voidaan käyttää vain laadukasta vahvistamista, verkkojen neulonta suoritetaan ottaen huomioon suunnittelumallit. Arvojen poikkeamat eivät saa ylittää SNiP 3.03.01: n säätämiä toleranssikenttiä. Erityisten rakennustoimenpiteiden on taattava lujittavan verkon luotettava kiinnitys nykyisten sääntöjen mukaisesti.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet. Rakennuskoodit ja -määräykset. Lataa tiedosto

Vahvikkeen taivutuksen aikana on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jolloin vähimmäis taivutussäde riippuu rakenteen vahvistuksen halkaisijasta ja erityisistä fysikaalisista ominaisuuksista.

Video - Manuaalinen taivutuskone, videokäsky

Video - Kuinka taivuttaa vahvistusta. Tee kotitekoinen kone

Vahvistus työnnetään muottiin, muottien valmistus on suoritettava ottaen huomioon GOST 25781: n ja GOST 23478: n vaatimukset.

TERÄSTÄMÄÄRÄT VALVONNETTUJEN BETONATUOTTEIDEN VALMISTAMISEKSI. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

Monoliittisen betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

Vahvistuksen numero ja halkaisija

Uunien kaistaleen perustuksiin käytetään säännöllisesti 6 ÷ 12 mm: n pituisia profiileja.

Jaksollisen profiilin asennus Ø 10 mm

Nykyiset valtion määräykset säätävät betonipalkkien vähimmäismäärää, jotta ne saisivat suurimmat lujuusominaisuudet. Vahvistimen pituussuuntaisten palkkien minimi kokonaispoikkileikkaus ei saa olla <0,1% perustusnauhan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi jos nauhalevyssä on 12 000 × 500 mm: n osa (poikkipinta-ala on 600 000 mm2), kaikkien pituussuuntaisten palkkien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 600 000 × 0,01% = 600 mm2. Käytännössä kehittäjät pitävät tätä indikaattoria harvoin, mutta he myös ottavat huomioon kylvyn painon, maaperän luonteen ja konkreettisen betonin arvosanan. Tätä laskettua arvoa voidaan pitää likimääräisenä, poikkeamat suositelluista arvoista eivät saa ylittää ≈20% alaspäin.

Vahvistuksen määrä lasketaan matemaattisesti.

Lujituksen määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä perusnauhan poikkipinta-ala ja lujittavan palkin poikkipinta-ala. Laskelmien helpottamiseksi tarjoamme sinulle valmiita pöytiä.

Snip vahvistusnauhan perustukset

Lujitteisten nauhojen perusteet

Mikä on tarve vahvistaa nauhan perustaa?

Matalan kevyen liuskan perustan ominaisuus on sen vahvistamisen välttämättömyys. On tunnettua, että betonituotteet ovat erittäin voimakkaita puristuksessa, vähemmän kestäviä leikkauksessa ja alhaisen lujuuden taivutuksessa ja rikkoutumisessa. Tällaisia ​​konkreettisia puutteita kompensoidaan perinteisellä tavalla - luomalla komposiittimateriaalia, jossa yksi aine toimii täydellisesti puristamalla ja toinen rikkoutuu. Hyvin puristuvaa ainetta täydennetään kuiduilla tai tankoilla huonosti repeytyneestä materiaalista ja saadaan uusi materiaali, jonka ominaisuuksia voidaan muuttaa laskemalla laajoilla rajoilla.

Sen vuoksi ohuen kerroksen betonia, jonka ihmiset tuntevat yli 3 tuhatta vuotta, oli vain XIX vuosisadalla keksiä teräsverkkoon. Vaikka rakentajat tiesivät, että hyvin hajoava savi täydennetään täydellisesti kestävällä oljella.

Tapauksissa, joissa paikoilla on epäorgaanista maaperää, nauhan perustuksen vahvistaminen antaa sen kehysrakenteen jäykkyyden, joka ottaa kaiken rakennuksen kuorman ja jakaa sen tasaisesti.

Nauhalevyn kokonaiskorkeus on yleensä 0,7 - 0,8 m - 1,5 m, leveys 0,3 - 0,5 m. Rakennuksen seinän pituus on 7 - 10 m. Tällaista betoniraitaa pidetään betonipalkkina. Se toimii taipumalla, kun sen reunat ovat huomattavasti enemmän kuin keskellä tai päinvastoin. Eli betonilla on taivutusvoimia. Palkki voidaan suojata tuhoamiselta asettamalla pituussuuntaiset teräs- tai komposiittitangot, joiden pinta paksuus on säännöllisesti ylä- ja alaosassa. Ne hyväksyvät profiloinnin aiheuttamat törmäysvoimat eivätkä salli betonin säröä.

Lujittavan kehyksen rakenteiden ominaisuudet

Nauhalevy koostuu tosiasiallisesti monoliittisista pitkistä palkkeista, jotka työskentelevät taivuttamalla epätasaisella kuormalla rakennusosien päälle ja epätasaisen sakeuden alla maaperän tiheydelle.

Siksi ne vahvistetaan kahta palkkialueella:

 • ylhäältä, betonin suojakerroksen alla - palkkien päissä olevista kuormista, kun keskiosa on tukikohdassa;
 • alhaalta alemmalla suojakerroksella - kuormalla teipin nauhan keskellä ja tukee rakennuksen kulmia.

Nauhalevyn vahvistamismallissa pidetään useita alemman rivin pituussuuntaisia ​​tankoja tietyssä etäisyydellä ylemmän rivin tangon kerroksista pystysuorilla poikittaisilla tangoilla, jotka ulottuvat portaissa 300-500 - 700 mm.

Vahvikkeen pituussuuntaisten palkkien leveys pidetään vaakasuorina poikittaisvarjoina, jotka sijaitsevat samansuuruisella kuin pystysuorat.

Poikittaiset raudoitustangot on suunniteltu:

 • havaitse palkkiin kohdistuvat sivuttaisvoimat;
 • rajoittaa halkeamien lisääntymistä;
 • pidä pituussuuntaisten palkkien asentoa piirustusvaatimusten mukaisesti;
 • pidä sauvat irtoamasta mihin tahansa suuntaan.

Tangot on liitetty langalla tai hitsattu kolmiulotteiseksi kehykseksi. Sen korkeus ja leveys ovat alle kaksi kertaa betonin suojakerroksen paksuus.

Betonin suojakerroksen päätehtävät:

 • raudan säilyttäminen ulkoisesta, mukaan lukien aggressiivinen vaikutus, pääasiassa vedestä tai vesihöyrystä;
 • kuormien siirtäminen betonista vahvikkeeseen;
 • ankkurointi, ts. raudoituksen "koukkaaminen" betonin paksuuteen;
 • lujittavien elementtien liitoksen varmistaminen;
 • takaa lujitteen vastuksen tulipalossa.

Suojakerroksen paksuus on yleensä 25-30 mm - 50-60 mm.

Liittimien perustuksiin tarvittavat varusteet

Pitkittäisraudoituksena matalille perustuksille, käytä teräs- tai komposiittivahvistusta profiilipinnalla. Tangoilla olevat profiilit mahdollistavat suuremman kuorman siirtymisen taivutusbetonista rataosaan kuin tangon sileällä pinnalla.

Käytä yleensä halkaisijaltaan 10-16-18 mm sauvat.

Jos kyseessä on poikittainen vahvike, käytetään tavallisesti sileitä saumoja, joiden läpimitta on 6 - 8 mm.

Vahvojen määrä, niiden halkaisija, asennuskorkeuden asennuskorkeus, suojaavan kerroksen paksuus, perustekniikan kulmien vahvistamiseen tarkoitetut menetelmät ja rakenteet sekä leikkaus sisäisten seinien kanssa on laskettava ammattimaisella rakentajalla, jolla on korkea koulutus ja käytäntö tässä asiassa. Hän myös heijastaa päätöksiä, jotka on tehty liuskasäätiön piirustuksissa, mukaan lukien ja kehittävät kaavion perustuksen vahvistamista.

Rakennuksen SNiP 52-01-2003 kappaleessa 5.3 betoni- ja betoniteräsrakenteissa esitetään vaatimukset sekä teräs- että komposiittirakenteille.

Teräsvahvistus voi olla sileä ja profiiloitu, kuumavalssattu, profiiloitu teräsvahvistettu, kylmämuotoinen, eli mekaanisesti vahvistettu ilman lämmitystä.

Kiinnitysraudan kulmien oikea vahvistaminen

Liuskajohdon nurkka-alueet ovat eri rasitusten keskittämisalueita. Kaksi monoliittirakennetta, jotka lähestyvät kulmassa "palkkeja", voi olla vastakkaisia ​​kuormia tässä vyöhykkeessä. Lisäksi eri seinistä voi olla erisuuruisia kuormituksia. Kulmasta voi aiheutua vetolujuuksia yhdeltä seinältä ja puristus toisesta. Heterogeenisten jännitysten on kestettävä kulman runkorakenne. Jotta tämä olisi varustettu kehysten parilla.

Siksi vahvistaminen tehdään vahvistamalla lujitushihna vähintään 2 kertaa. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • ensimmäinen kehyksen pituussuuntainen tanko, joka on sisäpuolinen suhteessa säätöosan ulkopintaan, siirretään eteenpäin ja taivutetaan oikeaan kulmaan siten, että taivutettu pituus on vähintään 50 halkaisijaltaan olevaa sauvaa;
 • sauva liikkuu siihen asti, kunnes se tarttuu ulompiin sauvaan, joka on kohtisuorassa toiseen vahvistuskoteloon nähden, ensimmäinen päällekkäisyys muodostuu;
 • kohtisuoran toisen kehyksen ulompi ydin on myös taivutettu ja syötetty ensimmäisen kehyksen ulkokehään, muodostuu toinen päällekkäisyys;
 • toisen kehyksen sisempi ydin on taivutettu, taitto siirtyy ensimmäisen kehyksen ulompiin ytimeen ja levitetään toiseen päällekkäin;
 • ensimmäiset ja toiset päällekkäisyydet ja sisäsauvojen leikkaus on sidottu lanka- tai hitsaamalla, sidotuilla (hitsatuilla) ja pystysuorilla ja vaakasuorilla poikittaisilla sauvoilla.

Valinnaisena vaihtoehtona - ulkovarret eivät ole taivutettuja, mutta vahvistusosa taivuttaa L-muotoisen ikeen muodossa, jonka molemmat päät on sidottu molempien ulkosauvien kanssa.

Liitettäessä palkkeja, joissa on sisäpuoliset sisäseinät ulkokerrokeilla, neulominen tehdään kuten kuvioissa on osoitettu.

Ajatus on sama kuin vahvistamisessa kulmissa - sisäisten sauvojen liittäminen tai hitsaaminen ulkoisilla tai lisäosilla G- tai U-muotoisten elementtien tai lujitussilmukoiden muodossa. Älä missään tapauksessa tee yksinkertaista risteystä tangoista.

Rakennusnauhan vahvistetut perustukset

Rakennuksen vaiheet ovat:

 • Kaivaa kaivanto tai kaivo. Syvyyteen on otettava huomioon pohjan runko ja pehmustettu tyyny.
 • Merkintä. (Katso artikkeli "Kuinka merkitä nauha-säätiö omilla käsilläsi").
 • Peitä hiekkakyyhky kaivalla ja käännä se, sitten hankaa se.
 • Asenna ja kiinnitä muottipesät. Aseta vedenpitävä kerros polyeteenikalvoon pohjalle ja seinille.
 • Kiinnitä ja valmistele pitkittäisiä koukkuja. Asenna ne muottiin ja tarkista tasojen väliset etäisyydet muotista rungon molemmin puolin. Välivaiheina elementteinä käytetään esivalmistettuja betonilohkoja tai erityisiä muovisten telineiden "tuoleja". Samat etäisyydet tulisi antaa kehyksen pohjalle. Älä käytä palaneita paloja.
 • Kiinnitä oikein kehysten kulmaosat ja leikkausseinät.
 • Tarkista kehysten asennus - suojaetäisyydet, korkeus, taso, oikea ja täydellinen linkki sekä muut perustuspiirustuksessa esitetyt vaatimukset.
 • Kaada betoniliuos yhdellä kertaa ja tärä sitä perusteellisesti. Odota 10 - 15 päivää ja voit poistaa muottipesän.
 • Talon perusta on valmis 10.-15. Päi- vänä kaatamisen jälkeen, ja se voidaan asteittain ladata seinien rakentamisella. Täysin valmius on 28 - 30 päivää betonin päätyttyä.

Tärkeimmät virheet vahvistettaessa

Monet virheet on tehty ja erilainen, mutta tärkeimmät ovat:

 1. Vahvikoteloon ei ole tehty mitään suojaavaa kerrosta betonista tai valmistettu liian vähän paksuutta. Kauko-etäisyyksinä käytetään keraamisia tai jopa silikaattisia paloja, joiden ansiosta vesi kulkee hyvin läpi.
 2. Kalvoa ei käytetä estämään nestemäisen sementin "maitoa" vuotamasta puisen muottien läpi. Tai suuret aukot muottipesässä - myös niiden läpi, virtaa.
 3. Pohjan ja seinien välillä ei ole vedenpitävyyttä, sillä betonin korkea läpäisevyys on korroosiota tuhoava 10-15 vuodessa, mukaan lukien rustouteva vahvistus "repeytyy".
 4. Pohjan alla oleva hiekkakiveja sisältävä seos on suuri murskattu kivi eikä sitä ole suljettu ylhäältä vedeten betonista.
 5. Betoni kaadetaan annoksina joka toinen päivä tai vähemmän - saadaan kaksi tai kolme palkkia itsenäisellä vahvistuksella. Välimatkat - enintään 1,5-2 tuntia.
 6. Aseta tangot kulmiin normaalilla kierroksella

ulkoiset ja sisäiset sauvat tai, jopa huonompi niiden yksinkertaisen leikkauspisteen kanssa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Betoni - on liuskajohdon pääosa. Ominaisuutensa mukaan sillä ei ole suurta lujuutta ja pienimmän seismisen vaikutuksen tai mekaanisen vaikutuksen vuoksi se murtuu. Jotta rakennuksen tärkeimmän osan tuhoutuminen - perusta, yli kahden vuosisadan rakentajat ovat käyttäneet betoniterästekniikkaa. Täten tukiraudoitusten avulla luodaan perusta, jolla on suuri lujuus ja kimmoisuus. Usein säätiöön vaikuttaa epätasaista kuormitusta, joka voidaan selittää erilaisella maarakenteella tai merkittävällä erolla rakennetun rakennuksen tiettyjen osien massaan. Tässä paineessa perustuksen yläosa puristuu ja alempi venytys. Vahvistettu kerros vastustaa tätä venytystä pitämällä betonituotteen vahvuus 150 vuoden ajan. Nauhalevyt on vahvistettu useissa vaiheissa. Tarkastele niitä tarkemmin.

Raudoituksen vahvistaminen

Liuskajohtojen rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 6-8 mm: n ja 10-14 mm: n vahvikeloja. Säätiön metallirunko on liitetty johtoon, tätä prosessia kutsutaan ristisilloitukseksi. Jotta perustus vahvistettaisiin oikein, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Vaakasuoraan asennettavien kehyselementtien on oltava mahdollisimman tehokkaita. Niiden halkaisija valitaan ottaen huomioon maaperän laatu. Mitä enemmän maaperän rakenne eroaa ympärysmitan ympärillä, sitä paksumpi on tarpeen käyttää metallitangot. Useimmin niiden halkaisija on 10-14 mm. Pitkittäisten sauvojen pinnalla on oltava reunat, jotta parannetaan betonin käyttöä. Ohut ja sileät sauvat voidaan käyttää poikittaiselementteihin (6-8mm). Niille ei aseteta raskaita kuormia, mutta huomattavasti vähemmän kustannuksia.
 • Pitkittäinen vahvike, joka on asetettu pohjan koko kehälle, on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muottien seinistä, pohjan pohjasta sekä pohjan yläosasta. Niinpä betoni, joka peittää kehyksen kaikki elementit, suojaa niitä korroosiolta.
 • Kun otetaan huomioon edellinen suositus, on käytettävä 30 cm leveää vahvistettua kehystä 40 cm leveälle pohjalevylle, jonka korkeus voi vaihdella 10-30 cm: n välillä (riippuen syvennyksestä, odotetusta kuormituksesta ja maaperän rakenteesta). Poikittaisten elementtien välinen etäisyys vaihtelee myös 10-30 cm: n välillä.

Kaaren syvyydessä enintään 1,2 m käytetään kolme paria pitkittäisvaijereita. Ne yhdistyvät kaksi ohutta tankoa. Rungon kiinnittämistä hitsauksen avulla ei suositella, koska metalli menettää lujuutensa korkean lämpötilan vuoksi. Lankaväreissä voit käyttää erityistä koukkua. Kehyksen luomisessa ongelmallisin kohta katsotaan kulmiksi. Edellisessä artikkelissa tarkastelimme keinoja kaivamaan kaivoksia.

Vahvistetut kulmat

Nauhan jalkojen kulmat altistuvat raskaille kuormille.

Kehyksen valmistuksessa näissä paikoissa on välttämätöntä luoda suuri lujuus.

Lujittavien sauvien tavanomainen risteys ei luo yhtä vahvaa rakennetta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen.

Teipin perustuksen oikean tekniikan mukaan kulmissa olevien palkkien on taivutettava.

SNiP-säätöraudoitus

On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia nauhatuloksen vahvistamisen vivahteita. Tämä mahdollistaa kestävän rakennuksen rakentamisen erilaisilla mekaanisilla kuormilla, seismisellä toiminnalla ja muilla haitallisilla tekijöillä kestävällä pohjalla. Perusteiden lujittamista koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät erityisestä ohjeesta SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Tietenkin kaikki on kuvattu siellä teknisellä kielellä. Tästä huolimatta tämä ohje sisältää kaikki tarvittavat tiedot nauhan perustusten rakentamiselle.

Nauhapohjan luominen normit SNIP

Rakennustyön säännöt ja normit on määrätty sellaisissa asiakirjoissa kuin Snip - tämä on kokoelma kaikki tarvittavat vaatimukset arkkitehtonisen objektin rakentamiseksi. Jos päätät rakentaa rakenteen, sinun on noudatettava tarkasti kaaren säädettyjä määräyksiä. Sääntöjen lisäksi Snip sisältää tietoja töiden ja niiden elementtien määritelmistä. Niinpä asiakirjojen perusteella nauhan perustus on rakennuksen perusta, joka on tarkoitettu pystyttämiseen pakastamattomissa savimaissa. Meidän artikkelissamme puhumme tämän objektin vaatimuksista kotona.

Määritelmä Snip

Vyöpohjat kestävät riittävän korkean paineen niin, että niitä voidaan käyttää massiivisten kivirakennusten rakennustehtäviin. Sen valtava plus ei ole taipumus erilaisiin muodonmuutoksiin. Snip osoittaa tämän säätiön omistusta arkkitehtuurihankkeissa, joissa on kellari tai kellarialue.

Nauhasäätiö sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, koska lähes kaikki maaperät turpoavat talvikauden jälkeen. Jos tätä normia ei kuitenkaan ylläpidetä, pohja voi kellua keväällä.

Varoitus! Kaikki tiedot maaperän jäädyttämisestä Venäjällä löytyvät Snipistä.

Seinien paksuus ja maanmuodostus ovat ainoat tekijät laskien kokoon perustan. Siksi sen sijainti voi olla sekä suurilla syvyillä että pinnalla. Ensinnäkin siihen vaikuttaa myös materiaali, josta pohja on tehty.

Kuormituksen suhteen nämä tyyppiset nauhalevyt eroavat toisistaan:

 • Uppoasennus, joka on suunniteltu massiivisiin rakennuksiin pehmeällä maaperällä;
 • Täysin upotettu pohja, jota käytetään tavallisesti pieniin rakennuksiin, aidat sekä puutalot.

Varoitus! Syvyysindikaattoreista riippumatta rakenne on suoritettava Snipin vaatimusten ja normien mukaisesti.

Sääntelykehys

Jos aiot rakentaa liuskan perustan, GOST- ja Snip-tiedot ovat varmasti hyödyllisiä sinulle:

 • Rakennustyön perusteet teräsbetonilaattojen perustamista varten kirjataan GOST 13580-85: een;
 • Kaikki normit rakennuksen perustuksiin esitetään yhteenvetona kohdassa Snip 2.02.01.83;
 • Laakeri- ja sulkemisrakennuksia koskeva asiakirja on nimeltään Snip 3.03.01-87;
 • Kaikki normit ja vaatimukset perustusten ja muiden maa-alueiden rakentamiselle on lueteltu kohdassa Snip 3.02.01-87.

Jos noudatat tätä sääntelykehystä, et voi olla huolissasi rakennushankkeen luotettavuudesta.

Normaalit SNIP venttiileille

Snip 52-01-2003 sisältää kaikki perushuollot ja vaatimukset betoniteräksen rakennusten rakentamiselle. Lisäksi se tallentaa tärkeimmät muodonmuutokset, lujuusindikaattorit, koon vaatimukset:

 • Kun rakennustyöt tehdään säätiön rakentamisessa, on käytettävä vahvistuslaitetta, jolla on laatusertifikaatti;
 • Tangot on kiinnitettävä tiukasti syrjäyttämisen poistamiseksi, kun liuos kaadetaan;
 • Kun käytetään vahvistusosien hitsattuja osia, se saa käyttää hitsausmenetelmää, joka ei aiheuta muodonmuutosta;
 • Sauvojen mutkan on oltava säde, joka on identtinen ja joka on koottu rakennesuunnitelmaan;
 • Laitteessa on oltava liitokset, joiden on oltava samansuuntaisia ​​pääominaisuuden kanssa;
 • Teipin pohjan pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys määritetään halkaisijan mukaan. Myös aggregaattiseoksen tyypit otetaan huomioon.
 • Astu, kun kaatamisen on oltava yli 25 cm;
 • Kahden pitkittäisen sauvan pituus on enintään 40 cm;
 • Poikittaisten sauvien välinen etäisyys - enintään 30 cm;

Pystysuoraa vahviketta varten käytetään halkaisijaltaan 12 cm: n elementtejä ja pituussuuntaista vahvistamista 10 - 32 cm. On syytä huomata, että poikittaisprosessin arvon on oltava 7 cm.

Nauhan perustusten rakentamisen vaiheet SNIP: n mukaan

Tämä laite koostuu betonista, joka vahvistetaan ja kaadetaan sitten muottiin, jolloin muodostuu monoliittinen kompleksi. Nauhapohjan rakenne on monenlaisia, mutta pidämme prosessin optimaalista ja yksinkertaista mallia.

Tässä vaiheessa kaikkien tarvittavien määrien laskeminen, nimittäin:

 • syvyys;
 • leveys;
 • Materiaalin valinta;
 • Maaperän jäädyttämisen taso;
 • Muut maaperän parametrit.

Laitteen on läpäistävä rakennuksen kehä, joten näillä tiedoilla on valtava rooli rakennustyössä.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on muoto - ei neliö, niin kasetin asentaminen on monimutkaisempaa.

Hankkeen päättymisen jälkeen on tarpeen sijoittaa tulevan säätiön merkit. Tämä tehdään näin: kiinnittimet asetetaan kehän ympärille ja ne peitetään johtoa pitkin ulko- ja sisätiloihin. Kun rakennat rakennuksen pehmeään maahan, kaivannon pitäisi olla hieman laajempi. Tämä on välttämätöntä, kun käytetään muottirakennetta. On myös tarpeen antaa 10 cm: n tyyny, joka on täynnä hiekkaa.

Tässä vaiheessa kaivannon toteutus. Syvyyden on oltava sama kuin pohjan koon, mutta tyynyn pituus on 30 cm. Tämän tehtävän suorittamiseksi on parempi käyttää venytettyä köyttä, jotta et murtuisi merkinnöistä. Kun kaivaa, ota huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi kiinteän maaperän osalta on parempi tehdä pystysuoria seiniä oksiin.

Se on tärkeää! Jos sivustossasi on löysät maaperät, niin kaivannon mitat olisivat suurempia kuin projektissa /

Muottiyksikkö on pystytetty talon pohjan ulkopuolelle, eli levyjen leveyden on vastattava suunnitteluarvoa. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja toteutetaan paljon samalla tavalla kuin puupaneeleilla. Rakennuksen lopussa on tarpeen peittää kanavan pohja joen hiekalla ja perusteellisesti tampilla. Tätä kutsutaan tyynyksi. Jos lisäät murskattua kiveä ja kaadatte betonia, muodosta sitten pohjan rakennuspohjasta.

Seuraava askel on vahvistaa vahvistusta. Tällöin on hyödyllistä käyttää halkaisijaltaan 12 cm sauvat ja lanka, jonka kanssa rakennetta pidetään yhdessä. Vahvistuksen pystysuorissa osissa on oltava 10 cm: n etäisyydellä pohjasta ja ne on sidottava johtimella kaikkiin suuntiin. Työn lopussa saamme vyön, joka tekee raudoituksen.

Betonivaihto

Kun kaadetaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa, on tarpeen käyttää useita koneita laastin sekoittamiseen ja sekoittaa betonia, joka on kaadettu romuihin tyhjien tilojen muodostumisen välttämiseksi.

Jos kaikki työ tehdään vähitellen, betoni tulee tasaisesti. Ratkaisun valmistukseen ja sovittamiseen yhdestä sekoittimesta, joka selviytyy keskimääräisen rakennuksen tehtävistä. Suosittelemme täyttämään ympyrän muodon - tämä tarkoittaa sitä, että pohja voi nousta vähitellen. Lopullinen toimenpide on yhdenmukaistaminen. Tämän prosessin tekniikka on sama kuin kytkinlaite.

Säätiön täyttö on parasta ympyrää, jotta koko kehä kasvaa asteittain. Viimeisessä vaiheessa betoni tasoitetaan myös tasoittain, jotta se antaa mukavamman ensimmäisen tiilen tiilen tai muun materiaalin. On huomattava, että kaikki laskenta- ja rakentamisnormit ja -vaatimukset on määritelty Snipissä. Joten tutustu asiakirjoihin ja sitten voit vapaasti jatkaa työtä.

Tyypilliset nauhan perustuksen vahvistusjärjestelmät

Säätiö on haavoittuvin osa suunnittelua. Koska rakennuksen yläosaan kohdistuu puristuskuormitus, ja alhaisempi venytys, pohjan oikea asennus on suuri rooli. Jotta nauhaosuus olisi oikea vahvistus omilla kädillä, on suoritettava laskenta järjestelmän mukaisesti.

Miten nauha on

Tällainen säätiö on pohjimmiltaan raudoitettu betoni, joka kulkee rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolisten tukiseinien alle.

Puristuksen aikana betonirakenteet kestävät 50 kertaa enemmän kuin venymät. Rakenteen ylä- ja alaosat ovat ylikuormitettuja, joten molempia osia on vahvistettava. Keskiosassa lähes mitään ei ole kuormitusta. Metalliliitännät auttavat ratkaisemaan näitä ongelmia.

Rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi kaikki perusta on vahvistettava. Loppujen lopuksi säätiö altistuu erilaisille kuormille. Tämä on koko talon paino ja maaperän erilaiset liikkeet. Nauhalevyn vahvistaminen muistuttaa rakennetta, joka on koottu terästangoista. Jotta voit valita tarvittavan järjestelmän, sinun on ymmärrettävä, mitä se on.

Vahvistusaine

Materiaalin valinta on varsin tärkeä askel. Nauhateoksen lujittamiseen omilla kädillä käytetään eri osien teräsputkia tai lasikuituvahvisteita. Useimmiten he käyttävät metallia.

Päävaakalevyn poikkileikkaus on 12 - 24 mm. Tangot, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat apuvälineitä. Siksi yleensä pystysuuntaisten sauvojen poikkileikkaus 4 - 12 mm. Tällainen suuri ero johtuu kuormien vaihtelusta pohjaan ja on suoraan riippuvainen maaperätyypistä ja rakenteen painosta.

Tarvittavat pystysuorat tangot asennetaan, jos säätimen korkeus on yli 15 cm, jolloin lujitusta käytetään 6-8 mm: n luokan A1 luokkaan. Kehys kerätään sauvoista ja puristimista, puhdistamalla ne ruosteesta. Tarvit tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Koska liitostangot käyttävät neulontankaa ja koukkua. Hitsaustöitä voidaan suorittaa, jos "C" -merkintä on paikallaan.

Halkaisijan valintaan vaikuttaa vaakasuorat tasot ja nauhalevyn vahvistusjärjestelmä.

Vahvistusnauhan laskennan laskeminen

Lujittavien elementtien määrä on laskettava pohjan koon perusteella. Leveydeltään 40 cm: n pohjalla on riittävästi 4 pituussuuntaista tankoa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Rungon sarjan asentamiseksi 6x6 m: n kokoiselle nauhapohjalle tarvitaan keskimäärin 24 m: n vahvistus. Jos asetat 4 palkkia, tarvitset 96 m pitkittäisvaijereita.

Peräpintainen ja pystysuora vahvistus, jonka leveys on 0,3 m ja korkeus 1,9 m kullekin kiinnitykselle 5 cm etäisyydellä pinnasta betonilaskimen mukaan, tarvitset (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileän muotoisia vahvistuselementtejä.

Jos kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen määrä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Joten laskujen perusteella tarvitset 4x49 = 196 m poikittaisia ​​ja pystysuoria tangkoja.

Vahvikkeen kokonaispoikkipinta-ala ja sen paino, joka perustuu sauvojen läpimittaan, voidaan laskea taulukosta:

Järjestelmä on parempi valita

Kaksi päävahvistusjärjestelmää käytetään useimmiten vahvojen rakennusten perustan vahvistamiseen:

SNiP 52-101-2003: n mukaisesti vierekkäiset raudoituspalkit on sijoitettava 40 cm: n (400 mm) etäisyydelle samassa rivissä. Äärimmäisen pitkittäisen vahvikkeen tulisi olla 5-7 cm etäisyydellä pohjan sivuseinistä (50-70 mm). Siksi, jos pohjan leveys on yli 50 cm, on parempi käyttää vahvistusohjelmaa kuudella varrella.

Valitse tästä riippuen terästangojen halkaisija.

Tavallisesti teipin pohjaa varten käytetään tangot "laatikossa", jolloin kaikki tangot kiinnitetään 90 ° kulmassa. Pitkittäisen järjestelyn yhteydessä käytetään luokan A3 mukaisia ​​vahvistusmateriaaleja, joilla on pyöreä muoto.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kulmissa on suuri kuorma. Siksi vahvistamisen yhteydessä on tarpeen huolehtia niiden vahvistamisesta.

Seuraavia sääntöjä on syytä harkita:

 • sauva on taivutettava siten, että sen toinen puoli syvennetään perustuksen yhdeksi seinämiksi ja toinen toiseen seinään;
 • jos sauva ei ole tarpeeksi pitkä taipuman aikaansaamiseksi, voit käyttää L-muotoisia profiileja kiinnittää tangot nurkkaan.

Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään vahvistusluokkaa A3.

Kuinka tehdä vahvistus omalla kädelläsi

Tätä varten pohja tulisi neliöön tai suorakulmioksi.

Ennen rungon asentamista kaivannon pohjalle on tarpeen asettaa 1 m: n syvyydelle hiekka tyyny.

Kehys on asennettu tällä tavalla:

 • tiilet asetetaan kaivannon pohjalle, niiden korkeus on 5 cm (jotta pohjan ja kehyksen pohjan välille muodostuisi rako);
 • telineiden asentamiseksi etukäteen on tarpeen tehdä näyte, jonka mukaan tankoja leikataan;
 • pitkittäisen muodon tankoja asetetaan tiilille;
 • vaakasuuntaiset hyppyt, joiden pituus on hieman pienempi kuin pohjan paksuus (noin 5 cm kummallakin puolella), on sidottu pituussuuntaisiin tankoihin, joiden askel on 50 cm käyttäen neulontankoa;
 • solujen muodostavien sauvojen kulmat kiinnittyvät pystysuoraan 10 cm pienemmiksi kuin pohjan korkeus;
 • pystysuoraan vahvikkeeseen kiinnitä ylemmät pitkittäisvaijerit;
 • Yläpuoliset poikittaiset sauvat on sidottu saavutettuihin kulmiin.

SNiP 52- 01-2003: n tärkeimmät määräykset

SNiP 52-01-2003: n tärkeimmät määräykset liittyvät teräsrungon vaakasuorien reunojen ja raudoituksen halkaisijan väliseen etäisyyteen. Joten pituussuuntaisten sauvien väli ei saa olla pienempi kuin 25 cm ja yli 40 cm.

Tangojen poikkileikkaus valitaan pituussuuntaisten sauvien lukumäärän mukaan. Nauhapohjasta sen tulisi olla vähintään 0,1% pohjan työosasta. Esimerkiksi jos pohjan korkeus on 1 m ja leveys 0,5 m, poikkipinta-alan on oltava noin 500 mm2.

Vahvistimen vähimmäishalkaisija on selkeämmin esimerkkien taulukossa:

Nauhalevyn vahvistaminen on helppoa käsin, riittää, että se noudattaa tekniikkaa ja suorittaa laskennan oikein. Jos itsesi on vaikea tehdä, on parempi turvautua ammattilaisten apuun. Loppujen lopuksi luotettava ja vankka perusta on hinta ja koko rakennuksen vakauden tae.

Nauhalementtien vahvistaminen A: sta Z: hin

Vahvistettu nauhalevy on luotettavin muotoilu, joten sitä käytetään laajasti yksittäisissä rakenteissa. Laitetta varten on tarpeen kiinnittää metallivarret ja lanka. Nauhatusperusta altistuu puristus- ja vetovoimille koko kehälle, joten pohjan ylä- ja alaosat on vahvistettava.

Vahvistusjärjestelmä ja tekniikka

Vahvistusta varten on asennettu kaksi pituussuuntaista (horisontaalista) vahvistusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään AIII-luokan lujitemuotoa - pyöreää profiilia, jonka halkaisija on 10 - 16 mm, jossa on kaksi pituussuuntaista kylkiluuta ja poikittaiset ulokkeet, jotka on suunnattu kierteistä linjaa pitkin.

Jos pohjan korkeus on yli 15 cm, vaaditaan pystysuoran raudoituksen asennus, johon voit käyttää luokan A tangkoja - sileät sauvat, joiden läpimitta on 6-8 mm. Lattian poikittaisten akseleiden vaikutukseen vaikuttavien kuormien kompensoimiseksi on kiinnitetty poikittaiset lujitustangot. Niiden päätehtävänä on kiinnittää pitkittäiset tasot keskenään ja estää säröjen esiintyminen betonissa.

On suositeltavaa suorittaa poikittainen ja pystysuora vahvistus yhdellä kiinnittimellä, joka sitoo kehyksen monoliittiseen rakenteeseen. Nauhalevyn kiinnittimien asennusvaihe on korkeudeltaan 3/8, mutta vähintään 25 cm.

Runko on koottu ruosteista ja puristimista. Tarvittaessa ne suoritetaan ja leikataan. Yksittäisten lujitangojen liittämiseen käytetään neulontankaa ja erikoiskoukkua. Hitsaus sallitaan vain, kun kiinnitysvarret on varustettu asianmukaisella merkinnällä - kirjain "C".

Vahvistus- ja leikkauskulmat

Jäykän monoliittisen rakenteen luominen edellyttää pätevää toteutusta säätökohdissa olevien kulmien ja tukien lujittamiseksi, jotka ovat keskittyneissä kuormissa. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistusluokkaa AIII. Kun vahvistat kulmat, sinun on noudatettava perussääntöjä:

 1. tanko taipuu erityiseen nurkkaan niin, että toinen pää syvennetään perustuksen toiseen seinään, toinen pää toiseen seinään;
 2. ohituspalkkien vähimmäispituus toiseen seinään - 40 vahvistusvoimaa;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaisia ​​liitettyjä ristikoita ilman ylimääräisiä poikittaisia ​​ja pystysuoria tankoja;
 4. jos tangon pituus ei salli taivutusta toiseen seinään, niin L-muotoisia profiileja käytetään tangojen liittämiseen kulmaan;
 5. kehyksen kiinnittimien välisen etäisyyden pitäisi olla kaksi kertaa pienempi kuin nauharakenteen sisällä.

Kuinka laskea tarvittavien materiaalien määrä?

Metallikehyksen luomiseen tarvittavan raudoituksen määrä määritetään perustan mittojen perusteella. 40 cm leveälle alustalle riittää 4 pitkittäispalkkia - kaksi pohjaa ja kaksi yläosasta.

Vahvikkeen määrä, joka on 6x6 m: n kokoinen ristikon ristin kiinnittämiseksi, on 24 m. Ottaen huomioon, että 4 sauvaa on sijoitettu, pituusakseleiden kokonaismäärä on 96 m. Nauhan pippuria ja pystysuoraa vahvistamista varten 0,3 m leveä ja 1,9 m korkea liitäntä 5 cm: n etäisyydellä betonin pinnasta on tarpeen (30-5-5) x2 + (190-5-5) x2 = 400 cm tai 4 m sileä vahvistus.

Kiinnittimien asennusvaihe on 0,5 m, liitäntöjen lukumäärä on 24 / 0,5 + 1 = 49 kpl. Perunoiden ja pystysuorien elementtien asennukseen tarvittavan raudoituksen kokonaismäärä on 4x49 = 196 m.

Jokaisella yhdisteellä on neljä risteystä ja vaativat 8 kpl neulontankaa. Nauhan segmentin keskipituus on 0,3 m. Neulelangan kokonaiskulutus on: 0,3x8x49 = 117,6 m.

Valokuvan vahvistusnauhan säätö:

Työ monoliittisen perustan alla

Monoliittisen nauhan perustuksen vahvistaminen suoritetaan yksinkertaisissa geometrisissa muodoissa: neliö tai suorakulmio. Kehyksen asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Kaivantojen pohjalla on 5 cm korkea tiilet (luoda rako säätöpohjan alapinnan ja kehyksen välille);
 • Runkoliittimien asentamiseen vaaditun koon malli on esivalmistettu, jonka varret leikataan;
 • Tiilet ovat päällekkäin rungon pitkittäisvaijereita. On suositeltavaa käyttää kiinteitä vahvistusosia;
 • 50 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​vaakatasot on kiinnitetty pituussuuntaisiin tankoihin neuletietoketjulla. Kunkin ripustuksen pituus on alle 10 cm: n paksuinen pohja (5 cm kummallakin puolella);
 • Pystysuorat sauvat kiinnitetään saatujen solujen kulmiin, joiden pituus on 10 cm pienempi kuin perustan korkeus;
 • Vertikaalisiin tankoihin on asennettu ylemmät pitkittäisvaijerit;
 • Yläpuoliset poikittaiset sauvat kiinnitetään muodostettuihin kulmiin.

Jos halkaisijaltaan pitkiä tangkoja käytetään pitkittäisvahvistuksena, suurempia tangkoja sijoitetaan pohjan alaosaan ja kulmaan.

Vaatimukset ja normit: mitä sanotaan SNiP: ssä?

Nauhalumpusta SNiP 52-01-2003 määrittää metallirungon vaakasuorien reunojen ja poikittaisen vahvikkeen askelkoon välisen etäisyyden. Rakennuskoodien mukaan raudoituksen palkkien välinen vähimmäisetäisyys määritetään riippuen:

 1. sauvan halkaisija;
 2. betonin kokonaiskoko;
 3. rakenteen sijainti suhteessa betonin suuntaan;
 4. asennuspaikka;
 5. betonipuristimen tyyppi.

Pitkittäisen vahvikkeen tangon välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm ja alle 25 cm. Poikittainen vahvistusväli on puolet työkappaleen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistimen halkaisija valitaan raudoitetun betonirakenteen pituussuuntaisen lujituksen vaatimusten mukaisesti. Nauhapohjan osalta tämä arvo on vähintään 0,1% säätiön työosasta. Esimerkiksi perusta, jonka korkeus on 1 m ja leveys 0,5 m, minimi poikkipinta-ala on 500 neliömetriä. mm.

Miten säätiö syventyy?

Suurin ero matalan ja syvän pohjan välillä on pohjan korkeus. Tältä osin syvillä pohjalla on kehittyneempi sivuseinä ja pohja. Tästä syystä jotkut asiantuntijat suosittelevat, että vain pohjapohjaa vahvistetaan pohjalla, jonka korkeus on korkeintaan 1 m, ja vahvistavat ulomman osan (kuori) ja pohjan syvien pohjien perustuksiin.

Lisäksi metallinen runko vahvistetaan syvällä pohjalla, jonka halkaisija on 4 mm ja jonka silmäkoko on 10 x 10 cm.

Vahvistettaessa nauhalevyä rakenteen lujuus ja tilamurtolujuus kasvaa merkittävästi, tukiosan muotoilu paranee.

Yksinkertainen lujitustekniikka mahdollistaa itsenäisesti rungon asentamisen, säätää perustuksen asianmukaisella vahvistuksella omiin käsiisi ja vähentää säätiön kokonaiskustannuksia.