Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Vahvistetut monoliittiset laatat tekevät sen itse

Vahvistuksen vastaanotto on lähes kaikkialla rakentamisen aloilla. Käyttämällä ne käyttävät portaita portaita, kuistia betonia, monoliittisia laattoja lattiat. Lujituksen ydin on eri materiaalien orgaaninen yhdistelmä yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi raudoitus ja betoni. Betoni on luonteeltaan erittäin vahva, mutta samaan aikaan se on liian hauras tauossa. Vahvikkeen osa on joustava. Siksi näiden kahden materiaalin yhdistelmä luo eräänlaista synergiaa eli betoniteräksen ominaisuudet ovat paljon paremmat ja hyödyllisemmät kuin betonin tai metallin ominaisuudet erikseen. Vahvistettu betoni kykenee kestämään sellaiset tärinät ja tärinät, joita tavallinen betoni ei koskaan sietä. Sen ytimessä vahvistaminen on tiettyjen luuranko betonituotteille, sillä ilman sitä se hajoaa palasiksi ensimmäisellä kuormalla.

Mitä tarvitset tietää lattian vahvistamisesta

Käytetään betoniteräksen betoniteräksen vahvistamiseen. Sen paksuus vaihtelee 8: stä 14 mm: iin, ja levyn paksuus on enintään 150 mm. Kun ostat valmiita lattialaatoja, on otettava huomioon se, että ne on tuotettu tehtaissa, jotka ovat kiinteitä, uurteita ja onttoja. Erityisen suosittu on viimeinen vaihtoehto. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että betonimonoliitin sisäpuolella olevien aukkojen vuoksi tällaisilla levyillä on suhteellisen pieni paino, erinomainen eristyskyky, heikko äänen absorptio ja kestävät myös muodonmuutoksia hyvin.

Tuottaa raskasbetonilevyjä. Niiden vakiokoot ovat kolme kokoa: pituus - 4, 5 tai 6 m, paksuus - 140, 180 tai 220 mm, sallittu kuorma - 150, 190 tai 230 kg / m2.

Olisi ymmärrettävä, että ostetut levyt, kun ne on asetettu, muodostavat aina liitoksia, jotka voidaan porrastaa ja jotka vaikuttavat negatiivisesti niiden muodostaman pinnan tasaisuuteen. Jos teet monoliittisen levyn vahvistuksen omilla kädillä, saamme tasaisen ja sileän pinnan ilman liitoksia.

Mitkä ovat vahvistusmahdollisuudet?

Vahvistettu betonirakenteiden käyttö ei ainoastaan ​​lämmitä rakennusta vaan myös nopeuttaa suurelta osin sen rakentamisen prosessia. Suhteellisen pieni vahvikelevyjen massa vähentää pohjan kuormitusta. Rakenne itsessään on melko kestävä ja kestää paitsi pitkän ja merkittävän stressin myös palon vakavat vaikutukset. Tulipalon sattuessa betoniteräkset pitävät rakennusta tunnin ajan, kun taas puiset romahtavat 25 minuutin kuluttua.

Monoliittisten laatikoiden käyttö lujittamalla mahdollistaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen millä tahansa monimutkaisella tavalla. Heidän avullaan on helppo korjata huoneen geometriset piirteet sekä luoda epätyypilliset lattiat sekä kooltaan että muodoltaan. Koska tällaisten levyjen kannattimet eivät ole pelkästään rakennuksen seinät, vaan myös erilaiset sarakkeet, suunnittelumahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi.

Kuinka voit tehdä monoliittisen laatan omilla kädilläsi?

Rakennuskirjallisuudessa on hyvin yksinkertainen kaava, jonka avulla on helppo laskea päällekkäisyyden paksuus. Ota pituus ja jakaa se 30: llä. Saavutettu tulos on optimaalinen paksuus tulevaisuuden laatan. Vahvistuslevyjen klassinen malli sisältää työtangojen sijoittamisen levyn ylä- ja alaosaan. Tämä jakaa uudelleen kaikki vahvikkeet ja pysähtyy sauvasta. Jos laattojen paksuus on alle 80 mm, riittää, että ei käytetä lujitinta, vaan metalliverkkoa. Täytyy vain tehdä se niin, että se on monoliitin sisällä. Tätä varten ruudukko nostetaan 2,3 cm: n päähän pintaa vasten.

Lujitustangosta on liitosjohto tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä on nopeampi ja helpompi. Sitovaa käyttöä varten on erityinen koukku, joka voidaan tehdä itsenäisesti, mutta se voidaan ostaa myymälästä. Siinä tapauksessa, että levyn paksuus on noin 150 mm tai enemmän, sinun on tehtävä kaksi kerrosta vahviketta. Tasot tehdään päällekkäin, liittäen toisiinsa hyppyjä. Tulokseksi saatujen solujen koon tulisi vaihdella 150-200 mm. Normaalille lujuudelle lattialevyn itsenäisen tuotannon kannalta on syytä käyttää saman poikkileikkauksen omaavaa tankoa. Jotta voimaa lisätään entisestään, lujitetta voidaan sitoa vetoilla, joiden pituus on 40-150 mm pitkin päärakennetta.

Kuorman jakautuminen koko rakenteelle tapahtuu siten, että sen pääosuus laskee alempaan raudoituskerrokseen. Tällöin yläkerrokseen kohdistuu puristusvaikutuksia, kuten betonia. Vahvistus tehdään kaatamalla betonia muottiin koko katon pinnalle.

Yleensä koko betonilaatan valmistusprosessi on jaettu kolmeen osaan: betonirakenteen, raudoituksen ja betonin kaatamisen. Harkitse heitä kaikkia.

Muottien luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden valumenetelmä muistuttaa erityisen kosteutta kestävän, 18-25 mm: n paksua tai 40 mm: n paksua, tiheään leikattua levyä vaakasuora "kansi". Asenna se tukevalle tukipalkille puupalkista (80-100x100 mm), joka sijaitsee vaakasuunnassa.

Vaakatasoisia palkkipalkkeja tuetaan vahvoilla pystysuorilla porteilla, jotka ovat joko valmiita, erityisiä (teleskooppisia) tai valmistettu kiinteästä 100x100 mm: n puusta, pyöreästä puusta, jonka halkaisija on 80-100 mm, sekä vahvoista metalliputkista tai kanavapalkista.

Materiaalin tarve rakennusmateriaalin rakentamiseksi edellyttää, että lasketaan koko lattian pinta ja sen paksuus. Jälkimmäinen on 10-20 cm, riippuen siitä, kuinka laaja alue on ja kuinka paljon kuormitusta suunnitellaan tulevaisuudessa. Muottien lujuuden tulisi olla sellainen, että ilman pienintäkään muodonmuutosta se voi kestää betonin painon ja siihen upotettavan raudoituksen painon. Kun lattian paksuus on 20 cm, syntyvän levyn paino on noin 500 kg / m2. Muottipinta soveltuu parhaiten tavallisesta tai laminoidusta 20 mm: n vanerista. Kun käytät laminoitua pinnoitettua vaneria, saat täysin sileän katon, joka ei vaadi suurta viimeistelyä. Asennusmoduulin korkeus määräytyy tasolta tai rakennustasolta. Voit tehdä tämän vaimentavan vaakasuoran viivan, jonka on vastattava tulevan päällekkäisyyden korkeutta, pitkin koko kehän ympärysmitta.

Teleskooppitelineitä käytettäessä ne asennetaan pääasiassa reunoihin, käyttäen jalustat ja univormut (kruunut). Pylväissä on pitkittäissuuntaiset palkit asennettuna 2 m: n etäisyydelle. Vain tämän jälkeen voidaan asentaa välilevyt. Ei ole tarpeen tehdä jalustaa kaikesta. Yleensä riittää toimittaa tämä rakenne 30-40% telineillä. Välituen välinen etäisyys tehdään katon tehon ja pylväiden paksuuden laskennasta. Yhdelle telineelle, jonka kuormitus on 900 - 1200 kg, keskitettäväksi ei saa ylittää 1 m2: n kokoa.

Jos päätös tehdään kotitekoisten telineiden käytöstä, niiden pituuden tulisi vastata pituussuuntaisten palkkien alaosan asennuskorkeutta. Asenna kotitekoiset telineet 1 m: n välein kiinteälle alustalle tai paksuille leikkuulaudoille, joilla on riittävä pinta-ala. Pitkittäiset viiveet sijoitetaan poikittain 0,5 metrin etäisyydelle toisistaan, ja niiden päälle asetetaan paksua vaneria. Tämän rakenteen yläpinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora ja täytettävä ennalta määrätty taso.

Kun käytät leikattuja levyjä ylemmässä osassa, ne on kohdistettava tiiviisti, ja niiden päälle asetetaan tiheä polyeteenikalvo tai kateaine. Levyn paksuus vastaa reunan tasaista korkeutta, joka on asennettu koko kaistaleen koko kehälle. Kulmissa se on kytkettävä tiukasti.

Miten itsenäisesti tehdään betonilaatan vahvistaminen

Teräsraudoitusluokka A3 valmistetaan kuumavalssauksella. Se voi olla halkaisijaltaan 8 - 14 mm ja sileä tai ristikkäinen pinta. Se soveltuu parhaiten monoliittisten vahvistettujen kerrosten itsenäiseen luomiseen. Ensimmäinen ruudukko kiinnitetään aiotun levyn pohjaan ja toinen yläosaan. Muotti on asetettava niin, että molemmat ristikot ovat laatan monoliittina. Etäisyys ylemmästä ruudusta pintaan on oltava vähintään 2 cm. Vahvistus tulee sitoa sitovalla langalla verkkoon ja muodostaa soluja, joiden sivut ovat 200 tai 150 mm. Nykyään on olemassa erityisiä koneita neulomisvarusteille, mutta voit tehdä sen tavallisella koukulla.

Hitsauskoneen käyttö on suositeltavaa vain silloin, kun pystyt hallitsemaan sitä, koska epätarkat toimet voivat johtaa hitsausalueen tason ohentamiseen, mikä välttämättä johtaa tuhoutumiseen. Ristikon koko pituutta ei saa olla aukkoja, joten jos palkkien pituus on riittämätön, niitä on lisättävä siten, että niiden päällekkäisyys on vähintään 50 cm. Samanaikaisesti kaikki nivelet tulee sijoittaa ruutupiirrokselle. Verkon kaikki reunat on yhdistetty U-muotoisiin muotoihin. On välttämätöntä taivuttaa vavat vain kiireellisesti ilman lämmitystä. Hehkuva metalli rikkoo sisäisen rakenteensa, mikä voi johtaa vavan murtumiseen. Niissä paikoissa, joissa ylimääräisiä kuormia oletetaan, ne vahvistetaan erikoistilassa, jossa on lisävarsia. Vahvistettaessa kannattaa ottaa huomioon paikat, joissa tekninen viestintä tapahtuu. Jos mahdollista, on parempi jättää niihin reikiä asettamalla putken pituus välittömästi. Erityisesti on tarpeen vahvistaa koko tukialueen seiniin ja pylväisiin. Jälkimmäisessä tapauksessa voiton on oltava laaja.

Betoniseoksen kaataminen

Kun koko tanko on yhdistetty, voit aloittaa sen täyttämisen. Tätä varten on parasta käyttää betonipumppua. Jos työn laajuus ei ole kovin suuri, on täysin mahdollista selviytyä ilman sitä. Tällöin tarvitset vähintään kaksi apulaista, jotka vaivaavat betonia betonisekoittimessa ja nostavat sinut kaatamaan. Kun muotti on täytetty betoniliuoksella, seos on pakattava säännöllisesti. Parasta on, että tähän sopii erikoisrakenteinen värähtelijä, mutta sen puuttuessa on mahdollista rytmittävän rytmisesti vasara aika ajoin muottirakenteessa tai vahvistusverkon avoimissa osissa.

Kiihdyttämisprosessissa betonista on huomattava kutistuminen, joka nopeutetussa kuivausprosessissa voi johtaa mikrokreän esiintymiseen. Tältä osin useiden päivien ajan täyttynyt liesi on kasteltava vedellä, erityisesti lämmössä. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vesi on suihkutettava letkulla, jossa on sprinkleri tai kastelupullo, koska suora suihku voi vahingoittaa betonin pintaa, joka ei vielä ole asetettu. Joskus halkeamien ilmaantumisen välttämiseksi alimpaan kerrokseen on sijoitettu erityinen polymeerinen verkko, ja loput rakenne on jo rakennettu sen yläpuolelle. Muissa tapauksissa polymeeriverkkoa käytetään pääasiallisena vahvistuselementtinä. Tämä tehdään silloin, kun on mahdotonta rakentaa vahvikkeita tangoista ja jopa lanka.

Betonin täydellinen kovettuminen tapahtuu aikaisintaan 3-4 viikkoa. Tähän mennessä ei ole tarvetta tehdä töitä laitoksessa ja purkaa muottipesä. Tämän ajanjakson jälkeen muotti on purettu ja saadaan betonilevy, joka on sen alapuolisten huoneiden yläraja. Tällöin voidaan luoda myös minkä tahansa kokoonpanon kaarevuudet.

Rakentaessasi omaa taloa tai mökkiä, on mahdollista luoda omat betonilaatat, joissa on sisäosat. Tämä rakenne on paljon turvallisempi ja kestävämpi kuin puu, mutta se on rakennettava vain kiinteän betoniseinän tai tiiliseinien päälle. Kevytbetonilohkojen tai puun käyttäminen seinämateriaalina poistaa tämän mahdollisuuden, koska tällaiset seinät eivät kestä kestämään betoniterästen painoa.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen


Korkea- ja matala- rakennusten rakentaminen on mahdotonta kuvitella ilman lattian elementtejä. Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa käytetään pääosin valmiita laattoja, ja kun rakennetaan pieniä taloja yksityisiin tontteihin, käsityöläiset harjoittavat itsenäistä lattiatuotantoa. Tällaista työtä suoritettaessa on tarpeen vahvistaa vahvasti monoliittista lattialevyä.

Suunnittelun ominaisuudet

Betonirakenne, jossa on metallitangot, on korkeammat laatuominaisuudet kuin betoniin valettu betoni. Lisäksi tangot ovat yhdistäviä osia, joten monoliitin luominen tehdään aina vahvistamalla.

Lujitemuovien lujittaminen tehdään vahvikkeilla, joiden läpimitta on 8 mm - 14 mm, koska tällaisen levyn paksuus ei ole yli 15 cm. Samanaikaisesti sauvojen poikkipinta voi vaihdella rakennetyypin mukaan.

Jos päätetään ostaa valmiit laatat, on huomattava, että tällaisia ​​elementtejä on useita:

Asiantuntijat suosittelevat mieluummin kolmannen vaihtoehdon. Ontolevyillä on merkityksetön massa, ne erottuvat korkeilla lämmöneristysominaisuuksilla ja alhaisella akustisella läpäisevyydellä.

On kuitenkin ymmärrettävä, että viimeistelylaattoja asennettaessa muodostetaan aina nivelet, mikä vaikuttaa haitallisesti pinnan tasaisuuteen. Jos teet lautasen omasta kädestä, voit unohtaa tämän ongelman.

Vahvistettujen betonielementtien edut

Katteen tai vaakasuoran päällekkäisyyden toteuttaminen lattian välillä käytetään monoliittiseen lattialautaan. Levyjen lattialevytys mahdollistaa lopullisesta suunnittelusta useita positiivisia ominaisuuksia, kuten:

 • Korkealaatuinen melutaso;
 • Hyvä lämmöneristys;
 • Alhainen paine alustalle;
 • Kuorman tasainen jakautuminen rakennuksen seinämille;
 • Kyky kestää huomattavaa painoa.

Lattialevyn etujen ohella myös tekniikan edut tulisi huomioida:

 • Voit tehdä työtä itse, kieltäytyä ammatillisten urakoitsijoiden palveluista;
 • Laattojen valmistukseen ei tarvitse palkata raskaita rakennusmateriaaleja;
 • Rakennetta voidaan rakentaa poikkeuksellisella geometrilla, koska laatta ei tue vain seiniä vaan myös sarakkeita.

Peruslaskelmat ja materiaalien valinta

Tarkastellaan ensin yleistä esimerkkiä monoliittisen lattialevyn vahvistamisesta: työtangot laattaosan alaosassa, työkappaleet elementin yläosassa, tangot, jotka jakavat kuorman, tangot ja tuet uudelleen. Luonnollisesti on olemassa muita suunnittelujärjestelmiä.

Riippumatta siitä, mikä piirustus on valittu, on välttämätöntä huolehtia toimivaltaisesta laskelmasta suunnitellusta kuormituksesta betonirakenteeseen. Lattialaattojen paksuus lasketaan suhteesta 1 - 30, joten betonin paksuuden laskemiseksi kaavion pituus on jaettava 30: llä.

Jos betonirakenteen paksuus ylittää 15 cm, on tehtävä kaksinkertainen vahvistus. Armature-ristikot on sijoitettava toisiinsa ja kiinnitettävä erityisellä langalla. Pienin silmäkoko on 15x15 cm, maksimi on 20x20 cm.

Jotta levy olisi hyvä kestävyys, on suositeltavaa käyttää saman halkaisijan metallisia tangkoja. Lisävahvistus voidaan toteuttaa tangoilla, joiden pituus on 0,4 - 1,5 m. Vahvistusjärjestelmässä oletetaan, että pääkuorma putoaa tangon alemmalle ristille ja puristetaan ylemmälle riville. Koko laatan lujitushäkki on tehtävä rakenteen koko pituudelta, ei sen osalle.

Myös sinun ei pidä unohtaa, että on tarpeen käyttää muottiinpanoa - tärkeä elementti betonirakentamisen yhteydessä. Muottien valmistukseen voit käyttää puuta (5x15 cm lankkuja) tai halpaa vaneria. Pääasiassa on kiinnitettävä muottirakenteen turvallisesti, koska valukappaleen massa voi olla 300 kg neliömetriä kohti. Sopivimmat tuet tällaiselle muotille ovat teleskooppiset telineet, joiden avulla on helppo työskennellä. Niillä on suuri kantavuus (kestää jopa 2 tonnia), toisin kuin puupalkit, joilla on usein solmuja tai mikroskooppisia halkeamia.

Riippumattomat vahvistusrakenteet

Kuten aiemmin mainittiin, päällekkäisyyksien toteuttamisessa on erityisen tärkeä vahvistaa vahvistus. Luodinkorjaamon luominen omilla kädillä on parasta käyttää A3-luokan kuumavalssattuja metallia. Niiden poikkileikkaus voi olla 8 - 14 mm - valinta riippuu laskennallisesta kuormituksesta.

Jos monoliittisen laatan vahvistaminen suoritetaan, SNiP edellyttää kaksikerroksista kehystä. Sekä metalliverkko on sijoitettava betonin paksuuteen. Muottipaketin luoman minimi- suojakerroksen tulisi olla 1,5 cm. Verkon tekemiseksi sauvat on yhdistettävä neulomalla. Emme saa unohtaa, että solujen koko voi olla vain 15x15 cm tai 20x20 cm.

Verkon käyttämiseen käytettävien sauvojen on oltava kiinteitä, ne eivät voi olla halkeamia tai kyyneleitä. Jos tangot ovat riittämättömiä, niiden päällekkäisyydet (niiden pituuden on oltava yhtä suuri kuin 40 halkaisijaltaan käytettyä vahviketta) on sidottu muihin tankoihin. Eli mikäli D12-tangot käytetään töissä, päällekkäisyys on 480 mm. Rod-liitokset ovat porrastettuja. Vahvistuksen reunat kahdessa tuloksena olevissa ruudukkoissa yhdistetään vahvistamalla U-muotoinen muoto.

Valmistustekniikka olettaa, että työpohjalla on alempi metalliverkko, joka ottaa vetolujuuden. Runko-osan yläosaan kohdistuu puristuskuormat.

Laskelmissa ja suunnittelussa otetaan välttämättä huomioon lisävahvistusvahvikkeet, mutta standardit on otettava huomioon:

 • Alempaa vahvistusverkkoa suorittaessaan vahvistimet on pinottu tukipuiden keskelle;
 • Yläverkkoa valmistettaessa lisätuki on asennettuna tukialustan yläpuolelle;
 • Vahvistusta tarvitaan urien ja kuormien kerääntymispaikoissa: se tehdään erillisillä tankoilla, joiden pituus on 0,4-2 metriä (pituuden valinta määräytyy leveyden mukaan).

Jos epätavallinen näyte monoliittisen laatan (pylvään) lujittami- sesta suoritetaan, niin metallirungon risteyskohdilla tukien kanssa, lujitus on täysin erilainen. Risteyksessä on erityistä alueellista hyötyä.

Valmis lattiakehys on täytetty betoniseoksella erikoistyökalulla. Sen jälkeen, kun liuos on pakattu, se tiivistetään syvällä täryttimellä. Monoliitin kypsymisen prosessi liittyy sen kutistumiseen. Levyn halkeamisen estämiseksi ensimmäiset 3-4 päivää rakenteen kaatamisen jälkeen on kostutettava. Betoni noutaa voimaa 28 päivän kuluttua.

Video monoliittisen levyn vahvistamisesta:

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.