Lattialaattojen välisen kiinteän alueen tekniikka

Myös lattiarakenteiden ammattimaisissa asennuskohteissa on monoliittinen osa monimutkaisten rakenteiden rakennusten laattojen välillä. Tämän kappaleen betoni on paljon helpompaa kuin luotaessa kiinteää laattaa, koska alemmat ylemmät tasot on asetettu oletusarvoisesti, ei ole sivuravoja, alhaisempi kilpi riittää. Yksi vaihtoehto on käyttää precast-monoliittista päällekkäistä SMP: tä.

Monoliittialueen päällekkäisyyden tekniikka

Yksittäisessä rakenteessa käytetään useimmin vakiokorkeutta olevia levyjä 220 mm. Tämä on otettava huomioon improvisoidun osan vahvistamisessa, mikä takaa vähintään 15-30 mm: n mahdollisen suojakerroksen. Jos päällekkäisyyksien välinen monoliittialue ulkonee vierekkäisten yläpuolella, levyn paksuuden suurentaminen vaaditaan lattioiden viimeistelyn aikana.

Tehtaan lattiat ovat tyhjiä, joissa on kätevä vetää sähkökaapeli. Kotitekoisessa laatassa tiedonsiirtoa on koukattava ennen kaatamista, jotta betonista ei enää tavattaisi. Tätä tekniikkaa käytetään usein luukkujen valmistukseen. Jos portaiden aukot leikataan teollisuusmenetelmällä valmistetuilla laatoilla, raudoitusjärjestelmä katkeaa, rakenne menettää kantavuutensa, se vaarantaa käytön.

muotti

Levyjen välinen monoliittinen alue kaadetaan suojukseen, joka on tuettava pohjatelineistä. Sahatavaran yksinkertaisimmat laskelmat ovat yksittäisen rakentajan budjettivaihtoehto, osoittavat, että levyjä, joissa on vähäiset mitat, voidaan käyttää muottiin:

 • telineet - 65x50 mm, puu 2 lajiketta minimi
 • palkit, palkit - 100x50 mm, luokka ei ole pienempi kuin ilmoitettu
 • peililevyt - 25 mm paksu, leveys, luokka samanlainen kuin edellinen versio

Tällöin muotoilu ylläpitää betonilaatan painoa ilman vääntymistä ja muuttaa geometriaa.

telineet

Lattiamallien alapuolella oleva monoliittinen osa on sivuravoilla, jotka ovat lujitetuista betonituotteista valmistetut päät. Se on sijoitettava alustan alapinnan alle ja sijoitettava reunat olemassa olevien PC-levyjen alle tarkistaaksesi tasaisuuden ja taipuman puuttumisen mihinkään suuntaan. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • luottaa kahden pilarin palkin lähelle jokaista seinää - pituus riippuu alueen koosta, joka on pinottu levyjen yli
 • aseta ne taivutettuihin levyihin - reunat 100x50 mm, asennettu laattojen päälle

Tämän jälkeen jäljelle jäävät pylväät asennetaan uloimpien pylväiden väliin, jolloin varmistetaan palkkien, palkkien ja kannen levyt. Kun valitaan kaksi laatua oleva puu, sahatavaran taivutuslujuus on riittämätön. Alhaisen pylväsrajan lisäksi 25 mm: n lankkuja, jotka ovat välttämättömiä leikkauksen estämiseksi kaatumisen aikana, käytetään samanlaista leikkausta 1,3-1,5 m: n tasolla. Kaikki pylväät on ommeltu "tuuman" poikki, pituussuunnassa muodostaen jäykän tilarakenteen.

Tuhkien helpottamiseksi käytetään pinottavia telineitä:

 • ne ovat pienempiä kuin suunnittelukorkeus
 • joka on rakennettu ylöspäin paloiksi, mikä riittää purkamaan purkamisen yhteydessä

Purkamisen aikana tukien alareunat puretaan ensin, jolloin palkkien yläosat poistetaan. Tämän jälkeen kansi puretaan ruuvattuilla potkureilla. Jatkossa kaikki puu soveltuu ristikkojärjestelmän rakentamiseen. Jos valitset puulajin, voit pienentää "tuuman" kustannuksia keskellä olevien telineiden sitomiseen.

Jos on tarpeen kiinnittää muottielementit olemassa oleviin seiniin, on parempi käyttää metalliholkkeja ankkureita. Ne irrotetaan helposti muuraustöistä strippauksen jälkeen, toisin kuin kynnet, joiden muovielementit ovat lähes mahdottomia poistaa seinästä.

Kansi

Tässä vaiheessa levyjen välissä oleva kiinteä alue on varustettu kannella kannattimien päälle. Levyjen reunat johtavat nykyisten laatikoiden alle, keskimmäinen on palkkeihin, mikä takaa rakenteen jäykkyyden.

Levyjen väliset raot vaahdotetaan muotin sisäpuolelta (yllä), levyt peitetään muovikelmulla. Tämä säästää vettä betoniin, helpottaa purkamista, estää lattialevyn halkeilua. Lautarakenteet ovat käteviä jakelujärjestelmien jakelussa - halkaisijaltaan reikiä porataan kruunuilla, porat ilman mitään ongelmia missään paikassa.

Kun ontoleikkauksen leveys on alle 1 m, käytetään usein tekniikkaa, jossa ei ole pylväitä ja palkkeja:

 • levyiltä, ​​OSB: ltä, monikerroksinen vaneri on rakennettu kannelle, joka kulkee vierekkäisten levyjen alle 20 cm kummallakin puolella
 • 0,5 - 0,8 metrin välein lanka kiinnitetään kannelle (6 mm)
 • niissä paikoissa, joissa lanka kulkee, levyille on asetettu 7 x 5 cm: n pituisia osia

Kansi vetää lanka kiertyy puun läpi alemmille tasoille asetetuista levyistä, jotka on vahvistettu ja kaadettu vakiotekniikan mukaan. Levyjen päätyjen reikiä ei ole suositeltavaa vahvistaa, koska ne heikentävät PC: n onttojen tuotteiden rakennetta. Kelahiomakoneessa leikataan viiranpihdit, kun vilkunta on huuhtoutunut, osa jää monoliittisen kappaleen sisään.

vahvistaminen

Ylikuormituksen lisäämiseksi raudoitusta ei käytetä alhaisemmaksi kuin kuumavalssatun osan (A-III), jonka läpimitta on 10 - 16 mm. Vahvistuksen tärkeimmät vivahteet ovat:

 • tangon laajentaminen - tavallinen 6 m pituus ei usein riitä, kappaletta käytetään telakointiin, päällekkäisyyden on oltava yli 40 bar halkaisijaltaan
 • nivelet - kun rakennetaan kahta vierekkäistä sauvaa, pituussuuntaista saumaa on siirrettävä vähintään 60 halkaisijalla
 • taivuta - jos laatta tulee seinään keskiosalla olevan loven avulla rakennuksen tehon rungon parempaa tarttumista varten, silmukkatangot taivutetaan tämän jäykisteen sisäpuolelle, muurauksesta tulevat paluuvarat johdetaan laattaan

Solujen liitosten sitomiseen käytetään 1 - 2 mm: n lankaa, solmuja luodaan manuaalisilla, mekaanisilla koukkuilla, itse tehdyillä laitteilla ruuvitaltalla tai erityisellä neulomalla.

Levyjen välinen alue voidaan vahvistaa valmiilla silmäkoolla tai liittää käyttöpaikkaan. Ensimmäisessä tapauksessa pituussuuntaisten poikittaisten sauvien mitat poistetaan, kun otetaan huomioon kummallakin puolella oleva suojakerros 4 cm. Verkot on neulottu tasaisille pinnoille, jotka on pinottu kannelle kalvon yli tiivisteissä 15 - 30 mm. Käytetään useammin betonipalkkeja 10 x 10 cm tai muovisia kannattimia, joissa on ristikkäisiä rakoja.

Nämä laitteet eivät sovellu ylemmälle kerrokselle niiden pienen koon vuoksi. Se käyttää kiinnikkeitä, niittejä, eri muotoisia pöytiä, malleja. Näiden elementtien päätehtävä on ylemmän verkon tukeminen suunnitteluasennossa (15 - 30 mm levytason alapuolella).

Lujitteen taivuttamiseen käytetään kotitekoisia laitteita. Esimerkiksi 50-70 cm: n pituinen putki, jonka kara 10-15 cm on hitsattu yhteen reunaan, antaa tarvittavan säteen (5 bar halkaisijat) ja vähentää voimaa.

viestintä

Levyjen välinen alue voi sisältää konejärjestelmien syöttöyksiköitä. Sulautetut ontotytyttimet asennetaan vahvistuksen jälkeen tai sen jälkeen, riippuen sijainnista, kokoonpanosta ja koosta. Esimerkiksi on parempi asentaa viemärin poikkipalkki 11 cm ennen ristikoiden asettamista, jolloin nousuputket voidaan asentaa missä tahansa vaiheessa.

Erityisiä viestintää varten vaaditaan monimutkaisia ​​tyhjiä muokkaimia. Siksi ne on tavallisesti valmistettu vaahtomuovista, polystyreeni-vaahdosta, saman muotoisen leikkuukappaleet halutun 5 cm: n pituisen arkin saavuttamiseksi.

Jotta jäykkä kiinnitys, kevyen polymeeriliittimen, polystyreeni-vaahtomuovin muodostavien muotojen edistyksen puuttuminen, käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • pistokkeet asetetaan liittimeen
 • kiinnitetty ruuveilla kannen alapuolelta
 • joko korkki on ruuvattu päälle
 • sitten sovitus kiinnitetään siihen

Näillä alueilla, kaadetaan itsenäisesti, voi luottaa sisäisiä portaita. Heille on tarpeen:

 • irrota pohjan silmän vahvistus
 • askel askeleen tukemiseksi marssin teräsbetonirunkoineen takapenkillä
 • asenna portaikko / luukkukerros

Liittimien vapauttamiseksi sinun on tehtävä leikkauksia kattopaneelin puupaneelista ketjusahan avulla. Laita levy vahvikkeeseen, anna sen kulkea leikkausten läpi, tarkkailla jäljellä olevia aukkoja. Vaiheet, urat luodaan ruuvaamalla kapeiden nauhojen muottiin sisäpuolelta.

täyttää

Ennen lattialaattojen välisen betonin asettamista on suositeltavaa levittää olemassa olevien laatikoiden päitä adheesion lisäämiseksi. Tärkeimmät konkreettista työtä koskevat suositukset ovat:

 • seoksen purkaus enintään 1 m: n (0,5 m parempi) - materiaali kuoritaan
 • asennusohje - aina yhteen suuntaan, kunnes se täyttyy
 • asettaminen kerrallaan - span-mitat yleensä sallivat sen
 • betonin tiivistys - päällekkäisyyden lujuuden lisäämiseksi ilmaa poistetaan seoksesta ja täyteaine sekoitetaan syvän värähtelijän kärkeen ja kastetaan liuokseen 40 - 60 cm: n kuluttua
 • elokuva - on oltava läsnä esineessä sateen tapauksessa, oltava hieman suurempi kuin kaadettava alue
 • viskositeetti - ei saa käyttää nestemäisiä betoneita, tarvittavaa juoksevuutta ei anneta tähän rakennusmateriaaliin vedellä vaan värähtelijällä

Betoni on vasta-aiheinen aurinkoinen ultravioletti, kuuma kuiva sää, pakkanen. Peitevoima, sahanpuru, hiekka mahdollistavat pinnan märittelemisen tuhoamatta. Kesällä elokuva suojaa auringonvalolta, talvella se muodostaa termisen periaatteen, joka säilyttää sementin hydraation aikana muodostuvan lämmön.

Betonimerkki valitaan standardien SP 63.13330 mukaisesti betoniteräksille:

 • tiheys - 1 800 - 2 500 kg / m 3
 • puristuslujuus - alkaen В7,5

Vedenpitävyys, sisäkäyttöön käytettävien rakenteiden pakkassuojaus ei ole erityisen tärkeä. Kun itseliimautuva betoni on, on otettava huomioon, että halkeilun todennäköisyys pienenee jyrkästi, jos käytetään eri jakeiden täyteainetta jatkuvilla jyvien sarjoilla. Hiekka ei saa ylittää 1/3 kokonaistilavuudesta.

Sauman käsittely

Kun kaatetaan laattojen väliin, juuri valmistettu alue voi jäädä sumentumaan. Ne on kiillotettu timanttilaitteilla, joissa on kulmamurskaimet ("hiomakone"). Jos projektissa on itsetasaava, lämmin kerros, tasoitus, liitosten kohdistaminen ei ole välttämätöntä. Kahden vierekkäisen raudoitetun betonirakenteen parempaa tarttumista varten voidaan tehtaiden levyjen sivupinnoilla tehdä sopivia työkaluja.

Kun betoni on asetettu, nämä lovet täytetään seoksella, kaksi levyä ovat melkein monoliittisia. Laattojen alareunan laatu on tavallisesti huonompi kuin tehdasvalmisteet, joten venytysrajausta käytetään useimmin tasoristeissä.

Tämä tekniikka on erittäin kätevä luukkujen tai portaikkojen valmistuksessa. Näitä teknologisia aukkoja voidaan vahvistaa sauvojen avulla, jotka sijaitsevat diagonaalisesti lähellä niitä, mikä lisää merkittävästi raudoitetun betonin lujuutta. Jos leikkaat luukun tehtaalevyyn, vahvistusverkon eheys on rikki, mikä heikentää oletussuunnittelua. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aukko siirretään laatan keskelle.

Yksinkertaisen osion improvisoidun päällekkäisyyden tekniikka antaa sinun täyttää aukot levyjen asettamisen aikana vähentämättä rakenteellista lujuutta. Jopa ilman vahvistusta etukäteen, laattoilla on suuri voimavara, jos nämä vaatimukset täyttyvät.

Monoliittiset alueet lattialaattojen välissä

Monoliittiset alueet lattialaattojen välissä

Ennen kuin päätät itse tehdä monoliittisia alueita lattialaattojen välille, arvioi tilanne kunnolla, koska tämä on vakava kova työ. Mutta jos päätät tehdä monoliitin levyjen välillä, sinun on mentävä läpi seuraavat asennusvaiheet.

Monoliittinen juoni.

Pinnan esikäsittely

Tässä vaiheessa sinun on varmistettava, että oikealla hetkellä sinulla on oikeat materiaalit ja työkalut. Siksi varovaisuus on huolehdittava etukäteen.

Joten tehdä monoliittisen laatan maa, tarvitset seuraavat työkalut: vasara, ruuvit puuhun 90 mm pitkä, kierretangot vakio 2 m, pähkinät, pesurit, jakoavain ja korkki, pobeditovye porat konkreettisia, pora puun 90 cm: n pituinen, ruuvimeisseli. cruciate kyljykset ruuvimeisseli erittäin hyvä laatu (hyvä laatu on tarpeen, koska kasvot huonompaa cue hyvin nopeasti poistetaan), koukku, Bulgarian metalli levyjen, pyörösaha, jossa on timanttipäällysteinen (leikkaamiseksi levyt pitkin ja poikittain kuidun), vasaran 800 grammaa, Sledge hammer jopa 3 kg, teräksen kynnet 120 mm koossa, mitat # 8211 2-3 kappaletta (teippi on välttämätöntä tarkkoja mittauksia varten, riittävä määrä, koska ne rikkovat usein ja kadotetaan), puusepän kynä, puusepän kulma 50 cm pitkä, artikkeli Nitoja niitteillä, taso.

Toinen vaaditaan rakennusmateriaalit: sitova lanka halkaisija 0,3 mm sitova telineiden, magneettisydämeen 12 mm, langan halkaisija on vähintään 6 mm, sementti, sora, hiekka, kalvon paksuus 100-120 mikronia 50h150 mm: n levyyn, lankut 5h50 mm.

On myös huolehdittava etukäteen suojaavista keinoista, sillä sinä ja avustajillasi on traumatista työtä korkeissa korkeissa kynnet, jotka tarttuvat kaikkiin suuntiin. Suojellesi tarvitaan: käsineet, suljetut kengät (rakentavat kengät tai kengät, jotka on valmistettu paksusta kankaasta, kuten vanhan tyylin armeijan puristimet), suojalasit, korkki tai kypärä.

Suunnittelulaskelmat

Esivalmistettujen laattojen laskeminen.

Tässä vaiheessa sinun on tehtävä tarkkoja mittauksia ja laskelmia tietääksesi mitä ja kuinka paljon tarvitset. Ensin selvitämme, mitä lattialevyt ovat. Voit tehdä tämän selville rakennuksen leveyden ja jakamalla sen puoliksi kahteen tasoon. Välittömästi päätämme, mihin portaikon toiseen kerrokseen tulee, mistä sivusta tulee portaiden nousu, ja vasta sen jälkeen lasketaan lattialevyjen koko ja lukumäärä.

Lattialaattojen pituus # 8211 on talon leveys jaettuna 2: lla.

Laatan leveys on kolme vakiokokoa: 80 cm, 1 m 20 cm, 1 m 50 cm.

Älä unohda ottaa huomioon lattialevyjen välistä 7 cm: n rakoa! Levyjen välisen aukon puuttuminen vaikeuttaa niiden asentamista ja voi myöhemmin muodostaa muodonmuutoksia.

Monoliittinen osa kahden levyn välillä 980 mm leveä (lataa piirros dwg-muotoon)

Joskus on välttämätöntä tehdä leveitä monoliittisia alueita lattialevyjen välillä. Ne on laskettava nykyisten kuormien mukaan. Piirustus on kehittänyt monoliittisen leikkauksen, jonka leveys on 980 mm, jota tuetaan kahdella ontelopuun levyllä. Tällaisen monoliittiosan (kuormat, vahvistusperiaatteet jne.) Olosuhteet on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa Monolithic section, jossa on kaksi esivalmistettua laattaa.

Monoliittinen osa kahden esivalmisteen välissä

Tällainen monoliittinen tontti toimii kuten laatta, jota tuetaan naapurimaisten esivalmistelevyillä. Tätä tarkoitusta varten se on varustettu kourun kaarevalla työsaumalla, jonka läpimitta riippuu osan leveydestä (tämän osan levyn arvioitu pituus) ja lattian kuormituksesta. Pitkittäinen vahvistus - rakentava, se luo vahvistusverkon, mutta ei kanna kuormaa. Leveän monoliittisen osan yläosassa on myös pienikokoisen pehmeän vahvikkeen kutistuva mesh.

Kuvassa on esimerkkejä kahden monoliittisen tontin vahvistamisesta asunnossa (ilman ylimääräisiä kuormituksia lämmitetyissä lattioissa ja tiiliseinissä).

Kuten näette, lohkot ovat eri leveydeltään, mutta laattojen tukemien monoliittiosien luomiseksi kannattaa aina tarkistaa, että lattialevyt kestävät sitä. Tämä on monoliittipiirien suunnittelun tärkein asia. Lattialaattojen kantavuus voi olla erilainen (400 - 800 kg / m 2 - ottamatta huomioon levyn painoa).

Oletetaan, että meillä on kaksi esivalmistettua levyä, joiden leveys on 1,2 m, ja jonka väliin on leveydeltään 0,98 m leveä monoliitti, jonka kantavuus on 400 kg / m 2. tällaisen levyn yksi lineaarinen mittari kestää 1,2 * 400 = 480 kg / m.

Lasketaan 1 metrin levyinen kuormitus monoliittisesta osasta, jonka paksuus on 220 + 30 = 250 mm = 0,25 m. Teräsbetonin paino on 2500 kg / m 3. Kuorman luotettavuuskerroin on 1,1.

0,25 * 1,1 * 2500 * 0,98 / 2 = 337 kg / m.

Jaammekin kahteen, koska monoliittista tonttia tuetaan kahdella levyllä, ja jokaisella niistä on puolet kuormasta.

Monoliittisen osan painon lisäksi meillä on kuormitus lattiarakenteesta (140 kg / m 2), väliseinistä (50 kg / m 2) ja tilapäisestä kuormituksesta ihmisten, huonekalujen jne. Painosta. (150 kg / m 2). Kertoimalla kaikki kertoimet ja esilevyn laatan leveys ja lisäämällä kuormitus monoliittiosasta saamme lopullisen kuormituksen jokaiselle esivalmistelevylle:

1,3 * 140 * 1,2 / 2 + 1,1 * 50 * 1,2 / 2 + 1,3 * 150 * 1,2 / 2 + 337 = 596 kg / m 480 kg / m.

Näemme, että kuorma osoittautui enemmän kuin levy voi kestää. Mutta jos otat laattoja, jonka kantavuus on 600 kg / m 2, niin yksi tällaisen levyn juoksumittari voi kestää 1,2 * 600 = 720 kg / m - suunnittelun luotettavuus varmistetaan.

Tällöin on aina tärkeää tarkastaa aina levyjen kantavuus riippuen monoliittiosan mitoista, levyn leveydestä ja siihen vaikuttavista kuormista.

Monoliittinen osa päällekkäisyydestä vino-kulmalla. Armature runko levylle, jossa on viiste. Betonityö monoliittiselle levylle, jossa viiste. Betonin kovettuminen ja hoito.

Vahvistustyöt on suoritettava SNiP 3.03.01-87: n laakeri- ja kotelorakenteiden GOST 19292-73 vaatimusten ja suositusten mukaisesti. Ohjeet hitsauksen vahvistusliitosten ja upotettujen osien hitsaukseen СН 393-78. Suuntaviivat vahvistusteosten tuottamiseksi. Ja muut nykyiset sääntelyasiakirjat.

Betonityöt on suoritettava SNiP 3.03.01-87: n vaatimusten ja suositusten mukaisesti. Laakeri- ja sulkemisrakenteet.

Betonimassan koostumus. valmistelu-, hyväksymis-, valvontatapojen ja kuljetusten on oltava GOST 7473-85: n mukaisia.

Rakennettaessa betonirakenteisia monoliittisia rakenteita tulisi noudattaa SNiP 3.03.01-87: n vaatimuksia. Laakeri- ja sulkemisrakenteet sekä SNiP III-4-80: n turvallisuusohjeet. työpiirustukset ja ohjeet PPR - projektin tuotannon.

1. Monoliittinen leikkaus, jossa on vinot kulma (UM-1).

Talossa. jossa suunnitelma aikaansaa rakennuksen, jossa seinämien kulmainen siirtyminen kulmassa ei ole 90 °, kuten tavallisesti, mutta esimerkiksi 45 ° - päällekkäiset suoritetaan monoliittisessa muodossa.

Voit luonnollisesti ottaa tavallisen betoniteräksen ja kaataa halutun laatan viisteen pistoolimassalla ja leikata liittimet.

Mutta tämä on täynnä sitä tosiseikkaa, että jos teräsbetonilaatta valmistetaan vahvistetulla vahvistuksella (ja tämä tehdään usein betonituotteiden tehtaissa - tällainen kehys vaatii vähemmän vahvistuskuluja), silloin niin vähäisessä muodossa laatta menettää kantavuutensa. Ja sitten ehkä heti räjähtää tällaisen ympärileikkauksen aikana.

HUOMAUTUS: Vahvistettu vahvikeharja on kehys, jonka tankoja kiinnitetty erityiseen muotoon. ja sitten lämmitys, vedetty oikeaan kokoon.

Seuraava se hitsatut poikittaiset kehykset. kaadetaan betoniin ja kuivataan höyrykammiossa. Leikkaustangot kiinteästä lomakkeesta suoritettiin jo, kun levy oli valmis. eli betoniteräkset ovat koukussa kuin kitara. Jos merkkijono katkeaa - sinä itse tiedät mitä tapahtuu.

Siksi kaikki, mikä ei sovi teollisiin betonituotteisiin ja -rakenteisiin, suoritettu monoliittisessa muodossa talon rakennustyömaalla. Suorituksessamme monoliittinen levy on betonielementtien jatkaminen.

2. Armeijan runko viisteen sisältävälle levylle (UM-1).

valmistus vahvistushäkki ja verkko suoritettu piirustusten mukaisesti ja hitsattavien elementtien tarkka sijainti. korvaaminen mukaan lujittavan teräksen projekti luokan, brändin ja mittarin mukaan neuvotellaan suunnitteluorganisaation kanssa.

teknologinen valmistusprosessiin vahvistuskori tarjoaa:

  • muokkaus ja leikkaus teräsvahvistus, lanka. joka toimitetaan halkaisijaltaan 3... 14 mm: n halkaisijoina ja halkaisijaltaan 12... 40 mm:
  • muokata (joustava) ja päittäishitsaustasauvat kooltaan
  • hitsausristikot ja kehykset
  • ukrupnitelnuyu kokoonpano (hitsaus ja sitominen lanka) irtotavarana vahvistus lohkot
  • kuljetus ja asennuskehyksiä rakennustyömaalla.

Monoliittiosan UM-1 vahvistuskammio suoritettu kaavion mukaisesti (ks. kuva). Ja se koostuu ruudukosta C-2 ja kahdesta vahvistuskotelosta K-1. toisiinsa vahvistuspalkit samasta teräksestä A-III.

Vahvistustekniikka pistehitsaus. Kehyksen ja verkon osalta käytetään Armeeri määritetyssä taulukossa.1.

Taulukko 1: Vahvistusspesifikaatio monoliittiselle laattakehykselle.

Luo oma monoliittinen alue levyjen väliin

 • Vaaditut materiaalit ja työkalut
 • Työvaiheet monoliittisen alueen muodostamiseksi lattialaattojen välillä
  • Tukien ja muottien asennus
  • Vahvistettu säleikkö
  • Betoniyhdistelmä ja kaataminen
  • Lopulliset suositukset

Yksityisen talon rakentaminen # 8211 on vaikea ja aikaa vievä tehtävä, jossa on tehtävä erilaisia ​​töitä. Esimerkiksi voi olla tarpeen täyttää kerrosten välinen monoliittiosa, koska se ei ole mahdollista muodostaa kattoa kokonaan laattojen mukaan projektin mukaan. Tämä tapahtuu hyvin usein, kun kyseessä on portaiden muodostaminen tai tarvittaessa erilaisten viestintäelementtien levyt. On täysin mahdollista muodostaa monoliittinen alue levyjen välillä omilla käsillä. Vaikka tämä työ on työläs, mutta se on toteutettavissa, jos noudatat kaikkia rakennusmääräyksiä ja määräyksiä.

Tarvittaessa erilaisten viestintäelementtien levyjen välillä on mahdollista muodostaa monoliittiosa levyjen väliin.

Prosessissa, jossa monoliitin osa muodostetaan laattojen väliin, on tärkeää suorittaa oikein seuraava työ:

 • asenna tuki ja muotti
 • muodostavat vahvistusverkon
 • tee betoniseos
 • asianmukaisesti kaada betonia.

Tämäntyyppisten töiden asianmukainen suorittaminen mahdollistaa luotettavan ja luotettavan osan monoliitista lattialevyjen välillä vaaditussa paikassa.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Kun otetaan huomioon, että lattian betoniosaston järjestelystä koostuva työ koostuu eri vaiheista, on valmisteltava useita materiaaleja kullekin niistä. Tällaisten materiaalien luettelo voi vaihdella eri tekijöiden vuoksi, mukaan lukien täytettävien levyjen välinen etäisyys. Vakioluettelo on seuraava:

Vaakasuora tuki muottiin asetetaan puupalkkeihin.

 • vaneri tai levyt muodostamaan suoran pinnan laastin ja puolen muottiin, rakennekalvoon
 • puupalkkeihin tai metallikanaviin, jotta luodaan vaakasuora tuki, johon vaneri tai lautapelti asetetaan
 • puu (120-150 mm), puupalkit tai kanava laakeritukien muodostamiseksi muottialueella
 • lujitustangot (15-25 mm), lanka sitomiseen, metalliset jakkarat vahvistavien sauvien asentamiseksi vaaditulle korkeudelle (myös lujitettua verkkoa voidaan käyttää)
 • sementti M400, hiekka, murskattu kivi, vesi betonin sekoittamiseen
 • betonisekoittimella
 • pyöreä saha leikkuulaudalle, levyt, vaneri, sekä metalliset vahvikekaapit
 • piikki, silmukkalaitteisto, lastalla tai säännellä levyn välisen päällekkäisyyden pinnan tasoittamiseksi, suojakalvon peittämiseksi alueelle.

Kaikkien materiaalien määrä riippuu suoraan siitä, mikä etäisyys betonilevyjen välillä on estettävä ja kuinka paljon alue on yleisesti limittyvän monoliittiosan osalla. Yleensä yksityisissä taloissa tällainen osittainen päällekkäisyys ei ole kovin suuri, joten sen muodostuminen ei ole kovin vaikeaa. Samanaikaisesti kuitenkin on noudatettava selkeää vaiheittaista lähestymistapaa ja sääntöjä rakennustarvikkeiden ja rakenteiden käsittelyyn.

Työvaiheet monoliittisen alueen muodostamiseksi lattialaattojen välillä

Levyjen välisen päällekkäisyyden monoliittiosa muodostuu suunnilleen samalla tavalla kuin mikä tahansa monoliittinen päällekkäisyys. Tällaisen sivuston pienen alueen vuoksi työ luonnollisesti yksinkertaistuu, mutta on noudatettava kaikkia rakennusmääräyksiä ja -määräyksiä. Sen vuoksi kaikki betonilevyjen välinen etäisyys kaadetaan, kaikki työvaiheet on suoritettava huolellisesti, ja itsenäisesti luotu monoliittirakenteen luotettavuus riippuu siitä, mitä.

Takaisin sisällysluetteloon

Tukien ja muottien asennus

Ensin muodostetaan monoliittinen osa, jolla on oltava tällaiset mekaaniset ja lujuusominaisuudet pitääkseen pitkäksi ajaksi suuren massan betoniliuoksen, joka kuivuu pitkään.

Yksinkertaiset vinkit

Pulttien ja kynsien kotelot: Pulttien, kynsien, ruuvien ym. Helppo säilytys. On erittäin kätevää käyttää tölkkejä, joissa on kierrekorkit. Kynsit kannet seinakaapin pohjaan ja ruuvat kannet sisältöön pohjaan. Nyt kaikki pienet asiat ovat paikallaan.

Veden tahrojen poistaminen huonekaluista: Irrota veden tahra kiillotetusta pinnasta sprinklisoimalla se jauhamalla ja pyyhkimällä sitten moottoriöljyllä

Monoliittinen osa onttojen ydinlaattojen välillä

Minun on täytettävä kahden onton levyn välinen alue, keskusteltava siitä, miten se toimii oikein.
Kaksi 6 metriä onttoa levyä, ne ovat yhdensuuntaisia, mutta niiden välinen etäisyys on 1,15 metriä. Haluan tehdä sisäänkäynnin kellarille, ja 4x1.15 metrin pinta-ala on kaadettava betonilla.
Tässä on mitä löysin Internetissä:
- pääaineisto työhön, kanava 24cm. (laitetaan päälle onttoja laattoja 22 cm)
- Me pukeudumme kahteen 4 metrin kanavapalkkiin
- puhkaisemme sen kahteen 1.15: n mukaiseen kanavan osaan ja hitsataan kaikki. Hanki laatikko valetun alueen ympärysmitta.
- Kiinnitä 12-vahvistuskanavaan, se on valualueen pohjakerros. Häkki tässä ruudukossa on 20 cm.
- Kiinnitä valualueen ylemmän kerroksen kanavaverkko, luultavasti 10 vahvistamisesta.
- laita muottiin alla.
- kaada kaikki betoni levyjen korkeuteen.

Mielestäni kaikki hyvin? Olen hämmentänyt joitakin kohtia:
Tämä koko teräsbetonikappale kiinnittyy telineeseen hitsattuun kiinnikkeeseen. Pidetäänkö se? Vahvistimen läpimitta. tarpeeksi vai ei? eri halkaisijaltaan kerroksittain vai ei? Onko tarpeeksi 20 cm häkkiä vai ei?

Monoliittinen osa kahden esivalmisteen välissä

Tällainen monoliittinen tontti toimii kuten laatta, jota tuetaan naapurimaisten esivalmistelevyillä. Tätä tarkoitusta varten se on varustettu kourun kaarevalla työsaumalla, jonka läpimitta riippuu osan leveydestä (tämän osan levyn arvioitu pituus) ja lattian kuormituksesta. Pitkittäinen vahvistus - rakentava, se luo vahvistusverkon, mutta ei kanna kuormaa. Leveän monoliittisen osan yläosassa on myös pienikokoisen pehmeän vahvikkeen kutistuva mesh.

Kuvassa on esimerkkejä kahden monoliittisen tontin vahvistamisesta asunnossa (ilman ylimääräisiä kuormituksia lämmitetyissä lattioissa ja tiiliseinissä).

Kuten näette, lohkot ovat eri leveydeltään, mutta laattojen tukemien monoliittiosien luomiseksi kannattaa aina tarkistaa, että lattialevyt kestävät sitä. Tämä on monoliittipiirien suunnittelun tärkein asia. Lattialaattojen kantavuus voi olla erilainen (400 - 800 kg / m 2 - ottamatta huomioon levyn painoa).

Oletetaan, että meillä on kaksi esivalmistettua levyä, joiden leveys on 1,2 m, jonka välissä on monoliittiosa 0,58 m leveä. Levyjen kantavuus on 400 kg / m 2, ts. tällaisen levyn yksi lineaarinen mittari kestää 1,2 * 400 = 480 kg / m.

Laskemme kuorman 1 metrin levyiselle levylle monoliittisesta osasta, jonka paksuus on 220 + 30 = 250 mm = 0,25 m. Teräsbetonin paino on 2500 kg / m 3, kuorman luotettavuuskerroin on 1,1.

0,25 * 1,1 * 2500 * 0,58 / 2 = 199 kg / m.

Jaammekin kahteen, koska monoliittista tonttia tuetaan kahdella levyllä, ja jokaisella niistä on puolet kuormasta.

Monoliittisen osan painon lisäksi meillä on kuormitus lattiarakenteesta (140 kg / m 2), väliseinistä (50 kg / m 2) ja tilapäisestä kuormituksesta ihmisten, huonekalujen jne. Painosta. (150 kg / m 2). Kaikkien kerrointen kerroin ja leveys kerrotaan monoliittiosan leveydestä puolet, ja lisätään monoliittiosaston oman painon kuormitus, saamme lopullisen kuormituksen jokaiselle esivalmistelevylle:

1,3 * 140 * (1,2 + 0,58 * / 2) + 1,1 * 50 * (1,2 + 0,58 * / 2) + 1,3 * 150 * (1,2 + 0, 58 * / 2) + 199 = 929 kg / m> 480 kg / m.

Näemme, että kuorma osoittautui enemmän kuin levy voi kestää. Mutta jos otat laattoja, jonka kantavuus on 800 kg / m 2, niin yksi tällaisen levyn lineaarinen mittari voi kestää 1,2 * 800 = 960 kg / m - suunnittelun luotettavuus varmistetaan.

Tällöin on aina tärkeää tarkastaa aina levyjen kantavuus riippuen monoliittiosan mitoista, levyn leveydestä ja siihen vaikuttavista kuormista.

Lattialevyjen välisen monoliittisen alueen itsenäinen muodostaminen

Talon rakentaminen on erittäin työläs harjoitus, johon kuuluu melko paljon työtä. Esimerkiksi lattialevyjen välisen monoliittiosan leikkaaminen on myös yksi niistä, koska vain laattojen rakentaminen ei ole mahdollista. Tämä ongelma esiintyy pääsääntöisesti, kun on välttämätöntä asettaa viestintäelementtejä tai muodostaa portaita. On syytä huomata, että tietyt rakennusalan säännöt noudattavat tätä prosessia itsenäisesti.

Vahvistettu betonilattian asennus.

Monoliittialueiden päällekkäisyyden luominen on välttämätöntä suorittaa oikein asennus, muodostaa muottirakenne, vahvistaa verkkoa, tehdä betonin seos ja kaataa se.

Kaikkien näiden töiden asianmukainen suorituskyky, yksiköiden pinta-ala laattojen välillä on mahdollisimman kestävä ja luotettava.

Työssä tarvittavat materiaalit ja työkalut

Jokaiselle työvaiheelle on tarpeen valmistaa oma materiaalisi ja työkalusi. Niiden luettelo voi poiketa vain tietyistä tekijöistä, esimerkiksi niiden levyjen välisestä etäisyydestä, jotka haluat täyttää. On kuitenkin olemassa vakioluettelo, joka sisältää seuraavat materiaalit:

Lattialaattojen välinen alue on täytetty betonilla, joka on esivahvistettu.

 • levyt, joita käytetään sivuseinämän ja pinnan muodostamiseen;
 • puupalkkeja tai metallikanavia, jotka toimivat vanerin tai lautapaneelin tukena;
 • puutavaraa laakereiden muodostamiseksi muottialueelle;
 • lujitustangot, lanka, jonka avulla nippu tehdään, metalliset ulosteet;
 • betoniliuos, joka on valmistettu hiekasta, sementistä M400, raunioista ja vedestä;
 • betonisekoitin;
 • pyörösaha, lapio, lastaus, silmukkalaite ja suojakalvo.

Mitä tulee materiaalin määrään, riippuu siitä, mikä päällekkäisyyksien pinta-ala on tarpeen, samoin kuin päällekkäisyyksien alueella. Jos puhumme yksityisestä talosta, silloin tällaisissa rakennuksissa se ei tavallisesti ole kovin suuri, joten työtä ei ole vaikea selviytyä itse.

Monitiittisen päällekkäisyyden alueen muodostamisen vaiheet

Levyjen välisen alueen muodostuminen ei eroa minkä tahansa muun monoliittisen päällekkäisyyden muodostamisesta. Huolimatta siitä, että työalue on suhteellisen pieni, on edelleen kiinnitettävä huomiota rakennussääntöihin, joten kaikki työvaiheet on tehtävä huolellisesti. Se riippuu siitä, kuinka luotettava monoliittirakenne on.

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on muodostaa muottirakenne monoliittiselle juonelle. Tällöin on otettava huomioon se, että konkreettinen ratkaisu painaa melko paljon ja lisäksi se kuivuu pitkään, joten muotin lujuuden ja mekaanisten ominaisuuksien on oltava sellaisia, että ne pysyvät melko pitkään.

Miten muotti on asennettuna:

Levylaitteisto levyjen väliseen monoliittiseen alueeseen

 1. Pohja on tehty, johon on otettu vaneriarkki, ja siihen pakataan palkkeja, jotka toimivat tukirakenteiden roolissa. Koska yksityisen talon laattojen välinen etäisyys ei ole niin suuri, ei ole vaikeaa tehdä muottien pohjaa. Ennen rullan muodostamista täytämme pohjan kattohuovan tai rakennuskalvon avulla.
 2. Monoliittisen osan reunat sivuilla ovat laattoja. Yleensä kolmas puoli on seinä.
 3. Pystysuorat kannattimet tuodaan alareunan kiinnityselementteihin, jotka toimivat baarina. Ne on kiinnitettävä siten, että muottien pohja ei pääse irti pystysuorista tukista, jotka ovat kantajia. Voit tehdä tämän käyttämällä uniforkia, vaikkakaan ei aina. Yksityisen talon rakentamisen aikana ei yleensä ole erityisiä tukilaitteita, joten muottien osien kiinnittäminen voidaan tehdä nauloilla tai niitteillä.
 4. Tärkeä tässä prosessissa on lattiatason muodonmuutoksen tuki, jonka tulisi olla mahdollisimman vahva. Tämä voidaan saavuttaa maadoittamalla maata ja vuoraamalla lauta- tai laattamateriaalia.

Kun muotti on valmis, ja sen vahvuus ei ole epäilystäkään, siirrymme seuraavaan vaiheeseen.

Teemme vahvistuspalkkeja

Riippumatta alueen koosta, levyjen välillä on vahvistettava.

Kun levyjen välinen etäisyys on 1,5 m vahvistuspalkkien lisäksi, on hyvä käyttää vahvistettua verkkoa. Jos etäisyys on pieni, se voidaan rajoittaa kahteen kerrokseen ristikon tangoista.

Menetelmä lujittavan hilan muodostamiseksi:

Lujitushylsy sijoitetaan 5 cm yläpuolelle muottipesän yläpuolelle, vahvistus kiristetään lanka.

 1. Vavat on katkaistava tietystä pituudesta, ottaen huomioon vaihe, jonka tulisi olla noin 15-20 cm. Seuraavaksi valmistetut sauvat yhdistetään langalla yhteen. Tuloksen pitäisi olla kaksi kerrosta verkosta.
 2. Ensimmäisen kerroksen asennusta varten lujitustangot on sijoitettava 5 cm: n korkeudelle yläosassa, mihin "lasit" on tarkoitettu. Tämän jälkeen ristikon yläpuolella olevat vuodevaatteet asetetaan ristikon toisen kerroksen päälle.
 3. Jos laattojen välinen alue ei ole niin suuri, raudoitus voidaan tehdä tangoilla ilman verkkoa. Tässä tapauksessa kehys on muodostettu kahdeksi kerrokseksi, ja jokainen niistä on poistettava levyn reunasta 5 cm: llä. On syytä huomata, että tässä prosessissa ei ole tarpeen käyttää hitsauskonetta, koska kaikki liitokset voidaan tehdä metallilangalla.

Jotkut ihmiset suosittelevat, että lujitustangot asetetaan aiemmin porattuihin laatoihin porattuihin reikiin, mutta tätä ei pitäisi tehdä. Plot monolith luottaa urien, jotka ovat läsnä millä tahansa lattialaattojen malleilla. Ne voivat olla joko pitkittäisiä tai pyöreitä, lasista muistuttavia.

Betonin valmistus ja kaatoaminen

Taulukko komponenttien osuuksista betonin valmistuksessa.

Ennen kuin aloitat betoniliuoksen sekoittamisen, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat komponentit. Koska monoliittinen osa näyttää suorakulmaisesta suuntaissärmiöstä, ei ole niin vaikeaa laskea tarvittavaa määrää liuosta kuutiometreinä.

Kun kaikki osat on valmistettu, voit siirtyä liuoksen valmistukseen sekoittimessa noudattamalla tiettyjä sääntöjä:

 • noudatettava lastausta koskevia sääntöjä;
 • sekoitin on asennettava täysin vaakasuoralle pinnalle;
 • ratkaisu on pakattava erityiseen säiliöön ja sen jälkeen - vaaditulle paikalle.

Viimeisen säännön osalta se voidaan rikkoa vain, jos betoniseos asennetaan muottipesän viereen ja valmisteltu ratkaisu puretaan suoraan siihen. Uudelleen kaataminen on suoritettava viimeistään 2-3 tuntia. Voit tehdä yhden täytön, tämä pätee siinä tapauksessa, että alue ei ole laaja. Sen jälkeen pinta on tasoitettava, jota käytetään lastalla tai säännössä.

Lisäksi sen jälkeen, kun betonia on kaadettu säiliöön, sen on oltava hyvin lävistetty, joskus jos melko suuri alue muodostuu, tärisevät.

Toinen tärkeä näkökohta on betonin kuivaustila. Joten, kun sataa, pinta on peitettävä polyeteenillä ja päinvastoin lämpöä kostutetaan vedellä halkeamien välttämiseksi.

Yleensä muotti poistetaan 3-4 viikon kuluttua. Kaikkien edellä mainittujen suositusten mukaisesti monoliittinen sivusto tulee osoittautumaan luotettavaksi ja vahvalle.

Monoliittiset alueet päällekkäisten levyjen välillä = Vahvistaminen + VÄLINEET romumateriaaleista.

 • Työohjelmake 2016/09/27
 • Jos haluat ottaa yhteyttä ME 8-938-106-8-106.
  Mail [email protected]
  Videopäiväkirja rakentamisesta, rakennusmateriaaleista ja tekniikoista (yli 400 videota) jpclips.net/channel/UCx5FAaQZD-a5yH7imrNvRVideos
 • YouTube-editori rakennettu rakentaminen betoni monoliittinen kannen terassi kannelle kannet monoliittinen osa mukauttaminen kiilaan kaksinkertainen verkko ja metalli nurkkaan metalli nurkkaan betonia kaataa takaisin kehys esivalettu muottien suuntaa vankka vahvistaminen aukko betonisekoittimen wedrod avulla omalla tavalla

コ メ ン ト 数 • 34

Vladimir, hyvää iltaa
joka vahvistetaan rakentavasti monoliittiosassa, jonka haluan
Noudata aina kiinnitys- ja päällekkäisvahvisteiden vähimmäisvaatimuksia.
videon monoliittinen osa minuuteissa 4. 44 minusta tuntui minusta kovin tavanomaista suunnittelun kannalta
katsomalla video, jos minulla on vielä normaali visio - päällekkäisyyden pituus on liian pieni
10 kestää vähintään A500 xd 450 ja 500 g mm
Ei aina suunnittelupäätöksiä ole oikein.
elementary yhteisyrityksessä jopa katsella ja tarkistaa nämä suunnittelijat
Jalat nurkasta - hitsaukset eivät ehkä kestä kuormaa monoliittiosasta, koska hitsin laskeminen normaalilla rasituksella jne. Tarvitaan.
Voi hyvin, olen vain ilmaissut mielipiteeni
Pahoittelen aikaisemmin, jos olen virheiden kirjoittamisessa kirjoittamassa samankaltaisen projektin suorittamisprosessiin käyttämällä monoliittisia osioita, joissa on enemmän
painava ja geometrisesti pienikokoinen

Kiitos paljon, käsittelen kommenttejasi.

On välttämätöntä laittaa monoliittinen alue 3 m 3,5 m, täällä et lisää kuvaa, joten yritän kuvailla sitä.
Kuvittele neliö ja katsele sitä ylhäältä). betonivyöhön vasemmalla puolella ja betonihihnavyöhön, oikealla puolella on PC 44 tyhjä. Avaa oven yläosasta portaiden alle, riippumatta siitä kuinka kiinnitetty. Ja alue 3500x3000mm miten laittaa nukkumaan rauhassa. Tällä sivustolla on kylpyhuone. Kerro minulle. Kiitos

Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Monoliittinen alue päällekkäisten litsien välillä.

Kysymys: dimon-molodets

Kiinnostaako monoliitti toisen kerroksen laattojen välillä?

Lähtökohtana: kaasusilikaattitalo. Vahvistettu vyö. Siinä on lattialaatoja merkintä PB, kahdeksas kuorma. Levyjen pituus on 16 cm, aukon pituus 4,9 m. Aukon leveys on 2,8 m. Levyjen välisen monoliittisen osan tulisi olla 2,3 m pitkä (loput aukosta on puusäteen vastaava monoliittinen osa).

Kommentit

Määritä monoliittiosan ulottuvuudet, vain pituus on 2,3 m ja leveys?

Monoliitin leveys on levyjen välisen aukon leveys, ts. 2,8 m

Siten pituus - 2,3 m, leveys - 2,8. Monoliitin kaksi puolta ovat levyjen vieressä (kukin 2,3 m); toinen puoli on seinän vieressä (2,8 m) ja yksi "roikkuu" ilmassa, jossa on portaikko (2,8 m).

Ehkä järjestelmä olisi ladattava, ei heti arvailla.

Olisi kiva kiinnittää kauha. Vaikka nyt selvitetty.

Kutsuimme asiantuntija Svarog, laajenna tilaus 1 päiväksi.

Yleensä lautojen pitkin, toisella ja toisella puolella, kanava ı16 on asetettu hyllyille aukon sisällä. Portaikon lähestymispaikassa yksi toinen kanava on hitsattu kahden ensimmäisen kahteen. tämän ruutuun, ensimmäisten kanavien väliin, alempi vahvike hitsataan (laskemalla, huomenna voin arvioida mitä tarvitaan, kotona ei ole ohjelmia). Tulevan laatan päälle verkko asetetaan halkeilua vastaan. Standard Gostovskaya BPI: n halkaisijaltaan 3 mm. Tämä on kaikki kaadettua betonia (väliaikainen muotti on laitettu). Jos ei ole tärkeää, että pohja on tasainen (esim. Katto), sitten ammattilevy voidaan sijoittaa alempaan hyllyyn ja voit kaataa betonia sen päälle - ei tarvitse sotkeutua muottiin ja työskennellä hieman vähemmän. Joskus ne tekevät vaaleaa puulattiaa tässä paikassa - pelastaakseen.

Et ole kirjoittanut, mitä vaihtoehtoa valitsit :). Oletan, että valitset vaihtoehdon 1 monoliteillä, sitä useammin hyväksytään. Alla on asetettava 10 mm: n halkaisijaltaan 200 mm: n lisäys. Ankkuri on sijoitettu kahden sivukanavan väliin (jotka sijoitetaan lähelle levyjä vasemmalle ja oikealle, hyllyt sisäänpäin). Vahvistimen kiinnittämiseksi kanaviin he tarvitsevat hitsaamalla ruuvit. Muotoja ei tarvitse hitsata koko kanavan korkeuteen. Riittää, että kanavan alempaan osaan laitetaan levy, jonka mitat ovat 60x60x6mm (levy voidaan ottaa enemmän - 80x80x6, jos ei ole hyvä hitsaajaa). Rebar hitsataan levylle siten, että alla olevan betonin suojakerros on 25-35 mm. Voit myös asentaa vahvistuksen, jonka läpimitta on 10 mm 200 mm: n välein asennetun vahvistuksen yli - jos olet hitsannut tai halkaisijaltaan 8 mm - jos neulot langalla. Yläpuolelta verkkoa ei voida asettaa, jos olet vakuuttunut siitä, että huolehdit betonista viikon ajan. Jos et ole varma, aseta 3 mm: n BpI-metalliverkko ylhäältä, solujen koko ei ole tärkeä.

Yllä, kirjoitin, että voit asentaa 3 kanavaa. Mutta ei välttämättä. Vain hänelle haudutettiin portaita usein, ja reunat ovat sileät.

Kiitos, se on yleisesti ymmärrettävää, mutta mainitse joitain yksityiskohtia:

 1. Grid 3 mm BpI - tämä on yleisimpi hitsattu verkko, joka myydään kullakin metallipohjalla?
 2. Minkä muotoisen kanavan haluat tehdä: P tai Y? Tai mitä perustaa tahansa?
 3. Kuten ymmärrän, voit käyttää tavallisia metallikulmia, joita käytetään yleensä ikkunahylsyinä, levytuulakkeina? Ja vahvistusta ei voida hitsata suoraan kanavaan (sen alempaan hyllyyn) johtuen siitä, että hylly on ohut eikä ole olemassa konkreettista suojakerrosta 25-35 mm. Onko näin?
 4. Jos käytät kolmannen kanavan metallikulman sijasta, esimerkiksi 80x80x6. Loppujen lopuksi on myös mahdollista hitsata tikkaita siihen? (Jos näin on, se on paljon halvempaa kuin pitkä voimakas kanava).
 5. Minkä merkin konkreettinen on?

Valitettavasti en ole nähnyt kommenttisi eikä varoitellut Svarogia (automaattinen ilmoittaminen ei toisinaan saa häntä). Soitettu, vastaa. Lisään tilauksen sinulle itselleni vastauksen jälkeen (älä uudista sitä itseäsi) niin, että kaikki voivat kysyä uudelleen tarvittaessa.

Anteeksi taas!

1. Se on oikein, yksinkertaisin.

2. Ilman eroa, se tapahtuu useammin.

3. Metalliromuissa on usein sopivia kokoja, joita voidaan pitää romuna. Jos kulma on käytettävissä, voit ottaa sen. Tässä tapauksessa kestää suojakerros. Voit silti taivuttaa raudoituksen alle 90 astetta, se voidaan tehdä putkella. Ja hitsata liittimet suoraan kanavan seinästä, mutta se vaatii tiettyä taitoa.

4. Voit ottaa nurkkaan. Tässä tapauksessa voit hitsata "viikset" vahvikkeesta, joka tulee betoniin ja hajottaa sen. 300 mm: n pätkällä varustettuna, joka on saatavana.

5. Normit suosittelevat luokan betonia, joka on vähintään B15 (tämä on M200-merkki).

Dimon-molodet. Sinulla on tilaus pidennetty tiistaihin asti, kysy!

Kiitos paljon! Nyt kaikki on selvitetty täysin.

Onko mahdollista selvittää, kuinka tehdä kevyt puukatto, josta mainitsit edellä? Aluksi asetin konkreettiselle monoliittille, mutta nyt haluan vertailla näitä menetelmiä.

On myös mahdollista kääntää palkkeja pitkin laattoja kahdelta puolelta (laskemalla), ylittää palkit lattialla niihin, hem them kanssa kipsilevy tai muu laatta materiaalia alhaalta. Keskellä on äänieristys, jossa on kaikki tarvittavat elokuvat (katsokaa sivua, lattiat itse on jo puhuttu monta kertaa).

2-palkkien sijasta laattoja pitkin voit kiinnittää suoraan teräslaattoihin teräksisiin ankkureihin, sillä nämä levyt ovat poikittaisia ​​palkkeja samoilta laudoilta. Sitten kaikki on yhtä kuin puupintainen päällekkäisyys. Lattialevyt kestävät helposti kuormaa.

Kuten monoliitti, se on yleisesti ymmärrettävää, mutta jotkin vivahteet syntyvät. Olisin kiitollinen, jos analysoitamme niitä.

Vaihtoehto. Jos otat palkit kaatui laatat pitkin.

Siltä osin kuin ymmärrän, niillä pitäisi olla melko suuri osa, vähintään 20 x 15 cm. eli palkin korkeus on korkeampi kuin levy (korkeus 16 cm). Joten tämä runko kuvaaja on korkeampi kuin huoneet lattialla (on neljä). Voit tietysti laskea runko-osan lattiaa käyttämällä pienempiä poikkileikkauslevyjä, esimerkiksi 15 x 5 cm, mutta itse asiassa itse palkit nousevat edelleen kahden oveen kynnysten yläpuolelle (levyt pysyvät levyjen reunojen kohdalla).

Tai olenko jonnekin väärässä? (Vaikka suurin piirtein voit asettaa kynnysarvot).

Toinen vaihtoehto näyttää kuitenkin olevan mielenkiintoisempi minulle - ankkuroimalla laudat levyille. On myös kysymyksiä.

 1. Mikä ankkuri ottaa (tyyppi, halkaisija, pituus, kuinka paljon levy tulee)?
 2. Taulukoita, jotka on kiinnitetty levyihin? Otan 15 * 5 cm. Levyjen reunat ovat kuitenkin epätasaiset - niillä on reunat. Ja tässä sinun täytyy joko kipata levyjen reunoja tai leikata (trim) levyjä. Tai käytä vain 10 * 5 cm: n poikkipinta-alaa, jotta se siirtyy välittömästi kylkiluiden väliin? Mikä on paras?
 3. Luultavasti on parasta kiinnittää poikittaiset levyt "laatta" levyihin, joissa on erityiset asennuslevyt, joilla on hylly. Niin?
 4. Jos on, niin miksi ei ajaa niitä lautasen rungossa heti ohittamalla levyä?

1. Teräksiset ankkurit, välikappaleet. En käytä vähemmän kuin M10, etenkin kiinalainen. Jos otat merkkituotteita (Hilti tai vastaava), niin se on mahdollista ja pienempi halkaisija. Reunassa olevasta levystä paksuus on hieman yli 100 mm, ja jotkut ovat vielä pienempiä. Siksi laskun syvyyden tulisi olla noin 80 mm. Porausreikien pitäisi olla ilman suuria ponnisteluja. Hyvä ankkuri pitää sdig 1.5t, joten sinun täytyy laittaa ne puhtaasti rakentavasti. 3-4 osaa riittää 1 puoliin.

2. Voit kipsiä (tässä tapauksessa on parempi asentaa ankkuri ja kääriä pakkaus välittömästi). Voit ajaa aluksella kylkiluut. On mahdollista kuljettaa 1 levyä ristin välissä laastin sijasta toisen asennettavaksi ulkopuolelle. On monia vaihtoehtoja.

3-4. Jokaiselle kiinnittimelle tarvitaan vähintään kaksi ankkuria - sinun on läpäistävä 2 reikää 1 paikkaan, voit lyödä laatan. Siksi hajautunut entropia on parempi. Kiinnittimet on helpompi kiinnittää itsekierteittäviin ruuveihin kiinteisiin pitkittäislevyihin. Mutta voit tehdä ilman heitä. Bar (50x50 tai 60x60) on naulattu pitkin laattoja kiinteisiin palkkeihin. Jo nyt poikittaiset palkit asetetaan siihen, niin että 150x50: n levyt kestävät tukitasoa 50 (60) mm alhaalla.