Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Kuinka kaataa kuistia betonia omilla käsillänne?

Kuisti - talon kasvot. Se suojaa taloa huonoista sääoloista, katumelua, on ylimääräinen alue, jota voidaan käyttää omiin tarkoituksiin, tarjoaa kätevän lähestymistavan taloon. Tämä osa kartanosta on raskaita kuormia. Siksi, kun rakennat sitä, sinun pitäisi tietää kaikkien teosten sarja, kuinka kaataa kuisti omiin käsiinsä turvallisesti ja oikein.

Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin tekniikkaa, jossa betonista valmistettu kuisti rakennetaan omiin käsiimme suunnittelusta ja asennuksesta loppusuoralle.

Betoniperheen rooli

Usein rakennettaessa taloja korkealle alustalle on ongelma kuistin rakentamisessa, joka vastaa taloa. Koska veranta sijaitsee lähellä talon keskeistä sisäänkäyntiä, sen mallin valintaa tulisi lähestyä vastuullisesti. Rakennuksen pitäisi vastata talon rakennetta, sen harmoninen jatkuminen.

Muista: väärällä tulvilla varustettu kuisti betoni voi pilata hyvän vaikutelman kartanon ulkonäöstä.

Tärkeä rooli on materiaalin valinta verannan valmistuksessa. Jos talo on rakennettu tiilestä tai betonista, näitä materiaaleja tulee käyttää laajennuksen rakentamiseen.

Pieni konkreettinen kuisti puulattialla maassa

Betonikattorakennustekniikka

Katsotaanpa, kuinka itse rakentaa konkreettinen kuisti. Koska tämä on vakava laajennus asuinrakennukseen, on ensin perehdyttävä rakentamisen teknisiin näkökohtiin, säätiön valmisteluihin.

Harkitse: verannan rakentaminen edellyttää erityistä huomiota ja valvontaa kaikissa vaiheissa.

Luonnosprojekti

Kuten missä tahansa rakenteessa, sinun on ensin kehitettävä projektin laajennus. Veranta voidaan pystyttää yhdessä talon kanssa tai kiinnittää jo valmiiksi rakennettuun rakenteeseen.

Tyylikäs kuisti betonista, valokuva

Veranta koostuu laiturista ja askelmista. Määritä niiden mitat auttaa rakentamaan koodit rakentamiseen kuisti konkreettisia. Pidennyksen korkeuden on vastattava etäisyyttä maasta kynnyksen alaosaan. Portaiden leveyden määrittämiseksi on tiedettävä, että yhden henkilön kulkiessa on oltava 0,8 metriä leveä aukko ja kaksi ihmistä hajottamaan portaita ei saa olla 1 m.

Jotta paikka ei kerää sadetta, se rakennetaan 26-45 asteen kulmassa. Jotta alus olisi turvallinen, alustan on oltava vähintään 1 metrin syvyys.

Korkeudesta riippuen laajennuksella voi olla vaiheita. Niiden lukumäärän tulisi olla parittomia, joten on helpompi kiivetä niitä. Portaikon mukavaan käyttöön riittää 25 cm: n askelleveys, jonka korkeus on 12-20 cm.

Huomio: jos betonirauta talolle, jonka rakennustekniikka on kuvattu alla, liittyy taloon, sen on oltava 50 mm oven oven kynnyksen alapuolella, jotta se ei estä sen avaamista.

Kun olet laskenut kaikki tarvittavat mitat, sinun pitäisi tehdä luonnos - yksityisen talon kuistin projekti betonista. Hänen kanssaan on helpompi tehdä lisää työtä.

Monoliittinen kuisti - piirustustilat

tarvikkeet

Ennen kuin valmistat konkreettista kuistia, sinun on valmisteltava tarvittavat materiaalit:

 • puiset muottipesät (paksut, rungon muodostavat);
 • betoni, seos sementtiä, murskattua kiveä ja hiekkaa;
 • halkaisijaltaan 12 mm: n halkaisija sekä lanka neulomalle;
 • viimeistelyaineisto (kivi, laatta).

Työjärjestys

Betonikerroksen rakentaminen tapahtuu useassa vaiheessa:

 • selvitys ja rakentaminen;
 • rakenteen koon laskenta;
 • muottien valmistus ja asennus;
 • kaatamalla betonia.

Valmistelutyö - sivuston tyhjennys

Ensin sinun on poistettava sivusto laajennuksen alla. Säätökuoppa olisi kaivettava (syvyys noin 30 cm, leveys 2,5 cm leveydeltä kuin pohja).

Huomio: Betonipadin alapuolella on matala perustus. Sen syvyyden tulisi olla 20-30 cm maanpinnan alapuolella.

Sitten sen alareunassa suoritetaan hiekan ja soran substraatti. Ensimmäinen kerros hiekkaa tiivistetään (n. 10 cm), jota seuraa kerros (5 senttimetriä).

Säätiö säätiö - hiekkakivestä valmistettu kivi tyyny

Jos pohja sijaitsee pohjavesivyöhykkeellä, ne on purettava.

Asennus laudaksi säätiölle

Tyynyn muodostamisen jälkeen voit siirtyä suoraan betonikadun valmistukseen itse. Kuten minkä tahansa rakenteen, hän tarvitsee runko - muotti. Sen on oltava vakaa pohja, joka pystyy tukemaan kaadettavan betonin painoa. Se on laatikon muotoinen rakenne, joka koostuu reunalistasta, OSB-levystä, vanerista ja vastaa täysin tulevan betonikuvan ulkonäköä.

Kuinka tehdä muottien kuistille? Rakentamiseen tarvitaan vahvoja levyjä, joiden paksuus on vähintään 2 cm ja leveys noin 20 cm.

Varoitus: Älä ota liian kuivia levyjä - ne voivat haljeta.

Kuinka asettaa muottiin? Korkeuden on oltava 30 cm korkeampi kuin betonikadun korkeus, koska sen alaosa tulee maahan. Tällöin sivusuodattimien harjat, nousupinnat ja askelmat on hahmoteltu. Kehyslevyjen muodostusta varten käytetään vaadittua leveyttä. Materiaalin tiedot liittyvät toisiinsa ja kiinnitetään välikkeillä. Tämä takaa koko rakenteen lujuuden.

Muottien sivujen tulee olla vahvistettuja kylkiluita. Voidaan valmistaa lisää vanteita vahvistusvahvikkeella. Voit tehdä tämän asettamalla lujituksen 20 cm: n välein ennalta valmistetun luonnoksen mukaan.

Struts on tehty jäykisteiden ja muottien väliin. Sitten kaikki tämä täytetään 10 cm: n kerroksella ja asianmukaisesti tiivistetysti. Kun betonikaton muotti on valmis - täytämme sen betoniseoksella (mieluiten M200 (B15) -luokalla, jossa on jäätymisvastuskerroin F150, joka varmistaa rakenteen luotettavuuden). Se voidaan keittää käsin tai sekoittaa betonisekoittimeen.

Kuinka kaataa kuisti kotona? Täyttäminen suoritetaan alimmasta vaiheesta lähtien. Baton-taso lapioineen. Jokaisen vaiheen kaatamisen jälkeen se peitetään puisella kilvellä. Tämä suojaa rakennetta kuivumiselta ja vesikalvosta.

Esimerkki sementin kuistista

Jos tulevaisuudessa varastosta asennetaan betonikuorta, on parempi asentaa tukipylväät seinien asennuksen aikana. Varren kiinnityksen varmistamiseksi kaadetaan betonia.

Kaatamalla betonikuoren tukipylväs

Sisustettavan betonipinnan tulisi olla täysin kuiva muottiin viikon sisällä. Lämpimällä kaudella betonin kuivumisen välttämiseksi se kostuu säännöllisesti vedellä. Kun se on täysin kuiva, muotti poistetaan. Tätä varten levyt tapetaan vasaralla siten, että ne jäävät betonin alapuolelle.

Muotti on poistettava asteittain ja varovasti, jotta betonipohjaa ei vahingoiteta.

Kun muotti poistetaan, kuistin pinta on hiottu. Karkea karheus voidaan poistaa jäykällä teräsharjalla. Tämä voidaan tehdä myös sähkötyökaluilla, joilla on erityinen hiontasuuttimella varustettu työkalu.

Hionnan jälkeen betonikentän pinta on tasainen ja tasainen.

Viimeistely

Betoniperheen tasoittamisen jälkeen se on valmis viimeistelyyn. Näihin tarkoituksiin, kiveä, laatat. Jotta maisema näkyisemmäksi, se voidaan maalata myös säänkestävällä maalilla.

Concrete kuisti maalaus tehdä sen itse valokuva

Pidimme betonista valmistetun kuistin rakentamisen tärkeimpiä vaiheita omin käsin. Miten estää tyypilliset virheet sen rakentamisessa, osoittaa videon:

Tyypit konkreettisia kuistia

Betoniperheen muotoa voidaan muuttaa: suorakulmainen, neliömäinen, puolisuunnikkaan muotoinen, puolisuunnikkaan muotoinen. Ovalisen muodon jatke on vaikeampi

Ennen kuin kuisti kaadetaan puoliympyrään, suoritetaan samanlaisia ​​laskelmia kuin perinteisen rakenteen rakentamisessa, kun otetaan huomioon, että vaiheet pyöristetään (ympyrän keskipiste määritetään).

Kaunis pyöreä betoni kuisti

Kuisti on yksi asuinrakennuksen tärkeimmistä ja kauniista osista. Se ei ainoastaan ​​koristele rakennusta, vaan se myös suojaa sitä, joten se on kätevämpää käyttää. Asennettuna neuvomme sen rakentamisesta, voit tehdä kaiken työn omalla kädelläsi.

Monoliittisen portaikon vahvistamisen ominaisuudet

Puuta tai rautaa sisältävien portaiden korkeasta suosioarvosta huolimatta käytetään usein yksityisten talojen rakentamista ja monoliittisia rakenteita, jotka sopivat useiden kerrosten liittämiseen.

Portaiden lennon vahvistuksen kaavio.

Tämäntyyppisissä portaissa on monia etuja. Niitä ei ole helppo tehdä, mutta niitä käytetään melko pitkään, eikä niitä voi verrata toisen portaiden käyttämiseen.

Monoliittinen betonirunko on massiivinen ja materiaali-intensiivinen, mutta samalla luotettava ja kestävä. Ja oikealla tavalla se voi tulla talon todellinen sisustus.

Vahvistussäännöt

Kaikkien betonirakenteiden rakentaminen edellyttää kolmea päävaihetta:

 • muottien kokoonpano;
 • laitteiden lujitushäkki;
 • kaatamalla betonia.

Betoniportaiden rakentaminen ei ole poikkeus. Lisäksi työn monimutkaisuuteen vaikuttavat lähinnä tulevan rakenteen suunnittelu, sen muoto ja koko.

Muottien asiantuntijat pitävät monoliittiportaiden rakentamisen vaikeinta vaihetta. Niinpä esimerkiksi spiraalimaisen betonirakenteen vuoksi tarvitaan kaarevaa muottirakennetta, joka vaatii suuren määrän epäsäännöllisesti muotoiltuja suojia ja tukia, jotka tukevat näitä suojia. Tämäntyyppisten tikkaiden rakentamiseksi tarvitaan lisäksi monimutkaista vahvikehkoa, joka antaa rakenteelle vaaditun jäykkyyden.

Jos puhumme yksinkertaisista portaiden muodoista, silloin vahvistuksen kehyksen järjestäminen tässä tapauksessa on melko helppoa, että jopa henkilö, joka ei ole koskaan tehnyt rakentamista ennen, pystyy käsittelemään.

Konkreettisen portaikon vahvistamisen periaatteen ymmärtämiseksi on tarpeen tarkastella yksinkertaisen yksivarren rakenteen vaiheisiin vaikuttavia voimia.

Vahvistusportaiden rakenne.

Se koskee painovoimaa. Se syntyy itse rakenteen, sen ihmisten painon vaikutuksesta, omaisuuteen, jota ei siirretä sille. Painovoiman vaikutus johtaa siihen tosiasiaan, että rakenteen pohjalla betonia venytetään ja yläosassa puristetaan. Kuten tiedetään, betoni on äärimmäisen epävakaata, kun sitä venytetään, jotta portaikko kestää painovoimaa, se vaatii vahvistamista. Yhden iskun tikkaiden rakentamisessa yksityisissä talleissa voidaan käyttää optimaalista vahvistusohjelmaa, jossa lujitushäkki pystytetään vain rakennuksen pohjalla.

Käytetään usein kehyksen asentamiseen, jossa rakenteen yläosassa on teräsverkko, jonka solun koko on 100x100x5. Tämä ristikko ei lisää rakenteen jäykkyyttä ja sitä käytetään vain suojaamaan vaiheita tahattomalta haketukselta törmäyksen aikana.

Yhden varren monoliittisen portaikon pituussuuntaisen lujituksen parametrit voidaan määrittää alla olevan taulukon mukaisesti:

Yksityisen talon kuistitekniikan rakentaminen betonista

Maalaistalon kuisti voidaan valmistaa monista materiaaleista. Useimmiten se on puuta, metallia tai betonia. Jälkimmäinen ei ruostu eikä röyhtä, joten sen rakentaminen osoittautuu kestävimpänä. Lisäksi rakentaminen kuisti konkreettisia - toiminta ei ole kovin vaikeaa.

Jotta voit rakentaa sitä, sinun ei tarvitse mitään erikoistaitoja eikä tarvitse kalliita laitteita. Kaikki, mitä on tehtävä, on lyödä muottipesä ja vaivaa sopivan koostumuksen sementtiseos. Mutta saavutamme kaiken järjestyksessä.

Valmistelutyöt

Sementti kuistit ovat yleensä suorakaiteen muotoisia. Joskus niiden muoto on puolipyöreä. Sekä tämä että muut vaihtoehdot täytetään ehdottomasti. Vain muottien valmistusmenetelmät eroavat toisistaan. Alustasuunnittelu voi myös olla erilainen - kivestä, laatoista, puusta jne. Joka tapauksessa konkreettisen marssirakenteen rakentaminen ja viimeistely on suoritettava huolellisesti ja ilman kiirettä. Ja sitten sinulla on kaunis kaivo, joka on tehty betonista omilla kädilläsi. Esimerkiksi, kuten näissä kuvissa:

suunnittelu

Suunnittelemalla portaikko sinun on ensin määritettävä seuraavat parametrit:

 1. Tulevan suunnittelun korkeus;
 2. Sen leveys;
 3. Askeleiden korkeus ja leveys.

Ensimmäinen indikaattori on helppo määrittää. Tee näin mittaamalla etäisyys oven kynnyksestä maanpinnalle.

Betoni monoliittinen kuisti. Piirustukset eri malleista

Yksityisen konkreettitalon kuistilla on oltava leveys suurempi kuin oven aukon leveys vähintään 150 mm. Optimaalinen askelpituus on puolitoista metriä. Tässä tapauksessa kaksi ihmistä pystyy hajottamaan kuistilla - menossa ja nousemassa. Mukavin askelkorkeus on 17 cm, leveys - 30 cm.

Varmista, että etukäteen piirrät portaat portaittain kaikkien osuuksien mukaan. Verkossa on valmiita piirustuksia vastaavia rakenteita.

Betonin valmistaminen

Talon betoni kuisti, jonka valmistusstrategia ei ole kovin erilainen kuin säätiön kaato, valmistetaan sementin, hiekan ja raunioiden seoksesta.

Kuistille käytetään sementtipohjaista laastia.

Ratkaisun saamiseksi sinun on sekoitettava sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä 1 * 3 * 5: n osuutena. Määrän määrittämiseksi on tarpeen, käyttäen rakenteellista piirustusta, laskea kuution tilavuus kuutiometreinä.

Seoksen tiheyden on oltava sellainen, ettei se pääse irti lapasta eikä se hajoa palasiksi. Valmistetun liuoksen kehittämisen tulisi olla 1,5-2 tuntia.

Huomautus: Tänään halutessasi voit tilata valmiin betonin. Se ei maksa paljon enemmän kuin itse tehty ja samalla paljon korkeampi laatu.

Miten rakentaa kuisti?

Suorakulmaista kuistia käytetään useimmiten yksityisissä kodeissa. Sen rakentaminen edellyttää merkinnän oikeaa suoritusta ja monimutkaisten muottien rakentamista. Siksi ennen kuin aloittaisit käsittelemään kuistin kaatamista omiin käsiimme, antakaamme jonkin verran aikaa näihin kysymyksiin.

Kuinka tehdä merkintä

Laitteen kuisti maassa alkaa merkinnällä. Se toteutetaan "Egyptin kolmion" tai "kahden käyrän" menetelmällä.

Kahden kaaren merkkijärjestelmä

Laita kaksi kiinnitysaluetta molemmin puolin ovea, joka on yhtä suuri kuin kuistin leveys. Mittaa jompikumpi niistä tasan etäisyydeltä oikealle ja vasemmalle. Kiinnitä näihin paikkoihin baarissa. Kiinnitä köysi yhteen heistä kynsillä, joka kiinnitetään sen päähän ja piirtää kaaren maahan. Kiinnitä köysi toiseen tankoon ja piirrä toinen puoliympyrä. Yhdistä kaarien leikkaus kaistaleen kanssa ja mittaa tuloksena olevan viivan leveys. Laita toinen laskuri löytyneeseen nurkkaan. Neljännen kulman kohta on myös.

Kytke kaikki koukut jousimatonta johtoa vetämällä ne tiukemmin.

Muottien ja raudoituksen asennus

Betonin betonirakenne alkaa kaivaa 30 cm: n syvennys merkinnän mukaan. Täytä maa pohjaan kunnolla. Levitä 10 cm: n raunioita ja tarkasta pinta huolellisesti. Laita kuiluun lautakuntien muotin ensimmäinen taso. Lopulta se näyttää tältä:

Kuisti betonista. Muottien valokuvat

Seuraava on vahvistus. Ankkuri on neulottu 12 mm: n sauvojen avulla.

Vinkki: Aseta lujitus 5 cm: n paksuihin tankoihin, jotka sijaitsevat kuopan pohjassa. Niinpä valuessa betonikerros muodostaa sen alle, minkä seurauksena se ei pääse suoraan rauniin ja ruosteeseen.

Rebar neuloa langalla

Seuraavaksi, muotti on altistunut seuraaville tasoille. Kiinnitä ja aseta vahvistus tulevissa vaiheissa ja ylälevyssä. Kiinnitä kaikki vahvistusosat yhteen. Metallikehyksen yläosa ei saa nousta 5 cm: n päähän tulevan yläseinän pinnan alapuolelle.

Vihje: Ei tarvitse sitoa kuistia ja talon perustan kova. Muuten, keväällä kallistuessaan, se voi haljeta. Aseta 2,5 cm: n alusta, joka on tehty bitumista pohjan ja tikkaiden väliin. On tärkeää, että alusta marssi on täysin vaakatasossa.

Kaikki kuistielementit on vahvistettava.

Tietenkin, ei ole tarpeen tehdä kuisti täsmälleen tämän muodon. Hyvin yleisiä ovat esimerkiksi rakenteet, joissa askelmat ulottuvat vain eteenpäin, ja tiiliä tai sementtiä on koko pituudelta. Yleensä mitä ja miten tehdä muottien kuistille - kysymys, joka riippuu yksinomaan omistajien mielikuvista ja halusta.

Kuisti betonista. Valokuvat melko yleinen muotoilu puskurit

Kuinka täyttää rakenne betonilla?

Kuivan valmistusta jatketaan kaatamalla betonia muottiin. Asiantuntijat neuvovat sinua suorittamaan tämän toimenpiteen yhdessä vaiheessa. Kuisti on kaadettava puristusliuoksella ja siten poistettava ilmakuplat. Tätä varten on parasta käyttää vibro-antureita.

Betonia voidaan levittää muottiin lapion avulla

Muotti voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua kaatamisesta. Kuitenkin aloittaa kävely kuistilla aikaisemmin kuin kuukausi ei ole sen arvoista. Tosiasia on, että betoni saa lopulta voimaa vain neljän viikon kuluttua. Ensimmäiset neljätoista päivää tarvitsevat päivittäin kosteuttamaan sen pintaa vedellä. Tämä estää yläbetonikerrosten halkeilua.

Muotti voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua.

Pyöreä kuisti betonista

Puolikirkas monoliittinen kuisti on valmistettu samalla tavalla kuin suorakaiteen muotoinen. Ero on vain muotoilun muodossa. Tällöin kortin sijasta voit ottaa paksun arkun ja taivuttaa sen puolipyöriin. Tässä tapauksessa on myös mahdollista tehdä muovimuotti betonin kuistille.

Puoliympyrän muotoinen portaikko talon edessä näyttää hyvin alkuperäiselta.

Esiintymään konkreettiseen verantaan

Niinpä kuistinbetonisointityöt saatiin valmiiksi ja muotti poistettiin. Miten tuloksena oleva muotoilu on esteettinen? Betoni - itse materiaali ei ole erityisen houkutteleva. Siksi tikkaat on kohdattava. Tätä varten voit käyttää laatat, posliini, keinotekoinen tai luonnonkivi.

Kuinka koristella betonirauta omalla kädelläsi? Valokuvat rakentamisesta, vuorattu laatat

Miten valita oikea laatta

Jos haluat kohdata yksityisen talon kuistia, valitse liukumaton laatikko, jossa on karkea pinta. Viimeistely suoritetaan vain pakkasenkestävällä versiolla. Ei ole välttämätöntä tehdä yksitoikkoista marssia. Voit ostaa erilaisia ​​värejä ja laatia todellinen mosaiikki portaissa. Huomautus: Betoniset kuistit näyttävät erittäin kauniilta, joiden vaiheet on koristeltu monokromaattisilla laatoilla, ja nousuputket on koristeltu sävyisinä.

Ei ole tarpeen leikata kuistia tavallisilla laatoilla

Pintaverkkoteknologia

On tarpeen liimata betonin kuisti omiin käsiisi seuraavalla tekniikalla:

 1. Kaikki lika ja pöly poistetaan kuistin pinnasta;
 2. Liimaa levitetään sekä laattoihin että betoniin. Ei ole tarpeen vain tehdä kerros liian paksu;
 3. Laatta painetaan tiukasti kuistin pinnalle;
 4. Muoviset välikappaleet sijoitetaan yksittäisten elementtien väliin;
 5. Seuraavana päivänä injektointi suoritetaan erikoisella injektointiyhdisteellä, joka sopii kaakeliin.

Menettelytapa laatoitettaessa portaita

Lopuksi, pyydämme teitä katsomaan videota kuistilaadusta ja säästää sementtiä:

Toivomme, että olemme antaneet enemmän tai vähemmän yksityiskohtaisen vastauksen kysymykseen siitä, miten täytetään kuisti puolipyöriin tai suorakulmioksi. Kuten näette, tällaisten rakenteiden valmistuksen pääasiallinen vaikeus koostuu vaaditun muodon luotettavien muottien ja neulomisvarusteiden kokoamisesta.

Monoliittinen kuisti: miten liittää asuntorakentamiseen

Tervetuloa! Puinen kuisti oli kokonaan romahtanut maatilatalossa. On tarpeen muuttaa jotain muuta, koska keväällä on vettä paikalla kauan, eikä puu kestä kauan. Hän päätti tehdä monoliittisen kuistin omilla käsillään, koska se oli kaikkein edullisin ja kestävä vaihtoehto.

Kysymys kuuluu: tekevätkö heille tällaisen kuistin jo valmistetulle ja ratkaistulle talolle? Jos vastaus on myönteinen, voisitko kuvailla lyhyesti tekniikkaa. Erityisesti hän on kiinnostunut säätiön sitomisesta. No, yleensä koko prosessi. Suunnittelu on suunniteltu yksinkertaiseksi, suoraksi ilman kaiteita.

Hei, Stepan. Tietenkin monoliittinen betoni kuisti voidaan liittää jo seisova talo. Mutta sinun ei pitäisi yhdistää sitä rakennuksen perustaan, vaikka se olisi jo supistunut. Kun maata kallistetaan, kun vaihdat vuodenaikaa kuormien eron vuoksi, saattaa esiintyä halkeamia ja muodonmuutoksia.

Aloitetaan kuitenkin alusta alkaen.

suunnittelu

Ennen kuin ostat materiaaleja ja aloitat jotain tekemistä, sinun on ainakin käsin piirtää piirustukset monoliittisella kuistilla ilmoittaen kaikki koot. Näin voit luoda kätevän ja turvallisen rakenteen sekä ottaa huomioon kaikki tarvittavat rakennustyöt.

Piirustusten luomisessa on otettava huomioon seuraavat säännöt:

 • Askelmien syvyyden tulisi olla noin 30 cm ja niiden korkeus on 15-18 cm;
 • Ylälavan syvyys sisäänkäynnin oven helppoa avaamista varten on 350 mm suurempi kuin sen leveys. Lisäksi sen pitäisi olla muutaman senttimetrin päässä ovilavasta;
 • Portaiden vähimmäisleveys on 80 cm, mutta se on paljon helpompaa, jos lisäät sitä 1,5-2 kertaa niin, että kaksi henkilöä voi hajota porrashissiin tai tuoda suurikokoista lastia taloon.

rakentaminen

Kuverkaan palvella sinua pitkään, yritä seurata sen rakentamisen tekniikkaa. Ohjeet on lueteltu alla.

perusta

Projektin mukaan kaivaa kuoren pohjan alla kaivo, joka poistaa kokonaan hedelmällisen pehmeän maaperän. Yleensä se on vain puoli metriä.

Neuvoston. Dimple tekee 8-10 cm enemmän tulevan kuistin sivuilta kuin sen koko suunnitelmassa.

 • Tampa pohjan pohja;
 • Ensimmäinen - kerros hiekkaa 20-30 cm paksu ja se on pudonnut veteen tiivistämiseen ja tasoittamiseen;
 • Kaada kerros kerros 10-20 cm paksu;
 • Levitä geotekstiiliä tai muuta vedenpitävää materiaalia hiekka- ja soramateriaalille, joka toimii vedenpoistoina pohjaveden poistamiseksi betonista.

Jotta kuisti ei "tartu kiinni" talon pohjaan, niiden välissä on muodonmuutos sauma. Minkä liitoskohdan paikka on kääritty elokuvakortilla.

Kun betoni on asetettu, ne poistetaan ja muodostettu aukko täytetään kosteudenkestävällä elastisella materiaalilla. Esimerkiksi polyuretaanivaahto tai nauha PSUL.

Muotti ja vahvistaminen

Muotoilu voidaan tehdä mistä tahansa saatavilla olevasta materiaalista - vanhasta levystä, vanerista, lastulevystä jne. Viereisten elementtien välillä ei kuitenkaan pitäisi olla ilmeisiä halkeamia, ja pinta on toivottava sileä.

Ensinnäkin sivut tehdään hankkeen mittojen mukaan. Ne on asennettu pohjaan ja kiinnitetty pystysuoraan ja yhdensuuntaisesti toisiinsa tappi- ja rekupetsien avulla. Tämä on välttämätöntä, joten kun betonia kaatetaan, muoto ei hajoa ja menettää alkuperäiset parametrit.

Tällöin sivuseinämien pystysuuntaisiin leikkauksiin kiinnitetään sitten leikattuja levyt tai vanerilevyt, joiden leveys on yhtä suuri kuin portaiden korkeus.

Seuraava tärkeä vaihe on vahvistaminen. Jotta kuisti kestää vakavia kuormia, on mahdotonta tehdä ilman metallikehystä. Lisäksi monoliittisen kuistin vahvistusmenetelmää tulisi tehdä myös suunnitteluvaiheessa niin, että sinulla on tarpeeksi materiaalia luodaksesi luotettavan "luuran" tulevasta portaasta.

Tee se noudattamalla näitä ohjeita:

 • Vahvistimen tankoja on oltava vähintään 8-10 mm;
 • Solukoko - vähintään 15-20 cm kummallakin puolella;
 • On parempi tehdä kehys ei hitsattu, vaan sitoa se neulomalla langan avulla;
 • Kehyksen runkojen lukumäärä ei saa olla pienempi kuin vaiheiden lukumäärä;
 • Metallin valun aikana tulisi olla betonin paksuus. Siksi kehys nostetaan pinnan yläpuolelle tiiliksi tai kiviksi ja tehdään 5 cm pienemmäksi kuin kuistin koko kaikilla puolilla.

Ehkä vahvistaminen on konkreettisen kuistin kustannuksin konkreettisimpia.

Neuvoston. Jos et näe suuria kuormia, voit täyttää muottipesän raunioilla tai rakennusjätteellä, kaataa se kerroksella betoniin ja asentaa sitten yksi kerros vahvistus jokaiseen askeltaan. Tämä säästää sementtiä.

betonointi

Betonin valua valmistetaan osasta sementtiä 400 tai 500, kaksi osaa hiekkaa ja kolme hienoa murskattua kiveä tai soraa. Sen on oltava hyvin sekoitettu, kunnes se on sileä.

Kaikki työ on tehtävä kerralla ilman keskeytyksiä, jotta betoni ei muodosta saumoja eri kerrosten välisissä kosketuspisteissä. Tiivisteen täyttämisen jälkeen betoniseos on lävistettävä - lävistetty monissa paikoissa lapiolla tai lujituksella ilmakuplien vapauttamiseksi.

Toinen tuore liuos tasoitetaan muottipaneeleilla tasaisten ja tasaisten askelmien saamiseksi.

Poista muotit aikaisintaan viikolta. Jos sää on kuuma, rakennetta peitetään tällä hetkellä kalvolla ja juotetaan päivittäin.

Viimeinen vaihe - maaperän sivuttainen vedeneristys ja maaperän täyttö.

johtopäätös

Tyylikkään kuvauksen sijaan suosittelemme katsomaan videota tässä artikkelissa, kerrottu siitä, kuinka monoliittinen kuisti omien käsiensi kanssa tehdään.

Kuinka kaataa kuistia betonia omilla käsillänne?

Maan talon, mökin tai modernin mökin rakentamisen päätyttyä pitäisi olla huolissaan kuistin rakentamisesta. Tätä tehtävää on tarkasteltava vakavasti. On tärkeätä paitsi suojata sisäänkäynnin luotettavasti saostumisen ja auringonvalon vaikutuksilta katoksella, mutta myös varmistaa sisäänrakennetun rakenteen houkutteleva ulkonäkö, luotettavuus, lujuus ja kestävyys. On mahdollista rakentaa kuisti omiin käsiinsä betonista rajoitetuksi ajaksi ajoissa valmistettujen materiaalien avulla. On tärkeää ohjata työprojekti ja noudattaa rakentamisen tekniikkaa.

Mitä sinun tarvitsee tehdä kuistilla betonia

Jos sinulla ei ole kokemusta rakennustöiden itsenäisestä suorittamisesta, jotkut kehittäjät menetetään monien uusien kysymysten edessä. Tärkeintä on, miten tehdä betoni kuistilla omia käsiäsi? Yrittäessään antaa vastauksen siihen on tärkeää selvittää, mitä rakennusmateriaaleja tarvitaan, tarvitsetko käyttämään erikoislaitteita ja onko käytettävissä riittävästi työkaluja kodin arsenalissa. Ymmärrämme järjestyksessä.

Betonista valmistettu veranta tekee sen itse

Päärakennusmateriaali, joka vaaditaan kaataa pohja kuistille, on betoniseos, joka on merkitty M200-indeksillä. Huolimatta siitä, että se on erikoistuneiden yritysten valmistamia, on helppo valmistaa konkreettinen ratkaisu seuraavien komponenttien avulla:

 • sementti, merkitty M500;
 • seulottu hiekka;
 • keskiosat;
 • vettä.

Materiaalien hankinta ei edellytä merkittäviä kustannuksia, luettelo on pieni:

 • 8-10 mm: n poikkileikkausmetallitangot, joita käytetään betonin vahvistamiseen;
 • hehkutettu lanka vahvistamiseksi liittämiseksi avaruuskehykseen;
 • puiset aihiot, joita käytetään muottirakenteen kokoamiseen;
 • levyt tai vaneri, joka on tarkoitettu muuntorakenteen peittämiseen;
 • itsekierteittävät ruuvit muottirakenteen kiinnittämiseen;
 • rakennusjätteet, rikkoutuneet tiilet, kivet, joiden avulla voidaan täyttää tilavuus;
 • kateaineita tai polyeteeniä, jota käytetään vedenpitävänä.

Kotimestareita ei kohdata erityisten työkalujen hankkimisen ongelmaan, sillä useimmat niistä ovat käytettävissä. Se edellyttää:

 • Bulgarialainen, joka on varustettu metalliympyrällä;
 • puutavaran hakaset;
Rautasäiliö aviomiehelle
 • rakennustaso;
 • sovoka ja bajonettilahat;
 • mittanauha;
 • lian tai lastan;
 • vasara.

Betonimyllystä vaaditaan myös valmistettavan seoksen ja värähtelevän tuholaitteen valmistamiseksi betonirakenteen tiivistämiseksi. Ne voidaan vuokrata rakennustöihin. Kun olet määrittänyt rakennusmateriaalin määrän rakentamiseen ja valmistellut työkalut, jatka eteenpäin.

Suunnittelemme konkreettisten kuistien valmistamista ja laskelmia

Kuistialustan rakentamista edeltää seuraavat toiminnot:

 • Aikaisemmin asennetun sivuston purkaminen.
 • Rakennuspaikan vapauttaminen roskista.
 • Mittauksen etäisyys maatasosta oven pohjaan.
 • Laske etäisyyden portaiden välillä pystysuoraan.
 • Sisääntulon alueen mitoitus ottaen huomioon oviaukon leveyden.

Betonipohjan optimaalisten mittasuhteiden laskemista varten tulee noudattaa suositeltuja suosituksia:

 • sisääntulotyynyn leveyden tulisi olla 20-30 cm leveämpi kuin ovikehyksen koko;
 • etäisyys kuistin pohjan alusta oven kynnykseen suorittaa välillä 1-1,5 metriä.
Kuoren perusta

Suunnitteluvaiheessa olisi ratkaistava useita kysymyksiä:

 • päättää kuistin ulkonäköön;
 • Valitse sisäänkäynnin portaiden vaihtoehto.

Suunnittelu voi olla erilainen. Siinä säädetään:

 • kaide, helpottaa nostoa;
 • osittainen tai täydellinen lasitus;
 • avoin pääsy kaikille osapuolille;
 • koriste takorauta aidat.

Mallit ovat myös mahdollisia ilman kaiteita tai lukittava metalliristikko.

Portaikon kokoonpano on sisäänkäynnin määräytyy projektin vaatimusten mukaan ja se voi olla eri muotoja:

Tikkaat, joissa on erilaiset kaiteet, jotka on valmistettu trapetsisen ulkoasun muodossa. Ulkonäkö ja muotoilu määräytyvät tilojen omistajalta, riippuen taiteellisesta makusta ja rakennustoiminnan arvioiduista kustannuksista.

Suunnitelman kehittäminen kuistilla täyttävät seuraavat geometristen parametrien vaatimukset:

 • sisääntulon alueen minimileveys on 0,9 - 1,2 m;
 • portaiden kulma - jopa 40 astetta;
Käsintehty puolipyöreä kuisti
 • tuki askelleveys - 25 cm ja enemmän;
 • korkeusero -18-22 cm;
 • tukipinnan ulkonema nousuputken yli - 2-3 cm;
 • korkeusero kynnystä betonipintaan on 3-5 cm.

Päättäessään kuistien mitoista ja rakenteesta ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen laskea, kuinka paljon materiaalia tarvitaan tähän (betoni ja vahvistus).

Kiinnitä huomiota seuraaviin suosituksiin:

 • betonisoitavan perustuksen syvyyden on vastattava rakenteen kellarin sijainnin tasoa;
 • portaiden lennon tulisi olla sopusointuisesti koettu rakennuksen ulko- puolella ja myös kiinnitetty seinään;
 • vahvistuksen hahlon on oltava kestävä, peittää koko betonipohjan alue ja sijoitettava kiinteään etäisyyteen pinnasta;
 • käytetyn betonin laadun on tarjottava perustan tarvittava vahvuus voimakkaassa käytössä.

Näiden sääntöjen noudattaminen sallii pitkään käyttää panosrakennetta.

Betonin kuistin pohjan valmistelu

Projektin johdosta ja laskelmien tuloksista sekä suunnitteluversion päättämisestä jatketaan säätiön rakentamista:

 • Merkitse tulevan rakennuksen rakenne.
 • Kaivaa maata pitkin ääriviivaa 40-50 cm.
 • Ota maa pois, täytä kuoppaan hiekkakivi-seos.
 • Tampa alas kuivikkeet muodostamaan 15-20 cm paksu kerros.
 • Sileä tyyny, vedenpitävä se muovikelmulla.
Kaada betoniliuosta vahvistettuun kuoppaan ja paina sitä alas.
 • Poraa kanavat rakennuksen seinään, aseta lujitustangot.
 • Tarkista tangon välinen etäisyys, joka on yli 10 cm.
 • Aja pystysuorissa tangoissa, varmistaen niiden korkeuden maanpinnan korkeudella 20 cm.
 • Vaivaa liuos sekoittamalla hiekkaa, sementtiä ja soraa suhteessa 3: 1: 3.
 • Kaada betoniliuosta vahvistettuun kuoppaan ja paina sitä alas.
 • Suunnittele pohja ja älä altista sitä mekaaniselle rasitukselle ennen kuivausta.

Kun betoni vihdoin kovettuu, perustus voidaan asentaa muottirakenteeseen.

Muottien asettaminen betonin kuistille

Oikein asennettuun muottiin pitäisi toistaa syöttörakenteen kokoonpano. Kehyksen valmistukseen voidaan käyttää:

 • vaneri-kilvet;
 • höylätyt levyt;
 • metallilevyt.

Kokoonpanotoimintojen järjestys:

 • Leikkaa työkappaleen leikkauselementit muottirakenteet.
 • Merkitse suojakalvojen pinnalle portaiden portaiden koordinaatit.
 • Leikkaa suojukset merkinnän mukaan.
 • Kiinnitä hyppyjä sivusuojien väliin jäykkyyden lisäämiseksi.
 • Kokoa muotti, kiinnitä se maahan tankoilla estää liikkuminen.
Muottien alla betonin kuistilla
 • Korjaa elementit, jotka toistavat tukiportaiden sijoittelun.
 • Poista tiivistykset ja aukot muottipaneeleiden väliin ja kiinnitä ne.
 • Työnnä muottipesun sisäpinta.

Erityisen voiteluaineen käyttö muottiin asennuksen loppuvaiheessa helpottaa rakenteen purkamista, kun betoni on kovettunut.

Kuisti betonista - miten tehdä askeleita

Vahvikehän käyttö lisää betonin massan lujuutta, mikä lisää käyttöajan kasvua. Tee vaiheet noudattamalla annettuja toimia:

 • Leikkaa lujitustangot kappaleiksi, jotka vastaavat syöttörakenteen mittoja.
 • Teräslevyt, joissa on hehkutettu lanka, varmistaen sähköverkon luotettavuuden.
 • Lay kivi, rakennusjätteet, vähentää betonin määrä kaadetaan.
 • Valmistele työseos sekoittimessa, jota ohjaa sekoitus standardimuotoon.
 • Kaadetaan betoniseos vähitellen muottiin tasojen läpi aloittaen kaatamisen alemmasta tasosta.
 • Tamperbetoni kaadettiin syvään täryttimeen ilmanpoistumien poistamiseksi.
 • Sileä betonin pinta säätämällä rinteiden puuttumista rakennustasolla.
 • Varmista muottirakenteen liikkumattomuus kovettamalla laastilla 10-14 päivän ajan.
 • Kostuta taulukon pinta pieni määrä vettä tarvittavan kosteuden ylläpitämiseksi.
 • Peitä tulvattu massiivi muovikelmulla, joka suojaa luotettavasti kosteuden haihtumiselta.
 • Poista muottielementit betonin hydratointiprosessin päätyttyä.

Tämä toimenpide viimeistelee viimeistelyn edeltävän työn karhennusvaiheen.

Sileä betonin pinta säätämällä rinteiden puuttumista rakennustasolla

Miten tehdä konkreettinen kuisti kaunis - viimeistely vaihtoehtoja

Maalaustyökalujen, laattojen ja muiden vuorausvaihtoehtojen käyttäminen portaiden koristelemiseen mahdollistaa sen sisustuksen ja parantaa esteettistä havainnointia. On tärkeää varmistaa, että portaatyyli sopii rakennuksen ulko- puolelle. Budjettivaihtoehtona voit käyttää jotain seuraavista ratkaisuista:

 • jäljitellä luonnonkiven betonikerroksen pinnalla;
 • esittää lopullisesti moniväristen kiviä.

On vaikea kutsua betonipinta houkuttelevaksi. Viilua on suositeltavaa käyttää jotain seuraavista ratkaisuista:

 • kivi-keraamiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiviä;
 • Laita keraaminen graniitti, jolla on ainutlaatuinen pintakäsittely;
 • koristella pinta luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Esittele eräänlainen "zest" ja tehosta seuraavien lisäsuunnitteluelementtien syöttörakenteen toimivuutta:

 • alkuperäisen muodon suojavisiiri;
 • mukavat kaiteet puisilla käsijoilla.

Käytetään usein verhouslevyihin, joilla on useita etuja:

 • vastus negatiiviseen lämpötilaan;
 • liukumaton pinta.
Klinkkerilevyt kuistille ja portaille

Eri värejä yhdistettäessä laatat antavat konkreettiselle kuistille omaperäisyyden. Huomionarvoista on yhdistetty versio, joka tarjoaa samanvärisiä sävyjä:

 • vaiheiden tukipinnan monokromaattinen muotoilu;
 • edessä nousuputki, lähellä laatan väriä.

Tehtävien ratkaiseminen kuistin suunnittelussa luovilla ihmisillä on mahdollisuus kuvitella mielikuvitusta ja omaperäisyyttä. Monista vaihtoehdoista voit aina valita parhaan ratkaisun.

Meillä on konkreettinen kuisti omilla käsillämme

Ei ole tarpeen kutsua palkattuja asiantuntijoita suorittamaan viimeistelytoimintaa. On mahdollista selviytyä laattojen asettamisesta omien voimien avulla noudattamalla seuraavaa algoritmia:

 • Poista pöly betonipohjasta.
 • Levitä liimaa alustan pintaan.
 • Voitele levyn ja betonipinnan työpinta liimaseoksella.
 • Paina laattoja tiiviisti betonialustaa vasten ja estä syrjäytymistä.
 • Pidä välilevyjen välissä erityisiä välikappaleita.
 • Kohdista saumat erityisellä lastalla.

Tarvittava määrä erityistä liimaa voidaan laskea tietäen, että pinta-ala on vuorattu.

johtopäätös

Kun vastaat kysymykseen siitä, miten konkreettinen kuisti omalla kädelläsi tulee, on huomattava vastuullisen lähestymistavan merkitys ja tekniikan noudattaminen rakennus- ja viimeistelytoiminnassa. Ammattilaisten suositusten jälkeen voit suorittaa tehtävän itse. Tämä mahdollistaa paitsi säästää rahaa, myös hallita rakennustöiden taitoja. Tärkein menestystekijä on korkealaatuisten raaka-aineiden käyttö, laskelmien asianmukainen toteutus sekä tekniikan noudattaminen.

Kuvien rakentaminen kuistilla.

Miksi kuistit romahtavat?

Seuraavat ovat tärkeimmät virheet, jotka johtavat kuonon tuhoamiseen.

1. Kuisti on tehty betonimerkistä alle 200 tai tiili- tai vaahtolohkoilla.

Huonolaatuisesta betonista on heikko ja löysä pinta. Tällaisella kuistilla on vaikea tehdä mitään. Kaikki liimaseokset kovettumisen jälkeen saavat enemmän voimaa kuin pohja. Lämpötilavaihteluissa päällystys irtoaa heikon betonin kerroksesta. Herkkä rakenne, jossa ei ole pinnoitetta, on myös syksy-talvi-aikana nopeutunut. Tiilet putoavat vieläkin nopeammin. Tämä on jo kuvattu yksityiskohtaisesti.

Kun luotiin tämä kuisti, luultavasti tehtävä asetettiin luomaan pysyvä tulonlähde rakentajille. Koska se on säännöllisesti, kerran kolmesta neljään vuotta, korjattu. Suunnittelussa ei ole pelkästään erillisiä siirrettäviä elementtejä - lajitteluvaiheita; aukot täytetään lisäksi tiilillä. Lämpötilavaihteluilla kaikki osat laajenevat erikseen, mikä johtaa liitosten säröihin, vesivuotoihin ja laattojen räjähtämiseen.

2. Kuisti on tehty ilman vedenpitävyyttä.

Vedenpuhdistuksen puute rakenteen pohjassa johtaa kosteuden kerääntymiseen, erityisesti alaosaan ja tuhoutumiseen jäädyttämisen aikana. Useimmiten, ja ennen kaikkea alkaa alemman vaiheen tuhoutuminen, joka on kaikkein alttiimpia kostutukselle.

Kuisti ilman vedenpitävyyttä.

Tile kuistilla on kaikkein epäsuotuisissa olosuhteissa mahdollisista vaihtoehdoista. Sen vuoksi seuraavat liima-aineen valmistajien teknisen osaston suositukset ovat voimassa.

Suositukset vedenpitäviksi.

3. Tasoituslevyt ja kipsilevyt tehtiin useita päiviä betonoinnin jälkeen.

Pitkän tauon aikaan tasoituskerrokset tarttuvat rakenteeseen ilman erityistä lisärasvausta heikosti. Yleensä tällaisen kuoren tai kipsin tarttumispaikka on heikko liitos koko "kakun" lisäkoristekerroksista.

4. Rakenteen pohjassa ei ole vahvistusta.

Rakenteen pohjan lujuuden puuttuminen johtaa kuistin erottamiseen erillisiin osiin sakkauksen tai epätasaisen saostumisen tapahtuessa. Korjaa tällainen portaikko ei ole kohteena.

Vahvistuksen puuttuminen vaiheiden pohjalta.

5. Kuisti yrittää "sitoa" rakennuksen nykyisiin perustuksiin ilman laajennusliitosta.

Laajennus vain yhdessä tapauksessa voi olla luotettavasti "sidottu" rakennukseen. Jos se luottaa yhteiseen pohja-alustaan ​​koko rakennuksen pohjalle. Jos kuisti on kiinnitetty ja se on alustalle hiljattain perustetulla erillisellä pohjalla, väistämättä syntyy sedimenttinen halkeama kahden rakenteen reunalla. Näin ollen, laatta sauma (tapauksessa päin keramiikka alueen edessä oven) on sijoitettava rajalla kahden rakenteen, eikä täytetty laastilla ja silikonilla. Se, että se puhkeaa, on yksiselitteistä. Mutta täytettäessä laastilla, joskus on osittainen erottaminen laatat vieressä sauma. Viimeinen laattaviive koituu ajan myötä.

Crack kun kutistuu uusi kuisti

Tällaisessa kuistissa kuin valokuvassa, seuraukset tulevat yksinkertaisen halkeaman muodossa verhousn reunana. Mutta jos sisäänkäyntiovesta on upotettu seinään ja laatoitettu vuori pääsee rakennussäätiöön, seuraukset ovat jo vaikuttavia:

Viereinen kuisti rakennukseen.

6. Käytettäessä metallisia kulmia tai profiileja.

Asennetut kulmat tai profiilit, joissa lämpötilanvaihtelut aiheuttavat murtumia laastille. Lisää tästä tästä. Vesi virtaa halkeamiin. Erityisen vaarallinen sulaa lumen kynnyksellä. Päivällä se sulaa, hitaasti ajautuu mikrokreihin ja jäätyy yöllä paljastaen voimakkaammin.

Uhka ei ole vain koristeprofiileja vaan myös upotettuja osia ja metallikulmia kuistin betonirakenteen pinnalla.

Kulma muodostaa kuistin.

Toinen kulma muodostaa kuistin.

 • 7. Vuorauksessa käytetään ei-elastista liimaa ja ei-elastista injektointia (trowelled seokset, joissa ei ole vettä hylkivää lisäainetta).

Loppusanat

"Business kuisti", joka näkyy ensimmäisessä valokuvassa, korjataan edelleen muuttamatta muotoilua. Vuoden kuluttua se näyttää tästä.

"Business kuisti" vuodessa

Skype-sähköpostiviestejä ja -kysymyksiä koskevat kysymykset:

Yksityiskohdat alla:

1. Miten konkreettinen kuisti tasoitetaan? Kuinka kohdistaa askelmat laatan alle? Kytkimen 2-3 cm paksu kuoriutuu kuistilla.

Kaikki nämä kysymykset ovat samankaltaisia ​​- oikea tekniikka kuistille. Tämä on yleinen käytäntö - aluksi jotkut ihmiset tekevät kuistilla, ja toiset laittavat laatta. Aseta laatta tasaiselle alustalle. Asennettaessa betonia tällaisen pinnan muottiin on vaikea saavuttaa. Jos yksinkertaisesti kohdistat solmun - se ei toimi. Hän pomppaa. Kuisti on alttiina lämpötilanvaihteluille. Tämä on viimeinen kysymys. Levitys voidaan kiinnittää verkkoon tai esilasiksi, ennen kuin se levitetään.

Tämä on "CC81" "cereositille". Mapeella on samanlainen emulsio. Mutta kalliimpaa ja parempaa. Vaihtoehtona rasvaaminen erittäin joustavalla liimalla on mahdollista tasoitusastian asettamishetkellä.

Silti voit täysin kaataa portaiden portaat uudelleen betonilla. Tässä näytetään joitain katkelmia.

2. Mitä kaadetaan konkreettisen kuistin alle?

Kuurun alla on välttämätöntä kaataa ei-katoavaa materiaalia - hiekkaa, murskattua kiveä kastelemalla. Chernozem on poistettava kuistin pohjasta ennen Manner-maaperän - savi-, hiekka- tai taottovaipan kuivumista. Karkean rakeisuuden lisääminen alustassa vähentää kosteuden "vuotoa". Koko kuisti ei ole tarpeen kaataa betonista. Ydin voidaan täyttää millä tahansa maaperällä muottiin. Mutta tämä, kun kyseessä on asianmukainen vahvistaminen.

3. Onko mahdollista laatia keraamisia laattoja märälle betonille?

On olemassa sellaisia ​​lausuntoja betonista, että kunnes täydellinen kovettumiskierto on päättynyt (28 päivää), sitä ei voida tarkentaa. Väitetään olevan edistystä ja tämä voi häiritä koko sovellettua viimeistelykerrosta.

Mielipiteeni on kaikki fantasia. Vain yksilön mielipide.

Harjoittelusta. Märällä betonilla tai laatoilla (5-6 pv) laatta asetettiin useita kertoja (kesällä). Eroja ei havaittu. Ainoa varovaisuus - liima märällä lasilla kovenee kauemmin. Siksi kävely päivän sisällä laatta on mahdotonta. Toinen raakapinnoitteen vaara on alhaisen laatan laastien (betonin) ylittämätön lujuus. Liima voi voimistua voimakkaammin ja laattojen repeytyminen on mahdollista laastikerroksella.

On mahdotonta soveltaa vedenpitävyyttä raakapäällysteeseen tai kytkimelle - se tarkistetaan. Se luo läpäisemättömän kalvon, joka hajoaa haihtumalla kosteutta.

Ehkä (lähetä fantasioitani) märkäpinnoille ei tarvitse soveltaa pohjamaalia. Jos pinnalla ei ole roskia.

Raaka betoni ja tasoitus auringonlaskun aikaan ovat myös valitettavaa. Jos tämä pinta peitetään laatikoilla - kuivaus viivästyy, ja jäädytyksen alkaessa kaikki kaatuu.

4. Onko kuistitanko rikkoutunut, voidaanko se laittaa tällaiselle kuistille?

Kaikki riippuu siitä, mikä on halkeama ja kuinka kuorimatto on tehty.

Rasvamurtumia voi esiintyä heti nestemäisen laastin seoksen (kuivaamisen) jälkeen. Jos metalliverkko tai vahvike asetetaan tällaiseen tasoitukseen, niin tällaiset halkeamat eivät ole kauheita. Ja laatta voidaan liimata.

Mutta kuistilla voi ilmetä syviä halkeamia lämpötilan vaihteluista tai muodonmuutoksesta, joka johtuu kuistin kutistumisesta. Jos raudoitusta ei ole tehty, lattian kappaleet liikkuvat, kun lämpötila muuttuu talven ja kesän välillä tai kävelemisen aikana.

Mitään laattaliimaa ei kestä tällaisia ​​kuormia.

10 kommenttia

Hyvää iltapäivää Kiitos hyvää työtäsi varten, ts. anna neuvoja meille "loham". Kun olet lukenut suosituksesi, oppinut paljon itselleni, mutta tarkoitit betonilattiaa ja kuistia. Ja mitä voit suositella minun ongelmalleni, kuinka laittaa laatat maahan WOODEN kuistilla? Kiitos, menestys sinulle ja hyvinvointi! Ystävällisin terveisin, Edward.

13. helmikuuta 2017

"Tile on WOODEN Kuisti" on lähes hyödytön ajatus. Puu putoaa.
Tiedän yrittäjistä puusta terassilla, jossa on magnesiittilevy ja liimakuvioita levyyn. Mutta laatta kaadetaan magnesiittia, ja puu alkaa ryöstää.
Amerikassa puulattiat (vanerin yläkerros) laatoitetaan usein. Siellä useimmat talot on kehystetty. Mutta ne ennalta pinottavat polyetyleenikalvon - Schlüter-Systems. Se toimii vedeneristys- ja tyhjennyslaitteena.

Niin pitkälle kuin kuistilla en tiedä.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää puinen kuisti muottien sijasta. Ja kaada ristikon yläosaan (5-6 mm) liuoksen kerros pienen murto-osan seulonnassa tai raunioissa. Kerros 6-8 cm riittää.
Mutta suunnittelua on harkittava - siitä, mitä kaikki luottaa, kun puu menee.

"Määritä" ei ole mitään - YKSI VANHA!