Monoliittisen laatan vahvistaminen

Rakennettaessa yksittäisiä taloja käytetään monoliittista laatua lattiapäällysteinä. Se perustuu teräsrunkoon, joka tarjoaa vaakasuoran jäykkyyden. Betonirakenteiden vahvistaminen parantaa kotien lujuutta ja kestävyyttä. Helpoin tapa järjestää lattia on tilata valmiit laatat tehtaalla ja kiinnittää ne nosturiin. Jos tekniikalla on vaikeuksia, voit itsenäisesti hallita RC-rakenteiden asettamista ja kaatamista. Asennusohjeiden tutkiminen ja laatan laskeminen auttavat hallitsemaan rakentamisprosessia tietoisesti.

Vaakasuora tukirakenne toimii korkeusjakajana. Pohjan toinen puoli toimii ylemmän kerroksen lattiana. Toinen puoli on alemman huoneen katto.

Osien päällekkäisyyden luokittelu niiden tarkoituksen mukaan.

 • Attic - erottakaa kattotilaa tiloista.
 • Interfloor - rikkoa rakennuksen tasolle.
 • Alakerta - rajata alemmat kerrokset ja kellari.

Valmistuksen valmistuksen tekniikan mukaan jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • monoliittisia betonilaatuja, joissa on teräksestä valmistettu raudoitus, on valettu asennuspaikalla;
 • tehdasvalmisteiset tehdasvalmisteiset rakenteet, jotka on asennettu erillisistä elementeistä;
 • esivalmistetut monoliittiset - koostuvat ontolohkareista ja kevyistä metallipalkkeista.

Säätö- ja tasoitustasojen vahvistaminen on suositeltavaa toteuttaa betoni- tai betonielementteinä rakennettuja taloja.

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen edut:

 • Tämä on erinomainen tapa ulos tilanteesta, jossa ei-standardi talo projekti. Laattojen tukena ei ole ainoastaan ​​kannettavia seiniä vaan myös koristepylväitä.
 • Paikan päällekkäisyyden täyttö mahdollistaa minkä tahansa kokoonpanon ja koon lattian rakentamisen.
 • Monoliittisten levyjen laitekokoonpanoa käytetään siinä tapauksessa, että on mahdotonta houkutella erikoislaitteita.
 • Kiinteän pohjan ansiosta rakenteet ovat sileitä ilman näkyviä pintapoikkeamia.
 • Lattialaatan suuri lujuus takaa mekaaniset kuormitukset, tehojännitykset ja korkeat lämpötilat.
 • Pituussuuntaiset ja poikittaiset suorituskykyiset rakenteet, jotka on vahvistettu vahvikkeella, suojaavat luotettavasti ullakko- ja ullakkotilaa kylmältä.
 • Teräsbetonin palonkestävyys on kaksi kertaa korkeampi kuin puulattiat.

Laattojen vahvistamisen haitat:

 • Prosessin monimutkaisuus ja kesto.
 • Betoniin tarvitaan kolme henkilöä.
 • Siihen asti, kunnes monoliitti saavuttaa lopullisen kovuutensa, se tarvitsee jatkuvaa hoitoa ja hallintaa.
 • Työ vaatii erikoislaitteita ja mekaanisia laitteita.
 • Betonirakenteet ovat kaksi kertaa kalliimpia kuin puurakenteet.

Lieden käsikirja

Vahvistus tehdään metallikehyksellä. Suunnittelu on teräsverkko, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm.

Levyjen vahvistamisen oikea laskenta tarjoaa monia etuja toiminnassa ja käytössä:

 • valmiilla lattialla on suuri kantavuus;
 • optimaalisten parametrien valinta raudoitukseen, monoliittipaksuus, betonin laatu ja laastin määrä helpotetaan;
 • laskelma osoittaa tarvittavan työn määrän ja sen kustannukset;
 • monoliittisen levyn käyttöikä vahvistuksen suunnitelman mukaisesti ei ole rajoja.

Loppujen lopuksi arvioidut numerot säästävät vuokranantajan aikaa ja rahaa. Asiantuntijat tekevät ammattimaisen laskennan. He käyttävät tarkkoja tietoja ja ottavat huomioon kaikki rakentamisen nuhteet. Asiakkaan on tunnettava yleiset säännöt betonin rakentamisesta ja vahvistamisesta.

Laattojen paksuuden tulisi olla 1/30 leveydeltä leveydeltä katettava. 6 metrin etäisyydellä monoliitti kaadetaan kerroksella 150-200 mm. Jos kiskon leveys ylittää 6 m, laatta vahvistetaan lisäpalkkeilla. Tässä tapauksessa raudoitus suoritetaan kahdella kerroksella verkkoon ja betonin paksuutta lisätään.

Työsuunnitelman laatimisessa on otettava huomioon otteen koko. Se on seinien pohjalla olevan lattialevyn osan nimi. Tiilirakennusten koko on 15-20 cm, kaasusilikaatti- tai vaahtobetoni-lohkojen seinät, pito koko kasvaa 25-30 cm. Lujitustangot leikataan siten, että ne ovat vähintään 25 cm täytettynä betonista päähän.

Vahvistusvahvistusohjeet

Monoliittisen levyn paine menee pystysuoraan alas ja jakautuu tasaisesti koko alueelle. Tuloksena on, että vahvikekanavan yläosa olettaa puristuskuorman ja alemman osan - vetolujuuden. Tangot asetetaan muottiin ja yhdistetään toisiinsa joustavalla langalla tai hitsattuina. Käytä pohjaverkkoa paksujen teräsnauvoja käytettäessä. Ylempi kerros koostuu halkaisijaltaan pienemmistä tankoista.

Ruutujen välissä on 180-200 mm paksuinen laatta, jonka välissä on 100-125 mm. Voit tehdä tämän käyttämällä teräpalkkeja. Pitkät sauvat on taivutettu kirjaimen "L" muotoon ja järjestetty 1 metrin askelin. Alueilla, jotka vaativat levyn lujittamista, etäisyys pienenee 40 cm: iin. Yleensä tämä on keskipiste, tukipisteiden yhteyspisteet ja maksimaalisen kuormituksen pistemat.

Pohjan ristikon alapuolella kaada betonikerros 25-35 mm: iin. Kestämään tätä kokoa, vahvistuskokoonpanojen alapuolella levitetään tasaisesti muoviset lasinaluset, joita myydään rautakaupoissa. Ne voidaan korvata puupaloilla, jotka on kiinnitetty muottipesän pohjaan itsekierteittävin ruuvein. Vahvikotelon ylempi ruudukko täytetään samalla kerroksella kuin alla.

Opas monoliittisen levyn vahvistamiseen

Rakennustekniikka koostuu useista operaatioista, jotka on suoritettava tietyssä järjestyksessä.

Irrotettava muoto on tehty levyt, vanerilevyt ja teräskanavat. Kiinnitä telineiden telineiden väliin vakaat ja kestävät jalustat. Tarvikkeiden lukumäärän on pidettävä laatikko tukevasti ja estää taipuminen liuoksen painon alle.

Kerrospaksuuden ollessa 200 mm betonin neliömetrin paino on 300-500 kg. Liukuvien telineiden sijaan voit käyttää puupalkkeja tai pyöreää puutavaraa, jonka leikkaus on 100 × 100 mm. Ne on järjestetty 1,2-1,5 m: n välein. Pituussuuntaiset palkit asetetaan telineisiin ja nostetaan ennalta määrätylle korkeudelle. Kiinnitä sitten ristikko, johon ruuvit kiinnittävät laminoitua vaneria. Suositeltava paksuus on 18-20 mm.

Laminaattipinta voidaan korvata tavallisella vanerilla, maalattu öljymaalilla. Toinen perusversio on litteitä levyjä, jotka on peitetty muovikelmulla. Betoni ei tartu liukupintaan, joten lattialevyn alaosa on täysin sileä ja tasainen.

Terästangot asetetaan ja neulotaan vahvistuksen mallisuunnitelman mukaisesti. Optimaalinen solukoko on 150 × 150 tai 200 × 200 mm. Meidän on pyrittävä varmistamaan, että verkon pitkittäisosat ovat kiinteät. Jos palkkien pituus ei riitä, ylimääräiset sauvat asetetaan päällekkäin suurella päällekkäisyydellä. Liitokset sijoitetaan ruutupiirikuviolle. Tällainen vahvike tarjoaa riittävän lujuuden ja jäykkyyden laatan.

On suositeltavaa käyttää konkreettista sekoitusta tehtaan tuotantoon. Siinä komponenttien osuuksia pidetään tarkasti, koostumukseen lisätään lisäaineita, jotka parantavat käyttöominaisuuksia. Betoni läpäisee laadunvalvonnan ja toimitetaan rakennustyömaalle määränä, joka riittää yhden kerran kaatamaan.

Betonipumpun avulla liuos asetetaan välittömästi laattojen koko alueelle. Syvärakenteinen värähtelijä tiivistää betonikivun ja jakaa sen tasaisesti. Samanaikaisesti ilmakuplat poistetaan. Kaatumisen lopussa pinta tasoitetaan erikoisella lastalla pitkällä kahvalla ja ruiskutetaan ohut kerros kuivaa sementtiä.

Optimaalinen ympäristön lämpötila lattian betonoitumisen aikana ei saa olla alle + 5 ° C. Vahvalla kylmällä liuoksen sisältämä kosteus jäätyy ja hajoaa monoliitti. Halkeamat heikentävät levyn lujuutta ja vähentävät käyttöikää. Suotuisissa lämpötiloissa lujitetun lattian täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukaudessa. Kosteuden nopean haihtumisen estämiseksi ensimmäiset 3-4 päivää betonia kostutetaan säännöllisesti vedellä. Kesällä lisäksi päällystetty folio.

Vahvistetut monoliittiset laatat tekevät sen itse

Vahvistuksen vastaanotto on lähes kaikkialla rakentamisen aloilla. Käyttämällä ne käyttävät portaita portaita, kuistia betonia, monoliittisia laattoja lattiat. Lujituksen ydin on eri materiaalien orgaaninen yhdistelmä yhdeksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi raudoitus ja betoni. Betoni on luonteeltaan erittäin vahva, mutta samaan aikaan se on liian hauras tauossa. Vahvikkeen osa on joustava. Siksi näiden kahden materiaalin yhdistelmä luo eräänlaista synergiaa eli betoniteräksen ominaisuudet ovat paljon paremmat ja hyödyllisemmät kuin betonin tai metallin ominaisuudet erikseen. Vahvistettu betoni kykenee kestämään sellaiset tärinät ja tärinät, joita tavallinen betoni ei koskaan sietä. Sen ytimessä vahvistaminen on tiettyjen luuranko betonituotteille, sillä ilman sitä se hajoaa palasiksi ensimmäisellä kuormalla.

Mitä tarvitset tietää lattian vahvistamisesta

Käytetään betoniteräksen betoniteräksen vahvistamiseen. Sen paksuus vaihtelee 8: stä 14 mm: iin, ja levyn paksuus on enintään 150 mm. Kun ostat valmiita lattialaatoja, on otettava huomioon se, että ne on tuotettu tehtaissa, jotka ovat kiinteitä, uurteita ja onttoja. Erityisen suosittu on viimeinen vaihtoehto. Tämä johtuu siitä tosiasiasta, että betonimonoliitin sisäpuolella olevien aukkojen vuoksi tällaisilla levyillä on suhteellisen pieni paino, erinomainen eristyskyky, heikko äänen absorptio ja kestävät myös muodonmuutoksia hyvin.

Tuottaa raskasbetonilevyjä. Niiden vakiokoot ovat kolme kokoa: pituus - 4, 5 tai 6 m, paksuus - 140, 180 tai 220 mm, sallittu kuorma - 150, 190 tai 230 kg / m2.

Olisi ymmärrettävä, että ostetut levyt, kun ne on asetettu, muodostavat aina liitoksia, jotka voidaan porrastaa ja jotka vaikuttavat negatiivisesti niiden muodostaman pinnan tasaisuuteen. Jos teet monoliittisen levyn vahvistuksen omilla kädillä, saamme tasaisen ja sileän pinnan ilman liitoksia.

Mitkä ovat vahvistusmahdollisuudet?

Vahvistettu betonirakenteiden käyttö ei ainoastaan ​​lämmitä rakennusta vaan myös nopeuttaa suurelta osin sen rakentamisen prosessia. Suhteellisen pieni vahvikelevyjen massa vähentää pohjan kuormitusta. Rakenne itsessään on melko kestävä ja kestää paitsi pitkän ja merkittävän stressin myös palon vakavat vaikutukset. Tulipalon sattuessa betoniteräkset pitävät rakennusta tunnin ajan, kun taas puiset romahtavat 25 minuutin kuluttua.

Monoliittisten laatikoiden käyttö lujittamalla mahdollistaa rakennusten ja rakenteiden rakentamisen millä tahansa monimutkaisella tavalla. Heidän avullaan on helppo korjata huoneen geometriset piirteet sekä luoda epätyypilliset lattiat sekä kooltaan että muodoltaan. Koska tällaisten levyjen kannattimet eivät ole pelkästään rakennuksen seinät, vaan myös erilaiset sarakkeet, suunnittelumahdollisuudet lisääntyvät merkittävästi.

Kuinka voit tehdä monoliittisen laatan omilla kädilläsi?

Rakennuskirjallisuudessa on hyvin yksinkertainen kaava, jonka avulla on helppo laskea päällekkäisyyden paksuus. Ota pituus ja jakaa se 30: llä. Saavutettu tulos on optimaalinen paksuus tulevaisuuden laatan. Vahvistuslevyjen klassinen malli sisältää työtangojen sijoittamisen levyn ylä- ja alaosaan. Tämä jakaa uudelleen kaikki vahvikkeet ja pysähtyy sauvasta. Jos laattojen paksuus on alle 80 mm, riittää, että ei käytetä lujitinta, vaan metalliverkkoa. Täytyy vain tehdä se niin, että se on monoliitin sisällä. Tätä varten ruudukko nostetaan 2,3 cm: n päähän pintaa vasten.

Lujitustangosta on liitosjohto tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä on nopeampi ja helpompi. Sitovaa käyttöä varten on erityinen koukku, joka voidaan tehdä itsenäisesti, mutta se voidaan ostaa myymälästä. Siinä tapauksessa, että levyn paksuus on noin 150 mm tai enemmän, sinun on tehtävä kaksi kerrosta vahviketta. Tasot tehdään päällekkäin, liittäen toisiinsa hyppyjä. Tulokseksi saatujen solujen koon tulisi vaihdella 150-200 mm. Normaalille lujuudelle lattialevyn itsenäisen tuotannon kannalta on syytä käyttää saman poikkileikkauksen omaavaa tankoa. Jotta voimaa lisätään entisestään, lujitetta voidaan sitoa vetoilla, joiden pituus on 40-150 mm pitkin päärakennetta.

Kuorman jakautuminen koko rakenteelle tapahtuu siten, että sen pääosuus laskee alempaan raudoituskerrokseen. Tällöin yläkerrokseen kohdistuu puristusvaikutuksia, kuten betonia. Vahvistus tehdään kaatamalla betonia muottiin koko katon pinnalle.

Yleensä koko betonilaatan valmistusprosessi on jaettu kolmeen osaan: betonirakenteen, raudoituksen ja betonin kaatamisen. Harkitse heitä kaikkia.

Muottien luominen

Monoliittisen päällekkäisyyden valumenetelmä muistuttaa erityisen kosteutta kestävän, 18-25 mm: n paksua tai 40 mm: n paksua, tiheään leikattua levyä vaakasuora "kansi". Asenna se tukevalle tukipalkille puupalkista (80-100x100 mm), joka sijaitsee vaakasuunnassa.

Vaakatasoisia palkkipalkkeja tuetaan vahvoilla pystysuorilla porteilla, jotka ovat joko valmiita, erityisiä (teleskooppisia) tai valmistettu kiinteästä 100x100 mm: n puusta, pyöreästä puusta, jonka halkaisija on 80-100 mm, sekä vahvoista metalliputkista tai kanavapalkista.

Materiaalin tarve rakennusmateriaalin rakentamiseksi edellyttää, että lasketaan koko lattian pinta ja sen paksuus. Jälkimmäinen on 10-20 cm, riippuen siitä, kuinka laaja alue on ja kuinka paljon kuormitusta suunnitellaan tulevaisuudessa. Muottien lujuuden tulisi olla sellainen, että ilman pienintäkään muodonmuutosta se voi kestää betonin painon ja siihen upotettavan raudoituksen painon. Kun lattian paksuus on 20 cm, syntyvän levyn paino on noin 500 kg / m2. Muottipinta soveltuu parhaiten tavallisesta tai laminoidusta 20 mm: n vanerista. Kun käytät laminoitua pinnoitettua vaneria, saat täysin sileän katon, joka ei vaadi suurta viimeistelyä. Asennusmoduulin korkeus määräytyy tasolta tai rakennustasolta. Voit tehdä tämän vaimentavan vaakasuoran viivan, jonka on vastattava tulevan päällekkäisyyden korkeutta, pitkin koko kehän ympärysmitta.

Teleskooppitelineitä käytettäessä ne asennetaan pääasiassa reunoihin, käyttäen jalustat ja univormut (kruunut). Pylväissä on pitkittäissuuntaiset palkit asennettuna 2 m: n etäisyydelle. Vain tämän jälkeen voidaan asentaa välilevyt. Ei ole tarpeen tehdä jalustaa kaikesta. Yleensä riittää toimittaa tämä rakenne 30-40% telineillä. Välituen välinen etäisyys tehdään katon tehon ja pylväiden paksuuden laskennasta. Yhdelle telineelle, jonka kuormitus on 900 - 1200 kg, keskitettäväksi ei saa ylittää 1 m2: n kokoa.

Jos päätös tehdään kotitekoisten telineiden käytöstä, niiden pituuden tulisi vastata pituussuuntaisten palkkien alaosan asennuskorkeutta. Asenna kotitekoiset telineet 1 m: n välein kiinteälle alustalle tai paksuille leikkuulaudoille, joilla on riittävä pinta-ala. Pitkittäiset viiveet sijoitetaan poikittain 0,5 metrin etäisyydelle toisistaan, ja niiden päälle asetetaan paksua vaneria. Tämän rakenteen yläpinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora ja täytettävä ennalta määrätty taso.

Kun käytät leikattuja levyjä ylemmässä osassa, ne on kohdistettava tiiviisti, ja niiden päälle asetetaan tiheä polyeteenikalvo tai kateaine. Levyn paksuus vastaa reunan tasaista korkeutta, joka on asennettu koko kaistaleen koko kehälle. Kulmissa se on kytkettävä tiukasti.

Miten itsenäisesti tehdään betonilaatan vahvistaminen

Teräsraudoitusluokka A3 valmistetaan kuumavalssauksella. Se voi olla halkaisijaltaan 8 - 14 mm ja sileä tai ristikkäinen pinta. Se soveltuu parhaiten monoliittisten vahvistettujen kerrosten itsenäiseen luomiseen. Ensimmäinen ruudukko kiinnitetään aiotun levyn pohjaan ja toinen yläosaan. Muotti on asetettava niin, että molemmat ristikot ovat laatan monoliittina. Etäisyys ylemmästä ruudusta pintaan on oltava vähintään 2 cm. Vahvistus tulee sitoa sitovalla langalla verkkoon ja muodostaa soluja, joiden sivut ovat 200 tai 150 mm. Nykyään on olemassa erityisiä koneita neulomisvarusteille, mutta voit tehdä sen tavallisella koukulla.

Hitsauskoneen käyttö on suositeltavaa vain silloin, kun pystyt hallitsemaan sitä, koska epätarkat toimet voivat johtaa hitsausalueen tason ohentamiseen, mikä välttämättä johtaa tuhoutumiseen. Ristikon koko pituutta ei saa olla aukkoja, joten jos palkkien pituus on riittämätön, niitä on lisättävä siten, että niiden päällekkäisyys on vähintään 50 cm. Samanaikaisesti kaikki nivelet tulee sijoittaa ruutupiirrokselle. Verkon kaikki reunat on yhdistetty U-muotoisiin muotoihin. On välttämätöntä taivuttaa vavat vain kiireellisesti ilman lämmitystä. Hehkuva metalli rikkoo sisäisen rakenteensa, mikä voi johtaa vavan murtumiseen. Niissä paikoissa, joissa ylimääräisiä kuormia oletetaan, ne vahvistetaan erikoistilassa, jossa on lisävarsia. Vahvistettaessa kannattaa ottaa huomioon paikat, joissa tekninen viestintä tapahtuu. Jos mahdollista, on parempi jättää niihin reikiä asettamalla putken pituus välittömästi. Erityisesti on tarpeen vahvistaa koko tukialueen seiniin ja pylväisiin. Jälkimmäisessä tapauksessa voiton on oltava laaja.

Betoniseoksen kaataminen

Kun koko tanko on yhdistetty, voit aloittaa sen täyttämisen. Tätä varten on parasta käyttää betonipumppua. Jos työn laajuus ei ole kovin suuri, on täysin mahdollista selviytyä ilman sitä. Tällöin tarvitset vähintään kaksi apulaista, jotka vaivaavat betonia betonisekoittimessa ja nostavat sinut kaatamaan. Kun muotti on täytetty betoniliuoksella, seos on pakattava säännöllisesti. Parasta on, että tähän sopii erikoisrakenteinen värähtelijä, mutta sen puuttuessa on mahdollista rytmittävän rytmisesti vasara aika ajoin muottirakenteessa tai vahvistusverkon avoimissa osissa.

Kiihdyttämisprosessissa betonista on huomattava kutistuminen, joka nopeutetussa kuivausprosessissa voi johtaa mikrokreän esiintymiseen. Tältä osin useiden päivien ajan täyttynyt liesi on kasteltava vedellä, erityisesti lämmössä. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vesi on suihkutettava letkulla, jossa on sprinkleri tai kastelupullo, koska suora suihku voi vahingoittaa betonin pintaa, joka ei vielä ole asetettu. Joskus halkeamien ilmaantumisen välttämiseksi alimpaan kerrokseen on sijoitettu erityinen polymeerinen verkko, ja loput rakenne on jo rakennettu sen yläpuolelle. Muissa tapauksissa polymeeriverkkoa käytetään pääasiallisena vahvistuselementtinä. Tämä tehdään silloin, kun on mahdotonta rakentaa vahvikkeita tangoista ja jopa lanka.

Betonin täydellinen kovettuminen tapahtuu aikaisintaan 3-4 viikkoa. Tähän mennessä ei ole tarvetta tehdä töitä laitoksessa ja purkaa muottipesä. Tämän ajanjakson jälkeen muotti on purettu ja saadaan betonilevy, joka on sen alapuolisten huoneiden yläraja. Tällöin voidaan luoda myös minkä tahansa kokoonpanon kaarevuudet.

Rakentaessasi omaa taloa tai mökkiä, on mahdollista luoda omat betonilaatat, joissa on sisäosat. Tämä rakenne on paljon turvallisempi ja kestävämpi kuin puu, mutta se on rakennettava vain kiinteän betoniseinän tai tiiliseinien päälle. Kevytbetonilohkojen tai puun käyttäminen seinämateriaalina poistaa tämän mahdollisuuden, koska tällaiset seinät eivät kestä kestämään betoniterästen painoa.

Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Vahvistussäännöt monoliittisille lattialaatoille

Yksittäisen rakentamisen alalla parannetaan ja kehitetään uusien materiaalien ja menetelmien syntyminen rakennustyömaan käyttöön. Yksi näistä innovaatioista on itsenäinen vahvistaminen ja valu monoliittisten laatat talon lattiaan.

Lattialaatta on yksi tavallisimmista betoniterästuotteista rakentamisessa.

Monoliittisen levyn vahvistaminen on tehtävä tiukasti tekniikan mukaisesti. Koska alemman kerroksen vahvistus kantaa pääkuormaa, levy ei kestä sitä, jos vahvistus on väärä.

Valmiin monoliittisen levyn työmäärä päällekkäisyydelle ohjataan ylhäältä alas. Sovelluspisteestä se jakautuu tasaisesti lautaselle. Ilman kunnollista vahvistamista tällainen levy ei kestä kuormia. Pääkuormitus laskee alemmalle kerrokselle. Hän työskentelee venyttelyllä, joten hänellä on oltava erityinen vahvuus. Samanaikaisesti alustan yläosa kokee puristuksen, jonka betoni kestää hyvin ilman vahvistusta.

Monoliittiset betonilattiat, niiden vahvistaminen voi voimakkaalla halulla tehdä omat kädet. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa. Ennen työn aloittamista on tehtävä tarkka laskelma monoliittisen kerroksen tuotannosta Asiantuntijat tekevät tämän laskutoimituksen tietokoneella erityisellä ohjelmistoliitännällä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Monoliittisen levyn oikea laskeminen päällekkäisyydelle ja sen vahvistukselle on useita etuja:

 • monoliittisen laatan katolla on suuri kantavuus;
 • tarkka laskenta antaa parhaan mahdollisen valikoiman raudoitusta, laatan paksuutta, laatua ja määrää. Kaikki tämä yhdessä säästää rahaa ja aikaa;
 • ammatillinen laskenta mahdollistaa paitsi seinät myös huoneissa sijaitsevat sarakkeet monoliittisen katon tukena;
 • laskelmat antavat tarvittavat työmäärät ja niiden kustannukset;
 • on mahdollista laskea epätasaisen geometrisen muodon laatta;
 • katon käyttöikä, joka on rakennettu tiukasti vahvistuslaskelmien mukaan, on lähes rajoittamaton.

Yleiset säännöt

Vahvistus on tehtävä kahdessa kerroksessa. Tangot liitetään verkkoon, tarvitset 1,5 mm: n neuletietimen.

Tee ammattimaista matemaattista laskemista voimista ei ole kaikille. Mutta yleisiä sääntöjä on improvisoitujen monoliittisten kerrosten rakentaminen ja vahvistaminen. Näiden sääntöjen mukaan laattojen paksuuden on oltava yhtä suuri kuin 1/30 peitettävän span pituudesta. Esimerkiksi: pituudeltaan 600 cm, valmiin monoliittisen levyn paksuus on 20 cm. Paksuuden lisääminen johtaa vain kalliiden betonien kustannusten ylittymiseen. Jos päällekkäisten aukkojen pituus ei ylitä 7 metriä, voit käyttää laskelman vakioversiota. Tämän laskelman mukaan monoliittinen levy on vahvistettava kahdella kerroksella vahvistusta. Molemmat kerrokset on valmistettu vahvistuspalkkeista A-500C. Niiden halkaisija on 10 mm. Tangot pinotaan noin 150-200 mm: n välein. Tangojen liittäminen verkkoon, jonka sivu on neliö 150-200 mm, suoritetaan neulomalla pehmeä lanka, jonka läpimitta on noin 1,2 - 3,0 mm. Levy voidaan vahvistaa käyttämällä kaupallisesti saatavissa olevaa hitsattua standardia.

Monoliittisen rakenteen kokoa määritettäessä olisi otettava huomioon kaappauksen määrä. Tämä on osa laattaa, joka lepää seinälle. Jos seinät ovat tiiliä, pidon koko tulee olla 15 cm tai muuta. Ilmastetun betonin seinämien osalta tämä arvo on vähintään 25 senttimetriä. Vahvistustangot leikataan siten, että niiden päät peitetään vähintään 25 mm: n paksuisella betonikerroksella.

Vahvistinverkon sitomisen jälkeen on tarpeen levittää ne oikein pitkin korkeutta. Monoliittisen laattojen paksuuden ollessa 180-200 mm, pituus voi olla jopa 6 metriä. Tällaisissa levyissä ylemmän ja alemman lujiteverkon välinen etäisyys on 105-125 mm. Tämän etäisyyden ylläpitämiseksi on jonkinlainen pidätin 10 mm: n paksuisesta runkopalkista. Puristimien ylempi ja alempi vaakasuuntainen osa on noin 350 mm pitkä. Pystyelementtien korkeus on 105-125 mm. Nämä salvat voidaan taivuttaa käyttämällä kotitekoista laitetta. Valmiit salvat asennetaan ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin noin yhden metrin kulmalla. Seinään kiinnitetyn levytuen alueella tämä etäisyys pienenee 400 mm: iin.

Lujittavien silmien laimennusta varten käytetään kiinnittimiä, jotka on asennettu ruutupiirroksen kuvioon 1 m: n välein.

Yksinkertaisin laskelma osoittaa, että oikea vahvistus per neliö. m monoliittibetonilaatan paksuus 20 cm vaatii noin 1 kuutiometriä. m betonista M200 ja korkeampi (parempi M350), 36 kg lujitetta A-500C, joiden halkaisija on 10 mm.

Alarivin alla monoliittisen rakenteen vahvistamiseksi tulisi olla noin 25-30 mm: n tai hieman enemmän betonin kerros. Samaa vahvistuskerrosta peitetään samalla kerroksella. Tämän koon mukaisiksi alempien lujitustangojen leikkauspisteessä ovat korvatut muovileikkeet noin 1 metrin välein. Näitä puristimia myydään kaupoissa rakennusmateriaaleissa. Ne voidaan korvata puisilla lohkoilla, jotka on naulattu tai ruuvattu itsetoimivien ruuvien kanssa muottiin. Jos niitä ei ole kiinnitetty tällä tavoin, ne voivat kellua, kun muotti on täytetty betonilla. Nämä ovat yleisiä sääntöjä. Mutta tarkka laskelma voi tehdä vain ammattilainen.

Muottirakenne

Monoliittisten levyjen valmistukseen on asennettava muottirakenteita. Se on valmistettu puusta. Muottien alle on asennettu erityiset teleskooppitelineet vahvoille jalustatuille. Telineet on kiinnitettävä tukevasti. Niiden lukumäärän on oltava sellainen, että muotti ei taivuta betonin painon alle. Sen paino on 300-500 kg / neliö. m, jonka kerrospaksuus on 200 mm. Räkit sijoitetaan tavallisesti 120 - 150 cm: n välein. Erikoisten telineiden puuttuessa ne voidaan korvata telineillä, joiden koko on 100 x 100 mm, ja saman läpimitan omaava osa tai pyöreä puu.

Muottien tulee olla ehdottomasti vaakasuorassa eikä levyjen välissä ole aukkoja.

Muottien pohja on kerros laminoitua materiaalia. Laminoitu vaneri sopii tähän. Matemaattinen laskenta suosittelee arkkia, joiden paksuus on 18-20 mm tai enemmän. Betoni ei tartu laminoidulle pinnalle. Voit myös käyttää yksinkertaista paksua vaneria, maalattu öljymaalilla. Betoni ei myöskään tartu siihen. Tällainen materiaali mahdollistaa lattialevyn täysin sileän ja tasaisen pohjan. Yksinkertaisimmassa muodossa voidaan käyttää tavallisia käsiteltyjä levyjä. Niiden paksuuden tulisi olla 50 mm. Pylväät, vaneri tai levyt on kiinnitetty ruuveilla.

On tärkeää tarkistaa absoluuttinen horisontaalinen muotti käyttäen tasoa tai muuta käytettävissä olevaa keinoa. Vanerilevyjen tai -levyjen välillä ei saa olla aukkoja. On mahdollista peittää muotti ylhäältä muovikelmulla niin, että nestemäinen betoni ei vuoda. Kalvo ei myöskään salli betonin massan kosteuden imeytymistä muottien puuhun. Kosteuden väheneminen vähentää betonin lujuutta. Huolellisesti asennettu muotti johtaa monoliittisen levyn alapinnan epätasaisuuteen ja ylimääräisiin vaikeuksiin viimeistelyssä.

Tulevan laatikon pohja koostuu betonikerroksesta, jonka vahvuus on noin 20 mm. Lujittava silmä on asetettu sille tukien läpi. Koko rakenne kaadetaan M200 betonilla tai korkeammalla.

Yli 8 metrin limittyvien leveiden leveydellä päällekkäisyydestä lujitetaan lujat luokat. Jos monoliittinen levy samanaikaisesti lepää sarakkeilla, lisätuki vahvistetaan tukialueille. Decking tehdään laatta koko pituudelta.

Betonin vahvistaminen

Joten kun betonin kovettuminen ei halkeile, se on kostutettava vedellä ensimmäisen viikon aikana.

Betoni asetetaan koko lattia-alueelle kerralla. Betoniyhdistelmä on parempi käyttää teollisuuskäyttöön tarkoitettua ruoanlaittoa, jota toimittavat erikoiskoneet ja sekoittimet oikeaan määrään. Tällainen betoni on parempi kuin kotitekoinen. Se läpäisee laadunvalvonnan, se koostuu erityisistä lisäaineista ominaisuuksien parantamiseksi.

Asennetun betonin tulee olla hyvin värähtelevä. Parasta tämän tehtävän ansiosta syvä rakennustyökalu selviää. Se voidaan ottaa rakennusmateriaalikaupan vuokrausosastolta. Vibraattori tiivistää betonimassaa, karkottaa ilmaa ja ylimääräistä vettä siitä. Kun kaikki betoni on kokonaan asetettu, tulevan laatan pinta tasoitetaan erikoisella lastalla, jossa on pitkä kahva. Voit ripotella pintaa ohut kerros kuivaa sementtiä.

Vahvistuselementtien rakenne: tukirakenteet; betoni; kruunu; sauvat.

Ympäristön lämpötila betonin asettamisessa ei saa laskea alle +5 celsiusastetta. Alhaisissa lämpötiloissa kosteus betonimassan sisällä voi kiteytyä. Tämä johtaa betonin halkeiluun ja sen vahvuuden menetykseen. Lisäaineita, jotka mahdollistavat betonin kaatamisen alhaisissa lämpötiloissa, mutta tuloksena oleva tuote on heikompaa.

Monoliittisen levyn rakenteen vahvuus saavuttaa suositellut lämpötilaolosuhteet neljän täyden viikon jälkeen. Ensimmäiset 2-3 päivää, jotta vältettäisiin halkeamien ilmaantuminen levyn pinnalle, on kostutettava säännöllisesti vedellä. Vain siten voit saavuttaa vaaditun monoliittisen voiman. Betonirakenteen aikaan ei ole tarpeen lopettaa rakennustöitä laitoksessa. Voit jatkaa seinien rakentamista tai tehdä muuta työtä.

Hyvä neuvoja

Ja viimeinen neuvonantaja: jos monoliittisen betonilattian laskeminen ei ole tehty rakentamisen suunnitteluvaiheessa, kannattaa kääntyä alan ammattilaisten puoleen. Sinun ei pitäisi säästää tätä, koska tällaisten säästöjen takia voit pysyä suuressa menetyksessä.

Monoliittibetonilattiat, jotka valmistetaan asiantuntijoiden laskelmien mukaan, ovat taatusti korkealaatuisia. Niillä on suuri kantavuus. Ammattimainen laskutoimitus mahdollistaa oikean raudoituksen ja betonin määrän. Jos huoneissa on sarakkeita, laskentaan voidaan lisätä asianmukaisesti lattialevyn tukipinta näiden sarakkeiden kohdalla. Silmällä on mahdotonta tehdä.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video