Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Perussäännöt monoliittisten levyjen asentamiseksi

Luotettavan (mutta ei aina suositeltavan) vuorovaikutuksen päällekkäisyyden muunnos on monoliittinen päällekkäisyys. Se on valmistettu betonista ja vahvistuksesta. Laitteen monoliittisen päällekkäisyyden säännöt luetaan tässä artikkelissa.

Milloin tarvitset monoliittista päällekkäisyyttä

Monoliittinen teräsbetonilattia on luotettavin, mutta myös kaikkien aikojen kallein vaihtoehto. Siksi on tarpeen määrittää laitteen käyttökelpoisuuden kriteerit.

 1. Esivalmistettujen betonilaattojen toimituksen / asennuksen mahdottomuus muiden vaihtoehtojen (puu, kevyt Terriva jne.) Tietoisen epäämisen vuoksi.
 2. Monimutkainen konfiguraatio sisäisten seinämien "epäonnistuneeksi" järjestelyn vuoksi, joka ei salli hajota riittävää määrää sarjapohjaisia ​​lattialaatoja (toisin sanoen tarvitaan paljon monoliittiosia). Nostureiden ja muottien kustannukset eivät ole järkeviä. Tällöin on parempi mennä suoraan monoliittiin.
 3. Haitalliset käyttöolosuhteet. Erittäin suuret kuormat, erittäin korkeat kosteusarvot, joita ei ole täysin ratkaistu vedeneristämällä (auton pesu, uima-altaat jne.). Nykyaikaisia ​​lattialaatoja on yleensä esijännitetty ja teräskaapeleita käytetään vahvikkeena. Niiden osuus erittäin suuresta vetolujuudesta on hyvin pieni. Tällaiset levyt ovat erittäin alttiita syövyttäville prosesseille ja niille on tunnusomaista tuhoamisen hauras, ei muovaus.
 4. Yhdistelmätoimintojen päällekkäisyydet monoliittisen hihnan funktiona. Esivalmistettujen betonilaattojen tukeminen suoraan kevyille tiilimuotteille ei yleensä ole sallittua. Laitteen on oltava monoliittinen vyö. Tapauksissa, joissa hihnan ja esivalmisteen laatan kustannukset ovat samat tai jotka ylittävät monoliitin hinnan, on suositeltavaa jäädä siihen. Kun lepää se kytkimellä, jonka syvyys on yhtä suuri kuin hihnan leveys, jälkimmäisen laitetta ei yleensä tarvita. Poikkeus voi olla vaikea maasto-olosuhteet - tyypin 2 sakkaus, seisminen toiminta, karstedness jne.

Määrätyn monoliittisen päällekkäisyyden tarvittavan paksuuden määrittäminen

Taivutetuille levyelementeille vuosikymmenten kokemus betoniteräsrakenteiden käytöstä paksuuden ja tilavuuden suhteen arvo on kokeellisesti määritetty. Lattialevyille se on 1/30. Toisin sanoen 6 metrin välein optimaalinen paksuus on 200 mm, 4,5 mm - 150 mm.

Understatement tai päinvastoin, hyväksytyn paksuuden suureneminen on mahdollista lattian vaaditun kuormituksen perusteella. Alhaisissa kuormissa (tämä sisältää yksityisen rakentamisen), on mahdollista vähentää paksuutta 10-15%.

ALV päällekkäin

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen yleisten periaatteiden määrittämiseksi on ymmärrettävä työn työn typologia analysoimalla rasitusrasitustilaa (arvonlisävero). Kaikkein kätevä tapa tehdä tämä on nykyaikaisten ohjelmistojärjestelmien avulla.

Harkitse kaksi koteloa - vapaata (saranoitu) laakerilevy seinälle ja kiinnitä. Levyn paksuus 150mm, kuorma 600kg / m2, levyn koko 4,5x4,5m.

Taipuminen samoissa olosuhteissa kiristyslevyyn (vasen) ja saranoitu (oikea).

Ero Mh: n hetkien aikana.

Muiden Mu.

Ero valintaan yläraudoituksessa X.

Ero valinnassa ylemmässä raudoituksessa U: ssa.

Alemman vahvistuksen valinta X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta Y.: ssa

Rajatilanteet (laakerin luonne) mallinnetaan asettamalla vastaavat linkit tukisolmuihin (merkitty sinisellä). Lineaarinen siirtymä on kielletty kääntyvästä tuesta ja myös kääntymisestä puristusta varten.

Kuten kaavioista voidaan nähdä, puristettaessa tukialueen toiminta ja levyn keskialue eroavat huomattavasti. Todellisessa elämässä minkä tahansa raudoitetun betonin (esivalmistetut tai monoliittiset) elementit ovat ainakin osittain kiinnitetty muurausrakenteeseen. Tämä vivahde on tärkeä vahvistavan rakenteen luonteen määrittämisessä.

Vahvistus monoliittinen päällekkäisyys. Pitkittäinen ja poikittainen vahvistus

Betoni toimii hyvin kompressoimalla. Armature - vetolujuus. Yhdistämällä nämä kaksi elementtiä saamme komposiittimateriaalin, raudoitetun betonin, joka käyttää kunkin komponentin vahvuuksia. Lujitettavuus on luonnollisesti asennettava betonialueelle ja vedettävä vetovoimat. Tällaista vahvistamista kutsutaan pituussuuntaiseksi tai työskentelyksi. Sen on oltava hyvä tartunta betoniin, muuten se ei pysty siirtämään kuormaa sille. Käytössä olevan raudoituksen yhteydessä käytetään tankoja säännöllisesti. Ne on nimetty A-III: n mukaan (vanhan GOST: n mukaan) tai A400: n mukaan (uuden mukaan).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys on vahvistuspituus. Lattialle yleensä oletetaan olevan 150 tai 200 mm.
Tukivyöhykkeen puristuksessa syntyy tukeva momentti, joka muodostaa vetovoiman ylemmässä vyöhykkeessä. Siksi monoliittisten kattojen työraudoitus sijoitetaan sekä betonin ylä- että alempaan vyöhykkeeseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aluslevyn keskiosaan ja sen yläreunaan (sekä sisäisten, väliseinien / -pylväiden tukemiseen, jos sellainen on olemassa), jolloin suurimpia rasituksia esiintyy.

Ylärautaa vaaditun asennon varmistamiseksi betonitoiminnan aikana käytetään poikittaista vahviketta, joka on sijoitettu pystysuoraan. Se voi olla tukikehysten tai taivutettujen osien muodossa. Kevyimmillä levyillä ne toimivat rakentavasti. Suurilla kuormituksilla poikittainen vahvike liittyy työhön, mikä estää delaminoitumisen (levyn krakkaus).

Yksityisillä rakenteilla laatoilla poikittainen vahvistus toimii tavallisesti puhtaasti rakentavana toiminnaksi, jolloin tukeva poikittaisvoima ("leikkauksen" voima) havaitaan betonilla. Poikkeuksena on pistetuki - telineet (sarakkeet). Tässä tapauksessa sinun on laskettava poikittainen vahvistus tukivyöhykkeellä. Poikittainen vahvike on yleensä varustettu sileällä profiililla. Se on merkitty AI: llä tai A240: llä.

Yläraudoituksen ylläpitämiseksi betonitoiminnan aikana taipuneet U-muotoiset osat ovat yleisimpiä.

Päällekkäisten vahvikkeiden asennus.

Täytä katto betonilla.

Monoliittisen päällekkäisyyden esimerkin laskeminen

Vaadittavan vahvistuksen manuaalinen laskeminen on hieman hankalaa. Tämä pätee erityisesti deflektion määrittelyyn, kun otetaan huomioon halkeamien aukot (normit mahdollistavat halkeamien muodostumisen venytetyssä betonivyöhykkeessä tiukasti säädellyllä aukon leveydellä - ne ovat täysin näkymättömiä, puhumme millimetrin jakeista). On helpompaa simuloida useita tyypillisiä tilanteita ohjelmistopaketissa, joka suorittaa laskelmat tiukasti sovellettavien rakennuskoodien mukaisesti.

Seuraavat kuormat otetaan huomioon:

 1. Raudoitetun betonin oma paino, jonka laskennallinen arvo on 2750 kg / m3 (sääntelypainolla 2500 kg / m3).
 2. Lattiarakenteen paino on 150 kg / m2.
 3. Hyötykuorma on 300 kg / m2.
 4. Osapaino (keskimäärin) 150 kg / m2.

Yleiskatsaus suunnitteluun.

Levyjen muodonmuutos kuormituksen aikana.

Muistomerkki Mu.

Tontti hetkeistä Mh.

Yläraudoituksen valinta X: ssä.

U: n yläraudan valinta

Alareunan vahvistaminen X: ssä.

Alemman raudoituksen valinta W: n mukaan.

Kaavojen oletettiin olevan 4,5 ja 6 m. Pitkittäinen vahvistus määritellään lujitusluokalla A-III, betoniluokalla B25, suojakerroksella 20 mm. Koska seinämien laatan tukialueen mallia ei ole mallinnettu, äärilevyjen vahvistamisen tulokset voidaan jättää huomioimatta (ohjelmien vakiomuutos laskentamenetelmää käyttäen).

Kiinnitä huomiota momentin arvojen purskeiden tiukkaan vastaavuuteen vaaditun vahvistuksen purskeilla.

Laskelmien mukaan on mahdollista suositella 150 mm: n paksuinen monoliittinen katto yksityisten talojen lattioille 4,5 m: n ja 200 mm: n ja 6 m: n välillä. Yli 6 metrin ylittyminen ei ole toivottavaa. Vahvikkeen halkaisija ei riipu pelkästään kuormituksesta vaan myös levyn paksuudesta. Asennukset, joiden läpimitta on 12 mm ja asennus 200 mm, ovat usein huomattavia. Voit yleensä päästä 8 mm: llä 150 mm: n tai 10 mm: n korkeudella, jonka pitch on 200 mm. Jopa tämä vahvistaminen tuskin toimii raja. Hyötykuorma on 300kg / m2 - asunnossa, joka voi muodostaa ehkä suuren kaappin, joka on täysin täynnä kirjoja. Asuinrakennusten todellinen kuormitus on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi.

Lujituksen vaadittu kokonaismäärä on helppo määrittää riippuen 80 kg / m3 keskimääräisestä lujituksen painotuskertoimesta. Toisin sanoen 50m2: n päällekkäisyyteen, jonka paksuus on 20cm (0,2m), tarvitset 50 * 0,2 * 80 = 800kg raudoitusta (noin).

Konkreettisten tai huomattavampien kuormien ja katkelmien läsnä ollessa tässä artikkelissa ilmoitettua vahvikkeen läpimittaa ja etäisyyttä ei voida käyttää monoliittisen päällekkäisyyden laitteeseen, joten vastaavia arvoja varten tarvitaan laskenta.

Monoliittinen osa kahden esivalmisteen välissä

Tällainen monoliittinen tontti toimii kuten laatta, jota tuetaan naapurimaisten esivalmistelevyillä. Tätä tarkoitusta varten se on varustettu kourun kaarevalla työsaumalla, jonka läpimitta riippuu osan leveydestä (tämän osan levyn arvioitu pituus) ja lattian kuormituksesta. Pitkittäinen vahvistus - rakentava, se luo vahvistusverkon, mutta ei kanna kuormaa. Leveän monoliittisen osan yläosassa on myös pienikokoisen pehmeän vahvikkeen kutistuva mesh.

Kuvassa on esimerkkejä kahden monoliittisen tontin vahvistamisesta asunnossa (ilman ylimääräisiä kuormituksia lämmitetyissä lattioissa ja tiiliseinissä).

Kuten näette, lohkot ovat eri leveydeltään, mutta laattojen tukemien monoliittiosien luomiseksi kannattaa aina tarkistaa, että lattialevyt kestävät sitä. Tämä on monoliittipiirien suunnittelun tärkein asia. Lattialaattojen kantavuus voi olla erilainen (400 - 800 kg / m 2 - ottamatta huomioon levyn painoa).

Oletetaan, että meillä on kaksi esivalmistettua levyä, joiden leveys on 1,2 m, jonka välissä on monoliittiosa 0,58 m leveä. Levyjen kantavuus on 400 kg / m 2, ts. tällaisen levyn yksi lineaarinen mittari kestää 1,2 * 400 = 480 kg / m.

Laskemme kuorman 1 metrin levyiselle levylle monoliittisesta osasta, jonka paksuus on 220 + 30 = 250 mm = 0,25 m. Teräsbetonin paino on 2500 kg / m 3, kuorman luotettavuuskerroin on 1,1.

0,25 * 1,1 * 2500 * 0,58 / 2 = 199 kg / m.

Jaammekin kahteen, koska monoliittista tonttia tuetaan kahdella levyllä, ja jokaisella niistä on puolet kuormasta.

Monoliittisen osan painon lisäksi meillä on kuormitus lattiarakenteesta (140 kg / m 2), väliseinistä (50 kg / m 2) ja tilapäisestä kuormituksesta ihmisten, huonekalujen jne. Painosta. (150 kg / m 2). Kaikkien kerrointen kerroin ja leveys kerrotaan monoliittiosan leveydestä puolet, ja lisätään monoliittiosaston oman painon kuormitus, saamme lopullisen kuormituksen jokaiselle esivalmistelevylle:

1,3 * 140 * (1,2 + 0,58 * / 2) + 1,1 * 50 * (1,2 + 0,58 * / 2) + 1,3 * 150 * (1,2 + 0, 58 * / 2) + 199 = 929 kg / m> 480 kg / m.

Näemme, että kuorma osoittautui enemmän kuin levy voi kestää. Mutta jos otat laattoja, jonka kantavuus on 800 kg / m 2, niin yksi tällaisen levyn lineaarinen mittari voi kestää 1,2 * 800 = 960 kg / m - suunnittelun luotettavuus varmistetaan.

Tällöin on aina tärkeää tarkastaa aina levyjen kantavuus riippuen monoliittiosan mitoista, levyn leveydestä ja siihen vaikuttavista kuormista.

Lattialaattojen välisen kiinteän alueen tekniikka

Myös lattiarakenteiden ammattimaisissa asennuskohteissa on monoliittinen osa monimutkaisten rakenteiden rakennusten laattojen välillä. Tämän kappaleen betoni on paljon helpompaa kuin luotaessa kiinteää laattaa, koska alemmat ylemmät tasot on asetettu oletusarvoisesti, ei ole sivuravoja, alhaisempi kilpi riittää. Yksi vaihtoehto on käyttää precast-monoliittista päällekkäistä SMP: tä.

Monoliittialueen päällekkäisyyden tekniikka

Yksittäisessä rakenteessa käytetään useimmin vakiokorkeutta olevia levyjä 220 mm. Tämä on otettava huomioon improvisoidun osan vahvistamisessa, mikä takaa vähintään 15-30 mm: n mahdollisen suojakerroksen. Jos päällekkäisyyksien välinen monoliittialue ulkonee vierekkäisten yläpuolella, levyn paksuuden suurentaminen vaaditaan lattioiden viimeistelyn aikana.

Tehtaan lattiat ovat tyhjiä, joissa on kätevä vetää sähkökaapeli. Kotitekoisessa laatassa tiedonsiirtoa on koukattava ennen kaatamista, jotta betonista ei enää tavattaisi. Tätä tekniikkaa käytetään usein luukkujen valmistukseen. Jos portaiden aukot leikataan teollisuusmenetelmällä valmistetuilla laatoilla, raudoitusjärjestelmä katkeaa, rakenne menettää kantavuutensa, se vaarantaa käytön.

muotti

Levyjen välinen monoliittinen alue kaadetaan suojukseen, joka on tuettava pohjatelineistä. Sahatavaran yksinkertaisimmat laskelmat ovat yksittäisen rakentajan budjettivaihtoehto, osoittavat, että levyjä, joissa on vähäiset mitat, voidaan käyttää muottiin:

 • telineet - 65x50 mm, puu 2 lajiketta minimi
 • palkit, palkit - 100x50 mm, luokka ei ole pienempi kuin ilmoitettu
 • peililevyt - 25 mm paksu, leveys, luokka samanlainen kuin edellinen versio

Tällöin muotoilu ylläpitää betonilaatan painoa ilman vääntymistä ja muuttaa geometriaa.

telineet

Lattiamallien alapuolella oleva monoliittinen osa on sivuravoilla, jotka ovat lujitetuista betonituotteista valmistetut päät. Se on sijoitettava alustan alapinnan alle ja sijoitettava reunat olemassa olevien PC-levyjen alle tarkistaaksesi tasaisuuden ja taipuman puuttumisen mihinkään suuntaan. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • luottaa kahden pilarin palkin lähelle jokaista seinää - pituus riippuu alueen koosta, joka on pinottu levyjen yli
 • aseta ne taivutettuihin levyihin - reunat 100x50 mm, asennettu laattojen päälle

Tämän jälkeen jäljelle jäävät pylväät asennetaan uloimpien pylväiden väliin, jolloin varmistetaan palkkien, palkkien ja kannen levyt. Kun valitaan kaksi laatua oleva puu, sahatavaran taivutuslujuus on riittämätön. Alhaisen pylväsrajan lisäksi 25 mm: n lankkuja, jotka ovat välttämättömiä leikkauksen estämiseksi kaatumisen aikana, käytetään samanlaista leikkausta 1,3-1,5 m: n tasolla. Kaikki pylväät on ommeltu "tuuman" poikki, pituussuunnassa muodostaen jäykän tilarakenteen.

Tuhkien helpottamiseksi käytetään pinottavia telineitä:

 • ne ovat pienempiä kuin suunnittelukorkeus
 • joka on rakennettu ylöspäin paloiksi, mikä riittää purkamaan purkamisen yhteydessä

Purkamisen aikana tukien alareunat puretaan ensin, jolloin palkkien yläosat poistetaan. Tämän jälkeen kansi puretaan ruuvattuilla potkureilla. Jatkossa kaikki puu soveltuu ristikkojärjestelmän rakentamiseen. Jos valitset puulajin, voit pienentää "tuuman" kustannuksia keskellä olevien telineiden sitomiseen.

Jos on tarpeen kiinnittää muottielementit olemassa oleviin seiniin, on parempi käyttää metalliholkkeja ankkureita. Ne irrotetaan helposti muuraustöistä strippauksen jälkeen, toisin kuin kynnet, joiden muovielementit ovat lähes mahdottomia poistaa seinästä.

Kansi

Tässä vaiheessa levyjen välissä oleva kiinteä alue on varustettu kannella kannattimien päälle. Levyjen reunat johtavat nykyisten laatikoiden alle, keskimmäinen on palkkeihin, mikä takaa rakenteen jäykkyyden.

Levyjen väliset raot vaahdotetaan muotin sisäpuolelta (yllä), levyt peitetään muovikelmulla. Tämä säästää vettä betoniin, helpottaa purkamista, estää lattialevyn halkeilua. Lautarakenteet ovat käteviä jakelujärjestelmien jakelussa - halkaisijaltaan reikiä porataan kruunuilla, porat ilman mitään ongelmia missään paikassa.

Kun ontoleikkauksen leveys on alle 1 m, käytetään usein tekniikkaa, jossa ei ole pylväitä ja palkkeja:

 • levyiltä, ​​OSB: ltä, monikerroksinen vaneri on rakennettu kannelle, joka kulkee vierekkäisten levyjen alle 20 cm kummallakin puolella
 • 0,5 - 0,8 metrin välein lanka kiinnitetään kannelle (6 mm)
 • niissä paikoissa, joissa lanka kulkee, levyille on asetettu 7 x 5 cm: n pituisia osia

Kansi vetää lanka kiertyy puun läpi alemmille tasoille asetetuista levyistä, jotka on vahvistettu ja kaadettu vakiotekniikan mukaan. Levyjen päätyjen reikiä ei ole suositeltavaa vahvistaa, koska ne heikentävät PC: n onttojen tuotteiden rakennetta. Kelahiomakoneessa leikataan viiranpihdit, kun vilkunta on huuhtoutunut, osa jää monoliittisen kappaleen sisään.

vahvistaminen

Ylikuormituksen lisäämiseksi raudoitusta ei käytetä alhaisemmaksi kuin kuumavalssatun osan (A-III), jonka läpimitta on 10 - 16 mm. Vahvistuksen tärkeimmät vivahteet ovat:

 • tangon laajentaminen - tavallinen 6 m pituus ei usein riitä, kappaletta käytetään telakointiin, päällekkäisyyden on oltava yli 40 bar halkaisijaltaan
 • nivelet - kun rakennetaan kahta vierekkäistä sauvaa, pituussuuntaista saumaa on siirrettävä vähintään 60 halkaisijalla
 • taivuta - jos laatta tulee seinään keskiosalla olevan loven avulla rakennuksen tehon rungon parempaa tarttumista varten, silmukkatangot taivutetaan tämän jäykisteen sisäpuolelle, muurauksesta tulevat paluuvarat johdetaan laattaan

Solujen liitosten sitomiseen käytetään 1 - 2 mm: n lankaa, solmuja luodaan manuaalisilla, mekaanisilla koukkuilla, itse tehdyillä laitteilla ruuvitaltalla tai erityisellä neulomalla.

Levyjen välinen alue voidaan vahvistaa valmiilla silmäkoolla tai liittää käyttöpaikkaan. Ensimmäisessä tapauksessa pituussuuntaisten poikittaisten sauvien mitat poistetaan, kun otetaan huomioon kummallakin puolella oleva suojakerros 4 cm. Verkot on neulottu tasaisille pinnoille, jotka on pinottu kannelle kalvon yli tiivisteissä 15 - 30 mm. Käytetään useammin betonipalkkeja 10 x 10 cm tai muovisia kannattimia, joissa on ristikkäisiä rakoja.

Nämä laitteet eivät sovellu ylemmälle kerrokselle niiden pienen koon vuoksi. Se käyttää kiinnikkeitä, niittejä, eri muotoisia pöytiä, malleja. Näiden elementtien päätehtävä on ylemmän verkon tukeminen suunnitteluasennossa (15 - 30 mm levytason alapuolella).

Lujitteen taivuttamiseen käytetään kotitekoisia laitteita. Esimerkiksi 50-70 cm: n pituinen putki, jonka kara 10-15 cm on hitsattu yhteen reunaan, antaa tarvittavan säteen (5 bar halkaisijat) ja vähentää voimaa.

viestintä

Levyjen välinen alue voi sisältää konejärjestelmien syöttöyksiköitä. Sulautetut ontotytyttimet asennetaan vahvistuksen jälkeen tai sen jälkeen, riippuen sijainnista, kokoonpanosta ja koosta. Esimerkiksi on parempi asentaa viemärin poikkipalkki 11 cm ennen ristikoiden asettamista, jolloin nousuputket voidaan asentaa missä tahansa vaiheessa.

Erityisiä viestintää varten vaaditaan monimutkaisia ​​tyhjiä muokkaimia. Siksi ne on tavallisesti valmistettu vaahtomuovista, polystyreeni-vaahdosta, saman muotoisen leikkuukappaleet halutun 5 cm: n pituisen arkin saavuttamiseksi.

Jotta jäykkä kiinnitys, kevyen polymeeriliittimen, polystyreeni-vaahtomuovin muodostavien muotojen edistyksen puuttuminen, käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • pistokkeet asetetaan liittimeen
 • kiinnitetty ruuveilla kannen alapuolelta
 • joko korkki on ruuvattu päälle
 • sitten sovitus kiinnitetään siihen

Näillä alueilla, kaadetaan itsenäisesti, voi luottaa sisäisiä portaita. Heille on tarpeen:

 • irrota pohjan silmän vahvistus
 • askel askeleen tukemiseksi marssin teräsbetonirunkoineen takapenkillä
 • asenna portaikko / luukkukerros

Liittimien vapauttamiseksi sinun on tehtävä leikkauksia kattopaneelin puupaneelista ketjusahan avulla. Laita levy vahvikkeeseen, anna sen kulkea leikkausten läpi, tarkkailla jäljellä olevia aukkoja. Vaiheet, urat luodaan ruuvaamalla kapeiden nauhojen muottiin sisäpuolelta.

täyttää

Ennen lattialaattojen välisen betonin asettamista on suositeltavaa levittää olemassa olevien laatikoiden päitä adheesion lisäämiseksi. Tärkeimmät konkreettista työtä koskevat suositukset ovat:

 • seoksen purkaus enintään 1 m: n (0,5 m parempi) - materiaali kuoritaan
 • asennusohje - aina yhteen suuntaan, kunnes se täyttyy
 • asettaminen kerrallaan - span-mitat yleensä sallivat sen
 • betonin tiivistys - päällekkäisyyden lujuuden lisäämiseksi ilmaa poistetaan seoksesta ja täyteaine sekoitetaan syvän värähtelijän kärkeen ja kastetaan liuokseen 40 - 60 cm: n kuluttua
 • elokuva - on oltava läsnä esineessä sateen tapauksessa, oltava hieman suurempi kuin kaadettava alue
 • viskositeetti - ei saa käyttää nestemäisiä betoneita, tarvittavaa juoksevuutta ei anneta tähän rakennusmateriaaliin vedellä vaan värähtelijällä

Betoni on vasta-aiheinen aurinkoinen ultravioletti, kuuma kuiva sää, pakkanen. Peitevoima, sahanpuru, hiekka mahdollistavat pinnan märittelemisen tuhoamatta. Kesällä elokuva suojaa auringonvalolta, talvella se muodostaa termisen periaatteen, joka säilyttää sementin hydraation aikana muodostuvan lämmön.

Betonimerkki valitaan standardien SP 63.13330 mukaisesti betoniteräksille:

 • tiheys - 1 800 - 2 500 kg / m 3
 • puristuslujuus - alkaen В7,5

Vedenpitävyys, sisäkäyttöön käytettävien rakenteiden pakkassuojaus ei ole erityisen tärkeä. Kun itseliimautuva betoni on, on otettava huomioon, että halkeilun todennäköisyys pienenee jyrkästi, jos käytetään eri jakeiden täyteainetta jatkuvilla jyvien sarjoilla. Hiekka ei saa ylittää 1/3 kokonaistilavuudesta.

Sauman käsittely

Kun kaatetaan laattojen väliin, juuri valmistettu alue voi jäädä sumentumaan. Ne on kiillotettu timanttilaitteilla, joissa on kulmamurskaimet ("hiomakone"). Jos projektissa on itsetasaava, lämmin kerros, tasoitus, liitosten kohdistaminen ei ole välttämätöntä. Kahden vierekkäisen raudoitetun betonirakenteen parempaa tarttumista varten voidaan tehtaiden levyjen sivupinnoilla tehdä sopivia työkaluja.

Kun betoni on asetettu, nämä lovet täytetään seoksella, kaksi levyä ovat melkein monoliittisia. Laattojen alareunan laatu on tavallisesti huonompi kuin tehdasvalmisteet, joten venytysrajausta käytetään useimmin tasoristeissä.

Tämä tekniikka on erittäin kätevä luukkujen tai portaikkojen valmistuksessa. Näitä teknologisia aukkoja voidaan vahvistaa sauvojen avulla, jotka sijaitsevat diagonaalisesti lähellä niitä, mikä lisää merkittävästi raudoitetun betonin lujuutta. Jos leikkaat luukun tehtaalevyyn, vahvistusverkon eheys on rikki, mikä heikentää oletussuunnittelua. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aukko siirretään laatan keskelle.

Yksinkertaisen osion improvisoidun päällekkäisyyden tekniikka antaa sinun täyttää aukot levyjen asettamisen aikana vähentämättä rakenteellista lujuutta. Jopa ilman vahvistusta etukäteen, laattoilla on suuri voimavara, jos nämä vaatimukset täyttyvät.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Monoliittiset alueet lattialaattojen välissä

Monoliittiset alueet lattialaattojen välissä

Ennen kuin päätät itse tehdä monoliittisia alueita lattialaattojen välille, arvioi tilanne kunnolla, koska tämä on vakava kova työ. Mutta jos päätät tehdä monoliitin levyjen välillä, sinun on mentävä läpi seuraavat asennusvaiheet.

Monoliittinen juoni.

Pinnan esikäsittely

Tässä vaiheessa sinun on varmistettava, että oikealla hetkellä sinulla on oikeat materiaalit ja työkalut. Siksi varovaisuus on huolehdittava etukäteen.

Joten tehdä monoliittisen laatan maa, tarvitset seuraavat työkalut: vasara, ruuvit puuhun 90 mm pitkä, kierretangot vakio 2 m, pähkinät, pesurit, jakoavain ja korkki, pobeditovye porat konkreettisia, pora puun 90 cm: n pituinen, ruuvimeisseli. cruciate kyljykset ruuvimeisseli erittäin hyvä laatu (hyvä laatu on tarpeen, koska kasvot huonompaa cue hyvin nopeasti poistetaan), koukku, Bulgarian metalli levyjen, pyörösaha, jossa on timanttipäällysteinen (leikkaamiseksi levyt pitkin ja poikittain kuidun), vasaran 800 grammaa, Sledge hammer jopa 3 kg, teräksen kynnet 120 mm koossa, mitat # 8211 2-3 kappaletta (teippi on välttämätöntä tarkkoja mittauksia varten, riittävä määrä, koska ne rikkovat usein ja kadotetaan), puusepän kynä, puusepän kulma 50 cm pitkä, artikkeli Nitoja niitteillä, taso.

Toinen vaaditaan rakennusmateriaalit: sitova lanka halkaisija 0,3 mm sitova telineiden, magneettisydämeen 12 mm, langan halkaisija on vähintään 6 mm, sementti, sora, hiekka, kalvon paksuus 100-120 mikronia 50h150 mm: n levyyn, lankut 5h50 mm.

On myös huolehdittava etukäteen suojaavista keinoista, sillä sinä ja avustajillasi on traumatista työtä korkeissa korkeissa kynnet, jotka tarttuvat kaikkiin suuntiin. Suojellesi tarvitaan: käsineet, suljetut kengät (rakentavat kengät tai kengät, jotka on valmistettu paksusta kankaasta, kuten vanhan tyylin armeijan puristimet), suojalasit, korkki tai kypärä.

Suunnittelulaskelmat

Esivalmistettujen laattojen laskeminen.

Tässä vaiheessa sinun on tehtävä tarkkoja mittauksia ja laskelmia tietääksesi mitä ja kuinka paljon tarvitset. Ensin selvitämme, mitä lattialevyt ovat. Voit tehdä tämän selville rakennuksen leveyden ja jakamalla sen puoliksi kahteen tasoon. Välittömästi päätämme, mihin portaikon toiseen kerrokseen tulee, mistä sivusta tulee portaiden nousu, ja vasta sen jälkeen lasketaan lattialevyjen koko ja lukumäärä.

Lattialaattojen pituus # 8211 on talon leveys jaettuna 2: lla.

Laatan leveys on kolme vakiokokoa: 80 cm, 1 m 20 cm, 1 m 50 cm.

Älä unohda ottaa huomioon lattialevyjen välistä 7 cm: n rakoa! Levyjen välisen aukon puuttuminen vaikeuttaa niiden asentamista ja voi myöhemmin muodostaa muodonmuutoksia.

Monoliittinen osa kahden levyn välillä 980 mm leveä (lataa piirros dwg-muotoon)

Joskus on välttämätöntä tehdä leveitä monoliittisia alueita lattialevyjen välillä. Ne on laskettava nykyisten kuormien mukaan. Piirustus on kehittänyt monoliittisen leikkauksen, jonka leveys on 980 mm, jota tuetaan kahdella ontelopuun levyllä. Tällaisen monoliittiosan (kuormat, vahvistusperiaatteet jne.) Olosuhteet on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa Monolithic section, jossa on kaksi esivalmistettua laattaa.

Monoliittinen osa kahden esivalmisteen välissä

Tällainen monoliittinen tontti toimii kuten laatta, jota tuetaan naapurimaisten esivalmistelevyillä. Tätä tarkoitusta varten se on varustettu kourun kaarevalla työsaumalla, jonka läpimitta riippuu osan leveydestä (tämän osan levyn arvioitu pituus) ja lattian kuormituksesta. Pitkittäinen vahvistus - rakentava, se luo vahvistusverkon, mutta ei kanna kuormaa. Leveän monoliittisen osan yläosassa on myös pienikokoisen pehmeän vahvikkeen kutistuva mesh.

Kuvassa on esimerkkejä kahden monoliittisen tontin vahvistamisesta asunnossa (ilman ylimääräisiä kuormituksia lämmitetyissä lattioissa ja tiiliseinissä).

Kuten näette, lohkot ovat eri leveydeltään, mutta laattojen tukemien monoliittiosien luomiseksi kannattaa aina tarkistaa, että lattialevyt kestävät sitä. Tämä on monoliittipiirien suunnittelun tärkein asia. Lattialaattojen kantavuus voi olla erilainen (400 - 800 kg / m 2 - ottamatta huomioon levyn painoa).

Oletetaan, että meillä on kaksi esivalmistettua levyä, joiden leveys on 1,2 m, ja jonka väliin on leveydeltään 0,98 m leveä monoliitti, jonka kantavuus on 400 kg / m 2. tällaisen levyn yksi lineaarinen mittari kestää 1,2 * 400 = 480 kg / m.

Lasketaan 1 metrin levyinen kuormitus monoliittisesta osasta, jonka paksuus on 220 + 30 = 250 mm = 0,25 m. Teräsbetonin paino on 2500 kg / m 3. Kuorman luotettavuuskerroin on 1,1.

0,25 * 1,1 * 2500 * 0,98 / 2 = 337 kg / m.

Jaammekin kahteen, koska monoliittista tonttia tuetaan kahdella levyllä, ja jokaisella niistä on puolet kuormasta.

Monoliittisen osan painon lisäksi meillä on kuormitus lattiarakenteesta (140 kg / m 2), väliseinistä (50 kg / m 2) ja tilapäisestä kuormituksesta ihmisten, huonekalujen jne. Painosta. (150 kg / m 2). Kertoimalla kaikki kertoimet ja esilevyn laatan leveys ja lisäämällä kuormitus monoliittiosasta saamme lopullisen kuormituksen jokaiselle esivalmistelevylle:

1,3 * 140 * 1,2 / 2 + 1,1 * 50 * 1,2 / 2 + 1,3 * 150 * 1,2 / 2 + 337 = 596 kg / m 480 kg / m.

Näemme, että kuorma osoittautui enemmän kuin levy voi kestää. Mutta jos otat laattoja, jonka kantavuus on 600 kg / m 2, niin yksi tällaisen levyn juoksumittari voi kestää 1,2 * 600 = 720 kg / m - suunnittelun luotettavuus varmistetaan.

Tällöin on aina tärkeää tarkastaa aina levyjen kantavuus riippuen monoliittiosan mitoista, levyn leveydestä ja siihen vaikuttavista kuormista.

Monoliittinen osa päällekkäisyydestä vino-kulmalla. Armature runko levylle, jossa on viiste. Betonityö monoliittiselle levylle, jossa viiste. Betonin kovettuminen ja hoito.

Vahvistustyöt on suoritettava SNiP 3.03.01-87: n laakeri- ja kotelorakenteiden GOST 19292-73 vaatimusten ja suositusten mukaisesti. Ohjeet hitsauksen vahvistusliitosten ja upotettujen osien hitsaukseen СН 393-78. Suuntaviivat vahvistusteosten tuottamiseksi. Ja muut nykyiset sääntelyasiakirjat.

Betonityöt on suoritettava SNiP 3.03.01-87: n vaatimusten ja suositusten mukaisesti. Laakeri- ja sulkemisrakenteet.

Betonimassan koostumus. valmistelu-, hyväksymis-, valvontatapojen ja kuljetusten on oltava GOST 7473-85: n mukaisia.

Rakennettaessa betonirakenteisia monoliittisia rakenteita tulisi noudattaa SNiP 3.03.01-87: n vaatimuksia. Laakeri- ja sulkemisrakenteet sekä SNiP III-4-80: n turvallisuusohjeet. työpiirustukset ja ohjeet PPR - projektin tuotannon.

1. Monoliittinen leikkaus, jossa on vinot kulma (UM-1).

Talossa. jossa suunnitelma aikaansaa rakennuksen, jossa seinämien kulmainen siirtyminen kulmassa ei ole 90 °, kuten tavallisesti, mutta esimerkiksi 45 ° - päällekkäiset suoritetaan monoliittisessa muodossa.

Voit luonnollisesti ottaa tavallisen betoniteräksen ja kaataa halutun laatan viisteen pistoolimassalla ja leikata liittimet.

Mutta tämä on täynnä sitä tosiseikkaa, että jos teräsbetonilaatta valmistetaan vahvistetulla vahvistuksella (ja tämä tehdään usein betonituotteiden tehtaissa - tällainen kehys vaatii vähemmän vahvistuskuluja), silloin niin vähäisessä muodossa laatta menettää kantavuutensa. Ja sitten ehkä heti räjähtää tällaisen ympärileikkauksen aikana.

HUOMAUTUS: Vahvistettu vahvikeharja on kehys, jonka tankoja kiinnitetty erityiseen muotoon. ja sitten lämmitys, vedetty oikeaan kokoon.

Seuraava se hitsatut poikittaiset kehykset. kaadetaan betoniin ja kuivataan höyrykammiossa. Leikkaustangot kiinteästä lomakkeesta suoritettiin jo, kun levy oli valmis. eli betoniteräkset ovat koukussa kuin kitara. Jos merkkijono katkeaa - sinä itse tiedät mitä tapahtuu.

Siksi kaikki, mikä ei sovi teollisiin betonituotteisiin ja -rakenteisiin, suoritettu monoliittisessa muodossa talon rakennustyömaalla. Suorituksessamme monoliittinen levy on betonielementtien jatkaminen.

2. Armeijan runko viisteen sisältävälle levylle (UM-1).

valmistus vahvistushäkki ja verkko suoritettu piirustusten mukaisesti ja hitsattavien elementtien tarkka sijainti. korvaaminen mukaan lujittavan teräksen projekti luokan, brändin ja mittarin mukaan neuvotellaan suunnitteluorganisaation kanssa.

teknologinen valmistusprosessiin vahvistuskori tarjoaa:

  • muokkaus ja leikkaus teräsvahvistus, lanka. joka toimitetaan halkaisijaltaan 3... 14 mm: n halkaisijoina ja halkaisijaltaan 12... 40 mm:
  • muokata (joustava) ja päittäishitsaustasauvat kooltaan
  • hitsausristikot ja kehykset
  • ukrupnitelnuyu kokoonpano (hitsaus ja sitominen lanka) irtotavarana vahvistus lohkot
  • kuljetus ja asennuskehyksiä rakennustyömaalla.

Monoliittiosan UM-1 vahvistuskammio suoritettu kaavion mukaisesti (ks. kuva). Ja se koostuu ruudukosta C-2 ja kahdesta vahvistuskotelosta K-1. toisiinsa vahvistuspalkit samasta teräksestä A-III.

Vahvistustekniikka pistehitsaus. Kehyksen ja verkon osalta käytetään Armeeri määritetyssä taulukossa.1.

Taulukko 1: Vahvistusspesifikaatio monoliittiselle laattakehykselle.

Luo oma monoliittinen alue levyjen väliin

 • Vaaditut materiaalit ja työkalut
 • Työvaiheet monoliittisen alueen muodostamiseksi lattialaattojen välillä
  • Tukien ja muottien asennus
  • Vahvistettu säleikkö
  • Betoniyhdistelmä ja kaataminen
  • Lopulliset suositukset

Yksityisen talon rakentaminen # 8211 on vaikea ja aikaa vievä tehtävä, jossa on tehtävä erilaisia ​​töitä. Esimerkiksi voi olla tarpeen täyttää kerrosten välinen monoliittiosa, koska se ei ole mahdollista muodostaa kattoa kokonaan laattojen mukaan projektin mukaan. Tämä tapahtuu hyvin usein, kun kyseessä on portaiden muodostaminen tai tarvittaessa erilaisten viestintäelementtien levyt. On täysin mahdollista muodostaa monoliittinen alue levyjen välillä omilla käsillä. Vaikka tämä työ on työläs, mutta se on toteutettavissa, jos noudatat kaikkia rakennusmääräyksiä ja määräyksiä.

Tarvittaessa erilaisten viestintäelementtien levyjen välillä on mahdollista muodostaa monoliittiosa levyjen väliin.

Prosessissa, jossa monoliitin osa muodostetaan laattojen väliin, on tärkeää suorittaa oikein seuraava työ:

 • asenna tuki ja muotti
 • muodostavat vahvistusverkon
 • tee betoniseos
 • asianmukaisesti kaada betonia.

Tämäntyyppisten töiden asianmukainen suorittaminen mahdollistaa luotettavan ja luotettavan osan monoliitista lattialevyjen välillä vaaditussa paikassa.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Kun otetaan huomioon, että lattian betoniosaston järjestelystä koostuva työ koostuu eri vaiheista, on valmisteltava useita materiaaleja kullekin niistä. Tällaisten materiaalien luettelo voi vaihdella eri tekijöiden vuoksi, mukaan lukien täytettävien levyjen välinen etäisyys. Vakioluettelo on seuraava:

Vaakasuora tuki muottiin asetetaan puupalkkeihin.

 • vaneri tai levyt muodostamaan suoran pinnan laastin ja puolen muottiin, rakennekalvoon
 • puupalkkeihin tai metallikanaviin, jotta luodaan vaakasuora tuki, johon vaneri tai lautapelti asetetaan
 • puu (120-150 mm), puupalkit tai kanava laakeritukien muodostamiseksi muottialueella
 • lujitustangot (15-25 mm), lanka sitomiseen, metalliset jakkarat vahvistavien sauvien asentamiseksi vaaditulle korkeudelle (myös lujitettua verkkoa voidaan käyttää)
 • sementti M400, hiekka, murskattu kivi, vesi betonin sekoittamiseen
 • betonisekoittimella
 • pyöreä saha leikkuulaudalle, levyt, vaneri, sekä metalliset vahvikekaapit
 • piikki, silmukkalaitteisto, lastalla tai säännellä levyn välisen päällekkäisyyden pinnan tasoittamiseksi, suojakalvon peittämiseksi alueelle.

Kaikkien materiaalien määrä riippuu suoraan siitä, mikä etäisyys betonilevyjen välillä on estettävä ja kuinka paljon alue on yleisesti limittyvän monoliittiosan osalla. Yleensä yksityisissä taloissa tällainen osittainen päällekkäisyys ei ole kovin suuri, joten sen muodostuminen ei ole kovin vaikeaa. Samanaikaisesti kuitenkin on noudatettava selkeää vaiheittaista lähestymistapaa ja sääntöjä rakennustarvikkeiden ja rakenteiden käsittelyyn.

Työvaiheet monoliittisen alueen muodostamiseksi lattialaattojen välillä

Levyjen välisen päällekkäisyyden monoliittiosa muodostuu suunnilleen samalla tavalla kuin mikä tahansa monoliittinen päällekkäisyys. Tällaisen sivuston pienen alueen vuoksi työ luonnollisesti yksinkertaistuu, mutta on noudatettava kaikkia rakennusmääräyksiä ja -määräyksiä. Sen vuoksi kaikki betonilevyjen välinen etäisyys kaadetaan, kaikki työvaiheet on suoritettava huolellisesti, ja itsenäisesti luotu monoliittirakenteen luotettavuus riippuu siitä, mitä.

Takaisin sisällysluetteloon

Tukien ja muottien asennus

Ensin muodostetaan monoliittinen osa, jolla on oltava tällaiset mekaaniset ja lujuusominaisuudet pitääkseen pitkäksi ajaksi suuren massan betoniliuoksen, joka kuivuu pitkään.

Yksinkertaiset vinkit

Matoja ja pähkinöitä jauhoja: Estää matoja ja kouristuksia jauhoja, laita muutamia valkosipulin kynsiä jauhot. Vain sinun on varottava, etteivät ne peitä ylempien kansien puhdistusta, muuten valkosipuli voi kaatua.

Ruuvaa ruostunut ruuvi: Jos haluat irrottaa vanhat ja ruostuneet puuruuvit, sinun on tuettava sähköinen juotosvasara hattuun, lämmitä ruuvit kevyesti ja toista kierrätysprosessi.