Talon rakentaminen

Jokaisen kodin rakentamisessa on tarve käyttää vahvistettuja betonikattoja. Voit tilata tai tehdä niitä itse. Mutta harkittaessa raudoitettujen betonipintojen hinta on parempi valita toinen vaihtoehto. Tietenkin monet tuntevat, että tehdasvalmisteiset tuotteet ovat käteviä tai luotettavia, mutta on melko yksinkertaista tehdä laadukkaita hyppyjä omiin käsiinsä. Lisäksi säästät huomattavasti rahaa, koska sinun tarvitsee maksaa vain materiaaleja. Tässä artikkelissa tarkastelemme itse valmistavan hyppääjän tekniikkaa.

sisältö:

Vahvistettu betonikattotyypit

Betonituotteita käytetään laajasti rakennusteollisuudessa. Heidän vahvuutensa, kestävyytensä ja monimuotoisuutensa ansiosta he ovat ensimmäisiä rakennusmateriaalien joukossa. Betonirakenteet ovat korkean paikan muiden betonituotteiden joukossa pienestä koosta ja painosta huolimatta. Ilman hyppääjää et voi rakentaa yhtä taloa betonista ja vaahtokerroksesta, tiilistä jne. Vahvistetut teräsbetonikatot ovat tarpeen tukeen ja ovi- tai ikkuna-aukon yläpuolelle sijoitettuun osaan. Niitä käytetään päällekkäin ikkunoiden ja ovien aukkojen kanssa lohko-, kivi- ja tiiliseinillä.

Yksinkertainen tekniikka teräsbetonivalmisteiden tuotannolle antaa erittäin tehokkaita tuloksia. Tämä johtuu siitä, että betonikoostumus kaadetaan muottiin, jossa on valmiiksi asetettu teräsvahvistus. Metallivahvike painaa erilaisia ​​taivutuksia ja kantoja ja betonivahvistusta - puristuksessa.

Kallistuksia voi olla kaareva, teräs, tiili, armo-tiili jne.
On olemassa useita tyyppejä - neliöitä, esivalmistettuja, ikkunoita ja laakereita. Ne on valmistettu raskaasta betonista ja niitä on merkitty niiden kirjaimilla, jotka osoittavat pituuden, suunnittelun kuorman ja koon.

Vahvistetut betonikatot ovat suosituimpia. Ne on merkitty PR-nimikkeellä ja ne koostuvat klassisista betoniteräksistä ja -laudoista. Tällainen ominaisuus esivalmistuksena on valtava etu, koska työn aikana voit asettaa hyppääjän ja jatkaa makaamista. Leikkuuterät ja rivien näyttäminen on valinnaista, johtuen kattovalaisimen modulaarisesta koosta.

Betonista valmistettuja ikkunoita käytetään limittäessä ikkunoiden aukkoja. Tätä tyyppiä käytetään laajasti tiilitaloissa, mutta sitä voidaan käyttää myös luonnollisten tai keinokivien rakennuksissa.

Laakereita käytetään vahvistamaan betonikierteitä, kun on tarpeen sulkea kantavien seinien aukot. Vahvistettuja raudoitettuja päällysteitä tarvitaan, jotta kuormitettaisiin väliseinästä. Laakeripalkit kuormittavat vain aukon yläpuolella olevasta seinämästä. Kantoja kutsutaan suurikokoisiksi laipioiksi, ja poikkipalkit ovat vaakasuoraan sijoitettuja palkkeja, joissa on hylly, mikä on välttämätön perusta, jolle ylivoimaiset rakenteet lepäävät. Kaikkien muiden tyyppien tapaan niitä käytetään laajasti eri kohteiden rakentamisessa.

Toinen tyyppinen teräsbetoniväli on toinen. Nämä lyijykynät ovat ohuita kantavia kannakkeita, joita käytetään usein 120 mm: n paksuisissa sisäseinissä. Niitä käytetään usein myös oviaukoissa. Suosituimmat ovat ikkunoiden ja oviaukkojen kaihtimet.

Valmistusmenetelmät betoniterästen valmistukseen

Teräsbetonikattojen valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja: lujitukset, kulmat, levyt, kynnet, betonisekoittimet (lisävaruste), sidontalangat, sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniseokselle. Saatat tarvita muita materiaaleja, joita voit käyttää halutulla tavalla. Ennen työn aloittamista sinun on valittava oikea hyppääjä.

Kevyiden rakennusten pienille rakennuksille voidaan käyttää tavallisia hyppyjä lisää säästöjä. Niitä tulisi myös käyttää tapauksissa, joissa kaikkien kerrosten päällekkäisyyden kaaret korostavat vahvistettuja vöitä, jotka itse kantavat kuorman ja jakavat ne tasaisesti.

Katsotaanpa tekniikkaa, jossa valmistetaan vahvistettua betonikattotausta tee-se-itse. Voit täyttää jumpperin suoraan aukon yläpuolella tai tehdä ensin maata ja asentaa sen aukkoon. Voit käyttää kätevämpää vaihtoehtoa. Jos pidät ensimmäisestä menetelmästä enemmän, sinun on koukistettava muottiyksikköön, jos toinen on nostettava ja koota jo tehty hyppyjä itse.

Jälkimmäinen vaihtoehto on vaikeampi, saatat joutua palkkaamaan nosturin nostoon. Tällöin on tarpeen tehdä jopa kaksi hyppää, joiden leveys on 150 millimetriä. Tässä tapauksessa taustaosan paksuus on 300 mm - 100 mm eristys- ja vaahtolohkoa.

Kaihtimet

Mutta jos annat mieltymyksen ensimmäiseen tapaan - kaatamalla kantta jo avaimessa, niin säästät voimaa, rahaa ja aikaa. Lisäetuna on se, että tässä tapauksessa tarvitaan vain yksi hyppyjä. Muottien asentaminen voi aiheuttaa joitain kysymyksiä, mutta yritämme vastata niihin.

Vahvistettu betonikannen muotti on kiinnitettävä tiukasti ja pidettävä melko raskasta betonia sisältä. Lomake voidaan tehdä puupaneeleista, joista voit luoda suojia. Niiden paksuus tulisi olla 20-25 millimetriä. Laudat on kiinnitettävä ruuveilla tai nauloilla. On suositeltavaa käyttää ruuveja ja ruuvaa ne ruuvitaltalla. Soveltamisen jälkeen voit helposti purkaa muotin, yksinkertaisesti kiertymällä ruuvit.

Aluksi kannattaa asentaa vaakasuora kilpi aukkoon, joka on tukijalat. Voit sijoittaa sen yhteen tasoon täyteaineella tai vain ylittää sen. Jos suojus menee hieman pidemmälle, se on asennettava sen yläpuolelle eikä sen puolelle.

Vaakasuorassa suojuksessa muottipesässä on tarpeen asettaa vahvistusverkko. Tämän jälkeen pystysuora suojus kiinnitetään ruuveilla. Kun valaa suojuksen paremman vakauden, se voidaan kiinnittää lankaverkkoon virkkausviiran avulla. On tarpeen kiristää. Tämä menetelmä ei salli suojuksen liikkua betonikuorman ansiosta ja se kiinnittyy hyvin ikkunaan.

Vahvistettu betonikaton

On välttämätöntä asettaa lämmityskerros ripustuksen ja etuseinän väliin. Lämmitintä käytettäessä voit käyttää mineraalivillaa, joka sopii myös seinien eristykseen. Joka tapauksessa eristeen paksuuden tulisi olla noin 100 millimetriä. Eristys tulisi laittaa muottiin ja kaataa betonia.

Jos käytät mineraalivillaa, tuleva ikkuna lepää pinnalleen. Samanaikaisesti yhteinen täyttö asennusvaahdolla ei anna täydellistä takuuta kehyksen vakaudelle. Tällöin ikkunan aukon rinteillä on oltava täyttö- tiili, niin että ikkuna lepää sitä vasten ja kiinnittyy tiukasti kiinnitysvaahtoon.

On syytä huomata, että kun laitetta käytetään pakkauksen rinteillä, rinteet on eristettävä uudelleen. Jos et halua luoda tarpeettomia ongelmia ja et halua käyttää toistuvaa kerrosta, voit käyttää hieman erilainen kotelon lämpöeristystapaa. Se on myös luotettava ja yksinkertaisempi. Tätä varten voidaan käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa mineraalivillan sijasta.

Tämä eristys tunnetaan kestävämmältä pinulta. Levyjen paksuuden tulisi olla noin 30 millimetriä. Kun asennat ikkunan, kehyksen ja eristemateriaalin välinen rako on täytettävä vaahtomuovilla, joka vastustaa eristyksen kovaa pintaa ja kiinnittää ikkuna aukkoon. Tässä tapauksessa et voi käyttää ylimääräistä eristyskerrosta.

Vahvistettu betonikattorakenteiden vahvistaminen

Lujituksen läpimitta riippuu tuotetyypistä - laatta- tai palkkiraudoitetusta betonikannesta. Meidän tapauksessamme voit käyttää tavallista lujitetta, joka havaitsee pienet kuormat ja joka ei kestä. Tätä näkymää voidaan käyttää lujitetun hihnan ja kevytrakenteisen kattorakenteen ansiosta.

Kallistuksessamme voit käyttää kahta lankaa. Sen halkaisijan on oltava 6-8 millimetriä. Valmis lujitus asetetaan pitkin kranaattia. Lujitustangot on kiinnitettävä neulomalla. Hitsausta ei tarvitse käyttää vahvikkeen liittämiseen. Loppujen lopuksi sinulla on ruudukko, joka näyttää tikapuutelta.

Muottien vahvistamismenetelmä

Kun asennat horisontaalisen suojakalvon, käytä rekvisiitta. Monet rakentajat laiminlyövät tämän säännön ja eivät ota huomioon betonin melko suurta painoa, joka on noin 2,5 tonnia kuutiometriä kohden. Kun liuos kaadetaan muottiin, se voi taivuttaa suojuksen tai syrjäyttää sen, mikä vaikuttaa tulevan käämityksen muotoon, jota ei voida enää uudistaa.

Siksi on parempi huolehtia luotettavasta lomakkeesta ja sen kestävästä suunnittelusta etukäteen. Kun asetat varmuuskopion, sinun on sijoitettava se aukon keskelle lähemmäksi ikkunaa. Tällöin sisäreuna kiinnitetään pystysuoraan suojukseen, joten se ei voi kaataa.

Betonivaihto

Kaatamista varten voit käyttää betonia merkinnällä 200. Valmisteluun tarvitaan sementtiä, murskattua kiveä ja hiekkaa suhteessa 1: 2: 5. On suositeltavaa ensin huuhdella rauniot ja puhdistaa se kuivuneesta lianpohjasta ja hiomalla perusteellisesti. Betonin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää uutta sementtiä, niin betoni on kestävämpi.

Seosta sekoitetaan ensin kuivassa tilassa ja lisää vettä. Tulisi huomata, että tuloksena olevan betonin laatu riippuu sekoituksen laadusta. Voit sekoittaa koostumuksen manuaalisesti tavallisella tapilla tai käyttää betonisekoittimia. Kun kaatat laastin, varren tulee olla hieman koholla vaakatason suojan yläpuolella.

Tämä tehdään niin, että tulevaisuudessa se vajoaa täysin betoniin eikä varoa. Sijoita siis tiilien (20 millimetrin paksuiset) kappaleet vahvistusverkoston alle ja aloita kaatamalla betoniliuosta. Kun betoni on täysin kovettunut, voit jatkaa seinän asennusta lomakkeen yläpuolella.

Jos voit valita, on suositeltavaa tehdä neljäsosa ikkunasta. Tämä lähestymistapa on kaunis ja käytännöllinen. Tämä suojaa huoneesi luonnosta, kylmästä ilmasta ja piilottaa aukot asennusvaahdolla. Neljänneksen koko on oltava 5 senttimetriä ikkunoiden ja sivujen yläpuolella. Pohja - ikkunan kynnyksen asennuspaikan tulee olla 2 senttimetriä.

Jumper-asetukset

Ulkoisten laakeriseinien aukkojen vahvistamiseksi on tarpeen käyttää vain vahvimpia kalliimpia betonisia raskaita laatuja. Ne on vahvistettava kireällä metallisella vahvistuksella. Jokainen kattokorjatyyppi, joko vahvistettu tai laattavahvistettu betonikatto ja kooltaan on suunniteltu tiettyihin kuormituksiin, että elementin on kestettävä. On erittäin tärkeää noudattaa tiukasti kynnyksen sallittua syvyyttä.

Seinän koko on välttämättä vastattava ikkunan tai oviaukon leveyttä. Esimerkiksi aukon, jonka leveys alkaa 1500 millimetriä, tuen syvyyden tulisi olla noin 125 millimetriä. Jos leveys on enintään 1800 millimetriä, syvyysmäärän tulisi olla noin 200 millimetriä. Jos leveys on 1 800 millimetriä, syvyysmäärän tulisi olla vähintään 250 millimetriä.

Hyvin usein vääränlainen valinta tai asennusohjeiden rikkominen tulee aiheuttamaan raudoitetun betonivarren epävakaus. Jos rakennusprosessin aikana ei löydy vikaa ja sen päätyttyä, muotoseinä alkoi liikkua tai halkeamia ilmestyi seiniin, mikä tarkoittaa, että rakentamisen aikana avioliitto sallittiin. Betonista valmistettu jumppari laakerin seinälle ei kestänyt kuormaa.

Hävittäminen voi tapahtua myös ulomman verhousmallin vakavuuden takia. Jälkimmäisessä tapauksessa voit korjata vian. Tätä varten sinun on purettava betoniseinä ja tehtävä toinen hyppyjä. Ensimmäistä tapausta ei kuitenkaan voida enää korjata. Rakennus on rakennettava uudelleen, koska se ei ole turvallista elää.

Vinkkejä hyppääjien tekemiseen

Luomakuponkien luotaessa on noudatettava tiukasti edellä kuvattua tekniikkaa. Mutta lisäksi on tarpeen kiinnittää huomiota tämän työnkulun hienoisuuksiin ja vivahteisiin:

 1. Varmista, että se kiinnittyy teräsbetonipintojen kokoon. Betonikannen korkeus saa olla enintään 1/20 aukon pituudesta, ja on suositeltavaa tehdä leveys seinän leveydeltä niin, että ylimääräisiä reunoja ei ole.
 2. Riippumattomalla tuotannolla lujittavan verkon halkaisijan on oltava 14 millimetriä. Vahvistettu betonivyö on sen jälkeen melko kestävä.
 3. On suositeltavaa poistaa muottien ja välikappaleen alaosa 25 päivän kuluttua, jotta betoni voidaan täysin vahvistaa.
 4. On suositeltavaa käyttää vain ostettuja kantta tai tehdä ne muottipesuilla. Tämä lähestymistapa on ammattimaisempi ja luotettavampi.
 5. On parempi täyttää päällystys, kun sen yläosa on samalla tasolla kuin viimeisen tiilen, kaasuliesi jne. Yläpää. Tämän menetelmän ansiosta voit jatkaa pudottamista.
 6. Kun kaada laasti muottiin, paina sitä hyvin, jotta vältät aukkojen ulkonäön.
 7. Jos et voi päättää rakennustyön tyypistä, on parempi kuulla ammattilaisen kanssa.
 8. Puserot on valittava niiden painovoiman mukaan, jonka he voivat havaita. Voit täyttää ne jo avaamalla. Tämä lähestymistapa säästää taloutesi ja aikaa.
 9. Valmistettaessa raudoitettuja betonikattoja ikkunoihin on toivottavaa tehdä ikkunoista neljäsosa.
 10. Ikkunoiden ja ovien aukkojen osalta on suositeltavaa valita tavalliset, ei-kannettavat kantta. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa etukäteen lujitetut hihnat ja rakenteet, joilla on pieni paino.

Kuten näet, ei ole ollenkaan vaikeata tehdä itse vahvistettuja betonikattoja. Lisäksi voit valita yhden edellä kuvatuista kahdesta tuotantovaihtoehdosta. Tärkeintä on laskea etukäteen tarvittavien materiaalien määrä ja valmistaa ne. Tekniikan ja rakennusstandardien huolellisella noudattamisella saat vahvan, luotettavan ja kestävän hyppääjän. Haluamme, että laadit laadukkaan raudoitetun betonivarren, joka ilahduttaa sinua pitkään aikaan!

Vahvistetut betonikatot - ominaisuudet ja tuotanto

Kunkin talon rakentamisen aikana käytetään lähes aina betoniteräksiä. Kiitos hänelle, on mahdollista vahvistaa aukkoja seinissä, mikä vaikuttaa myönteisesti rakenteen lujuuteen. Tehtaalla käytetään GOST 948 84 teräsbetonikattiloita, joiden avulla voidaan saavuttaa vaaditut parametrit, mutta ne voidaan tehdä myös itsenäisesti.

Valokuvatehtaassa raudasiltoja, joissa on merkinnät

Tehdasmalleja toimitetaan rakennuspaikalle alustavan tilauksen jälkeen. Jos otetaan huomioon tuotteen hinta, ajatus ehdottaa, onko se parempi tehdä omilla käsillänne?

Uskotaan, että tehdasmallit ovat parempia ja luotettavampia. Kotitekoiset tuotteet eivät kuitenkaan ole yhtä laadukkaita, eivätkä ne ole helppoa. Lisäksi saat selvät säästöt, koska sinun tarvitsee vain maksaa ostetut materiaalit ja teet kaiken työn itse. Tämä artikkeli auttaa valmistamaan sen asianmukaisesti ja toteuttamaan sen.

Valmistettujen betonirakenteiden koko merkin mukaan

Jumper-yleiskuvaus

Betonirakenteita käytetään laajasti rakentamisessa. Nämä rakenteet kestävät kestävyytensä ja vahvuutensa ansiosta nykyään johtavat paikat rakennusalan tuotteissa. Teräsbetonipalkkien paino riippuu niiden koosta ja saattaa olla pieni tai vaikuttava, mutta tämä on erittäin tärkeä yksityiskohti.

Näitä rakenteita käytetään talojen rakentamiseen monista materiaaleista, mukaan lukien:

Tavallisesti vahvistetut tuotteet sijoitetaan ikkunoiden ja ovien yläpuolelle tiilissä, lohkossa, kiviseinissä.

Erilaisia ​​betoniteräksiä

Suunnittelun ominaisuudet

Valmistus tekniikka on yksinkertainen, mutta se antaa korkeat rakennustulokset. Se johtuu siitä, että teräsvahvistus asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Siten on mahdollista luoda tasapaino kaiken mahdollisen venytyksen ja taivutuksen sekä puristuksen välillä.

On olemassa useita tyyppejä w / b hyppyjä:

Ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka on merkitty sopivilla kirjaimilla, ja ne ilmoittavat myös koon, pituuden ja suunnittelun kuormituksen. Tarkastele erilaisia ​​raudoitettuja betonikattoja tarkemmin:

Raudoitettujen betonikattojen laskeminen ikkunoille ja ovilohkoille

Suuria puseroita kutsutaan palkkeiksi. Vaakatasossa olevat palkit, joissa on hyllypultit. Tähän malliin on tehtävä hylly ja perustana on korkeampi rakenne. Kaikki nämä tyyppiset hyppykytkimet käytetään usein erilaisten esineiden rakentamiseen.

Vihje: saatat joutua leikkaamaan betoniteräksestä timanttipiirejä, jotta se sopii teräsbetonipintoihin.

Valmistus tekniikka

Jotta voisit tehdä w / b hyppääjä itse, tarvitset seuraavaa:

 • betonisekoittimella (valinnainen);
 • aluksella;
 • kulmat;
 • varusteet;
 • vyönauha;
 • kynnet;
 • hiekka;
 • sementtiä.

On mahdollista, että työvaiheessa saatat tarvita muita.

Vihje: Tee oikea valinta teräsbetonipalkkeihin ennen työn aloittamista.

Esimerkiksi tavallisia elementtejä voidaan soveltaa:

 • jotta voidaan säästää pientä rakennusta kevyiden rakenteiden rakentamiseksi;
 • rakenteita varten, joissa lattian holvit limittyvät vahvistettuja hihnoja vastaan, jotka itsenäisesti hyväksyvät ja jakavat tasaisesti kuorman.

Vahvistettujen betonikattojen määrä riippuu niiden tarkoituksesta.

vaihtoehtoja

Hyppääjällä on kaksi tapaa:

 1. Ensin se tehdään maahan ja asennetaan sitten aukkoon.
 2. Täytä jumpperi suoraan aukon yläpuolelle.

Jos ensimmäinen tuotantoversio on sopiva, sinun on nostettava valmiin rakenteen ja kiinnitettävä se aukon yläpuolelle. Toisessa tapauksessa sinun on tehtävä muottiin suoraan aukon yläpuolella. Ensimmäinen vaihtoehto on enemmän työvoimavaltainen, se voi jopa tarvita nostomekanismin.

Tehdä kentällä

muotti

Jos päätät tehdä jumpperi toisen vaihtoehdon kohdalla, kaada se aukkoon, voit säästää rahaa, vaivaa ja aikaa. Menetelmän lisä positiivinen näkökohta - voit rajoittaa itsesi vain yhteen tuotteeseen.

Seuraavassa annetaan ohjeita, jotka auttavat ymmärtämään työn vivahteita.

Neuvo: muotti on kiinnitettävä tukevasti, koska sen sisälle kaadetaan erittäin raskas betonipaino.

 1. Useimmiten käytetyille puulevyille, jotka muodostavat suojan, jonka paksuus on 20-25 mm.
 2. Käytä nauloja tai ruuveja kiinnittämään ne yhteen, ruuvattakoon ruuvimeisseli niin, että rakenne on helppo purkaa. Avaa ruuveja ja voit käyttää sitä uudelleen toisessa paikassa.
 3. Asenna vaakasuora suojus aukkoon, jonka tuki tukee alhaalta. Se voidaan sijoittaa uppoasentoon kytkimellä tai ylittää. Toisessa tapauksessa asenna se sivulle, mutta yläosaan.
 4. Aseta vahvistusverkko maton pohjaan.
 5. Kiinnitä pystysuora suojus ruuveilla ja lisää vakautta, sitota se työntöverkkoon neulomalla. Tällöin betonikuormituksen takia kilpi ei liiku ja se kiinnitetään tukevasti alustaan.

Neuvonta: tavallisen poraus on usein mahdotonta tehdä tarvittavan kanavan kautta betonituotteissa, jolloin konkreettisten reikien timanttiporaus saadaan pelastamaan.

lämpeneminen

Kannen ja etuseinän välissä on oltava eristyskerros, esimerkiksi mineraalivilla, suositeltava paksuus 100 mm. Aseta materiaali muottiin ja täytä betonilla. On huomattava, että ikkunan runko painuu pinnalleen, joten asennusvaahto ei voi taata sen hyvän vakauden.

Vihje: aseta tässä tapauksessa ikkunan aukkojen rinteet täyteastialla, joka lepää ikkunaa vasten. Kiinnitä sitten koko kokoonpano asennusvaahdolla.

Jos alustaa käytetään rinteillä, ne on eristettävä uudelleen. Voit käyttää seuraavia, mikä on yksinkertaisempaa ja luotettavampaa. Tässä tapauksessa suulakepuristettu polystyreenivaahto tulee olemaan eristyksen rooli.

Materiaalilla on vahvempi pinta ja paksuus 30 mm. Kun olet asentanut ikkunan, täytä eristeen ja kehyksen väliin vaahto. Nyt sen perusta on vankka taso. Tästä johtuen aukon ikkuna on kunnolla kiinni eikä ylimääräisiä eristyskerroksia tarvita.

vahvistaminen

Tässä tapauksessa raudoituksen halkaisija riippuu siitä, käytetäänkö raudoitettua betonipalkkia - tankoa tai laattoja. Jos tuote ei saa kuljettaa ja ottaa pienen kuorman, voit käyttää tavallista metallia. O: ta käytetään myös silloin, kun kattorakenne on kevyt ja käytetään vahvistettua hihnaa.

Suunnittelua varten voit käyttää 2-kierteistä vahvistusverkkoa, kun taas Ø8-8 mm: n palkki on tarpeen. Ankkuri on asetettava pitkin kantta koko pituudelta ja sidottu neulomalla.

Vihje: tässä tapauksessa venttiilin liitoksen hitsausta ei tarvitse soveltaa.

Kuinka vahvistaa muottipesä

Vaakasuoran muotisuojuksen asentamiseksi tulee tukea. On vaarallista laiminlyödä tämä, sillä betonilla on erittäin suuri paino noin 2,5 tonnia kuutiometriä kohden. m.

Kun liuos kaadetaan muottiin, sen painovoima voi taivuttaa tai siirtää suojuksen, josta tulevan tuotteen muoto voi kärsiä, ja sitä ei ole mahdollista uudelleenlaaduttaa. Siksi prosessi on otettava vakavasti.

Muottirakenne w / w-elementille

Aseta tuki aukon keskelle lähemmäksi ikkunaa ja kiinnitä se. Yhdistä lomakkeen sisäreuna pystysuoraan suojukseen siten, että muoto ei voi kaataa.

Betonivaihto

Käytä suojarakenteita M200 betonilla. Sen valmistusta varten on tarpeen valmistaa murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä suhteessa 2: 5: 1.

Vihje: hiekkaa hiekkaa hyvin, roski - huuhtele niin, ettei siinä ole likaa. Käytä vain tuoretta sementtiä, riippuu betonin lujuudesta.

 1. Sekoita kuiva seos perusteellisesti betonimyllyssä ja lisää sitten vettä siihen. Betonin laatu riippuu ratkaisun sekoittamisesta. Jos betonisekoitinta ei ole, sekoitetaan liuos huolellisesti lapioon.
 2. Kun betonia kaadetaan muottiin, vaakasuoran suojuksen yläpuolelle on tarpeen nostaa hieman lujitemuotoa niin, että se ei katso ulkona ja täysin upotettu liuokseen. Voit tehdä tämän ottamalla palaset rikki tiilet, noin 200 mm paksuus ja aseta ne vahvistusverkon.
 3. Sitten kaada betoniliuos muotoon. Kun se kovettuu hyvin, irrota muotti ja jatka lomakkeen yläpuolella olevaa seinää.

Betonin kaataminen

Valinnaisesti neljännes voidaan asentaa ikkunan aukkoihin, se näyttää hyvin käytännölliseltä ja kauniilta. Tämä osio voi piilottaa aukon asennusvahalla sekä suojata kodin kylmältä ilmalta ja luonnoksilta. Sivulla ja ikkunan yläosassa neljänneksen on vastattava kokoa 50 mm, ja alaosa, jossa kynnys asennetaan, on 20 mm.

Betonituotteet ja neljäsosa

Vihje: kun valmistat itsestä valmistettuja hyppyjä raudoitetusta betonista ikkunoihin, jälkimmäinen on tehtävä neljäsosalla.

johtopäätös

Tässä artikkelissa opit kuinka tehdä vahvistetut betoniraudat omiin käsiisi, mitä se on ja mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan tähän. Lisäksi yksityiskohtaiset ohjeet annettiin tuotteiden sijoittelusta ja niiden valinnasta tyypeittäin. Voimme turvallisesti sanoa, että noudattamalla tiukasti näitä ohjeita voit tehdä rakennuselementin halutusta voimakkuudesta.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Vahvistetut betonikatot - ominaisuudet ja tuotanto

Kunkin talon rakentamisen aikana käytetään lähes aina betoniteräksiä. Kiitos hänelle, on mahdollista vahvistaa aukkoja seinissä, mikä vaikuttaa myönteisesti rakenteen lujuuteen. Tehtaalla käytetään GOST 948 84 teräsbetonikattiloita, joiden avulla voidaan saavuttaa vaaditut parametrit, mutta ne voidaan tehdä myös itsenäisesti.

Valokuvatehtaassa raudasiltoja, joissa on merkinnät

Tehdasmalleja toimitetaan rakennuspaikalle alustavan tilauksen jälkeen. Jos otetaan huomioon tuotteen hinta, ajatus ehdottaa, onko se parempi tehdä omilla käsillänne?

Uskotaan, että tehdasmallit ovat parempia ja luotettavampia. Kotitekoiset tuotteet eivät kuitenkaan ole yhtä laadukkaita, eivätkä ne ole helppoa. Lisäksi saat selvät säästöt, koska sinun tarvitsee vain maksaa ostetut materiaalit ja teet kaiken työn itse. Tämä artikkeli auttaa valmistamaan sen asianmukaisesti ja toteuttamaan sen.

Valmistettujen betonirakenteiden koko merkin mukaan

Jumper-yleiskuvaus

Betonirakenteita käytetään laajasti rakentamisessa. Nämä rakenteet kestävät kestävyytensä ja vahvuutensa ansiosta nykyään johtavat paikat rakennusalan tuotteissa. Teräsbetonipalkkien paino riippuu niiden koosta ja saattaa olla pieni tai vaikuttava, mutta tämä on erittäin tärkeä yksityiskohti.

Näitä rakenteita käytetään talojen rakentamiseen monista materiaaleista, mukaan lukien:

Tavallisesti vahvistetut tuotteet sijoitetaan ikkunoiden ja ovien yläpuolelle tiilissä, lohkossa, kiviseinissä.

Erilaisia ​​betoniteräksiä

Valmistus tekniikka on yksinkertainen, mutta se antaa korkeat rakennustulokset. Se johtuu siitä, että teräsvahvistus asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Siten on mahdollista luoda tasapaino kaiken mahdollisen venytyksen ja taivutuksen sekä puristuksen välillä.

On olemassa useita tyyppejä w / b hyppyjä:

Ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka on merkitty sopivilla kirjaimilla, ja ne ilmoittavat myös koon, pituuden ja suunnittelun kuormituksen. Tarkastele erilaisia ​​raudoitettuja betonikattoja tarkemmin:

Raudoitettujen betonikattojen laskeminen ikkunoille ja ovilohkoille

Suuria puseroita kutsutaan palkkeiksi. Vaakatasossa olevat palkit, joissa on hyllypultit. Tähän malliin on tehtävä hylly ja perustana on korkeampi rakenne. Kaikki nämä tyyppiset hyppykytkimet käytetään usein erilaisten esineiden rakentamiseen.

Vihje: saatat joutua leikkaamaan betoniteräksestä timanttipiirejä, jotta se sopii teräsbetonipintoihin.

Jotta voisit tehdä w / b hyppääjä itse, tarvitset seuraavaa:

 • betonisekoittimella (valinnainen);
 • aluksella;
 • kulmat;
 • varusteet;
 • vyönauha;
 • kynnet;
 • hiekka;
 • sementtiä.

On mahdollista, että työvaiheessa saatat tarvita muita.

Vihje: Tee oikea valinta teräsbetonipalkkeihin ennen työn aloittamista.

Esimerkiksi tavallisia elementtejä voidaan soveltaa:

 • jotta voidaan säästää pientä rakennusta kevyiden rakenteiden rakentamiseksi;
 • rakenteita varten, joissa lattian holvit limittyvät vahvistettuja hihnoja vastaan, jotka itsenäisesti hyväksyvät ja jakavat tasaisesti kuorman.

Vahvistettujen betonikattojen määrä riippuu niiden tarkoituksesta.

Hyppääjällä on kaksi tapaa:

 • Ensin se tehdään maahan ja asennetaan sitten aukkoon.
 • Täytä jumpperi suoraan aukon yläpuolelle.

  Jos ensimmäinen tuotantoversio on sopiva, sinun on nostettava valmiin rakenteen ja kiinnitettävä se aukon yläpuolelle. Toisessa tapauksessa sinun on tehtävä muottiin suoraan aukon yläpuolella. Ensimmäinen vaihtoehto on enemmän työvoimavaltainen, se voi jopa tarvita nostomekanismin.

  Tehdä kentällä

  Jos päätät tehdä jumpperi toisen vaihtoehdon kohdalla, kaada se aukkoon, voit säästää rahaa, vaivaa ja aikaa. Menetelmän lisä positiivinen näkökohta - voit rajoittaa itsesi vain yhteen tuotteeseen.

  Seuraavassa annetaan ohjeita, jotka auttavat ymmärtämään työn vivahteita.

  Neuvo: muotti on kiinnitettävä tukevasti, koska sen sisälle kaadetaan erittäin raskas betonipaino.

 • Useimmiten käytetyille puulevyille, jotka muodostavat suojan, jonka paksuus on 20-25 mm.
 • Käytä nauloja tai ruuveja kiinnittämään ne yhteen, ruuvattakoon ruuvimeisseli niin, että rakenne on helppo purkaa. Avaa ruuveja ja voit käyttää sitä uudelleen toisessa paikassa.
 • Asenna vaakasuora suojus aukkoon, jonka tuki tukee alhaalta. Se voidaan sijoittaa uppoasentoon kytkimellä tai ylittää. Toisessa tapauksessa asenna se sivulle, mutta yläosaan.
 • Aseta vahvistusverkko maton pohjaan.
 • Kiinnitä pystysuora suojus ruuveilla ja lisää vakautta, sitota se työntöverkkoon neulomalla. Tällöin betonikuormituksen takia kilpi ei liiku ja se kiinnitetään tukevasti alustaan.

  Neuvonta: tavallisen poraus on usein mahdotonta tehdä tarvittavan kanavan kautta betonituotteissa, jolloin konkreettisten reikien timanttiporaus saadaan pelastamaan.

  Kannen ja etuseinän välissä on oltava eristyskerros, esimerkiksi mineraalivilla, suositeltava paksuus 100 mm. Aseta materiaali muottiin ja täytä betonilla. On huomattava, että ikkunan runko painuu pinnalleen, joten asennusvaahto ei voi taata sen hyvän vakauden.

  Vihje: aseta tässä tapauksessa ikkunan aukkojen rinteet täyteastialla, joka lepää ikkunaa vasten. Kiinnitä sitten koko kokoonpano asennusvaahdolla.

  Jos alustaa käytetään rinteillä, ne on eristettävä uudelleen. Voit käyttää seuraavia, mikä on yksinkertaisempaa ja luotettavampaa. Tässä tapauksessa suulakepuristettu polystyreenivaahto tulee olemaan eristyksen rooli.

  Materiaalilla on vahvempi pinta ja paksuus 30 mm. Kun olet asentanut ikkunan, täytä eristeen ja kehyksen väliin vaahto. Nyt sen perusta on vankka taso. Tästä johtuen aukon ikkuna on kunnolla kiinni eikä ylimääräisiä eristyskerroksia tarvita.

  Tässä tapauksessa raudoituksen halkaisija riippuu siitä, käytetäänkö raudoitettua betonipalkkia - tankoa tai laattoja. Jos tuote ei saa kuljettaa ja ottaa pienen kuorman, voit käyttää tavallista metallia. O: ta käytetään myös silloin, kun kattorakenne on kevyt ja käytetään vahvistettua hihnaa.

  Suunnittelua varten voit käyttää 2-kierteistä vahvistusverkkoa, kun taas Ø8-8 mm: n palkki on tarpeen. Ankkuri on asetettava pitkin kantta koko pituudelta ja sidottu neulomalla.

  Vihje: tässä tapauksessa venttiilin liitoksen hitsausta ei tarvitse soveltaa.

  Kuinka vahvistaa muottipesä

  Vaakasuoran muotisuojuksen asentamiseksi tulee tukea. On vaarallista laiminlyödä tämä, sillä betonilla on erittäin suuri paino noin 2,5 tonnia kuutiometriä kohden. m.

  Kun liuos kaadetaan muottiin, sen painovoima voi taivuttaa tai siirtää suojuksen, josta tulevan tuotteen muoto voi kärsiä, ja sitä ei ole mahdollista uudelleenlaaduttaa. Siksi prosessi on otettava vakavasti.

  Muottirakenne w / w-elementille

  Aseta tuki aukon keskelle lähemmäksi ikkunaa ja kiinnitä se. Yhdistä lomakkeen sisäreuna pystysuoraan suojukseen siten, että muoto ei voi kaataa.

  Betonivaihto

  Käytä suojarakenteita M200 betonilla. Sen valmistusta varten on tarpeen valmistaa murskattua kiveä, hiekkaa ja sementtiä suhteessa 2: 5: 1.

  Vihje: hiekkaa hiekkaa hyvin, roski - huuhtele niin, ettei siinä ole likaa. Käytä vain tuoretta sementtiä, riippuu betonin lujuudesta.

 • Sekoita kuiva seos perusteellisesti betonimyllyssä ja lisää sitten vettä siihen. Betonin laatu riippuu ratkaisun sekoittamisesta. Jos betonisekoitinta ei ole, sekoitetaan liuos huolellisesti lapioon.
 • Kun betonia kaadetaan muottiin, vaakasuoran suojuksen yläpuolelle on tarpeen nostaa hieman lujitemuotoa niin, että se ei katso ulkona ja täysin upotettu liuokseen. Voit tehdä tämän ottamalla palaset rikki tiilet, noin 200 mm paksuus ja aseta ne vahvistusverkon.
 • Sitten kaada betoniliuos muotoon. Kun se kovettuu hyvin, irrota muotti ja jatka lomakkeen yläpuolella olevaa seinää.

  Betonin kaataminen

  Valinnaisesti neljännes voidaan asentaa ikkunan aukkoihin, se näyttää hyvin käytännölliseltä ja kauniilta. Tämä osio voi piilottaa aukon asennusvahalla sekä suojata kodin kylmältä ilmalta ja luonnoksilta. Sivulla ja ikkunan yläosassa neljänneksen on vastattava kokoa 50 mm, ja alaosa, jossa kynnys asennetaan, on 20 mm.

  Betonituotteet ja neljäsosa

  Vihje: kun valmistat itsestä valmistettuja hyppyjä raudoitetusta betonista ikkunoihin, jälkimmäinen on tehtävä neljäsosalla.

  Tässä artikkelissa opit kuinka tehdä vahvistetut betoniraudat omiin käsiisi, mitä se on ja mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan tähän. Lisäksi yksityiskohtaiset ohjeet annettiin tuotteiden sijoittelusta ja niiden valinnasta tyypeittäin. Voimme turvallisesti sanoa, että noudattamalla tiukasti näitä ohjeita voit tehdä rakennuselementin halutusta voimakkuudesta.

  Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  DIY hyppyjä

  Rakentaessasi taloa voit käyttää sekä tehtaan että oman tuotannon hyppääjiä. Ensisilmäyksellä tehdasvalmisteiden käyttö tuntuu helpommin ja luotettavammin: tilaat - sinut toimitettiin, lisäksi laatua valvotaan tehtaalla.

  Itse asiassa ei ole ollenkaan vaikeata tehdä hyppääjä itse, ja säästöt ovat merkittäviä - sinun tarvitsee vain maksaa materiaaleja ja, kuten tiedät, ne ovat halvempia kuin valmiit tuotteet. Tietoja hyppääjien tekemisestä, ja niistä keskustellaan alla.

  Aloita pohtimalla tärkeimmät hyppääjät ja tapaukset niiden käytöstä:

  • laakerisiltoja - vahvistettuja (käytettyjä) palkkeja - käytetään lattialevyjen kuormituksen havainnointiin;
  • kannattimet - palkit (b) - havaitsevat vain kuorman muurausseinästä aukon yläpuolella;
  • lyijykynät - ohuet, ei-kannettavat kaihtimet, joita käytetään 120 mm: n paksuisissa sisäseinien ovissa;
  • kulkee - suurten koirien laakerit hyppyjä;
  • pultit, joissa on hylly, joka on perusta korkeiden rakenteiden pysäyttämiselle.

  Yleisimpiä ovat kantavat ja ei-kannettavat kanttajat, joita käytetään ikkunan ja oven aukkoihin. Tekniikka niiden valmistus ja harkita alla.

  Ovilehdet omalla kädellä

  Joten ennen kuin aloitat hyppääjien tekemisen, sinun on määritettävä niiden ulkonäkö. Kevytrakenteisten, kevyiden kattorakenteiden taloon voidaan käyttää ei-kannattimia, mikä lisää säästöjä. Myös "beshkiä" voidaan käyttää tapauksissa, joissa kaikkien olemassa olevien kerrosten lattialaatat perustuvat vahvistettuihin vöihin. Tällaiset vyöt itse tuntevat kuormat ja jakavat ne tasaisesti.

  Harkitse hyppääjien valmistusteknologiaa. Ensin sinun on tehtävä jumpperi etuseinälle, jonka rooli tulee kulmaan. Tavallisesti käytetään 100 mm: n kulmaa, mutta vähintään 75 mm. Kulma on asennettu siten, että sen pystysuora hylly ei ole ulkona, vaan etu- ja takatäytön välillä, niin se ei ole havaittavissa. Kulman reuna on sijoitettava huuhteluun ikkunan neljänneksen kanssa. Tämä mahdollistaa ikkunan painamisen tiukasti asennuksen aikana ilman aukkojen ja aukkojen muodostumista. Ikkunan neljänneksen koko - 50 mm.

  Nyt harkitse kaksi vaihtoehtoa hyppyjen valmistukseen: täytä se suoraan aukon yläpuolelle tai maahan ja asenna sitten aukko. Mikä vaihtoehto on parempi? Ei ole mitään olennaista eroa. Ensimmäisessä tapauksessa sinun on koukistettava muottipesän asentamiseen toiseen - nostamaan ja asenna valmiin hyppyjohdin käsin. Toinen vaihtoehto on vaikeampi, koska ei ole aina mahdollista palkata nosturia nostokorvan nostamiseksi. Myös tässä tapauksessa on tarpeen valmistaa kaksi kantta ikkunasta, joka on 150 mm leveä (paksuus on 300 mm: vaahtoblock ja 100 mm eristys).

  Jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon - kaatamalla hyppääjä aukossa, voit säästää paitsi energiaa myös aikaa ja rahaa. Tärkeä etu on se, että tällä tuotannolla hyppääjä on vain yksi, ei kaksi, kuten toisessa versiossa. On totta, että muottien asentaminen voi aiheuttaa useita kysymyksiä, koska sen on paitsi kiinnitettävä turvallisesti myös pidettävä riittävän raskaassa betonissa.

  Kattokorva

  Muotti on valmistettu puulevyistä, joiden paksuus on 20-25 mm, josta levyt valmistetaan. Levyt on kiinnitetty nauloilla tai ruuveilla. Parempi ja nopeampi käyttää ruuveja, kierrä ne ruuvimeisselillä. Sitten muotti on helppo purkaa ja kiertyä.

  Ensinnäkin vaakasuora suojus asennetaan aukkoon, joka sijaitsee tukien päällä. Se voidaan asettaa tasasuuntaan täyttökytkimellä tai hieman ylittää sen. Toisessa tapauksessa pystysuora kilpi asennetaan sen päälle eikä sivulle.

  Lujittava silmä on asetettu vaakatasossa olevaan muottiin ja sitten pystysuora kilpi on kiinnitetty itsekierteillen ruuvilla. Pystysuoran suojuksen kiinnittämiseksi paremmin kaatamisen aikana se voidaan kiinnittää myös muurausverkkoon neulomalla ja venyttämällä. Tämä estää kilven siirtymisen betonikuormituksen vaikutuksesta ja se sopii tiukasti ikkunaan.

  Jumper eristys

  Eturakenteiden ja kattopalkkien välissä on välttämätöntä tehdä eristekerros. Tätä varten voit käyttää mineraalivillaa, kuten seinäeristyksen tapauksessa. Eristyspaksuus - 100 mm. Mineraalivilla asetetaan muottipesään, minkä jälkeen betonia kaadetaan.

  Epäpuhtauden ansiosta päällysteen eristäminen mineraalivillalla on aukko - aukkoon asennettava ikkuna lepää villan pintaa vasten ja jopa liitoksen täyttäminen asennusvaahdolla ei anna sataprosenttisesti kiinnitettyä ikkunakehystä. Mineraalivillaa käytettävän ikkunan aukon rinteillä on oltava täyttötuli niin, että ikkuna lepää sitä vasten ja kiinnittyy tukevasti vaahtomuovin avulla. Jos näin ei tehdä, vaahto jälleen koskettaa puuvillaa, jolloin ikkuna ei ole tarpeeksi kiinnitetty. Mutta kun käytät täyttöä rinteillä, on tarpeen lämmittää ne uudelleen.

  Jotta ei aiheuta tarpeettomia ongelmia itsellesi, eikä päällekkäistä eristekerrosta, voit välittömästi käyttää yksinkertaisempaa ja luotettavampaa keinoa eristää. Kuumentimena mineraalivillan sijasta voit käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa - pumpania - jolla on toisin kuin villa, melko vahva pinta. Pumppauslevyjen paksuus on 30 mm. Kun ikkuna asennetaan, rungon ja eristyksen välinen rako täytetään vaahtomuovilla, joka takaa pumppuarkin kovaa pintaa ja kiinnittää ikkunan aukkoon. Eräs eristyskerros tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä. Näin ollen, kun käytät kiinteää eristämistä, voit säästää lämmitys rinteillä ja saada luotettava ikkuna kiinnitys.

  Lintel vahvistaminen

  Kannatinlaitteen rungon halkaisija riippuu sen tyypistä. Tässä tapauksessa valittiin "beshka", joka havaitsee vähintään kuormat ja ei kuljeta. Tämä valinta johtui vahvistuvan hihnan ja kevytrakenteisen kattorakenteen läsnäolosta. Tällaiselle hyppylälle sopii vahvistusverkko kahdelle vahvistukselle, jonka läpimitta on 6-8 mm. Työvahvistus on asetettu pitkin kranaattia. Vahvistustangot tulisi kiinnittää keskenään neulomalla neulomalla neulomalla. Hitsausta niiden yhteydelle ei käytetä. Tuloksen pitäisi olla ruudukko, joka näyttää tikapuutelta.

  Muottirakenteinen vahvike tukien kanssa

  Asennettaessa vaakasuoraa suojakalvoa, käytä tukia. Jotkut rakentajat eivät tee tätä ottamatta huomioon melko merkittävää betonipainoa, joka on noin 2,5 tonnia / m3. Kun laasti laastataan muottipesään, se voi siirtää suojuksen tai muodostaa sen taivuttamalla sitä alaspäin. Tämä vaikuttaa välttämättä jumpperin muotoon, ja sitä on vaikea korjata. Joten on parasta huolehtia välittömästi luotettavasta muotista ja sen jäykästä rakenteesta.

  Kun kiinnität aukon keskelle sijoitetun tuen, se on sijoitettava lähemmäksi ikkunaa. Sisäreuna ei kaadu, koska se on kiinnitetty pystysuoraan suojukseen.

  Täytä vahvistettu betonikaton omilla kädet

  Betonin laatua 200 käytetään täyttöön. Sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä mitattuna 1: 2: 5 tarvitaan sen valmistukseen. Tietoa betonituotantotekniikasta löytyy sivuilta sivuilta.

  Tyypillisten täryttimien käyttämiseen betonirankojen valmistuksessa. Tässä tapauksessa voit tehdä ilman lisälaitteita. Tampingissa voit käyttää yksinkertaista tikkua.

  Valukappaleen aikana raudoitusta pitäisi hieman nostaa vaakasuoran suojuksen yläpuolelle, jotta se voidaan myöhemmin upottaa betoniin kokonaan ilman katsomista. Voit tehdä tämän vahvistusverkoston alla porrastetut tiilet, joiden paksuus on 20 mm, ja vain kaada betoniliuos.

  Valun jälkeen muotti voidaan purkaa toisena päivänä ja välittömästi jatkaa seinän asentamista muottipesän yläpuolelle.

  Ikkunan on oltava neljäsosa. Tällainen rakentava ratkaisu mahdollistaa sisäpuolen suojauksen kylmän ilman sisäänpääsystä ja luonnosten esiintymisestä sekä piilottaa halkeamat, jotka on täytetty asennusvaahdolla. Neljänneksen koko on 5 cm ikkunan kummallakin puolella ja alhaalta ja alhaalta, jossa ikkunaluukku asennetaan - 2 cm. Se on yksinkertaista tehdä, mutta samaan aikaan monet ovat tehneet sitä ilman viime aikoina. Ja vielä, jos sinulla on valinta, on parempi tehdä neljäsosa ikkunasta - tämä ei ole vain kaunis, vaan myös käytännöllinen.

  Niin tiivistetään.

  Ensinnäkin hyppääjät on valittava niiden kuormien mukaan, jotka he tuntevat. On parempi täyttää ne heti aukon sijaan kuin kentällä - tämä säästää rahaa ja aikaa.

  Toiseksi on parempi tehdä ikkunat neljäsosalla.

  Kolmanneksi ikkunoiden ja oviaukkojen hyppykytkimet valitaan parhaiten yksinkertaisimmista - ei-kantavista. Tätä varten sinun on huolehdittava lujitetuista hihnoista ja kevyimmistä rakenteellisista elementeistä.

  Betonikulma ikkunoihin ja oviin

  Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka esimerkiksi betoniterästen, ikkunoiden ja ovien, valmistusta valmistetaan laastilla ja päättyvät muottien poistamiseen.

  Mitä sinun tarvitsee täyttää hyppääjät?

  Käytin:

  • rungon halkaisija Ø 12 mm;
  • langan halkaisija Ø 6 mm;
  • langan neulontahalkaisija Ø 1,4-2 mm;
  • sahattu levy 25x200 mm;
  • kynnet 70 ja 100 mm;
  • sementtimerkki 400;
  • jokien hiekka;
  • 20 mm: n murskattua kivi-dioriittiosuutta.

  Käytin halkaisijaltaan Ø 12 mm: n venttiilejä, koska aion rakentaa toisen kerroksen tai ullakolle betonilattialle, ja vakuutan, että rakennetta ei lasketa, ja kuvaan myös seismisen vyön katon alle, kun kuvaan seuraavassa artikkelissa olevaa seismisen vyön.

  Jumper täyttää

  Päällystetty kattorakenteiden muotti

  Kuvassa näkyy, kuinka muotti on asennettu oviaukkoon 800x2100 mm: n oviaukon yläpuolella, sisäseinän leveys on 200 mm, kallistuksen vähimmäissyvyys on 200 mm. Koska levyn leveys on sama kuin seinän leveys, ei ole tarvetta kaataa suojuksia.

  Ensinnäkin oven korkeus mitataan ottaen huomioon vaahdotuksen ja rinteiden tilat. Koska levy on 2,5-3 mm paksu, voit mitata oven korkeuden välittömästi. Kun olet irrottanut muottipesän, käytät puun paksuutta. Seuraavaksi merkitään vastakkaisen puolen taso perustan kellarista tai ensimmäisestä merkistä hydraulisella tasolla. Sen jälkeen, kun merkit on tehty, kynnetään levyjen palaset T-kirjaimella, jonka yläreuna kulkee merkin alle. Tätä varten käytin nauloja, joiden pituus oli 100 mm.

  Seuraavaksi sinun täytyy valmistaa kolme kilpiä, sillä minulla on 3 levyä. Reunoilla on puoli runko, joka kattaa muottien päiden, ensimmäinen levy on 800 mm pitkä ja toinen 2 x 1200 mm, koska tuen syvyys on 200 mm, ja meillä pitäisi olla varaus. Puun pitkäikäisyyden laajentamiseksi jatkokäyttöä varten kääröin muottipaneelit kiinnityskalvolla, joka maksaa 1 kpl rullaa kohden. Pohjalevy, jonka pituus on 800 mm, asetetaan jo naulattuihin T-muotoisiin tukeihin. Älä kiinnitä sitä tukeihin. Asenna sitten sivusuojukset. Ensin me lyömme ne pitkin reunoja seinään ja sitten lyömme kulmien välistä kulmia ylhäältä alas. Rakenteen purkamisen helpottamiseksi 70 mm: n kynnet kiinnitettiin yläosaan, johon neuloverkko oli kiinnitetty kiristimen päällisen kiristämiseen. Voit käyttää valmiiksi valmistettuja palkkeja, käytin tätä menetelmää tallennetun puun säästämiseksi, mikä voi olla hyödyllinen myös rakennusprosessissa.

  Kuinka vahvistaa hyppyjä?

  Oven oven esimerkissä valmisteltiin:

  • 4 terästä, jonka halkaisija on Ø 12 mm, koko 1200 mm;
  • 6 nelikulmaisen sauvan halkaisija 6 6 mm, koko 100/100 mm;
  • neulomalla.

  Ristitanko

  Kehys oli neulottu tavallisella 100 mm: n naulalla. Koska koukut on tilattava, rungon kiinnittämisen helpottamiseksi raudoitetaan kaksi tukilevyä seinään, jotka ovat jo vahvistamisen kokoa.

  Kehys oli neulottu tavallisella 100 mm: n naulalla. Koska koukut on tilattava, rungon kiinnittämisen helpottamiseksi raudoitetaan kaksi tukilevyä seinään, jotka ovat jo vahvistamisen kokoa. Käynnistämisen aloittamiseksi otamme 2 vahvistusnauhaa ja asetamme ne valmiiksi valmistettuihin tappeihin, jotka on asetettu seinään ja merkitsevät 200 mm: n askeleen pienellä merkinnällä. Näissä merkkeissä leikkaamme valssilangan valmistamat nelikulmaosat jakamalla ne merkkiin merkittyihin merkkeihin, sitomme kehykset sidelangalla. Kehyksen kiinnittäminen päälle, aloitamme jäljellä olevan 2 vahvistuksen pohjasta ja sitomme edelleen.

  Kun rakentaminen on valmis, upotamme sen muottiin.

  Vahvistettu runkorakenne Vahvistettu runkorakenne, lähikuva

  Menemme valmistamaan ratkaisu hyppääjille. Tein tämän: sementtimerkki 400, jossa oli 3 kauhan hiekkaa ja raunioita. Vaivaus tehtiin itsetuhoisesta kourusta, joka ammuttiin galvanoidusta standardilevystä 1000x2000 mm ja 4 levyä, 2 levyä 2,5x200x950 mm ja 2 2,5x200x2000 mm. Kouru vahvistettiin neulomalla lanka kulmissa ja alareunassa pitkin.

  Betonisekoitusta varten

  Kun laastari on valmis, täytä pari kauhaa ja nosta lujitemuotoa niin, että se ei kosketa alusmuotoa alhaalta ja täytä sitten kokonaan.

  Kiinnitä huomiota

  Koska syksy on sattunut, sade ja pakkanen tulevat pian, joten hieman kiihdytettiin työvaihetta, nimittäin 2-3 riviä lohkareita 200x200x400 mm kokoonpanoon svezhezalitu-muottiin (lohkon paino on noin 10 kg). He poistivat sivukilvet seuraavana päivänä nopeuttaakseen kantta kuivumista. Mutta alemman kilven on parempi olla kuvaamatta seuraavien 2-3 päivän aikana - kaikki riippuu sääolosuhteista ja ehdoista.

  Liner reinforcement ilmastetussa betonissa

  Vahvistetut päällysteet ovat olennainen osa hiilihapotettua betonirakennusteknologiaa. Hyppääjän tehtävänä on pitää kuorma korkeammista lohkoista, panssaroidut vyöt ja kaikki, jotka painostavat hyppääjää. Joten vahvistaminen on tehtävä tiukasti tekniikan mukaan ja laskelmien mukaan.

  Kun itse rakennettu hyppy on rakennettu, tulee ottaa huomioon seuraavat seikat:

  1. Kuinka kauan suunniteltu avaus on suunniteltu?
  2. On tarpeen lämmittää.
  3. Minkä halkaisijan päätä käytetään.
  4. Mikä on vahvistusjärjestelmä?
  5. Millä etäisyydellä hyppääjä tulee lepää seinään.
  6. Tarvitsenko jumpperin alla useita kaasupaloja?
  7. Kuinka tehdä muottien kaihtimet.
  8. Mikä betoni merkki käyttää.
  9. Kuinka kauan odottaa betonin kovettumista.

  Yritämme vastata kaikkiin näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

  Aloitetaan siitä, että sinulla on useita vaihtoehtoja laitteen hyppyjä varten:

  • Kaada betonikatto U-lohkoihin.
  • Kaada betonikatto puumateriaaliin.
  • Osta valmiin betoniväli.

  Vahvistustorvi kattovalaisimen alla

  Rivi hiutaloitua betonia, johon päällysteen päällä on, on vahvistettava 8 baaria tanko 8 baaria. Vahvistuksen tulee olla vähintään 900 mm kummankin sivun päällä.

  Tämä johtuu siitä, että kattokivi ja seinän ylävirtaosat kohdistavat painetta tukikohdan tukipisteeseen, mikä luo voimakkaita pisteitä ilmastetulle betonille. Ja halkeamien välttämiseksi nämä paikat on vahvistettava.

  Muistutamme myös tuulivoimalan vahvistamisesta, voit lukea siitä täältä.

  Hiilihapotetun betonin vahvistamismenetelmä

  Kannen paksuuden tulee vastata seinämän paksuutta. Päällysteitä on tehty sekä paksujen seinien että ohuiden sisäisten väliseinien varalle. Tämän vuoksi sinun on määritettävä hyppyjen rakentamisen menetelmä.

  Jos ulkoisen kantoaukon aukko on hyvin pitkä ja kaltevuuden lujuus on tarpeen, on parempi valmistaa hyppyjä irrotettavaan puuosastoon vaahtopolystyreenieristeellä.

  Eristys tulisi sijoittaa kadun puolelle ja sen paksuuden tulisi olla vähintään 50 mm kylmäsiltojen välttämiseksi.

  Muottien itsensä on oltava hyvin jäykkä ja kestävä siten, että se ei sadeakaan betonin painon alla eikä se rikkoudu nestemäisen betonin repäisykuorman alle.

  Jokerin alaosa toimii jännityksessä, toisin sanoen vahvikkeen päätehtävä kuuluu vahvikkeen alempaan tankoon. Tästä seuraa, että kattokorvan alareunan tulisi olla voimakkaampi, mikä takaa suuremman halkaisijan lujittamisen sekä suuren määrän tangkoja.

  Koska hiilihapotettu betoni on hauras materiaali, kranaatin on tuotettava erittäin jäykkää, pienellä poikkeutuksella, jotta muuraukset eivät pääse syntymään.

  Vastuullisen (pitkä) kattopinnan vahvistaminen on tehtävä tiukasti laskelmien mukaan! Mutta me kirjoitamme sinulle joitain suosituksia.

  Yli 1500 mm: n pituisia aukkoja varten on käytettävä korkealaatuista, 10 - 14 mm: n halkaisijaltaan rei'itettyjä raudoituksia, palkkien lukumäärän tulisi olla 3-6, yläpalkkien lukumäärä 2-4. Mitä pienempi on vahvistuksen halkaisija, sitä enemmän palkkeja on käytettävä.

  Lujitushäkki on yleensä neulottu langalla. Kaikki liittimet eivät ole tarkoitettu hitsaukseen.

  Kehystä varten (poikittainen vahvike) sopivat sauvat, joiden halkaisija on 6. Kehyksen tehtävänä on pitää työtaso oikeassa asennossa. Kehysten etäisyys on 150-400 mm.

  Jumpperin itsensä pitäisi olla seinälle vähintään 250 mm, ja jos jumpperi on pitkä, niin tuen on oltava vieläkin suurempi.

  Puseroiden täyttämiseksi sinun on käytettävä paksua betonimerkkiä M300-M350, jota seuraa tiivistys.

  Puserot U-lohkolla

  Tavanomaisissa ikkunoissa ja oviaukoissa U-lohko-versio soveltuu parhaiten, koska ne ovat esivalmistettuja, ei-irrotettavia muottirakenteita ja niiden eristys on vähintään 20-30 mm.

  U-lohkot voidaan tilata valmiiksi tai voit tehdä sen itse leikkaamalla halutun koon kouru tavallisessa kaasulaatikossa. Sinun on leikattava paloja, näki hiilihapotetulla betonilla ja sitten katkaista nämä kappaleet.

  U-lohkojen osalta sinun täytyy rakentaa yksinkertainen mutta kova tuki, joka pitää ne kiinni + sinun on otettava huomioon raudoituksen ja betonin paino.

  Vahvistus tällaisissa siltoissa on 4-6 baarin runkorakenne, jonka läpimitta on 10-12 mm. Kehysten välinen etäisyys on 150-300 mm.

  Seinämän kannen tuen on oltava vähintään 200 mm. Älä unohda betonin suojakerrosta - 40mm.

  Kuinka monta päivää voit ladata jumpperi

  Aloitetaan siitä, että kun kaatat betonia muottiin, sinun on peitettävä se kalvolla niin, että kosteus ei pääse ulos betonista ja betoni voi saada tarvittavan lujuuden. Myös hyppääjä itsessään on joskus vuotanut vedellä.

  Tässä tilassa hyppääjä pysyy vähintään 5-7 vuorokautta. Huomaa, että mitä korkeampi lämpötila, sitä nopeammin betonivahvistus on voimakasta. Kylmäkauden aikana muotti on parhaimmillaan kaksi viikkoa.

  Jos sää on lämmin, muotti voidaan irrottaa ja hiilihapotettua betonia voidaan jatkaa viikon kuluttua kaatamisen jälkeen. Jos muotti ei häiritse muurausta, on parempi jättää se 28 päivään.

  Valmis kaasupalkkeja

  Valmiit kaihtimet ovat hyvä ratkaisu, joka säästää paljon aikaa rakentamisen aikana. Loppujen lopuksi sinun ei tarvitse valmistaa muottiosastoa, neuloa vahvistusta, kaataa betonia ja odota sitä voimaa.

  Mutta on syytä huomata, että pitkät ja paksut kulmakappaleet painavat melko paljon, ja niitä voi tuskin kiinnittää ilman nosturia. Vaikka onkin ohuita kantta, jotka painavat 70 kiloa, ne voidaan asentaa kahden hengen voimalla.

  Valmiiden hyppyjen vahvistaminen on valmistettu hitsatusta vahvikkeesta, joka on päällystetty erityisellä korroosionestopinnoitteella.

  Ilmastettujen betonipumppujen mitat

  1. Tällaisten hyppyjen leveys on 100-400 mm.
  2. Korkeus 200-400 mm.
  3. Pituus on 1300 - 3000 mm.

  Valmiiden betonipumppujen käyttö on hyvin perusteltua, jos talon on rakennettava mahdollisimman pian ja jos talon hyppääjät ovat hyvin suuria.

  Höyrystysbetonin päällysteet tekevät sen itse

  RELATED ARTICLES:

  Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

  Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

  Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

  Pohja vedeneristys kaasuliesiin

  Mikä brändi valitsee ilmastetut?

  Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

  Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

  Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

  Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa