Lattialevyt: vahvistaminen ja sen ominaisuudet

Koska rakennusmateriaalien hinnat ovat suhteellisen edullisia, useimmat ihmiset turvautuvat itse rakennettuihin. Yksityisessä asuntorakentamisessa on monia kysymyksiä rakentamisesta, myös sellaisista asioista kuin lattialevyt. Vahvistaminen on olennainen osa niiden rakentamista. Miten se toteutetaan ja onko mahdollista tehdä se itse?

Suunnittelun edut

On olemassa useita etuja, miksi betonielementit pitäisi valita rakenteeltaan päällekkäin:

 • voivat tuntea raskaat kuormat;
 • suhteellisen alhainen hinta;
 • mallin yksinkertaisuus;
 • kestävyys ja kulutuskestävyys;
 • yhtenäinen kuormitusjakautuminen koko päällekkäisyydestä.

Vahvistettu betonilevy on yleinen työkalu rakennusten rakentamisessa, sen kokoa voidaan valita mihin tahansa tarpeeseen, mutta valmiiden tuotteiden kanssa päinvastoin. Valmis kerros vaikea poimia sopivan kokoa uuden rakennuksen. Sementin seoksen valmistelu on yhteinen asia, ja kysymyksiä on vain vähän, mutta lattialevyjen vahvistaminen on vaikeampi tehtävä. Ennen kuin aloitat levyn tekemisen, sinun on täytettävä piirustus. Laattojen vahvistamista ilman sitä ei suositella.

Tärkeimmät asiat ilmenevät tarkasti piirustuksessa:

 • lautasen koko, joka perustuu talon ulkoasuun;
 • betonilaattojen paksuus;
 • ristikkoväli;
 • paikkoja levyn vahvistamiseksi;
 • sopivat varusteet;
 • pariutumismenetelmää.

Onttojen ydinlaattojen vahvistaminen: piirustus

Rakennelevyn ominaisuudet

Vahvistettu betonirakenteilla on lujuutta ja kimmoisuutta kahden elementin yhdistelmästä johtuen: betonista (sillä on kiven kovuus) ja metallista (antaa tuotteen joustavuuden). Rakennuksen kuorma leviää tasaisesti yhdestä betoniteräksestä toiseen. Kuorman massa on staattisen paino (itse rakenteen vakavuudesta riippuen) ja dynaaminen (vaihtelee esineiden määrän, ihmisten määrän kanssa, jotka ovat jatkuvasti rakennuksessa).

Tangot väliin laatassa

Päällekkäisyyden on pystyttävä hyvin kestämään taivutusjännitystä, joten levyjen kovettumisen on oltava kaikkien laskelmien mukainen. Laudalla on oltava kaksi vahvistusverkkoa (alarivillä ja yläosalla). Lujitustangot tulisi ohjata pitkin palkkia pitkin. Teollisuustalojen ruuvien välinen etäisyys asetetaan kaikkien kuormien ja normien määrittämisen jälkeen. Äänenpätkän alla tarkoitamme samaa etäisyyttä raudoituksen palkkien välillä, jotta kaikki kuormat jakautuisivat tasaisesti. Yksityisessä rakentamisessa, jos lattiat tehdään itsenäisesti, hyväksyttävä kaltevuus on 150-200 mm.

Levyn paksuus on 2,5-3 cm pinnaltaan vahvistettu. Levyille voit käyttää valmiiksi hitsattua verkkoa tai tehdä itse - sitoa kaikki sauvat kaikilla risteyksillä erityisellä neuleliitoksella. Jotta vältetään katkoksia vahvistusliitoksessa, ei ole suositeltavaa itse kokata lattialevyn ytimiä, koska jännitysten kerääntymispaikassa voi esiintyä voimakkaita taukoja. Tämäntyyppistä raudoitusta käytetään tuotannon mittakaavassa, jossa hitsattua verkkoa käsitellään jännitysten lievittämiseksi.

Venttiilien erottimet

On tarpeen asentaa kiinnittimet lujittavan verkon (alhaisempi ja ylempi) riviin. Nämä ovat vahvistusverkon erikoisosastoja (pystysuoria elementtejä), joita tarvitaan verkkojen tasaisen asentamisen laattaan. Joten voit säilyttää yhden etäisyyden kahden ruudukon välillä. Erotin voidaan laittaa mihin tahansa - silmukka tai kaareva koukku, ne sijaitsevat myös suunnittelussa, jossa on tietty nousu. Vahvistuksen kaaviollinen järjestely on esitetty piirustuksessa. Laattojen kaikkien reunojen on lisäksi oltava vahvistettua lujitetta L- ja U-muotoisilla elementeillä. Paikoissa, joissa levy tukee palkkeja - etenkin.

Jos lautaset ovat suuria ja monoliittisia ja niitä tuetaan palkkien ympärillä, niin koko kehä ympäröi lisävahvistusta. Alaosassa on vetovoima, ja ylempi päinvastoin on vain puristusvoima. On parempi vahvistaa alempaa vahviketta (jotta se paksummaksi), koska suurin vetolujuus on keskittynyt siihen. Ei ole erityisiä vaatimuksia 6 metrin vakiopituudelle, jos se on suurempi kuin tämä arvo (etäisyys tukikohdasta toiseen), on siksi tarpeen tarkistaa vahvistusvahvistusta (betonilevyvoimaa) koskevat vaatimukset.

Jos koko on yli 6 m, on tehtävä tekninen laskelma kaikista kuormista, ja vasta sen jälkeen nähdään, vahvistaako se myös lisäainetta vai ei. Yleensä lujitus menee levyjen tukipisteisiin (yläkerrosten vahvistaminen), ja levy keskellä vahvistetaan alemmassa kerroksessa lujittamalla.

Peruslaskelmat

Metallivarret on valettava (ilman taukoja). Jos tangot koostuvat kahdesta osasta, päällekkäisyys lasketaan kaavalla - d * 40. D: n arvo on vahvikkeen halkaisija. Jos oletetaan, että se on 20 mm, päällekkäisyys tässä tapauksessa on 800 mm.

Teräsbetonilevyille käytetään A3-luokan teräsraudoitusta. Suositeltu halkaisija SNiP: n normien mukaan 8-14 mm. Kaikkien uudelleenlaskennan jälkeen voit tehdä muutoksia piirustussuunnitelmaan. Lattialevyjen asennusta koskevien yleisten standardien mukaan on suositeltavaa tehdä 200 mm 200 mm: n vahvistusetäisyys ja levyjen paksuus 200 mm. Tällöin ylemmän verkon halkaisija on 8 mm, ja 12 mm: n yläreuna.

Vahvistusmenetelmä

Kaikentyyppiset työt jaetaan useisiin peräkkäisiin vaiheisiin:

 1. Muottien asennus.
 2. Kiinnitystarvikkeet ja verkko.
 3. Betonivaihto.

Ensimmäinen asia, jonka pitää laittaa muottiin. Muotoilulaitteella on omat vaatimukset: sitä ei saa vääristää betonin kaatamiseksi, kestää alustan kokonaispainoa, kunnes laasti asetetaan kokonaan. Kuormitus on valtava, betonin kerros 200 mm painaa noin 0,5 tonnia ja tämä kuorma on vain 1 m 2. Siksi muottien on oltava vahvoja ja vahvoja. Muottipaneelit voidaan tehdä vanerista 18-20 mm, ja palkin kokoa 100 mm 100 mm voidaan käyttää telineinä, palkkeina ja ristikkorakenteina. Täydellinen ja ammattimainen muotti kaatorauta. Se on jo suunniteltu raskaille kuormille, ja teleskooppisia pieniä telineitä, jotka pystyvät säätämään tangon tasoa ja kestämään paljon painoa. Tällaiset laitteet ovat kalliita, ja jos rakennus on kertaluontoinen, on mahdollista vuokrata muotti- ja telineitä yrityksissä tai muilla rakennusorganisaatioilla.

Muottirakenne on jokaisessa rakennuskartellisessa kirjallisuudessa, mutta jos valinta kuuluu ammattihenkilöön, pakkauksen mukana tulee ohjeita. Mitkä valintasi valitset, itse asiassa sillä ei ole väliä, tärkeintä on tarkistaa kaikki pinnat horisontaaliseen asentoon ja asettaa taso tasoisella, tasolla tai muulla laitteella. Vahvistinlevyt Ennen raudoituksen aloittamista sinun on kiinnitettävä kiinnityselementit pohjaan - muovituille suojakerrokselle, niiden korkeus on 25 - 30 mm. Muita rinnakkaisia ​​pinottuja sauvoja, joissa on yhtä suuret lisäykset. Sitten toinen rivi asetetaan oikeaan 90 asteen kulmaan. Neuletiheyden avulla verkkoerot sidotaan yhteen tasan kanssa. Lisäksi sinun on vahvistettava katon reunaa - suunnittelun vahvistamiseksi. Poikittaiset ja pitkittäiset lujitangot asetetaan peräkkäin jakajille ja U-muotoisille vahvistuselementeille. Vahvistustankojen yläpinnan tulee olla muotin alapuolella keskimäärin 30 mm. Kokoonpannussa olevan rungon on kestettävä henkilön paino, jos kehys on jäykkä, ei myöskään ole muodonmuutoksia.

Seoksen kaataminen

Kun olet tehnyt työtä lujittamalla, voit jatkaa betonilaivan kaatamisen betonin valmistamista. On parempi käyttää betonipumppua (säästää aikaa), ja kaatamisen yhteydessä on tarpeen sekoittaa seos syvällä värähtelijällä (se vaikuttaa levyn lujuuteen). Sekoituskohtaa on tehtävä yhdeksi matkatavoitteeksi, sillä betoni antaa hyvän kutistumisen kovettumisen aikana. Jotta mikroprekat eivät näy, on betonin levyn pinnan märittämistä vedellä useita päiviä, jos levy kuivuu hyvin nopeasti, sitä ei voida välttää. Märkää w / b-levyn yläosaa parempaa suihkutusta. Jos ei ole suljettua tilaa, ja kaataminen tapahtuu kadulla, on parempi työskennellä aurinkoisena päivänä, sateet voivat vain vahingoittaa. Liesi kuivuu keskimäärin 30 vuorokautta, vain silloin voit poistaa muottipesän.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Pohjalevyn vahvistaminen, piirustukset

Lattialaatta on vaakasuora suojaava tukirakenne, joka sijaitsee rakennuksen sisällä ja erottaa kaikki vierekkäiset huoneet korkeudelta. Yksityisten talojen rakentamisessa käytetään ullakko-, kellari- ja välilevyjä, jotka on valmistettu monoliittirakenteisen betoniteräsrakenteen mukaan.

Levyn vahvistaminen, piirustus

Rakentamisen suhteellisen alhaisista kustannuksista ja asennuksen helpottamisesta johtuen kotimestari voi toteuttaa kaiken työn omilla käsillään. Ennen rakentamista sinun on tehtävä piirros ja noudatettava sitä tiukasti rakentamisprosessissa.

Työn aikana otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • levyn paksuus - lasketaan suhteessa 1:30. Esimerkiksi levy, jonka pituus ja leveys on 4x6 m, paksuus on 20 cm;
 • koko (suunnitelman kaikkien osien mitat);
 • vahvistuskorin ominaisuudet (yksikerroksinen, kaksikerroksinen);
 • vahvistusväli;
 • vahvistusten olemassaolo ja paikannuspaikka.

Pohjalevyn osat:

 • betoni - vähimmäispaksuus on 6,0 cm, paksumpi laatta, sitä suurempi lujuus ja äänieristysominaisuudet, kuitenkin todelliset parametrit riippuvat kohteen erityisistä olosuhteista;
 • tukirakenteiset tukilohkot halkeilevat lähiseinän vyöhykkeellä;
 • kruunu - kulkee esineen kaikkien kantavien seinien läpi. Kruunuun, lyijypalkkiin.

Monoliittisen laatan vahvistusjärjestelmä

Levyn vahvistusmenetelmä antaa sinulle selkeän kuvan kaikkien rakenteellisten elementtien sijainnista. Piirustuksessa on esitetty parametrit järjestelmän ylemmän ja alemman vyöhykkeen sijoittamiselle sekä niiden välille muodostuva etäisyys, betonikerroksen rakennepaksuus, vahvistusvaihe ja muut arvot. Paikkatietojärjestelmät näyttävät lisäksi teleskooppisten tukien, muottien ja pulttien sijainnin.

Lujitemuunnittelumalli riippuu laatan tyypistä ja profiilista: palkki, tasainen, ontto, uurteinen jne.:

 • Palkin tyyppisille levyille (tuki on toteutettu kolmella seinämillä, kuormitus tapahtuu pääasiassa yhdestä suunnasta ylhäältä alaspäin esim. Lattian kannessa), yksivaiheinen vahvike ja kiinteä valuprofiili ovat enintään 6,0 hm.
 • Pylväät tukemien laattojen kanssa, joissa on suuret pylväät, sopii monivaiheinen vahvistus (yleensä kaksikerroksinen). Ennen työtä, kuorman laskeminen.

Jos lattialaatan (SNiP) luotettava vahvistaminen on tarpeen, kuorma lasketaan seuraavasti:

 • hyödyllisiä (kotivälineet jne.) - 200 kg / m²;
 • väliseiniltä - 150 kg / m²;
 • lattiasta - 100 kg / m².

Näin asuinrakennuksen keskimääräinen kuorma on 450 kg / m², eli lattialevyn on vastattava juuri tätä kuormaa, mieluiten hieman yli 500 kg / m².

Monimutkaisten järjestelmien kehittäminen on suositeltavaa luottaa ammattialan suunnittelijoihin, jotka tarjoavat monoliittisen lattialevyn piirtämisen ja leikkauspiirustuksen vahvistamisen.

Monoliittinen levyvahvistus

Työn ominaisuudet ovat seuraavat:

 • kaikki toimenpiteet suoritetaan muottipesän asennuksen jälkeen;
 • alemman ja ylemmän vahvistusverkon väliseinän välissä on ristikkäin sijoitettuja elementtejä. Yksityisessä rakentamisessa termi "aseta varusteet tuolille". Ne auttavat pitämään tasaisen etäisyyden koko pinnalle. Tätä varten voidaan käyttää silmukoita, taivutettuja koukkuja tai ostettuja metalliosia;
 • reunoja ja tukipisteitä pitkin päällekkäisyyttä vahvistetaan L- ja U-muotoisilla elementeillä. Jos laatta on tuettu koko kehän ympäri, vahvistusta tehdään koko ääriviivan ympäri;
 • suurin vetolujuus siirretään alempaan raudoituskerrokseen, ts. sen on oltava paksumpi kuin ylempi;
 • sitä suurempi on tukien (span) välinen etäisyys, sitä vahvemman tulisi olla levy. optimaalinen etäisyys välilevyjen välillä on jopa 6,0 m;
 • jos etäisyyttä ei ylläpidetä, vahvikkeen ylävyö on vahvistettava suoraan kannattimen yläpuolelle, tuke- mien keskellä - alempi hihna;
 • hyvin, jos vavat ovat erottamattomia. Käytettäessä yksittäisiä elementtejä päällekkäisyyden määrä lasketaan seuraavasti: 40 * d (palkin halkaisija). Esimerkiksi halkaisijaltaan 10,0 mm: n liittimiä varten päällekkäisyys on 400 mm;
 • Vavat ovat halkaisijaltaan 8-14 mm.

Kaikki esitetyt suositukset huomioon ottaen voit ymmärtää seuraavia. Jotta 6 metrin etäisyydellä asuintilaa voidaan järjestää ääriviivaa tukevalla alustalla, on mahdollista suositella levyn paksuutta 20 cm, vahvistusvälillä 20 x 20 cm, d-sauvojen ollessa 12,0 mm alemmalle vyölle ja 8,0 mm ylemmälle vyölle. Monoliittisen laatan vahvistaminen (piirustus dwg) voidaan toteuttaa käsin.

Toimien järjestys

Teosten toteutuksen aikana havaitaan monoliittisen rakenteen yleinen sekvenssi.

Muottirakenne

Rakentamiseen on suositeltavaa hankkia erityinen muottipakkaus. Se on halvempaa kuin vuokraaminen ja turvallisempi kuin tehdä se itse. Tämän jälkeen pakkaus voidaan myydä lähes samalle hinnalle.

Asennusjärjestys:

 • Teleskooppiset telineet, joiden askel on 50-60 cm, asennetaan koko huoneen alueelle. Etäisyys äärimmäisestä telineestä seinään on 20,0 cm;
 • telineet on kiinnitetty jalustat turvallisuutta. Yläosassa on kiinteä "haarukka" - joka asetetaan pultteihin. Pistokkeen pyörimisestä riippuen voidaan sijoittaa 1 tai 2 poikkirataa;
 • telineissä on pultin pääohjaimet;
 • Ne tuetaan kiinnityspultteilla, joihin asetetaan vaneri (kilvet), eli vaipan vaipan muodostaminen toteutetaan;
 • suojusta varten on suositeltavaa käyttää vaneria 18,0-20,0 mm;
 • sitten asennus lankku pystysuora aidat;
 • järjestelmässä ei saa olla aukkoja ja aukkoja. Rakenteen sijainti tarkistetaan tasolta. Jos vaipan ja vaakasuoran muottien välissä on aukkoja, ne voidaan sulkea vaahdolla. Pienet aukot, kun ne valetaan, tukkivat rauniot, jotta ne voidaan jättää huomiotta.

Rebar-välilehti:

 • käytetään luokan A3 varusteita;
 • levyn paksuuden mukaan yksi tai kaksi vahvistusvyötä asetetaan;
 • ristikkoa säädetään muovipidikkeillä, eli alhaalla oleva vaakasuora kerros asetetaan niihin. Tuolit itse sijoitetaan suoraan muottiin, 50 cm: n välein;
 • etäisyys vaakasuorasta muotista ja betonin yläkerroksen tulisi vastata laattojen paksuutta, tavallisesti 20-25 mm;
 • sitova - on suositeltavaa sijoittaa alempi verkko, jonka kennon koko on 15 x 15 cm ja jonka poikkipinta on 12 mm. Ylähihna voidaan liittää soluun 30x30 cm, jonka poikkileikkaus on 8 mm;
 • pitkittäiset ja poikittaiset sauvat on kytketty kaapelilla, jonka läpimitta on 1,2-1,5 mm ruutupiirikuviossa;
 • Vahvikotelon päiden tulee ulottua laakerin seiniin 15 cm: iin (vanteet). Jos seinät on valmistettu ilmastetusta betonista, tulo on nostettava 25,0 cm: iin.

Betonin kaataminen:

 • On suositeltavaa käyttää betonia, joka ei ole pienempi kuin M200. Materiaali on taas kannattavampi tilauksesta tehtaalta ylläpitämään alkuperäistä voimaa;
 • kaataminen suoritetaan yhdessä vaiheessa, jolle ratkaisu on tasaisesti jakautunut tulevan laatikon koko alueelle käyttäen betonipumppua;
 • käytön aikana liuos on toimitettava ilman purskeita, muuten täytepaksuuteen muodostuu ilmakuplia;
 • ratkaisu on tiivistetty - puristustarvikkeet voidaan vuokrata;
 • kaatopaikka peitetään polyeteenikalvolla, materiaalin ei tule muodostaa ryppyjä, koska se vaikuttaa negatiivisesti pinnan geometriaan;
 • ensimmäisten 24-48 tunnin aikana pinta kostutetaan, mikä on hyödyllinen vaikutus rakenteen lujuuteen ja estää halkeamien muodostumisen;
 • Kun kaatat, voit jättää reikiä uutteisiin, viemäriin, viemäriin, savupiippuihin ja muihin teknisiin reikiin, jotka on vahvistettu tiilillä tai metallikanavilla.

Ontolevyn vahvistaminen

Onneksi laattoja on lähes mahdotonta valmistaa, yleensä ne on tilattu betonituotteista. Ontolevyn vahvistaminen (piirustus mahdollistaa selkeän kuvan) on valmistettu teräslajista A3, A4. Runko on hitsattu langasta, sauvavahvistuksesta, joskus paksujen köysien mukana, vaikka tämä harvoin koskee yksityistä rakentamista. Tuotannossa käytetään raskasbetonia. Sarjakuoreen kuuluvat työtasot kuuluvat sarjaan 1.141.1-39-1.

Jos kaikki työ on tehty oikein, muottien poistamisen jälkeen saadaan sileä, kaunis pinta. Mahdollisia vähäisiä epäsäännöllisyyksiä, jotka jäävät vaakasuorien vanerilevyjen liitoksilta, voidaan hiomakoneella helposti hioa, jolloin saranaovirakenteiden järjestelyä tämä vaihe voidaan jättää huomiotta.

Videossa on kuvattu joitain merkittäviä näkökohtia lujituksen työstä eri lattialevyjen syvyydessä:

Kirjat aiheesta:

Armatura työntekijä - Galina Kupriyanov - 621 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

Modernin suunnittelijan oppaan - Dmitry Mailyan - 194 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Komposiitit, jotka perustuvat hajonneeseen teräsbetoniin. Teoria- ja muotoilukysymykset, tekniikka, muotoilu - Felix Rabinovich - 1 988 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Monoliittisen betonin ja teräsbetonin tekniikka - Nikolay Evdokimov - 1 246 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

EONORM - Vladlen Almazov - 750 rub: n mukaisten betoniteräsrakenteiden suunnittelu - linkki kirjojen tarkasteluun

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.

Yleiskatsaus lattialaatoista

Betonipäällysteet ovat nyt kiinteä osa rakennusten ja rakenteiden rakentamista. Suunnittelun yksinkertaisuus ja suhteellisen alhaiset kustannukset tekivät nämä levyt suosituimpiin kohteisiin.

Ontolevyn rakenne.

PB-sarjan silmukkavahvitetuilla betonilevyillä on monia etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Jos verrataan niitä runkoihin tuotteisiin, on selvää, että ontto rakenne, jolla on lähes samat lujuusominaisuudet, on alhaisempi lämmönjohtavuus, ja tämä on tärkeä näkökohta käytettäessä betoniterästuotteita keskimmäisellä ilmastovyöhykkeellä. Insinööritekniikan näkökulmasta ontot rakenteet ovat paljon helpommin korpulentteja, mikä sallii seinien kantavuuden helpottamiseksi radikaalisti. Tämä on erittäin tärkeä hetki yksityisten kotitalouksien rakentamisessa. Onnettomuuksien hinta on luonnollisesti pienempi kuin täyteläinen.

Kuvassa ontto betonilevy osassa. On hyvin havaittavissa, että levyn profiilin kuusi reikää helpottavat muotoilua ja säilyttävät sen lujuuden.

Valinta onttojen laattojen ja monoliittirakenteiden välillä

Suurten paneelien päällekkäisyyksien järjestelmä.

Jopa hankkeen vaiheessa syntyy kysymys siitä, millaisen lattian pitäisi olla tulevassa rakennuksessa. Yleensä on kolme päätyyppiä. Nämä ovat teräsbetonisia onttoja rakenteita, monoliittisia lattiatyyppejä ja puuta. Tietenkin jokainen tyyppi on sekä etuja että haittoja. Mutta ontot laatat hyötyvät useilla toimenpiteillä. Joten, päällekkäiset, aukot osassa, ovat erinomainen lämmöneristin, ne tukahduttavat ääniaallot melko hyvin. Tällaisen tuotteen asentaminen ei liity sääoloihin, kun taas monoliittisten kattojen työtä ei voida suorittaa alhaisissa lämpötiloissa. Tuotannonsa jälkeen PB-tyypin ontotyt sydämet ovat valmiita hyväksymään suunnittelukuormitukset, kun taas monoliittirakenteiden on tarkoitus kestää tietyn ajan ennen kuin betonin kuivaus ja karkaisu loppuvat.

PB-sarjan levyillä on sileä pinta, vaakasuora taso säilyy jopa niiden tuotannon aikana.

Puulattiat käytetään pääasiassa matalan yksityisen rakentamisen vuoksi niiden rajallisten lujuusominaisuuksien vuoksi.

Onttojen levyjen koot ja luokittelu

Levyjen asettelu.

Vahvistetut betonilaatat ovat useimmissa tapauksissa merkinnöissä pituuden ja leveyden arvot. Päällekkäisyyden korkeus on useimmiten 220 mm. Tyypillinen merkintä näille tuotteille on PB-24-12 tai PB-60-12. Jos arvot 24 ja 60 ovat tuotteiden likimääräinen pituus dm: ssä, ja 12 on leveys dm: ssä. Reikien halkaisija on 150 mm, joskus on olemassa tuotteita, joiden reiän halkaisija on 159 mm. Ilmaisu "likimääräinen pituus" tarkoittaa sitä, että esim. PB-25-12 -tuotteen pituus on 2480 mm, eli siinä otetaan huomioon ero rakenteen rakenteissa. PB-tuotteisiin, joiden leveys on 12 dm, on pääsääntöisesti 6 reikää poikkileikkauksessa. 12 dm: n pienempi leveys on yksi yleisimmin käytetyistä rakenteista johtuen sen suosion vuoksi, rakenteiden laskeminen johtaa usein juuri tämän leveyden levyjen käyttöön.

Valmiiden betonilevyjen tuotanto

Ontotyyppisiä PB-levyjä valmistetaan muotoon vapaalla muovausmenetelmällä. Onton rakenteen laskenta tarjoaa raskasta, lujatta betonia. Tuotteet ovat esijännitettyjä, vahvistettuja suuritehoisilla vahvisteilla. Vahvistus suoritetaan pituussuunnassa. Erikoistuneessa jalustassa tuleva laatta valetaan kiristetyille lujitinköysille. Saatu tuote on pituudeltaan jopa 200 m, betonin kiinteytymisen ja kuivauksen jälkeen tuote leikataan määritellylle pituudelle. Nykyaikaiset tehtaat raudoitetuista betonituotteista tuottavat levyjä, joissa on muotoiltu muovausmenetelmä 2,4 - 9,6 m pitkä. Tämä ominaisuus sallii suuren asiakkaan järjestää tietyn määrän levyjä. Raudoituksen laskeminen teräsköysien kanssa riippuu tulevan tuotteen paksuudesta.

Sen on sallittava valmistaa päällekkäisyyksiä, joissa on erikoisjärjestelyjä varten viistottu leikkaus. Vanhoja tapoja on olemassa PC-tyyppisten päällekkäisyyksien tuottamiseksi metallimuotojen avulla. Tätä tekniikkaa pidetään vanhanaikaisena eikä tarjoa PB: n kaltaisten tuotteiden etuja. Levyjen leikkaaminen on 10 cm, joten aiemmin saavuttamattomat arvot mahdollistavat rakennusrakenteen laskemisen ilman tyypillisiä ulottuvuuksia. Tällaisten rakenteiden lujuus saavutetaan betonipinnoitteella. Myös jotkut asiakkaat laativat levyjä eristetyiksi käyttäen polystyreenivaahtoa.

Onton ytimen käyttö eri rakennusalueilla

Onttolevyn rakenne osassa.

Betonilaatuisia tuotteita, joita on 12 dm, käytetään usein paneelitalojen, erilaisten laitosten korjaamojen rakentamiseen. Levyjä PB60-12 käytetään tavallisten asuinrakennusten välisten päällekkäisyyksien kanssa. Suosituin tuote on levyt, joiden leveys on 12 dm. Useimpien rakennusten suunnittelussa muodostetaan päällekkäisyydet päällekkäin tälle koolle. PB-sarjan uusi tuotantoteknologia mahdollisti tietenkin monimutkaisten projektien kehittämisen, mutta samalla monoliittisten kattojen rakentamisen. On selvää, että kaikkein monimutkaisissa satunnaisissa projekteissa ei voi tehdä ilman monoliittista tekniikkaa, mutta monet rakennukset alkoivat suunnitella ja rakentaa paljon helpommin käyttämällä levyt, jotka on valmistettu muodollisella muovaustekniikalla.

Jos verrataan esimerkiksi PK60-12: n ja PB60-12: n päällekkäisyyttä, on selvää, että PB-sarjan rakentaminen on suositeltavaa sen takia, että uuden tekniikan tuottamalla levyllä on paljon tarkemmat geometriset mittasuhteet, ihanteellinen taso. Ja tämä on tärkeä laatu rakennuksen myöhemmässä viimeistelyssä. Toinen tärkeä näkökohta on levyn lisääntynyt lujuus, joten emme voi suorittaa muita laskelmia rakenteiden vahvistamiseksi.

Betonituotteiden laskentaan sisältyy useita eriä. Tämä on laskelma muodonmuutokselle, lasku halkeaman avautumiselle. Rakenteen vahvistaminen tarkoittaa betonin alkujännitekniikkaa. Toisin sanoen esijännitetyt teräsköydet, kun betoni on asetettu ja sen asetus on vapaata rasituksesta, ja kiristettyjen köysien voima siirretään pakastetulle betonille. Tuote osoittautuu jännittyneeksi puristuksessa, minkä ansiosta se kestää huomattavasti suuremman voiman rakentamisen aikana kuin perinteinen rakenne.

Jokaisen rakennuksen projektiin sisältyy kaikkien mahdollisten kuormitusten laskeminen jo ennen rakentamisen aloittamista. Joskus on tilanteita, joissa rakennettua rakennusta laajennetaan lisäämällä lattia tai lisäämällä rakennuksia ja rakentamalla siirtymiä. Tämä tapahtuma edellyttää huolellista laskemista tukirakenteiden kuormituksesta, lähes aina on välttämätöntä vahvistaa täytettävän lattian päällekkäisyyttä.

Tehtyjen töiden määrän on vastattava kokonaisuudessaan hanketta, johon sisältyy vahvistusrakenteiden laskenta. Kaikki kattorakenteiden vahvistamiseen tähtäävät työt tulisi suorittaa vain täyteen laskeumien ja voimien laskemiseen. Jokainen keinotekoinen menetelmä, kuten tavallinen betonikiinnitys tyhjiin, on täysin mahdotonta hyväksyä.

Tällä hetkellä PB-sarjan ontelolaattojen tuotanto-tilavuus kasvaa, koska nykyaikaiset, tiukat rakennustekniset vaatimukset edellyttävät korkealaatuisempia ja kestäviä betoniterästuotteita.