Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen


Korkea- ja matala- rakennusten rakentaminen on mahdotonta kuvitella ilman lattian elementtejä. Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa käytetään pääosin valmiita laattoja, ja kun rakennetaan pieniä taloja yksityisiin tontteihin, käsityöläiset harjoittavat itsenäistä lattiatuotantoa. Tällaista työtä suoritettaessa on tarpeen vahvistaa vahvasti monoliittista lattialevyä.

Suunnittelun ominaisuudet

Betonirakenne, jossa on metallitangot, on korkeammat laatuominaisuudet kuin betoniin valettu betoni. Lisäksi tangot ovat yhdistäviä osia, joten monoliitin luominen tehdään aina vahvistamalla.

Lujitemuovien lujittaminen tehdään vahvikkeilla, joiden läpimitta on 8 mm - 14 mm, koska tällaisen levyn paksuus ei ole yli 15 cm. Samanaikaisesti sauvojen poikkipinta voi vaihdella rakennetyypin mukaan.

Jos päätetään ostaa valmiit laatat, on huomattava, että tällaisia ​​elementtejä on useita:

Asiantuntijat suosittelevat mieluummin kolmannen vaihtoehdon. Ontolevyillä on merkityksetön massa, ne erottuvat korkeilla lämmöneristysominaisuuksilla ja alhaisella akustisella läpäisevyydellä.

On kuitenkin ymmärrettävä, että viimeistelylaattoja asennettaessa muodostetaan aina nivelet, mikä vaikuttaa haitallisesti pinnan tasaisuuteen. Jos teet lautasen omasta kädestä, voit unohtaa tämän ongelman.

Vahvistettujen betonielementtien edut

Katteen tai vaakasuoran päällekkäisyyden toteuttaminen lattian välillä käytetään monoliittiseen lattialautaan. Levyjen lattialevytys mahdollistaa lopullisesta suunnittelusta useita positiivisia ominaisuuksia, kuten:

 • Korkealaatuinen melutaso;
 • Hyvä lämmöneristys;
 • Alhainen paine alustalle;
 • Kuorman tasainen jakautuminen rakennuksen seinämille;
 • Kyky kestää huomattavaa painoa.

Lattialevyn etujen ohella myös tekniikan edut tulisi huomioida:

 • Voit tehdä työtä itse, kieltäytyä ammatillisten urakoitsijoiden palveluista;
 • Laattojen valmistukseen ei tarvitse palkata raskaita rakennusmateriaaleja;
 • Rakennetta voidaan rakentaa poikkeuksellisella geometrilla, koska laatta ei tue vain seiniä vaan myös sarakkeita.

Peruslaskelmat ja materiaalien valinta

Tarkastellaan ensin yleistä esimerkkiä monoliittisen lattialevyn vahvistamisesta: työtangot laattaosan alaosassa, työkappaleet elementin yläosassa, tangot, jotka jakavat kuorman, tangot ja tuet uudelleen. Luonnollisesti on olemassa muita suunnittelujärjestelmiä.

Riippumatta siitä, mikä piirustus on valittu, on välttämätöntä huolehtia toimivaltaisesta laskelmasta suunnitellusta kuormituksesta betonirakenteeseen. Lattialaattojen paksuus lasketaan suhteesta 1 - 30, joten betonin paksuuden laskemiseksi kaavion pituus on jaettava 30: llä.

Jos betonirakenteen paksuus ylittää 15 cm, on tehtävä kaksinkertainen vahvistus. Armature-ristikot on sijoitettava toisiinsa ja kiinnitettävä erityisellä langalla. Pienin silmäkoko on 15x15 cm, maksimi on 20x20 cm.

Jotta levy olisi hyvä kestävyys, on suositeltavaa käyttää saman halkaisijan metallisia tangkoja. Lisävahvistus voidaan toteuttaa tangoilla, joiden pituus on 0,4 - 1,5 m. Vahvistusjärjestelmässä oletetaan, että pääkuorma putoaa tangon alemmalle ristille ja puristetaan ylemmälle riville. Koko laatan lujitushäkki on tehtävä rakenteen koko pituudelta, ei sen osalle.

Myös sinun ei pidä unohtaa, että on tarpeen käyttää muottiinpanoa - tärkeä elementti betonirakentamisen yhteydessä. Muottien valmistukseen voit käyttää puuta (5x15 cm lankkuja) tai halpaa vaneria. Pääasiassa on kiinnitettävä muottirakenteen turvallisesti, koska valukappaleen massa voi olla 300 kg neliömetriä kohti. Sopivimmat tuet tällaiselle muotille ovat teleskooppiset telineet, joiden avulla on helppo työskennellä. Niillä on suuri kantavuus (kestää jopa 2 tonnia), toisin kuin puupalkit, joilla on usein solmuja tai mikroskooppisia halkeamia.

Riippumattomat vahvistusrakenteet

Kuten aiemmin mainittiin, päällekkäisyyksien toteuttamisessa on erityisen tärkeä vahvistaa vahvistus. Luodinkorjaamon luominen omilla kädillä on parasta käyttää A3-luokan kuumavalssattuja metallia. Niiden poikkileikkaus voi olla 8 - 14 mm - valinta riippuu laskennallisesta kuormituksesta.

Jos monoliittisen laatan vahvistaminen suoritetaan, SNiP edellyttää kaksikerroksista kehystä. Sekä metalliverkko on sijoitettava betonin paksuuteen. Muottipaketin luoman minimi- suojakerroksen tulisi olla 1,5 cm. Verkon tekemiseksi sauvat on yhdistettävä neulomalla. Emme saa unohtaa, että solujen koko voi olla vain 15x15 cm tai 20x20 cm.

Verkon käyttämiseen käytettävien sauvojen on oltava kiinteitä, ne eivät voi olla halkeamia tai kyyneleitä. Jos tangot ovat riittämättömiä, niiden päällekkäisyydet (niiden pituuden on oltava yhtä suuri kuin 40 halkaisijaltaan käytettyä vahviketta) on sidottu muihin tankoihin. Eli mikäli D12-tangot käytetään töissä, päällekkäisyys on 480 mm. Rod-liitokset ovat porrastettuja. Vahvistuksen reunat kahdessa tuloksena olevissa ruudukkoissa yhdistetään vahvistamalla U-muotoinen muoto.

Valmistustekniikka olettaa, että työpohjalla on alempi metalliverkko, joka ottaa vetolujuuden. Runko-osan yläosaan kohdistuu puristuskuormat.

Laskelmissa ja suunnittelussa otetaan välttämättä huomioon lisävahvistusvahvikkeet, mutta standardit on otettava huomioon:

 • Alempaa vahvistusverkkoa suorittaessaan vahvistimet on pinottu tukipuiden keskelle;
 • Yläverkkoa valmistettaessa lisätuki on asennettuna tukialustan yläpuolelle;
 • Vahvistusta tarvitaan urien ja kuormien kerääntymispaikoissa: se tehdään erillisillä tankoilla, joiden pituus on 0,4-2 metriä (pituuden valinta määräytyy leveyden mukaan).

Jos epätavallinen näyte monoliittisen laatan (pylvään) lujittami- sesta suoritetaan, niin metallirungon risteyskohdilla tukien kanssa, lujitus on täysin erilainen. Risteyksessä on erityistä alueellista hyötyä.

Valmis lattiakehys on täytetty betoniseoksella erikoistyökalulla. Sen jälkeen, kun liuos on pakattu, se tiivistetään syvällä täryttimellä. Monoliitin kypsymisen prosessi liittyy sen kutistumiseen. Levyn halkeamisen estämiseksi ensimmäiset 3-4 päivää rakenteen kaatamisen jälkeen on kostutettava. Betoni noutaa voimaa 28 päivän kuluttua.

Video monoliittisen levyn vahvistamisesta:

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Lattialaattojen vahvistaminen

Asumistuotteiden rakennustuki.

6.1. Asuinrakennusten väliset päällekkäisyydet koostuvat laakeriosasta ja lattiasta. Joka kattaa yli meluisa asuintilojen sijaitsee asuinrakennus (ostos-, ruokailu, kuluttajapalvelut yritysten ja m. P.), on suositeltavaa suunnitella kaksinkertainen päällekkäisyys (itsekantava teräsbetonilaatta enimmäismäärän, jotka eivät suoraan liity kannatinlevy osan päällekkäisyys). Jos talon asuinalueen ja sisäänrakennetun meluisan huoneiston välillä on tekninen lattia, itsekantavaa kattoa ei tarvita. SNiP II-12-77: n on tarkistettava päällekkäisyyden äänieristys ilmassa olevasta ja iskunkestävästä melusta.

6.2. Sisäiset tekniset maanalaiset ja ajoväylät on suunniteltava eristyksillä. On suositeltavaa määrittää maanalaiseen lämmönsiirtoon vaadittu vastustuskyky, sillä edellytyksellä, että 50% (1 tunti) ilmaa vaihdetaan maanalaiseen tasoon käyttäen ilman ja lämmön tasapainoa. Samalla on otettava huomioon sulkevien rakenteiden ja lämmönsiirron vaikutus maanalaiseen lämmitys- ja kuumavesiputkistoon.

6.3. Asuinrakennusten kerrokset luokitellaan pinnoitustyyppien (parketti, linoleumi, puu, laatta) ja rakennustyypin mukaan (yksikerroksinen, laminoidut, erilliset ei-tyhjät ja erilliset aukot - viiveellä).

6.4. Yksikerroksinen kerros asetetaan suoraan lattialaatoille tai lattialaatoille järjestettyyn tasoituskerrokseen.

Yksikerroksisena kerroksena lattianpäällystys asuntojen kaikilla alueilla, lukuun ottamatta saniteettilaitteita, on suositeltavaa käyttää linoleumia GOST 18108-80 -standardin mukaiseen lämpö- ja äänieristeeseen tai vastaaviin materiaaleihin, jotka täyttävät nykyisten vaatimusten vaatimukset. Lattian materiaaleissa tulisi olla biostabiili, ei-mätä.

On suositeltavaa järjestää keraamisten (metlahskih) laatat lattialle saniteettitilojen tiloissa sekä aulassa, käytävillä, portaissa, hissihallissa jne. Saniteettilaitteissa on sallittua tehdä linoleumilattiat kumipohjalla.

Yksikerroksinen kerros on suositeltava käytettäväksi liitäntäkattiloissa, joiden kanta- vuus on vähintään 51 dB: n ilmavälieristysindeksi. Laskeessaan lattian äänieristystä yksikerroksisella kerroksella on otettava huomioon äänieristyksen väheneminen lattian resonanssitärähtelyistä ja vierekkäisten rakenteiden epäsuorasta melun siirrosta johtuen.

6.5. Laminaattilattia koostuu kovasta lattiasta ja äänieristekerroksesta.

Lattiapäällysteinä on suositeltavaa käyttää huonekappaleita (GOST 862.1-85) ja parkettipaneeleita (GOST 862.4-77 ja TU 13-767-84). Ääneneristyskerrokseksi suositellaan luokkien 4, 12 ja 20 (GOST 4598-86) kuitulevyjä. Jos lattiaa peitetään parkettista, on suositeltavaa tuottaa lisäjakelupäällyste, joka on valmistettu PT-100-puukuitulevyistä (GOST 4598-86). Äänieristyskerroksen vaadittu paksuus määritetään laskemalla tai äänen eristyksen kenttämittausten tulosten perusteella.

Kerrospohjaa suositellaan käytettäväksi liitäntäkattiloissa, joiden kantoaalto on vähintään 50 dB: n ilmatasoinen äänieristysindeksi sekä kylmempiin huoneisiin verrattuna katot, kun tarvitaan ylimääräisiä kattoeroja.

6.6. Erillinen tyhjä lattia koostuu peitteestä, jäykästä pohjasta ja äänieristetusta kerroksesta.

On suositeltavaa käyttää kaikenlaisia ​​linoleumia (ks. 6.4), PVC-laatat ja muut vastaavat materiaalit pinnoitteena erilliselle tyhjälle lattialle. Lisäksi on sallittua käyttää pala-parkettia (GOST 862.4-87) ja erittäin kovaa kuitulevyä (GOST 4598-86). Jäykkä pohja on suositeltavaa suorittaa yhtenäisenä valun paksuus 40 mm kevytbetonia huokoisilla aggregaattien tai huokoinen sementtimäisten ja kipsi luokka vähintään B10 ja merkitä tiheys on pienempi kuin D 1200. Kun päällyste lattia perän voidaan valmistaa hienojakoista raskas betoni. Huoneen kokoisten lattialaattojen tapauksessa on suositeltavaa suorittaa kytkin tehdasolosuhteissa osana monimutkaista lattialaattaa. Kun rakennetaan betonista valmistettua betonilaatua huokoisissa aggregaateissa rakennustöissä, on suositeltavaa hioa lasin yläpinta. Tällaisen sementtityön sovittaminen sementtilaastilla ei ole sallittua.

On suositeltavaa sijoittaa kerrokset vedenpitävälle paperille tai muulle vastaavalle materiaalille, jonka päällekkäisyydet ovat monoliittisen solmun ja äänieristetyn kerroksen välissä.

On suositeltavaa, että esivalmistetut pohjakerroskerrokset valmistetaan betonista, joka on luokkaan kuulumattomia huokoisia aggregaatteja, jotka eivät ole alle B12,5 tai kipsi-sementti-pussolaanista luokkaa, joka ei ole alempi kuin B5.

Lattiapinnoite normaalista (neteplogo) linoleumi (GOST 7251-77, GOST 14632-79 ja GOST 16914-71), PVC laatat (GOST 16475-81), hard kuitulevyjä (GOST 4598-86) suositteli Maannut tasoite on betoni huokoisissa aggregaateissa, joiden tiheys on enintään D1200, tai kipsi-sementti-pozzolaanista valmistettu kytkin, jonka tiheys on enintään D 1300.

Suositeltu kuten akustinen eristys kerros erillistä kerrosta bespustotnyh: eristyslevyt mineraalivillaa synteettisiin sitoutumisen (GOST 16297-80), puolijäykästä merkki 125, kova merkki 150, paksuus 35-60 mm (GOST 9573-82), puu, kuitulevyt, pehmeä 4 merkki tiheys on enintään 250 kg / m 3, paksuus 20 40 mm: n ¸ (GOST 4598-86), fibrolite laattojen portland-sementtiä 300 50 mm: n (GOST 8928-81), kalsinoitu hiekka, paisutettu savi hiukkaskoko korkeintaan 20 mm: n ja muiden vastaavien joiden paksuus on asetettu pohjaan äänieristyksen tutkimustulokset luonnollisissa olosuhteissa.

6.7. Erillinen kerros, jossa on tyhjät tilat, koostuu lattianpäällysteistä, lokeista ja äänieristeistä.

On suositeltavaa käyttää yksikerroksisia parkettilevyjä ja puupaneeleja (TU 13-767-84) lattiapinnoitteina. Lisäksi on sallittua käyttää kielekkeitä (GOST 8242-75) sekä erittäin kovaa puukuitulevyä jatkuvasti lattiamateriaaleilla, jotka ovat muotoilemattomia ja suunnittelemattomia 22 mm: n paksuisia levyjä huonolaatuisesta puusta ja lyhyemmästä sahasta ja puuntyöstöstä tai lastulevylevystä, jonka paksuus on vähintään 19 mm P-3 (GOST 10632-77 *).

Loppujen suositellaan olevan suorakaiteen muotoisia puupalkkeja, joiden leveys on 40 '80 mm tai kiilamaiset, joiden korkeus on 40 mm, leveys 70 mm ja pohja 26 mm. Viiveen akseleiden välinen etäisyys on määritetty lattiamallin mukaan: peruspaksuuden ollessa 19 ¸ 22 mm, viiveen akseleiden välinen etäisyys saa olla enintään 400 mm ja muissa tapauksissa - 500 mm.

On suositeltavaa käyttää erillisiä lattiapinnoitteisia äänieristysrakenteita käytettäviä laattamateriaaleja äänieristeinä lokeihin (ks. Kohta 6.6).

6.8. Laminaattilattia on suositeltavaa erottaa laminaattilattia parkettilattialla, puulattia pitkin lokkia ja erillisen kerroksen betonipohjaa pitkin ääriviivaa seinistä ja muista rakenteista, joiden aukko on 10-30 mm leveä ja joka on täynnä äänieristysmateriaalia ja joka on peitetty jalustalla tai fileella.

6.9. Erillistä lattiaa suositellaan käytettäväksi suorittaessasi kantoaallon osaa kiinteiden ja onttojen ydinpaneelien päällekkäisyydestä, jonka ilmaisun äänen erotusindeksi on alle 50 dB.

6.10. Pohjakerroksen ja teknisten osa-alueiden lattiat on suositeltavaa sijoittaa pohjaveden yläpuolelle. Jos tällainen ratkaisu ei ole toteutettavissa, hanke suosittelee sellaisten toimenpiteiden toteuttamista, joiden tarkoituksena on veden alentaminen viemäreiden läpi jne. Paineenrajoitusrakenteiden käyttö on sallittua vain, jos veden alentaminen on mahdotonta. Samalla maanalaisen osan ulkoseinillä ja kellarikerroksen vahvistetulla betonilevyllä on oltava jatkuva vedenpitävyys maanpinnalla ja laskettava ylimääräisestä ponnistuksesta hydrostaattisesta paineesta.

6.11. Esivalmistettuja lattialevyjä suositellaan kiinteän osan (yksikerroksisen tai kolmikerroksisen) tai tyhjennyskohteiden suunnitteluun.

On suositeltavaa suunnitella yksikerroksisia, tiheästi valmistettuja elementtilaatuja raskasta tai kevyttä betonia sisältävistä luokista, jotka eivät ole alle B12,5. Erillistyyppisille lattiatoille ja kerrostetun laattojen paksuuden osalta on suositeltavaa kestää vähintään 10 cm. Yksikerroksisissa kerroksissa laattojen vähimmäispaksuus määräytyy ilmanvaihdon vaatimusten mukaan.

On suositeltavaa vahvistaa levyt, joiden koko on tilaa, kun ne tukevat ääriviivoja, kahta pitkää ja yhtä lyhyttä tai vain kahta pitkää sivua hitsattujen silmien kanssa, jotka sijaitsevat levyn alemman (venytetyn) vyöhykkeellä. Rebar, joka sijaitsee lautan lyhyellä alueella, on suositeltavaa, että se ei osittain osu tukipyörään taivutusmomenttien muutoksen mukaisesti laattapinnan suuntaisesti. Jos puolet tangoista ei tuoda tukeille, harva vahvike hyväksytään levyn kummallakin puolella leveydeltään enintään a = 0,14 l - 20 d, missä l on laipan lyhytaikaisen pituuden pituus, d on tangon halkaisija.

Esivalmistetuille yksikerroksisille laatoille, joiden pituus on vähintään 6 metriä, kun lepäävät kaksi lyhyttä sivua tai kaksi lyhyttä ja yhtä pitkä, on suositeltavaa aikaansaada esijännitetty vahvike laattaosan pitkän sivun suuntaisesti. Levyissä, jotka työskentelevät taivutussuuntaa kahdesta suunnasta, on esijännitetyn vahvistuksen ohella suositeltavaa asentaa poikittainen vahvike hitsattujen silmien muodossa.

Kahden lyhyen ja yhden pitkän sivun tukemat levyt sallitaan suunnitella ilman esijännitettyä vahvistusta.

Kolmikerroksisia esivalmisteita suositellaan laatimalla joukkueet. Ylempi ja alempi kerros on valmistettu raskaasta betoniluokasta alemmalla B15: llä, keskimmäinen kerros on valmistettu suurten huokoisten betonista (esimerkiksi laajennetusta savea betonista), joka ei ole alle B3.5. Kolmikerroksisten lattialaattojen tukivyöhykkeet olisi valmistettava raskasta betonia koko laattojen paksuudesta.

On suositeltavaa suunnitella useammat ontot esipintaiset lattialaatat raskasta tai kevyeltä betonista, joka ei ole alempi kuin B15.

Laattojen vuoraukset voidaan sijoittaa tukien päälle tai pitkin riippuen seinämien laakereiden rakenteesta ja laattojen lujuudesta lohkoilla pitkin aukkoja ja pitkin tyhjennettäviä kylkiluita.

Monen ontelolaattojen ja seinämien levytasolla on suositeltavaa tarjota rakentavia ja teknisiä toimenpiteitä tukiosien lujuuden lisäämiseksi.

6.12. Esibetonilaattojen levyt on suositeltavaa ottaa huomioon niiden yhteinen taivuttaminen koneesta, joka saadaan betonisilloitetuista liitoksista ja vahvistuslistoista. Kun otetaan huomioon levyjen yhteistoiminta, on suositeltavaa ottaa vähintään 40 mm: n rako, jonka välinen rako on monoliittinen.

6.13. Kun esivalmistettuja levyjä vahvistetaan hitsattujen silmien kanssa, on suositeltavaa käyttää pääasiassa luokkaan A-III kuuluvia 6-14 mm halkaisijia ja lujittavaa lankaa, jonka läpimitta on 3-4 mm Bp-I-luokkaa. Vähimmäiskustannuksista ja raudan kulutuksesta on suositeltava asettaa pitkittäisten ja poikittaisten sauvojen vaiheet hitsattujen silmien taulukon mukaan. 10.

Kuinka vahvistaa laatta?

Nykyaikaisessa yksityisessä rakentamisessa käytetään aktiivisesti vahvistuslevyjä.

Verrattuna monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttöön itsevahvistamisella on useita etuja.

Tällainen päällekkäisyys voidaan asentaa itsenäisesti, kun taas tehtaalevyn (kiinteä, ontto tai monisäikeinen) asennusta varten vaaditaan raskaita rakennuslaitteita.

Toinen etu on se, että tämän tekniikan avulla voit luoda päällekkäisyyksiä vakiintumattomien lomakkeiden asettamiseksi, ja kolmanneksi samalla tavalla valmistetaan porrasaskeleita ja kaarevat kantta.

Lujuutta koskevat ominaisuudet ja vaatimukset

Levyn tuen vaatimukset:

 • päällekkäisyyksiä on suositeltavaa asentaa seismiseen panssaroituun vyöhön;
 • panssaroidut seismiset panssaroidut vyöt yhdistetään hitsaamalla;
 • betonityyppisille laitteille betoniluokan B15 ja sitä korkeammalle;
 • panssaroituja seismisiä asennetaan seinän koko leveyteen.

Lisäksi monoliittisen lattialevyn vahvistaminen parantaa rakennuksen lämpö- ja äänieristysominaisuuksia ja nopeuttaa rakennusten pystyttämistä.

Pienen massan teräsbetonilattian takia kuormitus pohjaan laskee, paloturvallisuus lisääntyy.

Vahvistetut levyt ovat ympäristöä säästäviä, kestämään suurta turvamarginaalia, mutta ne edellyttävät pätevää lähestymistapaa suunnittelussa ja rakentamisessa.

Kaikentyyppisiä teräsbetonilaatuja voidaan käyttää kattamaan asuinrakennuksia, joissa on tiilien, solujen ja suurien lohkojen seiniä.

Betonilattiat soveltuvat myös rakennuksiin, joiden kosteustaso ei ylitä 60%.

Venttiilivaatimukset:

 • SNIP: n mukaan on mahdollista käyttää luokkaan A400C tai kuumavalssattua terästä 25 G2S, 35 HS-laatua;
 • Vavat, joiden halkaisija on 8-16 mm;
 • Pääkuorma putoaa levyn alemmalle segmentille. Siksi yläraudoitukseen voidaan käyttää pienempää halkaisijoitusta. Poikkeukset ovat tontit tukikohdissa, tässä tapauksessa monoliitin yläosa vahvistuu;
 • Suurten etäisyyksien välissä, sekä laatoitettaessa laatat pylväät, tarvitaan poikittaista vahvistamista;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan A240C-luokan vahvikkeella;
 • Neulelangalla käytetään vahvistamista, solut tehdään päällekkäisyyden tarkoituksesta riippuen. Koko ruudukko olisi tehtävä saman halkaisijan vahvistamisesta. Käytettäessä kaupallisia tuotteita, valitse ristikot, joiden halkaisija on 8 mm ja terät 0,4 m tai vähemmän.

Betonin luokka riippuu monoliitin parametreista. Tyypillisesti käytetään luokkia B15, B20 ja B25.

Lisäksi otetaan huomioon jäätymisvastus ja veden kestävyys. Asuintalojen lämmitettäville taloille käytetään betonin merkintää, jolla on pakkasvastus F50, vedenkestävyyttä ei oteta huomioon.

Parvekkeilla varustetuissa lattiapinnoissa betoniparametrit riippuvat ilmastoalueesta. Kuva näyttää vahvistusvaihtoehdot.

Päällekkäisyyden laskeminen

Jotta levy ei voinut muuttua käytön aikana, on noudatettava SNIP: n vaatimuksia, tarvitset myös piirustuksen ja lattian ominaisuuksien tarkan laskennan.

Yleensä piirustus esitetään tiettyjen kokoisten neliösummien muodossa (tangon sijainnin mukaan). Lisäksi piirustukseen käytetään lisävahvistuspaikkoja.

Ohjelmistoa, jolla voit laskea levyn mitat. Mutta tässä tapauksessa älä kiinnitä huomiota rakennusmateriaaleihin.

Siksi vaikeissa tapauksissa, saada tarkkoja lukuja, on parempi ottaa yhteyttä suunnittelijoihin.

Riippumattomuuden laskemiseksi itsenäisesti lasketaan monoliitin kuormitus ja lujuuslujuus. Viimeisen parametrin pitäisi olla suurempi kuin monoliitin kuorma.

Monoliitin kuormituksen 1 m²: n pinta-alaa kohti tehdään sellaisten ominaisuuksien perusteella kuin laattaen oma paino ja siihen kohdistuva tilapäinen kuorma. Esimerkiksi lasketaan asuinrakennus, jonka pinta-ala on 6 x 10 m.

Palkkien välinen etäisyys on 2,5 m. Näiden tietojen perusteella on mahdollista laskea monoliitin paksuus (kaavan L / 35 mukaan, missä L on palkkien välinen askel).

Tällöin 2,5 / 35 = 0,071 m tai 71 cm SNIP: n mukaan asuntorakennuksen tilapäinen kuorma on 150 kg, turvallisuuskerroin on 1,3. Kuorman laskeminen levyn omasta painosta - päällekkäisyyden paksuus kerrottuna 2500: lla.

Vahvistuksen laskenta tulee suorittaa seuraavien SNIP-standardien ja teknisten vaatimusten mukaisesti:

 • Pylväät, joilla ei ole pääkaupunkia, tuetaan laatikoille, jotka vahvistuvat tukien yläosien yläpuolella olevilla alueilla. Tämän toimenpiteen ansiosta on mahdollista välttää lattian pakottaminen käytön aikana;
 • SNIP: n mukaan levyn paksuuden laskeminen suoritetaan span alueen alueelta. Suhde 1:30 käytetään yleensä. Jos tukiseinien välisen päällekkäisyyden leveys on 9 m, vahvikelevyn paksuus on 30 cm. Tarvittaessa pienennä tätä lukua, lujitettua rakennetta on vahvistettava.
 • Vahvistus yhdellä kerroksella on mahdollista vain, jos päällekkäisyyden paksuus on enintään 15 cm, jos kaikki SNIP-standardit ja muut hankkeen sääntelyolosuhteet täyttyvät. Jos levy on suurempi paksuus, vahvistus asetetaan kahdelle kerrokselle - ylä- ja alareunassa;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan kehysten tai kiinnittimien muodossa;
 • Täyttö on tehty betonilla, joka ei ole alempi kuin M200;
 • SNIP: n mukaan ylimääräinen vahvistus on tarpeen alemman verkon kohdalla monoliitin keskelle, kannattimille, reikien ympärille ja paikoissa, joissa on suurempi kuorma. Vahvistuksessa käytetään erillisiä sauvoja, joiden pituus on 40-150 cm riippuen kuormituksesta ja leveydestä.

Vahvistus ja betonin kaataminen

Ensimmäinen vaihe on laattojen asennus. Voit käyttää tehdasvalmisteita tai tehdä kotitekoisia, mikä maksaa paljon vähemmän.

Muottiin tarvitaan 50x150 mm levyjä, puuta ja ohutta vaneria. Kuvassa näkyy lattian muotojen tuotanto.

 • Asenna teleskooppitelineet riveihin 1-1,2 m etäisyydelle toisistaan;
 • Aseta telineen päälle pituussuuntainen ja sitten poikittainen palkki;
 • Vie puu yhteen, aseta vaneri verkon yli, kiinnitä se ja aseta se tasolle.

Alarivin vahvistus asetetaan valmiiseen muottiin. Oikein järjestää tangot auttavat vahvistuslaattojen rakennetta. Suoraan muottirakenteessa on ensimmäinen vahvistusrivi.

Ristikko ei sovi erikoiselle jalustalle, joten lujituksen ja muottirakenteen välisen työn päätteeksi betoni kerros oli. Verkkoa pidetään toisiinsa neulomalla, hitsausta ei voida käyttää.

Nyt sinun täytyy laittaa toinen rivi venttiileistä, sillä myös erityiset tuet. Vahvistuksen päiden on sijaittava tukipalkkeihin. Valokuvan voi nähdä vahvistusasennuksen ominaisuuksista.


Betonia sekoitetaan seuraavissa mittasuhteissa:

 • hiekka - 2 kauhaa;
 • murskattu kivi - 1 ämpäri;
 • sementti - 1 ämpäri.

Kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimeen, minkä jälkeen lisätään vettä. Lopullisen liuoksen johdonmukaisuuden tulisi muistuttaa smetanaa. Tällainen nestemäinen betoni tasoittaa tasaisesti koko muottipesän.

Ensimmäinen kerros täytetään hieman sekoittaen lapiolla, jolloin ilmakuplat poistetaan betonimassasta ja täytetään kaikki aukot.

Sitten paksumpi betoni kaadetaan ja jättää n. 1-2 cm laatan yläosaan. Tätä kerrosta käsitellään vibropressin avulla.

Kun betoni on asetettu, majakat asennetaan, lopullinen kaataminen laastilla ilman rakeja tehdään (3 kauhoa hiekkaa, 1 säiliö). Vettä lisätään seoksen keskimääräiseen tiheyteen.

Ennen täydellistä kovettumista betoni on säännöllisesti kostutettava vedellä. Pinnan halkeilemisen estämiseksi kuumalla säällä pinta peitetään kalvolla. Muotti ei ole poistettu ennen 30 päivää.

SNIP 3.03.01-87 "CARRIER AND PROTECTING STRUCTURES"

Neuvostoliiton TSNIIOMTP: n Gosstroyn (teknisten tieteiden kandidaatti V.D. Topchiy, teknisten tieteiden kandidaatti, L. Machabeli, R. A. Kagramanov, B.V. Zhadanovsky, Yu. B. Chirkov, V. V. Shishkin, N.I. Evdokimov, V.P. Kolodiy, L.N. Karnaukhova, I.I. Sharov, tekn. Kem. K.I. Bashlay, A.G. Prozorovsky); NIIZHBGosstroya USSR (teknisten tieteiden tohtori B. A. Krylov, teknillisen korkeakoulun ehdokkaat O. S. Ivanova, E. N. Mapinsky, R. K. Zhitkevich, B. P. Goryachev, A.V. Lagoida, N. K. Rozental, N. Shesterkina A. M. Fridman, tekn. Toht. V. V. Zhukov, VNIPIPromstalkonstruktsii Minmontazhspetsstroy Neuvostoliitto (B.Ya. Moyzhes, B. B. Rubanovich), TsNIISK niitä. Neuvostoliiton Kucherenko Gosstroy (teknisten tieteiden tohtori L. M. Kovalchuk, teknisen tiedekunnan hakijat V.A. Kameiko, I.P. Preobrazhenskaya, L. M. Lomova); Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean (B.N. Malinin, teknill. Ehdokas V.G. Kravchenko) keskusinstituutti; VNIIMontazhspetsstroyMinmontazhspetsstroy Neuvostoliiton (G.S. Ritchik); TSNIIEP: n kotipaikka rakennustekomitean (S. B. Vilensky) kanssa, johon osallistui Donetsk Industrial Construction Project, Krasnoyarskin teollisuusrakennushanke Neuvostoliiton valtionrakentamiskomiteassa, Gorky Civil Engineering Institute. Neuvostoliiton valtiokomitean Chkalov; VNIIG niitä. Vedeneeva ja Orgenergostroy, joka on Neuvostoliiton energiaministeriö; ZNIIS Liikenne- ja rakennusministeriö; Neuvostoliiton siviili-ilmailun ministeriön aeroprojektin toimisto, Moskovan kaupungin toimeenpanevan komitean NIIMosstroy.

ESITTELYT TSNIIOMTP Gosstroy USSR.

HYVÄKSYNTÄ VALMISTUSASIAKIRJOITUKSEN JA teknisten standardien hyväksymistä varten (A.I. Gopyshev, V.V.Bakonin, D.I. Prokofiev).

SNiP 3.03.01-87: n käyttöönotto "Laakeri- ja sulkemisrakenteet" menettää voimansa:

SNiP III-15-76 "Betoni- ja teräsbetonimonoliittirakenteiden pää";

СН 383-67 "Öljyn ja öljytuotteiden betoniteräspolttoaineiden rakennustöiden valmistusta ja hyväksymistä koskevat ohjeet";

kappale SNiP III-16-80. Valmisbetoni ja betoniteräsrakenteet ";

СН 420-71 "Ohjeita nivelen tiivistämiseen rakennusten rakenteiden asennuksessa";

luku SNiP III-18-75 "Metallirakenteet" asennusrakenteiden osalta ";

kohta 11 "SNiP III-18-75: n" Metallirakenteiden "päällikön muutokset ja lisäykset, jotka hyväksyttiin USSR: n valtionrakentamiskomitean 19 päivänä huhtikuuta 1978 antamalla päätöslauselmalla nro 60;

SNiP III-17-78 "kivirakenteet";

SNiP III-19-76 "Puurakenteet";

СН 393-78 "Ohjeet betoniteräsrakenteiden ja kiinteiden osien hitsaukseen".

Sääntelyasiakirjaa käytettäessä olisi hyväksytty rakennetekstien ja valtion standardien muutokset huomioitava USSR Gosstroy ja Informaatioindeksin lehdistö "Bulletin of Construction Equipment", "Building Standards and Rules" -lehdessä.

sääntöjä ja määräyksiä

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1.1. Nämä säännöt ja määräykset koskevat yritystoiminnan, rakennusten ja rakenteiden rakentamisen ja jälleenrakentamisen aikana suoritettujen töiden tuotantoa ja hyväksymistä kaikilla talouden aloilla:

erityisesti monimutkaisten betonirakenteiden ja raskaiden, erityisen raskaiden betoniteräsrakenteiden rakentamisessa, huokoisissa aggregaateissa, lämmönkestävistä ja alkalista kestävästä betonista betonin ja vedenalaisen betonituotannon aikana;

betoni- ja betonirakenteiden valmistuksessa rakennustyömaalla;

asennettaessa betonielementtiä, terästä, puurakenteita ja rakenteita kevyestä tehokkaasta materiaalista;

hitsaamalla rakennusteknisten teräs- ja teräsbetonirakenteiden, lujitemateriaalien ja monoliittirakenteisten betonirakenteiden sulkemistuotteet;

keraamisten ja silikaattisten tiilien, keraamisten, silikaatti-, luonnonkivien ja betonikivien, tiilien ja keraamisten paneelien sekä lohkojen, betonilohkojen, rakentamisessa.

Näiden sääntöjen vaatimuksia on otettava huomioon rakennusten ja rakenteiden rakenteiden suunnittelussa.

1.2. Edellä 1.1 kohdassa tarkoitetut työt on suoritettava hankkeen mukaisesti ja ne on täytettävä asiaankuuluvien standardien vaatimukset,

Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean päätöslauselma

Nro 4, 4. joulukuuta 1987

rakentamisen normeja ja sääntöjä rakennustuotannon organisoinnille ja rakentamisen turvallisuudelle, paloturvallisuusmääräykset rakennus- ja asennustöiden tuotannossa sekä valtion valvonnan vaatimukset.

1.3. Erikoisrakenteiden - tieliikenteen, siltojen, putkien, tunneleiden, metrojen, lentokenttien, vesiteknisen maanparannuksen ja muiden rakenteiden sekä rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana rakennusteknisten rakenteiden ja rakenteiden rakentamisessa tulisi lisäksi noudattaa asiaa koskevien sääntely- ja teknisten vaatimusten asiakirjoja.

1.4. Rakennusten ja rakenteiden pystyttämiseen liittyvät työt on suoritettava hyväksytyn, rakennustuotantoa koskevan hankkeen (CPD) mukaisesti, joka sisältää SNiP 3.01.01-85: n yleisten vaatimusten lisäksi: rakenteiden asentamisen järjestys; toimenpiteet, joilla varmistetaan laitoksen tarvittava tarkkuus; rakenteiden tilamuuttamattomuus niiden esikokoonpanossa ja asennuksessa suunnitteluasennossa; rakenteiden ja rakennusosien (rakenne) osuuden rakentamisen prosessissa; rakenteiden yhdentymisen aste ja turvalliset työolot.

Rakenteiden ja laitteiden yhteenlaskettu asennus on suoritettava PPR: n mukaisesti, joka sisältää menetelmän työn yhdistämiseksi, toisiinsa liittyvien kokoonpanotasojen ja vyöhykkeiden, nostorakenteiden ja laitteiden aikataulut.

Tarvittaessa olisi kehitettävä teknisiä lisävaatimuksia osana CPD: tä, jonka tarkoituksena on parantaa rakennettavien rakenteiden rakentamista, mikä olisi sovitettava yhteen organisaation kanssa, joka on kehittänyt hankkeen määrätyllä tavalla ja sisällytetty loppusuunnitteluun.

1.5. Rakennus- ja asennustöitä koskevat tiedot on kirjattava päivittäin rakennusalan rakennustöihin (pakollinen liite 1), hitsaukseen (pakollinen liite 2), hitsattujen liitosten korroosiosuojauksesta (pakollinen liite 3), liitosten ja kokoonpanojen asennuksesta (pakollinen liite 4 ), tekemällä kokoonpano- liitännät pultteihin, joilla on hallittu kireys (pakollinen liite 5), ja kiinnittävät myös asemaansa geodeettisiin johtopiireihin rakenteiden ollessa asennettuna ah.

1.6. Rakenteiden, tuotteiden ja materiaalien, joita käytetään betonin, betoniteräksen, teräs-, puu- ja muurausrakenteiden rakentamiseen, on täytettävä asiaa koskevien standardien, teknisten eritelmien ja työpiirustusten vaatimukset.

1.7. Rakenteiden (tuotteiden) kuljetus ja väliaikainen varastointi asennusalueella olisi tehtävä näiden rakenteiden (tuotteiden) valtion standardien vaatimusten mukaisesti ja standardoimattomat rakenteet (tuotteet) täyttävät vaatimukset:

rakenteiden tulisi olla pääsääntöisesti muotoilun mukaisia ​​(palkit, ristikot, laatat, seinäpaneelit jne.) ja jos tämä ehto on mahdoton täyttää - kuljetuksen ja siirtämisen kannalta sopivassa asennossa (sarakkeet, portaat jne.) niiden kestävyyden mukaan;

rakenteiden tulee perustua suorakulmaisen poikkileikkauksen varastopatjoihin ja tiivisteisiin, jotka sijaitsevat projektissa määritellyissä paikoissa; tiivisteen paksuuden on oltava vähintään 30 mm ja vähintään 20 mm suurempi kuin silmukoiden ja muiden rakenteiden ulkonevien osien korkeus; Samankaltaisten rakenteiden monikerroksisen kuormituksen ja varastoinnin aikana pinnat ja tiivisteet on sijoitettava samalle pystysuoralle pitkin nostolaitteita (silmukoita, reikiä) tai muissa työpiirustuksissa mainituissa paikoissa;

rakenteet on kiinnitettävä tukevasti, jotta estetään päällekkäisyydet, pitkittäinen ja sivuttainen siirtymä, keskinäiset iskut toisiaan tai ajoneuvojen rakentamista varten; kiinnitysten on kyettävä purkamaan jokainen kappale ajoneuvoista häiritsemättä lopun vakautta;

kuvioidut pinnat on suojattava vaurioilta ja saastumiselta;

varusteet ja ulkonevat osat on suojattava vaurioilta; tehdasmerkinnän olisi oltava tarkastettavissa;

pienet osat kokoonpanoliitännöille olisi kiinnitettävä lähetyselementteihin tai lähetettävä samanaikaisesti kontin rakenteiden kanssa, jotka on varustettu tunnisteilla, jotka osoittavat osien tyypit ja niiden numerot; nämä osat on säilytettävä katon alla;

Kiinnittimet on säilytettävä sisätiloissa lajiteltuna tyypin ja brändin mukaan, pultit ja mutterit lujuusluokan ja halkaisijan mukaan sekä suuren lujuuden omaavat pultit, mutterit ja aluslaatat puolueen mukaan.

1.8. Rakennukset varastoinnin aikana tulisi lajitella tekemällä ja pinottamaan ottaen huomioon asennuksen järjestys.

1.9. Kaikki kuidulla olevat rakenteet on kielletty.

1.10. Puurakenteiden säilymisen varmistamiseksi kuljetuksen ja varastoinnin aikana tulisi käyttää varastointilaitteita (säilytyslaitteita, kiinnittimiä, säiliöitä, pehmeitä viivoja) asennettaessa kosketukseen ja rakenteiden kosketukseen pehmeiden tiivisteiden ja vuorien metallisten osien kanssa sekä suojelemaan niitä auringon säteilyn vaikutuksilta, vaihtoehtoiselta kostutukselta ja kuivaus.

1.11. Esivalmistetut rakenteet olisi asennettava pääsääntöisesti ajoneuvoilta tai konsolidointiasemilta.

1.12. Ennen kunkin kiinnitysosan nostamista on tarkistettava:

sen mallimerkin noudattaminen;

sulautettujen tuotteiden kunto ja asennusriskit, lian, lumen, jään puuttuminen, maaliin, alustaan ​​ja maaliin kohdistuvat vauriot;

tarvittavien kiinnittimien ja apumateriaalien saatavuus työpaikalla;

kuorman tartuntavälineiden kiinnittymisen oikeellisuus ja luotettavuus;

ja varustaa CPD-telineiden, tikkaiden ja aidojen mukaisesti.

1.13. Asennettujen elementtien kiinnitys tulee suorittaa työpiirustuksissa ilmoitetuissa paikoissa ja ne on nostettava ja toimitettava asennuspaikkaan sellaisen asennossa, joka on lähellä suunnittelua. Jos hiontapaikkoja on tarpeen muuttaa, ne on sovitettava yhteen organisaation kanssa - työpiirustusten kehittäjä.

On kiellettyä rakentaa rakenteita mielivaltaisissa paikoissa, samoin kuin vahvistamisen päästöille.

Suurennettujen litteiden ja tilalohkojen hiontakuvioiden tulisi varmistaa niiden lujuus, vakaus ja geometristen ulottuvuuksien ja muotojen muuttumattomuus nostettaessa.

1.14. Asennetut elementit tulee nostaa tasaisesti, jyristämättä, liikkumasta ja pyörimiseltä pääsääntöisesti viivästysten avulla. Nostettaessa pystysuoraan järjestettyjä rakenteita, käytä yhtä viivettä, vaakasuuntaisia ​​elementtejä ja lohkoja - vähintään kaksi.

Rakenteita on nostettava kahdessa vaiheessa: ensin 20-30 cm: n korkeudelle ja sen jälkeen tarkistamalla nostolaitteen luotettavuus.

1.15. Kiinnityselementtejä asennettaessa tulee olla:

vakautta ja muuttumattomuutta kaikissa asennusvaiheissa; työturvallisuus;

paikan tarkkuus jatkuvan geodeettisen valvonnan avulla;

kokoonpanoyhteyksien vahvuus.

1.16. Rakenteet on asennettava suunnitteluasentoon hyväksyttyjen ohjeiden (riskit, tapit, pysäytykset, kasvot jne.) Mukaisesti.

Näihin laitteisiin on asennettava rakenteita, joissa on erityisiä upotettuja tai muita lukituslaitteita.

1.17. Asennetut kiinnityselementit ennen sasroprovkiä on kiinnitettävä tukevasti.

1.18. Sovituksen loppuun saakka ja asennetun elementin luotettavan (tilapäisen tai projektin) kiinnittämisen jälkeen se ei saa nojata päällekkäin rakenteisiin, jos CPD ei aseta kyseistä tukea.

1.19. Koska työpiirustuksissa ei ole erityisiä vaatimuksia, maamerkkien (kasvojen tai naarmujen) kohdistamisen enimmäispoikkeamat asennettaessa elementtivalmistettuja elementtejä samoin kuin asennusten kanssa tehtyjen rakenteiden (asennuksen) rakenteiden asennosta johtuvat poikkeamat eivät saa ylittää näiden sääntöjen ja määräysten asianomaisissa osissa annettuja arvoja.

Asennuselementtien asentamista koskevat poikkeamat, joiden asema voi muuttua myöhemmässä rakenteessa tapahtuvan pysyvän kiinnittymisen ja kuormituksen aikana, olisi annettava CPD: lle siten, että ne eivät ylitä raja-arvoja kaikkien asennustöiden päätyttyä. Koska PPR: ssä ei ole erityisiä ohjeita, elementtien poikkeaman määrä asennuksen aikana ei saa ylittää 0,4: aa enimmäispoikkeamaa hyväksynnälle.

1.20. Asennettujen rakenteiden käyttäminen niihin kiinnittämiseen on sallittua ainoastaan ​​lastinpurkulaitteissa määrätyissä tapauksissa ja sovitettuna tarvittaessa rakenteiden työpiirustuksen toteuttaneen organisaation kanssa.

1.21. Rakennusten (rakenteiden) rakenteiden asentaminen tulisi lähtökohtaisesti aloittaa tilastollisesti stabiililta osilta: solukko, jäykistysytimet jne.

Suurten tai korkeiden rakennusten ja rakenteiden asennus olisi tehtävä tilavuudeltaan stabiileilla osuuksilla (katteet, tasot, lattiat, lämpötilalohkot jne.).

1.22. Rakennuksen ja asennustöiden tuotannon laadunvalvonta on suoritettava SNiP 3.01.01-85: n mukaisesti.

Hyväksymisvalvonnassa on toimitettava seuraavat asiakirjat:

Suunnitteluorganisaatiot - piirustusten kehittäjät ja heidän hyväksyntänsä sisältävät asiakirjat - rakenteiden valmistajan tekemät tehdyt piirustukset ja mahdolliset poikkeamat (jos sellaisia), sekä asennusorganisaation tekemät poikkeamat;

teräs-, betoniteräs- ja puurakenteiden tekniset passeja;

asiakirjat (sertifikaatit, passit), jotka vahvistavat rakennus- ja asennustöissä käytettävien materiaalien laadun;

piilotettujen töiden tutkintotodistukset;

väliaikaiset hyväksymistodistukset kriittisille rakenteille;

rakenteiden aseman geodeettiset suoritukset;

hitsausliitosten laadunvalvonta-asiakirjat;

testausjärjestelmiä (jos testit on annettu näiden sääntöjen ja sääntöjen tai työpiirustusten lisäsääntöjen mukaisesti);

muut asiakirjat, jotka on määritelty lisäohjeissa tai työpiirustuksissa.

1.23. Hankkeissa sallitaan asianmukaiset perustelut asettaa vaatimuksia parametrien, tilavuuksien ja valvontamenetelmien tarkkuudesta, jotka poikkeavat näissä säännöissä säädetyistä vaatimuksista. Samaan aikaan rakenteiden geometristen parametrien tarkkuus olisi osoitettava GOST 21780-83: n mukaisen tarkkuuden laskemisen perusteella.

2. KONKRETTIMET

BETONIN MATERIAALIT

2.1. Sementtien valinta betoniseosten valmistukseen olisi tehtävä näiden sääntöjen (suositeltu lisäys 6) ja GOST 23464-79 mukaisesti. Sementit tulee hyväksyä GOST 22236-85: n mukaisesti, kuljettaa ja varastoida sementtiä GOST 22237-85: n ja SNiP: n 3.09.01-85 mukaisesti.

2.2. Betonin aggregaatteja käytetään fraktioidusti ja pestään. Kiellettyä käyttää luonnollista hiekan ja soran seosta ilman seulomista jakeisiin (pakollinen lisäys 7). Betonia varten valittavien aggregaattien valinnassa tulisi käyttää pääasiassa paikallisista raaka-aineista valmistettuja materiaaleja. Betoniseosten vaadittujen teknisten ominaisuuksien ja betonin käyttöominaisuuksien saavuttamiseksi kemiallisten lisäaineiden tai niiden kompleksien on käytettävä pakollista lisäystä 7 ja suositeltua lisäystä 8 noudattaen.

2.3. Betoniseosten komponenttien annostelu on tehtävä painon mukaan. Sallitaan veden lisäaineiden annostelua varten betoniseokseen vesiliuosten muodossa. Komponenttien suhde määritetään jokaiselle sementin ja aggregaattierän osalta vaaditun lujuuden ja liikkuvuuden betonin valmistuksessa. Komponenttien annostusta tulee säätää betoniseoksen valmistuksen aikana ottaen huomioon sementin, kosteuden, aggregaattien rakeisuuden ja lujuuden säätelyn seurantaindikaattoreiden tiedot.

2.4. Laskettaessa komponentteja, betonimassan sekoittamisen kestoa olisi vahvistettava tietyille materiaaleille ja konkreettisten sekoituslaitteiden olosuhteille, joita käytetään arvioimalla betonin liikkuvuutta, yhtenäisyyttä ja lujuutta tietyssä erässä. Kuitumaisten materiaalien (kuitujen) käyttöönottamiseksi tällainen käyttöönoton menetelmä olisi annettava siten, että ne eivät muodosta kokkareita ja epäjatkuvuuksia.

Kun valmistetaan betoniseosta erillisellä tekniikalla, on noudatettava seuraavaa menettelyä:

vesi, osa hiekasta, hienoksi jauhettua mineraalitäyteainetta (jos käytetään) ja sementtiä, jossa kaikki on sekoitettu, annostellaan toimiviin suurnopeusjäähdyttimiin;

tuloksena oleva seos syötetään betonisekoittimeen, joka on esipäällystetty aggregaattien ja veden jäljellä olevalla osalla, ja jälleen kaikki sekoitetaan.

2.5. Betonirakenteiden kuljetus ja tarjonta olisi suoritettava erityisillä keinoilla, jotka varmistavat betoniseoksen määrätyt ominaisuudet. On kiellettyä lisätä vettä betoniseoksen asettamispaikalla liikkuvuuden lisäämiseksi.

2.6. Betonimassan koostumus, valmistelu, hyväksymisohjeet, tarkastus- ja kuljetusmenetelmät on täytettävä GOST 7473-85: n mukaisesti.

2.7. Vaatimukset betoniseosten koostumukselle, valmistukselle ja kuljetukselle esitetään taulukossa. 1.