Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Kuinka itse täyttää lattialaatta?

Oman kodin rakentaminen on kallis ja hankala tapahtuma. Yksi rakennusvaiheista on kattojen valmistus lattian tai rakennuksen katon välillä.

Huoneessa, joka ei ole asuinrakennusta, riittää 12 cm: n paksuinen betonikatto, mutta jos huoneet ovat vielä asuinalueita, sinun tulisi lisätä sitä 15 cm: n korkeuteen ja antaa myös ääneneristävyyttä.

Monoliittisten lattialaattojen hinnat ovat erittäin korkeat, ja mahdottomuus käyttää nosturia ja epätyypillisiä lattiamittareita vaatii laattojen tekemistä omiin käsiisi.

Kuinka täyttää lattialaatta omilla käsillänne? Voiko kotitekoista muottirakennetta käyttää?

Matalamuuton rakentamisessa käytäntän itsevahvistavat ja kaatavat lattialevyt omalla kädellä ovat levinneet laajalle. Monoliittisilla lattialevyillä on useita etuja verrattuna muihin lattiapinnoitteisiin:

 1. Seinien paine on sama ympärysmitta, jos käytät yhtä päällekkäisyyttä.
 2. Nostomekanismia (nosturia) ei tarvitse käyttää.
 3. Monoliittinen katto on paljon voimakkaampi kuin puu, se on palonkestävää.
 4. Päällekkäisyydestä voidaan tehdä epätavanomaista muotoa ja kokoa.

Työjärjestys on seuraava: muottien valmistus ja asennus, lattialevyn vahvistaminen ja sen kaataminen betonin liuoksella betonin betonin kuivumiseksi vähintään 30 päivän ajan.

Kuinka tehdä ja asentaa muottiin omia käsiä?

Kiinteään muottiin katon käytöllä tai laatat - kuoret tai teräsbetonikehykset. Niiden välinen tila on täynnä onttoja elementtejä - keraamisia, kevytbetonia jne.

Mekanismit, joita kaadetaan maamme teollisuusyritysten laatimat laatat. Mutta tällaisen ammattimaisen suunnittelun hinta on erittäin korkea - sama kuin itse liesi ja työ.

Ratkaisu on yksinkertainen: lattialaatan muotti on valmistettava käsin.Tätäksesi sinun on valmisteltava:

 • puiset levyt 50x150 mm;
 • ohut vaneri;
 • puupalkki.

Erikoistyökalua ei tarvita, mutta sinun on oltava:

Levyjä ja vaneria voidaan käyttää katon ja katon asettamiseen sen jälkeen, kun niitä käytetään täyttämään lattialaatta. Muotti kestää noin kuukausi, sitten se puretaan. Kokeneet rakennuttajat suosittelevat voimakkaasti teleskooppisten telineiden käyttöä kaatamalla lattialaatat omilla käsiään. Ne ovat erittäin käteviä, helpottaa työtä huomattavasti, se on luotettava työkalu.

Muotti on vahva, koska teline on suunniteltu 2 tonnin painoiseksi. Samanaikaisesti on erittäin tärkeää yhdistää ja kiinnittää kulmat tiukasti ja turvallisesti. Hallitus ei kestä mitään kilpailua, koska solmuja ja mikroprosesseja ei aina oteta huomioon. Ei ole välttämätöntä ostaa työkalua, lukuisat rakennusalan yritykset tarjoavat muottirakennuksia ja ovat vuokrattuja. Voit ottaa vain telineen, vuokran hinta on 70-100 ruplaa. per m neliö.

Järjestelmä vaipan muotoisten muottien rakentamiseksi.

Asennettu muotti, kun työskentelet kädet sen jälkeen, kun kellarikerroksen tai ensimmäisen kerroksen seinät nostettiin vaaditulle korkeudelle. Asennus suoritetaan vaiheittain:

 1. Jalustatelineet on järjestettävä riveille, joiden korkeus on 1-1,2 m.
 2. Pituussuuntainen puu on asetettava telineen päälle, vedä teline haluttuun korkeuteen.
 3. Poikittaispalkki asetetaan pitkittäispalkkiin. Sen jälkeen puuta on pudotettava yhteen ristikkoon ja asetettava ohut vaneri.
 4. Vain vanerin kiinnittymisen jälkeen koko laatta on tasoitettava tasolla.

Seuraava työvaihe tulee vahvistamaan.

Kuinka kunnolla vahvistaa lattialaatta omalla kädelläsi?

On erittäin tärkeää laskea laattojen lujuus ja tarvittava paksuus oikein. Rakennemääristä riippuen raudoituksen halkaisija valitaan. Useimmiten se on välillä 8 - 14 mm. On suositeltavaa käyttää luokan A3 kuumavalssattuja teräsvahvikkeita, jotta varmistetaan lattialevyn oikea lujuus.

Laattojen vahvistaminen tehdään lisäämällä rakenteeseen jäykkyyttä. Rautapalkkia, hienoa verkkoa kipsiin sekä vanhoja rautaputkia voidaan käyttää romumateriaaleina (löytyy lähimmän metalliromun keräyspisteestä).

Vahvistinlevy kädet kahdella kerroksella. Ensimmäinen ruudukko asetetaan laatan alaosaan, toinen asetetaan yläosaan. Betonin kaatamisen jälkeen verkkojen tulee olla sisäpuolella suojakalvolla, joka on vähintään 1,5-2 cm.

Verkon kaapeli on kiinnitettävä neulomalla. Ristikkoon itse varustuksen tulee olla kiinteä. Aukot eivät ole sallittuja. Solujen koko on yleensä 150x150 mm.

Jos lattialevyt ovat pienikokoisia, solut tekevät 200 x 200 mm. Vahvistuspituuden puuttuessa lisäosa on sidottu siten, että päällekkäisyys on yhtä suuri kuin 40 vahviketta. Metallipalkin liitokset on mieluiten porrastettu. Vahvistuslevyn päiden tulisi pudota tukipalkkeihin.

Kuinka täyttää betonilaatat omilla käsilläsi?

Betonin valmistukseen tarvitaan:

 • sora;
 • hiekka;
 • sementtimerkki 400, 500;
 • vesi;
 • lapio;
 • kauhat - 3 kpl.

Suositellut mittasuhteet liuoksen valmistuksessa: 2 kauhaa hiekkaa, 1 kaivo raunioista ja 1 säiliö. On erittäin kätevää käyttää vuokrataan betonisekoitinta. Liuosta sekoitetaan betonisekoittimessa lisäämällä vettä nestemäistä hapankermaa muistuttavaan koostumukseen. Tällainen "nestemäinen" betoni valmistetaan "vuotamaan". Se on ohut ratkaisu, joka täyttää hyvin kaikki levyjen halkeamat ja sisäiset syvennykset.

Kun kaadat isoja laattoja raunioiden sijaan, voit ottaa laajennettua savea, joka minimoi itse rakenteen painon. Tällaisen materiaalin hinta on erittäin korkea, joten on parempi käyttää murskattua kiviä pienikokoisissa tuotteissa (se on paljon halvempaa).

"Virranlasku" on alustava laastin laskeminen muottiin. Laasti tulee kaataa tasaisesti ja hitaasti, eikä äkillisiä liikkeitä saa estää muotin itsensä vääristymistä.

Kun olet tehnyt "kaatoa", itse asiassa - täyttämällä ensimmäistä kerrosta, sinun on käytettävä lapiota tai muuta työkalua "siirrettäväksi" asetettu kerros. Tämä tulisi tehdä varovasti, sillä se toimii tasaisesti koko ensimmäisen kerroksen pinnalla. Nämä toimenpiteet poistavat tyhjät ontelot, lähtevät ilmakupleihin.

Toista sitten lattialevyn kaataminen omiin käsiisi paksummalla betonilla 10-12 cm: n tasolle, jolloin lattialevyn laskettu paksuus on noin 2-3 cm. Jälleen on välttämätöntä saada aikaan tasalaatuinen muotin täyttö liuoksella käyttäen erityistä värähtelevää tai muuta työkalua. Betoni on ymmärrettävä, se kestää pari päivää, vain kuivauksen ja asettamisen jälkeen on mahdollista suorittaa lopullinen kaato.

Kuinka tehdä lopullinen täyttö "majakoiden" avulla?

Lopullisen vaiheen loppuun saattamiseksi käytetään liuosta, jossa on 3 kauhan hiekkaa 1 säiliöön, eikä murskattua kiveä käytetä. Veden lisääminen sekoittimeen on tehtävä keskisuurten tiheyden ratkaisu. "Beacons" asennetaan koko pituudeltaan 150 cm nykyisten sääntöjen leveydelle. Esitä "majakat" vaaditulle tasolle.

Tarkistuksen jälkeen voit valmistaa valua hiekkakiveä sisältävällä laastilla. Kun täytät, sinun on välittömästi vedettävä ja kohdistettava levy tasaiselle alustalle. Siirrettävien liikkeiden sääntö puolelta toiselle tulee hitaasti ja sujuvasti liikkua koko betonoitu laatta. Laattojen valuprosessi on valmis.

Miten varmistetaan betonin jäädyttäminen?

Jos haluat antaa täydellisen katseen katteen täydellisen kuivauksen jälkeen, voit ostaa itsetasaava lattiat ja kaataa ne lisätehtäväksi.

Työn viimeinen ja erittäin tärkeä vaihe voidaan kutsua betonin kiinnittämiseksi. Betonin tärkein ominaisuus on suuri kuumuuden vapautuminen kovettamisen aikana terävällä veden haihtumisella.

Betoni sen lujuuteen vaatii paljon kosteutta. Sen vuoksi välittömästi alkuperäisen jähmettymisen jälkeen on säännöllisesti kastettava laatta. Kerran kostuttamalla kulutetaan 2-3 vakaata vettä. Voit vettä ja letkua suihkulla. Kuumalla säällä betoni voidaan peittää kalvolla, sillä nopea kuivaus johtaa levyn pinnan halkeiluun.

Muotti poistetaan aikaisintaan viikon kuluttua äärimmäisestä kostutuksesta. Lattialevyn kuivauskauden tulisi olla yli 30 päivää. Vain silloin voimme olettaa, että työ on täysin valmis.

Monoliittinen katto tekee sen itse

Talon rakentaminen ja muutamat muut rakennukset merkitsevät väliseinän tai höyhenpeitteen lattian pakollista järjestelyä. Usein puuta käytetään tämän tehtävän suorittamiseen. Puulattiat on helppo asentaa, mutta jos tarvitset korkealaatuisen eristyksen ja huoneen äänieristyksen, suosittelemme betonielementtejä. Monoliittinen betonikatto voidaan tehdä itsenäisesti. Tutki ohjeet ja jatka.

Monoliittinen betonikatto voidaan tehdä itsenäisesti

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Kattoon asettamista koskevat säännöt

Ennen minkä tahansa työn suorittamista aloitetaan, on hyödyllistä tutustua monoliittisten laattojen asettamista koskeviin sääntöihin. Tärkeimmät suositukset ovat seuraavat:

 • pituus voi olla enintään 900 cm. Tämä on yksi monoliittisen levyn enimmäispituus;
 • nostolevyjä varten on käytettävä erityislaitteita. Tämän vaatimuksen mukaisesti saranat on asennettava laattaan, jonka avulla nosturi voi nostaa tuotteen haluttuun korkeuteen. Itse asiassa tilanteissa, joissa levyjä ostetaan valmiiksi tai ne tehdään itsenäisesti, mutta kentällä;

Asennettaessa levyjä on jatkuvasti seurattava niiden asennuksen tasaisuutta.

Levyt on pinottu 2-3 cm: n välein

Jos yhden levyn pituus ei riitä kattamaan koko span, voit käyttää yhtä seuraavista kahdesta käytettävissä olevasta vaihtoehdosta:

 • Aseta levyt lähelle, jolloin huoneen reunoista tulee aukkoja. Lopussa aukot on täytettävä betonilohkoilla;
 • Aseta levyt lähelle, mutta tasaisin välein (20-30 mm). Lopuksi täytä aukot betonilla, kiinnitä muotit esineen alapuolelle niin, että laasti ei putoa.

Muottien asennus

Ylimaalauksen järjestelyyn liittyvä tekniikka edellyttää horisontaalisten muottien pakollista käyttöä. Voit vuokrata valmiin muottien erikoistuneesta yrityksestä, tai voit rakentaa tarvittavan rakennuksen itse.

Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja kätevä. Valmis tehdas on varustettu teleskooppisilla tuilla, joiden avulla voit säästää aikaa lisävarusteiden valmistuksessa.

Toinen vaihtoehto on enemmän budjetti. Käytä leikattua alustaa, jonka paksuus on vähintään 2,5-3,5 cm. Voit käyttää 2 cm: n paksuista kosteutta kestävää vaneria.

Laudat tulee kaataa mahdollisimman tiukasti. Jos levyjen välillä on havaittavia aukkoja, muotti on välttämättä vuorattu vedenpitävällä kalvolla.

Muotin asennustarvikkeet

Valmista seuraavat muottipesät:

Muottien asennus

Ensimmäinen askel. Asenna pystytukijalat. Paras vaihtoehto - säädettävät teleskooppiset telineet metallista. Niissä ei ole sopivia ja puutöitä, joiden halkaisija on 80 mm.

Räkit asetettu metreihin. Seinien ja niiden lähimpien telineiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 200 mm.

Toinen vaihe. Aseta poikkipalkit tukijalkojen päälle. Tämä on pituussuuntainen palkki, jonka ansiosta koko yläpuolella oleva rakenne tuetaan.

Kolmas vaihe. Aseta muotti ylivuorien päälle. Ensinnäkin asetetaan poikittaiset puupalkit pitkittäisillä tankoilla, niiden päälle - levyt tai vaneri.

Valitse muottien mitat siten, että sen äärimmäiset reunat tulevat vasten seiniä ilman halkeamien muodostumista.

Rakennusmuotti monoliittiset lattiat

Neljäs vaihe. Muottirakenteen yläreunan tulee olla tiukasti samalle tasolle kuin vuorattu seinän yläreuna. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi säädä tukijalkojen korkeus.

Viides vaihe. Asenna rakenteiden pystysuorat elementit. Koska laattojen reunojen pitäisi mennä seinälle, aseta pystysuora aita sopivalla etäisyydellä seinien sisäreunoista.

Kuudes vaihe. Tarkista tasoasennuksen tasomainen taso. Korjaa poikkeamat, jos ne havaitaan.

Kiinnitä muottielementit käyttämällä käteviä kiinnittimiä, esimerkiksi naulaa tai kynsiä.

Jatkossa työskentelyn helpottamiseksi muotti voidaan peittää vedeneristysmateriaalilla.

Teleskooppiset telineet ovat suositeltavia puupinnoilleen, koska metalli on paljon turvallisempi kuin puu. Jokainen teleskooppinen jalusta pystyy kestämään enintään 2000 kg: n kuormituksia ilman muodonmuutoksia ja halkeamia, kuten puupalkin tapauksessa.

Video - Lattiamoduulien asennus

Vahvistusjärjestys

Monoliittinen levy on pakollisen vahvistuksen alainen.

Pohjalevyn vahvistaminen

Ensimmäinen askel. Valmista armeija. Tangojen halkaisija on valittava suunniteltujen kuormien mukaan. Useimmissa tapauksissa käytetään tankoja, joiden läpimitta on 1,2-1,4 cm.

Toinen vaihe. Aseta ensimmäinen vahvistusverkko tulevan monoliittisen levyn pohjalle. Aseta ensin pitkittäiset ja sitten poikittaiset sauvat. Tällaisen verkon optimaalinen solukoko on 120-150 mm. Jos päällekkäisyydellä on pieni alue, voit kasvattaa solujen kokoa 200 mm: iin.

Kolmas vaihe. Kiinnitä teräsliitokset teräslangalla.

Neljäs vaihe. Aseta toinen vahvistusverkko, joka on samanlainen kuin ensimmäinen. Kiinnitä molemmat verkot langalla.

Jos yhden tangon pituus ei riitä, kiinnitä toinen tanko, jonka päällekkäisyys on yhtä suuri kuin vähintään 40 läpimittaa. Toisin sanoen, jos käytät halkaisijaltaan 12 mm sauvoja, päällekkäisyyden tulee olla vähintään 480 mm.

Baariliitoksia suositellaan sijoitettavaksi shakiksi. Lujitustangojen päät on sijoitettava tukipalkkeihin.

Betonin valmistus

Ensimmäiselle valulle valmistetaan standardi betonilaasti. Resepti on seuraava:

 • 2 kpl puhdistettua hiekkaa;
 • 1 osa karkeasta kiviainesta - voit käyttää sekä soraa että soraa;
 • 1 osa sementtiä M400-M500;
 • vettä.

Vesi lisää niin paljon, että liuoksen konsistenssi oli lähellä nestemäistä hapankermaa. Harva ratkaisu täyttää täydellisesti kaikki sisäiset syvennykset ja halkeamat, jotta levy tulee aidosti monoliittiseksi.

Liuos valmistetaan parhaiten betonisekoittimessa. Lataa ensin kuivat ja kovat ainesosat ja lisää sitten vettä vähitellen, mikäli mahdollista sekoittamatta sitä.

Betonisekoittimen puuttuessa voit valmistaa ratkaisun isoon kouruun, mutta tämä on liian pitkä ja melko vaikea, etenkään avustajien puuttuessa.

Täyttölevy

Monoliittisen päällekkäisyyden valumenetelmä voidaan jakaa kahteen vaiheeseen: vuoto ja viimeistely.

vuotaen

Tässä vaiheessa betonin alkuperäinen kerros kaadetaan. Kaada liuos hitaasti ja mitatusti, äkilliset liikkeet eivät ole hyväksyttäviä, koska muotti voi vääntyä tämän takia.

Täytä monoliittinen päällekkäisyys

Älä kaada liian paksua. Tämän kerroksen päätehtävä on täyttää kaikki käytettävissä olevat ontelot.

Valmista täyttö "rauta" lapio koko pinnalle. Tee se sujuvasti ja huolellisesti. Joten poistat ylimääräisen ilman ja täytät pienimmätkin ontelot.

Monoliittinen laatan paksuus

Valmisvalu

Tässä vaiheessa sinun on laadittava erillinen ratkaisu. Resepti on sama kuin edellisessä tapauksessa. Ainoa ero on, että sinun on otettava vähemmän vettä, jotta betoni olisi tiheämpi.

Ensimmäinen askel. Kaada kerros betoni niin paksu, että se pysyy noin 20-30 mm lopullisen monoliittisen levyn laskennalliseen paksuuteen. Kaada hitaasti ja tasaisesti.

Toinen vaihe. Sileä lapio, kuten edellisen osan ohjeista. Jätä betoni muutaman päivän ajan ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

Kolmas vaihe. Valmista liuos, jossa on 1 osa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa. Suurta aggregaattia ei tarvita tässä vaiheessa. Lisätään vettä, jotta saadaan keskipaksuutta oleva liuos.

Neljäs vaihe. Täytä uuni liuoksella, joka on valmistettu edellisessä vaiheessa. Kaatamisen yhteydessä tasoitetaan laatta sääntöön, kunnes saadaan täysin sileä pinta.

Tällöin monoliittinen päällekkäisyys on päättynyt. Sinulla on vain jonkin aikaa seurata valun tilaa, jotta betoni jäätyy ja saa voimaa ilman ongelmia.

Betonin huolto kaatamisen jälkeen

Monoliittinen lattialaatta

Betonin kovettumisen aikana syntyy suuri määrä lämpöä, jonka vaikutuksesta kosteuden voimakas haihtuminen alkaa. Kosteuden puute aiheuttaa betonin halkeilua. Siksi ensimmäisten päivien aikana kaatamisen jälkeen sinun tulee säännöllisesti kostuttaa liesi vedellä.

Voit kaataa vettä kauhuihin (2-3 kauhaa puhelinta kohden) tai letkun avulla suihkulla. Voit asettaa vanhat rätit kuivattuun betoniin (parempi kuin kuori) ja kaataa vettä niihin. Vuonna lämpöä kaadetaan betonipäällyste polyetyleenillä, koska johtuen liian nopeasta kuivumisesta, levy voi halkeilla.

Muotti voidaan poistaa noin 10 päivän ajan viimeisen kostutuksen jälkeen. Yleensä levyn vahvuus on 3-5 viikkoa. Tämän ajanjakson jälkeen on mahdollista jatkaa edelleen suunniteltujen rakennustöiden toteuttamista.

Näin ollen on mahdollista järjestää monoliittinen päällekkäisyys itse. Samanaikaisesti käytät paljon vähemmän rahaa tarvittavien rakenteiden järjestämiseen kuin valmiiden tehdasvalmisteisten levyjen ostamiseen. Noudata ohjeita ja kaikki muuttuu.