Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Vahvistustaso, SNiP ja betonilattia maahan

Lähettäjä: admin Laying the Floor 07.01.2018 0 653 Katselukertaa

Kuinka vahvistaa lattiapäällysteitä?

Sementti-hiekka- ja betoniterästen vahvuudesta huolimatta on tilanteita, joissa ne tarvitsevat lisävahvistusta. Tällaisia ​​tapauksia ovat lattian lisääntyneet kuormitukset, rakenteen kutistuminen, betonin muodonmuutos kuivumisprosessin aikana, kelluvia kerroksia asennettaessa. Kaikissa näissä tilanteissa betonikerroksen kovettamiseksi käytetään lattialaastaria.

Sementtilaastia ei ole aina tarpeen vahvistaa. Kuitenkin niiden teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien kannalta lattiat, joissa on vahvistettu lattiapäällyste, ovat paljon paremmat kuin lattiat tavanomaisella betonipohjalla. Vahvistus on välttämätöntä betonin suojaamiseksi halkeilulta, joka voi ilmetä sekä kuivumisprosessin aikana että kutistumisen jälkeen. Lisäksi vahvistetut raudoituselementtikytkimet ovat vähemmän alttiita tärinän ja mekaanisen paineen vahingollisille vaikutuksille. Se on kestävä ja kestävä.

Tällaisissa tapauksissa vaaditaan betonilankojen vahvistaminen:

 • Kun rakennetaan kelluva kerros, on tarpeen vahvistaa sitä. Tällöin sementti-hiekkalaasti asetetaan epästabiiliin pohjaan tai erotetaan siitä eristämällä tuotteita, lämpöä eristäviä laattoja tai irtotavaria.
 • Kun lattiaa asetetaan maahan, myös lattiaa on vahvistettava entisestään. Ensinnäkin on välttämätöntä, että tällaisissa kerroksissa lämpöä eristävänä kerroksena käytetään laajennettua savea ja murskattua kiveä ja myös siksi, että lattiat ovat alttiimpia ulkoisten tekijöiden tuhoisalle vaikutukselle, esimerkiksi maaperän turvotukselle jne.
 • Myös SNiP: n mukaan lämpimät lattiatestit ovat väistämättä vahvistettuja. Tilanne on se, että lämmön menetyksen estämiseksi lattian lämmityselementeiltä tällaiset rakenteet asetetaan polystyreeni-vaahtolevyille. Lisäksi pintakestävyys on alttiimpi lämpötilavaihteluista johtuvaa muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Varmista, että betoni on vahvistettu raskaissa laitteissa ja paikoissa, joissa liikenne liikkuu.
 • Aluslattian vahvistaminen on välttämätöntä myös yli 5 cm: n korkeudelle asetetulla tasoituslaitteella.

Voit lisätä tasoitteen vahvuutta käyttämällä SNiP: n sallimia materiaaleja, nimittäin:

 • metallisten elementtien verkko (vahvistaminen, lanka);
 • polymeerinen aine;
 • lasikuituverkko;
 • kuituvahviste.

Vahvin vahvistus tehdään metalliverkolla. Ne voidaan tehdä raudasta tai lanka. Tällä tavoin vahvistetut tasoituskerrokset järjestetään maahan, teollisissa työpajoissa, varastoissa ja autotallissa. Metallirakennuksen hinta on korkein. Tämä johtuu materiaalin kustannuksista.

Polymeeri- ja lasikuitutuotteet sopivat lattialämmitykseen yksityisessä talossa. Niitä ei voi käyttää lattiatilassa. He työskentelevät pahempaa repimällä ja niitä käytetään pienissä kuormissa.

Lasikuitulujitteella voit saavuttaa monoliittisen kestävän kerroksen, joka suojaa hyvin lattiaa mikrokruunuista ja kutistuvista muodonmuutoksista. Tämä materiaali ei kuitenkaan sovellu maanpohjamaalaukseen, eikä se suojaa veto- ja taivutusjännityksiä.

Vahvistettu lattiapäällyste metallituotteilla on tehokkain. Jos lujitusta käytetään levyn vahvistamiseen, palkin halkaisija valitaan riippuen lattian kuormituksesta ja huoneen ominaisuuksista. Verkkoelementit voidaan hitsata tai kierrä lanka. Käytä yleensä liittimiä, joiden halkaisija on 8-12 mm ja solujen koko 50x50-150x150 mm. Tällaisen vahvikkeen hinta riippuu vahvikkeen halkaisijasta, sen kulutuksesta ja ristikon mitasta. Vahvistettu silmäkoko sopii erinomaisesti lattiapinnoille maahan. Joissakin tapauksissa SNiP: n suositusten mukaan voidaan rakentaa kaksi kerrosta vahviketta.

Langalliset silmukat soveltuvat alikattoon, jossa on kohtalaisia ​​kuormia. Ne on valmistettu BP-1-johtoisesta halkaisijasta, jonka läpimitta on 2-6 mm, johon liittyy pistehitsaus. Solujen mitat voivat olla 50x50 - 200x200 mm. Ristikot ovat saatavilla rullina ja arkkeina.

SNiP: n mukaan ruudukko asetetaan levyn paksuuteen metallisten elementtien suojaamiseksi korroosiolta betonikerroksen avulla. Levyn vahvistaminen metalliverkolla suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. Pohjan pinta on puhdistettava pölystä, roskista ja delaminoitujen betonipalojen.
 2. Kun halkeamia havaitaan, niitä on laajennettava, pölyn puhdistettava, pohjustettava ja sinetöitävä laastilla.
 3. Nyt betonipohjan pinta on pohjustettava.
 4. Tarvittaessa vedeneristysmateriaali asetetaan pohjaan. Myös tässä vaiheessa voit tehdä lämpöeristystä.
 5. Huoneen seinillä on tulevaisuuden kerroksen merkintä. Hydro-tasoa käytetään tähän.
 6. Verkko asetetaan tangolle tai laastinpaloille niin, että lasin valmistuttua se on betonin paksuudelta.

Tärkeää: ristikkolevyt on sijoitettava vähintään yhden solun päällekkäisyydellä.

 1. Nyt voit asentaa majakkaa ruutuun. Maajohtoreina käytetään kipsilevyjen, levyjen tai lamellien oppaita. Ne on asennettu ruuvien kasaan tai ruuveilla. Beacon-välimatka on yhtä suuri kuin säännön pituus. Kaikki kohteet on asetettava valmiin lattian tasolle.
 2. Oppaiden välillä on ratkaisu ja tasoitettava sääntö majakkain.
 3. Kerrostuksen jälkeen majakat on poistettu ja reiät on tiivistetty laastilla.
 4. Jotta haihtuisi kosteutta tasaisesti ja suojaa betonia kuivumiselta, ensimmäiset 5-7 päivää kostutetaan ja peitetään muovikalvolla.

Lujitemuovi muovimateriaaleilla

Joissakin tapauksissa metalliverkkojen sijaan voit käyttää muovisia materiaaleja vahvistamiseen. Tämä ei kuitenkaan koske maanpinnalla olevia lattioita, joissa vain vahvistusverkko selviytyy tehtävästä. Materiaali sopii kuormittamattomien tasoitusten jopa 8 cm: n korkeuden vahvistamiseen, esimerkiksi lämmitetyssä lattiajärjestelmässä tai itsepintaisten lattioiden asennuksessa.

Muovisen verkon paino ja parempi joustavuus verrattuna metallituotteisiin antavat sille joitain etuja. Se ulottuu paremmin, mikä mahdollistaa levyn eheyden säilyttämisen, kun rakennus kutistuu. Yleistä muovista valmistettua verkkoa myydään rullina. Materiaalin hinnat ovat melko hyväksyttäviä (0,5-1,9 dollaria), ne riippuvat sen mitoista (pituus ja leveys) sekä solujen koon.

Tämän materiaalin tärkeimmät edut ovat se, että verkko on helppo kuljettaa, pinota ja leikata. Se on korroosiota kestävä, kestävä aggressiivinen materiaali. Lisääntyneen kimmoisuuden ja hyvän vetolujuuden ansiosta uusissa rakennuksissa käytetään menestyksekkäästi vahvojen muovituotteita.

Lujitustekniikka polypropyleeniverkolla on sama kuin metallituotteiden asennuksessa.

Käytetään lasikuituverkkoa vahvistamiseen

Betonin vahvistamiseksi on tarpeen käyttää ainoastaan ​​lasikuitutuotteita kyllästämällä. Tästä johtuen niitä ei tuhota emäksisessä väliaineessa, joka muodostuu betonin sisäpuolelle. Tällaiset verkot on kudottu alumiiniboraosilikaattilasia sisältävistä langoista.

Niillä on samat edut kuin polypropeenituotteet vahvistamiseksi. Niiden tarkoitus, käyttöalue on sama kuin muoviverkkojen käyttö. Materiaali on erittäin kevyt, joustava ja kätevä kuljetuksessa ja pinossa. Ainoa kielteinen se on, että sitä ei voida käyttää paikoissa, joissa on lisääntynyt tulipalovaara ja joka ei kestä lämpötilan nousua yli 200 astetta.

Kuitulevyn vahvistaminen on hieman erilainen kuin silmäkoko. Vahvistusmateriaali on erikoiskuitujen (basaltti, lasikuitu, teräs, polypropeeni) seos, joka lisätään lasitusratkaisuun. Kun ne kovetetaan, ne muodostavat yhden kiinteän monoliittisen päällysteen. Kuitu suojaa mikrokreiltä, ​​mutta ei suojaa merkittävien vikoja vastaan.

Kuitustyypin valinta riippuu lattian ominaisuuksista ja sen tarkoituksesta. Esimerkiksi, jotta saadaan kevyt solmio, käytä lasia tai polypropeenikuitua. Metallikuidut soveltuvat erittäin läpäiseviin lattiisiin. Jos levitys tehdään ulkoilmassa tai vaikeissa aggressiivisissa olosuhteissa, valitse sitten basaltikuitu.

Kuitua käytettäessä se kaadetaan kuivaan yhdisteeseen betonisekoittimessa. Sementin kanssa sekoittamisen jälkeen voidaan lisätä vettä. Valmistettu seos sijoitetaan pohjaan ja se tasataan majakoilla. Kuitua voidaan käyttää yhdessä minkä tahansa lujittavan silmän kanssa lujuuden lisäämiseksi.

Lattiat yksityisen talon pohjakerroksessa ilman kellarissa

Muita tämän aiheen aiheita:

Laitteen lattian asettelu talossa, kellari, autotalli tai kylpyamme

Taloissa, joissa ei ole kellareja, ensimmäisen kerroksen lattia voidaan suorittaa kahden järjestelmän mukaan:

 • maanpinnasta - suoraan maahan tai lokeihin;
 • tai ylärajaan ilmastoidun maan alla.

Kumpi kahdesta vaihtoehdosta on parasta ja helpompaa?

Taloissa, joissa ei ole kellarikerroksia, lattiat maan päällä ovat suosittu ratkaisu kaikissa huoneissa alakerrassa. Lattiat maassa - halpa, yksinkertainen ja helppo suorittaa, on myös edullista järjestää kellariin, autotalliin, kylpyyn ja muihin kodinhoitohuoneisiin. Yksinkertainen muotoilu, nykyaikaisten materiaalien käyttö, sijoittaminen lattialämmityspiiriin (lattialämmitys), tekevät tällaisista lannoista mukavan ja houkuttelevan.

Talvella täyttö on aina positiivista. Tästä syystä pohjan pohjalla oleva maa jäätyy vähäisemmäksi - maaperän pakkastumisen vaara vähenee. Lisäksi lattian lämpöeristeen paksuus maanpinnalla voi olla pienempi kuin tuuletetun maanalaisen maan yläpuolella olevan lattian lämpötila.

On parempi luopua lattiasta maan päällä, jos täyttö maaperällä on liian suuri, korkeus on yli 0,6-1 m. Tällöin täyttö- ja maaperän tiivistämisen kustannukset voivat olla liian suuret.

Maapohjainen lattia ei sovi rakennuksiin, joissa on paalu tai pylväspohja, jossa on grilli, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Kolme lattiapäällysteiden konseptia kentällä

Ensimmäisessä muunnelmassa lattian betoni-monoliittinen vahvistettu laatta on lepäävät seinämät, kuva 1.

Betonin kovettumisen jälkeen koko kuorma siirretään seiniin. Tässä suoritusmuodossa monoliittinen teräsbetonilattialasta on lattialevyn rooli, ja se on laskettava lattian normatiivisesta kuormituksesta, sillä on oltava sopiva vahvuus ja lujuus.

Maata käytetään täällä vain väliaikaisina muottirakenteina betonilaattojen laitteille. Tällaista lattiaa kutsutaan usein "alakattoon".

Suspendoitu lattia kentällä on tehtävä, jos lattian alla on maaperän kutistumisriski. Esimerkiksi rakennettaessa taloa turvehuville tai irtotavaran korkeudelle yli 600 mm. Mitä paksumpi täyttökerros on, sitä suurempaa riskiä, ​​että maa-aineksen merkittävyys sattuu olemaan ajan mittaan.

Toinen vaihtoehto on pohja lattialle - laatta, kun teräsbetoninen monoliittinen laatta, joka kaadetaan maan päälle koko rakennuksen alueelle, toimii tukena seinille ja pohjalle lattiaan, Kuva 2.

Kolmas vaihtoehto mahdollistaa monoliittisen betonilaatan asentamisen tai puun viivästymisen asettamisen irto-maaperän laakereiden välisiin aukkoihin.

Tällöin laatta- tai lattialokia ei ole liitetty seiniin. Lattian kuormitus siirretään kokonaan maahan, kuvio 3.

Viimeisenä vaihtoehtona on oikea puhelu maanpinnalla, josta tarina menee.

Lattiat kentällä olisi tarjottava:

 • rakennusten lämmöneristys energiansäästöolosuhteista;
 • mukavat hygieniaolosuhteet ihmisille;
 • suojelu maaperän kosteuden ja kaasujen tunkeutumiselta tiloissa - radioaktiivinen radoni;
 • estää vesihöyryn kondensoitumisen lattiarakenteen sisällä;
 • vähentää iskukohinan lähettämistä rakennusten rakenteisiin viereisissä tiloissa.

Maa-tyynyn täyttö maahan

Tulevan kerroksen pinta nousee vaaditulle korkeudelle järjestämällä jumittumattoman maaperän tyyny.

Pyykinlaitteiston materiaalina voidaan käyttää mitä tahansa maaperää, joka on helppo sekoittaa: hiekka, hieno murskattu kivi, hiekka-sora-seos ja matala pohjavesi - hiekkapohja ja siipi. On hyödyllistä käyttää paikoillaan olevaa maata perustuslaitteesta, kaivosta ja jäteveden saostussäiliöstä (paitsi turpeesta ja mustasta maaperästä).

Tyynyn maata tiivistetään perusteellisesti kerroksittain (ei paksummalla kuin 15 cm: llä) täyttymällä vettä kaatamalla. Maaperän tiivistymisaste on suurempi, jos käytät mekaanista väärinkäyttäjää.

Säiliön paksuuden on suositeltavaa olla 300-600 mm. Koko maata ei ole vielä mahdollista puristaa maaperän tilaan. Siksi maaperä lopulta laskeutuu. Paksu kerros löysä maaperä voi johtaa liian suureen ja epätasaiseen lattian tyhjennykseen.

Jotta suojaa maakaasuja vastaan ​​- radioaktiivinen radoni, on tyynyssä suositeltavaa tehdä päällystetty murskattu murskattu kivi tai laajennettu savi. Tämä taustalla oleva kapeneva kerros on tehty vähintään 100 mm: n paksuiseksi. Tämän kerroksen alle 4 mm: n hiukkasten pitoisuus saa olla enintään 10 painoprosenttia. Tarttuvat kerrokset on tuuletettava.

Pintakerroksen päällyskerros suojaa kaasuilta lisäksi lisälämmöneristys lattialle. Esimerkiksi 18 cm: n paksun saviastian kerros. Lämpöä säästävä kapasiteetti vastaa 50 mm. vaahtomuovi. Eristyslevyjen ja vedenpitävien kalvojen puhkeamisen estämiseksi, jotka eräissä lattiarakenteissa asetetaan suoraan sängylle, kaadetaan tasoittava kerros hiekkaa, joka on kaksinkertainen täyttöfraktion paksuuteen tiivistetyn kerroksen raunioon tai laajennettuun saviin.

Ennen maatyynyn polttamisen aloittamista on tarpeen asentaa vesiputket ja viemäriputket sekä talotekniikan lämmönvaihtimen putket talon sisäänkäyntiin. Tai laita tapauksissa asennusputkia niihin tulevaisuudessa.

Pohjakerroksen muotoilu

Yksityisessä asuntorakentamisessa lattia on maan päällä yksi kolmesta vaihtoehdosta:

 • lattia maahan betonipinnoilla;
 • lattialla maan päällä kuivalla tiimiastialla;
 • lattialla maahan puulattiat.

Betonikerros on maassa huomattavasti kalliimpi, mutta luotettavampi ja kestävämpi kuin muilla rakenteilla.

Betonikerros maahan

Lattiat ovat monikerroksinen rakenne, Kuva 4. Siirry näiden kerrosten läpi alhaalta ylöspäin:

 1. Maaperäpinnalle asetetaan materiaali, joka estää suodattamisen juuri asennettuun betoniin (esim. Muovikalvolle, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm). Kalvo johtaa seiniin.
 2. Huoneen seinämien ympäröimänä lattian kaikkien kerrosten kokonaiskorkeuteen ne kiinnittävät erotusreunakerroksen, joka on tehty 20-30 mm: n paksuisista nauhoista, eristetyistä levyistä leikattuina.
 3. Sitten järjestää monoliittinen betonivalmiste, jonka lattian paksuus on 50-80 mm. lean betoniluokasta B7.5-B10 sorafraktioon 5-20 mm. Tämä on tekninen kerros, joka on suunniteltu tarrojen vedeneristämiseen. Betoniliitoksen säde 50-80 mm: n seinämille. Betonituotteita voidaan vahvistaa teräs- tai lasikuituverkolla. Verkko sopii laatan pohjaan vähintään 30 mm: n betonin suojakerroksella. Betonipohjien vahvistamiseen voidaan käyttää myös teräskuitua, jonka pituus on 50-80 mm ja läpimitta 0,3-1 mm. Kovettamisen aikana betoni peitetään kalvolla tai kaadetaan vedellä. Lue: "Koostumus ja lean betoniluokan B10 valmistus"
 4. Karkaistulle betonilevyvalmisteelle liimattu vedeneristys liimataan. Kummallekin kummallekin seinälle levitetylle kerrokselle asetetaan joko kaksi kerrosta vedeneristys- tai kateaineita bitumipohjaan. Telat kääritään ja kiinnitetään 10 cm: n päällekkäisyydellä. Vedeneristys on esteenä kosteudelle ja suojaa myös maakaasujen tunkeutumista taloon. Lattian vedeneristyskerroksen tulisi aina olla yhteydessä samanlaiseen vesitiiviin seinämikerrokseen. Elokuva- tai rullamateriaalien päänivelet on suljettava.
 5. Lämmöneristyslevyt asetetaan vesikaasun eristekerrokseen. Suulakepuristettu polystyreenivaahto on ehkä paras vaihtoehto lattiaeristykseen maassa. Käytetään myös vaahtoa, PSB35: n (asuintilat) ja PSB50: n tiheyttä raskaissa kuormissa (autotalli). Polystyreeniä tuhoutuu ajan myötä kosketuksella bitumin ja alkalin kanssa (nämä ovat kaikki sementti-hiekkaviilut). Siksi ennen polymeeri-bitumipäällysteen vaahdon asettamista tulisi asettaa yksi kerros muovikalvoa, jonka päällekkäisyydet ovat 100-150 mm. Eristekerroksen paksuus määritetään lämpölaskennalla.
 6. Pohjusteinen kerros (esimerkiksi polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm) asetetaan lämpöeristekerrokseen, mikä luo esteen kosteudelle, joka sisältyy juuri asennettuun betonilattialastukseen.
 7. Sitten monoliittinen vahvistettu kerros asennetaan "lämmin lattia" -järjestelmään (tai ilman järjestelmää). Kun lattialämmitys on välttämätöntä lämpöliitosten aikaansaamiseksi lasilla. Monoliittisen tasoituksen on oltava vähintään 60 mm paksu. se on valmistettu betonista, joka ei ole alle B12,5 tai sementti- tai kipsisideaineen pohjalta, jonka puristuslujuus on enintään 15 MPa (M150 kgf / cm2). Teräsvahvistettu teräs hitsattu teräsverkko. Ristikko sijoitetaan kerroksen alaosaan. Lue: "Kuinka tehdä betonilattiat." Betonimateriaalin pinnan perusteellisempaa tasoittamista varten, varsinkin jos valmiin lattian on valmistettu laminaatista tai linoleumista, betonikerroksella levitetään itsetasaava laasti esivalmistetuista kuivista seoksista, joiden paksuus on vähintään 3 cm.
 8. Asennetaan lattiapäällysteeseen.

Tämä on klassinen kerros kentällä. Sen perusteella erilaiset versiot ovat mahdollisia - sekä rakentamisessa että käytetyissä materiaaleissa, sekä eristyksissä että ilman sitä.

Vaihtoehto - betonilattia maahan ilman konkreettista valmistelua

Käyttämällä nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja betonilattia on usein tehty ilman betonikerroksen kerrosta. Tarvittaessa betonikerroksen pohjana on käytettävä polymeeri-bitumikoostumuksella kyllästettyä paperi- tai kangaspohjalla olevaa rullaavaa vedenpitävyyttä.

Lattiat, joissa ei ole betonituotteita, käytetään vedenpitävänä kestävämpiä polymeerikalvoa, jonka paksuus on 0,4 - 2 mm ja joka sijoitetaan suoraan maahan.

Jos lämmöneristyskerroksen laitteeseen käytetään profiililiitoksista valmistettua suulakepuristettua polystyreenivaahtoleimaa, tällaisia ​​levyjä voidaan sijoittaa suoraan maanpinnan täyttöön. Tässä tapauksessa polymeerikalvon vedeneristys asetetaan eristyskerroksen päälle.

On huomattava, että olohuoneessa lattialämmitys on pakollinen.

Lattia päällystettiin kuivalla tiimilla

Lattiat ylhäällä laakerikerroksena betonipinnoitteiden sijaan on joissakin tapauksissa edullista valmistaa kuivajauhat kipsi-kuitulevyistä, vesitiivis-vanerivuorista ja eri valmistajien tehdasvalmiudesta.

Talon ensimmäisen kerroksen asuintiloissa yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto olisi asentaa lattia maanpinnalle kuivalla modulaarisella lattiapinnoitteella, Kuva 5.

Paavali, jolla on tiimi laasti, pelkää tulvia. Siksi sitä ei pitäisi tehdä kellarissa eikä myös kosteissa tiloissa - kylpyhuone, kattilahuone.

Lattia maanpinnalla komposiittipinnoitteella koostuu seuraavista elementeistä (asennot kuviossa 5):

Lattiat maahan pohjalla. Levypohjaiset säätiöt: paneelipäällykset ja lattia pitkin maata

Ja laskien lattiat suoraan maahan - et voi välttää kielteisiä seurauksia. Lattia on nostettava maanpinnan yläpuolelle. 1900-luvun alusta lähtien talot olivat laajalle levinneet, jolloin lattia asetettiin suoraan maahan. Tästä johtuen monissa kodeissa alkoi näkyä kosteutta, huonoa hajua ja hometta.

1990-luvulla kehitettiin periaatteita, joiden mukaan talojen rakentamista suositeltiin:

- asentaa talot vain sopivilla maaperällä

Ennen kuin aloitat puutteiden ja puutteiden korjaamisen, on syytä tunnistaa syy. Tässä on muutamia vinkkejä:

- On erittäin vaikeaa poistaa riittämätön kapillaarisen kosteuden katkaisu. Tämä johtuu siitä, että eristysmateriaali ei ole käytettävissä, koska se on laatan alla. On syytä sijoittaa tyhjennysputket syvemmälle ja nähdä, kuinka hyvin ne toimivat.

- Seuraava suojausmenetelmä on seuraava - sinun on poistettava koko lattiapäällyste, aseta sitten synteettinen materiaali betonilla olevaan ilmarakoon. Sitten aseta lattia uudelleen, joko poistettu tai uusi. Tällä tavoin läpäisevä kosteus poistetaan ilmavälin läpi. Myös pohjalevyjen tuuletus on varmistettava, sillä se voidaan tehdä tiivisteillä.

- Lattiaan sopiva materiaali on klinkkerilevy, koska se mahdollistaa kosteuden virtauksen alhaalta.

- Asenna lattialämmitys tarvittaessa

- Parantaa ilmanvaihtoa talossa

Talousarvion vaihtoehto liuskajohdon päällekkäisyydelle on lattiasta maahan -teknologia. Tämä muotoilu ratkaisee tärkeimmät ongelmat - maanalaisen, suuren lämpöhäviön riittämätön ilmanvaihto ja haitallisen radonkaasun vapautuminen. Betoni on neljä kertaa suurempi kuin puupalkkien resurssi, sillä ei ole rajoituksia materiaalien / lattiapäällysteiden edessä. Lämmitetyn lattian ääriviivat, jotka vähentävät lämmitysjärjestelmien energiankuljettajan kulutusta, ovat helposti integroitavissa siihen.

Edut lattiasta kentällä

Lattialaattojen virheellinen nimi johtuu näiden rakenteiden ulkoisesta samankaltaisuudesta. Itse asiassa tasoituslevy kelluu, erotettu säältä säätöpelillä. Tämän ansiosta voit poistaa murtumien aukon sisäisten jännitysten sisäpuolelta. Suunnittelun edut ovat:

Tämän päällekkäisyyden merkittävänä etuna on kuormituksen puute kotiteatterirungossa. Se ei ole liitetty seinämiin, sillä on oma inertti täyttömateriaali, mikä vähentää säätiön kantavuutta.

Valmistus tekniikka

Kattotason luomiseksi on tarpeen täyttää maanalainen metallinen materiaali (talousarvion hiekka), irrottaa joka kerros tai pakata se värähtelevällä levyllä. Sen jälkeen riittää sitoa, asettaen kaksi vahvistusverkkoa, jolloin saadaan suojaava kerros betonista. Vähemmän tavallisesti laatta kiinnitetään lujittaiseen häkkiin perustusnauhalla (vain kallioilla, sora-altaalla). Vedeneristys suoritetaan polyeteenikalvolla, kalvolla, vesilasilasilla.

viestintä

Useimmat kehittäjät uskovat, että vesihuolto ja viemäröinti otetaan käyttöön mökille yksinomaan. Tämän jälkeen syntyy ongelmia - sähkökaapelia, maajohdinta, kaasujohdoa on käytettävä. Jos olet määrittänyt hihan läsnäolon jokaiselle konejärjestelmälle ennen täyttöä, sinun ei tarvitse avata lasia viimeistelyä varten. Maadoitus laattaksi tehdään seuraavasti:

Vesijohtoverkko (tavallisesti polyetyleeniputki) kulkee aallotuksessa (syvyys 1-1,5 m), päälinjan pystysuora osa eristetään polystyreeni-kuorilla. Viemäröintijärjestelmä ei yleensä ole eristetty - viemäreillä on aina positiivinen lämpötila, koska ne lähtevät lämmitetystä rakennuksesta. 3 - 7 asteen kulmakerroin on vapaan virtauksen välttämätön edellytys, ilman että on tarpeen asentaa pakkasyhteisön pumput.

Sähköasentajaa syötetään syvyyteen 0,5 - 0,7 m, eristys ei ole tarpeen. Kaasulinja kulkee yleensä ilman läpi, se otetaan ensimmäisessä kerroksessa seinien läpi. Sähköiskun suojaamiseksi sähkökaapelin päälle on sijoitettu signaalinauha (punainen), joka estää sen leikkaamisen lapoilla ja särmäyksillä.

täyttäminen

SP 31-105: n säännöt edellyttävät vähintään 10 cm: n hiekkakerroksen, mutta nauhan kellariosan huomattavassa korkeudes- sa ei ole suositeltavaa kaataa sisäisiä syvennyksiä maaperään, sitten hiekkaan. Orgaanisen aineen läsnäolo takaa 3 - 5 vuoden käytön jälkeen myös korkealaatuisen tampingin. Siksi kehittäjät usein käytetään hiekkaa, hyöty on tämä materiaali on edullinen. Asiantuntijat suosittelevat suurta jokituotetta, jossa minimaalinen saviprosentti kertyy päällekkäisyyteen.

Vaikeinta tapausta ovat hydrostaattinen paine (korkea GWL). Suositeltu kaksikerroksinen vedenpitävä vedenpitävyys alapuolella. Lisäksi kalvokerros pienentää levyn / jalustan tarttumista pitäen samalla kelluvia ominaisuuksia. Suositeltavat kakkuominaisuudet:

 • 15 mikronin kalvon minimi
 • jalka 5 cm (luokka seos B7,5)
 • 15 mikronin polyetyleeniä
 • levy 5 cm (betoni B15 - B22,5)

SP 29.13330 -standardissa paksuus on rajoitettu 12 cm: iin riippumatta käyttökuormasta. Vaadittu kerros epämetallisesta materiaalista saadaan tavallisesti oletuksena.

Hiekka levitetään kerroksittain (10 cm) tai kostutetaan runsaasti ennen nukkumaanmenoa. Ei ole suositeltavaa päästää se veteen - voit laimentaa alemman silty maaperän. Murskattu kivi on tärkeä korkean GWL: n kannalta, koska kun märkä, hiekka menettää kantokyvyn, muuttuu muotoilluksi massaksi.

Manuaalinen painaminen "ei jälkiä kenkiä" kestää useita päiviä, tärisevä levy - muutama tunti. Se voidaan koota käsin kaikista laitteista, jotka ovat toimineet sen ajan (vain moottoria tarvitaan). Levy on tehty massiivisesta aihiosta, epäkesko on kiinnitetty akseliin.

betonointi

Pie lattia maan päälle monikerroksinen, ensimmäinen täytetty jalka (5 cm) ratkaisemalla seuraavat tehtävät:

 • Vedeneristyskerroksen suojaus (koskee murskattua kiveä)
 • betonilevyjen suojakerroksen vähennys (enintään 2 cm)
 • pinnan tasoitus

Vahvista lattia ei ole välttämätöntä, alemman vedenpitävän maton reunat kulkevat seiniin. Vaimennuskerros luodaan monella tavalla:

MZLF-nauhan päällekkäisyydelle tarvitaan kaksi vahvistusverkkoa. Kelluvaan levyyn riittää yksi 6 mm: n tangoista tai johtimista (jos raot ovat pieniä). Suositeltava kenno on 20 x 20 - 30 x 30 cm, U-muotoisia puristimia, kun hihnoja ei ole päissä.

Eristys koko pinnalle on välttämätön vain lämmittämättömille tiloille (maan talo kausiluonteinen, säännöllinen toiminta). Radonista luotettavasti suojaa mitä tahansa kalvojen vedeneristysmateriaalia. Lisäksi alumiinifolio estää lämpöhäviön. Betonisointisekvenssi on seuraava:

 • MZLF: hen liittyvä päällekkäisyys - kaksikerroksinen vahvistus 12 mm: n tankoilla, jaksollisella profiililla, hitsatut silmät (10 mm, solu 20 x 20 cm) SP 52-101: n mukaisesti
 • kelluva kerros - yksikerroksinen teräsverkko, kaksi kerrosta lasikuitua kummallakin puolella

Joka tapauksessa lujitus siirtyy alaspäin, koska vetovoimat nousevat pohjan lähelle. Toisin kuin perustus, keramiittibetoni on sallittua (luokka 12,12). Yhdistyneen kuningaskunnan säännökset tiukentavat suhteellisen vähäiset rakennustyöt:

 • laattojen paksuus (kelluva) vähintään 15 cm, mutta ei alaa, alempi suojakerros kasvaa (vähintään 5 cm)
 • 6 cm lämpöeristin (vain suurtiheyksiset laatat XPS)
 • ylempi tasoitus (tavallisesti TP-muotoilla) vähintään 7,5 cm seinistä leikattu 2 cm: n suulakepuristustekerroksella

Samanlainen pohjakerroksen järjestelmä sai nimityksen "suomalainen kilpi", vaikka se ei liity perustuksiin. Kotimaiset tekniikat viittaavat eristyksen asettamiseen yksinomaan kuumennetun lattian muotoon. Tässä voit pitää lämpimänä, ei lämpöä turhaan koko betonipaksuuden. Pohjaveden geoterminen lämpö on oletusarvoisesti säilynyt rakennuksen ainoana pohjana, sivusuuntainen jäätyminen sulkee pois sokean alueen lämmittämällä.

Radon suojelu

Asuinrakennusten MGSN 2.02: n sääntöjen mukaan antiradon-suojaus on välttämätöntä. Vastaavia merkintöjä on yhteisyrityksissä 31-105 (yhteisomistus), yhteisyrityksessä 2.6.1.2612 (saniteettitasot), yhteisyrityksellä 50-101 (säätiöt). Betonipinnoite päällekkäin vedeneristyskerroksen kanssa (kalvo, muovikalvo) ratkaisee ongelman osittain. Tiloissa tarvitaan luonnollista tai pakotettua ilmanvaihtoa.

Viestintä kulkee kelluvan levyn läpi, joten syöttöyksiköt on sinetöitävä laastilla, tiivisteellä ja tiivistyksellä. Holkit leikataan putkistoista vaimentavilla nauhoilla, jotka upotetaan betoniin kaatumisen aikana. Pohjan jäykkyyden solmut, päällekkäiset isolaatit erikoisyhdisteiden kanssa (impregnointi).

Läpäisevien välineiden käyttö ratkaisee ongelman kompleksissa. Betoni saa vettähylkivää ominaisuutta, nivelet eivät anna kaasuja olohuoneeseen. Palkkien päällekkäisyyksiä on paljon vaikeampaa eristää lukuisten sahatavaraisten takia.

Niinpä tekniikkaa, jossa päällekkäinen nauha-pohja lattialla on maan päällä, tarkastellaan yksityiskohtaisesti. Tämä on edullisin vaihtoehto yksityiselle kehittäjälle, joka kykenee suojaamaan haitallista säteilyä vastaan. Sisäänrakennetulla lämpimällä lattialla voidaan taata energiankulutuksen (tavallisesti kaasun) lämmittämisen vähentäminen. Lämmitysrekisterien määrä vähenee, huoneiden ulkoasu paranee.

Ribbon säätiö on tullut suosittu rakentamassa matalan rakennuksen yksinkertaisen tekniikan ja alhaisen työmäärän takia. Se on suljetun silmukan lujitetusta betonista, joka sijaitsee laakerin seinämien ympärillä.

Mutta jos päätät tehdä betonilattia talossa, kohtaat valinnan siitä, miten järjestää se: kaada betonilattia maahan tai tee laatat nauhan perustuksineen itserakenteisilla rakenteilla.

Paneelin peitot

Jotta säästettäisiin sisäiseen täyttöön, monet käyttävät jännitteellisiä laattoja, joissa on pyöreät aukot lattioille. Tämä on paras hinta / laatusuhteiden vaihtoehto, mutta jos laitat ne nauhan pohjaan ja korkataan tiukasti tilan sisään, silloin kosteutta kertyy maaperästä.

Siksi tässä tapauksessa on välttämätöntä aikaansaada tuuletus. Tätä varten pohjan on työntävä maanpinnan yläpuolelle 40-50 senttimetrin korkeuteen, jotta talvi ei lumi estä ilmanvaihtoaukkoja.

Kuvassa on esimerkki päällekkäisyydestä 6 vuoden kuluttua, jonka tämä tekniikka tekee ilman ilmanvaihtoa. Kuten voit nähdä, että rakennuksen risteyksestä on näkyvissä näkyvä rouhe, koska se on levyn haavoittuvin osa.

On pidettävä mielessä, että kellarissa on paljon pienempi korkeus, eikä tuuletusaukkoja ole mahdollista tai ne suljetaan talvella.

Lattia maahan

Jos talossa ei ole kellarikerroksia, luotettavampi mutta kallis vaihtoehto olisi tehdä lattia pitkin maahan. Lähinnä, monoliittinen laatta kaadetaan säätiön sisään. Tällöin talon lattia on kestävä ja lämmitys on mahdollista.

Samanaikaisesti on tärkeää varmistaa, että nauhalevy tai -laatta ei liity kiinteästi toisiinsa. Muuten ajan myötä yksi pohjista kutistuu, halkeamia ja korkeuseroja ilmestyy.

Voidaan toteuttaa käyttämällä seuraavaa tekniikkaa:

 • ja sirotellaan ulkopuolelle ja sisälle tasolle.

Kiinnitä huomiota!
Maaperän sisäinen täyttö on tehtävä kerroksittain 20-30 cm.
Vain tällainen paksuus mahdollistaa kerroksen hyvin tiivistetyn 100-150 kg: n tuholaistorakenteen avulla.

 • Maaperän tiivistämiseksi on välttämätöntä levittää raekoko, jonka murto-osa on 40-60 mm sen yli. Jos tämä on suuri kuorma sisätiloissa, sinun täytyy käyttää hienoa murskattua kiveä, jonka murto-osa on 10-20 mm. Varmista sitten, että painat sitä pohjaan pohjaan.
 • Seuraava kerros on konkreettinen valmistelu. Se on tarpeen vesihöyryn esteen perustana. Jos laitat sen suoraan raunioille, työn aikana rakennuttajat vahingoittavat sen tiukkuutta.
 • Höyrysulku on asetettava päällekkäin seinän päälle. Jos et tee tätä kerrosta, maaperän kosteus putoaa valmiin lattian muotoon ja tiivistyy siihen.
 • Seuraava sovitus. Suulakepuristettu polystyreenivaahto soveltuu hyvin tähän, koska se on matala veden imeytyminen, korkea kestävyys ja puristuslujuus.

Vihje!
Kylmän tunkeutumisen estämiseksi päistään sinun on kiinnitettävä eristys päällekkäisillä seinillä.
Se toimii peltopyyhkeeksi lasille.

 • Lattiapinnoite on valmistettu lujittamalla hitsaamalla mesh 100 * 100 osaa 3 mm. Jos lattia valmistetaan erittäin kuormitetussa tilassa, esim. Autotallissa, verkon tulee olla 50 x 50, poikkileikkaukseltaan 4 mm, ja leveyden paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm.
 • Viimeinen vaihe on lopullinen lattiapäällyste. Se voi olla mikä tahansa materiaali: laatta, posliinilaatta, laminaatti, linoleumi jne.

Tämän tekniikan ymmärtämiseksi suosittelemme katsomaan videota tässä artikkelissa.

Onko mahdollista säästää

Tällainen nauha-pohja, jossa on uuni, on kallista, mutta tarkkailemalla tätä tekniikkaa tarjoat kotiisi korkean kestävyyden ja luotettavuuden.

Miten voit säästää rakentamiseen?

Ensinnäkin voit korvata höyrysulun tavanomaisella muovikelmulla. Mutta muista laittaa se kahteen kerrokseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että polyetyleeni on melko herkkä materiaali ja se on helppo vahingoittaa rakennustöiden aikana.

Jos sinulla on alle 20 senttimetrin sisäinen täyttökerros, voit tiivistää maaperän savella. Niinpä mahdollisuus murtaa kalvo roskiin asennuksen aikana häviää.

HUOM!
On pidettävä mielessä, että polyeteeni ei anna hyvää höyrysulkua ja kosteus tunkeutuu edelleen sisälle.

Suositut vikoja

Yleisin virhe on rypälelevyn järjestyksen rikkominen tai muiden materiaalien käyttö. Monet yksinkertaisesti eivät ymmärrä kunkin kerroksen tarkoitusta.

Jos esimerkiksi laitat ensin geotekstilikerroksen ja sitten kerroksen rikki, ei ole mitään järkeä tällaisesta kerroksesta. Geotekstiilit eivät anna maaperälle hyvää tiivistymistä, koska se ei tuota höyryä ja vedenpitävyyttä.

Myös täyteaineena on mahdotonta käyttää tässä tapauksessa laajentuneen saviasteen lisäämiseksi. Se on runsaasti veden imeytymistä, ja kun se kaadetaan betonipinnoitteella, se imee kosteutta ja betoni kuivuu paljon kauemmin. Samasta syystä sitä ei voi käyttää lämmittimenä. On paljon tehokkaampia materiaaleja, jotka eivät ime kosteutta.

johtopäätös

Näin voit tehdä luotettavan betonilattian talossasi, joka lepää maassa. Tästä syystä riittää alhaisempi kellari 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Tämä pätee erityisesti silloin, kun käytetään valmiita alhaisia ​​PL-levyjä, joissa on nauhan perustuksia.

Miten järjestää betonilattia maahan yksityisessä talossa

Talon rakentamisessa kysytään lattian laitetta kellarissa. Tämäntyyppisellä omalla kädellä tehdyllä työllä on omat ominaispiirteensä, joten ennen kuin voit tuottaa betonilattiat itse talossa, sinun täytyy oppia joitain työn ja teknologian ominaisuuksia.

soveltamisalansa

Kellarikerroksessa on useita tekijöitä, kuten:

 • perusta (sen tyyppi);
 • pohjaveden taso;
 • huoneen tarkoitus.

Useimmiten kellareissa on rakennuksia, jotka on rakennettu kannattimiin, kuten nauhalle ja laudalle, mutta monoliittista laatua käytettäessä se toimii päällekkäin ja laite ei vaadi lattiaa maan päällä. Kakku on tehty samoin kuin päällekkäisyyden päällekkäisyys, sillä ainoa ero on se, että se kiinnittää huomiota huoneen tarkoitukseen ja tällä tavoin toteuttavat toimenpiteitä rakennuksen lämpöeristykselle. Lattiat maanpinnalla ovat betonista nauhapohjan alla.

Laitekerros kellarissa

Pohjaveden taso on välttämätöntä. Jos se on riittävän suuri, huoneen tulva on todennäköistä (varsinkin keväällä), joten on parempi luopua käytetyn alueen järjestelystä kellarissa.

Lattiakakku riippuu kellarihuoneen tarkoituksesta.

Jos se on tarpeeton ilman lämmitystä jättää luonnos vaihtoehto - tiivistetty hiekka. Kun vaihdat määränpäätä, on aina mahdollista suorittaa täydellinen kakun päällekkäisyys (lattia). Jos nauhatalustassa laite on suunniteltu kellarikerroksessa tai lämmitettävässä kellarissa, tarvitaan toinen rakennelma, joka voi estää lämpövuotoja maahan. Tee tämä järjestämällä täysimittainen betoninen piirakkaeriste.

Tästä voimme päätellä, että tekniikan soveltaminen edellyttää, että seuraavat edellytykset täyttyvät samanaikaisesti:

 • nauha-pohjainen;
 • pohjaveden alhainen taso;
 • lämmitetty ja hyväkuntoinen kellari, kellari tai pohjakerros kahden ensimmäisen kauden puuttuessa.

Ensimmäisen kerroksen lattioiden asentaminen maanpinnalle on välttämätöntä, jos puuta ei ole, ja vastaavasti pohjakerros, joka yleensä toimii lattiana. Kysymys koskee myös kiinteistöjä ja autotallia.

Teknologia ja opetus

Konseptin pohjakerroksen valmistusteknologia kellarissa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • valmistelutoimet;
 • eristys;
 • lattiapinta (sementtiastiat).

Sitä voimme rajoittaa. Jos maa toimii pohjakerroksen sijaan ja ensimmäisen kerroksen lattia on suunniteltu, puulattiat levittäytyvät maahan. Tätä varten kaikki edellä mainitut toimet toteutetaan, ja seuraava vaihe on puun lattia.

Valmisteleva vaihe

Se on suunniteltu valmistamaan maata sen vuoksi, että se putoaa eristystilaan. Tässä tapauksessa tee omat kädet seuraavassa järjestyksessä:

 1. Merkintä. Määritä kellarin tai pohjakerroksen korkeus. Tämä merkki on kattorakenteen yläosa. Juuri tämä on juuri se pinta, jolla he kulkevat. Sisäänkäynnin kynnys yksityisessä talossa tai kellarissa toimii vertikaalisena vertailupisteenä. Tästä merkistä vähennetään betonilaatan kerrosten aiemmin harkittu paksuus. Tämän jälkeen kaistaleen pohjalla on kaksi merkkiä koko kehäkaulusuunnassa: katto ja katto. Merkintä voidaan suorittaa tasolla (laser taso), mikä suurentaa tarkkuutta ja nopeuttaa prosessia.
 2. Jatkotyön perustan valmistelu. Pohjaan betonilaatan pohja tiivistetään maaperään. Se tiivistetään värähtelemällä tai käyttämällä erilaisia ​​painoja. Ensin tarvitset vibroplatformia. Toisessa vaihtoehdossa oletetaan, että läsnä on massiivinen laite, jolla on laaja alapinta (esimerkiksi loki, jossa on siihen kiinnittynyt levy).
 3. Valmistus. Betonilaatan valmistelu nauhalevyllä on vuodevaatteet koko kellarialueelle. Materiaaleja kuten soraa tai hiekkaa voidaan käyttää sen tekemiseen. On tärkeää huomata, että säätiön hiekka on suuri tai keskinkertainen, eikä pienikokoista käyttöä voida hyväksyä. Täyttömateriaalin paksuus on keskimäärin 30-50 cm, riippuen pohjamaalin syötöstä. Tyynyn tehtävänä on tyhjentää kuorma ja siirtää se tasaisesti taustalla oleviin kerroksiin. Asettelu tapahtuu kerroksittain tiivistämällä. Tiivistämismenetelmät ovat samat kuin edellisessä kappaleessa. Vettä voidaan käyttää myös hiekkaan. Betonipatjan pinnan taso tasoitetaan ja siirtyy seuraavaan vaiheeseen.
 4. Erittäin tärkeä osa nauhalevystä tehtyä työtä on tulossa luotettavaksi vedeneristyslaitteeksi. Koska materiaali käytti tavanomaista suuritiheyksistä polyeteenikalvoa tai nykyaikaisempaa vedeneristyskalvoa. Laatoitus kaadetaan sen jälkeen, kun vedenpitävä kalvo on asetettu lattian koko alaosaan kellarissa, jossa päällekkäiset seinät ovat puhtaan lattian merkin yläpuolella. Kaikki materiaalin liitokset ovat päällekkäin ja liimattu liimanauhalla. Valmistajat tuottavat erityisiä liitosnauhoja kalvoille.

Tämän jälkeen perusta valmistellaan lisävaiheiden toteuttamiseksi.

lämpeneminen

Tärkeä kohta lämmitetyn kellarin tai kakkakerroksen ensimmäisessä kerroksessa. Omien käsitystesi osien tuottamiseksi sinun on valittava eristeen tyyppi ja sen paksuus. On tärkeää, että laatan eristeellä on suuri lujuus ja jäykkyys, eikä se ole rypistynyt kuorman alla. Muussa tapauksessa sementti levitetään sen päälle ja halkeilee, ja koko lattiakakun levypinta muuttuu epätasaiseksi.

Lämmöneristyslaite on mahdollinen seuraavien materiaalien avulla:

 • (vaadittu paksuus riippuu ilmastollisesta alueesta, keskimäärin 30-50 cm, on matala lämmöneristysominaisuus);
 • polyfoamia (paksuus noin 100 mm, polystyreeni vaatii erityisen vahvaa vahvistuslevyä, koska sillä ei ole suurta lujuutta);
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto (penoplex, vaahtomuovinen paksuus - 100 mm, on suuri lujuus ja veden kestävyys).

Se on tärkeää! Mineraalivillaa ei suositella. Tämä johtuu materiaalin voimakkaasta murskaamisesta ja sen epästabiilisuudesta veteen (suuri veden imeytyminen). Voidaan käyttää vain viivästysten välillä.

Vedeneristysominaisuuksien ja pohjan tasaisuuden parantamiseksi on suositeltavaa, että ennen eristyksen asettamista (vedeneristyskalvon alla) kaada "ohut" leipäkerros (luokka B7.5). Vahvistusta ei suoriteta. Jalustan paksuus on 6-10 cm.

Karkea lattia

Koska päällystys yksityisessä talossa toimii sementti-hiekkalaattina. Se suoritetaan eristysmateriaalin päälle.

Levyn lujuusominaisuuksien lisäämiseksi tuotetaan vahvistus. Vahvistustyön materiaalina on sopiva 3-4 mm: n halkaisijaltaan 100 mm: n kennokoon sauva. Sekä teräs- että muoviraudoitusta voidaan käyttää, mutta suurien kuormitusten todennäköisyydellä etusijalle asetetaan todistettu teräs.

Lattian täyttäminen edellyttää, että verkko kiinnitetään suoraan eristeen tai tukien päälle, kaikki riippuu betonikerroksen paksuudesta. Jos laatan paksuus on merkittävä, on suositeltavaa sijoittaa ristikot telineisiin.
Kerrosta kaadetaan korkealaatuisemmasta betonista kestävyyteen verrattuna eristysvalmistukseen. Asuinrakennuksen korkealaatuisia kerroksia ei tarvita, B20-betonia voidaan käyttää erityisen kestävän käytön varmistamiseksi. Mutta keskimäärin B15 riittää. Levittimen paksuus on vähintään 5 senttimetriä, mutta kaikki riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos pohja on asennettu vahvaan vuorattuun pohjaan, jolla on huono ominaisuus, levitys sakeutuu.

Täyteen tasaisuuden varmistaminen erityisillä majakoilla. Ne ovat linjassa lattiamerkin (ylärajan alapäässä, valmistettu valmisteluvaiheessa).

Työn suorittaminen

Kun rakennat lattiaa asuintalossa, on tärkeää muistaa betoniseoksen ajoituksen kovettuminen. Sementti-hiekkalaasti saa täyden lujuuden 4 viikon ajan (voi vaihdella voimakkaiden kosteuden ja lämpötilan muutosten mukaan). Kaatumisen jälkeen ne odottavat jäätymisaikaa ja siirtyvät puhtaan lattian (lattiapäällysteen) asentamiseen. Jos säätiö rajoittaa huoneen, jota käytetään kotitalouden tarpeisiin, niin ei voi tehdä puhdasta kerrosta.