Kuinka kunnolla vahvistaa nauhatehtävä omalla kädelläsi

Ribbon säätiö on suosituin yksityisessä rakentamisessa. Se on ihanteellinen pienten talojen, autotallien, kylpyammeiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen. Kaikki rakennustyöt voidaan tehdä käsin, ja suhteellisen pieni materiaalikulutus ja vähäinen kaivustoiminta voivat vähentää kustannuksia ja tuotantoaikaa. Tietenkin, jotta kaikki menisi niin kuin pitäisi, sinun on tiedettävä, miten oikein vahvistaa perusta.

Kuinka valita liittimet?

Ennen kuin kerrote, miten kunnolla vahvistetaan teippi, kannattaa sanoa muutama sana vahvistamisen valinnasta.

 1. Jos sinun on vahvistettava yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon pohjaa sekä kevyempiä rakennuksia, sinun on asennettava halkaisijaltaan 10-24 mm asennus. Paksumpi materiaali on liian kallista ja sen suuri lujuus ei ole mukana. Vähemmän paksu vahvike ei kestä kuormaa.
 2. On suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia. Se tarjoaa parhaan mahdollisen yhteyden betoniin ja varmistaa sen suuren lujuuden ja luotettavuuden. Tasainen vastapuoli on hieman halvempi, mutta se ei sovellu käytettäväksi sen alhaisen tarttuvuuden vuoksi. Ainoa poikkeus on ristiliitokset. Heidän kuormituksensa on paljon pienempi.
 3. Jos maa on homogeeninen koko säätiön alueelle, voidaan käyttää materiaalia, jonka poikkileikkaus on 10-14 mm. Heterogeenisellä maaperällä kuormitustaso kasvaa, joten on suositeltavaa käyttää rahaa varoihin, joiden läpimitta on 16-24 millimetriä.

Tietenkin paksujen uratuotteiden hankinta on melko kallista. Mutta jos päätät tehdä nauhalevyn vahvistuksen omilla käsillä, se tarkoittaa, että työn määrä ei ole liian suuri. Joten, sinun on maksettava yli muutaman sadan ruplan - tämä kompensoi täysin valmiin rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Itsekartoituksen ja raudoituksen valinnan avulla nauhan jalustan vahvistuskammion osalta virheen todennäköisyys on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, joten paras ratkaisu olisi säätää projektin lujittamishanketta suunnittelijalta ja tehdä kehyksen sitominen omasta piirustuksestaan.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Ennen kuin siirryt kauppaan ostamaan materiaalia, sinun täytyy tietää, kuinka paljon se tarvitsee raudoituksen vahvistamiseen. Tehdäksesi tämän sinun tulisi miettiä etukäteen, minkä liuskan perustuksen vahvistaminen on paras valinta ja suorita tietyn objektin laskelmat.

Pieniä taloja, autotallia ja kylpyjä rakennettaessa käytetään tavallisesti seuraavia kehysmuotoja:

 • 2 vyötä: ylempi ja alempi;
 • Jokainen vyö sisältää 3-4 vahvistuspalkkia;
 • Optimaalinen etäisyys tangojen välillä on 10 senttimetriä. Huomaa, että etäisyys raudoituksesta tulevan pohjan reunaan on oltava vähintään 5 senttimetriä;
 • hihnojen liitos suoritetaan kiristimien tai raudoitusten avulla 5-30 senttimetrin välein riippuen vahvistusosasta.

Tällainen järjestelmä on optimaalinen. Nyt, kun tiedät tulevan rakentamisen koon, ei ole ollenkaan vaikeata suorittaa asianmukaisia ​​laskelmia.

Oletetaan, että haluat rakentaa tilava runko tai puutalo, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä ja 50 metrin ulkoseinät. Teemme laskelmia tämän perusteella. Käytämme vastaavia ja edellä kuvattuja ominaisuuksia vahvistaessamme SNiP: n nauhapohjaa.

Meillä on kaksi vyötä, joissa on kolme sauvaa. Yhteensä - 6 kerrottuna 50 = 300 metrin pääventtiilillä. Otetaan huomioon hyppyjen lukumäärä, jotka sopivat 30 cm: n välein. Voit tehdä tämän jakamalla 50 metriä 0,3: lla. Saamme 167 kappaletta. Tämän pohjan poikkipalkkien pituus on 30 senttimetriä ja pystysuorat - 60 senttimetriä. Pystysuorilla hyppyillä tarvitaan 167x0.6x2 = 200.4 metriä. Vaakasuorassa - 167x0.3x2 = 100,2 metriä. Yhteensä 300 metriä paksua aallotettua vahviketta ja 300,6 metriä ohuempia, sileämpiä vahvikkeita tarvitaan. Saatuaan nämä numerot, voit turvallisesti mennä materiaalin myymälään - nauhan säätö ilman vahvistusta ei kestä kauan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tangon käyttöä 10-15 prosentin marginaalilla. Loppujen lopuksi tarvitaan jonkin verran materiaalia, jotta lujitussarjan nurkka-alueet vahvistetaan ja menee telakkaan.

Kuinka neulata kehys?

Säätöohjeet nauhan perustuksen vahvistamiseksi pakottavat meidät luopumaan hitsauksen käytöstä neulomisen parissa, koska hitsauksessa hitsausliitosten kohdalla metallitangot menettävät voimaa jopa 2-2,5 kertaa. Lisäksi tässä on korroosiota, joka voi vahingoittaa vahvistusta useiden vuosien ajan vähentäen merkittävästi substraatin luotettavuutta ja kestävyyttä. Voimakas yhteys vain parittelun avulla. Tämä on melko vaikea vaihe, ja riittämättömästi kokeneelle käyttäjälle kestää kauan aikaa. Kuitenkin paljon täällä riippuu siitä, mitä työkalua käytät.

Klassinen työkalu neulomisvarusteiden kiinnittämiseen nauhan pohjaan on erikoinen virkkuukoukku. Käyttämällä sitä kokeneet käsityöläiset voivat tuottaa jopa 12-15 solmua minuutissa (tietenkin, jos neulontanka on valmistettu ja leikattu etukäteen). Tämän vaihtoehdon pääasiallinen etu on esteettömyys - koukku voidaan ostaa monissa myymälöissä sata ruplaa ja jopa halvempaa. Miinus - nopeus työskennellä hänen kanssaan ei ole suuri jopa päälliköiden keskuudessa. Ottakaa huomioon - sinun on tehtävä monia satoja solmuja, vaikka oletkin vahvistaisi pienikokoisen perustan.

Jos haluat lopettaa työn mahdollisimman pian, voit käyttää erityistä neulontapistoolia. Työskentely hänen kanssaan, vaikka kokematon käyttäjä helposti antaa 25-30 solmua minuutissa. Eli suorituskyky nousee vähintään 2 kertaa. Valitettavasti tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole alhaiset - 50 tuhatta ja yli. Lisäksi hänen työssään tarvitsevat erityistä lankaa - tavallinen ei ehkä ole sopiva. Tämä lisää edelleen kustannuksia. Mutta jos on mahdollista vuokrata neulonta-ase useita tunteja tai päiviä - voit vapaasti sopia tällaisesta tarjouksesta, älä unohda selvittää, kuinka suuren halkaisijan vahvistus hän voi sitoa. Työskentelemällä laadukkaalla työkalulla vietät runsaasti päivämäärää kehyksen kokoonpanon ansiosta - nauhamaisen perustuksen oikea vahvistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Kun työskentelet käsin, tämä prosessi voi kestää viikon tai pidempään.

Kuinka tehdä kehyksen?

Ennen liuskan perustusten vahvistamista on tarkasteltava asianmukaisten kehysten piirustuksia. Loppujen lopuksi riippuu kehyksen vahvuudesta, onko säätiö usean vuosikymmenen ajan, tai se peitetään halkeilla jo ensimmäisellä keväällä johtuen maaperän kausivaihteluista.

Jotta tuotetta ei voida sekoittaa, on muistettava muutamia sääntöjä:

 1. Ylimaalaus (etäisyys matkan kohdasta tangon reunaan) on oltava vähintään 5 senttimetriä.
 2. Kulmaliitoksissa kohtisuorat sauvat tulisi yhdistää toisiinsa - missään tapauksessa ei voida käyttää kahta erillistä lohkoa, joita ei ole yhdistetty toisiinsa. Ihanteellinen ratkaisu olisi kaltevuudeltaan kallistetut kulmat - tällainen säätövahvistus on luotettavin. Mutta tähän tarvitaan erikoislaitteita, jos liittimet ovat läpimitaltaan vähintään 14 millimetriä, pienempiä halkaisijoita voidaan taivuttaa kotona.
 3. Liitosjohtojen on oltava tiukkoja - jos käytät virkkuukoukkua, kiristä sitten lanka, kunnes se pysähtyy niin, että pidikkeen ja päävahvistimen välillä ei ole tilaa. Tarkista myös kädellä, että jos puristin siirtyy pois koskettamasta, sinun on tehtävä toinen solmio langalla.
 4. Vahvistuksen päällekkäisyyden tulee olla 40-50 halkaisijan vahvistus. Viereisten liitosruuvien ja ylemmän ja alemman kerroksen välissä on oltava aukko hankkeen mukaan.
 5. Vahvikehyksen on oltava tasalaatta. On myös tarpeen huolehtia betonin suojakerroksesta raudoituksen tekemiseksi piirustuksen vaatimusten mukaisesti. On muistettava, että vähimmäissuojakerros on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Se on joustava kaikki elementit vahvistamiseksi pohja, se toteutetaan kylmä. Missään tapauksessa lämmittämättä liitososaa, koska se johtaa sen vahvuuden menetykseen.

Kuten näet - säännöt ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Mutta jotkut kokemattomat rakentajat eivät epäile tai unohtavat heidän olemassaoloaan. Tämä johtaa siihen, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka loukataan ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Maa-alueet ja valmistelutyöt

Yksi nauhalevyn eduista on suhteellisen pieni määrä maanrakennuksia. Pari ihmistä, jotka työskentelevät päivän lyhyillä taukoilla, pystyvät helposti kaivaamaan sopivan kokoisen ojan normaalilla maaperällä. Kun kaivo on valmis, voit jatkaa sen järjestelyä.

Ensimmäinen askel on tehdä säästötyyny. Kiitos siitä, että pohjaveden kielteiset vaikutukset pohjaan vähenevät ja kuormitus säätiöstä itsestään ja koko rakenne jakautuu tasan tasaisesti koko maan päällä. Täällä voit käyttää eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hiekka tai sora. He tekevät hyvää työtä heidän tehtävänsä - tärkeintä on, että paksuuden tyyny olisi vähintään 15-20 senttimetriä.

Mutta jotkut asiantuntijat suosittelevat konkreettista padia. Kyllä, se on kallein. Kallis sementti ja tarve vahvistaa tyynyä viihtyisesti lisäävät kustannuksia ja rakennusaikaa. Mutta tuloksena saat säätiön luotettavin perusta varmistaen, että se kestää vuosia. Siksi voimme turvallisesti sanoa, että näitä rahaa ei heitetä tuulelle.

Jos työ suoritetaan heikossa, räjäyttävässä maaperässä tai suunnitellaan rakentaa raskas tiilitalo, mutta monoliittisen säätiön käyttö ei jostain syystä ole toivottavaa, sen jälkeen voidaan käyttää nauhamaista pohjaa. Laajeneminen (lasi) voi merkittävästi pienentää maaperän kuormitusta. Tietenkään älä unohda lasialustan vahvistamista, sillä se kestää säännöllisesti maaperää, sillä se kestää säännöllisesti merkittäviä veto- ja taivutuskuormia. On erittäin tärkeää tarjota hänelle riittävän vahvuus.

Kun käytät perustusta pohjalla, maanrakennustöiden määrä kasvaa. Lisäksi on tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa nauhalevyn pohjan vahvistamiseen - jos se epäonnistuu, tämä johtaa koko rakennelman varhaiseen tuhoamiseen.

Muotti on asennettu valmiin tyynyn päälle. Kun valitset leveyden, huomioi - lopullinen pohja on 10-15 senttimetriä paksumpi kuin ulkoiset kantavat seinät.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Jotkut rakentajat käyttävät kattohuopaa, mutta tämä on varsin kallista materiaalia. Ja raskas paino vaikeuttaa asennusprosessia. Siksi on mahdollista käyttää rakennuspolyeteeniä. Kyllä, se on vähemmän kestävä. Mutta tarvitset sitä vain muutaman päivän ajan - niin että sementtimaito ei mene hiekkaan. Siksi halpa ja kevyt polyeteeni sopii hyvin. Se on asetettu muottiin. Liitoksissa on päällekkäisiä enemmän - vähintään 10-15 senttimetriä - ja liimaa laaja teippi.

Tämä valmistelutyö päättyy. Kerro nyt säätiön täytöstä ja vahvistamisesta omilla käsillään.

Asenna runko, kaada betonia

Vahvikkeen runko on paras rakentaa suoraan valmistettuun kuoppaan - tämä mahdollistaa elementtien kiinnittämisen tiukimmin. Mutta jos puhumme maanalaisen nauhan perustuksen vahvistamisesta tai jos kuoppa on liian kapea suoraan siihen tehtävään työhön, kehys voidaan koota ulos kaivannon ulkopuolelle ja laskea sitten varovasti paikalleen. Täällä ongelmat eivät tavallisesti tule, eikä vaiheittaisia ​​ohjeita tarvita.

Viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiö.

On suositeltavaa käyttää tätä konkreettista tuotemerkkiä M200 tai uudempi. Sen voimakkuus kestää huomattavia kuormituksia ja sillä on myös riittävä kylmävastuksen osoitin.

Välittömästi sanotaan - töihin tarvitaan paljon materiaalia. Tee kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen - sinun täytyy kaataa betonia kerralla, välttäen delaminoitumista ja muita eroja. Muussa tapauksessa pohjan lujuus vähenee merkittävästi, mikä vaikuttaa talon toiminnan turvallisuuteen. Samasta syystä on suositeltavaa vuokrata betonisekoittimen. Nykyään monet yritykset tarjoavat tätä palvelua. Lisäksi edullisten mallien vuokraus on suhteellisen halpa - alle tuhat ruplaa päivässä. Tehokkaalla työllä tänä aikana on mahdollista selviytyä työstä. Lisäksi betonisekoittimen läsnäolo mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen - sinun tarvitsee vain heittää hiekkaa, sementtiä ja kaataa vettä ja saat pian valmiin tuotteen, jonka tarvitsee vain kaataa muottiin asennetulle kehykselle. Jalojen käsittelyä ei voida saavuttaa.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun on odotettava 28 päivää. Tänä aikana betoni noutaa tarpeeksi voimaa ja voit alkaa rakentaa taloa, autotallia tai kylpyamme.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kokenut rakennusinsinööri kertoo säätiön vahvistuksen tärkeistä vivahteista. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota työskennellessäsi ensimmäisellä sijalla, niin että talon perusta on luotettava.

Nyt tiedät, miten vahvistaa nauhasäätiötä omilla käsilläsi. Tätä varten ei ole välttämätöntä olla erittäin erikoistuneita taitoja tai hankkia kalliita laitteita. Riittää, ainakin teoriassa tietää, kuinka vahvistaa perusta. Kokemus tulee prosessiin, ja kaikki työkalut voidaan korvata halvilla kollegioilla tai vuokrata säästämällä rahaa ja aikaa.

Vahvistetaan nauhapintaa

Rakentamisen varsinainen prosessi riippuu rakenteen vahvuudesta. Koko kuormitus seinistä, katto siirretään perustukseen.

Hihnaa voidaan käyttää matalien kaltevien rakennusten rakentamiseen ja suurien pääkaupunkitalojen rakentamiseen kellarilla tai kellarilla.

Yleisimpiä on nauha-pohja, sitä käytetään usein yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Teknologinen laite on melko yksinkertainen, mutta kestää tietyn ajan, työ- ja kulutustarvikkeita. Se on pääasiassa vahvistettu metallivahvikkeilla. Tämä pohja on teräsbetonirunko, joka sijaitsee talon ympärillä, kaikissa sisäseinissä. Asettaessaan ne pyrkivät pitämään leveyden ja syvyyden koko pituudeltaan vahvistaakseen kuormituksen vaikutusta, he käyttävät tämän rakenteen vahvistamista.

Useimmin pystytetty monoliittinen raudoitettu betoni.

Sitä käytetään betonin, kiven, tiilen, hiilihapotetun betonin seinien rakentamiseen. Hänen laitteensa ja vahvistuksensa on myös tarpeen rakentaa autotalli, kellari.

Peruslaite

Tällaisen nauhamaisen perustuksen moitteettomalle toiminnalle riittää, että se sijoitetaan 0,2 metrin syvyyteen maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle. Asettaminen alle 0,5-0,7 m on epäkäytännöllistä.

Riippuen syyn syvyydestä, ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Syvälle säädetyn nauhan perustus.

 1. Matala syvyys. Sitä käytetään kehystaloissa ja pienissä kivitaloissa.
 2. Glubokozaglublenny. Se asetetaan kivirakennuksiin, joissa on monoliittista betonilattiaa tai taloja, joissa on suunniteltu kellareja tai kellareita. Sen rakenne on paljon materiaalia kuin matala.

Vahvistusprosessi tulee ottaa kaikesta vastuusta, koska pohja on raskaassa kuormituksessa, kun jäänpohjamaa kasaantuu ja koko talon painon samanaikainen vaikutus (katto lumisateella, seinillä jne.). Yläosa on suurimmalla kuormalla.

Vahvistus tapahtuu ylä- ja alareunassa: alaosa puristetaan ja yläosa venytetään. Korkeuden ollessa yli 150 mm on asennettava poikittaiset ja pystysuorat sauvat. Vahvistuksessa syntyy kuumavalssattua vahviketta, jonka halkaisija on 6-8. Armature-palkit on asetettava päällekkäin niin, että ne päällekkäin toisiaan. Kytke poikittainen vahvike erityisellä pitkittäisellä kauluksella. Pituussuuntainen vahvistus on sijoitettava esivalmisteen kehyksen sisään.

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistuksen sitominen estää halkeamien leviämistä pohjaan. Vahvistimen jakautumista säätelevät SNiP: n rakennusstandardit, jotka osoittavat, että pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys lasketaan betonityöaineen ja sen asennustavan mukaan, sillä ei saa olla pienempi kuin itse vahvistuksen läpimitta ja vähintään 0,25 cm: n pituus. vahvistus: niiden välisen etäisyyden ei tulisi olla pienempi kuin halkaisija kaksinkertainen, mutta enintään 4 cm. Työvahvikkeen halkaisija vaihtelee välillä 10-22 mm ja lisävahvistus 4-10 mm.

Vahvistusosien yhdistämismenetelmät

Neuleliimoja käytetään kiinnittämiseen, koska hitsauksen aikana pääominaisuudet, joihin lujitetta käytetään rakentamisessa (lujuus ja luotettavuus), menetetään. Hihnaa voidaan hitsata vain C-merkinnällä.

Styling-sekvenssi

 1. Ensimmäinen askel on kuljettaa halkaisijaltaan pieniä tankoja noin 50-80 cm etäisyydeltä toisistaan. Kulkuneuvojen korkeus ei saa olla suurempi kuin muotti.
 2. Näissä vasaratuissa on kaksi vaakasuoraa vyötä: ylä- ja alapuolella.
 3. Rakennustiilet käytetään usein jakamaan osiin tasaisesti.
 4. Sen pitäisi olla kova ja luotettava kehys.
 5. Kehyksen kokoonpanossa ei saa unohtaa lattiatilan tai kellarin tuuletusta.

Asennusominaisuudet

Kun asennat laattoja, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseksi, että vahvike ei pääse kosketuksiin maan kanssa (maaperä), sillä se nopeuttaa ruosteen tuhoutumista. Betonikerroksen on oltava vähintään 5-8 cm.

Erityisesti on huomioitava rakennuksen kulmien asennus: se ei riitä tekemään niistä yksinkertaista ristipistettä. Kulmat olisi valmistettava luokkaan, joka ei ole alempi kuin A3 erityisillä kulmilla. Reunan taivutettujen kulmien tulee mennä toiselle puolelle vähintään 50-70 cm: n etäisyydelle. Nurkkien sisäosien sisäpuolella olevat lujitangot tulee joutua kosketuksiin vahvistusosan ulkoreunan osien kanssa, muutoin ei ole saavutettu tarkoitusta, johon perustusta vahvistetaan - sen lujuus.

Samalla tavalla kellarin (koriste-ikkunan) ja T-muotoisten elementtien koristeosat vahvistetaan. Kulmissa on erityinen kuorma. Kehyksen asianmukainen kokoaminen on erittäin tärkeää halkaisun ja halkeilun estämiseksi.

Näissä paikoissa asetetaan lisäkiinnikkeet. Ne ovat kiinnitettyjä U-muotoisia kiinnikkeitä tai L-muotoisia. Käytössä on tieteellisesti laskettuja ja käytännöllisesti laadittuja standardeja nurkkien tukemiseen: kytke vähintään 25 senttimetriä. Pääpidikkeellä, joka on kiinnitetty pidikkeillä 2 kertaa vähemmän.

Oikean laskennallisen betoniliuoksen määrän selvittämiseksi sinun täytyy tietää kaikki kolme määrää: pituus, leveys ja syvyys. He vuorottelevat lisääntymään. Täten vaaditun betonin määrä tunnetaan.

Edut ja haitat

Ribbonsäätiötä käytetään kevyiden talojen, talojen, hirsien, kylpyammeiden ja muiden kevyiden rakennusten rakentamisessa.

Suurin etu on mahdollisuus sen rakentamiseen ympäri vuoden. Mutta on haittoja: se edellyttää erittäin tarkkaa noudattamista tekniikan aikana rakentamisen.

Alustat, joissa on tukipohjat, käytetään erilaisissa maaperämaissa. On erittäin kätevää ja käytännöllistä soveltaa niitä epävakaisiin tai turpeen maaperään. Keskikokoisille taloille riittää asentaa enintään 10 näistä pohjista. Mutta on äärimmäisen tärkeää, että ne asetetaan jäädytysrajan alapuolelle 20-30 cm.

Pohjat vahvistetaan samalla tavalla kuin itse säätöjä vahvistetaan.

Säätiötä ei saa jättää avoimeksi koko kylmän altistumisen ajan. Se on suojattava saostumisen vaikutuksilta millä tahansa keinolla: peitä kalvolla, käsitellä vedeneristysliuosta kahdessa kerroksessa (ensimmäinen ohut kerros toimii kyllästyksellä, toinen toimii suojatoiminnolla).

Ensimmäinen ja erittäin tärkeä asia uuden talon rakentamisessa on pätevä ja oikea säätölaite, talon käyttöikä riippuu sen voimasta ja luotettavuudesta.

Vahvistetaan nauhapintaa

Monoliittisten, syvien ja matalien liuskojen perustusten vahvistaminen

Erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana yksi suosituimmista rakennusperustyypeistä on nauhalappu, jonka laatu ja luotettavuus riippuvat pitkälti vahvistusteknologian noudattamisesta.

Oikea raudoitustuki

Nauhateoksen pohja on konkreettinen ratkaisu, joka johtuu kuorman vaikutuksesta muovautumisesta, lämpötilavaihteluista ja muista tekijöistä. Vahvistetaan ja varmistetaan säätiön lujuus venymisvyöhykkeillä.

Tätä tarkoitusta varten käytetään kuumavalssattuja teräsputkia, joiden halkaisija riippuu vahvistamisen tarkoituksesta ja sen kuormituksista. Vavat voivat olla sileitä tai rei'itettyjä, niiden sijainti kehyksessä vaikuttaa myös tähän. Alempi raudoitus valitaan suuremmasta halkaisijasta, koska se altistuu raskaille kuormille.

Kehyksen kaikkien tangojen yhdeksi rakenteeksi saadaan erityinen laite - virkkuukoukku ja lujittava lanka. Elementtien liittäminen hitsaamalla ei ole toivottavaa, koska se heikentää terästangot, rakenne on kiinteästi kiinnitetty ja liitokset voivat vaurioitua betonin kaatamisen yhteydessä.

SNiP: n mukaan seuraavat tekijät vaikuttavat raudoitustangojen väliseen etäisyyteen:

 • sauvan halkaisija;
 • sauvojen ja rakenteiden järjestäminen betonin suhteen;
 • betonin kokonaiskoko;
 • sinetin tyyppi;
 • tapa laittaa.

Samanaikaisesti raudoitustangojen välinen vähimmäis- ja maksimipituus on rajoitettu, pituusakselin ollessa 25-40 cm ja poikittaispinta enintään 30 cm.

Monoliittisen nauha-rostin perustuksen vahvistaminen suoritetaan yksinkertaisessa geometrisessä muodossa - suorakulmio tai neliö. Kehys asennetaan seuraavien vaiheiden mukaisesti:

 • laukaisevat kaivannot tiilien tai erikoislaitteiden pohjalle raon muodostamiseksi rungon ja pohjan alapinnan väliin
 • pitkittäiset sauvat sijoitetaan tiiliin käyttäen kiinteitä vahvistusosia
 • telineiden asennusta varten palkit leikataan tiettyyn kokoluokkaan
 • käyttäen neulontankaa yhdistävät pitkittäisvaijerit ja vaakasuorat sillat, joiden pituuden on oltava alle 10 cm: n paksuinen
 • Pystysuorat runkoelementit kiinnitetään saamien solujen kulmiin, joiden koko on 10 cm pienempi kuin rakenteen korkeus.
 • pystysuuntaiset tangot on yhdistetty ylempiin pitkittäisvaijereihin, ja ylempi poikittaiselementit on sidottu muodostettuihin kulmiin

Kun halkaisijaltaan käytetään pitkittäisiä vahvikelaita, suurempia tangkoja sijoitetaan pohjan alaosaan ja sen kulmiin.

Monoliittisten nauhojen perustusten vahvistaminen

Kun vahvistetaan monoliittista nauhalevyä, on noudatettava seuraavia vivahteita:

koska suuret kuormitukset vaikuttavat pituussuuntaisiin elementteihin, sitä suurempi rakenne on, sitä suurempi raudoituksen halkaisija on;

 • on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet;
 • on tarkoituksenmukaisempaa käyttää palkkeja, joissa on uritetut profiilit;
 • etäisyys reunasta ei saa olla pienempi kuin tietty arvo;
 • kehys ei saisi olla liian syvä konkreettiselle;
 • runkomateriaalien hitsaaminen on mahdollista käyttämällä tiettyä brändiä vahvistamalla, muissa tapauksissa yksittäiset elementit kytketään.

Vahvistetaan syvän pohjan nauhan perustuksia

Syväpohjan nauhan perustuksen vahvistaminen suoritetaan säännöllisin profiilein varustetuilla metallipuilla, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm. Ne on sijoitettu kahteen tai kolmeen paria ja ne on liitetty toisiinsa pienempien halkaisijoiden lyhyillä vahvistuspalkkeilla.

SNiP: n mukaan kehyksen leveyden tulisi olla vähintään kaksinkertainen korkeuteen nähden. Syväpohjan liuskan alustan koosta riippuen pitkittäisverkkojen lukumäärä voi vaihdella kahdesta kolmeen. Alemman lujiteverkon tukemiseksi on kiinnitettävä erityisiä betoni- ja tiiletosia.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen

Matalan teipin perustuksen vahvistaminen suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin syvennys, lukuun ottamatta peruskoron eroja. Tämän vuoksi asennettaessa matalia pohjaa varten on usein suositeltavaa rajoittaa pohjan vahvistaminen.

Esivalmistettujen nauhan perustusten vahvistaminen

Esiohjelmoidun nauhan perustuksen rakentaminen suoritetaan keskitetysti tehtaalla tehdyillä vakioavalla betonilla tai betonituotteilla. Tällöin rakennustyön perustuksen rakenne koostuu alhaisesta hihnasta, joka on esitetty esivalmistettujen tyynyjen muodossa, ja pystysuorasta seinämästä, joka on rakennettu perustuksesta tai ylemmistä lohkoista. Useiden kerrosten asettamisen seurauksena aikaansaadaan pystysuoria kaivoja, joissa raudoituskehys asetetaan ja kaadetaan betonilla. Tällä tekniikalla valmistettu esivalmiste on kestävämpi ja korkea kantavuus.

Nurkkien ja nauhan tukipohjan vahvistaminen

Yksi vahvistamisen vaikeimmista alueista on tulevan rakennuksen kulmat. Vahvistuksen tekniikan rikkominen on täynnä ylimääräisiä kuormituksia aiheuttavien betonin tuhoutumista. Nauhatulostimen ja tukien kulmien vahvistaminen on tehty esivalmistetusta lujasta, jonka päät on mentävä sivuseinämien yli. Kun pääkehys on asennettu, nurkka- ja pitkittäiselementit kiinnitetään neuloverkon avulla. On välttämätöntä, että seuraavassa valussa oleva betonin suojakerros on vähintään 5 cm ylä- ja alapuolella ja 3 cm sivuilla.

Jos rakennustyön aikana rakennetaan useita sarakkeita nauhalevylle, niiden vakaus edellyttää lisäksi yksivaiheisen tai monivaiheisen pohjan rakentamista.

Nauhalevyn pohjan vahvistaminen tehdään käyttämällä erityistä vahvistusverkkoa, joka on hitsattu tai neulottu. On myös mahdollista käyttää valmiita standardoituja kehyksiä, jotka asetetaan kahteen riviin siten, että niiden käyttöliittimet leikkaavat oikeaan kulmaan. Betonin kaatamisen paksuus vaihtelee riippuen maaperätyypistä ja betonipohjavalmisteen saatavuudesta.

Tapoja, joilla vahvistetaan nauha-pohja yksityiskohtaisissa ohjeissa kaavioiden ja piirustusten avulla

Monoliittista nauhasäätiötä ei vahvisteta vain silloin, kun rakennetaan pieniä ja vastuuntuntoisia rakennuksia - autotallit, apuvälineet, puutarhakasvit. Asuinrakennusten, julkisten, teollisten ja kaupallisten rakennusten rakentamisessa, erityisesti vaikeissa maastoolosuhteissa, on vahvistettava.

Syyt, miksi sinun on vahvistettava vahvistettua betonipohjaa

Vahvitetussa betonirakenteessa jokainen komponentti - betoni tai lujitus - suorittaa erilaisia ​​toimintoja. Jännitetyt betonit voidaan pidentää vain murto-osaa millimetrillä. Suurilla vetokuormilla ja poikittaisilla leikkausvoimilla vahvistamattomissa betonirakenteissa voi esiintyä muodonmuutoksia, mikä voi johtaa halkeiluun ja muiden vikojen esiintymiseen, jopa murtumiseen.

Vahvitetun betonirungon teräselementit voivat havaita vetokuormituksia, jotka ovat kymmenen kertaa suurempia kuin betonien havaitsemat. Sitkeä teräspalkki, jolla on pidennys ilman aukkoa 5-25 mm, toimii jännityksessä estäen muodonmuutosten kehittymisen rakenteessa sallittujen raja-arvojen yläpuolella.

Monoliittinen perustusnauha on säleikkö, joka yhdistyy toisiinsa kulmissa ja risteyksissä, joka on vankka elastinen perusta. Maaperät kokevat jatkuvasti ilmastollisten tekijöiden vaikutuksia - ne jäätyvät talvella ja sulatetaan keväällä, kostutetaan pinta- tai maanalaisilla vesillä samalla, kun tilavuus kasvaa tai laskee.

Tästä aiheutuvat voimat siirretään alhaalta pohjaan ja rakennuksen yläpuolella jatkuvasti kuormitettuna rakenteessa syntyy puristus- ja vetovoimia. Tällöin puristus ja jännitys voivat kokea erilaisia ​​alueita monoliittipalkkeja, jotka muodostavat nauhan perustan.

Siksi kaistaleiden perustusten vahvistaminen on kolmiulotteinen kehys, jossa on teräsvalssaustuotteiden sijainti poikkileikkauksen yläosassa ja pohjassa. Jos nauhan pohjan leveys ylittää seinän leveyden yli 600 mm, pohja on lisäksi vahvistettu tasomaisilla silmukoilla.

Mitä raudoitusta käytetään nauhalämateriaalien vahvistamiseen

Nauhatasojen vahvistaminen suoritetaan avaruudellisilla kehyksillä ja tasaisilla ruudukkoilla, joissa teräsvalssaustuotteita jaetaan työntekijöihin, jotka havaitsevat tärkeimmät vetovastukset ja rakenteet, jotka huolehtivat työtangoista.

Harkitse, mitä teräspalkkeja voidaan käyttää nauhan perustuksiin. Työkyky on aallotettu teräslaatua A3 toisella A400-luokituksella, joka on valmistettu GOST 5781-82 *: n tai A500S: n mukaisesti GOST R 52544-2006: n mukaan. Aaltopahvista valmistettu teräs auttaa parantamaan työntekijöiden saumoja betonilla. Valssatun A500C-nauhan perustuksen vahvistaminen mahdollistaa hitsauskehykset ja -ristit. Vavat, joilla on sileä pinta A1-luokka tai toisella nimityksellä A240, käytetään rakentavina.

Määräaikaisen profiilin asentaminen

Käytöstä työväenluokkaan ja A3 betoniterästen A500S, niiden väliset erot, edut A500S, ruhojen asennusominaisuuksia ja näytöt, me kirjoitti artikkelin "Strip säätiö, louhinnasta ja tyynyt ennen kaatamalla betoni ja poistamalla muotti."

Työt raudoituksen on tehtävä seuraavat tekniset asiakirjat SP 52-101-2003 "Betoni ja betonirakenteiden ilman jännittämiseen vahvistaminen", leikata 52-01-2003 "Betoni ja betonirakenteiden", joka puolestaan ​​voidaan vahvistaa nauhat säätiö omin käsin.

Vahvikkeen halkaisijan ja teipin työtangojen lukumäärän laskeminen

Kaistaleperustusten pyöreän palkin halkaisija määritetään laskennan perusteella, joka ottaa huomioon säätiön kuormat. Kuorma kerätään kaikista kannen seinistä 1 m: n kulkusuuntaa pitkin perustan pituutta. Kokonaiskustannukset otetaan huomioon:

 • omaa painoa seinärakenteita eri muurausmateriaaleista, kevyistä betonilohkoista, puusta, kiinteästä raudoitetusta betonista jne.;
 • oma paino lattiat - raudoitettu betoni tai puu, kerätään 1 m 2: sta ja puolet laakerin seinämän väliin;
 • lattialla toimivat ihmiset, huonekalut, väliseinät, laitteet jne. painot, jotka kerätään 1 m 2: sta ja puolet lattian leveydestä. Hyväksytty SNiP 2.01.07-85 * "Kuormat ja vaikutukset" mukaisesti;
 • päällystys- ja kattorakenteiden paino on kerätty 1 m 2: sta ja puolet välimatkasta;
 • lumipeitteen paino talvella SNiP 2.01.07-85 * mukaan.

Kuormien keräämisen jälkeen nauharakenteen leveys lasketaan ottaen huomioon alustan kantavuus. Esitimme esimerkkejä siitä, miten kuormat kerätään oikein, nauhan leveyden lasku ja kengänpätkän paksuus lasketaan artikkelissa "Pohjan sääri säätykorkeus: syvyyden laskenta, pohjan valmistelu, lujittaminen omilla käsillään ja lasku laskimella".

Lisäksi on olemassa pöytiä erilaisten seinien ja lattioiden tyyppisten kuormien keräämiseksi, erilaisten maametallien laskennallisten vastusten arvot, joita voidaan käyttää laskemalla alhaisen rakennuksen kaistaleperustat. Nopea laskenta artikkelisivulla tarjoaa laskimen.

Vahvistus lasketaan ottaen huomioon pohjarakenteen hyväksytyt mitat - pohjan leveys ja osuuden korkeus SNiP 2.03.01-84 * "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmien" menetelmän mukaisesti. Jotta SNIP-nauhan perustuksen vahvistaminen olisi oikea, ota yhteyttä ammatti-suunnittelijoihin.

Ja annamme yksinkertaistetun laskentamenetelmän.

Yksinkertaistettu laskenta kaistaleen tukirakenteesta

Valssattujen teräslankojen yksinkertaistettu laskenta nauhalevyille koostuu työtangojen lukumäärän valitsemisesta sekä niiden halkaisijasta pääindikaattorin mukaan - vähimmäisvaatimuksen vahvistus.

Edellä olevan 5.11 kohdan vaatimusten mukaisesti Taulukko 5.2: SP 52-101-2003: n korvaukset, veto-voimien absorboivien työkutojen kokonaispinta-ala ei saa olla pienempi kuin 0,1% laskettavan betonirakenteen leikkausalueesta.

Koska monoliittinen nauha on säteen muoto, johon monisuuntaiset voimat vaikuttavat, venytetyt alueet voivat olla poikkileikkauksensa ylä- ja alaosassa.

Laskennan pääasiallinen edellytys on siis pituussuuntaisten työtangojen suunnittelun osuuden molemmissa vyöhykkeissä, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 0,1% koko alueen pinta-alasta.

Esitämme esimerkin avulla, miten laske terien halkaisijaa, jota voidaan käyttää monoliittisen nauhan työvahvistuksena.

Suuntaviivojen kohdassa 5.11 vahvistetun vahvistuksen prosenttiosuuden laskentakaava SP 52-101-2003:

Pr on yksikkö, joka on 100%;

s; - työkutan vaadittu kokonaispinta-ala, mm 2;

b - nauhan leveys, mm;

H; - poikkileikkauksen työkorkeus, mm.

Tästä kaavasta löytyvät vaaditut varret:

Laskettaessa on otettava huomioon säännöt, jotka on esitetty käsikirjassa SP 52-101-2003, joka on esitetty raskaaseen betoni- ja betonirakenteiden suunnittelussa (ilman esipainetta).

Suuntaviivojen 5.17 kohdan mukaisesti SP 52-101-2003 kunkin työkutan vähimmäis halkaisija on rajoitettu 12 mm: iin.

Alustavat tiedot: kaistaleen monoliittinen ulkoseinien alle, joiden poikkileikkaus on 600 mm (b - leveys) 500 mm (H - koko korkeus);

Ensiksi määritellään h0, joka on yhtä suuri kuin osan korkeus ilman suojaavaa betonikerrosta.

Suojakerros, joka on säilytettävä nauhan pohjalla olevilla alemmat sauvoilla, joka on asetettu hiekkaan tai murskattuun kivenvalmistukseen - 70 mm. Mutta yläraudoitusta varten suojakerros on 30 mm, joten keskiarvo on 50 mm:

h0 = H - 50 = 500 - 50 = 450 mm

Määritä nauhan poikkipinta-ala, jota käytetään laskelmissa:

b h h0 = 600 h 450 = 270 000 mm 2

Vaadittu vähimmäistoiminta-alue Koska sauvat jokaisessa poikkileikkausvyöhykkeessä ovat yhtä suuret

As = b x h0 x 0,001 = 270 000 x 0,001 = 270 mm 2

Valitessamme halkaisijaltaan työtangot ja niiden lukumäärän vähimmäisvaatimusalueella esittelemme taulukon 1.

Pöydän mukaan löydämme lähimmät arvot vähintään 12 mm: n halkaisijalle edellyttäen, että 3 tangot on asennettu. Arvo on sarakkeiden 2 (226 mm2) ja 3 sauvien (339 mm 2) välillä, jolloin suuremmat - 339 mm 2 3-sauvat.

Tämän seurauksena saamme lopulta 3 työtapit, joiden halkaisija on 12 mm poikkileikkauksen molemmissa vyöhykkeissä.

Nauhan perustuksen vahvistusohjelmat

Esittelemme kaksi pääraudoitusjärjestelmää monoliittiselle betoniteräkselle, jota voidaan käyttää matalarakentamisessa.

Kaavio 1 - jos nauhan leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys

Vahvistussuunnitelma 1

Kaavio 2 - jos nauhan leveys ylittää seinän leveyden

Vahvistusjärjestelmä 2

Kummassakin tapauksessa nauha on vahvistettu alueellisen kehyksen pituudelle, jonka työtangot, jotka sijaitsevat rakenteen poikkileikkauksen molemmissa vyöhykkeissä, havaitsevat ja kompensoivat vetovoimia.

Jos nauha työntyy yli 0,5 metrin pohjan alapuolelle, alustan pintaan kohdistuu vetovoimia kohtisuoraan sen akseliin nähden. Näiden ponnistusten kompensoimiseksi käytetään lisäksi nauhan pohjan vahvistamista poikittaissuunnassa seinämäakseliin.

Optimaalinen ratkaisu tähän on työtilan ja rakenteellisten sauvien muodostama verkko ja sen asentaminen ennen spatiaalisen kehyksen asentamista.

Tilakehyksiä järjestettäessä käytetään pituussuuntaisten työtangojen lisäksi poikittaista vahviketta, joka ei ainoastaan ​​liitä pituussuuntaisia ​​valssattuja tuotteita yhteen muotoon, vaan myös havaitsee nauhalle poikittaiset, leikkaavat kuormat. Poikittainen vahvistus myös estää rakenteen muodostumisen halkeilua ja estää työkutojen sivuttaista pullistumista.

Osana avaruuskehyksiä käytetään poikittaisvalssattuja tuotteita puristimina, jotka peittävät pitkittäiset työtangot kehyksen ympärillä. Puristimissa käytetään luokan A 1 sileäpintaista lujuutta, jonka läpimitta on 6-8 mm.

Spacer Clamps

Teknisessä asiakirjassa SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista" määritellään raudoituksen läpimitat eri vahvistusolosuhteissa, jotka on lueteltu taulukossa 2.

Laske pyöreän rullatun tuotteen täsmällinen määrä auttaa tällä sivulla olevalle nauhalevyn vahvistuslaskimelle.

Sellaisten vaatimusten lisäksi, jotka koskevat tietyn halkaisijan ja luokan lujitekaapeleiden erilaisten elementtien ja tasomaisten verkkojen käyttöä, säännöt tarjoavat useita sääntöjä monoliittirakenteiden vahvistamiseksi.

Vahvistussäännöt monoliittisten nauhojen perustuksille

Teippiä vahvistamalla on noudatettava seuraavia sääntelysääntöjä:

 • Runkojen ja ristikoiden pituussuunnassa asennetuilla työkaluilla tulisi olla sama halkaisija. Jos halkaisijaltaan käytetään erilaisia ​​venttiilejä, suuret halkaisijat on sijoitettava nauhan alempaan vyöhykkeeseen.
 • kun nauhan leveys ylittää 150 mm, yhden tason pituussuuntaisten työelementtien määrä ei saisi olla pienempi kuin 2;
 • kehyksessä samaan tasoon asennettujen pitkittäiselementtien välinen etäisyys ei saa olla pienempi kuin 25 mm rungon alarivissä ja alle 30 mm ylimmässä rivissä. Kun järjestetään paikkatietojärjestelmiä, on myös välttämätöntä tarjota paikkoja upotusvärähtelijöille. Näissä paikoissa välyksen ei tulisi olla alle 60 mm;
 • liukupinnoilla varustettujen valssaustuotteiden vaihe, joka on tarkoitettu asennustelineisiin tai poikittaiselementteihin, on oltava rakenteeltaan korkeintaan ¾ ja korkeintaan 500 mm;
 • betonipinnan pohjalla sijaitsevien kehysten tai ristikoiden työvahvistukseen tarkoitettu betonin suojakerros on 35 mm betonin valmistuksessa, 65 mm hiekasta tai murskattua kiveä valmistettaessa;
 • suojaava betonikerros rakenteen sivuille ja yläosille - 40 mm, puristimille tai poikittaisille sauvoille - 10 mm.

Kehykset ja ristikot

Kun kyseessä on tavallisten valssattujen laatuluokkien A1 käyttö toisen luokituksen A240 ja A3 (A400) mukaisesti, neulotaan neulahuopan alla, jolle käytetään erityistä neulontankoa. Vahvistuselementtien hitsaaminen on mahdollista vain käytettäessä A400C- tai A500C-luokan rullatuotteita.

Neulelanka on valmistettu alhaisen hiiliteräksen omaavasta halkaisijasta, jonka halkaisija on 0,8-1,4 mm, ja se on suunniteltu erityisesti betonirakenteiden rakenneosien valmistukseen. Kehyksiä ja ruudukkoja sitomalla käytetään 30 cm: n pituisia pituuksia, jotka ovat valmiiksi leikattuja.

Harkitse neulomista raudoituksen nauhan perustuksiin. Tämäntyyppistä työtä varten käytetään erityistyökalua: käsihaaroita tai kiinnikkeitä ruuvimeisselillä, neulomalla aseita, pihdit, pihdit ja pihdit.

Koukku käsineiden kiinnittämiseen käsin

Ne tekevät silmukkaa neulontanasta, joka kulkee lujitustangojen liitoksen ympärille, sitten päät kierretään manuaalisesti virkkuukoukulla tai mekaanisesti ruuvitaltalla tai pistoolilla varustetun suuttimen avulla.

Lujituksen yhdistämismenetelmät

Koska raudoituksen kehyksillä ja rajoilla on rajallinen pituus, voi tulla kysymys: kuinka sitoa raudoitusraudoitus. Kehykset ja ristikot on liitetty pitkin pituutta seuraavien avulla: päällekkäisyys ilman hitsausta tai hitsausta käytettäessä rullatuotteita A400C tai A500C -luokan.

Armeija-ase

Liitettävän raudoituksen tangon pituuden ollessa päällekkäinen ei saa olla pienempi kuin 10 halkaisijaltaan.

Ylikuormitustilanteessa lujitustangojen ohituksen pituuden tulisi olla vähintään 20 halkaisijaltaan liitettäviä elementtejä ja vähintään 250 mm.

Neulominen koneistetulla tavalla

Materiaalin kokonaistilavuuden laskemiseksi voit käyttää tällä sivulla olevaa raudoituksen laskentataulukkoa.

Nurkkojen ja nivelten vahvistaminen

Nauhan liitoskohdissa ja kulmaliitoksissa suurin rasitusten keskittyminen tapahtuu, joten näitä solmuja on vahvistettava edelleen.

Vahvistusta varten käytetään lisäsankojen asennusta seuraavien kaavojen mukaan:

Kulmavahvistus lisävarret

Teippin kulman vahvistamisen yhteydessä asennetaan lisää L-muotoisia ja puolisuunnikkaan muotoisia sauvoja, jotka on kiinnitetty niveltyneiden runkojen ylä- ja alapäätyihin.

T-risteyksen lisälaite

T-muotoisen leikkauspisteen vahvistamisen yhteydessä lisäsivupuolen sauvat asennetaan niveltyneiden kehysten ylä- ja alapäähän.

Seinän ylittäminen

Kun vahvistetaan keskinäisiä leikkauksia, trapetsitangot asennetaan.

Nauhateoksen kulmien vahvistaminen voidaan suorittaa myös seuraavien mallien mukaisesti:

U-muotoisten elementtien kulman vahvistaminen

Kallistusvahvistusvaihtoehto l-muotoisilla puristimilla

T-muotoinen vahvistusvaihtoehto U-muotoisilla ja L-muotoisilla kauluksilla

Laske venttiilien määrä

Esitämme esimerkin avulla kuinka lasketaan monoliittisen nauhan laitteeseen tarvittavien sauvien lukumäärä.

Lähtökohtana: matala talo, jonka mitat ovat 10 x 12 m, ja keskellä kantava seinä, joka sijaitsee pitkällä puolella. Nauhan osa 400 x 400 mm. Vahvistus - 6 varret, joiden halkaisija on 12A3. 6A1: n halkaisijaltaan sileiden, valssattujen tuotteiden pihdit sijaitsevat 400 mm: n sävelmillä.

Määritä nauhan kokonaispituus:

10 x 2 + 12 x 3 = 56 m.

Työtasojen pituus on yhtä suuri kuin:

Yhden puristimen pituus:

0,4 x 4 / 1,15 = 1,39 m (1,15 on kerroin nauhaosuuden kehän muuntamiseksi ikeen pituudeksi)

Tangojen pituus puristimille:

140 x 1,39 = 194,6 mp

Laskentatuloksia kasvatetaan 5% - tämä on marginaali, jossa otetaan huomioon raudoituksen ja jätteen leikkaaminen.

Työtaso: 336 x 1,05 = 353 m. tai 352 x 0,888 = 313 kg

Pituudet: 194,6 x 1,05 = 204 m. tai 204 x 0,222 = 46 kg

Materiaalien määrän nopeaa laskemista varten voit käyttää täällä sijaitsevia lujitussiteiden perustuksia ja muottirakennetta.

Vahvistusnauhan perustan menetelmät ja tekniikat

Edellä mainittuja kahta pääsuunnitelmaa, joita voidaan käyttää nauhalevyn vahvistamiseen, sekä alhaisten rakennusten kulmien ja risteysten vahvistamiseen tarkoitettuja järjestelmiä, on käytetty ja testattu toistuvasti todellisessa rakenteessa vaikeissa maaperäolosuhteissa - pohjalla, joka koostuu kuohkeilevista ja kallistuvista maaperistä. Siksi suosittelen näiden järjestelmien käyttämistä sekä terästankojen valintaa ja kehysten suunnittelua koskevia tietoja talojen 1-2 kerroksessa korkeiksi maaperän olosuhteissa.

Rakentaessaan monimutkaisempia ja vaativampia rakenteita säätiön suunnittelussa tulisi ottaa yhteyttä ammattimaisiin suunnittelijoihin.

GOST 5781-82 * "Kuumavalssattu teräs teräsbetonirakenteiden vahvistamiseen;

GOST R 52544-2006 "Valssatut lujitustangot luokkien А500С ja В500С määräajaprofiililla raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseksi";

SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista";

SNiP 52-01-2003 "betoni- ja teräsbetonirakenteet";

SNiP 2.01.07-85 * "Kuormat ja vaikutukset";

SNiP 2.03.01-84 * "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmät";

Yhteisyrityksen 52-101-2003 "Raskasbetoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenne ilman raudoituksen jännitystä";

"Opas raskaaseen betoniin betonista ja betoniteräsrakenteista (ilman esipainetta").

Kaistaleperheiden vahvistaminen itsenäisesti maalaistalolle tai mökille

Nahkoperinteiden vahvistaminen omilla kädillä on vaikea kuvitella ilman, että ensin tutustutaan täydelliseen kuvaan tulevan maatilarakennuksen rakentamisesta.

Nauhasisäätiö on vakiinnuttanut itsensä yhtenä luotettavimmista ja samalla yksinkertaisista vaihtoehdoista mökkien, kylpyläosastojen ja ulkorakennusten rakentamiselle maaperätyypeistä riippumatta.

Vahvistaminen nauhan säätiön omilla käsillä on olennainen osa lujitettua betonia, joka sitten kaadetaan talon ympärille. Tämän menetelmän soveltamisen tarkoituksenmukaisuus ei ole kiistanalainen, koska juuri sen vuoksi, että metalli on rakenteessa, pohja voi kestää jopa kaikkein monimutkaisimmat rakennusprojektit.

Säätiön vahvistaminen suojaa maatilallesi halkeamien ja muiden maavärähtelyjen aiheuttamien vikoja. Kodin kaksinkertainen säilytys voi taata erityisen värähtelijän käytön.

Ennen kuin aloitat vahvistamisen työn, kiinnitä riittävästi huomiota laskelmiin, joissa tärkeä tehtävä on säätiön leveys ja seinien paksuus.

Vaadittavan raudoituksen määrä määritetään rakenteen massasta riippuen, mutta tämä ei vaikuta sauvojen läpimittaan, useimmiten käytetään 10-16 mm: n sauvoja.

Joten, jos olet jo päättänyt vahvikkeen halkaisijasta, näet, kuinka monta sauvaa on yksi tonni:

Vahvistus on tehtävä kahdella vyölenkillä neljällä sauvalla. Pituussuuntainen vahvistus asetetaan viisi cm: iin pohjan äärimmäisestä kohdasta molemmin puolin. Varmista, että poikittaisten sauvien väliin jää 25 cm. Tangon kahva on kiinnitettävä, jotta voit käyttää keinotekoista hitsaustapaa tai sitoa kaapelin avulla. Toinen menetelmä on edullisempi, sillä hitsaus on kallis mitta, joka voi myöhemmin aiheuttaa paljon ongelmia. Hitsaustyöt voivat merkittävästi heikentää mukana olevien sauvien suorituskykyä, sillä tässä tapauksessa vavat vaikuttavat korkeaan lämpötilaan. Jos kyseessä on viskoosi, voit säästää aikaa ja rahaa, tehdä työtä, tarvitset pihdit tai pistoolin neulomaan armouria.

Vahvistusnauhan teknologia

Nauhalevyn vahvistamisen tekniikka vaatii huolellista työtä kaikissa toimenpiteen vaiheissa. Joten, pohjan vahvistaminen tapahtuu samanaikaisesti muottien asennuksen kanssa tai sen jälkeen, kun se on jo asennettu paikalleen. Sanalla on paikka ennalta kaivettu kaivanto, jossa hiekka asetetaan siistissä kerroksissa. On tärkeää, että muottiosan sisäosa on suojattu betonin päästämästä kosteudesta. Näin voit auttaa lasialustaa, joka asetetaan levyn pinnalle ja kiinnitetään erityisellä nitojalla. Useimmissa lähteissä sanotaan, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka merkitsee muottien poistamista 3 viikon kuluttua menettelyn päättymisestä.

Tähän mennessä sinulla on jo vahvistettu vaadittu määrä, se lasketaan perustuksen kokonaiskuormituksen perusteella.

sitä suurempi on huoneen massa, sitä tiheämmät ja raskaat sauvat on oltava.

Seuraavaksi meidän tehtävämme on luoda tangon irto-metallikehys koko kaivannon sisäpuolelle. Voit kuvitella kehyksen tulevan mallin, nämä ovat suorakulmioita, jotka on yhdistetty rakennuksen nurkkaan osaan. Vaakasuuntaiset sauvat on neulottu pystysuoralle terästangolle, joka sijaitsee kaivon sisällä. Vahvistuksen pystysuorien palkkien välisen etäisyyden on oltava vähintään kaksi metriä. Kaikki vahvistukset on sijoitettava siten, että säätöreunaan on jäljellä 5 cm. Nyt on vielä nähtävissä, onko sauvojen kiinnitys risteyksissä.

Mitä tehdä, jos liittimet eivät pääse pohjan ulkopintaan? Kaikki on hyvin yksinkertaista, yleensä tällaisissa tapauksissa tiilet asetetaan säätiön reunalle ja tangot asetetaan päälle. Vaikka vahvistamisestasi voit tehdä ilman tiilien asettamista, huomaa, että sauvat on vielä sijoitettava hieman kaivannon pohjan yläpuolelle ja siksi kehys on nostettava kaivon pohjan yläpuolelle vähintään 10 cm.

Seuraava työvaihe liittyy ilmanvaihtoaukkojen ja muiden haarojen reikien järjestämiseen, minkä jälkeen jatkamme säätiön kaatamista. Tätä varten meille sopivaa betonia on merkitty nimityksillä 200 ja 300 M. Ennen operaation suorittamista on kuitenkin venytetty kalastusviiva, joka näyttää kaatumisen ylärajan. Rakennustyömaalle varatun betonin määrä lasketaan peruslastan leveyden, korkeuden ja pituuden perusteella. Useimmissa tapauksissa käytetään 20 - 40 cm: n leveyden vakiolukuja. Saamme korkeuden, jos summataan syvyys, joka on tavallisesti 1, 5 m ja maan päällä ulkoneva osa, useimmiten 40-50 cm, pituus perustuu seuraaviin tietoihin: ympärysmitta, ulkoneva osa ja korkeus.

Kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sinun on vedenkestävä kateaineella ja mastilla, voit myös käyttää hartsia tai tunkeutumista ja täyttää sitten sinusit hiekalla. Voit myös ajatella maanrakennuksen rakentamista tässä rakennusvaiheessa.

Vahvistusnauhan säätömenetelmät

Kaikista vahvistusnauhan menetelmistä kokeneet rakentajat mieluummin käsin neulottavat. Ensinnäkin tämän menetelmän avulla sinun ei tarvitse ostaa uutta työkalua, jonka avulla tässä vaiheessa voit vähentää rakennuksen kustannuksia. Toisaalta nauhan perustuksen lujittamismenetelmät parittelumenetelmällä jaetaan tyypeihin riippuen siitä, miten menettely toteutetaan, mutta ne kaikki alkavat siitä, että ensimmäinen silmukka peittää kierteelliset urat.

Neulominen langalla. Erittäin yksinkertainen menetelmä, jolle tarvitset 180-200 mm lankaa taivutettuna puoleen (12 mm: n vahvikkeelle). Kiinnitettyjen osien ulottuvuus tulee tehdä siten, että molemmilla puolilla olevat päät ovat vähintään 3-5 cm. Pidä näitä päitä pitäessä yritä kiinnittää virkattu koukku silmukalle ja kiertää sitten lankaa, kunnes se kääritään.

Menetelmä tangoista lippujen kanssa. Nämä pienet, mutta erittäin hyödylliset tuotteet, voit ostaa missä tahansa rautakaupassa. Menetelmä liittämisestä paperiliittimiin yksinkertaistaa huomattavasti sitä, että sauvat ovat vaikeasti tavoitettavissa paikoissa. Kiinnitysperiaate on hyvin yksinkertainen, koukuttamalla yhteen oksalle, toisen leikkeen toinen pää peittää toisen sauvan ja tuo ne yhteen.

Päällekkäiset nivelet. Tämän tyyppistä liitosta käytetään vahvistuskotelon laajentamiseen myös paikoissa, joissa pohjaseinien solmupisteet sijaitsevat. Pitkän päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 30 halkaisijaltaan tangoista, mikä tarkoittaa, että jos vahvistussi halkaisija on 1 cm, haluttu pituus on 30 cm.

Rod taivutus. Tätä varten meidän on tehtävä pieni kiinnitin, joten meidän on otettava 2 teräsputkea halkaisijaltaan 1,5-2 cm, joka kestää 80-100 cm pitkä. Ensinnäkin vie lyhyt putki ja leikkaa sen läpi 2 identtistä uria, joiden syvyys on vähintään 5 cm ja reikien välisen etäisyyden on oltava 14-16 mm. Seuraavaksi sinun on taivutettava leikatut osat säteen mukaan ja mikä muu on tärkeää, oikeaan kulmaan. Tehtävää helpotetaan käyttämällä puhallusputkea, joka voi kulkea erinomaisen tukeen taivutuksen aikana. Joten, kun putki on kiinnitetty sopivaan alustaan, asetamme yhden kärjen kärkeen lyhytputkiin ja toisella puolella panemme sen pitkään putkeen, taivuta sitä.

Kiinnitysraudan kulmien oikea vahvistaminen

Nauha-säätiön kulmien asianmukainen vahvistaminen aiheessa ansaitsee erillisen kohdan artikkelissamme, koska tulevan mökkitoiminnan luotettavuus riippuu tästä toiminnasta. Samoin niin tapahtui, että maksimikuorma putoaa rakennusten kulmille, mutta nauhan säätiön kulmien oikea vahvistaminen suojaa taloa muodonmuutoksen näytöltä. Oikeassa muodossaan kuvan tulisi olla vahvistus, jonka ensimmäinen pää menee yhteen suuntaan ja toinen on toista seinää vasten. Kuten edellä mainittiin, voit yhdistää tangot parhaana käyttää lankaa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet sitä mieltä, että kaikki varret eivät ole valmistettu materiaalista, johon voit käyttää hitsausta. Asiantuntijat sanovat, että hitsaaminen on täynnä saumojen alueella heikkoutta, ja se myös tekee sauvan ohuemmaksi.

Missään tapauksessa ei voida vahvistaa kulmat yksinkertaisilla hiustyypeillä, varmista, että sauvat ovat päällekkäin, jonka pituus on vähintään 5 cm ja halkaisija 12 mm. Useimmiten tämä tapahtuu päällekkäisyyteen ja jalkaan, ja joskus L-muotoisen puristimen avulla.

Vahvistetaan nauhapintaa

Nauhatuloksen pohjan vahvistaminen alkaa itse pohjaosan järjestelyllä, joka on syvennettävä vakaan kerroksen päälle. Yleensä paljon puhetta pyörii määritelmän paikka paikka yksin, jotkut ihmiset uskovat, että paras paikka se on kolmas kerros pinnalta. Yksi asia on varma, jos valinta kuuluu ylemmälle kerrokselle, tulevaisuudessa sinun on todennäköisesti kehitettävä pohja edelleen ja vahvistettava alempia kerroksia.

Nauhalevyn pohjan vahvistamista ja sen rakentamista voidaan pitää tosiasiallisena, että toiminta on mahdollista milloin tahansa vuoden aikana, jopa talvella. On kuitenkin erittäin tärkeää määrittää maaperän luonne, jota sinun on käsiteltävä, geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet auttavat sinua. Maaperän on voitava vastustaa tulevien tilojen kuormitusta. On tarpeen ottaa huomioon maaperän kallistumisen todennäköisyys kylmässä kaudella, joten se ei harvoin johda pohjan tuhoamiseen. On syytä huomata, että useimmiten savi maaperät ovat savi, mutta karkeilla hiekalla ei ole käytännössä mitään sellaisia ​​ominaisuuksia. Tämä viittaa siihen, että jos sinulla on käsiteltävä savea maastoa, on erittäin tärkeää asettaa pohja syvyyteen, joka on vähintään jäädyttämisen taso, ja karkealle maaperälle tätä syvyyttä voidaan vähentää 0,5-0,6 m.

Vahvistusprosessi edellyttää varovaista lähestymistapaa ja erillistä huomiota säätiön kulmiin. Seinien risteyksessä kokeneet rakennuttajat suosittelevat, että sauvat on taivutettu kulmassa, mutta tässä tapauksessa ei saa tehdä ilman niveltymistä, toisin sanoen raudoituksen ei pitäisi olla kulman takana. Älä unohda tehdä pieniä aukkoja ilmanvaihtoa varten ja aloittaa betonin kaataminen.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen sopii kevyisiin rakenteisiin, kuten lisärakennuksiin tai puutaloihin. Monet ovat iloisia uutisista siitä, että matalan liuskakiven rakentamisen menettely ei ole ollenkaan kallis toimenpide verrattuna upotettuun vastineeseen. Merkittävä seikka on se, että mallin avulla voit hankkia pienen kellarikerroksen. Rakennusta on kuitenkin vältettävä, jos kyseessä on liian itkeä maaperä.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen on matalaa syvyyttä, maaperän jäädyttämisen yläpuolella tehdään töitä. Lujittamismenetelmällä on valmisteluvaihe, joka muodostaa puisen muottirakenteen. Muottien sisällä seinät on pukeutunut lasi- tai kattopyyhkeisiin, jotka työn päätyttyä on purettava.

Matala nauha on vahvistettu kahdessa vaiheessa. Aloittaaksesi vahvikepäällysteen kuopan pohjasta, seuraava oksasäiliö on sijoitettava märälle betonille ennen menettelyn päättymistä. Vahvistuksen yksityiskohdat on ehdottomasti sidottava neulomalla.

Matala perustus sekä sen vastapuoli edellyttävät työtä hiekkakivun luomiseksi. Tämä suojaa suuresti rakennetta muodonmuutoksesta. On tärkeää muistaa, että tällainen muotoilu on välttämättä täytettävä ennen kylmän sään alkamista. Jos rakennus on pysähtynyt, voidaan käyttää väliaikaista eristystä. Pohja voidaan lämmittää käyttämällä olkia, kuonanvillaa, laajennettua savea tai sahanpurua.

Missään tapauksessa rakennustöitä ei saa aloittaa pohjasta jäädytetyn maan päällä.

Asiantuntijat suosittelevat seinien laatuominaisuuksien parantamista, toisin sanoen niiden jäykkyyttä lisäämällä lisävarusteita. Tämä auttaa pitämään talon maata lamaannuttaen ja sen seurauksena luotettavasti suojata sen tuhoamiselta.

Kiinteiden nauhapohjien rakentamisen tekniikka

Monoliittinen nauhalevy, jossa on monikerroksinen vahvistus, on järkevä resurssi / budjetin suhde rakentamiseen. Jos kyseessä on tiili, estä seinät mökiltä, ​​on valittava yksinomaan upotetut nauhat tai MZLF, jonka ainoa eristys on. Kaikki muut LF: n muutokset on suunniteltu kehykseen, talonrakennusteknologiaan, talonrakennukseen.

Monoliittisen perustan nauhan muotoilu

Huolimatta erilaisista LF: n muutoksista, niillä kaikilla on samanlainen rakenne:

 • Valmistus - hiekka + murskattu kivi, tiivistetty tärisevällä levyllä kerroksittain
 • pohjattoman vedenpitävyys - kaksi kerrosta rainamateriaalia, välttämättä lasikuitupohjaisesti
 • eristys - vain MZLF: lle, joka sopii vedenpitävyyteen, tarkoittaa pohjan vain 40 cm: n ulkokehää
 • armopoyas - useita ristikoita eri tasoilla (15 - 30 mm alustasta ylätasolta), jotka on liitetty puristimilla tai hyppyillä
 • betoni - antaa rakenteen vahvuuden, sillä on suuri voimavara
 • vedeneristys - suojaa betonia tuhoutumiselta (korroosiota)
 • lämpöeristys - tuo kastepisteen (joka soveltuu hyödynnetyille kellareille), kompensoi kallistusvoimia
 • täyttö - kaikki betonirakenteiden pinnat on suojattava maaperästä, jossa ei ole tahmeaa hiekkaa

T-muotoisissa nauhoissa on pohjan laajeneminen, upotettu LF ei tarvitse pohjan lämpöeristystä.

MLF: n lajikkeet

Rakennusbudjetin säästämiseksi on useita monoliittisia nauhan perustuksia, jotka eroavat toisistaan ​​suunnittelussa:

 • hihnavyöllä - ei ole tunkeutumista, sopii vain kehykseen, paneelirakenteisiin, leveys suurempi kuin korkeus tukipinnan lisäämiseksi
 • Ei-upotettu LF - nostaa vyöhön, sillä on suuri taivutuslujuus, korkeus on suurempi kuin leveys, sopii hirsimökkiin
 • MZLF - luotiin alueille, joiden GWL syvempi kuin 1 m syvempi 0,4 - 0,7 m, käytetään hirsimökkeihin, paneelirakennuksiin
 • T-muotoinen - ulkopohjan laajentaminen sivuttaissiirtymien kompensoimiseksi, jota käytetään teräsrakenteiden, aidojen, kevytrakennusten, täyttöön, tehdään yksinomaan hiekalla
 • upotettu PLP - jäätymispisteen alapuolella, sopii mihin tahansa rakennustekniikkaan

Kaikille poikkeuksetta LF-pakolliset ehdot ovat: vedenpoisto, vedenpitävyys, täytteen hiekka.

MLF-tekniikka

Suuntaviivat SP 22.13330 antavat suosituksia nauhalementtien suunnittelulle ja rakentamiselle. Jokainen sääntelyasiakirjojen rikkominen johtaa voimavarojen vähenemiseen, lisää toimintabudjettia.

Tässä vaiheessa on tärkeää harkita, että ei riitä kiristää johdot tulevan teipin ulompiin, sisäisiin tasoihin. Betonirakenteen pintojen lämpöeristykselle on välttämätöntä antaa tilaa työntekijälle, joka myöhemmin täytetään ei-metallisilla materiaaleilla, joissa ei ole vetovoimaa.

Valittaessa ZLF maanalaista tasoa käytetään usein. Siksi useimmiten ZLF: n osalta repeytyvät kuoppa, MZLF: n osalta kaivantoja laajennetaan 0,6 m kumpaankin suuntaan. Tyypillisellä merkinnällä on muoto:

 • kirjoittimien asennus - useiden kiinnittimien muodot, joissa on poikittaiset nauhat, jotka mahdollistavat johdon asennon muuttamatta panoksia
 • venytysjohtimet - ottaen huomioon kaivannon laajeneminen 0,6 m: lla molempiin suuntiin

Tässä vaiheessa on merkitty myös portaiden, kuistien, uunien, tulisijojen ja pumppujen varusteet.

MZLF: n kaivukoneita voidaan irrottaa manuaalisesti, kaivaminen ZLF: n kaivauskaivoista edellyttää maansiirtolaitteiden osallistumista. Kaivinkoneen jälkeen maa puhdistetaan aina lapoilla. Yksittäisten osien liiallista syvenemistä ei voida kohdistaa maaperään. On välttämätöntä joko katkaista koko kerros tai käyttää hiekkaa, joka kaadetaan vedellä, tiivistämällä tärisevä levy.

Asuinrakennuksissa käytetään pohjavesien vakiomuotoa, joka ohjaa pohjavettä konkreettisista rakenteista:

 • pohjaan pohjaan ulottuvia kaivoja - leveys 20-30 cm (11 cm: n putkille), syvyys 30 cm, yleinen kulmakerroin maanalaiseen säiliöön viemäreiden keräämiseksi
 • geotekstiilikerros - estää luonnollisen suodattimen sekoittumisen maaperään
 • täyttö - 10 cm kerros murskattua kiveä 10/20
 • viemäriputkien asennus - aallotettujen, sileiden rei'itettyjen putkien osat ei-kudotussa suodattimessa (kaksoiskäämitys geotekstiilillä)
 • täyttö - murskattu kivi 10 cm kerros

Tämän jälkeen koko rakenne katetaan tyhjennysjärjestelmän alaosassa olevien geotekstiilien arkkien reunoihin. Ohjausta varten säännölliset kuivatuksen puhdistus kulmissa on asennettu kaivoihin. Ne on tehty 0,5 - 0,7 m: n aallotetusta putkesta, jotka on järjestetty pystysuoraan, tulevat pinnalle ja päällystetty. Vaakatasossa olevat putket tulevat kaivoon kahdelta puolelta, niissä on aukkoja tai ne keskeytetään sen sisällä, jotta korkeapaineasennusletku voidaan käynnistää maanpinnasta.

Vedeneristys, lämmityspohjat

Säätörajan katkaisu paineistetusta pohjavedestä suoritetaan asettamalla vedenpitävä kerros. Tätä varten ei suositella ruberoidia pahvilla. On parempi valita valssattuja materiaaleja kaksinkertaisella bitumipäällysteellä lasikuidulla, esimerkiksi Bikrost, Linokrom, Technoelast. Valmistettu vesitiivistystekniikka:

 • levyt levitetään hiekkakerrokselle
 • vapautetaan kaivannon / kuopan sivuseinissä ottaen huomioon nauhan korkeus
 • tiivistysliitokset mastilla (päällekkäin 15-20 cm)
 • päällekkäinen eristyskerros samasta materiaalista

Jos tyyny kaadetaan hiekka-aineksen päälle, vedenpitävyyden eheys voi rikkoa materiaalin terävät reunat. Tällöin siihen kaadetaan 5 cm: n korkeus (betoni B 7.5: n yläpuolella), joka toimii tasaisena pohjana.

Edellä mainituista syistä ei ole mahdollista täyttää teippiä maaperään, kun se on asennettu maahan, täyttämällä muotti laudalla. Suojukset on sijoitettava pohjan tasolle, korkeudeltaan 3-5 cm: n korkeudella maasta. Ne on valmistettu reunakivistä (vähintään 40 mm), monikerroksisesta vanerista tai OSB: stä. Asennustekniikka on:

 • kokoonpanokokoonpanojen kokoaminen
 • pystysuora asennus
 • ulompi tukijärjestelmä kuoppaan maahan tai seinään useilla tasoilla
 • kiristysnauhat, puupalkit geometrian vakauttamiseksi

Muottien maanalaisessa osassa on välttämätöntä tarjota aukkoja tiedonsiirtoon (vähintään 70 cm pitkin putkien ulkopintoja). Teipin maadoitusosassa tuuletusaukot tehdään väistämättä vähintään 40 cm: n korkeudella sokean alueen vuorauksesta. Reiät on rakennettu asentamalla hihat polymeeristä, halkaisijaltaan sopivat metalliputket.

Perusnauhalla on pääasiassa vetovoimaa, puristusvoimaa. Sen vuoksi yksi kerros asetetaan alaosaan, toinen sijaitsee lähemmäksi pintaa. Minimi suojakerros (etäisyys, jonka varret upotetaan betoniin) on 15 mm, käytännössä sitä voidaan lisätä 30 mm: iin. Vahvistaminen tapahtuu vaiheittain:

 • valmistelu - tangot taivuttamalla kaverille, kulmat, vierekkäisen seinän vähimmäissisäänmeno 80 cm, suorakulmaiset kiinnittimet tai vaakasuuntaiset pystysuorat sillat
 • asento - alemmat pitkittäisvaijerit on yhdistetty kehään ympäri, ne kiinnitetään pystysuoraan. Vaakatasot tai pihdit, jonka jälkeen ylävyö on lisätty.

Kiinnittimille, hyppyjä, 6 - 8 mm: n pehmeää raudoitusta käytetään pitkittäisvaijereita, jotka ovat säännöllisin ja muuttuvin poikkileikkauksin (luokkaa ei alempi kuin A3). Hitsausyhdisteitä ei suositella, neulomalla johdolla, polymeeripihdeillä on suuri resurssi. Kun purkaminen on taattu, ei ole haketusta, jos muottien levyn sisäpinta on päällystetty kalvolla, kateaineella.

Korkein laatu, resurssi on LF, valettu kerralla. Käytännössä tällaiset betonin määrät eivät useinkaan ole saatavissa itsenäiselle tuotannolle. Suurin tekninen tauko seuraavan seoksen syöttämiseksi muottiin on 2 tuntia. Siksi on välttämätöntä pitää se tässä vaiheessa ennen betonin hydratointia tai tehdä pystysuorat hyppykytkimet ketjuliitosverkosta pienen solun kanssa häiritsemättä vahvistamisen eheyttä.

Täyttöteknologia on:

 • yhtenäinen muottien täyttö 40 - 60 cm: n syvyydessä, ympäryksen ympärillä
 • tiivistys shtykovaniem tai syvä vibrator kärki joka 30-40 cm yhdessä suunnassa
 • täytä seuraava kerros samalla tavalla kuin aiemmin

Jos korkeus MZLF on hieman yli 60 cm, kaataminen tapahtuu kahdessa vaiheessa, joiden täyttö on noin puolta kussakin. Kielletty seoksen purkautuminen 1 metrin korkeudelta, riittävä tiivistys osoittaa sementtimaitoa, puhuu pinnalla ilman ilmakuplia.

Jos osat osataan, osa valmiista rakenteesta saa 50% vahvuuden. Kesällä se tapahtuu 3-5 päivää riippuen ilman, lämpötilan kosteudesta. Ennen kaatamista, jäädytetyn betonin pinta on puhdistettava mekaanisesti kalvosta, höyrystä ja ilmasta.

Vedeneristys, teippien lämpeneminen

Strippaus on mahdollista normaaleissa olosuhteissa (+ 20 astetta, ei sadetta) 5-7 päivän kuluttua. Voit käsitellä nauhan sivuseinät välittömästi. Tätä tarkoitusta varten pohjan alle asetettu vesitiiviin matto on liimattu pintaan vakiotekniikan mukaisesti.

Materiaalin valinnassa on otettava huomioon, että yhdistetyn vedeneristyskerroksen suojakerros tulee käyttökelvottomaksi 30 vuoden kuluttua aggressiivisissa ympäristöissä (korkea GWL), sillä on kaksi kertaa resurssi pohjaveden poissa ollessa. Valssattujen materiaalien päällystyspastat ovat käyttöikää 7 vuotta, elokuvat kestävät kahdesti kauan. Yhdistetyn hydrosuojauksen tekniikka on:

 • alusta - alusta levitetään telalla, sprinkleri, harja, hihat tiedonsiirtoon käsittelevät kolme kertaa
 • Liimaus - mieluiten polyesteri-, polymeeriset, bitumivalssatut materiaalit (esimerkiksi TechnoNIKOL), tarvitaan 2-4 kerrokseen, liimataan päälle mastiksi, jonka päällekkäisyys on 10-15 cm
 • kalvon kiinnitys - liimaus polymeerikoostumuksella, jonka päällekkäisyys on 8 cm (on itsekiinnittyviä kalvoja, joita on helpompi käsitellä)
 • pinnoite - 2 - 3 kerrosta kuivalla pinnalla, jota käytetään enintään 1,2 baarin paineisiin

Vedeneristys vaatii suojaa täyttövaurioilta. Eristeen käyttö (levyt XPS polystyreeni vaahto) mahdollistaa edellisen kerroksen suojaamisen kellarikerroksen lämmittämiseksi kasettikohdan poistamiseksi. Laajennettu polystyreeni liimataan vesitiivistykseen jatkuvalla kerroksella, nivelet täytetään vaahdolla.

Eristys puolestaan ​​suojaa myös geotekstiilikerroksen aiheuttamilta vaurioilta. Sen jälkeen on jäänyt nukahtamaan kaivannot, oja hiekkaa kompensoimaan liikkeellepanevia voimia.

Tällä tavoin voit luoda nauhalevyn itse olematta ristiriidassa JV-teknologioiden kanssa. Talousarvion säästämiseksi yksittäiset kehittäjät laiminlyövät usein vedenpoiston, vedenpitävyyden ja eristyskerroksen. Tämä johtaa resurssien vähenemiseen, ylläpidettävyyteen.