Nauhan perustuksen vahvistaminen: teknologia ja perussäännöt

Jokaiselle rakennukselle ja rakenteelle tarvitaan luotettava säätiö. Vähitemäisessä rakentamisessa vahvistamiseen käytetään vahvistusnauhan perustaa, jonka rakentaminen on yksi tärkeimmistä ja kalliimmista vaiheista.

Säilytettäessä aineiston määrää ja laatua ei pitäisi olla, koska teknologian laiminlyönti ja säännöt johtavat tuhoisiin seurauksiin.

Laitekanta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivannon näytteenotto liuskapohjien vahvistamisen piirustusten mukaisesti.
 2. Hiekkipyyhkäisyn suorituskyky tuholaitteella.
 3. Teräsvahvikehyksen asennus.
 4. Ulkolämpötilassa viiden asteen alapuolella on lämmitettävä betonia.
 5. Asennus muottiin.
 6. Betonin läpivienti.

Ennen kuin vahvistat perustuksen oikein, sinun tulee selvittää maaperän ominaisuus, piirtää kaavio, laskea materiaalin määrä ja ostaa se.

GOST 5781: n mukaisten nauhan perustusten vahvistaminen

Projektin valmistelussa betoniliuskan lineaaristen parametrien lisäksi on merkitty vahvistusominaisuus:

 • mitkä halkaisijan vahvistaminen tarvitaan säätiöön;
 • rakeiden lukumäärä;
 • niiden sijainti.

Jos aiot itserakennuksen ja vahvistusnauhan perustan talon, kylpy, autotalli ja noudattaa tiettyjä sääntöjä nykyisestä SNiP ja GOST 5781-82. Jälkimmäisessä esitetään kuumavalssattujen pyöreän teräslajin luokittelu ja valikoima säännöllisin ja silein profiili, joka on tarkoitettu perinteisten ja esijännitettyjen teräsbetonien (teräsbetoniterästen) vahvistamiseen. Myös lueteltu:

 • tekniset vaatimukset;
 • pakkaus, merkinnät;
 • kuljetus ja varastointi.

Ennen vahvistusnauhan perustamista kannattaa tuntea vahvistusluokitus. Pinnan ulkonäköä olevat sauvat ovat sileitä ja säännöllistä profiilia eli aaltopahvia.

Suurin kosketus kaadetun betonin kanssa voidaan saavuttaa vain, kun käytetään vahvistamista profiilipinnalla.

Viittaus voi olla:

 • rengas;
 • puolikuun muotoinen;
 • sekoitettu.

Myös runkopalkki on jaettu luokkiin A1-A6 riippuen käytetyn terän laadusta ja fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista: vähähiilestä lähentyneeseen seostettuun.

Kun itsevahvistava nauha-pohja ei ole tarpeen tietää kaikkien luokkien parametrit ja ominaisuudet. Se riittää lukemaan:

 • brändi terästä;
 • sauvan halkaisijat;
 • sallitut kylmä taivutuskulmat;
 • taivutus kaarevuus säteet.

Nämä parametrit voidaan antaa hinnastossa ostettaessa materiaaleja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa:

Viimeisen sarakkeen arvot ovat tärkeitä taivutettujen elementtien (puristimet, jalat, insertit) valmistuksessa, sillä kulman kasvattaminen tai taipuman säteen vähentäminen johtaa vahvikkeen lujuusominaisuuksien menetykseen.

Teippirenkaan riippumattomaan suorituskykyyn käytetään tavallisesti A3- tai A2-luokan aaltoputkia, jonka läpimitta on 10 mm. Kaarevat elementit - sileä vahvistus A1 halkaisija 6-8 mm.

Kuinka asianmukaisesti laittaa asennus

Vahvikkeen sijainti liuskaohjauksessa vaikuttaa pohjan lujuuteen ja kantavuuteen. Nämä parametrit riippuvat suoraan:

 • vahvistuspaksuus;
 • kehyksen pituus ja leveys;
 • sauvojen muodot;
 • pariutumismenetelmää.

Käyttövaiheen perustana on jatkuvia kuormituksia, jotka johtuvat maaperän liikkumisesta kylmän kallistuksen, samentumisen, karstin ja seismisten läsnäolon aikana ja lopulta itse rakennuksen painoon. Täten pohjan päällä kohdistuu pääasiassa puristusjännitys ja pohja - vetolujuuteen. Saman kuorman keskellä lähes ei yhtään. Siksi vahvistamalla sitä ei ole järkevää.

Vahvistusjärjestelmässä rungon tasot on järjestetty pitkittäisesti nauhan ylä- ja alapuolelle. Laskennassa määritetyn perustuksen vahvistamisen yhteydessä luodaan lisää tasoja.

Peruskorkeudella, joka on yli 15 cm, käytetään sileiden sauvojen pystysuoraa poikittaista vahvistamista.

Nopeampi ja helpompi tehdä yksittäisten ääriviivojen rungon etukäteen. Tätä varten sauvat on taivutettu annettujen parametrien mukaan muodostaen suorakulmion. Niiden pitäisi olla samoja, välttäen poikkeamia. Se kestää melkoisia tällaisia ​​elementtejä. Työ on melko työläs, mutta se menee nopeasti kaivantoon.

Alapäässä oleva poikittainen vahvike asennetaan ottaen huomioon kuormat, jotka vaikuttavat säätöakselin akselin ympäri. Se vahvistaa pituussuuntaiset sauvat tietyssä suunnittelupaikassa ja estää halkeamien esiintymisen ja kehittymisen. Tangojen välinen etäisyys riippuu tuotemerkistä, betonin asettamisesta ja tiivistämismenetelmästä, vahvikkeen halkaisijasta ja sen sijoittamisesta betonin suuntaan. Emme myöskään saa unohtaa, että säätökehys on sijoitettava 5-8 cm: n korkeudelle kaatumisen yläosasta ja muottien reunoista.

Kun yhdistät tangot neulelangalla ja erikoiskoukulla. Merkin merkintä "C" saa käyttää vain venttiileille. Runko on koottu tangoilla ja puristimilla, yhdistäen sen yhdeksi rakenteeksi. Vahvistusetäisyyden nauhalevyssä on oltava 3/8 sen korkeudesta, mutta enintään 30 cm.

Vahvistuspohjat

Yhden kerroksisen talon ja hyvän maaperän olosuhteissa säätiö haudataan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin nauhan pohjan pohjan vahvistaminen on todennäköisesti vakuutus. Tee se asettamalla säleiden verkko pohjan pohjaan. Keskinäinen järjestely tässä tapauksessa ei ole väliä. Tärkeintä on, että betonikerros ei saa olla yli 35 cm.

Heikossa maaperässä tai suurella kuormituksella säätöä voidaan tarvita laajemmalla pohjalla. Sitten käytetään pituussuuntaista vahviketta, kuten ensimmäisessä tapauksessa, ja poikittaissuunnassa tarvitaan erillinen laskenta.

Kuinka vahvistaa kulmat

Kiinnitys ja kulmat ovat moni- suuntaisen jännitteen pitoisuuspaikkoja. Vahvistuksen virheellinen kiinnittäminen näissä ongelma-alueissa johtaa poikittaisten halkeamien muodostumiseen, säröintiin ja delaminaatioon.

Nauhatuloksen kulmien vahvistaminen tehdään tiettyjen sääntöjen mukaan:

 1. Tasa taitetaan siten, että sauvan toinen pää menee pohjan toiseen seinään, toinen toiseen toiseen.
 2. Tangon vähimmäispituus toisella seinällä on 40 vahviketta.
 3. Yksinkertaisia ​​linkitettyjä särmäilyjä ei käytetä. Vain lisää pystysuorat ja poikittaiset sauvat.
 4. Jos toisen seinän taipuminen ei salli tangon pituutta, sen liittämiseen käytetään L-muotoista profiilia.
 5. Rungossa oleva toinen puristin on sijoitettava kahteen kertaan vähemmän kuin nauha.

Niinpä, että kuormat nauhakannen kulmissa ovat tasaisesti jakautuneet, ne muodostavat jäykän nipun ulkoisesta ja sisäisestä pitkittäisestä vahvistamisesta.

Kuinka laskea vahvistus

Nauhalevyn vahvistuksen laskenta suoritetaan ottaen huomioon mahdolliset jännitykset rakenteen rakentamisen ja käytön aikana. Esimerkiksi tämän mallin pitkittäinen venytys: pitkillä ja suhteellisen kapeilla kanavilla olevat pystysuorat ja poikittaiset sauvat eivät juuri vaikuta kuormien jakautumiseen vaan toimivat kiinnityselementeinä.

Laskeaksesi, kuinka paljon sijoitat vahvistuksen säätöön, sinun on päätettävä sen koosta. Kapealle alustalle, jonka pituus on 40 cm, riittää neljä pituussuuntaista sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Jos aiot rakentaa pohjan, jonka koko on 6 x 6 m, kehyksen yhdelle puolelle vaaditaan 4 x 6 = 24 m. Pitkittäisen vahvistuksen kokonaismäärä on 24 x 4 = 96 m. On kätevää lukea, kun valmistellaan itse vahvistusta.

Jos et voi ostaa halutun pituisia tangkoja, ne voidaan yhdistää päällekkäisyyksien (yli metrin) välillä.

Säätiön kustannukset muodostuvat käytettyjen materiaalien hinnoista ja työn laajuudesta. Laskelmissa on parempi käyttää projektia pohjan määrittämällä syvyydellä ja leveydellä. Myös kustannukset vaikuttavat rakennustyömaan ja siihen liittyvän työn etäisyydellä, kuten:

Kaikki tämä on lopullinen hinta. Vaikka pieni rakennus perustus voidaan tehdä jopa omilla käsillään. Nauhateollisuuden vaikein ja pitkä rakenne on sen vahvistaminen, mutta voit selviytyä yksin. Tietenkin kahdella tai kolmella avustajalla on helpompaa ja turvallisempaa työskennellä.

Vahvistetaan nauhapintaa

Rakentamisen varsinainen prosessi riippuu rakenteen vahvuudesta. Koko kuormitus seinistä, katto siirretään perustukseen.

Hihnaa voidaan käyttää matalien kaltevien rakennusten rakentamiseen ja suurien pääkaupunkitalojen rakentamiseen kellarilla tai kellarilla.

Yleisimpiä on nauha-pohja, sitä käytetään usein yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Teknologinen laite on melko yksinkertainen, mutta kestää tietyn ajan, työ- ja kulutustarvikkeita. Se on pääasiassa vahvistettu metallivahvikkeilla. Tämä pohja on teräsbetonirunko, joka sijaitsee talon ympärillä, kaikissa sisäseinissä. Asettaessaan ne pyrkivät pitämään leveyden ja syvyyden koko pituudeltaan vahvistaakseen kuormituksen vaikutusta, he käyttävät tämän rakenteen vahvistamista.

Useimmin pystytetty monoliittinen raudoitettu betoni.

Sitä käytetään betonin, kiven, tiilen, hiilihapotetun betonin seinien rakentamiseen. Hänen laitteensa ja vahvistuksensa on myös tarpeen rakentaa autotalli, kellari.

Peruslaite

Tällaisen nauhamaisen perustuksen moitteettomalle toiminnalle riittää, että se sijoitetaan 0,2 metrin syvyyteen maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle. Asettaminen alle 0,5-0,7 m on epäkäytännöllistä.

Riippuen syyn syvyydestä, ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Syvälle säädetyn nauhan perustus.

 1. Matala syvyys. Sitä käytetään kehystaloissa ja pienissä kivitaloissa.
 2. Glubokozaglublenny. Se asetetaan kivirakennuksiin, joissa on monoliittista betonilattiaa tai taloja, joissa on suunniteltu kellareja tai kellareita. Sen rakenne on paljon materiaalia kuin matala.

Vahvistusprosessi tulee ottaa kaikesta vastuusta, koska pohja on raskaassa kuormituksessa, kun jäänpohjamaa kasaantuu ja koko talon painon samanaikainen vaikutus (katto lumisateella, seinillä jne.). Yläosa on suurimmalla kuormalla.

Vahvistus tapahtuu ylä- ja alareunassa: alaosa puristetaan ja yläosa venytetään. Korkeuden ollessa yli 150 mm on asennettava poikittaiset ja pystysuorat sauvat. Vahvistuksessa syntyy kuumavalssattua vahviketta, jonka halkaisija on 6-8. Armature-palkit on asetettava päällekkäin niin, että ne päällekkäin toisiaan. Kytke poikittainen vahvike erityisellä pitkittäisellä kauluksella. Pituussuuntainen vahvistus on sijoitettava esivalmisteen kehyksen sisään.

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistuksen sitominen estää halkeamien leviämistä pohjaan. Vahvistimen jakautumista säätelevät SNiP: n rakennusstandardit, jotka osoittavat, että pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys lasketaan betonityöaineen ja sen asennustavan mukaan, sillä ei saa olla pienempi kuin itse vahvistuksen läpimitta ja vähintään 0,25 cm: n pituus. vahvistus: niiden välisen etäisyyden ei tulisi olla pienempi kuin halkaisija kaksinkertainen, mutta enintään 4 cm. Työvahvikkeen halkaisija vaihtelee välillä 10-22 mm ja lisävahvistus 4-10 mm.

Vahvistusosien yhdistämismenetelmät

Neuleliimoja käytetään kiinnittämiseen, koska hitsauksen aikana pääominaisuudet, joihin lujitetta käytetään rakentamisessa (lujuus ja luotettavuus), menetetään. Hihnaa voidaan hitsata vain C-merkinnällä.

Styling-sekvenssi

 1. Ensimmäinen askel on kuljettaa halkaisijaltaan pieniä tankoja noin 50-80 cm etäisyydeltä toisistaan. Kulkuneuvojen korkeus ei saa olla suurempi kuin muotti.
 2. Näissä vasaratuissa on kaksi vaakasuoraa vyötä: ylä- ja alapuolella.
 3. Rakennustiilet käytetään usein jakamaan osiin tasaisesti.
 4. Sen pitäisi olla kova ja luotettava kehys.
 5. Kehyksen kokoonpanossa ei saa unohtaa lattiatilan tai kellarin tuuletusta.

Asennusominaisuudet

Kun asennat laattoja, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseksi, että vahvike ei pääse kosketuksiin maan kanssa (maaperä), sillä se nopeuttaa ruosteen tuhoutumista. Betonikerroksen on oltava vähintään 5-8 cm.

Erityisesti on huomioitava rakennuksen kulmien asennus: se ei riitä tekemään niistä yksinkertaista ristipistettä. Kulmat olisi valmistettava luokkaan, joka ei ole alempi kuin A3 erityisillä kulmilla. Reunan taivutettujen kulmien tulee mennä toiselle puolelle vähintään 50-70 cm: n etäisyydelle. Nurkkien sisäosien sisäpuolella olevat lujitangot tulee joutua kosketuksiin vahvistusosan ulkoreunan osien kanssa, muutoin ei ole saavutettu tarkoitusta, johon perustusta vahvistetaan - sen lujuus.

Samalla tavalla kellarin (koriste-ikkunan) ja T-muotoisten elementtien koristeosat vahvistetaan. Kulmissa on erityinen kuorma. Kehyksen asianmukainen kokoaminen on erittäin tärkeää halkaisun ja halkeilun estämiseksi.

Näissä paikoissa asetetaan lisäkiinnikkeet. Ne ovat kiinnitettyjä U-muotoisia kiinnikkeitä tai L-muotoisia. Käytössä on tieteellisesti laskettuja ja käytännöllisesti laadittuja standardeja nurkkien tukemiseen: kytke vähintään 25 senttimetriä. Pääpidikkeellä, joka on kiinnitetty pidikkeillä 2 kertaa vähemmän.

Oikean laskennallisen betoniliuoksen määrän selvittämiseksi sinun täytyy tietää kaikki kolme määrää: pituus, leveys ja syvyys. He vuorottelevat lisääntymään. Täten vaaditun betonin määrä tunnetaan.

Edut ja haitat

Ribbonsäätiötä käytetään kevyiden talojen, talojen, hirsien, kylpyammeiden ja muiden kevyiden rakennusten rakentamisessa.

Suurin etu on mahdollisuus sen rakentamiseen ympäri vuoden. Mutta on haittoja: se edellyttää erittäin tarkkaa noudattamista tekniikan aikana rakentamisen.

Alustat, joissa on tukipohjat, käytetään erilaisissa maaperämaissa. On erittäin kätevää ja käytännöllistä soveltaa niitä epävakaisiin tai turpeen maaperään. Keskikokoisille taloille riittää asentaa enintään 10 näistä pohjista. Mutta on äärimmäisen tärkeää, että ne asetetaan jäädytysrajan alapuolelle 20-30 cm.

Pohjat vahvistetaan samalla tavalla kuin itse säätöjä vahvistetaan.

Säätiötä ei saa jättää avoimeksi koko kylmän altistumisen ajan. Se on suojattava saostumisen vaikutuksilta millä tahansa keinolla: peitä kalvolla, käsitellä vedeneristysliuosta kahdessa kerroksessa (ensimmäinen ohut kerros toimii kyllästyksellä, toinen toimii suojatoiminnolla).

Ensimmäinen ja erittäin tärkeä asia uuden talon rakentamisessa on pätevä ja oikea säätölaite, talon käyttöikä riippuu sen voimasta ja luotettavuudesta.

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhatehtävä omalla kädelläsi

Ribbon säätiö on suosituin yksityisessä rakentamisessa. Se on ihanteellinen pienten talojen, autotallien, kylpyammeiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen. Kaikki rakennustyöt voidaan tehdä käsin, ja suhteellisen pieni materiaalikulutus ja vähäinen kaivustoiminta voivat vähentää kustannuksia ja tuotantoaikaa. Tietenkin, jotta kaikki menisi niin kuin pitäisi, sinun on tiedettävä, miten oikein vahvistaa perusta.

Kuinka valita liittimet?

Ennen kuin kerrote, miten kunnolla vahvistetaan teippi, kannattaa sanoa muutama sana vahvistamisen valinnasta.

 1. Jos sinun on vahvistettava yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon pohjaa sekä kevyempiä rakennuksia, sinun on asennettava halkaisijaltaan 10-24 mm asennus. Paksumpi materiaali on liian kallista ja sen suuri lujuus ei ole mukana. Vähemmän paksu vahvike ei kestä kuormaa.
 2. On suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia. Se tarjoaa parhaan mahdollisen yhteyden betoniin ja varmistaa sen suuren lujuuden ja luotettavuuden. Tasainen vastapuoli on hieman halvempi, mutta se ei sovellu käytettäväksi sen alhaisen tarttuvuuden vuoksi. Ainoa poikkeus on ristiliitokset. Heidän kuormituksensa on paljon pienempi.
 3. Jos maa on homogeeninen koko säätiön alueelle, voidaan käyttää materiaalia, jonka poikkileikkaus on 10-14 mm. Heterogeenisellä maaperällä kuormitustaso kasvaa, joten on suositeltavaa käyttää rahaa varoihin, joiden läpimitta on 16-24 millimetriä.

Tietenkin paksujen uratuotteiden hankinta on melko kallista. Mutta jos päätät tehdä nauhalevyn vahvistuksen omilla käsillä, se tarkoittaa, että työn määrä ei ole liian suuri. Joten, sinun on maksettava yli muutaman sadan ruplan - tämä kompensoi täysin valmiin rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Itsekartoituksen ja raudoituksen valinnan avulla nauhan jalustan vahvistuskammion osalta virheen todennäköisyys on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, joten paras ratkaisu olisi säätää projektin lujittamishanketta suunnittelijalta ja tehdä kehyksen sitominen omasta piirustuksestaan.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Ennen kuin siirryt kauppaan ostamaan materiaalia, sinun täytyy tietää, kuinka paljon se tarvitsee raudoituksen vahvistamiseen. Tehdäksesi tämän sinun tulisi miettiä etukäteen, minkä liuskan perustuksen vahvistaminen on paras valinta ja suorita tietyn objektin laskelmat.

Pieniä taloja, autotallia ja kylpyjä rakennettaessa käytetään tavallisesti seuraavia kehysmuotoja:

 • 2 vyötä: ylempi ja alempi;
 • Jokainen vyö sisältää 3-4 vahvistuspalkkia;
 • Optimaalinen etäisyys tangojen välillä on 10 senttimetriä. Huomaa, että etäisyys raudoituksesta tulevan pohjan reunaan on oltava vähintään 5 senttimetriä;
 • hihnojen liitos suoritetaan kiristimien tai raudoitusten avulla 5-30 senttimetrin välein riippuen vahvistusosasta.

Tällainen järjestelmä on optimaalinen. Nyt, kun tiedät tulevan rakentamisen koon, ei ole ollenkaan vaikeata suorittaa asianmukaisia ​​laskelmia.

Oletetaan, että haluat rakentaa tilava runko tai puutalo, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä ja 50 metrin ulkoseinät. Teemme laskelmia tämän perusteella. Käytämme vastaavia ja edellä kuvattuja ominaisuuksia vahvistaessamme SNiP: n nauhapohjaa.

Meillä on kaksi vyötä, joissa on kolme sauvaa. Yhteensä - 6 kerrottuna 50 = 300 metrin pääventtiilillä. Otetaan huomioon hyppyjen lukumäärä, jotka sopivat 30 cm: n välein. Voit tehdä tämän jakamalla 50 metriä 0,3: lla. Saamme 167 kappaletta. Tämän pohjan poikkipalkkien pituus on 30 senttimetriä ja pystysuorat - 60 senttimetriä. Pystysuorilla hyppyillä tarvitaan 167x0.6x2 = 200.4 metriä. Vaakasuorassa - 167x0.3x2 = 100,2 metriä. Yhteensä 300 metriä paksua aallotettua vahviketta ja 300,6 metriä ohuempia, sileämpiä vahvikkeita tarvitaan. Saatuaan nämä numerot, voit turvallisesti mennä materiaalin myymälään - nauhan säätö ilman vahvistusta ei kestä kauan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tangon käyttöä 10-15 prosentin marginaalilla. Loppujen lopuksi tarvitaan jonkin verran materiaalia, jotta lujitussarjan nurkka-alueet vahvistetaan ja menee telakkaan.

Kuinka neulata kehys?

Säätöohjeet nauhan perustuksen vahvistamiseksi pakottavat meidät luopumaan hitsauksen käytöstä neulomisen parissa, koska hitsauksessa hitsausliitosten kohdalla metallitangot menettävät voimaa jopa 2-2,5 kertaa. Lisäksi tässä on korroosiota, joka voi vahingoittaa vahvistusta useiden vuosien ajan vähentäen merkittävästi substraatin luotettavuutta ja kestävyyttä. Voimakas yhteys vain parittelun avulla. Tämä on melko vaikea vaihe, ja riittämättömästi kokeneelle käyttäjälle kestää kauan aikaa. Kuitenkin paljon täällä riippuu siitä, mitä työkalua käytät.

Klassinen työkalu neulomisvarusteiden kiinnittämiseen nauhan pohjaan on erikoinen virkkuukoukku. Käyttämällä sitä kokeneet käsityöläiset voivat tuottaa jopa 12-15 solmua minuutissa (tietenkin, jos neulontanka on valmistettu ja leikattu etukäteen). Tämän vaihtoehdon pääasiallinen etu on esteettömyys - koukku voidaan ostaa monissa myymälöissä sata ruplaa ja jopa halvempaa. Miinus - nopeus työskennellä hänen kanssaan ei ole suuri jopa päälliköiden keskuudessa. Ottakaa huomioon - sinun on tehtävä monia satoja solmuja, vaikka oletkin vahvistaisi pienikokoisen perustan.

Jos haluat lopettaa työn mahdollisimman pian, voit käyttää erityistä neulontapistoolia. Työskentely hänen kanssaan, vaikka kokematon käyttäjä helposti antaa 25-30 solmua minuutissa. Eli suorituskyky nousee vähintään 2 kertaa. Valitettavasti tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole alhaiset - 50 tuhatta ja yli. Lisäksi hänen työssään tarvitsevat erityistä lankaa - tavallinen ei ehkä ole sopiva. Tämä lisää edelleen kustannuksia. Mutta jos on mahdollista vuokrata neulonta-ase useita tunteja tai päiviä - voit vapaasti sopia tällaisesta tarjouksesta, älä unohda selvittää, kuinka suuren halkaisijan vahvistus hän voi sitoa. Työskentelemällä laadukkaalla työkalulla vietät runsaasti päivämäärää kehyksen kokoonpanon ansiosta - nauhamaisen perustuksen oikea vahvistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Kun työskentelet käsin, tämä prosessi voi kestää viikon tai pidempään.

Kuinka tehdä kehyksen?

Ennen liuskan perustusten vahvistamista on tarkasteltava asianmukaisten kehysten piirustuksia. Loppujen lopuksi riippuu kehyksen vahvuudesta, onko säätiö usean vuosikymmenen ajan, tai se peitetään halkeilla jo ensimmäisellä keväällä johtuen maaperän kausivaihteluista.

Jotta tuotetta ei voida sekoittaa, on muistettava muutamia sääntöjä:

 1. Ylimaalaus (etäisyys matkan kohdasta tangon reunaan) on oltava vähintään 5 senttimetriä.
 2. Kulmaliitoksissa kohtisuorat sauvat tulisi yhdistää toisiinsa - missään tapauksessa ei voida käyttää kahta erillistä lohkoa, joita ei ole yhdistetty toisiinsa. Ihanteellinen ratkaisu olisi kaltevuudeltaan kallistetut kulmat - tällainen säätövahvistus on luotettavin. Mutta tähän tarvitaan erikoislaitteita, jos liittimet ovat läpimitaltaan vähintään 14 millimetriä, pienempiä halkaisijoita voidaan taivuttaa kotona.
 3. Liitosjohtojen on oltava tiukkoja - jos käytät virkkuukoukkua, kiristä sitten lanka, kunnes se pysähtyy niin, että pidikkeen ja päävahvistimen välillä ei ole tilaa. Tarkista myös kädellä, että jos puristin siirtyy pois koskettamasta, sinun on tehtävä toinen solmio langalla.
 4. Vahvistuksen päällekkäisyyden tulee olla 40-50 halkaisijan vahvistus. Viereisten liitosruuvien ja ylemmän ja alemman kerroksen välissä on oltava aukko hankkeen mukaan.
 5. Vahvikehyksen on oltava tasalaatta. On myös tarpeen huolehtia betonin suojakerroksesta raudoituksen tekemiseksi piirustuksen vaatimusten mukaisesti. On muistettava, että vähimmäissuojakerros on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Se on joustava kaikki elementit vahvistamiseksi pohja, se toteutetaan kylmä. Missään tapauksessa lämmittämättä liitososaa, koska se johtaa sen vahvuuden menetykseen.

Kuten näet - säännöt ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Mutta jotkut kokemattomat rakentajat eivät epäile tai unohtavat heidän olemassaoloaan. Tämä johtaa siihen, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka loukataan ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Maa-alueet ja valmistelutyöt

Yksi nauhalevyn eduista on suhteellisen pieni määrä maanrakennuksia. Pari ihmistä, jotka työskentelevät päivän lyhyillä taukoilla, pystyvät helposti kaivaamaan sopivan kokoisen ojan normaalilla maaperällä. Kun kaivo on valmis, voit jatkaa sen järjestelyä.

Ensimmäinen askel on tehdä säästötyyny. Kiitos siitä, että pohjaveden kielteiset vaikutukset pohjaan vähenevät ja kuormitus säätiöstä itsestään ja koko rakenne jakautuu tasan tasaisesti koko maan päällä. Täällä voit käyttää eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hiekka tai sora. He tekevät hyvää työtä heidän tehtävänsä - tärkeintä on, että paksuuden tyyny olisi vähintään 15-20 senttimetriä.

Mutta jotkut asiantuntijat suosittelevat konkreettista padia. Kyllä, se on kallein. Kallis sementti ja tarve vahvistaa tyynyä viihtyisesti lisäävät kustannuksia ja rakennusaikaa. Mutta tuloksena saat säätiön luotettavin perusta varmistaen, että se kestää vuosia. Siksi voimme turvallisesti sanoa, että näitä rahaa ei heitetä tuulelle.

Jos työ suoritetaan heikossa, räjäyttävässä maaperässä tai suunnitellaan rakentaa raskas tiilitalo, mutta monoliittisen säätiön käyttö ei jostain syystä ole toivottavaa, sen jälkeen voidaan käyttää nauhamaista pohjaa. Laajeneminen (lasi) voi merkittävästi pienentää maaperän kuormitusta. Tietenkään älä unohda lasialustan vahvistamista, sillä se kestää säännöllisesti maaperää, sillä se kestää säännöllisesti merkittäviä veto- ja taivutuskuormia. On erittäin tärkeää tarjota hänelle riittävän vahvuus.

Kun käytät perustusta pohjalla, maanrakennustöiden määrä kasvaa. Lisäksi on tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa nauhalevyn pohjan vahvistamiseen - jos se epäonnistuu, tämä johtaa koko rakennelman varhaiseen tuhoamiseen.

Muotti on asennettu valmiin tyynyn päälle. Kun valitset leveyden, huomioi - lopullinen pohja on 10-15 senttimetriä paksumpi kuin ulkoiset kantavat seinät.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Jotkut rakentajat käyttävät kattohuopaa, mutta tämä on varsin kallista materiaalia. Ja raskas paino vaikeuttaa asennusprosessia. Siksi on mahdollista käyttää rakennuspolyeteeniä. Kyllä, se on vähemmän kestävä. Mutta tarvitset sitä vain muutaman päivän ajan - niin että sementtimaito ei mene hiekkaan. Siksi halpa ja kevyt polyeteeni sopii hyvin. Se on asetettu muottiin. Liitoksissa on päällekkäisiä enemmän - vähintään 10-15 senttimetriä - ja liimaa laaja teippi.

Tämä valmistelutyö päättyy. Kerro nyt säätiön täytöstä ja vahvistamisesta omilla käsillään.

Asenna runko, kaada betonia

Vahvikkeen runko on paras rakentaa suoraan valmistettuun kuoppaan - tämä mahdollistaa elementtien kiinnittämisen tiukimmin. Mutta jos puhumme maanalaisen nauhan perustuksen vahvistamisesta tai jos kuoppa on liian kapea suoraan siihen tehtävään työhön, kehys voidaan koota ulos kaivannon ulkopuolelle ja laskea sitten varovasti paikalleen. Täällä ongelmat eivät tavallisesti tule, eikä vaiheittaisia ​​ohjeita tarvita.

Viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiö.

On suositeltavaa käyttää tätä konkreettista tuotemerkkiä M200 tai uudempi. Sen voimakkuus kestää huomattavia kuormituksia ja sillä on myös riittävä kylmävastuksen osoitin.

Välittömästi sanotaan - töihin tarvitaan paljon materiaalia. Tee kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen - sinun täytyy kaataa betonia kerralla, välttäen delaminoitumista ja muita eroja. Muussa tapauksessa pohjan lujuus vähenee merkittävästi, mikä vaikuttaa talon toiminnan turvallisuuteen. Samasta syystä on suositeltavaa vuokrata betonisekoittimen. Nykyään monet yritykset tarjoavat tätä palvelua. Lisäksi edullisten mallien vuokraus on suhteellisen halpa - alle tuhat ruplaa päivässä. Tehokkaalla työllä tänä aikana on mahdollista selviytyä työstä. Lisäksi betonisekoittimen läsnäolo mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen - sinun tarvitsee vain heittää hiekkaa, sementtiä ja kaataa vettä ja saat pian valmiin tuotteen, jonka tarvitsee vain kaataa muottiin asennetulle kehykselle. Jalojen käsittelyä ei voida saavuttaa.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun on odotettava 28 päivää. Tänä aikana betoni noutaa tarpeeksi voimaa ja voit alkaa rakentaa taloa, autotallia tai kylpyamme.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kokenut rakennusinsinööri kertoo säätiön vahvistuksen tärkeistä vivahteista. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota työskennellessäsi ensimmäisellä sijalla, niin että talon perusta on luotettava.

Nyt tiedät, miten vahvistaa nauhasäätiötä omilla käsilläsi. Tätä varten ei ole välttämätöntä olla erittäin erikoistuneita taitoja tai hankkia kalliita laitteita. Riittää, ainakin teoriassa tietää, kuinka vahvistaa perusta. Kokemus tulee prosessiin, ja kaikki työkalut voidaan korvata halvilla kollegioilla tai vuokrata säästämällä rahaa ja aikaa.

Nauhateoksen vahvistaminen omilla käsillä: kaaviot, raudoituksen halkaisijan laskenta, kulmien sijainti ja pohja. Säätöpohjan vahvistaminen

Kaistaleperheiden vahvistaminen itsenäisesti maalaistalolle tai mökille

Nahkoperinteiden vahvistaminen omilla kädillä on vaikea kuvitella ilman, että ensin tutustutaan täydelliseen kuvaan tulevan maatilarakennuksen rakentamisesta.

Nauhasisäätiö on vakiinnuttanut itsensä yhtenä luotettavimmista ja samalla yksinkertaisista vaihtoehdoista mökkien, kylpyläosastojen ja ulkorakennusten rakentamiselle maaperätyypeistä riippumatta.

Vahvistaminen nauhan säätiön omilla käsillä on olennainen osa lujitettua betonia, joka sitten kaadetaan talon ympärille. Tämän menetelmän soveltamisen tarkoituksenmukaisuus ei ole kiistanalainen, koska juuri sen vuoksi, että metalli on rakenteessa, pohja voi kestää jopa kaikkein monimutkaisimmat rakennusprojektit.

Säätiön vahvistaminen suojaa maatilallesi halkeamien ja muiden maavärähtelyjen aiheuttamien vikoja. Kodin kaksinkertainen säilytys voi taata erityisen värähtelijän käytön.

Ennen kuin aloitat vahvistamisen työn, kiinnitä riittävästi huomiota laskelmiin, joissa tärkeä tehtävä on säätiön leveys ja seinien paksuus.

Vaadittavan raudoituksen määrä määritetään rakenteen massasta riippuen, mutta tämä ei vaikuta sauvojen läpimittaan, useimmiten käytetään 10-16 mm: n sauvoja.

Joten, jos olet jo päättänyt vahvikkeen halkaisijasta, näet, kuinka monta sauvaa on yksi tonni:

Vahvistus on tehtävä kahdella vyölenkillä neljällä sauvalla. Pituussuuntainen vahvistus asetetaan viisi cm: iin pohjan äärimmäisestä kohdasta molemmin puolin. Varmista, että poikittaisten sauvien väliin jää 25 cm. Tangon kahva on kiinnitettävä, jotta voit käyttää keinotekoista hitsaustapaa tai sitoa kaapelin avulla. Toinen menetelmä on edullisempi, sillä hitsaus on kallis mitta, joka voi myöhemmin aiheuttaa paljon ongelmia. Hitsaustyöt voivat merkittävästi heikentää mukana olevien sauvien suorituskykyä, sillä tässä tapauksessa vavat vaikuttavat korkeaan lämpötilaan. Jos kyseessä on viskoosi, voit säästää aikaa ja rahaa, tehdä työtä, tarvitset pihdit tai pistoolin neulomaan armouria.

Vahvistusnauhan teknologia

Nauhalevyn vahvistamisen tekniikka vaatii huolellista työtä kaikissa toimenpiteen vaiheissa. Joten, pohjan vahvistaminen tapahtuu samanaikaisesti muottien asennuksen kanssa tai sen jälkeen, kun se on jo asennettu paikalleen. Sanalla on paikka ennalta kaivettu kaivanto, jossa hiekka asetetaan siistissä kerroksissa. On tärkeää, että muottiosan sisäosa on suojattu betonin päästämästä kosteudesta. Näin voit auttaa lasialustaa, joka asetetaan levyn pinnalle ja kiinnitetään erityisellä nitojalla. Useimmissa lähteissä sanotaan, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka merkitsee muottien poistamista 3 viikon kuluttua menettelyn päättymisestä.

Tähän mennessä sinulla on jo vahvistettu vaadittu määrä, se lasketaan perustuksen kokonaiskuormituksen perusteella.

sitä suurempi on huoneen massa, sitä tiheämmät ja raskaat sauvat on oltava.

Seuraavaksi meidän tehtävämme on luoda tangon irto-metallikehys koko kaivannon sisäpuolelle. Voit kuvitella kehyksen tulevan mallin, nämä ovat suorakulmioita, jotka on yhdistetty rakennuksen nurkkaan osaan. Vaakasuuntaiset sauvat on neulottu pystysuoralle terästangolle, joka sijaitsee kaivon sisällä. Vahvistuksen pystysuorien palkkien välisen etäisyyden on oltava vähintään kaksi metriä. Kaikki vahvistukset on sijoitettava siten, että säätöreunaan on jäljellä 5 cm. Nyt on vielä nähtävissä, onko sauvojen kiinnitys risteyksissä.

Mitä tehdä, jos liittimet eivät pääse pohjan ulkopintaan? Kaikki on hyvin yksinkertaista, yleensä tällaisissa tapauksissa tiilet asetetaan säätiön reunalle ja tangot asetetaan päälle. Vaikka vahvistamisestasi voit tehdä ilman tiilien asettamista, huomaa, että sauvat on vielä sijoitettava hieman kaivannon pohjan yläpuolelle ja siksi kehys on nostettava kaivon pohjan yläpuolelle vähintään 10 cm.

Seuraava työvaihe liittyy ilmanvaihtoaukkojen ja muiden haarojen reikien järjestämiseen, minkä jälkeen jatkamme säätiön kaatamista. Tätä varten meille sopivaa betonia on merkitty nimityksillä 200 ja 300 M. Ennen operaation suorittamista on kuitenkin venytetty kalastusviiva, joka näyttää kaatumisen ylärajan. Rakennustyömaalle varatun betonin määrä lasketaan peruslastan leveyden, korkeuden ja pituuden perusteella. Useimmissa tapauksissa käytetään 20 - 40 cm: n leveyden vakiolukuja. Saamme korkeuden, jos summataan syvyys, joka on tavallisesti 1, 5 m ja maan päällä ulkoneva osa, useimmiten 40-50 cm, pituus perustuu seuraaviin tietoihin: ympärysmitta, ulkoneva osa ja korkeus.

Kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sinun on vedenkestävä kateaineella ja mastilla, voit myös käyttää hartsia tai tunkeutumista ja täyttää sitten sinusit hiekalla. Voit myös ajatella maanrakennuksen rakentamista tässä rakennusvaiheessa.

Vahvistusnauhan säätömenetelmät

Kaikista vahvistusnauhan menetelmistä kokeneet rakentajat mieluummin käsin neulottavat. Ensinnäkin tämän menetelmän avulla sinun ei tarvitse ostaa uutta työkalua, jonka avulla tässä vaiheessa voit vähentää rakennuksen kustannuksia. Toisaalta nauhan perustuksen lujittamismenetelmät parittelumenetelmällä jaetaan tyypeihin riippuen siitä, miten menettely toteutetaan, mutta ne kaikki alkavat siitä, että ensimmäinen silmukka peittää kierteelliset urat.

Neulominen langalla. Erittäin yksinkertainen menetelmä, jolle tarvitset 180-200 mm lankaa taivutettuna puoleen (12 mm: n vahvikkeelle). Kiinnitettyjen osien ulottuvuus tulee tehdä siten, että molemmilla puolilla olevat päät ovat vähintään 3-5 cm. Pidä näitä päitä pitäessä yritä kiinnittää virkattu koukku silmukalle ja kiertää sitten lankaa, kunnes se kääritään.

Menetelmä tangoista lippujen kanssa. Nämä pienet, mutta erittäin hyödylliset tuotteet, voit ostaa missä tahansa rautakaupassa. Menetelmä liittämisestä paperiliittimiin yksinkertaistaa huomattavasti sitä, että sauvat ovat vaikeasti tavoitettavissa paikoissa. Kiinnitysperiaate on hyvin yksinkertainen, koukuttamalla yhteen oksalle, toisen leikkeen toinen pää peittää toisen sauvan ja tuo ne yhteen.

Päällekkäiset nivelet. Tämän tyyppistä liitosta käytetään vahvistuskotelon laajentamiseen myös paikoissa, joissa pohjaseinien solmupisteet sijaitsevat. Pitkän päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 30 halkaisijaltaan tangoista, mikä tarkoittaa, että jos vahvistussi halkaisija on 1 cm, haluttu pituus on 30 cm.

Rod taivutus. Tätä varten meidän on tehtävä pieni kiinnitin, joten meidän on otettava 2 teräsputkea halkaisijaltaan 1,5-2 cm, joka kestää 80-100 cm pitkä. Ensinnäkin vie lyhyt putki ja leikkaa sen läpi 2 identtistä uria, joiden syvyys on vähintään 5 cm ja reikien välisen etäisyyden on oltava 14-16 mm. Seuraavaksi sinun on taivutettava leikatut osat säteen mukaan ja mikä muu on tärkeää, oikeaan kulmaan. Tehtävää helpotetaan käyttämällä puhallusputkea, joka voi kulkea erinomaisen tukeen taivutuksen aikana. Joten, kun putki on kiinnitetty sopivaan alustaan, asetamme yhden kärjen kärkeen lyhytputkiin ja toisella puolella panemme sen pitkään putkeen, taivuta sitä.

Kiinnitysraudan kulmien oikea vahvistaminen

Nauha-säätiön kulmien asianmukainen vahvistaminen aiheessa ansaitsee erillisen kohdan artikkelissamme, koska tulevan mökkitoiminnan luotettavuus riippuu tästä toiminnasta. Samoin niin tapahtui, että maksimikuorma putoaa rakennusten kulmille, mutta nauhan säätiön kulmien oikea vahvistaminen suojaa taloa muodonmuutoksen näytöltä. Oikeassa muodossaan kuvan tulisi olla vahvistus, jonka ensimmäinen pää menee yhteen suuntaan ja toinen on toista seinää vasten. Kuten edellä mainittiin, voit yhdistää tangot parhaana käyttää lankaa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet sitä mieltä, että kaikki varret eivät ole valmistettu materiaalista, johon voit käyttää hitsausta. Asiantuntijat sanovat, että hitsaaminen on täynnä saumojen alueella heikkoutta, ja se myös tekee sauvan ohuemmaksi.

Missään tapauksessa ei voida vahvistaa kulmat yksinkertaisilla hiustyypeillä, varmista, että sauvat ovat päällekkäin, jonka pituus on vähintään 5 cm ja halkaisija 12 mm. Useimmiten tämä tapahtuu päällekkäisyyteen ja jalkaan, ja joskus L-muotoisen puristimen avulla.

Vahvistetaan nauhapintaa

Nauhatuloksen pohjan vahvistaminen alkaa itse pohjaosan järjestelyllä, joka on syvennettävä vakaan kerroksen päälle. Yleensä paljon puhetta pyörii määritelmän paikka paikka yksin, jotkut ihmiset uskovat, että paras paikka se on kolmas kerros pinnalta. Yksi asia on varma, jos valinta kuuluu ylemmälle kerrokselle, tulevaisuudessa sinun on todennäköisesti kehitettävä pohja edelleen ja vahvistettava alempia kerroksia.

Nauhalevyn pohjan vahvistamista ja sen rakentamista voidaan pitää tosiasiallisena, että toiminta on mahdollista milloin tahansa vuoden aikana, jopa talvella. On kuitenkin erittäin tärkeää määrittää maaperän luonne, jota sinun on käsiteltävä, geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet auttavat sinua. Maaperän on voitava vastustaa tulevien tilojen kuormitusta. On tarpeen ottaa huomioon maaperän kallistumisen todennäköisyys kylmässä kaudella, joten se ei harvoin johda pohjan tuhoamiseen. On syytä huomata, että useimmiten savi maaperät ovat savi, mutta karkeilla hiekalla ei ole käytännössä mitään sellaisia ​​ominaisuuksia. Tämä viittaa siihen, että jos sinulla on käsiteltävä savea maastoa, on erittäin tärkeää asettaa pohja syvyyteen, joka on vähintään jäädyttämisen taso, ja karkealle maaperälle tätä syvyyttä voidaan vähentää 0,5-0,6 m.

Vahvistusprosessi edellyttää varovaista lähestymistapaa ja erillistä huomiota säätiön kulmiin. Seinien risteyksessä kokeneet rakennuttajat suosittelevat, että sauvat on taivutettu kulmassa, mutta tässä tapauksessa ei saa tehdä ilman niveltymistä, toisin sanoen raudoituksen ei pitäisi olla kulman takana. Älä unohda tehdä pieniä aukkoja ilmanvaihtoa varten ja aloittaa betonin kaataminen.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen sopii kevyisiin rakenteisiin, kuten lisärakennuksiin tai puutaloihin. Monet ovat iloisia uutisista siitä, että matalan liuskakiven rakentamisen menettely ei ole ollenkaan kallis toimenpide verrattuna upotettuun vastineeseen. Merkittävä seikka on se, että mallin avulla voit hankkia pienen kellarikerroksen. Rakennusta on kuitenkin vältettävä, jos kyseessä on liian itkeä maaperä.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen on matalaa syvyyttä, maaperän jäädyttämisen yläpuolella tehdään töitä. Lujittamismenetelmällä on valmisteluvaihe, joka muodostaa puisen muottirakenteen. Muottien sisällä seinät on pukeutunut lasi- tai kattopyyhkeisiin, jotka työn päätyttyä on purettava.

Matala nauha on vahvistettu kahdessa vaiheessa. Aloittaaksesi vahvikepäällysteen kuopan pohjasta, seuraava oksasäiliö on sijoitettava märälle betonille ennen menettelyn päättymistä. Vahvistuksen yksityiskohdat on ehdottomasti sidottava neulomalla.

Matala perustus sekä sen vastapuoli edellyttävät työtä hiekkakivun luomiseksi. Tämä suojaa suuresti rakennetta muodonmuutoksesta. On tärkeää muistaa, että tällainen muotoilu on välttämättä täytettävä ennen kylmän sään alkamista. Jos rakennus on pysähtynyt, voidaan käyttää väliaikaista eristystä. Pohja voidaan lämmittää käyttämällä olkia, kuonanvillaa, laajennettua savea tai sahanpurua.

Missään tapauksessa rakennustöitä ei saa aloittaa pohjasta jäädytetyn maan päällä.

Asiantuntijat suosittelevat seinien laatuominaisuuksien parantamista, toisin sanoen niiden jäykkyyttä lisäämällä lisävarusteita. Tämä auttaa pitämään talon maata lamaannuttaen ja sen seurauksena luotettavasti suojata sen tuhoamiselta.

Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

Vahvistusjärjestelmä

Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

Voit lukea säätiön syvyydestä tässä.

Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, joka kantaa pääkuormitusta, vaaditaan luokan AII tai AIII. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta monet suunnittelijat eivät suosittele sen käyttöä asuinrakennusten perustuksissa. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt valinnan menetelmä määrittää palkkien halkaisijan ja niiden lukumäärän.

SNiP: n lainaukset, jotka liittyvät vahvikkeisiin (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolme palkkia (tai sanotaan "kierteiksi"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm2, mikä on yli 2,8 cm2, jotka SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm2. Jos kerrotaan 4: llä (nauhahakeen työhaaran vähimmäismäärät), saamme 3,16 cm2, mikä riittää myös marginaalilla. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

Asennusvaihe

Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaihe saa olla enintään 300 mm.

Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

Vahvistetut kulmat

Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

Vahvistetaan nauhapintaa

Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

Kuinka moni tarvitsee palkkia

Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

Tietoa betonimerkin valinnasta säätiölle on luettavissa täältä.

Armeijan kokoonpanoteknologiat nauhan perustuksille

Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

 • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
 • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
 • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
  • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
  • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

 • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
 • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
 • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
 • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
 • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
 • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.

Vahvistetaan nauhapintaa

Rakentamisen varsinainen prosessi riippuu rakenteen vahvuudesta. Koko kuormitus seinistä, katto siirretään perustukseen.

Hihnaa voidaan käyttää matalien kaltevien rakennusten rakentamiseen ja suurien pääkaupunkitalojen rakentamiseen kellarilla tai kellarilla.

Yleisimpiä on nauha-pohja, sitä käytetään usein yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Teknologinen laite on melko yksinkertainen, mutta kestää tietyn ajan, työ- ja kulutustarvikkeita. Se on pääasiassa vahvistettu metallivahvikkeilla. Tämä pohja on teräsbetonirunko, joka sijaitsee talon ympärillä, kaikissa sisäseinissä. Asettaessaan ne pyrkivät pitämään leveyden ja syvyyden koko pituudeltaan vahvistaakseen kuormituksen vaikutusta, he käyttävät tämän rakenteen vahvistamista.

Useimmin pystytetty monoliittinen raudoitettu betoni.

Sitä käytetään betonin, kiven, tiilen, hiilihapotetun betonin seinien rakentamiseen. Hänen laitteensa ja vahvistuksensa on myös tarpeen rakentaa autotalli, kellari.

Peruslaite

Tällaisen nauhamaisen perustuksen moitteettomalle toiminnalle riittää, että se sijoitetaan 0,2 metrin syvyyteen maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle. Asettaminen alle 0,5-0,7 m on epäkäytännöllistä.

Riippuen syyn syvyydestä, ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Syvälle säädetyn nauhan perustus.

 1. Matala syvyys. Sitä käytetään kehystaloissa ja pienissä kivitaloissa.
 2. Glubokozaglublenny. Se asetetaan kivirakennuksiin, joissa on monoliittista betonilattiaa tai taloja, joissa on suunniteltu kellareja tai kellareita. Sen rakenne on paljon materiaalia kuin matala.

Vahvistusprosessi tulee ottaa kaikesta vastuusta, koska pohja on raskaassa kuormituksessa, kun jäänpohjamaa kasaantuu ja koko talon painon samanaikainen vaikutus (katto lumisateella, seinillä jne.). Yläosa on suurimmalla kuormalla.

Vahvistus tapahtuu ylä- ja alareunassa: alaosa puristetaan ja yläosa venytetään. Korkeuden ollessa yli 150 mm on asennettava poikittaiset ja pystysuorat sauvat. Vahvistuksessa syntyy kuumavalssattua vahviketta, jonka halkaisija on 6-8. Armature-palkit on asetettava päällekkäin niin, että ne päällekkäin toisiaan. Kytke poikittainen vahvike erityisellä pitkittäisellä kauluksella. Pituussuuntainen vahvistus on sijoitettava esivalmisteen kehyksen sisään.

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistuksen sitominen estää halkeamien leviämistä pohjaan. Vahvistimen jakautumista säätelevät SNiP: n rakennusstandardit, jotka osoittavat, että pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys lasketaan betonityöaineen ja sen asennustavan mukaan, sillä ei saa olla pienempi kuin itse vahvistuksen läpimitta ja vähintään 0,25 cm: n pituus. vahvistus: niiden välisen etäisyyden ei tulisi olla pienempi kuin halkaisija kaksinkertainen, mutta enintään 4 cm. Työvahvikkeen halkaisija vaihtelee välillä 10-22 mm ja lisävahvistus 4-10 mm.

Vahvistusosien yhdistämismenetelmät

Neuleliimoja käytetään kiinnittämiseen, koska hitsauksen aikana pääominaisuudet, joihin lujitetta käytetään rakentamisessa (lujuus ja luotettavuus), menetetään. Hihnaa voidaan hitsata vain C-merkinnällä.

Styling-sekvenssi

 1. Ensimmäinen askel on kuljettaa halkaisijaltaan pieniä tankoja noin 50-80 cm etäisyydeltä toisistaan. Kulkuneuvojen korkeus ei saa olla suurempi kuin muotti.
 2. Näissä vasaratuissa on kaksi vaakasuoraa vyötä: ylä- ja alapuolella.
 3. Rakennustiilet käytetään usein jakamaan osiin tasaisesti.
 4. Sen pitäisi olla kova ja luotettava kehys.
 5. Kehyksen kokoonpanossa ei saa unohtaa lattiatilan tai kellarin tuuletusta.

Asennusominaisuudet

Kun asennat laattoja, on kiinnitettävä erityistä huomiota sen varmistamiseksi, että vahvike ei pääse kosketuksiin maan kanssa (maaperä), sillä se nopeuttaa ruosteen tuhoutumista. Betonikerroksen on oltava vähintään 5-8 cm.

Erityisesti on huomioitava rakennuksen kulmien asennus: se ei riitä tekemään niistä yksinkertaista ristipistettä. Kulmat olisi valmistettava luokkaan, joka ei ole alempi kuin A3 erityisillä kulmilla.. Taitettu kulmat vahvistaminen pitäisi mennä toiselle puolelle vähintään 50-70 cm Sauvat venttiilit sijaitsevat sisä- kulmien on kosketuksissa osien ulkopuolella vahvistaminen, muuten saavutetaan tarkoitusta varten, jonka vahvistettua perusta - sen lujuus.

Samalla tavalla kellarin (koriste-ikkunan) ja T-muotoisten elementtien koristeosat vahvistetaan. Kulmissa on erityinen kuorma. Kehyksen asianmukainen kokoaminen on erittäin tärkeää halkaisun ja halkeilun estämiseksi.

Näissä paikoissa asetetaan lisäkiinnikkeet. Ne ovat kiinnitettyjä U-muotoisia kiinnikkeitä tai L-muotoisia. Käytössä on tieteellisesti laskettuja ja käytännöllisesti laadittuja standardeja nurkkien tukemiseen: kytke vähintään 25 senttimetriä. Pääpidikkeellä, joka on kiinnitetty pidikkeillä 2 kertaa vähemmän.

Oikean laskennallisen betoniliuoksen määrän selvittämiseksi sinun täytyy tietää kaikki kolme määrää: pituus, leveys ja syvyys. He vuorottelevat lisääntymään. Täten vaaditun betonin määrä tunnetaan.

Edut ja haitat

Ribbonsäätiötä käytetään kevyiden talojen, talojen, hirsien, kylpyammeiden ja muiden kevyiden rakennusten rakentamisessa.

Suurin etu on mahdollisuus sen rakentamiseen ympäri vuoden. Mutta on haittoja: se edellyttää erittäin tarkkaa noudattamista tekniikan aikana rakentamisen.

Alustat, joissa on tukipohjat, käytetään erilaisissa maaperämaissa. On erittäin kätevää ja käytännöllistä soveltaa niitä epävakaisiin tai turpeen maaperään. Keskikokoisille taloille riittää asentaa enintään 10 näistä pohjista. Mutta on äärimmäisen tärkeää, että ne asetetaan jäädytysrajan alapuolelle 20-30 cm.

Pohjat vahvistetaan samalla tavalla kuin itse säätöjä vahvistetaan.

Säätiötä ei saa jättää avoimeksi koko kylmän altistumisen ajan. Se on suojattava saostumisen vaikutuksilta millä tahansa keinolla: peitä kalvolla, käsitellä vedeneristysliuosta kahdessa kerroksessa (ensimmäinen ohut kerros toimii kyllästyksellä, toinen toimii suojatoiminnolla).

Ensimmäinen ja erittäin tärkeä asia uuden talon rakentamisessa on pätevä ja oikea säätölaite, talon käyttöikä riippuu sen voimasta ja luotettavuudesta.

Nauhateoksen vahvistaminen omiin käsiinsä: kaaviot, raudoituksen halkaisijan laskenta, kulmien sijainti ja pohja

Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Kaikki nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

Vahvistusjärjestelmä

Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, jolla on pääkuormaluokka AII tai AIII, vaaditaan. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta sitä ei suositella käytettäväksi säätiöissä. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt päätämme valintamenetelmällä, sauvojen halkaisijalla ja niiden määrällä.

SNiP: n lainaukset, jotka liittyvät vahvikkeisiin (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Sen poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolmea palkkia (tai he sanovat "kierteet"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm 2. ja tämä on yli 2,8 cm 2. SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm 2. Jos kerrotaan 4: llä (nauha-kehyksen työvahvistustasojen vähimmäismäärä), saamme 3,16 cm2. Tämä on myös tarpeeksi marginaalia. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

Asennusvaihe

Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: ssä: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaiheen on oltava vähintään 300 mm.

Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

Vahvistetut kulmat

Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

Vahvistetaan nauhapintaa

Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

Kuinka moni tarvitsee palkkia

Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

teknologian

Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

 • Koko kehys kerätään suoraan kaivosta tai kaivosta. Jos teippi on kapea ja korkea, työskentele niin hankalaa.

Yhden tekniikan mukaan köysi on neulottu suoraan muottiin

 • Kaivon läheisyydessä valmistetaan runko-osioita. Heidät siirretään osissa ja asetetaan heidän suunnitellulle paikalleen sitomalla yhtenäinen kokonaisuus. On helpompaa työskennellä tällä tavalla, paitsi että se on erittäin hankalaa ja vaikeaa siirtää siihen liittyviä rakenteita vahvistamiselta.

  Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

  • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
  • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
  • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
   • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
   • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

  Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

  Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

  • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
  • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
  • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
  • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
  • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
  • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

  On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

  Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

  Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.

  Sivuston materiaalien perusteella: http://stroychik.ru

  järjestelmiä, raudoituksen halkaisijan laskenta, sijainnin kulmissa ja pohjassa

  Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

  Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

  Vahvistusjärjestelmä

  Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

  Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

  Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

  Voit lukea säätiön syvyydestä tässä.

  Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

  Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

  Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

  Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

  Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

  Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, joka kantaa pääkuormitusta, vaaditaan luokan AII tai AIII. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

  Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta monet suunnittelijat eivät suosittele sen käyttöä asuinrakennusten perustuksissa. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

  Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

  Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

  Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

  Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

  Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

  Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

  Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt valinnan menetelmä määrittää palkkien halkaisijan ja niiden lukumäärän.

  SNiP: n lainaukset, jotka liittyvät vahvikkeisiin (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

  Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolme palkkia (tai sanotaan "kierteiksi"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm2, mikä on yli 2,8 cm2, jotka SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

  Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm2. Jos kerrotaan 4: llä (nauhahakeen työhaaran vähimmäismäärät), saamme 3,16 cm2, mikä riittää myös marginaalilla. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

  Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

  Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

  Asennusvaihe

  Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

  Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

  Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

  Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

  Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaihe saa olla enintään 300 mm.

  Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

  Vahvistetut kulmat

  Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

  Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

  Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

  Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

  Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

  Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

  Vahvistetaan nauhapintaa

  Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

  Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

  Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

  Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

  Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

  Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

  Kuinka moni tarvitsee palkkia

  Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

  Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

  Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

  Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

  Tietoa betonimerkin valinnasta säätiölle on luettavissa täältä.

  Armeijan kokoonpanoteknologiat nauhan perustuksille

  Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

  Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

  • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
  • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
  • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
   • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
   • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

  Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

  Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

  • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
  • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
  • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
  • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
  • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
  • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

  On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

  Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

  Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.

  Pohjan laskeminen kellarin ulkoseinän alle. Kellarin vahvistamisen laskeminen kellarin ulkoseinän alle (1 raja-arvo). Esimerkki laskelmasta.

  Laskennan alku, katso täällä: Pohjan laskeminen kellarin ulkoseinän alle.

  Tämä laskenta on samanlainen kuin seinän vahvistaminen.

  Ensinnäkin määritämme elementin mitat, betonin suojakerroksen työvahvistukseen (vähintään 35 mm) - on otettava huomioon, että emme ota puhdasta suojakerrosta, vaan etäisyyttä vahvistusakseliin, ts. "a" -arvon on oltava suurempi kuin 35 mm. Ja löydämme edellisestä laskelmasta maksimipyynnin hetkeksi.

  Sitten tällä hetkellä löydämme vahvistuksen pohjasta. Olemme kääntäneet varret, joiden läpimitta on 10 mm ja joiden pituus on 200 mm. Kuten muistan, seinässä löydettiin halkaisijaltaan 8 ja 6 mm: n liittimiä. Koska yksi muotoilu ei ole suositeltavaa käyttää vierekkäisten halkaisijoiden (meidän tapauksessa kymmenkunta ja kahdeksan) vahvistuspalkkeja, jotta rakennuttajat eivät sekoita niitä, on suositeltavaa hyväksyä sekä seinät että pohjat, joiden läpimitta on 10 mm Seinämän sisäreunassa sitä voidaan sijoittaa harvemmin (ottaen huomioon käsikirjan kappaleen 5.64 vaatimukset).

  Viimeinen vaihe tässä laskelmassa on laskeminen pohjan pohjalle toiselle rajatilalle.

  Lisää kommentti

  Monoliittisen, upotetun ja esivalmisteen nauhan perustuksen vahvistaminen: lasikuituvahvisteisen jalustan vahvistaminen

  Monet ihmiset tietävät, että talon, autotallin tai muun päärakennuksen rakentaminen perustuu pääasiassa betonista. Harvoissa tapauksissa säätiö voi olla puupylväiden tai tiilipylväiden ulkonäkö, jota käytetään pääasiassa tilapäisiin rakennuksiin, joissa kestävyys ei ole tärkeä ja koko rakennuksen kuorma ei ole suuri.

  Pääomarakenteet tarvitsevat vankan perustan, joka voi kestää useita vuosia ja kestää kaikki suunnittelun kuormat.

  On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, mutta harkitsemme, miten monoliittisen nauhalevityksen vahvistaminen tehdään, koska sitä käytetään useimmiten yksityisten talojen rakentamiseen.

  Vahvistettu betoni on nimeltään betoni, jonka rakentaminen on erilainen:

  • suuri lujuus, joka kestää raskasta kuormitusta jo vuosia;
  • paloturvallisuus;
  • kyky hankkia minkä tahansa tuotteen muoto;
  • kemiallinen ja biologinen vastus;
  • suuri vastustus kuormille sekä dynaamiselle että staattiselle.

  Kun rakennetaan nauhan jalka, saamme säteen suunnittelun, jossa puristus- ja jännitysvyöhykkeet esiintyvät. Kuvittele baari, pistä päät kaikkiin tukiin ja aseta henkisesti keskikokoon. Palkin keskipiste sag. Palkin yläosassa esiintyy puristuskuormia, kun taas alempi taso ulottuu.

  Tämän periaatteen mukaan nauhateoksen vahvistaminen kehyksen muodossa, jossa on pitkittäinen ja poikittainen vahvistus, kun taas ylempi vahvistus toimii puristuksessa, sitä pienempi jännitys.

  Lisäksi on vahvistin häkissä:

  Kiinteän perustuksen saamiseksi alempaan vyöhykkeeseen sijoitetaan vahvempi vahvike, jonka poikkileikkaus valitaan pohjaan vaikuttavien kuormitusten perusteella. Yläraudoitus voidaan asentaa ilman laskentaa.

  Luonnollisesti kaikkien ei tarvitse tehdä tällaisia ​​monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia omillaan. Siksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka laskevat säätiön suunnittelun täysin, piirustuksissa näkyy monoliittisen nauhan perustuksen kaikkien osien vahvistus.

  Vaaditut materiaalit raudoitukseen

  Jotta saataisiin lujitusholkkia yksityisen talon monoliittisen nauhan perustuksen rakentamisen aikana, vaaditaan jaksollisen profiilin vahvistuspalkkeja, joiden läpimitta on 6-14 mm.

  Lujitettavuus olisi tehtävä kuumavalssatusta teräksestä A III.

  Tällöin rungossa oleva alempi vahvike valitaan suuremmasta halkaisijasta, koska hänellä on vetovoimia. Vahvikotelon ylemmän hihnan luomiseksi voit käyttää pienemmän halkaisijan vahvistamista sekä pystysuorat sauvat.

  Lujitustangojen - ylemmän, alemman ja pystysuoran rakenteen yhdistäminen yhdeksi rakenteeksi tapahtuu neulomisen vahvikelan ja erityisen virkkauskoukun avulla.

  Vahvistusnauhan laskennan laskeminen

  Laskennan jälkeen, ja selvitetään, kuinka laaja ja syvempi nauhalevitys olisi yksityiselle talolle, vaaditaan tarvittava vahvistusmäärä. Kehyksen alareunaan on yleensä vedetty säännöllisen profiilin vahvistus, jonka läpimitta on 10-14 mm.

  Vahvistustankojen ulkonevat kylkiluut sopivat paremmin betonimassaan.

  Yksityisen talon rakentamiseen käytetään tavallisesti venttiilejä, joiden läpimitta on 10-12 mm. Kehys koostuu kahdesta hihnasta, ylemmistä ja alemmista, jotka on yhdistetty pystysuorilla ja pitkittäisillä sauvoilla. Lujitushäkki on sijoitettava 5 cm: n etäisyydelle muotin sivuseinistä, pohjan pohjasta ja sen yläosasta.

  Kolmen tai neljän palkin asettaminen kehyksen palkkeihin suuren maan liikkuvuuden tai monikerroksisten rakennusten rakentamisen vuoksi.

  Tällä hetkellä rakennusmateriaalimarkkinoilla on ilmestynyt lasikuituvahviste, joka monin tavoin ylittää perinteisen metallin.

  • on ulkonäöltään lasikuidusta valmistetut sauvat, joiden läpimitta on 4-16 mm.
  • sauvan pituus voi olla mikä tahansa
  • tämäntyyppisellä vahvikkeella on uurrettu pinta kierreprofiili.

  Jos päätät vahvistaa lasikuituvahvistusta, valitse sitten vahvistus AKS f6 tai f7 yhden kerroksen taloille. Kaksikerroksisten talojen osalta on parempi ostaa liittimiä AKS F8 tai F10.

  Jos pohja tehdään 40 cm leveäksi, lujittavan häkkeen kennon koko pidetään 10-30 cm: n välein. Sileää vahviketta voidaan käyttää poikittais- ja pystysuuntaiseen jakelulaitteeseen, joka on huomattavasti edullisempi kuin jaksollisen profiilin vahvistuksen.

  Tietäen alustan mitat kehän ympärillä ja palkkien lukumäärän kehyksessä, on helppo laskea, kuinka monta raudoitusta tarvitaan jaksottaiselle profiilille ja sileäksi.

  Menetelmä vahvikehön valmistamiseksi

  Syvillä olevien monoliittisten nauhojen perusteet suoritetaan kahdella tai kolmella parikaapelilla, joiden pituusakseli on pituudeltaan 10-12 mm halkaisijaltaan, ja jotka on yhdistetty lyhyillä, 8 mm: n halkaisijoilla varustetuilla vahvikkeilla.

  Rakennuskoodien ja sääntöjen noudattamisen vuoksi lujitushihnalla on oltava leveys pienempi kuin sen korkeus vähintään kahdesti. Tuloksena oleva pituussuuntainen vahvistusverkko, joka on kaksi tai kolme, riippuu perustuksen syvyydestä, puolestaan ​​sopii paljaaseen puu- tai metallimuottiin. Pohjaverkkoa tulee tukea betonista, tiilistä tai valmiista osista.

  Tällöin etäisyys alemman lujitussilmukan ja kaivannon pohjasta on oltava vähintään 7 cm.

  Pystysuuntaiset sauvat kiinnitetään alempiin ristikkoihin vahvistusjärjestelmän mukaisesti. Sitten toinen ristikko asetetaan (ylhäältä tai toisesta, jos vain kolme on), samanaikaisesti sidottuna pystypalkkeihin. Jos kaivannon leveys ei salli kehyksen asentamista suoraan paikalleen, kehys on neulottu maan pinnalle ja sitten valmis alentamaan muottipesään.

  On tärkeää vahvistaa oikein nauhalevyn kulmat. Säännöt määräävät kaarevien sauvojen rungon kulmat, mutta näitä sääntöjä rikotaan jatkuvasti. Pohjimmiltaan jokainen tekee suorakulmaisia ​​kulmia, ja yksityisen talon rakentamiseen se ei aiheuta ongelmia.

  Vahvistetaan nauhan perustuksen kulma

  Rungon neulonta suoritetaan erikoisella hehkutetulla neuleliitoksella. Leikkaa 30 cm: n pituiset palaset, taita lanka puoliksi ja virkkaa koukku, kiinnittämällä silmukka koukulla, sitoa kahden tangon liitäntä. Voit nähdä sen selvästi internetissä olevasta videosta. Koukkujen kohdalla ne myydään rautakaupoissa.

  Matalan pohjan oikea vahvistus

  Nauhan perustukset, riippuen maaperän ominaisuuksista, voivat olla matalia. Maaperän karsimiseksi on suositeltavaa tehdä nauhalevy laitteella, jossa on viemärikaivoja tai hiekkalaatikko. Vahvistettu matala perustus ei eroa upotetun pohjan vahvistamisesta. Vahvikotelon periaate pysyy samana.

  Yksittäisten asuinrakennusten rakentamisessa käytetään valmiita betonituotteita tai tehdasvalmisteisia betonituotteita. Mutta ei aina tehdaslohkoja pinota siten, että aukkoa ei ole.

  Yhdistettyjen betonilohkojen välinen etäisyys on sinetöity punaisella tiilellä tai kaadetaan betonilla, tarvittaessa vahvistamisen asennus.

  Esivalmistetun kellarin vahvistusta esiintyy muottipesässä, joka paljastuu valmiiden lohkojen repeämispaikoissa.

  Joskus rakentamisen aikana asuin talo on tarpeen rakentaa useita sarakkeita. Perusta heille voi olla:

  • omakotitalo,
  • yhdessä nauhan kanssa, ts. sarakkeet ovat seinien yhteisessä perustassa.

  Mutta niiden vakauden vuoksi on tarpeen lisäksi tehdä ainoa, joka voi olla yksivaiheinen tai monivaiheinen. Tällöin pohjan pohja vahvistetaan hitsatusta tai neulotusta vahvistavasta verkosta. Voidaan käyttää valmiita, yhtenäisiä vahvistusruksia, jotka sopivat kahteen riviin. Samaan aikaan ristikon työvahvistuksen tulisi leikata 90 asteen kulmassa.

  Tällöin betonin suojakerroksen paksuuden oletetaan olevan 40 mm, jos maaperä on kivinen tai siinä on betonipohjainen valmiste. Jos ei ole konkreettista valmistetta, betonin suojakerroksen arvon oletetaan olevan 70 mm haava.