Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
 • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
 • kiinnitysnauha nipuille;
 • mittanauha;
 • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

 1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
 2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Minkä osan vahvistus valitaan tukiseinään

Monoliittisten talojen rakentaminen valmiilla vuorauksella

Edellisessä artikkelissa pidetyt seinät ovat yleisiä ja niitä voidaan käyttää mihinkään lujittaviin seiniin. On myös mahdollista yhdistää useita suunnitteluratkaisuja yhteen suunnitteluun.

Haluan puhua henkilökohtaiselle johtajalle

Esimerkki tukiseinän vahvistamisesta ja asentamisesta tekee sen itse

Tarkastelkaamme tarkemmin paikan päällä kaadetun, vahvistetun betoniseinän vahvistusseinämää. Pysähdyimme tässä vaihtoehdossa, sillä tänään se on tehokkain, taloudellinen ja helppokäyttöinen. Voit tehdä ilman raskaiden koneiden käyttöä, lastaamista ja purkamista, jotka ovat pakollisia asennettaessa tehdasvalmisteisia valmiita tuotteita. Seinän kohdalla kokoonpanoa rakennetaan, vahvistusta ja valua tehdään.

Kuviossa 1 piirretään suunniteltu seinä 3D-malli.

Kuva 1 - Kiinnitysseinä paalun pohjassa. 1 - silttipallot; 2 - betonirakenne; 3 - seinän runko.

Seinän vakauden lisäämiseksi valmistettiin etukonsoli ja itse grillata kaadettiin boredi-paaluille. Pallon läpäisyn syvyys on 1,5 metriä. Vaippa 2 m.

Porausrumpujen käyttämiseksi voit käyttää käsiporaa tai vuokrata traktoria porauslaitteella. Reiän halkaisija halkaisijaltaan, yleensä 300-500 mm. Porauksessa oleva reikä laskeutuu etukäteen, paalun runko. Se on yksittäinen luuranko pystysuorista pitkittäisvaijereista ja poikittaisista kiinnittimistä, pyöreistä tai neliöistä. Kehykset on valmisteltava etukäteen, jotta ne eivät vetäisi paalujen täyttöä, jonka aukot voivat murentua. Rungon vahvikkeen ja poratun reiän seinien välissä on oltava suojaava kerros 40-60 mm, mikä on välttämätöntä metallisen korroosion estämiseksi. Tämän aukon säilyttämiseksi rajoittavat muoviset "tähdet" asetetaan vahvikkeelle (kuva 2).

Kuva 2 - Suojakerroksen tähdet.

Paalujen asennuksen jälkeen ne on sidottu yhteen nauhaan, joka meidän tapauksessa on myös seinän perustana. Seinän paalun, pohjan ja rungon liitos on kuormituksen keskittyminen ja vaatii lisävahvistusta "G" kuviomaisilla vahvistuksilla. Esimerkki tällaisesta vahvistuksesta esitetään kuvassa (kuvio 3).

Kuva - 3 Valokuvan vahvistaminen liitoskohdasta paalunkehyksen ja perusnauhan irtotavarana. 1 - perustan pituussuuntainen vahvistaminen; 2 - "G" -muotoiset vahvikkeet, jotka yhdistävät paalun ja pohjan; 3 - pohjalevyt; 4 - puristinpihdit.

Seinässä oleva säätö on vahvistettu kolmiulotteisella kehyksellä (kuvio 3) tai 1 ristikkoon 200 mm: n välein (kuvio 4). Mitä tulee vahvojen verkon ja maan pinnan välisiin paaluihin, on välttämätöntä kestää noin 50 mm: n suojakerros.

Tukiraudoitustason seinämän vahvistamisen yhteydessä maapohjan pääkuormaa havainnoidaan pystysuoralla vahvikkeella ja seinän liitoskohdalla paaluilla tai grillauksella (pohjalla). Pystysuoran raudoituksen etäisyys riippuu seinään vaikuttavista kuormista. Yleensä se otetaan 150-250mm.

Kuva 4 - Lujittavan vahvistusseinämän rakenne.

1 - vaakavoide; 2 - pystyvahvistus; 3 - "P" -muotoinen vahvistus; 4 - Seinän rungon ja grillauksen välisen liitoksen "G" muotoinen vahvistaminen; 5 - tukipuristin; 6 - siilotakan pystysuora vahvistaminen. 7 - puristimet; 8 - lisäpihdit jännityskeskipisteissä.

Pystysuoran raudoituksen päät on liitetty P-muotoisilla vahvisteilla (3). Jotta seinämä pysyisi muodoltaan kiinnittyneenä vahvuutena (5).

On parempi täyttää tämä rakenne täydellisen vahvistuksen jälkeen 2 vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on laatoituksen, kaatopaikkojen ja teipin perustusten asennus. Toinen vaihe on muottien asennus, viemäriputkien asentaminen ja seinän rungon kaataminen. Kuivatusputkena voi käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on 100 mm, putkien välinen etäisyys 1 - 1,5 m. 3 päivän kuluttua valssi, muotti poistetaan, sisäseinän vedeneristys tehdään. Betoni voittaa voimaa noin 3 viikkoa. Tällöin seinää ei suositella täyteaineeksi.

Kuva 5 - Kuvahylsyt kiinnitysseinään.

Kuva 6 - Vahvistettu betonikiinnike ilman viimeistelyä.

Kun kaadatte tukiseinää irrotettavalla muottielimellä, saat välittömästi valmiin tuotteen, joka ei vaadi lisäkittiä tai maalausta.

Kuva 7 Seinän rakenne on rakennettu järjestelmään "tehnoblok."

Tällä hetkellä betoni on paras materiaali rinteiden ja pankkien vahvistamiseksi. Vakiotekniikan ainoa haittapuoli on huono ulkonäkö ja kallis myöhempi viimeistely. Sovellus muottipuolella oleviin levyihin "tehnoblok" ratkaisee tämän ongelman.

Artikkeli tehtiin TEHNOBLOCK-asiantuntijoilta.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus # 8211; Tämä on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahtamaan raskaiden kuormien alla. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Nämä kaksi puolta ovat yhdistettyinä nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee yhteen säätiön osaan ja toinen 8211; toiselle.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Joissakin luokissa ei voida hitsata, ja jotkut # 8211; muuttaa niiden ominaisuuksia eivät ole parempia. Hitsauksen käyttö vahvistusverkossa # 8211; pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
 • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
 • kiinnitysnauha nipuille;
 • mittanauha;
 • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

 1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
 2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Monoliittisten seinien ja pohjalevyn konjugointi. Kuinka ankkuroida kaapeli oikein?

1. jos sauva puristuu - ankkurin pituus on vain yhtä suuri kuin sauvan suora osa ennen taivutusta (pystysuora osuus)
2. jos venytetty - voit käyttää kaarevaa sauvaa, jonka haluttu taivutus halkaisija on, ja suora osa ennen taivutusta tulisi olla vähintään 10 d.

Tämä on yksi yleisimmistä suunnittelun virheistä, oletetaan, että puristettu sauva toimii taivutuksen jälkeen. Normeissamme valitettavasti tätä hetkeä ei ole määritelty. Eurocode ei salli puristetun sauvan ankkurointia taivutuksen jälkeen.

Tämän käsikirjan normeissa tällaista ankkurointia harkitaan palkin ylemmän vetojännityksen ankkurointiyksikölle pylvääseen. Jos ajattelet sitä, silloin kun lujitetta venytetään, vahvistusosan kiinnitysosa työntyy / työntyy pilarin runkoon, mutta puristettaessa se leikkaa ja tällainen ankkurointi ei toimi, kun vahvistus on pakattu. Siksi olisi välttämätöntä kuvailla vain tiettyä solmua, vaan kuvata normit itse idea tällaisesta ankkuroinnista ja sen sovellettavuudesta.

__________________
Brownian-liikkeen jäsen.

Loppusanat Ymmärsin, millä tarkoitat, mutta silti kiinni käsitteistä, ankkuroimme tiivistetyn COLUMN-vahvistuksen peitelevylle eikä päinvastoin.

ja mitä paineistetun sarakkeen ankkuri kiinnittää? Mitä ponnisteluja sarakkeen kompressoidun vahvistamiseksi tulisi välittää laattabetoniin?
Yleisesti ottaen minusta tuntuu, että vahvistetusta betonista on melko harvinaista löytää puristettu vahvike, joka on ankkuroitava jonnekin.
Kellarin ulkoseinien vahvistaminen valitaan tavallisesti vain hetkellisen venytyksen kunto, ts. nimittäin:

pohjalevyn ankkuroituneessa seinän vahvikkeessa, joka on venytetty levyn tukipisteen avulla

Pylväiden vahvistaminen riippuen N: n arvosta voi myös olla erittäin venytetty (Rs osallistuu laskentaan) tai erittäin pakattu (Rsc). Pitkittäisraudoituksen pohjalevyjen telakointiin tietenkin pidämme Lan: a. Ja onko kysymys itsessään pohjaseinässä, onko tarpeen aloittaa laskettu Lan? En usko, koska pylvään puristettu vahvike, joka kulkee pohjalevyyn, puretaan merkittävästi (laskennallisen poikkileikkauksen kasvaessa).
.
vaikka luultavasti ole paras esimerkki. Jos raudoitus on täysin puristettu pylvään tukiosaan, tämä puristusvoima on siirrettävä pohjan betoniin, ts. on oltava asianmukainen lan

Viimeksi muokattu mainevent100; 02.03. klo 19:14.

Seinien muotoilu

Seinä - rakenne, joka on asennettu estämään maaperän tuhoutuminen pengertien tai syvien urien rinteissä. Kiinnitysseinän laskenta suorittaa korkeasti koulutetut asiantuntijat, sillä koko rakenteen laatu ja luotettavuus riippuvat työn laadusta.

Tällaisia ​​seiniä käytetään laajalti kaivojen, kairien, aidojen ja maanviljelijän järjestelmien rakentamisessa. Tämä tekninen rakenne on kysyntää ja välttämätöntä maanrakennustöiden rakentamiseen liittyvien rakennustöiden yhteydessä, jolle on ominaista merkittävä nousuero. Nämä voivat olla mäkiä, kauraa tai jyrkkiä rinteitä.

Suunnittelun ominaisuudet ja tyypit

Jokainen pidätysseinä on rakenne, joka on rakennettu maaperän romahtamisen ehkäisemiseksi alueilla, joilla alueen suunnittelussa ja valmistelussa on merkittäviä eroja tavaramerkkien tasossa.

Säilytysseinien tyypit Alkuperäiset liuosrakenteet

Tällaiset seinät ovat koristeellisia ja vahvistavia. Riippuen tehtävän monimutkaisuudesta, seinä voi olla:

 1. Monoliittinen, jonka rakentamiseen käytetään betonia, raakamaata, tiiliä, buto-tai betoniterästä.
 2. Maajoukkue, joka on rakennettu teräsbetonista.

Rakenteillaan monoliittinen on jaettu:

 • (ulokeprofiili), jotka sisältävät etu- ja pohjalevyt;
 • vastareita, joita varten jäykistäviä kylkiluita tai tukia käytetään jäykkyyden lisäämiseen.
Sopii käytettäväksi koko jakson rakenteen rakentamiseen.

Maajoukkueet on jaettu seuraavasti:

 • kulmaprofiilin kiinnitysseinät, jotka on koottu rakennustyömaalla erillisistä levyistä tai lohkoista valmistetuista osista; suurin ero monoliittisesta on juuri tällaisten osien käyttö kokoonpanoon;
 • aidan, joka on tehty luotettavien pilarien muodossa, jonka välissä on levy.

Kiinnitysseinän rakenteen ja rakenteen asennuspaikka voi olla luonnollinen pohja eli kallioinen maa tai paalut, jotka on tehty siellä.

Minkä tahansa mallin pohja on pohjan syvälle (jonka syvyys on 1,5 kertaa sen leveys) tai matalalla syvyydellä. On mahdollista tehdä pylväitä, kuten myös tukia, laatikoista, jotka on asennettu useisiin tasoihin ja jotka on täytetty hiekalla tai karkealla jakeittain.

Kiinnitysseinämän korkeuden valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota olemassa olevan eron suuruuteen:

 • yli 20 m - korkeat rakennukset;
 • 10 - 20 m - väliaine;
 • jopa 10 m - matala.
Massiiviset rekvisiitta ei kallistu painon alla

Siinä on kiinnitysseiniä ja niiden rakenteesta riippuen:

 • massiivinen, joka varmistaa liikkuvan maan vakauden ja estää kallistuksen omalla painollaan;
 • ankkuri on tehokkain suuren eron läsnäollessa;
 • ohutseinämäinen, jonka ominaispiirteenä on se, että tässä luokassa on mahdollinen taipuminen kuormien vaikutuksen alaisena.

Lisäksi tärkeä on se, että seinämän koko, joka määräytyy maaperän paine- voimasta riippuen, on omat seinämäpainot, joiden kuormitukset eivät ylitä murtumispyssin rajoja.

Suunnittelussa on otettava huomioon maaperän kylläisyys veden kanssa ja aggressiivisten aineiden esiintyminen betonissa.

Käytettyjen materiaalien ominaisuudet

Kiinnitysseinien ja SNiP II-15-74 ja II-91-77 rakentamiseen käytettävien monoliittirakenteiden rakentamista koskevien ohjeiden mukaisesti käytettiin sementtimerkkiä M 150 ja M 200 sekä esivalmistettuja M 300 ja M 400 -laitteita.

Kun valitaan teräksestä valmistettuja tuotteita, on tarpeen ottaa huomioon talvella oleva lämpötila. Niillä alueilla, joilla lämpömittari putoaa alle -30 ° C: een talvella, lujittavan teräksen A IV 80 C käyttö on ehdottomasti kielletty.

Rakenteen lujittamiseksi käytetään Vst3sp2-tyyppistä AI-lujitusta terästä.

Venäjän federaation alueella toimivan GOST 5781-82 -standardin mukaan lujittavien seinien lujittaminen tapahtuu luokan A III ja A II lujitemuuntimien avulla.

Ankkurinauhoja ja kiinnityksiä käytetään valitsemalla GOST 535-2005, joka toimii Venäjän federaation alueella.

Nostosilmukoiden valmistukseen betoniteräsrakenteissa VST3sp2-luokan AI-lujitettua terästä käyttäen.

Kiinnitysseinien rakentamiseen käytettävän materiaalin valinta perustuu maaperän ja ympäristön olosuhteiden tiettyihin ominaisuuksiin.

Niinpä betoni- tai betoniseinien rakentamiselle alueilla, joille on tunnusomaista nopeat lämpötilan muutokset, on suositeltavaa valita betonimerkki tällaisista ominaisuuksista ja pakkasvasteesta riippuen.

Kuitenkin betoniteräsrakenteiden rakentamiseen voidaan käyttää luokan B 15 koostumusta ja sitä korkeampia.

Frost-resistentit ja vedenkestävät betonityypit tuottavat suurimman luotettavuuden.

Betonirakenteiden suunnittelussa, esijännitetyissä, sovelletaan betoniluokkaa B 20, B 25, B 30, B 35. Betonin valmistukseen tarvitaan betoniluokka B 3.5 ja B 5. Sinun on valittava betonin merkki ottaen huomioon tällaiset indikaattorit kuten pakkasenkestävyys ja veden kestävyys.

Mitä alhaisempi ympäristön lämpötila on, sitä korkeampi betoniluokka jäätymisen kestävyydelle, mutta vedenkestävyyden osalta indikaattori ei yleensä ole vakioitu.

Hotellin huomiota ansaitsee kiristyneitä varusteita. Useimmissa tapauksissa nämä tuotteet, joiden lujuus lisääntyy lämpökäsittelyprosessin aikana, valmistetaan luokan AtIV tai kuumavalssattujen terästuotteiden teräksestä AV ja AVI. Lisätietoja kiinnitysseinien rakentamisesta on tässä videossa:

Kuorman ja paineen laskeminen

Yksi tärkeimmistä indikaattoreista on rakenteen luotettavuuskerroin. Se otetaan riippuen tilojen ryhmästä. Ensimmäisessä tapauksessa se vastaa erityisessä taulukossa määritettyjä tietoja, toisessa tapauksessa se otetaan yksikkönä.

Rakennetun rakenteen kuorma on:

 1. Konstanssit, joihin kuuluu itse rakenteen paino, maaperä täyteaineessa, irtotavarana ja luonnollisessa esiintymisessä, pohjaveden paine, rautatiekisojen paino ja valtatie tai jalankulkijan jalkakäytävä.
 2. Kestävä - paine tasaisesti jakautuneista kuormista tai varastoituihin materiaaleihin, jotka on sijoitettu viereiselle alueelle, liikkuvien ajoneuvojen paine sekä maanteillä että rautateillä.
 3. Lyhytaikaiset painelaitteet, telavaunut ja trukit.

Seinäasennus

Laske kuinka aktiivinen vaakasuora paine on, käyttäen kaavaa, joka otettiin huomioon laskettaessa:

 • oma paino;
 • syvyys;
 • otetaan huomioon maaperän tarttuvuuskerroin putoavan prisman luiskutaulusta eri kulmissa.

Joten vastaava kuorma lasketaan kaavalla

, jossa IC vastaa 2K ja K-luokan kuormitusta. Sen arvo tavanomaisesti on 14, mutta joissakin tapauksissa se voidaan pienentää 10: ksi.

, jossa ɑ on nauhan leveys, Hb on kerroksen paksuus tasapainotettujen luoteiden alapuolelle. Se on 0,75 m, ja jos tällaista pohjaa ei ole rakennettu, arvo otetaan 0: ksi. Laskelmien likimääräinen kuvaus on tässä hyödyllisessä videossa:

Kiinnitysseinämien laskemisessa ei oteta huomioon vaakasuoria ja poikittaisia ​​kuormituksia, jotka tapahtuvat polun kaarevilla osuuksilla keskipakoisvoimista.

Kiinnitysseinien rakentaminen ja tarvittavat laskelmat

Rakennustekniikka, niiden ominaisuudet, käytetyt laitteet ja paljon muuta tulisi antaa etukäteen. Kaivon valmistelu, sen syvyys ja muoto lasketaan hankkeen valmisteluvaiheessa. Maaperän laadusta riippuen pohjan rakenne valitaan:

 • paalun perustus;
 • hiekka ja sora;
 • asennusmenetelmä vedessä.
Kaivontyö suoritetaan erikoislaitteilla.

Kaivutyöt ja ojan kaivaminen raskailla rakennusmateriaaleilla. Nämä ovat kauhan kaivukoneita, itsekulkevia telaketjuja tai pyörillä varustettuja nostureita, ja joskus trukkien käyttö on erittäin tehokasta.

Jälkitäyttö on mahdotonta ilman puskutraktoreita, jotka pystyvät tekemään tarvittavan työn nopeasti ja tehokkaasti. Täyttäessäsi täyttöä käytä karkeaa maata, hiekkaa, siitaa.

Kaikille niistä tehdään perusteellinen tamping, jolla ei ole pelkästään tasoa pinta vaan myös maaperän tiivistyminen. Tämä toimenpide suoritetaan myös rakennuslaitteilla. Kun työskentelet, tarvitset rullan, värähtelijän tai tamping-koneen. Sälää tai turpea ei käytetä täyttömateriaalina.

Kiinnitysseinien rakentaminen nielujen alueella on yhteydessä tiettyihin vaikeuksiin.

Maa-alueen tukiseinän rakentaminen liittyy tiettyihin sijaintipaikan aiheuttamiin ongelmiin. Jos talo ja sijaintipaikka sijaitsevat niemimaalla tai mäkisellä alueella, on melko vaikeaa suunnitella kaunista aluetta, koska se on oikein suunnitellut sen.

Ensinnäkin, sinun on huolehdittava maan lujittamisesta, harkitse sitten säilytystuolien rakentamista leikkipaikoille ja poluille, kukkapenkkeille ja sängyille, huvipuistoille tai uima-altaalle.

Tällaisissa olosuhteissa kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista. Pohjaveden syvyys on selkeytettävä, jotta maanviljelijät saavat maaperän tutkimuksen tulokset ja valitsemaan tämän tapauksen sopivimman rakenteen.

Kiviseinät ovat lisäksi koristeellisia.

Itsekseen rakennettu pidätysseinän korkeus ei saa olla suurempi kuin 1,5 m paksuuden suhteen, riippuu käytetyn materiaalin laadusta:

 • kivi tai butobetoni - 60 cm;
 • betoni - 40 cm;
 • teräsbetoni - 10 cm.

Kiilto-seinät, jotka on rakennettu kivistä, asetettu erityisellä metalliverkolla ja varustettu luotettavalla ja laadukkaalla vahvistuksella ovat erittäin suosittuja. Laskelmien suorittaminen ilman asiantuntijoiden osallistumista edellyttää tietämystä tietyistä maaperän laadun ja tukiseinän korkeudesta.

Rakenteen korkeuden ja sen paksuuden suhde määritetään suhteessa 4: 1, mutta tämä koskee vain tiheää savimaata. Keskimääräinen tiheyssuhde on 3: 1 ja matala tiheys maaperä - 2: 1. Lisätietoja siitä, miten rakentaa rakennetta sivustoon, jolla on voimakas kaltevuus, katso tätä videota:

Kaavojen avulla voit tehdä itsenäisesti kaikki laskelmat ja määrittää kiinnitysseinän leveyden pohjan pohjassa ja yläosassa:

Ƴg - maaperän vakiopaino;

H - pidätysseinämän korkeus

μ on kerroin, joka riippuu sisäisen kitkan kulman suuruudesta ja määritetään erityisesti piirretyllä kaaviolla.

Ulkopuolisen ja sisäisen kaltevuuden (C), seinämän leveyden mistä tahansa osasta (b), korkeudesta maanpinnasta, painosta ja tarvittavista kertoimista käytämme kaavaa

jonka ansiosta voit laskea kaikki tarvittavat parametrit tulevasta rakenteesta.

Sivuseinän tukiseinän rakenne

Oikein tehdyt laskelmat auttavat estämään luonnon- tai keinotekoisesti rakennettujen pengertien ja kaivojen tuhoutumisen, koristelemaan telakan, järkevästi käyttämään jopa niitä maa-alueita, joilla tuntui mahdottomalta laittaa kukkapenkkeja ja kukkapenkkejä ainutlaatuisen aidan luomiseksi.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
 • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
 • kiinnitysnauha nipuille;
 • mittanauha;
 • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

 1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
 2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Monoliittisten talojen rakentaminen valmiilla vuorauksella

Esimerkki tukiseinän vahvistamisesta ja asentamisesta tekee sen itse

Tarkastelkaamme tarkemmin paikan päällä kaadetun, vahvistetun betoniseinän vahvistusseinämää. Pysähdyimme tässä vaihtoehdossa, sillä tänään se on tehokkain, taloudellinen ja helppokäyttöinen. Voit tehdä ilman raskaiden koneiden käyttöä, lastaamista ja purkamista, jotka ovat pakollisia asennettaessa tehdasvalmisteisia valmiita tuotteita. Seinän kohdalla kokoonpanoa rakennetaan, vahvistusta ja valua tehdään.

Kuviossa 1 piirretään suunniteltu seinä 3D-malli.

Kuva 1 - Kiinnitysseinä paalun pohjassa. 1 - silttipallot; 2 - betonirakenne; 3 - seinän runko.

Seinän vakauden lisäämiseksi valmistettiin etukonsoli ja itse grillata kaadettiin boredi-paaluille. Pallon läpäisyn syvyys on 1,5 metriä. Vaippa 2 m.

Porausrumpujen käyttämiseksi voit käyttää käsiporaa tai vuokrata traktoria porauslaitteella. Reiän halkaisija halkaisijaltaan, yleensä 300-500 mm. Porauksessa oleva reikä laskeutuu etukäteen, paalun runko. Se on yksittäinen luuranko pystysuorista pitkittäisvaijereista ja poikittaisista kiinnittimistä, pyöreistä tai neliöistä. Kehykset on valmisteltava etukäteen, jotta ne eivät vetäisi paalujen täyttöä, jonka aukot voivat murentua. Rungon vahvikkeen ja poratun reiän seinien välissä on oltava suojaava kerros 40-60 mm, mikä on välttämätöntä metallisen korroosion estämiseksi. Tämän aukon säilyttämiseksi rajoittavat muoviset "tähdet" asetetaan vahvikkeelle (kuva 2).

Kuva 2 - Suojakerroksen tähdet.

Paalujen asennuksen jälkeen ne on sidottu yhteen nauhaan, joka meidän tapauksessa on myös seinän perustana. Seinän paalun, pohjan ja rungon liitos on kuormituksen keskittyminen ja vaatii lisävahvistusta "G" kuviomaisilla vahvistuksilla. Esimerkki tällaisesta vahvistuksesta esitetään kuvassa (kuvio 3).

Kuva - 3 Valokuvan vahvistaminen liitoskohdasta paalunkehyksen ja perusnauhan irtotavarana. 1 - perustan pituussuuntainen vahvistaminen; 2 - "G" -muotoiset vahvikkeet, jotka yhdistävät paalun ja pohjan; 3 - pohjalevyt; 4 - puristinpihdit.

Seinässä oleva säätö on vahvistettu kolmiulotteisella kehyksellä (kuvio 3) tai 1 ristikkoon 200 mm: n välein (kuvio 4). Mitä tulee vahvojen verkon ja maan pinnan välisiin paaluihin, on välttämätöntä kestää noin 50 mm: n suojakerros.

Tukiraudoitustason seinämän vahvistamisen yhteydessä maapohjan pääkuormaa havainnoidaan pystysuoralla vahvikkeella ja seinän liitoskohdalla paaluilla tai grillauksella (pohjalla). Pystysuoran raudoituksen etäisyys riippuu seinään vaikuttavista kuormista. Yleensä se otetaan 150-250mm.

Kuva 4 - Lujittavan vahvistusseinämän rakenne.

1 - vaakavoide; 2 - pystyvahvistus; 3 - "P" -muotoinen vahvistus; 4 - Seinän rungon ja grillauksen välisen liitoksen "G" muotoinen vahvistaminen; 5 - tukipuristin; 6 - siilotakan pystysuora vahvistaminen. 7 - puristimet; 8 - lisäpihdit jännityskeskipisteissä.

Pystysuoran raudoituksen päät on liitetty P-muotoisilla vahvisteilla (3). Jotta seinämä pysyisi muodoltaan kiinnittyneenä vahvuutena (5).

On parempi täyttää tämä rakenne täydellisen vahvistuksen jälkeen 2 vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on laatoituksen, kaatopaikkojen ja teipin perustusten asennus. Toinen vaihe on muottien asennus, viemäriputkien asentaminen ja seinän rungon kaataminen. Kuivatusputkena voi käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on 100 mm, putkien välinen etäisyys 1 - 1,5 m. 3 päivän kuluttua valssi, muotti poistetaan, sisäseinän vedeneristys tehdään. Betoni voittaa voimaa noin 3 viikkoa. Tällöin seinää ei suositella täyteaineeksi.

Kuva 5 - Kuvahylsyt kiinnitysseinään.

Kuva 6 - Vahvistettu betonikiinnike ilman viimeistelyä.

Kun kaadatte tukiseinää irrotettavalla muottielimellä, saat välittömästi valmiin tuotteen, joka ei vaadi lisäkittiä tai maalausta.

Kuva 7 Seinän rakenne on rakennettu järjestelmään "tehnoblok."

Tällä hetkellä betoni on paras materiaali rinteiden ja pankkien vahvistamiseksi. Vakiotekniikan ainoa haittapuoli on huono ulkonäkö ja kallis myöhempi viimeistely. Sovellus muottipuolella oleviin levyihin "tehnoblok" ratkaisee tämän ongelman.

Artikkelin tekivät "TECHNOBLOCK" -yrityksen asiantuntijat.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.