Seinien muotoilu

Seinä - rakenne, joka on asennettu estämään maaperän tuhoutuminen pengertien tai syvien urien rinteissä. Kiinnitysseinän laskenta suorittaa korkeasti koulutetut asiantuntijat, sillä koko rakenteen laatu ja luotettavuus riippuvat työn laadusta.

Tällaisia ​​seiniä käytetään laajalti kaivojen, kairien, aidojen ja maanviljelijän järjestelmien rakentamisessa. Tämä tekninen rakenne on kysyntää ja välttämätöntä maanrakennustöiden rakentamiseen liittyvien rakennustöiden yhteydessä, jolle on ominaista merkittävä nousuero. Nämä voivat olla mäkiä, kauraa tai jyrkkiä rinteitä.

Suunnittelun ominaisuudet ja tyypit

Jokainen pidätysseinä on rakenne, joka on rakennettu maaperän romahtamisen ehkäisemiseksi alueilla, joilla alueen suunnittelussa ja valmistelussa on merkittäviä eroja tavaramerkkien tasossa.

Säilytysseinien tyypit Alkuperäiset liuosrakenteet

Tällaiset seinät ovat koristeellisia ja vahvistavia. Riippuen tehtävän monimutkaisuudesta, seinä voi olla:

  1. Monoliittinen, jonka rakentamiseen käytetään betonia, raakamaata, tiiliä, buto-tai betoniterästä.
  2. Maajoukkue, joka on rakennettu teräsbetonista.

Rakenteillaan monoliittinen on jaettu:

  • (ulokeprofiili), jotka sisältävät etu- ja pohjalevyt;
  • vastareita, joita varten jäykistäviä kylkiluita tai tukia käytetään jäykkyyden lisäämiseen.
Sopii käytettäväksi koko jakson rakenteen rakentamiseen.

Maajoukkueet on jaettu seuraavasti:

  • kulmaprofiilin kiinnitysseinät, jotka on koottu rakennustyömaalla erillisistä levyistä tai lohkoista valmistetuista osista; suurin ero monoliittisesta on juuri tällaisten osien käyttö kokoonpanoon;
  • aidan, joka on tehty luotettavien pilarien muodossa, jonka välissä on levy.

Kiinnitysseinän rakenteen ja rakenteen asennuspaikka voi olla luonnollinen pohja eli kallioinen maa tai paalut, jotka on tehty siellä.

Minkä tahansa mallin pohja on pohjan syvälle (jonka syvyys on 1,5 kertaa sen leveys) tai matalalla syvyydellä. On mahdollista tehdä pylväitä, kuten myös tukia, laatikoista, jotka on asennettu useisiin tasoihin ja jotka on täytetty hiekalla tai karkealla jakeittain.

Kiinnitysseinämän korkeuden valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota olemassa olevan eron suuruuteen:

  • yli 20 m - korkeat rakennukset;
  • 10 - 20 m - väliaine;
  • jopa 10 m - matala.
Massiiviset rekvisiitta ei kallistu painon alla

Siinä on kiinnitysseiniä ja niiden rakenteesta riippuen:

  • massiivinen, joka varmistaa liikkuvan maan vakauden ja estää kallistuksen omalla painollaan;
  • ankkuri on tehokkain suuren eron läsnäollessa;
  • ohutseinämäinen, jonka ominaispiirteenä on se, että tässä luokassa on mahdollinen taipuminen kuormien vaikutuksen alaisena.

Lisäksi tärkeä on se, että seinämän koko, joka määräytyy maaperän paine- voimasta riippuen, on omat seinämäpainot, joiden kuormitukset eivät ylitä murtumispyssin rajoja.

Suunnittelussa on otettava huomioon maaperän kylläisyys veden kanssa ja aggressiivisten aineiden esiintyminen betonissa.

Käytettyjen materiaalien ominaisuudet

Kiinnitysseinien ja SNiP II-15-74 ja II-91-77 rakentamiseen käytettävien monoliittirakenteiden rakentamista koskevien ohjeiden mukaisesti käytettiin sementtimerkkiä M 150 ja M 200 sekä esivalmistettuja M 300 ja M 400 -laitteita.

Kun valitaan teräksestä valmistettuja tuotteita, on tarpeen ottaa huomioon talvella oleva lämpötila. Niillä alueilla, joilla lämpömittari putoaa alle -30 ° C: een talvella, lujittavan teräksen A IV 80 C käyttö on ehdottomasti kielletty.

Rakenteen lujittamiseksi käytetään Vst3sp2-tyyppistä AI-lujitusta terästä.

Venäjän federaation alueella toimivan GOST 5781-82 -standardin mukaan lujittavien seinien lujittaminen tapahtuu luokan A III ja A II lujitemuuntimien avulla.

Ankkurinauhoja ja kiinnityksiä käytetään valitsemalla GOST 535-2005, joka toimii Venäjän federaation alueella.

Nostosilmukoiden valmistukseen betoniteräsrakenteissa VST3sp2-luokan AI-lujitettua terästä käyttäen.

Kiinnitysseinien rakentamiseen käytettävän materiaalin valinta perustuu maaperän ja ympäristön olosuhteiden tiettyihin ominaisuuksiin.

Niinpä betoni- tai betoniseinien rakentamiselle alueilla, joille on tunnusomaista nopeat lämpötilan muutokset, on suositeltavaa valita betonimerkki tällaisista ominaisuuksista ja pakkasvasteesta riippuen.

Kuitenkin betoniteräsrakenteiden rakentamiseen voidaan käyttää luokan B 15 koostumusta ja sitä korkeampia.

Frost-resistentit ja vedenkestävät betonityypit tuottavat suurimman luotettavuuden.

Betonirakenteiden suunnittelussa, esijännitetyissä, sovelletaan betoniluokkaa B 20, B 25, B 30, B 35. Betonin valmistukseen tarvitaan betoniluokka B 3.5 ja B 5. Sinun on valittava betonin merkki ottaen huomioon tällaiset indikaattorit kuten pakkasenkestävyys ja veden kestävyys.

Mitä alhaisempi ympäristön lämpötila on, sitä korkeampi betoniluokka jäätymisen kestävyydelle, mutta vedenkestävyyden osalta indikaattori ei yleensä ole vakioitu.

Hotellin huomiota ansaitsee kiristyneitä varusteita. Useimmissa tapauksissa nämä tuotteet, joiden lujuus lisääntyy lämpökäsittelyprosessin aikana, valmistetaan luokan AtIV tai kuumavalssattujen terästuotteiden teräksestä AV ja AVI. Lisätietoja kiinnitysseinien rakentamisesta on tässä videossa:

Kuorman ja paineen laskeminen

Yksi tärkeimmistä indikaattoreista on rakenteen luotettavuuskerroin. Se otetaan riippuen tilojen ryhmästä. Ensimmäisessä tapauksessa se vastaa erityisessä taulukossa määritettyjä tietoja, toisessa tapauksessa se otetaan yksikkönä.

Rakennetun rakenteen kuorma on:

  1. Konstanssit, joihin kuuluu itse rakenteen paino, maaperä täyteaineessa, irtotavarana ja luonnollisessa esiintymisessä, pohjaveden paine, rautatiekisojen paino ja valtatie tai jalankulkijan jalkakäytävä.
  2. Kestävä - paine tasaisesti jakautuneista kuormista tai varastoituihin materiaaleihin, jotka on sijoitettu viereiselle alueelle, liikkuvien ajoneuvojen paine sekä maanteillä että rautateillä.
  3. Lyhytaikaiset painelaitteet, telavaunut ja trukit.

Seinäasennus

Laske kuinka aktiivinen vaakasuora paine on, käyttäen kaavaa, joka otettiin huomioon laskettaessa:

  • oma paino;
  • syvyys;
  • otetaan huomioon maaperän tarttuvuuskerroin putoavan prisman luiskutaulusta eri kulmissa.

Joten vastaava kuorma lasketaan kaavalla

, jossa IC vastaa 2K ja K-luokan kuormitusta. Sen arvo tavanomaisesti on 14, mutta joissakin tapauksissa se voidaan pienentää 10: ksi.

, jossa ɑ on nauhan leveys, Hb on kerroksen paksuus tasapainotettujen luoteiden alapuolelle. Se on 0,75 m, ja jos tällaista pohjaa ei ole rakennettu, arvo otetaan 0: ksi. Laskelmien likimääräinen kuvaus on tässä hyödyllisessä videossa:

Kiinnitysseinämien laskemisessa ei oteta huomioon vaakasuoria ja poikittaisia ​​kuormituksia, jotka tapahtuvat polun kaarevilla osuuksilla keskipakoisvoimista.

Kiinnitysseinien rakentaminen ja tarvittavat laskelmat

Rakennustekniikka, niiden ominaisuudet, käytetyt laitteet ja paljon muuta tulisi antaa etukäteen. Kaivon valmistelu, sen syvyys ja muoto lasketaan hankkeen valmisteluvaiheessa. Maaperän laadusta riippuen pohjan rakenne valitaan:

  • paalun perustus;
  • hiekka ja sora;
  • asennusmenetelmä vedessä.
Kaivontyö suoritetaan erikoislaitteilla.

Kaivutyöt ja ojan kaivaminen raskailla rakennusmateriaaleilla. Nämä ovat kauhan kaivukoneita, itsekulkevia telaketjuja tai pyörillä varustettuja nostureita, ja joskus trukkien käyttö on erittäin tehokasta.

Jälkitäyttö on mahdotonta ilman puskutraktoreita, jotka pystyvät tekemään tarvittavan työn nopeasti ja tehokkaasti. Täyttäessäsi täyttöä käytä karkeaa maata, hiekkaa, siitaa.

Kaikille niistä tehdään perusteellinen tamping, jolla ei ole pelkästään tasoa pinta vaan myös maaperän tiivistyminen. Tämä toimenpide suoritetaan myös rakennuslaitteilla. Kun työskentelet, tarvitset rullan, värähtelijän tai tamping-koneen. Sälää tai turpea ei käytetä täyttömateriaalina.

Kiinnitysseinien rakentaminen nielujen alueella on yhteydessä tiettyihin vaikeuksiin.

Maa-alueen tukiseinän rakentaminen liittyy tiettyihin sijaintipaikan aiheuttamiin ongelmiin. Jos talo ja sijaintipaikka sijaitsevat niemimaalla tai mäkisellä alueella, on melko vaikeaa suunnitella kaunista aluetta, koska se on oikein suunnitellut sen.

Ensinnäkin, sinun on huolehdittava maan lujittamisesta, harkitse sitten säilytystuolien rakentamista leikkipaikoille ja poluille, kukkapenkkeille ja sängyille, huvipuistoille tai uima-altaalle.

Tällaisissa olosuhteissa kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista. Pohjaveden syvyys on selkeytettävä, jotta maanviljelijät saavat maaperän tutkimuksen tulokset ja valitsemaan tämän tapauksen sopivimman rakenteen.

Kiviseinät ovat lisäksi koristeellisia.

Itsekseen rakennettu pidätysseinän korkeus ei saa olla suurempi kuin 1,5 m paksuuden suhteen, riippuu käytetyn materiaalin laadusta:

  • kivi tai butobetoni - 60 cm;
  • betoni - 40 cm;
  • teräsbetoni - 10 cm.

Kiilto-seinät, jotka on rakennettu kivistä, asetettu erityisellä metalliverkolla ja varustettu luotettavalla ja laadukkaalla vahvistuksella ovat erittäin suosittuja. Laskelmien suorittaminen ilman asiantuntijoiden osallistumista edellyttää tietämystä tietyistä maaperän laadun ja tukiseinän korkeudesta.

Rakenteen korkeuden ja sen paksuuden suhde määritetään suhteessa 4: 1, mutta tämä koskee vain tiheää savimaata. Keskimääräinen tiheyssuhde on 3: 1 ja matala tiheys maaperä - 2: 1. Lisätietoja siitä, miten rakentaa rakennetta sivustoon, jolla on voimakas kaltevuus, katso tätä videota:

Kaavojen avulla voit tehdä itsenäisesti kaikki laskelmat ja määrittää kiinnitysseinän leveyden pohjan pohjassa ja yläosassa:

Ƴg - maaperän vakiopaino;

H - pidätysseinämän korkeus

μ on kerroin, joka riippuu sisäisen kitkan kulman suuruudesta ja määritetään erityisesti piirretyllä kaaviolla.

Ulkopuolisen ja sisäisen kaltevuuden (C), seinämän leveyden mistä tahansa osasta (b), korkeudesta maanpinnasta, painosta ja tarvittavista kertoimista käytämme kaavaa

jonka ansiosta voit laskea kaikki tarvittavat parametrit tulevasta rakenteesta.

Sivuseinän tukiseinän rakenne

Oikein tehdyt laskelmat auttavat estämään luonnon- tai keinotekoisesti rakennettujen pengertien ja kaivojen tuhoutumisen, koristelemaan telakan, järkevästi käyttämään jopa niitä maa-alueita, joilla tuntui mahdottomalta laittaa kukkapenkkeja ja kukkapenkkejä ainutlaatuisen aidan luomiseksi.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

  • hitsaus kone;
  • Bulgaria;
  • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
  • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
  • kiinnitysnauha nipuille;
  • mittanauha;
  • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

  1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
  2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

  • hitsaus kone;
  • Bulgaria;
  • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
  • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
  • kiinnitysnauha nipuille;
  • mittanauha;
  • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

  1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
  2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Monoliittisten talojen rakentaminen valmiilla vuorauksella

Esimerkki tukiseinän vahvistamisesta ja asentamisesta tekee sen itse

Tarkastelkaamme tarkemmin paikan päällä kaadetun, vahvistetun betoniseinän vahvistusseinämää. Pysähdyimme tässä vaihtoehdossa, sillä tänään se on tehokkain, taloudellinen ja helppokäyttöinen. Voit tehdä ilman raskaiden koneiden käyttöä, lastaamista ja purkamista, jotka ovat pakollisia asennettaessa tehdasvalmisteisia valmiita tuotteita. Seinän kohdalla kokoonpanoa rakennetaan, vahvistusta ja valua tehdään.

Kuviossa 1 piirretään suunniteltu seinä 3D-malli.

Kuva 1 - Kiinnitysseinä paalun pohjassa. 1 - silttipallot; 2 - betonirakenne; 3 - seinän runko.

Seinän vakauden lisäämiseksi valmistettiin etukonsoli ja itse grillata kaadettiin boredi-paaluille. Pallon läpäisyn syvyys on 1,5 metriä. Vaippa 2 m.

Porausrumpujen käyttämiseksi voit käyttää käsiporaa tai vuokrata traktoria porauslaitteella. Reiän halkaisija halkaisijaltaan, yleensä 300-500 mm. Porauksessa oleva reikä laskeutuu etukäteen, paalun runko. Se on yksittäinen luuranko pystysuorista pitkittäisvaijereista ja poikittaisista kiinnittimistä, pyöreistä tai neliöistä. Kehykset on valmisteltava etukäteen, jotta ne eivät vetäisi paalujen täyttöä, jonka aukot voivat murentua. Rungon vahvikkeen ja poratun reiän seinien välissä on oltava suojaava kerros 40-60 mm, mikä on välttämätöntä metallisen korroosion estämiseksi. Tämän aukon säilyttämiseksi rajoittavat muoviset "tähdet" asetetaan vahvikkeelle (kuva 2).

Kuva 2 - Suojakerroksen tähdet.

Paalujen asennuksen jälkeen ne on sidottu yhteen nauhaan, joka meidän tapauksessa on myös seinän perustana. Seinän paalun, pohjan ja rungon liitos on kuormituksen keskittyminen ja vaatii lisävahvistusta "G" kuviomaisilla vahvistuksilla. Esimerkki tällaisesta vahvistuksesta esitetään kuvassa (kuvio 3).

Kuva - 3 Valokuvan vahvistaminen liitoskohdasta paalunkehyksen ja perusnauhan irtotavarana. 1 - perustan pituussuuntainen vahvistaminen; 2 - "G" -muotoiset vahvikkeet, jotka yhdistävät paalun ja pohjan; 3 - pohjalevyt; 4 - puristinpihdit.

Seinässä oleva säätö on vahvistettu kolmiulotteisella kehyksellä (kuvio 3) tai 1 ristikkoon 200 mm: n välein (kuvio 4). Mitä tulee vahvojen verkon ja maan pinnan välisiin paaluihin, on välttämätöntä kestää noin 50 mm: n suojakerros.

Tukiraudoitustason seinämän vahvistamisen yhteydessä maapohjan pääkuormaa havainnoidaan pystysuoralla vahvikkeella ja seinän liitoskohdalla paaluilla tai grillauksella (pohjalla). Pystysuoran raudoituksen etäisyys riippuu seinään vaikuttavista kuormista. Yleensä se otetaan 150-250mm.

Kuva 4 - Lujittavan vahvistusseinämän rakenne.

1 - vaakavoide; 2 - pystyvahvistus; 3 - "P" -muotoinen vahvistus; 4 - Seinän rungon ja grillauksen välisen liitoksen "G" muotoinen vahvistaminen; 5 - tukipuristin; 6 - siilotakan pystysuora vahvistaminen. 7 - puristimet; 8 - lisäpihdit jännityskeskipisteissä.

Pystysuoran raudoituksen päät on liitetty P-muotoisilla vahvisteilla (3). Jotta seinämä pysyisi muodoltaan kiinnittyneenä vahvuutena (5).

On parempi täyttää tämä rakenne täydellisen vahvistuksen jälkeen 2 vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on laatoituksen, kaatopaikkojen ja teipin perustusten asennus. Toinen vaihe on muottien asennus, viemäriputkien asentaminen ja seinän rungon kaataminen. Kuivatusputkena voi käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on 100 mm, putkien välinen etäisyys 1 - 1,5 m. 3 päivän kuluttua valssi, muotti poistetaan, sisäseinän vedeneristys tehdään. Betoni voittaa voimaa noin 3 viikkoa. Tällöin seinää ei suositella täyteaineeksi.

Kuva 5 - Kuvahylsyt kiinnitysseinään.

Kuva 6 - Vahvistettu betonikiinnike ilman viimeistelyä.

Kun kaadatte tukiseinää irrotettavalla muottielimellä, saat välittömästi valmiin tuotteen, joka ei vaadi lisäkittiä tai maalausta.

Kuva 7 Seinän rakenne on rakennettu järjestelmään "tehnoblok."

Tällä hetkellä betoni on paras materiaali rinteiden ja pankkien vahvistamiseksi. Vakiotekniikan ainoa haittapuoli on huono ulkonäkö ja kallis myöhempi viimeistely. Sovellus muottipuolella oleviin levyihin "tehnoblok" ratkaisee tämän ongelman.

Artikkelin tekivät "TECHNOBLOCK" -yrityksen asiantuntijat.

Kiinnitysseinien vahvistaminen

Kiinnitysseinien vahvistaminen on tehty antamaan heille vahvuus, kyky kestää kiinnitysseinämän muotoilun kuormitusta.
Kiinnitysseinien vahvistamismenetelmä riippuu monista tekijöistä.

Seuraavat näkökohdat on otettava huomioon - materiaali, josta seinämä pystytetään, seinämän rakenteen koko, sen maaperätyypit, joissa se pysyy kuormitettuna ja lukuisia muita tekijöitä.
Seinät ovat:

  • Koristeelliset - ne antavat omaleimaisen charmin maisemasuunnittelun elementteihin, täyttävät sulkeva rooli, jakavat paikan, korostavat epätasaista maastoa ja muita esteettisiä ja taloudellisia tarkoituksia.
  • Kiinnitysseinämien lujittaminen - tämä on tekninen rakenne, joka rakennetaan erityisiin tarkoituksiin. Päätavoitteena on toimia tukena, joka estää maaperän liukumista paikassa, jossa seinä on asennettu.

Joka tapauksessa ja ottaen huomioon edellä mainitut tekijät, hankkeen yritys on laskettava pidätysseinän rakenne, jossa kaikki nämä tekijät otetaan huomioon.

Yleisimpiä materiaaleja seinämille:

  • Betonielementit. Ne ovat erikokoisia, mikä on tärkeä seinien rakentamisessa. Tämä on ehkä nopein vaihtoehto seinien rakentamiseksi, mutta myös kalliimpi.
  • Monoliittinen raudoitettu betoni on aikaa vievää vaihtoehtoa, mutta sen avulla pystyt tekemään rakenteesta monimutkaisempi muoto - se on ympyrä, puoliympyrä, soikea koostumus ja muut vaihtoehdot.
  • Kivi sekä keinotekoinen että luonnollinen. Nämä ovat rauniot, kotelet, kalliot (esimerkiksi Crimeassa, niitä käytetään paikallisina materiaaleina ja kokonaiskustannukset ovat pieniä lopussa), graniitista ja muista materiaaleista.

Päätin harkita vain "työskenteleviä" seiniä, koska nämä rakenteet on pystytettävä ja vahvistettava oikein, jotta ne eivät romahda.

Kuvioissa voit jakaa pidätinseinän elementteihin:

  • Foundation - seinän tukiosa, joka ottaa kaiken kuorman ja jakaa ne tasaisesti maahan. Yleensä se haudataan 1/3 rakenteen korkeudesta.
  • Pohja on seinämän runko. Se itse on se, että maaperän paine on havaittavissa takapuolelta ja etupuolelta se suorittaa koristeen.
  • Jätevesijärjestelmä tai viemäröintijärjestelmä on suunniteltu tyhjentämään liiallinen maaperän kosteus, joka sijaitsee tukiseinien rungon takana.

Kiinnitysseinän rakentaminen ja vahvistaminen

Aloitamme valmistelutyössä. Teemme geodeettisen hajoamisen maastosta. Säätiö suunnittelee nauhan. Sen syvyys lasketaan maaperän jäädytyksen syvyyden perusteella, plus 100-200 mm. Mutta koska seinämän korkeus on 5 metriä, 1/3 se on noin 1, 7 metriä. Kaivannon keittäminen. Haudattiin kaivoa kaivannon pohjassa.

Vahvistus, joka on valmistettu teipin alapuolella, sijoittamalla ristikko nauhateollisuuden alempiin vyöhykkeisiin. Tämä on halutun halkaisijan vahvistamisen verkko (12-20 mm). Alapinnan leveyden on oltava vähintään kaksi kertaa pidätysseinämän paksuus, koska tämä massiivinen elementti estää seinämän kallistamisen maaperän paineen vuoksi.

Liitettäessä säätöseinää seinän rungon kanssa on asennettava lujittavat pistorasiat, jotta ne voivat kommunikoida pystysuuntaisten hihnojen vahvistamiseen. Vahvistuksen jälkeen olemme konkreettisia säätörakenteita. Betonin täytyy tarttua ennen seuraavaa prosessia.

Aloitetaan lohkojen asennus. Kiinnitysseinämän pituuteen nähden ne asennetaan yleensä enintään 3 metrin koukkuineen. Seuraavaksi sinun tulee järjestää pystysuora vahvistettu hihna. Teemme niiden vahvistamisen liittämällä vahvistuspäästöt pohjasta pystysuoran hihnan (jalustan) vahvistuskammioon.

Lohkot kiinnitetään toisiinsa sulkemalla niiden (nastat) välisen pystysuoran raon. Ja niin sitoumme kaikki 20 metriä seinää pitkin 3 metriä pituudelta pystysuorilla vahvistetuilla hihnoilla.

Asennuksen korkeuden on oltava säännön mukainen - asennettujen lohkojen koko ei saisi ylittää 2, 5 metriä laitteen horisontaaliseen vanteisiin. Vahvistinhihnat suorittavat alueellisia vahvistuskoteloita. Asennetaan muotti ja betoni. Yleensä tämä betonimerkki ei ole alle 150. Vahvistus tuotetaan halkaisijaltaan 14-20 mm: n putkilla.

Pystysuuntaisen hihnan leveys on 400 - 500 mm, vaakatason korkeus - vastaavasti 300-500 mm. Laitteen seinämän edellytys on rakenteen loppuunsaattaminen laitteen vaakasuoralla vahvistetulla hihnalla. Tämä on riippumaton korkeiden lohkojen riveistä.

Haluan lisätä, että seinän pystyttämisen jälkeen on tarpeen suorittaa sen vedeneristys (voit helposti päällystää sitä bitumilla) maanalaisesta sivusta. Sitten täytetään sinus.
Kiinnitysseinä on valmis, sen vahvistaminen on päättynyt, ja nyt voit päättää sen viimeistelystä.

Betoniset seinävaihtoehdot

Jyrkkien rinteiden tai pariliitosalueiden lujittamiseksi helpotuseroilla betonin kiinnitysseinä on hyvä vaihtoehto. Useimmissa tapauksissa niiden laite liittyy portaiden ja alustojen läsnäoloon. Seinien säilyttämisen avulla on mahdollista ratkaista tilan organisointiongelmat, nimetä komposiittilistojen rajat, parantaa laajamittaista käsitystä ja luoda erilaisia ​​maisemakoostumuksia.

Betonin kiinnitysseinää käytetään jyrkkien rinteiden tai pariliitoskohtien vahvistamiseen.

Tukirakenteiden ominaisuudet

Kaikista materiaaleista valmistetulla seinällä on oltava pohja, todellinen seinämän runko ja kuivatus. Säätiön syvyys riippuu rakenteen korkeudesta, mutta sen leveyden on joka tapauksessa oltava noin 20 cm leveämpiä, jotta varmistetaan vaadittu lujuus ja vakaus.

Seinärakenteet.

Seinämän rungolla tulisi olla pieni kaltevuus ilmakehän veden virtaukseen erityiseen tyhjennysuralla. Tukinrakennuksen jälkeen tilan ja maan välinen tila on täynnä karkeaa hiekkaa. Ylimääräisen pohjaveden ja sedimenteiden poistamiseksi, jotta rakennuksen liiallinen vesikierto estettäisiin seinälle, kellarikerroksessa asbestisementtiputki asetetaan (halkaisija 100 mm).

Kiinnitysseinien rakentamisessa käytetään kahta levitysmenetelmää:

Kuiva muuraus. Kiinnitysseinä on pystytetty laatoilla tai suurilla kivillä valmistetun pohjan päälle. Mitään sitovia ratkaisuja ei kuitenkaan käytetä. Kiviä käytettäessä suurimmat niistä on pinottu riveillä porrastetusti, ja niiden välissä oleva tila on täynnä pienempiä kiviä ja peitetty sementti-hiekkaseoksella. Tätä menetelmää voidaan käyttää seiniin, joiden korkeus on enintään 80 cm.

Märkä muuraus. Jotta saataisiin kiinteä rakenne, joka kestää huomattavan paineen maametallia, on tarpeen kiinnittää laatat, kivet tai tiilet sementti-kalkkilaastilla. Siten on mahdollista rakentaa seinät 5-6 metriä korkeiksi.

Useimmiten kestäviä ja kestäviä luonnonkiviä käytetään rakennusmateriaalina:

Kiinnitysseinien tuhoamisjärjestelyt.

  • pullot;
  • Luonnonkivi;
  • graniitti;
  • kalkkikiveä.

Joskus kiviä voidaan käsitellä ja kutoa muovaamaan ne laatiksi, mikä helpottaa rakentamista. Matalaa seinämää, joka suorittaa koristeellisempaa toimintaa, voidaan käyttää puuta, tiiliä, tehdään betoniseinät (monoliitti).

Rakenteiden suojelemiseksi ennenaikaiselta tuhoutumiselta katto- tai kattohuovan kerros olisi liimattava seinien sisäpuolelle lämmitetyn bitumimuovin avulla. Jos maaperä on kuiva, riittää, että se peittää vain kaltevuuden sivuseinämän bitumilla ja aiheuttaa sen kahdessa kerroksessa.

Betoniseinät

Betoniseinät ovat erinomaiset tekniset ominaisuudet ja eivät vaadi syvää pohjaa, ne ovat suhteellisen pieniä paksuutena.

Tämäntyyppisellä seinällä on kaksi vaihtoehtoa:

  • raunioista betoni;
  • monoliittista teräsbetonia.

Pohjaa syvennetään enintään 20-25 cm: llä ja tarvittava lujuus saavutetaan 10 cm: n paksuudella betoniseinästä ja 25 cm betonista.

Piirustussuunnitelma pidätysseinästä.

Monoliittisen valun tekemiseen tarvitaan muottirakennetta, jota varten käytetään erityisiä suojia, joissa on rikki kokoonpano tai se on koottu valumispaikalta levymäisistä levyistä, joilla on kaareva muoto. Laudat ja suojukset on vahvistettava ulkopuolelta tukien avulla siten, että muotti voi kestää kaatuneen betonin paineen. Sisällä on kaksi lujittavia verkkorivin riviä, voit käyttää metallisia tangkoja tai leikata putki, joka liittää ne johtoon. Ankkureiden lisäksi muoviputket asetetaan korkeudeltaan 5 cm: n korkeudelta maahan varmistaakseen veden keräämisen seinän takana. Putkien etäisyys on noin 1 metri. On muistettava, että seinän sileän ulkopinnan saamiseksi sisäpuolella oleva muotti on peitetty katehuovilla tai vanerilla.

Betoniseinä ei vaadi vahvistamista. Hänen laitteensa avulla voit säästää sementtiä, koska merkittävä osa kehon seinistä on kivet. Ensimmäinen rivi asetetaan kuivaksi, jolloin syntyvät tyhjät lohkot peitetään rauniolla ja vasta sitten liuos kaadetaan ylhäältä. Sitten useita kiviä asetetaan uudelleen, upotetaan ne liuokseen ja jatketaan työtä, kunnes muotti on kokonaan täytetty. Kuten monoliittisissa seinissä, betonirakenteissa on putket veden poistoon.

Tiiliseinät

Tiiliseinät järjestää pääsääntöisesti talon lähellä korkean koristelun vuoksi. Ne näyttävät erityisen kauniilta, jos samaa tiiliä käytetään julkisivun koristeluun tai esimerkiksi aitausposteihin. Vahvat kiinnitysseinät saadaan vain savi-, normaali- tai pakkasenkestävistä muovipuristus- tiilistä. Silikaatti ja ontto tiili eivät sovi tähän munintaan. Asennus itsessään voidaan tehdä eri tavoin.

Betonin kiinnitysseinän vahvistaminen.

Tiiliseinän paksuus riippuu sen korkeudesta. Esimerkiksi kahdeksan riviä tiiliseinää, joka on noin 60 cm, voi olla paksuus 102,5 mm - puoli tiiliä. Korkeuskorotuksella tuke- taan yksi tai puoli tiilet, jotka ovat vastaavasti 215 ja 327,5 mm. Likimääräinen materiaalin määrä voidaan laskea perustuen siihen, että tuhat. Riittää tiilien 16 neliömetriä seinät taitettu puoli-tiili tai 8 neliömetriä yhdessä seinään.

Varmista, että ensimmäisellä rivillä järjestetään tyhjennysaukkoja tai aseta muoviputkia, jolloin niillä on pieni poikkeama paremman vesivirran saavuttamiseksi. Myös muurausmenetelmän aikana asiantuntijat suosittelevat, että liitokset on suoritettava, mikä tekee ne kuperaa tai tasoittaa muuraus itse. Upottaminen saumojen syvälle seinään ei ole toivottavaa.

Puiset kiinnitysrakenteet

Helpoin tapa tehdä se itse on tehdä seinästä puusta. Tätä varten tukit ovat sopivia, joiden paksuus on noin 15-18 cm ja korkeus riippuu alueen erityisistä olosuhteista ja halutusta lopputuloksesta. On syytä pitää mielessä, että vahva tukimuuri Tukkien saavuttaa ainoastaan ​​hänen hautaamalla +0,5-0,6 m, joten sinun täytyy yrittää niin tarkasti kuin mahdollista järjestää tukkien koon aukkoja niiden välillä olivat vähäisiä. Lisäkiinnitystä varten, ennen lokien asennusta, kaivetaan pieni kaivanto, jossa lokit sijoitetaan ja haetaan haluttuun syvyyteen. Sitten yläreunan yläpuolella ne kiinnitetään langalla sekä nauloilla, jotta vältytään mahdollisilta siirtymältä. Sitten kaivanto on täynnä betonia.

Puuportaiden toisessa versiossa on monimutkaisempi rakenne. Pystysuoraan järjestetyt lokit pareittain asennetaan seinän ympärille säännöllisin väliajoin. Uriin, jotka muodostuvat vaakatasossa, pinot ovat hieman pienempiä, jolloin saadaan jonkinlainen "aita".

Kaikkien puurakennuseinän rakentaminen edellyttää laadukkaan puun käyttöä. Lisäksi, jotta voidaan suojata nopealta hajoamiselta, on suositeltavaa käsitellä tukkia erityisellä kyllästyksellä tai käytetyllä moottoriöljyllä, erityisesti maan päällä.

Kiven seinät

Kauniit ja esteettiset seinät, jotka on rakennettu luonnonkivestä, vaativat melko paljon taloudellisia kustannuksia ja fyysistä työtä. Saatu tulos kuitenkin täysin oikeuttaa tähän. Niiden laitteita varten voit käyttää basaltti-, syeniitti-, graniitti- tai muuta kiveä, jotka ovat yhteisiä tietyllä alueella. Ne, jotka haluavat koristella sivustonsa "vanhan" seinän avulla, voivat käyttää hiekkakiveä tai kalkkikiveä. Heillä on taipumus omaksua suuri määrä kosteutta ja nopeasti umpeutua, mikä luo kosketuksen antiikin. Kiven seinämille ominaisuus on leveiden perustusten rakentaminen - vähintään 30 cm. Jos ette noudata tätä normia, seinämä ei ole tarpeeksi vahva ja voi romahtaa.

Kivirakenteiset seinät ovat ihanteellisia vertikaalisen puutarhan järjestämiseen. He voivat järjestää saksalaisia ​​taskut ja istuttaa erilaisia ​​amelioivia kasveja. Tällaiset koriste-ryhmät voidaan järjestää pitkin koko seinän pituutta tai vain muutama kirkas partikkeli. Toinen vaihtoehto on käyttää kivimuuria tukemaan ruusujen kiipeämistä, klematia ja koristeviinoja. Seinät on koristeltu seinän suihkulähteillä, sisäänrakennetuilla penkillä, alkuperäinen valaistus.

erä

Monimutkaisen maaston (palkit, kaivot jne.) Rakennustyön aikana rakennustyöt usein edellyttävät tukirakennetta. Tällaisella lujarakenteella on yksi päätehtävä - maaperän massan romahtamisen estäminen. Artikkelissa käsitellään laitteen kiinnitysseiniä.

sisältö:

Ehdollisesti pidettävät seinät on jaettu kahteen tyyppiin:

  • Koristeellinen - piilottaa kätevästi pienet maapallot ympäristöön. Jos tasot ovat hieman erilaisia, ja seinämän korkeus on näin ollen alhainen (jopa puolet metriä), sen asennus suoritetaan pienellä syvyydellä, joka on korkeintaan 30 cm.
  • Linnoitukset suorittavat päätehtävän - ne hillitsevät maanpinnan liukumista. Tällaiset rakenteet on pystytetty, kun kukkulan kaltevuus ylittää 8 °. Heidän avullaan tehdään horisontaalisten alustojen järjestelyä, mikä laajentaa käyttökelpoista tilaa.

Pysyvä seinäkuva

Seinien muotoilu

Riippumatta tarkoituksesta, kiinnitysseinällä on neljä elementtiä:

  • säätiöt;
  • kehon;
  • viemärijärjestelmä;
  • viemäröintijärjestelmä.

Seinän, viemäröinnin ja kuivatuksen maanalaisella osalla on teknisten standardien käyttöönotto ja keho esteettisiin tarkoituksiin. Korkeus voi olla alhainen (enintään 1 metri), keskipitkä (korkeintaan 2 metriä) ja korkea (yli 2 metriä).

Rakenteen takaseinä voi olla seuraavan kaltevuus:

  • jyrkkä (eteen- tai taaksepäin);
  • matala;
  • makuulla.

Lujuusseinien profiilit ovat monipuoliset, pääasiassa suorakaiteen ja puolisuunnikkaan muotoiset. Jälkimmäinen muotoilu puolestaan ​​voi olla eri kaltevuus kasvoille.

Nykyiset kuormat kiinnitysseiniin

Materiaalin valinnassa ja vastaavasti seinien noston perustana, jota ohjaavat rakenteen vaikuttavat kuormat.

Pystyvoimat:

  • oma paino;
  • yläkuormitus, ts. paino, painaminen rakenteen päälle;
  • täyttövoimakkuus vaikuttaa sekä seinään että sen osaan.

Vaakavoimat:

  • maaperän paine suoraan seinän takana;
  • kitkavoima maadoituksessa.

Pääjoukkojen lisäksi on myös säännöllisiä kuormia, kuten:

  • tuulen voimakkuus, erityisesti kun rakenteen korkeus on yli 2 m;
  • seismiset kuormat (seismiset vaara-alueet);
  • tärinävoimat toimivat paikoissa, joissa tie- tai rautatiekisko kulkee;
  • vesi virtaa erityisesti alamäkialueilla;
  • maaperän turvotus talvella jne.

Kiinnitysseinien stabiilisuus

Alhaisen kiinnitysseinän rakentaminen suoritetaan suuremmassa määrin koristetarkoituksiin, eikä niiden tarvitse tarkkaa vakauden laskentaa. Tämän ominaisuuden kasvu on suuntaa antavaan tekniseen rakenteeseen.

Seinäkäämisen tai kallistuksen estäminen on mahdollista seuraavin toimenpitein:

  • vähentää merkittävästi maaperän paineita pienen rinteen takapinnalle, joka on suunniteltu korkeuden suunnassa;
  • maan päin oleva pinta on karhennettu. Kiven, tiilen, lohkon muuraus tekevät reunat ja monoliittiset kiinnitysseinät - suoritetaan leikattu;
  • asianmukaisesti järjestetty viemäröintijärjestelmä estää rakenteen heikentämisen;
  • seinämän edessä olevan konsolin läsnäolo lisää vakautta, koska se jakaa osan maaperän kuormituksesta;
  • sivusuuntaista (pystysuoraa) painetta pienennetään täyttämällä onttoja materiaaleja (laajennettu savi) takaseinän ja olemassa olevan maan välillä;
  • perusseinämät ovat tarpeen raskaiden materiaalien pääseinistä. Saviä maaperä varten on suositeltavaa käyttää teippityypin pohjaa, heikkoa maata (hiekkaa, etenkin hiekka-siltaa) - pile-pohja.

Kiinnitysseinän rakentaminen

Materiaalin osalta sen valinta perustuu moniin kriteereihin: rakenteen korkeus, veden kestävyys, aggressiivisen materiaalin kestävyys, kestävyys, rakennusmateriaalin saatavuus ja mahdollisuus asennusprosessin koneellistamiseen.

Tiilen kiinnitysseinä

  • Tiilen kiinnitysseinämien laskemiseksi on aikaansaatu vahvistetun pohjan läsnäolo. Koriste-ominaisuuksia voidaan parantaa käyttämällä tiilien käyttöä, jotka eroavat koosta tai väreistä pää-muurien elementeistä. Matala seinämä (enintään 1 metri) on säädetty yksinään. Tapauksissa, joissa lisääntynyt stressi on tarkoitettu, kannattaa turvautua ammattilaisten palveluihin.
  • Työskentely tavanomaisen punatiilisen tiilen tai klinkkerin avulla, jolla on suuri lujuuskerroin ja kosteudenkestävyys. Kiinnitysseinien rakentamiseen tarvitaan yleensä nauhatusperusta.
  • Pohjan alapuolella olevan ojan leveys on yhtä suuri kuin seinän leveys kolminkertaiseksi eli jos rakennus on suunniteltu yhdelle tielle (25 cm), tämä parametri on 75 cm. Syvyys on vähintään 1 m. Pohja on peitetty 20-30 cm: n kerroksella soraa tai murskattua kiveä, sitten kerros (10-15 cm) hiekkaa, jolloin jokainen materiaalin täyttö haalistuu.
  • Muotti on laskenut, sen yläosan tulee olla 15-20 cm maanpinnan alapuolella. Vahvistustangot käytetään vahvistamiseen, joka on asetettu rikkoutuneelle tiili- tai roskakivelle. Joka tapauksessa heidän ei pitäisi vain valehdella hiekka-sora-alustaan. Lisäksi kaadetaan 150 tai 200 betonia.
  • Klinkkeri sopii liuoksen liittämiseen. Toinen rivi mahdollistaa Ø 50 mm: n tyhjennysputkien asentamisen. Asennuksessa putkien kaltevuus kasvojen etupuolelle on havaittavissa, niiden välinen etäisyys on 1 metri. On tärkeää seurata saumojen siirtymistä. Voit estää tämän tapahtumisen käyttämällä puolikkaita tiiliä.
  • On huomattava, että yhden tiilen sijoittaminen on mahdollista jopa 60 cm: n seinän pystyttämiseksi korkeammille rakenteille, on suositeltavaa suorittaa rakennus puolitoista, kaksi tiiliä ja seinän alaosan laajeneminen. Siten rakentaminen muistuttaa konsolia.

Kivimuuri

  • Luonnonkivi, kuten sen keinotekoinen vastapuoli, on korkeat esteettiset ominaisuudet. Lisäksi valmiin seinän ulkonäkö mahdollistaa sen, että se sekoittuu harmonisesti ympäröivän maiseman kanssa luoden yhden kokonaisuuden luonnon kanssa.
  • Sitä voidaan käyttää sekä kuivaa että märkäämistä varten. Ensimmäinen vaihtoehto on työvoimavaltainen ja vaatii tiettyä taitoa, koska kiven säätäminen on tarpeen, mikä takaa optimaalisen sovituksen toisiinsa.
  • Kiven säilytysseinän pohja on tehty samalla tavoin kuin tiiliä varten. Teipin pohja tehdään myöhemmin kiven asettamiseksi. Jos seinän rakenne toteutetaan ilman laastin käyttöä, saumat täytetään istutusmateriaalilla tai puutarhamaalla. Myöhemmin istutetaan kasveja, joissa on kuitumainen juuristo, kiviä. Kehittyessään ne vahvistavat merkittävästi rakenteellisia elementtejä.
  • Tässä tapauksessa viemäröintijärjestelmä voidaan järjestää yksinkertaistetulla tavalla - jätä 4 cm: n ja viidennen kiven väliin ensimmäiset krs: t 5 cm.
  • Kiviseinämiä suositellaan enintään 1,5 m: n rakenteisiin.

Betoniseinät

  • Tämä monoliittinen rakennustyyppi toteutetaan käyttämällä puuraaka-ainetta tai kyllästynyttä paalua.
  • Vahvistettu betoniseinä
  • Tehdasvalmisteisen laatta asennetaan nostolaitteiden avulla. Se voi olla konsoli tai tukipilari. Valmiiden tuotteiden asentamiseen tiheässä maaperässä ei tarvita. Riittää kaivamaan kaivantoa hieman leveämmäksi kuin pohjalevyn tai konsolin koko.

Esivalmistetut kiinnitysseinät valokuva

  • Alareunassa sora (murskattu kivi) ja hiekka asetetaan kerroksille 15-20 cm. Perusteellinen tamping varmistetaan runsaalla vedellä vedellä. Teräsbetonilaatat asennetaan tiukasti pystysuoraan. Toistensa välillä ne on yhdistetty hitsaamalla elementtejä, jotka ovat upotettuja elementtejä. Lisäksi muodostetaan pituussuuntainen viemäröintijärjestelmä ja tila täytetään maaperällä.
  • Vahvistettu betonirakenteinen seinämä on suositeltavaa heikoille (epävakaalle) maaperälle. Pallojen välinen etäisyys riippuu levyn pituudesta, ja ne voidaan sijoittaa 1,5, 2 tai 3 metrin välein. Pallojen halkaisija on tavallisesti 300 - 500 mm.

Betonin kiinnitysseinä tekee sen itse

  • Seinämän suuremman stabiiliuden ansiosta konsoli on tehty kaltevuudella (10 ° -15 °) pengerteen suuntaan. Jos esimerkiksi otetaan seinää, jonka korkeus on 2,5 metriä, rakenteen maanalaisen osan korkeus on 0,8-0,9 m ja rungon leveys 0,4 metriä.
  • Materiaalina vedetään ulos 1,2 m leveä kaivanto (etuosasta 30 cm ja takaosasta 50 cm) ja 1,3 m syvyyteen (ottaen huomioon hiekka-sora-sängyn järjestäminen). Haluttu kaltevuus tehdään manuaalisella kaivauksella, tämä parametri tarkistetaan sekä asennettaessa muottiin että kaatamalla betonia. Tarvittaessa kaltevuus säädetään.
  • Pohja on välttämättä vahvistettu sekä pitkittäis- että pystysuunnassa. Betonista ulkonevien sauvojen korkeuden on oltava vähintään puoli metriä. Ainoa antaa betonivahvistusta, tämä aika on noin kuukausi. Sitä ei ole suositeltavaa suorittaa ennen tätä aikaa.
  • Seinätelineen muotojen rakentamisen helpottamiseksi otetaan käyttöön 2440x1220x150 mm vakiokokoinen kosteudenkestävä vaneri. Yhtä tyhjää varten tarvitset 3 arkkia, joista 2 tulee täysien reunojen päälle ja yksi vaneri on leikattava sopivaan leveyteen kahdelle puolelle.
  • Seuraavissa teoksissa yksi sivukappale ei ole käytössä, koska se toimii rakennuksen edellisen osan seinäksi. On mahdollista estää sauman erotus elementtien välillä vahvistamalla. Tässä tapauksessa, kun materiaali kaadetaan, reikiä porataan sivuosaan ja metallitangot asetetaan. Ne voidaan sijoittaa porrastettuun järjestykseen 40-50 cm toisistaan ​​30-40 cm: n ulostulolla seinän rungosta.
  • Metallikulmia käytetään rungon reunojen liittämiseen, koska valettavan betonin paino on suuri. Lisäkorjaus palvelee 50x50 mm: n tankoja, jotka on naulattu muotin kehän ympärille. Kolmen puolen luotettavuuden kannalta olisi sijoitettava välikappaleita.
  • Haluttaessa betonipinta voidaan koristella luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.
  • Suoraan helpottaa työtä ja pienentää vaahtobetonin, laajentuneen savi-, kaasu- tai kuonilohkareiden rakennuspalikoita. Mutta tällaisen seinän lujuusominaisuudet ovat paljon pienemmät. Lisäksi tällaisen materiaalin asettamisella ei ole houkuttelevaa ulkonäköä.

Puinen seinä

Maisemasuunnittelun kannalta puu sopii parhaiten näihin tarkoituksiin, mutta sen pitkä käyttöikä ei ole sen vahvin kohta. Tehokkaampien ponnistelujen lisäämiseksi impregnointiaineiden toistetulla käsittelyllä on pyrittävä lisäämään aggressiivisen materiaalin kestävyyttä.

Kiinnitysseinän rakentamisessa lokit voidaan sijoittaa sekä vaakasuoraan että pystysuoraan. Lujuusominaisuuksista ei ole suurta eroa. Tällaista materiaalia käytetään sellaisten seinien rakentamiseen, joiden korkeus on enintään 1,5 m. Jotta lokin haurun osan mätänemisen estäminen olisi välttämätöntä polttaa se tai käsitellä sitä nestemäisellä bitumilla.

Tukien pystysuuntainen järjestely pidätysseinässä

  • Lokien pituus voi olla erilainen, kaikki riippuu korkeuseroista. Vakautta varten ne haudataan syvyyteen, joka vastaa 1/3 koko palkin kokonaispituudesta, joten jos tämä parametri on 2 m, pudotusosa on 60-70 cm.
  • Kalibroidun puun asennus tehdään aikaisemmin kaivettuun kaivantoon. 15 cm kerrosta murskattua kiveä kaadetaan pohjaan ja tiivistetään. Lokit laittavat kiinteän seinän, lähellä toisiaan, tarkasti tarkkaillaan pystysuoria. Kiinnitys tehdään lanka- tai kynsien avulla, jotka kulkevat kulmassa.
  • Lokasuojan maksimaalinen stabiilius saavutetaan kaatamalla kaivanto hiekkasementtiseoksella. Alkuperäisen selän takaosa on peitetty tiivistemateriaalilla (kateaine, kattohuopa jne.), Minkä jälkeen täyttö suoritetaan.

Tukien vaakasuora järjestely pidätysseinässä

  • Tukipilarit asetetaan aina 1,5-2 tai 3 metriä, sitä useammin ne sijaitsevat, sitä vahvempi seinämä on. Käytettyä puuta käsitellään välttämättä antiseptisilla aineilla.

Vaakasuora asennus voidaan tehdä useilla tavoilla:

  • kahden vastakkaisen puolen pylväistä pituussuuntaisia ​​uria leikataan etukäteen, johon vaakasuorat elementit kiinnitetään tiukasti. Tukoputkien halkaisijan on oltava suurempi kuin poikittaisasennossa käytettävät palkit;
  • Toisessa vaihtoehdossa on lokien kiinnittäminen tukien takapuolelle. Tällöin ensimmäinen palkki asetetaan maahan, joten on suositeltavaa asettaa vedeneristysmateriaali etukäteen. Vaakasuoraan sijoitettujen tukkien liittäminen tukiin suoritetaan langalla ja / tai nauloilla.

Gabion säilytysseinä

  • Verkkorakenteiden asentamiseksi riittää tasoittaa pinta ja murskata suuri murto (jopa 150 mm) tai pienet jyrkäntelijät täyttääksesi osat. Gabionien tärkeimmät edut ovat niiden joustavuus ja läpäisevyys, joiden avulla voit tehdä ilman viemärijärjestelmän järjestelyä.
  • Tällaisia ​​lanka-laatikoita yksinkertaisesti kootaan, asennetaan sitten tasapintaan ja peitetään joella tai louhoksella. Seuraavat lohkot asennetaan samalla tavalla. Osien välillä kiinnitetään lankoja, joissa on korroosionkestävä pinnoite. Tämä on kätevä tapa luoda useita nurkkaan kiinnitettyjä seiniä.
  • Jos maaperä kaadetaan kivien väliin ja kylvetään kasvien siemeniä, muutaman vuoden kuluttua seinä hankkii houkuttelevan ulkoasun ja sopii saumattomasti ympäröivään maisemaan.

Kiinnitysseinän laskeminen

Ennen kuin kiinnität seinän, on tärkeää harkita huolellisesti kaikkia vivahteita. Muussa tapauksessa lukutaidottomat laskelmat ja laiminlyönti rakennustandardien suhteen voivat johtaa romahtamiseen.

Tällaiset seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1,5 metriä, saa rakentaa yksinään. Yksittäisen tekijän kokoa varten otetaan 0,5-0,7 kerrottuna seinämän korkeudella. Laske seinämän paksuuden suhde korkeuteen, voidaan ohjata maaperätyypin mukaan:

  • tiheä maa (kalkkikivi, kvartsi, spar jne.) - 1: 4;
  • keskitiheys maaperä (liuskekivi, hiekkakivi) - 1: 3;
  • pehmeä maa (hiekka savipartikkelit) - 1: 2.

Jos seinän korkeus on suuri ja rakennelma suunnitellaan heikoksi, käytä erikoistuneiden järjestöjen palveluja. Laskelmat tehdään SNiP: n vaatimusten mukaisesti.

Tässä tapauksessa otetaan huomioon monet tekijät ja kiinnitysseinien raja-arvon perusteella seuraavat laskelmat:

  • itse seinämän aseman vakaus;
  • maaperän lujuus, sen mahdollinen muodonmuutos;
  • seinämän rakenteen vahvuus sen elementtien halkeamiskestävyyteen.

Laskelmat tehdään myös maaperän passiivisesta, aktiivisesta ja seismisestä paineesta; kytkin kirjanpito; pohjaveden paine ja niin edelleen. Laskenta suoritetaan ottaen huomioon suurimmat kuormitukset ja kattaa seinän käyttö-, rakenne- ja korjausjaksot.

Tietenkin voit käyttää ja käyttää tähän tarkoitukseen erityisesti suunniteltuja online-laskimia. Mutta sinun on tiedettävä, että tällaiset laskelmat ovat luonteeltaan neuvoja. Laskelmien absoluuttinen tarkkuus ei ole taattu.

Seinän viemäröintijärjestelmä

Jäteveden ja viemäröinnin järjestäminen vaatii erityistä huomiota. Järjestelmä mahdollistaa pohjavesien keräämisen ja poistamisen, lumen sulamisen ja myrskyn veden estämisen, mikä estää rakenteen tulvan ja eroosion. Se voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty.

  • Ristivaijeri tarjoaa reiät Ø100 mm jokaista seinän mittaria kohden.
  • Pitkittäinen versio sisältää sijoituksen, joka sijaitsee pohjassa koko seinän pituudelta. Aaltoputkia käytetään näihin tarkoituksiin, koska niiden joustavuus mahdollistaa niiden asentamisen vaikeisiin helpotuksiin. Keraamisia tai asbestisementtiputkia, joissa on yläosassa olevia reikiä, käytetään suorissa osissa.

Seinät pitävät tärkeitä tehtäviä. Niiden rakentaminen olisi annettava asiantuntijoille tai ainakin neuvoteltava heidän kanssaan tästä asiasta. Laskelmissa pienin virhe voi olla hyvin surullisia seurauksia.