Seinien muotoilu

Seinä - rakenne, joka on asennettu estämään maaperän tuhoutuminen pengertien tai syvien urien rinteissä. Kiinnitysseinän laskenta suorittaa korkeasti koulutetut asiantuntijat, sillä koko rakenteen laatu ja luotettavuus riippuvat työn laadusta.

Tällaisia ​​seiniä käytetään laajalti kaivojen, kairien, aidojen ja maanviljelijän järjestelmien rakentamisessa. Tämä tekninen rakenne on kysyntää ja välttämätöntä maanrakennustöiden rakentamiseen liittyvien rakennustöiden yhteydessä, jolle on ominaista merkittävä nousuero. Nämä voivat olla mäkiä, kauraa tai jyrkkiä rinteitä.

Suunnittelun ominaisuudet ja tyypit

Jokainen pidätysseinä on rakenne, joka on rakennettu maaperän romahtamisen ehkäisemiseksi alueilla, joilla alueen suunnittelussa ja valmistelussa on merkittäviä eroja tavaramerkkien tasossa.

Säilytysseinien tyypit Alkuperäiset liuosrakenteet

Tällaiset seinät ovat koristeellisia ja vahvistavia. Riippuen tehtävän monimutkaisuudesta, seinä voi olla:

 1. Monoliittinen, jonka rakentamiseen käytetään betonia, raakamaata, tiiliä, buto-tai betoniterästä.
 2. Maajoukkue, joka on rakennettu teräsbetonista.

Rakenteillaan monoliittinen on jaettu:

 • (ulokeprofiili), jotka sisältävät etu- ja pohjalevyt;
 • vastareita, joita varten jäykistäviä kylkiluita tai tukia käytetään jäykkyyden lisäämiseen.
Sopii käytettäväksi koko jakson rakenteen rakentamiseen.

Maajoukkueet on jaettu seuraavasti:

 • kulmaprofiilin kiinnitysseinät, jotka on koottu rakennustyömaalla erillisistä levyistä tai lohkoista valmistetuista osista; suurin ero monoliittisesta on juuri tällaisten osien käyttö kokoonpanoon;
 • aidan, joka on tehty luotettavien pilarien muodossa, jonka välissä on levy.

Kiinnitysseinän rakenteen ja rakenteen asennuspaikka voi olla luonnollinen pohja eli kallioinen maa tai paalut, jotka on tehty siellä.

Minkä tahansa mallin pohja on pohjan syvälle (jonka syvyys on 1,5 kertaa sen leveys) tai matalalla syvyydellä. On mahdollista tehdä pylväitä, kuten myös tukia, laatikoista, jotka on asennettu useisiin tasoihin ja jotka on täytetty hiekalla tai karkealla jakeittain.

Kiinnitysseinämän korkeuden valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota olemassa olevan eron suuruuteen:

 • yli 20 m - korkeat rakennukset;
 • 10 - 20 m - väliaine;
 • jopa 10 m - matala.
Massiiviset rekvisiitta ei kallistu painon alla

Siinä on kiinnitysseiniä ja niiden rakenteesta riippuen:

 • massiivinen, joka varmistaa liikkuvan maan vakauden ja estää kallistuksen omalla painollaan;
 • ankkuri on tehokkain suuren eron läsnäollessa;
 • ohutseinämäinen, jonka ominaispiirteenä on se, että tässä luokassa on mahdollinen taipuminen kuormien vaikutuksen alaisena.

Lisäksi tärkeä on se, että seinämän koko, joka määräytyy maaperän paine- voimasta riippuen, on omat seinämäpainot, joiden kuormitukset eivät ylitä murtumispyssin rajoja.

Suunnittelussa on otettava huomioon maaperän kylläisyys veden kanssa ja aggressiivisten aineiden esiintyminen betonissa.

Käytettyjen materiaalien ominaisuudet

Kiinnitysseinien ja SNiP II-15-74 ja II-91-77 rakentamiseen käytettävien monoliittirakenteiden rakentamista koskevien ohjeiden mukaisesti käytettiin sementtimerkkiä M 150 ja M 200 sekä esivalmistettuja M 300 ja M 400 -laitteita.

Kun valitaan teräksestä valmistettuja tuotteita, on tarpeen ottaa huomioon talvella oleva lämpötila. Niillä alueilla, joilla lämpömittari putoaa alle -30 ° C: een talvella, lujittavan teräksen A IV 80 C käyttö on ehdottomasti kielletty.

Rakenteen lujittamiseksi käytetään Vst3sp2-tyyppistä AI-lujitusta terästä.

Venäjän federaation alueella toimivan GOST 5781-82 -standardin mukaan lujittavien seinien lujittaminen tapahtuu luokan A III ja A II lujitemuuntimien avulla.

Ankkurinauhoja ja kiinnityksiä käytetään valitsemalla GOST 535-2005, joka toimii Venäjän federaation alueella.

Nostosilmukoiden valmistukseen betoniteräsrakenteissa VST3sp2-luokan AI-lujitettua terästä käyttäen.

Kiinnitysseinien rakentamiseen käytettävän materiaalin valinta perustuu maaperän ja ympäristön olosuhteiden tiettyihin ominaisuuksiin.

Niinpä betoni- tai betoniseinien rakentamiselle alueilla, joille on tunnusomaista nopeat lämpötilan muutokset, on suositeltavaa valita betonimerkki tällaisista ominaisuuksista ja pakkasvasteesta riippuen.

Kuitenkin betoniteräsrakenteiden rakentamiseen voidaan käyttää luokan B 15 koostumusta ja sitä korkeampia.

Frost-resistentit ja vedenkestävät betonityypit tuottavat suurimman luotettavuuden.

Betonirakenteiden suunnittelussa, esijännitetyissä, sovelletaan betoniluokkaa B 20, B 25, B 30, B 35. Betonin valmistukseen tarvitaan betoniluokka B 3.5 ja B 5. Sinun on valittava betonin merkki ottaen huomioon tällaiset indikaattorit kuten pakkasenkestävyys ja veden kestävyys.

Mitä alhaisempi ympäristön lämpötila on, sitä korkeampi betoniluokka jäätymisen kestävyydelle, mutta vedenkestävyyden osalta indikaattori ei yleensä ole vakioitu.

Hotellin huomiota ansaitsee kiristyneitä varusteita. Useimmissa tapauksissa nämä tuotteet, joiden lujuus lisääntyy lämpökäsittelyprosessin aikana, valmistetaan luokan AtIV tai kuumavalssattujen terästuotteiden teräksestä AV ja AVI. Lisätietoja kiinnitysseinien rakentamisesta on tässä videossa:

Kuorman ja paineen laskeminen

Yksi tärkeimmistä indikaattoreista on rakenteen luotettavuuskerroin. Se otetaan riippuen tilojen ryhmästä. Ensimmäisessä tapauksessa se vastaa erityisessä taulukossa määritettyjä tietoja, toisessa tapauksessa se otetaan yksikkönä.

Rakennetun rakenteen kuorma on:

 1. Konstanssit, joihin kuuluu itse rakenteen paino, maaperä täyteaineessa, irtotavarana ja luonnollisessa esiintymisessä, pohjaveden paine, rautatiekisojen paino ja valtatie tai jalankulkijan jalkakäytävä.
 2. Kestävä - paine tasaisesti jakautuneista kuormista tai varastoituihin materiaaleihin, jotka on sijoitettu viereiselle alueelle, liikkuvien ajoneuvojen paine sekä maanteillä että rautateillä.
 3. Lyhytaikaiset painelaitteet, telavaunut ja trukit.

Seinäasennus

Laske kuinka aktiivinen vaakasuora paine on, käyttäen kaavaa, joka otettiin huomioon laskettaessa:

 • oma paino;
 • syvyys;
 • otetaan huomioon maaperän tarttuvuuskerroin putoavan prisman luiskutaulusta eri kulmissa.

Joten vastaava kuorma lasketaan kaavalla

, jossa IC vastaa 2K ja K-luokan kuormitusta. Sen arvo tavanomaisesti on 14, mutta joissakin tapauksissa se voidaan pienentää 10: ksi.

, jossa ɑ on nauhan leveys, Hb on kerroksen paksuus tasapainotettujen luoteiden alapuolelle. Se on 0,75 m, ja jos tällaista pohjaa ei ole rakennettu, arvo otetaan 0: ksi. Laskelmien likimääräinen kuvaus on tässä hyödyllisessä videossa:

Kiinnitysseinämien laskemisessa ei oteta huomioon vaakasuoria ja poikittaisia ​​kuormituksia, jotka tapahtuvat polun kaarevilla osuuksilla keskipakoisvoimista.

Kiinnitysseinien rakentaminen ja tarvittavat laskelmat

Rakennustekniikka, niiden ominaisuudet, käytetyt laitteet ja paljon muuta tulisi antaa etukäteen. Kaivon valmistelu, sen syvyys ja muoto lasketaan hankkeen valmisteluvaiheessa. Maaperän laadusta riippuen pohjan rakenne valitaan:

 • paalun perustus;
 • hiekka ja sora;
 • asennusmenetelmä vedessä.
Kaivontyö suoritetaan erikoislaitteilla.

Kaivutyöt ja ojan kaivaminen raskailla rakennusmateriaaleilla. Nämä ovat kauhan kaivukoneita, itsekulkevia telaketjuja tai pyörillä varustettuja nostureita, ja joskus trukkien käyttö on erittäin tehokasta.

Jälkitäyttö on mahdotonta ilman puskutraktoreita, jotka pystyvät tekemään tarvittavan työn nopeasti ja tehokkaasti. Täyttäessäsi täyttöä käytä karkeaa maata, hiekkaa, siitaa.

Kaikille niistä tehdään perusteellinen tamping, jolla ei ole pelkästään tasoa pinta vaan myös maaperän tiivistyminen. Tämä toimenpide suoritetaan myös rakennuslaitteilla. Kun työskentelet, tarvitset rullan, värähtelijän tai tamping-koneen. Sälää tai turpea ei käytetä täyttömateriaalina.

Kiinnitysseinien rakentaminen nielujen alueella on yhteydessä tiettyihin vaikeuksiin.

Maa-alueen tukiseinän rakentaminen liittyy tiettyihin sijaintipaikan aiheuttamiin ongelmiin. Jos talo ja sijaintipaikka sijaitsevat niemimaalla tai mäkisellä alueella, on melko vaikeaa suunnitella kaunista aluetta, koska se on oikein suunnitellut sen.

Ensinnäkin, sinun on huolehdittava maan lujittamisesta, harkitse sitten säilytystuolien rakentamista leikkipaikoille ja poluille, kukkapenkkeille ja sängyille, huvipuistoille tai uima-altaalle.

Tällaisissa olosuhteissa kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista. Pohjaveden syvyys on selkeytettävä, jotta maanviljelijät saavat maaperän tutkimuksen tulokset ja valitsemaan tämän tapauksen sopivimman rakenteen.

Kiviseinät ovat lisäksi koristeellisia.

Itsekseen rakennettu pidätysseinän korkeus ei saa olla suurempi kuin 1,5 m paksuuden suhteen, riippuu käytetyn materiaalin laadusta:

 • kivi tai butobetoni - 60 cm;
 • betoni - 40 cm;
 • teräsbetoni - 10 cm.

Kiilto-seinät, jotka on rakennettu kivistä, asetettu erityisellä metalliverkolla ja varustettu luotettavalla ja laadukkaalla vahvistuksella ovat erittäin suosittuja. Laskelmien suorittaminen ilman asiantuntijoiden osallistumista edellyttää tietämystä tietyistä maaperän laadun ja tukiseinän korkeudesta.

Rakenteen korkeuden ja sen paksuuden suhde määritetään suhteessa 4: 1, mutta tämä koskee vain tiheää savimaata. Keskimääräinen tiheyssuhde on 3: 1 ja matala tiheys maaperä - 2: 1. Lisätietoja siitä, miten rakentaa rakennetta sivustoon, jolla on voimakas kaltevuus, katso tätä videota:

Kaavojen avulla voit tehdä itsenäisesti kaikki laskelmat ja määrittää kiinnitysseinän leveyden pohjan pohjassa ja yläosassa:

Ƴg - maaperän vakiopaino;

H - pidätysseinämän korkeus

μ on kerroin, joka riippuu sisäisen kitkan kulman suuruudesta ja määritetään erityisesti piirretyllä kaaviolla.

Ulkopuolisen ja sisäisen kaltevuuden (C), seinämän leveyden mistä tahansa osasta (b), korkeudesta maanpinnasta, painosta ja tarvittavista kertoimista käytämme kaavaa

jonka ansiosta voit laskea kaikki tarvittavat parametrit tulevasta rakenteesta.

Sivuseinän tukiseinän rakenne

Oikein tehdyt laskelmat auttavat estämään luonnon- tai keinotekoisesti rakennettujen pengertien ja kaivojen tuhoutumisen, koristelemaan telakan, järkevästi käyttämään jopa niitä maa-alueita, joilla tuntui mahdottomalta laittaa kukkapenkkeja ja kukkapenkkejä ainutlaatuisen aidan luomiseksi.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
 • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
 • kiinnitysnauha nipuille;
 • mittanauha;
 • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

 1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
 2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Betonin kiinnitysseinämän vahvistaminen

Seinät on jaettu koristeellisiin ja toiminnallisiin. Ensin rajaavat tontit, kun taas jälkimmäisiä käytetään maaperän pitämiseen rankkasateiden ja sulavan lumen aikana. Betonirauta-seinää voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Rakennettaessa betonin kiinnitysseinää on tarpeen vahvistaa seinän perustaa ja kehoa itse.

Se on muodostettu asiakkaan pyynnöstä. Ensinnäkin valmistetaan säätiö, josta he kaivaavat kaivannon, joka vastaa yhtä kolmasosaa pidätysseinästä, ja heidät kaadetaan hiekkamäellä ja luodaan tyyny, jolle luodaan raudoitusverkko perustukselle.

Venttiilien toimintaperiaate

Vahvistus on luuranko kiinnitysseinämän runkoon, joka auttaa sitä vastustamaan eikä romahta raskaiden kuormitusten aikana. Vahvistusverkko, toisin kuin betoni, on vastustuskykyinen venyttämiseen ja suuren kuormituksen ansiosta se ei vääristy tai purista. Säätiön vahvistaminen antaa pidätysseinä kauan aikaa eheyden säilyttämiseksi, mikä on tärkeää kaikissa rakenteissa. Vahvikotelo on sijoitettu niin, että valettaessa se ei ole lähemmäksi kuin 5 cm ulkopinnoille. Alapuolen oikean vahvistamisen avulla on tarpeen laskea teräslangan poikkileikkaus ja kehyssolujen koko. On tarpeen sitoa lujittavan johto kunnolla kaivoon niin, että se ei liiku betonin kaatamisen aikana. On mahdollista käyttää hitsauskonetta langan sitomiseen yhteen. Mutta on parasta käyttää lankaa teräsvaijojen sitomiseen.

Yleiset säännöt

Otetaan esim. 40 cm: n säätöleveys.

Tällaisen perustuksen vahvistaminen edellyttää 4 pystysuoraa teräspulttia, joiden pituus on enintään 16 mm, yhdistettyinä yhteen ristikkoon, jossa on säännöllisiä neliöitä käyttäen poikittaisia ​​viivoja, jotka on luotu enintään 12 mm: n johtimella ja kiinnitetty erikoisjohdon risteyksissä.

Jos pohjan leveys on 40 cm, molemmat vahvistavat silmät sijoitetaan 30 cm: n etäisyydelle, jättäen 5 cm pitkin reunoja, kuten vaaditaan teräsbetonille. Jos nauhan jalustalla on suuri pituus, mutta pieni leveys, se aiheuttaa pääasiassa pituussuuntaisen venytyksen. Siten tällaisen perustuksen lujituksen vaakasuuntaiset ja pystysuorat palkit tarvitaan kehyksen ja sen tuen aikaansaamiseksi.

Järjestelmän vahvistusnauhan säätiö kulmissa.

Kun säätiön kulmat vahvistetaan, on muistettava, että tämä on paikka, jossa esiintyy usein erilaisia ​​muodonmuutoksia. Ne voivat rikkoa koko tukiseinän, jos molemmat puolet eivät ole kunnolla yhdistettyinä vahvikkeena. Kaksi puolta on yhdistetty näin nurkkaan: ne on vahvistettu taivutetulla langalla, taivuttamalla siten, että toinen pää menee osalle kellarista ja toisesta toiseen.

Vavat ovat yhteydessä toisiinsa hitsaamalla tai käyttämällä erityistä tapaa sitoa lanka toisiinsa. Ennen kuin käytät lankaa hitsaukseen, tarkista, voitko käyttää sitä hitsauskoneella. Jotkut teräslajit eivät sovellu hitsauskoneeseen, ja jotkut eivät muuta ominaisuutensa parempaan suuntaan. Hitsauksen käyttö lujittavan verkon liittämisessä on pitkä prosessi, jolla on monia haittoja. On helpompi käyttää erityistä menetelmää verkon kulmien sitomiseen.

Luomisen jälkeen lujitettu verkko tekee muottiin pohjan kaatamiseksi. Pitki betonilla varustetuilla liitososilla. On toivottavaa, että tämä prosessi ei keskeydy, koska säätiön lujuus vähenee. Kolme päivää myöhemmin, muotti poistetaan. Kellarin toiselta puolelta, jossa se on korkeampi, tehdään hiekkavaihtotasolla kaltevalla valuma-ojalla vettä vedestä seinämästä.

Lujittavan verkon luominen

Lujittava rakenne on valmistettu tangoista, ristikoista, kehyksistä ja muista teräselementeistä. Se on suunniteltu ottamaan vetolujuuksia. Tietyille halkaisijoille valmistettu teräslanka otetaan työhön, joka valitaan betonin pitelevän seinämän paksuuden mukaan. Kaikentyyppisiä ja kaikenlaisiin tarkoituksiin tarkoitettuja raudoitusteknisiä rakennustarvikkeita tilauksesta. Jotta kaikki lujitustyöt voidaan suorittaa itse, tarvitset:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • teräsvaijerit 10-16 mm: n raudoitukseen pystyviivoilla;
 • vaakasuorilla linjoilla 6-8 mm vahvistussauvat (tangojen eron tulisi olla vähintään 20%);
 • kiinnitysnauha nipuille;
 • mittanauha;
 • romahtamaan.

Järjestelmä lujittavan verkon luomiseksi säätiölle.

Lujituksen määrä lasketaan erikseen, riippuen seinän pituudesta ja korkeudesta.

Terästangot asetetaan oikeaan kulmaan, muodostaen 30x30 cm neliöitä.

Ensin paksut raudoitustangot asennetaan pystysuoraan pystysuoraan 30 cm: n jälkeen, minkä jälkeen hitsattuihin koneisiin hitsataan vaakatasossa ohuempi lanka. Siten hitsata

kaksi identtistä ristikkoa. Ne asetetaan etäisyydelle toisistaan ​​siten, että reunat jäävät 5 cm: n etäisyydeltä. Liitä nämä ristikot hyppyjä käyttäen 20% ohuempi kuin työn hitsauksen paksimman vahvikkeen halkaisija. Metallikaapeli, joka on kiinnitetty 25 cm: n välein, leikkaamalla se palasiksi hiomakoneen avulla. Työskentele myös vahvistetun verkon kanssa. Tehtävää helpottaa se, että tässä tapauksessa se jää vain hitsaamaan tai solmimaan hyppyjä, jotka yhdistävät kaksi rainaa.

Työn vahvistaminen

Tukiseinän vahvistusjärjestelmä.

Sen jälkeen, kun pohja on kaatanut ja kaivaa oja, ne jatkavat kiinnitysseinän lujittavan rakenteen muodostumista. Seinän runko on vahvistettu niin, että kun lämpötila laskee, sen halkeamat eri kuormitukset eivät muodostu, mikä johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Teokset ovat samanlaisia ​​kuin edellä kuvatut. Mutta sinun pitäisi harkita joitakin ominaisuuksia. Kiinnitysseinien vahvistaminen luodaan ottaen huomioon kaikki "ongelma" -vyöhykkeet: pidätysseinän yläosat, sen liitoslinja sekä pohjarakenteen muodostus.

Raudoituksen laskemista pidätinseinään voit käyttää erityisohjelmia, joissa paksuus ja teräslaatu, tangojen välinen etäisyys on tarkasti valittu.

Vahvistusvahvistuksen perusteet

Kiinnitysseinän rungon päävahvistus on järjestetty pystytasoon, ja poikittaista käytetään ohuempana 20% pääosasta. Kaikki terästangot jaetaan pystysuoraan, tiukasti suorassa kulmassa. Tarkkuuden vuoksi käytä lyijyä tai tasoa. Laskettaessa vahvistustiivisteitä on pidettävä mielessä, että:

 1. Vahvistusetäisyys on yhtä suuri kuin tukiseinän paksuus, mutta enintään 25 cm.
 2. Vaihtovirtapisteen askel ei saa olla enempää kuin 25 cm.

Asentamalla varsi, joka yhdistää sen kattokruunuihin, tee muotoseinä tukevan seinän kaatamiseksi. Kolme päivää betonin kaatamisen jälkeen muotti poistetaan. Valmis seinä on koristeltu luonnonkivellä tai keraamisilla laatoilla.

Kuinka tehdä monoliittinen betoniseinä

Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

Seinien kiinnitys

Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

 • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
 • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

Lajikkeiden betoniseinät

Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

Itse valmistettu betoniseinä

Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

Valmisteleva vaihe

Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

Muotti- ja laastinvalut

Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
 • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
 • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
 • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

Betonin pidike

Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

 • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
 • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
 • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
 • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

Lopuksi

Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

Monoliittisten talojen rakentaminen valmiilla vuorauksella

Esimerkki tukiseinän vahvistamisesta ja asentamisesta tekee sen itse

Tarkastelkaamme tarkemmin paikan päällä kaadetun, vahvistetun betoniseinän vahvistusseinämää. Pysähdyimme tässä vaihtoehdossa, sillä tänään se on tehokkain, taloudellinen ja helppokäyttöinen. Voit tehdä ilman raskaiden koneiden käyttöä, lastaamista ja purkamista, jotka ovat pakollisia asennettaessa tehdasvalmisteisia valmiita tuotteita. Seinän kohdalla kokoonpanoa rakennetaan, vahvistusta ja valua tehdään.

Kuviossa 1 piirretään suunniteltu seinä 3D-malli.

Kuva 1 - Kiinnitysseinä paalun pohjassa. 1 - silttipallot; 2 - betonirakenne; 3 - seinän runko.

Seinän vakauden lisäämiseksi valmistettiin etukonsoli ja itse grillata kaadettiin boredi-paaluille. Pallon läpäisyn syvyys on 1,5 metriä. Vaippa 2 m.

Porausrumpujen käyttämiseksi voit käyttää käsiporaa tai vuokrata traktoria porauslaitteella. Reiän halkaisija halkaisijaltaan, yleensä 300-500 mm. Porauksessa oleva reikä laskeutuu etukäteen, paalun runko. Se on yksittäinen luuranko pystysuorista pitkittäisvaijereista ja poikittaisista kiinnittimistä, pyöreistä tai neliöistä. Kehykset on valmisteltava etukäteen, jotta ne eivät vetäisi paalujen täyttöä, jonka aukot voivat murentua. Rungon vahvikkeen ja poratun reiän seinien välissä on oltava suojaava kerros 40-60 mm, mikä on välttämätöntä metallisen korroosion estämiseksi. Tämän aukon säilyttämiseksi rajoittavat muoviset "tähdet" asetetaan vahvikkeelle (kuva 2).

Kuva 2 - Suojakerroksen tähdet.

Paalujen asennuksen jälkeen ne on sidottu yhteen nauhaan, joka meidän tapauksessa on myös seinän perustana. Seinän paalun, pohjan ja rungon liitos on kuormituksen keskittyminen ja vaatii lisävahvistusta "G" kuviomaisilla vahvistuksilla. Esimerkki tällaisesta vahvistuksesta esitetään kuvassa (kuvio 3).

Kuva - 3 Valokuvan vahvistaminen liitoskohdasta paalunkehyksen ja perusnauhan irtotavarana. 1 - perustan pituussuuntainen vahvistaminen; 2 - "G" -muotoiset vahvikkeet, jotka yhdistävät paalun ja pohjan; 3 - pohjalevyt; 4 - puristinpihdit.

Seinässä oleva säätö on vahvistettu kolmiulotteisella kehyksellä (kuvio 3) tai 1 ristikkoon 200 mm: n välein (kuvio 4). Mitä tulee vahvojen verkon ja maan pinnan välisiin paaluihin, on välttämätöntä kestää noin 50 mm: n suojakerros.

Tukiraudoitustason seinämän vahvistamisen yhteydessä maapohjan pääkuormaa havainnoidaan pystysuoralla vahvikkeella ja seinän liitoskohdalla paaluilla tai grillauksella (pohjalla). Pystysuoran raudoituksen etäisyys riippuu seinään vaikuttavista kuormista. Yleensä se otetaan 150-250mm.

Kuva 4 - Lujittavan vahvistusseinämän rakenne.

1 - vaakavoide; 2 - pystyvahvistus; 3 - "P" -muotoinen vahvistus; 4 - Seinän rungon ja grillauksen välisen liitoksen "G" muotoinen vahvistaminen; 5 - tukipuristin; 6 - siilotakan pystysuora vahvistaminen. 7 - puristimet; 8 - lisäpihdit jännityskeskipisteissä.

Pystysuoran raudoituksen päät on liitetty P-muotoisilla vahvisteilla (3). Jotta seinämä pysyisi muodoltaan kiinnittyneenä vahvuutena (5).

On parempi täyttää tämä rakenne täydellisen vahvistuksen jälkeen 2 vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on laatoituksen, kaatopaikkojen ja teipin perustusten asennus. Toinen vaihe on muottien asennus, viemäriputkien asentaminen ja seinän rungon kaataminen. Kuivatusputkena voi käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on 100 mm, putkien välinen etäisyys 1 - 1,5 m. 3 päivän kuluttua valssi, muotti poistetaan, sisäseinän vedeneristys tehdään. Betoni voittaa voimaa noin 3 viikkoa. Tällöin seinää ei suositella täyteaineeksi.

Kuva 5 - Kuvahylsyt kiinnitysseinään.

Kuva 6 - Vahvistettu betonikiinnike ilman viimeistelyä.

Kun kaadatte tukiseinää irrotettavalla muottielimellä, saat välittömästi valmiin tuotteen, joka ei vaadi lisäkittiä tai maalausta.

Kuva 7 Seinän rakenne on rakennettu järjestelmään "tehnoblok."

Tällä hetkellä betoni on paras materiaali rinteiden ja pankkien vahvistamiseksi. Vakiotekniikan ainoa haittapuoli on huono ulkonäkö ja kallis myöhempi viimeistely. Sovellus muottipuolella oleviin levyihin "tehnoblok" ratkaisee tämän ongelman.

Artikkelin tekivät "TECHNOBLOCK" -yrityksen asiantuntijat.

Kiinnitysseinä. vahvistaminen

Kun olet luonut säilytysseinäkonsolin koot ja napsauttamalla Seuraava-painiketta, näyttöön tulee pidätysseinä - Vahvistus-valintaikkuna.

Jatkuvan seinän vahvistuksen luontiasetukset ovat kahdessa välilehdessä valintaikkunassa.

Ensimmäinen välilehti näkyy yllä olevassa kuvassa. Kiinnitysseinän päävahvistus voidaan luoda käyttäen:

 • lujitustangot;
 • ristikudos- ja metalliverkkoihin.

Pystyvahvistuksen seuraavat parametrit voidaan luoda valintaikkunan yläosassa:

 • vertikaalisen vahvistuksen tyyppi:

Valittu vaihtoehto: palkit

Valittu vaihtoehto: Wire mesh

 • parametrit pystysuorille palkkeille kutakin vahvistusmuotoa varten (palkit näytetään eri väreillä) on määriteltävä seuraavat parametrit:

  Ensimmäisen lujitustyypin osalta Vaihtoehto Vaihe on käytettävissä. Jos se on aktivoitu, lisävastustangot luodaan kiinnitysseinän yläosaan, jonka pituus on määritelty muokattavassa kentässä (katso alla oleva kuva).

  jokaisen vahvistusmuodon osalta on tarpeen määrittää seuraavat parametrit:

  - metalliverkko (pidikkeen seinän oikealla tai vasemmalla puolella);

  - taivutettavan verkon reuna (pidikkeen seinän oikealla tai vasemmalla puolella);

  - päällekkäiset vahvikkeet (tämä viittaa silmukkojen liittämiseen pidikkeen seinämän pituuteen);

  - verkkojen määrä seinää pitkin.

  Kun pidätysseinän päävahvistusparametrit on määritetty ja Seuraava-painike on painettu, alla näkyvä valintaikkuna tulee näyttöön. Tämä on toinen välilehti, jota käytetään luoden seinän vahvistus.

  Seuraavat parametrit voidaan määrittää valintaikkunan alaosassa:

  Rebar muoto: tai

  lujituksen ominaisuudet: halkaisija, teräslaatu ja raudoitustangojen välit.

  halkaisija ja välimatko:

  - seinät (vasemmalta oikealle);

  lujituksen ominaisuudet: halkaisija, teräslaatu ja raudoitustangojen välit.

  Vahvistettu betonipallon geometrian ja vahvistamisen käyttämät yksiköt on määritetty Työasetukset-valintaikkunassa.

  Valintaikkunan alaosassa on valintalistoja, joiden avulla voit määrittää luotujen projektien ja mallien hierarkian. sovelletaan seuraavia sääntöjä:

  • Hierarkiassa hanke on ryhmän suurin komponentti;
  • projektissa voidaan luoda useita eri ryhmiä;
  • kukin ryhmä voi sisältää useita malleja.

  Tällainen hierarkia helpottaa hankkeen rakenteellisten elementtien hallintaa. Projektin kopioiminen on helpompaa myös kahden käyttäjän (käyttäjien käyttämien tietokoneiden) välillä - kopioi koko kansio projektin nimeä koko projektihierarkiassa kaikkien ryhmien ja mallien kanssa.

  Käyttäjä voi määritellä mielivaltaisen hierarkian. Esimerkkinä voidaan käyttää seuraavaa hierarkiaa:

  • Projekti - rakennelmat;
  • Ryhmä - Säätiöt;
  • Malline - pidike 01.

  Mallilista sisältää käyttäjän muodostamat kiinnitysseinämät ja niiden liittimet. Kun pidät seinämän ja sen vahvistuksen geometriset ominaisuudet, voit tallentaa nämä parametrit kirjoittamalla nimen Mallit-kenttään ja napsauttamalla Tallenna-painiketta (Huomaa, että malli on tallennettu valittuun ryhmään ja valittuun projektiin). Lisäksi, kun luodaan seinän vahvistus, kun valitaan tallennetun mallin nimi (valitussa ryhmässä ja valittu projekti); kaikki valintaikkunan parametrit ovat täsmälleen samat kuin ne on tallennettu malliin.

  Napsauttamalla Lataa-painiketta avaa valitulle projektille ja valitulle ryhmälle tallennetun mallin. Alla on Poista-painike. Jos napsautat sitä, valitun projektin valittu malli ja valittu ryhmä poistetaan.

  Tallennettuja malleja on saatavana makroissa rakenteellisten elementtien muottiin ja ne voidaan ladata sopivilla vahvistusmakroilla. Heti kun malli on ladattu, Geometria-välilehdessä ohjelma säätää mallipohjalle tallennetun rakenne-elementin geometriaa.

  Valintaikkunan alaosassa ovat seuraavat painikkeet.

  • Esikatselu - voit esikatsella pidätinseinää ja sen vahvistusta;
  • Takaisin - avaa edellisen / seuraavan kirjanmerkin;
  • Insertin luoma seinämä ja sen varusteet liitetään piirustukseen. Sinun on määritettävä venttiilin asema ja luodun elementin sijainti piirustuksessa. Yhdessä pidätinseinämäpiirustuksen kanssa ohjelma lisää myös vahvistusmäärityksen Työasetukset-valintaikkunan asetusten mukaisesti.

  Seinät. Päärakenneelementtien laite

  Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

  Sisältö: (piilota)

  Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

  Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

  Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


  Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

  1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

  Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

  • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
  • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
  • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
   • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
   • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
   • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
   • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
  • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
  • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
  • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
  • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

  Säilytysseinän tyhjennys

  • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
  • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
  • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


  Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

  1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


  Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

  1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

  Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

  Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


  Pituussuuntainen viemäröintityö

  Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


  Näyte aallotettu tyhjennysputki


  Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


  Aallotetun poistoputken liitoselementit

  Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

  Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

  Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

  Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

  Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


  Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

  Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

  Seinien kiinnitysmateriaalit

  Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

  • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
  • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
  • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
  • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

  Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

  1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
  2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
  3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
  4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
  5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

  Seinien pinnan vedenpitävyys

  Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

  Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

  Kiinnitysseinien perustukset

  Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

  Seinäteline

  Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

  Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

  Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

  Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

  Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

  Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

  Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

  Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

  tg e = (b-t) / h, (1)

  e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

  Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

  Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

  e = 45 ° -j / 2

  Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

  Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

  Hiekkapohjaisille maille:

  • Sora ja suuri 43-38;
  • Keskikoko 40-35;
  • Pieni 38-28;
  • Dusty 36-26.

  Silty-savi:


  Käsitteen kulmakivestä

  Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.